Катастрофа

Катастрофа

© Иван Кутузов, КапиталДвете жертви на среднощната гонка на столичния булевард "България" намериха смъртта си точно на четвъртия ден от поредната кампания на КАТ за толерантност между участниците в движението.


Конкретната идея, обявена от пътната полиция, беше да се предпази животът на пешеходците, тъй като по данни на Асоциацията на пострадали при катастрофи във всяка трета в България е засегнат и пешеходец, а София е на едно от челните места сред европейските столици по брой на загинали пешеходци. По ирония на съдбата убитите на спирка "Ручей" бяха именно пешеходци.


Сега, постфактум, докато се позабрави случаят, ръководството на пътната полиция ще ни предложи познатите кампанийни мерки - патрулки с включени светлини ще охраняват нощем най-ключовите места, известни като трасета за автородео, мобилни камери ще снимат опасни отсечки. Много добре, само че нито една от многобройните кампании досега не е спряла нарушителите. А най-важното -
прилагането на цялата строгост на закона продължава да липсва


А като стана дума за закон – този за движение по пътищата е в топ 3 на най-често променяните в България (тази година претърпя промени четири пъти), което не означава, разбира се, че наистина са го нагодили към дивашката ситуация по пътищата.


Защото това, че по бул. "България", "Рожен", ул. 202, Околовръстното при Бояна, "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе" редовно се надбягват коли нощем, отдавна е известно на всички. А досещането за причините полицията да си затваря очите има големи шансове да съвпадне с реалността.


Една от тях например би могла да бъде свързана и със осветлената неотдавна  интензивна дарителска дейност по отношение на МВР и свързаните с нея списъците с фирми и личности, които да "минават метър" при установени нарушения.  И колкото и да отричат от МВР, шофьорите виждат двойния аршин по пътищата и улиците всекидневно. Пълно е с


примери за неадекватни реакции на контролните органи


когато коли хвърчат с превишена според всички правила скорост, джипове влизат в забранени улици, автобусни спирки са превърнати в целодневни безплатни паркинги, лимузини паркират върху тротоари, без да оставят задължителните два метра за пешеходците, докато майки с бебешки колички и инвалиди са принудени да се  движат по пътното платно.


Който не вярва, да заповяда на спирката до метрото на бул. "Йерусалим" в "Младост 1" – джиповете са на тротоара, пешеходците – на платното. Не е наша работа - казват катаджиите, които иначе са излезли да търсят нарушители - обърнете се към кмета. И според утвърдената в България традиция по отношение на отговорността кметът на "Младост" пък препраща към тях.


Тази картина може да претендира за уникална поне в Европа, заедно с нашенския катаджия и вечните му въпроси "Знаете ли какво нарушение извършихте?" и "Какво правим сега?", чиято цел е да му осигури ориентировъчно време


дали ще му бъде предложена сделка


преди да напише акта. Няма ги естествено и наглите нарушители, улеснени от опцията за откупуване. Но го няма и общественото равнодушие, което развързва ръцете и на едните, и на другите да се договарят за различни суми, но на практика и на цената на човешки животи.


Докато това е така, на никого няма да му пука дали спазва правилата. Защото проблемът е на установената среда, илюстрираща тезата, че само лошият пример заразява.


Този (само)убийствен манталитет


е причинил за първите шест месеца на 2011 г. в София 687 тежки катастрофи с близо 300 загинали и над 3000 ранени. Камери? Дежурни постове? По-скоро - пари на вятъра. А като добавим и кратерите, които зеят по цялата пътна мрежа, шофирането съвсем естествено се очертава като високорисково за живота.


Не може обаче да е иначе, когато министър ти се фука с връчен му от друг министър златен талон за примерно поведение и същевременно си признава, че прави нарушения, но контролиращите си затварят очите.


Няма как да е другояче, когато властта кичи със сини лампи частни автомобили, за да правят каквото си искат по улиците и пътищата. Неизбежно е, когато въпреки камерите и постовете не повече от 10 процента плащат глоби, а останалите се измъкват поради "несъвършенствата в закона".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jass
  jass
  Рейтинг: 395 Гневно

  "за първите шест месеца на 2011 г. в София 687 тежки катастрофи с близо 300 загинали и над 3000 ранени"

  без коментар.

 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Карикатурата на Иван Кутузов кърти, чисти и извозва!

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  КОРУПЦИЯ - ДАРЕНИЯ - КОРУПЦИЯ ПРИМ.

 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Гневно

  "Защото това, че по бул. "България", "Рожен", ул. 202, Околовръстното при Бояна, "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе" редовно се надбягват коли нощем, отдавна е известно на всички. А досещането за причините полицията да си затваря очите има големи шансове да съвпадне с реалността.

  Една от тях например би могла да бъде свързана и със осветлената неотдавна интензивна дарителска дейност по отношение на МВР и свързаните с нея списъците с фирми и личности, които да "минават метър" при установени нарушения. И колкото и да отричат от МВР, шофьорите виждат двойния аршин по пътищата и улиците всекидневно."

  Следващата кампания на МВР ще бъде:

  Дари на МВР - убий човек - гледай си кефа!

  TAKE THE RED PILL!
 5. 5 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Царството на мутрите"! Все ще се намери силно перо да напише нещо по-значимо под това заглавие! Младите гледат бабаитите от екрана и от живота и им подражават - и в изказа, и в поведението! А в перифраза на народната поговорка, можем да кажем "мутра на мутрата око не вади" ...

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  Всичко, което имах да кажа по този отвратителен инцидент, вече го казах. Очевидно е впрегнат целият ресурс на държавната машина, на законоприлагащите и правораздавателни органи, за да останат ненаказани двама социопати, отнели човешки живот, докато са си "начесвали крастата" с бясно шофиране в грубо нарушение на закона. Те са убийци - и двамата. Но няма да получат възмездие за извършеното убийство.

  Българската държава - управлявана от подобни на тях самозабравили се социопати - е абдикирала от основната си функция: защита на личната безопасност, неприкосновеността и личното достойнство на индивида. Никой простосмъртен, каквито са опечалените роднини на двете жертви, няма никакъв шанс да поиска правата си от една система, отгоре додолу пропита от корупция, приятелски кръгове, клиентелизъм и племенна лоялност.

  Показателно е, че досега нито един от държавните ни мъже, които иначе се пъчат пред камерите над всяка заловена торбичка с хероин, над всяка закърпена дупка по шосетата, не е взел отношение по случая. Този път делото не е срещу "неизвестен извършител". Извършителите са известни на тези, на които трябва, но тъкмо тази известност им връзва ръцете да приложат закона.

  От тази държава трябва да се бяга. Нека един ден тук останат само мутри, които да се трепят с бухалки и стрелят с помпи по улиците. Място за кротки, почтени хора отдавна няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Толкова ли са скъпи камерите? Как във Варна има навсякъде камери а в София - не?

 8. 8 Профил на alexpp
  alexpp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Имам шофьорска книжка от около 15 години, от 7 години карам активно, но от 2-3 години ме е страх да съм зад волана. Не е истина какви идиоти има по пътя

 9. 9 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Въпрос с понижена трудност:

  След като максималната разрешена скорост в България е 130 км/час и то - на магистрали, защо тази скорост не се фиксира електронно на всички внесени коли в страната?

  Очевидно е, че вдигайки 135 км/час ти нарушаваш закона. Но го нарушаваш, защото имаш тая възможност.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 10. 10 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 469 Неутрално

  За съжаление това си е самата истина. Проблемът може да се реши сравниетлно бързо ако има желание, но явно такава воля липсва.

 11. 11 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  След като правосъдието не си върши работа, то нека гражданите спастрят парици, защото не всеки има възможност да отмъщава лично, но поне да има възможност да плати на наемни убийци, които да убият такива, които са убили негови близки с автомобили или по друг начин. Не е зле също така и хората да помислят да се въоръжат добре, защото никой от тези, на които плащаме, няма да им помогне за нищо. Парите за оръжие могат да бъдат спестени посредством неплащане на данъци догодина, нещо към което призовавам всички, защото няма смисъл от тях - милицията и съдебната система ядат по много, а не са ни нужни. Време е гражданите да се самоорганизират във въоръжени отряди, по квартали, и да поемат правосъдието в собствените си ръце. Един такъв отряд би раздал незабавно правосъдие, нощните състезатели щяха отдавна да красят клоните на някое близко дърво, жертвите щяха да бъдат възмездени.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 12. 12 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 454 Неутрално

  На дивия българин му трябва чатал на врата и яко да му бръкнеш в джоба иначе оправия няма.

 13. 13 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 996 Разстроено

  Дааа, ако Цветан Цветанов четеше форуми и блогове, щеше сам да си подаде оставката и да си сложи книжна торба на главата. Ако Бойко Борисов четеше форуми, одавна трябваше да е уволнил Цветанов и дори да е подал оставка. Ако, ако, ако...
  Но както е известно, едният след "Винету" не е прочел повече нищо, а другия е ВИФ-аджия - милиционер - за какво му е да чете.
  Всъщност, съмнявам се, че ще могат да прочетат мненияа във форумите и блоговете. Все пак трябва да знаят от къде се включва РС-то.

  А сега нещо сериозно по темата. Докато управляващите и най-вече министър-председателя се държат като мутри и демонстративно прегазват Конституцията и законите, няма да има рез. Поне не законов такъв.

  PHILIP
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  [quote#11:"Dehumanizer"]Парите за оръжие могат да бъдат спестени посредством неплащане на данъци догодина, нещо към което призовавам всички, защото няма смисъл от тях - милицията и съдебната система ядат по много, а не са ни нужни. [/quote]

  ++++++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тестове за интелигентност се въвеждат при изваждането на книжка и проблемът е решен. София ще заприлича на голям парк.
  Корените на всички проблеми у нас идват от селянията. Този също не е изключение. Наивно е да се счита, че със закон или страх от наказание, ще промениш примат - то вече се е родило и от това следва непрекъсваема верига от последствия.
  Разделя се страната на източна чалгария и западна нормална и готово. Да се избиват там колкото искат тулупчетата с ланците.

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 16. 16 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Е и какво като има камери?
  Ще му пишат фиш и ще му го пратят по адрес на регистрация?
  Вие вписахте ли се в домовата книга? Сигурно ли е че всеки ли получава пощата си? Колко осъдени знаете за това че са пипали чужда поща? И като не го плати кво? ходи си със фиша, акта или талончето а патрулите по улиците не знаят какъв му е статуса защото не са в обща система - обаждат се за всеки нарушител и проверяват ръчно някъде, чакат. Това не ти е Европа или САЩ където всички са с обща система и веднага се вижда кой колко точки има.
  И да ги глобиш какво? Плащат и карат докато не опукат точките.
  И тогава престават и да плащат. Карат с акт.
  Я Редакцията - питайте в кат колко от нарушителите спрени за проверка са представили акт дори и изтекъл вместо талон през изминалата част от годината?
  И като им вземат книжката какво си мислите - че пак не карат ли? Абе вие сте големи наивници били.
  Решението е общи наказателни мерки които РАБОТЯТ.
  Пътна инфраструктура която е изпълнена по норми. Ама то и норми няма приети в България.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 17. 17 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#11:"Dehumanizer"]хората да помислят да се въоръжат добре[/quote]
  Те и да мислят, разрешенията за притежание на оръжие се издават от служба КОС към РПУ-тата. Т.е. пак до милицията опираш.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 18. 18 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#7:"mick"]Толкова ли са скъпи камерите? Как във Варна има навсякъде камери а в София - не?[/quote]

  Проблемът не е в камерите. В последния абзац на статията е написано ясно.

  [Няма как да е другояче, когато властта кичи със сини лампи частни автомобили, за да правят каквото си искат по улиците и пътищата. Неизбежно е, когато въпреки камерите и постовете не повече от 10 процента плащат глоби, а останалите се измъкват поради "несъвършенствата в закона".]

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 19. 19 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  през 50м легнали полицаи на всеки булевард.

 20. 20 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Камери правосъдие не правят. Само създават нови служби за лапачи. Правосъдието се прави от хора. Щом тези хора явно нямат желание да съдят, крият престъпниците, не желаят и да освободят постовете си, то единственото, което остава, е населението да се въоръжи, та дори и с незаконно оръжие. Управляващите ги е страх от въоръжен народ, а и престъпленията ще намалеят, защото крадците и нощните състезатели ще знаят, че могат да бъдат застреляни докато практикуват заниманията си.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 21. 21 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Броят на жертвите по пътищата в огромна степен е пропорционален на корупцията на служителите в пътна полиция. Защото нарушенията щяха да бъдат изключение, ако не съществува варианта, че срещу 20-50-....1000,2000.....??? ,дадени на констатиралия нарушението патрул или на техните началници, няма да бъде прилаган законът.
  Така, че пътна полиция на практика сама поддържа високото ниво на нарушенията по пътищата. Така тя от една страна оправдава съществуването си като служба за борба с определен вид престъпност, а от друга оправя материалното състояние на служителите си. Звучи цинично, но си е истина и се заплаща с кръв и човешки живот.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Гневно

  Казано е кратко и ясно!
  ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ!!
  Боледува "об6теството" (кавичките са понеже не съм сигурен че има такива) което явно се е примирило с подобна варвар6тина!
  --------------
  Но го няма и общественото равнодушие, което развързва ръцете и на едните, и на другите да се договарят за различни суми, но на практика и на цената на човешки животи.
  Докато това е така, на никого няма да му пука дали спазва правилата. Защото проблемът е на установената среда, илюстрираща тезата, че само лошият пример заразява.
  Този (само)убийствен манталитет е причинил за първите шест месеца на 2011 г. в София 687 тежки катастрофи с близо 300 загинали и над 3000 ранени.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 886 Разстроено

  По-добре парите за данъци, винетки, осигуровки да ги дадем и да си внесем гръцки, испански, английски протестиращи да ни научат как се отстоява гражданска позиция. Ни притежаваме малодуши е орден "5 века народно търпение".
  Да не забравя и веруюто "Преклонена главица сабя не я сече", мъдрост съхранила ни като българи през вековете ... на народно търпение.

 24. 24 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 450 Гневно

  Започнете господа милиционери да прибирате и книжки и да наказвате повечко хора не само паричките да ви интересуват и спонсорството.Не сте назначени там само заплати и премии да получавате заработете си ги понякога и честно

 25. 25 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  решението във случая е въвеждане на онлайн за полицайте актове,нарушения и там каквото трябва за да не стават корупциони практики както става постепенно с камерите на пътя-превишил скороста и хоп честитката по пощата няма кво прайм сега и т.н.в Белгия за превишена скорост всичко е с камери и хоп честитката.и без такива ама аз дадох колата на тоз или онзи и т.н.да не си я давал да си мислил.а този който няма шоф.книжка а има кола и има с нея нарушение - да му се налага глоба и да му се приспаднат и парите за това че не може да му се отнемат точки т.е.ако глобата е 100лв и отнемане на 5 т.примерно затова че не е шофьор глоба 150лв а той да си ги търси от виновика

 26. 26 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#9] от ".dru":

  И ако заминеш извън страната ще минаваш препрограмиране в оторизиран сервиз ли? Несериозно е!

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 27. 27 Профил на pandazavur
  pandazavur
  Рейтинг: 395 Гневно

  "за първите шест месеца на 2011 г. в София 687 тежки катастрофи с близо 300 загинали и над 3000 ранени." - тези числа са поредното доказателство, че човешкият живот не струва пукната пара в България.
  И най-отвратителното е, че това се толерира и поощрява от държавата, която пуска убийци като Ставийски да се разхождат безнаказано по улиците.

 28. 28 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#2:"Beyond"]Карикатурата на Иван Кутузов кърти, чисти и извозва![/quote]
  Наистина суперпопадение на Иван Кутузов.

  Yet another blue planet.
 29. 29 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Следващата кампания на МВР ще бъде:
  Дари на МВР - убий човек - гледай си кефа!"

  Именно!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  Искам специално да поздравя Светлана Георгиева за краткото и казващо всичко заглавие "КАТАСТРОФА", както и Кутузов за брилянтната илюстрация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Коста
  Коста
  Рейтинг: 450 Разстроено

  МВР,КАТ,ДАНС,Прокоратура заедно с Министъра на вътрешните работи...всичките катастрофираха жестоко!!!

 32. 32 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 565 Неутрално
 33. 33 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Не забравяйте, премиер е един милиционер-Бойко Методиев Борисов. Името му трябва да се споменава навсякъде, не само като реже лентички.

 34. 34 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Както всички материали на Светлана Георгиева - високопрофесионална журналистика, силна гражданска ангажираност, перфектен стил.

  Разбира се - нищо няма да се промени и след тази публикация, както не се промени и след предишните, както няма да се промени и след бъдещите.

  Просто още един камък в блатото, за да не застои съвсем водата...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 35. 35 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 868 Разстроено


  Питали Радио "Ереван":
  - Как се "борят" Цветанов и МВР с корупцията?
  Отговорът:
  - Като изземват средства от "закононарушители" чрез ..."консултации" и "дарения", съответно.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 36. 36 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 948 Разстроено

  Истината е, че няма нужда от кампании за поставяне на колани, толерантност към другите участници в движението и акция светлина, има нужда от самосъзнание и отговорност при шофиране, което за съжаление липсва на голяма част от Българските автомобилисти. Прегазената от кола Темида (на колажа) перфектно описва ситуацията в РБ (адмирации за художника). Безнаказаността е основния мотив за безразсъдното шофиране, мерките задължително трябва да са в тази насока.

  ще се оправим...сами
 37. 37 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#19] от "nmemory1":

  И като почнат да раждат и помятат жените, да те понаболяват бъбреците, и да им се гади на хората, ще ти предложат и ти да полегнеш ... бъди креативен измисли друг метод

  Според мен е много лесно, но се иска воля, политическа, професионална и т.н. просто катаджиите си вършат работата без изключения и няма разминаване, наказанието не е нужно да е много тежко, то просто трябва да е СИГУРНО!!! Наказанието не е кръвнина, то има превантивен и обучаващ ефект.

  Нека се поучим от скандинавците и мисля швейцарците, глобите да са % от доходите или от стойността на возилото (може да се спретне и някаква формула с конските сили) ... резултатът ще е страшен ... си мисля.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 38. 38 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#19] от "nmemory1":

  Тези с джиповете не признават ни легнал ни станал ни заспал в патрулката полицай

  ще се оправим...сами
 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Иво Никодимов, БНТ Новините 09/08/11: "Патрула спря подозрително спазващо правилата скъпо возило."

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 40 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Открай време е известно ,че "нашата" полиция служи за опазването само на богатите и властимащите. И докато министъра си купува апартамент след апартамент, мутрите и чедата на хората във властта стават все по нагли. А обикновения човек "кучета го яли". И положението със задълбочаването на кризата ще става все по безднадеждно.Тези хора ще се чувстват все по безнаказани и полицията ще продължава да се грижи само за въпросните личности. И докато ние като народ не хванем сопите нищо добро не ни чака.

 41. 41 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Гневно

  Яко дране му е майката!!! Трябват законодателни промени!!!
  За каране с превишена скорост над 100 километра в населено място - задължителен затвор от поне половин година!!!
  За каране с превишена скорост 30 километра над разрешената извън населено място - също!!!
  Стига с тези глоби, пробации и условни присъди, защото именно те отнемат човешки животи!!!
  Идиотите решили да мрат млади , но красиви-да вървят да се джаскат с главите на долу от "Аспаруховия" мост!!!
  На ЕГОИСТИТЕ търсещи силни усещания за сметка на НЕВИННИ обаче, мястото им е в ЗАТВОРА!!!
  ЗАТВОРА е учреждение имащо за предназначение да предпази НЕВИННИТЕ от ЕГОИСТИЧНИТЕ ИДИОТИ!!!

 42. 42 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1311 Разстроено

  "...Двете жертви на среднощната гонка на столичния булевард "България" намериха смъртта си точно на четвъртия ден от поредната кампания на КАТ за толерантност между участниците в движението..."

  Лека им пръст на двете жертви. Попаднали са в лошо време на лошо място. А ония зангочи едва ли ще получат и 1/10 от заслуженото. Ще мине време в безполезно тутане и накрая ще излезе (слет десетата автотехническа експертиза), че не може точно да се каже кой е виновен и дали изобщо има виновни. Щото карането със 150 км/ч няма как да се докаже обективно, че и няма свидетели и пр. глупости на търкалета. Дори само заради тежката катастрофа е трябвало да ги задържат за 24 часа. Ама катаджиите са разбрали с кого си имат работа и са ги пуснали по живо, по здраво. Все още няма данни за втория участник с Аудито (по-точно за баща му), но щом са го пуснали, види се, доста едра риба е. Абе хора с право да убиват. Безнаказано. Това е положението.

 43. 43 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "aldy":
  За съжаление с право си разстроен. Уви такава е действителността в милата ни Родина.

  Иначе статията наистина е много добра и за пореден път ни показва абсурдите в държавата. Не че не ги знаем, ама явно всекидневно трябва да ни се набива това в главите, за да ни писне и да не приемаме това за даденост!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 44. 44 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#7] от "mick":

  Е и...Варна да не е станала еталон за безопасно движение?Въпроса е дали се ползват камерите на 100%,а не за спонсори и простосмъртни.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 45. 45 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 893 Разстроено

  [quote#4:"Beyond"]Дари на МВР - убий човек [/quote]

  No comment!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 46. 46 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  За година по пътищата на България загиват повече хора, от колкото американцки войници за цялата окупация на Ирак!
  Всеки управляващ, които не е взел и не взима адекватни мерки и допуска неприлагането на закона е съучастник в убийства на над 1000 души годишно. + Пъти повече ранени!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 47. 47 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 893 Гневно

  Нашата Милиция

  текст: Евтим Евтимов
  музика: Тончо Русев

  Ако някой някъде предава
  своето отечество и слава,
  (x2):
  ако клетвата за дълг прегази -
  моята милиция го пази.

  Ако някое продажно братство
  граби от народното богатство,
  (x2):
  истината днес е само тази -
  родната милиция ги пази.

  Припев: (x2)
  Хора, подарете цвете,
  хора, запомнете ни добре!
  (x2):
  Гордост е да служиш в редовете
  на България и МВР.

  Ако някой вярата убива
  и престъпниците сам прикрива,
  (x2):
  ако някой пред лъжата лази -
  нашата милиция ги пази.

  Припев: (x2)
  Хора, подарете цвете,
  хора, запомнете ги добре!
  (x2):
  Гордост е да служиш в редовете
  на България и МВР.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 48. 48 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Истински случай, бях свидетел, в Младост, сегашната крайна метро-станция, доста преди да има и намек за нея...

  На автобусната спирка, с ухо за автобуса, паркира кола. В същото време идва самият автобус, спира посред платното и отваря вратите. Цялото чакащо народонаселение се юрва от тротоара към отворените врати на буса. Да, ама паркиралият в "ухото" си отваря шофьорската врата точно в този момент. Така се получава, че пазарската торбичка на един дядка се удря в отварящата се врата на автомобила. Шофьорът, приличен мъж на около 50, излиза накокошинен и аха да да замахне към стареца. Е, случайно зад дядката беше мой як съсед, пък и малко луд, че и републикански шампион по джудо или подобен боен спорт. Само леекичко бутна с пръстче накокошинения шофЕр и онзи се прибра спихнал зад волана, чак се заключи от шубе. Та, това за "самоуправството", когато...

  ... на 100-на метра беше катаджийска кола (още бяха разделени), дето дебнеше за грешно взет ляв завой. И хич не се интересуваха от спрялите на самата автобусна спирка коли??? Хм, а от тях не могат ли да смъкнат достатъчно рекет, като същевременно да стане поне малко по-нормално за хората??? Могат! Но не го правят!!!

  Не задавам въпрос! Задавам отговор!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 49. 49 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Хубу де? Той американеца отдавна каза: в "БГ е налице правосъдие за бедни и за богати". Като станем всички богати ще имаме еднакво правосъдие. Вероятно след следващата ледена епоха.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 50. 50 Профил на chasovnik
  chasovnik
  Рейтинг: 469 Весело

  в който и авто-форум да влезете навсякъде шьоферите се хвалят как по магистралата колата поддържа 190-200км/ч и му гори само 10/100. от там трябва да се почне. по околовръстното 495 на вашингтон д.с. вечер /по тъмно/, който кара агресивно 95% прави ремонт на ударената от полицейски автомобил задница при изблъскването в тревата между двете магистрали/платна. първо ги набиват в банкета, после им пишат актове и ги арестуват. виждал съм го лично с очите си. изречението: "Ко прайм?" не присъства в речника на американските полицаи.

 51. 51 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Двама загинали нелепо... Да, тъжно и жестоко!
  Но още по- тъжно - цели поколения млади българи, набор след набор, оставят дом и родина, приятели, места със свидни детски спомени и тръгват немили недраги щото на булевард Република България някой си прави каквото си иска десетилетия наред и ако не се махнат ще ги смачкат до мизерия и бавна смърт...

 52. 52 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  КОЙ ще познае, колко загиват годишно при инциденти по пътищата на Холандия или Белгия годишно?


  ХОЛАНДИЯ - 8 ЖЕРТВИ ЗА 2010

  БЕЛГИЯ - 12 ЖЕРТВИ ЗА 2010


  България - 867 жертви за 2010

 53. 53 Профил на Svetko
  Svetko
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#52] от "renegat":

  Посочените за Холандия и Белгия числа са на 100,000 души население, т.е. доста сравними с нашите.

 54. 54 Профил на Стоян Илиев
  Стоян Илиев
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Статията е супер,но нали знаете:Кучето си лае,керванът си въври...България е страната на киселото мляко и неограничените глупости.Докато няма ДИКТАТУРА,(както е било при хан Крум),нищо няма да се промени...Всичко друго са "благи приказки"

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4836 Неутрално

  До коментар [#50] от "chasovnik":

  Ноември 2006, вечер, вали дъжд като из ведро, а аз съм за първи път в Чикаго и само по Гугъл Мапс търся Юнивърсити ъф Чикаго. Обикалям ли обикалям повече от 2 часа, но от зрдача и дъжда нищо не се вижда. Виждам аз полицейска кола, спирам зад нея на аварийни и питам. Отговарят ми карай след нас и ме водят до централния вход на комплекса (отне около 15 минути). А аз - идиот, за първи път в САЩ - викам нещо да ви се отблагодаря, сувенир от моята страна? Онзи, единия полицай ми казва: А в ареста да спиш, искаш ли? Беше ми втория ден в САЩ, но нито ме попитаха за документи, виза или нещо такова.

 56. 56 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  [quote#11:"Dehumanizer"]Време е гражданите да се самоорганизират във въоръжени отряди, по квартали, и да поемат правосъдието в собствените си ръце.[/quote]
  Може и до там да се стигне, но за начало не е лошо да започнем от масово гласуване на октомврийските избори.

 57. 57 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":

  Така е защото докато се обучават им се обяснява всеки ден, че са служители на града, служители на реда в града и трябва да обслужват гражданите му да ги запазят от объркване, а от там и от безредици или безредие.

  Защото както си обикаляш може да станеш причина за такива и си един потенциален фактор, потенциална жертва на умишлени измами и нападение. Та по този начин те са извършили превенцията от подобни възможности.

  Но затова трябва да се учи от други, а не от БИВШИ КАДРИ НА ДС с мечти за реставриране на репресивни действия на политическа основа или просто хей така, защото толкова ни е интелекта.

 58. 58 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#56] от "kkk_20":

  Да така е. И колкото по-бързо хората с ниско или под средното ниво IQ се разкарат от управленските структури в централната и местна власт, толкова по-бързо България ще се усмихне, а и светът ще я приеме радушно, забравяйки за ужасяващо пропиленият полувековен застой и враждебност.

 59. 59 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  В бързо променливото ни съвремие, няма място за умствени и морални скопци, подобни на унищожилите потенциалната материална и духовна база на близо 10 поколения българи.

 60. 60 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ДОКАТО МВР НЕ БЪДЕ ЛУСТРИРАНО ИЗЦЯЛО И БЕЗКОМПРОМИСНО, ЗА НИКАКВИ ПРОМЕНИ НЕМОЖЕ ДА СТАВА И ДУМА!

  ПАСПОРТНА СЛУЖБА И КАТ НЯМАТ МЯСТО В СИСТЕМАТА, ТЕ ТРЯБВА ДА СА ГРАЖДАНСКО-ЦИВИЛНИ ФОРМИ НА КОНТРОЛ , ЗАЩОТО САДЪРЖАТ БАЗА ДАННИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ МАНИПОЛИРУМИ ПОТЕНЦИАЛНО.

 61. 61 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#42:"aldy"]Попаднали са в лошо време на лошо място.[/quote]

  Тези две неща ги има навсякъде — застраховани няма. Кошмарът в България днес обаче е в това, че лошото време и лошото място все повече изпълват реалността. Дали накрая тази подмяна няма просто да постигне целта си и да накара хората да забравят, че добро време и добро място всъщност съществуват?

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 62. 62 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  "за първите шест месеца на 2011 г. в София 687 тежки катастрофи с близо 300 загинали и над 3000 ранени"-това е пълна глупост.300 загинали има в цялата страна,а не само в София.

 63. 63 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Това, което виждаме по нашите пътища, по улиците, по магазините, в метрото... навсякъде няма да го видим в западна Европа, но можем да го видим донякъде в Турция, Украйна, Русия и след комунистическите европейски държави. Общуването винаги е "заразно". Може би, някой ден, ще прихванем и ние от европейската култура.

 64. 64 Профил на small
  small
  Рейтинг: 506 Гневно

  "...когато коли хвърчат с превишена според всички правила скорост, джипове влизат в забранени улици, автобусни спирки са превърнати в целодневни безплатни паркинги, лимузини паркират върху тротоари, без да оставят задължителните два метра за пешеходците, докато майки с бебешки колички и инвалиди са принудени да се движат по пътното платно."
  Джиповете станаха трамвай,спирките са паркингите които липсват на Содфия(а и в цялата страна)тротоарите отдавна не са за пешеходците а тъпите майки с количките да са си сложили вертикално излитане и да не се оплакват...
  Да живее България на мутрафелниците и тъпите куки,страната на "интелигентната"власт.Започвам да се срамувам че съм Българин!!!

 65. 65 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#15] от "nnt":Ех, брате , каква ти интелигентност ! Да знаеш какви тулупи вземат книжка, да те е страх улицата да пресечеш !
  Едно време карах шофьорски курс. Решаваме листовки.30 въпроса с по три варианта на отговори. Инструкторът ни раздава проверените листовки. Кой с една, кой без грешка. Накрая се обръща към един тъпанар и му казва "А бе ти на инат ли си ги драскал ? Ако ги задраскваш без да гледаш, ще улучиш поне десет верни отговора. Ти имаш един !

 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#33] от "shumkar":Не само неговото ! На майка му, леля му, сестра му, жена ,му и цялата рода по женска линия !

 67. 67 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#35] от "Demokrat":И какъв ще бъде резултатът ?
  Отговор - Още един апартамент за Цецо.

 68. 68 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Точните думи са "Ко прайм ся"-така казва ушевия и чака да разбере кой праим.Колите за над 100хил наистина не спазват нищо и така си карат.Много често ходя до морето и ги виждам-изпреварват на забранено и на сляпо-сигурно е като руска рулетка.Ако има кола отсреща загиват хората в колата.Ако е ТИР загиват хората в джипа или скъпата кола.Май заради тях забраниха тировете в петък и неделя-да не мрат нашите спонсори.Аз си карам кротко 100-110,а ме издухват с 200-250.Никой не мисли за 90.

 69. 69 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  [quote#52:"renegat"]ХОЛАНДИЯ - 8 ЖЕРТВИ ЗА 2010
  БЕЛГИЯ - 12 ЖЕРТВИ ЗА 2010 [/quote]

  Хе хе, не е за смях, ама няко много здраво се е объркал...
  Намирам набързо данни за 2009

  In 2009 there were 720 road deaths in the Netherlands . This equates to 4.4 road deaths per 100,000 of population

  Така че е добре да се мисли първо....
  На глава на населението сме много зле!
  Да не говорим че всеки загинал по пъти6тата е 1 в повече!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 70. 70 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#15] от "nnt":

  Защо ли съм сигурен че чалгата влезе през "западните" западнали
  вилаети, копирайки сръбския фолк и много близък на шопската душица?Въпреки усиленото наливане на пари и самочувствие от
  60 години в София,съседните окръзи не цъфнали и вързали.

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 71. 71 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 258 Гневно


  Докато тия клоуни от КАТ седят по кварталните улици (дето никой не се движи с 200) и дебнат за колан и телефон да приберат 20лева на някоя дребна душица няма да се оправим. Защо ги няма по булевардите и големите кръстовища - там всяка минута има нарушители, а КАТ все оправдания си намират (парите, техниката, и т.н.). Оправданието е като гъза - всеки си го има господа полицаи...

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 72. 72 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ . .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ТРОТОАРИ И ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ СА ЗА ПЕШЕХОДЦИ.

  КАКТО ПЕШЕХОДЕЦЪТ НЯМА РАБОТА НА ПЛАТНОТО ,
  ТАКА И ШОФЬОРА НЯМА РАБОТА НА ТРОТОАРА....

  МИНАВАНЕТО НА ЧЕРВЕНО СЪЩО Е ТЕРОРИЗЪМ ...
  НАКОЙ Е РЕШИЛ ТАКА ДА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ..
  НАКАЗАНИЯТА ТРЯБВА ДА СА ЗАТВОР 3 ,6 ,10 МЕСЕЦА
  ЗАТВОР ..
  УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ГЛОБИТЕ ИМ РАЗВЪРЗВА РЬЦЕ , ,
  КРАКА , ПРЕСТЪПНО МИСЛЕНЕ "НАРУШАВАМ И СИ ПЛАЩАМ " НАЛИ ИСКАТЕ ПАРИ ,НА ВИ .!?!?!?!??

  ГЛАВАТА СЕ Е УСМЪРДЕЛА ,ВОНИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 73. 73 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":

  Преди 2-3 години се замотах (загубих) в едни малки улички във Варна. Видях полицай на мотор и го попитах как да стигна до паркинга. Той ми каза да карам след него и когато стигнахме до паркига ми го показа с ръка, махна за довиждане и си продължи.
  Макар и рядко, и в България има нормални полицаи.
  Може и да не е рядко.

 74. 74 Профил на kalcho_krivija
  kalcho_krivija
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Абе дайте имената на двамата идиоти - име презиме фамилия.
  Да знаем чии синчета са и кой им е купил скъпите играчки, и с какви пари?
  Да ги разнесем по форумите, по-ще има ефект от говоренето срещу някой анонимен наглец.

 75. 75 Профил на small
  small
  Рейтинг: 506 Неутрално


  [quote#15:"nnt"]Разделя се страната на източна чалгария и западна нормална и готово. [/quote]
  Като гледам колко са гласували с минус май са доста повече тези за източната чалгария за съжаление...Аз гласувам с ++++

 76. 76 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#41] от "kimba3":
  Няма никакво значение, какви са глобите.
  По високите глоби водят само до повишаване на сумите, които се дават за бакшиш на полицаите.
  1. Камери навсякъде и ефективна система за събиране на глоби.
  2. Ефективен контрол за корупция сред полицаите.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 77. 77 Профил на инсп. Петров
  инсп. Петров
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Аде са па вий.
  Ний с колегата знаем, че злополуки се случват насекъде. Карайте по внимателно и по-бавничко без да се силите и да зорите машинките и сичко ще е ок.

  Добър ден! Вашите документи за проверка?
 78. 78 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Разстроено

  [quote#4:"Beyond"]Дари на МВР - убий човек - гледай си кефа![/quote]
  Както в соц времена, такъв лозунг с големи крещящи червени букви трябва да стои на всяка сграда на КАТ.

 79. 79 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Любопитно

  [quote#13:"Philip"]Дааа, ако Цветан Цветанов четеше форуми и блогове, щеше сам да си подаде оставката и да си сложи книжна торба на главата. Ако Бойко Борисов четеше форуми, одавна трябваше да е уволнил Цветанов и дори да е подал оставка. [/quote]
  Това предполага и двамата да са добросъвестни професионалисти и хора, в което аз лично се съмнявам.

 80. 80 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Хора, които търпят да имат такава престъпно безхаберна и незаинтересована полиция и такъв вулгарно корумпиран съд, заслужават да бъдат мачкани и избивани от мародерите по пътищата.
  Овце!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 81. 81 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#15:"nnt"]Разделя се страната на източна чалгария и западна нормална и готово.[/quote]
  Аз да призная по-голяма селяния от тази в нашата мила столица, не съм виждала. Пък тя не беше ли в западната част?! То все пак и коментираната случка там се е случила.

 82. 82 Профил на tschetatel
  tschetatel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Четейки мненията във форума ме побиват тръпки. Просто е тъжно, че обикновения простосмъртен не вижда изход от дилемата. Някои препоръчват саморазправа, напр.:Цитат:"След като правосъдието не си върши работа, то нека гражданите спастрят парици, защото не всеки има възможност да отмъщава лично, но поне да има възможност да плати на наемни убийци, които да убият такива, които са убили негови близки с автомобили или по друг начин..... въоръжени отряди, по квартали, и да поемат правосъдието в собствените си ръце. Един такъв отряд би раздал незабавно правосъдие, нощните състезатели щяха отдавна да красят клоните на някое близко дърво, жертвите щяха да бъдат възмездени." Нима това е изхода след 20 год. свобода и демокрация????

 83. 83 Профил на small
  small
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#81:"mayabaya"]Аз да призная по-голяма селяния от тази в нашата мила столица, не съм виждала.[/quote]
  Така е но това което е написал е образно казано може да са и южна и северна все е тая!А в столицата сега е супер селяния и на дали има по голяма някъде!!!Софианчетата жече сме на изчезване

 84. 84 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 519 Любопитно

  До коментар [#82] от "tschetatel":

  Аз няма да се учудя ако натам не отиват нещата! След 20 години преход нашата доморасла партокрация си намаза филийките само за себе си, като през цялото време заглавичкваше Народа, че трябва да сме патриоти и да залагаме на БГ "национало-отговорния"; капитал... Той се оказа, че нито е национално още по-малко пък социално-отговорен (има и редки и то добри изключения разбира се)!

  Вместо да се създадат правила и демократични практики по примера на Европа в БГ вече 20 години всеки гледа да бутне рушвет а не да търси правата си според закона. Така е и в момента - фирмите и физическите лица, "дарители" на МВР си купуват покровителството (на МВР) пред очите на целия Народ - и това се приема за нормално от Министъра и Премиера...

  Е, рано или късно някой и у нас ще използва Туитер или Фейсбуук за да "наложи демокрация" по примера на други общности и групи по света....

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 85. 85 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Проблемът с войната по пътищата се превърна в кошмар за обществото ни. Толкова много убити на година в България не загиват във военен конфликт от познатите ни войни през последните години. Причините са много но една от основните е съдебната ни система. Максим Стависки трябваше да бъде вкаран в затвора за пример за това ,че никой не е над закона ,но стана точно обратното. Това беше лош пример и сигнал към всички агресивни шофоьори, че каквото и да правят ,закона не важи за тях , и че вечно ще им се разминава затвора за убийство при ПТП. Наскоро в САЩ пиян шофьор, прегазил и убил домашно куче, беше осъден на 5 години затвор. Законът у нас трябва да стане такъв ,че за убийство при катастрофа виновника да лежи 5 години в затвора и да му се отнема книжката до живот. Понятието "условна присъда" при подобни случаи трябва да отпадне.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK