ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

Редакционен: Ситуацията lose-lose

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ами чуждите университети приемат технически кадри.
  Кой луд ще тръгне да учи автомобилно инжинерство в България?? Такова се учи в Германия и Англия. Те нашите професори автомобил на чертеж не са виждали, камо ли да са способни да обучат някого на нещо

 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Добре, че човек може да учи, каквото иска, а не каквото някой задник е решил, че трябва
  След туй всеки бачка, к'вот си намери.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#1] от "ЙЕИ":

  Абсолютно

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 4. 4 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Крайно време, е да си извадим главата от пясъка! В държави, много по-богати и с развита икономика, от десетилетия, се говори за изгубените поколения! Да, в цяла Европа младите хора протестират, защото им се дават прекалено малко или никакви шансове за рализация! Причините тук са много, глобализация, автоматизация, увеличаване на пенсионната възраст, и т.н. Време и нашето правителство да погледне по-сериозно, защото нищо чудно, някой министър председател, да посрещне новата 2014, в компанията на 3млн. пенсионери и 1.млн. цигани!

 5. 5 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Университетската диплома не гарантира не само работа по специалността, но и въобще работа".

  Всъщност винаги и навсякъде е било така. Дори при социализма произхода от работническо-селско семейство се ценеше повече от диплома за висше образование.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 6. 6 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Българските университети създават все по-нови учебни дисциплини за все по-малко желаещи да учат в България...

 7. 7 Профил на А, чашката
  А, чашката
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "ЙЕИ": Понеже икономическите професори са виждали истинска икономика......

 8. 8 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Шамар да е,аванта да е.
  Тоя лав на баш Майстора най-добре описва, защо се учат специалности в който няма реализация.

  Въпроса е защо плащаме? Защо сами си създаваме бъдещи безработни ?

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 9. 9 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#7] от "А, чашката":

  Не са ли виждали? Я погледни Величко Адамов или Христо Драганов? )))) Май много добре се справят в частния сектор
  А пък той ако не е "истинска икономика" незнам кое е
  Или очакваш да кажеш за онази, която я знае Дянков? DD

 10. 10 Профил на lvm
  lvm
  Рейтинг: 426 Неутрално

  проблемът не е че министерството не е успяло да планира "необходимите" бройки. всъщност министерството НИКОГА няма как да знае колко и кои са необходимите бройки. това е така просто щото централния планировчик не може да извършва икономическа калкулация. всеки негов "план" е неуспешен...

 11. 11 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Но отговорността за задълбочаващите се диспропорции на последно място е на младежите."

  Изобщо не е на последно място. Най-лесно е по цл ден да висиш в кафето и пред компютъра, да обсъждашш какви лети джанти си сложил на ГоУфа. Сигурно 3/4 от студентите у нас следват, само за да може още няколко години да си живеят живота и мама и тати да снасят пари. И е много ясно, че в такава ситуация се избират най-измислените специалности, че да не вземе да се затрудни маминото златно детенце да му се наложи да чете и да мисли.

 12. 12 Профил на feniks78
  feniks78
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То на наща държава и трактористи и трябват,пък може и с "вишу" образование.

 13. 13 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  До коментар [#11] от "Lord":

  Това е така, но защо примерно да избереш трудна специалност и накрая да се озовеш във същото положение?
  Всичко в тази държава се свежда до това, че сме бедни! Никой не иска да инвестира, а местните финанси не стигат за инвестиции в човешки потенциал... Техническите специалности стават все по-ценени навън, а българските работодатели винаги са разчитали на основното конкурентно предимство - евтината работна ръка - до там им стига въображението! Така те не могат да предложат адекватни заплати, нито могат да инвестират в тези хора...
  В крайна сметка в най-хубавите години от живота ти да се окаже, че са безвъзвратно отминали само и само да се бъхтиш в ужасна техническа специалност и след дипломирането да се окаже, че нямаш реализация не изглежда много добра перспектива!

 14. 14 Профил на Теодора
  Теодора
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ще има още 3-4 допълнителни приема в университетите, до осми декември ще се приемат нови студенти, а работодателите ще се задоволяват с втора ръка специалисти.

  http://antiideas.wordpress.com/
 15. 15 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Начи ако става дума за чуждия ресурс (личен, обществен, какъвто ще да е), да прегърнем плановото му разпределение е напълно приемливо? Нашият ресурс нали си е наша свещена и неприкосновена собственост - тогава всичко е ок. Насреща предлагаме екстрата нулев ангажимент ако планът се провали и стимулираща заплата от 500 лв, ако планът сработи.
  Да нямахме във фирмата пресен кадър от Техническия унииверситет, нямаше да го твърдя. А момчето не е без опит, натрупан точно при нас. Продължаваме да го ползваме за какво ли не, често пъти неквалифициран труд (евфемизъм). До кога ли? За момента не е засипан от оферти, каквото и да пише по вестниците. Спасението е едно - да научи чужд език и... Треминал 1 или Терминал 2.
  В същото време сме наемали студенти икономисти за повече пари, но и те не се задържат, подгонени от доста здравото бачкане. Уесно нема даже и да седиш на бюрото, без да хамалуваш.
  В настоящата ситуация ако някой направи грешен избор, изборът си е негов, грешката си е негова и я изкупва сам с няколко пропилени години от собствения си живот, мизерията на безработицата и зорноволна (евентуално) преквалификация накрая.
  Поне на мен ми звучи справедливо.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 16. 16 Профил на Zdravko Krastev
  Zdravko Krastev
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Проблемът не е само в специалностите, които се котират сред кандидат-студентите. Проблемът е в общото ниво на завършилите. Хайде един работодател във форума да си сложи ръка на сърцето и да каже, че ще вземе на работа ( без връзки), студент завършил Югозападния или Североизточния университет. ( Да не добавям Нов Български, Нов Бургаски и т. н., и т.н)

 17. 17 Профил на avovals
  avovals
  Рейтинг: 374 Неутрално

  толкова много безработни инженери има и не знам от къде ги изкарахте, че в бизнеса имало глад за такива кадри?!?

 18. 18 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ами почвайте да давате по 2-3 хиляди евро заплати на инженер и да видите как ще станат интересни специалностите. Иначе за 500 лева кой ще ходи да бачка, при положение че с диплома по право за тези пари ще си клати краката в администрацията?

  Има и нещо друго - няма статистика колко от завършилите от даден ВУЗ наистина си намират работа. Ако почнат да се режат държавните пари при наличие на информация, че само се генерират безработни специалисти, то диспропорцията значително ще намалее.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 19. 19 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 744 Неутрално

  "едва около 20% от завършилите университет работят по специалността си" - това е напълно достатъчно да покаже колко с главата надолу е всичко. Трябва ли да припомням, че 80-те % които НЕ работят по специалността си и след 5 години ще се деквалифицират тотално (ако изобщо имат някакви знания и умения в момента) са стояли 5 години във ВУЗ на издръжка на данъкоплатците?
  За какво са ни 50 ВУЗ-а, когато 'продукцията' на 40 от тях е излишна и негодна за нищо?
  Нещата ще се оправят само с премахване на безплатното 'више'.
  Ако плащаш, е нормално първо да учиш, а не да блееш 5 години, второ да избереш специалност която може да те изхранва, и трето да избереш ВУЗ в който е по-вероятно да получиш полезни знания. При платено висше, измислените псевдо -ВУЗ-ове и филиали ще изчезнат за година-две. И избора на специалности ще съвпада в много по-голяма степен с нуждите на икономиката.

 20. 20 Профил на truth
  truth
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Имам позната, която с диплома на машинен инженер от Германия, продава дънки на пазара вече 20 години. Цяло поколение инженери бяха изхвърлени като ненужни вещи, пък сега им трябвали инженери. А по-рано им трябваха само секретарки.После може да им потрябват компанионки. И ние само ще търчим да удовлетворяваме потребностите на мафиотския бизнес. В България истински бизнес няма. а само се въртят едни раздадени от Луканов пари и се разграбва кой каквото свари.Една алчна и безогледна върхушка тъпче народа и си пълни гушата. Пар акселанс страна от латиноамерикански тип.

 21. 21 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ами нали прословутият рейтинг, коментиран толкова много от г-н Игнатов и пр. фактори, (уж) бе базиран точно на реализацията на кадрите в съответните специалности?!? До коментар [#18] от "epoc":

  Mt
 22. 22 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Е де, нали някой трябва да продава в магазина,по добре да е образован, да натиска копчетата на касовия апарат. Ха Ха.

 23. 23 Профил на Viali
  Viali
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тъй нареченият "бизнес" в България постоянно се оплаква, хленчи, иска д-вна закрила, ниски данъци за хазарт, да избира какво да учат младите и т.н.
  В ЕС има свободен пазар на труда. Винаги могат да си внесат инженери от Германия. Преди се оплакваха, че производителността на труда у нас била ниска и затова заплатите били такива. Нямаме забрана за наемане на работници от Люксембург, нали? ЕС разполога с огромен трудов пазар. Всякакви специалисти могат да си намерят от нашия т.нар. "бизнес".

 24. 24 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 374 Неутрално

  добре че НЕ живеем по предизборни програми защото щяхме да бъдем най учената нация на земята. а иначе всеки учи това за което му се учи и работи.

 25. 25 Профил на monique
  monique
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Така ще е, докато приемат с тройки и двойки на изпити и матури. Няма по-лесно нещо от това да влезеш в университет, а и да излезеш. После никой не те пита каква ти е дипломата, защото тя няма стойност и всички го знаят. От значение са придобитите знания и умения, които обикновено не са съобразени с това какво ще работиш след като завършиш. Защото честно казано рядкост са новите учебници и университетите, които предлагат практика или стаж. Пример фармацевтите в МУ-София учат от учебници от '88 год., нима нищо в технологията и производството не се е променило?! Да не говорим за допотопните лаборатории.

  Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 26. 26 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Мое мнение е ,че всичко е сбъркано и то отгоре на долу в
  Кочината.Първо парите се раздадоха на партиен принцип и така
  едрият бизнес си остана в другАрете.Банките при Виденов
  също раздадоха милионите на "нашите".Пари по европейски програми ако не си от "нашите" почти нямаш шанс да докоснеш.
  Ако не си от "нашите" НАП, митници,ХЕИ,ДВСК ,защита на потребителите,инспекция по труда ,и още куп органи те гледат
  под лупа и за най-малкото глобяват поне веднъж годишно, а
  "нашите" никой не ги пипа.Същото се получи с чуждите
  "инвеститори" платиха си и никой не ги закача да си безобразничат дори ги пазят.
  Е в задачата се пита при тази ситуация ,и мижавият капитал
  с който разполага нормалният дребен и среден бизнес вие какво очаквате. Ясно е ,че ще се насочи към търговия и услуги
  и някакво дребно производство по скоро манифактура.
  Та за чии са и на малка фирма от тези сектори ,инженери,или
  някакви квалифицирани кадри,като тука нищо не става по законите на икономиката а е 70-80 % далавера.
  Някой ще каже ми вземете кредит от банка. Е ами не става
  пробвах ,фирмата ми е ползвала поне 6-7 кредита и толкова лизинги и първо не отпускат достатъчно после лихвите са такива ,че изяждат печалбата а и банката си ги мени както си иска та не можеш и тази сметка да си сигурен ,че ще ти излезе.
  Единственото що годе спасение е продукция за износ ,но за да стъпиш на външен пазар ти трябват по-сериозни мощности,
  трябва реклама,оборотен капитал за да устискваш на забавянето в плащането от чужбина и пак опираме до размера на Капитала. Не напразно другАрете заграбиха капитала ,за да диктуват те модела на икономиката а тях най ги устройва
  олигархично монополният модел.
  Та както се спомена по горе най-бързият изход от ситуацията
  е терминал 1 или 2.В Кочината другАрете скоро няма да допуснат нормален капитализъм.

 27. 27 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Така нареченият "бизнес" да е мислил овреме. Инженерите не стават от днес за утре, не са гъби да ги насадиш и полееш и те да изникнат. Като им трябват инженери (за какво ли?) да си ги внесат. Българите вече не щат да следват тия неща, защото после мизерниците не им плащат. Когато "бизнесмените" се научат да влагат в хората си повече пари отколкото за закупуване и за поддръжка на колата си, тогава.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 28. 28 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  Само 20% от завършващите работели по специалността си.
  А какво ли щеше да е, ако 80% от дипломираните висшисти работеха по специалността си?
  Не искам и да си го представя....

 29. 29 Профил на Павел Вълев
  Павел Вълев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#20] от "truth":

  То пък едни инженери... повечето с тази специалност, които познавам нищо не могат...

  Не че са глупави, системата на образованието е калпава.

 30. 30 Профил на cheta
  cheta
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво на № 20! Наистина: алчна и безогледна върхушка тъпче народа, а блеенето ни НИКОЙ НЕ ЧУВА.

 31. 31 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 479 Весело

  Системата на висшето образование у нас е продължение на тази от средното и тя е на тази хал, не от вчера-тоест не от 1989 година...просто,сега са видими всички онези последствия от ударите понесени вследствие на "гениални" реформи и концепции на "гениални" умове.
  Добре,че поне сега има избор и който знае какво иска,знае и какво да учи!Останалите...ми радват родителите и си прекарват времето.

  haokarapora
 32. 32 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#20] от "truth":

  Много точно казано.
  Този мафиотски бизнес, генериран от средите на комунистическата номенклатура (съвсем целенасочено не казвам "бивша" прогони и продължава да прогонва от България качествените хора.

 33. 33 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#29] от "Павел Вълев":

  Тези, които стават просто не са в България, за съжаление блестят в чужбина.

 34. 34 Профил на MoX
  MoX
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ГЕРБ ГРОБ РАПОН :
  Ще печелим от трансвери на лекари - много се търсят - сега му е времето. И овчари се търсят в чужбина, и картофопроизводители, но това се учи много време и специалистите по картофи ни трябват за наша употреба.

 35. 35 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 479 Неутрално

  цялата дискусия е безмислена... нито работодателите знаят какво искат, нито децата имат идея какви реални цели да си поставят, гледайки действителността през призмата на гениалните български медии...

 36. 36 Профил на shang
  shang
  Рейтинг: 374 Неутрално

  високи такси за всяка специалност на университет, която е "престижна" за родителите с болно его, които да спонсорират технически специалности и техникуми със щедри стипендии! мащабни реформи от корен. широко пропагандиране на нуждата от инженери и техници. либералната държава трябва(!) да се намесва в образованието, защото то гарантира съществуването и бъдещето й.

 37. 37 Профил на red_riding_hood
  red_riding_hood
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "epoc":

  Ами това отдавна трябваше да е направено в БГ! Имам предвид единна база от данни за алумни и как те се развиват. Немога да повярвам, че елементарно нещо като това не съществува. Освен това имам усещането, че просто унивеситетите не желаят да се развиват, има някаква такава нагласа, че каквото и да правят студентите са им осигурени и заплатите също. Може да ме критикувате за това, което ще кажа, но според мен има смисъл. Недостига на студенти и орязаните пари за образование от Дянков, може да направят магията. Какво имам предвид? Ами от гледна точка на финансист той би им отпуснал повече пари ако види някакво подобрение в работата им, т.е. намалените пари са един вид стимул да си оптимизират работата. От друга страна това, че випуските са по-малки и все повече студенти излизат навън е допълнителен стимул за университетите да повишат стандарта на образование. А ако и МОН съумее да направи една пъноценна реформа, направо цена няма да имат!

 38. 38 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българския "бизнес" скоро ще бъде пренаситен с автоматична стрелба и коктейли молотов!!!

 39. 39 Профил на concept
  concept
  Рейтинг: 688 Весело

  естествено- има недостиг на инженери за по 500 лв заплата. Ако заплатата е 5,000 лв предполагам, че няма да има недостиг. Само че инженерът какво точно да направи с тези 500 лв? Деца ли да гледа, да учи ли да ги прати, храна ли да купува, в отпуската на почивка ли да отиде? За това инженерите или хващат пътя през Терминал 2, или правят нещо друго, защото сметките все някой трябва да ги плаща. В голямата си част, умните и нахъсани хора, т.е. тези, които правят нещата да стават, просто се махат, а тези с червените куфарчета, които правят бизнес на 30-40% марж решават, че всички трябва да работят за 500 лв и да не се оплакват. Еми... хората си правят избора и им показват среден пръст. Логично и очаквано.

 40. 40 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 426 Гневно

  По данни на НСИ 410 хил. души трайно са емигрирали от страната за периода 1992 г. – 2011 г. Неграмотните българи през 2009 година са 41 % (при средна стойност за Европа 20 %), а 15 % от децата ни са напуснали образователната система, според доклада на Европейската комисия за напредъка в образованието, оповестен през м. април т.г.

 41. 41 Профил на Margon
  Margon
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#16] от "zdra4":

  Момент, момент, Нов български университет дава възможности и за по-адекватно обучение. Не казвам, че е върхът на черешката, но честно - в някои отношение е доста по-добре т СУ. Завършила съм СУ, работила съм в НБУ и мога да направя разликата доста добре. Мисля, че е доста далече като качество от Свободен Бургаски... Така че, нека не говорим наизуст съвсем

 42. 42 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  няма да забравя един мой бивш работодател - искаше милият от мен икономиста - инжинер да прави, и обратното колегата инжинер с големи стъпки превземаше икономиката, един хубав ден за българската демокрация му връчиха една оферта и го пуснаха по широкият клиентски свят да прави кинти, върна се след двама-трима клиенти и ми каза - айде сега ти да си говориш с тоя и тоя - аз пък ще направя чертежите за инсталациите, обаче стореното - сторено... - резултата - за шефа - срока за инсталиране неспазен - цени - благотворителни и излагация пред двама добри клиенти.... естествено и колегата виноват - ами човека си е инжинер и си човърка неговото - да ама БГ работодателя си представя търговеца като инжинер....
  елементарен пример на битово ниво, с който се опитвам да кажа, че в БГ най-големият проблем не е работната ръка а управлението!
  Мит номер 1 - в БГ били нискидоходите щото производителноста била ниска????
  да не се самоцитирам за съотношенията на заплащането спрямо производителноста, а дори и инжинер ще ви каже, че производителност се постига с хубави машини... да не говорим за скритата и страна на скрити субсидии дали през валутният курс или през общи фондове + нетарифни и тарифни ограничения, освен това когато се говори за производителност и ефективност всички трябва да сте наясно, че за да имате яка ефективност си трябва яка държава с яка икономическа политика а не очилатото нищожество на световната банка (за незнаещите сб е на е на мвф) което се явява някакъв шеф на Тиквоча по линия на сорос... въпросното продажно лекенце в момента се учи на счетоводство върху българският данъкоплатец, малък, среден и голям неплащащ държавен рекет на Тиквоча бизнес...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 43. 43 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#13] от "nqma zna4ka koi":

  Да забием гвоздей! Цъкнах ти +.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 44. 44 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дори тази статия показва неразбиране по проблема. В университета вече и късно да се стимулира математиката и естествените науки. Това трябвя да се прави още в училище.
  И като плаче бизваса, че няма технически кадри, да им даде добри заплати, ще учат. Но най-големи са заплатите във финансовия сектор - чисто и доходно и всеки се надява да се уреди.
  То е като с моловте в България. Много са, ама "БИЗНЕСА" строи още!

 45. 45 Профил на Zdravko Krastev
  Zdravko Krastev
  Рейтинг: 615 Весело

  До Margon (61)
  Марго,
  не се шашкай, ако беше обърнала внимание на имената на университетите в поста ми, би трябвало да се сетиш, че иронизирам.
  Оле-мале, ако не се усеща, значи аз съм за еб....

 46. 46 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 538 Неутрално

  [quote#36:"shang"]високи такси за всяка специалност на университет, която е "престижна" за родителите с болно его, които да спонсорират технически специалности и техникуми [/quote]
  На "бизнеса" му трябват технически специалисти, но родителите да спонсорират обучението им?! Ех, мечти...
  За "бизнеса" разбрахме, че спонсорира МВР, не е останал да не спонсорира ептен нищо Ама сме весела държава, нали
  В последните години децата и без предложеното от теб спонсорство, все по-масово заминават навън за следването си, където учат това, което отговаря на собствените им стремежи, а те (колко тъжно) - не е задължително да съвпадат с твоите.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 47. 47 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  Подсетихте ме за един емблематичен случай - http://kololoto.blogspot.com/2011/08/012.html
  Няма начин такава комапния да си намети квалифицирани кадри. Изключено е някой да се съгласи срещу заплатата на обикновен наемник, да създадава технологично нау-хау. Каквито и да са условията на пазара на труда.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK