Домашни любимци и други животни*

Домашни любимци и други животни*

© Иван КутузовЩе науча не само за гущерите и костенурките, но и за всяка една билка, и птичка, и цветенце, което е по пътя на тази магистрала, защото това е изключително важна тема."
Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев


Когато чух тези думи, а водещите на сутрешния тв блок подариха на министъра червенобуза костенурка заради обещанието му по магистрала "Струма" да има тунели и защитни стени за костенурки, смоци и порове, си дадох сметка, че пренебрегваме последните и особено важни открития в света на животните:


Американски учени откриха 700 нови вида организми. Сред тях са месоядни гъби и гигантски морски паяци, които живеят на дълбочина от 700 до 6000 метра в морето Уедел край бреговете на Антарктида.
През второто тримесечие на годината Националният статистически институт откри безработни видове, възлизащи вече на 11.2% от цялата българска популация.


Данните на Агенцията по заетостта за юни бяха 9.56%, но ведомството е на подчинение на Министерството на труда и социалната политика и не отчита безработните, които не се регистрират в бюрата по труда. Социалният министър Тотю Младенов обаче компенсира този пропуск, като започна да описва редките екземпляри, оцеляващи с около 120 лева на месец, с което е на път да докаже, че не само в дълбините от 700 до 6000 метра, но и на дъното има живот.


Докато проучваха океанския шелф край бреговете на Северна Исландия, изследователи от университета "Бангор" в Уелс се натъкнаха на 405-годишна мида. За нея се смята, че е най-старото живо животно на планетата.


Историци от НИМ стигнаха до изненадващия извод, че най-старият жив българин на планетата е българин. Но тъй като Божидар Димитров вече не е министър, опитите да бъде доказано, че и св. Йоан Кръстител е българин, се провалиха, макар около Созопол да бяха открити части от шест дванайсетопръстника и три пети на Предтечата.


"Как сега да взимаме по още един лев от посетителите на созополската църква?", тръшкал се проф. Димитров, докато от намиращата се наблизо рафинерия на "Лукойл Нефтохим" не го успокоили, че не е нужно да имаш лиценз, за да продължиш да работиш и по-важното – да вдигаш цените.


Фосилизирани останки на шест млади динозавъра, открити на едно и също място в Китай, показаха, че животните са започнали да сформират социални групи по-рано, отколкото се смяташе досега.
Въпросът кое е първо – ГЕРБ или дългогодишните кметове, които ще се кандидатират от името на ГЕРБ, породи разгорещени спорове.


От страна на потомците трицератопси пледира настоящият кмет на Варна Кирил Йорданов, а по линия на потомците протоцератопси – градоначалникът на Сливен Йордан Лечков. Свиканият консилиум от световноизвестни палеонтолози не успя да разреши загадката, а едно светило даже възкликна: "Не работя с датировка, по-ранна от тази, когато са възниквали динозаврите!"


Гален Ратбърн от Академията на науките на Калифорния откри уникално животно: мишка-слон. Всъщност животинчето е от рода на хипопотамовите земеровки.


Уникален трактор-октопод беше открит у нас. Всъщност животинчето било от рода на Алексеевите петровки, а за да усложни още повече задачата на зоолозите, то реши да се кандидатира и за президент.


"Има и по-тежки случаи от моя – заявило то в интервю за канал Animal Planet - Например един е вътрешен министър и председател на предизборния щаб на управляващата партия." Изследователите се смаяли и по-късно пуснали репортажа си с анонс: "От една държава - членка на ЕС, която не се държи като членка на ЕС, нито прилича на държава."


Според Националния музей за естествена история в Париж врабчетата не просто бягат от градовете, а вече са вписани в книгата на застрашените птици.


Според резултатите от последното национално преброяване за десет години сме намалели с 560 000 души, от които 30% са емигрирали, а останалите са се стопили поради отрицателен индекс на раждаемостта. Водещи наши експериментатори обаче веднага потърсиха решение срещу окончателното ни вписване в книгата на застрашените видове.


"Новата национална кауза на България може да е добруването на гражданите", компетентно предложи научният ръководител на парламента Цецка Цачева, като по този начин хем разясни, че досега добруването не е било национална кауза, хем с това "може" намекна, че добруването не е задължително.


Учените от Университета в Мичиган стигнаха до заключението, че невинаги водачът на стадото има най-висок коефициент на интелигентност. Те наблюдавали биволи, чийто главатар ги карал да пресичат реки, пълни с алигатори.


Мениджърът на "Левски" Георги Иванов-Гонзо се скара на синята агитка, че не е викала достатъчно силно за любимия си отбор, заради което се стигна до минималната победа с 1:0 над "Монтана". Природолюбители обаче са забелязали известни признаци на окопитване сред ултрасите преди мачовете с "Места" – Хаджидимово и "Малеш" – Микрево. "Ако агитката положи достатъчно усилия, след 2-3 години "Левски" ще бие дори "Гигант" - Белене, и "Чепинец" – Велинград", заключиха научни работници от филиалите на Природонаучния музей в Попово и Генерал Тошево.


Учени от университета в Ню Саут Уелс, Сидни, твърдят, че делфините използват оръдия на труда. Понеже нямат ръце, те отчупват морски гъби от дъното и ги надяват на муцуните си, за да ги използват като ръкавица.


Група от Лесотехническия университет посети двореца "Евксиноград", за да изследва поведението на българския премиер по време на сватба. Там тя установи, че както Бойко Борисов изглежда необичайно във фрак, така и фракът изглежда необичайно върху Бойко Борисов. Докладът й беше изпратен до ректорското ръководство със следната забележка: "Модата е зета вместо цивилизацията...


Такъва една зараза върлува у някои млади народи." Единствено портиерът забеляза наглото плагиатстване от "Криворазбраната цивилизация", и то само защото преди това беше портиер в Сатиричния театър.


Папагалите също се пристрастяват към алкохола, убедиха се американски орнитолози. Всеки ден те поставяли до купичката с вода в клетката им паничка с концентрат и още на третия ден папагалите започнали да се напиват.


Проучване на българския туристически бранш даде неочаквани резултати: ако на летуващите в Слънчев бряг редовно се предлагат чаша минерална вода и бутилка уиски, с течение на времето те свикват да пият и вода. Развълнуван от откритието, културният министър Вежди Рашидов заяви: "Първата минерална вода, първото левче, което е сложено, това са капиталите от културния туризъм.


Затова говорим да заменим алкохолния туризъм с културен туризъм." След това той посъветва навсякъде, във всяка дума, да се прибавя К – буквата, с която започва Култура. И веднага даде пример, като изпи една студена вод(К)а.


Водещи учени от Австралия стигнаха до заключението, че азиатските и европейските пчели могат да живеят заедно. Пчелите се разделили преди 30-50 милиона години, но междувременно развили умения за дешифриране на кодираните си послания.


Водещи специалисти у нас за пореден път доказаха, че българите не умеят да дешифрират дори некодирани послания от страна на европейците. "Спрете даренията за МВР, това е проблем, който ни тревожи", коментира говорителят на ЕК Марк Грей, след което вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че се чувства лично насърчен и храбро продължи да събира дарения.


Отчаян, Грей показал негова снимка на авторитетни естествоизпитатели в Брюксел. На нея Цветанов позирал в народна носия и овчи калпак, със затъкнат в пояса пищов. "Няма друго решение освен българи и европейци отново да бъдат разделени за около 30-50 милиона години", заключили естествоизпитателите.


Тадеуш Кавечки и Джоуел Бъргър от университета в Лозана установиха, че продължителността на живота на мухите е различна. Учените ги разделили в две групи и ги пуснали съответно в Северозападна Швейцария и в Украйна, след което разбрали, че швейцарските мухи живеят по-дълго.


Бедните българи живеят в България по-дълго, твърди доц.д-р к.ф.н. Иван Иванов. За разлика от тях богатите българи могат да живеят дълго, където си поискат по света. Научното му проучване установи още, че ако на две групи наши сънародници бъде предложено да бъдат пуснати в района на Северозападна Швейцария или да останат в естествената си среда, на тези, които не са избрали да бъдат пуснати в района на Северозападна Швейцария, направо няма да им се живее.


*Заглавието е заимствано от "Моето семейство и други животни" на Джералд Даръл.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 624 Неутрално

  При цялото ми уважение към Любослава, написаното днес е голяма, а и претенциозна каша. Жалко

 2. 2 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Доста постничко тоя път, Люба. Губи ми се основната идея, ако изобщо има такава. Е, вярно, всеки път шедьовър не излиза, но по-добре е да не се напише нищо, отколкото да се напише нещо такова.
  Казва го с най-искрени чувства верен твой почитател.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 3. 3 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Разстроено

  Люба, тови път леко си свалила гарда, но все пак добре описала "подробностите от пейзажа" на Абсурдистан, една територия която географски се намира в кьо6ето на Европа, обаче иначе не е ясно къде се лута и какви "капацитети" ражда.

  Мисля е възможно да се перифразира и друг литературен източник и да се обоб6ти така:
  "Не е нужно човек да е луд за да живее в БГ, но помага!".

  Не знам дали БГ боговете са полудяли, но борбата, било за пооглозган кокал или /празна?) бутилка кола се очертава доста жестока...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 4. 4 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  обади се на Тонката - лидерът на "Нашата партия" за напътствия! Той, по го умее този стил. Не е лошо, липсва му искрата и откровената ... \бих написал откурвената\ циничност, по-остро, народът не разбира от милване по главичката, яко с бухалката по му е хубаво.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 5. 5 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "най-старият жив българин на планетата е българин"

  това шега ли е или грешка?

  също така може да се каже, че и най-младият българин на планетата е българин, както и най-тъпият българин на планетата е българин....

 6. 6 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#1:"nea"]написаното днес е голяма, а и претенциозна каша.[/quote]

  Каша е. Но е в съзвучие с окръжаващата среда. За сметка на това има впечатляващи попадения. В кашата. Не е толкова лесно, като се има предвид, че в тази среда всичко си е за прицел.
  "След това той посъветва навсякъде, във всяка дума, да се прибавя К – буквата, с която започва Култура. И веднага даде пример, като изпи една студена вод(К)а."
  Дзъннн...
  "Група от Лесотехническия университет посети двореца "Евксиноград", за да изследва поведението на българския премиер по време на сватба. Там тя установи, че както Бойко Борисов изглежда необичайно във фрак, така и фракът изглежда необичайно върху Бойко Борисов..."
  Дръннн.. Като голямата камбана на Св. Алексанъдр от Нева..

  ""Има и по-тежки случаи от моя – заявило то в интервю за канал Animal Planet - Например един е вътрешен министър и председател на предизборния щаб на управляващата партия." Изследователите се смаяли и по-късно пуснали репортажа си с анонс: "От една държава - членка на ЕС, която не се държи като членка на ЕС, нито прилича на държава."
  Тук вече кашата е пълна, но ще се оправим.. Упсс..
  Шъ съ оправим, беше..

  Ecrasez l’infâme
 7. 7 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Има внушение и израз, но са зле изразени. Нищо, Люба е много добър автор. Поздрави!

 8. 8 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#1] от "nea":

  Уви, това съвсем не е прецедент в доста схематичното писане на Русева.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Весело

  Браво Люба ,както винаги страшно точна и забавна .Истински се забавлявах със изложените от теб факти от живота в днешен абсурдистан.Сега съм в очакване да видя "особенните" мнения на герб феновете които обикновенно следват след всяка твоя статия тук и вярвам че и те няма ме разочароват?

 10. 10 Профил на Анастасия Петрова
  Анастасия Петрова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "В крак с времето"

  Анастасия Петрова
 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  Поздрави за статята Люба !
  Имаш таланта да слагаш пръст в раната !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Начинът, да се пише в иносказателна форма е сполучливо попадение в случая, уви - непопулярно и зле разчетено от форумците, макар в този смисъл да са показани и доказани много нелицеприятни истини. Но аз поздравявам Люба Русева за забягването и от традиционната форма, защото всъщност/ и това е най - важно/, тя не изневерява на критичния си и анализаторски стил. Важно е поднесеното ни да бъде истина, а това несъмнено е така!

 13. До коментар [#12] от "danailov":

  Казваш, бъхтим се с иносказанието, ама не смогваме... Де сме виждали ние такива мурафети!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  Съгласна съм с първите три мнения. Когато някой може по-добре, нека го прави.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 15. 15 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2518 Весело

  До коментар [#12] от "danailov":
  Не подценявайте "форумците", г-н Данаилов.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 16. 16 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#15] от "etty1":

  Нито за момент! +!

 17. 17 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#13] от "Югозомби":

  Ами разликата е, че не харесвате писанието/имате си основания/, а за мен са достатъчни истините в него/и ми харесват/.

 18. 18 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Щом видя статия от тази... хм... авторка, винаги й хвърлям поглед, с надеждата, че може и този път, съвсем случайно, да е написала нещо, което да става за четене. Е, за пореден път останах разочарован, макар да не съм имал големи очаквания.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 19. 19 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 803 Весело

  Прекрасен текст, както винаги.

  М-)

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 20. 20 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  На мен пък много ми харесва! Даже по-добре от Тони Филипов Д-р.! Браво Любослава! Лошото е, че представяш, каквото си написала пред скопени от чувство за хумор, тоест подхвърляш бисери пред ...!

 21. 21 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Дрън дрън, трябвало е явно да се запълни рубриката за днес.

 22. 22 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 838 Весело

  Август. Отпуски. Жега.

  На лятната сцена на театрална работилница "Ексхумато" по инерция отново поставят "Напразните усилия на любовта".
  Пардон - на Любата...

  Но нищо, аха-аха и ще стане септември и пожарът на бунта срещу тирана най-сетне ще се разгори.

 23. 23 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#9:"Stewie"]Сега съм в очакване да видя "особенните" мнения на герб феновете които обикновенно следват след всяка твоя статия тук и вярвам че и те няма ме разочароват? [/quote]

  Какво общо пък имат ГЕРБ и техните привърженици? Доста е глупаво да се обвързва нетърпимостта към некадърните и неприятни хора и журналисти с каквато и да било политическа сила.

  Май пак е ставало течение в джамията, докато си коленичил, Стюи.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 24. 24 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Всеки път чета с надежда Л.Р. за да видя какво толкова намират феновете й в нея и всеки път нищо не намирам. Поредните претенциозни, бих казал кичозни булшити и опити за оригиналничене.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 25. 25 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#24] от "donchoquihote":

  И аз така!
  ++++++++

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 26. 26 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 810 Неутрално

  ако написаното има някакъв смисъл, то той е недостъпен за мен.
  Или може би е във втората половина, щото не успях да мина средата. Ако някой е стигнал до края и го е открил, моля да го синтезира в две изречения.

 27. 27 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мустафанка":

  Само дето трябваше да ме цитираш, че като ме изтрият мнението ми да остане в твоя пост :0, аз ли да те уча на конспирация сега . Странното за мен е било, че има групичка блеещи почитатели, които явно още на са надушили статията, защото минусите ни все още са малко. А Люба не спира да си чеше егото, бълвайки мат'риали срещу ГЕРБ, защото знае, че така ще събере овации и си храни обсесията по Бойко едновременно с това.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 28. 28 Профил на Анастасия Петрова
  Анастасия Петрова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А, появи се и Ментор. Къде се губиш, бре, Мустафанка е сам(а) на амбразурата, а форумните лекета си топят телесата на "Слънчев бряг", щот за по-скъп "курорт" бате Цецо не е дал пари

  Анастасия Петрова
 29. 29 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  За съжаление този път Любослава Русева като че ли не е в свои води. Просто не мога да повярвам, че този дълъг, претенциозен, разконцентриран, неадресиран в посланието си текст е излязъл изпод нейното перо.

  Това е обяснимо - в журналистиката, (както и в спорта), не можеш винаги да бъдеш във върхова форма.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 30. 30 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#26] от "Ментор":

  Едно момче от Банско още преди 70 г. го е направило, при това само в едно изречение:

  "Народът прост, животът - тежък, скучен."

 31. 31 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Ех, Люба, Люба! Измъчи форумците! Пиши по-простичко. Като във вица : Пиша ти бавно, щот не можеш да четеш! В неделя бяхме на сватба. Бате го бъхтаха, мене ме е...ха. Тая неделя пак сме канени. Бате се чуди, ама яз шъ вървя!
  Този стил ли ви харесва? Да пишеш като Люба е майсторство, умение.Това е нейният стил на писане - иносказателен, изпълнен с тънка ирония. Всеки автор има свой собствен стил. Ако стилът на Люба не ви допада и смисълът ви се губи, прочетете го втори път. Ако и тогава не го разберете, си кажете, че четенето е творчество и не е за вас! И прочетете вица ми. Този стил не иска труд и творчество.

  нели ангелова
 32. 32 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Чудесно отражение на кашата в изявите и представите!
  Продължавайте уважаема госпожо Русева!

  Който не разбира ирония моля да не чете...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 33. 33 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Явно и моя стил се нуждае от редакция, но аз нямам претенции да съм винаги прецизна. По-рано имаше опция за изтриване на мнение от собствения автор. Моят текст е доказателство, че писането и четенето са труд и творчество! Затова реших - 99% от мненията във форума оценявам с +.Щом някой е написал мнение, то най-малкото заглавието е прочел. Писал е, а това е труд. +

  нели ангелова
 34. До коментар [#31] от "Нели Ангелова":

  Всеки автор има свой собствен стил, а талантливите автори имат способността да играят със стиловете. Русева е схематична до степен на рефренност тематично, стилистично и особено в набора от гледни точки.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 35. 35 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#34] от "Югозомби":

  Ахаа, гледната точка! Знаете гледните точки на песимиста и оптимиста за чашата с вода - според единият наполовина празна, а според другия - наполовина пълна. А според мене, вие имате схематично витиевата гледна точка с определена рефреност. Лека вечер!

  нели ангелова
 36. До коментар [#35] от "Нели Ангелова":

  Да не беше писала елементаризмите за простичкото писане, дето едничко ни било по силите на нас, непроумяващите, нямаше да патиш.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 37. 37 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Весело

  За фауната добре, но за едно прегазено цвете по

  трилентовите прави си струва тази boundless freedom.

  http://www.brym-brym.com/quiz/24/692/question/V34.jpg

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 38. 38 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 769 Весело

  Ще обогатя темата с още едно съобщение: Учените от Чукотския научен институт са установили безспорно, че каквато е фауната, икономиката и политическите партии в една държава такива са им и журналистите. Българската екосистема обещава още дълго време да се запази като такава. Опитът им се изучава с интерес за да се опазят изчезващите рептилии.

 39. 39 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#36] от "Югозомби":

  Ти нещо против Люба ли имаш? Може би професионално? Така да хвърлиш кал, все нещо ще полепне? Прикрит зад веселия изказ, но със зле прикрито гадничко отношение. Не търпиш хвалби към някои. Я го давай спокойно! За всички има място под слънцето. И колко поста вече имаш след като хвърли калта. Бъди здрав и не ми отговаряй. Аз пак с удоволствие ще прочета Люба!

  нели ангелова
 40. До коментар [#39] от "Нели Ангелова":

  Богохулство в храма или кал на мегдана, иди разбери каква е работата...

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Гледам, претенциозните гербери са се загубили из текста на Русева. Не е трудно. В него, някак мирно, си съжителстват костенурките на Плевнелиев, фрака на Борисов и гегата на Цветанов. Всичкото това напоено с евксиняк и вод(К)а. Фонът е сюрреалистичен, но такова е времето. Рациото евентуално би потиснало полета на въображението, където се вият магистрали, лунни пътеки и естакади, а герберианското войнство се е запътило към окончателната победа на кортекса над кората..
  "Въпросът кое е първо – ГЕРБ или дългогодишните кметове, които ще се кандидатират от името на ГЕРБ, породи разгорещени спорове.
  От страна на потомците трицератопси пледира настоящият кмет на Варна Кирил Йорданов, а по линия на потомците протоцератопси – градоначалникът на Сливен Йордан Лечков."
  Няма как да е рационално. Тук всякаква рационалност изглежда абсурдна, а текстът на Русева...
  Добър е.

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#31] от "Нели Ангелова":

  Любослава Русева, е както винаги на ниво!
  Браво!

  [quote#31:"Нели Ангелова"]Всеки автор има свой собствен стил. Ако стилът на Люба не ви допада и смисълът ви се губи, прочетете го втори път. Ако и тогава не го разберете, си кажете, че четенето е творчество и не е за вас! [/quote]

  Браво!
  Браво на "Нели Ангелова"!
  ++++++++++++++++++++++++++++++++

  Хитростта пречи на мисълта!
 43. 43 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#41] от "Graf":


  [quote#41:"Graf"]Няма как да е рационално. Тук всякаква рационалност изглежда абсурдна, а текстът на Русева...
  Добър е. [/quote]

  Браво Графе!
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Авторката, като Българският аналог на Кафка или по скоро Костурица, Момо Капор, Чудомир и т.н.т

  Хитростта пречи на мисълта!
 44. 44 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  А сега очаквам появата и на Черно синята бригада ,"Гуано", "Митев","Реалистка" и "СДС" да ни лиснат с една кофа човеколюбие по Костовски!
  С едни възвишени (анти) оценки а след това цяла вечер форум на раздумка заразни доказани автори дисиденти от Полша, ГДР и др. от тяхната млядост!

  Хитростта пречи на мисълта!
 45. 45 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1441 Весело

  Домашни любимци и други животни*
  ==================
  Веднаха разбрах, че ще става дума пак за ГЕРБ.

  Yet another blue planet.
 46. 46 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  [quote#1:"nea"]При цялото ми уважение към Любослава, написаното днес е голяма, а и претенциозна каша. Жалко [/quote]

  Тя друго не може да пише! Интересно кой ли я чете?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 47. 47 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Напоследък ме измъчва една загадка:
  Защо в Южното полукълбо няма мечки?
  Някой знае ли нещо по въпроса?

 48. 48 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#18] от "Мустафанка":

  плюс

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 49. 49 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#31:"Нели Ангелова"]Това е нейният стил на писане - иносказателен, изпълнен с тънка ирония.[/quote]

  Много отнесен и стилът, бре господжо! А какви сравнения прави ми се зайде умът, като Мирча Кришан с краставичката!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 50. 50 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#29:"Майстор Балкански"]В журналистиката, (както и в спорта), не можеш винаги да бъдеш във върхова форма. [/quote]
  Това е точната реплика към многобройните "почитатели" на Любослава Русева в този форум.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 51. 51 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Цитата от статията горе >>>> Тадеуш Кавечки и Джоуел Бъргър от университета в Лозана установиха, че продължителността на живота на мухите е различна. Учените ги разделили в две групи и ги пуснали съответно в Северозападна Швейцария и в Украйна, след което разбрали, че швейцарските мухи живеят по-дълго.

  Ако бяха пуснали една група мухи в Япония резултатът щеше да е същия! Ама Люба пуска мухите където е политически коректно!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 52. 52 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Разликата между Джералд Даръл и Л.Русева е,че Даръл пише за животните с любов,а Русева за българите-с омраза!

 53. 53 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ето една нормална статия на Люба, ама само 45 пъти прочетена, а коментарите са 0 /нула/. Излиза, че пазарът и диктува какво да пише, това което се чете и коментира много!!

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2002/12/18/50430_kakuvto_premierut_takava_i_durjavata/

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 54. 54 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#52] от "faeton":

  Извод българите не са животни, а Русява не е Джерълд Даръл

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 55. 55 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Факт:"...От една държава - членка на ЕС, която не се държи като членка на ЕС, нито прилича на държава." "...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 56. 56 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  С две думи - концептуална статия И концепцията явно е построена около внушението (доста логически, макар и недотам плавно издържано), че на "хомо политикус" от управляващото мнозинство нищо животинско не е чуждо... То поне да беше другояче при опозицията, но това е тема за друга статия!

  Ако приемем за що-годе обективен критерий за качество на статиите на Любослава предразполагането към размисъл, то тази се справя нелошо... Аз например се позамислих дали "ние, врабчетата" (къде повече, къде по-малко по Радичков) все така ще чик-чирикаме и гласуваме първо БЕЗ главите си, после с крилата/краката си, докато навлизаме в Червената книга После пък се позамислих, че обичайната ни реакция на ниво "общество" да се свиваме често-често като галапагоски костенурки в черупките си, без да сме на Галапагоските острови, не е най-добрата тактика - освен за любителите на супа от костенурка И т.н., и т.н.

  На изпроводяк - "не хранете животните", г-жо Русева! Които от тях са свикнали с бонбонките и сламата на надзирателите в зоопарка без решетки (освен между ушите), ще продължат както досега; останалите, като огладнеем още малко, може пък да изрием Авгиевите обори, които ни пробутват вместо европейски начин на живот...

 57. 57 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#47] от "Иван Петров":

  Може би защото океаните не са замръзвали откакто има Южно полукълбо, и съответно мечките няма как да предрапат до там?
  Но иначе идеята е добра - що не предложите на професор Пимпирев да качи няколко двойки мечки на стоп до там?
  Така със сигурност ще се обогати местното биоразнообразие, мечките ще бъдат по-защитени, а морските леопарди най-после ще си имат конкуренция./За справка" "Живот в хладилника"; Атънбъро/

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 58. 58 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#53] от "Курт Деликуртев":

  През 2002 може да не е имало възможност да се оставят коментари.

  А статията е изненадващо хубава.

 59. 59 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#47] от "Иван Петров":

  За да могат да оцелеят пингвините.

 60. 60 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#58:"kaka_ginka"]А статията е изненадващо хубава. [/quote]

  Но трябва да се отбележи, че е писана в съавторство.

 61. 61 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Модата е зета вместо цивилизацията...
  Такъва една зараза върлува у някои млади народи."
  ...
  "Модата е зета вместо цивилизацията.
  Действително, у тия новосвестявани народи ...." /в реда на мисли на автора/, ....свестявай, Люба, ...прекрасно го правиш, ... ма е трудна работа, ...да свестяваш народ, който редовно изпада в състояния на пиянство, ...тва беше по един друг автор, ма не помня кой точно, ....успех, Люба!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 62. 62 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#58] от "kaka_ginka":
  "А статията е изненадващо хубава."
  ...
  Како, ... ти си изненадана, че Люба може да пише хубаво!?!?

  До коментар [#60] от "kaka_ginka":
  "Но трябва да се отбележи, че е писана в съавторство."
  ...
  Е те тук вече клъвна Люба с с кокоша точност и стръв. Недей така ма, какооо, ...знаиш ли как ша са разстрои Люба, ако прочете това, ...че тя толкова държи на мнението ти.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 63. 63 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#53] от "Курт Деликуртев":
  "Ето една нормална статия на Люба...."
  ...
  Щуце, ...на този момент от статията обърна ли внимание?:
  "Инерцията е велик природен закон, но няма данни някой да е стигнал там, където иска, единствено защото някой просто го е засилил в тази посока."
  Кой засили каручката наша, ...на която са метна дрогара цар и после дрогаро-монархическата камарила, ... и си клатеха краката на нея, доде тя тръгна да спира, .... и после метнаха тоя гламав каруцар от Банкя да я катурне у дерето, ....ИВАН КОСТОВ, ...Щуце, ...ИВАН КОСТОВ, ....нема да четеш Евангелието като гяволе Манифеста, ...чуеш ли!?!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 64. 64 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "Няма друго решение освен българи и европейци отново да бъдат разделени за около 30-50 милиона години", заключили естествоизпитателите.
  ...
  Дали заключението им не е леко оптимистично!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 65. 65 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Много добра статия!
  Определено на някои хора, индивиди, обекти и субекти не се харесва.
  Иносказателна... за кашата която я забъркаха някои... Първичния бульон, хаос, или както ви хареса... Те са на повърхността, а и са повърхностни. И са в таксономията на случващото се.
  Та даже има и научни препратки!
  В момента чета Майкъл Крайтън - "Състояние на страх".
  Подобен похват е използвала и Любослава Русева. Нищо не намеквам, просто в книгата става въпрос за глобалното затопляне и доколко то е реално. Използвани са многобройни препратки към научни трудове.
  Не винаги това което учените ни представят е така. Вече няма чиста наука! Понякога реалността изпреварва, анализите, статистиките и изводите на учените!

  Вие какво очаквахте, сонети?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 66. 66 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Поредна интелектуална чекийка и ровене в собствената душевна каша . Досадно претенциозно и протяжно писание намекващо ни колко ще сме тъпички и лоши ако дръзнем да не мислим/действаме като авторката. Не мой тъй !

  А карикатурите на Кутузов са удоволствие и казват толкова много с толкова малко... Казали хората : LЕSS IS MORE !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 67. 67 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#62:"Мани"]ти си изненадана, че Люба може да пише хубаво!?!? [/quote]
  Да, предвид това, което съм чела от нея. На статиите й обикновено липсва съдържание и това се компенсира с претенциозна форма и плюене.

  Предполагам, че ти я харесваш именно заради плюенето.

  В статията от 2002, съдържанието идва от съавтора й, нещо което става очевидно, ако използваш търсачката и прочетеш някоя и друга негова статия от времето, когато е пишел за Дневник. За разлика от Люба, той определено знае за какво пише - анализът му е точен и по същество.

  Признавам, че статията, написана в съавторство, се чете малко по-лесно от статиите, които е писал сам. Вижда се, че той има много за казване и има нужда от малко редакторска помощ - главно със скъсяването на изреченията и елиминирането на скобите. В което, предполагам, се е изявила и Люба.

 68. 68 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#47] от "Иван Петров":

  В южното кълбо (Латинска Америка) също има мечки:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Spectacled_bear

  "Да, България"
 69. 69 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Винаги намирам нещо интересно в статиите на Любослава Русева. Този път разбрах, че "и ний сме дали нещо на света".

  ["Новата национална кауза на България може да е добруването на гражданите", компетентно предложи научният ръководител на парламента Цецка Цачева, като по този начин хем разясни, че досега добруването не е било национална кауза, хем с това "може" намекна, че добруването не е задължително.]
  ================

  Каузата (лат. causa) е общо дело, идея или интерес, мащабността и значимостта на което предопределя обединяването на усилията на повече хора, с оглед постигане на желаните резултати - например национална кауза.
  Тази статия, свързана с философията, е все още мъниче. Можете да помогнете на Уикипедия, като я редактирате и я разширите.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B0

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 70. 70 Профил на small
  small
  Рейтинг: 524 Весело


  "Бедните българи живеят в България по-дълго, твърди доц.д-р к.ф.н. Иван Иванов. За разлика от тях богатите българи могат да живеят дълго, където си поискат по света."
  Е..ти бисера!Твърди доцент доктор и тн. ...

 71. 71 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Свежо е.

  Сатирично и хумористично.

  Какво повече му трябва на човек от това да види , че и друг вижда проблемите, но успява и да им се надсмее елегантно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 72. 72 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 466 Весело

  На мен ми хареса... макар , че черния хумор е средство което се ползва когато вече няма никаква надежда и на човек му остава само да се надсмее над себе си.. т.е последна фаза на отчаянието.

 73. 73 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#24] от "donchoquihote":

  Ето я водещата теза (според мен, разбира се): анонс: "От една държава - членка на ЕС, която не се държи като членка на ЕС, нито прилича на държава."
  Всички разбираме, че е така, но някой трябва и да го казва на глас. Е, точно и за това толкова много хора четем статиите на Любослава. ОК?

 74. 74 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#73] от "petermann":

  Благодаря за добронамерения опит да ми посочиш тезата. Безсмислена работа според мен, защото тезата я знаем и без да ми я посочва Л.Р. и няма нужда някой да го казва на глас, защото всички го казват на глас и не е Л.Р. тая която бие камбаната. Искам вместо посочване на очевидното гарнирано с плюене и безсмислено оригиналничене, някой да посочи решение на проблема. Да не говорим, че за два реда теза, няма нужда от двеста реда пълнеж, още едно доказателство за безсмислена претенциозност и оригиналничене ей така, за едното чесане на крастата.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#73] от "petermann":

  петърчо не знам защо , но повечето българи си мислят ,че България е най-ужасното място на света , което определено не е така ... причината вероятно се крие в незнанието , но за мене това е и резултат на комунистическия манталитет ,който бе насаден в хората ..вечно да мърморим и се оплакваме

 77. 77 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Мисля, че е крайно време Дневник да въведе "НЕ/АНТИпрепоръчване" бутон към статиите или по-скоро текстовете, които се публикува.

  "Да, България"
 78. 78 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 530 Любопитно

  Добре е че, все още има нормални журналисти като Любослава Русева.Това,че не се харесва на всички и най-вече на патриотарско настроените съграждани ...ми техен си проблем.

  Странно е защо обаче се смятд за комплекс да се посочва абсурдността на уж "европейската" ни действителност,а поведение "не сме най- лошото място за живеене",да се вижда,като -освободеност.
  хайде де!То това си е тип-"вярно,че надраскал дъската,ма Иванчо,счупи прозореца!"

  haokarapora
 79. 79 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1133 Весело

  Браво Люба, супер си. Много готино материалче ... за съжаление май е малко над нивото на ГЕРБ спамарите

 80. 80 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Добра статия, с подходяща ирония. Не за всеки, разбира се. Вероятно, като гледам и коментарите, е жалко, че все още има хора, като г-жа Русева, които се опитват да пишат нещо цивилизовано, което определено е в разрез с народа от бай Ганьовци. Вече няма шанс нашата държава да стане цивилизована, а може би всъщност и никога не е имало ...

 81. 81 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#24] от "donchoquihote":

  Феновете й са най-често семпли хорица с бригадирско чувство за хумор. Лутането из дребнотемията за тях е върховна наслада, а кикотенето и оригиналниченето за глупости - върховна форма на забава!

 82. 82 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#81] от "Митев":

  правилно Митев , а върха на тяхната духовна "черешка " е да споменат какви "герберасти" са останалите , които не разбират високия наратив на пророчицата Люба....

 83. 83 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Музикален поздрав за Люба Русева от един бивш домашен любимец и настоящо друго животно
  http://www.youtube.com/watch?v=ictzKU815Js

  Yet another blue planet.
 84. 84 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Весело е. Малко твърде сложни думи има

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 85. 85 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Омръзна ми Дневник да е микс от страстоубийствени статии за държавни поръчки и борсови коментари и някакви юбер-оригинални опуси.

  Предпочитам малко повече живец в стандартните истории и малко повече дисциплина в необуздано-свободните асоциации. Знаем го този номер- пишеш много и сложно с надеждата, че целият текст ще стане нещо повече от сбор от съставните си части. Само че в случая е станало по-малко.

  Хайде поровете се в молескиновете си за по-човешки идеи. И не ни обиждайте интелекта, като казвате, че не разбираме...

 86. 86 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  След като герберастите се чувстват лично задължени да се изкажат негативно под линия, значи всичко е наред.

  Аман от стоици.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 87. 87 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 554 Неутрално

  За останалите не знам. Ще кажа за себе си - аз мога да напиша абсолютно същия материал за 1 час. Не се шегувам. Дайте ми един час на спокойствие, освободете ме от телефонен звън и прекъсвания - цвръц! - статията е готова.

  Не го приемайте като самохвалство. Не е. Не се искат нито умения, нито дарба, нито талант, нито мисъл, за да се напише подобна "статия". Иска се само един час време, това е всичко. Все едно да се гордея, че плювам надалече семките от диня. Че то всеки ги плюва така.

  Дали ще е по-добра написаната от мен боза? Едва ли. Няма да е добра. Не може да е добра. Невъзможно е. А и няма начин да се получи добре, ако сядаш за час и записваш на хартия всичко онова, което успява да отрони мозъка ти за това време. Ще се получи нещо, много приличано на горното, а това няма как да бъде наречено хубаво.

  От друга страна, най-тържествено и специално гарантирам, че и по-лошо няма да е. То дъното си е дъно.

  На някой хора им харесвало? Може. Тяхна си работа. То има хора, дето и Азис го харесват и се чудят на онези, дето не го почитали - що за хора са, от музика ли не разбират, вкус ли нямат...

  Та, и аз мога да напиша същото. Честна дума. Но няма да го напиша, защото ме е срам. По-скоро ме е двойно срам. Срам ме е да пиша подобни неща, дваж по-срамно ще ми е да ги показвам пред хора. Хайде, написал - написал, прочети си го, порадвай му се, пък го пъхни после под кревата, да си седи там. Ама да го публикуваш после? И хора да го четат??? Е, това вече не го разбирам. С кой акъл...

  Всеки го може. Не само аз. И за вас се отнася. Пробвайте и ще видите. С гордост ще откриете, че и във вас дреме лъвът на перото, или така е поне сред поклонниците на авторката. Дайте му само шанс да се пробуди.

  Разликата е, че ще ви е срам после да го показвате пред хора. За да се пишат и печатат такива неща се иска малко (абе, не малко) гьонсуратлък, който не се среща у всеки.

 88. 88 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Истинските слова не са красиви.
  Красивите слова не са истински.
  Добрите хора не спорят.
  Онези, които спорят, не са добри.
  Онези, които знаят, не са учени.
  Учените не знаят."

  Лао Дзъ

 89. 89 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Не се пише с "перо", пише се с мозък. Първо сериозното, после сядаш и пишеш.

  После убиваш 90 процента от първия текст.

  Аман от полети на мисълта, нали?

  Само една добавка: един час свободно време и една бира или чаша вино. Много оргиналности са написани, нарушавайки правило номер едно на интернета: не поствай пил!

 90. 90 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#74] от "donchoquihote":

  Не е безсмислено, защото повечето хора с трибуна и желание за изява ни обясняват, че всичко е "по мед и масло" и започваш да се чудиш защо отново Терминали 1 и 2 са с опашки пред тях.
  Да, ние тук, по форумите, много открито си посочваме и си знаем "кривиците", но хора като Любослава генерират дискусии и задават въпроси от позицията на предоставената им публичност. Разбира се, всеки мислещ човек трябва да чете ВСЯКА статия критично, но аз съм доволен, че за по-малко от 24 часа форума отново "кипи".
  Някой да е недоволен?

 91. 91 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#76] от "xyMop":

  хуМор-чо , наистина живеем в хубава страна /без сарказъм/, но с много абсурдно поведение на поданиците й. Абсурдите май дойдоха в повече на над 1 000 000 други поданици и в момента те са кандидат НЕподаници, а на останалите не ни стиска да ги последваме. Може и да си прав - може и комунистите да са виновни, но аз не съм Мартин Лутър или Левски, та да събарям "системи", аз искам да си живея в нормална среда и общество /по възможност - в България/. Това не е негативизъм, а тъга!!! Родината си ни е хубава, ама се чувствам така, все едно някой рисува със спрей по стените на Лувъра.

 92. 92 Профил на petermann
  petermann
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#81] от "Митев":

  Аз съм сред феновете на Любослава. Моля, обяснете ми що за човек съм и какво ще рече да имам "бригадирско чувство за хумор", защото не съм достатъчно възрастен за да съм виждал жив бригадир. Какви трябва да са ми интересите, за да избягам от "дребнотемието"? Чувал съм, че край бригадирските огньове са се обсъждали все космополитните теми за Мира, Космоса, Атома /двете последни - за мирни цели/ и т.н. Това обаче, определено трябва да е придружено с "бригадирски хумор". Мисля, че съм раздвоен... Моля, помогнете ми!!!

 93. 93 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Отдавна не се бях смяла така, е, малко през сълзи, но все пак - смях.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 94. 94 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Любослава е сменила стила но отново е на висота. Разбира се че не всеки ще хареса и разбере написаното, както не всеки разбира и харесва Радичков.
  Има и друго нещо в стила което подхожда на ситуацията и живота в България. Зомбиране. Всичко е една голяма каша. Хората не знаят кое е истина, кое лъжа и на кого и какво да вярват.

 95. 95 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Който нищо не намира в писаното от Любослава,значи,че е много тъп!
  Прекрасна е !Смях се със сълзи!

  4itatel
 96. 96 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2518 Любопитно

  До коментар [#31] от "Нели Ангелова":

  Какво самочувствие!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 97. 97 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Весело

  "Сега съм в очакване да видя "особенните" мнения на герб феновете които обикновенно следват след всяка твоя статия тук и вярвам че и те няма ме разочароват?" -ха-ха ето че и този път герб агитката не ме разочароваха с тяхната "адекватна" и дълбоко "смислена" реакция на написаното от Люба. Така че искам специално да благодаря на кака гинка ,мустафанка ,курто,дончо и тн ... и се надявам се че и за в бъдеще все така искренно да ме забавляват и да ме карат да се смея от все сърце ?

 98. 98 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  До коментар [#87] от "newraven":
  и аз

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 99. 99 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 540 Неутрално

  по принцип не съм голям фен на авторката, но този път ме накара много да се смея... жалко че, както е видно от коментарите, повечето българи не разбират иронията и тънкия хумор

 100. 100 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2518 Весело

  Сравнения с Джералд Даръл, Майкъл Крайтън, Йордан Радичков? Еха-а! Дали да не си спретнем един литературен конкурс тук? Да харесваш темата, тезата, внушенията е едно, но тази статия просто е зле написана. Текстът е слаб. Дори не симпатизирам на ГЕРБ. Искам да чета хубави статии. Толкова ли е греховно това?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK