Какво поддържа днешния режим в Русия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  "На първо място - безалтернативността. Действията на властимащите с подвластните им медии и стоящите зад тях елити, които съпровождат властта, докато тя поддържа ситуацията на фактическа безалтернативност.."
  С тези две изречения може да се покажат главните желания и стремления и на нашенската левица (БСП-ДПС-ДС). Ама то си е напълно обяснимо. Нали от руските им другари левите в България са се учили (учат се и сега) на болшевизъм.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на Борислава (be_free)
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър": Друго не можа ли да измислиш като коментар, освен заклинания към българската левица, ....... /обръщението пропускам/! За подобни социолози руснаците имат епитет "размазня". Този е отгрупата руски "интелигенти", които нищо смислено не могат да предложат, обаче дълбокомислено разсъждават, потопени в скръб за нацията ...

 4. 4 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Мдаа, заменете Русия с България и няма да сбъркате много- разликата е само в мащаба....
  Нали, авторе?

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 5. 5 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 851 Любопитно

  Мисля, че този проблем го има и у нас! Подържането на поносимо ниво на мизерия спира дръстични промени, които биха довели до скоростно развитие на политическата и икономическа обстановка. Ако разгледаме примерно аналогичния случай примерно със сегашната икономическа криза и безработицата в глобален мащаб ще забележим същия модел. Разликата е, че там нивата на поносимост са съвсем различни. Всяка дръстична промяна, която би довела до значим напредък винаги преминава през безизходица!
  Ако пренесем случая в българската действителност - най-голямото проклятие за хората е тяхното ниво на поносимост, а именно минималната социална обезпеченост под формата на собствено жилище (повечето пъти приличащо на нещо негодно за живот) и условното право да не плащаш за вода и парно. Това придружено с малки суми позволяващи да се храниш с лишения държи масите от хора под контрол. Те са се вкопчили в тяхното жилище и условно безплатните парно и вода и при никакви условия не биха рискували да ги загубят!

 6. 6 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#2] от "be_free":
  За САЩ не пиша. САЩ - всеки се опитва да подражава.
  САЩ - това е идеално. (ако има такива дефекти в идеалния - тогава очите ви са не здрави.)

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 7. 7 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Не, не искам да съм в САЩ точно в този момент! Мои приятели от там ме питат как биха живели тук с начален капитал от 110000 долара. Казах им чистосърдечно, че с тази сума даже свястно жилище не могат да си купят тук. Защо да им давам празни надежди? Обясних само, че могат да си купят кола от втора ръка за "без пари". Иначе след една година време ще им се "стъжни" Предлогът от тяхна страна беше, че сега в САЩ се живее изключително трудно, каквото и да значи това, нямам нужната информация..

 8. 8 Профил на vasiliyk
  vasiliyk
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#6] от "Vili":

  Отлично сказано!

  "По наши данни, които са достатъчно устойчиви..." Това ми е любимата част. Не се посочват, просто се казва, че са устойчиви. Няма страна без проблеми. Това, което харесвам на Путин е, че е максималист и това го кара да работи ЗА страната си, а не против нея. Заел се е с проблемите. В такива големи страни промените към добро стават бавно (резултатите се виждат по-късно). Пример: Като при превозните средства. Колкото е по-голямо превозното средство (камион и др.) толкова по-бавно и внимателно трябва да правиш завоя, докато при малките превозни средства завоят става веднага. Естествено, че все още има за доискусоряване. Лесно се руши, трудно се гради. Да не сме в книга на Роулинг да направим всичко с вълшебна пръчка?

 9. 9 Профил на Viali
  Viali
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А някой да иска да емигрира в Русия?

 10. 10 Профил на vasiliyk
  vasiliyk
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viali":

  Аз искам да се върна. За емигриращи не знам..

 11. 11 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Абсолютен буламач, нямащ нищо общо с реалното състояние на нещата.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 12. 12 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viali":
  Това е практически невъзможно. Вземи Руско гражданство - трудно, отколкото гражданство на САЩ.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 13. 13 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Е това е... за "мнозинството руснаци разбирането за свобода е свързано с опекунството на държавата, в това число и в икономически план - контрол над икономиката, цените и пр"
  Тук сме по-напред, тук само комунягите мислят, че свобода значи опекунство на държавата и контролнад икономиката и цените.
  Но..."Но по-важното е друго: недостигът на независимост, а, от друга страна, отсъствието на солидарност, дефицитът на социалните връзки, които биха помогнали на човек да реализира собствената си свобода. Затова три четвърти от населението смята, че по никакъв начин не може да повлияе върху социалното и политическото пространство зад пределите на дома си" Е по това си приличаме и тук има дефицит на солидарност и всеки вика, нищо не зависи от мен, да дойде някой да направи нещо. Макар и по-напред в мисленето от руснаците, все още дълго време ще носим белезите на тоталитарното общество. Приличаме си и по нихилизма. Може още много да се пише за приликите и разликите между нас и за последиците от социализма но ще стане дълго и нечетимо. Все пак е коментар, няма смисъл да е километричен.
  Ето една статия в която няма да са съюзени сини и червени срещу гербери, ами ще се съюзят сини и гербери срещу червени,както и трябва да бъде. Удобен повод за преброяване на червените зайци, макар, че такива като графа и андимо ще си затраят

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 14. 14 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#9:"Viali"]А някой да иска да емигрира в Русия? [/quote]

  В Русия е пълно с емигранти от бившите съветски република и от разни други азиатски държави.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 15. 15 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Многословна и недобре редактирана статия, но, както пише номер 1 (Храбър), чудесно описва мечтата и усилията на комунистите в България -- да няма гражданско общество, мнозинството от хората да са на ръба на оцеляването, да не се задава въпроса кой доведе България до това положение (след 09.09.1944)

 16. 16 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#14] от "Искандер":
  Русия - 2-ро място в света по броя на гостуващите чужденци.
  Но за да получите гражданство - много трудно.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 17. 17 Профил на uh
  uh
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ш, ей, намалете шрифта на тая статия. Няма да я чета от 2 метра.

 18. 18 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#2] от "be_free":

  Автора е руски професор, Дневник само са го превели. Спокойно никой не иска да пипне любимите ти руснаци, не и този път.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 19. 19 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Какво поддържа днешния режим в Русия"
  Отговорът е прост и болезнен. Спецификата на руската народопсихология. Само в този смисъл приемам отговора на автора - липса на алтернативност. И ако се замислим малко, ще видим, че сегашното политическо статукво в БГ напомня с генезиса си в известна степен руското мълчаливото недоволство и приспано чувство за гражданско общество. Източно-славянски синдром - страхът да не загубиш и малкото което имаш.

 20. 20 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#17] от "uh":

  Освен, че е огромен шрифта от средата нататък има няколко съвсем миниатюрни реда. Сигурно ще ги оправят шрифтовете но си е мъчение да се чете.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 21. 21 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  На внимание на ливадите от "Левада център". Правителството на Русия го поддържат руските гласоподаватели, които гласуват 64% за Единна Русия плюс още за други партии, подкрепящи правителството.

  Дорогие Ливади,
  като ви се иска власт, първо спечелете изборите. Това е всичко. Не се хабете за анализи.

  Yet another blue planet.
 22. 22 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Който иска сериозен анализ на Русия - четете това: http://blog-modernity.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Какво поддържа днешния режим в Русия? Това е въпрос за руснаците.
  Друг въпрос е по-важен за нас българите -
  Какво поддържа днешния режим в България?

 24. 24 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  А по кое се различаваме ние?
  Че сме по бедни, ли?

  Хитростта пречи на мисълта!
 25. 25 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 646 Любопитно

  До коментар [#24] от "Stream":Според самите граждани на РФ за тях България е това,което за нас Швейцария.Но не е ясно дали не е и повече,защото те и мисловно са 100 год след нас.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 26. 26 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 646 Любопитно

  До коментар [#22] от "gullwing":Браво колега.Предлаганата статия е много полезна,особено за заслепените русофили.Ако я разберат.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 27. 27 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#2] от "be_free": Да ,там биеха негрите .

 28. 28 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тази статия доказва, че единствените по-големи тиквеници от нашите полуинтелигенти са руските!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 29. 29 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viali": А някой да иска да емигрира в Русия?
  Този кратък, но гениален по своя смисъл въпрос дава унищожително категоричен и безапелационен отговор на всички, дето тук се правят на ударени, пардон, на русофили.

 30. 30 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Най-доброто време за безсилните и безплодните имитатори на политика е безвремието. Русия сега отново преживява такъв период. След бурните години от началото на 90-те , когато събуждането на народа бързо и професионално беше овладяно от вездесъщия КГБ, страната отново изпадна в летаргия, но този път вече окичила се с ореол от олигарси- феодалите на 21 век!

 31. 31 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Днешният,пък и всички предишни руски режими се подържа и са се подържали винаги от водката!

  На пиещото в несвяст население му е все едно кой го управлява!

 32. 32 Профил на Свинчуга
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Хорошо там где нас нет
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Augusto Pinochet
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  "Какво поддържа днешния режим в Русия" ?

  Според мене отговора трябва да се търси в традиционото имперско мислене.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 36. 36 Профил на kyp84014722
  kyp84014722
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Какво се оплакват тези от руската политика, да вземат да проверят колко американци имат пожизнени постове в американския сенат и конгрес. Има и такива с по педесетина години стаж. А шуробаджанащината в САЩ също ли никой не я брои? На Буш сина му, на Клинтън жена му, и това е само най-най-отгоре на айсберга.

  Авторът на това текстче, представян като виден руски социолог, очевидно е още жив, и най-вероятно дори не е бил пребиван за тези изключително брутални публикации във вестника, на който самия той е заместник-главен редактор. Да издаваш вестник в Русия, в който да пишеш, че няма свобода на словото е доста подозрително занимание.

 37. 37 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Благодаря за анализа. Темата е голяма, важна е и за нас до колкото искаме да вникнем в основния праблем на посткомунистическото ни общество. Както и преди по време на най-мракобесния сталинизъм руската интелигенция ни е изпреварила.

 38. 38 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#36] от "Отнесен":
  ...че няма свобода на словото е доста подозрително занимание...
  Той иска да казват не за това. Той означава, че тези, които хвалят Кремъл - получава добра заплата. И тези, които критикуват Кремъл - не получават финансиране от правителството.
  В Русия сега има свобода на словото. Комунистите обвини Кремъл. Либералите разкритикува Кремъл. Всички разкритикува Кремъл. И във вестниците и интернет и радио.
  Но критика е почти безплатно. И той намира малка подкрепа сред хората...Това обижда на критиците.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 39. 39 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Весело

  "В този смисъл за преобладаващия дял от руското население свободата е опека на властта без достъп до нея. При това пасивна опека, с редки жестове на внимание".

  Казано с други думи - властта в Русия се крепи на това, че е близка до руската душевност. Или - казано с още по-малко думи - да се върнем към постове 32, 33, 34. Разбира се, така е от наша гледна точка. За тях, очевидно, това е върхът на мечтите.

  Свобода за Надежда Савченко!
 40. 40 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#28] от "др. Иванов":
  "единствените по-големи тиквеници от нашите полуинтелигенти са руските"
  Който мрази руската интелигенция мрази Русия, а ти искаш да минеш за русофил.
  Обратното - най-ценно в Русия е интелигенцията. Същата интелигенция става още по-ценна като замине в чужбина. Това показва здравите руски гени, които най-свирепата комунистическа тирания не е в състояние на унищожи.

  подпис
 41. 41 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Любопитно

  До коментар [#32] от "Свинчуга":
  До коментар [#33] от "Karelson":
  До коментар [#34] от "Augusto Pinochet":

  Един въпрос:
  Къде сме ние?

 42. 42 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#38] от "Vili":
  "В Русия сега има свобода на словото"
  Моля те да ми посочиш един политически форум, подобен на този във вестник дневник. Форум, където пишеш и веднага излиза написаното. Аз намирам само форуми, където си изпращаш пост и някакъви редактори го публикуват.
  Посочи ми и едно предаване по някаква телевизия критикуващо Путин. И още посочи ми един интервал от време повече от два часа без да покажат Путин по държавната им телевизия.

  подпис
 43. 43 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 521 Весело

  Русия е самодържие, откакто я има. Нищо не поддържа властта - тя сама се държи. Което я избавя от много проблеми и съмнения.
  п.п.Тук гледам се делят на русофили и русофоби. Да питам и двата човешки вида - защо нашите градове са най-мръсните ? По-мръсни и от руските, и от френските, и от американските... ?

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Преди 20 години Солженицин заяви, че демокрацията не е от първостепенна важност за Русия. Тези негови думи много ме разочароваха тогава, но постепенно осъзнах, че е прав. Вероятно не е необходима или не е реалистична една демокрация по западен образец.
  Друг пример е Китай. Ако Китай не беше диктатура те нямаше да овладеят прираста на населението. За съжаление на виждам Путин да използва диктатурата за нещо полезно освен за ограбване на държавата.

  подпис
 45. 45 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Любопитно

  До редакторите на Дневник: Начи следващия път ни пуснете една статия за положението в Северна Корея. Непременно да е такава от тип "Ще ви разкажем за проблемите, а вие се включете с решения". Понеже ние очевидно сме он топ (и според Дянков) и сега ще решаваме проблемите на другите може да сме чудесна демокрация, но все още не влизаме в графата "уредена държава" и от тая позиция всякви мнения някак си не вАжат.

  Освен това доколкото разбирам (от статията, а и от другарите) на тях така си им харесва, начи хем им харесва, хем трябва да е друго, пък хем така им било тъпо, някак си. )) МИ да се разтушават с руска естрада, за да не им е тъпо. Пък обикновено човек си прави нещата така както му харесват, значи? Щях да кажа, че в такъв случай е най-добре да си променят selfperception-а, за да имат добро самовъзприятие, но те вече са си го направили, измислили са "руска демокрация", ок, и тогава?

  И накрая (понеже бг демокрацията ми го позволява)

  товарищ Ленин был большой ученый (малко преиначено), ми... начи да си го измислят )

 46. 46 Профил на Свинчуга
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viali":

  Аз

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 48. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#40:"Иван К"]а ти искаш да минеш за русофил. [/quote]

  И кога съм искал да мина за русофил?

  Русия е постигала успехи само когато е успявала да отстрани от политиката влиянието на изметта наречена "руска интелигенция".

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 49. 49 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#32] от "Свинчуга":


  До коментар [#33] от "Karelson":


  До коментар [#34] от "Augusto Pinochet":


  Вие виждате Русия като кенеф , както Европа ни вижда и в изложението ни беше изобразало като кенеф !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 50. 50 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  На първо място - безалтернативността.

  Втората важна черта на руския социален, политически и икономически живот това е всеобщата ориентация към адаптация, поддържането на статута такъв, какъвто е днес, за да не стане по-лошо утре

  Третата важна характеристика е фрагментаризацията или атомизацията на социалния и политическия живот в Русия. Постоянното умножаване на различни зони и ниши, в които хората съществуват по вътрешните си правила

  колективното настроение е сиво дори черно

  Руснаците не настояват за отговорност на властимащите

  по-цивилизован, в духа на XXI век, вариант на желязната завеса


  Хотели как лучше, получилось как всегда
 51. 51 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#40] от "Иван К":

  Нееее , най-ценното според тия в русия е безраборното трепане на хора и не интелигенцията ,а партийната номенклатура

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 52. 52 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#43] от "балкандо":

  Щото не си мърдал по-на запад от калотина. Най-мръсните са друг път

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 53. 53 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#14] от "Искандер":
  "Русия е пълно с емигранти от бившите съветски република и от разни други азиатски държави. "
  Жена ми е Рускиня и познавам много много смесени бракове където руският партньор идва в България. Обратни примери почти няма. И това е въпреки, сравнително добрите доходи на руснаците. Ако не се досещаш защо е така ще те улесня. В Русия има свирепа корупция и беззакония - такива каквито тежат на хората в ежедневието им.

  подпис
 54. 54 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Ако Путиен и компания използват диктатурата за да ограничат алкохола, историята ще ги запомни с добро. Но не виждам такива признаци.

  подпис
 55. 55 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С две думи- руснаците не живеят зле.

 56. 56 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Какво поддържа днешния режим в Русия - ВОДКАТАААААААА !!!!!

 57. 57 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#56] от "valkiry":

  И култа към товариш Путя? Вяра в светлото бъдеще, също....

 58. 58 Профил на alkash15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Формално демокрацията в Русия е чисто фасадна, обаче руснаците всъщност получават това, което болшинството от тях искат: силно водачество. Те харесват Путин, значи фактически има демокрация.

  Ние сме много по-зле, защото искаме европейска демокрация, а получаваме фасадна по руски образец и - с изключение на Борисов - мразим капутите, които са начело. Така че имаме проблем...

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 60. 60 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#33] от "Karelson":

  Русия е и Достоевски, Гогол, Толстой, Шаламов, Цветаева, Бродски, Тарковски. А не само ленинградските чекисти, които управляват в момента.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 61. 61 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 62. 62 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 646 Любопитно

  До коментар [#58] от "alkash15":Браво!Добро инфо попадение!Тази федерация отива неспасяемо към ново клетъчно деление.


  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 63. 63 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#59] от "Milen.Ivanov":

  А ние без изключение .

 64. 64 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#60] от "Kaspar":

  Хайде сега да обърнеш внимание на пост 48. Особено показателен е за българската пета колона.

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 65. 65 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 646 Любопитно

  До коментар [#48] от "др. Иванов":Всъщност,товариш Иванов,истината е наоборот-Русия има само призната интелигенция,всичко останало е измет-политическая,работническая,селскохазяйская и вся остольная непющая сволоч!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 66. 66 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#60] от "Kaspar":

  I mevdu drugoто това нищо не значи. Защото аз съм че руска литература , 99% доста повече от теб , но ти американска не си чел. А от всички литератури (модерни) , на мен специално американската ми е любима. В пъти по-интересна ми е от другите. Понеже описанието на една рокля в 11(единайсет) страници в Анна каренина ми идва твърде множко

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 67. 67 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Весело

  Какво поддържа днешния режим в Русия
  ===============
  ВОДКАТА....

  الرجل الكبير
 68. 68 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#66] от "Karelson":

  Естетическите вкусове не са от значение в случая. Не знам защо реши, че не съм чел американски автори. Между другото повечето са ляво настроени, за разлика от повечето руски.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 69. 69 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#64] от "Karelson":

  Петата колона я интересуват кинтите, не я интересува Русия. Интересува я дотолкова, доколкото е източник на кинтите. Рубладжии в България има от самото съграждане на Третата държава.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 70. 70 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#2] от "be_free":

  Какво да напишат? Примерно защо бият негрите ли?...

 71. 71 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#67] от "bigman1":

  по-точното е - ЗАРПЛАТАТА. Свободата не се пие и яде. Руският мужик е свикнал да се задоволява с физическото си оцеляване. Онези, които са искали нещо повече са ликвидирани на талази. Генофондът им е заличен.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 72. 72 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На чужд гроб плачете! Русия се оправи вече. Бягат в чужбина руснаците от Чечения, Грузия, Украйна, Белорусия и Казахстан, защото не могат да получат руско гражданство.

 73. 73 Профил на vasiliyk
  vasiliyk
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Смешни анализи. Чърчил е забелязъл, че руснаците се възхищават от силата. Пут**вците нямат място във властта. Путин на български може да звучи така, но е човек на силата, желанието и действието. Пратете им един западен демократ. Ще го изпратят в къщи ПО РУСКИ СТИЛ (Прочетете за Лъжедмитрий). Аз съм руснак. Когато бях малък (5-6 годишен) и не знаех какво значи да обичаш държавата си, баща ми ми каза: "Знаеш ли защо Русия винаги е била и винаги ще бъде велика и силна? Защото за един истински по душа и мислене луснак приоритетите стоят така 1-Държавата! Русия е на 1-во място, винаги! 2-Семейството 3-Ти. Първо мислиш за държавата, после за семейството си и накрая за себе си!" При някои 1-вия и втория приоритет са разбъркани, но те не са много и приоритетите са много близки. Една Германка скоро ме пита. "Знам, че в източна Европа сте доста религиозни, въпреки комунизма. Кое е по-важно държавата или вашата вяра?" При, което казах: "Държавата!" Сега надявам се разбирате начина ни на мислене. Има и всякакви индивиди, които са загубили духа на руснак, но винаги мислят доброто на държавата си. Имаме какво да защитаваме. Заради такива хора нашата държава просперира. Заради хора като прадядовците ми, които са загинали във ВСВ за да защитят родината, децата, които са оставили сираци и жените си. Няма значение кой ни управлява стига да е силен и да иска и да прави всичко възможно страната да просперира и да е най! За всички хора, които написаха, че Русия е кенеф - Сравнете този дух с вашия. Ние запазваме същността си и няма да я изгубим, докато последния руснак на този свят не загите.

 74. 74 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  [quote#48:"др. Иванов"]Русия е постигала успехи само когато е успявала да отстрани от политиката влиянието на изметта наречена "руска интелигенция".[/quote]
  И за кои успехи говорите? Кога в Русия руснаците са живели добре? Има ли територия, която след като през нея е минал руски/съветски ботуш да е станала по-добро място за живеене? Ако Великобритания и Франция са "постигнали големи успехи", то не е защото са колонизирали половината свят, а защото там се зараждат идеите на Просвещението, там първо избухват буржоазните революции, там започва индустриализацията, която слага край на феодализма и в крайна сметка хората започват да живеят по-добре. Та в този смисъл, ако въобще може да се говори за някакви успехи на Русия, то те единствено и само се дължат на блестящата руска интелигенция, създала шедьоври в изкуството и науката. За съжаление руската интелигенция никога не е допускана до политиката, а съприкосновението между двете обикновено се оказва смъртоносно за представителите на интелигенцията. И това е така още от царско време.

 75. 75 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#68] от "Kaspar":

  Да , това е много интересн парадокс - 10/10 Повечето американски автори са ляво настроени воглаве с имена от рода на Хемнгуей и ненормалната Е. Дикенс

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 76. 76 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#73] от "vasiliyk":

  Постът ти е прекрасна илюстрация защо Русия в крайна сметка е обречена като Държава. Не е необходимо да се допълни нищо повече

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 77. 77 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#75] от "Karelson":

  И може би едни от най-големите - Марк Твен, Стайнбек и Вонегът

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 78. 78 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#73] от "vasiliyk":

  Съзнаваш ли колко остаряло и смешно е да слагаш държавата на първо място ? Колко е жалко. Ние в Европа се опитваме да превъзмогнем държавата , понеже най-важното е ,че всички сме хора , а от там съответно най-важното са общочовешките хуманистични ценности. За това в Европа промяна на граници от повече от 1/2 век насам не е имало. И няма да има. С изключение на изметта от Сърбия де , но там е друга тема.
  Но това го отдавам на факта че русия е в Азия. Тя никога не е била част от Европа. В Азия все още имат териториални претенции , все още умират хора защото някой се чувства по-добре ,ако 1000 ,10 000 или 100 000 човека живеят в неговата страна.
  Това азиатско мислене е и основата на изостаналостта на Русия. Като погледнеш - ми тя има горе-долу същите икономически показатели като България. И природни ресурси повече от С.А. Само дето в саудитска арабия хората са заринати в пари

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 79. 79 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Филмче за повишаване на общата култура на русофобите:

  Историята на Русия - измислица и лъжа

  http://www.youtube.com/embed/QvwNjhmwcr4

 81. 81 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1104 Весело

  Иван Кутузов надмина себе си тук !

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 82. 82 Профил на Lemmy
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на vasiliyk
  vasiliyk
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#78] от "Karelson":

  Да ти кажа ли нещо? - Да си заринат в пари не е всичко на този свят.
  Аз ще остана руснак до края на живота си и на смъртния си одър, ако имам късмет да лежа на такъв на стари години, ще се замисля какво направих за родината си, за семейството си и накрая ще помисля бил ли съм заринат в пари или не. Има по-ценни неща от материялните блага и парите. И това, че вие ги губите, че губите кои сте всъщност е ужасно и ме плаши. Телефончето, беемвето и паричките не са всичко. Почти съм сигурен, че 90% от всички писали тук са по-стари от мен, а е смешно как не сте по-мъдри, а ставате все по-наивни и все по-големи материалисти.

 85. 85 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#84] от "vasiliyk":

  Днешните руснаци не са материалисти, така ли? ха-ха-ха

  Опитай да излъжеш некой друг

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 86. 86 Профил на vasiliyk
  vasiliyk
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#85] от "Kaspar":

  Никого за нищо не лъжа. Прочети ми пак по-долния коментар. И да. Смятам, че познавам достатъчно руснаци. Само чичовците са ми достатъчни. Единият е на 27 е с чин старши лейтенант, а другия на 23-24 с чин лейтенант. Всеки млад обича да си живее и да лудее, както и те, но както и аз слагат държавата на 1-во място. Хайде сега съди по нас. Лека нощ.

 87. 87 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Русия не е Кенеф,тя е клоака!!

 89. 89 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#86] от "vasiliyk":

  Твойте чичовци са ми последна грижа. Много ще ти е трудно да ме убедиш, че са в милицията или армията, понеже много обичат държавата. По времето на Елцин, като беха ниски зарплатите, всички искаха да стават бандити. И сега заради тези нематериални хора, Москва е сред най-скъпите градове в света. А руските новобогаташи са най-смешните хора на света. На тях със сигурност не им пука за държавата. Страх ги е ленинградските чекисти да не им отнемат богатствата и толкова.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 91. 91 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на zeer_streng
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 96. 96 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#22] от "gullwing":

  Благодаря!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 97. 97 Профил на Анди
  Анди
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Реално някой изобщо грижа ли го е, извън дежурните русофили и русофоби?
  Ами не. Русия отдавна не е никакв фактор извън параметрите на енергийната си функция на износител за Германия, Румъния, България и Турция.

 98. 98 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#84] от "vasiliyk":

  Първо аз съм един от малкото , които не са много по-стари от теб. Или и да съм , то е със съвсем малко , от едно поколение сме.Идеята беше в остарялото мислене. С това ,че чувстваш велик и че обичаш родината си , ако отидеш и анексираш 2 полета , по-малки от софийското. Където да изгониш 200 000 човека съответно. Да не виждаш ,че ограждането на парче земя с някакви граници е жалко и тъпо. Че много по-важно е ,че на тоя свят всички сме хора , че всички се раждаме , живеем и умираме по един и същ начин. И че никой руснак не е станал по-щастлив от това че русия има 2 ниви повече територия. И 200 да са нищо няма да се промени. Но виж , ако имахте европейското мислене , ако слагахте Човека преди всичко , тогава и хората щяха да са по-щастливи.

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 99. 99 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1398 Весело

  До коментар [#84] от "vasiliyk":

  С чего начинается Родина? - знаеш текста

  Няма да ти цитирам Яворов , макар неговото да е доста по-добро за пример , защото не е руснак. И под материалното нямах предвид пари. Тях в гроба няма да занесеш. Имах предвид хората да не са толкова бедни ,че да трябва да напускат родината си. А това става - в русия бягат белите руснаци , за да идват мангали от "становете". Бягат в САЩ и в ЕС. Това ли е да обичащ родината си ? Да вземеш 2 ниви земя и да изгониш 20 000 семейства за същото време ? Така ли слагаш родината на 1-во място ? Или като натрапваш на хората мисленето (чети статията) - "дръжте статуквото , да не стане утре по-зле. Дори и не мечтайте за по-добре"

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 100. 100 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тоя от Център Левада е голяма ливада! Разбор на руското общество, но няма и дума за пиянката Елцин?

  А Путин е лупен райнер демократ / кристално чист демократ/ според Герхард Шрьодер, бивш канцлер на Германия.

  Според грамите на американски дипломати Путин е роден за водач /алфа менхен/.

  Сега става ли ви ясно що руснака е зад неговата политика?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK