Редакционен: Стабилна безпътица

България е остров на стабилност. В много европейски страни има сериозна криза, вземете Италия, Испания, Белгия... А при нас на макрониво има стабилност", каза неотдавна финансовият министър Симеон Дянков при откриване на нещо в Ямбол. Прав е и най-вече за макронивото. Но не е лошо да има едно наум и за микронивото. Представено в сряда проучване за трансатлантическите тенденции сред 12 европейски страни плюс САЩ и Турция показва скокообразно нарастване в процента на българите, засегнати от кризата - лично и като домакинство. За разлика от живеещите в страните, които тук се коментират като изпаднали в сериозни проблеми. През 2009  г. например 33% от българите казват, че са значително засегнати (greatly affected), пред 2010 са  46%, а през 2011 -  52%, абсолютни лидери по този показател. И само 10% са тези, които не са усетили лично кризата – най-ниският процент за всички анкетирани в проучването.


Затова пък в Италия и Испания, споменати от Дянов, процентите съответно са 17 и 22 през 2009 г, 21 и 25 през 2010, 19 и 31 през тази. При румънците пък, втори в класацията, но с цели 11% назад, тенденцията се обръща, като засегнати вече са с 8 на сто-по-малко от 2010 г.


И по други показатели сме "най" - най-голям дял от българите от всички изследвани държави казват, че членството в ЕС не се отразява на икономиката. А 41% следят международната политика, което е пък най-ниското ниво.


Получава се нещо като стабилен автопортрет на безпътицата - все по-обедняващи хора, за които членството в ЕС си остава абстрактен успех, без интерес към живота на другите. Как да не ги управляват кметове, като Лечков примерно, заради когото по настояване на ЕК бяха спрени европарите по всички строителни проекти в Сливен, а премиерът Борисов обяви, че продължава да е кандидатът на ГЕРБ. Понеже "преди два дни лично говорих с Реналдо (бел. ред. - Мандметс, ръководителя на звеното за България в "Регионална политика" на ЕК), като беше тук. Европейската комисия приветства това наше решение, че не чакаме да ни се казва, а сами сме си спрели проект".


  Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
  Коментари (51)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на StiffUpperLip
   StiffUpperLip
   Рейтинг: 551 Неутрално

   Стабилни сме, къде видяхте безпътица не знам. Знаем си целите като държава. А нестабилната безпътица при тройната ламя вече я видяхме.

   "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
  2. 2 Профил на ju.li
   ju.li
   Рейтинг: 1929 Гневно

   Най-добре е всички да замълчат и нищо да не пипат, че всяко помръдване ни потапя още по дълбоко

  3. 3 Профил на Demokrat
   Demokrat
   Рейтинг: 872 Весело


   А-а-а "Дневник", стига с черногледството.

   Има много хубави неща, по които сме напред от ЕС.

   Ето на, по брой на милиционери спрямо населението сме първи. Или пък по брой на полицай - обърках се заради МВР министъра, той милиционер ли бе, имотовладелец или полицай!?

   И по средства за подслушване и следене също сме напред.

   И в "борбата с корупцията".
   България има най-голямата "борба с корупцията" след Румъния.
   Много "борба", много спорт - той МВР министъра май беше и физкултурник.

   Също така имаме и най-доброто "европейско развитие" от целия ЕС!
   Това е така, защото нашето "европейско развитие" се ръководи от истински "европеец", който почита "успехите" на диктатора Живков. Тоя "европеец" се "бори за законност" - "Ало, Танов, виж там нещо за Мишо Бирата..."

   Оле, от толкова "европейско" ми се дощя да съм в "бедна" Испания.

   Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
  4. 4 Профил на sevda_atina
   sevda_atina
   Рейтинг: 450 Неутрално

   България е остров на стабилност, но за кого - за чуждите капиталисти, които използват евтината ни работна ръка и трупат богатство за сметка на бедния и одрипан българин.
   Да се радваме ли на макроикономическия ни напредък и стабилност , или да плачем пред прогресивното нарастване на бедността, безработицата и ниския жизнен стандарт на българина?!
   Много точно заглавие - "Стабилна безпътица ".

  5. 5 Профил на Neal Oliver
   Neal Oliver
   Рейтинг: 564 Разстроено

   Е, сега ламята е с една глава, но също така с много търбуси.

   De gustibus et coloribus non est disputandum
  6. 6 Профил на kardinalat
   kardinalat
   Рейтинг: 893 Весело

   До коментар [#1] от "donchoquihote": Сладкиш, радвам се че не виждаш безпътицата. Благодарение на такива,като теб ще уедря бизнеса. Благодаря ти за безусловната подкрепа на ГЕРБ. на следващите избори ще си по беден, по умен - надали

   и най-умният си е малко прост....
  7. 7 Профил на StiffUpperLip
   StiffUpperLip
   Рейтинг: 551 Неутрално

   До коментар [#6] от "kardinalat":

   Успех в уедряването, бонбон.

   "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
  8. 8 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
   Майстор Балкански (00:00–24:00)
   Рейтинг: 1391 Неутрално

   Всъщност домакинствата никога не са били в толкова тежко и безперспективно положение. Всеки който има семейство, и се опитва да свърже двата края, го знае.

   Единствено шепата олигарси и техните високо платени слуги, както и паразитите хранещи се от държавния бюджет, могат да бъдат доволни.

   "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
  9. 9 Профил на sandman
   sandman
   Рейтинг: 1074 Неутрално

   До коментар [#4] от "sevda_atina":

   Нито еди сериозен бизнесмен не би започнал бизнес тук.Тези които са започнали вече съжаляват предполагам.

   До коментар [#1] от "donchoquihote":

   Ние държава като хората нямаме,ти за цели ми пишеш!Ама кардинала ти го е обяснил до колкото може.

   You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
  10. 10 Профил на StiffUpperLip
   StiffUpperLip
   Рейтинг: 551 Неутрално

   До коментар [#9] от "sandman":

   Държавата като хората я правят хората. Не пада от небето. И ако само лежим и ревем колко сме зле, държавата няма да се оправи. Трябва да имаш цели в тоя живот, а не цел да ти е да си купиш всичко на кредит или да отидеш някъде, където хората са си запретнали ръкавите и са си направили сносна държава. Между другото никой по света не си харесва държавата, дори има канадци и новозеландци, които мрънкат срещу държавата си. Само американците доскоро вееха флагчето под път и над път ама такова им беше масовото обучение и възпитание, напоследък и те нещо се разколебават.

   "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
  11. 11 Профил на Танас
   Танас
   Рейтинг: 1391 Весело

   До коментар [#3] от "Demokrat":
   Браво!!! понеже там само един + може да се цъка тука ще сложа другите та да дразнят цървените шебеци
   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   Цацарoff - Оставка ! >:-)
  12. 12 Профил на sevda_atina
   sevda_atina
   Рейтинг: 450 Неутрално

   До коментар [#9] от "sandman":
   Много гръцки предприемачи преместиха бизнеса си в България, заради по-ниските данъци ,по-ниски разходи и нископлатените работници. Знаете ли,че в техните предприятия (в по-голямата си част ) се работи по 10-12 часа за мижавите 300-400 лв. Тук в Гърция никой няма да работи тази работа за по-малко от 800-1000 евро, да не кажа и повече. Аз лично познавам доста жени, които работят по домовете им в Гърция, и сме наясно какъв стандарт на живот имат. За тях България е благоприятно местенце за развиване на бизнес . Още повече сега, когато данъците и несигурността в страната им непрекъснато нараства...


  13. 13 Профил на ЗаНиЗа
   ЗаНиЗа
   Рейтинг: 2879 Неутрално

   "А при нас на макрониво има стабилност..." - а, микроелекторалните единици, подвластни на хаос, създаден и поддържан НАРОЧНО, не могат да видят БЪДЕЩЕТО, в което са вперили поглед и ББ, и СД, и ЦЦ и сие, и то не за друго, а заради възможностите, които са им създадени, естествено на ниво, толкова различно, толкова ниско, толкова безперспективно, че единственото им спасение за тях е да се спасят най-бързо от такива нива...

   Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
   Настрадин Ходжа
   Рейтинг: 1391 Неутрално

   физиката казва,че най-стабилното място е на дъното, защото там потенциалната енергия е най-малка ...

   #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
  15. 15 Профил на berbenkov
   berbenkov
   Рейтинг: 1391 Разстроено

   Безпътицата - стабилна,
   политиката - стерилна!!!

   www.berbenkov.hit.bg
  16. 16 Профил на Настрадин Ходжа
   Настрадин Ходжа
   Рейтинг: 1391 Неутрално

   миналата година започнах да наблюдавам явление, което говори красноречиво за безперспективността, пред която се изправи абсурдистанеца - сравнително млади хора с кариера и положение, с прилични за тия земи доходи и имущество, започнаха да емигрират със семействата си. от миналия май досега само в моето обкръжение знам за 3 такива случая, с хора на възраст 30-35 години, и доходи 2000-4000 лева, все с дългодишен партньор или съпруг/а, в два от случаите с деца.

   запитайте се когато една държава не може да предложи на сравнително успели и улегнали млади хора нищо, ДОРИ НАДЕЖДА, закъде се е запътила.

   #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
  17. 17
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  18. 18 Профил на йотата
   йотата
   Рейтинг: 616 Неутрално

   До коментар [#16] от "Pavlik Morozov":

   Ама им направиха магистрали да ходят на южното ни море, нали? За тая петилетка стига толкова.
   От 2014 - нова порция до северното ни море. Да стискат дотогава. Ако щат.
   Толкоз могат.

   Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
  19. 19 Профил на musashii
   musashii
   Рейтинг: 782 Неутрално

   Един приятел работи за една голяма чуждестранна компания.И ми каза,че шефовете били много доволни от него и го изпратили на семинар с други служители от източна Европа.Разговарял с колегите си и установил ,че получава заплата близо 2 пъти по-ниска от тази на служител на същата позиция в Латвия.Когато се завърнал попитал шефа си дали е доволен от работата му в България.Той му казал че е много доволен.И следващия въпрос естествено бил защо получава два пъти по -ниска заплата от този в Латвия и 5 пъти по-ниска от германеца,то шефа му отговорил ,че такава била ситуацията в България.Докато има африкански заплати младите хора ще продължават да я напускат.

  20. 20 Профил на truth1
   truth1
   Рейтинг: 450 Неутрално

   Напоследък много често ни тупат по рамото, повишават ни рейтинга, четкат ни за здравото затягане на коланите. Но от това нито ни става по-топло, нито по-сито. Непрекъснато се извършват самоубийства от мизерия, но това не стряска управляващите. Който оцелее, оцелее, какво им пука. Български шивачки пак работят на гърците без пари, но това тук е практика. Всеки ден ни занимават с трагичното финансово положение на Гърция и как трябва да и превеждат нови и нови траншове. А нас кучета ни яли. Няма ли този народ най-сетне да изкрещи с пълна сила "Писна ми" и да свали от власт тази шайка бандити, нарекли себе си "българска политическа класа".

  21. 21 Профил на mailer_deamon
   mailer_deamon
   Рейтинг: 506 Весело

   [quote#20:"truth1"]Напоследък много често ни тупат по рамото, повишават ни рейтинга, четкат ни за здравото затягане на коланите. [/quote]

   Преди време една позната разправяше, че до последния момент преди да и го вкарат грубо в задния двор, всички мъже са изключително мили и нежни в любовта и нищо не предвещава това грубо проникване. Някак ми се набива на очи аналогията

   "Невежеството е сила!" - Джордж Оруел
  22. 22 Профил на sandman
   sandman
   Рейтинг: 1074 Неутрално

   До коментар [#12] от "sevda_atina":

   Ти гърците за добри бизнесмени ли ги смяташ?Ако са толкова добри,/става въпрос за мнозинството естествено/защо са го закъсали като държава?

   You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
  23. 23 Профил на sevda_atina
   sevda_atina
   Рейтинг: 450 Неутрално

   До коментар [#22] от "sandman":
   Много общо говориш - винаги има добри, по-добри и най- добри. Просто една част от тях , заради по-добри икономически условия (да не се повтарям ) , преместиха бизнеса си в България (и не само).
   Да, закъсали са го и то яко, защото години наред харчеха 3 -4 пъти повече, отколкото са изработили, под покровителството на правителството.....

  24. 24 Профил на sandman
   sandman
   Рейтинг: 1074 Неутрално

   До коментар [#10] от "donchoquihote":

   Работя като магаре,печеля сравнително добре и общо взето в личен план съм си добре.Нямам кредит и дано не ми се налага да тегля.Мори ме ежедневната простотия и злоба.Дразни ме,когато мутрьо с еднаквите номера на джипа спре върху пешеходната пътека и майките с колички или старците го заобикалят.Всички освен инвалидите паркират на местата им,ако не пред входа на магазина,дори паркинга да е празен.Няма да ми стигне нощта да ти описвам дивотиите които си прилагаме един на друг и ти сам ги знаеш.Трудно се живее в територия в която всички се мразят и лъжат.Затова Павлик е забелязал,че млади и успешни хора напускат страната.На някои простотията им идва в повече.

   You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
  25. 25 Профил на sevda_atina
   sevda_atina
   Рейтинг: 450 Разстроено

   До коментар [#24] от "sandman":
   Да, затова съм съгласна - това е реалността за съжаление....

  26. 26 Профил на Николов
   Николов
   Рейтинг: 3153 Неутрално

   [quote#24:"sandman"].Трудно се живее в територия в която всички се мразят и лъжат.Затова Павлик е забелязал,че млади и успешни хора напускат страната.На някои простотията им идва в повече.[/quote]
   Много добре казано. Милиционерите най-вероятно ще паднат от власт на следващите парламентарни избори, но простотията, за съжаление, ще си остане. Там е коренът на злото.

   “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
  27. 27 Профил на kirkor
   kirkor
   Рейтинг: 561 Неутрално

   Просто имаме марионетно правителство, което мисли за всичко друго, но не и за българските граждани! За него по-важно е какво ще кажат ЕС, US, WB! А и ние, българите, сме си стадо! Затова ще духаме супата!

  28. 28 Профил на kirkor
   kirkor
   Рейтинг: 561 Неутрално

   До коментар [#24] от "sandman": Работи, приятелю! Колкото повече работиш, толкова повече вземат от теб мутрите с бели якички, толкова повече подпомагаш Щатите да си увеличават дълга и да си печатат хартийките! Сега и евросъюзът започва да печата хартийки, с които ще плащаме бакийте на гърци и сие! Я си представете за момент какво би станало, ако работещото човечество обяви световна обща стачка?! Няма да стане, защото системата е впримчила всеки и няма къде да избяга!

  29. 29 Профил на charlyb
   charlyb
   Рейтинг: 893 Неутрално

   [quote#8:"Майстор Балкански"]Всъщност домакинствата никога не са били в толкова тежко и безперспективно положение. [/quote]
   Бяха - при БСП с Виденов.

   Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
  30. 30
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  31. 31 Профил на kh
   kh
   Рейтинг: 506 Весело

   До коментар [#14] от "Pavlik Morozov":

   И не просто на дъното, а при температура от около -273 Целзий Така и кинетичната енергия е близо до нулата и стабилността е во веки веков

  32. 32 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1887 Неутрално

   До коментар [#2] от "ju.li":Има нещо подобно във философията на Мао Дзе Дун :
   - Не ти трябва таралеж в гащите ;
   -Ако имаш таралеж в гащите, никакво мърдане;
   - И да не мърдаш, таралежът ще мърда !
   Таралежът в случая е Бойко Борисов, според същия.

  33. 33 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1887 Неутрално

   До коментар [#3] от "Demokrat":Е, забравяш инфарктите, инсултите, самоубийствата - все неща за "хвалене".

  34. 34
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  35. 35
   ahasver
   Рейтинг: 1887 Неутрално

   Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  36. 36 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1887 Неутрално

   До коментар [#22] от "sandman":Щото много им се услажда узото и сиртакито. Кога пили -пеяли, кога плащали - плакали.

  37. 37 Профил на charlyb
   charlyb
   Рейтинг: 893 Неутрално

   Да пази Господ България - гледам как слагате минусите на мое мнение 19 и плюсовете на това, на което съм отговорил в него.
   Да пази Господ България от вас!

   Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
  38. 38 Профил на BIG AL
   BIG AL
   Рейтинг: 1391 Весело

   Не стабилни , уникално стабилни сме !!:)
   ......................................
   Толкова стабилно мутрите от БКП и ДС ни управляват ,повече от 20 години , че руските другари дори не се налага да ..работят в Балхариийй..) Стабилитетът , крепостният , е още в сила ..И любовта към ссср, към кгб - и тя е силна ..И философията на фуражките - и тя е стабилна ..
   Стабилни са и мутрите начело- от пожарната или дс , или децата на другарите- стабилни са ..
   Такъв стабилитет ни е задрусал, че никой не знае вече- докога ще ни друса ..))

   BIG AL
  39. 39 Профил на boby1945
   boby1945
   Рейтинг: 891 Весело

   До коментар [#22] от "sandman": не гърците са закъсали като държава, а банките които са им кредитирали харчлъка 30 години са закъсали (френските банки бяха ошамарени в тази връзка тази семица, предстои и на други места), щото гърците не могат а и трябва да са будали да искат да плащат... имали дали, да са гледали....

   Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
  40. 40 Профил на kalva4
   kalva4
   Рейтинг: 8 Неутрално

   Всъщност, няма начин да се възползваме от членството в ЕС!
   Доган направи откритието "Европарите не се харчели като българските". На което Калфин, външен министър рече "Не ни трябват европари като ни поставят условия! Имаме си бюджеден излишък"
   Днес Доган е мултимилионер от харчене на бюджетни пари.
   А Калфин ще става Президент.
   Изводите за Вас!

  41. 41 Профил на woland
   woland
   Рейтинг: 1004 Неутрално

   И въпреки всичко, въпреки съвсем видимото изпадане на страната надолу, овчата маса ще си гласува за ГЕРБ ... поне аз на много такива хора попадам. И като ги питам защо точно за тях ще гласуват и отговорите са все от сорта "ама всички са такива така или инак". Та така ...

  42. 42 Профил на mik2
   mik2
   Рейтинг: 1170 Неутрално

   До коментар [#8] от "Майстор Балкански": Много точно казано!
   Противно на официалните статистики напоследък, които отчитат положително външнотърговско салдо, оптимистични бизнес очаквания и ръст на икономиката, "алжебр-алмукабалата" показва друго: все повече хора остават без работа, големи и уважавани фирми съкращават персонал, намаляват заплати и откровено минават в сивия сектор, а – това е даже и официално потвърждавано – силно намалява потреблението, дори на стоки от първа необходимост. Стабилни в мизерията, браус!

  43. 43 Профил на mik2
   mik2
   Рейтинг: 1170 Неутрално

   До коментар [#20] от "truth1": В десятката - "шайка бандити", много сте прав!

  44. 44 Профил на mik2
   mik2
   Рейтинг: 1170 Неутрално

   До коментар [#41] от "woland": Добре, веднъж се излъгахме, защото такива като мен има много, предполагам. Но наистина е учудващо как все още има много хора, които ще продължат да гласуват за ГЕРБ?

  45. 45 Профил на serafin
   serafin
   Рейтинг: 812 Неутрално

   До коментар [#3] от "Demokrat":

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   И по друго сме най-напред - по отричане на казаното само преди час-два

   Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
  46. 46
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  47. 47 Профил на ahasver
   ahasver
   Рейтинг: 1887 Неутрално

   До коментар [#44] от "mik2":Ами не виждаш ли какво промиване на мозъците тече ! Все са по вестниците , по телевизиите, скъсват се да се хвалят. Фандъкова използва, че е кметица и всеки ден обикаля из града с ножицата като бръснарка да стриже нещо. Всичко хубаво се дължи на тях, всичко лошо е от тройната коалиция, въпреки че пенсионерите ще карат целия мандата с пенсиите дадени от предишните. Не им стигат медиите, купени от Пеевски и майката му ... , ами купиха и тези на ВАЦ. Същия ден изхвърлиха В.Велева , после и Тошо Тошев. Полека заграбват България. Бойко от сега разпределя кой кога ще е президент. За себе си резервира място след 5 години. За това Ламбо се ядоса .

  48. 48
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  49. 49 Профил на B52
   B52
   Рейтинг: 1588 Разстроено

   Целта на "стабилността" е ясна - да се поддържа матрЯла жив.
   Малко над нивото да пукне, така че да му остават малко силици така че да върти педалите, но не прекалено много, така че да се замисли в каква кочина живее, какви мутанти "управляват" и друго такива екстри - характерни за системите със средна класа, демоктатични стуктури и ГРАЖДНАСНО общество.
   Пожарната команда е избрана от хора-поданници, така че закономерно се само-възпроизвежда...
   Който не му понася тази смрад - емигрира.
   Чудесен порочен кръг, но явно като колектив толкоз "можем"...

   He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
  50. 50 Профил на heatseeker
   heatseeker
   Рейтинг: 1391 Весело

   Това е последното препятствие, което трябва - и можем - да преодолеем. Стабилността - сама по себе си - означава стагнация. Стабилен, за около 80 години, беше и СССР. Стабилността може да бъде задача, но не и самоцел, определяща останалите вектори на развитие.

   Свобода за Надежда Савченко!
  51. 51 Профил на Пешката
   Пешката
   Рейтинг: 1390 Неутрално

   До коментар [#12] от "sevda_atina":

   може би точна затова че няма да се хванат на 200 300 евро им запада държавата. Не мислиш ли че тези заплати които ги пишеш че хората очакват не са част от балоно който сега се пука в Гърция и ще продължи да издиша докъто заплатите не се изравнят с тези в България? Няма как балканска държава да гони по стандарт Германия - всичко ставаше със заеми и стъкмистика - но сега както сама казваш е времето на кръчмаря да си поиска сметката.

   Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK