Аз лъже, Аз изяде

Аз лъже, Аз изяде

© Иван КутузовЗатворени сте в стая с две врати. Едната води към сигурна смърт, другата – към свободата. Два робота стоят пред вратите и условието е да им зададете само един въпрос, за да изберете правилния изход.


Проблемът е, че Робот 1 винаги лъже, а Робот 2 винаги казва истината, но вие не знаете кой кой е.


Трудно ли? А какво ще кажете за следната логическа задача:
В една държава министърът на вътрешните работи, който е и шеф на предизборния щаб на управляващата партия, твърди, че от кандидата за президент на управляващата партия е бил поискан подкуп. След пет дни тягостно мълчание кандидатът за президент на управляващата партия отрича, че някой му е искал подкуп. Кой в този случай казва истината – Робот 1 или Робот 2?


"И двамата не казват истината" – отговарят повече от половината гласували в анкетата на "Медиапул". Тогава обаче става още по-сложно, защото е ред на въпроса: а как хем Робот 1 лъже, че от Робот 2 е искан подкуп, хем Робот 2 не казва истината, че не му е искан подкуп?


Ако съвсем сте се объркали, нека на помощ се притече хронологията:


9 септември. На кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев трима общински съветници в София през 2007 г. са му поискали подкуп от 500 000 евро, за да придвижат проект за бизнес парка в столицата. Скандалното разкритие прави лично вътрешният министър и председател на предизборния щаб на управляващата партия Цветан Цветанов в опит да обясни, че Плевнелиев не е човек, който би участвал в компроматна война. Защото, като научил за случая, Цветанов посъветвал Плевнелиев да подаде сигнал в полицията срещу общинарите, но той отказал. Причината била, че "не иска да се занимава и няма да участва в този механизъм".


10 септември. По въпроса се възцарява пълно мълчание.


11 септември. Един от тримата общински съветници, поискали (предполага се – бел.ред.) подкуп от Росен Плевнелиев, в момента е от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, съобщава на пресконференция кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев.


12 септември. Общинските съветници от ГЕРБ Радослав Тошев и Орлин Иванов, за които междувременно се появяват слухове, че са изнудвалите Плевнелиев, настояват той да се яви пред тях, за да каже кой му е искал пари. От ръководството на групата им обаче заявяват, че няма да поискат подобна среща.


13 септември. Шефове на законодателната и съдебната власт предпочитат да се разграничат от казуса. Междувременно председателят на парламента Цецка Цачева отговаря на хипотетичен въпрос дали, ако получи данни за корупция, би сезирала прокуратурата: "Да, защото това е престъпление".
14 септември. Цветанов, който забърка скандала, заявява, че всъщност бил "единственият, който желае най-много победата на Плевнелиев".


Продължавайки натиска спрямо ГЕРБ, междувременно социалисти разказват детайли от корупционната схема, а Кадиев отправя патетичния призив: "Росене, кажи си!" В отговор Плевнелиев "си казва": "Не съм имал среща с никакви брокери - нито един, нито двама, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан... Аз лично подкуп никога на никого не съм давал".


15 септември. В личния си профил във "Фейсбук" Плевнелиев публикува интервю от 1 септември 2007 г. за в. "Банкеръ", което потвърждава неговата версия – никой директно не му е искал подкуп, всичко това е ставало заобиколно.


В първата си изява по скандала обаче премиерът Бойко Борисов уж защитава Плевнелиев с обяснението, че "няма полицейско мислене, западно ориентиран е и не му е минало през ума, че компанията, която представлява, може да го направи (да подаде сигнал – бел. ред.)", и същевременно удря рамо на Цветанов, подкрепяйки тъкмо неговата теза за директно искания подкуп, с думите, че ако той, Бойко Борисов, като кмет бил знаел навремето, че общински съветници са притискали Росен Плевнелиев, щял да се намеси и "да ги закопчае"...


Припомних тази хронология, за да сглобим картината на стаята, в която се намираме. Защото ние наистина сме заложници на плашещ абсурд:


Хората, които ни управляват, очевидно не могат да се понасят. По тази причина ударът по сигурния (уж) победител на президентските избори е дело на шефа на собствения му предизборен щаб. Премиерът – от трета страна – заема позицията на втория, защото, както изглежда, вече не е силният фактор в държавата.


Тогава кой управлява? И има ли изобщо изход от "стаята"?


Ще рискувам с този отговор:
Ситуацията е безпрецедентна. За пръв път вътрешен министър, който за пръв път е и шеф на предизборния щаб на управляващата партия, за пръв път толкова открито "стреля" по своя началник и в партията, и в държавата.


Това ще рече, че в ръцете на Цветанов междувременно е бил концентриран страхотевичен властови ресурс (естествено сив и задкулисен), чрез който той "държи" асата във всяко отношение. Цветанов, с други думи, играе много грубо, но играе много грубо, не само защото природата му е такава, а понеже знае с какъв арсенал разполага.


В случая Робот 2 е прицелен за жертва в името на дългосрочната цел. А тя е, че ако Робот 2 се провали, най-много ще пострада имиджът на издигналия го Борисов. Да, това ще е загуба и за ГЕРБ, но тъй като партията се идентифицира изцяло с нейния лидер, ще е загуба най-вече за лидера... Цветанов, когото подценявахме и подценяваме, май е на път да се окаже сериозен подмолен играч.


Възможно е обаче и друго обяснение: демиурзите на това управление просто да са решили да го приключат по най-глупавия начин. Във всеки случай текущият скандал е началото на края, а ако ГЕРБ загуби президентските избори – краят на края на... края.


Виждали сме и друг път подобна идиотщина, но за пръв път – пак ще кажа – не революцията ще изяде децата си, а децата – революцията си...


Е, разбрахте ли кой е изходът от стаята с роботите?


Не се мъчете – такъв няма. Вие продължавате да стоите в стаята, придружени единствено от надеждата, че там някъде има две врати и все някоя от тях отвежда към свободата. Стоите и от скука четете логически задачи, давайки си сметка, че в света на нелогичното логиката може да е само алогична.
Така навремето като деца се питахме:


  Аз съм аз, нали? Да. Ти си ти, нали? Да. Тогава кой изяде л.....о?
Сега се сещам, че писателят Георги Господинов беше стигнал до верния отговор:
Понеже повечето отговаряли по инерция "ти", веднага им се припомняло кой е "ти". Малцина се осмелявали да кажат "аз", но тогава правилата се променяли.
Клопката действала безотказно, докато един ден някой не предложил решение. А то се състояло в една граматическа грешка:
"Аз го изяде."


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз съм аз, нали? Да. Ти си ти, нали? Да. Тогава кой изяде л.....о?
  =============
  Народа го изяде...и ще продължи да го яде,докато стои със затворени очи...

  الرجل الكبير
 2. 2 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Такъв цирк не е имало. Клоуни, клоуни ... само дето не е за смях, ами е за рев/плач.
  Най-добре е направо да пускат лъвовете да изядат клоуните!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 3. 3 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Любослава Русева не изневерява на стила си.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 4. 4 Профил на BeeCool
  BeeCool
  Рейтинг: 458 Неутрално

  - Аз съм аз, нали? Ти си ти, нали? Тогава кой изяде лайното другарко Любослава Русева? М?

 5. 5 Профил на BeeCool
  BeeCool
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всъщност тук, в тази измислена случка няма нищо за коментиране. През 2007 година шеф на МВР беше другаря Запалка, и ако Плевнелиев беше отишъл при него да подаде жалба, оня нагляр само щеше да му се изсмее и в типичния си стил да му каже: "Аз да не съм Куйович-Муйович, че да ти оправям бакиите". А всички тези теории на конспирацията, дето ги върти авторката са повее от смешни и жалки. "Ама той Цветанов така, щото козове имал, пък оня онака, щото незнамквоси"...пфу-у-у-...Тва малко като социлистическото - "Авторът на картината е искал да ни покаже с това свое произведение еди какво си...и т.н.".Що не си гледаш в любимата посока - Позитано другарко, ами се опитваш и ти като оня - мултимилионера Кадиев сплетни да плетеш от нищо и никаква случка.

 6. 6 Профил на nicky_christoff
  nicky_christoff
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Там е тя, никой не ще да излезе от стаята, седим и си гледаме роботите хипнотизирани. Свободата не ни е по сърце, чували сме че я има а смъртта така и така ще влезе в стаята, колкото и да не ни се вярва .....

 7. 7 Профил на Сони
  Сони
  Рейтинг: 796 Разстроено

  Жалко ,че изяждането е факт, иначе нямаше да ни се налага да отговаряме на кофти въпроси...

  :) Усмихни се днес! Утре ще е по-зле!
 8. 8 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 458 Весело
 9. 9 Профил на dimitar1961
  dimitar1961
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тук му е мястото да разкажа един виц. Бащата червей извежда малкото червейче от лайното на разходка по поляната. И му говори: синко, това е зелената трева, това са ярките звезди, а това е красивата луна. И червейчето пита: ами, татко, ние защо тогава живеем в това лайно? Родина, синко, отговорил червеят.

 10. 10 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#111:"Публикация"]Виждали сме и друг път подобна идиотщина...[/quote]
  Любослава Русева отново ни зарадва в типично нейния неповторим и абсолютно блестящ журналистически стил с още една чудесна публикация. Не само остра, но и направо откровена в разкриване на л...ските истории на лицата, които случайно са се докопали до власта. Не е права само в едно - че сме виждали "и друг път" такова нещо. Всъщност "подобна идиотщина" начело на тази страна май никога не е имало...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Отговора е Л. изяде л.

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Цв. Цв. няма интелектуалния потенциал да измисли и реализира такъв мащабен план, при това по начин, че да му гарантира оставането във властта. Струва ми се, че в основата на сегашната ситуация все пак стои собствената му глупост (независимо дали идеята е изцяло негова или някой му я е подсказал). Каквато и да е целта на акцията на Цв.Цв. обаче, в крайна сметка самият Цв. Цв. със сигурност ще пострада най-много. А това от моя гледна точка не е чак толкова лошо.

 13. 13 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  Чак пък "безпрецедентна" не е ситуацията.
  В ранните години на мобините излизат хора и казват, че Муравей и Костов искали процент от Мобилтел.
  Ама не биле те, ами с подставени лица.
  Сетне едни стотина хиляди в сметката на Костовица от офшорка в Кипър и други разни спонсорства от Кремиковци, Радомир и сульо и пульо.
  Дрън-дрън, балкански врътки....
  Дайте нещо по-сериозно.

 14. 14 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#5:"BeeCool"]През 2007 година шеф на МВР беше другаря Запалка[/quote]
  Само, че през 2009 г. шев на МВР вече е другаря Цв. Цв. и е трябвало да разследва престъплението, за което се оказва, че е бил информиран. Защото иначе претенцията му за борец срещу статуквото и корупцията някак си се оказва без покритие. Но другаря Цв. Цв. едва ли е обмислил откъм този аспект последиците на изказванията, които прави.

 15. 15 Профил на BeeCool
  BeeCool
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#14:"katiya"]Само, че през 2009 г. шев на МВР вече е другаря Цв. Цв.[/quote]


  Да бе, как не се сетих, ама разбира се, че ГЕРБ са виновни, че Запалката по времето на ръководството си на МВР няма никаква вина. То направо не си му е било работа, не му е влизало в компетенцията дори, а другите след него трябва да му вършат работата Смях в залата и то голям. Ми дай Цветанов да направи ревизия за всичко което не са свършили некадърниците за 4 години и да подхване хиляди дела наново, само защото шефчетата са си пиели кафето с мафиотите Галеви и са си чепкали вълната. Айде сопри се малко бе, другарко. Чуй се какви ги бръщолевиш.

 16. 16 Профил на naskogm
  naskogm
  Рейтинг: 230 Неутрално

  комунистите, ще изядат л.....а

 17. 17 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Благодаря за плюсовете в пост 3. Имах предвид, че стилът е все така тъп, скучен и еднообразен

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 18. 18 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Този път като че ли не е лошо. Обаче още в сряда, ако не се лъжа, Явор Дачков написа същото, малко по-пространно и обосновано е неговото. Добре, че не е докачлив, иначе щеше да се сърди, че му крадат идеите.

  Най-добре беше казано в карикатурата във вестник "Сега", от онзи ден. Вижте я.
  http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10087&sectionid=13&id=0002401

 19. 19 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1128 Весело

  "Аз съм аз, нали? Да. Ти си ти, нали? Да. Тогава кой изяде л.....о?"
  Лайното изядохте Вие!

  Моят отговор е много по- добър от този на Георги Господинов ( отговор с граматически гречки!!!), както и аз съм няколко класи над него.

  Платон ми е приятел, но истината ми е по-голям приятел.
 20. 20 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#18] от "newraven":

  Л.Р. си е плагиат. Във всяка "творба" заема с пълни шепи, от тоя, от оня, от който намери.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 21. 21 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ми то проблем няма всъщност, Плевнелиев е казал какво е станало още през 2007. Струва ми се малко е прекомерно в обикновената глупост на Цветанов да дрънка излишно да се търси някакъв вероломен заговор срещу Борисов или Плевнелиев. Колкото до изказванията на Борисов, те са винаги еднопланови. Не се нуждаят от тълкуване и нямат скрит смисъл, и често са пъвосигнални. Щял "да ги закопчае"
  Та цялата работа е от нищо нещо. Един отдавна известен факт сега започва да се предъвква отново в глупава игра на развален телефон, в която с готовност се включват социалисти, журналисти и всякаква фауна.

 22. 22 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 458 Неутрално
 23. 23 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "newraven":

  Точно, Економедия гузно мълчаха един ден, след като новината излезе на други места. И чак като видяха, че няма да се размине почнаха да понаписват вяло....

  Вярно, възскалъпена история, но Цвъцко толкоз може явно... Злата умисъл обаче си остава!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 24. 24 Профил на Ghost_Dog
  Ghost_Dog
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Светът извън тази стая също не е лесен...
  но пък е хубав!
  Радвам се,че я напуснах!

 25. 25 Профил на antipolitica
  antipolitica
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ужасно се уморих.....Ама ужасно....Кирливи ризи,празни обещания и вечното тупане в гърдите....искам марсианец за президент!А и за кмет...Може и да не е от Марс....Нека да е от Сатурн...Или от където дойде...Само да не е от таз планета!

 26. 26 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3099 Разстроено

  За всички МИСЛЕЩИ хора е ясно - хората, които ни управляват, очевидно ИМАТ МИЛИЦИОНЕРСКО МИСЛЕНЕ!!! А, РПл е мюрето, което предизвика такава канонада от простотии... Само, че на пусията не са милиционерите, а сценаристите на лова, лов за трофеите на България...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 944 Любопитно

  Ех де да можеше в България да има повече журналисти като Любослава ,тогава вероятно можехме да бъдем и една малко по-нормална държава ?

 28. 28 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Отговорът струва ми се е лесен. Робот 2 взема си билет за пътуване в ЕС и НЕ го свалят от самолета граничните власти поради черен печат в паспорта и досие в Интерпол и всички вестници в куп пишат хвалебствени статии за успешния кандидат президент.
  Дали ще се пробва ?

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 29. 29 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Робот 1 е циник, измамник и лицемер.
  "В края на творбата лицемерието на Тартюф достига своята кулминация. То ескалира и става застрашително за всички останали персонажи в комедията. Лицемерието заплашва не само човешката нравственост, но и живота на хората, тяхната бъдеща съдба. Измамникът Тартюф не се спира пред нищо. От него не може да се очаква благородство на духа или милост. В последното, пето дейвствие Тартюф прекрачва още едно стъпало на нравствената деградация, изявявайки се като лицемер – злодей. Завоювал пълното доверие на Оргон, той не само злоупотребява с него, но иска да се възползва от плодовете на измамата си като присвои имота му. Тартюф остава лицемер докрай. Въпреки че Тартюф отива в затвора поради измамите, които е извършил, той няма да се промени, защото лицемерието е проникнало чак в душата му. Лицемерието, въплъщавано от цялостното поведение на героя, се превръща в явление, назовано с името на Молиеровия комедиен персонаж. Художественото послание на френския класицизъм за лицемерието като нравствено зло за човепката духовност остава за поколенията чрез образа на Тартюф от едноименната комедия на Жан-Батист Поклен-Молиер. "
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tartuffe

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 30. 30 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  Ех, колко много и се иска на Любослава Русева ГЕРБ да изяде ла..ото!

  И това със сигурност щеше да се случи.

  Ако сини и червени го не бяха излапали в общинският съвет през 2008 година.

 31. 31 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#16] от "naskogm":


  [quote#16:"naskogm"]Комунистите, ще изядат л.....а[/quote]


  Бъди конкретен.

  Станишев ще яде, а Първанов ще го храни с една лъжичка. 32. 32 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 900 Разстроено


  НИЕ българите набутахме България в ръцете на мутри.

  И сега ТЕ, МУТРИТЕ ни сервират своето "европейско развитие" - едно л@йно.

  НИЕ знаехме, че Борисов е мутра. Но му дадохме България.
  Няма нищо, съвсем нищо чудно, че след изборите той защитава нелегална пивоварна ( Ало, Танов....Мишо Бирата), че защитава ТИМ и слугува на олигарси, та той е МУТРА!!!

  Също тъй няма нищо чудно, че Цветанов има с какво да държи Борисов. Защото когато основната задача на МВР е да следи и подслушва, а премиерът е мутра, да се намеря компромати е лесно.

  Цветанов има и други записи от серията "Ало, Танов...".
  Самият Цветанов обаче също е марионетка..

  Дянков, Плевнелиев, Трайков са хората опитващи се да променят действително нещата за по добро.
  Дянков е 'американски зет" и е горещо "препоръчан" на Борисов от "партньорите".

  Цветанов е в постоянен конфликт с тях.
  Държавна Сигурност винаги е била придатък на съветското КГБ. Агентите на ДС са били агенти на КГБ с решение на анти-българската БКП.
  КГБ, ДС, милиция... Цветанов!!!

  Играта на Цветанов може да доведе до пореден "неочакван" избор за президент - от БСП.
  И "новото" в президентството да се окаже поредното ДС "Гоце" - чуело наведено с г@з към Русия.

  Както се видя от "отговорната" позиция на Мартин Д. и СДС, които оставиха десните избиратели без реален избор, тоя сценарий е в ход.
  Първо предложиха "другарче" на Д(П)С за кандидат президент.
  После потърсиха "подкрепа" за "другарчето" на Д(П)С в политически мумии, отдавна отвратили българите със своята фалшива "честност".

  На изборите за НС можехме и да не даваме България на ченгетата, мутрите и руските лакеи.
  На "изборите" за президент обаче, те са се подготвили.
  Ние сме в стая без изход!!!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 33. 33 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Всеки политик е сложил маска,
  а народът само ръкопляска!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 34. 34
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 35. 35 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  На български език се казва "Кой какъв е?" , а не "кой кой е?"
  Англицизъм.
  Както не се казва и "какъв какъв е?" "кога кога е?" "защо защо е?"
  и т.н.

 36. 36 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Аз съм аз, нали? Да. Ти си ти, нали? Да. Тогава кой изяде л.....о?

  Сега се сещам, че писателят Георги Господинов беше стигнал до верния отговор:
  Понеже повечето отговаряли по инерция "ти", веднага им се припомняло кой е "ти". Малцина се осмелявали да кажат "аз", но тогава правилата се променяли.
  Клопката действала безотказно, докато един ден някой не предложил решение. А то се състояло в една граматическа грешка:
  "Аз го изяде."

  Кич!

 37. 37 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Гневно
 38. 38 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Браво! Поздравления за анализа! Почитателка съм на разума и логиката и в тази статия те доминират.
  Аз имам и една трета по-оптимистична версия от другите две (че 1-ЦЦ е направил гаф или 2-играе срещу Росен Плевнелиев), а именно, че опозицията се е готвела да изкара този "компромат", а ЦЦ ги изпреварва, за да омекоти удара.
  НО това ми се вижда по-малко вероятно, защото явно в ГЕРБ има поне два лагера и ЦЦ и Плевнелиев явно не са в един и същ.
  Освен това фактът, че синът на Тошо Тошев е в ГЕРБ за мене е достъчно показателен. Той не може да е в един лагер с Плевнелиев, Дянков и Трайков.
  Между другото - поздравления за Тошо Тошев! Генът му няма да изчезне скоро. Отгледал е достоен наследник!

 39. 39 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За пръв път вътрешен министър, който за пръв път е и шеф на предизборния щаб на управляващата партия, за пръв път толкова открито "стреля" по своя началник и в партията, и в държавата.

  За първи път? Щото аз си спомням как един министър беше правил едни срс-та на един шеф на митниците дето си беше говорил с един премиер, та после всички слушахме за егн-та, бири, митничари футболисти и тн... Та незнам дали не е рецидив по-скоро...

 40. 40 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ченгетата във форума са така зашеметени от Цвъки Шестокъщник, че не знаят как да реагират. Да плюят ли Плевнята, да не ли... Трябва да мислАт, а те това в милиционерското училище не са го учили. Едномтакова плахо напопържат Любослава и пак се сгушват в нервно очакване.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 41. 41 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Понеже няма как да разберем кой и защо лъже в ГЕРБ, при всички случаи там някой лъже и понеже минаха всякакви граници на цинизъм и глупост, то ГЕРБ заслужават да бъдат изхвърлени веднъж завинаги от политическият живот в България.
  http://krlkirilov.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html

  Кирил Кирилов
 42. 42 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  и най- лошото е че оная паа пръмова тихомълком се промъква към дондуков, а това е все едно да повторим гоцко...

 43. 43 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  Демиурзите - кои са те?


  Водещият на събитието Стилиян Стоянов от общинския отдел “Култура” обяви присъствието на Борисов с думите: “А сега - глас премиерски, глас Божи.” Премиерът възропта: “Като наближат избори и полудявате всичките! Първанов тука вика: Краля Слънце (в неделя в Шумен президентът сравни Борисов с Луи XIV), ти: глас Божи. Нека да се държим нормално.”


  Премиерът: Преди избори полудяваме

 44. 44 Профил на TOSHKOFF
  TOSHKOFF
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Е, разбрахте ли кой е изходът от стаята с роботите?"

  Изходът от стаята е ясен отдавна - Терминал 2.

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Тази статия на Любослава взе че ми хареса?! Май съм взел и аз да изтрещявам.

  Yet another blue planet.
 46. 46 Профил на war
  war
  Рейтинг: 423 Неутрално

  аз пък съм възхитен от това как старите номера на ДС - създаване и раздухване на скандал - всеки път минават и минават отново...
  намираш каквото и да е проблемно в поведението на някой, раздухваш го до невероятни размери, дърпаш се настрани и гледаш сеира.
  Представете си ако Плевнелиев беше пресякъл на червено на пешеходна пътека? Ужас!! Престъпник отвсякъде... Е, нищо де, хванали са се че не е казал нещо, за някой, някъде си. Факта е че маса народ захапа въдицата и сами раздухват нещата до степн огромен скандал.
  А ВИЕ бихте ли посмяли да отидете и да съобщите в полицията че някой ви е намекнал че може да ви свърши работа ако дадете подкуп!?

 47. 47 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Най- ми е интересно да чета историите за забогатяването на нашите управляващи и тяхното обкръжение. Различни версии са достъпни само с едно кликване на мишката на компютъра. Почти няма политик, който да не е забъркан в някаква далавера, в нещо незаконно. Нито един от богаташите на съвременна България не е направил парите си с с труд, пот и сълзи. Точно обратното, всички са забогатели от държавата и на гърба на държавата. Това е възможно само, ако народът не се осъзнава като стопанин на собствената си държава, а настоящите управници- наследници на предишните комунистически управници, не се мислят "за принцове по рождение" и приемат държавата за собствена частна собственост. Всички те имат усещането за недосегаемост, затова са безцеремонни при говоренето, при мисленето и действията си.

 48. 48 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#32] от "Demokrat":

  Колега, нещо превъзбуден изглеждаш тази сутрин?

  Да не си прекалил с кафето?

  Мутра сте ти и Иван Костов.

  И кои сте вие, че да определяте кой е дясно?

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#44] от "TOSHKOFF":

  Прав си. И там първата работа която си намираш е да да чистиш лайна.

 50. 50 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Текущият скандал е началото на края, а ако ГЕРБ загуби президентските избори – краят на края на... края.
  Виждали сме и друг път подобна идиотщина, но за пръв път – пак ще кажа – не революцията ще изяде децата си, а децата – революцията си...".....................................................
  Доста пресолена журналистическа статия, вярното в която може да се обобщи в авторовото определение "идиотщина". Има точни попадения, за които всички вече са наясно, но като цяло анализът е изпълнен с някои неудачни сравения и преекспонирани тези. И един доброжелателен съвет към журналистите анализатори: по-малко патос и по-прецизен журналистически език. Не трябва да се пада до нивото на нашите политици за да бъдат критикувани обективно и ефикасно.

 51. 51 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 853 Весело

  Задачата се решава в 4-ти клас-кръжока по математика. Изглежда заплетена, но с логика се намира отговора.

 52. 52 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#46] от "war
  До коментар [#46] от "war":За

  За постинга ++++++++Иначе и аз не бих отишъл,то все едно да спринтираш в една гъста мъгла и да си счупиш главата в някое дърво,пардон в някой общински съветник....

 53. 53 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Вижте на входа на Народното събрание пише: съединението прави силата!
  На входа на Соф. общински съвет не пише нищо за тези които не правят нещо, но за тези което искат да правят нещо надписът е:

  Дай за да получиш

  И така основният виновник за вечната корупция в СОС, а и не само там, а и в НАГ,ДНСК,МРРБ и орх. отдели на общините е ЗУт и наредбите към него!

  Единственото спасение е написването на нов ЗУТ със опростени правила и така ще се умъртви корупцията!
  Но чиновникът няма полза да няма корупция и за това няма да видим един чисто нов ЗУТ, а само поправки и кръпки,които още повече ще увеличават корупцията !

 54. 54 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Присетих се за света Тереза от Авила, дето казала нещо от рода на: "Внимавай за какво се молиш, молитвата ти може да се сбъдне"...
  Молихме се за Жан да дойде на власт. После плакахме.
  Молихме се да дойде Иван Костов. После плакахме.
  Молихме се да дойде Симеон на власт. После плакахме.
  ... ... ...
  Хубави и добри са кучетата на Павлов. Ама ние не сме кучета...

 55. 55 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 571 Весело

  По времето на втората световна война на разузнаване в Берлин били изпратени Бойко Борисов, Цветанов и Щирлиц.
  Но още на първата среща със свързката нещата се объркали и попаднали на засада от Гестапо. ББ и ЦвЦв хукнали да бягат, а Щирлиц като най-опитен веднага се скрил в една кофа за боклук. След кратко преследване гестаповците заловили ББ и ЦвЦв, но не открили Щирлиц.
  Когато конвоят с ББ и ЦвЦв минал покрай кофата, ЦвЦв почукал по капака и казал:
  - Ширлиц, излизай! Хванаха ни!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 56. 56 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#47] от "bobhunter":

  Това е абсолютно вярно, колега, специално за политиците е така!
  Знаем, че Плевнелиев е спечелил като експерт и то по тарифи, които правят богати спортисти и някои други категории хора.Но това е друг въпрос. Дали не си струва обаче да го попитаме с думите на един от кандидат-президентите: "Плевнелиев, ще уволниш ли Цветанов"? И да им кажем на всички: спрете с компроматите, изложете си идеите! Спрете изборния туризъм и въведете електронното гласуване(и правителство като цяло! Другото е "дрън-дрън,че пляс"!

 57. 57 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#32:"Demokrat"]Ние сме в стая без изход!!! [/quote]

  Когато си в стая без изход, единственият "изход" е да разбиеш стените!
  За да се получи, е необходимо само едно - да искаш да излезеш!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 58. 58 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  "За пръв път вътрешен министър, който за пръв път е и шеф на предизборния щаб на управляващата партия, за пръв път толкова открито "стреля" по своя началник и в партията...
  ... ако Робот 2 (Плевнелиев) се провали, най-много ще пострада имиджът на издигналия го Борисов...".

  Струва ми се, че г-жа Русева доста надценява интелектуалните възможности на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ. По-скоро обяснението за изцепката на Цветанов е, че той като полицай само това си може - да омайва аудиторията с поредната разкрита от него "корупционна схема", проява на "организираната престъпност". Като един глухар, в залисията си Цветанов изобщо не си е давал сметка какво ще произтече от думите му. Та скандалът е плод на ограничеността на този човек, а не на злия му гений...

 59. 59 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 733 Весело

  БРАВО ЛЮБА!

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
 60. 60 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  ""СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА!!!""

  УПОТРЕБЯВАТ СОБСТВЕНАТА НИ РАЦИОНАЛНОСТ СРЕЩУ НАС!
  И НИЕ СЕ ХВАЩАМЕ!!!
  Простго е като мучене! Герберастите са милиционери. Знаят си го. Всички останали също го зная и ги ненавиждат. И тук капанът хлопва.
  Играта : Доброто и хрисимо момче Плевналиев е "гадно" и "подло" "оклепано" от гадните милиционери. Той е "жертва". Подкрепето го. Да спрем милиционерите.Добър е, но му трябва подръжката на добрите хора. Нека спрем милиционерите и да гласуваме за тяхната "жертва". Той вече няма да е с милиционерите. Той им е "станал неудобен", следователно ще е в редиците на милиционерските противници. Той е нашият. Да бием милиционерите.Това е играта!!!!!!!!!!!!!
  Привидно жертване на милиционерите!
  Рационално и ПЪРВОСИГНАЛНО. НО ЕФИКАСНО!!!
  ТОВА Е КАМПАНИЯ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!
  А после пак ще се прегърнат. Плевналиев е ОТ ТЕХНИЯ ОТБОР!!
  ТОВА Е ЛОГИЧНОТО!!!
  Да им повярваш, да им се вържеш, означава да се поставиш в тяхна услуга. Да се хванеш в капана на привидната логика. Рационалният да стане ирационален!
  А НЯКОЙ ИМА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ Плевналиев НЕ Е ОТ ОТБОРА НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!!!

 61. 61 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Малък офтопик почти по темата лозунг от недалечното минало:
  "20 години народна власт 20 години цирк"

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
 62. 62 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  „Много е важно, на един човек да му кажеш НЕЩО СВЯСТНО, НЕЩО УМНО рано сутрин, така и денят му протича леко” – Лучияно Павароти.
  Това не е най-умния фрагмент на Любослава Русева, но ще го преглътнем. Според мен, Росен Плевналиев е НАЙ-ДОСТОЙНИЯ кандидат за президент на Република България. ЗАЩО? Защото, ГОНИШ ЛИ ДВА ЗАЕКА, ЩЕ ГИ ИЗТЪРВЕШ И ДВАТА! Радикалния комунизъм е решен да очерни всички, НО ДА Е НАД ВСИЧКО. Никой кандидат на която и да е партия, НЕ Е в състояние да вземе властта, колкото и перфектна да е тя! Ще се получи разцепление и кръвожадния комунизъм ще царува. Целия вътрешен и външен апарат от облажени Живковисти и те не са малко, НЕ Е ЗАЛИЧЕН! И мечти и носталгия ги мори НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 63. 63 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  До коментар [#12] от "katiya":

  То не се иска много интелект за да прецакаш благодетеля си. Цветанов като шеф на МВР получи прекалено много власт, и най-лошото прекалено много информация. Явно има с какво да държи опнентите си.
  А спмняте ли си, че по този начин действаше и Алексей Петров, когато беше съветник в ДАНС?
  За съжаление се очертава ученика да надмине учителя си

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 64. 64 Профил на mara
  mara
  Рейтинг: 796 Неутрално

  оф, тоя цвъки се изживява като сивия кардинал

 65. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#46] от "war":

  Далеч не е това проблема. Проблема е, както ясно се казва в статията, че един министър и водеща гербава фигура лъже. Проблем е и, че проекта Бизнес Парк в края на краищата се е случил, но не знаем как. Защото Плевнелиев казва - на мен лично не ми е искан подкуп, и аз лично не съм давал подкуп.
  Това съвсем не изключва корупционни действия в тоя проект.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 66 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 896 Любопитно

  [quote#34:"Дедо Либен"]Защото на БСП и на другите е необходим НЯКАКЪВ КОМПРОМАТ срещу кандидата на ГЕРБ, за да го атакуват. [/quote]
  -Защо "на БСП и на другите"им трябва да търсят компромат,след като такъв се вади от предизборния щаб на кандидата на ГЕРБ?“
  -„Грешните качества и постъпките на човека зависят от самия него.” .”/Сун Дзъ/
  -По света се разпространяват чудовищно количество слухове, а най-страшното, че половината от тях са чиста истина. .” /Уинстън Чърчил/
  -„Не можеш да избегнеш съдбата си-с други думи,не можеш да избегнеш неизбежните последици от собствените си действия.” ./Фридрих Енгелс/

 67. 67 Профил на samir
  samir
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Статията е страхотна, обикновенно не ми харесват заради откровенното и праволинейно оплюване на "Боко".
  Но този път анализа е много добър и наистина си мисля, че Цветанов атакува върха, но май не го прави много интелигентно.
  Ако беше задкулисен играч, щеше да пусне компромата чрез подставено лице, а не лично.

 68. 68 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Петка (цв.цв) влиза при Чапаев (б.б.): Товарищ Чапаев, имам две новини- добра и лоша, с коя да започна.
  - С лошата, Петка.
  - Храна вече няма никаква наоколо. Останали са само л...а.
  - Е, и коя е добрата новина?
  - Л...а има достатъчно.

 69. 69 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Добре Любослава, много добре :)
  Но, струва ми се , че изхождайки от Ентелекта на водачите , вторият вариант е по- достоверен ..Имаме си работа с хора , простовати, без въображение, без последователна мисъл и скарани с логиката - никога не са я учили, чели или чували дори за нея :) Но същите ТЕЗИ са на крилата на властта и се опияняват от нея- като всеки полуграмотен "модел"..И при тези дадености- те вече дрънкат -от първа инстанция -и бидейки тъпи и без въображение - пълнят вестниците през ден , с "мислите" си ..) Положението е трагично , но те в самозабравата си - дори не го осъзнават:
  От тази гледна точка , Цв. напълно съзнателно,съобразно Ентелекта си и не мислейки за следващите две изречения, ДРЪНКА нещо , мислейки , че защитава плевнята :) След това целият "мозъчен тръст" на ГЕРБ- "размишлява", изказва се гуруто-и той дрънка глупости , после цецка и т.н..Трагикомичното е , че ТЕЗИ управляват България ..)
  Но друго тук е по- важно ..Плевнелиев, комсомолецът , веднага се е посъветвал с адвокат по наказателни дела и виждаме "фрази" , с които започва ПОЧТИ ВСЯКО съдебно дело - не съм, не бях аз , няма такива , не съм дал , не съм взел и т.н...Т.е. , презумцията за невинност- и ДОКАЖЕТЕ , ако можете :)) С две думи - остава привкусът, че нещо е имало , че има гузни и алчни съвести в герб , че се крие нещо и т.н..
  НЕЩО , което всички си знаем ,че го има , особено в Столична община :)

  BIG AL
 70. 70 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#48] от "Wornoxmaniak":

  И кои сте вие, че да определяте кой е дясно? :)))))

  ..........Ами ние сме на планетата на маймуните , не можем да мислим и разсъждаваме ,и затова , дясно е това , което пожарникарът КАЖЕ !!:)) Дясно е ВИФ-а и Симеоново, МВР- фуражките в ГЕРБ- онзи комик Иванов -шефа на столичния съвет , каза вчера , че ТОЙ е ИНСТАНЦИЯ ::))) , дясно са и ДС- мутрите-във Варна , Русе и София -от герб , и тимаджийте и златев ,и ЛУК , и цецка , и ДС- мутрите, и Цв,- от седмо , ИПОН и СИК , и ...важно е главната МУТРА да каже - кое е десноцентризъм ..:)))

  BIG AL
 71. 71 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До коментар [#69] от "BIG AL":

  "Възможно е обаче и друго обяснение: демиурзите на това управление просто да са решили да го приключат по най-глупавия начин."

  ІДемиурзите на това управление са преди всичко медиите и най-вече ТВ-тата.Глупав беше начинът по който се оплюваха всички предишни,за да се лансира един медиен продукт.
  С лъжи и клевети се печелят избори,но не може да се управлява ефективно държавата.Малко ли "журналистки" подскачаха порано "да опипват" нечии мускули,а не "брояха" мозъчните клетки.А мат'ряла като види и чуе нещо по ТВ смята,че всичко е "чиста монета".А може и някои,да са получавали за възторзите си и "нечисти монети",ама нали те "не миришат".

 72. 72 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1815 Любопитно

  До коментар [#67] от "samir":

  До коментар [#69-70] от "BIG AL":

  МНОГО ПО - ПРОСТО Е.
  ИГРАТА НА ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!
  Във вариант лошИТЕ ченгета срещу ДОБРОТО ЧЕНГЕ.
  Първосигнално всеки застава на страната на доброто. Ако взема решения емоционално. Но водещото на нормалният човек е емоцията. Дори и за секунда само, но е водеща.
  А всеки иска да се случва ДОБРОТО.
  Ченгетата на наричат такива хора матриАл!

 73. 73 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#70] от "BIG AL":

  Знаем ти капацитета. Цяло чудо е, че си написал изречение без Рапон! Как успя?


  [quote#70:"BIG AL"]и ...важно е главната МУТРА да каже - кое е десноцентризъм ..)) [/quote]

  Ама ние не искаме Костов да ни казва нищо!

  Защото:

  ДСБ и РЗС са заедно!

  Мутра при мутра ходи!

 74. 74 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  [quote#32:"Demokrat"]НИЕ знаехме, че Борисов е мутра. Но му дадохме България. [/quote]

  Бат Бойко направи добри пари прес 90-те години като асоцииран към СИК охранител - ИПОН.
  На първия рожден ден на СИК прес 1996 г Борисов е бил разводач на журналистите поканени да отразяват събитието. От СИК доклад е изнесъл Маргина, а Боко е давал оказания на журналистите как да се разира доклада.

  Този престъпник опиташ се да си избелили парите и имиджа - Бойко Борисов е срам за държата !
  Не се е посвенил да прави пари с хора , зад които сигурно има десетки трупове.

 75. 75 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#73] от "Wornoxmaniak":

  Цяло чудо е, че си написал изречение без Рапон!..:))))
  .
  .........Виж сега, неговите най- близки съдружници от СИК , ИПОН , ВИС и т.н., са МУ ДАЛИ този прякор.Аз просто УВАЖАВАМ тяхното мнение :) И ти би трябвало ...)
  Но , иначе си прав..Човек трябва да обогатява речника си - непрекъснато ..) Така че ,за в бъдеще няма да бъда еднообразен..Ще използвам и : компир, тиква , гулия , ряпа , кратуна , мутра , Ентелекта от пожарната , тошовец ,и други ..))

  BIG AL
 76. 76 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 627 Весело

  Май само платените герберски коментатори не разбират какво се случва! Цвък Цвък държи цялата герберска пасмина с компромати, начело с жабока БОКО и може да си прави каквото си иска. С тази си проява за пореден път им показа кой е истинския шеф в ГРОБ! Много би ми било интересно какви разговори са водили тримата глупаци последните дни:
  "Ало Цецооо, недей така бе, мойто момче, ще ти купя още шест апартамента след изборите, обещавам! Честна Бойковска!"
  Хубавото е, че този цирк няма да продължи още дълго, митът Бойко Борисов все повече се превръща в нецензурен виц! Вълната смени посоката си, и на изборите ще помете всички пясъчни кули на най-некадърното българско превителство на всички времена! И слава богу!

 77. 77 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  България - единствената държава в Европа, която си е избрала свободно човек, който е бил престъпник преди 10 години.

  Сигурно зад Борисов има не малко трупове, пряка или ковствено. Най- малкото от СИК са изтрепали доста хора, накрая и между тях си почнаха да се гърмят.
  Половината от тези с който Борисов е правил бизнес днес не са живи - Димата Руснака, Поли Пантев, и др. видни сикаджии...

 78. 78 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Друго много интерсно ми е как Боко&пасмина може да се борят със статуквото, след като половинката на Боко - Цветелина Бориславова е направила гуша от 400 млн лева точно през този 20 годишен преход, и то ръка за ръка със сегашния премиер Борисов.

  През 90-те тези мошеници - Боко и Цветелина са правили далавери за милиони, натрупаха пара, и като дойде Царя се нагушиха още по-мощно. Бориславова влезе в СИБанк на местото на Костовия човек , където спечели стотици милинони от държавата. Колко от тях са са Борисов, тогава главен секретар, никога няма да научим.

 79. 79 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Но.5
  BeeCool
  Всъщност тук, в тази измислена случка няма нищо за коментиране. През 2007 година шеф на МВР беше другаря Запалка, и ако Плевнелиев беше отишъл при него да подаде жалба, оня нагляр само щеше да му се изсмее и в типичния си стил да му каже: "Аз да не съм Куйович-Муйович, че да ти оправям бакиите". А всички тези теории на конспирацията, дето ги върти авторката са повее от смешни и жалки. "Ама той Цветанов така, щото козове имал, пък оня онака, щото незнамквоси"...пфу-у-у-...Та малко като социлистическото - "Авторът на картината е искал да ни покаже с това свое произведение еди какво си...и т.н.".Що не си гледаш в любимата посока - Позитано другарко, ами се опитваш и ти като оня - мултимилионера Кадиев сплетни да плетеш от нищо и никаква случка.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 80. 80 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#40] от "Thermobee":

  ,,...Трябва да мислАт, а те това в милиционерското училище не са го учили..."
  То да се мисли не е вредно, но е трудно!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 81. 81 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 802 Неутрално

  хляб и зрелища
  изборите в древен Рим:
  пред колисея кандидат-сенатори раздават хляб и вино на народа, който после влиза да гледа как изловените из улиците на сутринта бездомници и случайни провинциални туристи биват убивани от обучени ВИП-гладиатори (любимците на народа) и хвърляни живи на различни видове хищници

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 82. 82 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#5] от "BeeCool":

  Като си семпъл всичко е лесно!
  А за ГЕРБер е още по-лесно!

  "На простия човек морето му е до колене!"- Народна мъдрост

  Хитростта пречи на мисълта!
 83. 83 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не сме в стая, а сме натикани в дълбок и мрачен кладенец! Водата ни стига до брадичката и не можем да се удавим, но мокри и премръзнали, сме вперили погледи в малкото кръгче светлина, високо над нас, в очакване на избавлението. А То, великодушно ни засипва с още вода, л...а и каквото му попадне, знаейки прекрасно, че или ще се издавим или ще ни затрупа, та агонията ни да секне окончателно!

 84. 84 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#75] от "BIG AL":

  Ама никой не те и спирал да си ги пишеш тези думички и сега. Маниерите на г-н Ганьо Балкански дето бъкат в подхода ти са нищо в сравнение на изстъпленията на монополите дето ги натресе мутрата Иван Костов.
  Гледам, че набираш и поддържници за сейра който предлагаш. Но те повечето са тук заради сейра. Нямат мнение - прословутият български сейрджилък.

 85. 85 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Браво за статията!Според мен най-великата книга е "Цар плъх",както пича знаеше че извън лагера за него няма живот,така и нашия цар плъх тиквата знае че без интрига е нищо.Малкото царче плъх туй този път създаде интригата и закопа герберастията.Според мен това е средата на срая на герберастията.

 86. 86 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#63] от "Gopeто":

  Напълно съм съгласна, че Цв.Цв. разполага с прекалено много власт и информация, с които злоупотребява. Допускам, че е напълно възможно да е направил гафа съвсем нарочно, за да навреди на кампанията на Плевнелиев. Достатъчно глупав е, за да не прецени последствията, които тия му действия имат върху самия него. Единственото, с което не съм съгласна е, че той цели съзнателно да отстрани Б.Б. Цв.Цв сигурно може да събира компрометираща информация, да изнудва с нея и да поставя в зависимост (както опонентите си, така и своите, включително Б.Б.). Но ако Б.Б бъде отстранен, цялата скрита власт на Цв.Цв. ще изчезне, а той едва ли иска точно това. Затова смятам, че в случая негативите, които може би Б.Б. ще отнесе, са страничен ефект, който Цв.Цв. поради интелектуалния си багаж не е бил в състояние да предвиди. Също както не е бил в състояние да предвиди как цялата тая история ще се отрази и на самия него. При това положение Цв.Цв. всъщност сам се е постави в ролята на отговарящия на въпросите: „Аз съм аз, нали? Да. Ти си ти, нали? Да. Тогава кой изяде л.....о?” 

 87. 87 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Статията е хубава. Но, може да има много врати, ама няма такава, дето да води към свободата. Има само избор между врати, водещи към неприятни, смрадливи помещения.

 88. 88 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Ако макар и една стотна от журналистическите халюцинации през последните 22 години бяха истина, отдавна нямаше да има табели "България" по булеварди и площади, да не говорим за граници...

 89. 89 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Всъщност, според мен, няма тука никакви такива ... сложни заговори. А по-скоро - като в онова стихотворение на Валери Петров, имаме "ННН" - Някой Некадърник Наш.

 90. 90 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#48:"Wornoxmaniak"]И кои сте вие, че да определяте кой е дясно?

  [/quote]
  а вие кой сте ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 91. 91 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#15:"BeeCool"]Да бе, как не се сетих, ама разбира се, че ГЕРБ са виновни, че Запалката по времето на ръководството си на МВР няма никаква вина. То направо не си му е било работа, не му е влизало в компетенцията дори, а другите след него трябва да му вършат работата Смях в залата и то голям. Ми дай Цветанов да направи ревизия за всичко което не са свършили некадърниците за 4 години и да подхване хиляди дела наново, само защото шефчетата са си пиели кафето с мафиотите Галеви и са си чепкали вълната. Айде сопри се малко бе, другарко. Чуй се какви ги бръщолевиш.[/quote]

  Че Петков е виновен за много неща (най-вероятно има някаква игра и тук) е ясно, но по времето на скандала Цветанов не е ли бил Заместник кмет по сигурността в столична община? И от думите му стана ясно, че очевидно е биля наясно със случая още през 2007г.

 92. 92 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  между другото избухването вчера на ББ по БТВ срещу Слави Трифонов подхождаше на квартален бабаит , беше много жалко де, няма значение кой е крив и кой прав един примиер трябва да има малко тежест ама не като неговата

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 93. 93 Профил на Oblakoff
  Oblakoff
  Рейтинг: 236 Неутрално

  и какво стана сега - храни милиционер да те лае.

 94. 94 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Цветанов, когото подценявахме и подценяваме, май е на път да се окаже сериозен подмолен играч."

  не съм съгласен.

  не бойко и цецо са подценявани (пази боже сляпо да прогледа! ), а е надеценявана политическата зрялост на българина.

  човек с некултивирани вкусове и индивидуалност си пуска чалга, а човек с неоформено обществено съзнание си избира чалга политик - прост, показен, вулгарен, арогантен, примитивен, безпардонен.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 95. 95 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#34] от "Дедо Либен":
  Да ти кажа, при последните ин витро технологии, този въпрос би имал повече смисъл.

 96. 96 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#26] от "АБЪВ":Калпавите авджии обикновено застрелват мюрето.

 97. 97 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Никой не лъже! Освен Кутев де а Люба Русева се е хванала като шаранче на гола кука!

 98. 98 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak":

  Браво!
  Цели десет реда пост!
  И то без показно саляндурничене!
  Да ни са ти набивали манерката в централата на ГЕРБ,че си израснал толкова много интелектуално за два три дни
  Или това е (временна) предизборната промяна!
  Хубаво е когато някой (или нещо - нали си ГЕРБер) еволюира! А и беше станал банален със "селташкия сленг"!
  Или са те поканили за Даскал в Лехчево- що ли?

  Хитростта пречи на мисълта!
 99. 99 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#5] от "BeeCool":

  другарю, сам не разбирате каква кутия на пандора се опитвате да отворите с това мислене "щом мойте не са на власт, значи няма смисъл да спазвам закона"

  какво искате вие? хората, които не харесват герб да спрат да си плащат данъците, защото не вярват на баш-дефтердаря дянков и клептократичния му началник? и да спрат да спазват закона защото така или иначе милиционерите на цецо и съдиите си затварят очите срещу съвсем скромни дарения?

  правовото общество се нарича "правово", именно защото функционира на базата на принципи, а не на базата на окончателната дума на големия началник, който днес може да каже едно, а утре точно обратното, но и в двата случая да е напълно прав в очите на поклонниците си. защото това не е право - това е произвол, подмяна на силата на правото с правото на силата. и ни води не към демокрация, а към родово-общинния строй.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 100. 100 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#54] от "kh":Така ли ? А Бойко какво рече ? Че сме като кучетата му. Затова се и надлайваме.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK