Общество на болката

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (262)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 514 Разстроено

  светът е голям и спасение дебне...
  верно дебне !
  децата ни са такива, каквито сме ние

 2. 2 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Жалко е, че авторката мисли, че всички млади хора са толкова объркани и са фашисти. По-скоро да се замисли дали говорейки на детето си на улицата, което подава залък хляб на някое бедно циганче, трябва да му каже: "С мръсни цигани не си играй".

 3. 3 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До госпожа авторката:
  госпожо, добре сте откъм хленченето, линейките, болните тийнеджъри и здравите цигани. Вашето писание е дежаву - римейк на стотици други псалми, на които се наслушахме. Нямате ли обаче идея обаче как да излезете от прочуствените послания, а България и хората и - от задънената улица? Какво предлагате като изходи от ситуацията - щото за нея се ДО БОЛКА сме се наслушали, а светлинки в подобни писания не сме видели....

 4. 4 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Не може да бъде... ЛР не е споменала нито веднъж Бойко.

  Интересно ми е тия, които обикновено блеят във възторг под статиите й, дали сега ще са съгласни с нея, че на протестите ходеха лупмени с татуировки, които си подават бирата и слагат Стоичков в малкия си джоб с псувните си.

  Нещо на журналистическа солидарност ми прилича, не знаех, че има такова животно.

  Иначе на протестите имаше всякакви, особено в началото. И определено има някаква полза.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 5. 5 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Тягостно е, да. Но си мисля, че Любослава прекалява с песимизма. Като обобщение на всички деца на прехода имам предвид. Ех, не са всички такива. Напук на обезверените си родители, които наистина са изгубено поколение. Такива като мен, които почти престанаха да се надяват и гледат "философски" на всичко, включително на масовата дегенерация и опростачаване. Ако не вярваме в децата си, Любослава, в какво да вярваме?

 6. 6 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Пак до авторката - моля, потрудете се да ни предоставите информация как се справят с циганския проблем страни като Унгария, Великобритания или Испания. Прочетете нещо за Испания - там благодарение на истински интеграционни програми наистина е направено нещо за циганското образование и за снижаване на циганската престъпност....хленч вече не ни е нужен!

 7. 7 Профил на Оракулът от Делфи
  Оракулът от Делфи
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Авторката проявява типичната за повечето интелектуалци интровертност и търси причината в себе си (нас). За съжаление, колективната вина, както и колективното действие, е химера, зад която се крият малка групичка добре организирани интересчии.

  В едно е много права - общество, в което "децата" са лишени от ценности, е обречено на провал. А тези ценности бяха умишлено разрушавани през последните две десетилетия. Народ без ценности най-лесно се управлява. Питайте Сидеров, той знае. Хайде, агитка, юруш!... И тълпите тръгват, друг път не видели, в едно да се бият - живи и умрели...

  Γνώθι Σεαυτόν
 8. 8 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Очаквах, че в тази ситуация тежката артилерия на "Дневник" - Любослава ще напише коментар.
  Както винаги сложен, но точен. Това, че има гневни младежи е вина на обществото. Всеки българин по някакъв начин е пострадал от ромите. Лично в моето семество те са крали колело и са правили други подли золуми. Но това не ме прави расист. Все пак има и нормални роми, които стават все повече и повече. А за крадливите - проблемът е, че няма власт.
  Лошото в случая, че коментарът на Люба няма да прочетат и крадливите роми и гневните младежи - те са от друго измерение. А тези, които ще го прочетем - си го знаем.

  Миша
 9. 9 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  прочетено-копирано от нета, което е по-добро от тази статия -

  Направихте ли консервите?

  Хората обичат да намират философия или религия, която да им дава сили и мотивация да приемат състоянието на нещата. Когато философията или религията не могат да си свършат работата по приемане на действителността, идва на ход едноизборното решение - такава ситуация в която народът няма друг избор. Предлаганият избор или липса на избор е война, мобилизация и смърт за част от мъжете, а напоследък и за голяма част от "мирното население". Независимо, че гражданската война е по-скоро борба на елити в рамките на една национална държава, тя дава повече избор на хората - можеш да се биеш от към страната на стария елит или ако имаш заложби, мъжественост и лудост да станеш част от новия елит, ако имаш шанса да оживееш до края и разбира се победите. Заставайки на страната на традиционния елит, обаче, шансът да си негов слуга, получаващ пенсия е много по-голям в рамките на един живот. Когато, от друга страна, обществото е разслоено на ясно забележими - висши, средни, нисши и няколко подтиснати етноса, които не са равни по матерен произход на основните групи в националната държава, се случва, поради ниската или никаквата си образованост, бедност и декласираност, тези получовеци да играят не за реформаторския елит в гражданската война, а за стария такъв. Т.е. циганите, турците и всички, приемани за "полухора" са на страната на действаща система, защото само по този начин имат шанс да бъдат признати след победата да равни поне с третата класа. Народът не създава управници, защото понятието "народ" е отшумяло през последните 100 години и е исторически загубило смисъла си. Има прост сбор от хора, които нямат еднакви ценности, някой са напълно индивидуалистични единици, а повечето, поради липсата на обединяващ морал и всякакъв морал са свободни, действащи или потенциални престъпници. В тази престъпна битийност се създават т.н. български държавници, защото общото им с несъществуващия народ е, че те са реализирали себе си в група, която е овладяла единственото ценно в пределите на държавата благо - националната валута \левът\. Да, ако може да се говори за български народ - единственото, което го обединява е националната валута и останалите световни и конвертируеми валути, производни на лева. Не случайно в РБ - доколкото е имало религия, някакъв зачатък на морал и демократични ценности, бяха меркантилизирани в борба да се откраднат повече имущества и от там пари.
  Народът има само една икона, един водач, една демокрация - парите и тяхното количество. Църквата, която трябва да отговаря за духовния живот е крайно овластена да продава Бог, да дава утешение и да опява мъртвите само срещу точна сума. Театърът, музиката и изкуствата, ако не са високо заплатени се превръщат в сурогат на духовността и защото сурогатът е по-продаваем с времето дори нормални и духовни артисти, музиканти и художници се превръщат в продавачи на чалга с идеята, че уж това търсел народът, за който казах, че не съществува - народът търси нескъпо забавление, което срещу 5 лева ще му помогне да поеме ракията от 2 лева.
  Далновидни ръководители на несъществуващия народ няма как да се появят, защото всеки, който се кичи с титлата ръководител на народа се изхабява в рамките на няколко години, по причина, че не изпълнява мисията за която безплатно или почти е избран. На втори мандат му се налага да влезе в схемата с купуване на гласове и това е краят му. Ако имаше наистина народ по представите на 19-ти и 20 -ти век, какъвто няма - би следвало управляващите да го задължат да участва в изборния процес за да получи в пълен обем вота на суверена. България има около 5-6 милиона суверени, на избори се явяват 3-4 в най-добрия случай, т.е. остава един постоянен процент, който по разни причини не дава законност на държавното управление. Друга е песента с това, дали всеки роден в пределите на националната държава би трябвало да се признава качеството на суверен, както и дали след определена възраст това качество трябва да се получава без изпит, а още по-късно дали трябва да се запазва без уважителна причина да не полагаш обществено полезни задължение, плащайки данъци, военна служба, служба в помощ на бедните, служба, която да облагородява територията на която си уж суверен, дали си извършил престъпления според законите на територията и т.н.

  Темата е огромна, но едва ли има, кой да я чете...

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 10. 10 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#3] от "richardnixon":

  Каква идея да има авторката? Ако си чел нещо от нея, ще знаеш, че реагира обикновено 9-10 дена след събитието, защото през това време чете какво си говорят хората. После повтаря това което е чела и добавя някакъв загубен паралел , я от миналото, я от литературата, за да се направи на оригинална, уж ползва иносказателен език. Всичко това обилно арнирано с плюнки по Бойко, българите и България по принцип. И вероятно се чувства възвишена.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 11. 11 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Мдааа, Автобус № 43

 12. 12 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 893 Любопитно

  [quote#8:"Миша"] Всеки българин по някакъв начин е пострадал от ромите[/quote]
  Е да,ама има малко пострадали,и много пострадали.Аз предлагам да командироват всички човеколюбиви журналисти в Плевенска област-дегизирани,гримирани,неразпознаваеми.Да поживеят там месец-два като редови граждани.Препоръчвам им дестинациите Мечка,Оряховица,Буковлък,Бркач и много други.Да разберат що е това башибозук автентично.После,ако оцелеят,да се върнат в лъскавите си,добре охранявани столични кооперацийки,и да благославят Господа.Мъдростта на народа е безспорна - на чужд гръб и 100 тояги са малко!

 13. 13 Профил на e_mc2
  e_mc2
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Студентите в Пловдив издигнаха съвсем конкретни искания: оставка на ВСС и на главния прокурор........поне те имат куража да кажат нещо конкретно, а не като авторката на псевдо-интелектуалната "бла-бла" статия.

 14. 14 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1202 Весело

  "един миг невнимание - цял живот мъртъв, както гласеше милиционерската идиотщина от времето на соца..."


  Това и подобните нему соц-безумия не са само част от миналото. Достатъчно е да проследите откъслечно някое интервю на помпиера-слънце или шестака и ще се убедите сами

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 15. 15 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Моля Любослава да напише статията наново, в стил приказка, по възможност с поанта, че току-виж някой-друг взел, че я разбрал. Висок е стилът, а нивото на четящите не винаги, за съжаление.

  Имаше само една засечка и това беше § 22...
 16. 16 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Когато премиерът е простак, нормално е е избирателите му да псуват и да плюят. Такава ни е територията, гласуваме си за простаци, защото ги обичаме.

 17. 17 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 795 Неутрално

  едно песимистично нищо, но пък казано с много думи

 18. 18 Профил на om
  om
  Рейтинг: 425 Неутрално

  ''Аз, която мълча, докато зяпам манифестацията на катастрофата.''

  Катастрофата е нещастие, причинено от различни обстоятелства, а манифестирането е желание за смекчаващи нещастието обстоятелства.

  Без манифестации катастрофата е неизбежна защото само се мълчи и зяпа.


 19. 19 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#3:"richardnixon"]Нямате ли обаче идея обаче как да излезете от прочуствените послания, а България и хората и - от задънената улица? Какво предлагате като изходи от ситуацията - щото за нея се ДО БОЛКА сме се наслушали, а светлинки в подобни писания не сме видели.[/quote]

  Другарю Ричард Никсън, май сте забравили как компартиите в целия цивилизован свят ръпопляскаха, когато вашите големи американски капиталистически приятели ви импийчнаха набързо през 70-те на миналия век. За някакви дела с вода и врати май идеше реч, ама на практика ставаше въпрос за нагло подслушване на противниците от другите партии. Та, другарю Никсън, като провален капиталист с опит, какво вие предлагате за справяне с положението?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 20. 20 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 893 Гневно

  Цяла седмица тече един лигаво-страхлив бълвоч от политици и медии,видите ли,как се инспирира расизъм.На въпросните мога да кажа: Омраза не се инспирира,тя се поражда естествено-реакциите не са нейна причина,а следствие от нея.Българите мразят циганите-абсолютно вярно,и не само българите. Българите са расисти- абсолютна лъжа. Да, българите мразят циганите,но не защото са с различен цвят на кожата,а защото са привилегировани.Един работи и плаща сметката-друг не работи и изчерпва благата.Циганите обаче не са виновни за положението си на паразити- то им е дадено наготово заради гласовете. От политиците-те са отговорни за това,както и медиите с тяхната политкоректност,тях трябва да палят протестиращите.Ама те се скатават като мишки- ни лук яли,ни лук мирисали.Добре,че са лумпените за изтривалка

 21. 21 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Статията е добър пример... за политкоректността, поднесена с емоционални стонове и ридания в женско-любославорусев стил. Характерната особеност на съвременната политкоректност е, че белият човек има изконна и по рождение вина (адамов грях), че е постигнал нещо и че от него става нещо. Затова белият човек е виновен за всичко - за негрите, че били останали в каменната ера до 19 век, за циганите че си седят и сега в нея, за това, че белият човек е РАБОТИЛ ВЪРХУ СЕБЕ СИ през последните 3000 години, а някои не са и не искат, за това, че белият просто е....бял.

  Интересно какво ли би казала авторката за лумпените и расистите, които имат висше или по-високо образование. И те ли са продукт на прехода или грехопадението да си бял човек?...

 22. 22
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1296 Весело

  До коментар [#15] от "Yossarian":

  "Висок е стилът, а нивото на четящите не винаги, за съжаление."

  Всичко гениално е просто! Когато човек има да каже нещо, с което живее, в което е убеден, той го казва по възможно най-простия и достъпен за другите начин, защото искрено иска да бъде разбран. Когато иска да каже нещо заради самото казване, генерира подобна надута еклектика! От това са доволни само тези, които имат време и търпение да стигнат до края на написаното, след което, без да са разбрали почти нищо, си казват "Какъв интелектуалец съм само, преварих тази каша"!

 24. 24 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 450 Гневно

  Много благодарим на авторката за обяснението защо ситуацията е толкова лоша. Сега ако може нещо конструктивно.
  Стига с тия глупости. Аз съм роден 90та година, и честно казано ми е писнало най-много не от друго, а от тия непрекъсна ти оплаквания колко сме зле и как за нищо не ставаме. Да, госпожо Русева, не от друго, а от ей такива изказвания като вашето страда нашето поколение. От хора, които 20 години ни набиват в главите как нищо не можем да променим, нищо не можем да оправим, и трябва да се изнасяме от България. Вие нямате право да се чудите защо на протестите имаше толкова много зле насочен гняв. Спрете да се правите на тъжен свидетел на случващото се - вие сте също толкова виновна, колкото и всички останали.
  Добре, че някои от нас успяха да израснат по-нормални въпреки това.

 25. 25 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Дано не е късно................

  и най-умният си е малко прост....
 26. 26 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Никак не е лоша тази елегия.
  Аз я чета като предупреждение индивидуално да внимаваме и допринасяме и за общото благо, и в частност да спрем да се държим като играчки на политиците,...
  И не, политиците могат да бъдат контролирани НЕ САМО по време на избори.
  И когато научим КАК, и започнем да ги контролираме текущо и превантивно, а не последващо и безпомощно, току виж вече сме и нормална държава.
  А контролът следва да е съвкупно организиран от самите нас, и няма как да се случи с поединичен контрол.
  /А сега отивам да си помисля какво точно пък съм написал тука./

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 27. 27 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#22:"daniel_defoe"]И понеже знам, че обича аплодисментите, тоя път не е напипала пулса на тълпата, бас държа, че 90% от четящите не одобряват написаното.[/quote]

  Една такава ненапипала пулса на обществото (не на тълпата) изстена вчера-завчера, че я били убили в интернет, като й закрили профила във Фейсбук.

 29. 29 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#1:"lisco"]децата ни са такива, каквито сме ние [/quote]
  Това е вярно само донякъде. Нашите деца имат възможността да се освободят от комплексите на родителите си, защото живеят в по-свободно и динамично време. Свободата е вътре в личността, а не извън нея. Само когато това бъде осъзнато, хората стават свободни. Децата на България осъзнават постепенно това, а техните родители още не могат да се освободят от чувството, че някой трябва да им поднесе всичко на готово, включително и свободата.

 30. 30 Профил на npeev
  npeev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Авторката е схванала нещо ,но не съвсем.
  Аз не съм толкова голям песимист за децата, които протестират против бездействието на държавните институции. Защото те поизмиха лицата ни. Нашите лица окаляни от отминалите 20 - на и повече години. Не, ние не искахме да ги мажем с кал в знак на траур, а имаше хора , които държаха да вървят пред нас, да ни водят и от подметките им хвърчеше кал назад , като от боксуващ автомобил, по нас следващите ги безрезервно наляво или надясно.
  Децата ни пораснаха и не са съгласни да вървят по тази кална пътека. Те са все още чисти и не искат да се цапат. Търсят справедливост. Дали ние ще ги подкрепим? Дали ще тръгнем с тях, след тях, пред тях за да ги предпазим от калните пръски?
  Това е правилната позиция в момента. Да не превръщаме Кирил Рашков и циганите в изкупителна жертва. Те, бедните и често безработни цигански семейства също са жертва на обстоятелствата през тези години. Да , не са безгрешни. Търсят начин за оцеляване и го намират в грешната посока, за сметка на нас. Но главните виновници не са в тази посока. Основните грешници са тези които позволиха и позволяватда се преживява безнаказано по този начин - на гърба на някой друг. И само циганите ли живеят така? Ако се замислим - май не. С тези думи не целя да ги оневинявам. Напротив , аз също съм силно пострадал от цигански кражби. Но се замислям за причините довели до сегашната ситуация. Надявам се и други да го направят и да се намери разумно и правилно решение за премахване на уродливо явление. При сегашните ни управляващи политици зная , че няма как да се случи. Те страдат от нарцисизъм и не ги интересува друго освен собствените им терзания.

 31. 31 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Разстроено

  Ех Люба, пак постави безпощадно диагнозата....

  "И, моля, ако ще се прави регистър на провалените общества, Нашето да заеме едно от челните места!
  Защото общество, което кълне и шества с омраза, е обречено."

  Няма какво да се правим на разсеяни, ТОВА е положението!
  Вече и да го заметен под килимчето не става, вонята се носи, кочината е явна, насилието избива.

  СРАМ, СРАМ! Виновни сме ВСИЧКИ.
  Тези които заминахме, понеже мутациите на т.нар. "преход" не си понесоха.
  Тези които не гласуват, понеже не намират за кого.
  Тези които са "твърде възпитани" та могат да реагират на насилието и войнстващата простотия само с една изнервена "усмивка"...
  Като че КАТО КОЛЕКТИВ се оказа че ТОЛКОЗ МОЖЕМ.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 32. 32 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Весело

  [quote#27:"Курт Деликуртев"]Любке, пак ли да ти четем душевните перверзии?[/quote]

  Ами не ги чети бре тов. Чугун.
  Това не са трудовете на др. Т.Живков, не е задължително, няма да ви се карат в кварталната партийна организация.

  Бегом при дежурния офицер за по-добър инструктаж!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 33. 33 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  [quote#22:"daniel_defoe"]бас държа, че 90% от четящите не одобряват написаното.[/quote]

  Не знам за бас или не, но не е лицеприятно да си даде сметка индивида за това че е отговорен!
  С действието И бездействието си.
  Това не е като да искаш "уважение" по кръчните, не е за всеки уста лъжица...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 34. 34 Профил на Abaddon
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#13:"e_mc2"]Студентите в Пловдив издигнаха съвсем конкретни искания: оставка на ВСС и на главния прокурор........[/quote]
  Вярно е, че висшето образование деградирва, и все пак студентите стоян на върха на образователната ни система. Докато има студенти с подобно съзнание и идеи, бих казал:
  Има надежда за бъдещето на страната ни.

 36. 36 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Пак повтарям: Случилото се в Катуница е политика или следствие от наличие/липса на политика, колкото и да се опитват да го изкарат криминален случай.
  Доколкото хаосът има свойството да се самоорганизира можем да очакваме всичко да поеме някаква посока. Надявам се обаче тази енергия да не бъде възседната от фигури като В.Сидеров и подобните му...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 37. 37 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#4] от "donchoquihote":

  А трябва, И Цецо също! И много други знайни муцуни от прехода, Но все пак споменала ги е:Нали ги виждате?
  "Физиономиите, които се бяха събрали на Консултативния съвет по национална сигурност, за да разклатят въздуха с цинични предложения за поредната "мащабна проверка на незаконно забогателите"?
  Родителите му, които вече понасят и малоумните гаври като "идеята" за специален регистър на местните феодали? Училището ли да му даде нравствен компас, то ли да му посочи жива перспектива?"

  apoloniy
 38. 38 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Уважаема госпожо Русева,
  Много тургеневски звучите...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 39. 39 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#20:"нервна"]Да, българите мразят циганите,но не защото са с различен цвят на кожата,а защото са привилегировани.[/quote]

  Надай се да е само заради това.

 40. 40
  Graf
  Рейтинг: 1395 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 41. 41 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Внушихме им, че летвата не стои по-високо от растящото в лъжа, но само по хоризонтала, носле на Пинокио. Лишихме ги от смисъл. Окрадохме им миналото, настоящето и бъдещето. И, моля, ако ще се прави регистър на провалените общества, Нашето да заеме едно от челните места!

  И пак се лъжеш,и лъжеш всички които ти вярват.
  Ние не окрадохме нищо.
  Бяхме излъгани от боклуците които ни се самопробутаха.
  Не трови останалите глупаци .
  Или ти харесва да си водач на стадото останали телета?

  It is the nice place.
 42. 42 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#4] от "donchoquihote":

  Не не сме съгласни!

  Абсолютно не сме съгласни поради простата причина, че тя като всички яицеглави(проверете Придезборни речина Линдън Джонсън) предпочита да говори вемсто да замълчи!

  Дори нямва да изтъквам че витнаги съм и бил застъпник срещу "Гуаноо", "митев" и "Реалистка" просто ще дам следната оценка:

  Абсолютна ПСЕВДО ИНТЕЛРИГЕНСКА ПОВРЪТНЯ!

  Объркан и метафоричен изказ, характерен за безгръбначните ни интелектуалци преди 10 Ноември!

  Искам да Ви попитам следните неща!

  1. Защо сме нямали Пражка пролет?

  2.Защо сме нямали Чешки събития?

  3. И защо никои не е протестирал срешу лагерита на смъртта а е трябвало по случайност, партиен велможа да му вкарат детето по случайност и то да загине преди да достигне плаца (съответно бащата да вдигне телефона)! А той си мислел че "там ще го превъзпитат"(и ще му го върнат по добър.

  4 Защо госпожицата или които и да е Български журналист не хване да изследва генеалогията (произхода , например на новата строителна министърка "екселската таблица" на министрите от провителството на Герб. А на нас който сме публикували разни неща (по форумите), ще трябва да ни подхвърлят предмети по мазетата и да ни бърничкат по ключалките!

  5. здащо нито един млаяд журналист не се застъпи за тях?

  6. Защо не видяха проблемаоще когато го обсъждахме под статита "Европа недоволна от постъпката на Сапркози" или нещо такова горе долу преди една година!

  ЗАЩО!

  Защото им отърва да са КУРВИ!

  Изразяваме се просто и цинично ,защото половината ми работници са били цигани аз съм ВиК инженер! разбирал съм се тях, награждавал съ ги и естестванно съм ги наказвал. Но винаги съм им държал границата очертана. И то кристално ясно очертано.

  А и първите ми двадесет години съм изкарал в гр.Сливен.

  Такива конфликти въобще не са за пръв път!
  Децата, като най чувствителни схванаха истината, а ние като техни родители трябваше да застанем НЕ ЗАД ТЯХ А ПРЕД ТЯХ за да ги защитим с телата си от ДЖАНДАРСКИЯ ПРИЗВОЛ!

  А не да си пробвам да постна как съм изхвърлил двама джандари от МИЦ за това че не са си платили билетчета и да ме баннат за един ден!
  И като се пробвам да напиша пост да става бавно все едно, че го поствам на Юпитер!
  Айде бе,номера за журналисти!


  НОВ ЖУРНАЛИСТИЧЕСТКИ МОРАЛ?!?

  Нов ли?

  Нанай си!

  Хитростта пречи на мисълта!
 43. 43 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#4:"donchoquihote"]Не може да бъде... ЛР не е споменала нито веднъж Бойко.[/quote]
  Може вече да са и омръзнали меките опозиционни пушки и да е потърсила животворната топлина от лъчите на Слънцето.

  Yet another blue planet.
 44. 44 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#42] от "Stream":

  Плюс.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 45. 45 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#42:"Stream"]аз съм ВиК инженер![/quote]

  Обаче според Русева ти си расист и лумпен, брате, виновен за деградацията на младите у нас.

 46. 46 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "Stream":

  Браво Stream! +++

  Yet another blue planet.
 47. 47 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Да продължа:

  госпожо Русева, Няма професия "Журналист", "писател" и т.н.т. според мен в тази страна има длъжности с подобни имена.

  2. Г-н Митев, "Ваша е, разпнете я!"(с оценки и недомлъвки- Но ще Ви кажа едно на запад, "Професор" е длъжност (название на работна позиция в йерархията) а не доживотна хранилка както при вас.

  п.п. Много ми е интересно да видя статията на г-жа (г-ца) Русева за Светльо Витков и нас неговите симпатизанти!

  Мога ли да отгатна "ренегати, Пънкари, социопати на можещи да покрият критериите за държавни служители?"

  Не реализирали се Висшисти и прочие псевдо интелектуалци(технически икономически и т.н.т?

  Хайде, че ми писна от ЛИБЕРАСТКИ ЛИГАВИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ!

  Отврат!

  Хитростта пречи на мисълта!
 48. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#36] от "serafin":

  "Доколкото хаосът има свойството да се самоорганизира..."

  Организираният хаос не се самоорганизира, него го насочват тези, на които е нужен. Не го бъркай с хаоса в класическия му вид, те нямат нищо общо!

 49. 49 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Повечето пъти написаното от авторката разочарова, направо не струва. Но, днес няма да си изкривя душата, ще кажа кратичко: браво! Хареса ми.

  Добре е написано, добре е казано. Именно. За това става дума.

  Вижте, в България циганите не са чак толкова много. Около 600 000 са. От тях огромна част са малки деца, все още не обидили никого, не ограбили никого и няма как да ги наречем и тях, че са тежест на обществото. Но, нека за удобство да приемем, че всички цигани са лоши. Да си представим, че без никакво изключение, те са насилници, крадци, паразити и убийци. И да си представим също така, че се сбъдне мечатата на идиотите и утре всички цигани са станали на сапун, каквото и да значи това. Събуждаме се утре и какво виждаме - няма цигани, само тук-там се белеят калъпчета сапун. Идилия.

  Бедата е, дами и господа, че ще останат около 3 милиона българи, като описаният от авторката. Те са много по-лоши, много по-мръсни, много по-долни и много по-проклети и от най-долния циганин. И най-лошото е, че са несравнимо повече от циганите. И са несрванимо по-арогантни. И са точно толкова мързеливи.

  Циганите са си цигани. Вижте, те не са си избирали да са такива. Те са се родили цигани. Не е било по техен избор, така им го е определила съдбата. А изборът на юнаци, като този от статията, е съзнателен. Доброволен. Те сами, без принуда, без външна намеса, в пълно съзнание и по своя добра воля са решили, че ще бъдат цигани. И за тях вече прошка няма.

  Те са около нас. Навсякъде. Днес видях един такъв. На Панчарево, на пешеходната пътека около езерото. Един такъв вциганен българин караше колата си, 30-годишен "Мерцедес" между разхождащите се хора, вдигаше прах и пречеше на всички, а на забележките, че тук не е за коли спираше рязко таралясника си, подаваше си главата през стъклото и се зъбеше: "Кво, бе? Кво искаш, ма? Ше слеза и ше ти сцепа тиквата, мааааамицата ти мръсна!". И после псуваше дълго и заканително, без да обръща внимане на децата и жените наоколо. Дами господа, един въпрос може ли? Този какъв е - циганин ли е или не е? И с какво е по-добър от най-долния циганин? И кой ще го направи него на сапун, та да отърве Земята от един истински боклук?

  Казват - ама циганите не се приобщавали към българските ценности, не се интегрирали. Хайде да вземем да поствим директно въпроса: към кои ценности? Аз съм българин и за огромна жалост, такъв е и описаният боклук. И разликата между моите ценности и неговите е от Земята до звездите. Та, към кои именно ценности трябва да се приобщават циганите, кой ще каже? То да бяхме само двамата, ами съществуват и ценностите на "хора" като участниците и зрителите на "Биг Брадър". Нека се поствим на мястото на циганите и да се ориентираме в тази гора от "ценности" - към кои, все пак, да се придържаме, кои да следваме?

  Там е бедата. Неусетно стигаме до прозрението: в обществото ни липсват ценности. Няма такива, т.е. не че няма, ами те се давят в морето от проклетия. Е, в какво тогава упрекваме циганите?

  Ставаме етнос от добрвоволно вциганени хора. Доброволно избират да не учат. Доброволно избират да не работят. Доброволно избират да имат беден речник и спъната мисъл, да не четат книги, а знанията си за света да черпят от жълтата преса. Добрволно избират да са мръсни, да лъжат, да са безбожни, да са неморални, да са ампутирани от най-елеменатрни човешки чувства. Доброволно избират да се наливат при всеки повод с алкохол, а при семейните спорове да се обръщат към дядовците си с "Ей, уйо!".

  И същите тези крещят "България над всичко!" и "Българи - юнаци!". Коя България? Моята или вашата? Ако е вашата - огън да я гори, аз не желая да имам общо с нея. И кои са юнаците? Вие ли? Боклуци сте, не сте юнаци.

  Та така. Виновни били циганите. И като станели на сапун, нещата щели да потръгнат...

  А кой ще направи на сапун сапунджиите?

 50. 50 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#24] от "aardvark":

  Много си прав, друже. Дано повече хора да те прочетат и да чуят мнението на един млад човек. Ние по-големите наистина за нищо не ставаме. Само можем да хленчим и да се плюем по форумите. Допуснахме да ни лъжат 20 години с някакъв преход, пред очите ни се грабеше и кривосъдието усърдно работеше за разрушаването на държавата и пак си траехме. Верно, че народа беше наивен и неподготвен за промяната, но е верно и че всеки си трае и чака друг да свърши работата и раздава подкупи и върти шуро-баджанашки схеми, докато реве как няма ред и цари беззаконие. После защо бягали младите, при такива "възрастни", цяло чудо е че не са избягали повече.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 51. 51 Профил на Ivan Hristov Minov
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на валентин николов
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#27] от "Курт Деликуртев":

  Оди в Дума, като не ти се чете Русева! Къш! Нема място за комунета и нацита тук, алоууууууууууу! Браво на Люба - мъжко момиче!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 54. 54 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  [quote#40:"Graf"]Кретени, яд ме е на вас... [/quote]

  Графе, не помага... Прочети какви анти-"либерастки" съждения е нацвъкал Потока, пък...
  Жената се е опитала да им каже нещо хем стойностно, хем от лична (на личност!) позиция, но тези (описаните от теб) не искат и да чуват, камо ли да погледнат в огледалото...

  Така е по-лесно, нал тъй?!
  Циганите на сапун, България на 3 морета. Тумкак и пищови...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 55. 55 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Гневно


  4i4oti
  Неутрално


  "...общество, което кълне и шества с омраза, е обречено, главната героиня и разказвачка се освобождава от злото като го "завещава" на вятъра. И към небето политат лютите клетви:..."

  Аз предлагам да командироват всички човеколюбиви журналисти в Плевенска област-дегизирани,гримирани,неразпознаваеми.Да поживеят там месец-два като редови граждани.- коментар [ #12 ] от “нервна”


  Спрете да се правите на тъжен свидетел на случващото се - вие сте също толкова виновна, колкото и всички останали. - коментар [ #24 ] от “aardvark”


  И аз като Люба сега ще се подпиша под китка от външни цитати, но и ще добавя:
  Моите деца учиха в циганското училище в Красна поляна, до като вашите се образоваха из колежите в Горна баня, Оксфорд, Кембридж и т.н. От каква позиция вие от родната ни менте-интелигенция ме учите на морал и хуманизъм!?

 56. 56 Профил на Stream
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  От Любослава толкова - от майка и жена не можеш да очакваш да ти прави революция, да ти чертае път за развитие. От поет не можещ да очакваш да ти прави реформи, да сочи с пръст и наказва.
  Бях се зарекъл че ще ми е интерсно да разбера границите на авторката и воала - ето ги - етноса и конфликта и е дотук.
  Метнем некоя друга крива усмивка и изокаме в една статия и сме готови.
  Еми не става така. Мъж трябва тука. Да удари по масата и да каже - не може повече така.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 58. 58 Профил на Mr.Dog
  Mr.Dog
  Рейтинг: 886 Весело

  Госпожице/Госпожа/Люба,позавам доста българи на моите години които нямат нищо общo с" протестиращите"описани от вас инивиди.Нито които видях от снимките и по bgSAT
  Такава класа има навсякъде по света-ниска,бедна,пролетарка,многобройна.Продукт на системата и на възможностите си.
  Оставете мечтите за перфексионизиране на човешката раса,само марксистките и тоталитарни системи искат да реконфигурират човечеството.Има хора успешни,по-малко такива и провалени.Все пак сме биологични организми както казва Stiven Pinker-програмирани с характер,талант и възможности.От като съществува света има лумпен класа/била циганска или бяла/Само тоталитарните общества се напъват да я реформират!И да изчезнат утре циганите от картата на Бг.тези индивиди няма да станат по-успешни.
  Предполагам сте очаквали нео-либералната система да е нещо като комунизма-всички еднакви, само че богати,културни и високо образовани!!Ха-ха-ха!
  До нови срещи

  "O usted se ha muerto,o mi reloj se ha parado"
 59. 59 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1544 Разстроено

  [quote#49:"newraven"]Бедата е, дами и господа, че ще останат около 3 милиона българи, като описаният от авторката. Те са много по-лоши, много по-мръсни, много по-долни и много по-проклети и от най-долния циганин. И най-лошото е, че са несравнимо повече от циганите. И са несрванимо по-арогантни. И са точно толкова мързеливи. [/quote]

  Точно така! Страната ни е КОЧИНА основно заради безхаберността, мързела, поведението и "ценностите" на БЪЛГАРИТЕ.
  Тези 85% и отгоре определят каква е посоката на движение, търпимостта към НЕспазването на законите, шуробаджанащината и андрешковщината.
  И когато им притрябва ВИНОВЕН - ето ти циганите, обичайните заподозрени (не че те нямат 1001 чепа за дялане)!!
  Тъпо и жалко...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 60. 60 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#111:"Публикация"]Твърде дълго "виждахме" резултатите от колективното си бездарие като зареяни в далечината...[/quote]
  Поредната блестяща статия на Любослава Русева: "И само за две минути от тях можеш да чуеш такива псувни, че и Христо Стоичков, ще изпита неудобство". Това е валидно не само за конкретния случай, но за нещастното българско битие като цяло.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 61. 61 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Аз съммного в час със Циганския въпрос! И тези простотии които станаха ги очаквах отдавна! Още от самото начало на управлението на ГЕРБ!

  Я вижте моите коментари под тази статия:
  " Цветан Цветанов защити Йордан Лечков и Десислава Танева от критики"
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/22/936014_cvetan_cvetanov_zashtiti_iordan_lechkov_i_desislava/

  Хитростта пречи на мисълта!
 62. 62 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Равни права и задължения за всички граждани!!! Не на дискриминацията!!!"

  Лозунг от протестите пред Парламента.

  И от какво всъщност ви е страх, Любослава?
  Аз лично се радвам добезкрай на младежите стигнали до мъдростта на този лозунг и до смелостта да го развеят пред "богопомазаните".
  Не ме е страх за тях. Радвам се че ги има. Че не са повярвали на приказките, че от тях не зависи нищо. Че не са избягали. Че са тук и се сражават.
  За равни права и задължения. За всички. От премиера, до последния метач на градските улици. За всички граждани на републиката. И им вярвам, че накрая ще намерят верния път да измъкнат всички ни от калта, в която с апатията и черногледството си сами се навряхме.
  А ние останалите, които по една или друга причина сме останали по дупките си, имаме единственото право да си затваряме устата.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 63. 63 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Типична манипулативна журналистика.
  Децата, за които говориш, са нашите "Мунчовци", дръзнали да кажат истината в очите. Па макар и с бира в ръка.
  Докато ти и други като теб, се крият зад фрази и лозунги, каквито само прославилия се на Бг земя тексаски каубой Уорик може да ръси по повод и без повод.

  Децата ни са такива, каквито си ги създадохме- свестен хляб от развалена мая не става. Но поне казват това, което мислят. А и не всички са еднакви, и не всички лоши.

  Стрелите си трябва да отправиш най-вече към "столетната, но изтлялата". Към "Черепа", "Чорапчето" и "Кратуната", които днес са родните ни "бизнесмени". Към безсрамно забогателите от типа на Масларова, Овчаров, Пирински, Доган, които си приватизираха безсрамно "прехода". За тях защо не пишеш? Страх? За децата с "бирата в ръка" е лесно... . Защо не пишеш за националния предател Доган, за "оня списък", за "обръчите", за мафията която този тип олицетворява вече 21 години , и с която усмърдява цялата страна?

  Спри да се занимаваш с резултата.
  Подхвани причините.

 64. 64 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Любослава, крайно време е да обмислиш ДОРИ собствените си думи:
  "По-близо е до теб, отколкото изглежда. По-опасно е, отколкото си мислиш. Отвори си широко очите и действай умно и енергично, защото "един миг невнимание - цял живот мъртъв", както гласеше милиционерската идиотщина от времето на соца..."
  Явно "соц-а" здраво се е загнездил в главите на всички Ви от "Редута"... Отказвате да мислите със съвременни категории, живеете си втренчени в собствените си пъпове, а времето лети край Вас!
  Изразявам уважение към творческите Ви способности, но житейската Ви неприспособимост не бива да бъде натрапвана като позиция!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 65. 65 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#40] от "Graf":


  [quote#40:"Graf"]""Деца, боя се зарад вас" – така ми се ще да им извикам. Но си мълча, докато те крачат сред кикотещите се зяпачи...", [/quote]
  Ами като се боеше защо не отиде на митинга: Да стане свиделна следното:
  "
  Янка Ранделова Аз съм точно един от родителите, които снощи подкрепиха децата си с лично участие на площада, по улиците до полицейския капан в тунела. И понеже вярвам само на очите си,а не на манипулациите на полицията и медиите, мога да ви кажа от първо лице - никой от участниците не е търсил физическа саморазправа, каква пролята кръв?!! Нямаше пияни и дрогирани хулигани, ултраси и психопати, а предимно млади хора с национални знамена,пеещи химна. През целия път по главната никой не е пострадал, нито витрините наоколо, нито някой от полицаите от кордоните по целия път. Полицията, предварително подготвена по сценарий, насочи шествието в тунела и го загради от всички страни с коли и 4 автобуса СПООР-аджии с щитове и палки, като цялото улично осветление беше предварително изключено. И тогава по радиостанциите на шефовете им се дадоха команди от някои,стоящи някъде, в някакви кабинети - ВСИЧКО ДА СЕ РАЗЧИСТИ /чух го с ушите си/! Ченгетата започнаха да млатят с палки когото докопат, да събарят на земята и ритат децата без никакъв повод. С бой избутваха по 5-6 деца в тъмните странични улички и ги набутваха в микробуси. Крещяха на момчетата,че имали оръжие и това че не намираха такова не отменя факта,че щом полицая казва,че имаш оръжие - значи имаш! Но бой имаше само за младежите,въпреки че те не смееха да дразнят ченгетата. Всички като нас - по-възрастни и наглед улегнали хора,те не закачаха. Даже се правеха,че не ни виждат когато не изпълнявахме нарежданията им. Ние открито ги предизвиквахме крещейки "Защо биете децата?","Как не ви е срам!","Цар Киро ли ви купи бензин за колите",наричахме ги продажници и еничари...и нищо - не ни закачаха. Открито ги карахме да арестуват нас,за да видим как ще ни изкарат лумпени и хулигани. Нищо!! Нарежданията им бяха много точни - протеста трябва да бъде изкаран като проява на лумпенизирани футболни ултраси и хулигани,които са хвърляли камъни и полицията геройски е спасила мирното население от насилие. Не трябва да се създава впечатление,че това е протест на хора от всякакви възрасти срещу един от най-големите социални проблеми в държавата-циганите,генериращи 80% от престъпността в страната и тероризиращи българите от градове и села.Защото въпроса може да стане политически, а избори наближават....Края оставям на вас!

  Днес говорих с още едни възпитани, нормални хора, които са били с децата си на протеста, жандармерията съвсем целенасочено е почнала и пред тях да бие невинни деца, които са пеели химна и нито са хвърляли камъни, нито са чупели!"

  -------------------------------------

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612932.1920


  "

  [quote#40:"Graf"]Кретени, яд ме е на вас... [/quote]


  Графе , знаеш че винаги съм те уважавал заради ерудицията ти и точните ти думи, но искам да те попитам ти Циганин, освен на снимка на живо виждал ли си?
  Работил ли си с тях?
  Аз съм!
  като деца са,честни, искрени и без никакви задръжки! Но разсеяш ли се или да вкарат по пет ракии не ти остава нищо друго освен да се протегнеш към най-близката лопата, да я вземеш, да стъпиш на широкото и и след като го откършиш да почнеш.

  И след това:
  - Ама шефе , Много си точен! Много си готин ама много лошо удряш бе Бате!
  - Ами аз защо си мислите, че ви карам да си носите каските бе! Заради ония оръфляци от офиса ли?


  [quote#40:"Graf"]Кретени, яд ме е на вас... [/quote]

  Децата искаха Държавата да се хване лопатата!

  Докато не е станало късно.

  Разбираш ли?

  DURA LEX, SED LEX!

  Хитростта пречи на мисълта!
 66. 66 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  това за мен е едно от най добрите неща писани от Люба досега ...за съжаление тоталната мизерия / материална и духовна / обхванала българското общество няма как да донесе нищо добро и градивно в близкото бъдеще

 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#24:"aardvark"]От хора, които 20 години ни набиват в главите как нищо не можем да променим, нищо не можем да оправим, и трябва да се изнасяме от България[/quote]
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Аз съм на 40+ години, но на мен същото са ми го набивали в главата и преди 1990г., и след това....Ядосайте се, кажете:"Алоууу, кои сте вие , за да кажете какво мога да променя и какво не мога?" Не може един млад човек да израстне с идеята и манталитета на човек, който никога нищо и по никакъв начин не може да промени! Това е духовно прекършване! Не ги слушайте, а просто следвайте и отстоявайте мечтите си- всеки ден, малко по малко и накрая им се изсмейте в учудените физоиномии, когато идват да Ви поздравят за победата или успеха Ви. Пожелавам Ви много, много , много победи и успехи!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Поредната прекрасна статия на Любослава.
  Агресивно-негативният тон на повечето от коментарите само потвърждава тезата ми, че основният ни проблем са не толкова циганите, колкото "циганизацията на българите".

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 69. 69 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Ако няма болка, няма еволюция!
  По-долу прилагам свой стар коментар - мързи ме да пиша, а ме поотчая народа, нали за съжаление съм патриот:
  "Ех, този страх от неизвестното!
  Лошо е когато си некомпетен, страхлив или твърде агресивен, а най-лошото е ако всички около теб са такива, а ти просто искаш да промениш това безумие!
  Всички сме смъртни, следователно всичко е преходно, а преходното се влияе от обстоятелствата, така че направлявайте живота си, поне малко, дори и да се наложи да проявите публична ангажираност, така че смятам цензурата за единствен приятел на некомпетентността, страха и свръх агресивността!
  Надявам се всеки да напише истините, които знае за другите, за да бъде катализатор на по-глобален процес, който да узрее и прерасне в нещо по-добро!
  Направлявайте ценностната система на поддрастващите към по-щастлив и толерантен живот за всички! Успех!"

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 70. 70 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  За мен статията е слаба като стил и съдържание, но пък с позицията на авторката съм съгласен!

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 71. 71 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#42] от "Stream":

  Тя говори щото и плащат.
  Нека храни телетата,и дано пак и плащат.
  Все пак ония не е създал само хора,има и животни.
  Нека всички са сити,малко правда не вреди,нали?

  It is the nice place.
 72. 72 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#59:"B52"]Страната ни е КОЧИНА основно заради безхаберността, мързела, поведението и "ценностите" на БЪЛГАРИТЕ. [/quote]
  Сигурно.
  Само, защо в тази "кочина", "другарите", "обръчите" и компания са си много добре?

  Всички Вас са Ви промили наистина мозъците.
  Наистина... .

 73. 73 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Спомнете си френските класици-Дюма и Юго, които още тогава са го казали: Глас народен, глас Божи. Тепърва Тиквата и слугите му ще разберат това.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 74. 74 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Така е, госпожо Русева. Ама се сещам за една публикация във вестник преди около 15 години. Цялата публикация беше просто цитати от български вестници от Освобождението до Голямата беля през 1944 година. Всеки един от които - през десетина години. Сменяха се само правописът и лексиката в съответствие с езиковите норми за времето. Смисълът беше един и същи: "Като гледаме какво младо поколение расте, ...неваспитани, ...никакъв морал, ....нехранимайковци, ... вагабонти, ... къде отива Родината, ... Бог да пази Майка България!". Включително и за поколението, изкарало 3 войни в окопите. Младите лъвчета винаги са гневни. Някой винаги се е опитвал да се възползва от гнева им. Младите лъвчета порастват и стават .....

  Свобода за СЛАВЕНА!
 75. 75 Профил на Stream
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#75] от "Stream":
  Лека, ...да ти е сладък търкиш дилайта!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 77. 77 Профил на om
  om
  Рейтинг: 425 Неутрално


  Статията блести, безхаберието направо ослепява.
  Гетата са ракови образования и обедняваща държава няма алтернативи, освен да приспива изблиците на реализъм в желаещите да живеят в среда според разбиранията си.
  Жалко, че енергията на обществото се губи с отказа да се гледа директно в ромския проблем и стоически се стискат зъби, за да не ни прочете някой мислите.
  Ние ще сме вече отдавна в отвъдното, когато ''децата на прехода" ще се конфронтират с всичките затворени от нас страници. Амин.

 78. 78 Профил на om
  om
  Рейтинг: 425 Неутрално

  77 ракови образования -ракови образувания

 79. 79 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#29] от "vperfanov":

  съгласен съм с теб и дано правилото се спази: Децата са по-умни от родителите.
  В това ми/ни е надеждата.

 80. 80 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Наскоро имаше едно изследване, от което стана видно - голяма част от българите имат проблем с проумяване /разбиране на смисъла/ на прочетен текст.
  Четящите и коментиращи форума на в. Дневник се знаем от години. Не ме напуска усещане за нахлуване на доста "командировани" от Герб, Атака, частично и от БСП.
  Кое точно от написаното не е верно?
  Няма конкретно мнение.
  Общи нападки от ВиК "инженери", работили неуморно за нашето и малцинственото благо. Патриотари, неразбиращи йота от написаното и предоволни от начина ни на живот и култура на отношенията.
  Грубост и простотия ни заливат от най-високо до най-ниското ниво - това вече е норма на поведение.
  Не мога да забравя фразите:
  - Цецо! Ти да мълчиш! За Президента само АЗ имам право да говоря!!!
  Това след току що спечелени избори!?!?
  За неглижиране на Черепи, Маргини, министри-шибаняци /пейоративно казано/ и плеадата "звезди" от живота ни не ми се и говори.

 81. 81 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Силно и подходящо заглавие, но този почти хроничен песимизъм ми идва много и пречи да вземам насериозно подобно писание, съжалявам..

  Аз напротив се радвам, че младежите ни са по-будни от нас, па макар и с дозата обърканост и залитане. Не подкрепям ничий призив за омраза и саморазправа, нито нацистките намеци и маниери на някои, НО КОЙ ГИ КОРИГИРА ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА, КОЙ ИМ ПОКАЗВА ЩО Е ДОБРО И ЩО Е ЛОШО, КОЙ ИМ ДАВА НАДЕЖДА И ВЯРА??? Медиите ни, хилавата ни държавица и ние, пасивните граждани- мрънкачи сме ГОЛЕМИ длъжници на тези млади същества, които не щат да живеят като нас и си търсят правото на качествен живот !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 82. 82 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#78] от "om":
  Млад циганин, работеше при мен, сега при мой приятел. Много свестен. Жена му и двете деца също. За беда има апартамент в гетото. Най-голямата мечта в живота му е да измъкне жена си и децата си оттам. Не може да стане без сериозен кредит. Искал такъв. Но от банката му казали, че въпреки добрите му доходи, като делнат доходите на 4-членно семейство, ... а жена му също работи, но за доста по-малко пари, .... няма да може да си обслужва кредита. Намекнали му да се разведе, ...тогава работата можела да стане. Та за държавата говорехме, ... за държавниците ....и за банките.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 83. 83 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  "Всички вкупом съгрешиха и всички вкупом станаха излишни ..."
  НЕ! НЕ Е ТАКА!
  БЕЗ ТОЗИ МАЗОХИСТИЧЕН РЕФРЕН!!!
  Това е садизъм. Тих, кротък, самовглъбен, самоотстранителен интелектуален садизъм.
  САМОУБИЙСТВО. Рационално, интелектуално, социално и национално самоубийство. Действително сме в криза. Жестока. И действително сме на кръстопът. Кръстопътят на унищожението или оцеляването. За пореден път.
  Някои са виновни, някои не.
  НО ДЕЦАТА НИ НЕ СА ВИНОВНИ!!! НИТО СА БЕЗПЪТНИ!!!
  И В НИКЪКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СА РАСИСТИ! Те само са социално по-чувствителни. И не могат да търпят толкова. Нито са станали толкова безскрупулно прагматични. Като нас възрастните. Все още. Ще станат. Не сега. По-късно. Когато се сблъскат с протеста на техните деца. Нашите деца са много по-чувствителни за НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА. Те протестират срещу политическите и социални дисонанси на реалността. Протестират с критериите на реалната демокрация. Такива на каквито ние сме ги учили. И в училището са ги учили. /Русева просто влиза в мейнстрийма на всекидневното говорене против "негодното" училище/. ПРОТЕСТИРАТ!!! СТАВАТ ГРАЖДАНИ!!! Заявяват своите ГРАЖДАНСКИ ИНТЕРЕСИ!!! НЕ ИСКАТ ДА СА РОБИ! НА КОГОТО И ДА БИЛО!
  НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА МАТЕРИАЛ!!!!!
  Да, мразят! Мразят ФАЛША на декоративната "демокрация". Както го мразим и ние възрастните. Но ние чакаме Годо. ТЕ ИМАТ СЕБЕ СИ!!!
  Защо ние мразим свободата в себе си? Защо ние подлагаме и другата буза след юмрука в едната? Посланието на Христос гласи : "Като те ударят по едната буза ти обърни и другата СТРАНА". В какво сме се превърнали НИЕ?!
  А децата не закачайте. Някои от тях грешат. Да не питам, кой от нас е безгрешен. Децата се поправят в движение.
  СТИГА С ТЕЗИ САМООБВИНИТЕЛНИ ЕТИКЕТИ - расисти.
  Слушах коментара на един иначе уважаван и приеман за умен човек. Той нарече протестиращите - национал-комунисти. Същото като национал-социалисти. Това е КОШМАРНО. САМИ ДА СЕ ОБВИНЯВАМЕ В ТОВА КОЕТО НЕ Е!!!!
  Децата ни и те ли са национал-комунисти?
  НЕ, НЕ СА!!!
  Това вече е катастрофа! Да Оплюеш бъдешето за моментната изгода на отлитащото настояще!
  А в реалният ни свят на реалната ни държава, на реалното ни общество 30% /ТРИЙСЕТ ПРОЦЕНТА/ от гражданите на Република България системно остават без храна. Това е глад. Сред цигани и българи и ... каквито още сме там. Това е катастрофата.
  ДА не говорим за културните и духовни измерения.
  Това също е садизъм.
  Та така!!!!

 84. 84 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#82:"Мани"]Млад циганин, работеше при мен, сега при мой приятел. Много свестен. Жена му и двете деца също.[/quote]
  Точно за това и аз писах преди време- нужна е национална политика за тези хора.
  Нужно е да им се даде възможност (и) и после да бъдат преценявани въз основа на усилията им.

  Но е и истина че, престъпността сред тях е висока, и поражда огромно напрежение. Което лесно може да се превърне в нещо много голямо. И тогава въртолетите няма да стигнат за покрива на НС.

 85. 85 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Обобщенията- младите са зле,хич ги няма,объркани са,неуки са,нещастни са-са толкова погрешни,че чак се чудя,защо обръщаме такова внимание на тази нещастна статия?!?

  Ма,тя,Русева,обича да обобщава-за държавата,за народа!

  Тръгва от нещо частно-"голфчето"-и обобщава за цяло поколение!

  "Циганите-вън!"-този слоган смути Русева толкова много,че чак забрави,че същия Саркози направо го приложи на практика!

  Само че,не си спомням Русева да обобщи нещо за френския народ тогава!

 86. 86 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Има 2 варианта - или форумът наистина да е атакуван от шпицкоманди като т. нар. фенове, или на повечето от писалите тук неистово им се иска циганите да са виновните за жалкото битие на прехода. Плитко. И повторяемо. "Народът" псува политиците, които сам си е избрал. Те виновни, той невинен. Брей.

 87. 87 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#62:"rapidfire"]И от какво всъщност ви е страх, Любослава?
  Аз лично се радвам добезкрай на младежите стигнали до мъдростта на този лозунг и до смелостта да го развеят пред "богопомазаните".
  Не ме е страх за тях. Радвам се че ги има. Че не са повярвали на приказките, че от тях не зависи нищо. Че не са избягали. Че са тук и се сражават. [/quote]
  Благодаря ти за този коментар.
  Страната се нуждае от глас.

  Същият, който в 1989-1990 викаше- "Комунистите съсипаха Бг за векове". И въпреки когото, на първите свободни избори, 43% гласуваха пак за комунистите.

 88. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "baly":
  А, това пък какво беше? Нещо не разбирам...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 89. 89 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#22:"daniel_defoe"]бас държа, че 90% от четящите не одобряват написаното. [/quote]
  И печелиш.
  Хленч не ни е нужен. Децата, както написа някой преди мен са наше копие.
  Тъпаците не бяха малко и преди.
  Те правиха също деца.
  Сега просто имат поле за изява.
  Нямам предвид последните събития. Говоря по принцип.
  [quote#82:"Мани"]Намекнали му да се разведе, ...тогава работата можела да стане. [/quote]
  Тъкмо това щях да кажа да му предложиш. Нека гледа на това като на "такса" към кредита, но да измъкне семейството си оттам.
  Познавам двама, които се измъкнаха и нещата са наред. Те СА част от обществото.
  Знанието на всички, че са цигани никому не пречи. Те, обаче да припомня сами се спасиха от гетото.

  И още нещо - досега освен по ТВ не съм чул циганин да се нарича "ром". Това е измислица, която няма да придобие "гражданственост".
  Е, освен ако не се открие министерство на истината, ама тогава това ще е последният ни проблем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#86:"baly"]или на повечето от писалите тук неистово им се иска циганите да са виновните за жалкото битие на прехода.[/quote]
  Нещо очевидно не разбираш. Циганите са част от проблема, но никой не твърди, че ТЕ са проблема ни за "прехода".
  Поне аз не съм забелязъл, нито пък авторката твърди такова нещо.

  Нещо не си в час според мен.

  За народа! Да разбира се - НИЕ всички носим вина. Тези, които бяхме над 22 годишни по време на преврата от 10-ти ноември, но темата е ... дълга.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 222 Неутрално

  [quote#81:"Варна"]тези млади същества, които не щат да живеят като нас и си търсят правото на качествен живот ! [/quote]
  В момента, в който разберат, че е необходимо да положат значителни усилия за това, целият свят им става крив и забегват у чужбината, сякаш там ги чакат с отворени обятия. Защото никой не ги учи, че благата се постигат с труд, при това качествен и все по-качествен.  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 92. 92 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "baly":

  Само не разбрах защо постави народ в кавички?
  Политиците ги избира народът,ми,кой друг да ги избира?
  Да се избират сами ли?
  Народите псуват политиците навсякъде по света!
  Ако положението с прехода е зле са виновни политиците.Кой да е виновен-народът ли?Народът избира управляващите,но той не може да се самоуправлява!

  Циганите са жертви на прехода,даже повече от другите етноси,поради етническите си особености.

 93. 93 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Миньор е моят татко, миньор ще стана аз.... По тази логика, сега, когато една немалка част от населението се занимава с рекет, кражби, измами и престъпления от всякакъв вид - дори убийства , какво очаквате от децата си? Да стоят на пейка в парка с томче стихове и да мечтаят? Дръжки. Искат да станат като мама и татко.
  Когато останалата част от населението мисли как
  да свърже двата края и по цял ден превива гръб я извън града, я в чужбина, малчуганите са на самотек. От тях пък какво да очаквате, освен отчаяно да се стремят да подражават на богатите си съученици, за да се докажат? С цената на всичко. Дори на престъпление.
  Вината носят всички по равно. Родителите, разменената ценностна система в училището, където вече не по-умният, а по-силният и по-богатият побеждава, държавните люде, които от 21 години са забравили, че освен електорат в страната има и деца. А тези пък деца, трябва да имат бъдеще. И..все пак са минали цели 21 години, остават само някакви си 19, докато се "забрави робството"..Някога някой водил народа си през пустинята за 40 години, за да станат нови ЧОВЕЦИ.

 94. 94 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До Руслан - интересно, и двамата мислим едно и също, заедно с авторката впрочем. Но кой знае защо основната тема се оказват циганите - те наистина са ЧАСТ от проблемите, но по-голямата част от тях така или иначе си остава у българите. Те, а не циганите решават какво да е т. нар. общество.

 95. 95 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#91] от "yane_":
  Не съм съгласна с Вас. Погрешно натиснах бутон "+"- моля, да се зачита за "-". Познавам поне дузина тинейджъри, които учат много здраво. Лично на мен ранното ставане от тинейджър не ми е по вкуса. Но познавам момиче на 14 години, което става в 5.30, пътува от близко малко градче извън София, за да посещава курсове в Гьоте институт.Тогава живеех в "Иван Вазов". Представете си учудването ми, когато това девойче ВИНАГИ беше с 10 мин. по-рано от мен в кабинета...Така, че освен описаните от Вас случаи, има и много други млади хора, които са абсолютно наясно какво искат и учат много, за да го постигнат!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 96. 96 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#91:"yane_"] целият свят им става крив и забегват у чужбината, сякаш там ги чакат с отворени обятия.[/quote]
  Очевидно е, че нямаш деца. НЕВЯРНО твърдение. Глупакът не може да се наложи никъде, но това е най-малкото, което мога да напиша по въпроса.
  [quote#95:"dqdomart"]Не съм съгласна с Вас. Погрешно натиснах бутон "+"-[/quote]
  Аз коригирах грешката ти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#92] от "faeton":

  Ами защото не я обичам тази дума, показвам отношение. Не обичам да е и население. Внушението е като за стадо, тълпа, сган и т.н. Предпочитам да се наричаме хора.

 98. 98 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бъбриви бегълци и роби, "бездействието" на тази гнила власт се крепи на бездействието на всеки един от вас.
  ----
  Записа ли се в гражданското опълчение? Преди всякакви партии.

 99. 99 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  За неразбралите: тезата на авторката е, че отговорността за случващото се е лична; на всеки родител и гражданин по отделно. Защото вярно е, че циганите са привилегировани, но всички трябва да се противопоставим на това положение.

  За търсещите телешки възторг: спрете да зяпате в огледалото и се съсредоточете върху преживянето.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 100. 100 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#95] от "dqdomart":

  Разбира се,че е така!За това ме дразнят толкова много обобщенията!Винаги съм ги смятал за признак на незрялост-народът е глупав,младежта е необразована,жените са повърхностни-звучат глупаво,нали?Също като статията!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK