Перфектният хаос: победителите не ги съдят

Перфектният хаос: победителите не ги съдят

© Иван КутузовПлачете, защото губите." Искра Фидосова е безпределно искрена и желязно точна, когато хвърля най-тежкия си аргумент срещу опозицията в защита на фарса, който гледахме в изборния ден, в следизборната нощ и който продължава да тече пред очите ни. Заглавието му е


"Избори 2011": безнаказани нарушения на права и закони


"Властта се опитва да омаловажи демокрацията и да изземе от нас основни права..." - отразява с умерена лексика читател на сайта на "Дневник" мнението на хиляди негови съмишленици в медиите и социалните мрежи. Мненията в обратния смисъл са преобладаващо мотивирани с "плачете, защото губите".
Оттук нататък свеждам собствени твърдения, констатации, изводи до минимума, при който трудно ще претендирам за авторство на текста.


Елена Андонова е председател на 3-а СИК (секционна избирателна комисия) в 120-о училище в "Лозенец". Величка Драганска е член на онова ново образувание към Столичната община, въведено за първи път с Изборния кодекс (ИК).


(Налага се да обясня: Тази нова структура, наричана от ЦИК "комисията по член 242, ал. 7" от ИК, трябва да получи от членовете на СИК бюлетините и въобще книжнината, след като протоколите са вече приети от общинската избирателна комисия (ОИК).


Схваща ли читателят какво е имал предвид кодексът? След като чувалите веднъж са носени до зала "Универсиада" - вземаме за пример София - ще трябва да се носят повторно до новоизобретената от ГЕРБ структура в общината, която да ги запечатва.


Елена Андонова е младо момиче, но вече е участвала в предишни избори като член на секционна избирателна комисия. Величка Драганска е дама с натрупан опит в провеждане на избори. Двете отговориха в сряда на въпросите на Милен Цветков в предаването му по "Нова телевизия".


Елена Андонова: "Обучението от ОИК на секционните комисии беше под всякаква критика. Методичните указания не бяха въобще методични, а извадени от Изборния кодекс разпоредби без обяснение на действията, които произтичат от тях за СИК, но това не върши работа на обикновените членове, които не са юристи.


В самия изборен ден пристигна решението на ЦИК как да бъдат опаковани бюлетините и как да бъдат предавани след това. При мен указанието от 4 страници пристигна в 12 часа на обед. В секциите се описваха ЕГН-тата и личните карти, вместо да бъдат разпечатани в списъците за СИК предварително. Самата администрация не знаеше в изборния ден какво прави. Ако избирателната активност беше 60 процента, изборният ден нямаше да приключи."


Величка Драганска: "Законът е безумен! За първи път в него и в указанията на ЦИК има изискване да се носят чували с всичките материали от СИК, включително и неизползваните протоколи (много съществен детайл! – бел. ред.), не само използваните, плюс всички други книжа, извлеченията за застъпниците и тъй нататък - по стотина килограма от секция. Като добавим, че пристигаха неясни и дори противоречиви указания в съботата преди изборите и дори в самия изборен ден, хаосът става обясним.


Кошмарът настана след края на изборния ден. Аз в 8.30 ч. вечерта научих, че ще участвам в тази комисия за окомплектоване и запечатване с червен восък на изборните книжа (онази "по член 242, ал.:" - бел. ред.). Значи до този час не е било сигурно дали ще я има тази комисия, значи се е чакало да се види дали пък ЦИК няма да разреши неспазването на закона.


Отидохме в общината и започнахме да чакаме. Първите хора от СИК дойдоха от ОИК към 2 часа след полунощ! Някой беше наредил автобусите, които извозваха чувалите от секциите, да не тръгват, а да изчакват да се напълни автобусът с материалите от няколко секции, и така държаха хората в автобусите, въпреки че кметът нареждаше друго – да тръгват.


Ние в комисията научавахме всичко това от колегите от ГЕРБ, които се информираха по джиесемите за придвижването към "Универсиада". Когато пристигаха при нас накрая, хората  крещяха. За първи път се носят и неупотребявани бюлетини - защо?


Или от много глупави хора е написан кодексът, или от садисти. Или е вратичка за фалшификации, като изборните книжа бъдат изрядни - винаги могат да се добавят неизползваните бюлетини в използваните и протоколът да се поправи."


Без  гаранция за легитимност


Елена Андонова: "За първи път бяха предвидени две белови на протокола, не една. В зала "Универсиада" хората масово отваряха пликовете и нещо пишеха, може би поправяха допуснати грешки. Но при две белови кое ще спре останалия самотен нейде в залата член на СИК да попълни празната, да се подпише и да подпише останалите?


Аз понеже нямам право да тръгна към ОИК сама, с мен дойдоха две дами от ГЕРБ, но те, уморени, седнаха някъде и аз на практика бях сама. Мислите ли, че в тази зала, изпаднала в истерия, някой от нещо се интересуваше? Хората не издържаха, полицаите въпреки числеността им не можеха да удържат ситуацията.


И никой не се появи да поеме отговорност. Когато една дама припадна и я включиха на системи, без да я пуснат да си тръгне, хората озверяха и опитаха да нахлуят вътре.


Тогава някои полицаи казаха "ами зарязвайте всичко и си тръгвайте". Перфектен хаос за милиони! Къде е гаранцията за легитимност на онова, което ЦИК подава като резултати! Защо по улиците се мотаят бюлетини! Това има ли нещо общо с избори, демокрация, с държавност въобще!"


Величка Драганска: За първи път забранителни списъци, за които МВР е подавало данни на ГРАО. И накрая хора, отсъствали три месеца през 1992 г., не можеха да гласуват!"


Междувременно ЦИК се измъкна по терлици и за абсолютно незаконното присъствие на двамата депутати от ГЕРБ край компютрите на "Информационно обслужване" в залата на ОИК в София - още не била получила обяснението за това. Какво ли ще се случи, като го получи...


В изявленията и на двете натрапчиво се повтаря "за първи път" - се носят неизползваните бюлетини, две белови, още една комисия, до която се пренасят книжата.


И ако някой иска да се възползва политически от безконтролното разнасяне на чували или да попълни празната белова, новият Изборен кодекс де факто го е поощрил с  гаранция за символично наказание: за разлика от старите избирателни закони, които разграничават административните нарушения от престъпленията, свързани с изборните права на гражданите, новият е заковал и разнасянето на чувалите, и сгрешаването "над 100%" на протоколите като административни нарушения с глоби от 500 до 2000 лв.


"За лошата организация на изборите може да се носи административна, но не и наказателна отговорност. Всичко, което не е посочено в Наказателния кодекс (НК) като престъпление по отношение на изборите, е нарушение", побърза да се застрахова и главният прокурор Велчев. 


В НК в раздел "Престъпления против политическите права на гражданите" има няколко текста към чл. 169, свързани с нарушаването на тайната на вота и преправянето на резултатите, но най-подходящ за цялата ситуация като че ли е чл. 169г. (1): "Който образува или ръководи група, която си поставя за цел да извършва престъпления по този раздел, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години".


Не е ясно дали госпожа Фидосова е убедила някого, че Изборният кодекс е целял перфектна организация на вота, а хаосът е случайна последица от "сложността на изборите". Но така или иначе на върховенство ще продължи да се радва не законът, добър или лош. А онзи стар циничен "принцип", че победителите не ги съдят.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5082 Весело

  искра да не забравя, че големите също плачат !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 725 Любопитно

  Що ли ми се струва,че изборният кодекс беше създаден,за да се узаконят фалшификациите .

 3. 3 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И какво на практика се получи в такъв случай ? Избори ли бяха това?! Тази ужасяваща неразбория,плюс контролирания вот на местно ниво,плюс купените гласове,плюс......Каквито са ни изборите,такива са ни и управляващите Такива сме си и ние..

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 4. 4 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА": Ще го научи !

  и най-умният си е малко прост....
 5. 5 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  победителите не ги съдят .. но само ако успеят да убедят разбунения плебс, че наистина са победители.

  щото работата става дебела и може изборите лесно да станат 3-в-1.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 6. 6 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Бойкот на балотажа. Да оставим милиционерите сами да си пускат бюлетините, да си оправят на спокойствие протоколите и резултатите. Да си се наиграят, а после знае ли се може и северноафрикански сценарии........

 7. 7 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  впрочем това "плачете, защото губите" е до болка познатия безцеремонен и лаконичен болшевишки стил на бисери като "като говориш с мене ще мълчиш", "който не е с нас е против нас", "браво, бойко! удряй, цецо!" ...

  герберите демонстрират едно почти атакистко чувство за самодоволна праведност и увереност в собствената си призваност и непогрешимост. кога ли ще разберат, че така съюзяват всички срещу себе си?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 8. 8 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 708 Любопитно

  А уморените коне ги застрелват

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "4e":

  не бойкот, и никакъв балотаж. касиране на неделния фарс, оставка на кабинета, насрочване на избори 3-в-1.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  На който не му харесва да се оплаче в полицията!

 11. 11 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 782 Неутрално

  е поздравления за авторката и още повече за дамите описани в статията!
  тая пародия на избори - фалшификация надминаваща и на Щастливеца перото - свинщината на самозабравил се демагог създаден от изметта унищожаваща планомерно тоя малък но овчи народ....

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  "Но така или иначе на върховенство ще продължи да се се радва не законът, а онзи стар циничен "принцип", че победителите не ги съдят."
  ---------------------
  Демек, Вие няма да го правите на въпрос.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 506 Неутрално

  .."Законът е безумен!.." Както е безумно управлението на Б.Б, но в състояние ли сме да му се противопоставим????

 14. 14 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  '' "Плачете, защото губите." Искра Фидосова е безпределно искрена и желязно точна, когато хвърля най-тежкия си аргумент срещу опозицията в защита на фарса, който гледахме в изборния ден, в следизборната нощ и който продължава да тече пред очите ни. Заглавието му е

  "Избори 2011": безнаказани нарушения на права и закони

  "Властта се опитва да омаловажи демокрацията и да изземе от нас основни права..." - отразява с умерена лексика читател на сайта на "Дневник" мнението на хиляди негови съмишленици в медиите и социалните мрежи. Мненията в обратния смисъл са преобладаващо мотивирани с "плачете, защото губите".

  Sпоко лелче . Той животът е колело. Днес си на върха, а утре си от ревящите . Говоря от опит. Не от твоята ниска позиция, но от опит ...... Единствената радост ще е , че не си паднала от високо, но от твоята позиция, пак ще боли лелче ....... Факт. Ахххххххх, как ще те боли, и ще си посипваш главата с пепел.......Щото ден, след като загубите изборите след 2 години, рапончо няма и да си спомня коя си...... Факт. Както и мама цвети отдавна не се сеща кой е рапончо. Парцалеси........ съдбата им е такава ........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 15. 15 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 450 Весело

  Дрънкате ама Цецо кат са върне,ще видите тогава 3-в-1

 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Хаоса си е хаос, толкова могат. И при БСП същата работа беше. Важното е , че не се е отразил на резултатите и народа си каза кого предпочита.

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Трупате, трупате негативи с такива темпове, че още зимата ще ядете дебелия! Не искате да си признаете колко сте неподготвени, неможещи, незнаещи, та дори и прости!
  А Фидоска, това де.ело недоразумение, не само физически, но и чисто човешки отблъсква матряла.

 18. 18 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Провеждането на избори е един от основните белези за развита и зряла държавност, естествено България да се проваля в това всеки път, и то до голяма степен злоумишлено, поради балканската специфика, и благодарение покварените нрави на едно преждевременно огражданено неуко селячество...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 19. 19 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "daniel_defoe":
  Не е така, както се опитваш да ни внушиш- да се примирим, че толкова можем. Излъчвали сме много по-можещи и знаещи управляващи от това недоразумение-ГЕРБ. Бедата не е в организирания хаос в изборите - същото цари в реалната икономика! Затривате държава, която е устояла от 165г след Христа до вас! Как да се примирим? За всички ще е по-добре да се признае грешката и да се организират нови избори!

 20. 20 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво, г-жо Владимирова! Благодаря Ви за текста, защото бях почнала да се съмнявам в собствената си нормалност.
  За мен с наглостта си мутрасите от ГЕРБ надминаха всички! Такова мракобесие май и техните праотци комунистите не са демонстрирали!
  Ще е глупаво обаче да не ги плеснем през ръцете. Маят протест ще бъде да гласувам! Аз си знам как!

 21. 21 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В една демокрация, каквато уж сме и ние, има голямо значение какви са избирателите. Ако са средно заможни и притежават по някой и друг имот или бизнес, ще идат и ще гласуват за хора, които ще спомогнат състоянието им да се увеличи или поне да се запази. Напротив, ако избирателите са мизерници, ще си изберат хора, които ще се опитат да изземат богатствата на богатите и да им ги раздадат, най-общо казано. Тъй като под вещото управление на ГРОБ, и предното на комунистическата тройна коалиция, хората стават все по-големи сиромаси, то можем да очакваме след някоя и друга година да се гласува именно за тях, за комунисти разни, и за други подобни. Но! Богатствата на управляващата класа и нейните приятели няма да бъдат пипани. Става дума за тези на малко надскочилите средното ниво обикновени и нормални българи. Връз техните глави ще играе данъчната секира, те ще бъдат преследвани (и глобявани) за неспазване на хилядите лицензионни режими и всевъзможни наредби, те ще бъдат принуждавани да работят като ненормални, за да може кожите свалени от тях да се раздават на увеличаващото се количество непроизвеждащо нищо, но потребяващо всичко население - администрация, милиция, цигани и пр.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 22. 22 Профил на tonywolf
  tonywolf
  Рейтинг: 395 Гневно

  А пък поддръжниците Бокови продължават да ръсят простотии от сорта "вярно имаше супер издънки, ама няма значение, той народа си каза...". Да - визирам "автора на Робинзон Крузо..."
  Това са пълни глупости и мазнотии - истината винаги е само една! А тя не се харесва на гореспоменатите - тотална подмяна и газене на законите и нормите!
  Затова трябва да се гласува! А пък който иска да го правят на маймуна и след това да го убеждават, че е сънувал или не е разбрал - да си гласува за циркаджиите, които ни управляват!

  По-добре да премълчиш и да те смятат за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения....
 23. 23 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1169 Любопитно

  Ако някой все още се съмнява, че всичко това не е планирано внимателно от доста време, да ми обясни защо Бочо тегли една къса-дълга на пенЦионерите и не им даде нищо? Ами защото тези пари са нужни на него, а гласовете пенЦионерски се пишат почти без пари. В тая вакханалия да се подменят цели комплекти чували е детински просто. И на играчите на "тука има, тука нема" едва ли ще им дойде на ум да се въздържат от използването на тая възможност. Спомнете си поговорката "Вълкът козината си мени, но нрава не" и си задайте въпроса, дали това не е валидно и за "бившите" мутри...

 24. 24 Профил на nicky_christoff
  nicky_christoff
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МНОГО ХОРА КАЗВАТ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ. МНОГО ХОРА КАЗВАТ, ЧЕ ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ КАСИРАНИ.
  НИКОЙ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ГОВОРЯТ НЕ ПРАВИ НИЩО ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАСИРАНИ.
  КОЙ ЩЕ НИ ГО НАПРАВИ НА НАС КАСИРАНЕТО? МОЖЕ БИ САМИТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ..... ЩЕ НИ КАСИРАТ?

 25. 25 Профил на Шукри Замфиров
  Шукри Замфиров
  Рейтинг: 506 Гневно

  Аз нещо не разбрах за Избирателния кодекс - той е писан за само ситуации, при които изборите не са сложни?! Шо за законотворческа дейност е това?! Все едно Закона за движение по пътищата да важи само при слънчево време!!!

  аз съм селянин, батко, и търсим отмъщение сладко...
 26. 26 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Брутално точен коментар на тоя дирижиран от ГРОБ хаос. Наистина победителите не ги съдят, особено ако са се погрижили да ловят риба в мътна вода. Времената на изборите от времето на Алеко се завръщат. Това обаче ще засили едни други избори - към терминалите на летищата.

 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...новият Изборен кодекс де факто го е поощрил с гаранция за символично наказание: за разлика от старите избирателни закони, които разграничават административните нарушения от престъпленията, свързани с изборните права на гражданите, новият е заковал и разнасянето на чувалите, и сгрешаването "над 100%" на протоколите като административни нарушения с глоби от 500 до 2000 лв." Кой иска да гласува на избори по Изборния кодекс, приет от ГЕРБ? Аз не гласувах и няма да гласувам в неделя, въпреки, че съм бг. избирател.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 455 Неутрално

  "Или от много глупави хора е написан кодексът, или от садисти."

  Написан е от глупави съдисти.
  Отврат.

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Плачете, защото губите." Г-жа Фидосова, какво ще стане , ако на национален референдум въпреки нежеланието на ГЕРБ 50% ОТ БГ. ИЗБИРАТЕЛИ СА "ЗА" ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНОТО ПРАВО ВЪВ БЪЛГАРИЯ И НА ВАШИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС? Дали ще се спаружите тогава или тихичко ще се свиете зад ГЕРБ? Я си представете, че ВСИЧКИ БГ. ИЗБИРАТЕЛИ ОТКАЖАТ ДА ГЛАСУВАТ - какво ще направите? Как ще легитимирате властта си?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Доживях да видя на живо Алековите ХЕРОИ! Колко съм се смял на Ганю Балкански, Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина. Във все още необременения ми детски мозък, това бяха едни смешни персонажи от комедия дел арте. Но дойдоха години, в които се уверих, че те не само съществуват, но и са неизброими! Някои от тях са с други имена- Дебелата Берта, Боко Тиквата, Цвъки Шестапартаментов и лъжливото овчарче Росенчо. Живот- винаги е доста по богат и разнолик от едно литературно произведение навярно!???

 31. 31 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Ако гласувахме по интернет щяха да се спестят и пари и нерви, но страха от интелигентния избирател е голям.

 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ако овластената мутро-милиционерска върхушка не смири малко ламтежа си незабавно да заграби всичката власт се очертава на избори 2013 основните кандидати за вота на не-мат'ряла да са 2:

  ТЕРМИНАЛ 1 (low cost, т.е. ляв кандидат)

  ТЕРМИНАЛ 2 (regular, десен кандидат)

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Перфектен хаос: победителите не ги съдят![/quote]
  Кой да ги осъди, семейната приятелка на вътрешния министър?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 35. 35 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  И аз се отказвам да ги защитавам вече. Няма смисъл. Циркът е пълен. Направо си трябва нов закон и нови избори.

 36. 36 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Айде стига с това гласуване по интернет бе. Аман. Как се фалшифицират избори по интернет? Ами зависимост от това как е написана системата. Има хиляди начини. А по нета как ще докажеш че си точно ти? Нали първо трябва да ти издадат подписа. Писна ми от неграмотници. Поне като не разбирате, не приказвайте. Хората охакват сони, цру и незнам още кой, вие си мислите че тиквов няма да поръча такъв софтуер който той сам да си хакне. Нямам думи ...

 37. 37 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 229 Неутрално

  а тея дето трябва да гласуват а нямат нет, кой мтел и бтк ли ще им го осигурят? за колко пари? тея пари те ли трябва да ги получат? нарочно някой разводнява темата и нахъсва не толкова навътре в темата. Не че аз съм навътре но тея които са цъкнали плюсове на тоя коментар ептен ги няма и не са и чували за сигурност в ит.

 38. 38 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 449 Неутрално

  . . . най-големи илюзии за властта имат тези, които я притежават . . .

 39. 39 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Колкото и да се оплакваме от нарушения (каквито наистина има), не можем да пренебрегнем факта, че ГЕРБ имат най- много поддръжници от всички партии. И колкото и минуси да ми сложите, това не променя фактите.
  Второ, не можем да не признаем на Ц.Цв. перфектната организация на кампанията. Ама имало купени гласове, сгрешени протоколи- това никой не го брои, недоказуемо е, следователно не съществува.
  Не можем да пренебрегнем обаче късогледството, тъпотата и стадния рефлекс на българския избирател. И отказът от поемане на отговорност на онези 52% избиратели, които не отидоха до урните. Не можем да пренебрегнем това, че най- гледаните телевизии фактически направиха кампанията на ГЕРБ. Че най- купуваният всекидневник се казва "Телеграф" - само по себе си това говори много, ама наистина много!
  Колко още трябва да ни лъжат, за да прогледнем?

  ☭= ☠
 40. 40 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#39] от "earthquake":

  ние не очакваме и да признаете - като партизаните, като с румито желева и с куп други случки. Важното е който трябва да си направи изводите. Аз към него апелирам. Вие сте незначителни. Интересно дали наистина Цветито е била шута на боки?

 41. 41 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#40] от "tramster":
  Чети докрай, преди да се изкажеш.
  Изобщо защо имате навика да прочетете първите 3 думи и да отговаряте? Да не сте от симеоновската школа?

  ☭= ☠
 42. 42 Профил на (ЦЕНЗУРИРАН ПРОФИЛ) (за 13-ти път, хехе) JO TA KE THE BEST!!!
  (ЦЕНЗУРИРАН ПРОФИЛ) (за 13-ти път, хехе) JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "победителите не ги съдят"
  напротив съдят ги - отнемат се медали, понижават се в класирането, изхвърлят ги от групи, налагат се наказания и т.н.
  зависи как са победили...
  но това се случва в белите държави...

 43. 43 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#41] от "earthquake":

  Извинявам се, но си спомням от часовете по литература че имаше няква такава структура: увод, теза, изложение, заключение. Та аз съм приел началото ви за теза, а не за увод и понеже тук такива мнения бол и със собствениците им не се спори спрях до там и директно отговорих.

 44. 44 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1480 Гневно

  Това не е просто подигравка и фарс, комбиниран с имитация на "демокрация". Това е едно огромно МЕНТЕ, което забърка една команда, която така "скова кочината" че всичко се развива по начина, замислен от прасетата-сценаристи.
  Това говно, сервирано от Гьонсурати за африканско "развитие" може да се обобщи като (за съжаление не ми хрумна на мен първо) "бай ГЕРБ, Бокоолу и Цецоолу правят избори".

  Ако хората не осъзнаят че ги лъжат, мачкат, манипулират и ограбват от основно тяхно право, ако не се надигнат на протести, то тогава напълно заслужава съдбата си. Не "плачете, защото губите" ами "губите, защото не крещите" за да изкажете възмущението си!
  УЖАС, ПОТРЕС!!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 45. 45 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#44:"B52"]"бай ГЕРБ, Бокоолу и Цецоолу правят избори".[/quote]

  Това си заслужава комикс и тениска. Може би чувала на бременната.

 46. 46 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Каквито и да са били проблемите на изборите едно е ясно - БСП ги губи яко! Колкото и да ви е тъжно резултатите от втория тур ще са още по убедителни защото сега народът на който БСП толкова залагаше целият ще гласува срещу БСП. Да видим тогава за какво ще си намерите да мрънкате.

  Лека нощ!

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 47. 47 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#46] от "emil":
  Мисленето Ви се отдава трудно... Явно е невъзможно в повреденото Ви от комунизЪма мислене да проумеете че не винаги този който е против това което Вие намирате за "правилно" заслужава да бъде заклеймен и оплют - било то като комунист (фиксация с обратен знак) или...

  Факт че че Пожарната команда спечели "доверието" на далеч под половината от половината от гласоподавателите.
  Това си е пирова "победа", ама Вие си се "кефете", толкоз можете?!!
  А страната ни потъва в кочината...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Уникални клипове .... зачитане на закона НУЛА ... наглост огромна

  http://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE
  http://www.youtube.com/watch?v=OxTElMWMWZU
  http://www.youtube.com/watch?v=GJOWvgwB_3I
  http://www.youtube.com/watch?v=c5w9Heh1ONw

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2192 Весело

  До коментар [#47] от "B52":
  [quote#47:"B52"]Факт че че Пожарната команда спечели "доверието" на далеч под половината от половината от гласоподавателите... А страната ни потъва в кочината... [/quote]
  Вашият президент омърси страната и ефира благодарение на половината от една четвърт избиратели та аз сега да се кахъря за половината на половината. Няма да стане. Ами да бяхте се явили масово - сигурно щяхте да спечелите. Нали бяхте се надъхали. Ние ви предупреждавахме че нещата не изглеждат както на вас ви се струваше от камбанарията на форума.

  А за страната и кочината почакайте и ще видим. Със сигурност няма да е по-зле отколкото при всички предишни. След като поради саморазправите между бандити вестниците успяха да превърнат думата бизнесмен в мръсна дума, вие сега сте на път да превърнете думата милиционер в хубава дума. В символ на измъкване от блатото. Продължавайте все в този дух и ще успеете.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 51. 51 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  До коментар [#50] от "emil":

  Надъхали се бяха ГЕРБ, че щели да печелят на първи тур, сега пък голям успех било, че Роско стигнал до балотаж !?

 52. 52 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Неутрално


  Наци(оналните социали)сти на България - БСП/Д(П)С винаги са използвали властта за забогатяване на "елитите" си, т.е. винаги са били корумпирани.

  Но ДОРИ и те спазваха, поне външно, основните демократични принципи, дотолкова, доколкото да не обявят властта им за напълно нелегитимна.

  МУТРАТА обаче и неговата Група за екстпресно разграбване на България нямат НИКАКВИ скрупули да прегазят ВСИчКО за да задържат властта, от която може да забогатяват.

  Какво говорим изобщо!?
  Как е възможно да си мислим, че МУТРА може да уважава демократични принципи, демокрация, закони!
  Та нали ако го прави ще престане на бъде МУТРА!


  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 53. 53 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 782 Разстроено

  [quote#17:"paf"] още зимата ще ядете дебелия[/quote]

  Нищо няма да се случи през зимата. Изобщо не си го и помисляйте. А ако си го мислите, пригответе си чанта с одеяло, топли дрехи и цигари, и отидете сами до МВР, за да си спестите разбитата врата, виковете "Легни" и др.п.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#51] от "svoboden":
  [quote#51:"svoboden"]Надъхали се бяха ГЕРБ, че щели да печелят на първи тур, сега пък голям успех било, че Роско стигнал до балотаж !? [/quote]
  Не сме казвали че е голям успех резултатът на Плевнелиев, но се радваме и се надяваме че ще спечели втория тур убедително.

  Резултатът в окръжните градове обаче е впечатляващ, а фактът че някой бие БСП на местни избори два пъти поред е впечатляващ (и много радостен) защото подсказва че БСП губи позиции навсякъде. При това този път загубата им е масивна.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4767 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Извънредно дебелите имаш предвид?

 56. 56 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 672 Любопитно

  чудя се дали този фарс с организацията и провеждането на изборите е плод на зловреден план от страна на управляващите или просто е резултат от абсолютното безхаберие на ББ, Цв. Цв. и компания?

 57. 57 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Любопитно

  липсва всякаква култура, уважение, нормално третиране на хората и прочее, официално се чуха извинения и обяснения, но реално аз не виждам в ГЕРБ разбиране откъде произтичат проблемите, а то е:

  - липса на загриженост за хората
  - липса на уважение
  - съзнание, че това, че БСП прави номера, не е причина да ги правиш и ти
  - липса на елементарно разбиране за ХР, като се правят на такива "голями мениджъри"
  - неценене на здравето, физическо и психическо, на хората (това е много отдавна, в ГЕРБ имат тенденцията да burnout-ват хората, да ги претоварват и т.н.)
  - липса на разбирането, че когато някой върши нещо за теб, заслужава : признание, благодарност, адекватно заплащане, добри условия, грижа, загриженост (нещо което в българия по принцип не е известно на бг бизнеса много често) - става дума за членовете не комисиите
  - липса на култура, културата не е само начин на поведение, но и начин на правене на нещата
  - търпение - хубавите неща стават бавно
  - реализъм - арогантността е донякъде на надценяване на себе си

  и други неща липсват, но на опозицията, която не успява да е добра опозиция, но подкопава непрекъснато нещо

  просто нещата трябва да се нормализират, защото ситуацията е прекалено истерична, от герб, които искат на всяка цена да спечелят, от бсп, които искат и те, може би 2 в 1 не е политически добро решение, защото изборите винаги значат напрежение, а сега то е двойно

 58. 58 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Петя Владимирова +++++.

  Ударено á се пише най-лесно с alt - 160.

 59. 59 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  [quote#50:"emil"]Вашият президент омърси страната и ефира благодарение на половината от една четвърт избиратели [/quote]

  Ако е имало някакво съмнение че сте шапкар, то вече няма...
  Кой е "нашия" президент бре...?
  И как си позволявате да коментирате нещо, от което хабер си нямате - това как евентуално съм гласувал...

  Ей. толкова сте тъпи милиционерите, толкова безскрупулни и агресивни, че може да ме докарате до там че вместо на 2-рия тур да пусна една невалидна бюлетина (както съм намислил) да гласувам за първи път в живота ми за комунист!??!!
  Толкова ви тресе страх че не спирате пред нищо... Но спокойно, Пожарникарчето ще последва ментора си "цар" по пътя на политическото небитие. Само дето загуби 4 години на БГ.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 60. 60 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Истината е, че хората (трудно ми е да ги нарека граждани) си гласуваха за ГЕРБ. Да, статията говори за поредния коктейл от некомпетентност (като законодателство - Изборен кодекс и др.), некадърност (като осъществяване на практика на правилата) и партизанщина на управляващите, но не тези неща предопределиха крайните резултати от тези избори. Факт е, че средностатистическият българин вече е приел г-н Борисов за месия и си гласува за антуража му. Търколило се гърнето и си намерило похлупака - имаме си вожд в Негово лице. Днес открива пътен възел в Пловдив - народът си иска такива "практици", вместо класации по абстрактните правила на високата политическа култура. Тя е за западняците; тук е страната на чалгата.Такива са закономерните резултати от политическата ни зрялост (по-точно инфантилност).

 61. 61 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Гневно

  [quote#60:"inn"]Истината е, че хората (трудно ми е да ги нарека граждани) си гласуваха за ГЕРБ.[/quote]

  Драги Инн,
  това твърдение БЕшЕ вярно за 2009 г.

  Независимо от всичко , независимо от реалната ни политическа незрялост, българите разбирахме колко отвратителна, неморална и ВРЕДНА е тройната клептомания.
  Такова плюскане бе имало от 1996-97 г.

  Тук идва грешката. Българите гласувахме за ГЕРБ с надеждата, че по-лошо от тройната не може да има, не с надеждата, че тия ченгета са много добри. Все пак дори от ЕНП дадоха подкрепата си за МУТРАТА.

  НО, РАЗБИРА СЕ, от МУТРА да очакваш "европейско развитие" е като да очакваш от наци(оналните социали)сти БСП/Д(П)С да не крадат, да не предават България в интерес на Русия и да не манипулират и лъжат, т.е. е абсолютно НАИВНО.

  В момента българските граждани се отрезвиха.
  Българите вече занят, че МУТРАТА закриля незаконни пивоварни, че нарушава законите, че НЯМА да направи НИТО ЕДНА от болящо необходимите промени в България.
  НИКАКВИ реформи -само 'усвояване".

  Това някак може да се преглътне, НО фактът, че МУТРАТА погази всички принципи на демокрацията И на сегашните избори УЗОРПИРА властта НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕГЛЪщА.

  При цялата си отвартителност нацистите поне спазваха формално законите на демокрацията. Измисляха нови свои клонинги, лъжеха и манипулираха хората, демонизираха с палтени медии единствения реален реформатор в България*, домъкнаха "царя', но НЕ УЗУРПИРАХА С изборни ФАЛШИФИКАЦИИ властта. Не си позволиха и да се прекланят открито птред диктатора палач Живков.

  МУТРАТА , МУТРАТА....


  -----------
  * Казва се Иван Костов!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#60:"inn"]Факт е, че средностатистическият българин вече е приел г-н Борисов за месия и си гласува за антуража му. Търколило се гърнето и си намерило похлупака - имаме си вожд в Негово лице.[/quote] нищо подобно, на "средностатистическият българин" му трябват поне 4-6 години да намрази който и да е политик на власт... барабойко е на власт само 2 години така че има още мегдан да гласува "средностатистическият българин" за него..... после ще дойде някой Деди, ще обещае "оправяне" и средностатистическият българин ще го "прегърне" - 2001.....
  Ако барабойко спечели президенските изори властта му ще се увеличи поне с 6 години, ако не още 4 годинки ще реже лентички.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 582 Весело

  С нежелание се съгласявах с критиката на мои приятели, че много съм се бил влияел и съдил за хората по външния им вид. Шегуваха се, че щяли били да ме уредят за фейсконтрол на някое заведение.

  Иска ми се сега да ги попитам не бях ли прав, когато им казвах някои неща за днешните управници.

  А статията на Петя Владимирова е пак за пълна шестица.

 64. 64 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#54:"emil"]При това този път загубата им е масивна. [/quote]
  тя загубата им беше "масивна" и 1991, 1997, 2001 пък пак ви яхнаха андрешковци.... и сега така ще стане ако не 2011, то 2013 така че кротко - БСП има 120 годишен политически опит и с къде по печени противници от барабойките....
  Между другото при тройната българите живееха значително по-добре от днес и за това не само кризата е виновна...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 65. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#61] от "Demokrat":

  Имам претенциите, че доста преди 2009 г. съм "разконспирирал" г-н Борисов като евтин политически шмекер. Затова 2009 г., след репликата на Доган в с. Кочан, за първи път от няколко мандата отидох да гласувам, но Бога ми, не за ГЕРБ. Ако ме питаш от кого повече ми се драйфа - от ГЕРБ, от БСП или ДПС, много трудно ми е да ти отговоря.

  Но и поддържам тезата си от коментар 60 - масата българи чистосърдечно (колкото чисто, толкова и просто в смисъл тъпо) си избра кандидатите на ГЕРБ.

 66. 66 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#65] от "inn":

  Очевидно дори ГЕРБ не вярват на тезата ви, понеже ако и МУТРАТА вярваше, че "масата българи чистосърдечно..си избра кандидатите на ГЕРБ", то нямаше да обсъждаме сега БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОТО ФАЛшИФИЦИРАНЕ на изборите с двойни потроколи, разкъсани чували носени от депутати на ГЕРБ, противоконституционна забрана за гласуване на десетки хиляди българи и т.н., и т.н..

  Нямаше ВСИчКИ чуждестранни наблюдатели да твърдят, че такова безобразия не се си представяли за държава от ЕС.

  Този път българите НЕ ГЛАСУВАХА за ГЕРБ!!!!
  И МУТРАТА знаеше, че ще е така, затова и "организира изборите" по този начин!!!


  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 67. 67 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#56:"quebecer"]чудя се дали този фарс с организацията и провеждането на изборите е плод на зловреден план от страна на управляващите или просто е резултат от абсолютното безхаберие на ББ, Цв. Цв. и компания? [/quote]
  Нито едното, нито другото, просто толкова си могат.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 68. 68 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#49] от "Мартин":

  Това всеки трябва да види! И искам коментар - от Меркел, Росенчо-Руслан, Емил и други видни гербери и "демократи"
  http://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE
  http://www.youtube.com/watch?v=OxTElMWMWZU
  http://www.youtube.com/watch?v=GJOWvgwB_3I
  http://www.youtube.com/watch?v=c5w9Heh1ONw

 69. 69 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#66] от "Demokrat":

  Далеч съм от мисълта да спорим колко % от вота за ГЕРБ (а и за други партии) е резултат от машинации, колко % от вота им си е чист. Според мен разликата от манипулациите е в порядъка на няколко %, което не може да обърне крайния резултат като политическа картина.

  Истинският проблем е в трудното политическо съзряване на българина. На такива идиоти като нас акълът им идва само при едно условие - да обеднеят до толкова, че да няма какво да ядат. За жалост това е най-сигурният начин да бъде развенчан и митът "Борисов", но пък човекът много упорито работи в тази посока. Икономика се прави с ухажване, не с полицейщина. А той освен полицай, друг не може да стане.

 70. 70 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "победителите не ги съдят"-така им се иска на временните победители, за да се покажат недосегаеми.Но нека погледнем към Либия- бившите недосегаеми победители не само че не ги съдиха,направо ги разстреляха, без съд, ами преди това май че и нещо сексуално им направиха.Нека да го имат предвид това победителите- народа е истинския победител винаги.

 71. 71 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Всъщност, толкова ли е важно в крайна сметка какво се случи на тия избори в чисто количестен аспект? Че тоя или оня взе толкова и толкова места и гласове? Според мен - не, по-важното е, че на тия избори се видя окончателно, че всички идеи, били те десни или леви, сини, червени, зелени или оранжеви, са вече мъртви. Даже и нацитата на Сидеров са умрели. Останаха само тия, които са "идейни борци за парични знаци", като Доган и Борисов. Затова отсега нататък ще е неправилно да се казва "десни" или "леви" партии, правилното ще е "лапачи на власт" и "лапачи в опозиция", а че и в двете категории можем да срещен само бай-ганьовци се подразбира ...

 72. 72 Профил на Иван Кавръков
  Иван Кавръков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не се товарете с излишни надежди. Нищо не става ,докато не е станало.
  Пушилката по медиите създава картината на уж някакво недоволство.
  Приказването на политиците демонстрира уж някаква сила.
  Изборите ще минат и ще се потули всичко. За първи път ли става?! Плащаме си за "безкръвните манипулации" при раждането на демокрацията...
  И тук и другаде е като в един голям кокошарник...Една кокошка каже КО и другите поемат до припадък...

  Който знае ,разбира -да действа.
  Другото е голи приказки.
  Тяхното време ,на приказките изтече...

  Здраве и успех на цялата ви "КО-продукция"

  inkata22
 73. 73 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Плачете, защото губите." На кое "е" е ударението, защото това коренно променя смисъла на казаното?

 74. 74 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Сетих се за един брадат виц:
  Водят войниците на Александър (Велики) един отявлен пират при Царя, за да го съди. Вкарват пирата в залата и той:
  - Здрасти, колега!!!
  - Аз не съм ти колега, не съм ти равен!!! (казва разстроено Царя)
  - Абе, прав си. Ти си Цар цащоот имаш армия и завоевател защото имаш флота. Аз пък съм разбойник, защото имам само банда и пират, защото имам само три кораба.

 75. 75 Профил на mashke
  mashke
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#7] от "Pavlik Morozov":

  ..и "Не съм казал нищо но пак повтарям!")

 76. 76 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#59:"B52"]да гласувам за първи път в живота ми за комунист!??!! [/quote]

  Няма да ти е за първи път, ама дано да е за последен! Ще го преживеем!
  Избори в България се правят по този начин, случайно да не си чел Алеко? Ако си го чел какво се възмущаваш, така е от памтивека!

  Така са били цели 22 години, няма разлики!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE

  Вижте как се правят избори през 2009 г.! Същите методи се използваха и сега, но за по-сигурно ГЕРБ:

  1. Прие нов Изборен кодекс, с който се улесни отнемането на гласове от политическия противник, като значителен процент от бюлетините се обявяват за недействителни, въз основа на субективната оценка на Гербовите представители в СИК.
  2. Пак чрез ИК, организираха работата в СИК, така че да не могат в рамките на изборния ден да гласуват повече от 50% от избирателите. Т.е. елиминираха високата избирателна активност, която е заплаха за контролирания вот.
  3. Създадоха възможност за фалшификации в протоколите от СИК и добавяне/изваждане на бюлетини. "Случайно", за фалшификация на протокол, вече не се носи наказателна отговорност, а само административна.

  Резултатът го видяхме всички на тези избори. Така, че нека всички да гласуваме! Това е единствения начин да се обърка "тяхната" сметка.

 79. 79 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#78] от "bilbotorbins":

  ГЕРБ е единствената партия до момента, която с новия избирателен закон прекрати ИЗБОРНИЯ ТУРИЗЪМ от Турция! Нещо, което никоя партия до момента не искаше да направи.

  Не може да кметове и общински съветници да гласуват хора, не живеещи в съответните населени места!

  Браво, Борисов!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 80. 80 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Менте държава,менте избиратели и естествено менте избори.

 81. 81 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  До коментар [#79] от "Супер Росен": Не съм съвсем сигурен, дали го прекратила или просто не е нужен на ДПС. Но за сметка на това осра целия изборен процес благодарение на непрофесионализма и арогантността на управляващите

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 82. 82 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 841 Любопитно

  Много интересен, както винаги, анализ на Петя Владимирова - браво! Сега ми става ясно, защо пъдпъдъкова получи 53% процента.

 83. 83 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#79] от "Супер Росен":

  ИЗБОРНИЯТ ТУРИЗЪМ бе прекратен защото не им изнасяше. Някой съмнява ли се, че са имали различна мотивация?
  А по клипа някакъв коментар да имате? Защо намеренията на Иван Тотев се сбъднаха на 100% на тези избори? Не подстрекаваше ли той активистите на ГЕРБ (някои от тях и длъжностни лица) да извършват закононарушения (не съм компетентен да ги квалифицирам, но съм сигурен, че водят до затвор за извършителите)? А конкретната информация за купуването на гласове, с която очевидно разполага в този момент - защо не я е подал, като сигнал до компетентните органи?
  Мястото му май е в затвора, а не в кметския кабинет?
  Това се отнася и за 90% от ръководството на ГЕРБ!

 84. 84 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#83:"bilbotorbins"]
  ИЗБОРНИЯТ ТУРИЗЪМ бе прекратен защото не им изнасяше. [/quote]

  На кой не му изнасяше? На Доган или на българите?

  А Тотев е супер политик, ще бъде кмет на Пловдив, че Славчо го превърна в глуха провинция!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 85. 85 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  След десет години във властта най-сетне се разбра, че тази мутра е негодна за нищо. Убийците ли разкри, боклука и кучетата ли оправи, реформи ли направи ?
  Сега и избори провали. Такъв некадърник България не познава !
  Н.В. РЕЙТИНГА му е единствената грижа. Ножички и лентички. Но резервът свършва, държавните чиновници искат още по-високи заплати, а пари няма.
  Скори РЕЙТИНГЪТ ще се сгромоляса, с него и държавата и мутрата ще бъде забравена за един месец като Виденов (имаше и такъв).
  Тогава ще се молите на Костов, ама рейтингът му е нисък, не го бива за селски тарикат да ръси кьорфишеци и лакардии.

 86. 86 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#31] от "Рол":

  Рол, гласуването по интернет, както и гласуването с тъчскрийн машини за гласуване, каквито например се използват в някои щати в САЩ например вече започва да се отбягва, защото няма начин за последващ одит на изборните резултати.

 87. 87 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#49] от "Мартин"
  Боже, за коклко глупави ни имат... В единия репортаж обещават на циганите да им озаконят къщите. Ако били над комуникации нямало да може, но нямало да ги бутнат! И пламенно им обясняват после как някой забогатявал на техен гръб!!! На циганите на гърба!? Да ни е яка гърбината , дами и господа, на всички които работим!

 88. 88 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#76] от "Супер Росен":

  ти като си го чел, явно нищо не си разбрал. ама какво ли се учудвам от простотията герберска

 89. 89 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  [quote#7:"Pavlik Morozov"]герберите демонстрират едно почти атакистко чувство за самодоволна праведност и увереност в собствената си призваност и непогрешимост.[/quote]

  Кратко, чисто, ясно.
  Браво!

 90. 90 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#34:"DrAvalanche"]Перфектен хаос: победителите не ги съдят!- цитат на коментар #0 от “статията”

  Кой да ги осъди, семейната приятелка на вътрешния министър? [/quote]

  Ей тва е огромният проблем които герб искат съвсем да задълбочат...

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 91. 91 Профил на johnny.kay
  johnny.kay
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дори Мис България се избира между 50-60 "кухи лейки", а ние трябва да изберем Президент само между две....

 92. 92 Профил на vesel
  vesel
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Много яко:
  Перфектен хаос: победителите не ги съдят!- цитат на коментар #0 от “статията”

  Кой да ги осъди, семейната приятелка на вътрешния министър? - цитат на коментар #34 от “DrAvalanche”


  Ей тва е огромният проблем които герб искат съвсем да задълбочат...

 93. 93 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Венсеремос, пичове! Никога повече власт на крадливите БСП + ДПС!
  Ще ги смажем и тази неделя! Ако можех бих гласувал 2 пъти за Плевнелиев! А който е виновен за изборната неразбория, нека си понесе отговорността. Бойко на никого не е простил ей така, бадева. Както Станишев прости на Р.Овч., Масларова, Р. Петков и останалата мафиотска гад.

 94. 94 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#84] от "Супер Росен":

  Съмнявам се твоите да са мислили за благото на българите докато са писали ИК. В тоя смисъл, ако Доган е с тях, няма да му пречат на туристическия бизнес.
  Нима корумпиран, неморален, нагъл, двуличен, продажен са епитети, които прилягат на един "супер политик"?
  И чакам коментар на клипа, че нещо голямо разминаване има при Бай Бойко между дела и думи.

 95. 95 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#93] от "4u4o":

  Че кого е наказал бай Бойко, не мога да се сетя?

 96. 96 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 929 Разстроено

  Ако въобще някога е имало наченки на някаква демокрация в България, с тези избори тя бе напълно заличена, смачкана, унищожена! По-демонстративно мисля, че не можеше да стане!
  Страшно е, и аз, подобно на други съфорумци, си мисля, че следващия вот на "доверие" ще бъде право към терминалите на летищата. Не знам кое е по-малкото зло - революция тип африканските или поредната (последната?) вълна млади и способни хора, прокудени от родината си?

 97. 97 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Каквото е управлението до сега, такива са и изборите - хаос...

 98. 98 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА": Странно е, че дойде време за 2 тур, а в действителност никой не знае резултата от изборите. Още не са преброили бюлетините. Няма официален резултат.

 99. 99 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1168 Любопитно

  До коментар [#93] от "4u4o": Бай дъ уей, досега има едно единствено сигурно доказателство за принадлежност към мафията и това е телефонният разговор на премиера с Танов. Автентичността на записа е доказана от френска лаборатория. Така, че..кой е мафиотът в случая

 100. 100 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Всички избори от 20 години насам са били много голям хаос, но не помн я досега медиите да са били толкова черногледи и да са плюли чак толкова много.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK