Променящи се свободи - от нелегални вестници до "интернет революции"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на azazel
  azazel
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Изключителна статия! Поздравления, че сте я публикували!

 2. 2 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  " Брюксел не само като на столица на Европейския съюз, но и като център на правата на човека."
  Столица на чиновниците - 200 000 администратори на правата на човека с неясни функции и космически заплати. Правото да им ги плащаме също било свобода. Изобщо като чете такива статии човек се пита дали Студената война е свършила.

 3. 3 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#2] от "Каишков":


  [quote#2:"Каишков"] Правото да им ги плащаме също било свобода[/quote]

  Най-интересното е, че обикновенни хорица защитават тая "теза"

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 4. 4 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1391 Весело

  И аз бих му казала същото на този човек от Триполи.
  Никой няма право да чупи мечтите на хората, дори и когато знае, осъзнава, че не може да им помогне по никакъв начин.

  Жената е покана за щастие
 5. 5 Профил на Ariman
  Ariman
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Демокрацията като естествена форма на управление е нелепа идея, тя е изкуствено формирана система, особенно във все по-недемократичния ЕС е смешно да се говори с патос по въпроса - само си спомнете, че заради желанието му за референдум/висша форма на демокрация/, бе на практика уволнен/от Саркози и Меркел/ гръцкият премиер Папандреу.
  Хората искат да живеят добре, ако това може да стане в демокрация чудесно, но ако не може, се търсят варианти.

  Човекът е мярка за всички неща.
 6. 6 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  [quote#2:"Каишков"]Столица на чиновниците - 200 000 администратор[/quote]

  Може ли източник за това число?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 7. 7 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1059 Гневно

  Ето я разликата между полските десиденти и нашите. На нас ни натрапиха един бивш комунист и настоящ марксист!! той се огради с ченгета на ДС и ретрогради комунисти, готови да се продадат " за паница леща". В крайна сметка се продадоха за много пари за сметка на бъдещето на страната и народа и!!! Ние, обикновените българи, подобно на този либиец не знаехме как да се защитим от тези псевдо "демократи", в чиято същност винаги е стоял ХИЩНИКЪТ!!!! Затова и за напред ще ни е по трудно!!! Докато конституционният съд на РБ отменя ЛУСТРАЦИОННИ ТЕКСТОВЕ в новогласувани закони и ЗАЩИТАВА правата на ПОЛИТИЧЕСКАТА МИЛИЦИЯ на ЖИВКОВИЯ РЕЖИМ, обяван от народното ни събрание ЗА ПРЕСТЪПЕН , НАС НЕ НИ ЧАКА НИЩО ДОБРО!!!!!!

 8. 8 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1059 Весело


  До коментар [#2] от "Каишков":

  Ех, Каишков, Каишков - не проумя ли, че свободата също струва пари?????

 9. 9 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пълни глупости, понеже на либииците много им пука за свободата и демокрацията решиха новата законова уредба да бъде основана на шериата. Изкривения от розови очила поглед върху шенщата щеше да е смешен, ако не беше толкова жалък

 10. 10 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#2:"Каишков"]Тази среща отново подсили твърдото ми убеждение, че всички ние сме еднакви, независимо дали сме от Либия, Полша или някой друг край на света.[/quote]

  Йежи Бузек, председател на Европейския парламент и бивш премиер на Полша, е интелигентен и добронамерен в този политкоректен текст. Обаче не е съвсем точен, а по скоро пожелателен - "ние всички" не само не сме толкова "еднакви", но сме прекалено "различни". Проектирането на нашия цивилизован начин на мислене, бит и култура върху друг тип общества, както в конкретния случай с Либия, е крайно погрешен и неправилен.

  Само някаква откъсната от реалноста хуманност може да търси абстрактни общи знаменатели между такива противоположни стойности. В конкретния случай, Либия е толкова далеч от някакъв позитивен анонс в посока евентуално приобщаване към свободния, демократичен и цивилизован свят, че за това дори не заслужава да се говори сериозно, освен със служебен тон и по задължение, както в случая.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 11. 11 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#7] от "Вели":

  И ние... някога имахме мечти точно като този либиец... и неговите мечти ще се изпарят с времето, точно като нашите.
  Той просто не знае колко тепърва ще го "обичат" своите и дори не предполага колко го "обичат" европейците. За това... нека поживее още малко в спокоен блян - никой няма право да му го отнема... а после вече буден и разбрал ще има право да се бори в неравностойна битка с всички други знаещи и можещи, да докаже себе си, за да заеме мястото на някой друг... това иска да каже Бузек.

  Право има само по наследствена линия...

  Жената е покана за щастие
 12. 12 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 436 Неутрално

  "Също така успяхме да създадем информационни мрежи с други дисиденти в комунистическа Чехословакия, Литва, Латвия и Унгария."

  А България явно не е в този списък, и затова сега си живуркаме много добре.

 13. 13 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 778 Весело

  хе,хе и бузек задрънка полбитически коректно, нали трябва да си заработва ляба. пък и в шенген ще ни вкарва. аман от брюксел - докараха европа до просешка тояга заради пуста политическа коректност - сякаш не знаеха хала на гърция, но не - да не се обиди "малкият, но горд народ". пълни идиоти, включително това полско дрънкало - и той е забравил откъде излизя ляба.

 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не мисля че автора е прав. Ние не сме еднакви и именно затова сме толкова различни така че се налага да имаме визови режими един срещу друг, ограничения на трудовия пазар, армии, гранични полиции.
  О каква наглост, какво лицемерие - да си кютиш на столчето в ЕП, веднъж годишно правейки медийни екскурзии под конвой с американско въоръжение и да подпръцкваш патетични заклинания от пан-европейски либерализъм докато по йезуитски се правиш на неразбрал кои точно правила на Шенген не са спазили България и Румъния или кой ще плаща масрафа на гръцкия саботаж срещу еврото.
  Бузек, що си не гледаш цветята в офиса - фикуса там, мушкатото и нарцисите и да не се занимаваш с военни въпроси там където летят кушуми още.
  Дали ще следват демократично, авторитарно, социалистическо, комунистическо или друг тип общество зависи само от възможностите и способностите на либийското общество. Пък ако си толкова ербап иначе - покажи го и иди кажи същото в Сирия.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на Крум Страшни
  Крум Страшни
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Браво за статията! Много няма да я разберат, затова Лондон ни прати още две години в изолатора.

  zakonitenakrummm
 16. 16 Профил на инж.Бъчваров , Казанлък
  инж.Бъчваров , Казанлък
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако Господин Йежи Бузек , е на възраст между 30 и 40 години , бих Му препоръчал да отиде на беседа с някой психоаналитик . Но , ако е минал критическата възраст ,"простено да Му е", за глупостите, които пише за Арабския революционен процес , който протича през тази година...И моят дядо , който беше участник в 5 войни,през миналият век,до 60-тата си година ,имаше реална представа за "Световната политика" , но след тази възраст , когато здравият разум постепенно Го напусна,...., искате ли да ви кажа на 95-тата си годишнина , когато почина , какви Му бяха политическите възгледи ?...Погледнете моля , на не малка част от "нашите"депутати , на тяхното неадекватно поведение , което е резултат на възрастовата им дегенерация , и ще разберете защо от думите на Господин Йежи Бузек ,на втори план ,лъха старчески страх:.." моля , Ви не променяйте Концепцията за Държавата и Демокрацията, защото Аз , като "активен борец за демокрация" , желая нещо "простичко":Човечествто да Ми направи един ден "Паметник" и всяка година да Ми благодари на Него, като на "Светец". Да,ама Не ! Демокрацията не е някаква "Магистрала" ,с насадени от двете и страни рози и паметниците на видни "демократи" , а мъчително предвижване /Социална Еволюция/ на Човечеството ,чрез проби и грешки. Така се трупа социален практически опит....Аз бих Ви препоръча , да потърсите и да прочетете Есето на един истински полски демократ, Господин Анджей Вайда , написано преди 20 години , като предупреждение към Народите на Европа , в смисъл ,че докато Тези народи не изкоренят от себе си най-големият грях, според Него : ГОРДОСТТА , НАДМЕННОСТТА , АЛЧНОСТТА , Единна Европа никога няма да постигне своята крайна цел....Вгледайте се , тези дни , с какво презрение и надменност Управляващите се отнасят и манипулират зле облечените и работници и служители на БДЖ и ще установите, като мен , колко далеч са тези методи , от елементарно демократичните принципи на Държавно управление...А може би ,"някой" нарочно тласна Българската Нация по този анти демократичен път на развитие : да не би, ако се осъзнае, да проумее ,че Тези , които Я "помиряват" сега , са Онези , които Я ограбиха през миналият век ,че и до сега??? / с почит:инж.Бъчваров , Казанлък /

 17. 17 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#7] от "Вели":

  РЕЖИМЪТ НА ЖИВКОВ НИКОГА НЕ Е ОБЯВЯВАН ЗА ПРЕСТЪПЕН, ИНАЧЕ КНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД НЕ БИ ВЗЕЛ ТАКОВА РЕШЕНИЕ

  БКП НИКОГА НЕ Е ОБЯВЯВАНА ИЗВЪН ЗАКОНА, А САМА СЕ САМОРАЗТУРИ НЕ НАИСТИНА, А САМО ЗА ПРЕД ЧУЖБИНА КАТО СЕ ПРЕИМЕНУВА И ПРЕБОЯДИСА И СЪТВОРИ КЛОНОИРАНО И КОНТРОЛИРАНО МНОГООБРАЗИЕ

  НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРОВЕЖДАНА ЗАКОНООБОСНОВАНА ЛУСТРАЦИЯ ПОРАДИ ГОРНИТЕ ПРИЧИНИ

  САТРАПЪТ ЖИВКОВ И СЪРАТНИЦИ БЯХА ОПРАВДАНИ ОТ ПАРОДИЙНИ ПРОЦЕСИ И ЦИРКАДЖИЙСКИ ОБВИНЕНИЯ

  ДНЕС СА НА ВЛАСТ ТРЕТОЕШАЛОННИ КОМУНОМУТРОПОДОБИЯ, ПОРДИ НЕАДЕКАТНОСТ И НЕПРИЕМЛИВО ПОВЕДЕНИЕ НА ПРЕКИТЕ ДИНАСТИчНИ НАСЛЕДНИЦИ КЪМ СВЕТА, КОЙТО НЕ ГИ ПРИЕ.

  КАКВО ПОВЕЧЕ?

 18. 18 Профил на ит
  ит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Завладяха ме спомени за моята собствена страна, Полша преди 22 години, когато ние също се борехме за свободата си.

  Ние в Европейския съюз приемаме свободата като естествено право, като даденост"

  кое е вяеното? трябва да внимаваме при употреба на клишета- дори без да изпадаме в такива противоречия- пак звучат неискрено.

 19. 19 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Всичко хубаво, но статията звучи като стенограма от среща на Бузек с активистите на някаква младежко-юношеска организация.

  Има нещо предвзето в приказките му.

 20. 20 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Навсякъде по света хората искат да живеят при демокрация, да могат да поемат съдбата на страната си в собствените си ръце и да гарантират стабилно бъдеще за децата си."

  не е така - в абсурдистан има растяща маса мат'ряли, които искат твърдата ръка на бащицата да ги пошляпва, пази и храни с мизерна, но сигурна дажба кучешки салам.

  те обричат децата си на неграмотност и ограниченост във всяко отношение, на това винаги да бъдат никой, защото малкия човек е послушен човек.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 21. 21 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 511 Неутрално

  в българия 2 % искат свобода , останалите искат робство - за някой сито, за някой гладно, но обичаме да сме роби - работи и пий алкохол

  BG e мини империя на злото.
 22. 22 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  след като по изборно време господин бузек дойде да удари рамо на един реактивен и милиционерски режим не виждам защо се хаби да ни разправя сълзливи истории за демокрация и свобода.

  в негово лице ЕНП продаде нашата свобода в замяна на няколко герберски гласа в европарламента .

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK