Re:акция към Бареков: Няма значение откъде идваш, а какъв си и какво възпитание имаш

Трактори на зърнопроизводителите пред парламента, които ядосаха тв водещия Николай Бареков.

© Красимир Юскеселиев

Трактори на зърнопроизводителите пред парламента, които ядосаха тв водещия Николай Бареков.Драгомир Ненов, зърнопроизводител от Добруджа, ни изпрати писмо-реакция на вчерашното изказване на Николай Бареков, в което водещият обиди протестиращите и ги призова да се "омитат" от столицата.


Вашите реакции очакваме и на [email protected]

Свързахме се с Драгомир Ненов за повече подробности дали е участвал в протестите. Той обясни, че е арендатор от село Крушари (Добричко), където заедно с още двама съдружници от есента на 2006 г. обработват 15 000 декара земя. Ненов каза, че не е участвал в протестите в София, а само в техния район, защото е имал работа и защото разстоянието до столицата е доста голямо. "Не става въпрос за пари, а за чест", повтори той няколко пъти за какво според него са протестите на зърнопроизводителите.


Публикуваме писмото му едно към едно:
"В предаването "Гореща точка", излъчено по ТВ7 на 7 декември 2011 г., водещият Николай Бареков си позволи нещо, което не бяхме виждали за 22 години демокрация. Журналист заплашва и обижда хора, които мирно и в съответствие със закона изразяват гражданската си позиция.


Бихме искали да кажем на г-н Бареков, че думата "селянин" не ни обижда. Ние добре разбираме, че няма значение откъде идваш, а какъв си и какво възпитание имаш. Същевременно Николай Бареков като журналист би трябвало да знае, че просташкото поведение е изключителна проява на селски манталитет.


Не ни учудва, че човек с прякор Дудука го проявява, но не можем да разберем защо уважавана телевизия като ТВ7 търпи подобно недоразумение.


Г-н Бареков ни заплаши, че с неговите "ръчички като гуми на бегач" (както ги нарече премиера Бойко Борисов) ще пука гумите на тракторите ни. Не искаме извинението му, защото то не струва нищо.


Благодарим на всички журналисти, които изразиха възмущението си от простотията и подмазването на властта.


Благодарим им, че уважават правото ни, гарантирано в конституцията, макар не всички да споделят нашата позиция. Извиняваме се на всички жители на столицата, ако сме им причинили неудобство, но за съжаление няма друг начин да бъдем чути.


Искаме да е ясно, ние не протестираме, за да получим повече пари, а защото ни излъгаха. Имаме право на това и никой не може да ни го отнеме!"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK