Какво може да спечели Бойко Борисов, докато губи

Карикатурата е публикувана за първи път на 23 септември 2010 г.

© Иван Кутузов

Карикатурата е публикувана за първи път на 23 септември 2010 г.Спектакълът, в който премиерът Борисов порицава вицепремиера Дянков, порицал министъра Найденов, разиграващ се от края на миналата година, е поредният с цел подмяна на политическия дневен ред. А защо не и за прикриване на факта, че политически дневен ред изобщо няма. А и върху какво да стъпят политическите дебати, когато реформи не се правят, а се симулират? Като по учебник управляващите приватизират дискусията за себе си и я водят на език, изпразнен от съдържание.Вместо реформи, за които често говори, управляващата партия ни предлага козметични подобрения и модернизацийки

А политическият език с посланията, които носи, е един от най-важните индикатори за работата на политиците и за истинските намерения на изпълнителната власт. Както казва Оруел, има голяма разлика между политически дебати и политическо говорене. Дали обаче е подозирал, че политическият пиар ще стигне дотам, че да превръща празното политическото говорене в новина? Според Джордж Сорос пропагандата е умела подмяна на целите на държавата, въпреки че се позовава на истински аргументи. Аргументът в нашия случай е: нужни са реформи. Управляващата партия дори дава заявка за реформи. Но какво прави? Приказва и ни предлага козметични подобрения и
модернизацийки, опаковани като реформи


Пример 1. Здравният министър набляга на необходимостта от електронни картони. Добре, но електронните картони не са  реформа на здравния сектор, а екстра, която засяга преди всичко пациентите. Проблемът на здравната система не са пациентите и техните здравни картони, а липсата на ефикасност - неефективното колекциониране, изразходване и управление на пари.


Пример 2. В БДЖ имаше стачка. Твърдеше се, че е срещу реформата. Илюзията за някакви ефективни промени се поддържаше от управляващите БДЖ с купешки фрази от сорта: ''Кредиторите ще направят еди-какво си, ако не направим реформи". В целия шум  като реформа се представи само смяната на системата за трудово възнаграждение с такава, каквато имало в заводите на ''Форд''. Проблемът на БДЖ обаче не са заплатите, а отново неефективното колекциониране, изразходване и управление на пари.


 Браншовиците и статуквото


Здравният министър д-р Стефан Константинов, а и не само той, се държи като типичен представител на гилдията си. На кръгла маса ''Болничните настоятелства - между закона и практиката'' миналата година той не подкрепи идеята за контролен орган (нещо като настоятелство) в болничната система. Браншът просто не иска външни хора да го контролират как харчи. А дори във филми като ''Доктор Хаус'' и ''Клъцни, срежи'' единственият коректив на докторите e борд на настоятелите. Според министъра можело настоятелствата да отразят корупцията в обществото. Нима бордовете на директори в момента не я отразяват?


И децата знаят, че всеки бранш се стреми да се самоконсервира и е за запазване на статуквото, т.е. да продължи неефективното използване на средства. А в българското правителство браншовици дал Бог. Да не говорим, че надежди за реформи се възлагат не само на браншовици, а и на бивши синдикални лидери (Тотю Младенов).Не е ли време браншовиците в правителството да покажат, че наистина познават ресорите си и могат да ги променят

Нека приемем все пак, че браншовиците познават системата и могат да извършат реформи. Тогава не е ли време да покажат на какво са способни? Кога ще започнат и докога премиерът ще приема оправдания.


Въпросът е към премиера


Докога Бойко Борисов  ще си затваря очите пред опитите на министри да заблудят българското общество и него самия, че са в подкрепа на реформите и реформи се извършват, когато не получаваме нищо повече от леки пластични модернизацийки.


Разбираемо е, че си пази екипа - министрите са пълководци в армията, но той е истинският генерал. Дилемата, която стои пред генерала, е проста - изборът е между две несъвместими възможности. Те са:


Първа възможност. Продължава да си затваря очите за министрите и с имиджа си крепи поддържаната от тях илюзия, че правят реформи.


Втора възможност. Дисциплинира министрите, ако трябва, ги подменя и поема риска да извърши непопулярни реформи.


Последиците от решенията също са ясни:


В първия случай премиерът си запазва комфортната позиция да не рискува и подклажда с имиджа си празното политическо говорене, че има реформи. Проблемът с този избор е, че ако няма реални действия, парите ще свършат и гражданите рано или късно ще разберат, че това с реформите е мит.  А опасността за премиера е, че когато хората след време си дадат сметка за празното говорене, граденият сантиметър по сантиметър рейтинг ще се сгромоляса за дни, дори за часове. Може да се случи преди избори и премиерът да ги загуби.


Във втория случай премиерът налага реформи с риск да загуби част от рейтинга (но не целия), печели следващите избори, макар и без мнозинство, и пак е премиер, но на коалиционно правителство.Ще има ли реформи, ще има ли изход от кризата зависи дали от това дали ще надделее суетата или спортният дух на премиера

Свидетели сме, както се казва, на душевната борба на героя на сюжета с реформите и рейтинга. Изходът от нея, а донякъде и изходът от кризата зависи от това колко е суетен премиерът за рейтинга си. Ако надделее суетата, ще се опита да запази рейтинга, макар и с резултат загуба на изборите. По-интересен за нас е вторият случай, при който превес взима неговият спортен и боен дух. Тогава той ще се изправи очи в очи с опасността, ще рискува да загуби рейтинг, но ще си запази моралното право да управлява още един мандат. Във втория случай печелим и всички ние, докато в първия - губим. Или казано другояче: Ако премиерът губи рейтинг, печели цял народ.


Пък може да го подкрепим и да спечели. Защо не?

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зай Бай
  Зай Бай
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Рейтингът и реформите не могат да вървят ръка за ръка. Те са взаимно изключващи се. Избира се или едното, или другото.

 2. 2 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Не знам за Боко, но целукупния български народ сигурно ще спечели, ако той изчезне от политическия небосклон!

  ура и да живей!!!
 3. 3 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 733 Неутрално

  "Какво може да спечели Бойко Борисов, докато губи"- ЦВ. В.? Ако си тръгне сега - ще спечели политически рейтинг , но ще загуби много пари. А най-голямата заблуда е ,че

 4. 4 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Ако не предпиеме реформи, ще загуби следващите избори. дори магистралите, ако станат готови няма да го спасят

 5. 5 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Към коментар № 3.Най голямата заблуда е , че Бойко ги били лъгали министрите му и калинките и т.н. Цялоото правителство , начело с Боко лъжат на поразия ,докато крадат за последно.

 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Разстроено

  Интересен анализ, макар че не се съгласяам с всичко...
  Просто не вярвам в това Помпиерът да се тресе от особени дилеми, да го вълнува мястото му в историята, политическото наследство и какво ли не.
  Последните 2.5г. доказаха че суетата и имитацията на "реформи" са двигателя на действията Му, по простата причина че "политика" както и "политически дневен ред" изобщо няма.
  Много бих се радвал ако се сбъдне това "ако премиерът губи рейтинг, печели цял народ", понеже ще означава че безкрайно нужните и отлагани реформи са започнали. Опитът от миналото показва че Той просто губи времето на БГ с приказки и ментета..

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 7. 7 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Оценката на едно правителство не е според това какво прави, а според това какво електората си мисли че прави това правителство. Така че докато електората си мисли че правителството прави реформи, то правителството получава позитивите от късогледството на избирателите си, и не получава негативите от самите реформи.

  Така че при електорат на който лесно можеш да влияеш с пропаганда, всъщност това което трябва да правиш е да говориш за това каквото електората смятау че трябва да се прави. И да не правиш нищо.

 8. 8 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#1] от "Зай Бай":

  Така звучи логично, но дали народът на последните избори не каза, че иска реформи и ги очаква, тоест, ако и този път няма, няма да има втори път ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 9. 9 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Що ми се струва, че и в двата случая губим яко?

 10. 10 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#1] от "Зай Бай":

  Това е така, но в случай, че електоратът досега е имал стандарт на живот, който въпросните реформи да увредят. В нашият случай такъв няма, съответно няма как да бъде увреден и освен това в момента в обществото има небивало единодушие за необходимостта от реформи. ББ ще бъде пълен глупак ако изпусне момента.....

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  ББ не е поставен да прави реформи. "Ало, Ваньо" е най-показателния случай....

 13. 13 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  Бойко Борисов и компания ни представят един политически оргазъм, на който публиката се хваща, защото няма вече такива стойностни журналисти и политически анализатори като Тома Томов, Дмитрий Иванов и Кеворк Кеворкян! Когато няма обективна и стойностна публична критика на властимащите, нарцисизмът им избуява и се развихря!!!

 14. 14 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Грешни са вариантите - в първия има прекалено много условности, най-малкото защото гражданите КЪСНО ще разберат, че всичко е мит и заблуди. През това време парите ще са изтекли безвъзвратно! Тогава и да се срути рейтинга, Бойко ще си го КУПИ на безценица.
  А за другото - морално право да управлява - що за животно е това? У нас действа материалното право - последните купени избори го доказаха
  Апропо, колко струва един рейтинг, дайте ми число, плийс?

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на erinka
  erinka
  Рейтинг: 388 Весело

  Много добра статия, приятна за четене, много реалистична, браво на автора! Дава повод за размисъл

 17. 17 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1995 Разстроено

  "...политически дневен ред изобщо няма..." - няма и да има, защото нито има "генерал", нито пък подвластните МУ са някакви пълководци, да не опираме до армията-народ - разбита отвсякъде, без перспектива, без идеи, а точно това е МИСИЯТА на политиците. Жалкото е, че в БГ няма изградени такива, а назначени...

  Коментиране на анализираното, вече...
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 497 Любопитно

  аз лично мисля, че ББ е достатъчно компрометиран и някои имат документи за това, с което го държат и му нареждат какво да прави, а той като шут занимава целокупния български народ. Министрите му са със същите симптоми. Гласувай народе още един път за него!!!!

 20. 20 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Втора възможност(за Борисов). Дисциплинира министрите, ако трябва, ги подменя и поема риска да извърши непопулярни реформи"

  Как да стане?!? Та този човек и в пълна ментална несъстоятелност.Нивото му на мислене стига,за да се самохвали пред чалгарския си електорат,да противопоставя различни гилдии на обществото,да се държи като уличен хулиган.Мисля,че абсолютно разбира липсата си на капацитет да управлява и поради това е оставил съществената работа на ресорните си министри. А те са голо вода...

  И още нещо-Борисов има достатъчно ум да разбира,че не се справя,но два пъти повече самолюбие да си го признае.А това води до шизофренични проблеми ,от които страдаме и ще страдаме ние.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 21. 21 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Бас нята за добрия цар и лошите сановници е една удобна лъжа.Добрия ББ и лошите министри.Не вярвам, че дълго ще продължи таз приказка.

 22. 22 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Бойко Борисов и когато губи печели...Той ще е първия български премиер който ще повтори мандата си защото за две години направи толкова колкото другите не можаха да направят за 20 год.

  الرجل الكبير
 23. 23 Профил на boromy
  boromy
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Дали губи или печели Боко НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА !

  Въпросът е, че губи демокрацията държавността и нарнода от неговия престой във властта !

  Ще ви кажа и още нещо :"Не вярвайте в идеологемите"!.... Те са единствената гола кука, на която охотно кълват шараните.
  Затова гледайте какво има на масата ви . И какво има в джоба ви. Останалото са опити, да ви изядат десерта и да ви поизръсят.

  " Всички говорят за глупака и самохвалкото, че е глупак и самохвалко, но никой не казва това на него и той умира, без да знае за себе си това, което знаят всички."
  Лабрюиер

  ТУК СЪМ ! И ЩЕ БЪДА !... Милиционерщината няма да успее да ми запуши устата! Защото казвам ИСТИНАТА !!!
 24. 24 Профил на Зай Бай
  Зай Бай
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#10] от "Владимиров":

  Единодушието за реформи в обществото е само на думи и само ако засягат другите. А реформите няма да доведат до спадане на стандарта на живот, а просто доста ДЪРЖАВНИ служители ще останат без работа, а на другите ще им се наложи да си уплътнят с работа работния ден като в частния сектор. Но в средносрочен план това ще доведе до повишаване на стандарта на всички.

 25. 25 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тази статия е написана за празноглавците, които казват:" ама как,той поне прави нещо". И какво толкова е направил? Досега наблюдаваме само празни приказки, изцепки от сорта" европейците да взимат български пенсии и заплати" , едно голямо нищонеправене, назначаване на нЕкви каки с купени дипломи и партизанско минало, харчене на пари от резерва като за последно, само че като свършат почва веселбата и още много примери за нескопосаното им управление. Той не губи нищо, губим НИЕ!

 26. 26 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  Това доказва тезата, че рейтинг се печели с работа, а не с оправдания.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 27 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 920 Неутрално

  "Докога Бойко Борисов ще си затваря очите пред опитите на министри да заблудят българското общество и него самия..."
  "Дневник", не ни разсмивайте! Бойко нито знае как да се реформира системата, нито иска! Бойко си е пожарникар, и в това няма нищо лошо, но за ръководството на една държава са необходими други знания! Не може 135 години след възстановяването на българската държава, 66 години след ВСВ и 22 години след преориентацията от планова към пазарна икономика да търсим "гении" с не зная какво образование. Висшето ни образование не е кой знае какво, но никой не може да ме убеди, че между 200 завършили родните университети няма по един кадърен, свестен, знаещ?
  И докато дебатираме на тема "доброто и лошото ченге" в България остават само пенсионерите и кандидат-пенсионерите, и разни привилигировани - ченгета, военни, държавни служители и политици, сервитьорки, продавачки и масажистки, и так-там някой който работи и чете медиите единствено за да избере страната в която да емигрира.

 28. 28 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 497 Гневно

  [quote#21:"starez"]Бас нята за добрия цар и лошите сановници е една удобна лъжа.Добрия ББ и лошите министри.Не вярвам, че дълго ще продължи таз приказка.[/quote]

  И много напомня за времето ,когато се говореше за добрия бай Тошо и лошото му обкръжение.Те са шайка негодяи и мерзавци и "ръководят" (експлоатират,разграбват,уищожават) държавата като такива.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 29. 29 Профил на Ariman
  Ariman
  Рейтинг: 714 Разстроено

  Всички варианти предполагат човек, която прави разумен анализ на алтернативите и има ценности, да виждате грешката?, аз да...

  Човекът е мярка за всички неща.
 30. 30 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Бат. Бойко е прекалено влюбен в себе си и в рейтинга си и затова куража за реформи му се изпарява с първото по-сериозно недоволство в бренша, който се е заел да реформира. Много важно е и, че бат. Бойко не разполага с хора, които да познават браншовете които трябва да се реформират. Той назмачава, хора, които си нямат хал хабер от поверените им ведомства и става точно, като онзи клип в който един дава на маймуна калашник.

 31. 31 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Подмяната на дневния ред и непрекъснатите скандали са много удобни на управляващите. Създава се една мъгла, в която хората стават разногледи. Един ден е едно, на другия е точно обратното. Няма тема, която да се дискутира, да се предприемат действия и да се видят резултатите. Наблюдава се една говорилня и пушилка

 32. 32 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 877 Весело

  Какво е рецесия?
  Когато съседът ти остане без работа.
  Какво е депресия?
  Когато ти останеш без работа.
  Какво е излизане от криза?
  Когато Бойко остане без работа.

 33. 33 Профил на boromy
  boromy
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#12] от "Хи-хи":

  Гледай го тоя матрял значи..Ще вземе да се събуди !... Ще вземе да се усети, че важното е парите на овчия данъкоплатец да текат в джобовете на посочените от ГЕРБ -дали за доклада на английската банка, дали за третата употреба американски изтребители дето ще ги купуваме и плащаме с поколения, дали за ракетен щит да ни пази от..марсианците.. дали за охраната и помощта с наш кораб на бунтовниците от Ал Кайда в Либия, дали за десетките командировки ежемесечно на Дянков да си навести имотите в САЩ, дали за супер държавните посещения на Боко, дали за плащането на пенсия на 45 годишни "милиционери и генерали", дали за плащането на шофьори на дупедатите ни в парламента, дали за настаняването на наши хора на суперзаплати в супер "анализаторски" /супербезполезни/ БОРКОР и тем подобни органи ...
  "Няма" значение наистина..
  Важното е да се оберат парите от тези които така или иначе едва свързват двата края и да се раздадат на тези които ги имат вече в излишък и се чудят дали купуването на 6 апартамента годишно е достатъчно или пък взимането на 10 бона комисионна месечно си заслужава мърдането на пръста...

  ТУК СЪМ ! И ЩЕ БЪДА !... Милиционерщината няма да успее да ми запуши устата! Защото казвам ИСТИНАТА !!!
 34. 34 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 618 Разстроено

  "Проблемът не е негов, а наш, защото това е българският министър-председател. Въпросът е какво правим с такъв човек, след като падне от властта, което неизбежно ще се случи. Въпросът е как да го съдим. Като пубертет, който е ритал топка и пилеел нашите пари, вместо да се занимава с икономическата криза и общото благо, или като мутра, която е дошла на власт, за да разчисти конкуренцията, да се облагодетелства максимално от управлението си и да се превърне в символ на победилата несправедливост в българския исторически живот? "

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 35. 35 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Първата част на анализа е добра ..
  След това се говори за "имидж", за "разбиране " , но не правене на реформи и т.н. .
  Теоретично е така , само че ,имиджът е изкуствен, празен и повърхностен ..
  Той , ТЕ просто НЕ знаят какво да правят .А и ако някой знае - не иска да го прави ..Не са им ясни същността на нещата.. Нямат идеология и идеи.А ако някой ги има - то той си трае - за да не напусне бандата на власт- да не бъде изгонен .
  С две думи: едно е да знаеш , и да не искаш да го правиш , друго е да НЕ знаеш и следователно - ПАК да не можеш да го правиш :) Тези са от втората категория ..)
  А някои хора са въздухари, имат фалшив имидж - но той не е вечен..Такива сега 'управляват .ТЕ нито знаят как , нито могат да правят реформи:)
  Браншови интереси , корупция , митници - всичко опира до по- прозаични неща : Частен , личен интерес на една сбирщина, която има за цел да се увековечи , да стане олигархия/т.е. да се ОБОГАТЯВА властвайки/ , управлявайки ..)) Затова и не се пипа НИКОЙ от червената олигархия- напротив, "НАДГРАЖДА" се -както казва непрекъснато комсомолчето - президент ..
  ПРОСТИ хора - прости идеали ..
  С такива си имаме работа..Т.е. с лукавия, но не са толкова умни и хитри , колкото дявола ..:)
  Обикновени бандити-пост комунистически...)) Тези хора са срам за България и няма никаво значение - как щели да управляват , АКО.. и т.н..
  Те просто не трябва да управляват, защото не могат , защото са невежи, неграмотни , корумпирани, генно увредени , измамни , популисти , двулични, криминални ..
  С две думи -отпадък на обществото ..)

  BIG AL
 36. 36 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 605 Весело

  Погледнато през печалба/загуба в краткосрочен план, нищо няма да спечели, което вероятно го ужасява. Страхът от падане зад борда е реален и Борисов го е признавал публично.

  Но в дългосрочна перспектива, предприемайки реформи (макар да се съмнявам за наличие на капацитет за подобна стъпка) все още има шанс да си запази място в историята.

  http://www.chara.blog.bg,
 37. 37 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Хайде да не се правим на толкова лапнишарани, а? Те са дошли на власт благодарение на и за да обслужват интереси, и съвсем не от и в името на избирателите си. Който си е мислел друго и се чувства разочарован, да пие една студена вода и да усъвършенства техниките на оцеляване в джунглата, и следващия път да знае какво точно иска да се случи в тая държава, а като не го получава - да протестира и да си защитава интереса.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 38. 38 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 859 Неутрално

  [quote#35:"BIG AL"] само че ,имиджът е изкуствен, празен и повърхностен [/quote]

  Но важния е точно имиджа. Електората не знае всъщност какво трябва да се прави. Той знае само какви резултати иска.

  Само че и сам не вярва, че тези резултати ще бъдат постигнати. Така основното става какви оправдания си измисля човек за да изпълни очакванията на електората.

  В България не се продават позитивни очаквания - тогава една камара народ ще почне да ти говори как това не може да стане. В България се продават оправдания. Хората са свикнали те самите да се оправдават и разбират това държание и в политиците. Всеки един човек харесва хора, които разбира. Пък било и тези хора да не разбират нищо.

 39. 39 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#31:"forumer"]Създава се една мъгла, в която хората стават разногледи. Един ден е едно, на другия е точно обратното. [/quote]
  И само след няколко седмици ще гръмне новината: АЕЦ Белене - започваме! Д..е да ви е яко!

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  ..., но ще си запази моралното право да управлява още един мандат. Във втория случай печелим и всички ние, докато в първия - губим. Или казано другояче: Ако премиерът губи рейтинг, печели цял народ.

  Цветозар Вълков е овладял доста добре лицемерието, подмазвачеството и двуличието. И колко грозно и долно е перифразирал думите на Апостола Левски.
  Матей 20:1-16: както сам Господ каза: Така последните ще бъдат първи, а първите - последни. …предсрочни избори няма да има, защото шансът на Борисов и компания се крие в последната година на мандата? - политика, сълзи и надежди ... Берлускони сам се убеди, че няма да може да управлява до 2013 г., когато изтичаше мандатът му. В последните дни на власт той очакваше да окаже натиск върху опозицията да гласува за плана за оздравяване на италианския бюджет, съдържащ мерките, поискани от Брюксел. Опозицията го направи на драго сърце, защото чу обещанието на премиера, че след това гласуване той ще се оттегли. Италианският премиер беше поредната жертва на дълговата криза в еврозоната. Другите бяха ирландският премиер Брайън Кауън, португалският му колега Жозе Сократиш, словашкият премиер Ивета Радичова, гръцкият премиер Георгиос Папандреу, испанският премиер Хосе Сапатеро, които дори обявиха, че няма да се борят за нов мандат и на идни парламентарни избори. Папандреу, Берлускони, Сапатеро, Жозе Сократеш, Брайън Кауън, Ивета Радичова – Кой ще е следващият ? Капитана на "Титаник". Много магистрали, а път - за никъде. Защото и сегашните магистрали не водят към забогатяване на държавата, към укрепване на икономиката, към финансова стабилност и най-сетне - към благоденствието на българския народ.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 859 Неутрално

  [quote#41:"daniel_defoe"]Бойко прави гуша и т.н. [/quote]

  Еми направи гуша, от както е във властта е станал баси плондера.

 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  [quote#22:"bigman1"]Той ще е първия български премиер който ще повтори мандата си защото за две години направи толкова колкото другите не можаха да направят за 20 год. [/quote]

  Ама това като го повтаряте 1001 пъти се надявате да стане вярно, така ли?
  Я ни опресни паметта какво е направено за 2 г?
  Не става дума за магистралки (доста отпочнати преди Него) и спортни зали, ами за пенсионното и здравното осигуряване, разходите за МВР, МО, образУвателната сфера и.... и... и...
  Бих бил доволен ако науча КОНКРЕТНО (и несимволично) какво е постигнала Пожарната Команда в тези сфери (примерно)...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 618 Весело

  Господ Бог, в безкрайната си милост към нашата нация ни надари с тази тиква, а избирателят, в своята мъдрост, му даде пълна власт да управлява тази "древна и млада страна, люлка на цивилизации" !
  Да ни е жив и здрав още дълги години, защото той от власт няма да слезе.

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 45. 45 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#41] от "daniel_defoe":

  Едва ли има нормален човек, който вярва че парите на Бойко Банкянския са от заплата от по наколко хиляди лева, както и че приятелката му купи СИБанк с пари от заплати, когато предишната му партия дойде на власт!

 46. 46 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Бойко го показва със действията си играе Тенис , Шах и Футбол със мутри босове Мафиоти на престъпни групировки , има негови снимки във Нета ... Страх го е и се навежда и не смее да ги СЪДИ , ПОСТАВЕНИТЕ Милионерите мишки Олигарси .... Мафията във България ... ВЪВ ЗАПАДНАТА ПРЕСА ГО ПИСАХА

 47. 47 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Разстроено

  [quote#39:"shumkar"]И само след няколко седмици ще гръмне новината: АЕЦ Белене - започваме! Д..е да ви е яко! [/quote]

  Мда,,, дано не си прав.... единствената надежда е от ЕС да му набият канчето достатъчно здраво; иначе рублите и русопатията не се съмнявам че надделяват...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 48 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Под "Реформи",масата от идиоти разбира,да правят,както каже Костов!Добре,ама "реформата" на Костов на времето се състоеше в това,да замени едни мутри с други,да даде неограничени пари на лекарското съсловие,като рекетира целия народ,да сложи ръка на правосъдието!Е ВИДЯХМЕ ДО КЪДЕ ВОДЯТ ПОДОБНИ "РЕФОРМИ"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на grozd
  grozd
  Рейтинг: 393 Неутрално
 51. 51 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Рейтинга и реформите не могат да вървят "ръка за ръка," защото сме нация от ГАНЮВЦИ и АНДРЕШКОВЦИ....Всеки гледа да НЕ дава и само ДА взема...

 52. 52 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#49] от "latcho59":

  Папагал , докога ще повтаряш едно и също. Иска ти се работата Бокова да е отървана, събуди се бе мо9мче, нищо че си на 60 години.

  Няма шики-мики.
 53. 53 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 618 Весело

  България се управлява от инфантилен тип, страдащ от нарцистично разстройство...Имаме проблем с министър-председателя. Но още по-големият проблем е, че всички го виждат и по-голямата част от българите си траят. Някои даже се опитват да хитруват по политологическа линия и да съчиняват приказки за предсрочни избори, политически нагласи, обществено одобрение и прочие глупости, които обрастват със сериозност тази нелепица, която се води за български премиер...Ние следваме прищевките на един хахо, който смята себе си за изключителен футболист, за голям тенисист и незабравим държавник.
  Голяма част от българите, които гласуват за него, си мислят, че гласуват за политик, а всъщност си избират шут, който да ги радва вечер по телевизора и да ги краде, задоволявайки двете български ценности – сеирджийството и мазохизма.

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 54. 54 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Мантрата "реформи" не слиза от устата и на политици и на драскачи! А не се говори за подобряване на управлението или просто за добро управление. Защото доброто управление не се изразява само в самоцелното правене на реформи, а реформите, когато са с доказана ефективност, са един от елементите на доброто управление! Всеки нов управник през последните 20 години идва със заканата да прави реформи, които в повечето случаи се изразяват в доразрушаване на все още неразрушеното.

 55. 55 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Статията е слаба!
  Съображенията са ми следните. Логиката върху която е аргументирана и спрямо която се извеждат предложенията прилича твърде много на наивната вяра на руснаците в Сталин по време на терора през 30-те години на миналия век. Излиза, според автора, че Бойко Борисов е някакъв Голям Добър Благ Брат, който всъщност не знае какво се случва и че проблемите, тормоза и злото са резултат от прикритите действия на неговите подчинени. Авторът ни казва едва ли не, че г-н Борисов не знае, но трябва само да разбере и с магическата сила на добрия герой ще превърне ситуацията отново в добра.

  Не, не и не!
  Подобен тип логика - добрия герой, убиец на змейове спасител на селото - ни докара до общественото нещастие, в което живеем днес.
  "Бойко Борисов" не е невинност, която трябва да пазим. "Бойко Борисов" е знак за безпардонна, вупиюща некомпетентна простащина и корупция; и докато авторът не осъзнае това резултатът ще е слади и неубедителни текстове като горния

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 56. 56 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#51] от "hinin37":

  Правилно - обаче в една държава, където имаш такава комунистическа опозиция просто не можеш да правиш много неща, защото се изопачават и те блокират. Защото все пак за провеждане на цялостна реформа трябва време и това време обикновено е повече от един мандат. В случая грешката на тези управляващи е, че не почнаха още отрано, но и това е донякъде ясно защо стана - трябваше им година и нещо да поразчистят боклука от всички етажи на властта, укрепен там на квотен принцип от тройната. Само че така пропуснаха реалното време за реформите, а именно първите две години.

 57. 57 Профил на Solingen007
  Solingen007
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Цветозареееее, Цветозаре,

  пари не се "колекционират", а се "събират". Колекционират се само отделни монети или банкноти, но и марки, картини, мебели, китайски порцелан. А ти, преди да седнеш да се изказваш да беше посъбрал, казано по твоему "колекционирал", малко акъл, малко образование. Ама то всичко е до време.

 58. 58 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Ако нещата с реформите продължават в същия илюзионен характер на кабаретно-водевилно шоу, ще си позволя да перефразирам един от най-великите българи

  "Ако Бойко спечели, губи цял народ."

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 59. 59 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  С тази статия авторът се опитва да подмами Боко в капана на реформите.
  Няма да стане.
  Боко може и да е тъп като гъз, но е хитър като невестулка.
  Надушва клопката и заобикаля.
  Боко е популист. Силата му е в говоренето.
  Може за три години нищо особено да не свърши, освен една-две магистрали, но така ще ореве орталъка с тях, че ще придобиете усещането, че се претрепва от работа.
  Представете си в някоя друга държава, правителството да се отчете само с няколкостотин километра път, а икономиката да е умряла, една трета от хората да са без работа и страната им да е твърдо последна на континента?
  Ще го изритат като мръсен парцал.
  Тук обаче, номерът минава. Щом медиите и едрия капитал са зад теб, всичко ще мине.
  Боко ще продължи да я кара както досега. Много приказки и нищо насреща. Ще говори за реформи, но на практика само ще симулира.
  Тези, от които той зависи нямат интерес от реформи.

 60. 60 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Бойко е въздух под налягане и нищо друго. Въпрос на време е хората да разберат, че парата му стига само за свирката. Има начин на говорене, който очевидно привлича една маса от елементарни хора, но и това няма да е вечно. На последните избори имаше подкрепата на 25 % от българите и то при положение, че много хора гласуваха не защото харесват ГЕРБ, а защото не искаха да дадат гласа си за Калфин. С 25 % няма как да управлява в следващ мандат.

 61. 61 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Колко много разбирачи и гении за управленци в тоя форум!...И в същност само плювачи...Плюването не е работа, лоша нехигиенична привичка на нещастници...

 62. 62 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Реформата в МВР не може да направи камо ли в държавата.
  Пример от вчера. ТИР - аджиите били виновни за задръстванията и трябва да им се напише акт а в същото време уволнява шефовете на АПИ защото не се били справили със снегопочистването. Ако е било обработено трасето няма ТИР да се завърти а вериги на два три пръста сняг и гуми с шипове разрушават пътната настилка .Той никога не е виновен а са виновни четирите сезона, международното положение и световната криза като, че в Турция няма криза та има ръст на БВП. Като е толкова сигурен, че електората го уважава защо не отриде при хората на магистралата а изпрати други да опират пешкира защото не е публична тайна кой реди борда на директорите в Държавните Фирми.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 63. 63 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  [quote#22:"bigman1"]Той ще е първия български премиер който ще повтори мандата си защото за две години направи толкова колкото другите не можаха да направят за 20 год. [/quote]

  Можеш ли да посочиш 5 неоспоримо големи неща, които правителството му доказано е свършило?

 64. 64 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 860 Весело

  [quote#42:"kai"]Еми направи гуша, от както е във властта е станал баси плондера.[/quote]
  Станал е като български поп след пости.

 65. 65 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И България и Българите, се ДАВЯТ в ПОЛИТИЧЕСКА АМАЛГАМА, от която НЯМА ИЗХОД! Само Земеделския Министър Найденов, проявява нестабилни белези на ЧЕСТНОСТ и ДОСТОЙНСТВО, но и той не оцелява, защото БОРБАТА КАКТО СРЕД КОНСПИРАНТИТЕ, така и МЕЖДУ КОНСПИРАНТИТЕ се засилва. Трайчо е шмекер. Другите са ПРО Бойко. Властта след прехода от УПЛАШЕНА, се превръща в СТАБИЛНО СЪЗАКЛЯТИЕ, и което е най-важното, че тя ПАКРИВА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ АСОЦИАЦИИ. Проблема е там, че дали изборите, са ЧЕСТНИ или МАНИПОЛИРАНИ, няма никакво значение. ЦЕЛТА на всички е ЕДНА. Ще изчакаме и Плевналиев но ТОЙ ОЩЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ДА СИ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ в такива времена.
  Клип от Живков на скоро след прехода................
  http://www.youtube.com/watch?v=L05IXbW3Yuc&feature=endscreen&NR=1

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 66. 66 Профил на Tsvetozar Valkov
  Tsvetozar Valkov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Здравейте, радвам се, че този пьт се получи истинска дискусия. Поздравявам всички вас с малки изключения от новосьбудилите се форумджии, които пак излезнаха от темата. Много е хубаво, че се включвате с конструктивни мнения независимо каква позиция и теза заемате! и Благодаря!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#66] от "tsvetozar":

  Бедата на някои литератури е там, че мислещите не пишат, а пишещите не мислят. Голям брой млади автори допускат грешката да приложат облепен с марки плик, адресиран до самите себе си, и достатъчно голям, за да се сложи в него ръкописа. Това е прекалено голямо изкушение за редактора.

 69. 69 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Заключението пропуска да вземе предвид една важна подробност на падането от власт в Абсурдистан - разплатата.

  Преразпределяйки баницата Бойко си създаде немалко врагове, а и си сложи подписа под немалко кражби.

  Предвид, че ЕС все още чака у нас да бъде осъден поне един голям мафиот и/или политик, ако падне от власт Бойко рискува да стане точно този първи осъден едър играч.

  Той е особено подходящ и поради слабата квалификация на екипа си и безцеремонния си личен стил, които са допринесли кабинета Борисов многократно да потъпква явно закона и да прави услуги на бандити и олигарси без след това добре да заличава следите и да придава законен вид на беззаконията и кражбите си.

  По причина на висящия над главата му меч на Темида оцеляването на Бойко като фактор в политиката е за него единствената гаранция и за личното му оцеляване, и той ще се стреми към него с всички сили. А за тия дето са му гласували доверие и се надяват той поне накрая на управлението си да направи нешо за тях - ядец! На тях и без това не може да се помогне. Излъга ги Царя, излъга ги и Пъдаря, въпрос на време е да ги поведе някой нов празнодумен популист.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 70. 70 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Статията не казва нищо ново.
  "...Докога Бойко Борисов ще си затваря очите пред опитите на министри да заблудят българското общество и него самия..."
  Горният цитат, всъщност е поредната журналистическа баданарка, която крепи "генерала". ТОЙ е всичко! Народът МУ е мат'рял, министрите МУ - лъжци и нищоправци, а видите ли, ТОЙ е сам, САМ срещу всички зли сили, само ТОЙ може да оправи нещата, но ... незнайно защо не го прави. А не го прави, защото ТОЙ е некадърник, та дрънка. Метър на метър уста и микрон мисъл. Това е реалното положение. И въпросите не са към Борисов, а към българската журналистика: " Вие, драги журналисти, защитници на обществени интереси ли сте или поредните ибрикчии, подмиващи жълти гащи! Защото ТОЙ е все "в бяло", но с издайническо жълто-кафяво по дъното на потурите! ТОЙ! Проблемите ще решава човекът, който дефакто ги създава! Хайде холан, журналисти. Погледнете и собствените си потури.

 71. 71 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  само мога да кажа че такива екземпляри, като Калинка, като тая закръглената дето смени гсин президента , не са сложени от незнание, критерия е колкото по престъпни и прости личности се слагат толкова по лесно е да се ползват за бушони и краля -слънце да продължава да свети за матриала, и моля не ме опонирайте, щото като цяло тия за които е правена тая пиеса , не четат тук а повечето дори не могат да четат и пишат

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 72. 72 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Според едно от определенията : УПРАВЛЕНИЕТО е прилагане за ЗАКОНА ...
  Как се прилага Закона , за да бъдем по- кратки ??
  КАК се "прилага" по отношение на ЛУК, например ?? А ми изменя се наредба и Законът НЕ се прилага ..Как се прилага той при тимаджийте ?:) Получават си алеята :)..
  Ами при цветита , герговци , пещерските , Р.Овч., онази Емел и т.н. ??:)
  "Прилага" се така , че министри се отказват от подписите си ../при миньори, земеделци и т.н../
  ДАЖЕ не се правят промени , преди изборите , хоората се заблуждават , гласуват и ..следват "обмислени" промени в Закона :) Т.е. евтини , селски , бандитски хитрини ..
  Една банда , все пак , не се управлява , като една държава , например :) Е, някъде по света се "управлява" , но си мислехме , че сме минали този период ..
  След това, следва :"реформи," в пенсионната система , но НЕ се пипат привилегированите меверджий, военни папкаджии и т.н. ..
  С други думи - 'управлява се " в интерес на определи касти или съсловия, както при комунизЪма ..Всичко добро- за нашата банда - осстаналите - да го ду..т..)
  А Законът трябва да е еднакъв и да се прилага еднакво спрямо ВСЕКИ и ВСИЧКИ , без значение, кой , какъв е ..ТАКА поне е в цивилизованите държави ..
  У нас , очевидно не е така ..))
  Демокрацията , освен всичко друго , включва и РАВЕНСТВОТО пред Закона на всички ...

  BIG AL
 73. 73 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Би могло да се направи заключението, че въпреки усилията на "Твореца", някои са "орисани", да бъдат вечно слепи и глухи! Защо се пропуска толкова важен и очебиен факт, че Вожда, цялата му свита и "бизнеса" около тях, водят собствените си дела, прекомерно безпроблемно, безкризисно и изключително успешно, за сметка и в името на всичко останало? По тази причина, не би трябвало да са глупаци, доста умни и комбинативни са, за да съумеят да превърнат собствените си "успехи", не само като такива за цялата държава, но и в интерес и доброто на гражданите и! Тогава кои ли са глупаците, защото държава без такива няма?

 74. 74 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Много слаб анализ. Никакви дилеми не стоят пред Боко. Поредното внушение, че той взема важни решения. Ами не, не взема. Той изпълнява. И добре се справя с изпълнението. Успява да насочи озлоблението към нарастващата мизерия към поредното съсловие. Мисля, че дори в такива случаи му суфлират. Щото е тъп като задник.

 75. 75 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Хубава статия ама автора не е разбрал нещо.
  Бойко е на власт не за да провежда реформи както може би се очаква от него след като настояващите за реформи го избраха, ами за да предотврати реформирането. Бойко е на власт за много тесен интерес - своя личен и на групата феодали и олиграси около него. И това го прави между другото, докато изпълнява същинската си цел - да ни отдалечи от ефектвното ни членство в ЕС, Шенген и €-зоната.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 76. 76 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Статията е доста добра за бг-реалностите.
  По много от критикуващите журналистиката не е още изпращана патрулка по петите им... така че си ръмжат, без да се замислят.

 77. 77 Профил на LadyBug
  LadyBug
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#13] от "Дедо Либен":

  Точно пък Кеворкян как видя като стойностен?

 78. 78 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 551 Любопитно

  брей, от критики с/у "успешното" икономическо НАправление, над сто пункта ми падна рейтинга за ден...
  Поне зная, че рейтингите на Дневник са поръчка извън редакцията - няма как директно да критикуваш и да имаш висок рейтинг! Нямам нищо против да не ми пипате рейтинга, стига да е на нула винаги

 79. 79 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 509 Неутрално

  бих искала премиерът ни да е образован подходящо - т.е.да е завършил поне икономика, да говори 1 или 2 западни езика, да не се показва толкова често по 'телевизора'а да работи и когато трябва да бъде безкомпромисен, да хване брадвата, а не шкурката...много за рязане има, но къде му е куража....

 80. 80 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Промяната предвижда даване на временен лиценз, с който "Росенец" да продължи да работи необезпокоявано в следващите ДВЕ години въпреки нарушаването на наредбата. ..
  ,,,,,,,,,,,
  Ето така МАФИЯТА , руска или българска - няма значение , 'СПАЗВА" Закона..)
  Просто , МУТРАТА го променя..Той преценява- кой може и кой , не може ..Като в крими бандите :))

  BIG AL
 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#73:"Musashi"]Защо се пропуска толкова важен и очебиен факт, че Вожда, цялата му свита и "бизнеса" около тях, водят собствените си дела, прекомерно безпроблемно, безкризисно и изключително успешно, за сметка и в името на всичко останало?[/quote]

  Няма такова нещо. Кризата фалира много от родните лакоми и късогледи тупани и днес дори едрите олигарси оцеляват само с помощта на все по-видими и отчаяни кражби, за които един ден ще платят с ранна смърт или затвор.

  Може да ни изглежда, че успешно разширяват сферите на личните си монополи, но всъщност нямат избор - трябва непрестанно да бракониерстват в нови територии, за да спасят стандарта на който са свикнали, и да продължат да поддържат безнаказаността си с платени медии и подкупи към политици и магистрати. Хранителната им основа се свива и са се хванали гуша за гуша в борба за остатъците, като оцеляват само най-силните и адаптивните.

  Тимаджиите, примерно, въпреки щедрите подаръци на Бойко, като "Алея Първа", житарските субсидии, зала "Армеец София" и прочие, в момента преживяват главно от източване на пенсионните фондове „Съгласие” и „Сила” , които контролират.

  Цветелинка пък нагази във ВЕИ бизнеса, защото секна потока от руски мафиотски пари, чието изпиране беше доскоро достатъчен източник на препитание за нея.

  Черепа поминуваше добре от строежа на магистрали, обаче там перспективите са мъгливи - едно че много проекти се замразяват и отлагат, и друго, че по текущите ЕС може не само да не даде пари, а и да поиска връщане на вече преведени пари, които са били неправомерно изхарчени.

  Тия дето са се нагушили от заменки също ще пострадат, защото за ЕС замяната на кон за кокошка е неправомерна и непозволена държавна помощ, така че заграбеното рано или късно не само трябва да се върне, а и да се платят компенсации за неговото неправомерно експлоатиране!

  Медийните магнати като Гергов, Пеевски/Доган и Любо Пъпката, пък падат в собствения си капан - години наред те усилено нарочно опростачаваха своята публика, за да я направят податлива на своите рекламни и политически внушения, но днес тази публика е докарана до такова състояние на постоянно отегчение, примитивна импулсивност и безцелна хиперактивност, че е развила своего рода медиен Attention Deficit Disorder и осъществяването на какъвто и да е продължителен и съдържателен контакт с нея е почти невъзможно. Така тази публика става лесна плячка за всичко ново и шарено, давайки шанс на нови медии да пробият с мъка градения медиен монопол на Герговская Правда, Доган Хабер и Пъпка Нюз.

  Та впечатлението, че живота на герберасите и техните спонсори е мек и лек е измамно - кризата ги изправи лице в лице с последствията от тяхната ненаситност, недалновидност и неоправдано усещане за всемогъщество и недосегаемост, и този път държавата не може да ги спаси дори да иска, защото в бюджета пари няма, и заем няма кой да отпусне, а и не остана какво да се открадне лесно, бързо и безнаказано.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1008 Весело

  До коментар [#42] от "kai":

  Това е защото от рязане на ленти не му остава достатъчно време за мачлета. Жертва се за нас човека и обикаля цялата страна да реже ленти и не остава време за спорт

 83. 83 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  Не търсете под вола теле! Високият рейтинг на ББ се дължи единствено на отвращението на народа от всички, които досега са се упражнявали във властта! Той е резултат от сравнение, който всеки прави за себе си. ББ не е виновен, че печели при това сравнение. Да приемем, че всичко, написано за него в коментарите досега, е истина! Тогава представяте ли си, как изглеждат в очите на обществото тези, от името и под патронажа на които се изливат всички негативи във форума?

 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3638 Весело

  ...Докога Бойко Борисов ще си затваря очите пред опитите на министри да заблудят българското общество и него самия, че са в подкрепа на реформите и реформи се извършват, когато не получаваме нищо повече от леки пластични модернизацийки...

  Божкеее!
  Начи ... Царот е добър, ама министерите Му кофти?
  И това в раздел "Анализи"?
  БаФФФФФФ!

 85. 85 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Горкият СКГ на времето процеди пред с репортерките, че едвам издържа и си ляга след полунощ: бил само с една стара глава и две ръце... Бодрият празноглавец, който българите-тъпанали поставиха начело на Дължавата явно има пък време за всичко друго, само не за истинска работа... Какви истински реформи бе, байовци?! Още много хора вярват в привидения...

 86. 86 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1032 Любопитно

  "....Докога Бойко Борисов ще си затваря очите пред опитите на министри да заблудят българското общество и него самия, че са в подкрепа на реформите и реформи се извършват, когато не получаваме нищо повече от леки пластични модернизацийки...."

  Бочо не си затваря очите, да бъдем наясно. Бочо управлява своите министри като марионетки и никой нищо самоволно не предприема. Така че той е основната причина за статуквото. И няма разумен довод, който да ме убеди, че причината за статуквото може и иска да го промени. Надежда всяка оставете. Освен ако сте наивни до безкрай...

 87. 87 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Някой по-горе писал зададе въпрос кои пет неща е направил Той . Изброявам :
  1. Предложи Румяна Желева за еврокомисар .
  2. Назначи Калинка на ръководен пост .
  3. Спаси Вучката от уволнение .
  4. Спаси складовете на Мишо Бирата от ревизия .
  5. Вкара 4 или 5 гола , забравих , моля за извинение на ветераните от ЦСКА .
  Моля да продължите ...

 88. 88 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Основна грешка на тази статия е че се опитва да анализира и да търси логика и разум в действията на гн. Бойко Борисов.

 89. 89 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#83] от "Дон Кихот":

  Не си прав - Бойко е популярен, защото мат'ряла го разбира какво говори. Дрънка глупости, но това са достъпни глупости. Шикалкави, хленчи, клични и се оправдава, но същото правят в ежедневието си и неговите избиратели, затова го харесват - защото се разпознават в него, защото чувстват, че е един от тях.

  Бойко е антипода на доктор Хаус - нищо не разбира и нищо решително не предприема, но говори разбираемо за лаика (понеже самия той е лаик), и пациента-народ умира спокойно под съпровода на бодряшки уверения в скорошно оздравяване.

  Изправен пред избора между ефективност и комуникативност мат'ряла избра комуникативността, защото когато някой опитен и образован държавник се занимава изключително с ръководство на държавата, и не обръща много внимание на общуването с избирателя, то последният се чувства пренебрегнат и преметнат, и чувства че нищо не разбира от действията на политиците, както и от проблемите, с които те се сблъскват.

  А при управлението на Бойко проблемите биват опростявани до ниво на което дори Бойко да може да ги разбере и обсъжда, което значи че и редовия гражданин ще може да ги разбере и обсъди, понеже познанията и способностите на Бойко са на едно доста посредствено ниво. Това създава на бай Пешо и баба Пена, че са в час, че разбират какво и защо се случва, а следователно го и контролират, и разни изпечени и изучени политици не могат да ги премятат както си искат.

  Само че когато след няколко години свършат парите за пенсии и помощио за бай Пешо и баба Пена, ще се разбере, че работата на лекаря е да лекува, дори процеса да болезнен и неразбираем за пациента, а не да развлича и да вдъхва празни надежди на умиращия болен.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 90. 90 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#2] от "пуц муц":

  целокупния бсп, дпс народ може и да спечели нещичко и то по точно тяхните видни представители и кръга им приятели... но за останалите като тебе ще има пак захарен памук на кол.....

 91. 91 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "пуц муц":

  Е да Гоце ще спечели най много.

 92. 92 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#86] от "aldy":

  Не си прав - Бойко се опита да събере за министри хора по-прости и пъзливи от себе си точно с описаната от тебе цел, но не му се получи. Принудиха го покрай Желевките, Калинките и Найденовците да вкара за фасон и няколко министъра, които са в час, макар и не задължително добронамерени към обществения интерес.

  И сега, макар че за пред медиите министрите му се подчиняват, то в ресора си по-способните, като примерно Трайков, си правят каквото си знаят, защото за Тиквоний Банкянски всичко по-сложно от елементарни мутренски договорки като "аз на тебе, ти на мене" е непонятно и той не може да схване как го манипулират и как си плетат кошничките, че да им попречи.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 93. 93 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Гн. Бойко Борисов е непредсказуем. Преди обяд ще каже нещо и следобяд ще го опровергае. Наблюдава се типично раздвоение на личността характерна за ... е всеки знае. Това му качество, или болест, се отразява на политиката на партията му и на управлението на страната.
  Като пример заглавията на две статии публикувани в Дневник.
  01 юни 2010 - "Пушенето е забранено навсякъде"
  04 юни 2010 - "От днес пушенето отново е разрешено почти навсякъде"

 94. 94 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бойко е най-великият стратег и шахматист на всички времена, защото мисли един ход НАЗАД, което хвърля всичките му опоненти в безнадеждно объркване и ги изтощава чрез непрекъснато търсене на умисъл и капан там, където има просто ограниченост, примитивност, страх и липса на въображение.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 95. 95 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#94] от "Pavlik Morozov":

  Стратег

 96. 96 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  там е работата ,че всички ведущи драскачи по тема Реформи разбират следното..има едни лоши хора които са откраднали нашите пари и тези лоши хора трябва да бъдата арестувани и обесени , а парите върнати на народа... и понеже това е невъзможно всички очакващи подобни "реформи" запяха песничката ама тези повече крадат от предишните..просто този начин на говорене е по лесен..Но никой не казва какво следва после ... после си мислят ,че ще се случи чудо и О миг поспри - всички ставаме богати и щастливи...

 97. 97 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#87:"gh19"]Някой по-горе писал зададе въпрос кои пет неща е направил Той . Изброявам : [/quote]
  типично по булгаристански ... гледаме къде е сгрешил някой ,че да му "натрием " носа и изпикаем на мутрата..Само че и петте точки са елементарно заяждане за супер дреболийки ..Даже ти гъхъ19 си правил по големи дебилщини в живота си , но не се чустваш нито виновен ,нито гузен...Румяна Желева ( не казвам ,че ставаше ) но бе по долен начин оплюта от свои и то от кого някаква добричка мърла , която с женските си способности се добра до позицията на която е в момента..за така шумно сочения вече 2 г. пример за някаква калинка се забравя ,че тя е продукт на предното управление и по точно казано ТЯ измами всички пак чрез женските си способности и наглия си тарикатлък... за останалото е още по тъпо да се коментира....
  За разлика от предните управления къде има наистина показателни злоупотреби с публични финанси...но това вече е забравено и сега под диригентската палка на тройната коалиция шумно обясняваме сега управляващите какви са лоши крадливи и т.н. с мизерни доводи на ниво кръчмарски сплетни....

 98. 98 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Безсмислено е да се анализира управлението на гн. Борисов. Всеки който се опитва да го прави се принизява до нивото му.
  Държава се управлява със закони и с прилагането им. До сега ГЕРБ не са въвели нов закон и изобщо не могат да се справят с прилагане на закона. На практика държавата най-откровено се управлява от мутрите. Всеки може да я изнудва, вижте какво се случи с националните паркове, Ски Витоша успя да ги изнуди. Вижте какво се случи с Лукойл, на практика се получи това което Лукойл иска.
  Ако ГЕРБ успеят да въведат поне един закон и да успеят да го приложат ще бъдат герои, а вие очаквате да направят реформи.

 99. 99 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  "неефективното колекциониране, изразходване и управление на пари." -
  Ефективно колекциониране и изразходване на пари от държавата досега мисля, че не е измислено!

  Отделете време навреме.
 100. 100 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До # 81 от "Pavlik Morozov"

  Има нещо "измамно", но някъде между това, да ти дадат някакви пари в края на месеца, а ти до следващия да им ги "върнеш" изцяло, даже да не ти стигнат и трябва някакси да "додаваш" и дебелите им банкови сметки, които по "обем" са колкото парите в обращение!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK