Писмо на Едвин Сугарев до ВСС за прокурора Росен Димов

Писмо на Едвин Сугарев до ВСС за прокурора Росен Димов

© Иван КутузовРосен Димов - доскоро апелативен прокурор на Пловдив, а в момента командирован прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП) се кандидатира да бъде преместен във ВКП за постоянно. Събеседването на Висшия съдебен съвет (ВСС) с него беше през декември, след което той  получи оценка за професионалните си качества - 5.85. ВСС още не е гласувал дали Димов ще стане член на ВКП, като не е ясно кога ще стане това.  По повод кандидатурата му Едвин Сугарев изпрати открито писмо до ВСС, министъра на правосъдието Диана Ковачева, главният прокурор Борис Велчев, посланиците на ЕС, Вивиан Рединг, зам. председател на Европейската комисия, Комисар за правосъдие, основни права и гражданство и до медии. В него Сугарев задава няколко въпроса, свързани с Димов. "Дневник" публикува цялото писмо и търси Росен Димов за коментар.


Открито писмо


До членовете на Висшия Съдебен Съвет на Република България
Копия:


До г-жа Диана Ковачева, Министър на правосъдието


До г-н Борис Велчев, Главен прокурор


До г-жа Искра Фидосова, Председател на правната комисия в НС


До техни Превъзходителства посланиците от ЕС


До г-жа Вивиан Рединг, зам. председател на Европейската комисия, Комисар за правосъдие, основни права и гражданство


До медиитеУважаеми дами и господа,


От медиите научавам, че се каните сериозно да обсъждате кандидатурата на г-н Росен Димов за член на Върховна Касационна Прокуратура.


Налага се да Ви напомня, че съгласно чл. 130, ал.2 от Конституцията на Република България от Вас се изисква да бъдете "юристи с високи професионални и нравствени качества". Във връзка с това бих искал да отговорите публично на няколко въпроса, свързани с тази кандидатура – които по моето скромно мнение правят изборът на г-н Димов и съответно Вашето гласуване "за" несъвместими с това конституционно изискване. Въпросите са следните: 1. Смятате ли, че на такава длъжност може да бъде избран прокурор, който нарушава законите на страната?
   
Случаят е добре известен. Със свое решение от 24 октомври 2001 г. Апелативният съд в Тесалоники "изправя пред Наказателния апелативен съд" група лица, обвинени в тежки престъпления. Сред тях фигурират: "...4. Росен Димчев Димов, жител на град Пловдив, 5. Илонка Живкова Каратодорова, жителка на София, България..." Обвинението срещу тях е, най-общо казано, в пране на пари – и е формулирано по следния начин: "...българските граждани Росен Димов и Илонка Каратодорова, с пряката помощ по време и при извършването на това действие, на втория обвиняем Георгиус Антемидис, с цел да скрият истинския произход, и с оглед печалбата, стават притежатели и имащи правото върху неща плод на престъпна дейност и по-конкретно многократно извършена кантрабандна дейност и измама с тежък характер". Обвинението срещу тях е формулирано въз основа на чл. 1, пар.1, т. "а", "и", "г" и чл. 2, пар. 1а на Закон 2331/1995. Зад него се крие факта, че на 31.10.1997 г. обвиняемият Георгиус Антемидис открива в банка "Македония – Тракис" сметка с номер 652-01-411-0429583 заедно с Росен Димов и Илонка Каратодорова, а на 23.08.1998 г. поисква неговото име да бъде махнато и да не фигурира като правоимащ върху тази сметка.


Независимо от това вноските му в нея продължават – и през март 2000 г., когато са започнати следствените действия, нейният остатък е възлизал на 101 200 щатски долара (от което неизбежно следва, че и взаимоотношенията на Росен Димов с един от най-големите контрабандисти в Гърция са продължавали поне до тази дата – иначе той би се разтревожил от тези необосновани преводи и би прекратил компрометиращата го банкова сметка). Изводът на гръцкия Апелативен съд за това партньорство по банкови сметки звучи така:


"Споменатите обвиняеми, българските граждани Росен Димов и Илонка Каратодорова стават притежатели и се явяват правоимащи на съответните влогове, с цел да прикрият истинския произход на споменатата сума, както и на останалите суми, които стават тяхно притежание в резултат на извършените от първите двама престъпни деяния – измама и повторно извършена контрабанда, споменаващи се в т. 1 и 2, т.е. узаконяват по този начин приходите на първите двама обвиняеми, произхождащи от споменатите по-горе престъпни деяния."


Тук трябва да отбележим, че престъпните деяния не са какви да е. Става дума за "подбудителство за извършване на предумишлен взрив, контрабанда, фалшификации, от които ползата надхвърля 25 000 000 драхми, пряко съучастие в извършване на тежко престъпление" и подобни. Само контрабандата с цигари на тези специфични съдружници на българския прокурор, внесени – забележете – най-вече от България, е нанесла на гръцката страна щети в размер на милиарди драхми. Разборът на действията на братя Антемидис и техните партньори – в контрабанда на цигари, етилов алкохол и лекарства, взривове и тежки измами, недвусмислено сочи, че става дума за организрана престъпна група и за видни фигури в подземния свят на Гърция.


Във връзка с публикациите по този повод Росен Димов нееднократно обяснява, че през ноември 2000 г. отишъл в Солун, говорил със Солунския прокурор и по-късно дал показания пред следовател, при което гръцката страна е оттеглила своите обвинения срещу него, а съдът категорично отказал да даде ход на делото.


Според в. "Катимерини" обаче прокурор Николас Калидис е поискал Росен Димов и неговата партньорка да бъдат задържани по обвинение в пране на пари. На делото не само че е даден ход, но и на 29.09.2001 г. началникът на прокуратурата в солунския съд потвърждава пред в. "Сега", че "Росен Димов е обвиняем по наказателно дело в Гърция" и че "прокурорско предложение за неговото призоваване пред криминален съд е било направено преди десетина дни." Решението на съда, взето на 24 октомври 2001 г. след обвинителната реч на Николас Калидис, зам. прокурор на Солун на 07.09.2001 г., и публикувано на 09.11.2001 г., също звучи достатъчно категорично: "Изправя пред Наказателния Апелативен съд..." – тъй че за никакъв отказ да се даде ход на делото не може да става дума.


Дали г-н Росен Димов е прал пари в Гърция, е от компетенциите на гръцкия съд. Очевидно той е пропуснал да го осъди, но според мен това е без значение. От значение е, че един български прокурор се е почувствал дотолкова задушевно близък с хора като братя Антемидис, че да открие обща банкова сметка с тях. Според "Асошиейтед прес" техните имена се свързват с най-голямата контрабанда на цигари, залавяна в Гърция – на стойност 9,8 милиона щатски долара. И от значение – и то особено за Вас – е че той е нарушил и българските закони, откривайки валутна сметка зад граница без разрешението на БНБ – в разрез с действащото тогава законодателство – като сам признава пред в. "Труд" от 27.09.2001 г., че е извършил "тежко нарушение" на валидния тогава валутен режим.


Този режим е законодателно фиксиран в чл. 36 и чл. 37 от Закона за сделките с валутни ценности и валутния контрол, а съгласно чл. 251 от Наказателния кодекс такова провинение се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба в размер двойната сума на предмета на престъплението. Следователно областният апелативен прокурор Росен Димов е нарушил българското законодателство и Вашите предшественици, както и българското правосъдие, се пропуснали да санкционират това негово престъпление. Остава само да видим дали Вие ще повторите тяхното дебелоочие, като гласувате неговата кандидатура.


 1. Смятате ли, че на такава длъжност може да бъде избран прокурор, който не е изпълнявал своите задължения като такъв?
Едно от най-драматичните събития през отминалата година беше убийството в Катуница и свързаните с него протести и етнически напрежения. В дъното на тези събития се открои фигурата ромският бос Кирил Рашков, известен още и като цар Киро. Хората в цялата страна негодуваха срещу неговото чувство за безнаказаност и пренебрежение към човешкия живот.


От изказвания на главния секретар на МВР Калин Георгиев (който преди да заеме този пост, е бил шеф на антимафиотите в Пловдив) стана ясно, че фамилията Рашкови отдавна са полезрението на полицията и органите за сигурност, и че дейността им се свързва с разпространение на наркотици, производство на фалшив алкохол, ръководене на джебчийски канали, а както се разбра наскоро – и с поръчкови убийства. Стана ясно, че срещу тях са подадени многобройни жалби, визиращи тяхната арогантност и свързани със заплахи за убийство и реални опити за такова.


Не стана ясно само едно – как така цар Киро е безчинствал на воля, без при толкова данни да изпита строгостта на закона. Кой не е обърнал внимание на неговото натрапливо присъствие в Катуница, след като кичовите му палати стърчат там повече от 15 години. Как така службата за борба с организираната престъпност е работила с пълна пара и открила доста неща – а в съда не е влезло нищо. Защо – при очевидно драстичното забогатяване на ромския бос, никой не се е заинтересувал дали изобщо плаща данъци. И хората, и медиите се питаха кой е допуснал да се вишат палатите в Катуница, да стърчи караулка с бариера насред общинската улица, да се заграбват безнаказано общински имоти и да се тормозят невинни хора.


Накратко казано – кой е човекът, който е разпънал чадър над него.


Можем лесно да си отговорим на този въпрос, ако се запитаме кой би могъл да вземе и съответно не е взел решение за наказателно преследване. Прокуратурата е строго йерархизирана институция, а пловдивската областна прокуратура се слави като най-йерархизираната от всички – според работили в нея, там не е било възможно да се вземе каквото и да било решение без санкцията на съответния шеф. Този шеф е известен. Името му е Росен Димов: между 1992 и 2007 година той е първо окръжен, а сетне и апелативен прокурор на Пловдив.


Следователно той е човекът, който не е предприел нужното, за да пресече престъпната дейност на цар Киро, която му е била много добре известна. И той е човекът, заради когото разработките на местната служба за борба с организираната престъпност са оставени без последствие. Бих добавил и още нещо – най-вероятно той е и човекът, разпънал прокурорски чадър над главата на цар Киро. Освен ако продължилото дълги години "пазене" на ромския бос не е поръчано от по-висока инстанция, а такава в годините на най-бурен просперитет на фамилия Рашкови беше единствено главният прокурор Никола Филчев.


 1. Именно в тази връзка бих искал да Ви запитам: смятате ли, че на такава длъжност може да бъде избран прокурор, който е сред фигурите, които бяха най-приближени на Никола Филчев?
Питам Ви, защото навремето един състав на ВСС поиска неговата оставка. И защото неговото управление на прокуратурата не само направи България за посмешище, но и унизи правосъдната ни система – а и Вашето достойнство като магистрати. Питам Ви още и защото – както става ясно от публикувания наскоро обвинителен акт срещу Алексей Петров – тъкмо чрез фигурата на Никола Филчев се извършва най-плътната симбиоза между българската мафия и правосъдната ни система, за чиято съдба носите пряка отговорност.


В годините на неговото управление Росен Димов беше председател на Асоциацията на прокурорите – като под негово ръководство тя беше превърната в колективен рупор за волята и щенията на главния прокурор – и беше използвана като инструмент за откровен политически натиск и публично поругание. Сред многото примери в това отношение може да бъде посочена декларацията на същата Асоциация от 24 ноември 2004 г., в която спрямо Иван Костов в качеството му на политически лидер на втората към момента политическа сила в страната, в която се използват хули като "г-н Костов е доказал, че е специалист по всякакви клеветнически, наказателни, подслушвателни и други акции"; заплахи като "все пак Вие сте наш клиент, г-н Костов" и неприкрити политически внушения от рода на "вместо тези безплодни напъни г-н Костов, като бивш премиер, трябва да обясни на българските граждани: как беше извършена приватизацията и в чии джобове отидоха милиардите от продажбата на държавното имущество; как една малка група хора забогатя незаконно и живее в охолство, а народът тъне в беднотия; как беше създадена българската олигархия; какви перспективи имат милионите български граждани; кой и кога въздигна корупцията в официална политика."


Подобно поведение от страна на прокурорска организация би било напълно немислимо във всяка цивилизована страна – и би довело до незабавни санкции. Най-малкото е непростимо по отношение на изискването за политическа необвързаност на магистратите, а също и от морална гледна точка: протестът на Костов всъщност е свързан с един от най-скандалните прецеденти от времето на Филчев: с процеса срещу ген. Атанас Атанасов, в който той по личното нареждане на главния прокурор е подведен под отговорност за задържането на самолет с оръжейни доставки за ембаргова страна – като при това тази операция е съгласувана с европейските тайни служби.


 1. Смятате ли, че на такава длъжност може да бъде избран прокурор, поддържал близки отношения с хора, подлежащи на наказателно преследване, и извършил действия, които са откровено в тяхна полза?
   
За съжаление данни за такива действия има – и част от тях са свързани с един от най-драматичните банкови фалити в страната – този на Агробизнесбанк. (Същите подлежат, разбира се, на щателна проверка – но това е задължение на следствените органи или на Вашия инспекторат.) Данните се съдържат в сигнали, изпратени до Иван Костов в качеството му на премиер на България, до Никола Филчев в качеството му на главен прокурор и други лица. Един от основните въпроси, които се повдигат в тях във връзка с проточилите се дела за източването на Агробизнесбанк, е защо при наличието на престъпление от такъв мащаб са оставени на свобода тъй наречените "пловдивски брокери" Христо Данов и Христо Александров. Официалното оправдание на пловдивския апелативен прокурор е, меко казано, комично – че им бил прибрал задграничните паспорти и поради това не можели да избягат. Мярката за неотклонение е парична гаранция, като сумите са смешно ниски; примерно три пъти по-високи са били за директорите на банката, а един от тях, Николай Ханъмов, е прекарал в ареста повече от две години.


Тази дадена от Росен Димов възможност е използвана ефективно, за да се довърши схемата по източване на банката – като закупените с кредити активи на техни фирми се продадат или прехвърлят на трети лица. Така Христо Александров продава пет имота на банката, предварително прехвърлени на трети лица, на обща стойност 1 600 000 щ.д. Продава и 18-те автомобила на фирмата си "Финком", продава цялата предпечатна техника на фирмата си "Телерпрес" – 53 компютърни конфигурации, цветни скенери и др. на стойност около 1 млн. щ.д. Христо Данов пък продава мерцедесите на фирмата си "Вимекс". Апартаменти, закупени като офиси на "Финком"АД, са прехвърлени безвъзмездно на частни лица. Фирми като "Юнион Алком" и ФБК-Пловдив са използвани като канали за източване на огромни финансови активи от Агробизнесбанк: с тази пари са построени три кооперации, наречени "Близнаците", и огромна сграда на ул. "Богориди" №8 в центъра на Пловдив, която се ползва като лична собственост от Христо Данов и в нея се отдават офиси на 20 фирми.


В един момент е била издадена (по искане на разследващите) заповед за арестуването на двамата банкери за крупна документна измама – фалшиви командировъчни за пътувания в чужбина на стойност 500 000 щ.д. Пловдивската прокуратура излиза със съобщение, че данните за извършено престъпление са малко и не може да бъде повдигнато обвинение. Въпросните данни впрочем са разпечатани на цветен ксерокс фалшиви командировъчни и собстеноръчно подписани от двамата банкери ордери за получените долари.


Росен Димов отказва да повдигне обвинение и във връзка с огромна по мащабите си афера с кантрабандна пратка цигари на аерогара Пловдив, при която гаранти на доставчика са Христо Данов и Христо Александров. С помощта на шефа на митницата по това време – Димитър Толев, оригинала на банковата декларация е подменен с фотокопие – и липсата на оригинал е послужило на Росен Димов като повод да откаже да повдигне обвинение. В крайна сметка цигарите за милиони долари са освободени и закарани под охрана в Илиянци, където са разпродадени.


Може би ще възразите, че градя своите заключения върху неоснователни подозрения и спорни хипотези. Съветвам Ви тогава да направите справка за пътуванията на г-н Димов в чужбина от годините непосредствено преди фалита на Агробизнесбанк – и да видите от кого е бил придружаван. В два от случаите "пловдивските брокери" са негови спътници, а дестинацията е Швейцария, където те имат холдинг, чрез който най-вероятно се изнесени повечето от източените от АББ милиони.


Както вече споменах, тези данни са известни на прокуратурата, включително на главния прокурор Никола Филчев. Никой не е предприел нищо – и ограбването на Агробизнесбанк остава безнаказано – както и изобщо почти всички банкови престъпления, загубите от които според преценката именно на главния прокурор възлизат на седем милиарда долара. Причината за това е отдавна известна – тези дела се използват най-вече за рекет над извършителите на банкови престъпления и кредитните милионери, които плащат на прокурорите огромни суми, за да бъдат прекратени.


Както изглежда, практиката на Росен Димов също не е чужда на подобни прегрешения. Според един от сигналите за него по дело за фалита на Тракиябанк първоначално са задържани Георги Стойчев, Георги Трифонов и Ганьо Вълев. Те наемат последователно няколко известни софийски адвоката, но без успех. Нещата се променят, когато техен адвокат става Орлин Търновалийски, чийто кум е Росен Димов. Следствените банкери са освободени под гаранция, наблюдаващата делото прокурорка Катя Атанасова, известна с непримиримата си позиция спрямо тях, е отстранена, след около година самото дело е прекратено. По непроверени данни Георги Стойчев е разказвал пред свои приятели, че това му е струвало 250 000 щ.д.


 1. Смятате ли, че на такава длъжност може да бъде избран прокурор, който има спорен морал и спорно поведение?
Би трябвало например да се запитате възможно ли е един прокурор да говори неистини, при това публично – и то в своя защита. За съжаление Росен Димов го прави. Първо с твърдението си, че още през 2000 г. е свалил всички съмнения от себе си пред прокурора на Солун и през януари следващата година е дал показания, при което гръцката страна е оттеглила претенциите си към него – след като тъкмо прокурорът на Солун го опровергава с интервюто си, дадено месеци по-късно.


Второ с твърдението, че Солунският апелативен съд не е дал ход на делото, по което е бил обвиняем – след като от решението на съда от 24 октомври 2001 г. става ясно, че ход на делото е даден и той е бил де факто обвиняем (какъв е изходът на самото дело е отделен въпрос).


Трето с доста наивното си обяснение защо е пренебрегнал българското законодателство и е открил банкова сметка в Гърция: той твърди, че е искал да спаси спестяванията си от банковия срив и галопиращата инфлация, само че сметката е открита едва на 30.10.1997 г. – когато в България вече има валутен борд и подобни опасности не съществуват. Също така обяснението, че просто го били запознали с Георгиус Антемидис и му го препоръчали като точен партньор, най-вероятно също не отговаря на истината. Между началото на 1997 и края на 1999 година Росен Димов пътува повече от двадесет пъти до южната ни съседка, почти винаги придружаван от Илонка Каратодорова, обвиняема по същото дело – която далеч не е само негова "позната". Не бих изключил възможността някои от тези пътувания да са имали делови характер – огромната пратка цигари, за която става дума в обвинителния акт, е внесена именно от България, а пловдивското летище "Крумово" е известно с някои подвизи в цигарената контрабанда; впрочем неговата съпруга Силвия е била шеф на КПП именно на това летище.


Би трябвало да се запитате за още доста неща, когато преценявате моралните качества на Росен Димов за място във ВКС. Би трябвало да се замислите например върху жалбата на Ашим Хюсеинов Асанов, председател на фондация "Прав път" и на Джамийското настоятелство в Пловдив – която между впрочем е отправена и до ВСС. В нея фигурира обвинението, че "престъпна група начело с бившия прокурор на Пловдив Росен Димов, кандидат за главен прокурор с помощта на ДПС, чрез подставеното лице Кирил Гунчев и наркодилъра Дасмет Джафер са ограбили мюсюлманите в гр. Пловдив с фиктивни договори за наем".


Би трябвало да се замислите дали и допустимо един магистрат да лавира политически според интереса си и де се стреми да бъде винаги угоден на тези, които са на власт: да е днес със СДС, утре с БСП, а вдругиден – избраник на ДПС за най-високия пост в прокуратурата.


Би трябвало да помислите и дали фигури като скандалния ловен феодал Гео Дундаров са подходяща компания за един висш прокурор. И дали е уместно един магистрат да участва в разточителни ловни фиести заедно с олигарси, чиято дейност буди основателни подозрения – както е в случая с организираното през 2007 г. сафари в Намибия, в което Росен Димов е заедно с Емил Димитров, купувач на фирмата "Сида – С", чрез която Петър Драшков придобива 15 декара общинска земя в кв. "Стрелбище" – с фалшифициран подпис на Бойко Борисов. И дали не е симтоматично друго едно присъствие на това парти – на банкера от Райфайзенбанк Момчил Андреев, отпуснал 10 милиона евро на Емил Димитров именно за покупката на тази фирма. Би трябвало да се замислите и върху анекдотичната история, в която Иван Димов, апелативен прокурор на София, нарича Вашия кандидат "престъпник", за да бъде наречен след това пък от него по същия начин; разказът можете да намерите в стенограмите от записаните със СРС разговори между Тенчо Попов и Петър Сантиров, които отдавна са публично достояние.


Би трябвало да си помислите за много неща. Най-вече за вашата отговорност, ако сте в състояние да го направите. Защото не е тайна, че наситената с ДС-кадри и откровени престъпници масонска ложа се кани да лансира Росен Димов за главен прокурор. А втори Филчев едва ли е нужен на България.


С уважение:


Едвин Сугарев


12.01.2012


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 585 Неутрално

  мафията от две години държи официално властта

 2. 2 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 479 Неутрално
 3. 3 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Срастване на мафията с държавата.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 4. 4 Профил на Ron
  Ron
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За мен пример за прокурор е италианецът Джовани Фалконе. Помните ли го?
  У нас такива служители на прокуратурата няма, въпреки че нашата мафия представлява също толкова сериозен социален проблем колкото италианската в Италия.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2624 Разстроено

  "юристи с високи професионални и нравствени качества" - ех, романтико, ех Едвин - МОРАЛЪТ никога не започва от ДНЕС. Дори и в Гърция били наясно, пък уж гърците това, та онова. В БГ сме си така, и преди и сега - ще "поизперат" имиджа, ще поизгладят нещата и ХОП - нови-стари ЗАВИСИМИ ОПравници...
  Гадост и зараза, гнилост и омраза...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на los
  los
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Потресаващо, че въобще подобни кандидатури се обсъждат... !!

 7. 7 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 902 Любопитно

  Ле Ле...Мафия+Държава, този Росен Димов явно въобще не му пука, че като публично лице, отново ще излезнат тези неща на яве

 8. 8 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Многословието на Едвин Сугарев е сериозен негов недостатък. Той не е ли чел, че писма по-дълги от 2 печатни страници имат огромен шанс да попаднат вместо при адресата, в кошчето на секретарката?!.

  The best way out is always through Robert Frost
 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Българските прокурори ходят на сафари в Намибия, все едно са колонизатори през 19-ти век. Евала.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hierophant":
  От 2години ли?


  До коментар [#4] от "alhio":

  Помня.Но помня и съдбата му-неговата и на колегата му Паоло Борселино.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1147 Весело

  До коментар [#8] от "Realistka":

  ++++++++++++++++

 12. 12 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#10] от "Николай Колев":

  от 2 години официално, преди това извън закона. сега те са закона.

 13. 13 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 615 Весело

  Зад борда.
  Уволнение от всички заемани длъжности и подаване на новия съд!

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 14. 14 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Какво ли не съм чувал за Едвин Сугарев, но едно е сигурно - много смел мъж!

 15. 15 Профил на specialnia
  specialnia
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Оная част с Ашим Асан (както той самият се нарича) има нужда от малко уточнения. Въпросният Асан е фен на ГЕРБ и ако не беше серизно скаран с главата си, може и да се вземат насериозно обвиненията му, така че тази последната част не я вземайте под внимание. Т.нар. "наркодилър" не се казва Дамсет, ами Джамисет. Иначе Едвин, както обикновено е много точен и откровен - поздравления. Въпреки, че не вярвам кой знае какво да се случи след това писмо...

 16. 16 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#1:"Hierophant"]мафията от две години държи официално властта[/quote]

  Това е най-тъпият коментар под най-смислената статия, които съм прочел до сега!!!

 17. 17 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Аз този го мислех че е в затвора той за къде се гласял . Коза Ностра , няма майтап .

 18. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ако няма набиване на канчетата от вън нищо няма да се случи и май за всичко трябва да се пише с копия до Европарламента и посолствата за да има някакъв ефект нищо, че на милиционерите им е криво и се правят на расеяни но тихата дипломация ръчка нашите в правилната посока. Едвин Сугарев е включил повечето случай най - вероятно защото са свързани в такава последователност а МВР и Прокуратурата трябва да ударят един як ремонт на тези субординационни мастодонти дето все се губят или са некачествени доказателствата ама наш Боце неще да ремонтира и измаже нещо ново там чрез законнодателството то и затова комунетата верно ще му издигнат паметник приживе даже.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 19. 19 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Мога да кажа само браво на Едвин Сугарев.

 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  [quote#14:"Haftor"]Какво ли не съм чувал за Едвин Сугарев, но едно е сигурно - много смел мъж! [/quote]
  Едвин Сугарев е специалист по вадене на компромати срещу всеки или по-скоро работи за специалистите и е техен ибрикчия на повикване !
  Не виждам нищо смело в постъпките му 10г. къде е блеял и защо не е изобличил лошия прокурор до сега???
  Не е ли доста странно ??? От къде знае такива подробности?
  Когато беше председател на комисията по корупция освен да си взима заплатата някаква работа свърши ли ?Вкара ли някой министър в затвора?


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на paralelepiped
  paralelepiped
  Рейтинг: 448 Гневно

  ВСС = Гадна, мръсна и корумпирана шайка бандити

 22. 22 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Сугарев Президент!

  ПП. Но наистина да пише по-кратко, защото в 21 век, определено писма по-дълги от 2 страници отиват в кошчето.

 23. 23 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#8] от "Realistka":
  Многословието на Едвин Сугарев е сериозен негов недостатък. Той не е ли чел, че писма по-дълги от 2 печатни страници имат огромен шанс да попаднат вместо при адресата, в кошчето на секретарката?!.
  ...........
  Това открито писмо не е до никой друг адресирано, освен до широката обшественост.
  ВСС са най-големите мафиоти и това Едвин го знае.
  Освен това съм убеден, че "подвизите" на този другар са много повече, но Едвин ни е спестил по...скучните.
  В задачата се пита, защо Костов имайки пълна власт в г. 1997-2001г. не ги е размазал?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 24. 24 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Разстроено
 25. 25 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#22:"Finland"]о наистина да пише по-кратко, защото в 21 век, определено писма по-дълги от 2 страници отиват в кошчето.[/quote]

  Моля, престанете с тази "гениална" мисъл, предназначена за хора които ги мързи да четат и гледат само филми и телевизия.

 26. 26 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 680 Неутрално

  А му дали след събсеседването оценка отличен 5.85, т.е. като се има предвид, че събеседващите са от същата гилдия и едва ли съдържанието на писмото на Сугарев е новост за тях заключението е просто - гарван гаравану... 27. 27 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 744 Гневно

  Браво, Едвин!

  Дано някой от о.з. зидаро-тулупите вземе та размисли.
  Дори и безочието трябва да има някакви свои си безочни граници!

  А дано, ама надали...
  Само тов. Маузер би ги оправил Висшите съдебни свини (ВСС).

 28. 28 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Други подобни задачи са:
  1. Защо Слвачо Христов отстъпва банката си на Цветелина Бориславова.
  2. Защо Алексей Петров точно по костово време е инплантиран в ДС ( ДАНС) и изпратен на война срещу Мултигруп и Кремиковци, война която породи следващия хода на Илия - довеждането на Симо на бял кон .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 29. 29 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#23] от "СДС":

  Това, за което пише Реалистка си е чиста психология и когато правиш послание трябва да го имаш предвид. Иначе рискуваш да не бъдеш чут. Затова и' писах плюсовете.

 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#29] от "plumpschi":

  Да, но ето , че е чут. А това е и целта му.
  Че нищо няма да се промени, е ясно на всички.
  Но медиите затова са свободни, да се дискутира и да се осъзнава , в каква действителност ни се е паднало да живуркаме .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на dogeiv
  dogeiv
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Господин Сугарев,
  да си призная въобще не Ви симпатизирам, защото доста непоправими за хорицата грешки позволихте да станат по "ваше" време! Но за това, което казвате за г-н Р. димов //даже ни ми се пише и името му както трябва// напълно и горещо Ви подкрепям. Този хубавец, какви ги е вършил и как му се носи славата в цялата спектрова цветност в южна и централна БГ... бедна ни е фантазията! А от горе на това му дали и оценка, като то на активен член на ремсист. Стига, стига толкова с тези отличия! Изкарахте го по свят от светите мощи. Вържете му и една червена пионерска връзка с лента на гърдите, за да си личи хептен, че г-н Р- димов е единствен и ненадминат отличник. Понякога ми идва да се отрека от тази държава с толкова облечени с власт и защитни стени престъпни управници.
  До коментар [#17] от "pezar":

  "Което умът разбере устата не винаги трябва да изрича"
 32. 32 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#29:"plumpschi"]Това, за което пише Реалистка си е чиста психология и когато правиш послание трябва да го имаш предвид. Иначе рискуваш да не бъдеш чут. [/quote]

  Допълвам: От тези, които ги мързи да четат и чакат всичко на готово.

 33. 33 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Явно Росен Димов яко е ядосал днешните чорбаджии и те са се заели яко да му видят сметката поне като прокурор....
  Е то и му е време да се оттегли на "заслужен" отдих....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 34. 34 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#30] от "СДС":

  Дай боже да си прав. Да не се окаже поредната буря в чаша вода.

 35. 35 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#22] от "Finland":
  [quote#22:"Finland"]ПП. Но наистина да пише по-кратко, защото в 21 век, определено писма по-дълги от 2 страници отиват в кошчето. [/quote]
  Така е и на това исках да обърна внимание! Но мисля, че минусите са от хора, които въобще не са се опитали да прочетат написаното от Едвин. Или поне да "премерят" текста с минутна операция. Ако бяха си направили труда поне за второто щяха да разберат, че текстът е без много малко 12 стандартни страници. Това не в 21, а и в 20 век е твърде над нормалното. Но ако не направиш усилие да прочетеш целия текст, той наистина може да ти се стори безупречен!

  The best way out is always through Robert Frost
 36. 36 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#35] от "Realistka":

  Ако писмото беше писано 1998г, щеше все още да бъде кратко.
  Другарят не си е губил времето, действал е . Досието му е набъбнало, как да съкратиш белите?
  Това означава да хвърляш обвинения без доказателства, което не е сериозно.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 37. 37 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Браво и от мен на Сугарев.
  На тези дето писмото им е дълго да не го четат. Просто за човека има доста какво да се пише.
  Да видим сега колко е голямо дебелоочието на ВСС...

 38. 38 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 533 Разстроено

  До коментар [#8] от "Realistka":
  Ниският интелект и ниската езикова и политическа култура са основен недостатък на много граждани в България, поради което в решителни моментии нацията се озовава в кошчето за боклук на историята.
  Който не е в състояние да прочете няколко страници наситен с информация и факти текст, заслужава главен прокурор като Филчев...
  ... или премиер като БОКО - него го разбират всички.

  Вяра. Надежда. Любов.
 39. 39 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#36] от "СДС":

  Изложих мнението си и нямам никакво желание да дискутирам повече случая!

  The best way out is always through Robert Frost
 40. 40 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#38] от "smehur_co":

  Съжалявам, но не заслужавате отговор по-дълъг от този!

  The best way out is always through Robert Frost
 41. 41 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Браво на Едвин Сугарев!
  За мен той олицетворява неподкупната съвест и желанието за истинска промяна.
  Спомням си го от времето, когато обяви гладна стачка срещу Ж.Желев - предателят на каузата, създателят на ДПС, професор-докторът на философските науки с речник на шестокласник, външен вид и обноски на активен животновъд.

  Вяра. Надежда. Любов.
 42. 42 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Разстроено

  [quote#35:"Realistka"]Ако бяха си направили труда поне за второто щяха да разберат, че текстът е без много малко 12 стандартни страници. Това не в 21, а и в 20 век е твърде над нормалното.[/quote]

  Ами давай тогава да го съкратим удобно и да назначат "заслужено" Росен Димов във Върховната касационна прокуратура.

 43. 43 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  [quote#14:"Haftor"]Какво ли не съм чувал за Едвин Сугарев, но едно е сигурно - много смел мъж[/quote]

  Да, ако перифразираме един наш бивш президент по друг повод, Едвин е от романтичната част на нашия безкраен преход. Дай Боже повече такива!

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 44. 44 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#40:"Realistka"]Съжалявам, но не заслужавате отговор по-дълъг от този![/quote]

  Една английска аристократка казала на Уинстън Чърчил, че ако му била жена, щяла да му сложи отрова в питието. Той и отговорил, че ако и е бил мъж, то щял да го изпие.

 45. 45 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#40] от "Realistka":  [quote#40:"Realistka"]Съжалявам, но не заслужавате отговор по-дълъг от този! [/quote]
  Дори този отговор ми показва, че моето послание е попаднало на точно желаното място.

  Вяра. Надежда. Любов.
 46. 46 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ГОСПОДА ВИСШИ МАГИСТРАТИ ПОПИТАЙТЕ ВАШИТЕ КОЛЕГИ ОТ ГЪРЦИЯ И АКО ТОВА Е ВЯРНО ПРОСТО МУ ИЗДАЙТЕ ЕДНО ПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР.

 47. 47 Профил на GAVI
  GAVI
  Рейтинг: 429 Гневно
 48. 48 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "BlueWater":

  =======

  The best way out is always through Robert Frost
 49. 49 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#45] от "smehur_co":

  =========

  The best way out is always through Robert Frost
 50. 50 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Господа, не е ли ясно, че българските т.н. капиталисти са създадени от посткомунистическата държава? Чадърът е правен 1-во от МВР, след евентуална издънка там идва ред на Прокуратурата и третият защитен чадър е от т.н. български съд. Все държавни институции. Мисля, че посочените тук факти го доказват. Но г-н Сугарев, това е известно на цял свят. Просто под закрилата на властващата тогава ДС у нас стана трансформацията. Чуждите правителства ще работят с тези капиталисти, защото те са продукт на илюзиите на значителна част от българското население на първо място с червен произход.

 51. 51 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  До коментар [#12] от "Hierophant":
  А-а-а,забрави ли кое правителство наричаха на Мултигруп?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Браво на Едвин !!!! както винаги подробен и убедителен !!! а колкото до това , че един прокурор е престъпник,това вече е правило,а не изключение....

 55. 55 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1323 Любопитно

  [quote#4:"alhio"]За мен пример за прокурор е италианецът Джовани Фалконе. Помните ли го?
  У нас такива служители на прокуратурата няма, въпреки че нашата мафия представлява също толкова сериозен социален проблем колкото италианската в Италия. [/quote]

  Да уточним - колкото италианската в Сицилия. Там е сърцето на италианската мафия.
  А на нашата то къде е?

 56. 56 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Само една грешка има-прокурорката е Катя Антонова,а не Атанасова.

 57. 57 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ВСС е самата мафия. Както и ВАС, и КС. Както и ВКП.
  Сугарев какво иска? Или просто си вдига шум.
  Няма лошо, нека го вдига.
  Но нищо няма да се промени.

  България е древна и заслужава много повече!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#8] от "Realistka":

  Реалистка - май си типичен пример за лафа 'the lights are on but there is nobody home'

 60. 60 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Сугарев само сочи надводната, видимата част на айсберга. Ако във всеки окръжен град има по един Сугарев, на българина ще му стане ясно, че прокуратурата в над 70% е част от организираната престъпност. Вземете само провалените в съда дела през последните години - колко от тях са заради зле свършена работа на обвинителите. А дали в действителност са некадърни или са получили "мъни" под масата, за да извършат умишлена некадърност, ето това е въпроса.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#58:"flagellumdei"]Откъде го копира? Само ако може да посочиш източника си.[/quote]

  "Чичо" гугол каза,
  http://7plus7.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=804:%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%8A%D0%BD-%E2%80%9E%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%E2%80%9C&Itemid=164
  че тази "новина" е изобретена на 27.09.2011 от световно известният Велко Велев и написана на неговият "информационен" сайт. За контакти:
  "СЕДЕМ ПЛЮС СЕДЕМ" ЕООД - УПРАВИТЕЛ
  "Επτά συν Επτά" Ε.Π.Ε.
  "Ο Γιώργος Κiρκόβ" № 7 οδός
  Σόφια> Σβίλενγραντ> Ορεστιάδα> Αλεξανδρούπολη
  Βουλγαρία, Ελλάδα
  [email protected]
  +359 877 586 879
  +306 908 724 287
  +359 887 448 951
  http://www.7plus7.net

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#62] от "BlueWater":

  И последно онзи цитат е лъжа ли? Защото някакси не ми изглежда като лъжа.

  България е древна и заслужава много повече!
 65. 65 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Майтапът е пълен, но аз точно това интервю не мога да го намеря. Намирам само това:

  http://northernheckler.wordpress.com/2010/04/16/cameron-were-even-worse-than-bulgaria/

  България е древна и заслужава много повече!
 66. 66 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Весело

  [quote#64:"flagellumdei"]И последно онзи цитат е лъжа ли? Защото някакси не ми изглежда като лъжа.[/quote]

  Вярно!
  ВВС е нищо в сравнение със световно известният блог northernheckler.wordpress.com и още по-известната агенция 7plus7.net

 67. 67 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 380 Гневно

  Браво на Сугарев!
  Да направим списък с такива прокурори -мафиоти да ги видим колко са! Всеки от нас знае поне за един такъв без значение окръжен или районен шеф на прокуратура!

 68. 68 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#66] от "BlueWater":

  Само казах, че въпреки мазното манипулиране написаното е вярно. Което го прави правдоподобно. Но пък е вярно и че на Камерън му е през оная работа за нас.

  България е древна и заслужава много повече!
 69. 69 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  [quote#68:"flagellumdei"]Само казах, че въпреки мазното манипулиране написаното е вярно. Което го прави правдоподобно. [/quote]

  Как да вярвам на статия, в която още първото изречение е откровенна лъжа!

 70. 70 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#52] от "ivanj":
  ++++++++++

 71. 71 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#69] от "BlueWater":

  Както казах, самият анализ е правдоподобен.

  България е древна и заслужава много повече!
 72. 72 Профил на yani_kishkov
  yani_kishkov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Написал го Сугарев.....добре, отлично даже, но щом това е държава на организраната престъпност /всички го твърдят/ - дъжавният глава да бъде обявен за "безследно изчезнал"", министър председателят, председателят на НС - също и чак тогава "росендимовчета"- с лопата да ги ринеш.
  Първанов - на подсъдимата скамейка. И той и целият му род - без съд, без присъда - "безследно изчезнали"/"росендимочета ще се изпокрият като плъхове/.
  Защо ли ? Да оглавиш политическата сила с с най-мрачна слава, със сменено име в поход с/у НАТО и генералски вик " командата към НАТО не е здравословна" е подлост към род и Родина. След това да издигнеш флага на НАТО като демократ, а генерала да замериш с орден "Стара планина". Народът, същият този народ, който й вярваше, следваше, реверасничеше - изоставен в преходното блато от "новата" БСП начело с ГОЦЕ. БСП - Българският Символ на Престъпността. Потрябвал им е Росен Димов !? - могат с лекота за го ликвидират. Кой обеси Трайчо Костов ?
  "Безследно изчезнал" ще рече забравете ги, изтрийте ги от паметта си, историята ще им отреди място в раздела " отцеубийци". Генералска партия днес прикрива не отстъплението им, а пълзенето към Европа. Станишев старши ни водеше чрез БКП, а младши чрез БСП, ами велчеви, пръмови, живкови..........

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 662 Неутрално
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно  !!!


  ЗАТОВА бяха Флашките !!

  За да не се коментират реалността.

  Цветанов Ви го говори всичко това от ...... 2 години и половина.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 77. 77 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Неутрално


  [quote#30:"СДС"]Но медиите затова са свободни, да се дискутира и да се осъзнава , в каква действителност ни се е паднало да живуркаме .[/quote]

  СеДеСарски,
  стига говори в минало-отдавнашно време.

  Прочети си тъпите коментари преди 1 година .... на тема Флашки и тогава говори за "дискусии" и за "реалност".

  С какво подкрепи Цветанов или Борисов или Пенчо Пенчев.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 78. 78 Профил на bobi_ba
  bobi_ba
  Рейтинг: 217 Неутрално
 79. 79 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1323 Любопитно

  [quote#46:"banak"]ГОСПОДА ВИСШИ МАГИСТРАТИ ПОПИТАЙТЕ ВАШИТЕ КОЛЕГИ ОТ ГЪРЦИЯ И АКО ТОВА Е ВЯРНО ПРОСТО МУ ИЗДАЙТЕ ЕДНО ПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР. [/quote]

  Хахаха, еднопосочен билет... на гарвана, да му вадят окото другите гарвани? Как ви се присънват такива сънища? Няма как да се разплетат червата, освен чрез РЯЗАНЕ...

 80. 80 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мисля ,че пзнавам добре Едвин. Той беше съвеста на СДС.Има и друга истина, а тя е че СДС бше последния политически субект в който членуваха хора като Едвин.За всички партии след СДС а и нататък няма място за хора със гражданска съвест.Иначе в България полиция, съд, прокуратура ,изпълнителна власт ,законодателна власт, всички са мафия няма отърване.

 81. 81 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Едвин Сугарев винаги е бил смел и честен. Дано ВСС се стресне от думите му и не допусне прокурорския запъртък Росен Димов да се издигне.

  Има ли живот след демокрацията ?
 82. 82 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Пичове,разбрахте ли че Сугарев е президентски материал , а не мишока Плевнелиев.....
  И не викайте отстрани "браво" на Едвин а отивайте и разглобете Съдебната палата...България нямя нужда от нея ..И от ВСС също.

 83. 83 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Още преди много години, някъде в началото на прехода, писах по форумите, че нещастната ни Родина е като болен от рак човек, който постепенно се разлага все повече и повече.
  РАКЪТ НА ЧЕРВЕНАТА НИ МАФИЯ. КОЙТО НЕ БЕШЕ ОТСТРАНЕН НА ВРЕМЕ.
  За съжаление излязох абсолютно прав.
  В МОМЕНТА ТОЙ Е ПОРАЗИЛ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ОКОЛО НАС - КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ПРЕЗИДЕНСТВО И ПРАВИТЕЛСТВО, МИНЕ СЕ ПРЕЗ ПРОКУРАТУРА И СЪД, И СЕ ЗАВЪРШИ СЪС СВЕТИЯ СИНОД.
  Да не говорим за продажните ни медии и корумпираните местни власти и полиция.
  БОЯ СЕ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА СПАСЕНИЕ.

 84. 84 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Уважаеми г-н Сугарев,
  Ако бивш съдружник на Румен Николов - Пашата е подходящ за премиер, защо човек, имам обща банкова сметка с Антемидис да не е подходящ за прокурор?

 85. 85 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  В целия свят мафията се стреми да влезе във властта! У нас - произлиза от там!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Свалям шапка на г-н Сугарев за това писмо и затова че на времето се е обявил срещу Сталинизирането и болшевизирането на СДС от страна на Иван Костов.
  Той е един от малкото хора от управата на СДС обявили се против превръщането на съюза в партия (от Сталински тип-както се оказа по късно).

  Браво г-н Сугарев!

  Хитростта пречи на мисълта!
 88. 88 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#82] от "aramissss":


  [quote#82:"aramissss"]И не викайте отстрани "браво" на Едвин а отивайте и разглобете Съдебната палата...България нямя нужда от нея ..И от ВСС също.[/quote]

  "Другари, дойте да дадете!"

  Хитростта пречи на мисълта!
 89. 89 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Поправка:

  "Другари, дАйте да дадете!"

  п.п. Въпреки че предното би се получило по добре:
  "Другари, дОйте за да вземете1"

  Хитростта пречи на мисълта!
 90. 90 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Едвин ще обърка работата на Р.Димов!

  Да видим сега юнаците от ВСС колко време ще се чешат по главите?

 91. 91 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Поздрави за г-н Димов и ВСС:

  http://www.youtube.com/watch?v=YFK6H_CcuX8

  Been spending most their lives living in the Gangsta's Paradise
  Been spending most their lives living in the Gangsta's Paradise
  Keep spending most our lives living in the Gangsta's Paradise
  Keep spending most our lives living in the Gangsta's Paradise

 92. 92 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Добре, че го има Едвин Сугарев все още. И че продължава да се опитва да събуди дълбоко заспалото чувство за свобода и справедливост на българина чрез информацията, която публикува. Дано да успее да осуети "полета нагоре" на Росен Димов, най-вече с помощта на страните от ЕС. Доста съм "впечатлен" от заниманията и обкръжението на тоя т.нар. прокурор. Максимата "по-далече от морала, по-високо в йерархията" май е &1 сред наште магистрати. Я да видим сега дали някой ще се самосезира от изнесеното от Едвин С.

 93. 93 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 426 Гневно

  Всичко в нашата псевдодържава е ужасно тъжно , грозно и безумно . Тъжно , защото дори частица от това да е вярно този човек трябва да е скромен родопски пастир . Грозно , защото той и други подобни са търсени от медиите в ролята им на морален коректив в поведението на една цял нация , ако може да се определим като такава . Безумно , защото се очаква отговор или действие от човек , който не е по - различен , може би малко по - деликатен поради съответното му възпитание и нищоговорене при леко небръснат вид и вдигната яка .

 94. 94 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Прясно! Прокурор с подкуп 20000лв. в Шумен хванат. Да му е честито! http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4468311
  110 метра спринт на зигзаг с препятствия и рушвет в пеликанската гуша, не покрива норматива, полицайте го сгащват преди колата му.

  Има ли живот след демокрацията ?
 95. 95 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Писмото на Г-н Сугарев трябва да бъде обособено , като самостоен аргумент срещу зловредната Процедура , която мачка Духа на Конституцията , която имаме ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK