Ще успее ли Бойко Борисов да влезе в образа на закрилника?

Карикатура на Иван Кутузов от февруари 2011г.

© Иван Кутузов

Карикатура на Иван Кутузов от февруари 2011г.Подкрепата за правителството зависи от това какъв свой образ успява да конструира Бойко Борисов във всеки даден момент. Ако образът е адекватен на момента – подкрепата остава. Ако не – не.  


Досега Борисов успяваше да конструира образа си спрямо ситуацията така, че да удържа подкрепа. Дали така ще бъде и в трудната 2012 г., това вече е доста съмнително.  


Отмъстителя
В началото Борисов играеше онова, за което беше избран – отмъстителя. Първата година и половина от мандата на правителството беше периодът на големите полицейски акции и на заканите за търсене на сметка на тройната коалиция. Доста бързо обаче стана ясно, че да си отмъстител не е толкова лесно, колкото изглежда в комиксите. Арестуваните "абсолютни престъпници" един след друг бяха пускани на свобода поради лошо свършена работа на органите. Милиардните далавери на тройната коалиция останаха ненаказани. А фиксацията върху полицейските методи за сметка на всичко останало доведе до това правителството да бъде обесено на собственоръчно изплетеното въже. Това бе същността на скандала с публикуването на подслушани разговори, разстърсили първите седмици на 2011 г. Опитът за контрол чрез тотално подслушване захапа самото правителство откъм гърба.  


 

Оставяйки Цветанов да се оправя сам, Борисов заряза ролята на отмъстителя и конструира друг свой образ – на строителя.


Строителя


Този образ дойде тъкмо навреме, за да покаже на обезверената публика, че все пак пътища, магистрали и метро може да има. Че провалът на двете предишни правителства в това отношение наистина се е дължал само на некадърност, алчност и боричкания между различни корупционни групички.  


Започна се ерата на рязане на ленти. В ролята си на строителя премиерът откликна на една вкоренена в обществото митология – че след 1989 година "една тухла не е преместена". Усетил подновената подкрепа в качеството си на строителя обаче, премиерът влезе в отдавна причакващ го политически капан. Тъй като идеологията "при Живков се строеше, с демокрация дойде разрухата" е на БСП, Борисов хлътна в елементарно повторение на основните митове на червената партия – не само за Тодор Живков като мъдър и градивен държавник, но и за прокарване на интересите на Русия на българска територия. От пролетта на 2011 година датират възмутителните му заклинания, например че ще строи АЕЦ "Белене" "независимо от цената".


С ролята на строителя премиерът влезе в отдавна причакващ го политически капан. Хлътна в повторение на червени митове - за мъдрия държавник Тодор Живков и за Русия.

 


В рязане на ленти и подновен възторг по отношение на руските енергийни проекти мина лятото и дойдоха изборите. А след тях всичко се промени. От приличното представяне на БСП се видя, че вляво няма електорат, който да бъде придърпан към ГЕРБ. Вдясно обаче стана друго. Окончателният провал на двете сини партии, както и гръмотевичният резултат на Меглена Кунева показаха, че електорална празнота има не вляво, а вдясно.


Борисов не намери подкрепа вляво, но отблъсна дясномислещите.

По-просто казано: Строителят, макар да преповтори основните митове на БСП, не намери подкрепа вляво, но успя да отблъсне дясномислещите хора. Ако иска да гарантира подкрепата си, Борисов по необходимост трябва да прати строителя в заслужена почивка и да измисли друг, привлекателен за десните и модерни хора образ. Че Борисов е тръгнал в такава посока, личи от внезапното му разграничаване от левите митове и от руските интереси. Вместо за "енергиен център на Балканите" (което е руски дискурс) премиерът заговори за "енергийна ефективност", което е политика на ЕС. Петролната тръба от Бургас към Гърция беше денонсирана, отново се клати АЕЦ "Белене". Накъде – към какъв нов образ – е тръгнал премиерът?


Закрилника


Ако помирише какво витае из въздуха и мобилизира брилянтния си политически инстинкт, Борисов бързо ще разбере, че новият му успешен образ не може да бъде друг освен на закрилника на хората, нещо като Зоро на XXI век.  


На кои хора и срещу какво? Така зададен, въпросът незабавно намира отговора си: на предприемчивите хора, на дребните и средните фирми, от които зависят икономиката и начинът на живот на българите. Именно те имат нужда от Зоро, тъй като, изоставени сами на себе си, те не могат да противостоят на триглавата ламя, която ги задушава: държавната бюрокрация; монополите; мутрите.  


Именно заради чиновници, монополисти и мутри хората на дребния и средния бизнес поголовно се отказват да правят каквото и да било, за да не привличат излишно внимание. А те като спрат, спира всичко. Ако премиерът освободи инициативните хора от този натиск, ще стане народен герой.


Дали преобразяването ще бъде успешно? Съмнително


Дали обаче Борисов ще съумее успешно да се преобрази в закрилника, това е доста съмнително. За да защитава обикновените хора, той трябва да ги познава, да се движи в техните среди. А Борисов прави точно обратното: движи се в средите именно на онези монополисти и всякакви подозрителни типове с лоша репутация, които тормозят хората. И не само се движи, но видимо им помага да затягат хватката си върху обществото.


 

С какъвто си се събрал, такъв си. Бойко Борисов се събира с Валентин Златев например - руски монополист и агент на руската власт. Резултатът е, че на "Лукойл" бе позволено да работи, без да има лиценз и без да е монтирал инак задължителните (за останалите) измервателни уреди. Да не говорим за онова пристанище на "Лукойл", където българските власти не са допускани и което е чисто руска територия, откъсната от Република България.


Подозрителни бяха и руските връзки на покойния Мишо Бирата, който също се радваше на протекцията на премиера. За Цеко Минев, обвиняван от природозащитните организации за унищожаване на българската гора, изобщо да не говорим. Той не само се радва на приятелството на премиера, какъвто е случаят със Златев и Мишо Бирата. Цеко Минев директно получава (наши) пари от властта за своите скиорски забавления, държавата узаконява негови незаконни обекти, а за да го улесни, правителството промени Закона за горите. Да строи човекът ски писти.  


Корпоративна банка на Цветан Василев, който също е замесен от руско тесто (и има дупка в биографията си между 1985 и 1992 г.), на свой ред се радва на парите на държавните предприятия, с помощта на които издържа медийна империя, стелеща се пред Борисов като руско ковьорче. За една голяма варненска групировка изобщо никой не говори, защото според Цветан Цветанов тя не съществува...  


Няма как да подкрепяш обикновените хора, след като не се събираш с тях, тъй като предпочиташ компанията на техните душмани. Няма как да закриляш българите, когато сред най-близките ти приятели с просто око се виждат лакеи на Москва. И няма как да те обичат дребните предприемачи, когато тях принудително ги свързваш с НАП, а оставяш "Лукойл" да се прави на дръж-ми-шапката.


Когато си ръководител на държавата, не можеш да си позволяваш лукса да имаш приятели с лоша репутация и с поведение, насочени срещу интересите на обществото. Или Борисов ще се научи, че обикновените инициативни хора са много по-достойни от монополисти, руски агенти и хора с мутренска репутация, или няма да може да премине към образа на закрилника, от който хората се нуждаят.  


А ако Борисов и това не разбере, ще си остане вляво – в комикса, в който строителят реже ленти, играе карти с руски олигарси и се сравнява с Тодор Живков.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Още по темата

Коментари (229)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Не знам какви роли играе,но правителството на Борисов е единственото,КОЕТО ВЪРШИ НЕЩО ОТ 1989 ГОДИНА,НАСАМ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Весело

  ЦИТАТ :
  -------------
  Окончателният провал на двете сини партии, както и гръмотевичният резултат на Меглена Кунева показаха, че електорална празнота има не вляво, а – вдясно.
  ----------

  Новият спасител вече е дефиниран........старият ще се отдаде на заслужен отдих.......

  Ние сме страната на спасителите - колкото и да не им се вярва на спасените които никой не спасява .........или спасява/оправя за 800 дни (несимволично и незабавно )

 4. 4 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Дайнов предлага тезата, която може да обори, и с едно леко движение я оборва. Даже без да му се налага да различава ляво от дясно.

  А иначе Боко вече е в образ. Този на Простака. Не че някога е излизал от него.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 5. 5 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Мутра и закрилник!? Моля не карайте хората да се смея!!!
  Близо три години Боко и сие водят политика на обезкръвяване на нацията, политика на затягане на коланите на най-бедните, на унищожаване на дребното и средно предприемачество и земеделие.
  Кого и какво да закриля - бедният, прегърбен, озлобен полукрепостен ли?
  От такъв човек закрилник не става!

  ура и да живей!!!
 6. 6 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Какъв е смисълът да се задават въпроси, чийто отговор е известен предварително?
  Времето на овчите надежди отдавна изтече. Борисов не може да застане срещу олигархията в полза на обикновените хора, защото е силно зависим от нея.
  И ако го направи, ще се реализира руският христоматиен израз:

  "Я тебя породил, я тебя и убю!"

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 7. 7 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Б.Б. е от тези,
  дето във всеки образ
  ще влези!

  www.berbenkov.hit.bg
 8. 8 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#6:"rapidfire"]Времето на овчите надежди отдавна изтече. [/quote]


  За съжаление Времето на овчите надежди Никога не изтича-

  спр: 1944 - 2012 год !

  ще взема и аз да се кандидатирам за спасител , лошото е,че нямам "спасяващ уред" - за да е приятно "спасяването" !
  -----------
  по спасителите/поробителите ще ти познаете

 9. 9 Профил на abefus
  abefus
  Рейтинг: 374 Неутрално

  От страхливец закрилник не може да стане. Иска се да си истински мъжкар, а не плашлива горила, която не смее да накриви шапката на нито един олигарх. Ролята, в която това шопско чадо влезе много успешно, е на Лъжливото овчарче. Тепърва ще има да осъзнава какво значи това.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  За малкото останали смислени хора в България Борисов се е въплътил в образа на инфантилен хулиган, който е откраднал тежкотоварен камион и се опитва да го шофира, без да има правоспособност дори за мотопед.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на erinka
  erinka
  Рейтинг: 374 Гневно

  Не знам за ролята на закрилника, но ролята на идиота много добре му пасва! Вродено му е май!

 12. 12 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А защо трябва да ни интересува образа на премиера? Не трябва ли подкрепата да се печели с действия?

 13. 13 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Борисов в ляво?! Дайнов както обикновено нищо не разбира. Правителството на Борисов с малко залитания, които са по скоро медийни отколкото реални, прокарва у нас крайно дясна неолиберална политика. Строенето на пътища никога не е агументирано с прилика с тодор живков. То си е западна практика и дори фигурира в неолибералната програма наречена "Вашингтонски консенсус" http://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Consensus точка 2. По тошово време не се полагаше само инфраструктура, а основни стопански единици и отрасли. Тях бойко ги приватизира - Булгартабак, 33%овия дял в ЕВН, сега готвят Пощите и товарни превози на БДЖ ... приватизацията е т.8 от Вашингтонския консенсус. Така че бат Бойко стриктно следва натрапената му от запад програма, тъй като и без това си няма своя. Резултатът е както навсякъде където е приложена такава програма - народа обеднява, малка олигархична група забогатява, а псевдоикономистчета отчитат отлични макропараметри ... до едно време.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 14. 14 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  "Когато си ръководител на държавата, не можеш да си позволяваш лукса да имаш приятели с лоша репутация и с поведение, насочени срещу интересите на обществото."

  Е да , ама Женята преди няколко месеца други ги каканижеше.
  За лошата /почти гнила/ градска полуинтелигенция , дето заради сбъркани интелектуални предразсъдъци не харесвала честното, открито и смело /е и простовато малко, ама нищо/ селско момче от Банкя. Но сега май и Дайнов се задави от телешките пържоли, та откри топлата вода.

 15. 15 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Няма как Борисов да играе ролята на закрилника по една много проста причина. За тази роля се налага да работи - и той и администрацията му. А те не са свикнали с това. Едно е да плямпаш по медиите и да привличаш най-долната част на обществото с популистки лозунги, друго е да работиш за средната класа. А тя постоянно се сблъсква с негработната администрация, с полицейските методи, които вече се прилагат от всяка една администрация под контрола на ГЕРБ.

  Когато държавната машина се отнася с теб като Виновен до доказване на противното - то съвсем естествено тази машина те превръща във враг и на себе си и на управлението.

  А ГЕРБ не могат да действат по друг начин. Тесногръдието, неграмотността, некомпетентността, които те ежедневно демонстрират не могат да виреят в нормална демократична и пазарна среда. Само в наситена с мания за едноличен контрол параноично отношение към всички извън тяхната клика. Така характеровите проблеми на Борисов се пренасят надолу по пирамидата на властта до последния чиновник. И той ги проектира върху всички с които си има вземане даване. А те, средната класа, не биха могли да приемат за положителни подобни наситени с авторитаризъм слабости. Просто защото им удрят джоба, удрят им нервите и им губят времето.

 16. 16 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Какви образи, какви пет лева?!
  Павиана може само да си надява маски на други маймуни.

  Сори за Дайнов, дето го мислех за десен. Сори - щото и той се впрегна да Му лиже задника. Може бил да бъде добър и правилен Бойко - само трябвало да поиска. Можел, ама не може!

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Г-н Данов, хубаво сте анализирали ББ, обаче защо намесвате Пръмовица с дясното? Обиждате ни по този начин. Да не би домашната ракия в Миндя да е по-силничка?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 18. 18 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Закрилник не ни трябва,а работещ премиер.

 19. 19 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#2] от "lz2":

  Правителството на Борисов щеше да ни докара до още по-сериозна национална катастрофа ако беше встъпило във владение началото на 1997-а година.
  Правителството на Борисов има късмета да работи и работи във време в което условията са изключително добри... брилянтни не, но доста добри.

  Така, че... ако правителството на Борисов не желае да сдаде властта на следващите избори ще се наложи да даде малко кокъл и на народа, а тост да спре да дере кожи, а да се задоволи само със стригане... а за последното на човек е необходима воля да владее алчността си.

  Жената е покана за щастие
 20. 20 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 957 Неутрално

  До коментар [#13] от "kihano":

  ^ +

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 21. 21 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Добър, макар и не особено задълбочен анализ, описващ тарикатските възможности за хвърляне на пясък в очите. Само че не мисля, че хората с достойнство и самоуважение биха могли да преглътнат залъка със сменянето на козината, пък бил и той относително по-приемлив. За онези, които пък никога не са били сред самозаблуждаващите се, такова нещо е чисто и просто невъзможно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 22. 22 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 583 Весело

  Неведнъж съм попадал на предавания
  по национални медии,
  / най-вече онези сутрешни блокове "облечени в пенюар на баклавички"/
  където врачки внушават ролята Му на
  МЕСИЯ

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#5] от "пуц муц":

  Че кво странно... винаги е имало хора, които смятат мутрите за благодетели. Повечето отрепки, които разстреляха от рода на Васил Илиев и подобните му бяха обявявани дори и от медиите за полусветци. Та Боко ли няма да го водят за закрилник...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Ще успее ли Бойко Борисов да влезе в образа на Закрилника?
  ======================
  Да, успя да влезе с двата крака в образа на Зверилника.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 26. 26 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#13] от "kihano":

  Това изобщо не е така. Неолибеарлната политика предполага много ниска роля на държавата в икономиката. Опростяване процедури за бизенс, отпадане на излишно вмешателство в работата на бизнеса. А правителството на Бойко правиточно обратното - те напрактика се месят навсякъде - или с параноични закони или с неплащане за свършена работа или и с двете.

  Това че подържаме нисък дълг и нисък бюджетен дефицит се вписва в неолибералната докртина, но Борисов постига това с брутална намеса в напрактика частни интереси. което е в тотален разрез с неолиберализма и говори по-скоро за социалистическо начин за правене на икономика.

 27. 27 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Прав си, такива простотии никое правителство не беше вършило,.... досега. Апропо.... и преди 1989.

  Имаше само една засечка и това беше § 22...
 28. 28 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  [quote#19:"bgpainter"]Правителството на Борисов има късмета да работи и работи във време в което условията са изключително добри... [/quote]


  Ти сериозно ли мислиш това за условията?!Та тази ще е по-сериозна и от "Голямата депресия".

 29. 29 Профил на alterego222
  alterego222
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Той е закрилник. На всички останали, освен на българския обикновен народ...

 30. 30 Профил на iskra_tt
  iskra_tt
  Рейтинг: 419 Неутрално

  боко закрилника,смях до сълзи

 31. 31 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Милиардните далавери на тройната коалиция ...". Швейк уптребяваше израза "короновано говедо". Аз ще употребя в случая "титуловано говедо" ...

 32. 32 Профил на sabev_67
  sabev_67
  Рейтинг: 217 Неутрално

  не закрилник,а зверилник много му отива!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Затрилник.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 35. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#3] от "old_buyer":

  За М. Кунева ли говориш ?
  Тази никой за нищо не може да я припознае, камо ли дясното пространство ...
  И, дано не греша, в обозримо политическо време, "спасител" няма да има
  ......................
  А и не мисля, че темата за ОБРАЗА е вярна и актуална ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1399 Разстроено

  Отмъстителят - Строителят - Закрилникът - в каквато и роля да се вживее Главният Маркуч, каквото и да спуснат "сценаристите" - то съ6тността си остава - "Пожарникарят е ГОЛ" и това е видно и от самолет в началото на 2012, след над 2.5г. упражнения по "управление".
  Проблемът обаче се корени в изборателите, т.нар. матрЯл, който е явно много петимен да си "избора" такива "лидери" които да го "оправят". Фасадата все о6те успява да надделее над съ6тността, промиването на мозъци върви с пълна сила (било то с "цар", "да спрем разрухата" или друга мантра).
  Докато това не се промени мотиката пак 6те бъде настъпена и поредният селки тарикат (с ясни и неясни приятелчета зад гърба му) 6те бъде припознат като месия.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#4:"wreck"]А иначе Боко вече е в образ. Този на Простака. Не че някога е излизал от него. [/quote]

  То това не е образ - това си е истината. Но електората бе заслепен. В началото смяташе че Боко говори просто, за да бъде разбран. Пък той само така може да говори. В началото му бе дадена прошка за глупостите с реплики от рода - Ама той си такъв, ние така си го харесвахме - защото на думи си бе насочил простотията към тройната коалиция.

  Е да но когато простотията се насочи и към обикновения българин и прошката почна да изчезва. Никой не търпи да бъде контролиран от простак. Докато там плямпането му е абстрактно и се отнася за други всичко може да е ОК. народа гледа сеир. Но в момента в който потече като пълноводна река надолу към народа и народа вече почва да се дави в простотията му.

 38. 38 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  С какъвто си се събрал – такъв си. Бойко Борисов се събира с Валентин Златев, например, руски монополист и агент на руската власт. Резултатът е, че на Лукойл бе позволено да работи без да има лиценз и без да е монтирал инак задължителните (за останалите) измервателни уреди. Да не говорим за онова пристанище на Лукойл, където българските власти не са допускани и което е чисто руска територия, откъсната от Република България.

  Това не е вярно, Дайнов . Съдът позволи на Лукойл да работи без лиценз.

 39. 39 Профил на Alabala_
  Alabala_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  ХАХА...
  Бива ли да сте толкова зомбирани...
  И какво толкова върши?
  Строят се едни магистрали, с финансиране от ЕС...
  А каква е заслугата на настоящия премиер за влизането на страната в Съюза?
  Каква е ролята на правителството за финансовата стабилност в страната? Може би трябва да им сваляме шапка за това, че не успяха да изхарчат фискалният резерв, оставен им от предишните три правителства?
  А какво прави Неговото правителство с непопулярните реформи?
  Здравеопазване? Образование? Социална и пенсионна политика?
  Не става само с приказки, тупане по гърдите и клакьори

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#28] от "popovski31":

  За худжжника не знам, но аз го мисля. Щото имаше доста по-успешно правителство, което работеше в условия на съседна война, ембарго, без еврофондове, в условия на доста по-тежка криза, с ограничени пазари.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Какъв закрилник, като Борисов се крие пръв щом стане нещо.

 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#38] от "normandy":

  Я гледай? А Ваньо Танов друго каза преди две седмици?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#34:"wreck"]Затрилник[/quote]
  Супер!!!!++++++++++++++++++++++++++

 44. 44 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#33] от "BGman1":

  Прав си. Скапани комунета) Боко е идеален екземпляр от теорията на Дарвин. Където по-силното животно оцелява

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 45. 45 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  [quote#39:"chavdarvt_"]Може би трябва да им сваляме шапка за това, че не успяха да изхарчат фискалният резерв, оставен им от предишните три правителства? [/quote]
  Резерва е изхарчен!

 46. 46 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1958 Весело

  Дайна, "среден" (3 - -). Да очакваш от психясалата Мутра да се преобрази в закрилник е все едно да очакваш от Азис да избичи War Pigs.

  Много по-интересен би бил анализ на специалисти дали Боко злоупотребява с наркотици, защото вече много признаци в поведението му дават основания да го подозираме, че не слиза от черешата. Много му изтънели нервичките на пържолката, та не знам.

 47. 47 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#42:"Тони!"]Ваньо Танов друго каза преди две седмици?[/quote]
  Танов каза и "друго" преди време по телефона на Бойко!
  Странно е, че и тогава един се "самоуби"...за някаква бира ставало въпрос?

 48. 48 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#44] от "Diva":

  Всъщност според Дарвин оцелява най-приспособеното, а не най-силното. Иначе още щяхме да си имаме тиранозаври.

  И смятай какво животно трябва да е Борисов, щом оцелява добре при толкова много лош матриал, и толкова много лумпенизиран електорат.

 49. 49 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#28] от "popovski31":

  Естествено, че го мисля. Всички помним какво беше преди 15, пък и преди 22-23 години.

  Сега условията са по-добри, грандиозно по-добри.
  А и какво значи криза - липса на ръст, а в последствие и липса на огромни бонуси за кликата???

  Жената е покана за щастие
 50. 50 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#35:"deepdp"]За М. Кунева ли говориш ?
  Тази никой за нищо не може да я припознае, камо ли дясното пространство ...
  И, дано не греша, в обозримо политическо време, "спасител" няма да има[/quote]

  Колега, няма значение какво мислиш .......или не мислиш-ни то Ти , ни то аз , нито който и да е от матРяла!
  ЗА да не губя време и място - ще ти кажа само едно нещо!

  Откажи теорията и наблегни на практиката , иначе казано запуши си ушите и отвори очите на Четири !

  то е като в брака:

  -първия път се човек жени от липса на опит
  -втория път - от къса памет
  -третият път - от глупост
  --------------
  преброй колко пъти се женим / избираме политици - отговорът Къде сме и Какви сме.........Следва

 51. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  В коментарите под тази статия съм събрал примери с държавно-подпомогнати монополи (повечето са събрани от тук):
  http://mapto-on.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html
  Такъв бизнес не може да е конкурентен на глобален пазар, а както знаем вътрешния е прекалено малък. Можете да сравните кои са най-големите износители и да видите разминаването.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 52. 52 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#42] от "Тони!":

  Лицензът за данъчен склад на рафинерията и нефтената база беше отнет от Агенция "Митници" в края на юли, от което следваше, че рафинерията спира да работи. Съдът обаче спря предварителното изпълнение и разреши на "Лукойл Нефтохим" да произвежда докато траят споровете с митниците. През август "Лукойл" заведе дело.

  Икакво викаш е казал Танов. В момента Лукойл е без лиценз и работи, но това е решение на съда.

 53. 53 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  ? И как го върши? Като реже лентички? Или като слон в стъкларски магазин или като прави стъпка напред и две назад? кое си избираш... то такова правене като неговото всяка мутра го може. Главатарят на мутрите! Това е Бойко! Всичкото му правене е само маскарад за заблуда на такива като тебе! Зад привидното му правене върви един сериозен разрушителен процес който, ако не бъде спрян, скоро от България нищо няма да остане и всички ще се разбягат от нея.
  Предпочитам някой който нищо не прави и тъпче на едно място, но не руши пред такъв като него който "много" прави и руши.

 54. 54 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Мда... наистина опитва да играе роля след роля.
  Покрай него и антуражът му подхвана това театралничене. Взеха дори да придобиват едни и същи отличителни черти независимо от задачите, които са им възложени да изпълняват, а това не е хубаво. Най-лошото обаче е, че народът взе да разпознава в тези черти селския идиот, а от такава фигура рядко изникват обнадеждаващи отговори за проблемите му. По-скоро и по-често изникват тревожни въпроси...

 55. 55 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 426 Гневно

  И всичко това от Евгени Шамана, американски агент и поддръжник на шистовата зараза...

 56. 56 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#48] от "kai":

  И така да е-отговаря си. Има ли по-приспособимо..ъъъ.. същество от него? От издухване на пърхот от реверите на Тошката до премиер на ЕС държава Знаеш ли колко връзки на... ъъъ обувки е вързал прили4но наведен ?

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 57. 57 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#26] от "kai":

  Да, ама не. Как държавата се меси в икономиката? 70% от икономиката е приватизирана. Във валутен борд сме. 80% от банките ни са чужди. Как държавата се меси в икономиката би ли обяснил? Единствено цените на енергията не са освободени, но то и не може. Нито едно правителство не се осмели да го направи тъй като ще настане революция. Но и там се работи, цените се качват постепенно всяка година.
  За какви параноични закони става дума? За това че се поиска качество на храните ли? Това се допуска от Вашингтонския консенсус. Как това че държавата е ненадежден платец е намеса в икономиката? Айде стига. Малко ли са ненадеждните частни платци? Освен това, погледни списъка на Вашингтонския консенсус. Колко от препоръките са изпълнени в България и колко не?
  Аз не се съмнявам, че на некъдърни частници все държавата им е виновна и винаги ше намерят за какво да се оплакват, но не е така. Освен това, дребните частници също са достатъчно промити за да поддържат неолиберализма, а той не е в техен интерес. Неолиберализма защитава единствено интереса на едрите, в нашия случай задграничните, частници. Така че българския частник просто не знае къде се намира и откъде какво му идва.
  Това за дето си написал, че управлението на ББ било по-скоро социалистическо ще го подмина. То ми говори единствено ако не за принадлежност към (без)мозъчните тръстове то поне за силно влияние на техните мозъчни промивки.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Казано по Бербенков.

  '' Какъв Зоро ?
  Като е
  за у затворо. ''

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#52] от "normandy":

  Ми ако помнеше повече от една седмица щеше да знаеш какво е казал Танов. Съда няма нищо общо с цялата работа, освен, че служи за оправдание на какво ли не. На мен вече ми писна това да е дежурното оправдание за нечия некадърност.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  [quote#49:"bgpainter"]А и какво значи криза - липса на ръст, а в последствие и липса на огромни бонуси за кликата??? [/quote]


  Не.Българската икономика с свързана в европейската повече от всякога.Потреблението там е свито,което рефлектира върху нас.Прост пример:поръчките за наша продукция(около 95% е износ) от октомври са намалели с 20%!!!При оборот от около 400 млн.лв. годишно.Нали се сещаш?!Най-вероятно-ниви съкращения.Сега няма и кредитиране,няма инвестиции.Преди 15 години бе много зле,но само в БГ.Тогава бе необходимо само да се направт реформи и да се извърши приватизация,за да тръгнат нещата(доколко се получи е друг въпрос)Та добре,че бе Костов.Друг едва ли щеше да се справи.
  Смятам,че сегашните условия са по-тежки.


  [quote#40:"Тони!"] в условия на доста по-тежка криза, с ограничени пазари.[/quote]


  Ако говориш за 97-ма,то кризата бе само вътрешна,а пазарите ограничени или не,са купували,за разлика от сега.

 61. 61 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тони!":


  [quote#59:"Тони!"]Ми ако помнеше повече от една седмица щеше да знаеш какво е казал Танов.[/quote]

  Ами припомни конкретно, защото не става въпрос за помнене, мога ли да знам кой какво е казал.

  [quote#59:"Тони!"]Съда няма нищо общо с цялата работа, освен, че служи за оправдание на какво ли не.[/quote]

  Взеха ли лиценза, взеха го. Съда разреши ли да работят без лиценз, разреши.

 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Я виж ти ! Генчо Дайнов вече не се пише професор и напуска потъващия кораб на Бойко Борисов. ! Значи нещата отиват на зле за Бойко и добре за българите, въпреки че имаха глупостта да го изберат .

 63. 63 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  [quote#61:"normandy"]Взеха ли лиценза, взеха го. Съда разреши ли да работят без лиценз, разреши. [/quote]


  Ами те и Доган дадоха на съд,но съдът каза,че корупцията е законна.

 64. 64 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 481 Неутрално

  "...И страшен беше хайдутин за чорбаджии и турци,ала за клети сюрмаси нрило бе Чавдар войвода."

  Не знам защо,но докато четях ,първо си спомних тези стихове на Ботев,а после за страшният Индже ,оставил жълтици на мотиките на селянките.

  И после натрапчиво на листа само се повика заглавието "Мисията невъзможна"

  Невъзможна... и как иначе.Човек не може да избяга от себе си и Борисов не прави изключение.Как да избяга от рекетьорските си години.СИК не бяха благотворително дружество,те бяха рекетьори,които мачкаха подред де що намерят-хорица,фирмици-но винаги от слабите,винаги от беззащитните.С нашите пари направиха състояние,станаха бизнесмени.Той,Борисов,е бил там,там е разбрал сладостта да охраняваш тези,които първо си уплашил,че ще окрадеш.
  Закрилник-отмъстител.В народната памет тази връзка е неделима.Но той не можа да стане отмъстител.А имаше за какво и имаше на кого да отмъщава. В лятото на 2009 г.и леви ,и десни очаквахме това от него.Доган,Гагаузов,Етем,Масларова са на свобода и ще останат на свобода.На свобода са и Милен Велчив и Никето Василев,но и Костовата шайка ,ограбила през престъпната приватизация българския народ.Гарван ,гарвану око не вади.Ако станиш отмъстител,то утре и на теб може да ти отмъщават.А кражбите и корупцията герберска надминаха предишните.
  Борисов и малкия и среден бизнес.Невъзможността да се справи с икономиката и от там с постъпленията в бюджета,контрабандата ,която развихриха и която допълнително ощети приходите в хазната,подсказаха на стария рекетьорски кърлеж да се обърне отново към обичайните овци за стригане-малкия бизнес.Трета година кърджалиите на Бойко войвода,превъплътени като даначни,дааджии,хеита,пожани,лицензи,разрешителни,такси,глоби,глоби,глоби вилнеят безнаказано и стрижат,стрижат.Дотам,че ОДРАХА ОВЦАТА.Австралийците имат поговорка-една овца можеш да острижеш много пъти,но да одереш един път.Но това не го пише във Винету.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 65. 65 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#60] от "popovski31":

  Добре де... преди 5 години заплатите не бяха по-големи от сега, а телевизорите не бяха по-скъпи от сега. Населението задлъжня обаче много, за да потребява повече от колкото може да си позволи да харчи и сега трябва да връща.

  Тогава имаше ръст защото задлъжняваше всичко живо, а сега има свиване защото се издължава всичко живо. Като всички си върнем дълговете пак ще има ръст... а и тогава вече ще са ни остарели телевизорите и ще искаме нови

  Жената е покана за щастие
 66. 66 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#19] от "bgpainter":

  Ти хубаво го казваш това и си права (прав?). Но проблемът, който стои зад всичко това е, ако сдаде на кой ще сдаде тази власт??? Защото, макар и да има обвързаности и доста трески за дялане, все пак ми се струва по-добра алтернатива от Станишев, който дори не се опитва да си скрие кой му е господар или пък още по-зле Първанов (в пакет с двойката Руменовци), които напълно ясно подкрепят големия шлем и руските интереси. Борисов, въпреки всичко е добре приеман в Европа и се ползва поне засега с доверие оттам. Докато другите изброени са толкова дискредитирани, че ако се върнат на власт, толкова ще ни отрежат отвсякъде, че ще станем само хартиен член на ЕС. Отдясно, колкото и да е жалко алтернатива няма. Само се надявам на следващите избори сините да успеят да изобщо да влязат в парламента, за да могат да направят коалиция с ГЕРБ и все пак правителството да има някакъв коректив.

 67. 67 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#57] от "kihano":

  Като цяло икономическите парадигми се определят на макро ниво. Т.е. за да различиш една от друга се гледат макро показатели. Това е така защото се приема за даденост че държавната машина ще работи в интерес на гражданите и фирмите. Никой в демократична държава няма да тръгне от гледната точка че държавата всъщност ще пречи. А Боко това прави - той пречи.

  А когато на микро ниво имаме едни постоянни колове поставяни в колелата и на бизнеса и на потребителите, то каквото ще да прави на макро ниво няма значение що се отнася до оценката му.

  Икономическата политика на Боко е на дикататор от бананова република. И в Латинска Америка масово се прилага неолиберализъм на макро ниво. но на микро ниво имаме авторитаризъм. за това никой не дава за пример Панама, Никарагуа или Гватемала. Е наш Боко следва техния пример. може би защото и там и тук все някой я полковник, я генерал взима властта. Там с преврати, тук с лумпенизиран електорат

 68. 68 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  той е там не може го бутна

 69. 69 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#35:"deepdp"]За М. Кунева ли говориш ?
  Тази никой за нищо не може да я припознае, камо ли дясното пространство ...
  И, дано не греша, в обозримо политическо време, "спасител" няма да има
  ......................
  А и не мисля, че темата за ОБРАЗА е вярна и актуална ... [/quote]

  Дано да няма повече спасители. Защото всеки спасител е избран само защото го избират мазохисти. Такива които смятат че не могат да се справят сами. че някой трябва да им помага. Че някой трябва да се грижи за тях. Авторитета, силната ръка, която пошляпва.

  Мазохизмът е нагласа не само към физическото, а преди всичко към нуждата някой друг да поеме контрол за собствената им личност. Някой да им казва направи това, направи онова. И не питай. Защото ти си слаб, ти си безпомощен, ти си нищо. Моята воля е всичко, ти си проекция на моята воля.

  Та дано повече да няма спасители, това ще покаже че и мазохистите в България са на привършване. И няма повече да ни избират садисти за управляващи. Защото мазохизма си го влече към садиста.

 70. 70 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Не знам какви роли играе,но правителството на Борисов е единственото,КОЕТО ВЪРШИ НЕЩО ОТ 1989 ГОДИНА,НАСАМ! [/quote]
  Я дай едно кратко списъче ако обичаш какво свърши Боко Пожарникарски. Може да си опресниш мозъчето с програмата с която дойдоха на власт - http://www.gerb.bg/bg/program

 71. 71 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 583 Весело

  Образа на "Отмъстителя" беше театрален ПР-трик за пред публиката, понеже тя очакваше това и понеже Борисов "умира" да бъде одобряван, хвален, в светлината на прожекторите. Образа на "Отмъстителя" никога не е бил искрен. Няма логика да отрежеш клона, от който си част самия ти.
  Образа на "Строителя" се превърна в пародиен, предвид преекспонирането му.
  "Закрилник" може и да е печеливша роля, но не ми се струва по възможностите на шута. Не! Още повече при тия обвързаности, зависимости и приятелства. Да не забравяме, че първите дни след Нова година Борисов и Цветанов бяха на гости не къде да е, а в Правец при Златев! Без много шум. Защо ли ...

 72. 72 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  [quote#65:"bgpainter"]Населението задлъжня обаче много, за да потребява повече от колкото може да си позволи да харчи и сега трябва да връща.
  [/quote]


  Абсолютно.Но си мисля,че ще си извадим необходимите поуки.Народа не е глупав,както ни се втълпява от разни "интелектуалци".Но за задлъжняването нали не е виновен Бойко?


  [quote#66:"ugi"]Но проблемът, който стои зад всичко това е, ако сдаде на кой ще сдаде тази власт??? [/quote]

  Това наистина е проблем...Алтернативата на тази власт е по-лоша.

 73. 73 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Хаотични и безмислени действия на един самозабравил се селски глупак не могат да се нарекат политика.

 74. 74 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#72:"popovski31"]Народа не е глупав[/quote]

  Народа е глупав та дрънка. Има една приказка, ако веднъж се спънеш в един камък може да не си го видял. Ако два пъти се спънеш, значи си разсеян. Ако три пъти се спънеш значи си глупак.

 75. 75 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Кои са експертите на прехода в България? Гражданинът от село Миндя и за благозвучие "професор" - според регистрите на ВАК Евгений Дайнов е само доцент, а не професор, както често го титулуват. Евгений ( Генчо) Дайнов е тежко посредствен политолог. След "учението" в Англия благодарение на позициите на баща му (Александър Дайнов - кореспондент на официоза на БКП в. „Работническо дело” в Москва и Лондон, а впоследствие директор на БТА (бивш шеф на "София прес" и кадър на ЦК на БКП, съответно и сътрудник на нЕкои служби), не го взеха никъде на сериозно място заради посредствеността му, а му дадоха синекурна длъжност в Института по история на БКП. Това е институт който обслужва управляващата тогава БКП, извършва проучвания и създава материали и изследвания от позицията на "класово-партиен подход" за утвърждаване на ръководната роля на БКП в българския обществено-политически живот и създаване на българската марксическа историография. В тази си дейност ИИБКП не е част от научната общност в БАН или университетите, а пряко е ръководен от политическите звена към ЦК на БКП И Генчо оттам си вадеше хляба - до разпускането на Института някъде през 1990 г. После стана професионален демократ и много правилно се ориентира и се усука около най-престижната тогава институция - президентството. Не помня вече какъв беше - съветник, местен имиджмейкър или продавач на образи в чужбина. Той въведе най-отвратителната норма за успех - нормата на политическото лакейство. Като емблема на посредствеността "синия шаман на демокрацията” Евгений Дайнов се присламчи и към "Подкрепа" - синдиката на Тренчев. http://www.blitz.bg/article/3553 Човешката глупост е безкрайна, тарикатлъка също. Демокрацията роди милион "професори" и "доктори на науките", магьосници, колобри, шамани и други "експерти" на прехода http://www.expert-bdd.com/index.php?option=com_content&task=view&id=919&Itemid=36, а Академията на МВР роди премиер, магистрати и банкери...
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=625797

 76. 76 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#72] от "popovski31":

  Не съм казвала, че Бойко е виновен за задлъжняването на народа, а казах, че има криза, защото всички са прекомерно задлъжнели и няма на къде повече да задлъжняват.... за да няма криза, тоест, за да се потребява.


  До коментар [#74] от "kai":

  Да допълня - една грешка ако се повтори, то тя гаранция ще се потрети

  Жената е покана за щастие
 77. 77 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#76] от "bgpainter":

  Народа не е задлъжнял. Отделни хора задлъжняха, но мнозинството от хората нямат кьорав кредит, а имат депозити. Кредитите за населението са 12 милиарда, а депозитите са 32 милиарда.

 78. 78 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#74] от "kai":

  Народа, че не е много умен е факт, но избирането на Борисов не е от глупост, той е най доброто което засега предлага политическият пазар. Въпреки кусурите си Борисов е по добър от конкуренцията.

 79. 79 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Образ на отмъстител, строител, закрилник... Съвсем вярно казано. Борисов ще влезне в образа и на костенурка нинджа ако сметне, че това ще му крепи рейтинга. Какво значат дългосрочни стратегии, планове за цялостно развитие на държавата и пр. Ората искат наказания - Борисов прави акции, ората искат да се гради - Борисов гради магистрали и спортни съоръжения. Това може в момента да се гради - това гради премиера. Пък и нали всяко лято избирателите пътуват до морето. Дали е случайно, че магистрала Тракия трябва да бъде завършена точно преди следващите избори...? Какво значат политически принципи и партийна идеология при човек, който на всеки 3 дни си сменя мнението? А пък как изглежда България в очите на партньорите си от ЕС и големите външни инвеститори..? Има ли значение щом рейтинга на Бойко е висок. Ама за пореден път - не е луд тоя дето яде баницата...

 80. 80 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Да бе! Краде всеки месец от моята пенсия по 40 лв! Трябва да си пълен глупак за да не го виждаш

 81. 81 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#77] от "normandy":

  хахаха те тези 32 милиарда са на едно 1000-2000 човека. Средния депозит е под 2 бона на човек и има едно ако ще 7 милиона да имат тепозити това прави под 14 милиарда то средностатистическите вложители. Пък то всъщност не-повече от 2 милиона човека да имат депозити, т.е. не повече от 4 милиарда идва от населението, останалото е олигарсите.

  Не ми се търси сега статистика, но цифрите са нещо подобно

 82. 82 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Този Дайнов съвсем изперка! На кого ги разправя, тези глупости за ролите отмъстител, закрилник, строител и сие? На електората на Бойко ли? Ама той не чете "Дневник" , освен няколкото платени драскачи "подобряващи" имиджа на правителството! А и много от електората му не може и да чете.
  Ние Бойко си го знаем, що за недоносче е! Явно Дайнов просто има поръчка за статия и той си запълва колонката с УМНОСТИ!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 83. 83 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#4] от "wreck":

  Евгени Дайнов го оставете. Комунистическа издънка учил в Оксфорд на държавна издръжка по времето когато българин не можеше да припари там.

 84. 84 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#78] от "normandy":

  Не мога да се съглася, че от всички политици Борисов е най-доброто. Първото което е, той въобще не е политик и никога няма да стане. До някъде за това и беше избран, но ще има явно още горчиви хапове да преглъщаме докато разберем простата истина, че политика се прави от политици. Така е в цял свят, така е още от времето на фараоните, а ние пак ще трябва да преоткриваме топлата вода в това отношение.

 85. 85 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#78:"normandy"]той е най доброто което засега предлага политическият пазар[/quote]

  ти да не пазаруваш от женския пазар, че имаш толкова снижени критерии за качество.

  Ако Бойко е най-доброто, то това означава че москвич на 40 г. може да се включи във формула 1

 86. 86 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#81] от "kai":

  Много е спорно колко от цялата сума се дължи на олигарси, защото те не държат пари по лични сметки тук. А това, че има депозити по 50-100 000 лева не означава, че са на олигарси, не малко обикновенни хора имат подобни депозити. Кой спестил в чужбина, кой има малък бизнес, кой продал наследствен имот.

 87. 87 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3406 Весело

  [quote#77:"normandy"]Народа не е задлъжнял. Отделни хора задлъжняха, но мнозинството от хората нямат кьорав кредит, а имат депозити. [/quote]

  Ха-хааа!
  Това е същата пропагандна лакърдия като "магистралите".

  Ако погледнеш статистиката на БНБ ще видиш, че от депозитите на "народа" ... 85% от парите са на 15% от "народа", а 70% от тях - в ... само 5%. (Числата ги давам окрупнено, но съотношенията са верни).
  Баф тези депозити "народни"

  Колкото до кредитите - "мнозинството" имат такива мижави доходи, че няма и как да получат кредит. Затова пък процъфтяват заложните къщи. И лихварството. Под формата на нароилите се готови за "бърз кредит" фирми.
  Това за "личните" кредити. За дома и семейството.
  За бизнеса - там пък е още по-голям майтап! Съотношенията на масата на кредитите е като при депозитите.

  И казваш, че "народа не е задлъжнял"? Щото нямал жилищен кредит?
  Ама "виси" с две-три заплати за общински данъци и такси, за вода, за парно. И не, това не било задлъжняване ...

 88. 88 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#84:"moro"]Не мога да се съглася, че от всички политици Борисов е най-доброто.[/quote]

  Давай предлагай.

 89. 89 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Споделям написаното от Евгени Дайнов, но е пропуснал омразата на Борисов - Не само се е откъснал от нормалния живот, но насажда омраза, излъчва злоба, постоянно се кара на някого, нещо все ни поучава, държи се като надзирател над българския народ, от нас иска със заповеден тон извинения и благодарности.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 90. 90 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#85:"kai"]ти да не пазаруваш от женския пазар, че имаш толкова снижени критерии за качество. [/quote]

  За разлика от бананите избора е дори по свит от на женският пазар, политици не можем да си внесем. Давай кажи кой е по добър.

 91. 91 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#85:"kai"]Ако Бойко е най-доброто, то това означава че москвич на 40 г. може да се включи във формула 1 [/quote]

  Дай да ги видим, кои са тези от Формула 1.

 92. 92 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нито е Отмъстител, нито е Строител, нито Закрилник. Той е просто един ленторезач, говорител на пълни глупости, нищонеправец, изключвам разходките нагоре надолу....абе изобщо пълна трагедия, примери много, няма да ми стигне цял ден да ги описвам. Направо не ми го побира умът ,как може да има хора , които харесват тая пародия на Премиер. Освен платените драскачи естествено и мазохистите. Изобщо жална ни майка на всички, дето населяваме територията наречена Тиквостан.

 93. 93 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да няма някаква грешка? Карикатурата, не прилича много на Вожда, а на един друг!

 94. 94 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Това са фактите, излиза периодично статистика за средния депозит и съответно за бройката на депозитите. От там излиза че това не са спестявания на домакинствата а на олигарсите. Има много на брой малки депозити, и малко на брой огромни. Като тези огромните всъщност правят основната маса.

 95. 95 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Бойко все повече губи връзка с реалността или на по-простичък език - самозабравил се е.

  Да, съгласен съм, че строи и сигурно ще ги построи тези магистрали - едната ръка я виждаме какво прави, а другата? Да, Дянков държи твърда линия и пробва да бори сивата икономика, докато не го плеснат през ръчичките обаче, когато нагази в истнската сива територия (разбирай - големите играчи а не ЕООД-та и ЕТ-та)

  Бойко не успява да проумее простото правило - когато си в дупка спираш да копаеш!

 96. 96 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Последни издихания, а Дайнов? Бойко само не трябва да се държи еди-как си и да почне да се държи правилно. Мда. Може ли? Можел ли е? Ще може ли? Ако не - защо?

 97. 97 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1866 Весело

  До коментар [#74] от "kai":
  "ако веднъж се спънеш в един камък може да не си го видял. Ако два пъти се спънеш, значи си разсеян. Ако три пъти се спънеш значи си глупак."

  Предложи сега в кого да се спънем за четвърти път и определи какви ще бъдем в този случай!

 98. 98 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#64] от "hammer":

  Индже.
  Това е "митът" за/на Бойко, още от самото начало, когато ужким бил погнал довчерашните си авери - кърджалии.

  Интересно само кой ли ще е в ролята на Гърбавото...

 99. 99 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Все си мисля, че какъвто и нов образ да измисли Борисов, накрая хората ще гледат реалните резултатите, в областите, които ги засягат и интересуват, но и като цяло. Театърът с различните образи (мачо, закрилник, отмъстител на комунисти, строител на пътища, нахакан, леко простоват, но добряга) е интересен, но до време. Накрая като видиш тази гора изсечена заради Цеко, онзи проект занемарен, трети престъпник изпуснат, втора отсечка недовършена, онова спорно законопроектче прието и хич не ти е до образи. Като за капак и лафове от рода на "Неква кошара ли е тва?" и "Дайте телешки пържоли на кучето!" и отиде коня в реката...

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 100. 100 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#90] от "normandy":

  Ти искаш Аз да ти кажа кой е по-добър. Е сори но твоето мнение си е твое мнение, моето си мое. За теб Бойко може да е цвета на нацията, за мен е това дето го слагат на цветята че да растят повече. Аз харесвам други, ти може да не ги харесваш. Няма нужда да има консенсус за това.

  Единственото необходимо нещо е само всеки да си следва своята съвест и разбиране, а не да се влачи със стадото. Всеки да преценява политичите през своят поглед, а не да се влияе от продажни медии. Да преценява с разума, а не някакви други части на тялото си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK