Борис Акунин: Новата руска революция

Борис Акунин

© Associated Press

Борис АкунинПогледнати отвън събитията в Русия може да приличат на революционната буря, която помете авторитарните режими арабските страни, но аналогията е подвеждаща", пише руският писател Борис Акунин в New York Times. Според него това, което се случва в Русия е доста необичайно – революция на средната класа, която по своята същност не е революционно настроена.


"За много хора, включително и за руснаците, внезапното събуждане на обществото прилича на чудо. Но не е. То е следствие на естествени процеси и по точно – на два диаметрално противоположни процеса", пише Акунин. Според него първите дълбоки промени в руското общество са се случили през последните две десетилетия. Милиони хора са се научили да живеят в див капитализъм, като изкарват прехраната си без правителствена намеса, оцелявайки в бруталната конкурентна среда, за да осигурят добър стандарт на живот на семействата си. Именно това, смята писателят, е плодородната почва, над която сега процъфтява нещо ново.Руската пролет в разгара на зимата е директно следствие от обявената на 24 септември рокада Медведев-Путин и на също толкова срамното фалшифициране на парламентарните избори.Протестите са били ускорени и от втори социален процес, който е започнал преди няколко години, а именно – дълбоката деградация на режима на Путин.  Заради липсата на контрол от избраните депутати, съдилищата или медиите, системата заживява в илюзия, че всичко е позволено и започва да прави грешка след грешка, без дори да осъзнае, че се саморазрушава.


Руската пролет в разгара на зимата е директно следствие от обявената на 24 септември рокада Медведев-Путин и на също толкова срамното фалшифициране на парламентарните избори. Изведнъж стана ясно, че руснаците повече няма да толерират подобно нещо. Между двете големи шествия на 10 и 24 декември Путин все още имаше шанс да се помири с протестиращите, но той направи друга грешка при това фатална – публично обиди участниците в шествията, като обяви, че са с промити мозъци. След това обект на недоволството стана самият Путин, не управляващата партия "Единна Русия".


"През тези седмици Путин изгуби страната", пише Акунин. Според писателя, руският премиер все още не е осъзнал това. Освен това той все още вярва, че ще спечели президентските избори. В настоящите условия това може да се случи чрез колосална измама и няма съмнения, че огромната система, отговорна за преброяването на гласовете, няма да попречи на фалшификации. "Това обаче ще бъде пирова победа. Путин ще изгуби от останалото от рейтинга си и ще се превърна в обект на омраза и подигравки в цяла Русия. Това ще бъде много слаб президент, който едва ли ще оцелее дълго на поста", смята Акунин.


Между двете големи шествия на 10 и 24 декември Путин все още имаше шанс да се помири с протестиращите, но той направи друга грешка при това фатална – публично обиди участниците в шествията, като обяви, че са с промити мозъци. След това обект на недоволството стана самият Путин, не управляващата партия "Единна Русия", смята писателят.

© Reuters

Между двете големи шествия на 10 и 24 декември Путин все още имаше шанс да се помири с протестиращите, но той направи друга грешка при това фатална – публично обиди участниците в шествията, като обяви, че са с промити мозъци. След това обект на недоволството стана самият Путин, не управляващата партия "Единна Русия", смята писателят.


"Може и да звучи парадоксално, но бих предпочел режимът на Путин да не се срине много бързо. Нека остана още около година. Ако той се оттегли веднага, без популярността му да се срине до нулата, може дори да се върне и то по напълно демократичен начин – когато кризата удари жизнения стандарт и хората започнат с носталгия да говорят за "дебелите години". Второ завръщане на Путин би било катастрофа за страната", пише авторът.


Освен това според него младите наченки на гражданско общество имат нужда от време да пораснат и да станат по-силни. Най-добрият начин те да узреят е като водят продължителна борба срещу твърдия, непреклонен авторитаризъм. Тогава ще се развият и истински политически партии, а не марионетки, както е в парламента на Путин.


Ако смяната на властта се случи след като този процес е приключил, постпутинова Русия ще навлезе относително безболезнено в следващата фаза на държавната еволюция. Политически това ще бъде динамична страна, с парламентарни кризи, внезапни промени в правителството, призиви за импийчмънт и всички останали признаци за развиваща се демокрация. "Но в страна, където средната класа се е пробудила и осъзнала силата си, нито силовиките, нито олигарсите ще са способни да монополизират властта. Нито един единствен човек", смята Акунин.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално
 2. 2 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог.

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  .."борба срещу твърдия, непреклонен авторитаризъм"... Да, управлението на Путин е авторитарно, дори понякога граничи с култ! По явен или по скрит....

 4. 4 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Време е милиционерите да си ходят и да си платят за золумите.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 5. 5 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Заради липсата на контрол от избраните депутати, съдилищата или медиите, системата заживява в илюзия, че всичко е позволено и започва да прави грешка след грешка, без дори да осъзнае, че се саморазрушава."
  Всяка прилика с други държави (дали) е случайна........

 6. 6 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 659 Неутрално

  [quote#2:"customize"]Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог.[/quote]

  И най-вече страхотен писател
  Дано това, което предрича да се случи

 7. 7 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Акунин има смелост да говори така, но ГРУ не пасе трева още. Дано не го сполете странен инцидент.

  България е древна и заслужава много повече!
 8. 8 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  На сходна тема, един от най-известните руски дисиденти – писателят Владимир Буковски :

  http://bit.ly/yOAXrV

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 9. 9 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "Gouverneur général":Те милиционерите рано или по-късно,но винаги си отиват,лошото е че золумите
  ще ги платят не те,а обикновенните хора!

 10. 10 Профил на Попа от Симитли
  Попа от Симитли
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Милиони хора са се научили да живеят в див капитализъм, като изкарват прехраната си без правителствена намеса, оцелявайки в бруталната конкурентна среда, за да осигурят добър стандарт на живот на семействата си. Именно това, смята писателят, е плодородната почва, над която сега процъфтява нещо ново."
  - а дано и тука да стане така, че иначе ще си гледаме старото предаване докато пукнем

  ... sorry, I'm fucked up inside!
 11. 11 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#5] от "rosko1306":

  Не се сещам някъде другаде да има такъв контрол. Вкл. и в най-свободните и демократични.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 12. 12 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Неутрално

  мда, Акунин говори, че в Русия хората са се научили да живеят в див капитализъм, у нас демокрадите разправят нещо, че в Русия било комунизъм. На нашите ли да вервам или на руснака?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Така като те гледам ми се струва, че си повече руснак. Така че си гледай Русия, за България не се тревожи.

  България е древна и заслужава много повече!
 14. 14 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  До коментар [#13] от "flagellumdei":
  Създателя на тройной /не одеколон/ счетоводство измами.
  "Jezerski Venediktovich Теодор (1836-1916) - представител на Руската счетоводна мисъл, Счетоводство самоук, която е основен новатор на счетоводството. Ezersky е един от първите създатели на най-популярните курсове счетоводство в Русия. В контраст, двойно счетоводно записване, предлагани им собствена форма на счетоводство (виж формуляр Счетоводство, тройни (руски) Ezersky разкритикува счетоводна терминология, облечен назаем характер, и предлага свой собствен набор от условия: актив - активи: пасиви - погасяване; remessy - отбелязва вземания, полици. - записи на заповед до падеж, да приеме - приеме плащане, баланс - баланс, дебитна - на пристигане, кредит - потребление; счетоводител - счетоводител: Счетоводна отчетност - счетоводство: кредитори - настоятелства, длъжници - zaborschiki Основната работа: "измами, загуби, грешки, скрити. на правилния баланс в двойна - италиански счетоводната система и откри признаци на лоялност руски тройни системи ", Санкт Петербург, 1876 г. в 1887 г., Ezersky одобрени от Министерството на финансите на Хартата на стопанството счетоводители (така той нарича обществен асоциация на компютърните работници, които завършва курсове) За разлика от това... списание "Счетоводство" той 1889 година. започва издаването на списание "счетоводител"."
  http://www.gotovoeooo.ru/index.php?option=com_glossary&func=view&Itemid=100&catid=82&;term=%C5%C7%C5%D0%D1%CA%C8%C9,+%D4%E5%E4%EE%F0+%C2%E5%ED%E5%E4%E8%EA%F2%EE%E2%E8%F7+%281836-1916%29

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 15. 15 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Освен това той все още вярва, че ще спечели президентските избори. В настоящите условия това може да се случи чрез колосална измама..." хахаха new york times и до ден днешен наричат Русия "Империята на злото", правете си изводите сами...

 16. 16 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Любопитно

  До коментар [#13] от "flagellumdei":

  Ама аз сериозно не разбирам. Редовно чета Дневник и съм останАл с впечатление от коментиращите, че в Рашата е бъкано с комунязи, които много се обиждат, ако ги нарече човек "демокрад". И ги разбирам комунязите, дееа, това да се краде от демоса не е хубава работа.
  Правилно ли съм разбрал?

 17. 17 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#14] от "Gouverneur général":

  Поздравления За Дрезден пише ли нещо от твоя източник?

 18. 18 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Интересен анализ на великолепен писател. Да видим какво ще стане. Пътят на демократизиране на Русия ще е дълъг и дано да е безкръвен.

 19. 19 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Желая от все сърце успех на свободните хора в Русия - успех на тези, които местните "русофили" неистово мразят.

 20. 20 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Имам чуството, че приема желаното за истина. А истината според мен е, че руското общество изобщо не е стигнало до такъв етап. И скоро няма и да стигне. Въпросната средна класа дето се оправя въпреки властта е твърде малобройна. Далеч по-многобройни са забогателите благодарение на властта. А най-многобройни са тези дето хал хабер си нямат от обществено устройство.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 21. 21 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  До коментар [#17] от "Федор Венедиктович Езерский":
  Руската форма е създадена през 1869 година в Дрезден. Нейния създател - руският самоук счетоводител Фьодор Венедиктович Езерский (1836-1915) - е мислел не толкова за това, как да се разположат подобре регистрите или как счетоводителят да работи по-лесно.
  http://www.vedomost.info/relax/106/1433-q-.html
  Той се е опитвал да реши главната задача на управлението: да се следи в реално време доколко успешно работи предприятието. Работата е там, че всички предприемачи в целия свят до ден днешен, колкото и да е парадоксално, работят ";на сляпо";, тоест финансовият резултат може да се установи едва след като се състави балансът. Но дори когато той е съставен, между датата на самия баланс и датата на съставянето му минава определено време, понякога - няколко месеца (за годишния баланс). Не случайно сравняват управлението по по счетоводни данни с шофьор, който държи кормилото на автомобил, чието предно стъкло е закрито с непрозрачен плат. Шофьорът мениджър вижда в огледалото само изминатия вече път. Такова огледало е счетоводството. То се води ден след ден, но трябва да е ясно, че финансовият резултат може да се изчисли едва накрая.

  Именно затова Езерски се захваща да създаде форма, която, както я е замислял, да осигури изчисляването на печалбата след всяка стопанска операция. Това е доминиращата задача на руското счетоводство. От нея произтичат следните изисквания към счетоводството:

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 22. 22 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#21] от "Gouverneur général":

  Това е оригинала
  http://buh.ru/document-543
  А иначе автора на статията - проф. Ярослав Соколов е голяма работа. Съвсем сериозно. Вярно и той си е дъртак вече, като нашите стари кримки, ама...
  Ех, традиции имат хората, да обясняват простичко нещата, когато трябва...

 23. 23 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 952 Весело

  Дарахой Федя, /Езерский/,
  пак нещо си се объркал. Нашичкият, нов капитализъм се гради само от началото, само от твои началници - почти всички съветски възпитаници и то 90% /справка - църковните ни архийереи, собствениците на медии и банкерите / ,с чин в КГБ или "българския" му филиал КДС.

  Така че, кой крал , какво прал, къде ср..л, оправете си се там между вас си , съгласно субординацията на устава.

 24. 24 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  До коментар [#17] от "Федор Венедиктович Езерский":
  Фёдор Венедиктович Езерский: бухгалтер-националист- от Чуков Денис Владимирович
  http://chukov-denis.livejournal.com/667738.html
  После революции система Езерского была прочно забыта. Сейчас её элементы возвращаются в практику.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 25. 25 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#14] от "Gouverneur général":

  Мерси, но това го знам и аз.

  България е древна и заслужава много повече!
 26. 26 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#24] от "Gouverneur général":

  Да, така е. С развитието на колхозите, совхозите и индустриализацията са се метнали на т.нар. "журнал-ордерна" система... едни огромни чаршафи, които ми ебавахаматата в техникума :-Д

 27. 27 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#16] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Ако ти пречат "демокради, седерасти, либерасти и прочие сган" много лесно можеш да решиш проблема по руски - избий комунистите ...

  България е древна и заслужава много повече!
 28. 28 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#27] от "flagellumdei":

  Имах един съученик Любо се казваше. Навремето искаше да беси комунисти - на всеки стълб по магистрала Хемус - от Варна до София. Голям седесар беше. Незнам какво му стана преди няколко години... ама се обърна човека към Атака. И още си е към тях. Дори по партийна линия му намериха работа в... бюрото по труда в Павликени.
  Какво нещо е само демокрацията :Д

 29. 29 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Авторът, с псевдоним, май е грузинец, вярва наивно, че след евентуално елеминиране на Путин, страната ще навлезе в някакво нормално русло.
  Наивизъм е това. Страната е обречена на робство. Руснаците са роби по душа и няма да пожелаят да станат свободни.
  Това е и причината да се месят в чуждите работи. Те не могат да приемат, че другите са свободни, не го проумяват и от сърце желаят да ги освободят от тия щуротии и да им помогнат да станат отново роби.

 30. 30 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#23] от "Петър Иванов":

  Готово, бате ОтидОх в статията за търновския владика. Ще се включиш ли?

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  До коментар [#5] от "rosko1306":
  Изпускаш другата причина, която споменава Акунин, а тя е доста съществена: "Милиони хора са се научили да живеят в див капитализъм, като изкарват прехраната си без правителствена намеса, оцелявайки в бруталната конкурентна среда, за да осигурят добър стандарт на живот на семействата си."
  В нея става дума за средната класа в Русия. Такава класа в (както казваш) оная другата държава, дето и приличала няма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  До коментар [#10] от "stonerboner":
  Споменал си го и ти. Разликата обаче е именно в липсата на средна класа в България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Любопитно

  До коментар [#31] от "Храбър":

  Любопитно ми е дали с теб разбираме по един и същи начин понятието "средна класа".
  Но преди да се хвърлим към разяснения, моля те, погледни това
  http://rt.com/business/news/russians-shun-self-employment-now-555/
  сериозен съм.
  Иначе "средна класа" общо взето има в Москва, Петербург, Владикавказ и донякъде Омск.
  А другото... отново съвсем сериозно. В Русия няма "малки и средни предприятия" по класификацията на Европейският съюз.

 34. 34 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Според него първите дълбоки промени в руското общество са се случили през последните две десетилетия. Милиони хора са се научили да живеят в див капитализъм, като изкарват прехраната си без правителствена намеса, оцелявайки в бруталната конкурентна среда, за да осигурят добър стандарт на живот на семействата си."
  ------------------------------
  Това сякаш е писано за българското общество...

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3703 Неутрално

  Путин е типичен азиатски даспот, свикнал да тъпче роби, или в най-добрия случай крепостни селяни. За разлика от клиентелистката олигархия и от мужиците, на които "строи" (подобно на наш Боко) училища и детски градини, средната класа не зависи за нищо от него. Хората си имат пари, имат си професии, утре могат да духнат в Америка и да му покажат среден пръст.

  Заслужават уважение заради това, че предпочитат да си останат в Русия и да го катурнат, за да престане да вреди на страната си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  [quote#16:"Федор Венедиктович Езерский"]Редовно чета Дневник и съм останАл с впечатление от коментиращите, че в Рашата е бъкано с комунязи[/quote]
  Има разлика между "комунязи" или "комунета" и комунисти. Докато комунистите са били идеалисти (Те са вярвали в една химера), то комунязите/комунетата са кариеристи и интересчии. Там са всички ония, които преди повече 20 години единодушно, ей така изеднъшки зарязаха ненужните им вече идеи и решиха да се пребоядисат. От комунисти се превърнаха в социалисти, от БКП станаха членове на БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Съгласен съм ))) Точно ей тези комунязи/комунета и горди комсомолци се преквалифицираха на седерасти и демокради. В момента са горди гробаджии Какво да правиш, далаверката, службичката е голяма работа. Май отвращението ни към такива индивиди е всеобщо...

 38. 38 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Чак... ти ударих един голям "+" :-Д

 39. 39 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#37] от "Федор Венедиктович Езерский":

  странно е как сами се коментирате и то с маската на отрицанието :Д - мутациите нямат край

 40. 40 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Дано нещата да вървят по пътя, който вижда Акунин. Но и така да е, мисля че ще заеме достяа повече от година.

  E PLVRIBVS VNVM
 41. 41 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 497 Разстроено

  До коментар [#10] от "stonerboner":

  Доста аналогии има, но тази си е почти пълна, само трябва да се добави "червен и мутренски"!
  А монополите и те на са извън играта!
  само като си помисля какво е да оживееш в нашата "бизнес" среда и ми призлява!
  Ама то си е така , учителите са едни и същи - КГБ!
  Пък и учениците си приличат доста!
  само дето ние , българите , сме пай сле опашката на тенденциите, зер харесват си ората ББ.
  Иначе дано нещо се случи в Русия, та в "европейска " България да се поразмърда нещо като общество!

 42. 42 Профил на Александър Милушев
  Александър Милушев
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Анализът е добър, а писателят Борис Акунин наистина е великолепен. В Русия, както и в България обществените процеси никога не протичат според "правилата" и логиката на общественото развитие. Надявам се нещата да се случат така, както Акунин прогнозира. Русия има нужда от някое и друго сътресение за събуждане на обществото.

  Александър
 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  "През тези седмици Путин изгуби страната", пише Акунин. интересно какво ще пише след 4 март.....
  Руската интелигенция от времето на Чаадаев насам, се е вторачила в пъпа си и нищо не вижда освен претакане на "мисли" по оста "Что делать" и "Кто виноват", безспирно рине ама на врата й пада.
  Революцията и Ленин на нищо, май, не я научиха, не четат Ленин, поне Бердяев да бяха попрочели........
  Нищо който не знае историята си, я преживява отново докато я научи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 952 Весело


  Феденка,
  /Езерский, разбира се/


  Все се каня да те питам, този ти слоган- "Чем больше бумаги, тем чище задница!", дали не е взет тайно, от някой милиционерски участък. Ще те те погнат за плагиатство, ей ...

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  [quote#33:"Федор Венедиктович Езерский"]Иначе "средна класа" общо взето има в Москва, Петербург, Владикавказ и донякъде Омск. [/quote]
  Ето какво казва Владимир Буковски в препратката от #8: "Младите хора, излезли на площада в Москва - 20-25 годишните потребители на Facebook, мениджърите, бизнесмените, художниците нямат представа какво е КГБ (КГБ - Комитет за държавна сигурност, по негов аналог в България функционира до 1989 г. българският Комитет за държавна сигурност (КДС) – бел. ред.), тъй като КГБ в момента няма. Въпреки това ще им се наложи да се сблъскат именно с кадрите на КГБ. На практика сега всички ключови постове в Русия се заемат от хора, свързани с тази организация. Какво трябва да знаят сегашните протестиращи за особеностите на техния противник? С какво трябва да се съобразят най-напред? За какво трябва да мислят, когато се готвят да протестират и когато, явно, сериозно се готвят да се борят с тези кланове?..."
  Всъщност, тук се доразвива и темата за "комунязите-комунета".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#42] от "Александър Милушев":
  [quote#42:"Александър Милушев"]Надявам се нещата да се случат така, както Акунин прогнозира. [/quote]
  Не се надявай, веднъж вече протекоха така - 1917 г, мерси няма нужда от повторение....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#35:"dodge_ram"]Хората си имат пари, имат си професии, утре могат да духнат в Америка и да му покажат среден пръст. [/quote] те и 1918 си имаха и пари и професии, и показваха среден пръст на властта, ама ги "духнаха" къде Соловки .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#29:"ooonufri"]Страната е обречена на робство. Руснаците са роби по душа и няма да пожелаят да станат свободни. [/quote]
  Те и Наполеон и Хитлер така мислеха, ама им се случиха случки ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 49 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 469 Неутрално

  не съм фен на путин нито на руската политика, но всичко това се прави с цел ако може в русия да дойде про-западно настроено правителство което евентуално да подкрепи една война в иран. в момента американската външна политика е изцяло контролирана от банкери-ционисти които са най-големите боклуци!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 50. 50 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#28] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Аз съм много неща, но не и глупак ...

  България е древна и заслужава много повече!
 51. 51 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Неутрално

  @Петър Иванов, чичко Гугъл казва, че това е девиза на руските счетоводители и адвокати. Преведено, като за теб, зарини администрацията с безумно количество хартия, за да те оставят на мира. Бизнес средата на много работи учи, ако си кратък и ясен, очаквай сериозна ревизия ;-)
  Не разчитам да ме разбереш. ;-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Неутрално

  @флагел? Глупак? Не съм си помислял такова нещо!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Дори и да махнат господин Путин, сериозна промяна в стереотипите няма да настъпи, а без промяна в целите и манталитета, промяната ще е само козметична, дори и да сложиш кадифена ръкавица на капитализма, разликата ще е само в това, че няма да ти протрие кожата, когато ти извива врата.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 54. 54 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1061 Весело

  [quote#12:"Федор Венедиктович Езерский"]На нашите ли да вервам или на руснака? [/quote]

  Като за начало просто чети внимателно. В Русия и Китай има робовладелски строй, а в Западна Европа як социализъм, съответно и яка криза.
  Капитализъм в чист вид няма никъде в момента. И затова има и криза.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 55. 55 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не съм комунист, но когато стане дума запада да коментира Русия не съм съгласен. Според мен Путин вдигна Русия на крака след пияницата Елцин който едва не докара Русия до разпад. Путин е много голям лидер и за това запада го ненавиждат и казват че бил диктатор и незнам си какво си. Истината е че мнозинтвото в Русия иска Путин. Декември когато бях в Москва и бяха тъй наречените големи протести тези големи протести от 'народа' бяха 10на хиляди симпатизанти на комунистичестката партия. До колкото се отнася до Борис Акунин той е грузинец и мисля, че е нормално да не харесва Путин тъй като именно той спря грузинците 2008 да не предизвикат геноцид в Южна Осетия...

 56. 56 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Значи евреина Акунин вече обяви,че ако "режимът на Путин" спечелел изборите,то положително щяло да стане чрез "колосална измама".Путин може да не е идеален,но в настоящата обстановка,той е човека.Самият израз"той ще се превърне в обект на омраза и подигравки в цяла Русия",показва клеветническа,злобна душица,типична....

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3703 Неутрално

  [quote#56:"hyacinth"]Значи евреина Акунин... [/quote]

  Нали беше грузинец? Навсякъде евреи ви се привиждат, комунета.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 952 Весело

  Бравос Федя, ашколсун маладец!
  Иначе, че във форумът не пишем на хартия...

 59. 59 Профил на hyacinth
  hyacinth
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#57] от "dodge_ram":

  Че болшевизма в Русия е еврейско дело,що да ми се привиждат.Освен това не съм комунист,това е вашата запазена марка да плюете по руските хора и да наричате хората "комунета" за да прикривате(безуспешно)истинските престъпници и идеолози срещу руския народ.Акунин е грузински евреин.

 60. 60 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#55] от "bulgarofil":

  Разликата Елцин - Путин е, че при първия цените на петрола и неговите деривати бяха рекордно ниски, при втория - точно обратното. Затова Русия "захлеби" доста парички от десет години насам. В това се състои "гения" на авторитарния руски лидер!...........

 61. 61 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 952 Весело

  Пусти евреи, мамк..., ако да не бяха те, руския цар /или генерален секретар/ да е освободил досега тройно повече благодарни нации...

 62. 62 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Хм , дали пък Григорий Чхартишвили не се е срещал с фондациятА на Сорос и да продължава да подържа връки снея !?

  Интересно , а като има режим на Путин то той си критикува Путин и влиза -излиза от Русия без този "режим" да го преследва !? А ако има режим то къде би следвало да се намира, ЕСТЕСТВЕНО че на Лубянка , а не във Франция !!!  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 63. 63 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#57] от "dodge_ram":

  Еми то той се подвизава и като Анна Борисовна и като Анатолий Брусникин и като Борис Акунин и като и Г. Чхартишвили ,так а че човек може и да сгреши .................!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 64. 64 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "За много хора, включително и за руснаците, внезапното събуждане на обществото прилича на чудо. Но не е Борис Акунин: Новата руска революция/НО НЕ Е/ ФИНАНСИРАНА ОТ СИА И МИ-6 СКАНДАЛА ИЗБУХНА В ТЕЛЕ.РОССИЯ24 АНГЛИЧАНИТЕ ГО ПРИЗНАХА ЧЕ СА ФИНАНСИРАЛИ ПОД ПРЕКРИТЕТО НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ЗАЩИТА НА НЕЗНАМ СИ КАКВО ДАЖЕ И ЗАЩИТА НА БЕЗДОМНИТЕ КОТКИ И КУЧЕТА В КВАРТАЛА.ФИЛМ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА МИНАЛАТА СЕДМИЦА КАК СЕ Е ПРЕДАВАЛА ИНФОР.И КАМЪКА В ПАРКА КОИТО БИЛ ИЗРАБОТЕН ПО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВИСОКА ТЕХНОЛОГИЯ.ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА М/У ИНФОРМАЦИЯ И ПРОПАГАНДА И М/У АНАЛИЗ И МАНИПУЛАЦИЯ НА МНЕНИЕ

 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#62] от "USSR":

  Абе ти си бил по голям путинец и от самия Путин?

 66. 66 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#29:"ooonufri"]Страната е обречена на робство. Руснаците са роби по душа и няма да пожелаят да станат свободни. [/quote]

  А ние българите, понеже не сме роби по душа, дори митинги като тези в Русия, не сме способни да направим Моля те, мисли малко като пишеш за това какво е собственото ни положение, от което даваме оценки.

 67. 67 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всичко хубаво написано , но кои са алтернативите на Путин? Може би клуонът Жириновски, или шахматиста Каспаров , или мистър 20%" Касянов?А че външният натиск е тотален -спор няма, за САЩ е важно да ликвидират ядрения баланс с Русия и всичко за постигането на тази цел, т.е. за безразделно господство на САЩ в света , е допустимо!

 68. 68 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#54:"Flash"]Капитализъм в чист вид няма никъде в момента. И затова има и криза.[/quote]

  Mислиш много опростено! Видни политолози на Запад заявиха, че капитализмът в този му вид няма да съществува дълго. Иска много реформи, преди всичко регулации, преследване на финансовите акули, иначе всичко се срутва като картонена кула!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 69. 69 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Руснаците трябва да се научат да управляват Русия . Иначе , те винаги ще движат на по-ниска "предавка" от великите и успяващи народи ...

 70. 70 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#65] от "dobrich":

  Нещо да съм написал не тъй , Б. Акунин/ това име означава Злодей от японски - а той е японовед или нещо от този род и под Борис започнал да се преставя след години / или Ана Борисовна или Григорий Чхартишвили е бил председател на мегп проеката "Пушкинска библиотека" финасирана от ... ЕСТЕСТВЕНО от Фондацията на Сорос !!
  Нещо да съм излгал ! Аз Ви просветявам , на Вас не ви харесва Истината .
  Знанието е светлина ...............................!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 71. 71 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Обичаме джуджетата в Великата Джуджешка Страна!

  Марс е изконна Американска територия!
 72. 72 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#68] от "Курт Деликуртев":

  Да, де - понеже отдавна не е в изчистения си вид. Твърде много компромиси бяха направени, твърде много левичари бяха толерирани в експериментите си.

  Свобода за Надежда Савченко!
 73. 73 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Един човек, който предпочита да плюе странта си в чужбина, е човек, който лиже задници.
  В Русия има достатъчно печатни медии, които са свободни да публикуват висчко.

  Осван това свободна е и най голямата и мощна медия НЕТА!
  Абе щом с Сорос-ците не може да бъде взет на сериозно.
  Любопитно сам ли е съчинявал или е изпълнил поръчко по чужди тезиси?

 74. 74 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#57] от "dodge_ram":

  Григорий Чхартишвили родился в семье офицера-артиллериста Шалвы Чхартишвили и учительницы русского языка и литературы Берты Исааковны Бразинской.
  Майка му Берты Исааковны Бразинской е чиста еврейка, е съгласно еврейската религи, всеки, който е роден от майка еврейка е истински евреин.
  Най вероятно и бащаму е евреин, но това е вече без значение.

 75. 75 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Ето го поредния "вуду" - глашатай , дето старателно работи на Сенедрионска линия . Евреин- непрощава , а и трудно забравя !
  От как Путин ги нарита осторожно по задниците и погна да се омитът барабар с милярдите им , са му обявили открита война .
  Немогат да се примирят , че не успяха да разпардушинят Русия , както ТЕ само знаят , за да и папкат ресурсите от високите етажи на Манхатън .
  Сега са го ударили на бясна пропаганда и дълбаят за по-бързо дестабилизиране на страната . Путя им бърка в мозъка широкоспектърно и усуетява отдавна намислената военна офанзива в Сирия и Иран .
  Изопачаване и демагогия в случая са оръжието за изкривяване на мисленето при хората . Та в Русия стана един протест от шепа недоволни надъхани и платени от известни нам еврейски паричковци и някои ,като този "молодец"-писател, вече надига едва ли не за оранжева революция и "Руска пролет". В САЩ протестите бяха много по-масови, от много по-дълго време , разгонвани много по-жестоко, но никой не говори за "Арабска пролет" - нали !
  Чак другаря Писател застрахова общественното мнение, при евентуална победа на Путин , да се счита за фалшификация.
  Що за инфантилна пропаганда ?
  В действителност, за да се получи каквото и да било вярно твърдение в тази негова шизофренична амбивалентност - достатъчно е само да разменим имената с опонентите им от съответните страни в статията и ще получим същия промо-ефект . Общи приказки с объркан идеологизам за расейване на на тълпи .

 76. 76 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#70] от "USSR":

  Пак сОроспиите виновни, а?

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3703 Неутрално

  Нямам намерение да споря с идиоти. Ако бащата (майката, тетката, шурека, калекото) на автора е евреин, значи нищо в мнението му не е вярно, така ли?

  Идиотът е щастлив, защото за всяко нещо има готово обяснение: евреите са виновни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#76] от "dobrich":

  Давам информация , а кой как разбира тъй я переработва и си получава мнение .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 79. 79 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#48] от "boby1945":

  Четох наскоро една статия според която в Русия са останали 86 млн руснаци

 80. 80 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Глупави седерунгели, мечтайте си да бутнете Путин, те мечтите са без пари.
  Владимир Путин е най-значимата личност през последните 50 години в света!

 81. 81 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#79] от "БамБам":Прочети я пак, и не чети в кинефа.... вредно е ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 82. 82 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Сън в лятна нощ...това не може да се случи в Русия !!

 83. 83 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Колко ли пъти съм обяснявал, че България ще се нормализира едва след нормализацията на Русия.

  Тази многонационална държава въпреки династичната комуноидна убеденост, заразила милиони обикновени хора, трябва да разбере мястото си в съвремието, не схване ли, че нормалата за руско или съветско се простира около Москва и някои други малки области.

  Неможе да се държат в подчинение на налудни управители милиони, които нямат нищо общо нито с миналото на СССР, нито с някъква РСФСР, камоли с РОССИЯ днес. Защото да си силен днес, не е базирано на камари ръждиво оръжие, а на нови технологично зависими една с друга свързаности на интелектуално икономическо, технологично, ресурсно, образователно, транспортно адекватно, енергоемко и трудоемко производство с световни ценови обвързаности и високо технологични и конкурентни производство и пазари.

  ТОВА ДНЕШНА РУСИЯ ГО НЯМА, А Е И КЪСНО ДА БЪДЕ ПОСТИГНАТО ТАМ ПО МНОГО ВЗАИМОСВЪРЗАНИ ПРИЧИНИ

  Путин и Медведев не са подходящи, защото са хора с втвърдени разбирания поради наследствената им психологична обремененост и съветско възпитание.

  Провеждането на догонваща политика, крепяща се само и единствено на износа на енергоресурси, както и позицията им на недооценен, обиден и елиминиран псевдохегемон, е не само обидна, но недопустима и неадекватна съвременна позиция. Защото всеки ден се трупат абнормни психични негативи в цялото им разделено общество.

  Слагайки край на това с избора на нормални политици, а не обладани от маниакални амбициозни планове за реставриране на влияния в света, чрез недобросъвестни енергоизнудвания и диктат ще се нормализират и връзките им с Европа и целият свят, включително и с България.

 84. 84 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тоя грузински евреин що не гледа какво става в Израел и Грузия ами се разтревожил за Русия. Прави впечатление че разтревожените рядко са етнически руснаци все мошета под прикритие.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Любопитно

  Амин,дай Боже !!!!!!!!!!!!!!!!!

  и най-умният си е малко прост....
 87. 87 Профил на Claus von Stauffenberg
  Claus von Stauffenberg
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Първо бих КОРИГИРАЛ ЗАГЛАВИЕТО. То би трябвало да се нарича: "Новата ПОСТ СЪВЕТСКА революция водеща по пътя към РУСИЯ". На тези, които не са с повредени винтчета в главите( както и тези които нямат гниещи процеси в черепните им червенолайняни кутийки подхранвани от глутницата в СЪВТЕСКИЯ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР) и са си направили труда да прочетат поне две книги за СЪВЕТСКАТА действителност и постСЪВТЕСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. Ще препоръчам една доста дебела допълнителна "книжка".
  Тя се казва "ВЪЛЧИ ПАСПОРТ" : Вълчи паспорт" е уникален разказ за срещите на поета с Пабло Пикасо, Пастернак, Жаклин Кенеди, Пабло Неруда, Шостакович, Фелини, Греъм Грийн, Джон Стайнбек, Пазолини, Че Гевара...
  НО забележете чрез тези мемоари др. Евтушенко е описал пътя на създавенето на подобни НЕКРОФИЛИ като ПУТИН и ЦЯЛАая ПУТИНСКАя СГАН( Цяло поколение ) начело с представтелите им като КУЛТУРНИ КВАЗИМОДОВЦИ в така наречения ДОМ НА РУСКАТА ХАЛТУРА в СЕЛОФИЯ. Книгата е изключително интелесна особенно за тези които имат и допълнителна информация за историческите личности. Така може да се проследи къде др. Евтушенко си съчинява свои си версии за определини исторически събития. Но що се отнася до анализа на това как машината на ЧЕРВЕНИЯ БАНДИТИЗЪМ дошъл на власт В РУСИЯ след 1918 година е промил мозъците на поколения съветски граждани е НАПРАВО НЕНАДМИНАТ. ТА във връзка със статията бих споменал че нищо ново под СЛЪНЦЕТО в ПОСТСЪВЕТСКА РУСИЯ. Практически трябва да измине столетие да измрът две поколения ЧОВЕЦИ, зада има надежда процеса на възпроизводства на бетонни ПАРТИЙНИ КАПИТАЛИСТИ ТИП ДОЛАР ЕДМУНДОВИЧ ДЗЕРЖИНСКИ с прякор СТАЛИН ПУТИНОВ БРЕЖНЕВ да спрат да са ефективни. При пълното отмиране на тези динозавро питеци надеждата да седне нормално мислещ ЧОВЕК ДИПЛОМАТ и ИКОНОМИСТ зад лостовете на самодържието в НОВА ПОСТ СЪВЕТСКА РУСИЯ е голямо. Предполага се че тогава и ние КАТО БИВШИ ЧИСТАЧИ в тоалетната на СЕЪВТЕСКИЯ СЪЮЗ ще излезнем на чист въздух ще захвърлим уредите за чистене дадени ни след 1944 година и ще си ОСЪЗНАЕМЕ и нашата доктрина за РАЗВИТИЕ на НАШЕТО ОБЩЕСТВО. Практически професора е прав н статията защото обективно прокарва идеята за тоталната развала н аобществото им когато се започне резтавриране на стария модел на управление по БРЕЖНЕВСКО АНДРОПОВСКИ стил. Путин е ВИСШАТА ЕМАНАЦИЯ на ТЕЗИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СТАРЧЕТА от КАРИЕРАТА НА КПСС. НО както се казва ПОЖИВЬОМ УВИДИМ.

  Claus von Stauffenberg
 88. 88 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Но в страна, където средната класа се е пробудила и осъзнала силата си, нито силовиките, нито олигарсите ще са способни да монополизират властта. Нито един единствен човек",

  След като България е очевидна полицейска диктатура в момента това може би означава че у нас средната класа пасе трева. Или мутренският тандем Борисов-Цветанов започнаха да се окопават във властта като тероризираха именно нея - чрез терор и отмъстителност по отношение на всеки , който има достойнство да изказва мнение - лекари, съдии, адвокати, журналисти, бизнесмени.

 89. 89 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  За седерастите търсенето на отговорност за прсестъпленията им по времето на Костов е "отмъстителност" и "терор".
  Просто седерунгели, истинският терор за вас ще започне, когато фалира педерасткия ви ЕС и Россия си вземе отново Източните си провинции!

 90. 90 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  До коментар [#80] от "james1":

  "Владимир Путин е най-значимата личност през последните 50 години в света!"...Жеймс, с какво е значима личноста на твоя кумир Путин? За страната си и за света?............Щото аз освен за победата/почти/ срещу чеченските сепаратисти, за друго не се сещам. А и това не е кой знае какво с оглед на борбата на Давид срещу Голиат!?

 91. 91 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#88] от "z82":

  Много точно. Така е. +++++

 92. 92 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#90] от "dobrich":

  Добрички селяндур, мий си кенефа в Макдоналдс и не се отваряй за делата на Велика Россия!
  Тъп седераст!

 93. 93 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#92] от "james1":

  хехехехехе....Това ли ти е одговора за делата на "великия" Путин?

 94. 94 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Умни мисли на умен човек.
  Макар аз да не съм голям оптимист по отношение бъдещето на Русия като демократична държава.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 95. 95 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#87] от "Claus von Stauffenberg":
  По полека бе врескало, че изпръска с лигите си целият форум.
  Сега да ти обесня, нещастниците, като теб пръскат лиги, врещят истерично и се насират от мъка, а керванът си върви.

  Руснаците и Путин са много далеч от идеаалното, но и тези, които ти фетишизираш не са по добри.

 96. 96 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#90] от "dobrich":

  Това ми е отговора, добрички син селянин!

 97. 97 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#96] от "james1":

  Ами те от къде знаеш че съм син, бе колхозник?

 98. 98 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#58] от "Петър Иванов":

  Ти мен на СПАМ ли ще ме учиш? :-Д

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на chugunitz
  chugunitz
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тоя е един посредствен писател, напомпан с парите на ЦРУ. Още преди, като му рекламираха някаква книга, даже у нас, се чудех кой плаща толкова за подобно нещо. Даже си я купих. Досадна като сюжет и натрапчива с помиярско САЩ-подлизуване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK