Докладът на ЕК и фантазиите на управляващите

Карикатура на Иван Кутузов от юни 2011г.

© Иван Кутузов

Карикатура на Иван Кутузов от юни 2011г.Поредният доклад на ЕК констатира липсата на напредък в сферата на правосъдие и вътрешен ред. Страната за пореден път е критикувана за неубедителни резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност. Купуването на гласове, полицейското насилие, непрофесионалното разследване и нуждата от "широкомащабна антикорупционна реформа", която да обхване и финансирането на партии, са основни елементи в изключително острия доклад на Брюксел.


Политическата воля, изразяваща се в многократни повторения пред медиите на твърдения, които не излизат от рамките на пожеланията и фантазията, както и мантрите, непрекъснато и публично декламирани от висши държавни чиновници като:


- Няма мафия
- Организираната престъпност е овладяна
- Няма вече поръчкови убийства
- Няма вече отвличания
идват малко в повече на експертите от Брюксел. Затова сега умишлено не се споменава нищо за политическата воля за противодействие на престъпността - единствена гордост и маркирано достижение на управляващите в предишните доклади.


Че организираната престъпност е овладяна, няма съмнение. Въпросът е от кого е овладяна, от кого се ползва, в чий интерес работи. Несекващият поток от дрога (виж доклада на Европол от юли 2011 г., в който България се характеризира като врата за наркотрафика към Европа), увеличаващата се през последните две години контрабанда на цигари, засиленият нелегален трафик на хора (потвърдено в доклади на Държавния департамент на САЩ) от и през България очевидно не могат да се извършват от индивидуални играчи.


Тезата на министър-председателя, че наблягането на липсата на успехи в доклада срещу организираната престъпност се дължи на клюки на недоброжелатели и погрешно впечатление вследствие репликите на министър Цветанов към съда, който той обвинява в покровителстване на мафията, е невероятно нелепа. Смисълът ѝ е, че в страната няма действително организирана престъпност, а мнението на ЕК е резултат от лапсус лингва, на празнодрънкането на висшия държавен чиновник и умишлено разпространявани лъжи. Грешката на Цветанов не е нищо повече от езикова нелепица, която някак автоматично се е възприела от Брюксел.


Де да беше така! Или има организирана престъпност, която се занимава с тези сложни престъпни деяния, или те се извършват от друга организация с достатъчен капацитет. Или има организирана престъпност, или това е неофициална политика на държавата и управляващите.


От тук и императивното изискване на доклада към сектор "Сигурност" за следващия период на контрол: "Да приложи стратегия за борба с организираната престъпност, фокусирана върху сериозни престъпления, пране на пари и за систематична конфискация на имущество на криминално проявени лица. Да докладва за нови и продължаващи разследвания, повдигнати обвинения и осъдителни присъди в тези области."


По отношение на поръчковите убийства въпросът е не по-малко спорен. Такива са убийството на журналиста Боби Цанков и убийството на Юри Галев. Че са по-малко от преди пет години, не се дължи на успехи на системата за обществен ред и сигурност, а на дефицит на годни за отстрел бандити. По времето на главния секретар на МВР Борисов и неговия помощник Цветанов бяха извършени над 160 поръчкови убийства, останали и до днес неразкрити. От време на време в публичното пространство се продуцират измислици за това, че някои от тях са разкрити, но извършителите са други ликвидирани престъпници.


По отношение на отвличанията. Те си продължават. Най-пресният случай е този с Мирослава от Перник. Очевидно в тях имат пръст известни политически фигури, защото всеки опит да се разкаже за ръководителите и подбудителите бива париран (освен ако не е Алексей Петров) – вероятно това е причината за спорното и скандално самоубийство на заподозрения за отвличането и убийството на Мирослава. Ежегодно в страната изчезват около 60 лица, с чието издирването полицията не желае да се ангажира или работи проформа. Опасността от убийство на отвлечения при намеса на полицията (а за намесата извършителите като че веднага разбират), довежда до неохота на роднините на потърпевшите да споделят и в случай, че откупът им е по джоба, предпочитат да го платят, но да си получат детето, бащата, брата жив и здрав.


Полицейското насилие е друг сериозен проблем, с богата фактология, подкрепен дори с видеозаписи, които, колкото и куриозно да е, са представени от полицейските органи в своя защита. Концентрацията на факти за такова насилие през последните две години и опитът на ръководството на МВР, без да прави разследване, да оправдае действията на служителите си, не довеждат до положителни констатации по проблема в доклада.


Даренията за МВР са друг сериозен недъг, който се отчита в доклада. Въпреки публичното негодуване и опитите на властта да демонстрира нетърпимост към такива подходи, ръководството на МВР продължава да поддържа тези порочни практики, опитвайки се да ги скрие в приемливи форми. След като се постанови, че МВР не може да приема дарения от частни лица и организации, бе измислен байпас, за да направи това възможно на практика. Показателен е трикът с дарение на сграда на община Бургас от "Лукойл", която впоследствие се предоставя на МВР.


Докладът отчита липсата на реформи в полицията. Това не кореспондира с проглушилите ушите на всички заявления на управляващите сектора, че в момента е направена най-значимата реформа в МВР от 20 години насам. Експертите обаче виждат, че същността на тази реформа е насочена към връщане към централизацията и формите от преди 1989 г., която улесняваше съществуването и поддържането на тоталитарния режим на Живков. Това като че е и примерът за подражание на част от ръководния състав на МВР – спомнете си носталгията по доброто време преди 1989 г. на зам.-главния секретар на МВР и директор на ГДБОП Флоров. (Впрочем гръмките декларации съвпаднаха със скандала, свързан с трагедията в Перник, и много от хората останаха с впечатлението, че шумът се вдига с цел да се отклони вниманието от некомпетентната и скандална работа на полицията по случая).


В доклада са намерили място и заключения за качеството и начина на провеждане на избори в страната, на базата на факти за купуване на гласове и злоупотреби по време на последното гласуване.


Както може да се убеди всеки, ако направи кратък обзор на станалото през последните две години, абсолютно неоснователно е твърдението, че докладът е написан под натиска на опозицията, Гоце, октопода и всички дежурни врагове на управляващите. Истината е, че наблюдението от компетентните органи на Брюксел е сериозно, вземащо предвид всички източници на информация и явно потвърдено и от разследвания на резидентурите на разузнавателните служби на европейските държави, които не са спирали да работят нито за миг през последните години за събиране на данни за корупция, организирана престъпност и криминогенната обстановка в страната.


Вместо да се опитват да изкарат черното – бяло, да се усмихват пред камерите и да твърдят, че докладът на ЕК е най-хубав през последните години, време е вече управляващите да се захванат със сериозна работа. Очевидно е, че пропагандната им машина, работеща на пълен ход в страната, не впечатлява експертите от Брюксел. Не е достатъчна симулацията на действия, изисквани от ЕК, необходима е действителна дейност, с реални резултати. Това е нужно не само заради докладите на Брюксел, а най-вече заради задълженията към собствените граждани, които, бидейки на думи европейци, изпитват върху гърба си неимоверния натиск в типично балкански стил както от растящата престъпност, така и от некомпетентната работа по обезпечаване на обществен ред и сигурност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 488 Гневно

  Ей това е жестоката истина наречена България ,но днес в 11,00 часа на протеста против АСТА имаме последен шанс да покажем , че не сме добитък воден на заколение от родните ни политици и искаме промяна !!!
  Не на комунизма и полицейщината !!!

 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  "Че са по-малко от преди пет години, не се дължи на успехи на системата за обществен ред и сигурност, а на дефицит на годни за отстрел бандити."

  Това изречение бележи един от върховете на платената журналистика в България. Поздравление на автора за гражданската му и професионална позиция. Повече няма да коментирам!

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Бойкоооооо, този доклад не е пролетен дъжд. Констатациите на експертите може да идват малко в повече на експертите от Брюксел, ама за нас са ежедневие, и живота на голяма част от хората в България преминава на принципа - вчера беше по-добре.

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "ИЗОСНОВИ" не може да се тълкува !!!
  Ген. Киров стана съветник на ББ, а ген. Бр. Аспарухов /и двамата от ДС/ не можа да стане на Царя - това не може да се тълкува !!!
  Гл. прокурор се провалил, според самия него - това не може да се тълкува ... както и всичко останало !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ай ся некакъв доклад! ниеа сме най хубави,у най-добри, най-умни, най-кадърни , най, най, най..........
  Ако не сте го разбари чака ви ЕДИННИЯ юмрук!

  ура и да живей!!!
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  "Или има организирана престъпност, или това е неофициална политика на държавата и управляващите."

  Не би могло да се каже по-ясно.

  Организираната престъпност - това е държавата. Цяла България е превърната в ИПОН.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 594 Весело

  Като слушам и гледам реакцията на управляващите на доклада на ЕК все по-често си мисля, че живеем в реалити, мислено като утопия от Дж. Оруел в средата на миналия век - ера на двумисълта и свят чернобял.
  Опровергахме го!
  Ужас! Не може да е истина!
  Обаче, уви, е!

 8. 8 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До #2 ми бандитите станаха министри и министър председатели па и отстреляха на времето който им пречеше,сег асамо който понадигне глава яде бой и му спретват дела които се точат с години .ко не си го разбрал си е твой проблем

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 9. 9 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Тази статия е просто една политическа поръчка

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2944 Любопитно

  Живеем си тук в БГ с: "Де да беше така!" и все се надяваме за нещо си, а то все по-малко зависи от нас самите...
  Точен анализ и дано, ама надали ТЕ ще МУ обърнат внимание...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Служебно правителство веднага и МНСъд за за големите крадци в България. Кражбите са съизмерими с държавна измяна - Банки, БГА Балкан, Нефтохим , български монополи на фрайчайзинг с Еон, ЧЕЗ, Евн, и т.н.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Чудесен анализ!
  Само краят не ми харесва - "време е вече управляващите да се захванат със сериозна работа".

  Управляващите НЯМА да се захванат със сериозна работа, поне не в смисъла в който обикновените граждани биха имали полза.
  За две години те ясно разкриха приоритетите си и просперирането на обществото, очевАдно не е сред тях.
  Така че не е "време да се захванат със сериозна работа", а е време да си ходят.
  За сериозната работа е ясно, че нито са компетентни, нито имат желания да я вършат.
  Което е станало ясно в Брюксел, и е крайно време да стане ясно и у нас.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на СТОЛОТРИЕЦ
  СТОЛОТРИЕЦ
  Рейтинг: 486 Неутрално

  "идват малко в повече на експертите от Брюксел"
  Дали малко или повечко?
  "Има 300 "лица" с които ще се справим" цитат по памет от ЦЦ..
  Кой с кого се справи?

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Статията явно е тенденциозна и в интерес на Костов,който така и няма да влезе в следващият парламент,каквито и усилия да се правят за това!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 488 Весело

  Хайде всички на протест против АСТА остават още 40 минути ,аз отивам !!!

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  "По отношение на отвличанията. Те си продължават. Най-пресният случай е този с Мирослава от Перник. Очевидно в тях имат пръст известни политически фигури. ... Ежегодно в страната изчезват около 60 лица, с чието издирването полицията не желае да се ангажира или работи проформа."

  Все едно чета за Колумбия или Еквадор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Разстроено

  Така е при късният социализъм съчетан с комунистически присвоявания на държавни средства.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 18. 18 Профил на butarino
  butarino
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "dodge_ram":

  "Най-пресният случай е този с Мирослава от Перник. Очевидно в тях имат пръст известни политически фигури. ..."

  Щом Костов казва....повече от очевидно е!

 19. 19 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До#14 ти или не живееш в България или ти плащат да си матросов за партийката олигархия ГРОБ за България

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 20. 20 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Прокурорско-ченгесарската кочина (наречена правосъдна система) скоро няма да се оправи.

  Има ли живот след демокрацията ?
 21. 21 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Точен и коректен прочит на доклада.Парата отива в свирката,а параходът потъва.ГЕРБ са измамници и на народа си и на ЕК.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 22. 22 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 690 Весело

  До коментар [#2] от "Дон Кихот":
  До коментар [#14] от "lz2":

  На дежурните тиквогъзеблизци им се струва че доклада е положителен,а критиките са дъжд-
  на всички останали им се плаче от реалността!

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 23. 23 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  Добра статия на другаря Николай Радулов...надявам се че е и добре платена...
  Прочетох я внимателно и съм удивен от словесната еквилибристка на автора да представя и тълкува факти в интерес на своите работодатели...наистина е талантлив...

  الرجل الكبير
 24. 24 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дон Кихот":

  Добре ще направиш!
  Явно трудно зацепваш за какво става въпрос или точно ти си платен драскач.

 25. 25 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 690 Весело

  До коментар [#23] от "BGman1":Опа..,още един от по-горните!

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 26. 26 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#2:"Дон Кихот"]Това изречение бележи един от върховете на платената журналистика в България. Поздравление на автора за гражданската му и професионална позиция. Повече няма да коментирам! [/quote]
  С тази "подробност", че авторът и позицията му нямат нищо общо с Дневник.бг. Николай Радулов не е и никога не бил служител/журналист в Икономедиа. Той е бивш секретар на МВР и Дневник са публикували коментара му като коментар на експерт - доказан професионалист.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#23:"BGman1"]Прочетох я внимателно и съм удивен от словесната еквилибристка на автора да представя и тълкува факти в интерес на своите работодатели...[/quote]

  Кое конкретно не е вярно в статията?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#23:"BGman1"]Николай Радулов[/quote]
  Другар е друг път:
  • Главни дейности и отговорности Контрол
  • Период (от-до) 1997-1999
  • Работодател МВР
  • Тип дейност или сектор Сигурност
  • Заемана позиция Секретар (заместник-министър) на МВР
  • Главни дейности и отговорности Контрол и управление
  • Период (от-до)
  1997
  • Работодател Президент на РБ
  • Тип дейност или сектор Сигурност
  • Заемана позиция Ръководител на аналитично звено
  • Главни дейности и отговорности Анализ
  • Период (от-до) 1995-1997
  http://ecatalog.nbu.bg/nbunew2011/single_Teacher_Info.asp?T_ID=6082&T_Name=%E3%EB.%20%E0%F1.%20%E4-%F0%20%20%3Cb%3E%CD%E8%EA%EE%EB%E0%E9%20%D0%E0%E4%F3%EB%EE%E2%3C/b%3E

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#26] от "Вени Г.":


  [quote#26:"Вени Г."]Той е бивш секретар на МВР и Дневник са публикували коментара му като коментар на експерт - доказан професионалист. [/quote]
  Нали и аз това казвам професионалист е...
  Кога е бил секретар...по комунистическо...
  Толкова е очевадно че даже комунетата го виждате...

  الرجل الكبير
 30. 30 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няколко пъти го писах! Първият и основен проблем се крие в Народното Събрание. Каквито и да е промени или реформи трябва да започнат от там. Не започнат ли от там, всичко останало е празни приказки и чесане на езици!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 31. 31 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#29:"BGman1"]Кога е бил секретар...по комунистическо... [/quote]
  Бъркаш, Николай Радулов е бивш секретар на Министерството на вътрешните работи в правителството на Иван Костов. http://skandalno.net/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B0/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0-15745

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 32. 32 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#31] от "Вени Г.":

  Точно...при другаря Иван Костов...

  الرجل الكبير
 33. 33 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#29:"BGman1"]Кога е бил секретар...по комунистическо... [/quote]
  По комунистическо беше аналитик. А аналитиците тогава работеха против Виденов и изкараха на бял свят сума комунистически шашми, нарушения и подобни.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#29:"BGman1"]Нали и аз това казвам професионалист е...
  Кога е бил секретар...по комунистическо... [/quote]

  Абстрахирай се от личността на автора - какво значение има дали е бил секретар на МВР, конски доктор или естраден певец. Преди малко те запитак кое в статията не е вярно, ти не ми отговори. Явно всичко е вярно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Ега ти анализа, ега ти поръчката. Много вой срещу полицията, нито дума срещу съда. А в доклада... съвсем други работи пише, ама тук удобно са изпуснати. Толкова нескопосана работа ама форумната идиотия вие от кеф.

  Няма шики-мики.
 36. 36 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Щом като за поредна година ЕК е критична към сектор "Правосъдие и вътрешен ред", при това с премиер от наша страна - бивш главен секретар на МВР (който е пределно наясно какво трябва да се направи), значи констатацията, че сме си избрали поредния измислен месия не е далеч от истината. Всичките му PR акции, на него и на хората край него, не могат да оборят реалността, а тя е сурова за гражданите на България, от гледна точка на личната сигурност.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#35:"daniel_defoe"]Ега ти анализа, ега ти поръчката.[/quote]

  Докладът на ЕК също ли е поръчков? Брей, много пари трябва да е откраднал тоя велзевул Костов, след като може да купи цялата Европейска комисия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#34] от "dodge_ram":

  Пак повтарям по бавно за да ме разбереш...удивен съм от словесната еквилибристика на автора да представя и тълкува факти в интерес на своите работодатели...наистина е талантлив...
  Кое не ти е ясно, че чете евангелието както го чете дявола...

  الرجل الكبير
 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#38:"BGman1"]Пак повтарям по бавно за да ме разбереш...удивен съм от словесната еквилибристика на автора [/quote]

  Може и бързо да ми отговориш, аз разбирам: Кое в статията не е вярно? Конкретно твърдение ми посочи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  По времето на главния секретар на МВР Борисов и неговия помощник Цветанов бяха извършени над 160 поръчкови убийства, останали и до днес неразкрити.

  Авторът нещо е сбъркал периода на доклада, байно, не става дума за преди 10 години, бре! Тогава е бил друг вътрешен министър, а Борисов само гладен секретар, т.е. политическата отговорност за 160-те убийства не се носи от Борисов, ама и ти си се наредил да плюваш неграмотно, пък белки хване дикиш!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 41. 41 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#35] от "daniel_defoe":

  Съдиите нали предлагат реформи, като начело на тях са някои от най-компрометираните лица в средите им? В материала по темата в долната дясна част на първа страница, както можеш да забележиш, неколцина юристи бранят съдии, адвокатура, НПК и НК, всичко де що е юрист в страната. Излиза, че системата работи добре, само ние, обикновените граждани, нещо сме недоскив и не можем да преценим ефектите от това.

  Има го и елемента със законодателството. Вчера мин. Цветанов спомена за обществен дебат за поправката "Ванко 1" и за процедурата по споразумение в съда, при която дори за тежки престъпления може да се налагат условни присъди. Ще видим и там каква ще стане. Ала най-много инструменти за влияние имат управляващите - правителство, парламентарно мнозинство, президент.

 42. 42 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#37:"dodge_ram"]Брей, много пари трябва да е откраднал тоя велзевул Костов, след като може да купи цялата [/quote]

  Добре, като за начало е добро признание! А откак Костов е в ОФ-то на БСП-то?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#40:"Курт Деликуртев"]Тогава е бил друг вътрешен министър, а Борисов само гладен секретар, т.е. политическата отговорност за 160-те убийства не се носи от Борисов...[/quote]

  Т.е. ти твърдиш, че Бойко Борисов е имал всичкото желание да разкрие убийствата, ава министърът му е пречил? Защо не си е подал оставката, след като министърът му е пречил да си върши работата? Защо Бойко Борисов никога не е споменал за този служебен конфликт? От деликатност? Доколкото наблюдавам, той винаги намира виновен за провалите си. Защо щади Георги Петканов? От партийна солидарност (двамата бяха дълги години в една партия)?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#2:"Дон Кихот"]"Че са по-малко от преди пет години, не се дължи на успехи на системата за обществен ред и сигурност, а на дефицит на годни за отстрел бандити."

  Това изречение бележи един от върховете на платената журналистика в България. [/quote]

  И аз така мисля, някой плаща да се оплюва масово стремежът на ГЕРБ да се разбие корупцията и бандитизма в БГ, а пенерите пляскат като обезумяли!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 45. 45 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#39] от "dodge_ram":

  Конкретно...цялата статия е невярна,поръчкова и тенденциозна...
  пълна с негативизъм... рушаща устоите на държавата...

  الرجل الكبير
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на butarino
  butarino
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#28] от "Вени Г.":

  "• Работодател Президент на РБ
  • Тип дейност или сектор Сигурност
  • Заемана позиция Ръководител на аналитично звено
  • Главни дейности и отговорности Анализ "

  Покрай десетте години на Първанов сме наясно относно качествата на контингента, гравитиращ около президентите. Но не това е главното, от тази статия просто вони на поръчителство, както и да се маскира, боядисва и лъска! Костов съвсем е зазлял, горкият!

 48. 48 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#41:"Читател"]Вчера мин. Цветанов спомена за обществен дебат за поправката "Ванко 1" и за процедурата по споразумение в съда, при която дори за тежки престъпления може да се налагат условни присъди.[/quote]

  От поправката ВАНКО 1 се вижда кой подкрепя бандюгите в България! Старите партии на прехода начело с БСП! Или новото ОФ, както ехидно се изцепи Хамстера!!! ГНУС!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 800 Гневно

  - Няма мафия
  - Организираната престъпност е овладяна
  - Няма вече поръчкови убийства
  - Няма вече отвличания

  Колко ли още такива доклада ще ни напишат и ние все ще сме си най-добрите, най-смирените и най-най-най..... бледо подобие на държавица .........

  птицата може да се влюби в риба, но къде ще живеят...
 51. 51 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 701 Любопитно

  И все пак не е ли странно, че хем българското правителство се връзва за всяка налудничава идея на ЕС (примерно АСТА), а все получава едни такива негативни доклади?

  Мекерешка работа! Хем по католици от папата, хем бой през ръцете. Участта на всеки, който не уважава себе си и сам се оплюва.

  Друг въпрос, че тия "доклади" са като уводки в "Работническо дело" – става дума за голо изнудване. А откъде накъде милост за слабия, умствено и физически?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 52. 52 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Весело

  Докладът на ЕК е плесница за всинца ни!! Как като народ вече 22 години не можем да си оправим страната, а сме вечно на всички опашки в Европа?

  Много е лесно е да се видят недостатъци и се сочат сламки в чужди очи, а да не сме в състояние да видите гредите в собствените!!!

  Мамка ви от новото ОФ, вие ще съсипете държавата, както вече един път го направихте!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 53. 53 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#38:"BGman1"]удивен съм от словесната еквилибристика на автора да представя и тълкува факти в интерес на своите работодатели[/quote]
  Работодател на Радулов е Нов български университет. И той ли е продажен и купен от комунистите?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#50:"ръца пръца"]Колко ли още такива доклада ще ни напишат и ние все ще сме си най-добрите, най-смирените и най-най-най..... [/quote]

  Бе важното е да си нагъл и да не ти дреме. Едно време, при бае Тодар, като ни критикуваше Западът, че не спазваме човешките права, бае Тодар им викаше: Вие не ги спазвате, ние сме най-демократичният строй.

  Сега, когато Западът критикува Боко Тиквата и ординареца му Цеко, че са обърнал България на централноамериканска бананова република, Боко и Цеко викат: Перфектни сме, Костов ни плюе.

  Ако можеше бае Тодар да се надигне от гроба, щеше да се просълзи от умиление какви достойни чираци е отгледал.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#47:"butarino"]сме наясно относно качествата на контингента, гравитиращ около президентите[/quote]
  Президентът, който е бил работодател на Радулов е Петър Стоянов. Той комуне ли е?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 56. 56 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Звучен европейски шамар за българското правителство,но и за българите които блеейки в хор" избират"подобни недоразумения да управляват държавата.

 57. 57 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Или има организирана престъпност, или това е неофициална политика на държавата и управляващите."
  Според мен двете. Престъпността е покровителствана от държавата и управляващите. Хващани са само не нашите престъпници.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#53] от "Вени Г.":

  Добре бе приятел...сега сериозно...не ми харесва статията.....ти искаш да ме обедиш в обратното...това е моето мнение,като не ти харесва, слагай ми минус и толкова...

  الرجل الكبير
 60. 60 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#35:"daniel_defoe"]Ега ти анализа, ега ти поръчката. Много вой срещу полицията, нито дума срещу съда. А в доклада... съвсем други работи пише, ама тук удобно са изпуснати. Толкова нескопосана работа ама форумната идиотия вие от кеф. [/quote]

  Авторът и той семейство храни!

  Верно, че за съдът не е писал много, що ли?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 61. 61 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дон Кихот":

  Много хубаво ще направиш!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 62. 62 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  [quote#26:"Вени Г."]Той е бивш секретар на МВР и Дневник са публикували коментара му като коментар на експерт - доказан професионалист. [/quote]

  Ако е доказан професионалист тази персона авторът, то още преди 10 години щеше да има само положителни оценки от ЕК!!!!

  Да, ама не! Не може да пробутвате за "професионалист" доказано провален главен секретар на МВР!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 63. 63 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Гневно

  Цялата политическа класа на прехода на съд.Класата която чрез колосалните си кажби подсигури днешното "благополучие"българско.Класата която правърна България в разграден двор,рай за международни мошенници от всякакъв калибър.Класата,която предлага труда на българите почти безплатно на"стратигически инвеститори".Класата която и преди и сега заемаше,и в момента заема нагъзено положение,само дето смени посоките.Виновни за това обаче сме всички ние.Българският индивидуализъм може и да запази българите,като етнос,но няма да запази България.За да има напредък,за да има респект властта от обществото,трябва да играем като един отбор.Така както през 1885 е осъществено Съединението,въпреки съпротивата на великите сили.

 64. 64 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#53] от "Вени Г.":

  "Работодател на Радулов е Нов български университет. И той ли е продажен и купен от комунистите?"

  Славата на Нов български университет също е известна, по- добре да не го включвате в дебата. Между другото, никой във форума не обвинява Радулов, че е купен от комунистите. Подозира се съвсем друг гуру, който през целия си съзнателен политически живот се е занимавал само с интриги и манипулации.

 65. 65 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Аз само едно нещо не мога да разбера - какъв интерес могат да имат висши полицаи и политици в отвличането на някакво съвсем обикновено момиче от провинцията?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 66. 66 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До#65

  "Аз само едно нещо не мога да разбера - какъв интерес могат да имат висши полицаи и политици в отвличането на някакво съвсем обикновено момиче от провинцията?"

  Ами като станеш неволен свидетел какво правят вишите полицаи и политици ще го разбереш,ама дано не ти се налага че после няма да може да кажеш нищо

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 67. 67 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#64] от "Дон Кихот":

  Наистина не сещам кой е. Ще ми кажеш ли, моля?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 68. 68 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#59:"BGman1"]Добре бе приятел...сега сериозно...не ми харесва статията.....ти искаш да ме обедиш в обратното...[/quote]
  Не, съвсем не искам да те убедя в обратното. Само отбелязвам, че човекът няма нищо общо с комунистите и че човекът не изразява позицията на Дневник.бг
  Твоето мнение го уважавам, макар да не го споделям.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 69. 69 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Форумните герберисти пак са наскачали като глисти (както и цялата им партия и правителство върху Българския народ)

  Глист - паразит, хранещ се и размножаващ се за сметка на гостоприемника и в някои случаи довеждащ го до смърт.

 70. 70 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#66] от "DDHRISTO":


  [quote#66:"DDHRISTO"]Ами като станеш неволен свидетел какво правят вишите полицаи и политици ще го разбереш,ама дано не ти се налага че после няма да може да кажеш нищо [/quote]
  Много филми гледаш...и то криминални...
  Живота не е чак такъв какъвто го дават по телевизора...
  Но пък ти за всичко си имаш обяснение със световната конспирация...

  الرجل الكبير
 71. 71 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ключът за бараката на високоорганизираната престъпност у нас е в Парламента и Модела на изпълнителна власт , които практикуваме . 22 години и прецизно скопен , Парламентът ни се дави в Конституция с Гол Дух и неработеща Процедура . Кой се нуждае от такава Система и Кой я "поддържа" по всичките й етажи ? Ние не се развиваме !!! Въпросът пред Обществото ни е , Как да преструктурираме Политическата ни система така , че да сложим край на нейното съзнателно блокиране от ясно изразен Анонимен фактор сред всички нас ...

 72. 72 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#59] от "BGman1":

  То твоето мнение е такова, защото човек трябва да те Обеждава!

 73. 73 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До #70 филма ГЕРБ ми е достатъчен дет ни го прожектират всеки ден.Ти явно си от милионерите дет Боко тиквата ги е замогнал в неговия филм и цъфтим и преливаме от благоденствие .Най ниски данъци,най високи лихви,най ниска безработица,най голяма смъртност дапродължавам ли още това е реалният филм мой човек

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 74. 74 Профил на Мерудийкова
  Мерудийкова
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако герберистите искат да не си ходят скоро, трябва да свършат много. Не нещо, не малко. Много. И да го свършат бързо. Иначе скоро лапане няма да има в такива размери и ще се изпоизтрепят един друг кой откъде да се добара до парсата, когато вече не са в центъра на сцената!

 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Разстроено

  До коментар [#22] от "arnautsky":

  "...на всички останали им се плаче от реалността!"

  Последните избори също са реалност. На тях пролича, на кого му се плаче. Не одобрявам тази безалтернативност на ГЕРБ, това не е добре за България, но друго няма! С надежда бих погледнал на нещо ново, което в обозримото бъдеще би било в състояние да се пребори за властта. Но засега такова няма!
  Всички стари партии показаха абсолютното си безсилие да противопоставят нещо съществено на ГЕРБ, освен безразборно оплюване на всичко, включително и на България, за която уж са загрижени. Лидерите на тези партии са загрижени само за едно- какво ще стане с тях утре, когато се озоват на бунището.


 76. 76 Профил на tonywolf
  tonywolf
  Рейтинг: 381 Весело

  Твърденията на платените идиоти на ГЕРБ не могат да променят фактите...
  И за тяхно и за наше голямо съжаление...
  Само едно не мога да разбера - как можеш да постваш такива малоумни и смехотворни разсъждения в защита на тотално провалилите се псевдоуправляващи ни....
  Нали науката казва, че няма абсолютни неща - дори и вакуума в главите им, би трябвало да не е абсолютен....

  По-добре да премълчиш и да те смятат за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения....
 77. 77 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А те защо бият негрите и връщат циганите, А.

 78. 78 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Радулов, прозрачни сте! Тълкуваш доклад, който всички прочетохме и си направихме изводите. Що не изтълкуваш мълчанието на опозицията да си отворят кесиите за село Бисер? Чудите се за какво да клепате, ама като опре въпроса да се помага финансово, започвате да кълвете закона и да търсите пречки!!!!

  Ходи да си преподаваш, дано на студентите не им натрисаш личните си пристрастия. Ако е останало нещо и от оня пернишкия университет с име, дето ми е неудобно да го напиша, добре ще е и там да прилагаш експертните си умения, ще ти отива, но и да си по-зает!!!

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 79. 79 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#75] от "Дон Кихот":

  След още едни такива избори, ГЕРБ спокойно могат да се насочат към връщането на чл.1 от старата конституция.
  Тогава съвсем няма да има какво да виждаш!
  Между другото, изборите също са споменати дипломатично в доклада.

 80. 80 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Заложената в днешната ни Конституция Процедура , запраща и държи нейният Дух , меко казано в "нелегалност" , а тъкмо това е "водата" на съвкупната ни Анонимност в него , в Обществото и Държавата , които си сторваме . Проблемът пред Властите у нас е Структурно-функционален . Именно , тяхната Система се нуждае от Модернизиране чрез дълбоко Преструктуриране ...

 81. 81 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 488 Весело

  Двете най-силни ''организирани престъпни групи'' в България са тези на Прокуратурата и МВР - прокурорите и милиционерите.
  Те са така наречения ''октопод''.

  Всички други бандити са ''неорганизирани'' , по моята скромна преценка.

 82. 82 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  ИНТЕРЕСОТО Е ,ЧЕ КОСТОВ Е ОБВИНЯВАН, КАТО ПОРЪЧАЛ ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ,

  А ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е, ЧЕ ТОВА ИМЕ ДОКАРВА ДО ФРЕКФЕНТНИ ПОЗИВИ ЗА УРИНИРАНЕ ПРЕЗ ЧЕТВЪРТ ЧАС МНОГО ХОРА НЕОСЪЗНАЛИ ПРИЧИНАТА ЗА ТАЗИ ХИПЕРФУНКЦИЯ НА БЪБРЕЦИТЕ СИ.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#78:"bradship"]Що не изтълкуваш мълчанието на опозицията да си отворят кесиите за село Бисер?[/quote]
  че нима някой управляващ е отворил кесията си, просто са решили че това е прекрасен начин за изпиране на държавната субсидия , нали се сещаш нещо като фалшиви фактури итн

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 86. 86 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#84:"stg"]това е прекрасен начин за изпиране на държавната субсидия , нали се сещаш нещо като фалшиви фактури итн[/quote]

  ц, не се сещам ... за чий им е да перат държавната субсидия, бе джанъм? изперете си я така и вие, ако е толко важно! да ви видя как ще се разделите с парите ...

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#62:"Курт Деликуртев"]Ако е доказан професионалист тази персона авторът, то още преди 10 години щеше да има само положителни оценки от ЕК!!!! [/quote]

  Положителната оценка на ЕК по времето на Костовото управление беше пределно ясна. Защо, според теб, бяхме поканени да преговаряме за еврочленство (на 10 декември 1999 г.)?

  И смяташ ли, че ако през този период на власт бяха Боко и Цеко, щяхме да бъдем поканени?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  ОТКРОВЕНОСТА НА УМСТВЕНО НЕДОНОСЕНИТЕ СКОПЦИ В ИЗЯВИТЕ СИ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ НЕ САМО СА НЯКЪКВИ ПОДОБИЯ НА ЗАЩИТНИЦИ НА ЕДНА РЕТРОГРАДНА БЕЗОИГОВОРНОСТ,

  НО И НА НОСИТЕЛИ НА НАХАЛНО И БЕЗОЧЛИВО ПОВЕДЕНИЕ С ОСНОВНА ЦЕЛ ЛИКВИДАЦИЯ И ИЗСЕЛВАНЕ НА ВСЯКО ПРОГРЕСИВНО МИСЛЕНЕ И ИЗКАЗ НА МНЕНИЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

  ЗА ДА ОСТАНЕ ТЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЯХНА И ПЪЛНА С ОТЧУЖДЕНИЕ И БЕЗПРЕКОСЛОВНО КОЛЕНОПРЕКЛОНО ПОВЕДЕНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ДА ЖИВЕЯТ В НЕЯ ПОРАДИ ПРИНУДИТЕЛНА НЕВЪЗМОЖНОСТ.

  ТОВА СЕ НАРИЧА АНТИБЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ГЕНОЦИД, ПРОВЕЖДАН НАРОЧНО И СИСТЕМНО С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И ЗАМИСЪЛ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ И СТРАХОВО ПОДЧИНЕНИЕ НА ХОРАТА ОСТАНАЛИ БЕЗ ИЗБОР. КАКТО И НА ТЕХНИТЕ АКТИВИ.

  ЕДИНСТВЕНОТО ПОЛОЖИТЕЛНО Е, ЧЕ ТЯХНАТА БРОЙКА НЕ Е ВИСОКА И ПОДЛЕЖИ НА РЕДУКЦИЯ, САМО СЛЕД 14 МЕСЕЦА.

 89. 89 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1174 Весело

  [quote#85:"be_google"]За мен Костов е виновен в това, че допусна такива като борисов да се доберат до цялата власт. И само лично той знае зато е допуснал това. [/quote]
  Бе знаех си аз - Костов е виновен и за ББ
  Интересно защо комунетата винаги се хващат за Костов като видят зор?
  И после нещата тръгват по мед и масло, защото виновника Костов е налице.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 90. 90 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#45] от "BGman1":

  ---------------------------------------------------------------------------------------"Конретно...цялата статия е невярна,поръчкова и тенденциозна...
  пълна с негативизъм... рушаща устоите на държавата..."----------------------------------------------

  Извинявай, ама аз съм простичко момче от село, та да ми обясниш къде са УСТОИТЕ и къде е ДЪРЖАВАТА?

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 91. 91 Профил на pagan
  pagan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#12:"rapidfire"]Чудесен анализ!
  Само краят не ми харесва - "време е вече управляващите да се захванат със сериозна работа".
  Управляващите НЯМА да се захванат със сериозна работа, поне не в смисъла в който обикновените граждани биха имали полза. [/quote]
  ...
  The Commission unveiled yesterday (8 February) its latest reports on the progress of Romania and Bulgaria in stepping up law enforcement and the fight against corruption. The EU executive also called on civil society to help accelerate reforms in the two countries.

  http://www.euractiv.com/central-europe/eu-calls-bulgaria-romania-civil-societies-news-510683

  ...ЕС призовава гражданското общество да "помогне" за ускоряване на реформите в двете страни.

  Повтарям,

  ЕС призовава гражданското общество да "помогне" (разбирай- да настоява, изисква и налага) за ускоряване на реформите в двете страни. (и междувременно да следи ежедневно за тяхното изпълнение и приложение)

  Друг начин няма. Поне така правят в по-зрелите от нас общества.

 92. 92 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#81] от "kotrag":

  -----------------------------"Двете най-силни ''организирани престъпни групи'' в България са тези на Прокуратурата и МВР - прокурорите и милиционерите.
  Те са така наречения ''октопод''.

  Всички други бандити са ''неорганизирани'' , по моята скромна преценка."------------------------

  Бъркаш! На първо място е престъпната група на Юристите в България и най-вече тези в Народното Събрание. Другите престъпни групи са само следствие на тяхната дейност и като цяло работят за тях!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 93. 93 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Много точен анализ, както и докладът на ЕК. Убийствено точен, потресаващ, но самата истина. В цяла Европа и в далечен Брюксел виждат истината за жалкото състояние на нашата (анти)държава, само нашите псевдоуправляващи и шепа техни дупелизци не я виждат (визирам постовете по-горе на няколко заслепени герберасти). За 22 години ни управляваха всякакви измекяри, но не си спомням някои от предишните да са постигнали такива висоти в наричането на черното бяло и обратното.

  Поздравления за статията на г-н Радулов.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 94. 94 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Няма и шанс следващия доклад да е по-добър по простата причина, че управляващите разглеждат настоящия като "балансиран" и "по-скоро положителен". Ако те не смятат доклада за негативен, как може да очакваме да променят нещо?

 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  [quote#94:"teridan"]Няма и шанс следващия доклад да е по-добър по простата причина, че управляващите разглеждат настоящия като "балансиран" и "по-скоро положителен". [/quote]

  Ако това правителство отиде против интересите на мафията, на сивия бизнес и крупната организирана престъпност, ще го сполети съдбата на ОДС. Бойко Борисов никога няма да пререже пъпната си връв.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 999 Неутрално

  "...А към момента, България е откровено бандитско царство! Бандитите и водещите ги офицери завладяха страната..."
  Цитирам, като моля за снизхождение, свое мнение по доклада на ЕК, изказано преди няколко дни. Несъгласните с горното твърдение, да посочат поне една "територия" от обществения живот, където изразеното мнение е голословно твърдение. Та така, как е с: пазари, ниви, плажове, гори, курорти, хотели, молове, крайпътна инфраструктура, чейндж бюра, дискотеки, ресторанти, обществени поръчки, ловни стопанства, язовири, магистрали, чистота, отпадъци, съд, прокуратура, митници, ...т.н.
  Поне една "чиста" дейност?!
  А г-н Радулов трябва да бъде поздравен за системния анализ и хубавата статия. Аз го поздравявам!

 97. 97 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  [quote#40:"Курт Деликуртев"]Борисов само гладен секретар, т.е. политическата отговорност за 160-те убийства не се носи от Борисов[/quote]

  Дейността на главния секретар е свързана с професионалното ръководство на МВР. Ерго, носи професионална отговорност за неразкритите поръчкови убийства, а политическата се носи от Петканов и Симеон, че не го уволниха овреме за несправяне със служебните задължения.

  Впрочем, това едва ли е било възможно. ББ вече бе превърнат в медийна звезда от Красимир Гергов и др. подобни.

 98. 98 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#86:"bradship"]за чий им е да перат държавната субсидия[/quote]
  много е просто, защото осве нче на ГЕРБ е много голяма те получават и тая на купените от Атака и РЗС, а тя се дава съгласно закона за финансиране на определени дейности,но така или иначе няма смисъл да обясняваш нещо на някой , който няма да разбере за какво му говориш

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 99. 99 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  До коментар [#39] от "dodge_ram":


  [quote#39:"dodge_ram"]Кое в статията не е вярно? Конкретно твърдение ми посочи.[/quote]

  ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е ТЕНДЕНЦИОЗНО НАПИСАНА И С УМИШЛЕНО ГРЕШНИ ИЗВОДИ!

  ДАЖЕ И ДАТАТА НЕ Е ВЯРНА,ЗАЩОТО СТАТИЯТА НЕ Е ОТ ДНЕС!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 100. 100 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Явно е, че трябва да обясня пак!
  По Татово време една група от българското население, а именно групата на хората с юридическо образование не бяха на върха на хранителната пирамида и не се смятаха за елит на нацията. Това им тежеше. Тогава на мода бяха партийните секретари, директорите, работниците, селяните и разбира се артисти, спортисти и турци комунисти!
  Та когато започнаха промените, под претекст, че ще се правят нови по-добри закони, ще се адаптира европейското законодателство, много от господата с юридическо образование влязоха в Парламента. И започна едно приемане на явно злоумишлени, некадърни и корпоративно ориентирани закони. Обяснете ми, как може за период от 20-22 години да има закони променяни по 70-85 пъти? Което ще рече по 4-5 пъти на година, или още не приети в парламента и вече са внесени новите поправки, а хората се съдят по закони от 1770 година примерно? Да не говорим за законите създадени за точно определена Сделка или човек! Резултата е: Създаде се кастата на нотариусите милионери, а защо не и милиардери, кастата на съдия изпълнителите, бъдещи милиардери, както и всички условия за адвокати милионери, вследствие на едни безкрайни във времето и разтегливи до безумие дела!
  Едни закони, нямащи нищо общо с нормалното човешко мислене и противоречащи на Конституцията/ не че тя е цвете/, както и с вековното разбиране за право и морал!
  Съответно, едни господа от силовите структури, съвсем ясно видяха, че "НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ, А ТЕ ГИ ПУСКАТ" е действащ модел. А и много добре са запознати с нашата действителност и организираната престъпност. Та тези господа си се разделиха. Едните преминаха в тъмната страна на държавата, а другите останаха в светлата, но с целта да ги прикриват и унищожават всякакви доказателства. А след това всичко си се дели по равно, нали заедно са се учили на едно и също, а и учителите им са еднакви. Да не забравяме обаче, че всички са зависими от правосъдната система и всички си плащат лептата там. То и за това само се говори, а резултати никакви, щот това са си техните момчета и донорчета. Във времето се натрупаха едни пари, купиха се всякакви политици, узакониха се едни пари и стана срастване между държава, политици, полиция, съд, икономика, силови структури и всякакъв вид престъпност и контрабанда, а да не забравяме и преса. И краят не се вижда, щот на всички избори се купуват едни гласове и едни и същи хора са до безкрай на власт. Това е първоизточника на злото и пътя на формиране на мафията и олигарсите, като всичко вече е държавна олигархия, непоклатима и защитавана от всички по веригата и на хранилката!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK