Контролирано изпускане

Карикатурата е публикувана за първи път на 20 юли 2009г.

© Иван Кутузов

Карикатурата е публикувана за първи път на 20 юли 2009г.Премиерът реши да демонстрира, че слуша внимателно хората. Освен това знае, че изглежда модерно и ефектно да капитулираш пред зелени лозунги или искания за повече виртуална демокрация. Изглежда също, че ако не бяха младежите с кокили и пеперудени крила, така и нямаше да прозре рисковете зад проучванията за шистов газ. А без маските на Гай Фокс - че МВР може да монтира "второ дъно" на АСТА.


Според стенограмата от правителственото заседание на 17 януари т.г., когато кабинетът реши да ревизира споразумението си с " Шеврон", премиерът формулира общата воля на министрите си така: "Щом е в интерес на хората и те не го искат или не искат тази технология, оттегляме решението (...). Но смисълът на оттеглянето е това – искали сме в името на хората да го направим, хората не го искат, страх ги е поради една, втора, трета, четвърта причина. Спираме. Ако един ден пожелаят – лесно се вкарва ново решение."


"Уплашените" от проучванията за добива на шистов газ сигурно не са чели цитираната стенограма. Няма нужда! Ролята им приключи с отнетия лиценз на "Шеврон". Ако не беше така, майките с количките и татковците с противогазите трябваше още да са на улицата. А там да продължат да се тревожат какво ще се случи, ако "хората" вземат, че въпреки предсказанията за "земетресения с магнитут 2,5 – 3 бала по скалата на Рихтер" или апокалиптичното вкарване "в недрата на земята на сода каустик, формалин, сярна киселина, нафталин, бензин и два-три отровни вида алкохол", си плюят в пазвата и решат да рискуват.
Още на 11 септември м.г. в Добрич премиерът каза:"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. На тези, които издигат плакати, искам да им кажа, че продължават да изпълняват партийна повеля на някой. Ако това продължава, ще подпишем на инат". После инатът внезапно се сломи.


"На политиците също им се иска..."


Изненадващо лесно кабинетът се огъна и пред маските на Гай Фокс, които по улиците на различни градове в страната поискаха оттеглянето на България от споразумението ACTA. Благородното "капитулиране под натиска на улицата" така и не можа да разсее усещането за някакъв потушен драматизъм, който го предшестваше.


Най-напред министър Трайчо Трайков каза: "В рамките на българската политическа традиция не очаквам никой да поеме т.нар. вина за присъединяването ни към АCТА. Затова мога спокойно да заявя пред вас днес, че аз поемам отговорността".


Още на следващия ден тя му беше отнета не от друг, а от самия премиер: "Като министър председател аз поемам цялата политическа отговорност за това решение", каза той.


За да подчертае тежестта му, а и за да бъде още по-ясно това, което трябва да каже, Борисов дообясни, че дори очаква да бъде атакуван от международни организации за решението си да оттегли подписа на правителството под споразумението.


Часът на истината дойде на третия ден, когато Трайчо Трайков изчисти посланието: "Основната заслуга за спирането на АСТА са хората и гражданското общество", каза той. И за да бъде напълно ясно това, което трябва да каже добави: "и на политиците също им се иска да са част от това общество".


"Зимата на тяхното недоволство"


Без да пренебрегвам политическата конспирация около двата протеста, както кокилите срещу шистовия газ, така и маските срещу АСТА бяха неочакван и свеж капитал за линеещата от години гражданска активност в България.


Първо, защото на улицата излезе невидимото до момента поколение на 90-те.


Второ, защото шествията му за първи път бяха част не от сапунката на вечно недоправените български революции, а детайл от новото глобално бунтарство.


И трето, защото младите хора излязоха на улицата, не за да подрънкат от глад с тенджерата на баба си, а за да защитят виртуалната си свобода в интернет или зелените си каузи.


Четвъртият и не по-малко важен ефект от "зимата на тяхното недоволство" беше калкулиран зад прозорците на "Дондуков".


Седмица, след като вятърът отнесе и последната листовка от протестите срещу газа и АСТА, в драматичното платно "Премиерът слуша хората" бях нанесени нови детайли.


Информацията, че заместник кметове в София са получавали възнаграждения 2-3 пъти по-високи от заплатите, определени за постовете им, прошумоля, но не вдигна шум. След нея дойде ред на бонусите в Министерството на финансите. От там последва серия объркани обяснения за това, как в условията на финансови рестрикции между чиновниците са били разпределени бонуси от 233 хил. лв.


Мътни останаха и схемите за допълнително материално стимулиране както в Министерствата на околната среда и водите, така и на външните работи. Точната разбивка на допълнителните 345 хил. за чиновниците си показа само Министерския съвет.


Нищо не се случи и когато стана ясно, че бонусите от 10 млн. лв., раздадени в Министерството на здравеопазването и Здравната каса, са рекорда.


Кога избухна премиерът ли? Е, как!


Точно когато трябва!


На 8 февруари, два дни след като язовир Иваново издави 10 души в харманлийското с. Бисер, пак по време на правителствено заседание Бойко Борисов се обърна към министрите си така: "Като единен юмрук трябва да се стоварите върху проблема с язовирите!".


Веднага след това потекоха новините за безброй "контролирани изпускания".


Точно това се случи с директора на Националната здравно осигурителна каса Нели Нешева и началника на Агенцията по вписванията Виолета Николова .


Проблемът, довел до оставката на Нешева, явно не бяха онези 12 хил. лв. които се оказа, че е получила над заплатата си в края на м.г.. Ако беше така, далеч преди нея трябваше да си е тръгнала компактна група софийски зам. кметове и други чиновници от гореупоменатите министерства и ведомства. Нейният проблем се оказа по-скоро вербален. В няколко некоординирани медийни изяви тя обясни, че трудът й струва повече отколкото получава и така удари право в сърцето всеки първи и половина от избирателите в България.


Ден, след като бе обявено, че с поста си се разделя и Николова стана ясно, че онези 72 хил. лв, които е получила като "ДМС" (допълнително материално стимулиране) през миналата година, са били само повод за уволнението й. Според източници на "Дневник" гневът на премиера бил пробуден от започналата наказателна процедура срещу България, заради блокираните вписвания на европейски търговски дружества у нас. Или с други думи – пак ни изложиха пред чужденците.


Възпитаването на усещане у управляваните, че управляващите "горе" не знаят, какво вършат подчинените им "долу", е номер от времето на култа към личността. Борисов го владее без уговорки, а министрите му нямат вид на алтруисти, които тайно крият по някой и друг милион, за да радват закъсалите си служители по празници.


Да, премиерът слуша внимателно хората. За това знае, че онези, които бяха на улицата през януари и февруари, скачаха срещу следенето в интернет, но не и срещу рекордите, които МВР поставя в подслушването на телефонни разговори или превантивния милиционерски бой. Няма протести срещу отнемането на свобода с изборни манипулации, нито срещу купуването на държавни чиновници с бонуси.


С две думи – премиерът знае! Контролираното изпускане е акт на визионерство, политика с далечен хоризонт. Често, по малко и публично. За да не се превръщат в цунами калните бари като онази, в с. Бисер.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1291 Весело

  -„Контролирано изпускане“-
  Заглавието кърти мивки

 2. 2 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Той и по-малкият ми брат навремето донякъде можеше да съперничи на Луис Армстронг в "контролираното изпускане" (излишно е да уточнявам на какво), НО в края на краищата неизбежно трябваше да се усамоти и "работата да се размирише"...

 3. 3 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 572 Любопитно

  1. До сега бяха виновни предишните.
  2. В момента са виновни подчинените.
  3. Догодина ще трябват май три нови плика

 4. 4 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Номерът засега минава. Ама ПР не може да оправи умрялата ни икономика. Затова Боко ще падне в канала, а ние ще страдаме.

 5. 5 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Когато е контролирано изпускането , не е страшно . Значи системата е здрава . Лошото е когато трябва да се сложи катетъра . Щото тогава изпускателната система е отишла на кино . И се налага операция . Дано не се закъснее с нея .Организма ще линее дълги години .

 6. 6 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#4] от "bilbotorbins":

  Еее, не е страшно ,де . Канала ще го отнесе в пречиствателната . Няма да остане запушен, че да страдаме .

 7. 7 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 978 Неутрално

  добра хронология.
  Едно ми харесва, ББ маха хората, които се дънят. Не е типично за БГ.

 8. 8 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1687 Любопитно

  Необходимо е още едно ”изпускане” … контлролирано или не … от министърът на образУванието Игнатов. По въпросът за новия закон за училищата. Нарочно го пиша "образУвание" защото това ще се случи. Ще се ОБРАЗУВА новата вълна необразован електорат на властта!
  Изпускане, което да елиминира ЛИПСАТА НА ПРОЗРАЧНОСТ.
  Липса на прозрачност КОИ са авторите на новият "неполитически" закон за училищата.
  КОИ са "експертите" написали концепцията за закона? От кои партии са? /Има не само от ГЕРБ май/
  КОИ са "експертите" в многото работни групи?
  КОИ са външните консултанти на "експертите" в работните групи?
  КОИ са НПО-тата, участващи в работните групи?
  КОИ са официалните представители на НПО и кои са "неофициалните" им "представители"-лобиси?
  КОЛКО СА ДИРЕКТОРИТЕ на училища и до кога ще са несменяеми в тези групи и не само там?
  КОЙ какво точно е предложил и КОЙ как е подписвал протоколите от заседанията на тези "работни" групи? Ако има протоколи …
  Арогантно е да се крие "експертността" на тези лица. ТЕ директно предопределят ПОЛИТИКАТА в бъдещето!
  Игнатов да надмогне фараонската са арогантност и ДА НАПРАВИ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ величия ПУБЛИЧНИ!
  А те да не се крият ...

 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 719 Неутрално


  [quote#7:"gesch18"]Едно ми харесва, ББ маха хората, които се дънят. Не е типично за БГ.[/quote]
  "Ако беше така, далеч преди нея трябваше да си е тръгнала компактна група софийски зам. кметове и други чиновници от гореупоменатите министерства и ведомства."

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 10. 10 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Не съм сигурен че Помпиерът знае...
  Безспорно го бива да се обърне по вятъра, да не скър6и хатъра на някоя група избиратели или спонсори...
  Но така НЕ се управлява една държава!
  В резултат от над 2.5г. бойко-брауново движение страната ни НЕ излиза по-силна, по-реформирана, по-подготвена за предизвикателствата...
  В политиката освен "глас народен" се слу6ат и други тонове - дали на (не)ясни спонсори, троянски коневоди или на ЕК; "интересно" е кой надделява в крайна сметка...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 11. 11 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#3] от "BASCO":

  много точно казано!

  mak1951
 12. 12 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1017 Разстроено

  До сега имаше неконтролирано неизпускане.
  Сега започва контролирано изпускане. За което при язовирите се дърпаха арендаторите. Защото при изпускането се изпускала и риба. И се надяваха да няма нито контролирано, не дай си боже неконтролирано. Но с течение на времето контрола се губи.
  Та като стана въпрос за рибата, какво стана с шараните от Белене. Май няма слука и ни една голяма риба не попандна в кафеза.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 13. 13 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Малко неестествено да се приравняват/сравняват/ двата протеста с/у АКТА и шистовия газ. Единият спонтанен другия платен от газпром.

 14. 14 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#9] от "bgkurshum":

  Май е работа на кмета.
  Ако започне да следи и кметовете май ще стане прекалено

 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#7] от "gesch18":

  Така е но матряла пак е недоволен.

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Да, премиерът слуша внимателно хората. За това знае, че онези, които бяха на улицата през януари и февруари скачаха срещу следенето в интернет, но не и срещу рекордите, които МВР поставя в подслушването на телефонни разговори. Знае, че е модерно и ефектно да капитулираш пред зелени лозунги или искания за повече виртуална демокрация. И че това няма нищо общо с капитулацията заради превантивен милиционерски бой, отнемането на свобода с изборни манипулации или купуването на държавни чиновници с бонуси."

  +++++++++++

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 17. 17 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Всъщност колкото и да е добре, толкова е и опасно правителството да се вслушва в протестите. Добре е това, че най-после някой управляващ се интересува от това какво мисли народът. Опасното е това, че тези, които протестират може и да са малцинство.

  Ако трябва да имаме истинска отражение на гражданското общество в законодателството, то цялото това общество трябва да се попита преди да се подписват закони, а не и след това да се отменят, защото някой е излязъл на улицата.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Дотук единственият осезаем ефект от контролираното изпускане е постоянната миризма. На калинки, милиционерски кубинки, нечисти бонуси, монополи и т.н.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 20. 20 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1149 Весело

  Контролираното изпускане да не се превърне в констипация, че тогава - лошо.

 21. 21 Профил на lim
  lim
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Авторът несръчно и доста нахално продава акото заедно със сандвича. Да се поставят редом проблемът с шистовия газ, АКТА и наводненията е или шизофренно, или откровенна манипулация.

 22. 22 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Моля Ви не цапайте форума!Може да изразим несъгласието си по по цивилизован начин!

 23. 23 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 470 Весело

  Ба , контролирано, друг път, я колко пъти се е изпускал Премирът!

 24. 24 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Май това е поредната примитивна пропаганда. Прекратяването на проучванията за шистов газ не е победа на гражданското общество. Това е победа на руската агентура, предателите от петата колона и селяндурите над българския национален интерес и независимостта на България.

 25. 25 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Никакви млади хора от поколение на 90-те не са протестирали. Това са млад. организации на БСП и платени от чужди сили екоталибани.

 26. 26 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Казвал съм го няколко пъти. На господа управляващите и още по-вече на г-н Премиера им липсва МЪЖЕСТВО. Постоянни мятания от една крайност на друга, поддаване на натиск от вън, липса на собствено мнение и изказване неподготвени и неинформирани и движение по течението към блатото! Това, че някой се прави на мъжкар и бабаит не означава, че има мъжество. Това което е явно и се вижда отдалеч е страх-СТРАХ от тълпата, страх от Европа, страх от неизвестното и от бъдещето!

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 27. 27 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Забраната за ПРОУЧВАНЕ на Шистова Газ, беше и политическа и техническа ГРЕШКА. АКТА (АСТА), е другия несправедлив пъзел, погледнато на четири очи. Мисля, че човешкия мозък има КАПАЦИТЕТ, който не трябва да се източва СЪВСЕМ. Всеки ден, научаваме шокиращи неща за тоз и оня, но „ВСИЧКО ЧУДО ЗА ТРИ ДЕНА”. Явно Държавата ни е дълбоко замразена, като р. Дунав и ТЯ ТОПЕНЕ НЯМА и не виждам как ще се разтопи. Разбира се, че щом плащаме интернет, трябва да имаме право и да си качваме филми безплатни, но НИЕ ОЩЕТЯВАМЕ филмовата индустрия, която не може да работи без пари. Или интернет, трябва да им плаща, така както България купува филмите и сериали за ТВ.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 28. 28 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 932 Неутрално
 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  ..." управляващите "горе" не знаят, какво вършат подчинените им "долу", е номер от времето на култа към личността".....Много точно казано! Театъра на Б.Б. продължава....

 30. 30 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 521 Весело

  Бахти глупавата статия. Тва голема "шпатула" сте му ударили на НЕГО. Ма ТОЙ нито има толкоз акъл нито наистина е наясно какво се случва с мат'ряла в бостана. Простата и чиста ( също като един милиционер след баня) истина е, че това "управление" и "кадрите" са изцяло в "насипно състояние" - от кол и въже.
  "Изпускателните" "наказателните" и прочие процедури са първични първосигнални реакции на самовлюбения нарцис с вождистки амбиции. Силен е само инстинктът МУ за самооцеляване.

  Да си върнем държавата и бъдещето
 31. 31 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Статията е прилична, но не е много рафинирана.
  Протести срещу подслушванията или срещу съдебната система са безсмислени.
  Иначе протеста на 17 март срещу безобразията в България си остава и ще има хиляди.

  България е древна и заслужава много повече!
 32. 32 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Гледам повечето коментирали още не правят разлика между вещни и авторски права. Първите са абсолютни, вторите са относителни. Не са разбрали и че всеки, който използва продукти само за себе си, не трябва да плаща за авторски права. Тези, които развиват търговска дейност трябва.
  И още не сте разбрали, че не можете да забраните нещо преди да знаете дали го имате. Сервилна олигофрения.

  България е древна и заслужава много повече!
 33. 33 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Контролирано изпускане."
  И настана една воня .

 34. 34 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Контролирано изпускане"

  А водата пуска ли някой след това?

 35. 35 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Весело

  Само редакторите са ми свидетели, че не сме синхронизирали текстовете си! http://news.bgnes.com/view/987270 : "Ще кажете: "Не е възможно!". Напротив – не само е възможно, но и на министрите вече почва да им идва в повече да метат след всяко "ако", което премиерът е произвел."

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 36. 36 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Нова конституциа и нов обществен договор с народа,но да не е компрометираната идеят от яневци и разни клиту..ри.
  Няма такава партия и движение в бг
  Не съм чул и видял парламентарните партии да го направят.
  За това от мен да го духате!

 37. 37 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 367 Неутрално

  рядко интересчииско лайно

 38. 38 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Опитът сочи, че Мутракът се вслушва в гласа на матряла само дотолкова, доколкото този глас може да се чуе по медиите. Нямали сме друг премиер, който да прекарва първата половина на деня си по телевизиите. Ако не е пряк участник, шебекът внимателно гледа информационните блокове и яростно се включва по телефона за да изгърби поредния събеседник. Паралелната медийна реалност, в която Тиквата живее е по-опасна отколкото изглежда именно защото медиите създават незаслужен комфорт на мутрата. А всяка плаха критика към режима е също такова контролирано изпускане на парата, за каквото си мечтае Мутрата.

 39. 39 Профил на Zurigo
  Zurigo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Е, като си спомня как реагираха от правителството на Станишев на протести, Бойко ми е много симпатичен. Тогава на един зимен протест направо си ги набиха хората. Но оттогава насам пораснаха критериите.

  Results are obtained by exploiting opportunities, not by solving problems. Peter Drucker
 40. 40 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#3] от "BASCO":


  До коментар [#11] от "mak1951":

  И кво ще стане след тия нови 3 плика?!? Ще ви го надянат други!! Докато не почнете да мислите с главите си, преди избори, все тва ще говорите!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 41. 41 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 719 Весело

  Глупости на търкалета.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 42. 42 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Весело

  Абе едно е ясно зад всички усуквания - изпускат се като клиенти на старчески домове

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#7] от "Eisbär": Но не маха хората, които дънят държавата!

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#3] от "BASCO":

  Лошото е, че във втория плик трябваше да пише реформи, а не кадрили.

  Всъщност като се замисля, може и по-добре да е! Дето се вика "На чужд гръб и 100 реформи са малко!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За нова конституция и нов обществен договор.
  За тотална реформа в съдебната ни система.
  За експортно ориентирана икономика.
  Не на валутният борд.

 46. 46 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Браво, Спасе!!! Като скалпел си резнал завеската!!!

 47. 47 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 856 Любопитно

  Хубави въпроси е повдигнал Спас. Харесва ми статията.
  И аз се чудя защо народа реагира избирателно на проблемите, а има още толкова скандали, за които си струва да се организираме и да искаме отговорност, оставки, съд....

 48. 48 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Не мога да разбера в ЕС като уволняват, им правим евала, а тука, квото и да става, все е лошо! Ай стига самооплюване, че байгънясъхме - дайте сигнали за други с "бонуси", ако не ви е страх или за други простотии....

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 49. 49 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Фройдистки размисли....

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 50. 50 Профил на petyaall
  petyaall
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поздравления за добрата статия!

 51. 51 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#14:"Eisbär"]Май е работа на кмета.
  Ако започне да следи и кметовете май ще стане прекалено [/quote]
  А Цвъчко да го беше махнал ехееееееееееее
  Прах в очите е цялата работа

 52. 52 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Р, като Равин-1, из „Глаголически азбучник”.
  За националните елити
  Във видео беседа през 2009-та, равин Едуард Ходос отговорно споделя неща, с които е запознат в Ню Йорк през 1991-ва. Освен за Украйна, тези откровения се отнасят и за народите от т.н. соц. лагер (без Монголия и земите населени от жълтата раса), и са във връзка с предстоящото редуциране на планетарното население до един милиард (неотдавна коригирано до петстотин милиона). Редуцирането, според Ходос, започва и чрез настоящата финансово-икономическо-нравствена криза с националните елити, гоите и значителна част от еврействащите ─, за които няма да има място в новия световен ред.
  За елитите, равин Ходос може да бъде тълкуван и така:
  Националните елити, на които бе позволено да придобият незаконно общонародни собственостти не са оправдали очакваното доверие на Всевиждащото око (вметка П.М.). Всичките тези; банкери, индустриалци, собственици на земи, мини, маслобойни, мандри, вестници, теливизийки, гараж-магазинчета, будки и лавки няма да могат да съхранят бизнеса си и ще загубят всичко, което им е дадено за временно пазене! И тъй като са го получили посписъчно, пак тъй ще им бъде търсена отговорност и всяка съпротива ще е обречена! Елитът на Украйна, според Ходос, щял да е един от първите, които ще почувстват разрухата!
  Ноторно известно е, че комплектувани от инволюционинните частни тайни общества, тези елити бяха оглеждани и дундуркани като поп Гапон, да отведат народите до кланицата, но се очертава и нещо странно; гапоновците да бъдат натикани от народните маси в скотобойната безвъзвратно! В духа на Кабала, равинът не е длъжен да казва истината, но огласените беседи заслужават размисъл.
  Защото; за тъга или радост на равин Ходос, духовните волеизлияния на ограбените народи са в същата унищожителна посока. Или: политическите елити не само не оправдаха доверието и на народите, върху чийто труд и нещастие съградиха временното си посткомунистическо благополучие, но само за около 22 години се превърнаха в нещо като несменяемо и раздуто политбюро, т.е. в тор, който се радва на безнаказаност, медиен комфорт и безсмислено съществуване!
  Те; бидейки избирани и назначавани в български управленски йерархии, съзнателно са подвели (и клели в) космополитни силови структури, че ще изкоренят защитния национализъм и чрез застой или безхаберие бързо ще редуцират българския народ до определена квота (примерно - 1 милион жители). Споменатите конфорт и благополучие, политическата класа заплащаше на колонизаторите-демократизтори с подаръци и рушвети от общонародните активи! Т.е. Всевиждащото око има едни, народите ─ други мотиви за унищожение! Ние само уведомяваме тези, от Всевиждащото око, че народностната духовна защита не се простира над живота на персоните от политическата класа, но притежанията и са изконно общобългарски!
  Тези хора няма къде да избягат от присъдите си, нека изчакаме още няколко месеца, когато бъдат изправени пред Немезида!
  Старинен Пловдив, Петър Манолов

  Петър Манолов-безсребреник
 53. 53 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Много добър анализ! Браво!

 54. 54 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 929 Неутрално

  [quote#53:"$"]Много добър анализ! Браво! [/quote]

  Да-а-а-а! Ние българите нямаме равни на себе си в това да, виждаме разпознаваме действителността ,както дявола чете евангелието

 55. 55 Профил на custom24
  custom24
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "Eisbär":

  да де ама той ги и слага там! Всяко негово действие цели да се хареса на тълпата...

 56. 56 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 633 Неутрално

  абеее ... от това "контролирано изпускане" ... направооо ос...а пейзажа...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK