Софи Маринова и Евровизия: Да мразим на инат или можем ли да се надскочим

Софи Маринова на снощния български финал на "Евровизия".<br />

© Димитър Калиновски, БНТ

Софи Маринова на снощния български финал на "Евровизия".
Сблъсъци. Макар и само виртуални, но така могат да се обобщят реакциите в последните по-малко от 24 часа, след като Софи Маринова спечели българския финал на "Евровизия". Коментарите на новината във форума на "Дневник" и в социалните мрежи варираха
от
"Ужасссс", "Срамно", Тъжно", "Уелкъм то Чалгария", "Песента е отврат", "Гласували са нейните фенове, друг не е гледал"
до
"Браво", "Yes!", "Че тя пя най-добре, пък и има най-добър гласов диапазон", "Без съмнение най-добрият избор! Поне за всеки, който има някаква представа какво представлява Евровизия! А И Софи Маринова е cool" итн.


Възмущението беше предизвиквано най-силно от факта, че България ще бъде представена от чалга певица, по-малко от нехаресването на самата песен и обсъждането на слабостите й. Най-грозни обаче бяха коментарите, свързани с етноса на певицата, известна като "ромската перла". Те са не само най-опасни, но и най-тъжни, защото за пореден път показват широка липса на толератност към различното и възможността да оценяваш хората според качествата им, а не по други признаци.

На стената си във Facebook журналистката и бивша тв водеща Ивет Добромирова* откровено написа тази сутрин: "а пък на мен песента на софи маринова за евровизия ми хареса най-много от всички финалисти! хресвам софка, тя е истинска и никога не се е правила на такава, каквато не е! и даже не я е срам да се нарече циганка! и наистина има уникален глас! с всичко това апелирам към всички нас с претенциите за художественост да се огледаме вътре в себе си доколко приемаме различните и различието по принцип, без значение дали ни харесва или не... защото това е смисълът на живота, хора"


Публикуваме позицията й по темата, който тя изпрати по покана на "Дневник" (още аргументирани мнения може да изпращате на [email protected] и във форума под този текст):

Всички имаме пристрастия. И добре, че е така. Спомням си първия час по психология, в който научих най-важното нещо за психологията: всеки човек е абсолютно различен. Толкова е просто. Сложното идва после. Защото цял живот се учим да живеем с различните от нас. А те се явяват абсолютно всички останали. Не просто тези, с които не споделяме общи ценности, култура, бит или мнение. А всички останали.


На отминалата наскоро "прошка" се оказа, че мисля основно по въпроса "Защо трябва да си прощаваме и затова, че сме различни? Защото, за да си прощаваме съществуващи и несъществуващи грехове, всъщност означава, че си прощаваме, че може да сме сбъркали спрямо някого, защото сме били себе си?"
Подобни размисли провокираха и страстите около "Евровизия". Хулен и мразен, този конкурс продължава да съществува и да се случва, да събира европейците с песен. Като гледах снощи финала по БНТ 1 с учудване научих, че Франция е била представяна на конкурса от великата (по мое мнение) Патрисия Каас, която е успяла да класира страната на 8-мо място. Представяте ли си? И французите се гордеят с този успех. Дали защото приемат всеки успех, така както трябва да се приема той, а именно като успех, а не се вторачват във въпроса "Е, защо сега не спечели?!!" или в подозренията "Има някаква измама! Някой ни прецака!"


Ако този конкурс беше толкова тъп и безсмислен, каквито гласове се чуват често тук, то защо французите отново залагат на звезда от международен калибър, която ще ги представя тази година? Спомних си, че британците пък преди години възложиха на сър Андрю Лойд Уебър да напише песента за участието им, засрамени от класирането си на дъното в едно от изданията. Дори самият сър Андрю лично акомпанира на пианото на финала в Москва през 2009г., но дори и той не успя да спечели първото място. При това с обещаната подкрепа на Путин. "И той е маскара!", биха казали у нас при подобен провал.


Много обичаме да подражаваме на големите за някой неща, но да ги атакуваме за други според, както ни урежда в момента. Така е и с "Евровизия". Обичаме я и я мразим според зависи. Не искаме да гласуваме със sms-и, защото находчиви мениджъри успяват да манипулират вота, не искаме да има комисия, която да избира, защото и тя бива манипулирана от находчиви мениджъри, нямаме си Патрисия и сър Андрю и.. абе, не искаме!


Не мога да се отърва от усещането, че мразим на инат. Светлина проблясна за малко, когато Стунджи и Елица спечелиха българския финал и като че ли масово бяхме щастливи и горди. Когато след това ни класираха на 5-то място, обаче, остана едно горчиво чувство. И рязко намразихме конкурса. Отново. А можехме да си кажем: "Евала, тези надминаха дори великата Каас!"


Песента няма граници, език и цвят**


Сега се сблъскваме с поредната драма. Боже опази Софи Маринова да ни представлява, нас – българите! Едни викат – чалгарка била. Други стигат още по-далеч, бих казала опасно по-далеч – циганка била! И на тази база се правят вече окончателните констатации, задължително мрачни, за държавата и всички нас – нейните граждани. Не съм съгласна. С тези, които отричат участието на България в "Евровизия" и самият конкурс като цяло.


Защо България да се зачеркне сама от картата на Европа по този признак?
Защо България да се откаже от възможността да се говори за нея по време на цялата кампания "Евровизия", защото конкурса е една доста дълга рекламна кампания на всяка страна-участничка?
Защо да отречем обществената функция на БНТ 1, която продължава стоически да търси начин да угоди на всички и продължава да организира този конкурс, който все пак поощрява и родния музикален бранш и да я накараме да се откаже да го прави?
Защо?


Ггледах финала на "Евровизия" и бях много, много приятно изненадана. Има развитие през годините. За добро. БНТ 1 успя да представи хубав спектакъл и като телевизионна реализация, и като съдържание. Песните-финалисти бяха интересни. Дори имаше някои изпълнители, които надхвърлиха общото звучене в стил 80-те и късните 90-те на миналия век. И те бяха млади. И бяха щастливи, че участват в този конкурс. Въпреки, че не спечелиха. Поне аз останах с такова впечатление. Значи от мен, браво!


Пеят все за любовта**


Колкото до песента на Софи Маринова, личното ми мнение е, че спечели напълно заслужено. Очевидно нейният екип е имал предвид какъв е стила на конкурса и какъв тип песен би се харесала там. А именно – лека, танцувална, разрушаваща граници, но съхранила идентичността на изпълнителя и в същото време модерна. Парчето е всъщност техно-денс. Разбира се, за гласа й, няма спор. Жената пее. Тези, които не са я чули дори, но я отричат, само заради клишето "чалга", мога само да посъветвам да се отнасят по-положително към различните от техните вкусове.


Не можеш да отречеш нещо и някого, просто защото не го харесваш, нали? Чалгата е такава, каквато е и тя има своята запазена територия у нас. Ако не вярвате, питайте всички холивудски и музикални легенди къде са си прекарали най-весело докато са били в България. Не я приемайте у дома си, щом не искате. Но и не лишавайте тези изпълнители от правото им да изразяват таланта си (защото много от тях са безспорно талантливи), както намерят добре за кариерата си – в случая да участват на "Евровизия", да спечелят и да представляват България на финала.


Любовта няма граница, език и цвят.
Равна е за всички в този свят
**


На онези, които скачат на "циганин" какво да кажа? Аз се радвам, че Софи Маринова, която сама не се срамува да нарича себе си "циганка" и се гордее със своя етнос ще ме представлява мен и моята държава на европейския песенен конкурс. Това показва, че ние – българите, сме способни да приемем различните и да видим малко по-далеч от носа си. Да надскочим някои граници, защото само така може да вървим напред и рамо до рамо с онези, на които искаме да приличаме по много неща. Исторически това ни е заложено. Къде го изгубихме по пътя?


Между другото, на финала на Евровизия през 2009г. в Москва, сър Андрю Лойд Уебър акомпанира на пианото на Джейд Иън - цветнокожата изпълнителка спечелила вътрешния конкурс на страната. Живеем в космополитен свят. Това му е хубавото. Различни сме. На това сме обречени. Въпрос на узряване е да го приемем адекватно. Песента обединява Европа по един различен начин с "Евровизия". Протъркано клише, но който пее зло не мисли! Успех на Софи Маринова, на БНТ 1, на България!


Песента няма граници, език и цвят.
Не познават беден и богат,
всички пеят по света.
Пеят все за любовта.**


* Ивет Добромирова е журналист, ,работила е 12 години в БНТ като репортер в "Добро утро", репортер в "По света и у нас", редактор и репортер на "Панорама", един от основателите и водещ на "Денят започва", отговорен редактор на предаванията в изборната нощ през последните 12 години. В момента управлява собствена ПР агенция. Сред хобитата й са сноуборд и фехтовка. Музикално престрастена е към U2, Depeche Mode и напоследък House music.


** Вътрешните заглавия са от песента "Любов без граници" (Love unlimited), с която участва Софи Маринова.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Срам за нацията ни щом пратихме чалгата на евровизия!!

 2. 2
  Mayhem
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на kicks
  kicks
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не смесвайте нещата ! Ужасът не е в произхода или цвета на кожата на изпълнителката, а в това че чалгата ще бъде лицето на България пред Европа и света !

 4. 4 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Още по-жалко, че има такива журналисти. Много жалко!

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ми какво очаквате от тиквостан? Мутра - премиер....чалгаджийка на Евровизия.....Мутрите и чалгата си пасват като мас в/у филия....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Отличен коментар!

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 7. 7 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Не съм гледал конкурса за Евровизия - отдавна съм решил, че няма да си губя времето с гледане на телевизия, но:

  1. Харесвам автентична циганска музика - напр.орк. Карандила.
  2. Гледах специално клипа на Софи за да мога да се изказвам подготвен - не, благодаря, нито е циганска, нито е хубава.
  3. След като хората са гласували - нека да отиде, проблема явно не е в песента, а в обществото.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 8. 8 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 561 Весело

  Следва: Министър-председател ром и пълна интеграция на братовчедите..няма лошо, нека поп-фолкът завладее всичко .

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 9. 9 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Каквото и да напишете, песента е отвратителна. И това няма нищо общо с изпълнителката. Такава песен няма и да стигне до финала. По-важен е въпросът да се извади на светло начинът на избиране на песен за Евровизия. Докато беше резултат само на гласуване на зрители всичко беше ясно. Но сега класирането минава в някакво затъмнение и представителя на т. нар. "Академия" ни съобщава накрая коя песен ще отиде на Евровизия. За мен що се отнася до българското участие конкурса Евровизия приключи.

 10. 10 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Никакъв глас не е това, онези там в журито на Евровизия имат музикално образование и веднага ще усетят фалшивото пеене.
  Щом и плейбекът не може да скрие фалша, значи наистина не може да пее.

 11. 11 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 470 Весело

  Ами следващия да е Азис най-добре, а? Че направо да се прескочим. Най-големия бъзик е, че ще спечелим, особенно ако всички евророми гласуват Е тогава ще падне смях

  I am mine
 12. 12 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Напълно неподходяща за "Евровизия" песен. То само с глас не става. Трябва и певецът, и песента да имат излъчване, да "грабнат" зрителя. Жалко и тая година отново ще запишем само незапомнящо се участие.
  То е ясно кои са гласували за Софето.
  Чалгата не вирее в Европа, бе хора!

 13. 13 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  LOVE UNLIMITED може да е заглавие само на порнофилм.
  За англоезичните с майчин език английски Love unlimited е някаква подигравка, а за неанглоезичните е порнозаглавие.
  Останалите ще трябва да се утешат с "хабиби, жу тем"

 14. 14 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 367 Неутрално

  В случая дори не става дума дали е циганка. Американците си избраха черен президент. Става дума, че всяка година слушаме песни, които звучат като скалъпени 1 седмица преди края на срока, защото някой се сетил, че имало Евровизия. Еднотипни, скучни, тип "естрада" или лошо техно. Текстовете няма да коментирам. Така че - яд ме, не защото е Софи Маринова, а защото за пореден път песента ни е скапана.

 15. 15 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Че има глас Софи Маринова - има! Но тя пя наистина на плейбек и това си личеше толкова много!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ще се надскочим едва след като избора на песни за Евровизия стане с нормални критерии.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 18. 18
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Просълзих се . Да живеят циганите и чалгата . И такива жени говорещи с любов от хубавите си квартали и богати жилища в Софето , където на циганин не му се вижда и крачето .

 20. 20
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 21. 21 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Вече има заглавие и в немската преса:
  "С избора на песен в България за Евровизия, 90% от българите са решили да гласуват за песента на Германия"

 22. 22 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Най-после осъзнахме, че кубертеновит принцип : "Не е важно да спечелиш, важно е да участваш" в днешния материален свят е невалиден.
  Участието на типична циганска певица от името на България е единствения възможен начин да бъде номинирана сред призьорите "българската" кандидатура.
  Защото в "Евровизия" отдавна конкурсът няма нищо общо с псента и пеенето.
  А, Европа отдавна се опитва да ни обясни, че България и Румъния са определени за ромски резервати и буфери пред ориента.

 23. 23 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 798 Неутрално

  ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ !
  Каквато ни е държавата - такива са ни представляващите я !

  Софка е получила близо 7000 гласа на публиката и е отвяла конкуренцията ... след като са били такива правилата за избор на българска песен за Евровизия - това е положението !

  Дали ми харесва, е съвсем друга тема за разговор

 24. 24 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  То цяла ни страна е чалгаджийска и форума тук е чалгаджиски и телевизията ни е чалгаджийска и държането ни е чалгаджийско /по прикрито малко с лицимерие , но истината е чалга... / и всеки ден медиите ни събщават за чалгаджийски истори завършващи с трагедии и е време и трябва да се сменя чипа на този материЯЛ .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 25. 25 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  [quote#23:"pavelsilistra"]Софка е получила близо 7000 гласа на публиката и е отвяла конкуренцията ...[/quote]

  Дали не са били от раздадени сим-карти из катуните?

 26. 26 Профил на nike_big
  nike_big
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Чух нашите предложения, после чух и песните на гостите от Европа.
  Пропаст, огромна пропаст във всяко едно отношение - музика, аранжимент, изпълнение, излъчване. Назад сме, много сме назад - като всичко останало в нашата страна. Извинение - първи сме по корупция и мизерия.

 27. 27 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 437 Неутрално

  не знам откъде дойде тая дебилщина, наречена българска журналистика. Ние сами не си вярваме, че ще успеем някога да спечелим дори евровизия- конкурс без никакво реноме на запад. Не говорим, дори не смеем да мислим за голяма награда на филмов фестивал, на биеналето във венеция или нещо подобно. Защото ние култура нямаме, бием се в гърдите като бай ганя за чудните ни паметници на културата, а те са такива, защото са оцелели изпод ръчичките ни по случайност- не са изнесени, не са претопени... А този конкурс идва да покаже какво ниво има нацията ни, щом си мисли, че една откровено пошла псевдокултура може да добие уважение в Европа. Популярност- да, доколкото и цирковите артисти са популярни. Но уважение?!? Никога. Затова ни мислят за диваци, а ние се сърдим и им обясняваме, че сме най-старата цивилизация. лошото е, че като ни гледат виждат абсолютно същата цивилизация, без развитие...

 28. 28
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 29. 29 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Между другото, ако някой все още си спомня за едно украинско миньонче - Руслана, което спечели Евровизия през 2004 година, с песента "Wild Dances" (http://www.youtube.com/watch?v=ylmwKwGp8zc)? Та, препоръчвам на всички да си пуснат парчето (виж линка), харесва ли Ви? Да?! Нормално, това е чалга. Украинска - но чалга. Защото подобни етно - заигравки идват и от Гърция (Ана Виси), и от съседна Румъния, и от Турция...
  Та предлагам, да не се правим на по католици от папата.

  PHILIP
 30. 30 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 978 Неутрално

  За добро или лошо сме я избрали.
  Нека и пожелаем успех

 31. 31 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#12] от "paf":

  Точно в Европа вирее. Виж моят пост по-горе!

  PHILIP
 32. 32 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Просто Софи Маринова пя най-добре! Този е критерият и друг не може да има и не бива да има!!

 33. 33 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако ще Калуди Калудов, Валя Балканска и Лили Иванова на куп да пратим в Баку, пак няма да се класираме за финал.
  Честно казано, Гърция, Турция и другите балкански държави редовно пращат чалгари и все успяват да се класират, което означава, че формата е печеливш. Всъщност нека не се заблуждаваме, че песента е от значение, всичко е политика.
  Аз все пак предпочитам Азис пред Софка Мофка, щото ще им скрие шапката с глас и бедър ))

 34. 34 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#26] от "nike_big":

  Точно това имам предвид. Да бяха измислили нещо от сорта на "Ти не можеш да ме спреш", пак повече щеше да се ядва. Личи си, че хората създават конкурентен продукт, а ние правим нещо за отбиване на номера.

 35. 35 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#12] от "paf":

  напротив точно тя вирее била тя румънска, сръбска, украинска или испанска.

 36. 36 Профил на Deyan Dobrev
  Deyan Dobrev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Толкова нагласена класация не е имало отдавна. Дни наред ни заливаха отвсякъде как двете чалга изпълнителки /макар че Десислава по-го докарва до изпълнения, в които липсват характерните чалга извивки на Софи/ са цяла класа над другите участници.
  Изборът на песента и изпълнителката е ужасен. Жалко за талантливите млади изпълнители, които изгоряха от мерака на чалга-гилдията да се кичи на Евровизия.
  Както е тръгнало догодина няколко месеца преди финалния конкурс за избор на чалга-песен за Евравизия /ако изобщо има такъв/, ще се явят десетки забравени "чалга-звезди", които вкупом ще започнат да ни заливат отвсякъде с новите си визии и новите си интимни приятели и с мечтата си да се явяват на Евровизия.
  Жалко и срамно...

 37. 37 Профил на led
  led
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не пиша много,но песента е Ужасна,певицата и тя,да не говорим,че не знае англииски и това личи.
  Това кокче на главата и рокличката и те зле........УжасТ !

 38. 38 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1427 Гневно

  До авторката на статията:

  Винаги, когато имам възможност, слушам с удоволствие Иво Папазов, Ибро Лолов, оркестър "Карандила"/големите и малките/, и често и уличните музиканти - български цигани, тук по улиците на Испания.

  Отказвам да се разпозная в музиката и визията на Софи Маринова. Меко казано, не ми допадат. Музиката и спектакълът поне няма нужда да са политически правилни, нали? Какво точно ви се струва нередно? Ваше право е да сте на друго мнение, а мое и на мислещите като мен - да не го споделяме и най-вече, да не ни го натрапвате. Какво надскачане, каква омраза ви гонят?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 39. 39 Профил на irenad
  irenad
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мислите ли, че Софи Маринова не е знаела каква помия ще се изсипе върху нея ако спечели?!? Можем ли ние - българите, които не сме мургави - да си дадем сметка какво е постигнала Софи Маринова? Колко и е струвало при нейния произход да стигне дотук? Колко ограничени по рождение са били нейните възможности и колко борбеност, убеденост, увереност, упоритост са и били нужни за да преодолее пречките пред нея? Тя не се оплаква, тя не моли за съжаление, разбиране или компромис. Но отстоява правото си да бъде и правото си да бъде себе си, правото си да се бори за успех. И успява! И това май някои от нас трудно го преживяват. И на някои от нас май им се иска всички цигани винаги да са под всеки нециганин, че иначе май им се подбива самочувствието. Тези някои май в такива моменти си дават сметка, че ако влязат в непредубедена конкуренция с циганите, няма да са абсолютни победители. Тези някои май са нещо страхливци.

  Слушах снощи конкурса по радиото. Дотогава не бях чувала песните. Нито една друга песен не се открои. Нито като мелодия и ритъм, нито като текст. Разбрах, че конкуренцията е била между Софи и ДесиСлава. Днес гледах в интернет изпълненията на двете от снощи. Нищо чалгарско не видях в представянето на Софи. За ДесиСлава, обаче, не мога да кажа същото. И не вярвам, че родата на Софи Маринова е довела до победата и, макар че аз така и не гласувах за никой.
  Напълно съм съгласна с Ивет Добромирова.

 40. 40 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Софи Маринова има право да пее песните си. Мое право е да не я слушам. Но когато става дума за Евровизия всичко е малко по-различно. Това не е чалга-конкурс.

 41. 41 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Аз чалга не харесвам, ама помните ли преди няколко години, като спечелиха Лорди от Финландия. Моите уважения ама тези истерици и те не бяха за награда. А може би и онова недоразумение от Германия дето ми идваше да вляза в ТВ-то да го хакна с тухла по главата, за да не се мъчи. Вие пък какво сте се разтревожили, какво щели да си помислят за нас, все едно вече не си го мислят. От всички, които бяха на финала един свестен нямаше. Само не мога да разбера тия дето решават, кой ще ни предстатвлява на Евровизия не разбраха ли, че песните, които се пеят на български не стават. Изключвам Вода на Елица и Стунджи, защото то ние едвам разбирахме, за какво се пее, че какво остава другите, ама иначе имаше ритъм. В общи линии следващия победител ще е някой, който ще може да посрещне разходите по организирането на конкурса, пък ако ще да има моите певчески възможности (демек никви)

 42. 42 Профил на medenkall
  medenkall
  Рейтинг: 367 Весело

  Толкова ли не се намери някой млад, надъхан и непокварен талант български! В България талантът винаги е виреел на килограм. Не вярвам да е нямало по-добър избор! Нямам нищо против жената! Има си глас, има си хъс - нека да пее както досега - на хонорар по кръчмите! Ама това не е НАШАТА песен, поне не е моята!!!

 43. 43 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#39] от "irenad":

  Признавам й усилията, които е положила в живота и борбеността й, ама песента е скапана. Когато организират конкурс за борбени хора, да я изпратим, ама Евровизия е музикален конкурс, а тия пискливи звуци от снощи не приличат на музика.

 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Освен специфичните извивки, характерни за циганската музика, които ми направиха впечатление и не отразяват характерните особености на българският фолклор или народ, не видях нищо особено в тази песен. Текста е възможно най- прост и разбираем, това със сагапо, жьотем, ми дойдем малко в повече.Що се отнася до нивото на Евровизия- каквото нивото, такива и изпълнителите на него В ежедневието такова парче изобщо не би ми направило впечатление - за мен е песен-еднодневка.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на Popolinka
  Popolinka
  Рейтинг: 461 Неутрално

  А ако беше спечелила Десислава нямаше ли да е чалгаджийска песента? Ужасни сте..

  Кога паднеш духом, пий една ракийка да паднеш и телом...
 46. 46 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#32] от "petiav":

  Човек с елементарен музикален слух, без да е професионалист разбира, че пее фалшиво.

 47. 47 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Тука нема нищо общо с циганки, надскачане и тричане. Песньовката е рядка бозица.

  Требаше да съчинят нещо по- така http://www.youtube.com/watch?v=bXDccJ3WHJc

 48. 48 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  Нелицеприятната истината е че в момента в България освен чалгата друга музика няма Каквото е нивото на публиката ни таково е и на музиката ни ,така че да и е честита победата на Софи и нейните почитатели въпреки че аз не съм един от тях !

 49. 49 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 929 Любопитно

  [quote#14:"Meglena"]Става дума, че всяка година слушаме песни, които звучат като скалъпени 1 седмица преди края на срока, защото някой се сетил, че имало Евровизия. Еднотипни, скучни, тип "естрада" или лошо техно. Текстовете няма да коментирам.[/quote]

  И мен също не ме е яд, просто защото наградата Евровизия за мен няма никаква художествена и морална стойност.

  Но ми е чудно , как можа от всички лоши ,да спечели най -лошо изпълнената, със скрибуцащ и хълцукаш глас в отенък поп-фолк!

  Тя сама си каза " Мислех ,че пак са ме излъгали моите приятели и не са си купили ваучери за гласуване.""

  Според мен гласуваха хора, на които им е платено и казано как да гласуват!
  Споко - никой няма да я забележи на Евровизия!!!

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "Popolinka":
  Е, исках да чуя подобно парче с такава музика и интересен текст за Евровизия, но явно няма да стане в близките 20тина години
  http://www.youtube.com/watch?v=rX8MTvZJ5BM&feature=related

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#42] от "medenkall":

  Разбира се, но тук решение има. Нека всички истински българи единно да се разберем коя от чуждите песни да подкрепим и да гласуваме масово!
  За "българската" песен да останат да гласуват само "гадателите" и чалгарите.

 52. 52 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Песента е банална, представлява изтъркан мотив, украсен с електронни звуци. Като знаем нивото на Евровизия, може пък да е точно за там. Софи Маринова е чудесна певица, дано успее!

 53. 53 Профил на pitonchef
  pitonchef
  Рейтинг: 470 Гневно

  Тази грачеща ромка на фона на евтин румънски поп ритъм ще ни излага пред цяла Европа. Срам за нацията точно в навечерието на 3-ти Март.

  www.futbolnizalozi.com
 54. 54 Профил на Слави
  Слави
  Рейтинг: 829 Весело

  Песента е добра за стила си бе, хора, хит няма да стане ама хваща с ритъма и безспорно добрия глас на Софито. Циганка била, дреме ти, и без това на запад ни мислят да дребни черни хора, които не говорят чужди езици. Поне това за чуждите езици ще разсее

 55. 55 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Тъжното е, че народонаселението се има за някаква отбрана от господ нация, а в действителност ние сме циганите на Европа. Никога нацията не е била толкова античовешки настроена. Античовешки към етноси, към инвалиди, към сираци, изобщо към различни хора. В тази страна никой не заслужава нищо по различно от мизерията, която сам твори.

 56. 56 Профил на Рали
  Рали
  Рейтинг: 10 Весело

  До коментар [#2] от "Mayhem":

  Софка е Човек с главно Ч. Много чувствителна и искренна, доколкото съм гледала нейните интервюта. А в нашата държава мисля, че има дефицит на истински хора.

  И никой не може да отрече, че има глас!

  Само да не вземе да спечели някое по-предно място на Евровизия, тогава искам да видя коментарите....

 57. 57
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#55] от "5149mich":
  Поздравявам Ви с нещо различно от чалга- може и да Ви хареса
  http://www.youtube.com/watch?v=--zy1C4JTGE&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=8DVrdsr7PNw

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на AlexV
  AlexV
  Рейтинг: 206 Весело

  Няма да коментирам Евро визията на Софи Маринова. Текста също е "чудесен", но къде по радващо душата и съвсем логично би било Бойко Борисов да представи България с хореография на Цецо Цветанов. В дни като днешния си мисля, че човека глас Краси Аврамов имаше пълното основание да пищи пред цяла Европа преди няколко години. Поне го правеше само на английски.

 60. 60 Профил на irenad
  irenad
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#43] от "teridan":

  Нямаше по-добри песни снощи!

  И кои сте вие, дето да я изпратите някоя по-добра песен, която и да е тя? Всеки имаше право да гласува, и от гласувалите най-много са харесали Софи. Такъв е регламента, това не е конкурс за национален химн, че да обсъждаме представителна ли е тази песен за българското общество. Конкурсът е за песен и се избира една от явилите се на конкурса.
  Много прилича на изборите. Някои още питат как можа ГЕРБ да ги спечели - най-много са гласувалите за ГЕРБ, е така спечели и Софи Маринова.
  Който е можел да напише и изпълни по-добра песен, да беше го направил, не сега да се прави на Станишев или Костов.

  Въпреки че не гласувам със смс по принцип, аз смятам, че никоя друга песен не се чу. А след като видях изпълнението на ДесиСлава го оценявам като пошло - визията. Това е моето лично мнение. Има хора на друго мнение. Всеки нещо е харесал или не, друг е въпроса кой е гласувал.
  Независимо от моето мнение, обаче, конкурсът беше спечелен от Софи Маринова.

  Защо на някои хора им се иска да омаловажат успеха и, да вгорчат радостта и?!
  Уважавам всеки човек, който е постигнал нещо в живота без привилегии и с достойнство. И считам, че Софи Маринова е такъв човек. Може да е по-наивна, може да е по-простодушна, но за една певица това не са пороци или недостатъци. Нейният успех е още по-голям, като се има предвид произхода и, както и отношението към циганите в България.

 61. 61 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#56] от "Люба":

  Ще спечели предна позиция от изпадащите. Няма такава безумна песен. Софка може и да може да пее но се иска и песен а това на нищо не прилича ...

 62. 62 Профил на morjinho
  morjinho
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Песента е ужасна, независимо от етноса на изпълнителката.

 63. 63 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  майко мила..статия,в която на равна нога се споменават А.Л.Уебър,П.Каас и ...нашто ромка..!? какви пристрастия,бе,г-да?? Къде ще ми равняваш хорицата,които "разбират "САМО" от такава музика и "изпълнители" чалгарски и от нищо друго- ще ги равнявате с хората,дето слушат и знаят Карузо,М.дел Монако,Синатра,Пресли,М. Дейвис,Джоплин,С.Вон,Дж.Уилън,Армстронг,С.Брайтман,Е.Физцджералд,Гена Димитрова,Гяуров,П.Анка...За такъв форум евровизионен жалък- такива БГ представители..толкоз!

 64. 64 Профил на Ivan Kovashki
  Ivan Kovashki
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#56:"Люба"]Софка е Човек с главно Ч. Много чувствителна и искренна[/quote]

  А неподправената простотия, елементарност и кичозност, които лъхат и от думите и, и от визията и, и от житейските и "драми", за които жълтите медии така напоително непрекъснато ни информират ?
  Като глас - диапазон, сила, ОК. Но на мен снощи ми звучеше на места фалшиво и пискливо. И да не говори много извън песните, че става страшно за слушане. Снощи каза 2 реплики при награждаването, и те прозвучаха ... с извинение... като пр*дня по време на камерен концерт, и сепнаха водещият.
  Етническия произход изобщо не го коментирам, не е там проблемът.
  Но като пример за човешки качества и добродетели - не, моля Ви се...

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 418 Весело

  Чайшукарйе

  Волим те мон шери

  Яхабиби жотем

  Жик-так

 67. 67 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#56] от "Люба":

  Дано хора като СоВка станат "дефицит" в България.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 68. 68 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  [quote#38:"mimi_pmi"]Отказвам да се разпозная в музиката и визията на Софи Маринова. Меко казано, не ми допадат. Музиката и спектакълът поне няма нужда да са политически правилни, нали? Какво точно ви се струва нередно? Ваше право е да сте на друго мнение, а мое и на мислещите като мен - да не го споделяме и най-вече, да не ни го натрапвате. Какво надскачане, каква омраза ви гонят? Dum spiro spero.[/quote]

  Напълно подкрепям! Не е заради произхода, а заради посланието.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 69. 69 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#39] от "irenad":

  Ти май не си наясно коя е майката на Софи, нали? Софи е минала като големия кораб край теб по възможности.

 70. 70 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Може с изказването си да си навлека народният гняв,но ще попитам.
  Има ли значение, че Софка е циганка и чалгаджика,след като песента и е хубава.
  И още едно въпросче към всички критици.
  Добре е че критикувате,но самите вие гласувахте ли за някой различен от Софка?
  Аз лично пожелавам успех на Софи Маринова,независимо че е циганка и чалгаджика в паспорта и пише Гражданство Българско.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 71. 71 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 928 Неутрално

  ...Грешка, игнорирайте по-горния ми пост. Явно Софи все пак е нямала рамо от родителите както беше моята информация.
  Иначе по темата - няма лошо - да пее на Евровизия момичето.

 72. 72 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Софи Маринова и Евровизия: Да мразим на инат или можем ли да се надскочим"

  Съжалявам!
  Не можете да надскочите собствената си некомпетентност, Ивет Добромирова!
  "В момента управлява собствена ПР агенция."-

  Правете си малоумния ПР, но оставете обикновените хора да дават оценки и да преценяват!
  Айде стига измислени политолози, социолози, мамолози/хайде познайте какво е това/, антрополози и всякакви -ози да определят дневния ред на страната!

  Поредната КАЛИНКА! Попаднала в лъча на прожектора и си повярвала, че това е светлината за изход от тунела...

  П.С. Абе тая г-ца на колко години е, че дава такива "мъдри съвети"? Мерси, но НЕ!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 73. 73 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 435 Неутрално

  И изпълнителката, и песента напълно заслужават да присъстват на Евровизия - просто самият конкурс е кичозен и пропит с конформистко "мулти-култи". А и Софи има хубав глас поне.

 74. 74 Профил на email
  email
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#47] от "dosetliv":

  Е с т'ва директно си бяха на финал! Яко... маде, маде, мадеин Булгариа...

 75. 75 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 636 Гневно

  До коментар [#29] от "Philip":

  Изброените от теб изпълнители пеят. Въпросната наша персона ВИЕ ужасно. Всичките и песни които съм чувал (благодарение на шифьорите от обществения транспорт или т.нар КУЧИЯШИ) са един вой и нищо друго. Какъв диапазон какви 5 лева? Хора глухи ли сте ??? Ако пуснеш котка в кюнец ще изкара много по приятен и мелодичен звук!!!

 76. 76 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  песента е скапана, но от гледна точка на скапания конкурс евровизия може да излезе и правилния избор

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 77. 77 Профил на Чингиз Хан
  Чингиз Хан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  много са смешни една част от коментиращите - като не ви харесва Софка, защо не гласувахте за Тодор Гаджалов например - млад човек със съвременно и адекватно за конкурса парче? Само плюете, а когато трябва да се свърши нещо седите някъде с посрани гащи и мълчите да не би да ви надуши някой ЦвЦв

 78. 78 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Песента е скапана,конкурсът е скапан.Дано поне махнат скапания кок от главата и, и я пооблекат по прилично, че ще станем за резил.И най-важното, да не се наложи да говори някъде, че ще станем хептен за резил.

 79. 79 Профил на wdz22575616
  wdz22575616
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Само отворете Ютюб или който и да е друг сайт за клипове и вижте коментарите. Всички негативни коментари за песента са писани от българи. А най-позитивните и пожелателни от хора от Турция, Гърция, Испания, че даже и от Холандия срещнах на места. Какво толкова искате не мога да разбера от песента за Евровизия? И въобще наясно ли сте, как ще се справим с ромския проблем и ще интегрираме този етнос като равен и трудещ се заедно с нас. И аз не харесвам чалга музиката, но за първи път ще се застъпя за нея защото виждам, че обединява хората на Балканите и съм сигурен, че повечето балкански страни ще гласуват за нашата песен ако се класира на финал.

 80. 80 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Конкурсът е все по-слаб, но трябва и малко самоуважение. Не трябва подобни карикатури да представят страната.

 81. 81 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#78:"baxter"]Песента е скапана,конкурсът е скапан.[/quote]
  Ми то и живота е скапан, ама трябва да си го изживеем подобаващо

 82. 82 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тази циганска вресла ще представлява България ????
  Коя фондация се умеша ? Коя асоциация е подшушнала да се интегрира смучещото витални сокове от държавата ни мангалско лоби ? Да се слее в мимикрията си така , че утре да ме отъждествяват с подобен австролопитек , като кажа че съм българка !!! Срам !
  Ами щом сме изпаднали до такова подниво , чалга и кюмур да ни представят , другата година се гответе на ринга да пуснем Гъзис , та идилията да е пълна .

 83. 83 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  До коментар [#21] от "bobop77":

  можеш ли да дадеш линк? или горе-долу къде го чете това?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 84. 84 Профил на 17:50
  17:50
  Рейтинг: 521 Неутрално
 85. 85 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#84:"Християн Митев"]Софка може да пее. [/quote]
  И къде се е учила, сигурно на пазара във Факултето или по сватби в Шекер махала.

 86. 86 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 613 Весело

  Имам двама колеги(програмисти) от Индия, изгледаха клипа и много им хареса. Казаха, че ще има голям успех в Индия.
  Стана ми приятно, почуствувах се горд, че съм българин.

 87. 87 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 612 Весело

  [quote#63:"triton123"]ще ги равнявате с хората,дето слушат и знаят Карузо,М.дел Монако,Синатра,Пресли,М. Дейвис,Джоплин,С.Вон,Дж.Уилн,Армстронг,С.Брайтман,Е.Физцджералд,Гена Димитрова,Гяуров,П.Анка...[/quote]
  Аман от псевдоинтелектуалци! Нерде Карузо, нерде Елвис... Голям тюрлю гювеч си забъркал. А знаете ли, че песните на Елвис са били смятани за пошли и са били заклеймявани от консервативното общество в Америка, после заплаха е бил рока, хард рока и т.н. Сега тази музика се счита за класика в рока. Стига сте се вайкали, Софито може пък да привлече повече внимание от досегашните ни участници. Като си е спечелила първото място според регламента, ще ни представлява тя. Това да ни е грижата. Имаме си къде-къде по-важни проблеми...

 88. 88 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#82:"Bolyara"]Тази циганска вресла ще представлява България ???? [/quote]
  А ченге-президент, недоучил премиер, шеф на фонд без диплома, продажни политици - и те ни представят пред света. Защо точно на Софи Маринова се нахвърляте така злостно? В крайна сметка Евровизия толкова важна ли е? Докога ще скачаме за малките неща и ще търпим големите гафове и грешки????

 89. 89
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 90. 90 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#79] от "smeldel":
  +++

 91. 91 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  Песента е тъпа, дори и да беше излязла 3-4 години когато им беше модата на тоя тип парчета. Соц кадрите на Канал едно така са решили, те и без това са трагедия, Софка трябваше поне да я пуснат да си пее това дето и сила, сега мъка....

  Иначе, хахахаха на тая журналистка дето седи и умилява на БНТ-то и се хвърля да защитава чалгата приравнявайки неудобрението към нея с расизъм. Да сме я оставели на мира видиш ли...

  Абе такива гении от къде ги намирете все?? Чалга журналистика, за чалга държавата...

 92. 92 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#91:"lol"]Абе такива гении от къде ги намирете все?? Чалга журналистика, за чалга държавата...[/quote]

  Либерастката матросовщина е отличен актив за всеки, който иска у нас или в т.нар. Запад да направи някаква кариера. Та и г-жа Ивета се е втурнала да натрупа някоя червена точка.

 93. 93 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 660 Неутрално

  То нямаше и как да е другояче.

  Еднообразни, монотонни песновки, отнесени и нямащи нищо общо със съвременното звучене... немощни гласчета, фалшиво пеене...

  Е как на фона на всичко това да не блесне Софи с нейния открояващ се глас и чисто пеене? Ако поработи малко върху изчистването на тези цигански извивки, това ще и позволи да пее и по-различна музика.

  Не ме притеснява по никакъв начин, че е циганка. Тя може да е циганка, ама си е българска гражданка. Ако вземат всички цигани в Европа да гласуват за нея - чисто теоретично може и да участваме в крайното класиране.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 94. 94 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#79] от "smeldel":

  Това "интегрираме тоя етнос" ми звучи някак си фашистко. Хитлер навремето ги е "интегрирал" Едиствения начин да се интегрират е те да го пожелаят, а ние да не им пречим. За сега виждам пълна съпротива от страна на малцинството към интегрирането.

 95. 95
  specialnia
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 96. 96 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#86] от "Vandelay Industries":
  Евровизия, Индия...
  Защо не четете ? Шри Ланка, Мадагаскар!

  Трябваше Азис! Тогава "държавата" ни бе влязла в световните медии...И то сигурно! Софка щеше да...супата...
  Цирк, чалгаджийки, пошлост, кич...Това е.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 97. 97 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 511 Любопитно

  Най-големият проблем не е в това, че Софи Маринова е спечелила визата за Евровизия, най-големият проблем е, че няма достойна конкуренция за Софи Маринова. Това е тъжното в цялата работа.

 98. 98 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Чудя се колко ли колко надолу можем да продължим? Май деградацията не е пропуснала нито една сфера на страната ни....

  Иначе песента не струва ( ясно е дори и за лаици е ясно) .. жалко е че БНТ ( най-смотаната телевизия) не иска/може да открие наистина млад, талантлив изпълнител. Жалко...

 99. 99 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#88:"Drun_drun"]А ченге-президент, недоучил премиер, шеф на фонд без диплома, продажни политици - и те ни представят пред света. Защо точно на Софи Маринова се нахвърляте така злостно? В крайна сметка Евровизия толкова важна ли е? Докога ще скачаме за малките неща и ще търпим големите гафове и грешки???? [/quote]

  Да де , точно за това се "нахвърляме" , щот' тия предишните дето си ги изредил(а) са ни напълно достатъчни !

 100. 100 Профил на arma
  arma
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Успех Софи, каквото Господ ти е дал никой не може да ти го отнеме!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK