Отвъд успеха срещу "Наглите": Къде са парите?

Карикатура на Иван Кутузов от март 2010г.

© Иван Кутузов

Карикатура на Иван Кутузов от март 2010г.На 17 декември 2009г. МВР заедно с новината за акцията, в която същия ден беше арестувана престъпната група за отвличания, кръстена от министър Цветан Цветанов "Наглите" - разпространи и снимка от задържането на един от групата. В автобуса тогава двама души гледаха във вестника снимката и си говереха, че заснетият – в гръб и на колене, с полусмъкната пижама и с физика на концлагерист, им приличал повече на отвлечен отколкото на похитител. "Ама това ли са тези бандити, които са взели милионите! Ама спалнята му прилича на коптор!"


Вчера сутринта – ден след като съдът произнесе присъдите за отвличанията на"Наглите", хора в автобуса се питаха: Ама разбра ли се кой е взел милионите от откупите? И защо половината са оправдани?


Споменавам тези две наблюдения, защото сред похвалите на вътрешния министър, които той изсипа през тези близо две години и половина за работата на своето ведомство за разкриване на отвличанията, ярко се открояваше "червената нишка" на неговата визия за справяне с този вид престъпност: "Обществото иска справедливост и трябва да я получи!"
Все още обаче куп въпроси остават висящи след присъдите, а ключовият е: Къде са парите?


Ако част от обществото са хората от автобуса


справедливостта в министерския смисъл е непостигната


Първо, съдът не прие за доказано, че посочените от полицията и прокурорите Прокопи Прокопиев (Поли Културиста) и Ивайло Евтимов (Йожи) са организатори и ръководители на престъпната група. И второ, МВР (конкретно ГДБОП) не разкри пътя на парите от откупите, а прокуратурата заобиколи този въпрос и дори не внесе обвинение за изнудване, което означава, че тепърва по административен път жертвите ще опитват да си търсят парите. С други думи – организаторите и ръководителите са навън, вероятно заедно с парите! Тъй че този коментар можеше да свърши тук.


Но аз питам защо е така. Обществото пита – ако си послужа с лексиката на министъра...


За улеснение на читателя: Прокуратурата изправи на съд 9 души, като ги обвини за 13 отвличания, извършени в периода март 2007 – октомври 2009. Делото влезе в съда на 22 декември 2010. На 2 април 2012г. съдът, председателстван от съдия Виолета Магдалинчева, прие за доказани 12 отвличания (едното от 12-те е опит) и обяви "виновен" за четирима подсъдими. Ако присъдите им бъдат потвърдени от следващите съдебни инстанции, трима ще лежат в затвора по 18 години  (Прокопи Прокопиев -Поли Културиста, Ивайло Евтимов -Йожи и Даниел Димитров -Релето). И един 15 години (Любомир Димитров - Гребеца). От 9-имата изправени на съд са оправдани 4-има, а един е застрелян седмица преди съдът да се произнесе.


Прокурорският екип даде извънредна пресконференция и отчете несъмнен успех не само за себе си, но и за полицията, мерейки победата по показателя "от 13 отвличания доказани 12". На молбата за коментар, че съдът не прие за доказано последното отвличане - на Румен Гунински, прокурорът каза само, че смята обратното и ще протестира решението. И не отговори на въпросите,  отразяващи всъщност проблеми в разследванетио, които лъснаха и в това дело пред съда, сякаш за да потвърдят, че никак не са случайни, а са хронични и закономерни недъзи на досъдебното производство открай време. Проблеми, които оставят след себе си да висят купища въпроси. Независимо от произнасянето на съда.


Какво смущава най-много?


І. Ако обвинението се опира изцяло на защитения свидетел, какво е свършила полицията


Валентин Михайлов – Ихтиманския е защитеният свидетел, въз основа на чиито показания прокуроратурата внесе обвинението. Той е защитен веднага след ареста му през декември 2009г., отведен е в чужбина със сменена самоличност и променен външен вид и е доведен в София само за процеса, след това отново изведен. Видян е единствено от съдебния състав. Той самият е участвал в 7 отвличания. И именно той казва пред съда, че не знае кой е отвлякъл Гунински. Оттук читателят сам да прецени дали ГДБОП е представила нещо годно на прокурора (който не пропусна да я похвали!) за това конкретно отвличане, та съдът да преброи и него за доказано и да го припише на деветимата. Дали е представила нещо ГДБОП, повтарям, или е разчитала само на защитения Ихтимански?


Един пасаж от протокола за разпит пред съда на защитения свидетел, разказващ за освобождаването на отвлечения Ангел Бончев и похищението на съпругата му Камелия Бончева, заслужава да бъде цитиран дословно: "Отвътре (от автомобил миниван – бел. ред.) излязоха двама души, които свалиха Бончев. Камелия я водехме аз и Поли. Бончев го водеха двама мъже, които изглеждаха както предишния път с дрехи и маски. Пак нямах представа кои са тези хора. Не мога да кажа дали тези и предишните са едни и същи, но е логично да са същите, които взеха Бончев преди това, но аз няма как да имам тази информация. Със сигурност тези хора не са били някои от нашата група."


Та кои са "тези хора? ГДБОП знае ли или не знае, търсила ли ги е? Нали уж предаването на откупа от Бончева се извършваше под нейн контрол?! И какво е направила, за да узнае? Защитеният свидетел не ги знаел – щом му вярват за онова, което знае, защо да не му бъде дадена вяра и че не ги познава? Само от този пасаж следва, че поне тези двама са останали далеч от подсъдимата скамейка!


ІІ. СРС-тата  и поемните лица по "Наглите" - тотална дискредитация на МВР


Всъщност това, което журналистите чуха в съдебната зала като специални разузнавателни средства (СРС), са записи на въпроси и отговори на задържани и нямат нищо общо с изискванията на НПК. Неясно в какво качество са разпитвани, не се чуват адвокати, не се споменава за присъстващ съдия, просто някои гласове нещо питат и обещават "облекчения на положението", ако им се отговори по определен начин. Обеезпокоителното е, че "тези някои" не са кои да е, а директор на ГДБОП и зам.-главен прокурор...


По едно време от записа на "разговора" със защитения Михайлов изплющя шамар. Е, не е болка за умиране. Но щом със "своя човек", с когото трябва да внимават – нали той ще "изнесе" на плещите си обвинението пред съда, е позволен шамарът, защо да не са верно твърденията на Любомир Димитров – Гребец, който при тези "беседи" с разследващите е говорел едно, а пред съда се отказа от показанията си. От записите, пуснати в съда, се чува само словесният натиск на разпитващите над него за сделка срещу по-лека присъда (?!).


Вчера министър Цветанов коментира в свой стил, че задържаният за кратко с "Наглите", но обвиняем само по делото "Октопод" Антон Петров - Хамстера "и други споменати по време на процеса лица (споменати от кого не е ясно) са може би сред горните нива в групата". Той бил убеден в това, тъй като при обиска в дома на Хамстера била намерена банкнота като онези, дадени за откупа на Румен Гунински. Министърът не каза как точно е открита банкнотата, нито обясни защо не е повдигнато обвинение на Хамстера въз основа на тази банкнота. Присъствалите в съдебната зала обаче видяха и чуха разпита на някои от поемните лица. Оказа се, че повечето работят към ГДБОП (макар и да не са полицаи) и не са  избрани на случаен принцип, както изисква законът. Жена поемно лице разказа, че стояла един час на двора, докато полицаите претърсвали къщата в село Гоз, но това не й се сторило нередно. А след като я пуснали вътре, намерили "кичур коса на Румен Гунински". На въпроса откъде знае чия е косата, жената отвърна: "Ами полицаите ми казаха."


Ако и банкнотата-доказателство на министър Цветанов е намерена в дома на Хамстера по същия начин -  да,  става за говорене по телевизията, но дотам.


(Само припомням, че и в Перник при претърсването на апартамента на Стойчо Стоев по случая с отвличането на Мирослава, поемните лица са стоели на стълбището, докато вътре Стоев се самоубивал.)


Естествено съдът не прие - а и кой ли съд би ги приел - за процесуално годни  представените СРС. А и прокурорът си знаеше че  "не стават" и неслучайно заяви, че "обвинението не държи" да бъдат приети и прослушани от съда. Обаче защитата настоя, и още как! Комично, но логично! И досега нямам обяснение защо "тези СРС" бяха прикрепени към делото, след като послужиха единствено за тотална дискредитация на начина, по който службите на МВР водят разследването. Който може, да го обясни.


(Не е смешно. Още един парелел с Перник - ако и там  ГДБОП е разпитвала Стоев по същия "процесуален" начин, не е за чудене защо две комисии още не могат да установят в какво качество той се е намирал пред разпитващите. И после нека министърът разправя по телевизията, че полицейските пропуски били случайни, защото нямало как... при толкова много работа...денонощна...)


ІІІ. Полицията арестува, но не контролира, затова Румен Гунински остава "недоказан"


Основният свидетел Валентин Михайлов е задържан на 15 или 16 декември – два източника от полицията ми съобщават две различни дати. Той "пропява" веднага и още на следващия ден - 17 декември - МВР извършва ареста на първите няколко от "Наглите". Според обяснението на министър Цветанов – с цел да бъде предотвратено ново отвличане.


Разговарях с криминалисти, но според тях в учебниците им не пише "Арестувай, за да предотвратиш", а се обяснява обширно едно друго действие, вярно – по-сложно и доста по-тихо: "Сложи под контрол, за да разкриеш". МВР е тръгнало по най-лесния и най-удобния за самопохвала път – светкавичен арест, който донася и гръмотевичната новина за разбитата група за отвличанията. Разбита е, но престъплението над Гунински (отвлечен на 19 октомври и освободен на 29 ноември 2009г.) остава неразкрито. Професионалната полиция би действала различно - би сложила под железен контрол групата и би си осигурила доказателства и извън твърденията на защитения Михайлов, това казват специалистите по разкриване на организирани престъпни групи.


ГДБОП явно нищо не е контролирала и това се доказва от убийството първо на Иван Пайнавелов – Сапата през 2008г., за който има данни, че е набелязвал жертвите, познавайки лично някои от тях, а в съвсем ново време и от разстрела на подсъдимия Кирил Кирилов-Шкафа. Който преди това е предупреждавал, че от месеци е следен и че е смятал следящите го за полицаи, според обясненията на неговия адвокат.


ІV. Къде са парите?


Въпросите и изводите всъщност произтичат един от друг. Ако МВР и в частност ГДБОП проявеше професионалния капацитет и разполагаше с технически средства да поставя под контрол престъпните групи, щеше да се сдобие и със сведения за пътя на парите от откупите, които близките на жертвите са платили (ако не й пречи друго, разбира се). Струва ми се, уви, че са й пречили някакви съображения. Прави впечатление от т. нар. СРС, че разпитващите не са особено настоятелни и конкретни точно с въпросите за парите. А разпитваните отговарят смехотворно - Гребеца например казва: "Ами аз ги зарових на едно място, ама може куче да ги е изровило. Или – ами похарчих ги за дрехи. Пред съда се отрича – не съм взел аз парите, похарчил съм 2-3 хил. лв. Защитеният свидетел Михайлов пък говори за три плащания – веднъж взел 30 хиляди, друг път 43 хиляди, трети път "си разделили" 100 хиляди..


Според думите на свидетелите пред съда обаче общо сумата за отвличанията възлиза над 3 млн. лв., а неофициално я пресмятат над 5 милиона. Само за строителния предприемач Киро Киров са платени 517 хил. евро. Само Гриша Ганчев е дал за освобождаването на президента на ФК "Литекс" Ангел Бончев 650 хил. евро на два пъти – това заяви пред съда самият Ганчев.


Неразкритата съдба на платените откупи е най-същественият порок на този процес, защото пътят на парите щеше да отведе правосъдието към онези, които обществото нарича мозъците/организаторите/покровителите. Без покровители и без свои хора в полицейските служби групата е нямало да може две години и половина необезпокоявано да отвлича  - в това са единодушни всички жертви на "Наглите".


Киро Киров, запитан дали е трябвало да бъдат блокирани банковите сметки на близките, казва: "Ако има нормално функционираща държава, професионално работеща полиция, специалисти по отвличанията, внедрени хора в бандите, тогава може да се рискува с блокиране на банкови сметки на близките."


V. Как извършител на отвличания се спасява от наказание


Защитеният свидетел Валентин Михайлов е участвал в 7 от всички 12 доказани отвличания. И то не като съгледвач или помагач, а като извършител. Чета в протокола от разпита му пред съда, че на въпроса "кой отряза пръстите на Антон Краус (сина на бившия транспортен министър Вилхелм Краус – бел. ред.) той казва, че няма да отговори, "за да не уличи себе си в престъпление". От което юристи правят извода, че той самият е извършил ужасяващото престъпление. Но той ще остане завинаги свободен и спасен в чужбина. За неговата сигурност държавата харчи пари, осигурява средства за препитание... И това е така, защото полицията не е могла да събере доказателства извън твърденията на този свидетел.


Фундаменталният въпрос обаче е по-различен и по-дълбок. И не е само теоретичен, както се опитват да ме убедят участници в разследването. Фактът, че човек, извършил жестоко престъпление, може да не отговаря за него, противоречи на българското законодателство. В нито един закон не намира опора сделката, която МВР и прокуратурата са сключили с Михайлов, тъй като той е участник в отвличанията, а не случаен свидетел, който се е съгласил да даде показания. Ако прокуратурата смята - поради пропуските на полицията – да се ползва и в бъдеще предимно от "свидетели-извършители", би трябвало да сигнализира законодателите в парламента за празнота в законите. И да поиска специални текстове, които да й развържат ръцете за подобни сделки. Тъй като има и още един защитен по това дело - Найден Недев, но той поне е участвал "само" в две отвличания.


И от този процес се видя, че пороците в разкриването и разследването на престъпленията не са случайни, а системни. Проблема обобщи лаконично и най-точно Красимир Цанев, баща на една от жертвите: "Тези доказателства са предали на съда, това е отсъдил. Как да искам друго".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Чудесна статия! Но лунпенпролетариатът няма да те разбере, Петя. Те си вярват в милицията, непогрешимата и святата. Съдът и само съдът е виновен, дето смее да оправдава когато няма доказателства. Че думата на Цвък е царицата на доказателствата!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 2. 2 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  значи извършителя става свидетел и топи дружките срещу чадър. Ако на това МВР му вика доказателства, да се върнат и да отворят учебника по криминалистика.

  low riders team
 3. 3 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Госпожо Владимирова, оправете това долу, че разваля впечатлението от иначе чудесната статия:

  [quote#0:"Владимирова"]"Само за строителния предприемач Киро Киров са платени 517 млн. евро."[/quote]

  Половин милиард евра са много, страшно много пари.

  Ecrasez l’infâme
 4. 4 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 541 Неутрално

  горко ни - и от тези, дето ни нападат и от тези, дето ще ни пазят.
  безскрупулни нападатели, некадърни разследващи, безпомощен съд. полуистини, полудоказателства, полуотговорност, полуприсъди, полунастояще

 5. 5 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  "Само за строителния предприемач Киро Киров са платени 517 млн. евро."

  -Милиона??????/"517 млн. евро."/?????

 6. 6 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Мнодо добра статия! Радвам се, че все още има журналисти, които да смеят да кажат истината в очите..

  Fail with honour then succeed by fraud
 7. 7 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Страхотна статия!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Така ще е - докато вярваме на "ние ги хващаме, те ги пускат".

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 9. 9 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#1:"Thermobee"]Те си вярват в милицията, непогрешимата и святата. [/quote]
  Освен такива като тебе ,едва ли други вярват в "демократичната полиция". "Социалистическата милиция " не само ги хващаше престъпниците ,ами и лежаха в затворите. Сега има доказани престъпници само след като ги убият. Тогава пишат какво са извършили . Сегашната полиция и съд са резултат от действията на превратаджиите/кукловодит и техните мекерета в политиката. Както казват някои ,ред и законност ще почнат да се налагат след пълното преминаване на държавната собственост в частни ръце и изчистване на капиталите. А за съжаление ,това няма да стане тази година.

 10. 10 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ..Тук няма полиция,няма съд ,няма прокуратура,няма държава.

  Българите трябва да забият конското знаме и да започнат да създават институциите си на зелено.

 11. 11 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ние ги хващаме( отвлечените) и ние ги пускаме(срещу откуп)- мисля че това е истината,дето я казват боко и цвъки.Иначе се заиграват със съда за пред простолюдието.

 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1548 Разстроено

  Страхотен анализ, БРАВО на авторката!
  Това е звучен шамар за МВР и Прокуратурата, но Цвъчко и другите фигуранти ще продължават да се снимат и да говорят глупости, докато държавността продължава да тъне в разруха...
  Недай си Боже човек да попадне в ситуация в която следва да има досег с "право"раздаването в БГ...
  Закономерно след като една от опорите на цивилизованата държава не съ6тествува страната ни прилича по-скоро на кенеф, отколкото на не6то друго

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#1] от "Thermobee":

  Милиция и съд се покриват едни други бе, ентелеген!! Театърче за ерудити хахахахахах

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 14. 14 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  и сега по БТВ Цвъки наговори едни тежку глупости наедро. Като истински апаратчик, не смее да каже имена, защото знае, че освен неговите умотворения, няма доказателства никакви

  low riders team
 15. 15 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Страхотен анализ, но всеки, който не е надскочил нивото на патрона си (завършил ВИФ задочно) няма да я схване. А това за извършител, който топи дружките си и изведнъж става защитен свидетел - това е върхът на милиционерщината и е страшно!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 16. 16 Профил на radin_83
  radin_83
  Рейтинг: 237 Неутрално

  По телевизията казаха, че били заровени около София.... давайте да почваме да ровим и да ги търсим!

 17. 17 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 860 Неутрално

  И после съда им бил виновен!
  Крайно време е нещата да се кажат, така както са демонстрирани от МВР и от Прокуратурата, с истинските им имена.Не чрез хвалбите и обвиненията и прехвърлянето на проблема от "болната на здравата глава" от досъдебното производство и събирането на ГОДНИ доказателствени средства от страна на МВР и Прокуратура, върху съда.
  Тази закостеняла, остаряла и пълна с мързеливи и корумпирани типове система трябва тотално да се прекрои и да се създаде нова. Но нова не е необходимо на министъра в момента, тази му върши идеална работа. Но не и на обществото.Това е система за обслужване на мутроолигархията, която убеден съм нито ЕС нито САЩ няма да търпят от момента, когато тя стане опасна за тях и целите им поставени за изпълнение в България!
  Не знам ние докога можем да я търпим!?

  apoloniy
 18. 18 Профил на ivenco
  ivenco
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Госпожо Владимирова,за пореден път точно на място.Браво

 19. 19 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#9:"cobanmaala"]Социалистическата милиция " не само ги хващаше престъпниците ,ами и лежаха в затворите. Сега има доказани престъпници... [/quote]
  Ама верно ли?Кого хвана "Социалистическата милиция" ?Милко Калев Балев хвана ли го?Тодор Христов Живков хвана ли го?И тогава и сега хващат само дребните рибки,а акулите са по върховете и са недосегаеми

 20. 20 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  Мдаааааа, имаше момент в процеса, когато настана страшна паника между прокурорите - един от арестуваните заяви, че групата за отвличания е командвана от човек с висш чин в МВР и той иска да каже името му. Заседанието бе прекратено, процесът мина на закрити врати.
  Някой да вижда между подсъдимите висш полицай?
  Затова не се виждат и парите от откупите...

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 21. 21 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Чудесна статия, но отнея се натрапва един много неприятен извод - след като всички мълчат за парите, това означава, че никой от разследващите няма интерес да разкрие къде са те.
  Останалите изводи си ги правете сами.
  За мене това беше един измислен процес, за да се замажат очите на ЕС. Проблемът си остава и когато на някой пак му дотрябват пари, отвличанията ще продължат. Не е задължително да са от същите извършители.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 22. 22 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво за статията! Само наистина коригирайте дребните неточности - Киро Киров не е строителен предприемач , а търговец на едра строителна техника , другото вече е посочено от читателите ...

 23. 23 Профил на kosoff
  kosoff
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Госпожо Владимирова,
  моите уважения за професионализма Ви! Статиите Ви са не само много добре подготвени и обстоятелни, но начинът, по който ги пишете, предизвикват винаги емоционално отношение към проблема. Това е истинска журналистика, благодаря Ви!

 24. 24 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Къде са парите?
  Питайте ЦЦ и Тиквата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 25. 25 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 556 Любопитно

  ПЪЛНО ПОРНО Е ЦЯЛОТО МВР -
  пълни аматьори.

  Сетих се за това момче, което
  бяха го набелязали за обир на аптека
  при положение, че всички доказателства
  са сочели обратното ...

 26. 26 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Просто това е един от многото поръчкови процеси, чиято единствена цел е да НЕ СЕ отговори на най-важните въпроси. И аз за пореден път апелирам към журналистите с будна съвест, да се разровят около тези поръчки и да видят кой е обвинен, защо, на какво основание и с какви доказателства. Защото най-често доказателствата са подхвърлени или манипулирани, фактите са от типа "едно птиченце ми каза", а свидетелите са такива, които за да отърват кожата за извършени деяния са се навили да топнат другарчета или да разчистят бизнес интереси. Това е жестоката истина и нищо чудно, че Цецо се пени, че съдиите му виновни. На практика МВР и прокуратурата се използват за разчистване на бизнес интереси, лични сметки и задоволяване на комплекси. Защото в коя нормална страна един завършил ВИФ задочно ще се прави на юрист!? И съдиите ще го слушат!!! Кои съдии? Правилните естествено, които без никакви основания произнасят присъди по целесъобразност!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 27. 27 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Елементарно и повърхностно. Сори. Дори не отчитам фактологическите Ви грешки.
  В тази статия Вие до голяма степен реализирате печално прочутите български черти максимализъм и липса на вяра, пък и невежество.(Моля не го приемайте лично.) Още по-лошо би било ако знаехте как стоят нещата в българската съдебна система и въпреки това разпространявате подобна мизерия.
  Вчера излезе коментар на проучване, според което българите са сред десетте най-нещастни нации в света... и Вашата статия, както и коментарите под нея, са чудесно потвърждение за това.
  Псевдо интелигенцията на България има основна заслуга за идейната катастрофа преди и след '89-та, наред с елита на БК(С)П и създадената от него мафия.
  Изпратете ми линк за Ваша статия от времето когато отвличаха тези хора или когато пребиваха журналисти или студенти, или убиваха на конвейр или когато А. Марин и Гоце извършваха помилвания над престъпници, които им осигуриха гласове за втори мандат или финансираха кампанията им. От снимката виждам, че не сте част от псевдо-интелектуалците на наскоро откритите Нов Български, Югозападен, Североизточен, Низкотракийски и Високобалкански университети. И това още повече ме смущава.

  Вяра. Надежда. Любов.
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  За мен този процес за винаги е бил театрална постановка. Целта му беше да спечели благоволението както на ЕС, така и на българския исбирател. И понеже целта не беше възстановяване на справедливостта, а и сигурно в правосъдната система с най-голяма сигурност има участници в отвличанията (Далеч съм от мисълта да обвинявам само ГЕРБ. Тук може би най-голяма вина носят червените), можем да твървим че основният виновник е на свобода и сигурно доста добра преживява.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Чудесна поръчкова статия. Поздравявам автора, който продължава личната си война с полицията и цветанов, а донякъде и с прокуратурата. Но конкретно инсинуациите:
  1. Изплющява шамар- според записа де, и авторката е сигурна, че е шамар, а и че това е любимото и полицейско насилие.
  2. Те са бедни,нормални хора- спалнята на единия била като коптор, тоест това не е търсения, понеже не се вижда богатство
  3. Прокурора казал, че ще протестира присъдата в частта за отвличането на гунински, но не дал обяснения по конкретните си съображения, на журналистите, в коридора, веднага...
  4. Всичко било само с помощта на защитен свидетел- така и баба можела. Най- гадното обвинение. Има си закон госпожо. Може и с един свидетел, стига той да убеди съда. А той не е и един, ама това е друга тема. Той е изведен понеже се подготвят нови обвинения.
  5. Поемните лица били от службите. А кой ще се съгласи да е поемно лице на такава банда. Дългата ръка ще го стигне до процеса хиляда пъти.
  6. Полицията арестува, но не контролира. Какво да прави- да следи и да чака още едно два отвличания за да добие детайли. Нали обществото е настръхнало. Бърза се госпожо, бърза се..
  7.Най- наглата инсинуация- нямало ги парите. Къде очаквате да са парите- по банкови сметки или в сак до вратата на спалнята- коптор. Те парите си стоят, те не се харчат, не се изпират или пренасят в чужбина, не се скриват. Те парите чакат мвр и журналистите. Как може да се опиташ да представиш такава яка бригада за група онеправдани наивници. Това не е обикновена банда, тези хора са много силни и много умни. Къде са парите на поли пантев, къде са парите на луканов?

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#21] от "rapidfire":

  докато не се разкрият организаторите и къде са парите, нищо не са разкрили. Най-вероятно част от парите са отишли за избори...

 31. 31 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  Тази статия вече си е "Анализ". Поздравления !


  ІV. Къде са парите?

  - г-жа Владимирова,
  >> ПАРИТЕ СА В МОЛОВЕТЕ !!!!

  ″Аз искам да припомня, че когато беше задържан Хамстера заедно с групата на ″Наглите", в неговия дом беше намерена банкнота, която е точно с номерата на една от тези, които бяха дадени за откупа на Гунински....." Цветан Цветанов

  И така "случайно попадат"
  под формата на "РЕСТО"
  при Мутресите на Мутрите !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 32. 32 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#29] от "grayeagle":

  Бързата кучка слепи ги ражда. И вашето правно ниво е на нивото на кумира ви Цвичко. Хората се страхували да стават поемни лица, та родните бопаджии излъчили свои представители за да дискредитират обиска и иззетите веществени доказателства. Факт, нали?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 33. 33 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Блестяща статия....тъжни са изводите от нея, обаче.

  Ако си удариш главата в делва и чуеш да кънти на кухо, това не означава, че празната е непременно делвата - Конфуций
 34. 34 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Абе пари и хляб няма, ама пък зрелища на макс!

  България е древна и заслужава много повече!
 35. 35 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#1:"Thermobee"]

  Чудесна статия! Но лунпенпролетариатът няма да те разбере, Петя. Те си вярват в милицията, непогрешимата и святата. Съдът и само съдът е виновен, дето смее да оправдава когато няма доказателства. Че думата на Цвък е царицата на доказателствата! [/quote]
  ==============
  Теб кой те е излъгал, че съдебната ни система някога е работала?
  Да му пратиш много поздрави от адвокат, видял и преди ,и след промените как стават нещата.
  Ако направиш логическата грешка, че пиша това, за да защитя милицията ни, значи пак се бъркаш. Всичко е толкова елементарно- нищо не се е променило. Точно там е проблемът.

  България е древна и заслужава много повече!
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Разстроено

  От името на "Движение за грамотност"

  [quote#0:"Дневник"]
  ... гледаха във вестника снимката и си говереха, че заснетият ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "говореха".

  [quote#0:"Дневник"]
  ... отразяващи всъщност проблеми в разследванетио ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "разследването".

  [quote#0:"Дневник"]
  ... въз основа на чиито показания прокуроратурата внесе обвинението. ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "прокуратурата".

  [quote#0:"Дневник"]
  ... Нали уж предаването на откупа от Бончева се извършваше под нейн контрол?! ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "неин".


  [quote#0:"Дневник"]
  ... Обеезпокоителното е, че "тези някои" ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "Обезпокоителното".


  [quote#0:"Дневник"]
  ... Още един парелел с Перник ...
  [/quote]

  Според Българската асоциация за компютърна лингвистика, думата която търсите е "паралел".

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Добра статия.
  Но за да не се налага разчиташ на предател за да хванеш престъпници трябва да наемеш някой по-умен от самите престъпници.

 38. Подобен материал е доказателство за наличието и на взискателна и мислеща читателска аудитория/бях се уплашил,че чалгата и жълтото са всеобхватни/.
  Браво на авторката,а другото е срам за всички от "правораздаватекната "ни система.

  Боли ме от овчедушието на хората...
 39. 39 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1412 Разстроено

  Естествено съдът не прие - а и кой ли съд би ги приел - за процесуално годни представените СРС. А и прокурорът си знаеше че "не стават" и неслучайно заяви, че "обвинението не държи" да бъдат приети и прослушани от съда. Обаче защитата настоя, и още как! Комично, но логично! И досега нямам обяснение защо "тези СРС" бяха прикрепени към делото, след като послужиха единствено за тотална дискредитация на начина, по който службите на МВР водят разследването. Който може, да го обясни.

  ТОЛКОЗ!!

 40. 40 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 575 Неутрално

  ПАРИТЕ СА В БСП.

  BG e мини империя на злото.
 41. 41 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#40] от "pelagia":

  Което трябва да се докаже по надлежен ред Да оставим лозунгите за партийните централи, а? И да не забравяме, че всички, които се пенят срещу комунисти и БСП, се управляват от комунист, който не си е зарязал още книжката, както и от синчето на шофьора на Григор Шопов от ДС.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 42. 42 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#40:"pelagia"]ПАРИТЕ СА В БСП.[/quote]
  Глупости Боко знае къде са. Да каже, а не да си арестува дружките на ужким

 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#35:"flagellumdei"]Теб кой те е излъгал, че съдебната ни система някога е работала? [/quote]
  Ти зарежи тази работа, при бат Тошо и Съдебната и другите системи си работиха много даже оправно.....
  Цар Киро само си помисли, че е търговец "златар" и го осъдиха на 15 години.....
  Найденов на Тексим, също само си помисли че е банкер и го отправиха в кауша...
  За културтрегерите на Людмила, да не говорим........
  Даже батето и Б.Райнов за малко не загърмяха съм зандана....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Цветанов и Флоров след тая статия трябва да си поадат оставките.
  Няма хън мън

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 45 Профил на bendjie
  bendjie
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Катрин Маркова, чийто 14-годишен син бе отвлечен от "Наглите", през януари 2008 г.-Джорджо Марков, е ЧОВЕКА КОЙТО "РАЗКРИ" БАНДАТА!!! Ако не беше Нейната информация, набрана от "средите на бившият и съпруг и споделена с ББорисов и ЦЦветанов, МВР все още щеше да търси ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!! Никой НЕ ИСКА да търси $$$ от откупите, защото...ИМАШЕ ИЗБОРИ и ... досещате се как е! "ОРГАНИЗАТОРА", никога НЯМА да бъде УСТАНОВЕН (ЗАДЪРЖАН), защото "Той ... ТЪРСИ СЕБЕ СИ"!!! Целият провал по това "брилянтно" дело е на МВР, които заложиха на "медиите", не на "закона"!!! Разкрития може да има едва след ГЕРБ, а до тогава..."МАФИЯТА ЩЕ СИ ИМА ДЪРЖАВА И МАТЕРИАЛ ЗА $$$"!!! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!

 46. 46 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Отлична статия - задава важните въпроси, а не удобните!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 47. 47 Профил на avalon_j.n.
  avalon_j.n.
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Паричните обороти на организираната престъпност ИНВЕСТИРАНИ в България за една година са, „според доклад на Центъра за изследване на демокрацията от вчера възлизат на 3.5 млрд. лв.”
  Паричните обороти на ведомството на МВР похарчени от държавният бюджет за една година, според (физкултурникът със шестте "законни" апартамента) М-р на МВР, „са от 1 млрд. лева”...,
  Въпрос 1:
  Колко трябва да бъде годишния паричен оборот на МВР за да спаднат ИНВЕСТИЦИЙТЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ С 3,5 МЛРД. ЛВ.?
  Въпрос 2:
  Колко трябва да бъде годишния паричен оборот на МВР за да се ПОВИШАТ ИНВЕСТИЦИЙТЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПО РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ С 3,5 МЛРД. ЛВ.?...
  _______
  " Въпросите и изводите всъщност произтичат един от друг. Ако МВР и в частност ГДБОП проявеше професионалния капацитет...да поставя под контрол престъпните групи, щеше да се сдобие и със сведения за пътя на парите ... (ако не й пречи друго, разбира се). Струва ми се, уви, че са й пречили някакви съображения..."
  Петя Владимирова
  _______________________
  П.П. "Борисов: Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме ... "
  31.03.2012 16.07/БГНЕС

 48. 48 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  "Не стреляйте по пианиста - той толкова може"

  Трябва да сме доволни и от малкото успехи на полицията. Ако все сме недоволни и не ги подкрепим и това няма да имаме.
  Аз си спомням една шега - "Като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар"
  Нека ми кажат форумните мрънкачи, защо не започнат работа в полицията! Не се искат никакви специални умения и кандидати няма.

  подпис
 49. 49 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Министър ЦвЦв не е японец, не чете, не слуша и няма как да се ужаси, отврати и направи харакири. Свое собствено.

 50. 50 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2188 Весело

  [quote#19:"kamski"]Милко Калев Балев хвана ли го?[/quote]
  ++++++

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 51. 51 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Напълно подкрепям коментар №1. Некадърно разследване, некадърни разследващи, безкрайно некадърен министър-простак. И балони, балони, балони...

 52. 52 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#1] от "Thermobee":
  Абе тоя па, я по спокойно с етикети като 'лумпенпролетариати'. Ако ти е любопитно и аз поздравявам автора за добрата статия, но и без тя да ми каже, на мен отдавна ми е ясно, че изхождайки от холивудската постановка за супер прецизност (което тя прави), ние в България сме доста далеч от истината. Това което лумпенпролетариат като мен обаче знае, е че в квартала му разните топ-тарикати доста им се свиха сърмите напоследък и ако ти беше малко по-малко заслепен от лични чувства щеше да си даваш сметка колко важно е това! След още 2-3 подобни дела и още 20-30 подобни статии и нашите ще се научат да са по-професионални, въпросът е да се опитват! А дали това е било така докато Алексей Петров им беше шеф, ти как мислиш, г-н Умноентелегент?

 53. 53 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#43] от "boby1945":

  Чербените бабуни много опашати почнахте да ги разказвате. Байо, защо не коментираш политическите затворници?

  България е древна и заслужава много повече!
 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#27] от "smehur_co":
  До коментар [#29] от "grayeagle":

  Не се притеснявайте за Петя. Тя не пише елементарно, а пише поръчково. Тя е от този тип журналисти, които ще търсят и под вола теле за да омаловажат всеки успех срещу престъпниците. Естествено с цел да допринесе за отчаянието и да обезкуражи обществото. Не съм сигурен кой точно и поръчва, но статиите й винаги са едно бабешко вайкане и тенденциозно те никога не предлагат конктретен изход. Тя няма за цел нещата да се подобрят. Ако човек следи внимателно статиите й ще му стане ясно че целта й е те да останат такива каквито са защото безхаберието и отпуснатите ръце най-добре помагат на престъпниците и на политиците които работят с тях и за тях.

  Освен обичайните форумни льольовци обикновенно под статиите и постват цяла кохорта подготвени за това "почитатели" които се скъсват да хвалят статията за да поддържат впечатлението, че каквото е написано е неотменната истина. Гьобелс да беше жив би бил горд с нашата Петя.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 55. 55 Профил на benga5
  benga5
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#42] от "aron25":
  Парите сигур са в някой, който е сред първите в списъка на "влиятелните хора" в България.....
  „Свържете началото на отвличанията с изгряването на едно „политическо образувание” и края на отвличанията с друга дата от същия небосклон и ще получите името на "чадъра", както и къде са липсващите пари на "Наглите".””

 56. 56 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 638 Неутрално

  В статията пише за един защитен свидетел.Не са ли двама?Но и един да е.До колкото знам защитени свидетели има почти в цял свят,но те са защитени защото разкриват шефове на картели,нарко барони все големи риби,а българският защитен свидетел първо си е отървал задника с извинение,после е накиснал едни хора който са просто извършители и работата му приключва.Че то май ще се окаже далавера да си престъпник,да те заловят и да станеш защитен свидетел.Сменят ти самоличността,местят те в някоя доста по нормална държава от нашата,дават ти и пари и то предполагам не малко,а в случая с Валентин Михайлов ако си е и закътал някоя и друга пачка от отвличаният то това си е чиста шестица от тотото.
  Хвала на такава държава с такова МВР, прокуратора,съд и такива управници.Хвала

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 57. 57 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#40] от "pelagia":

  Вярно! С малка корекция - в издънката ГЕРБ!

 58. 58 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Човекът взе парите и каза да го почакаме ...

 59. 59 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#48] от "Иван К":
  "Нека ми кажат форумните мрънкачи, защо не започнат работа в полицията! "

  Ти опитвал ли си да започнеш работа в полицията?
  Проучването е такова, че дори знаят първата любовница на дядо ти!
  В противовес - не знаят за оръжието на "самоубилия се", въпреки, че те са издали разрешителното!
  Имаше една песен от зората на "демокрацията" с рефрен - "Отвори очи!"

 60. 60 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не знам какви "свидетели" имат, ама като гледах по Канал3 при Маргарита Димитрова как Диляна Гайтанджиева направи за резил не кой да е, а говорителят на легия "Антимафия" - господин Якимов с дейното участие на Николай Бареков от Тв7 и то по най-недостоен начин, оставам с впечатленито, че има нещо много гнило и непочтено в държавата...Сега човекът ги съди и ще ги осъди, защото са журналисти "по поръчка".

 61. 61 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не закачайте съдиите. Те са социално слаби и в.момента оцеляват,като строят хотели в парковата зона на Приморско.

 62. 62 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Добра статия!
  Аз нямам представа от полицията и слава Богу. Но, като видя изсулени полицаи(не всички са такива), приличащи повече на шопари, отколкото на хора си мисля, че там има известни проблеми...

  Любов и светлина!
 63. 63 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Най-тъжното е историята на Камелия и Ангел Бончеви. Принудиха ги да дарят пари към неизвестна фондация - после никой не блокира дарението. Водят дела срещу фондацията. Накрая самата Камелия се разболя от рак ... мисля, че тези пари биха са и нужни.
  А че Наглите не са действали сами и са се отчитали- то е ясно. Но до покровителите им (вероятно Алексей Петров) никой няма да стигне.

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 64. 64 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Хм... Много интересно.... Дали на някой не му идва на ум, че именно защитеният свидетел знае къде са парите? И именно той е един от мозъците на операцията. В такава схема със сигурност има предварителен план какво да се прави като ги хванат. Останалите, които са осъдени на първа инстанция, засега мълчат, с надеждата, че тарторът ще им се отблагодари за мълчанието като организира бягство от затвора. Или ще им се отблагодари като ги остави живи. Ако залогът е милиони, някой може и да изтрае година в пандиза докато го освободят аверите. А убитият преди дни може би е имал намерение, или направо е пропял нещо извън плана пред полицията и сега парите ще се делят на N-1 . Както каза и един прокурор - можело е да бъде убит и в ареста. Значи никой от подсъдимите не би гъкнал, защото ще му светят масълцето дори и в пандела.

  Ако предположим, че някой от осъдените е бил тартор на групата, тогава защитеният свидетел щеше да го издаде от финансови съображения. Пък и за него самия е по-безопасно тарторът да е в пандиза, отколкото на свобода и евентуално да го преследва.

  Така че цялата история навежда на мисълта, че именно защитеният свидетел е тартор на групата и ако има някой над него, той знае кой е този човек.

  Жизнь или Life - избор има.
 65. 65 Профил на pagan
  pagan
  Рейтинг: 524 Любопитно

  [quote#15:"demonoid"]Страхотен анализ, но всеки, който не е надскочил нивото на патрона си (завършил ВИФ задочно) няма да я схване. А това за извършител, който топи дружките си и изведнъж става защитен свидетел - това е върхът на милиционерщината и е страшно! [/quote]

  Аз пък се чудя, как така и останалите от групата, не са станали (не са ги направили) защитени свидетели?!
  Или пък другото, което се прави често в подобни случаи през последните години - можеше и те, един по един да сключат някакво извънсъдебно споразумение и да получат (да им издействат) по леки присъди...
  чудно е, с какво ли още ги държат за да не пропеят?

  Само за сравнение:
  20 Март 2012 БНТ - "Удар срещу мафията в Италия ... Арестувани бяха 16 данъчни съдии и още 44 души, обвинени за пране на пари, корупция и фалшификации. Конфискувани бяха банкови сметки, автомобили и имущество за над 1 милиард евро."

 66. 66 Профил на Lyubomir
  Lyubomir
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Зрелищата са за зрелите ....... тикви!

 67. 67 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#54] от "emil":

  Има само три реални коментара! Вашият и двата , дето сте цитирали.

  И както обикновенно в жълтата преса те са с минуси!

  Браво!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 68. 68 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#54:"emil"]Не се притеснявайте за Петя. Тя не пише елементарно, а пише поръчково.[/quote]

  Много точна оценка!

  За съжаление българската журналистика е поръчкова.

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 69. 69 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  V. Как извършител на
  отвличания се спасява от наказание
  =============

  - КАК ГИ ПОКРИВАТ .... ами всички го знаем,
  а Вие и статия сте писала !!!??!!

  "Прокурорско-президентси
  чадър пази Алексей Петров"

  www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/27/983027_bivsh_shef_v_multigrup_prokurorsko-prezidentski_chadur/

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 70. 70 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  І. Ако обвинението се опира изцяло на ....
  ІІ. СРС-тата и поемните лица ... дискредитация на МВР
  ----------------------------

  - г-жа Владимирова,
  ами толкова могат - то е видно.

  ВИДНО Е И ЧЕ >

  - НЕ канят "на кафе и раздумка" в МВР
  - Министъра на МВР не се среща с Мафиоти
  - МВР има доверието на евро-атлантическите служби.

  Представителството на ДЕА го доказва !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 71. 71 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#53] от "flagellumdei":

  Ако говориш за престъпните фашета, съюзници на хитлер и гешефтарчетата дето крадоха като отвързани (1944-1951) то мястото им си беше в затвора със съд и присъда а и както постановиха Тримата големи в Техеран 1943 ..... тука конспирация няма.....

  Ако говориш за "бродягите" и хулиганчетата от 50-те то и те бяха вкарани в ред и не се развяваха по улиците.... при първо провинение ги слагаха на място ... от 15 дни бачкане, през ТВУ, затвора, Слънчев бряг та до Оня свят....

  Ако говориш за 80-те за типчета тип Кошлука и ги водиш за "политически затворници" то много бъркаш, това си бяха просто гаменчета, на мама момченцата дето приказваха по бързо от колкото мислеха и се правеха на интересни....

  Но имаше ред, можеше да спиш в Борисовата градина и вратите не се заключваха, а не като сега стрелят се по улиците посред бяр ден...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 72. 72 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Въпросът който вълнува авторката е не успеха или неуспеха на ЦВ.Цв. а "....Къде са парите?....."
  А парите, както знаем, не обичат фукането и публичност, затова и се "крият".....
  Така че за сега берекет версин че обществото знае къде са престъпниците (е поне част от тях) а именно на топло.... все пак прогрес.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 73. 73 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#71] от "boby1945":

  Говоря за хора като Илия Минев и Янко Янков.
  Вървиш в посока над обикновената наглост.

  България е древна и заслужава много повече!
 74. 74 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#73] от "flagellumdei": Тези двамцата май бяха противници на режима, ритаха срещу ръжена .... (ако не бъркам) имаше и такива и естествено бяха и по затворите .... но определено не правеха "времето" ....

  През есента и зимата на 1956, например прибраха за по два три месеца и всички "бивши", излежали присъди, няма как, покрай сухото гори и суровото.....

  Така че режимът на Тато в репресии не можеш да го обвиниш точно, държеше за реда, дърпаше уши, имаше много повече ред от днес... много повече...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 75. 75 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#74] от "boby1945":

  Днес и ти си против режима, нали?
  Полежи в затвора и след това дрънкай тъпотии.

  България е древна и заслужава много повече!
 76. 76 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#75] от "flagellumdei":
  Не съм против никакъв режим, режимът днес е такъв, за какъвто скачахме преди време.....
  Само твърдя че при бат Тошо имаше много повече обществен ред, респект от властта и по малко престъпления и престъпници отколкото при днешният "режим".....
  Нищо повече, нищо по малко.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 77. 77 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#76] от "boby1945":

  Упорито искаш да ме убедиш, че огънят не пари. Хубаво,де, теб не те пари. Стига толкова.

  България е древна и заслужава много повече!
 78. 78 Профил на negramoten
  negramoten
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Статията е хубава, а коментарите отразяват истинското положение в държавата ни. Но се питам, Какво искаме? Може ли на разследващ полицай да даваш заплата от 800 лв. и да очакваш да има желание /хъс/ за разкриване на дадените милиони.
  По мое мнение, нещо куца.

 79. 79 Профил на block
  block
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#71] от "boby1945":

  Ми направи си една машина на времето тавариш и се връщай да спиш в Борисовата градина.

  Колко хора са затрили комунистите по тия лагери и пак се намира някой емоционално и интелектуално недоклатен да обяснява, че виждате ли това било законност и ред.

 80. 80 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#79] от "blockblock":

  Няма нужда да се връщам никъде.
  Това, при Тато, си беше законност и ред и пак ще стане, днес утре рестипутите демосрати ще ги разкараме и пак ще настъпи ред в страната .... кучета да ядат хората по улицата тази дълго няма да я бъди.....

  А нахалните и престъпни мушмороци са наистина за ТВУ, панделата, Белене, Слънчев бряг и подобни заведения....
  А не да се шлаят и стрелят по улиците посред бял ден....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 81. 81 Профил на block
  block
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#80] от "boby1945":

  Абсолютно нищо не може да оправдае онази власт каквито и да си ги смучете от пръстите другарю Матросов

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#81] от "blockblock":

  Може може и то как може, съвсем скоро рестипутчетата демосратчета ще го изпитате на собствен гръб.... щото така повече не може да пордължава, Захарчо прави курорти, един друг капиталист подарява Бентли на полумека силиконка, а бюджета празен, работниците без парета.... БВП надолу......
  Ще трябва да въвеждаме ред, ще трябва.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#81] от "blockblock":

  Нали ти е ясно, катил, че не може кучетата да ядат професорите посред бял ден в "елитен" квартал на София и всичко това да минава по бедност, либералистична демосрация демек .... не става.... и няма как да стане....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 84. 84 Профил на block
  block
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#83] от "boby1945":

  Хайде сега другарю милиционер, ред ще ми въвежда. Тия там Захарчо, Махарчо и другите са си ваши кадри - симеоновски. Нема я вече великая и могучая красная армия да ви пази гъзовете. Ако толкова си велик революционер - хващай балкана и си вземи една по голяма раница за кашкавал. Сега всяка червена маймунка която си позволява волности ще бъде напляскана с линийка по дупето.
  Между другото катил от арабски е убиец, престъпник. Съгласно справката която имам от правосъдната система на Република България аз съм неосъждан. Та катил можеш да викаш на стария ти тате милиционер който съм сигурен го заслужава повече. А относно веселият подскок на мисълта ти към починалият професор Тачков аз не виждам как неговата смърт се връзва с Наглите, групите за отвличания и комунетата. Въпреки, че може би се връзва защото Ботьо Тачков успешно се е чупил от "реда и законността" която милиционерските к...ви са налагали по това време в Бг. Или искаш да кажеш, че ако въпросният професор си беше седял кротко в Белене или някой затвор сега нямаше да е толкова мъртъв?

 85. 85 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#84] от "blockblock":
  [quote#84:"blockblock"]професор Тачков аз не виждам как неговата смърт се връзва с Наглите, групите за отвличания и комунетата.[/quote]
  Връзват се много яко чрез нефелната МВР, прокуратура и съдебна система на страната, които дължим на меките китки демосрати 1991-92 ..... и разни пишман борци за демосрация след това ......
  При бат Тошо кучетата не ядаха хората посред "елитен" квартал на София или по селата в Ямболско и разни "герои", като споменатите катили, одма си намираха мястото или в ТВУ, ако още "учат", или в панделата, ако са "изучени" или на Слънчев бряг или в "място злачно, място покойно" за това ми е думата ... във връзка с въпроса м статията "къде са парите".....  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 86. 86 Профил на block
  block
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Да видим сега МВР-то... гигантската част от ръководните му кадри са от преди 89-та. За да влезеш в МВР-то преди 89-та и то не като прости милиционери (то и за прост милиционер си трябва некои критерии да изпълниш).. ясно. Значи какво имаме - фактически същата полиция която хвалиш за Тошово време. Ах как "работеше" преди а сега нъцки...

  Та по тошово време престъпност си имаше пак. вярно е, че нямаше толкова убийства и отвличания но това е просто страничен ефект от цялостното мачкане на обществото, не щото хората са били по добри. Освен това имам роднини които са били в "Слънчев бряг" и съм научил някои неща не от вестниците. Ебем ти такова правоохраняване - 17-18 годишни момчета да ги затварят за хулиганство защото:
  а) носят неподходящи панталони
  б) имат неподходящи родители
  в) са казали неподходящи думи
  60-70 годишни мъже с образование - доктори, инженери и тн да ги налагат милиционерите и да ги юркат да влачат камъни защото са неподходящи хора.
  Вследствие на тази власт която унищожава морала на хората се раждат и отглеждат "нагли", "ддс-ри" и прочие инцестен комунистически боклук.

  Защото и наглите и ти и аз и наглите и всички тука сме един вид наследство от тоя режим ама ти гледам тънеш в соцносталгия а наглите са оскотели. Себе си слагам в категорията превъзмогнали соца. Което значи, че за себе си съм го осъдил и правя всичко възможно да не бъдат забравени подобни простотии или да не бъдат завоалирани с розовото тюлче на "сьеко ляту на мурье бьехми и имаше леб за сички".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK