Правителството създава олигархично-монополистичен модел

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (230)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 845 Любопитно

  Мдаммм... Царят е гол!!!

  Само дето няма много смелчаци да го потвърдят.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Евгени, Евгени! 20 години слушахме такива като теб да философстват между приемите и банкетите и ето до тука я докарахме. Я по-добре се скрий някъде че ни писнахте.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 3. 3 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  Това не е точно така!
  1. България се намира в особен род преход, само че от робовладелски тип към феодално-съсловно закрепостяване. Точно това е смисълът на всички монополни структури. Работните места са от същия вид. иначе умно ти подхвърлят - "Никой не те е вързал тук!" Синдикатите спомагат за този род дейност.
  2. До този момент след 23 години аз не знам за нито един национален референдум. Ама били ни високи акцизите, ама така било и в ЕС! Защо тогава ние в качеството си ГО, не изисквахме плебисцит,а!? Следователно Доган е прав, твърдейки, че не сме дорасли интелектуално за референдуми!
  3. Съждението: "При Станишев беше прекрасно, тези ни съсипаха!" говори за потенциален идиотизъм и за тотална закърнялост на всякаква социална култура и енергия по отношение на решаването на съдбовни въпроси. защото тези са логическият екстраполат от станишевото управление. Както казва Спиноза - субстанцията е една, а акциденциите й са безкрайно много.

  Ала, бала!
 4. 4 Профил на techren
  techren
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Царят може и да е гол, ама ние сме упорити ДА ЖИВЕЕМ С НАДЕЖДАТА, ЧЕ НЕ Е, докато ИЗМРЕМ ! ОСВЕН КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ & СИЕ !!! КРИЗА ЛИ ?

 5. 5 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  вярно, е че отказът от реформи е ключовият момент от живота на кабинета. но не е вярно, че обявеният курс към реформи в началото на мандата е имал за цел да генеририа последваща изборна подкрепа. реформите по правило са болезнени, и ако някой наистина иска да ги направи, трябва да е наясно с вероятността за последваща ниска популярност.това е и причината за отказът от реформи - популисткият начин на управление - тъй като правителството няма за основна цел да управлява и провежда политики, а да се задържи на власт с максимално висок рейтинг. резуталт - нито едното, нито другото

 6. 6 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Правителството създава олигархично-монополистиче модел"
  По-скоро продължава ОТДАВНА създадения олигархично-монополистиче модел появил се на мястото на държавно-монополистичния модел срутил се през 90 те год. на миналия век

 7. 7 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "При всички положения резултатът е, че не става онова, което ние искаме като граждани – а става онова, което един файтон хора искат като тарикати."
  Не виждам какво може да се добави.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 8. 8 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Бе какъв "модел" създава?!Да създадеш модел,требе нещо у тиквата да се намери!Това правителство си е на олигархията,тя вече реши,че сама може да управлява и на нея й трябваше някой да овладее полицията и друг баламурниците,дето все искат месия!Разграбването вече приключи,сега целта е да се изтикат неудобните и да се гарантират бъдещите печалби на тарикатите.

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1174 Разстроено

  ..."Съществуват десетки институции, които са получавали заплати (и бонуси) и не са си свършили работата в качеството на инструменти на държавата"...Така е, но те са пазени като свещенни крави!?

 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Наистина има бягане по тъча относно реформите, но това правителство се справя значително по добре от предходните.

 11. 11 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  нищо не създава, то моделът е създаден още втората половина на '80-те, всичката агресивна критика към ББ всъщност е димен екран, на следващите избори моделът ще победи отново.
  какви реформи, кави промени, то за 23 години са ужасно много време за каквито и да е реформи.
  Интересно ми е, като стана тия 23 години 45, дали пак ще говорят, за поредната марионетка, че "спира реформите"...

  Birds of a feather flock together.
 12. 12 Профил на doodko
  doodko
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не знам кой и къде философства, но статията е прекрасна като изказ и много точна!

 13. 13 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 719 Весело

  Дайнов,стегни се малко.
  Седерастията е обречена кауза.
  И не слагай всички под един знаменател!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 14. 14 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "rldkfl":

  Да..следващия проект е Кунева от същото котило!Докато не върнат на хората правата да избират реално и политика,и всичко,олигархията само ще подменя марионетките си

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 15. 15 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  " В неговата картина за света..." - ББ може и да е далтонист, а и неговата "несъмнена харизма" не е никак многоцветна!? Всеки сам избира какво, как и от къде да наблюдава многообразието от ежедневните БГ картинки. Въпреки пропагандното представяне...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 16 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво!Чудесна статия!
  Потвърдения на написаното са реалностите около нас.
  Аз вярвам,че Видовден все някога ще има!

 17. 17 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Като разпознаваме всички изборени са проекции на БКП/ДС защо пак се напъваме да ги избираме?!

 18. 18 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Този път , Дайнов , си прав ,,...
  Е , пропуснал си само , че Тошо или генералният секретар така действаше ..А този е ученикът му ..Той и не може по друг начин да действа ..Няма образование , идеи , практика ..
  В бандите - на 'срещи" се решават нещата ..
  Единоначалие , което е по- лошо и от монархията , защото е .. непросветено , неграмотно , нецивилизовано , непрофесионално и САМО понякога намира решението :)

  BIG AL
 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  С две думи - продължаваме си - по старата комуно практика , навици , наследствена "мисъл" , традиции..>:)

  BIG AL
 20. 20 Профил на therealhahaha
  therealhahaha
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Супер тъпа статия. Факта е че това правителство свърши много повече от предишните две. За съжаление икономическата криза си тече с пълна сила в Европа и е цяло чудо че България що годе се задържа...имайки в предвид че икономиката през последните 20 години не е нищо повече от крадкосрочна далавера, кражби на пари от ЕС, туризъм за бедни и паричен поток от емигранити.

  За едно може да сме благодарни на предишните две правителства - некъдърноста и корупцията ни забавиха достатъчно между 2002 и 2007 година и кредитния балон не се наду чак толкова много.

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Е то това не е от вчера. Даже тъмносинята икона Костов и той така действаше. Нещо повече едни от най-устойчивите монополи бяха създадени по негово време - Лукоил и Цитрон (Мтел) са очевадните примери.

 22. 22 Профил на therealhahaha
  therealhahaha
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "niakoi_si":

  Как ги направи Мтел монополист? Колко оператора има в България? А Костов както и Борисов свърши много повече за България от колкото който и да било кабинет през последните 20 години.

 23. 23 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Проблемът с второто ниво винаги е стоял пред лидера на която и да е партия. Ив. Костов го провалиха именно най- близките му съмишленици- Бакърджиев, Хр.Бисеров, Й. Цонев (Ментата), в по-късен период Д. Арабаджиев. Списъкът е прекалено дълъг, но тенденцията е кратка и проста- дори лидера да желае да направи нещо положително, кликата около него гони своите краткосрочни интереси. На по-ниските нива корупцията вече става неудържима и нагла. Простата истина е, че не Костов, Борисов, Първанов или М. Тачър ще ни оправят положението, Това може да направи единствено цялото общество, като промени манталитета си и започне само да се бори за правата си. Чест прави на руснаците, че въпреки повишаването на доходите протестират и се борят за демокрация. Ако някой политик ни беше вдигнал стандарта така, както Путин вдигна руския, щеше да се окопае във властта за 20 години без притеснения. Ние тук продължаваме да чакаме Годо, но когато той дойде, ще е настанало време да закопае последния българин.

  пу Тин - големият победител на наградите Дарвин
 24. 24 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1946 Весело

  "Да приемем, че не става дума за корупция – за това "нашият" човек някак персонално да ни се отблагодарява. Да приемем, че всичко се върши в обществен интерес."

  Да приемем, че Борисов никога не е бил мутра в СИК. Да приемем, че Боко никога не е бил член на БКП. Да приемем, че Пунта Мара никога не е преподавал в репресивните органи. Да приемем, че Тиквата не е участвал в контрабанда. Да приемем, че Рапона няма нищо общо с Мишо Бирата. Да приемем, че Слънцето не познава правешкия пръч Златев. Да приемем, че конграчулейшънс Борисов е завършил Харвард. Да приемем, че Титанът никога не е разтривал ушите на Тато...

  Дайнов, какво пушиш?

 25. 25 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#22] от "therealhahaha":

  Как направи Мтел монополист??? Що за тъп въпрос - като 4 години им брани лиценза като кокошка - яйце. И не даде на друг оператор да влезне в България за да може Мтел да оберат всички клиенти и да се бетонират. Чак царо обяви конкурса за втори и пусна конкуренцията...

 26. 26 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1329 Разстроено

  Бил свършил повече от предишните. Браво, ама това не е ли две крачки назад, една напред? Тук някои сигурно се готвят да живеят с орлите, щом искат втори мандат на ГЕРБ, или такъв за Кунева. Боже мили, добре ли сте бе хора?

  А положението явно е толкова отчайващо, че вече и Дайнов е прав...

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 27. 27 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Изборите в България се възприемат като лотария- всеки път се надяваме сегашните да крадат по-малко от предишните и да ни дадат повече.
  Общо взето всичко се оставя на добрата воля на управляващите.

  пу Тин - големият победител на наградите Дарвин
 28. 28 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#16] от "valia":

  И аз така се надявам, не може нещата да продължат така вечно, ще прогледнем все някога, надявам се и положението да се оправи в страната ни и животът в нея да стане поне възможен, ако не за нас , то поне за децата ни.

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Допускането на Дайнов, че "колкото и да са добри намеренията на правителството.." е скандално. До степен на самозаплюване. Щом Дайнов е свалил критериите си за добро и зло до тези на шепата мутри и милиционери, нещата в тая държава наистина са трагични.

 30. 30 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Животът доказва, че при сегашните стопански условия управляващите политици, колкото повече работят – толкова по-голям ще е техния провал.

  Зависимостта е:

  1/ При наличие на НЕПРИГОДНО финансово управление се развиват стопански диспропорции.

  2/ При запазване на тази финансова неразвитост, колкото повече държавните власти подпомагат стопанския живот и се създава по-голям брутен вътрешен продукт – толкова повече се уголемяват диспропорции.

  3/ Именно тези диспропорции, които се разрастват от влияние на НЕПРИГОДНО държавно финансово управление предизвикват управленски трудности и стопанска криза.

  Пример: Съответен държавен дълг е диспропорция, която е създадена от влияние на НЕПРИГОДНО държавно финансово управление.

  Предпоставката за съответен управленски неуспех е, че политиците не отчитат влияние на особено важна причина за съвременни стопански трудности.

  Световната криза се развива поради НЕПРИГОДНО финансово управление.

  Възможно е опасността от съвременна стопанска криза да се премахне чрез подобрено финансово управление, което да е ГОДНО за сегашни стопански условия.

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  [quote#20:"therealhahaha"]Факта е че това правителство свърши много повече от предишните две.[/quote]
  И какво точно свърши?
  Факти няма, а остава само голото твърдение.
  Виж, ако харченето на пари е "свършена работа", то този кабинет е недостижим. Никой не може да го бие в последните двадесет години по опукване на суха пара.

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 479 Неутрално

  очевадни истини

 33. 33 Профил на therealhahaha
  therealhahaha
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#25] от "niakoi_si":

  Тогава имаше два мобилни оператора Мтел и Мобиком. Ти какво искаш от 0 до 4 оператора за 1 година ли ?

 34. 34 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  КРАЙ!

  Слагайки край на законността и справедливостта, мутрата сложи край и на държавността! А от там и на държавата!

  КРАЙ!

  Последният да изключи осветлението!
  Циркът свърши!

  Хитростта пречи на мисълта!
 35. 35 Профил на stasi666
  stasi666
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ами това се случи 1989 когато с държавните пари бяха създадени куп олигарси на партията. 22 години да стигнете до този извод говори и за платената вурналистика в БГ кочината

 36. 36 Профил на izabell
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#25] от "niakoi_si":
  "И не даде на друг оператор да влезне в България за да може Мтел да оберат всички клиенти и да се бетонират. Чак царо обяви конкурса за втори и пусна конкуренцията..."
  ...
  Ти верно ли не помниш, че Костов проведе търга за втори оператор!? ...И го проведе блестящо, ...и взе само за лиценза на "Глобул" горе-долу толкова, колкото царчока за Вива плюс цялата БТК!?...Или колкото да метнеш некоя ...костопика... и ти, .....Демостенчо червен?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 38. 38 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Правителството създава олигархично-монополистиче модел"

  Създава? Не го създава, а го създаде!

 39. 39 Профил на rorich.jensen
  rorich.jensen
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много добър анализ. Това е истината за разликата между днешна България и останалите държави в ЕС. Дано ББ и хората около него го прочетат, разберат и вземат на сериозно. И преди е имало правителствени фаворити, които са били бутани напред в определени сектори. Но сега всичко е направо извън контрол.

 40. 40 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно
  До коментар [#35] от "stasi666":

  През 1989 година БКП подписа условна капитулация със запада! По това време Западът отдавна работеше с нашите управници и ги познаваше добре!
  В резултат на умелата икономическа политика на Роналд Рейгън , Руснаците бяха докарани до там да харчат по 82 копейки , от всяка спечелена Рубла за въоръжение. На СССР бе отрязан достъпът до нови технологии, до технологии с двойно предназначение и най-вече до такива за разработка и пренос на нефт и газ. Съветниците на Рейгън бяха видели "Газпром" далеч преди той да се зароди! Има прекрасна книга "Победа" от Суйцилър, издадена е на Български в поредицата "Строго секретно" препоръчвам Ви я!
  Та да се върнем на нещата в България, държейки всичко политическият живот бе умело дирижиран, и неудобните бяха избутвани. Публична тайна е за куфарчето, но не онова с парите, а онова с оригиналните празни бланки и печати на ДС с които се фабрикуваха картончета, досиета и т.н.т. на неудобните. Същевременно в публичното пространство се бълваха инсинуации откровени лъжи и чиста пропаганда, целта бе по никакъв начин да не се създаде , средна класа или някаква партия която да защитава икономически интереси на някоя прослойка. Да такава имаше на Стефан Савов- - реститутите, но за кратко и вяло.
  В резултат на това, Българският Политически живот заприлича на почти точно и огледално отражение на Родното ни Футболно първенство - никаква игра, нищо ценно, само псувни и разхождане по терена!
  Лишено от демократичните механизми обществото постепенно се олигархиризираше все повече и повече, просто сега при Борисов нещата са по просташки и открито казани! То той, като човек с харизма и непоправим властолюбив инфантил беше необходимият човек на родната Олигархия за управление по време на кризата! Ако щете и необходимият "герой" които тълпата ще разпъне за да дойдат отново старите политици на власт. БСП на бял кон, а Ибан Костов вечно мрънкащ дълбоко-умици (който всъщност са банални и световно известни истини)!
  Криза която няма никакво намерение и да преминава , защото ОТКРИ НОВИ ХОРИЗОНТИ ЗА ПЕЧАЛБА по най-долен и брутален начин!
  Начинът, които наблюдаваме сега!

  КРИЗА БЕЗ КРАЙ

  и без дъно!

  Хитростта пречи на мисълта!
 41. 41 Профил на sofia_b
  sofia_b
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Страшно много ги разбира нещата, Дайнов.

  http://frognews.bg/news_38550/E_Dainov_Plevneliev_ne_iska_da_e_prezident_pishe_mu_na_cheloto!/

  Неговите прогнози са все такива.

 42. 42 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "както казваше едно време руският премиер Виктор Черномирдин: "Искахме да стане както трябва, а то стана, както обикновено."
  ...
  "Хотели как лучше, а получилось как всегда", ....това съм го чувал и преди началото на 90-те години от руснаци, ...ма айде Черномирдин да го е измислил. ....Гена, ...ти в началото наистина ли мислеше, че ще стане по-добре? ...Поне както винаги да беше, ... пък то стана по-лошо, а?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 43. 43 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Правителството създава олигархично-монополистиче модел"
  ...
  Тц, ...."Олигархично-монополитичните кръгове си създадоха правителство", ....системата "кон-каруца" трябва да бъде разглеждана правилно.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 44. 44 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#31] от "Graf":
  "И какво точно свърши?"
  ...
  Раздаде черпаците на групировките, ...че малко ли е!? ....И са почна голямото плюскане.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 45. 45 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#41] от "sofia_b":

  Разбира ги!
  А в случаят го боли за Витоша!
  И за това че се подарява един Народен парк на един доказан мошеник Цеко Минев! Това е поводът Дайнов да постави нещата ребром с тази статия!

  Иначе "нещата са от ясни по прости"!  "Да миш очи да видиш,
  да имаш уши да чуеш..."

  Хитростта пречи на мисълта!
 46. 46 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Абе, колеги, или аз нещо съм се увредил и съм станал параноичен, или Евгени Дайнов, може да пише с н-айсет различни стила, а ми казваха че стиловото изразяване било като пръстов отпечатък ...

  Добра е статията, на моменти е леко отгоре отгоре, ама за Дневник е идеална.

  Проблемът е, че действията на Тиквоний, с привикването биха дали резултат, ако процесите, са ОК. Те не са ОК, и наистина има системични (системни и системични, са две различни неща и ако може автора да си ги оправи понятията) отделно има и системни грешки. Никой обаче още не се захванал с анализ на процесите и дефиниране на проблемите.

  Гледаме вече 3 години само "цепи, лепи, вулканизирай!" този начин на управление, колкото и успешен да е на тактическо ниво в краткосрочен план, със сигурност ще доведе до неочакван и нелицеприятен резултат в дългосрочен план. А защо смятам така ... ами примерно Сън Цу като най-лесен за разбиране. Ако не знаете откъде, отидете в Читанката и си го дръпнете.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 47. 47 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 479 Неутрално


  Анализът е добър, но непълен. Липсващата част е международната политическа среда, в която правителството на Борисов оперира - в частност европейския съюз.

  В голяма степен, премиерът води страната ни натам, накъдето му предписват началниците му от Брюксел, като водещи акценти са силна регулация и рестрикции за бизнеса, пряка намеса на държавата в икономиката, скъпи социални политики, субсидии и дотации като заместител на естествените мотори на икономиката, и , ха...борба с корупцията, което в крайна сметка оправдава използването на по-твърди и недемократични механизми за справяне с така наречената организирана престъпност (предстои да се приеме и закон за гражданската конфискация в този смисъл)

  В крайна сметка, обективната преценка за политиките на настоящия кабинет са, че същите са недвусмислено в посока по голямата интеграция на бг в ЕС и в този смисъл премиерът успя успешно да отговори на обществените нагласи и очаквания.

 48. 48 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Всеки от тези "наши" хора освен това по необходимост става монополист, т.е. печели не от конкурентоспособност, а от господстващо положение. Това пък убива пазарната икономика, в която успехът се формира по правила, недопустими за монополистите. Налагайки своите правила, монополите буквално убиват самата възможност да има икономика."

  Евала - много добро заключение /ли незнам как да го нарека/

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 49. 49 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 908 Любопитно

  "....Колкото и да са добри намеренията на правителството, те не струват пукната пара, когато водят до разпад на държавата, обществото, икономиката и всекидневния живот на гражданите...."

  Мдааам, време е разглаголствалият се професор да бъде даден на кучетата. Те и без това ядат само професори...

 50. 50 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  До коментар [#20] от "therealhahaha":

  Какво по-точно свърши в повече от предишните две? Освен, че се оправдаваше с тях за всяка некадърност и некомпетентност.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 51. 51 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Рядко съм съгласен с Дайнов, но в случая е нацелил десятката.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 52. 52 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ЗВЕРСКИЯТ ЛОБИЗЪМ и безкрупулното метарджииство на
  Бойко Борисов и Емо (Фасът)Димитров в Подготвяното изменение на Законът за Горите, могат да изкарат извън нерви всеки здраво мислещ човек, не само Евгени Дайнов.

  "Разбира се тогава метрото ще е се превърне в един достоен паметник на усилията на нашият премиер, а магистралите ще станат алеи за разходка на гражданите на републиката и ще имат статута на гори."*

  Безапелационното налагане на вулгарни икономически практики и ЗАПАЗЕНА МАРКА НА СЛУГИНАЖА (ГЕРБ) и затова сега очаквам одобрителния вой на "Руслан", "Емил" и други доказани мислители във форума.

  *Откъс от:"Президента Плевнелиев ще санира собственоръчно сградата на президентството."
  Целият текст на:
  http://neverojatno.wordpress.com/

  Хитростта пречи на мисълта!
 53. 53 Профил на rio
  rio
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "niakoi_si":

  17.12.2000 Гръцката телекомуникационна компания ОТЕ спечели търга за издаване на лиценз на втори GSM оператор в България. Крайната цената на лиценза е 135 милиона долара.

 54. 54 Профил на bohtig
  bohtig
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поздравления, много добра диагноза на случващото се.

 55. 55 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#47] от "kotrag": По-скоро води страната натам, на където му сочат от отвъд Океана - към превръщането й в територия с пожизнен генерал губернатор!

 56. 56 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  "Правителството създава
  олигархично-монополистиче модел"
  =====================

  Евгений,
  нищо не създаваме >
  Градим държавата наново !!!

  Събаряме това-онова и
  се мъчим да ги сложим на здрава основа:
  - магистрали
  - еврофондове
  - данъци (от акцизи)
  - спиране на големите течове
  - спиране на големите харчове ....
  - ДС-мутрите които представляваха БГ в чужбина ...

  Още не сме стигнали да създаваме.
  Остава за втори мандат !

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 57. 57 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Парадоксът е, че уродливият резултат е плод на поредица от действия, които в началото бяха добронамерени и искрени."  Тука спрях да чета и няма да чета нататък.

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 59. 59 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#40:"Stream"]издадена е на Български в поредицата "Строго секретно" препоръчвам Ви я! [/quote]

  ВеКеРей'ц

  Ти от Строго Секретно ли се вдъхновяваш ... ??!!

  Още ли гониш Империслистите .... Русев ... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 60. 60 Профил на Ники Михайлов
  Ники Михайлов
  Рейтинг: 479 Весело

  Еми това е положението. Който иска да по-добре - да се хваща и да работи. За бъдещи ДС креатури или за 'чисти' граждански организации. Не става само с анализи и оплакване, ще му се невиди!

  Нека говорим. ... И после да действаме!
 61. 61 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Правителството създава олигархично-монополистиче модел"

  Още от заглавието мирише на казионен анализ.

  Виж, ако беше

  "Правителството поддържа вече създадения олигархично-монополистиче модел"

  или

  "Правителството поддържа вече създадения от бившите комунисти олигархично-монополистиче модел",

  друго щеше да е.

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 62. 62 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Стилът на управление на Борисов - намери човека."
  "Държавното ръководство прави нещата по начин, който противоречи на самата идея за държава."
  Борисов действа на принципа на нарко-бандата - там няма правила, има лични договорки. Там няма ред, има ексклузивност - кой- е по-по-най над закона, реда и правилата.
  При това положение как Дайнов реши, че действията на една неуравновесена, неинтелигентна и нездрава психически Мутра могат първоначално да са добронамерени и искрени?

 63. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  ...Иска или не, правителството създава олигархично-монополистиче модел на обществено устройство. Това е резултат не от заявените цели на управлението, а от начина, по който се управлява...

  Хм...
  Господина Дайнов се усети!?

  М'чи, то Боце с другарЕ го карат така вече десетина години.
  Че Вождът и повечко.
  Вярно, че повече от половината бяха на ниво София, а господина Дайнова е в Миндя, ама не може да се каже, че дейността Му не беше ... ъъъъ ... да кажем ... достатъчно "отразена" в медиите. Та да си спомня някой такива работи като предизборни програми дори да са се споменавали по време на управлението Му след спечелването дор до два пъти на изборите, с извинение ? Че то дори Той не ги помни, ни ги споменава ...
  А пък Дайнов нали си ни е анализатор Как тъй е проспал "генералната" промяна?
  Да не говорим, че стилът Му - да се търси "човека" и да се "оправя" с него и на четири очички - е още от времето на Генсекството Му в МВР.

  Иначе ... за сурването в тази посока - олигархичен модел и маргинализация на институциите - процесът си тече отдавна. Погледнете само какво става с Народното събрание през годините, сега вече и с Президентството. Маргинализация и пак маргинализация!
  И от една страна процесът е управляван целенасочено от пишманолигопола, а от друга - мат'рялът сам "си го търси".
  Кълвейки на голата кука с "оправячите" през толкова години вече.
  Аз съм скептик. Че даже вече ми е и тъжно ...

 64. 64 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#56] от "barcelonski":


  [quote#57:"barcelonski"]Много добър пример ще да де със санирането на Президентството !!!
  [/quote]

  "
  Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев обяви по-рано днес, че собственоръчно ще санира сградата на президентството. Той е решил да даде пример на българският народ, как да се бори и постигне сам енергийна ефективност, която да го отведе по пътя към лелеяната енергийна независимост. Според хороскопа който си изготвил сутринта станало ясно, че именно сега е момента за подобно мащабно и знаково държавническо начинание, тъй като Марс навлизал в съзвездието Зидар. Официалното откриване на дейността по санирането ще бъде утре сутринта в осем часа, като премиера ще разбие бутилка шампанско в работната каска на президента и ще пререже лентата с която ще са вързани двете му ръце, които се очаква да свършат цялата работа по санирането. Но ето и прочувственото слово-апел към българският народ, с което президента ни приканва да последваме примера му и да вземем енергийната си независимост в свои ръце:

  ” Българи

  Днес рано сутринта получих просветление свише благодарение на своите шамбалалайски умения в изготвянето на хороскопи. Когато пуснах автоматичната програма за изготвяне на професионални хороскопи, която ми бе подарена от видният шамбалалаец г-н Ернст Мулдашев и която му е била предоставена лично от предците на човешкият род населяващи енергийно независимата страна Шамбала, аз и за миг не предполагах, че това което ще ми кажат звездите ще има толкова общо с настоящата енергийна обстановка в страната.

  Да! Днес моят най-добър президентски съветник, а именно шамбалалйската програма за изготвяне на хороскопи ми изписа буквално следното: “Днес имате огромна възможност за видни държавнически дела по отношение на енергийната ефективност. Наложително е да инвестирате последните си средства в саниране на сградата която обитавате, което ще доведе до широк отклик сред хората които ви наблюдават. За да постигнете успех е наложително да действате със собствените си ръце. По време на санирането ще бъдете изложен на огромен натиск от страна на външни сили нежелаещи вашата енергийна ефективност, но ще го преодолеете. По време на санирането ползвайте лични предпазни средства, особенно каска. Ако доведете до успешен край делото си ще влезете в пантеона на заслужилите български личности. Има възможност да получите и допълнителни приходи които да инвестирате в постигането на енергийна независимост, тъй като ще ви бъде направено предложение да станете рекламно лице на световна фармацевтична корпорация производител на водеща паста за зъби, но за целта не трябва да спирате да се усмихвате.”

  И така аз като един истински родолюбец и държавник не можех да пренебрегна гласът на Шамбала, още повече когато той се съчетава с нуждите на българският народ. Още утре в ранни зори аз ще започна с подготовката по санирането на сградата на президентството. Обещавам на целият български народ, че ще доведа това въдхновено ми от висши сили дело до успешен край, независимо от усилията които ще бъдат положени за да бъда спрян. Смятам, че моето решение е едно истинско национално отговорно решение в унисон с исконните национални интереси и с тези на Европейската общност като цяло.

  Ще започна знаково, като санирам първо източната страна на президентството, което да бъде един ясен знак към Русия, че вече нямаме нужда от нейните енергийни ресурси. Ще санирам северната част на президентството, което ще покаже, че атомни централи вече не са ни необходими. Ще санирам южната част, за да олицетворя независимостта ни от петролните залежи на арабските държави. Ще санирам и западната страна, но ако моите западни приятели имат някакви възражения може и да я разваля.

  Но уважаеми съграждани, аз няма да спра до тука. Аз ще санирам и пода и покрива. На покрива ще разположа соларни клетки които ще захранваме от блясъка в очите си и ветрогенератори които ще работят с вятъра в главите ни. И това не е всичко, на мястото на фонтана ще издигна кула за хидрофракинг и ще газифицирам президентството. Разбира се ние не трябва да спираме до тука. Аз вярвам, че до 2020-та година нашите учени ще открият телепортацията , което ще е още една крачка по пътя към тотална енергийна ефективност и независимост. Разбира се тогава метрото ще е се превърне в един достоен паметник на усилията на нашият премиер, а магистралите ще станат алеи за разходка на гражданите на републиката и ще имат статута на гори.

  Няма да спра и усилията си в търсенето на извънземен разум, сравним и превъзхождащ моят собствен. За целта в президентството ще бъде оборудван стратегически пункт в който ще работят най-видните български шамбалалайци, като маг Алена, Еленко Ангелов, маг Сибила, маг Селена, маг Боян, и всички други магове, екстрасенси, баячки, врачки, гледачки, контактьори с отвъдното и с извънземните, които и сега контактуват успешно със сили непонятни и свръхинтелигентни. Това ще позиционира България не само като стратегически пункт за връзка с извънземни свръхразумни същества на картата на Земята, но и на картата на Вселената. Смятам, че за не повече от 5 години ние ще постигнем устойчив контакт и ще успеем да направим България център на извънземните инвестиции на планетата Земя, което ще доведе не само да енергийна независимост, но и до икономически разцвет.”
  "
  Това е целият текст, на:
  "Президента Плевнелиев ще санира собственоръчно сградата на президентството."
  http://neverojatno.wordpress.com/

  Хитростта пречи на мисълта!
 65. 65 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#25] от "niakoi_si":

  знаете ли колко е смешно да се изкажете неподготвен, като Боко дето каза че Костов продал ОЦК на Златев

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 66. 66 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Статията е изключително вярна и засяга фундаменталната оснива на Бойковизма - да действа като бей, който седи в кръчмата на мегдана на селото и "управлява" и "правораздава" съгласно собствените си разбирания.

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 67. 67 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Гневно

  До коментар [#44] от "Мани":
  Ето точно поради такива като теб от 10 млн. сме сега около 6.5 млн. - без война, без нищо! Точно такъв манталитет покосява каквото и да е развитие! Защото по-лесно е да се емигрира, отколкото да се бориш със себе си. Римляните са казвали така: "Когато Плутон реши да погуби някого, просто му взема акъла!" И на нас той определено е отнет...Все едно при Костов, царя и Станишеффф не е имало кьорава групировка!
  Ако тези имат сериозен кусур, то това е пълната липса на перспектива в образованието! И не ми говорете за икономика - виждам великото УСА докъде я докара... При това все благодарение на видни икономисти...

  Ала, бала!
 68. 68 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#58] от "Виктор Къдринов":


  [quote#58:"Виктор Къдринов"]Тука спрях да чета и няма да чета нататък.

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
  [/quote]

  Що спря да четеш, бе младеж? Дайнов не е излъгал!
  По принцип ИДИОТИТЕ ВИНАГИ СА ДОБРОНАМЕРЕНИ И ИСКРЕНИ! Но ако им дадеш и игла за шиене те пак ще направят някоя глупост, като да си я забият в окото или да я глътнат!

  И само душевно низки хора могат да им се радват на идиотизмите и маймунщините (да не посочвам из форума)!


  [quote#58:"Виктор Къдринов"]уродливият резултат е плод на поредица от действия, които в началото бяха добронамерени и искрени." [/quote]

  Поздрави баща си!
  Весели и щастливи празници!

  Хитростта пречи на мисълта!
 69. 69 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#56:"barcelonski"]нищо не създаваме >
  Градим държавата наново !!! [/quote]

  Ха паразитите създавали!
  От кога?

  "ГЕРБ - Глисти Екзекутиращи Република България"

  Хитростта пречи на мисълта!
 70. 70 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения!

 71. 71 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Кратко и ясно. Може да се спорни отделни детйли, но същността е отразена.

 72. 72 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Любопитно

  За случая ГОРУБСО какво предлага уважаваният г-н Евгени Дайнов от Миндя? Би ли предложил по-добър "държавнически" метод, ама да върши работа?
  Щото ако трябваше да се направи баш по "държавническият" метод, гу`син Дянков така щеше да изреве на умряло заради фонд "ГВРС", че чак не ми се мисли!

 73. 73 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Весело

  Накратко, това да се управлява държава не е като да се организира Миндя Бирфест
  Ако не вярва, да пита Костов или Станишев ;-Р

 74. 74 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#72] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Мисъл от дълбочината на Силистренската Икономическа Школа?
  [quote#72:"Федор Венедиктович Езерский"]че чак не ми се мисли! [/quote]

  Трябва да се направи по закон, ама на правист от Силистра е трудно да се обясни,нали?

  Спомняш ли си:

  "Суров закон, но закон!"

  (т.е. еднакъв за всички)

  Написах ти го на Български да не затруднявам много Провинциалните Правни Бройлери!

  Хитростта пречи на мисълта!
 75. 75 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#73:"Федор Венедиктович Езерский"]Накратко, това да се управлява държава не е като да се организира Миндя Бирфест
  Ако не вярва, да пита Костов или Станишев ;-Р [/quote]

  И за какво да ги пита? Специално Костов, поне на него не му препоръчвай да го пита! Костов питаше Дайнов, но дали слушаше? Това е въпросът!

  А Станишев и "бирфест не може да организира" нали е син на Порията столетница, даже и дете му направиха на човека!

  Хитростта пречи на мисълта!
 76. 76 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Идеята на правителството е очевидна: ако цял един сектор е в ръцете на наш приятел, ние ще можем да държим нещата под контрол, като постоянно си общуваме с него. Ако не е един човек, а са хиляди фирми, това няма как да стане.
  ИСТИНА!!!!!!!!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 77. 77 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  бойко създава мутренчески строй в България

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 78. 78 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#13] от "From Bulgaristan":

  Мнооооооооооооооо си зле. Всеки ден си заминават по 1000 фирми и няколко хиляди стават безработни.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 79. 79 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Поговорката е руска, а не на Черномирдин и гласи: "Мы думали что будет лучьше, а получилось как всегда!"

  Има ли живот след демокрацията ?
 80. 80 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  [quote#79:"mediator37"]Поговоркта е руска, а не на Черномирдин[/quote]

  Точно обратното!
  Лафът, при това един от многото му "крилати и непреходни" , е точно на Черномирдин.
  По повод на финансовата "рИформа" в Русия когато той беше премиер.
  После става поговорка. Ясно защо

 81. 81 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#33] от "therealhahaha":

  Късичка ви е паметта нещо. Мобиком по това време беше собственост на БТК. Мтел, тогава се водеше Цитрон. Гърците още тогава натискаха за обявяване на конкурс, но Костов категорично отказваше. Първата работа на царо беше да пусне конкурса за лиценза. Проверете хронологията...

  По това време, Мтел не беше собственост на Чорни, а на едно друго лице, което е в тясна връзка с хора на Костов (по скоро Бакарджиев). След това Мтел стана собственост на Чорни (доста силово при това) от което пострадаха и отношенията на Костов и Чорни и т.н...

 82. 82 Профил на Erika_H
  Erika_H
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#18:"BIG AL"]..Няма образование , идеи , практика ..
  В бандите - на 'срещи" се решават нещата ..
  Единоначалие , което е по- лошо и от монархията , защото е .. непросветено , неграмотно , нецивилизовано[/quote]
  Даааа и толкова ли трудно се забелязва това от болшинството? Дали ще има алтернатива и кога? Мисля си, че много му се радват като на национален герой... а това е тъжно

  qualis rex, talis grex...
 83. 83 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Първо, изразът "..., ако само лежим пред телевизора и нагъваме дюнери...", показва ясно защо "...става онова, което един файтон хора искат като тарикати..."
  Второ, трудно може да се случи описаното от Дайнов "...водят до разпад на държавата, обществото, икономиката и всекидневния живот на гражданите...", ако Боко и Ко не получаваха подкрепа от съзнателни, "правилни" граждани, като един юнак по-горе, които изразяват мнения от рода на "...Евгений, нищо не създаваме, градим държавата наново !!!..." Малееее!
  Какво да коментирам? Какъв Сизиф-ов товар лежи на плещите на некои другаре?! И каква нищета блика от плещенето им ! 84. 84 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#79] от "mediator37":

  афоризмът (а не поговорка) наистина е на черномирдин и гласи:
  "хотели как лучше, а получилось как всегда."

 85. 85 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Обикновен Фашизъм...

 86. 86 Профил на varna_40
  varna_40
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Ние сме прости господин Дайнов, не можем да Ви разберем. Само премиера разбираме-щото пък той е много прост.

 87. 87 Профил на Костадин Тодоров Костадинов
  Костадин Тодоров Костадинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до "някой си" при Костов държавата взе 135милиона долара само за лиценз-право да работи като мобилен оператор.Става въпрос за 1999г-Глобул.Царят дойде по-късно и продаде такъв лиценз на Вивател срещу 55 млиона лева.Може да ти е криво но направи справка

 88. 88 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Бих "изправил" Авторовата теза с опонентното си твърдение , че Правителството ни е продукт на олигархично-монополистичня модел на "прехода" , който търпим ...

 89. 89 Профил на pozicia
  pozicia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Сутринта, по БТВ ТОЙ каза: Извиках прокуратурата да ми докладват защо не вървят делата .

 90. 90 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#6] от "kamski":

  +++++++++++++

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 91. 91 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Наблюдението, че проблемите са резултат от действията на определени хора е правилно. Също така е вярно, че заменяйки неподходящите хора с подходящи, проблемите ще бъдат решени.

  Горното е в основата на всяко успешно управление - от най-ниското ниво (семеен и фамилен бизнес) до най-високото - държави и даже коалиции от държави.

  Проблемът е прост: как да намерим подходящите хора, а ако такива няма - как да ги създадем. Именно това е ролята на всеки управник, и справянето с тази задача различава успешните от неуспешните ръководители.

  Всичко останало - анализа на управленския проблем, осигуряването на подходяща среда за решаването му, връчване на извънредни стимули на справящите се - всичко това са конкретни начини, които обикновено използват грамотните и интелигентни хора, натоварени с бремето на ръководството.

  Нищо обаче не е истински задължително. На някои владетели просто им говорят звездите - постъпи така и така и ще стане както искаш.

  В случая с Борисов е най-малкото спорно какво истински иска, така че не можем да кажем лъжат ли го звездите или не, както и дали постъпва управленски правилно, според дефиницията на простосмъртните.

  Справянето му с проблемите на избирателите, обаче, определено е трагично. Каква е причината можем само да гадаем - нежеланието или неумението на въпросния индивид да поставя правилни хора на правилните места. При всички случаи, обаче, крайно време е българите да разберат, че на управителите трябва да се търси сметка - при това не само по време на избори.

  В противен случай просто ще изчезнем, физически от лицето на страната си - някои ще емигрират навън, а други - на два метра под земята, под благосклонния поглед на управлението, което сами сме си избрали.

  И никой, освен самите нас, няма да ни бъде виновен.

 92. 92 Профил на Костадин Тодоров Костадинов
  Костадин Тодоров Костадинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  55 милиона без търг/някой_си е решил,че това е цената.Дори и да е така трябва търг-така се прави по Европа.После пак царя се запъна като магаре на мост,че испанците ще строят магитрала "Тракия".И толкова евтино ше я построят,че не е нужен търг.Добре,е от Европа го трязаха и не осигуриха финансиране.

 93. 93 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#5] от "owen":

  затова съществуват онези прословути "първи 100 дни" - да се разгриничиш от предходния стил на управление, да зададеш нови приоритети и да направиш първите стъпки за реформи.

  Направиш ли го и проведеш ли дълбоки реформи, да, рискуваш наистина срив на популярност но пък колкото по-рано го направиш, имаш по-голям шанс при добра политика да не си с кофти рейтинг на следващите избори.

  Не го ли направиш през тези първи 3-4 месеца като дойдеш на власт, засмуква те инертността на институциите и влизаш в режим една напред-две назад...

  ГЕРБ? Не го направиха, защото имаха междинна цел - президентските и най-вече местните избори - именно това уби инерцията им за реформи (доколкото са я имали) и от тогава всичко се накъса и се прави на парче и най-много се работи по това, кое е най-злободневната тема в момента...

  Нима не забелязваме колко свикнахме да живеем в поредния скандал и когато го няма, ни се струва, че нищо не се случва в държавата.

  В една работеща икономика и ефективно държавно управление и поведение на институциите ръководителите на тези институции са незабележими за широката общественост, т.е. те са си една номенклатура (в неутралния смисъл на думата - списък от имена'), която просто си върши работата. У нас те ни гледат от всяка страница и сутрешен блок...

 94. 94 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Задачата на това правителство беше и си остава да прекрати най-накрая властта на русофилската пета колона БСП и да ликвидира проблемите с Гоцевия енергиен член и енергийната ни зависимост от Русия. Доста се направи, но и доста още остава. Докато не се изпълнят тези задачи е безсмислено да се говори за институции, демокрация, пазарна икономика и т. н. Лошото е обаче, че не е създадена все още алтернатива, която да поеме управлението след изпълненеи на задачите на това правителство. И точно тук автора би бил по-полезен да хвърли усилия. Къде сте бе десни! Лесно е да се философства, но трябват действия!

 95. 95 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#74] от "Stream":

  Баце, и да се платят заплатите от НОИ ли? От Фонд "Гарантиране вземанията на работниците и служителите"? Може, да, защо да не се направи това Тотю и Дянков биха получили ерекция само от мисълта за такова набутване на бюджета
  Пък я го виж Баце как добре се справя като брокер на ценни книжа. Само комисионната не стана ясна
  И за калпак набута мултаците да плащат, и урЕди бизнеса на ПИБ да отпусне кредит за финансирането на сделката.

  Или викаш, че не е либерал-пазарно и демократично да се меси държавата по този начин?
  Иначе ако беше Станишката, по друг начин щеше да го направи - гарантирам. Щеше съвсем законно да национализира мината, да плати заплатите от бюджета още по-законно, и след това да "приватизира" оздравеното предприятие на "стратегически инвеститор".
  Ама тогава такива като теб биха изквичели на умряло, че се набутвали парите на данъкоплатеца законно. Нали?

 96. 96 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#12] от "doodko":

  Според мен пък, изказът и много куца.

 97. 97 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#94] от "gibi":
  Как бе? Костов няма ли да ни опрай? Той е без алтернатива!

 98. 98 Профил на Erika_H
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "системни дефекти, произвеждани от липсата на реформи, т.е. на разумно преподреждане – на даден сектор."-край на цитата. Евгени ииии, кой те направи професор, подобни на теб тормозят, лъжат и изкривяват действителноста за свои и чужди интереси.И така, глупако, системните грешки, не се дължат на сектор, а на "систематичната система"- цитата, но не знаеш от къде.

 100. 100 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#64:"Stream"]Според хороскопа който си изготвил сутринта станало ясно, че[/quote]


  Русев,

  Забранявам ти да четеш "Строго Секретно" !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK