ДПС и ГЕРБ - знаци за сдобряване или взаимноизгодна игра

Карикатурата е публикувана за първи път през 2009 г.

© Иван Кутузов

Карикатурата е публикувана за първи път през 2009 г.В поведението на ДПС към управляващите в последните месеци настъпи забележима промяна. Тя можеше да се възприеме само като намек за сближаване, отправен от майстора на политическите завои Ахмед Доган. ГЕРБ обаче също започна да показва благоразположение и това вече събуди интереса на политици и наблюдатели.


След всеки знак за сближаване, на всеки въпрос за това има ли взаимноизгодна игра между ДПС и ГЕРБ представители и на двете партии бързат да отговорят отрицателно и колкото може по-категорично. За разлика от тях депутати от опозицията смятат, че управляващите и Доган спускат мостове един към друг "за всеки случай" и заради предстоящите след около година и малко парламентарни избори. От позицията на силния и с опита от сегашния мандат, в който разчита на плаваща подкрепа, ГЕРБ може да си позволи да партнира и с ДПС. А Доган не може да си позволи още четири години в опозиция и в изолация.


С повод АЕЦ "Белене"
Най-пресният сигнал за ново отношение на  ДПС към властта дойде покрай внесения от БСП и "Атака" вот на недоверие към правителството заради спирането на строителството на АЕЦ "Белене". Макар досега партията на Доган да подкрепяше социалистите във всяка по-сериозна тяхна опозиционна изява и да заставаше всеки път зад гласуване на недоверие, сега депутатите й не се подписаха под искането за оставка на кабинета. Обясниха, че имало доста по-важни неща, за които да се иска вот, като например икономическата политика на правителството на фона на кризата. От ДПС припомниха, че в същото време те самите не са били уверени в целесъобразността и смисъла от строителството на втора атомна централа, макар да участваха и в двете правителства, които го подкрепяха.


ДПС не пожела изобщо да коментира отказа на ГЕРБ от АЕЦ "Белене", нито пък участва в гласуването, с което парламентът потвърди правителственото решение. Тогава политици от партията на Доган казаха, че не са заели позиция, тъй като са искали да има по-сериозни дебати, а управляващите да приведат аргументи и данни за спирането и за последствията.


Въпреки тези обяснения, социалисти видяха знак към управляващите и нежелание за конфронтация. Още повече, че един вот за "Белене" не би ограничил последващо внасяне на вот за икономическата политика например.


"Икономическата коалиция"


Така пък политици и наблюдатели наричат сделката за ГОРУБСО - Мадан, след като през март в мините, притежавани от Валентин Захариев, започнаха стачки заради неизплатени заплати. С посредничеството на държавата, и то на възможно най-високо ниво, след продължителни преговори до късни нощни часове, Валентин Захариев се съгласи да продаде фирмата на собственика на "Минстрой" Николай Вълканов срещу 30 млн. лв. - сумата на дълговете на добивното предприятие. Така бившият вицепрезидент на "Мултигруп" на практика спечели битката с него за контрол върху залежите на метални руди в Родопите. А събитието беше обявено лично от премиера Бойко Борисов след среща при него между бившия и новия собственик, министъра на икономиката Делян Добрев и др.


Сделката, минала с личната опека на министър-председателя, предизвика коментари за икономическа обвързаност между Борисов и Ахмед Доган, тъй като Николай Вълканов е известен като силно приближен на лидера на ДПС. Още през 2002 г., когато "Минстрой" (тогава още в структурата на "Мултигруп") купува ГОРУБСО-Златоград, заедно с Илия Павлов на тържеството присъства и Доган. През 2005 г. Доган пък откри спа-хотела на Вълканов "Орфей" в Девин и каза, че е инвестирал в него.


Един от най-ярките и запомнящи се примери на връзка между Ахмед Доган и "Минстрой" остава прословутият хонорар на лидера на ДПС. Именно една от фирмите, дъщерни на холдинга "Минстрой" ("Институт за строителство и минно дело") плати преди около пет години на Доган 1.5 млн. лв. под формата на хонорар за консултантски услуги по четири хидроенергийни проекта. Хонорарът стана причина за шумен политически скандал преди две години.


Затова и първите коментари след обявената от премиера сделка за ГОРУБСО-Мадан и продажбата на "Минстрой" провокираха реакцията, че т. нар. обръчи на Доган имат още една придобивка. Последваха и въпросите защо премиерът е дал рамо на "Минстрой" - подизпълнител по финансирания от НЕК проект за каскада "Цанков камък", който е сред най-скъпите начинания в сектора и многократно критикуван от Борисов. Появиха се и питания доколко това обвързва ГЕРБ с ДПС и неговите "обръчи на финансиране".


В ГЕРБ в кулоарите на парламента, без да имат конкретна информация от "високото място", заявяват, че такава връзка няма, а просто се е търсело спасение на предприятието и изплащане на заплатите на хората. От ДПС също не виждат никаква връзка. Политици на ключови постове дори твърдят, че Вълканов бил станал persona non grata в ДПС. Шефът и Вълканов се скараха и то остро преди около три години, оттогава той е не просто нежелан, а всички канали и комуникации там са прекъснати, каза политик.


Твърди се, че Доган и Вълканов имали общи бизнеси, но в един момент шефът на "Минстрой" започнал да отклонява средства, а впоследствие "се заиграл" с властта и с ГЕРБ и това предизвикало конфликта. Вълканов се преориентира към ГЕРБ още в началото на мандата, така че в случая не може да се търси бонус за ДПС при сделката за ГОРУБСО, твърдят в ДПС. Някои политици дори стигнаха по-далече и заявиха, че Доган и "Минстрой" не били така обвързани никога, а това било медийно преекспониране.


Хонорарът не е това, което беше


Премиерът Бойко Борисов направи и реверанс към Ахмед Доган. Свързан именно с един от най-болезнените за имиджа на лидера на ДПС въпроси - хидроенергийният му хонорар, заради който той беше обвинен в конфликт на интереси и дори стигна до Върховния административен съд. Макар да беше оправдан, темата остана много болна за ДПС, всяко нейно споменаване буди остра реакция. А обвързването на хонорара с проекта "Цанков камък", което стана популярно в обществените и медийните среди, всеки път разгневява политиците от партията. И те припомнят, че хонорарът е за други хидроенергийни проекти, свързани с "Цанков камък", но не и директно за самия "Цанков камък".


Неотдавна в ДПС получиха повод за нескрито задоволство по този въпрос - повод, дошъл от устата на министър-председателя. "Рожденикът няма отношение към "Цанков камък". Взетите пари като хонорар са от други хидроенергийни проекти", заяви Бойко Борисов и то от трибуната на парламента в деня на рождения ден на Ахмед Доган. Малко преди това той обясняваше за това, че НЕК е в лошо финансово състояние, тъй като е била задължена с 1 милиард лева по проекта "Цанков камък". След остра реакция от зам.-председателя на ДПС Лютви Местан, премиерът пожела да уточни, че "гузен негонен бяга", че хонорарът на Доган не е свързан с този проект и прехвърли към БСП проблемите и критиките си по проекта.


Думите на Борисов бяха многократно преповтаряни из кулоарите от видимо доволни депутати от ДПС. Ще спрете ли сега най-сетне да пишете за този хонорар от "Цанков камък", след като и Борисов ви го каза, попита високопоставен политик от партията журалисти из Народното събрание.


А в БСП ядосано  коментираха - "е в ДПС вече прекалиха, хем взеха парите, хем сега са нагли".


Сделката в сдружението на общините


Левицата получи и още един много сериозен удар от коалиционния си партньор миналия мандат и настоящ партньор в опозицията. В началото на март Националното сдружение на общините (НСОРБ) избра ново ръководство. Тогава кметът на Пазарджик Тодор Попов стана председател на сдружението, като спечели 305 гласа срещу 159 за претендента на БСП кметът на Търговище Красимир Мирев. Така за първи път в 15-годишната история на НСОРБ начело на организацията не е кмет от БСП, а СДС няма свой представител в 23-членния управителен съвет. Местата в него бяха разпределени ГЕРБ – 12, БСП – 8 и ДПС – 3.


Кандидатурата на Попов е била съгласувана с централното ръководство на ГЕРБ и беше подкрепена и от ДПС. В замяна партията на Доган получи поста председател на контролния съвет на НСОРБ, който беше оглавен от кмета на Антоново Танер Али.


От левицата и от дясно заподозряха споразумение между ГЕРБ и ДПС. Едните получават председател, а другите оглавяват контролния съвет, коментираха пред "Дневник" десни кметове. По думите на един от тях това е "флирт, който ще доведе до брак в сдружението". Предишният председател на сдружението, която беше кмет на Смолян, Дора Янкова (БСП) директно заяви, че договорката е повече от ясна. "Колегата (бел. ред. - новият председател на сдружението) привидно произхождаше от десните среди, издигнат от инициативен комитет. Днес видимо беше силно подкрепен от ГЕРБ и ДПС", заяви тя.


В началото на годината ГЕРБ направиха още един жест към ДПС. Тогава управляващите подкрепиха декларация, за която партията на Доган настоява от години, но нито едно Народно събрание, дори и оглавяваното от тройната коалиция, не прие - за осъждане на т. нар. възродителен процес, довел до изселване на хиляди български турци след насилствената смяна на имената им. През януари по инициатива на съпредседателя на "Синята коалиция" Иван Костов парламентът осъди с декларация опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани. А документът беше подкрепен от управляващите.


Играта в Кърджали


Колкото и да изглежда невероятно, но ГЕРБ макар и по индиректен начин върши услуга на ДПС и в града, наричан "бастион на Доган" - Кърджали. Местната структура на управляващите реши да сезира прокуратурата за престъпни действия и бездействие на кмета Хасан Азис и на ръководството на търговското дружество "Пазар на производителите", които водели предприятието към умишлен фалит. Привидно това би се смятало за атака срещу ДПС и един от техните ключови политици и кметове. Би било така, ако в местната структура на ДПС нямаше сериозно напрежение. И ако лидерът на ДПС Ахмед Доган лично не се беше заел с това да сложи ред в кърджалийската организация на партията и да ореже лостовете за влияние на кмета Хасан Азис. По твърдения на високопоставени политици от ДПС Азис вече е доста неудобен за Доган. А в опит да се предотврати бъдещото му избиране за лидер на кърджалийската организация, Доган дори разформирова ръководството на местната структура и възложи основно на опонентите на Азис да организират конференцията, която ще посочи бъдещия председател на ДПС-Кърджали. Така една прокурорска проверка срещу Азис би облекчила замисъла на Доган.


На фона на тези знаци в ДПС и в ГЕРБ заявяват - примирие или добри отношения няма. Дори има ругатни и нескрита неприязън от страна на шефа към Борисов, твърдят в ДПС. И напомнят, че Доган не е от хората, които прощават. Може и така да е, но след сериозния разрив между лидера на ДПС и Симеон Сакскобургготски Доган все пак направи стъпки за сближаване с царистите, като отиде на техен конгрес.


С БСП на Първанов и без БСП на Станишев


За ДПС е важно да не са още един мандат в опозиция и затова си градят мостове към потенциални партньори за бъдещо управление, коментираха социалисти. Според един от приближените до Първанов с отказа си да подкрепи вота на недоверие движението дава знак, че не иска да си сътрудничи с БСП на Станишев. Ясно им е, че със Станишев, БСП не може да отлепи от 16-17% и няма потенциал да вземе властта, коментира той. И намекна, че е имало разговори между кръга около Първанов с ДПС, но за отношенията им можело да се говори след конгреса на социалистите на 20 май.


Първанов, на когото се приписва заслугата за участието на ДПС в тройната коалиция и който спечели двата си президентски мандата с гласовете на електората на Доган, излезе преди дни със статия "Който реши въпроса за съюзника, ще управлява България", в която се обявява за нов стратегически коалиционен проект. Първанов изключва като партньори крайни, радикални партии като "Атака" на Волен Сидеров и РЗС на Яне Янев, както и ГЕРБ.


Той се отнесе и снизходително към внесения от левицата вот на недоверие, като "не достатъчно, рутинно, само допълнителна изява на аргументите на левицата и на всички онези, които отстояват бъдещето на ядрената енергетика в България".


Една от силните фигури в БСП - лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров, който вече подкрепи Станишев във вътрешнопартийната битка, преди ден отново разви тезата си, че БСП загуби от коалицията си с ДПС. "Три път загубихме изборите заради съюза си с Доган", каза в неделя Овчаров. В понеделник Румен Петков, смятан за един от най-приближените до Първанов, му отговори, че не споделя негативното отношение към ДПС на приятеля си Румен Овчаров.


По думите на Петков изявленията на Овчаров поставяли под съмнение бъдещите взаимоотношения на БСП с която е да е политическа партия, неправителствена организация, синдикати или работодатели - "защото ние казваме на всички, не само на ДПС – днес сте ни потребни и сте добре дошли за нашето партниране, утре обаче, ако интересите ни го налагат, сме в състояние да ви обвиним за всичко". Сигурно говоренето против ДПС ще се хареса на някои наши симпатизанти, но въпросът е какво правим след една година, запита риторично Петков.


"Ако показваме, че сме сами, не съм сигурен, че обществото ще ни възприеме като алтернатива", каза Петков и подкрепи тезата на Първанов за изолацията и самоизолацията на БСП - "самотата е равна на самоубийство".


Сергей Станишев, който след парламентарните избори през 2009 г. пое лично коалиционната политика на БСП, не е имал разговори с Доган оттогава, твърдят близки до лидера на БСП. Те прогнозират, че ако Станишев запази поста си в партията и тя спечели "подходящ" резултат, той ще пробва правителство на малцинството, като ще търси парламентарна подкрепа извън ГЕРБ, но без да влиза в управленски коалиции. Не е ясно обаче какъв е този "подходящ" резултат и дали БСП би имала шанс за правителство на малцинството, ако остане втора политическа сила на следващите избори.


Според близки до Станишев, ако поведението на ДПС би имало някакво влияние за двубоя Станишев -Първанов, то щяло да бъде в полза на първия, защото "повечето си давали сметка за негативите от съюза с Доган".


Наложилият се образ на ДПС като нежелания партньор, носещ гласове на избиратели, но и отблъскващ привърженици, е причината за дискретността на политиците от самото движение, които си дават сметка за притесненията на потенциалните си приятели. Още повече това важи за представителите на ГЕРБ и БСП, склонни да покажат, че четат благосклонно знаците на Доган. 


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Който се е навел на ДПС, освен ДПС-арски шут е получил и омразата на обществото.

 2. 2
  Цезар
  Рейтинг: 620 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  И все пак в политиката е възможно всичко! Абсолютно всичко!!!!

 4. 4 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  До коментар [#3] от "Вели":

  Принципно е така. Дали ГЕРБ, обаче, могат да спечелят битката, но да загубят войната при заиграване с ДПС?

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 5. 5 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Хляб няма, но поне зрелищата са в изобилие. Докато другаря Борисов на думи се бори с разбойниците депесари, парите на държавата стоят в една малка банка, близка до Доган, която пък щедро финансира медийна група усърдно ближеща задника на премиера, няма развалени заменки, няма подгонени за аферите им хора на ДПС... Дали Доган случайно се изпусна преди изборите пред телевизионните камери в онова зачукано село с което нахъса хората да накажат тогавашните му ортаци? Аз не вярвам.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 6. 6 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 733 Гневно

  Според мен отново трябва да се произнесе КС и да обяви, че ДПС е етническа партия и противоконституционна!

 7. 7 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Това е по-скоро художествена измислица. Желанието на този или онзи е едно, действителността - друго.

 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1298 Весело

  До коментар [#2] от "Цезар":

  .."ДПС - са лицемерна и Лъжлива партия"... За моя изненада, до това заключение стигнаха и просергеевското крило на БСП. Изразено публично лично от товариш Овчаров....

 9. 9 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На гербаджиите от сега им е ясно-за следващият мандат ще трябва коалиционен партньор или партньори
  В противен случай министерските столове ще ги гледат през крив макарон

 10. 10 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Глупава статия, търсеща под вола теле.

  Ми дай правителството да не си върши работата, за да не го заподозрат във връзки с ДПС.

  Да не говорим, че дали на Доган хонорарът е за Цанков камък или за други проекти няма никакво значение - пак един философ е давал кносултации за хидроложки проекти.

 11. 11 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Още когато догЪн уж изтърва фразата за порциите, и бочко я поде като мантра и зариби мат'ряла да гласуват за него, стана ясно, че те са от един отбор...........И това си беше стара отработена тактика у нас.....преди я разиграваха волен-доган. волен тури черния шлифер, скочи с/у турчулята в интервюта по ТВто, и тяхния лидер догЪн веднага започне да ги плаши, че ако не гласуват за него онзи ще ги избие....и те горките под строй заминават към урните да гласуват за спасителя си......Та общо взето така си помагат по време на избори у България.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 12. 12 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Те никога не са се карали. Няма нужда сега да се сближават. Пределно близки са си и без това.

 13. 13 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ЩЕ СЕ ВИДИ НА ИЗБОРИТЕ.

 14. 14 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Няма вечни врагове, има вечни интереси. В нашата политика най-добрият пример е управлението на царската партия в коалиция с БСП.

 15. 15 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Грешат уважаемите авторки - сближаването е налице още преди парламентарните избори 2009-а!

  Нима случайно беше раздухана медийната кампания, в която видимо пияният Доган обяснява на неколцина в едно родопско село, че той разпределя баницата в България?
  При това кампанията беше стартирана цели два(!) месеца след като пияният се е обявил за баш-тартора в страната ни?

  Или пък двамината, станали прословути с хайдутлука си министри - Етем и Чакъров - могат да се радват на днешния си просперитет без благосклонната подкрепа на другарят министър-председател?
  Не, разбира се!

  А гръмотевичните закани на другарят Борисов, че ще окауши другарят Доган заради престъплението "Цанков камък"?

  Единственото различно от 2009-а е, че Меди Доганов си има ново барбекю!

  Та общо взето другарите си се сношават от време оно!
  Пък ние упорстваме и не щем да напуснем, да им харижем земята си.

  pump it!
 16. 16 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Празни приказки на аба.
  ДПС и ГЕРБ, Първанов също, са от Шестаците в Блъгария и няма как да не играят в един отбор.
  Към тях може да запишете и Костов и авери.
  Общоте между тях е, че не ползват друг чужд език освен руски.
  Станишеф, Кунева, Мартин Димитров и пр са от другия отбор.

 17. 17 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Намериха се! Толкова дълго търсиха общия интерес! Разгеле, сега ще крадат още по-организирано!
  Евала, тарикати, 20 и кусур години ни яздите и ви харесва все повече....

 18. 18 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Не е невъзможна коалиция между ГЕРБ и ДПС догодина.Помислете!

 19. 19 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Весело

  От толкоз мерак да не сбъркат

  Моят залог е Станишев и Костов.

  и най-умният си е малко прост....
 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Че тя коалицията си е факт. Държавните пари без никакво правно основание се държат в една бездарна дпсарска банка. Предизборното мятане на реплики в стил -ти на мен, аз на теб, монопола на автобусните превози, осигурен чрез източването на бдж. За реверанс -цялата дпсарска медийна група всекидневно обслужва боце. Къде е новината?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 721 Неутрално

  А едно време думата "политика" означаваше наистина политика ...

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 22. 22 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Рънътъ праи бурбътъ! Партията рани-ний борим.

  Това бяха навремето знаменателните откровения на един лудогорски пехливанин-световен шампион по борба.

  Та и сега. ГЕРБ ще нахранят ДПС (отдавна го правят) и в замяна на това догодина ще получат подкрепата им... За да се преборят за втори мандат.
  Елементарно, Уотсън!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  "Рожденикът няма отношение към "Цанков камък". Взетите пари като хонорар са от други хидроенергийни проекти", заяви Бойко Борисов и то от трибуната на парламента"

  Че той това го каза преди 100 години в Панорама в присъствието на Местан. Това му изявление не е голяма новина.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 26. 26 Профил на ANTONIY DIMOV
  ANTONIY DIMOV
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Какъв ГЕРБ, БСП-БКП, СДС, НДСВ, РЗС,....., какви пет лева?
  Интереса клати феса ! Забравихте ли ?

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
 27. 27 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1826 Любопитно

  Хубава статия. Нищо ново. Иначе е дълга. Може и още.
  Олигархията се оглежда в огледалото и вижда облеклото и аксесоарите си.
  Мат"ряла и той гледа в огледалото и вижда облеклото и аксесоарите на олигархията, без да вижда себе си.
  Облеклото и аксесоарите се оглеждат в огледалото и се виждат като изброените партии.
  Перцептивни илюзии на възприятието, както биха се изразили психолозите.
  "Реал политик" както биха се изразили стратезите.
  Далаверата върви, както биха се изразили циниците.
  "Те мислят за нас" както се изразява мат"риала.
  Патриотите биха се изразили ... /не е за детски очи/.
  Политиката е подменена от грубо търгашество, както би се изразил един "наивник". В случая, Аз.
  И всичко е суета.

 28. 28 Профил на sixonesix
  sixonesix
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Подобни псевдо движения и партийки ще има още дълго време,за да се играе театро пред чужденците.Ама кой бяга от няколко милиона помощ,и като няма от кой друг аркадашите от ДПС са насреща.

 29. 29 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  ЕЙ ТОВА ГО НАПИСАП ПРЕДИ 6 ДНИ. Цъкайте сега минуси на Колева и Рилска...

  "Сидеров окончателно се разкри като 100-процентов рубладжия. По-интересна е обаче заигравката на ДПС. Опозиция, уж непримирима (към 2009 г.), от 2010 г., когато дамоклиевият меч на съдебното преследване на Доган беше свален с очевидното съгласие на Б.Б., ДПС стана мълчалива опозиция, за да се стигне днес до дистанциране от неотдавнашните им "коалиционни партньори" от БСП за вота на недоверие.
  Който има мозък, да чете между редовете, а именно, че някой вече трасира пътя за коалиция между ГЕРБ и ДПС през 2013 г. Което е напълно очаквано, защото политическите инженери, създали и промотирали ГЕРБ, създават подобни партии с гаранционен срок 2 мандата, като през втория предсмъртен мандат всякакви политически задръжки за пред тълпата, по-известна като електорат, падат. За пример - НДСВ.

  Ха честито на гербаджиите във форума. От 2013 г. ще се целувате с Доган."

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/04/05/1802168_opoziciiata_za_obrushtenieto_na_plevneliev_kude_e/?ref=id#comment-16

 30. 30 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ми, на бат ви Бойко, ще му е нужна сериозна "патеричка" в следващият парламент! А Доган ги умее тия работи!

 31. 31 Профил на jordan_super
  jordan_super
  Рейтинг: 233 Неутрално

  абе тоя боклук нали щеше да бие и да рита другия боклук,пак тя ква стана-минет с баклава...

 32. 32 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Че не е ли едната филиална (на БКП) партия

  партия на агента на ДС с псевдоним Сава, после мутирал в център на обръчи от фирми,

  а другата филиална партия - на члена на БКП, шофьоровардянин на Живков и после мутирал в криминален токмак?

  И не прави ли това горния текст за "сближаване" и "разделечаване" поредната казионна боза?

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 33. 33 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#10] от "kaka_ginka":

  Философът не дава съвети. Той събира колектива и менажира проекта. Препоръките ги дават тесни специалисти по няколко направления. Ама тая материя не е за всяка домакиня... Пък и не всеки филосов може да прокара такъв проект!

 34. 34 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  за да се изкара ДПС извън политиката е необходимо 2 или 3 поредни мандата да не се използват услугите им. тогава или ДПС ще са крайно бедни и без никакво влияние във вилаетите си, или Доган ще е хванал пътя и ДПС ще се е разпаднало...

  РЕФОРМИ !
 35. 35 Профил на Minddestruction
  Minddestruction
  Рейтинг: 458 Неутрално

  За мен е проблем, че не виждам какво ще се промени с изборите:
  БСП - дясна партия - плосък данък, олигархичен модел на управление, скрито сталинистка, шефовете крадат наред;
  ГЕРБ - дясно лява сталиниска(т.е. бойковистка партия) - уж строят магистрали, "спяха" и продължават да "спират" престъпността, крадат наред;
  ДПС - явни мафиоти, а на българските турци не им пука и винаги гласуват за тях. Крали са, крадат и пак ще крадат. Даже и при сегашния "антитурски" мандат пак има за тях.
  НДСВ/Пръмова - ами само гледат как да се уредят да пооткраднат повече.
  СИНИТЕ - то вече не останаха такива... (не че и те не забърсваха това онова, ама поне свършиха нещичко)

  Абе 1 или 2 (терминали)

 36. 36 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ми много ясно, ГЕРБ са циганска партия. Нали веднага след изборите 2009г. Боце спря да говори за Доган изведнъж. Май още оттогава е почнала взглядата.

 37. 37 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ГЕРБ и ДСП са глави на все същата ЧЕРВЕНА ХИДРА.
  От която не можем да се отървем вече 23 години.
  И КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ, Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ.
  За да престане да бъде матрЯл за гласуване за ЧЕРВЕНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ.

 38. 38 Профил на budubuhy
  budubuhy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Няма значение кой какъв е, няма да дойде идеалния политик, важно е обществото да разбере за силата, с която разполага и да я използва.

 39. 39 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#33:"venelingeologia"]Философът не дава съвети. Той събира колектива и менажира проекта. Препоръките ги дават тесни специалисти по няколко направления. Ама тая материя не е за всяка домакиня... [/quote]
  Ма сериозно ли Доган е управлявал проект за строителство на язовир? И кога е смогнал? Ми трябваше и Белене да му дадат да менажира, щом философи управлят така успешно подобни проекти, нямаше защо да се отказваме.
  А как разбра, че съм домакиня?

 40. 40 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#35] от "Minddestruction":

  И какво са откраднали?

 41. 41 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Още на следващия ден, след като ГЕРБ спечели парламентарните избори вестниците на Доган започнаха да хвалят Борисов и му създадоха илюзията на обичан от народа. Аз не веднъж съм подозирал мимикрията на Доган и съм се опасявал, че ГЕРБ върви към сътрудничество с ДПС. Което ще се окаже по-лошо и от ГЕРБ и от Тройната Коалиция. В крайна сметка ГЕРБ не излезна встрани от магистралата на корупция, демагогия и мързел направена от предишните правителства с активното участие на ДПС. След като официално заработят заедно България я чака още 4 години връщане на зад. Пази боже това да се случи. И не забравяйте всичко това като гласувате догодина. Време е да намерим нещо по-добро, а не по-малкото зло. И не се залъгвайте, че за да не спечели един трабва да гласуваш за друг, макар да не споделяш идеите му.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 42. 42 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Макар да беше оправдан, темата остана много болна за ДПС, всяко нейно споменаване буди остра реакция.
  Щом Доган е оправдан от ВАС - значи всякакви по-нанатъшни коментари са излишни

 43. 43 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 907 Неутрално


  " Медийната инвазия на хората около Корпоративна търговска банка започна преди около няколко години, в пика на управлението на тройната коалиция. Тогава те изкупиха последователно вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика" и "Меридиан мач".
  На следващ етап от Любомир Павлов - ковчежника на Стефан Софиянски, беше купена TV7 заедно с в. "Експрес". Групата има собственост и в най-тиражния български седмичник - "Уикенд", както и уебсайтове. Според непотвърдена официално информация Цветан Василев и Делян Пеевски контролират и сайтовете vsekiden.com и bnews.bg..

  Като прибавим ,че най-яките баданарки на Слънчо се правят от най-слузестия водещ в ТV7 през цялото това време и че във всички тези медии контролирани и финансирани от ДПС не дават прашинка да падне върху Слънчо и да помрачи сиянието МУ ми става чудно как така авторките на статията стигнаха до откритието че водата може да е и топла.
  Биенето на тупано ,че Слънчо се бори с Доган се изчерпа с бутането на един остъклен навес наречен барбекю/който май е направен отново/ и фалшивите крясъци срещу хонорара на Доган ,които всъщност доведоха до узаконяването на политическия РУШВЕТ,който философа шеф на етническата партия прибра за уж консултацията за построяване на язовир.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 44. 44 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  И аз смятам, че между ДПС и Бойко има договорки. Считам, че СРС-та с подслушването на Бойко бяха организирани от ДПС и Първанов, които сега държат Бойко на въженце. Така че, явно или не, се подготвя нова тройна коалиция - Първанов, ДПС, ГЕРБ

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1079 Весело

  Е каква е новината???
  ДПС -ченгесарска продукция + ГЕРБ ченгесарска издънка , клон на НДСВ залинялата мутренска фиданка.Та от една и съща семка едно и също се разжада.И с просто око се вижда ,че всичко се върти около публичното лице хванало прах Мулти груп.
  На запад мулти -култи тук се мулти груп /ираме..
  Та пак да попитам къде е новината??

 46. 46 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 458 Весело

  Е па Доганъ помогна на два пъти на БСП-то сега е време да помогне и на ГЕРП да изпадне от ританките ..... абе с кой са коалира ДПС, все изпада от ританките ..... примери бол, СДС, НДСВ, БСП иде ред и на гейбърите....

 47. 47 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Припомнете си,как преди изборите през 2005 година, 'честният и държащ на обещанията си' Симеон Сакскобургготски тържествено обеща, че след изборите няма да прави коалиция с БСП. И как охотно го направи уж в името на влизането в ЕС, в името на България. Даже и това можеше да се преглътне, ако непосредствено след приемането ни,НДСВ бе напуснала коалицията. Но кокалът се бе усладил и най-важното,личните имотни интереси бяха над всичко друго.
  Положението с ГЕРБ и ДПС е аналогично. Мостовете между тях никога не са били 'изгаряни',а напротив отремонтирани и строени нови такива.
  Когато фактите говорят,думите на ББорисов увисват във въздуха.Те са само за залъгване на наивниците. Даже казаното, че възможни следизборни коалиции са със сините и Кунева са прах в очите на по-горните. Той така говореше и преди,а как се коалира под масата с 'Атака', а сега и с така наречените 'независими'.
  ББорисов никога няма да се коалира със сините, защото иска да се обяви за едиствена, уж дясна партия и прави и ще прави всичко възможно,това никога да не се случи. Нищо,че заедно са в ЕНП. Ще се оправдава,че са искали министерски постове, а отговорността искал да я носи само той. А когато няма да е възможно да състави самостоятелно правителство - ще постъпи както Симеон. Безпринципно и удобно за самият него, а не на България. Трудно би обяснил бъдеща коалиция с БСП, но както неведнъж е казвал,че ДПС са най-доби кадри и дисциплина партия, за тях не би имал никакви скрупули, защото те и сега негласно са в коалиция от самото начало.
  Знаците са толкова явни и очевадни,че не е нужно да се споменват отново. Затова нека всеки един си прави изводите, но не по това какво говори ББорисов, а какво прави задкулисно и на тъмно за обществото. Гледайки ни в очите, съвсем безпардонно си призна, че е популист, без да се притесни поне от 'кумова срама' и продължава да го прави.
  Жалкото е, че и мат'ряла не се притеснява, въпреки все по-влошаващото му се дередже.

 48. 48 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#44] от "soave":

  Всичките са навързани.

 49. 49 Профил на krasimirboevski
  krasimirboevski
  Рейтинг: 458 Весело

  Е това изненадва ли някой? След "целувката на Доган" на президентските избори, която си беше за Росенчо, всички се усетихме. Развяват доганизма преди избори като бостанско плашило, а всъщност изборите са си просто спортсменска надпревара , след която се раздават още целувки и прегръдки. Иска ми се въпросът за това, че сепаратистката партия е противоконституционна да се повдигне отново, ама няма от кого?

 50. 50 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Вече и малките деца знаят накъде отиват нещата - коалция Борисов-Първанов-Доган.

  Ще позволим ли да се случи това?

 51. 51 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Гоце ще го изгонят веднъж завинаги от партията му, защото направи едно много глупаво решение и то е да оспорва лидерското място. Загубилия ще си тръгне от БСП със сигурност, а това ще е Първанов. След това ще последва и оттегляне от политиката.

 52. 52 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Стига с тоя Първанов бе! Не разбрахте ли, че по-голям национален предател от него в България няма и не е имало! Той предаде националните интереси в ръцете на руските олигарски.

 53. 53 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ГЕРБ не може да си позволи да атакува директно ДПС, защото ще консолидира избирателите му. Напротив, ДПС е в желязната хватка на ГЕРБ трета година и това започва да личи - ДПС нямат полезен ход, а ГЕРБ управлява въпреки пророчествата на Доган за нестабилно правителство, забравихте ли ги? ГЕРБ се опита първо да разплете и отнеме обръчите на Доган, а междувременно да съсипе БСП, която да последва съдбата на СДС. Чак тогава може да се мисли за повече. Случайни ли бяха етническите сблъсъци преди последните избори? Не, не бяха - това е запазена марка на ДПС.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 54. 54 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#50] от "Спеакер":

  Какъв е смисълът от Първанов в това уравнение? Какво значение има той, след като и руснаците не го бръснат за слива? Гоце и Станишев, ако бяха направили поне 1 руски проект за 4 години щяха да са фактор, сега са никой. Руснаците са излъгани и повече никога няма да заложат на тях.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 55. 55 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#51] от "alexan1234":

  Напротив, Първанов е много удобен за шеф на БСП, защото е живо олицетворение на 3-главата коалиция и е способен да мобилизира електората на ГЕРБ като никой друг. Станишев вече се изтърка и безсилието му дори като мин. председател го прави доказано безопасен и вече безполезен. Показателно е, че ББ след последните избори подкрепи Първанов, а 2 години по-рано Станишев.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 56. 56 Профил на bottiglia_
  bottiglia_
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Борисов-Първанов-Доган е изключително опасна комбинация, която ще донесе сериозен застой и власт на съмнителни фигури. БСП на Първанов, за когото се твърди, че е в близки отношения с Премиерът, ще върне България 20 години назад!

 57. 57 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#55] от "bibian":

  Да бе, защото Първанов пък никак не се протърка от фиктивност 8 години на поста си Президент! По-безличен, смешен и безинициативен Президент едва ли България ще има някога!!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 58. 58 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Весело

  Значи излиза Доган и почва да говори колко било вредно за държавата това, че упрвлява ГЕРБ и как трябва час по скоро да бъдат свалени от власт и т.н. и т.н..... Бойко Борисов хиляди пъти казва, че никога и на никаква цена не би правил коалиция с ДПС, БСП и Костов, а Г.Първанов през ден говори как негов политически враг е ГЕРБ.....и в един момент някакъв журналя илиза и пише статия за това как си били намигали ГЕРБ ДПС и Първанов и как едва ли не играели заедно...хахахахаха ама и журналята не е виновен - на него му е платено да напише статията от същите които плащат на Дневник да я публикува...

 59. 59 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  ...
  Кайман,Кайман
  Кайман не гони Кайман
  Не знам,не знам
  не знам дали съм бил там.
  ....
  Живота едни си живеят,
  а другите плуват на сухо.
  Големите риби царуват
  Каймана не гони Кайман.
  Косата ми вече е бяла
  пак съм със чаша текила
  без да съм мърдал
  от тази проклета подуенска гара.

  (Искрен Пецов и "Латинопартизани" - "Кайман"

 60. 60 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#55] от "bibian":
  По твоята логика излиза така, все едно изкарваш Първанов за перфектния лидер. Нали осъзнаваш, че този човек за 10 години нищо не направи? Същия е бивш агент на ДС и се отчита единствено и само пред Путин. Според мен той не бива да става лидер на БСП, защото ще обслужва интересите на Русия и тогава на всички останали.

 61. 61 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [58] от "نجمة الصباح":

  Така е, ама къде е тръгнал Георги Първанов лидер на партия да става! Не наяде се с власт за 10 години! Той иска да поведе БСП към Русия и Путин, докато поне Станишев според мен я води към Европа - ако ме разбираш правилно!

 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#58] от "نجمة الصباح":

  Ми щом акъла ти стига само до приказките на шефчетата на трите партии - лошо. Лошо за теб де.

  Аз лично бих погледнал дали нямат общи интереси и проекти. И хоп - имат. Думите едни, действията други. Ти си вярвай на думите, лошо няма. Трябва и балъци да има..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#62] от "Тони!":

  И кои са тези общи проекти и интереси засягащи само ГЕРБ и ДСП или ГЕРБ и БСП ? То на тази логика може да се каже : ГЕРБ спря Беляне значи има общ проект и интереси със СК.....хайде малко по сериозно

 64. 64 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  Доган дава нишани за следизборна коалиция, въпросът е дали ГЕРБ са готови да излязат в опозиция или за да останат във властта ще влязат в коалиция с антибългарската партия ДПС и партията на Кунева.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 65. 65 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Ей, тоя лидерски пост на БСП - голямо дъвкане го дъвчете! Първанов не става за лидер, най-малкото заради агентурното му минало - най-добре е да спре с политиката и да изнася лекции както дядо Желю и Петър Стоянов - това бих го посъветвал. Изтърка се вече като образ според мен.

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 66. 66 Профил на zanzibar87
  zanzibar87
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От цялата работа печели Бат Бойко, защото Първанов е достатъчно глупав да занимава партията си до месец май, когато са изборите за лидер.

 67. 67 Профил на Lana
  Lana
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#57] от "monika_":

  Много вярно!

  Мозъкът е чудесно нещо! Иска ми се всички да имаха по един!
 68. 68 Профил на kastrona
  kastrona
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е, писна ми вече от гербери, подмолни агенти на султанаи от комунисти! Какво изобщо прави в България партия като ДПС, които левитират в пространството без да е ясно каква е тяхната мисия и чии интереси обслужват? Те са просто една баластра и пълнеж, който се нагажда към по-сгодното дупе. Днес са с едните, а утре с другите. Щели да подкрепят Първанов. Ми те си го бранят като скъпоценен камък, нали е бил таткото на Тройната коалиция, който за два мандата опука сума народна пара за безрезултатни визити и за раздаване на ордени.

 69. 69 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 543 Неутрално

  много дълга статия ама доста беззъбаи плъзгаща се по второстепенни неща - а

  - нито дума за съвместната сделка с Булгартабак,

  - нито дума за депесарската банка, удвоила дела си на държавни пари при ГЕРБ

  - нито дума за легиона депесарски медии, обслужващи ГЕРБ от първия следизборен ден...

  - нито дума за догановото рамо за избора на Чехлю за президент..

 70. 70 Профил на mishon
  mishon
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#43] от "navy":

  Точно по време на тройната коалиция един след друг собствениците на медии се "предаваха" и приемаха офертата на Д.Пеевски . И така, за кратко време кръгът около КТБ стана медиен монополист (печатница, вестници, радиа, ТВ, сайтове)...

 71. 71 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#60] от "alexan1234":

  До коментар [#57] от "monika_":

  Първанов е импотентен политик. Столетница оплодена от импотентен не сме виждали, няма и да видим. Първанов е некадърен опортюнист. Това е мнението ми. Затова е удобен за ГЕРБ. Станишев провали младите в БСП, илюзията, че партията-столетница може да регенерира. Първанов ще компрометира илюзията, че БСП има опит да управлява. Ако някой може да довърши БКП това е Първанов и искрено им го пожелавам.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 72. 72 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#70] от "mishon":

  И сега Доган плаща, за да разтръби какво е казал Бате Гойко. Толкова прее* Доган ефенди не е били никога досега. Всеки си намара майстора един ден.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 73. 73 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Може да е демоде , но моето "чудене" не се променя във времето. Наред с етно-политическата "пета колона" на РТурция у нас и през неспиращият "пазар" на цигански гласове по изборите , ние манифестираме и "ОБЩ" стремеж към модерното ни и устойчиво Развитие в Общество . Ако не иде реч за нещо друго , да се чуди човек , за какво ли ползваме днешното ни Политическо говорене ...

 74. 74 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  Дообре развихрена
  журналистическа фантазия.

  Много по прозаични са нещата:

  - Депесеркото не подкрепя АЕЦ понеже не е взел хонорар за него.
  - Връзката МУТРИгруп <> Доган е ясна, а "търсенето" на Борисов в тази връзка не се получава.
  - останалото в Мътиряла е кандидат студентско упражнение.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 75. 75 Профил на kuhar
  kuhar
  Рейтинг: 402 Весело

  герберасти и депесерасти в едни гащи серат...

 76. 76 Профил на tatkoruso
  tatkoruso
  Рейтинг: 402 Неутрално

  След време/ обозримо бъдеще ГЕРБ ще остане като много други на "твърд електорат", т.е. ББ, ЦЦ, Це. Це и други няма.Аз не вярвам в избори, матряла е безумно неграмотен,а всеки се подава на купуване и манипулация.

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много сълзи, много сополи и изключително глупаво заглавие.

  Няма да има съюз между дпс/ДС и ГЕРБ на никаква цена.

  До коментар [#75] от "kuhar":

  От кухар друга мисъл не се и очакваше.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#76] от "tatkoruso":

  ГЕРБ и сега е с твърд електорат. Има си изследвания разни, но понеже на тях не може много да се вярва справка са изборите за президент. Доказа се кой кой е в политиката.

  бсп/дпс залязват, а това е най-важното.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#77] от "Росен":

  Тогава ми е любопитен коментара ти за държавните пари в дпсарската банка и услужливоста на дпсарските медии към сегашното управление?
  После можем да поговорим и за булгартабак, товарни превози, автобусните превози? Давай, па да видим ДПС точно как и къде отслабват, че изводите са други...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#63] от "نجمة الصباح":

  Ми написах ги ясно по-нагоре, ама кой ли да чете Зорничке?

  Вече три години не можете да намерите обяснение за държавните пари в Догановата банка, а това е най-малкото. Но пък най-наглото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тони!":

  Не надо подробности Тони.
  Още един мандат извън властта и с комуноиди ДС/дпс е свършено.

  Карай нещата по важност. Реда е този, който отдавна ти описвам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#81] от "Росен":

  Ти отдавна го описваш тоя ред, ама при положение, че държавата финансира пряко ДПС, чрез собствената им банка и ти да го обявяваш като "с ДПС е свършено", некак си не може да мине.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Весело

  До коментар [#80] от "Тони!":

  По твоята логика СДС е клон на БСП ( не, че не е истина ) защото примерите за далаверите на синъо-червената мъгла са безброй....а другаря Гоце на който услужливо не му извадихте досието, а после един циганин призова да се гласува за него защото бил по малкото зло да си го направи почетен член на сектата ....хахахахаха А колкото до банката - тя от многоооооо време е на ГЕРБ, но не се управлява от келнер като Сл.Христов както беше по ваше време......- направете си update на чипа

 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#83] от "نجمة الصباح":

  Банката е на Герб щото ДПС и Герб са едно, и това е факт, който виждам, че вече не оспорваш.

  Колкото до СДС - виж разликата - аз ти дадох конкретни примери, ти даде чутовното -"безброй". Стой си там в мъглата на безброя и продължавай с лизачеството на Боко Турский.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  То на практика имаме три читави партии, две наистина партии БСП и ДПС и една лидерска ГЕРБ..... с читав лидер засега...
  Като се има предвид яката криза дето ни "подариха" брюкселските зелки, никой не може да разчита да ни "аправи за 800 дни".... така че коалицията му е майката...

  В БСП си играят кой по лидер и защо, значи засега остават ГЕРБ и ДПС в коалиция, ако искат да са на власт .... властта е хубава работа, опозицията напротив... (справка питайте Лостов)
  Кунева няма шансове, освен още повече да "разводни" резултата и да циментира коалицията ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 86. 86 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#84] от "Тони!":

  хахахахахаха примерите който вие давате са идеални за кварталния клуб на пенсионера или за кварталната кръчма, но не и за някъде другаде защото са подкрепени не от някакви доказателства, а от празни приказки и шменти капели И ако някой ви се връзваше на глупостите - да ви разбере човек защо ги драскате, а то.....едно и също всеки ден от сутрин до вечер по всевъзможни новинарски сайтове и форуми, а ефекта - 0 ( нула )

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Весело

  До коментар [#86] от "نجمة الصباح":

  Празните приказки в случая - извадки от БНБ, плюс изказвания на Бойко.

  А герберастката конкретика - "безбройно"
  Аре потъвай

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Боже! Ябе за толкоз години не се ли научихте да не смятате ББ за идиот. Каква мъчителните с тези размишления за "знаците" АЕЦ, Горубсо и даже Сдружението на общините Верно криза на въображението, ама чак толкоз

 89. 89 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#87] от "Тони!":

  Хахахахахахахахаха ти си зомби класик При това зомби от най маргиналната и фанатична секта - драгалевската...аз не знам дали ще потъна, но най хубавото е че вие сте потънали...при това така сте потънали, че изплуване няма, па ако ще и по 24 часа да драскаш по форумите

 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#89] от "نجمة الصباح":

  Зомби, ама с факти. Ти си оставаш малоумен гербер - боко винаги е прав, дори когато съвсем открито си признава връзките с ДПС. Той много добре си познава матряла - тъпи до съвършенство, знае, че спокойно може да им плюе в лицата, те ще го обявят за чудо божие.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#90] от "Тони!":


  [quote#90:"Тони!"]Зомби, ама с факти. [/quote]

  Би ли бил така добър да подкрепиш с факти че Корпоративна банка е на ДПС ? Или някакви други факти за връзки м/у ГЕРБ и ДПС...ама да е нещо сериозно, а не драсканици по блогове и блогчета и умозаключения на зомбита....

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#91] от "نجمة الصباح":

  Ами остава тогава да приемем твърдението, че Цветан Василен няма нищо общо с ДПС, купувачите на Булгартабак също

  Кажи че нямат, кажи

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#92] от "Тони!":

  Чакай бе ами лидера на секатата беше министър на финансите в правителство подкрепено от ДПС и дай по тази логика гуруто да е човек на Доган....или пък като гласувахте заедно с тях и с комунистите вот на недоверие значи че сте техни хора ли Aко ще даваш конктретни доказателства давай, но ако ще говориш кръчмарски шменти капели няма кой да те слуша....

 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#93] от "نجمة الصباح":

  Не бе не, ти кажи - има ли нещо общо или няма, нали казвам - приемам твоето твърдение без да го оспорвам. ПРосто ми се ще да го напишеш - Цветан Василев няма нищо общо с ДПС и приключваме спора, като се съгласявам с теб. Кво се обясняваш като ученичка за СДСта и подобни. Аре - казвай си позицията - има или няма общо с ДПС?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#94] от "Тони!":

  Не мога да кажа защото няма нищо черно на бяло. Ако имаш доказателство ще ми бъде любопитно да го видя

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Весело

  До коментар [#95] от "نجمة الصباح":

  Я, какъв отворко беше и как спадна като спукана топка


  Та да видим малко конкретика? Отговори си на следните въпроси -
  Държавните пари в КТБ ли се държат?
  Имало ли е конкурс за избор на банка?
  Има ли разследване за този избор на банка от ЕК?
  Борисов обяви ли в противоречие със Чл. 152а от Закона за кредитните институции, че КТБ ще фалира, ако изтегли парите от там?

  Ей така - без доказателства. Едно просто - да, не.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тони!":

  Ама аз ви помолих да дадете доказателство за това че тази банка е на ДПС, както и за нарушения на банката и т.н. Ако не можете да го направите разговора става на ниво квартално клубче на пенсионера....

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Весело

  До коментар [#97] от "نجمة الصباح":

  Мрън,мрън,мрън


  Разговора с гербер винаги е на ниво търкаляне в калта, та ако го докараме до ниво клуб на пенсионера ще е голям успех. За теб, не за мен.

  Признавам силното си поражение в спора, че не дадох доказателства за собственоста на тази банка към ДПС. Тя със сигурност няма нищо общо. А това автоматично оневинява и всичко останало от предишния ми пост - то няма вече никакво значение, след като няма изрично доказателство, че Цветан Василев например има собственост в ТВ 7 и още няколко други медии и ИПК Родина, които пък също няма никакво доказателство, че са на Делянчо и на Иренка, които пък също нямат нищо общо с ДПС, дори единия не е депутат от ДПС.

  Печелиш убедително

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#54] от "bibian":

  Гоце овладее ли БСП това ще се случи на 100 %, всеизвестно е приятелството му с Бойко. Не че ако Станишев остане на власт няма големи рискове да се случи същото.

 100. 100 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Не случайно съм против влизането ни в шенген зоната защото хората едвам свързват двата края и изобщо не им пука че могат да отидат до Рим за уйкенда !!! Пълен сол т***к е този ЕС за мен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK