Паническа активност (в очакване на евродоклад и избори)

Вътрешният министър за братя Галеви - "няма данни да са напуснали страната, но всичко е възможно."

© Анелия Николова

Вътрешният министър за братя Галеви - "няма данни да са напуснали страната, но всичко е възможно."Само за седмица ангажираните с борбата с високата престъпност институции ни обсипаха с толкова акции и обяснения, че който не е чул за шетащите из същите институции европратеници, се е запитал дали нещо необичайно не се е случило.


След операциите за подкупните митничари, задържаните 67 кг. кокаин, окончателните присъди на "братя Галеви" (Пламен Галев и Ангел Христов), арест на Алексей Петров, пускането за световно издирване на Христофорос Аманатидис -Таки, посрещането на мисията на Европейската комисия сигурно е вървяло по сценарий.


Чакаме ви. Има място на плажа.* 
И когато братя Галеви и групата им трябваше да влезнат в затвора, се оказа че първите двама са изчезнали. Това очевидно свари неподготвени и най-приказливите от компетентните органи. Дори вътрешният министър Цветан Цветанов, който винаги е имал готови обяснения и виновни за всеки гаф, този път не уцели "верния тон": "Няма данни да са напуснали страната, но всичко е възможно."


"Всичко е възможно" (когато "Галеви" имат забрана за напускане на страната), изречено от вицепремиер и силов министър, звучи като слоган на объркана, обезсилена и обхваната от паника държава. Фиксирана единствено в идеята как изглежда в нечии очи. Явно очите са на Брюксел (предстои поредният и изключително важен доклад за напредъка в правосъдието и вътрешния ред), и едновременно в очите на "народа" (предстоят избори, макар и догодина).


Дали имам присъда, кой кой да ми каже? Аз вървя по света и подсвирквам си даже.*


С изчезването на Галеви, стана ясно, че държавата няма механизъм (или компетентните органи нямат ресурс), който да гарантира, че произнесените присъди се изпълняват. Не е изключено реалността да е още по-страшна, тъй като никой не е изнесъл официални данни колко подобни случаи има на други осъдени, които са се покрили междуврменно, но са по други "незнакови" процеси и затова не са във фокуса на вниманието..


Опитите за обяснения и демонстриране на увереност ("рано или късно ще ги хванем" - премиерът Бойко Борисов) сътвориха многосериен спектакъл с кулминация в неделя с изявлението на зам.-правосъдния министър Деница Петкова, че Галеви можело и да не знаят, че са осъдени. И "да се явят за изпълнение на наложеното наказание и да твърдят, че едва сега са научили". Признание, че държавата не може (не знае как) да осигури влизането в затвора на осъден.


Не сме изчезнали ние. Правосъдието изчезна в България.*


Прокуратурата замълча с изключение на изявлението на главния прокурор, който посъветва "да четем все пак законите", от което не стана ясно защо все пак обвинителната институция не е поискала промяна на мярката в задържане под стража пред втората инстанция. Не е имало данни, че ще се укрият, законът е категоричен, добре. Но същата прокуратура можа да поиска (и съдът се съгласи!), да бъде отново задържан Алексей Петров, без да има не само данни да се укрие (което потвърди и съдът), но и без дори да има образувано дело за натиск над свидетели, което беше прокурорското основание за новия арест.
(А щом като самата прокурорска институция се вкарва в противоречива практика, ползвайки закона, когато както й е удобно, олеква и позоваването й на закона. И щом като самият съд се оставя да бъде обект на "наложени от момента" внушения, нека не се оплаква, че го натискат или го посочват за вечния грешник.)


Стенограмата от заседанието на правителството на 9 май пък блести с основната идея, която премиерът изрично обобщава от време на време, за да не остане недоразбрана: да чуе народът, че не е правителството виновно (респективно МВР) за изчезването на "Галеви",  че виновни всъщност няма, а цялата беля иде от пустата необходимост да спазваме европейските стандарти. Ако не бяха те, можеше друго - "щом  съдията удари с чука и даде осъдителната присъда, идва съдебната полиция, слага белезниците и откарва в затвора". Това препоръчва Борисов на зам.-правосъдния министър Деница Петкова.


Разговорът между нея и премиера е като от урок по заобикаляне на проблем и (уж) недоизказано хвърляне на отговорност върху съда. За целта всякакво говорене става допустимо - зам.министър Деница Петкова (съжалявам, но пак тя) стига дотам да уверява, че тя "лично като съдия" би ги задържала при осъждането на втората инстанция. Но пропуска да отбележи, че за целта би трябвало да е сезирана от прокурора.


МВР пък изведнъж се показа много загрижено да не допусне полицейщина, за да оправдае бездействието си по случая. Щеше ли да е полицейщина да се поставят осъдените още през юли 2011 (макар и с невлязла в сила присъда) "Галеви" в схема за превенция? Ще убеди ли някого МВР, че не е могло да намери формални, тоест законови основания за това? Къде й е оперативната информация на полицията за "братята"? Ако службите си вършеха работата, от която има смисъл и за която им се плаща, гафът, заради който сега ни се смее светът, а Брюксел не пропусна да вземе отношение чрез изявлението на говорителя на Еврокомисията Марк Грей ("важно е подобни случаи да водят не само до осъдителни решения, но и до излежаване на присъдите"), нямаше да се случи.


Гриша, да помагаме?*


След провала с "Галеви" МВР изведнъж "проима" оперативна информация която да осигури някой и друг арест. Е, не точно арест, но привикване в полицията на един, естествено от проминентния контингент – Митьо Очите, и зрелищно изваждане от колата му  на друг – естествено приближен на прочут подсъдим (Алексей Петров) – Антон Петров -Хамстера.


Механизмът е отигран: тъй като оперативната информация не е достатъчна за обвинение, но пък акцията би прозвучала сензационно, особено с мотива – че подготвяли убийството на високопоставен полицейски началник, ще се подскаже неясно и обтекаемо на медиите, че двамата са задържани (каквото и да значи това за ухото на широката публика, дори е най-добре тя да не е наясно какво точно означава.) Така официалните институции хем не са отговорни – те не са обявили официално, че двамата са арестувани заради подготовка на убийство на шефа или зам.-шефа на ГДБОП, хем в медиите пише и се съобщава, че тези лица са задържани.


После ще се окаже, че изобщо задържане под стража не е имало, а е имало подписване на предупредителни протоколи! (Такъв съм подписвала и аз в уверение, че гостите ми няма да вдигат отново шум.) Но нали вече сме пошумели, а шумът малко е поизместил чуденето на публиката около безсилието на държавата пред изчезването на "Галеви".


Друг класически номер е пускането на силна тема, която да отвлече вниманието. И миналия четвъртък новините на националните телевизии започваха с аферата "Захар", смесваха я със съобщенията за осуетен атентат срещу висш полицай и след това споменаваха, че и братя Галеви още не са открити.


Така медиите, особено националните електронни, които са най-масови, могат да бъдат използвани като средство за рисуване на паралелен пейзаж, който трябва да подмени или поне поукраси реалностите.


Залавянето в Абу Даби на сочения за крупен организатор на наркотрафик Таки (Христофорос Аманатидис) донесе глътка свеж въздух за правоохранителната система. После вътрешният министър заговори обилно, но неконкретно, за "кокаиновите крале", допълвайки, че в момента "МВР работи по документиране на престъпната дейност на емблематични фигури от годините на прехода". Запитан дали има предвид Таки, вицепремиерът отрече. И  добави, че става въпрос за "много по-голяма фигура от Таки". Загадъчност. Да я изясняват медиите. Ефектът е почти постигнат. Заглавията и предположенията заваляват.


Операцията на ГДБОП в офисите на "Литекс комерс" на "добре известния български бизнесмен" Гриша Ганчев, както го нарече финансовият министър, изпреварвайки с няколко часа арестите на шестима директори, включително и сина на бизнесмена, вероятно е била готвена отдавна. Или поне не от сега, както предположиха медии, е имало данни в ДАНС за укриване на данъчни задължения при търговията със захар - Гриша Ганчев е захарният крал не от вчера, а от две десетилетия, но не се е предприемало нищо. Сега можем само да гадаем дали операцията започна в най-подходящия момент с оглед на крайния ефект. Или стартът бе свирен панически, с оглед ефекта пред намиращите се в България евроексперти...(Въпросът по принцип за адекватността на момента на акциите е  важен: наблюдатели юристи продължават да смятат например, че операция "Наглите" (за отвличанията) е щяла да доведе до разкриване на протекциите над похитителите и да даде следа към парите от откупите, ако не е била проведена точно в онзи момент...)


Без медиите гафовете на властта, оскърбителни за знаещите и лумпенизиращи за цели слоеве от населението, което не е вещо в правоохранението и правосъдието, не биха отминавали без последици. Когато въпросите отмират, провалите са забравят, или се затрупват – обичайно под следващи гафове и провали. Които могат да бъдат замазани със следващи панически ходове, родени "на момента".


Защото сред паниката на държава, в която всичко е възможно, а заветната цел е да си осигури по-добър следващ доклад от Брюксел, не може да се появи рационално, ефективно действие. Паниката, сама по себе си нерационална, може само да рисува паралелни на реалния живот светове.


* Вътрешните заглавия са от фалшифия профил на Пламен Галев в Twitter.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Винаги е изключително приятно да прочетеш толкова директно казани истини без спестяване на нищо като колоните на Владимирова.
  От собствените си наблюдения с които не ангажирам никой, подобни хора в България които пишат така мога да ги изброя на пръстте на едната си ръка.
  Затова респект и поклон - за гражданската позиция и за журналистическата чест.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 2. 2 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Запознайте се с новото правителство. Същото като старото.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 3. 3 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "...провалите са забравят, или се затрупват – обичайно под следващи гафове и провали"
  ---------------------------------------
  Това описва цялата политика на това правителство.

 4. 4 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Интересно, какво стана с комбайна? Нещо не разбрах, разследва ли се, дали не са "минавали" и други до сега? Говори се за поне 5-6 броя

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 5. 5 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Бива, добра е статийката

 6. 6 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Статията любезно събира камъните от двора на съдебната система и незнайно по каква логика, ги прехвърля в градината на правителството.

  А логичният завършек би бил един призив за директен избор на съдии.

 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Петя Владимирова, „Като ми пееш, Пенке ле, кой ли те слуша?" и “Лозето не ще молитва, а иска мотика”. Живот ли бе — да го опишеш? Живот ли бе — да го разровиш? Разровиш ли го — ще мирише и ще горчи като отрова.

 8. 8 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1177 Весело

  аФторката си мисли че е направила нещо, но всъщност е нищо.
  Както се казва:
  Едно време с пачи пера писаха златни мисли, а сега със златни пера пишат пачи мисли.

  Още веднъж аФторката да прочете стенограмата на МС.
  Там ясно се казва кой е виновен Прокуратурата !

  А иначе стахановски труд за евродоклади с екшън планове пишеше Станишев.

  Факт е че заловените 67 кг. кока, ще предизивкат вълна от отстреляни босове.
  Факт е че до сега Алексей Петров се е разпореждал с всичко в държавата, а сега е в ареста !

  аФторката пак да се постарае да пише, но с пачи пера, не със златна писалка !

  Бягството на Галеви е подготвяно от много хора от върхушката на БСП инейните агенти в съд и прокуратура.
  Дали Р.Пет. би се притеснил ако те се разприказват за срещата си ?...

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 9. 9 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 684 Весело

  Няма лошо...затова сме в ЕС...да ни ръчкат за да влезем в крак...само дето при комунетата това не действаше

  bigman
 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#1] от "Десен":А за мен похвала,последният и абзац е с мои думи

 11. 11
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "kaka_ginka":

  Това коментарче [#6] е по-скоро за булевардно-площадна реч и е безвкусен образец за патологично нагаждачество към лъжливи „политици“.

 13. 13 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#8] от "ironhorse":

  само факта че ни управлява премиер от бивщата сик си пропуснал а да и фата че на тим никой нищо не им прави или факта че боко е пудела на златев абе факти кой го интересува

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  Паника! И ще нараства! Сега заради доклада,Скоро заради изборите....Ще става интересно!

 15. 15 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 515 Любопитно  На кой в Европата сега му пука за нас !

 16. 16 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Не може да се каже, че съм голям фен на сегашната власт, но специално за Галеви не виждам правителството да е виновно с нещо. Системата е дефектна и дава такива резултати.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 17. 17 Профил на avalon_j.n.
  avalon_j.n.
  Рейтинг: 458 Неутрално


  "Магаре боб яде ли?"

  Или за 23-три годишната "ХАРИЗМАТИЧНА ГАЛЕВИЗАЦИЯ" на повседневното мислене и свързаните с него силите , средствате и методите за постигането на икономически, властови и "културен" авторитет!..

 18. 18 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Стига с тез подигравки! Хората толкова си могат (на всякакво ниво, не само правителството)

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 19. 19 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Братята Галеви не са никакви братя! Оттам трябва да се запо4не... това е много важен момент...

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 20. 20 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Да си продължа мисълта, че виждам хейтърите ме "налазиха".

  Значи, за какво става въпрос. Това е лично мнение, но ми се струва, че е по-добре двама осъдени престъпници на свобода, отколкото хиляди неосъдени по затворите. Щото, ако някой пита Цветанов или МВР, те биха казали, че на някой, като му се повдигне обвинение мястото му е в затвора.
  Пак казвам - по-добре двама такива вън, отколкото холяди неосъдени вътре.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 21. 21 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Няма значение какво става с еврото, техни си проблеми (на еврозоната). Но ЕС е единственагта ни надежда, че тия, дето ни управляват могат малко по малко да влязат в час.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#1] от "Десен":
  ...в България които пишат така мога да ги изброя на пръстте на едната си ръка...
  ...на пръстте... ?
  Е това е да не можеш да броиш и да използваш само пръстите на ръцете си. (Дори не можеш да броиш дотолкоз, а само до пръстите на едната си ръка.) Умният човек не би излагал невежеството си и неграмотността си на показ. Дори е оцветена в жълто.

 23. 23 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "ironhorse":

  Предполагам, че знаеш пословицата - кредецът вика дръжте крадеца.
  Кой е казал, че е виновна прокуратурата - Боко и МС. Приказват, това, което им отърва. Като не четат законите, ще плещят глупости.

 24. 24 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 447 Неутрално

  До коментар [#16] от "Митко Василев":

  Ми от 3 години са на власт, да бяха оправили ситемата. Мандатите са за 4 години, ако им трябват 20 за успех да бяха учредили една диктатура. Ма то и за диктатура се иска акъл, та и за това не стават.

 25. 25 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Разстроено

  До коментар [#24] от "Kurt":

  Тука е така. Я се огледай и ми кажи, виждаш ли нещо, което не е наред от години, случайно да е било оправено - правосъдие, здравеопазване и т.н. Това е положението. И по 50 години да са мандатите, този народ може толкова на този етап.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 26. 26 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  Поздравления за автора, но и тази медия гърмя със:
  - радиация абсурдна теория при параноичния контрол в ЕС,
  - 200 млн. ддс от захар невероятна сума за мащабите в БГ,
  - 100млн. Кокаин, реална сума около милион и т.н.
  С две думи номерата минават и заради самите нас. Просто хората съвсем огладняха и леко се пробудиха, но мислещите са единици или по-точно всеки се спасява поединично.

 27. 27 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Специални благодарности за Петя Владимирова. Развива се тази журналистка! В началото бе малко плаха (но и тогава бе компетентна по въпросите, за които пишеше), сега бие право в целта.

 28. 28 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "Митко Василев":Пълна подкрепа на казаното от вас.И въпрос към тези с минусите:Настина ли смятате,че е по-законно и в интерес на обществото прилагането на максимата-"по-добре няколко невинни в затвора,от колкото един виновен на свобода" ? Така ли бихте мислили вие с минусите,ако невинни бяхте попаднали вие в затвора?

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Поздравления за статията. Има няколко журналисти в България, които са чест за професията и Петя Владимирова несъмнено е между тях.

 30. 30 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#12] от "latcho59":

  Ако ме интересуваше каква е оценката ти за коментара ми, сигурно щях много да се разстроя.

 31. 31 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Паническо писане на поръчкови статии.

  Няма шики-мики.
 32. 32 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Оаканата власт е на ход!

  apoloniy
 33. 33 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Комунистите винаги са били и ще останат некадърни ... няма значение как се наричат или каква длъжност заемат - ще ги познаете по делата ...
  Когато години наред се отглежда "елит" от тройкаджии и връзкари ... се стига до момент като сегашния,когато комунистите нямат алтернатива ... защото те са всичко с което разполагаме.

  Liberate Your Mind!
 34. 34 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 447 Неутрално

  До коментар [#25] от "Митко Василев":

  Почти нищо не е "оправено", съгласен съм с теб.

  Не обиждай народа ни. За момента е позаспал, но не му е за първи път. Като се събуди, може и чудеса да прави. Но и ние с теб сме от този народ, и ако в момента е задрямал, то вината е и наша.

 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#20] от "Митко Василев":
  По-добре един престъпник на свобода, отколкото един невинен в затвора!
  По-добре един невинен в затвора, отколкото един престъпник на свобода!
  Кое от двете е валидно у нас, може сами да си отговорите, а оттам и на въпроса - В каква държава живеем?
  Повече нямам какво да добавя, освен това, че ние живеем така, както самите позволим.

  По-добре е да бъдат оправдани хиляда виновни, отколкото дори само един невинен да бъде осъден на смърт - Моисей Маймонид.
  Римското право - По-добре 5, 10, 20, 100 виновни да останат на свобода, отколкото един невинен да бъде осъден на смърт.
  “Нека всички обвинители да разберат, че не могат да предявяват обвинения освен ако не призоват благонадеждни свидетели, не представят заключителни документи или косвени доказателства, които водят до необорима вина.” Code, L. IV, T. XX, 1,1,25.
  “Благородният Траян пише на Юлий Фронтонус, че срещу никого не трябва да бъде предявено обвинение в негово отсъствие, защото е по-добре да оставиш виновният ненаказан, отколкото да осъдиш невинен.” Dig.L. XLVІІІ, Tit. 19, 1.5.
  “При всички случаи на съмнение трябва да се предпочете по-леката присъда” Dig.L. L, Tit. XVII 1.56.
  Прилагането на този принцип от Римското право се олицетворява от анекдота за император Юлиян: “Обвиняемият Нумериус единствено отрича своята вина , виждайки, че няма достатъчно доказателства срещу него. Възмутен обвинителят се обръща към Юлиян с думите “ O, знаменити Цезаре, ако е достатъчно да се отрича, тогава какви са последиците за виновните?” На тази реплика Юлиян отговаря “ Ако е достатъчно да се обвинява, какви ще бъдат последиците за невинните?”

 36. 36 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#23] от "focusnik":

  Ама да, разбира се. Няма нищо по-нормално от това, след прочитане на присъда полицаите да нахълтат в съдебната зала и без разпореждане на съдията или искане на прокурора, да отмъкнат подсъдимия в затвора.

 37. 37 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  [quote#20:"Митко Василев"]Пак казвам - по-добре двама такива вън, отколкото холяди неосъдени вътре.[/quote]
  А защо ви хрумна точно тази алтернатива - звучи доста изсмукана от пръстите, като оправдание на това, което се случи. Не е ли по-добре двама такива вътре, а хилядите неосъдени вън?

 38. 38 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#20] от "Митко Василев":
  "В момента, в който съдията удари с чука и даде осъдителната присъда, да идва съдебната полиция, да слага белезниците и да откарва в затвора" - това е поискал премиерът Бойко Борисов на редовното заседание на Министерския съвет в сряда от зам.-министъра на правосъдието Деница Петкова, а тя му е обещала.
  Веднага да се измени ЗСВ и съдията да влиза в залата с чук в ръката. Да се направи спешно конкурс за купуване на чукове. Премиерът е дал разумна идея за революционна реформа в правосъдието.
  http://www.rodina-bg.com/im_news/2175_osn.jpg
  „Пинк Флойд Стената“ (на английски: Pink Floyd The Wall) е британски драматичен музикален филм от 1982 година, режисиран от Алън Паркър по сценарий на Роджър Уотърс, базиран на концептуалния албум на рок групата Пинк Флойд „Стената“. Този албум не е издаван официално в България, но е добре познат на българската аудитория.
  http://vbox7.com/play:ff937226 - Пинк Флойд - Стената

 39. 39 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  За първи път чета такава статия в този сайт. Нещо да не се е случило и при вас Дневник? Или просто някой пич се възползва от липсата на нощна цензура? Яко 666 от мен

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Г-жо Владимиров, мила редакция, не че нещо, но както вие питате: защо точно сега? Защо не ни го казахте вчера, миналата седмица или преди месец? Не, че герб не са такива каквито са, каквито ги описвате, но да не би да идват избори? Да не би да ни е нужен нов спасител? Да не би това да многоуважаемата(от кой ли?) Кунева?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 42. 42 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 684 Любопитно

  [quote#6:"kaka_ginka"]А логичният завършек би бил един призив за директен избор на съдии. [/quote]
  Ъм, ама защо само на съдии? А на прокурори? И какъв е механизмът за промяна?

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 43. 43 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#39:"riodio"]

  За първи път чета такава статия в този сайт. Нещо да не се е случило и при вас Дневник? [/quote]

  Иде ден на съд!
  И никой не иска да е с висящите по дърветата.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 44. 44 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 888 Неутрално

  [quote#28:"molesan2"]Настина ли смятате,че е по-законно и в интерес на обществото прилагането на максимата-"по-добре няколко невинни в затвора,от колкото един виновен на свобода" ? Така ли бихте мислили вие с минусите,ако невинни бяхте попаднали вие в затвора? [/quote]
  Тази логика ми е странна. Вкарването на двама осъдени в затвора след произнасянето не означава по никакъв начин че хиляди трябва да влязат невинни в затворите. Някой си измисля някакви абсурдни алтернативи. Ами в същия стил можете да напишете "по-добре управлението на ГЕРБ отколкото цунами да залее страната" или "по-добре Борисов на власт, отколкото земетресени от 9-та степен по Рихтер", или "По-добре икономическата политика на Дянков, отколкото да изригне вулкан в центъра на София". Мога да ви подскажа още идеи за оправдаване на това, което прави ГЕРБ - можете да го сравните с ледников период, с падането на голям астероид, с всемирния потоп, и във всички случаи извода ще е ясен - по-добре управлението на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#43] от "др. Иванов":

  Мдааа, котарака е болен, пари няма и мишките танцуват. Ще се избира нова евро-маца, която после случайно ще пристане я на стария котарак, я на старата свиня - бкп.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 46. 46 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Весело

  Като изключим въпросния слоуган, статията е великолепна, поздрави на авторката.

 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Когато преди 3 години всички ентусиасти гласуваха против комунистическото продължение никой не даваше да се помисли, камо ли да се изговори, че ГЕРБ са следващият ешалон от червени приспособенци, познати под подобното име - комуноиди.

  Та днес както е видно след построяването на 25 километра път, една зала, 12 спортни площадки с телено ограден асфалт 8 пребоядисани стари детски градини и недовършен околовръстен път около София превърнал се в плавателен канал при първият дъжд.

  Но не реформирал системите, а само замазал провалите и пукнатините и неуспял да почисти и нарочно покрил, появата на голямата корозия от долу правеща ги негодни. Нарочно и най-вече от страх за мандатноста си.

 48. 48 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И да, мила редакция, видяхме специално отношение към Кунева, нещо което по принцип би убягнало на по-ненаблюдателните, нещо което е лек страничен ефект, незабележим, но добър маркер. Колко свободни са медиите в България?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 49. 49 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#39] от "riodio":

  И аз така, направо съм изумен!!! Това е нечувана смелост от издание на Икономедията....

 50. 50 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#41:"zrenaxby"]Защо не ни го казахте вчера, миналата седмица или преди месец?[/quote]
  Госпожа Владимирова ги говори тез неща от години. А сега, защото всяко ново още по-голямо оплитане на Цвъцко в калчищата си заслужава коване.

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 51. 51 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#48] от "zrenaxby":

  Ммм не съм убеден, че имат уклони към Пръмова. Нима не е истина всичко тука написано ???

 52. 52 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#51] от "kornephoros":

  А аз съм убеден, че ти имаш. Нима не е истина всичко написано от мен? Нов спасител за масите, нов месия, този път от женски род. Бтв, ако не стане с титулярния кандидат има и един резервен.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 53. 53 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#43] от "др. Иванов":
  Иванов, ....Петя винаги е била като самурайски меч, ...остър, светкавичен и безмилостен. В края на миналата година се опитаха май да й затворят устата. След напускането на Любослава Русева. Почти 2 месеца нямаше публикация от нея. Отново е тук, ...и е същата, ...и е едно от малкото неща, заради които отварям "Дневник".

  Свобода за СЛАВЕНА!
 54. 54 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#20] от "Митко Василев":

  Знаеш ли (позволявам си "ти" колко си прав? В хиляди пъти по-добре за тая нещастна държава е на тия двамата да не им издържат нервите и да избягат. Защото иначе ще продължат да ни деморализират с присъствието си дори в затвора. Защото знаем, че и от затвора се контролират нещата в България. Толкова голяма услуга ни чинят, като се крият, че ако знаеха, щяха да се предадат !!!

 55. 55 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Весело

  До коментар [#54] от "kornephoros":

  хахаха, едва ли "добруването на отечеството" им е приоритет на тия двамцата, но ме разсмя

  Бладодаря.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 56. 56 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Паниката е по-скоро заради случилото се на частичните избори в Кюстендил, отколкото заради очаквания критичен доклад от Брюксел.

 57. 57 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 627 Гневно

  "...провалите са забравят, или се затрупват – обичайно под следващи гафове и провали"

  ооо, далеч не е така
  Провалите се превръщат от пропагандната машина в успехи, а следващите гафове и провали - в нови успехи.
  Спомнете си, когато издавиха хората в село Бисер, а Батмана Бойко се яви като спасител!
  Гьобелс пасти да яде

 58. 58 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  По-голям срам за правораздаването и лично за МВР - Цветаров няма!

  Да му избягат лица с присъда.

  Това е за оставка, а той очаква положителен доклад.

  Има нещо анормално и алогично във всички действия дотук.

 59. 59 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И още нещо от теорията на конспирацията. Щом се налага Дневник да уточняват, че изборите са чак 2013, значи има някаква неяснота, макар че датата е закована в закон.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 60. 60 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#52] от "zrenaxby":

  Нямам. Ня-мам !!! То Кунева не може дори да играе на спасителка. Не и след този, който сега играе. А и цялото й сияние на брюкселска светица биде развенчано и хвърлено в калта от предаването за нея, което една от пожарникарските телевизии (в която играе и Николай Бюреков) излъчи преди президентските избори.
  Аз (ако те интересува) за съжаление нямам пристрастия към политици и партии. Защото всички политически сили ми се струват под равнището ми (не че то е кой знае какво, просто тяхното е много ниско). Дори ВМРО и Зелените, които са най-близо, са далече от елементарни понятия ...

 61. 61 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#60] от "kornephoros":

  Е аз очаквах да кажеш, че имаш. Леле колко съм бил наивен
  Той нямал пристрастия. Що така бе, от какво те е срам, от Кунева ли?
  Аз не съм видял тук един полит-трол да каже - да подкрепям еди си кой - все са аполитични, безпартийни, безпристрастни. И все плюят някой и защитават друг.
  (бтв, за да няма съмнения гласувам за ДСБ, същото това дето вече 1 година подръжниците на пръмова го копате)

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Гневно

  [quote#20:"Митко Василев"]Пак казвам - по-добре двама такива вън, отколкото холяди неосъдени вътре.[/quote]

  Прав сте напълно, но след милиони похарчени за слухтене (СРС) не можеха ли да ги подслушват и следят за да знаят къде са във всеки момент преди окончателната присъда? Къде им е оперативната информация за Галеви, а такава има за Очите и Хамстера?

 63. 63 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мани":
  Проблемът не е в Петя, проблемът е колко често в една медия се публикуват статии на автори като нея. Всеки редактор знае кой как пише и възлагайки на определени хора ежедневните новини ти без да скърцаш със зъби си движиш автоцензурата.
  Нека погледнем утре колко вестници или медии ще разработят темата:
  Премиерът обвинява БСП в купуване на избори. Нещо рушащо Държавата, защото подмяната на вота на хората е нарушаване на основно право.
  Колко медии ще се учудят как шефът на МВР прави агитация, а те взели че зад гърба му купили изборите и т.н.

 64. 64 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#61] от "zrenaxby":

  Бтв аз гласувам винаги за Зиленити... Не за тая суха чушка със сигурност!

 65. 65 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#55] от "Митко Василев":

  Това е като отлагането на нашето влизане в Шенген. Колкото по-зле за хората с власт, толкова по-добре за нас. Така си мисля аз, щото те само от бой разбират. И понеже (ти ли го каза или Курт, вече забравих) ние сме доста търпеливи към всякакви беззакония, поне външните фактори да правят нещо ...

 66. 66 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#64] от "kornephoros":

  Интересно - гласуваш за зелените, възхваляваш форумно кунева. И пак се издаде - тея три 2-3 минуса да не дойдоха от въздуха?
  Поздрави на сульо.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 67. 67 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 627 Весело

  Бравно, прекрасно написано, а истината е болезнена и се коментираше от първия момент тук

  Fortuna favet fortibus!
 68. 68 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#66] от "zrenaxby":

  Ами не съм възхвалявал Кунева, а казах, че и статията не я възхвалява. Не я и споменава!
  А аз ли съм ти ги нацвъкал тия минуси бе костовак? НАРОДЪТ ви цъка минусите, и на тебе, и на Костов, и на Катето Михайлова. Ама вие все си мислите, че дъжд ви вали !!! И ти и други изявени костоваци тука сте показателни за коефициента на разумност на кюмюрджийската партия...

 69. 69 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#63] от "stoiank":
  Милиционери правят тъпи постановки, ...резултатите от тях са още по-тъпи. Чакаме доклад през юли, ...тоя път тупаника ша е съкрушителен. Боце реве, че некой купил изборите в един град, ... един-единствен град в избори на фокус, ...заместникът му и шеф на заптиетата - там, ...и купили изборите!? ...Ми докладът е за правосъдие и вътрешен ред, ...какво очакваме от него?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 70. 70 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#68] от "kornephoros":

  Ех не се сдържа Кажи за кунева, и как като едно комуне измести темата от нея(след като тя беше такава на коментара ми). И не не съм казал, че статията възхвалява пръмова. Но какво да очаквам като сте сбрани набързо и тепърва четете първата си книга
  Хиххихихи и аз мога да си слагам весело Аууу какъв купон.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 71. 71 Профил на Корнефорос
  Корнефорос
  Рейтинг: 515 Гневно

  До коментар [#70] от "zrenaxby":

  Абе аз все ви викам въглищари, понеже обслужвате един драгалевски кюмюр, ама вие сте и лепкави като магарешки тръни !!!

 72. 72 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#19] от "duduka":
  Братя по оръжие от БОП команда са, а там си милиционер до живот. И театрото се затвърди очаква се финална сцена Фидел Кастро умира и с него социализЪмЪт.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 73. 73 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "До коментар [#26] от "stoiank":
  Поздравления за автора, но и тази медия гърмя със:
  - радиация абсурдна теория при параноичния контрол в ЕС,
  - 200 млн. ддс от захар невероятна сума за мащабите в БГ,
  - 100млн. Кокаин, реална сума около милион и т.н."
  ...
  Така е, ...глей ко пише Петя:
  "Така медиите, особено националните електронни, които са най-масови, могат да бъдат използвани като средство за рисуване на паралелен пейзаж, който трябва да подмени или поне поукраси реалностите."

  Свобода за СЛАВЕНА!
 74. 74 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Без медиите гафовете на властта, оскърбителни за знаещите и лумпенизиращи за цели слоеве от населението, което не е вещо в правоохранението и правосъдието, не биха отминавали без последици"
  ...
  Боже, ...Петя, ...колко си права! ...По-добре без медии, отколкото с медиен слугинаж.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 75. 75 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Е има ли държава?!Няма няма!Е поне един журналист съм сигурен че има-браво на авторката!Все едно чета http://neverojatno.wordpress.com/!

 76. 76 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#74:"Мани"]По-добре без медии, отколкото с медиен слугинаж.[/quote]

  е да де, ма тогава как ше печелим избори след избори? Пък и има реална опасност, господата Борисов, Плевнелиев, Цветанов и другите госпожи да свършат някаква работа ...ей така, от скука

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 77. 77 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Само така голата истина.

 78. 78 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Поредната пресилена статия. Виновен е само съдията, който след присъдата на втора инстанция не е променил мярката за неотклонение в задържане под стража. Виновна е свещената крава на Владимирова- Съда. Това е. Между другото Владимирова да се заинтересува дали Мирослава Тодорова не е благоволила да си напише мотивите по забавените дела. Защото е това е наглост- да те посочат в забава и междувременно да не си свършиш задълженията.

 79. 79 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Цолев":


  [quote#2:"Николай Цолев"]Запознайте се с новото правителство. Същото като старото.[/quote]

  Същото по икономически растеж, или по ниво на безработицата, или по ръст на доходите, или по изменение на външния дълг, или по изменение на фискалния растеж!? Май е време да си признаем...де да беше същото.

 80. 80 Профил на pop4ebs
  pop4ebs
  Рейтинг: 402 Неутрално

  .. Преди време напуснах като "коментатор" , този Дневник ! ) Но, понеже прочитам понякога, някоя тема се ..изкуших да се "обадя"..) Рядко се случва да чете човек нещо така добре написано ,и както винаги "поръчково"... За сетен път се убеждавам, колко е прав Оскар Уайлд в мнението си журналистите.. ) Сега ,не само ще спра да ги чета тези простотии тук, но и изобщо ще изтрия всеки линк, водещ към тоз "пасквил"..) Оставям това "вълшебно пространство" на всички които са писали " +" на тази статия...

 81. 81 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Весело

  [quote#80:"pop4ebs"]Сега ,не само ще спра да ги чета тези простотии тук, но и изобщо ще изтрия всеки линк, водещ към тоз "пасквил"[/quote]

  Форумът ще бъде щастлив!

 82. 82 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#8] от "ironhorse":

  Ъхъ ако тея са в топ 500 (1000) бандити на България аз съм трамвай.
  Те даже и вратовръзка рядко слагат!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 83. 83 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#6:"kaka_ginka"]А логичният завършек би бил един призив за директен избор на съдии. [/quote]
  Како Гинче, като видиш премиера и вицето му, представяш ли си какви съдии щяха да бъдат избрани?
  Проблемът е в тиквите на целия управляващ "елит" - тикви все червени! Частната собственост е свещенна по Конституция, но няма закони да я гарантират, нотар. акт е документ за собственост, но едно пълномощно е достатъчно да ти продадат вилата, възстановяват ти правото за собственост, но след това е необходим и въвод, а родната полиция пази държавнта собственост, но не и частната (В. Маринов в химна за МВР).
  Петя Владимирова, напишете статия и за анклавите в "Росенец" и на устието на р. Камчия! Защо се мълчи за тях? Те също фигурират в докладите на ЕК!

 84. 84 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ко тана бе ДС-ту ? Насметоха ли ва па от ЕК-ту ? Имитирайте имитация на вършене на работа, че положението е зле...
  Цвърконий ко стана с Шенгеня ве ? Измаза ли стенътъ или свърши киречя и не мое ?

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2046 Весело

  Предпоследният туит от @mvrbg:

  Борисов: Издирваме Галеви, а хората питат „С кой акъл?" И ние това питаме.

  Ха-ха-ха! Тоя "фалшив" профил бърка на Цецо и Боко в най-съкровеното.

 87. 87 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Не сме изчезнали ние. Правосъдието изчезна в България."

  Абсолютно съгласен!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 88. 88 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#11:"dodge_ram"]След сегашното правителство едва ли у някого остана и капка съмнение, че в България всеки може да бъде министър на всичко[/quote]

  А, още от виденовата зима нямаме никакво съмнение. Някои загрявате по-бавно.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 89. 89 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  На мен пък ми харесва, че се стараят. И в казармата беше така, но ред определено имаше и си казва човек: по-добре безсмислен ред, отколкото безсмислен хаос.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#6:"kaka_ginka"]А логичният завършек би бил един призив за директен избор на съдии.[/quote]
  Е ние и дупетатите и президента "директно" ги избираме и кел файда? явно не изборът ни е проблемът....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#33:"baghatur"]Когато години наред се отглежда "елит" от тройкаджии и връзкари ... се стига до момент като сегашния,когато комунистите нямат алтернатива ... защото те са всичко с което разполагаме. [/quote]
  Не е това ,с което разполагаме,но увлечени да викаме "уууу", "долу" ,"бий тия ,бий ония" ,ни вкараха в системата,когато за избор ни предлагат само това,което го решат някъде в кабинетите на "лидерите" на партии и техните кукловоди. А избор ,истински ,на личности -ни "дадоха" веднъж- за половината от народните представители за ВНС и ни отрязоха .А ние,"умната " и "интелигентна" нация,даже не разбрахме. Което означава ,че нито сме умна,нито интелигентна нация.

 92. 92 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#1] от "Десен":

  +++++++++++++

  До коментар [#11] от "dodge_ram":

  +++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 93. 93 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 756 Неутрално

  [quote#90:"boby1945"]дупетатит и президента "директно" ги избираме и кел файда? [/quote]
  Дупетатите ги избирахме директно само веднъж- във Великото народно събрание и то половината. Кукловодите видяха,че имат проблем с тях и ги отрязаха. А мажоритарния избор е единствения начин за подмяна на мутрополитическия елит. Да чакаме "лидерите" на партии и тия ,които са зад тях, да направят "качествен " подбор на дупетатите , е като да чакаме от умрял писмо. Ще си получаваме калинките и ще ни работят такива като Тиквата ,Сергея ,монахинята и Яне.
  Боби, според теб ,при мажоритарни избори кой от политическите "лидери " ще влезе в парламента ,изключая Доган и то в няколко едномандатни района?

 94. 94 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Провал във вътрешната сигурност и обществен ред,провал в правораздаването,провал в образованието и здравеопазването,въобще една голяма кръгла нула.Това е настоящото българско правителство.

 95. 95 Профил на Тихомир Гочев
  Тихомир Гочев
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Срам не срам, предлагам да направим една подписка, ние, обикновените хора и да се примолим на ЕС да праща инспектори на всеки 3-4 до макс 6 месеца, които да стягат редиците... и да бият през ръцете самозабравилите се...
  Някой да има предложение как да стане това технически?
  Приемам и предложния какво точно да съдържа.
  Защото аз също адмирирам статията, но не вярвам, че казаните истини ще трогнат някого... а вече отдавна ми писна...

  TiGGo
 96. 96 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Статията е добра. Тя разкрива, че правителствата в България, но в частност това, на чието управление сме свидетели и потърпевши в момента, владеят във висша степен едно единствено изкуство. Не, това не е изкуството на държавното управление и политики, това е изкуството на преструвката, имитацията, наподобяването.
  Дълги години много хора, вън от България и вътре в страната, бяха склонни да приемат имитацията като чиста монета.
  Изглежда, че този период е към края си и в следващите години ще бъдем свидетели на все по-често назоваване на истината по отношение "новите дрехи на Краля".

 97. 97 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Само за седмица ангажираните с борбата с високата престъпност институции ни обсипаха с толкова акции и обяснения.
  Ми то теа акции са готвени поне 3 месеца.и ако се забелязва на толкова време има хванати.

 98. 98 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Скука, не можах да го дочета до края.

 99. 99 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  ""Без медиите гафовете на властта, оскърбителни за знаещите и лумпенизиращи за цели слоеве от населението, което не е вещо в правоохранението и правосъдието, не биха отминавали без последици. Когато въпросите отмират, провалите са забравят, или се затрупват – обичайно под следващи гафове и провали. Които могат да бъдат замазани със следващи панически ходове, родени "на момента"."""...::))))))))))
  ..................
  Браво Петя..Браво г-жа Владимирова ..
  По- добре , едва ли някой би го написал :)
  Отлична статия ..Поздрави ...

  BIG AL
 100. 100 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1122 Весело

  До коментар [#23] от "focusnik":

  Ти пък сега да четат, че от рязане на ленти и мачлета остава ли му на премиера време за нещо друго

  А и плана за четене е изпълнен с Винету т.1

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK