И ето идва най-безсмисленият ден

1 юни - ден на детето.

© Красимир Юскеселиев

1 юни - ден на детето.Клубът по бойни изкуства "Годжо-рю" ще направи демонстрация. После същото ще свършат и три-четири мажоретни състава. Ще има и нещо, което лекомислено е наречено "Благотворителен концерт и базар за децата на българската армия". Така изглежда в сбития си вариант и с незначителни съкращения общинската програма за Деня на детето във Варна.


Във Видин също не се дават. Там в изготвения списък с мероприятия има детски празник "Щуроландия", "представяне на полицейски академии" и надбягване с чували, като програмата се реализира и със съдействието на Адвокатската колегия и Областната дирекция на МВР в града. Преди старта на спортните състезания на площад "Бдинци" учител по йога, ще изнесе лекция за преимуществата на здравословния начин на живот. За финал от Регионалния комитет на "Червения кръст" са подготвили конкурс "Мини Мис и Мини Мистър".


Това сравнение на две произволно избрани празнични селекции показва, че културно-масовият шаблон работи с еднакъв успех, независимо от размера на общинските бюджети или капацитета на местните администрации. Първи юни е повод, използван за отчитане на дейност преди всичко в посткомунистическите страни. В България той се налага след 1949 г., когато Москва обявява, че датата се приема за Международен ден за защита на децата. Изпразнен от идеологическия си пълнеж, сега празникът е трудно различим от предиобед в парка с безплатен балон, спонсорирана близалка и банален хумор.
Позитив и негатив


В комедията "Синоптикът" (The Weather Man ) героят на Никълъс Кейдж, Дейв Сприц е телевизионен водещ, който представя прогнозата за времето в чикагска телевизия с висок рейтинг. Той е добре платен, но страда от възмущението на аудиторията заради огромната заплата, която печели без усилие. Това терзание ражда знаменитото му прозрение: "Знаете ли, че да направиш нещо трудно или нещо правилно, обикновено е едно и също? Нищо значимо не е лесно. "Лесно" не съществува като понятие в живота на възрастните."


Доказателството за верността на това правило дойде в същия ден, в който сайтовете на българските общини преляха от розовото на първоюнските им хепънинги. Тогава стана известно, че правителството на Германия, която не отбелязва празника, е приело програма, според която от 1 август 2013 г. всяко дете до 3 години ще има гарантирано място в детски ясла, или градина. Ако това е невъзможно, общините трябва да поемат разходите на семействата за детегледач. По тази причина германското правителство смята да им съдейства при получаването на изгодни кредити за изграждане на детски ясли, както и да стимулира компаниите за откриването на детски градини за децата на служителите им.


Негативът на тази положителна новина изглежда така: Издирването на обобщена информация за броя на децата, които и след днешните "Годжо-рю" демонстрации ще останат извън детските градини и ясли е мисия почти невъзможна. Само в София обаче не достигат около 16 хил. места. По тази причина все повече семейства прибягват до решението на т.нар. родителски кооперативи, в които се редуват, за да гледат децата си. Но те съществуват по-скоро на ръба на Закона за народната просвета, защото не се вместват в нито една от категориите - държавна, общинска или частна детска градина, предвидени от текстовете му.


Дори и да регистрират "комуните" си като частна детска градина, майките и татковците няма как да покрият изискванията тя да има не повече от 30% застроена и не по-малко от 50% озеленена площ. Да има ограда, висока 1.6 м, физкултурно-музикален салон, директорски кабинет, учителска стая и "по възможност" плувен басейн. Друг е въпросът, че голяма част от общинските детски градини също не покриват тези норми. Усилията на администрацииите обаче често и "по подразбиране" се оказват насочени съвсем в друга посока.


Празнично меню


През пролетта на миналата година кметът на Варна демонстративно не пожали сили, за да превърне от публична в частна общинска собственост 10 от 16-те зелени декара, върху които в приморския парк се намира градина за деца с говорни дефекти. След това теренът трябваше да бъде отстъпен на местен бизнесмен срещу пристрояване на едно от крилата на градината. Номерът не мина, но очерта симптом. Същият като хроничната безсмислица на твърденията в социалните програми на повечето големи общини в страната, че с предимство при приемането в детските градини щели да се ползват децата в риск, с тежки заболявания, близнаците, тези от многодетни или приемни семейства, на родители студенти, сираци, с неизвестен родител и т.н и т.н. Ако всичко това беше вярно, още минала година детските градини и ясли трябваше да са приели децата на всички ромски семейства с незначителни изключения. Но понеже говорим за "негатив" на германския модел, тук нещата стоят другояче.


Помним, че министърът на здравеопазването Десислава Атанасова влезе в кабинета си през новините за внезапни проверки, които извърши по сигнали на неправителствени организации в социални домове в страната. В едно от отделенията на дома в Плевен Атанасова намери 16-годишно дете с тегло под 16 килограма, а други на по 10-години едва стигнали 5-7 килограма. За нахранването на децата персоналът отделял най-много 5 минути, като за целта смесвал смачканите супа, второто и десерт в биберони с големи дупки. Проверките на Атанасова секнаха точно толкова внезапно, колкото и започнаха. Като се гледа активността й в позитивен план, няма как да се премълчи, че ако не беше посетила дома в Плевен, храната на децата едва ли щеше да бъде разделена на първо, второ и трето дори и за днешния им "празник".


Ванилов шейк


Общинските администрации или т.нар. НПО-та, на които те най-често користно делегират дейностите по интеграция на ромите, от години са превърнали задълженията си в устойчива формалност. В резултат на това детските ясли, градини и забавачници у нас продължават мълчаливо да държат ромите далече от вратите си. Така те се оказват губещи още при първия опит за контакт дори със задължителния сегмент от системата на образование. Още по-перфидна е практиката, при която учители и училищни директори източват делегираните бюджети за образование като години наред прехвърлят от клас в клас "мъртвите души" на ромски деца, които никога не са посещавали занятията им. Но и никога не са потърсени, за да го направят. И понеже подобни констатации често стават повод за мексикански вълни от "антициганско негодувание", тук се налага следното уточнение: поразяващата сила на образователната ни система засяга всички деца, без изключение.


По данни от международно проучване, цитирано по време на първото заседание на Съвета по образование и наука към президента, почти половината от българските ученици имат проблем с четенето и разбирането на текст на родния си език. Проучване на европейската комисия показва, че 41% от учениците у нас са в някаква степен неграмотни, а само 36% от тях имат добри познания по информационни технологии. В страните от ЕС този процент е средно 64. Всичко това показва, че разликата между кръга на елита и периферията на посредствеността в образованието ще продължава да расте в полза на периферията. Масовостта в интереса към "бодиарта" на вече порасналите деца в току-що отминалата абитуриентска кампания и почти пълното неглижиране на факта, че купонът не е успех, а точно обратното, илюстрира изводите от цитираните данни. И още по-зле! То проявява пошлата истина, че у нас празникът след увенчаните усилия и удовлетворените очаквания отдавна е подменен от площадното развеселяване и перчене.


Така ако перифразираме думите на синоптика Дейв Сприц те ще прозвучат така: "Знаете ли, че да не правиш живота си труден и да не свършиш нищо смислено, обикновено е едно и също. Важните неща са трудни. "Трудно" не съществува като понятие в живота на чиновника".


Но за разлика от сценариите за отбелязване на 1 юни, този на "Синоптикът" поставя Сприц в твърде унизителна ситуация, заради негодуванието от лесно спечелената заплата. В един ресторант за бързо хранене недоволен зрител го замеря с ванилов шейк.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  .. много горчица.. и мн вярно.. и какво?! ко пайм, както обича да казва едно дете на 5..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 2. 2 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кой би могъл да нарече 1-ви юни-Международният ден на детето-безсмислен ден?!Кой?! Най вероятно ще е някой бездетен, някой хейтър, който обича единствено себе си, а понякога и себе си не може да понася. Значи денят на гейовете беше смислен така ли, денят на марихуаната, денят срещу тютюнопушенето.....Децата са СМИСЪЛЪТ на живота ни и най-СМИСЛЕНИЯТ ден в годината е днешният.Не разваляйте празника на децата с вашите безсмислени изказвания!

 3. 3 Профил на Виктория Сотирова
  Виктория Сотирова
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ...откровено словоблудство...

 4. 4 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 664 Любопитно

  Ами това да се кръщава всеки ден на нещо си...по принцип е безсмислено.. Защото ден на детето си е всеки божи ден!!...ден на жената, на влюбените...и прочие...са не по-малко абсурдни!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Първи юни е повод, използван за отчитане на дейност преди всичко в посткомунистическите страни. В България той се налага след 1949 г., когато Москва обявява, че датата се приема за Международен ден за защита на децата.
  Да, той може да е изпразнен от идеологическия си пълнеж, но Спас Спасов не е изпразнен от идеологическия си пълнеж.
  И 1 май - Денят на труда и на международната работническа солидарност е с начало 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден.

 6. 6 Профил на nick686466
  nick686466
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз лично намирам 8-и март за по-безмислен...

 7. 7 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ивалина":

  .. кой ти каза, че децата са смисъла на живота.. всички ли?! ми Брейвик и той е бил дете, ама.. я какъв мъж стана и що народ изби..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 8. 8 Профил на v
  v
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това са откровени безсмислици - първи юни е бил празнуван в Царство България много преди черната дата 09.09., и то забележете като ден на МАЙКАТА и детето! (много преди налагането на болшевишкия, упадъчен и феминистки 08.03.)

  http://www.lostbulgaria.com/?p=2104
  http://www.lostbulgaria.com/?p=2100
  http://www.lostbulgaria.com/?p=2105

  Срещу Освободителите на духа, хората, раби на навици, се отнасят с най-непримирима ненавист и злоба.
 9. 9 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Вярно, точно и ...страшно. Най-смисления ден се превръща в удобен повод за изява на безмислени хора на възлови длъжности.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на jori
  jori
  Рейтинг: 442 Неутрално

  " Нищо значимо не е лесно."

  та тази статия е написана май много лесно

 13. 13 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "...това не е писане, това е печатане!"

  Не знам дали днес е "... най-безсмисленият ден", но това е най-безмислената статия за днес /макар, че има доста време до края/!

  Общините отчитали дейност, в Германя били гарантирали детска градина за всяко дете, дрън дрън дрън. Вичко това го знам! Знам също, че 4/5 от децата на света нямат питейна вода! Извинете ми, че не съм разбрал, кога детската градина е станала основен белег на цивилизованост!

  Да отгледаш дете не ти е нужна община, ясла, градина, детска кухня, журнлистически напътсвия и интернет форум!

  Аз ще завед сина ми да види Ковалски, Скипър, Редник и Рико на живо! А вие?

 14. 14 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Еми да банално е, разни тъпи балони и близалки.
  Друго си е стриптийз клуб, нали? И малко трева.
  Но дали си помислил, че за децата не е банално а? Или не ти е хрумнало да мислиш за някой друг?

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 15. 15 Профил на nick686466
  nick686466
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ивалина":

  Все пак един-единствен ден в годината може ли да компенсира останалите 364? Децата имат нужда от всекидневното ни внимание и любов, при липсата им няма как в рамките на един ден да си купим индулгенции - и като родители, и като общество.

 16. 16 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крала Бурми":

  Когато имаш дете/ако се случи/ тогава ще разбереш какво имам в предвид Бруми и изобщо няма да ти дойде на ум да го сравняваш с Брейвик , Хитлер или Осама, то за теб ще е всичко и смисъла и живота. А до тогава си запази некомпетентното мнение за лично ползване, поне по този въпрос.

 17. 17 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Всъщност как беше - "много празници в календара, малко в сърцата". Обаче да не забравяме, че децата се радват на този ден и това е най-важното. Спомням си аз как се радвах на ходенето на сладканица, на подаръците и забавленията, които ми измисляше майка ми на този ден. отпуснете сърцата си и живейте. Така или иначе германци няма да станем. Може и за по-добро да е.

  malart.blog.bg
 18. 18 Профил на onia_s_konja
  onia_s_konja
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Празника е такъв, какъвто си го направиш

  Първо преди, след това - после.
 19. 19 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Баси случаите има във интернет пространството. Идва ден на детето и веднага някой ще се изака, пардон изока, че бил безсмислен ден и ще се намерят хора да му ръкопляскат. Нещо за мутрите или тиквата няма ли да добавите? Не може ли просто да си има ден на детето и да създадем на децата празнична обстановка, без да си показваме обикновената хейтърска природа? Как живеете със себе си се чудя, то че не можете да понасяте другите е ясно ама и себе си мразите май.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 20. 20 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#15] от "nick686466":

  Разбира са, че не може.По тази логика ти защо си празнуваш рожденият ден, за да се почувстваш важен поне един ден в годината, защото той за теб е празник, получаваш подаръщи и си обграден с внимание.Защо празнуваш Трифон зарезан?-нима само веднъж в годината пиеш?-за да се напиеш до козирката и да можеш да се оправдаеш с повода и празника.Защо се празнува 8-ми март-за да се почувства поне веднъж в годината жената-робинята Изаура-специална , да и бъде подарена една роза и да изкара една романтична вечеря на свещи, вместо да мие две мивки с чинии след вечеря.Защо празнуваме свети Валентин, нима само веднъж в годината ли сме влюбени, а именните дни-само един път в годината ли някой се казва Иван...Нужно ли е да продължавам?! Нима децата нямат право на празник, нима 2-ри февруари е по - важен?! Не им отнемайте малкото, което имат, НЯМАТЕ ПРАВО!!!

 21. 21 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Благополучието и нещастието на всеки народ зависи от това, как е изградено обучението и възпитанието на децата.
  Птичките пеят, а и децата ти се смеят....Спас Спасов.

 22. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Спас Спасов, чети акад. Иван Вазов - български поет и писател, наричан често „патриарх на българската литература“ :
  Нивата
  Зная сеячи и други във нивата -
  в другата нива у нас:
  там ще поникне трънакът, копривата,
  не позлатеният клас.
  Гнило е семето в почвата плодната,
  дето го пръскат они,
  плодове грозни ще бликнат в народната
  нивица, грозни злини.
  Хранят с отрова това поколение,
  с дело, с примери и с реч...
  Бъдеще страшно ще жънем в смущение,
  жънем го даже ний веч...
  Иван Вазов, из стихосбирката Под нашето небе, 1900 година

 23. 23 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дрън - дрън ярина, както обичаше да казва баба ми.
  Всикчо напсано е факт. И кво?
  Да вземем празника на децата, щото възрастните не щат да си вършат работата и да потънем в черна депресия?
  Всички деца, които познавам, с нетърпение чакт този ден.
  Това че организираните мероприятия в болшинството си са тъпи е истина, но не е ли по-добре просто да се подобрят, отколкото да се спрат изобщо?
  Което и пише самият автор -"Да направиш нещо трудно или нещо правилно, обикновено е едно и също"
  "Лесно" не съществува като понятие в живота на възрастните."
  Защото възрастните обременени от егоизма си и комплексите си не могат да направят това, което за повечето деца е съвсем естествено - да накарат някой друг да се усмихне.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Весело

  П.С. Автореееее купи си бастун! Всичко детско е умряло в тебе!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  А , и тоя! Само глупости е написал. И защо трябва да се сегрегират (апартейдират) нечии деца (разбирай и родители) от другите!? ЗАщо някои ,които наричат себе си цигани, ние трябва да наричаме РИМЛЯНИ?!?!? Те с някакви по-специални права ли са та да не си изпълняват задълженията?

 26. 26 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крала Бурми":

  Възпоризводството е основния смисъл на живота на всяко живо същество. Еволюционен факт.
  Възпоризводстовото на разума, сиреч възпитанието, е смисъла на живота на всяко ЧОВЕШКО същество. Също еволюционен факт.
  Човек, който не е възпитал поне едно дете, независимо дали собствено или чуждо, е пропилял живота си напразно. Защотото каквото и да постигнеш на друго поприще, ако възпроизводството е нарушено ще стане така, че някой ден няма да има кой да го ползва, сиреч е било безсмислено.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 27. 27 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Никога не убивайте детското в себе си!

 28. 28 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#27] от "milena_82":
  Никога не убивайте детското в себе си! Това го уби... http://dnes.dir.bg/news/radio-boyko-borisov-burgas-toni-dimitrova-11264105?nt=13

 29. 29 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нека този ден е изпълнен с много усмивки! Нека не го разваляме!

 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#27] от "milena_82":
  Изгледай още веднъж видеото и прогледни - раболепничество, преклоничество, слагачество, притеснението от властелина на простотията!

 31. 31 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#30] от "latcho59":


  [quote#30:"latcho59"]раболепниество, преклоничество, слагачество, притеснението от властелина на простотията! [/quote]
  ...... на хора, които като този автор, много са бързали да порастнат.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 32. 32 Профил на nick686466
  nick686466
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ивалина":

  Не бих искал да влизам в ролята на адвокат на автора, но какво ще кажеш за тези му думи:
  "През пролетта на миналата година кметът на Варна демонстративно не пожали сили, за да превърне от публична в частна общинска собственост 10 от 16-те зелени декара, върху които в приморския парк се намира градина за деца с говорни дефекти. След това теренът трябваше да бъде отстъпен на местен бизнесмен срещу пристрояване на едно от крилата на градината. " За тази двуличност иде реч, кмета днес сигурно ще подарява балони на дечицата, но кога той (държавата, общината) показва с Действията си отношението към децата? Аз възприемам статията като сигнал срещу двуличието на властимащите, а не като очерняне на един празник. На база написаното от автора от 2006 г. насам в Капитал и Дневник, не намирам описанието му като завършен хейтър, егоист и мизантроп за отговарящо на действителността.

 33. 33 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "В едно от отделенията на дома в Плевен Атанасова намери 16-годишно дете с тегло под 16 килограма, а други на по 10-години едва стигнали 5-7 килограма. За нахранването на децата персоналът отделял най-много 5 минути, като за целта смесвал смачканите супа, второто и десерт в биберони с големи дупки. "

  Ужас.
  Що за народ сме,що за хора сме ако се държим по този начин със децата си.Как не ги е жал и срам чудовищата които са се държали така с дечицата.
  Обаче Господ има за всеки и всеки един ден ще му се връща според заслуженото.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 34. 34 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Любопитно

  "Първи юни е повод, използван за отчитане на дейност преди всичко в посткомунистическите страни. В България той се налага след 1949 г., когато Москва обявява, че датата се приема за Международен ден за защита на децата. Изпразнен от идеологическия си пълнеж, сега празникът е трудно различим от предиобед в парка с безплатен балон, спонсорирана близалка и банален хумор."
  А БОКО рече,че сме в една група с Германия...
  " правителството на Германия, която не отбелязва празника, е приело програма, според която от 1 август 2013 г. всяко дете до 3 години ще има гарантирано място в детски ясла, или градина. Ако това е невъзможно, общините трябва да поемат разходите на семействата за детегледач."

 35. 35 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2115 Разстроено

  Гадно заглавие

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 36. 36 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  [quote#35:"etty1"]Гадно заглавие [/quote]
  Не,гадна е празничната пушилка и отчитане на административна любов САМО в този ден.Децата се обгрижват ежедневно,а празникът в душите им зависи от всички нас.

 37. 37 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Ми скоро имаше и ден на множествената склероза и медиите го отбелязаха доста подробно...

  http://www.dnevnik.bg/pr_sfera/2012/03/14/1787141_ms_obshtestvo_bulgariia_pokazva_za_pruv_put_licata_na/

  Та има дни за какво ли не...

 38. 38 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#26] от "rapidfire":

  Е сега, недей с лошо. Аз както разбирам текста, идеята не е да се закрие Деня на детето, а да се изтръгне лицемерието от чиновническата душа. Т.е. организарат се помпозни празници, казват се гръмки слова, а на другия ден - на никой вече не му пука какво се случва с децата. Все едно да подариш на приятелката си огромен букет рози за Св Валентин и после да забравиш да й се обадиш 3 месеца...

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 39. 39 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 583 Неутрално

  да така всичко е фалшиво и бездушно в тази държава, важното на комунистическата върхушка да и е добре

  BG e мини империя на злото.
 40. 40 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 682 Неутрално

  На психопатите със синдром на младата майка - вземете се прегледайте, може пък и нищо да ви няма.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 41. 41 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крала Бурми":


  [quote#7:"Крала Бурми"].. кой ти каза, че децата са смисъла на живота.. всички ли?[/quote]

  Аз ти казвам. Децата СА смисъла на живота. Или ти си на друго мнение, може би твоя живот се осмисля от нещо друго? Ще го споделиш ли с аудиторията?

  "Всички ли?" Да, всички. Без изключения.

 42. 42 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 500 Неутрално

  ". Това терзание ражда знаменитото му прозрение: "Знаете ли, че да направиш нещо трудно или нещо правилно, обикновено е едно и също?"

  Само на мен ли ми се струва, че това "знаменито прозрение" е бая тъпо? Не винаги нещо, което се прави трудно е правилно.

  Всеки един от нас може да даде куп примери за неща, които сме правили с много труд и не са били правилни.

 43. 43 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тази статия ме подразни, точно днес!
  Децата ми се радват на този ден. Взех малкия от яслата с подарък в ръка - супер щастлив! Някой от чиновниците в общината се е сетил...
  Как ще коментирате щастливата усмивка на сина ми, г-н Спасов?!

 44. 44 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#43] от "xamctep":
  В 13ч.в яслите дечицата лягат да спят.Що им разваляте режима или си пишем в прослава на общината?

 45. 45 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ивалина":

  Някой не е чел статията!?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 46. 46 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 971 Весело

  Господин Спасов/авторе/,отгледайте/"направете" /поне две деца,преди да се захванете с детските неволи и интеграцията или сегрегацията на децата .А празника им ,ако питате ?
  -въобще не го намесвайте.
  Направете интелектуалните си пируети по някоя "по-така " /общински разходи, пътища ...и пр/,тема за да ви се вържем.
  Успех в начинанието!!!!

 47. 47 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#46] от "id_1":

  По тази логика ... трябва ли да сме пушачи за да имаме право на мнение за закона който влиза сила днес?
  Трябва ли да сме били с нестандартна сексуална ориентация за да имаме право на мнение по този въпрос?
  Трябва ли да сме убили поне няколко човека за да имаме право на мнение по въпроса за смъртното наказание?
  Трябва ли да са ни хапали кучета за да имаме право на мнение по въпроса с бездомните животни?
  Трябва ли да сме наркомани за да имаме право да обсъждаме дефиницията "наркотик"?
  Трябва ли да сме пенсионери за да имаме право да обсъждаме пенсионната реформа?

  И така нататък и така нататък. Моля не ни занимавайте с психическите си отклонения повече.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 48. 48 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#44] от "Лелка":
  Лягат да спят между 12.00 и 12.30, а аз го взех по-рано за да отиде на друг "организиран" празник, защото днес не само общините правят такива неща, правят ги и частните фирми.

 49. 49 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#16] от "Ивалина":

  ще те разочаровам като ти кажа, че имам не едно, а цели две.. и в момента в който осъзнах, че не са те смисъла на собствения ми живота (стимул да, но да се оправдавам с това, че ги имам и да правя безсмислени неща - не!!!) започнах да правя мн смислени неща..

  и въобще не се заблуждавам че са върха на сладоледа и по-по-по-най.. реалистка съм - знам им слабите и силните качества и гледам да не ги въвеждам в заблуждение за самите тях. по-скоро съм приятелка, отколкото майка.. вземи се научи да го правиш и ти, ще видиш колко добре ще се почувствате всички..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 50. 50 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#26] от "rapidfire":

  .. дрън-дрън.. затова ли гениите имат мн посредствени деца или въобще нямат деца..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 51. 51 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#41] от "Вишински":

  да, на друго мнение съм.. и съм си открила за мен смисъл на живота.. определено не е обсебване на тия, на които съм дала живот, нито задължаването им, понеже са случили да са ми деца.. те са хора като теб и мен, това че имаме роднинска връзка е случайно, но не осмисля нито тях нито мен..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 52. 52 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#45] от "mapto":

  Да, ти

 53. 53 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 629 Неутрално

  [quote#2:"Ивалина"]Децата са СМИСЪЛЪТ на живота ни и най-СМИСЛЕНИЯТ ден в годината е днешният[/quote]

  ++++++++

  Моралът не е порок!
 54. 54 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#47] от "Николай Цолев":

  Мненията, по принцип, се ценят защото са изказани или от някой всепризнат специалист (теоретично отлично запознат и вече е станал професор, например) или от някой с опит ("Не питай старило, питай патило!". И за да разберете защо Ви пиша това, предлагам Ви, да напишете мнението си за бездомните животни (примерно), после да отидете и да Ви нахапят кварталните кучета и накрая да прочетете написаното от Вас преди това. Сам ще установите, че сте писали глупости...

 55. 55 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#49] от "Крала Бурми":

  Разочарова ме да, не защото имаш деца, защото едно е да ги имаш, а съвсем друго е да държиш на тях, да живееш заради тях, да се бориш за тях, да загърбиш егоизма си и да вложиш любовта и всичките си социални умения , за да възпиташ децата си, за да ги научиш да се борят и да постигат върха в живота, да ги научиш да бъдат по по най, не само да ги мислиш, че са а те да са отрепки или обратното.Разочарова ме с факта, че си жена/мислех, че профила е мъжки/ и още повече, ме разочарова, че си майка, една майка не би трябвало да мисли така за децата и най-вече за собствените си деца.

 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ивалина":

  Може да го нарече всеки, който има малко акъл в главата.
  Младите не искат да имат деца защото не могат да ги издържат.
  Тези, които са се престрашили се чудят как да успеят да ги запишат в детска градина или как да ги опазят от побойници, наркотрафиканти, изнасилвачи и пияни шофьори.
  И същата тази държава, която по цяла година нехае за децата изведнъж се напудря на 1 юни, като основната идея е "Като сме безделници, да не сме без празници!"

  Моля, моля. Предпочитам да е както в Германия.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 971 Весело

  До коментар [#47] от "Николай Цолев":

  В почти всяка статия се срещам с вашите психосуматични проблеми .
  Но днес определено не ви е щастлив ден.
  Причината ,явно нещо пак там.... в детството ви.
  Няма да ви обезкуражавам но тези разстройства наистина са най-дълбоки и проблема е трудно,практически неразрешим.

 58. 58 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#54] от "xamctep":

  Имам по-добра идея - хайде да започнем да правим разлика между "лично мнение" и "експертно мнение"?


  До коментар [#57] от "id_1":

  И за вас една добра идея - не се опитвайте да вменявате проблемите си на хора, които не са съгласни с представата ви за света.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 59. 59 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#56] от "tribiri":

  Аз имам 2 деца, обичам ги повече от всичко на света, живея за тях, обичам ги и бих продала душата си на дявола заради тях.За мен празникът им е СМИСЛЕН!!!
  П.С. Имам чувството , че се намирам в СБЛЪСЪК , пишейки в този форум.

 60. 60 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "latcho59":
  Е...ся па ти - какво очакваш от един посредствен самолюбив невежа? Поведението му е адекватно на културата, която е полял обилно с шланга на пожарната. Не бива да се сърдим на нищите духом, нали така беше - Блажени са..и т.н"))

 61. 61 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2115 Гневно

  До коментар [#36] от "Лелка":

  Не ме интересува критиката към администрацията, а радостта в детските очи. Подозирам, че гадното заглавие е избрано, за да предизвика реакциите ни, но това не го прави по-приемливо! Точно на първи юни съм непримирима към мизантропски прояви. И обичам децата всеки ден. Не съм държавен служител, още по-малко съм симпатизант на Герб.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 62. 62 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#59:"Ивалина"]Аз имам 2 деца, обичам ги повече от всичко на света, живея за тях, обичам ги[/quote]
  Господ да Ви благослови, да сте щастливи в семейството ти пожелавам! Ама не си го слагай толкова на душата, все пак Щом си тук, значи си готова и за битки. Отстояването на собствената позиция е съпроводено и с доста трудности, не мислиш ли?

 63. 63 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ивалина":

  Не сте сама! Празнувайте със здраве, заедно с децата си, аз също съм ядосана и възмутена, но такива сме си ние.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ивалина":

  Аз пък имам три. Едното вече излетя от клетката и благодарение на моите усилия отиде да прави наука, но не в България, която му организира празник на 1 юни, а в държава, където не организират празници, но се грижат за науката и образованието на младите хора.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#4:"ostin22"]Защото ден на детето си е всеки божи ден!!...ден на жената, на влюбените...и прочие...са не по-малко абсурдни![/quote]
  В общи линии е така, но мисля, че все пак е добре да има и точни дати за празници, на които да се повеселим, някак по-тържествено е

 66. 66 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#51] от "Крала Бурми":

  Без никакво желание да се държа невъзпитано или да морализаторствам, ще кажа смо едно: виждал съм доста лоши родители, и от двата пола, за жалост такива хора има доста. Те са най-различни, обединява ги едно: до един мислят, че децата им не са смисъл на живота им и винаги разглеждат грижите за тях като "обсебване".

  И от старание да не бъдат обсебвани децата им са обикновено с мърляви дрешки, недохранени и с недобре развита реч на 5 годинки... Последното е само един пример.

 67. 67 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#58] от "Николай Цолев":

  Правим я! Само написах кое е по-ценно за останалите. Личното мнение е такова, не за да се споделя наляво-надясно с непознати. Пълно е със лични мнения!
  Следващият път, когато видя Николай Цолев над някоя статия, просто няма да я чета, защото не обичам да си губя времето със мнения на специалисти по всичко.

 68. 68 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#55] от "Ивалина":

  .. няма да ме разбереш преди да си счупиш главата сама.. то всъщност това е един смисълите (ако това е думата за мн.ч. на смисъл) на живота - да се научиш от уроците които ти дава..

  иначе моите не ги мисли, мн са си хепи с мен, но за мен по-голямата оценка за работата, която съм свършила по тях идва от приятелите им, които ме обожават и ми се доверяват, както не се доверяват на майките си.. вероятно защото се отнасям към всички, като към равни, а не ги третирам като 12-13 годишни, нито ги задължавам или обсебвам с натрапеното мислене, че са ми смисъла на живота.. )

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 69. 69 Профил на bodyandsoul
  bodyandsoul
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#46] от "id_1":

  Хе, хе! Абе id_1, ти с този ник да не би днес за първи път да влизаш в нета! Ако е така - честито! Ама ти и Дневник май за първи път четеш, а! Аре подготвяйте се и после пускайте редосеялката, срамота!

 70. 70 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Весело

  До коментар [#66] от "Вишински":

  има разлика между възпитаване на хигиенни навици, хранене на децата, развиване на моторно двигателните им способности и обсебване

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 71. 71 Профил на bodyandsoul
  bodyandsoul
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#59] от "Ивалина":

  Ми 'ко ти е станàло нещо кофти Иве, излез! Не'а що 'а се мъчи! Оди си при децата най-добре!

 72. 72 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално
 73. 73 Профил на anti_hater
  anti_hater
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Да бе, точно така, празникът да детето ни е виновен за всички проблеми в живота, в държавата... наред с другите "безмислени" празници. Най-добре да забраним със закон усмивките за да имаме повече време да хейтваме всичко, което видим... че иначе се разваля дисциплината пък и децата ще вземат да повярват че може да има и щастие в живота... Какво ви става бе хора?????

 74. 74 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  В статията се открояват 5-6 безразборно нахвърлени и логически разпокъсани тези! в самите тези аргументацията куца! Явно това "нещо" е праснато за емоциите на масовото съзнание...

  Ала, бала!
 75. 75 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#73] от "anti_hater":

  Ами аз не съм хейтър и винаги съм опонирал на тези, които преувеличават нещата и плюят на базата на казъл рекъл в селската кръчма.
  Факт е обаче, че индексът на социално неравенство в България достигна 44% и е най високият в Европа, след като само преди 10 години беше 26 и беше най-ниския. При това виновно е не толкова сегашното правителство, а синята и червената му опозиция.
  Именно затова смятам, че е проява на лицемерие държава, която се грижи само за интереса на едрия капитал и тотално е абдикирала от социалните си функции (или ако не тотално, то в степента, в която това се случва в държави като ЮАР и Чили) да се празнува празник на детето.
  Представяте ли си празник на детето в Гвинея или Буркина Фасо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 76. 76 Профил на anti_hater
  anti_hater
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#75] от "tribiri": празникът е на детето, не на държавата. Доколкото знам все още 1 юни не е неработен ден... Съгласна съм, че в държавата има много проблеми, лицемерие и т.н., но не смятам че празниците са виновни за това, нито че "отменането им" ще ни помогне по някакъв начин. Лично за мен това е просто един ден, в който децата се чувстват малко по-специални, а възрастните могат да си припомнят детството си. Смятам че всеки повод за усмивка е ценен а детските усмивки са безценни...

 77. 77 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 707 Неутрално

  По принцип самата идея за "ден на ..." е напълно идиотска , но пък и хрантутниците в ООН все пак трябва да имат някакво занимание , а хора които се връзват на всякакви глупости винаги ще има.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тая статия бая ще е критикувана. Като всичко смислено в тая, а и не само тая медия.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 80. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#76] от "anti_hater":

  Ами аз по принцип не съм срещу празника, а срещу напъна да се правят мероприятия от държавата. Това е лицемерието. Това е същото онова лицемерие, с което някакви "бизнесмени" не плащат заплати на родителите, но посещават изоставените от тях деца в детски домове и им раздават помощи. При това задължително под гръмките тимтиримби на медиите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 81 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  важното е всичко това да радва децата, а не колко безсмислено му изглеждало автора на статията.

 82. 82 Профил на Krasimir Mihaylov
  Krasimir Mihaylov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тази статия е прочетена от много хора, но от малко е разбрана.

 83. 83 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 937 Неутрално

  И ето в Дневник най-безсмислената статия от най-безсмисления автор, който си е взел най-безсмисления хонорар.
  Спасе, наричай си твоите дни "безсмислени" и остави хората да си преценяват своите. Ама че лошо възпитание!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 84. 84 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 937 Весело

  До коментар [#75] от "tribiri":

  [quote#75:"tribiri"]Факт е обаче, че индексът на социално неравенство в България достигна 44% и е най високият в Европа,[/quote]
  Tribiri, яко си се заблудил с това неравенство. Вчера ти писах цяло писмо по тоя повод под другата статия, но май не си го чел.
  Ето го нашият индекс Джини за 2010 - 33.2 (2008 е бил 35,9). За ЕС27 е 30.5.
  http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_di12&lang=en


  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 85. 85 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#38] от "greebo":

  Всичко това не прави нито един Ден безсмислен.
  Пък който иска, да не го празнува. За негова сметка си е. Само дето днес не срещнах нито едно дете, което да смята, че това е най-безсмисления ден.
  И всички балони, изрисувани муцунки и щастливи писъци, които чух и видях, опровергават статията изцяло.
  Който иска да изтръгва нещо от чиновниците да пише за тях, не за Деня на детето.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 86. 86 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#50] от "Крала Бурми":

  Въпросът е да има деца изобщо и те да са щастливи. Иначе човешкият род ще се затрие, а на постиженията на гениите ще се радват хлебарките.
  Ама има още да растеш, докато схванеш тази проста истина.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 87. 87 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Спасе, Спасеее...чорба да е да ти го налея, ама е акъл...това е единствения смислен празник цяла година.

  Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
 88. 88 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Аман от дружните дежурни хълцукания на разни несретници и безделници дето им трябва 1 ден в годината да са покажат колко са се социализирали та даже и празника на децата им чествали.
  В момента този празник е пълно лицемерие.

  [quote#83:"Яна"]наричай си твоите дни "безсмислени" и остави хората да си преценяват своите. [/quote]
  Искаш да кажеш че искаш ти да квалифицираш другите, но когато те квалифицират тебе, еле па стане дума че хората искат да махнат хомота на майчинските от шиите на работещите вече за теб това е признак на лошо възпитание?
  Ти имаш ли трети клас междувпрочем?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 89. 89 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#49] от "Крала Бурми":

  Знаеш ли колко "проблемни" деца познавам, чиито родители "са осъзнали че не децата са смисъла на живота им"?
  Деца с депресии, тежки неврози, психосоматични заболявания, социопатии и всякакви други проблеми?
  Не става дума за истеричната майчина любов, която се превръща в мания за притежание и контрол, а за простата готовност във всеки един момент да пренбрегнеш собствения си егоизъм за да създадеш пълноценно човешко същество.
  Децата приятели си имат, но майката е една.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 90. 90 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#7] от "Крала Бурми":Всички са били деца - и Хитлер и Сталин и майка Тереза. Не знаеш какво ще излезе.

 91. 91 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#4] от "ostin22":

  ostin22 прав си, но не се коси! Днес в някои части на САЩ е ден на "doughnut" или "donut" - онзи тлъст, мазени сладък геврек, който вече се продава и в София. Празнувания разни, глупави и празни.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 934 Разстроено

  Ако Дневник тъй продължава да не си подбира статиите/ заглавията им, авторите и най-вече стила им, спирам с уважението си към него . Или иначе казано, това да не е Любослава Русева - мъжки вариант? Бива, бива, ама толкоз многословие и то тъй засукано и негативно на баш такъв ден не бива, бе, г-да журналисти !
  Не казвам, че автора има или няма право за написаното, но е крайно неподходящо и неуместно написано - като че ли напук на Деня на Детето. Безобразие, с една дума!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 94. 94 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А бе, хора (не знам мъже ли сте, жени ли сте!), що не си гледате децата, а сте се хванали да пълните дискусията с празни приказки. Върнете се, погледнете дискусията и какво сте писали и ще се замислите!

 95. 95 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Няма ли най после да забранят публичното показване на т.н. "Бойни изкуства"?

 96. 96 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#15] от "nick686466":

  Тука е така! Чистим един ден в годината, а 364 цапаме.
  Обичаме децата 1 ден, през останалото време ги бием. На който не му харесва, да заминава за Германия или на майната си.
  Всъщност това за 1 ден обич към децата го написах, за да се направя на интересен. Днес бях в двора на една детска градина( това е вярно) и чух как една госпожа крещи на деца от групата си.
  Най-близката асоциация беше тази, как сержант от американската армия крещи на новобранци.

 97. 97 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 937 Весело

  [quote#88:"Десен"]Искаш да кажеш че искаш ти да квалифицираш другите,[/quote]
  Каквото съм искала, казала съм го.
  Трети клас имам. Научна степен трябва ли ти? Щото имам.
  Пп. Мястото на запетайките се учи до четвърти клас. Честит празник.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 98. 98 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 737 Неутрално

  верно най тъпата статия за деня

 99. 99 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#93] от "Варна", [#92] от "e2e4", [#98] от "carmello" и всички останали (с малките, но ценни изключения, на които благодаря за интелигентното четене!).
  Днес Ани също трябваше да празнува т.нар. Ден на детето. Ако не знаете коя беше Ани, кликнете тук - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2012/05/18/1830163_gumena_dusha/

  Приятни сънища!

 100. 100 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#99] от "Спас Спасов":

  Ама извинявай много, пиши за всички безобразия под друго заглавие! Това е трагедия, разбира се, ама трябва ли да наказваме децата и родителите им заради нея, като казваме, че празникът им е безсмислен?
  "Има си време за всичко, време за радост и време за скръб, време за размисъл и време за действие"
  Цитирам по памет библията, цитатът може и да не е съвсем точен.Късно е, спи ми се и не ми се рови.
  Ако ти не можеш да се веселиш, не разваляй веселието на останалите.
  После се чудим защо ни определят като най-нещастната нация...

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK