Ако записът беше негоден и съдията свободен...

Ако записът беше негоден и съдията свободен...

© Надежда Чипева, КапиталТехническа негодност на записа на предаването по БиТиВи, в което вътрешният министър Цветан Цветанов обвинява съдия Мирослава Тодорова в покровителство на организираната престъпност, е причина за отлагане на делото в Пловдивския районен съд чак за 18 септември. Новината предизвиква съмнения за търсена предварително причина с цел протакане на делото.


Първият аргумент е, че досега няма случай на технически негоден запис на БиТиВи по дело за клевета. ("Не може да не е годен. Това не е първият запис, който предоставяме на съда, и има процедура, по която изпълняваме всички подобни искания", коментира, цитирана от "Медиапул" Люба Ризова, директор на "Новини и актуални предавания" в медиата)


Второ, щом като е бил негоден записът, защо съдията не е изискал от БиТиВи нов качествен презапис още на 18 май, когато се е получило писмото на вещото лице в съда, и да организира извършването на експертизата, която той – съдът –  е поискал още на 27 април. А не да чака да дойде датата на съдебното заседание и тогава да се разпорежда.
От самия факт, че съдът не е направил това, лъсва истинският му мотив: че протакането е преследвана с всички средства цел (изключвам съдията да не знае задълженията си).  А това, че от БиТиВи категорично потвърждават качеството на записа, но вещото лице твърди обратното, пък показва, че средствата за постигане на целта вече са не само "всички", но и са станали съвсем безогледни, щом въвличат и експертите в мръсните схеми на задкулисното "правосъдие".


Впрочем един детайл от първото съдебно заседание на 27 април показа за впечатлителните зрители, че това дело ще стане предизвикателство за тайната власт над правосъдието. Тогава съдията "за всеки случай" попита адвокатите на двете страни: "Говорим ли за спогодба? "Не!", отвърна ясно адвокат Доковска, а защитничката на Цветанов адвокат Добрева само повдигна рамене и поиска време да се запознае с материалите. Така стана пределно ясно, че Мирослава Тодорова ще съди министъра "до дупка", с извинение за народния израз. И точно в нейната непреклонност е заровено кучето!


Делото е заведено не от кой да е, а от съдия и председател на Съюза на съдиите в България, който не спря да взема отношение по т. нар. съдебна реформа и по спорното, меко казано, съдебно-наказателно законодателство на ГЕРБ.


Та ако беше свободен съдията, щеше да чуе искането, направено вече втори път, делото да се насрочва приоритетно, защото, повтарям, е заведено от съдия срещу вътрешен министър на страната, който твърди за този магистрат, че покровителства престъпността! Докато същият съдия продължава да гледа дела от организираната престъпност и е същевременно председател на най-представителната съдийска организация в България. Адекватен прочит на тези обстоятелства би свързал казуса с националната сигурност дори. Но само свободният съдия би се впечатлил от това...


Съдията Екатерина Роглекова сигурно знае, че правилникът на Европейския съд по правата на човека отчита спецификата на делата при насрочването им и допуска приоритетност. Познавам случаи на мотивирано приоритетно насрочване в софийски съдилища, включително и от съдия Тодорова ... Но съдия Роглекова е претрупана. Макар че точно  зам.-председател на съда, именно поради това си качество,  надали може да ползва мотива за заетост с гледане на дела.


Делото Тодорова / Цветанов просто трябва да бъде бавено, този е елементарният извод. След като Тодорова  не оттегли молбата си, остава да бъде впрегнато цялото задкулисно войнство за първата отсечка от дългия път към целта. Да се изчака тричленката на ВАС, която всеки момент трябва се произнесе по дисциплинарното наказание на Тодорова (тя беше наказана от ВСС с намаляване на заплатата за 2 години заради забавено написване на мотиви и обжалва)- о, колко улеснително би било ВАС да потвърди наказанието. Обаче ако тричленката го отмени? Я да протакаме до септември, когато ще дойде ред на петчленката, в нея е надеждата, както показа многократно практиката на задкулисието. Та 18 септември е горе-долу устройваща дата...


С две думи, протакането е задължително за зависимия съд – зависим най-напред от статуквото, бетонирано от порочната традиция  да бъде обслужван силният на деня, а не да се търси истината; после – зависим от собствените кариерни интереси на шефовете на пловдивската съдебна система - та нали председателят на окръжния съд Сотир Цацаров - според набиращата сила  мълва - бил фаворитът за главен прокурор на министър Цветанов и премиера Борисов.


Да се протака, докато мине юлският доклад на Брюксел за правосъдието и вътрешния ред. И докато, дай Боже, ВАС, ръководен от друг един фаворит на вътрешния министър, потвърди дисциплинарните наказания за съдия Тодорова...


Този е моят прочит на делото Мирослава Тодорова/министър Цветан Цветанов. Такова, каквото се очерта след двете съдебни заседания  на Пловдивския районен съд.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 616 Неутрално

  хахахахахха.. летни закачки между властоимащи, съд и ТВ.. кой ще го изкара по-голям според вас?! да залагаме.. аз залагам на властоимащите.. не че са ми мн симпатични, ми щото това е тъжната истина..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  ".....протакането е задължително за зависимия съд – зависим най-напред от порочното статукво, бетонирано от традицията да бъде обслужван силният на деня.."- интересното е ,че силните на деня непрекъснато се оплакват от съдебната система ("ние ги хващаме ,те ги пускат", а очевидно когато им изнася играят в един цирк!!!

 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Точно в десятката!

  Владимирова е едиствената жена в "Дневник", на която не и пука от милиционерския режим!

 4. 4 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 953 Неутрално

  "...предаването по БиТиВи, в което вътрешният министър Цветан Цветанов обвинява съдия Мирослава Тодорова в покровителство на организираната престъпност..."

  Това предаване го има годно и в торентите. Не е проблем да се изтегли.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2565 Весело

  "...негодност на записа на предаването по БиТиВи..." - ХХІ век е, но в БГ си е проблем, не САМО годността, а начините по които се доСТИГА до нея...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Да подведат бтв под отгорност за неизпъпнение на разпореждането за предоставяне на годен запис и за умишлено спъване на съдебния процес.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 8. 8 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Техниката е виновна! Тя и само тя!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 9. 9 Профил на d10001
  d10001
  Рейтинг: 729 Неутрално

  знаете ли кои прави експертизата???? аз ще ви кажа: Института към МВР...на който началника се назначава знаето от кого...

 10. 10 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Цветанов винаги е давал за пример съдиите в Пловдив.Което не говори добре за тях.Предполагам сега няма да протестира заради забавянето.Тоя човек нанесе толкова вреди на държавата, че просто ми се гади.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 11. 11 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Второ, щом кат е бил негоден записът, защо съдията не е изискал от БиТиВи нов качествен презапис още на 18 май, когато се е получило писмото на вещото лице в съда, и да организира извършването на експертизата, която той – съдът – е поискал още на 27 април. А не да чака да дойде датата на съдебното заседание и тогава да се разпорежда."

  Не разбирам само очудването с което авторката казва горното. Нашата съдебна система така си работи, иначе делото на Мургина, Вальо Топлото, Ковачки,Галеви,...... ит.н, и т.н, и много т.н., щяха да приключват за по година (било то с оправдателни или осъдителни присъди).

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 12. 12 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Поредните невероятно некадърни комедианти, които са дори по-зле дори от комунистите, което ме кара да си спомня една стара приказка за изчистването на едни обори...

 13. 13 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Цветанов много се изложи.
  Не знам да е имало на неговия пост друг по дискредитиран и непригоден човек. Ако имаше юридическо образование поне може би щеше да има някаква елементарна граница на кашите които забърква и лъжите които говори, ама тоя е тотално неквалифициран.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 14. 14 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ох, здрав шамар за Цеци. Няма как да отговори на удара. Да прати полицаи да намерят някой друг пакет дрога в дома на журналистката.

  Защо ако не да?!
 15. 15 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  """" , но и са станали съвсем безогледни, ""
  =========================

  Това казва всичко ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ха-ха-ха! (Макар, че е трагично.)
  Единият, безхаберник, влачи дела с години, другият, вместо да посочва точно безобразията в съдебната система, кадрува в нея с разни шизофренички.
  Хвани единия, удари другия. Поръчкова статия. Българска работа, типична.

 17. 17 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#6] от "ppopov_67":

  Стига глупости, как не ви омръзна да плещите простотии. А материала е гола вода.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 18. 18 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#16] от "Красимир Кабакчиев":

  Поръчкова статия ама матряла се кефи. И Цветанов плещи едно към гьотере и М.Тодорова бави мотивис години. Гола вода и кал в ушите са ни и МВР-то и прокуратуррата и съда.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 19. 19 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#4:"yavooor"]Това предаване го има годно и в торентите. Не е проблем да се изтегли. [/quote]

  Е, айде сега, то нали и оня разговор с набирането на ЕГН-то се оказа "манипулиран", само дето никой не обясни за какво става въпрос....Как така изведнъж нещо от някакви торенти ще е "годно" за супернезависимото българско правосъдие?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 20. 20 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Госпожо Владимирова,може ли да ми припомните съдя Тодорова,колко време беше протакала делота заради което се разрази скандала?
  Чели ли сте коментари на магистрати в правните сайтове за тяхното мнение по случая?Ако не сте направете го ще Ви бъде интересно!
  Имала съм нещастието да се сблъскам с доста съдии за да знам колко са некомпетентни,нагли и продажни са!
  Със собствените си очи и уши съм чула и видяла как съдя си говори по време на дело по телефона и си определя среща да пие кафе след въпросното дело! А минута преди прочитане на присъдата каза" НЕКА СЕ СЪРДЯТ НА СЪДИЯТА!"
  Цветанов може да е всякакъв,но за това,че в по-голямата си част съдиите прикриват престъпниците е прав!
  А и между другото за въпросния съдя за когото писах се говори от адвокатите,че е съдя на мафията!А това лесно може да се разбере от решенията които е взел магистрата!

 21. 21 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Такова обяздване на съда и прокуратурата, каквото направи ГЕРБ, нямаше ни при Костов, ни при цар, ни при тройните
  Май не е далеч времето, когато ще почнат директно да мачкат неудобните чрез присъди.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1332 Любопитно

  Негоден бил записа...??? Ха-ха, тези се шегувкат. Че цял народ го видя този запис, по телевизията, всички го чуха Цецо какво каза и присъстващи и зрители. Сега остава някакъв експерт да се опита да убеди 7 милиона, че това което беше казано никога не е било казвано и е плод на болните фантазии на всички ни. Ми да ги призоват всичките присъстващи да потвърдят или отрекат това което е казал министъра, че да ги преброим. Що за глупости се случват наоколо?!?!?!

  Цецо... мандата свършва, а теб ще те питат тепърва за много неща. Това и е хубавото на демокрацията, че край има по закон.

  Жената е покана за щастие
 23. 23 Профил на leni_n
  leni_n
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар 16
  И не разбрах кое й е поръчковото на статията ? Кое от написаното е манипулация ? Фактите са посочено достатъчно ясно и всеки интелигентен човек може да си направи изводите.

 24. 24 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#20] от "renegat":Добре, ама все пак думата е СЪДИЯ.

  Sic transit..
 25. 25 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Цветанов беше истински борец срещу протакането на делата. Но сега нещо се спотайва. А пловдивския съд гледа всячески да му се натегне. Нека не забравяме сагата на Максим Савов, обвинен и задържан само и само да се угоди на местната милиция.
  Що се отнася до прословутата липса на мотиви, нека да изясня на всички герберастки кратуни, че те са необходими на защитата! А присъдата е постановена, независимо дали са дадени мотиви към нея. Проблема се експонира заради факта, че осъдения е трябвало да е в панделата, но се оказа, че междувременно е пуснат незнайно от кого, но не и от съдия Тодорова.
  А на горния, дето "съдиите прикривали престъпниците", надявам се в милиционерската му глава е ясно, че "престъпник" е само такъв, който има влязла в сила присъда за престъпно деяние. А не тоя, когото цецко Ушето сметне за такъв. Искате демокрация, а се оставяте няколко правно-неграмотни субекта да ви манипулират по най-идиотски начин. И после българите били най-интелигентни... Да бе, да!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 26. 26 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  абе тия изкараха записа с Мишо Бирата манипулиран, дето беше кристално ясен та това ли

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 27. 27 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#20] от "renegat":

  Няма значение, има си дисциплинарна комисия която ще глоби съдийката за това, че е забавила някое друго дело, ако ги е забавила. Въпроса е, че на Цецо не му е работа да говори повече от колкото трябва. А и тъй като тя е в открит конфликт с него то това, че се твърди, че не си изпълнява съвестно задълженията може и да е скалъпено обвинение с цел очерняне на жената. Има го и тоз момент. Така, че не се прави на Лили Иванова.

  Жената е покана за щастие
 28. 28 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  [quote#19:"epoc"]Е, айде сега, то нали и оня разговор с набирането на ЕГН-то се оказа "манипулиран", само дето никой не обясни за какво става въпрос...[/quote]
  а не обясниха, манипулацията е че извършен презапис, друга не е установена

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 29. 29 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#24] от "antropos":
  Да,остана само думата,съдържанието се изгуби!

 30. 30 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#20] от "renegat":

  Дайте да се разберем.Ако всеки от ПРАВОРАЗДАВАТЕНАТА СИСТЕМА , който е забавил производство , дело или писане на мотиви обслужва организираната престъпност , всички дознатели , следователи и прокурори трябва в мигом да бъдат уволнени и съдени , че са част от организираната престъпност.Кой е Цветанов , че ще дава такива квалификации без доказатества.Един задочно завърщил вифаджия , момчето с папката и човек , който не може да сглоби едно изречение.И каква е присъдата по деото...ОСЪДИТЕлНА..Айде ниц вече.Тоя се самозабрави.Да ви припомням ли че преди седмица обяви и хората от протеста на Оров мост за част от същата тая организирана престъпност.Пак без доказателства.Май всички дето не му играят по свирката мигом минават в тая графа , а ходи после доказвай че нямащ сестра.За тях записи не съм чул..Ама за него чух от Танов , че протектира контрабандата.Гледам Танов още си е на мястото..Изглежда не е излъгал..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 31. 31 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "renegat":

  Освен че думата е "съдия", както правилно е отбелязал Антропос, буди удивление фактът, че не споменавате името на съдията, разговарял по телефона. В средите действително е известен такъв един случай, а дори и за подадена жалба от страната срещу това поведение на съдията. Не че някой ни е информирал какво се е случило с жалбата, де. Така или иначе, разликата между този съдия и коментираният в материала, също е известна в средите. Пълна противоположност са.

 32. 32 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#27] от "bgpainter":
  Това може да го каже само човек,който не е имал работа със съда и не са му бавени делата!
  Не се правя на никой,изразявам личното си мнение!
  Защо никой не мисли за хората,които се надяват на справедливост и възмездие от съда?Все още има такива глупаци!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#31] от "gilermos":
  Съдията е И.Павлова ,а делото е от 23.01.2012г.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#13] от "Десен":

  Ами нещо си много мек по проблема . Между другото цецко е с юридическо образование , но май е още бакалавър.

 38. 38 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#21:"Вени Г."]Такова обяздване на съда и прокуратурата, каквото направи ГЕРБ, нямаше ни при Костов, ни при цар, ни при тройните [/quote]

  Малко е.
  И не им трябва обяздване,а сопа,г-жа.
  Обяздване на кое казваш,на присъдите на Ковачки,Мургина,Вальо топлото,Масларова,Цонев,Люмил Стойков,бъдещите такива на М.Николов и Лупи,М.Табаков,На Батко и Братко,на социално слабите магистрати,на кое?
  Но пишете си де,няма лошо,написаното си остава,няма как да се скрие.

 39. 39 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#32] от "renegat":

  Предполагам си адвокат. Знаеш ли какво казват за вас съдиите - повечето един ги е правил

  Моето мнение - трябва да се промени Конституцията и да се осъвремени кардинално.

  Жената е покана за щастие
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#30] от "hristov19":
  А как да коментирам прокурори,съдии, и следователи с властта която имат,всячески покриват определени хора всячески да избегнат санкциите на закона въпреки,че има достатъчно доказателства? Или може би няма такива случай?

 42. 42 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  "Техническа негодност на записа на предаването по БиТиВи, в което вътрешният министър Цветан Цветанов обвинява съдия Мирослава Тодорова в покровителство на организираната престъпност,..."

  На някой още да не му е ясно?
  Замесена ли е босфор-тв, нещата са кристално ясни!
  До коментар [#3] от "Lemmy":
  [quote#3:"Lemmy"]Владимирова е едиствената жена в "Дневник", на която не и пука от милиционерския режим!
  [/quote]

  Да! +!
  За пореден път, чудесна статия!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 43. 43 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Вероятно авторката е права най-вече по отношение на факта, че след като писмото е пристигнало в съда на 18-ти май, то съдията е могъл да изиска втори запис от БТВ.
  Това е обичайна порочна практика на съдиите - да не се готвят за делата, преди да е дошъл денят, предхождащ съдебното заседание. Тук вина имат и адвокатите, които също е трябвало да се подготвят и да внесат такова искане в съда, ако са се запознали с писмото на вещото лице.
  Важността на това дело обаче е малко преувеличена. Защото е частно наказателно дело, не е за престъпление от общ характер. Смешно е наистина, М. Тодорова да влачи три години мотиви по супер тежко дело, а тук да се претендира за приоритетно разглеждане на дело за клевета, като същевременно чакат да бъдат разгледани дела за изнасилвания, кражби, побои и пр.
  Дето се вика, с твоите камъни по твоята глава.
  Тъжно, но вярно...

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 521 Неутрално


  Тъй като 'доброто име' на БТВ в последно време доста е компрометирано, а в този случай и скандализирано, би било редно още утре в сутрешният си блок да излъчат въпросното предаване с ЦЦветанов и да оборят мотивите на съдия ЕРоглекова, а с това и да поизчистят името си на читава медия.
  Само така ще повярваме, че не изпълняват политически поръчки.
  Ха дано, но надали!

 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#33] от "barcelonski":

  За да е по-разбрано за простаците , естествено .

 48. 48 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#39] от "bgpainter":
  Да мен един ме е правил -татко!
  А за конституцията си прав!

 49. 49 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#46] от "desen":
  Чекайте да видите утре...

  босфор-тв, ще разгневи

  Бедни ми Гьобелс...И не се върти у гроба!

  Съжалявам ама вече не си фактор и критерий за агитация, пропаганда и манипулация...

  Тия от босфор-тв ти "видеха сметката"!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 50. 50 Профил на cotex
  cotex
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На основание чл. 33, ал. 1 от Закона за съдебната власт свиквам заседание на Висшия съдебен съвет на 28 юни 2012 г. от 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12, при следния

  Д Н Е В Е Н Р Е Д:
  43. Проект на решение по предложението на административния ръководител на Окръжен съд гр. Пловдив за поощряване на Антония Кирова Роглева - съдия в Окръжен съд гр. Пловдив с отличие „служебна благодарност и грамота” и парична награда.

 51. 51 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Материалът има много точен фокус. Право в целта е. Големият проблем в този случай е, че един властимащ, разполагащ с неограничен силов ресурс, е последователен в своята бруталност да се меси недопустимо в друга власт. Че така не може, приемам, че няма нужда да убеждавам никого от четящите тук. Това е АБ-то на правовата държава. Но Цветанов не само настройва и манипулира обществото чрез нестихващите си медийни изстъпления, в които говори каквото му хрумне, и които едва ли някой би смогнал да опровергава непрекъснато, но използва всякак своята власт, за да оказва давление. И това е нещо като публична тайна.

  Мирослава Тодорова му се опълчи открито, а той иска да я смачка - също открито, но с прикрити средства. Те действително са безогледни и в този смисъл са особени цинични, защото са неприкрита подигравка с общоутвърдените разбирания за почтеното и справедливото.

  Случаят не е за две личности, решили да ангажират обществото с публичен спор. Залогът е голям, защото: безвластен и публично нарОчен човек се бори с единствените, утвърдени от закона средства срещу силовия министър, който не зачита разделението на властите /то дори нищо не му говори/ и се държи антидържавно - руши авторитета на конституционно установена власт.

  За всеки почтен съдия и човек това поведение на министъра, абсолютно неприемливо, би следвало да се разчете като сигнал за изключителна опасност; би следвало да бъде публично заклеймено, но това не се случи. С него се зае един човек. Министърът обаче не си поплюва. Човекът очевидно го дразни, но не само заради това дело, а защото е неприкрит радател за промяна на статуквото в съдебната система. Затова въпросът е от особено съществено значение - министърът не се поколеба, за да дискредитира шефа на съдийската организация, да я обвини в покровителство над мафията. Но освен че е председател на съдийския съюз, Тодорова правораздава всеки ден и затова е недопустимо делото с министъра да се проточва така във времето.

  Да видим накрая - мракобесието или здравият разум. Със сигурност и от нас зависи кое ще надделее.

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Бог забавя, но не забравя .

 53. 53 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#13:"Десен"]Ако имаше юридическо образование поне може би щеше да има някаква елементарна граница на кашите които забърква и лъжите които говори, ама тоя е тотално неквалифициран.[/quote]

  Ако имаше въобще НЯКАКВО образование! Ех, мечти, мечти...

 54. 54 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Любопитно

  Достоверна конструкция.

  Поздравления за Петя. Удоволствие е, човек да чете текстовете й. Едно от нещата,за които можем да благодарим на Депресията и гърците е КАРДИНАЛНАТА промяна на ЕС. Току виж това докарало 4-та инстанция за БГ правосъдие - Люксембург/Страстбург и намалило драстично политическо насилие над Темида и подмазвачеството у някои 'магистрати'.

  и най-умният си е малко прост....
 55. 55 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#50:"cotex"]поощряване на Антония Кирова Роглева - съдия в Окръжен съд гр. Пловдив с отличие „служебна благодарност и грамота” и парична награда.[/quote]

  Ха,ха, много си изостанал във времето. Борим се вече не за еднократна парична награда, а за кариерно израстване т.е. многократни доживотни парични награди.

 56. 56 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Любопитно

  [quote#14:"ages"]Да прати полицаи да намерят някой друг пакет дрога в дома на журналистката. [/quote]

  Това е само въпрос на време. Може дори преди 18 септември...

 57. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#38] от "ret":

  Всички тия ,дето споменаваш са по обвинения на цецковци и тикви . . За що годе ачик хора беше ясно докъде ще се стигне със заведените дела . Включи и килъри , октоподи , кокаинови крале и каквито се сетиш и след някое и друго време пак ще псуваш съда . Ще ги осъдят само ако забранят адвокатурата . Или си разменят местата адвокатите и обвинителите . Защото едните са печени . Познай до три пъти кои .

 58. 58 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Любопитно

  "...."Не може да не е годен. Това не е първият запис, който предоставяме на съда, и има процедура, по която изпълняваме всички подобни искания", коментира, цитирана от "Медиапул" Люба Ризова...."

  Тя не знае с кого си има работа. Никой не твърди, че записът е направен негоден от самата телевизия. Но никой и не твърди, че записът не е направен негоден след неговото получаване. Така че няма какво да го увъртат. Запис няма и не може да има. Следователно твърдението на Цвинокио е вярно и следва осъдителна присъда за разпасалата се съдийка. Логиката решава...

 59. 59 Профил на cotex
  cotex
  Рейтинг: 213 Неутрално
 60. 60 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Роглекова е поредният от многото магистрати в Пловдив, които се "преквалифицираха" от прокурори в съдии /макар че човек, който държи на себе си, не би трявало да прибява до такива пируети/. Без да блести с особени професионални качества /което лесно ще бъде забелязано от Доковска и Недева/, стремително се издигна до зам.-председателското място на ПРС. Странно...

  А иначе - има далеч по-качествени магистрати в ПРС, за което Цветанов трябва да черпи за късмета си, че не се падна при тях...

 61. 61 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 822 Любопитно

  Петя, Петя, нещо не разбирате "реалността"!

  Петя, нали знаете, че като пишете така ( т.е. исината) за (цитирам ЦРУ) "организатора на трафика на амфетамини през Турция" и замесения в "измами с горива от Лук-ойл" има опасност "началството" да реши, като за начало, че заплатата Ви е много голяма?!

  Съдия съди "бореца с корупцията" НЕ-умния МВР "министър" , който се сдобил с имоти чрез "комисионни и заеми от пенсионери" ( а-ха-ха -ха , пак си спомних как е забогатял и няма да мога да спя от смех!).

  Е, на всички "медии" и "журналисти" ( ох, едвам написах думата в тоя контекст) им е ясно, че НЕ-умният МВР "министър" е като сълзичка, а съдията е "подпомагал престъпността", само на вас не!

  Я се запознайте с "линията на партията", обърнете внимание на "борбата с престъпността", която "води" наркотрафикантът ( така го описват от ЦРУ - като наркотрафикант) , вижте и 'постиженията" в "борбата с корупцията", които избликват от места като "закона" за "горите" ( да не се бърка с беззаконието за без-горите) на ГРОБ...

  Неее, не сте права да подозирате, че НЕ-умният МВР "министър" влияе на съда за да протака !

  Неее, ако зависеше от НЕ-умният МВР "министър" отдавна да са я осъдили тая съдийка, ама на, ТО правосъдието е такова - лошо е и се бави!
  Тука и аз се обърках, в Мутростан НЕ-умният МВР "министър" ли съди някого, съдията ли?
  Нейсе, важна е "линията на партията" в "борбата" с престъпността и корупцията. Другото са подробности.  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 62. 62 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#9] от "deyandilov":

  Не зная дали е така, но трябва да се търси /а ако Доковска иска, ще намери/ наказателна отговорност от вещото лице ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 63. 63 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Цветанов,вероятно,ще го отнесе.Ако го заслужава - нека.Но едно ми е интересно:
  "Делото е заведено не от кой да е, а от съдия и председател на Съюза на съдиите в България,"

  Какво и е на тази длъжност?!В Съдебната система корупция има,но няма корумпирани.Колкото си по-нагоре в "Ситемата",вероятно си толкова по-корумпиран.Съдебната система в България е корумпирана,разпасана и неефективна.Тези хора вместо да са елита на нацията,те са неговата истинска сган!Мисълта ми е,че няма нужда да се натъртва,че е председател на Съюза на съдиите.Това не е нещо,от което обикновен човек,би трябвало да изпитва респект(не е нормално,но магистратите сами си го направиха)

 64. 64 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Петя, този път сбърка . толкоз.

 65. 65 Профил на kamely
  kamely
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Сбърка, друг път. Много е точно. Толкоз. Защото и делото на съдия Астарджиев на втора инстанция е насрочено за 27 септември, след като е постановено през април. Член 323, ал. 4 ЗСВ изисква касационната инстанция да се прознесе в едномесечен срок; това са бързи производства по ЗСВ. венета Марковска вместо това насрочва девет дела по частна жалба за 14 юни, за да не остане свободен график за делото на съдия Астарджиев и заедно с това на Мирослава Тодорова да ги "опушкат" поне на втора инстанция, ако не на първа. През септември след доклада на ЕК. Толкоз.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1467 Разстроено

  Слугинажът към "силните" на деня е потресаващ!
  Покъртително обаче е отсъствието на гражданско общество!

  Иначе един такъв нагъл самозабравил се Физкултурник отдавна би бил натирен там където му е мястото...
  Само че няма никакви протести за това че нечистоплътно индивиди са яхнали държавата и я употребяват за собствени кланови цели.
  Така че си заслужаваме съдбата явно...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 68. 68 Профил на bezpeka
  bezpeka
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Какво се хабите? тези дни друга съдийка постанови че когато записът не е извършен по установения ред, т.е. по искане на прокурор и с разрешение на съдия, той не може да бъде доказателство.Ама там потърпевша беше журналистка от Русе и беше осъдена. Открай време е ясно, че има двоен стандарт и "независимият и безпристрастен" български съд, съществува само в ненаучната фантастика, по-известна като "Приказки от цял свят"

 69. 69 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ГЛАВНАТА цел на управлението на страната от това привременно правителство е ПРОТАКАНЕТО на каквато и да било реформа и инсцениране на преходен период с едната цел - запазване на статуквото на КОМУНОИДНОСТ под нов псевдо пречистен изпран и промит образ.

  Та едно някво си дело срещу министър нямало да се проточи, колкото е нужно.

 70. 70 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  До коментар [#67] от "B52":

  ЛИПСАТА на гражданско общество е обословена от самите оценки на управляващите за него, които преминаха в супер внушения и върхови сугестии, още в началните часове, дни и седмици на поемане на кормилото от шефа на НДСВ господин КОБУРГОТСКИ с паметното му изказване за "чипа на българина", който бил за смяна.

  Този МИСЛОВЕН ВРЪХ бе покорен и превъзнесен в нови максимално подобрени преработки, от не един и на не едно ниво на амбициозна и нарочна управленска спекулатовност. Засягащи цели прослойки, професионални гилдии и съюзи както и периоди на историческо същесъвуване.

  Като за това допринесе използването периодично на парализираща всяка инициативност отрова, впръсквана с нови ефективни дози и от това продължаващо управляване на една вече "повредена" нация.

  До тогава докато това не стана и повод да неможе, на каквато и да било база да се търси адекватност не само в изказвания, но и недай си боже в действия по създаването на единно гражданско доверие между различните наченки на единност и гражданска отговорност в присъщите му прослойки и общности.

  Така бе създаден един безценен резерв за едно продължително желание "чипът" да бъде амбициозно сменен чрез едно необозримо дълго управленско начинание.

 71. 71 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  .айняна държава, с .айняно правосъдие.

 72. 72 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ГЕРБ продължават да показват че са шайка престъпници и глеорези.А съда ни показа отново че е гнил отвсякъде.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 73. 73 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ха-ха-ха!
  Тук важи една известна поговорка: "Хвани единия, та удари другия!"
  И то важи с още по-голяма сила, а именно: "Хвани единия, та удари другия, а с двамата - третия!"
  Третият е поръчковата журналистика.

 74. 74 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#72:"saseff"]ГЕРБ продължават да показват че са шайка престъпници и глеорези.А съда ни показа отново че е гнил отвсякъде[/quote]
  И в тоя "прогнил отвсякъде съд" има обаче една чиста вода ненапита, ненаписала мотиви с години. Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!

 75. 75 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Защо искаме от съда по-бърза работа, след като 3 месеца не могат един елементарен запис да анализират?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 76. 76 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Независими, та независими...
  Интересно ми е какво ще разкаже поразяващата уста Цв. Цв. пред съда, когато делото все пак започне...

 77. 77 Профил на vik7777
  vik7777
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#13] от "Десен":При цветанов има една фатална комбинация-безпределна простотия и самочувствие.Не бих могъл да си представя тази комбинация с друга физиономия освен неговата.Той е ярък пример ,как духовната нищета намира своя материален физически елвивалент.

 78. 78 Профил на k
  k
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Ако по същия начин авторката бе отразила И осъдителната присъда над Ася Пенчева, "Пулицър"-а щеше да е гарантиран /в карен случай "Черноризец"/.

  http://www.mediapool.bg/русенска-журнлистка-осъдена-за-професионално-свършена-работа-news194336.html

 79. 79 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  един много ключов момент - екпертите, както е казал един от коментиращите по-горе са към "Научноизследователския институт по криминалистика и криминология" който е на бюджет от МВР. Пъпеша големия шеф на последното така, че изводите си ги правете сами ...

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 80. 80 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1584 Весело

  [quote#57:"papyre"]Всички тия ,дето споменаваш са по обвинения на цецковци и тикви . . За що годе ачик хора беше ясно докъде ще се стигне със заведените дела . Включи и килъри , октоподи , кокаинови крале и каквито се сетиш и след някое и друго време пак ще псуваш съда .[/quote]
  Че кой да псуваме Филянкишията? Арменския поп? Излиза че българския съд е света вода ненапита, а управниците са синове на дявола а? Черно и бяло?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 81. Предлагам допълнение към темата за изпит на кандидат журналистите,а защо не и за кандидат политиците-"Всичко за продан,свирки и дудуци за всеки който си плати..."

  Боли ме от овчедушието на хората...
 82. 82 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Вижте дългогодишната борба на професорът по право,политически затворник по време на комунизма,който беше определен от Амнести Интернешънъл за политически затворник номер 1 за България и номер 3 за Европа - Янко Янков.Той от десетилетия търси справедливост и праща писма да посолствата на Западните държави и САЩ.Накрая Държавна сигурност - ДАНС - направи опит за убийство и почти го довършиха пред съдебната палата,удариха го с железен лост,но той избегна удара и само рамото му беше натрошено.Вижте стотиците писма в които иска съд за прокурорите,съдиите и правителствата,темите са изложени вляво,разгледайте добре сайта му в хронологичен ред:

  http://iankov.blogspot.co.uk/

  http://iankov.blogspot.co.uk/2007/08/blog-post_7241.html

  ''Единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Луканов'' - така заяви през 1989 американският посланик, евреинът Сол Полански - и увековечи БКП преинсталирайки я във вид на...БСП.
 83. 83 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Много странна паплач сме това българите....

  Петя, имаш моето дълбоко уважение! Дано прифанат от твоята мая и други некои журналисти, ама надали!

 84. 84 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Любопитно

  [quote#67:"B52"]Покъртително обаче е отсъствието на гражданско общество! [/quote]

  Гражданско общество се прави от граждани, а не от селяндури, още по-малко от овце...

 85. 85 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 894 Весело

  Министър Цветанов,като министър,като мъж ,като доблестен политик , да отиде в съда и да повтори думите си ,ако иска да ги повтори след като гледа материала . Да ги чуе съда/съдията от първа ръка.Пък после ..да решават.

 86. 86 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#85] от "id_1":

  Ти па кво говориш...
  Ще изпрати тъщата и тъста...Знае той кое как...

  П.П. И ние използвай оксиморони по повод Цецко!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 87. 87 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#39:"bgpainter"]Моето мнение - трябва да се промени Конституцията и да се осъвремени кардинално.
  [/quote]

  Моля те, дай конкретни предложения как да се промени в Конституцията, и кое от нея смяташ за архаично? Че общото лаене е едно, мисленето е съвсем друга дейност.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 88. 88 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#87] от "Scaramouche":
  Може ли аз? Другарко...

  1. Намаляване на народните представители на120.
  2.Избор на президент от Н.С.
  И без това не върши никаква работа. Какъв е смисъла да се избира пряко?
  3. Повече пряка демокрация, а не представителна! Референдуми!
  Записани в Конституцията! По кои въпроси има думата Н.С. ,по кои народа! Ако трябва ще гласуваме с бели и черни камъчета!
  4.Възможност за отзоваване на депутати! Които вършат всичко друго, но не и за това за което са там!
  5. Избор на съдии и прокурори! Както е в САЩ! Не да ги избира Красьо...или ВСС! А ние!
  6........
  7........
  8.........

  Мога да пиша до утре!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#20] от "renegat":

  Неправилното изписване на думата "съдия" отнема страшно много от тежестта на думите ти.

 91. 91 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Очевидно и двете страни са един дол дренки, но пък твърдението за негодност на записа е въхът на безочието и наглоста.
  Предлагам бТВ да повтори официално предаването та дано съдията намери време и годен телевизор, че да го гледа заедно с цяла БГ.
  БГ е безнадеждна!
  Тук в БГ безреки от кръв нищо няма да се помени, за съжаление.

 92. 92 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#90] от "subsonic":

  Тежестта едва ли се губи,но че е дразнещо да четеш текстове с правописни грешки е факт!
  Приемам забележката ти!

 93. 93 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "...средствата за постигане на целта вече са не само "всички", но и са станали съвсем безогледни, щом въвличат и експертите в мръсните схеми на ЗАДКУЛИСНОТО "ПРАВОСЪДИЕ"
  ...
  Да се протака, докато мине юлският доклад на Брюксел за правосъдието и вътрешния ред. "

  Как ли ще се тълкува Протакането и Задкулисното "правосъдие"
  в този доклад или в следващите доклади ?

  (невъзможност да бъде осъден действащ политик ,
  дори когато Вината е Очевадна.)

  Тодорова ! Помисли по Въпроса !
  Интригант като цветанов
  Не заслужава прошка , дори когато има вероятност всички ние да го "отнесеме".

 94. 94 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#77:"vik7777"]При цветанов има една фатална комбинация-безпределна простотия и самочувствие.Не бих могъл да си представя тази комбинация с друга физиономия освен неговата.Той е ярък пример ,как духовната нищета намира своя материален физически елвивалент. [/quote]


  Колко кратко, ясно и точно.....

 95. 95 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "Крала Бурми":

  Цв. го има най "Големия" (за сега!), но не е негов собствен!?

  yustal
 96. 96 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Цветанов е изключително неграмотен и прост човек!

  4itatel
 97. 97 Профил на Soldier of Fortune
  Soldier of Fortune
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Важно е дали тази Тодорова е била в услуга на орг. престъпност , а не какво е казал цветанов , но нали сте платени клакьори , сменяте приоритетите , връткате се като протитутки и се кефите на шибаняшките си хонорари!?

 98. 98 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Съдията със сигурност не е свободен.

  Предразсъдъците са за ограничените.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK