"Децата на прехода" и краят на етикетите "ляво" и "дясно"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Марин
  Марин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  В процеса на (евентуалната) промяна на политическата система важна роля трябва да играят (свободомислещите) журналисти. Поздрав за авторката на статията!

  ... потим ... не за славата ... създава изкуство!
 2. 2 Профил на fonon
  fonon
  Рейтинг: 531 Весело

  Ляво, дясно - глупости на търкалета...
  Има правилно и неправилно. Наш'то е правилно, а всичко останало е неправилно!!!

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  В САЩ десният президент Джордж Буш спаси с държавни пари фалирали банки – нещо, което е класическо ляво действие от следвоенния период.
  ______________
  Ако Буш беше дал достъп на 50-те милиона без социална осигуровка до здравеопазване и други социални дейности щеше да е ЛЯВ !
  А това ,че е спасил с пари от бедните банкерите може да се класифицира с други думи.
  Като примерно нелиберален модел на супер капитализма в който и от дясно и от ляво обгрижват сигурността на банковата система и вместо да мислят за средната класа и бедните които са им и избирателите и работодатели те мислят как да спасят богатите като взимат от бедните!

  На "децата на прехода" нямат много възможности в един свят които им е трудно да го разберат а още по-трудно да заживеят в него като нормални хора.  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ляво е да се краде и преразпределя чуждото. И това е константа във времето.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  У нас,не е имало дясно управление,въобще!Костов си беше,във всичко,не просто ляв,а направо болшевик!Дори приватизацията я извърши по ковунистически-или подари предприятията на свои хора,или чрез разбойническо-мениджерки сдружения.Затова сме и най-бедната държава в Европа!Само леви ни управляват,и искаме високи доходи!Е,няма да стане!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Както много пъти съм казвал - Звелените ще объркат много сметки , без да им симпатизирам като партия. Прекалено много.

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 7. 7 Профил на toniarisa
  toniarisa
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Надежда обаче има. "Никога не се съмнявайте, че малка група от сериозни и целенасочени граждани могат да променят света. В действителност, това е единственото което някога е променяло света. " - казва основоположникът на социалната антропология Маргарет Мийд.

  - ЕТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА !!!
  Дано само е настъпил вече момента, за да могат поне децата ни да поживеят ПЪЛНОЦЕННО !!!

 8. 8 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Чрез етикетирането и разделянето на цветове по-лесно се постига хората да почнат да мислят за партиите като за "наши" и "ваши". Подменят истинските критерии за добро и зло, за полезно и вредно с цветови. По механизма на кучето на Павлов приучават едната половина от населението да смята червения цвят за лош, а синия за добър, а другата половина - обратното. Така вече не е необходимо да се доказва правилността на политики или действия. Достатъчно е да се размаха червения или синия парцал, за да се предизвика нужната реакция. Най-вредното за един човек е да смята една партия за своя и да я подкрепя при всякакви обстоятелства. Тогава изчезват всякакви критерии. Подкрепя се някоя партия само защото е "нашата". Хората наречени "твърд електорат", са хора отказали се да мислят. Като че ли е време българите да преодолеят глупавата привързаност към която и да е партия и да оценяват това, което политиците правят единствено по критериите за полезност, вредност или безмисленост. Тогава политиката в България ще се нормализира.

 9. 9 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хубава статия!
  Дано се намери такава малка група целенасочени граждани за доброто на обществото, че ми омръзна от чукундури.
  Ама направо полютическата класа си е от Чукундуристан!

  Любов и светлина!
 10. 10 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Етикетите, стереотипите в политиката служат само за да правят живота на партиините лидери по-лесен. Също както на правещите реклама.

  - Заявява политика, НИЕ СМЕ ТАКИВА. който друг е такъв трябва да е с нас. ВРАГЪТ Е ОБРАТНОТО. И се скъсват да търсят идеализирани стереотипи без ясни критерии за определяне. В България Лявото - никога не е било стереотип - виж връщането на доброто старо време да. Дясното от друга страна е толкова употребявано клише че вече е мутирало до неознаваемост от толкова много идиоти които си лягаха с него.

 11. 11 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  [quote#5:"lz2"]У нас,не е имало дясно управление,въобще!Костов си беше,във всичко,не просто ляв,а направо болшевик![/quote]

  Костов въведе понятието "нормална държава". И направи опит това да стане реалност. То , че не стана съвсем, не стана. Могат да се изтъкнат много причини. В последно време основната причина е малоумното полицейско - авторитарно управление на ГЕРБ в полза на олигархиятна.

 12. 12 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#8:"teridan"]Достатъчно е да се размаха червения или синия парцал, за да се предизвика нужната реакция.[/quote]

  Е, откакто не ги размахваме много добре се насадихме на Цар Симо Горския и на Тиквата от Банкя. Браво на нас.

 13. 13 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Защо дясното е клише. Нормалната дясна политика - поне на запад не се определя с това че е дясна. Определя се с това че е консервативна. Че е за запазване на статуквото, за запазване на традициите, за налагане на ред и правила.
  И в икономиката също - десните за запазване на неравенството и дори увеличеванате му, защото са против преразпределяне чрез държавата.

  Но в България - Кой иска запазване на статуквото. Кой иска вечното днес което се повтаряла повтаря. Западните стереотипи на дясното, в България са неприложими. Освен за БСП и ГЕРБ, които се целят във връщане на едно още по-старо настояще - социалистическото. РЕД, СИГУРНОСТ, ТРАДИЦИИ, ДОБОРОТО СТАРО ВРЕМЕ, Многото бедни и малкото богоизбрани.

 14. 14 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Е малко критичност нямате ли в подбора на статиите, които публикувате - това са такива глупости, че нямам думи. 12 години вече разни самозвани "мислители" морят лявото и дясното и все не могат да го уморят, както се разбира и от този нещастен текст.

 15. 15 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  И за да избягат от тези неприложими западни стереотипи, но без да изглеждат пълни профани в България се налагат други три стереотипа.

  - Делене според отношението към социализма.
  - Делене според отношението към малцинствата
  - Делене според отношение Русия
  - Делене според отношение към някоя отделна личност.

  Всеки влязл дори и в този сайт може да види че статиите подклаждащи най-много страсти Социализма, Русия, Турция, Циганите, Костов. Колкото и да е абсурдно това са вододелите, това са границите за определяне и разделяне. както на обществото, така и на партиите. За какво ляво и дясно тогава говорим.

 16. 16 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 528 Неутрално

  "Политика има от над 2 000 години. А делението ляво и дясно съществува от 180 години."

  Не. Лявото и дясното.. или по-правилно да се каже прогресивните и консервативните сили са съществували винаги в човешката история и са се борили за влияние. Само чист консерватизъм би ни спасил от упадащата модерност в която се намираме.

  Trump '16
 17. 17 Профил на Мразител
  Мразител
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Живеем в интересни времена."

  Глупости! Живеем във времето на раничките. И на минимализма- "кафенце", "водичка", "парички"... Отврат!

  Мразя, следователно съществувам.
 18. 18 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Поредната статия с генерални обобщения на базата на някакви дребни протести.

  Вземането на нещата в свои ръце се доказва не с крайни протести, а с демонстрация на способността да се прави компромис. Политика с блокиране на кръстовища не се прави. Прави се с преговори и постигане на решения, приемливи за всички. Това "децата на прехода" засега не са показали, че могат да направят.

  Romanes eunt domus!
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Държавата съществува ,за да живеят хората по-добре.А тук какво става?Държим хората в мизерия,за да се хвалим колко балансиран е бюджета.Питайте някой от упрацляващите каква е целта на 4 годишния им мандат.На бас,че няма да разберат какво ги питате!

 20. 20 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1099 Весело

  [quote#5:"lz2"]У нас,не е имало дясно управление,въобще!Костов си беше,във всичко,не просто ляв,а направо болшевик![/quote] Заради тоя Костов сън не ви лови герберите. Толкова недостижимо за вас е постигнатото от управлението на ОДС, че единствения шанс, които виждат ограничените ви мозъци, е тотално оплюване.
  Бас държа, че когато КАТ те спира за нарушение пак Костов е виновен. И да юлските жеги и зимните студове пак той.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 21. 21 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  1. При управлението на демократичното правителство на Обединените Демократични Сили с премиер Иван Костов, 1997 - 2001г. бяха приватизирани 29% от всички държавни активи в стопански оборот и 4З% от активите, подлежащи на приватизация съгласно методиката на Световната банка, приета от правителство на Жан Виденов през 1995г.
  2. Счетоводната стойност на всички държавни активи в оборот през 1995 възлиза на 580 млн. лева, а на тези, подлежащи на приватизация, тя е З8З млн. лева. След преоценката на тези активи (извършена през 1999) тези стойности са съответно 7,5 и 5 млрд. лева.
  З. Съгласно официалната статистика стойността на собствения капитал (всички активи минус всички задължения) общо на държавните предприятия през 1996 (пак по времето на управлението на БСП) възлиза на 4 млрд. щатски долара по средногодишния курс, а този на предприятията, подлежащи на приватизация, възлиза общо на около 2,8 млрд. щатски долара. Общата рентабилност на държавния сектор е отрицателна от 15%, което по икономическите закони води до драстично снижение на цената на предприятията под стойността на собствения капитал.
  4. Правителството на ОДС за разлика от НДСВ и тройната коалиция се нагърби с най-трудната и политически неблагодарна задача на прехода - спешната приватизация на повсеместно и поголовно губещите държавни предприятия. Те бяха докарани да плачевно състояние както от изначалната си непригодност да произвеждат конкурентна продукция, така и от безогледния грабеж, на който бяха подложени още отпреди 10 ноември 1989.
  5. България закъсня с приватизацията повече от всички останали пост-съветски сателити и през 1997 положението в т. нар. "реален сектор" беше безнадеждно. Особено тревожно беше състоянието на около 50 български предприятия, сред които АК "Балкан", “Кремиковци”, ДЗУ-Стара Загора, “Арсенал” - Казанлък. Те още през 1996 по споразумение с МВФ бяха включени в специална програма за изолация и оздравяване съгласно ЗФО на държавните предприятия. Тези предприятия трябваше или да бъдат приватизирани до З0 юни 1999, или да бъдат ликвидирани, или обявени в несъстоятелност. На практика правителството на ОДС трябваше спешно да приватизира огромен контингент от крупни фактически фалирали дружества или да ги ликвидира. Ликвидацията им би довела пряко до уволнението на около 50 хиляди души, а още около 30 хиляди, заети в свързани предприятия, биха загубили работата си.
  6. ОДС трябваше да приватизира при крайно неблагоприятна международна инвестиционна конюнктура и при безпрецедентни трудности, произтичащи от военните действия в съседни балкански страни и територии.
  7. Въпреки всичко ОДС изпълни една "невъзможна мисия” - приватизира 43% от подлежащата на раздържавяване държавна икономика! Те съставляваха губещата част от нея. Печелившите предприятия останаха за сегашния кабинет.
  8. Въпреки че продаваше предимно губещи предприятия, правителството на ОДС осигури приходи от около 3,5 млрд. лева, в т.ч. 2,5 млрд. кеш. Т. е. приватизацията на ОДС донесе постъпления, надхвърлящи собствения капитал на продадените губещи държавни предприятия. В нито една бивша социалистическа страна резултатите не са по-добри. И то въпреки изброените трудности.
  9. Ако действително икономиката на зрелия социализъм струваше (съгласно критериите на съвременния свят) няколко десетки милиарда лева или долара (което би означавало тя да има своя конкурентна ниша от продукти и трайно присъствие на международните пазари), то социализмът и плановата икономика в България не биха фалирали. Страната ни не би натрупала колосални за мащабите й дългове и не би се стигнало до мораториум върху погасяването им.
  10. Ако индустриалната инфраструктура (а и не само тя), създадена от тоталитарната комунистическа държава, струваше десетки милиарди, то най-малко БСП (партията - неин създател) би се съгласила и би допуснала по време точно на нейното управление цялата тази индустриална инфраструктура, съставлява¬ща основата на икономиката на зрелия социализъм, да бъде поставена във финансова изолация и да се предвижда обявяването и в несъстоятелност, ако не се приватизира до определен срок.

 22. 22 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#19:"hodounski"]Питайте някой от упрацляващите каква е целта на 4 годишния им мандат.На бас,че няма да разберат какво ги питате! [/quote]

  О ще го разберат много добре - целта е втори мандат. Целта е никой да не им гледа в паничката, която постепенно нараства до свинска копаня. Целта е все повече власт, като тази власт да служи все по-малко хора да ги контролират как си пълнят паничката.

 23. 23 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Живеем със Сърцето си и обичаме Природата

 24. 24 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#18:"|"]Вземането на нещата в свои ръце се доказва не с крайни протести, а с демонстрация на способността да се прави компромис.[/quote]

  Компромис с кой - с другите прасета около копанята. Да превърнем всички в прасета - това представлява правенето на компромис с управляваща партия в България.

  напротив политика се прави като не се правят безпринципни компромиси. Кражбата трябва да се нарича кражба - а не инвестиции. Корупцията и клиентилизма трябва да се наричат корупция и клиентилизъм - а не привличане на инвеститори. некадърното управление трябва да се нарича некадърно управление - а не управление в сложна обстановка.

 25. 25 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#18:"|"]Прави се с преговори и постигане на решения, приемливи за всички[/quote]

  Ъхъ, само забравяш, че ако не бяха "крайните протести" резултата щеше да е приемлив само за Цеко. Що така.

 26. 26 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Да ме извинят истински младите, ма тоя Костов бил голям младеж и той бе. От ляво го обвиняват, че бил десен, което е кошмар. Десните консерватори приютили се под крилото на "синята" Пръмова, го обвиняват, че не бил десен докрай, щото не бил мега-либертарианец и бил против всевластието на монополите. Остава му само някоя зелена идея да прегърне и ще стане баш-младеж. Ами за какво говорим, за зелени идеи ли? Ами обвиняват го че говорил на теменужките си, а не на дърветата. Незнам дали тея обвинения не са инспирирани у старата полит класа от нови крайни екоактивисти, но е факт че и за това е виновен. Голяма младеж се извъди.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 27. 27 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Т.е. Костов се извъди голям младеж.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 28. 28 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 832 Неутрално

  [quote#12:"цаки"]Е, откакто не ги размахваме много добре се насадихме на Цар Симо Горския и на Тиквата от Банкя. Браво на нас.[/quote]
  Говоря за червения и синия парцал само като пример, но същото е и с размахването на жълтия парцал или размахването на боковата тениска. Имам предвид принципа, че подменят истинските човешки критерии с критерия за партийна привързаност - с мисленето, че всичко което прави нашата партия е добро и всичко, което правят другите е лошо.

 29. 29 Профил на Маргарит Пицов
  Маргарит Пицов
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Ей , добре сте подхванали Костов.... давайте в този дух поне двеста коментара!

  На спортни състезания с/у Германия не викайте "Бъъългари - юююююнаци" , защото Дойчо разбира "You , nazi!"
 30. 30 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#26:"zrenaxby"]от нови крайни екоактивисти, [/quote]

  Това ли представляват според теб хора, които са против горите в националните паркове да се дават без пари на олигарси.

 31. 31 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1627 Любопитно

  Кога!!! всички които обичат планината, ще могат да спортуват активно в нея?

  "Живеем в интересни времена. Днес обаче това не е проклятие. А по-скоро възможност за изход от задънената улица. Присъстващите на протестите граждани са обединени от общи ценности. Те защитиха гражданските си права (заедно с тези на беззащитната природа) и изискаха прозрачност и промяна."

 32. 32 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 416 Неутрално

  [quote#8:"teridan"]Като че ли е време българите да преодолеят глупавата привързаност към която и да е партия и да оценяват това, което политиците правят единствено по критериите за полезност, вредност или безмисленост. [/quote]

  Е те точно по тези критерии, самите българи се разминават.

 33. 33 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#30] от "kai":

  Не те са и това и удобен електорат, лесна хапка според Пръмова. Иначе някак не я виждам да се изцапа с "такива" от протестите. Пъм току виж и почнали да питат .... леле майко, веднага ще я развенчаят от образа и на медийна невяста божия.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 34. 34 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#3:"comandante"]А това ,че е спасил с пари от бедните банкерите може да се класифицира с други думи.
  Като примерно нелиберален модел на супер капитализма в който и от дясно и от ляво обгрижват сигурността на банковата система[/quote]
  Ами не - това не е никакъв капитализъм, защото с парите на всички спаси някакви частни банки. От това по-голям комунизъм - здраве му кажи!

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  [quote#12:"цаки"] и на Тиквата от Банкя.[/quote]


  Свиквайте,свиквайте,че тая тиква ще я дъвчете още 5 години!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#33:"zrenaxby"]Не те са и това и удобен електорат, лесна хапка според Пръмова.[/quote]

  Едва ли и ти вярваш на подобни глупости. Всичките партии се опитаха да се присламчат към тези протести, и всичкита бяха изритани.

 37. 37 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Догодина идват избори.Лично аз бих гласувала за фомация,която има НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.Привърженичка съм на националната държава.Твърдо против глобализацията,която е другото лице на интернационализма от комунистическо време.Едно време бае Тошо и БКП се кланаха на бялата сибирска мечка,а сегашните измекяри са се нагъзили на големия брат.Народа все преебан.

 38. 38 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Каква паничка.?Паничката е празна. Парите са <опапани>
  .ГЕРБ ще отиде на избори ,но няма да иска да ги спечели и да управлява сама.Най-вероятно,ще има коалиция, която ще бъде виновна за провала.

 39. 39 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#38] от "starez":

  Твоята паничка е празна. На политиците не е.

 40. 40 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "kai":

  Ами вярвам и още как. Именно вчера някой от вашите обясняваш, как тази била захапала и освен кадрите, колко син електорат била отхапала. С две думи, те -хората, са няква неинтелигентна мърша там, стадо овце, дето само чакат да се появи спасителката и са готови да се юрнат след нея. Без да питат каква е, що е, защо си мисли, че точно пък на нея ще и повярват и т.н. Защо си мисли, че може да направи полит кариера за няколко месеца въпреки дебелия олигархичен гръб и други такива.... Според вас(а явно и според нея) хората от подобни въпроси не се интересуват.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 41. 41 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Много глупава статия.
  Авторката не изглежда като да се изказва особено ерудирано. Примери извадени от контекста, левичарство на Сталин, WTF?
  По-дфобре е първо да си обясни какво означа ляво и дясно, либерализъм и консерватизъм, неоцентризъм и радикализъм и тогава да се появи че да се изказва.
  Това мракобесническо парадиране с липсата на знания не е извело нито един автор на добра позиция. И тия етикети не са за да стоят ей така, за парлама, а за да служат на възприемането.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1627 Весело

  [quote#41:"Десен"]Много глупава статия. [/quote]
  +++

 43. 43 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#40] от "zrenaxby":

  Много хора казват - при социализма цените бяха ниски - сега са високи. малък избор, но пък достъпен. И не разбират едно нещо.

  Наличието на избор се заплаща. Включително и на политически избор. Лесно може да имаме само две партии - БСП и Костов например, като олицетворение на лявото и на дясното - но ще трябва да си плащаме за този малък избор с кофти управление.

  конкуренцията ражда прогреса. конкуренцията на идеи, на начини на управление, на стилове на държане дори. Но това струва скъпо на всичко партии окопали се в статуквото. Костов не е мръднал и на йота за последните 20 г. и в идеите си и в посланията си и в стила си. Убеден съм че това е привлекателно за твърдите му подръжници. Но за всеки друг е минус. Света се развива. А твърдите привърженици на Костов, не се различават от твърдите привърженици на БСП по манталитет, а в моменат и ГЕРБ се опитва да създаде собствени преторианци следващи навсякде вожда.

  Е сори но подобно изискване към избирателите няма как да е привлекателно за избирател желаещ да запази собственото си мнение, дори и в даден момент да подкрепя дадена партия.

 44. 44 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#24] от "kai":

  Ахам, всички останали са прасета, само вие сте ангели белоснежни. Типично лумпенско изказване.

  Romanes eunt domus!
 45. 45 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#25] от "цаки":

  Протестите са част от политиката, но определено не могат да са единственото държание. Засега "децата на прехода" не са показали _останалите_ качества за гражданско поведение.

  Romanes eunt domus!
 46. 46 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#44] от "|":

  Аз не съм от никой. Аз съм за избор и за собствено мислене когато човек избира. Да според мен е добре че Кунева се появи защото повишава избора. запълва ниша, която до момента е стояла празна.

  личното ми мнение е че всички са прасета до доказване на противното. До момента никой не е доказал противното. Но това не пречи да имаме избор поне между прасетата.

 47. 47 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#5] от "lz2":

  Задавах един въпрос, но досега не получих отговор ! Защо някой друг преди Костов не направи приватизацията - докато предприятията не бяха декапитализирани ? През 1993-1995 г. беше идеалният момент - при Беров и Виденов, но не я направиха !
  Между другото точно тогава бяха подаръците - приватизираха се т.нар. обособени части в полза на досегашните им наематели, естествено все "наши", червени момченца ! Например складови бази на едро бяха продавани за около 60 хиляди долара, като половината цена можеше да се плати със ЗУНК-ове !
  И накрая, защо бате Бойко Борисов не стана премиер през 1997 г. и не проведе той всички реформи по-добре от Костов, защото вече разбрахме че геният от Банкя има този капацитет !
  Толкова ли беше заето Слънцето да масажира ушите и други части от тялото на Тато, че не се хвана да управлява тогава ? Дъртият мадридки педал също не се зае тогава, а от ДС го докараха наготово през 2001 г., когато друг бе извършил непопулярните мерки и плати политическата цена за това !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 48. 48 Профил на alehin
  alehin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хора свързани с Партия и ДС държат всичко, а някои подскачат по улиците и ловят мухите)). Ляво, дясно, бембено, жълто, а най-сигурно е да си човек на ДС и БКП.
  Татковците национализираха, синчетата приватизираха.

 49. 49 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#43] от "kai":

  Така е наличието на избор и липса на мисъл едновременно се заплаща. Купуваш си боклуците които ти рекламират по телевизията вече 3-ти мандат. Царя, Борисов, Пръмова - това ли е избор? Хората на царя при пръмова, всичките направени с една цел - хората да има за какво да гласуват.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 50. 50 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#46] от "kai":


  [quote#46:"kai"]личното ми мнение е че всички са прасета до доказване на противното.[/quote]

  Типично параноично и социопатско поведение.

  Romanes eunt domus!
 51. 51 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#47] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Аре стига глупости - Виденов направи масовата приватизация като де факто подари на червени олигарси цялата голяма българска индустрия. беров и след това виденов създадоха частните банки - пардон пирамиди с цел да откраднат спестяванията на българите.

  костов приватизира каквото беше останало. Но голямото разграбване го направи виденов

 52. 52 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1922 Весело

  Децата на прехода се опияняват от някакъв си свой морален абсолютизъм и постоянно говорят за ценности, които били уникални и неповторими. Парадоксът иде оттам, че въпреки невижданите до скоро платформи за социална комуникация, въпреки обмяната на терабайти информация и идеи, никой не може да формулира общите ценности. Безсилието да обяснят какви са техните ценности и какво точно искат, довежда младоците да обясняват какви не са и как не се подавали на никакво обяснение, ама как нещо "извън обичайното" щяло скоро да се случи.

  Недоволството от живота като такъв не е достатъчен и подвижните пясъци на младежката еуфория успешно се интегрират в каузи-еднодневки - някои смислени, други откровено идиотски. Но пък е весело. Удоволствието е универсална ценност, другарки и другари.

 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  статията не е много смислена, ако автора познаваше лявото и дясното в същността им нямаше да напише тия неща и няма нищо лошо в това че хората се индетифицират, защото не всеки разбира всички процеси , за това всеки иска да се довери на някого, който отговаря на нещата които разбира, за да го ориентира за тия които не разбира

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  И същевременно като купуваш, не гледаш вътре колко консерванти, оцветители, регулатори, стабилизатори, общо казано Е-та има в този така живо рекламиран политически субект.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 55. 55 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#50] от "|":

  това че си параноик не значи че нямаш врагове. А до сега никоя политическа партия не се е доказала че работи за мен и за други като мен.

  За мен политиците са масово социопати - може би за това и трудно може да ме привлече който и да било от тях. И като правя избор просто залагам на социопата с най-малко вероятно деструктивно поведение.

 56. 56 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#54] от "zrenaxby":

  О гледам много внимателно. и знам че добрия избор излиза скъпо.

 57. 57 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А "огромната" победа от протеста всъщност е запазване на статуквото. То може да е малко по-добро от предложените промени, но докато "децата" не _променят_ нещо, вместо да пречат на промените, които не харесват не може да се каже че са постигнали нещо значително.

  Romanes eunt domus!
 58. 58 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#55] от "kai":

  Познат ми е начина на мисленето ти. Докато мнозинството българи са като теб, България ще е кочина. Защото навсякъде виждате прасета.

  Romanes eunt domus!
 59. 59 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#51:"kai"]Аре стига глупости - Виденов направи масовата приватизация [/quote]
  Верно стига глупости! Масовата приватизация беше една глупост! Касовата приватизация за сметка на това беше проведена от агенция за приватизация, а не от министерския съвет. По неговото време шеф на тая агенция беше Левон Хампарцунян.
  А срещу него всички мълчите като риби.
  Та както казваш - аре верно стига глупости.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 60. 60 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#58] от "|":

  когато нещо изглежда като прасе и се държи като прасе най-вероятно е прасе.
  като видя български плитик като Тони Блеър може и да си променя мнението. но за момента виждам само политици като Берлускони, Путин, Елцин, Мусолини, Тодор живков

 61. 61 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Лявата БСП". БСП е партия на червената олигархия, корупцията, кражбите и оглупелите бабички. Какво ляво има в това? Организирана престъпност в чист вид.

 62. 62 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#51] от "kai":

  Прочетете постинга на Роси Кирилова / № 21/ и тогава определяйте кое е глупости и кое - не !
  Големите предприятия бяха оставени от червените да се декапитализират напълно, бяха вкарани в разни забранителни списъци за приватизация и т.н. При Виденов се приватизираха малки апетитни хапки, вярно е че имаше масова приватизация, но в нея бяха приватизирани предимно миноритарни пакети от акции или дялове на предприятия, като мажоритарният собственик си остана държавата !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 63. 63 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Интересно ми е защо авторката търси някакви политики в протестите срещу опитите със закон другарят Цеко Минев - голям приятел и спомоществовател на другарят Бойко М. Борисов - да заграби нещо, което няма как да му принадлежи?

  Хората бяха на "Лъвов мост" не като представители на ДСБ или БСП, а като граждани, решени да спрат поредния бандитизъм.
  А бандитизмът няма цвят, нито се побира на кантара ляво-дясно.

  Затова протестът стресна толкова много другарят Борисов - защото обедини хора с различни политически тежнения.
  А партиите - както му е реда - си излязоха с декларации по повода.

  pump it!
 64. 64 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#62] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Знам отлично какви пакети и от кои предприятия се приватизираха. Костов приватизира само две големи предприятия - Лукойл и балкан и банките - но не съм видял някой да го обвинява за банките. Всичките други големи български предприятия бяха приватизирани от Виденов.

  Масовата приватизация минава между капките защото хората просто не разбират сложните корпоративни практики, които червените олигарси приложиха в последствие за да направят миноритарните си пакети мажритарни.

  Като за съжаление Костов ги разбираше, но не направи нищо за да промени законите така че да им попречи да заграбят предприятия. Защото и на Костов му харесваше вдигането на капитала под условие или вдигане на капитала с неясно как оценени апортни вноски.

 65. 65 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Относно темата на статията - кое е дясно и кое е ляво : Възниква един въпрос у мене, как ли авторът ще определи реформата в следвоенна Германия, проведена от Л. Ерхард и довела до създаването на социално пазарно стопанство във Федералната република и поставила основите на немското икономическо чудо ?
  Лява ли е, дясна ли е ?
  Личното ми мнение без да претендирам, че е вярно, е че всяка дясна политика може и трябва да има социални елементи и това не я прави лява !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 66. 66 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "При блокирането на Орлов мост се видя, че не лява или дясна партия, а добронамереността и солидарността – хоризонтална и осъществяваща се между равни – най-успешно отстояват справедливостта."

  Ахааа...
  Явно заради това доста политически субекти се оказаха ненужни за гражданите.
  Хайде да не говоря прекалено, ама ми се струва, че пряката демокрация май има почва у нас!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 67. 67 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#64] от "kai":

  Жълтурите го обвиняваха и за банките, не сте ли чели тяхната "Бялата книга" - много евтино били продадени !
  Относно това кои големи предприятия кога са приватизирани, наистина погледнете постинга на Роси Кирилова. Не се заяждам, но изпускате някои моменти от процеса на приватизацията !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 68. 68 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И още нещо - във финалния призив на авторката гражданите да вземат нещата в свои ръце има толкова много болшевизъм, т.е. сатанинска лявост, колкото дори замислителят на този прояден от старост постулат не е успял да му придаде!

  Пък уж - пак според авторката - лявото и дясното се смесили и сублимирали...

  pump it!
 69. 69 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Децата трябва да се учат и усъвършенстват. Те това и правят. Нека не идентифицираме шепата талибани от всички възрасти с деца на прехода.

 70. 70 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Както вече казах мисля че си имам доста добра представа, кое как бе източено, приватизирано на безценица, къде с миноритарни, къде с мажоритарни пакети. как след това голяма част бе разпродадено на парче, защото бе продадено под ликвидационна стойност. В кои предприятия БСП продаде по 15-20% които след това поради гнили закони тези 20% станаха 80% без пукнат лев да бъде налят в предприятията.

  за да не бъда неразбран - според мен приватизацията на Костов бе в пъти по-добра от приватизацията на виденов. но бе също брутално аморална. разбирам го Костов до някъде - трябваше да изплаща дълговете на Виденов и луканов преди него - а това можеше да стане или с бърза приватизация или с тотално ограбване на българските граждани.

  И Костов избра по-малкото зло - но все пак и той реши че може да спечели от това по-малко зло. може би и това го направи за да пресече вече очевидното създаване на червена върхушка от олигарси и реши да им противопостави свои олигарси. може и да е бил прав да действа по този начин, защото иначе цялата ни икономика щеше да бъде само червена.

  Но въпреки това изпълнението му беше много далеч от идеално.

 71. 71 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Но има и откровени смехории в текста. "Авторитетни" източниците на авторката от The Political Compass кой знае защо сравняват Сталин и Ганди кой бил по-ляв. Ганди приема ненасилието за универсална човешка ценност, а Сталин е най-големият масов убиец в човешката история, но това е пренебрежима разлика според новите млади от моста.

  Една от най-яките идеи в текста принадлежи на прикритата комунистка Margaret Mead още от време оно: "Никога не се съмнявайте, че малка група от сериозни и целенасочени граждани могат да променят света. В действителност, това е единственото което някога е променяло света." Тука революционният авангард на Ленин и Троцки вече зарежда топовете на "Аврора".

 72. 72 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Любопитно

  Тази статия ме разплака. Е бива ли такава политическа неграмотност?
  Да обясня на г-жа (г-ца) Юлия Иванчева как са нещата.
  Значи - уважаваният г-н Иван Костов е десен, Станишката е ляв, а Яне Янев е обратен.
  Какво толкова за неразбиране има?

 73. 73 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1176 Весело

  ..."У нас лявата БСП приложи най-десния вариант за данъчно облагане – "плоския" данък"....Сега предлагат диференциран подход при плащането на данъци?!

 74. 74 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Любопитно

  Сега, чудила се момата леви или десни са били тези, които са пили бира на Орлов мост.
  Добре бе, муцка? Какви са онея по идеология, които мразят богатите (олигарсите) и искат национализация на частната собственост (разваляне на приватизационен договор)? Не са ли зелени комунязи, които се правят на баш демократични демократи?
  Изобщо не уважавате десните евро-атлантически либерални ценности! В Сибир трябва да пращат такива недоучили!

 75. 75 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1176 Любопитно

  До коментар [#47] от "БЕЗПАРТИЕН":

  ..."Защо някой друг преди Костов не направи приватизацията - докато предприятията не бяха декапитализирани?"....И аз това питам критикарите на Костов от левицата - защо вие не я направихте по вашия модел? А останалите критикари - царисти и гербери питам - защо не правехте и не правите никакви генерални реформи по време на вашето управление?!

 76. 76 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#74] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Алооо,червения олигарх, ти от позицията на какъв претендираш?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 77. 77 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#74] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Плачеш май за олигархия от хутиновски тип? И най-добрите оръжия, но и 150 жертви при природна криза среден тип.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 78. 78 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 416 Неутрално

  "на "Орлов мост"............обединени от общи ценности. Те защитиха гражданските си права (заедно с тези на беззащитната природа) и изискаха прозрачност и промяна."

  Като се замисли човек, ако хората така усърдно протестираха за промяна на неработещата ни съдебна система, в последствие нямаше да се налага да протестират в защита на българските гори, и за редица други дивотии на политиците. А тогава и картинката около лявото и дясното щеше да се избистри.

 79. 79 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Весело

  [quote#76:"zrenaxby"]Алооо,червения олигарх, ти от позицията на какъв претендираш?[/quote]

  От позицията на сеирджия, разбира се. А нима да твърдиш, че не съм прав?
  Кажи сега, тези които мразят богатите и искат да им вземат имуществото (пистичките и лифтчетата), леви ли са или са десни?
  И ако са леви - какви са? Зелени комунязи или демократи? :-Д

 80. 80 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#68] от "pump it!":

  Цитат: "Когато беззаконието се превърне в закон, съпротивата е задължителна.
  Т. Джеферсън."

  Нема лево, нема десно!
  Ако Томас Джеферсън е болшевик, болшевик съм и аз

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 81. 81 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#78:"fribble"]Като се замисли човек, ако хората така усърдно протестираха за промяна на неработещата ни съдебна система[/quote]
  не може, защото хората не могат да схванат същността на проблема там, над възможностите им, теоретично погледнато за това са партиите, да изработят експертна позиция по въпросите и да се индетифицираме с тях, стъпвайки на нещата които са ни ясни и доверявайки се на тях за тия които не са ни много ясни

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 82. 82 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#21] от "Роси Кирилова":

  Браво Роси! Но малко са хората които знаят и мислят по този начин. И точно това е проблемът на България. По-голямата част от българското население се хвана на въдицата на червената пропагандна кампания от края на 90те, и упорито продължава да им вярва.

 83. 83 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#81] от "stg":

  Абе не е да не може. По форумите има достатъчно прависти, но матряла го интересуват само отсечените дървета. Виж, правосъдието, свободната журналистика, интегритета в политиката за тях това не са интересни теми, понеже иска малко повече мисъл.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 84. 84 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 374 Весело

  "В САЩ десният президент Джордж Буш спаси с държавни пари фалирали банки – нещо, което е класическо ляво действие от следвоенния период."
  Бейлаутът не е никакво класическо ляво действие, ами класически пладнешки обир. При кризата загубите на финансовите акули бяха социализирани - нещо, което обикновено не се случва с печалбите. Това в еднаква сила безобразие и за левите, и за десните, и за феновете на свободния пазар, и за застъпниците на планирането и регулацията.
  А иначе цялата теза, че "няма ляво и дясно" е теза добре позната... и дясна И не особено интересна.

 85. 85 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#83:"zrenaxby"]понеже иска малко повече мисъл. [/quote]
  ами именно, кадърни хора има, има и хора с образование, има и такива които схващат нещата в тяхната същност и всички тия са около 5 процента от населението , не стига за нищо

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 86. 86 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#81] от "stg":

  Да, протеста е точно за това, да ги накара да се раздвижат по въпроса, и да не слизат дебатите по този въпрос от дневен ред, докато нещата не се оправят, и ако не се справят добре, пак натиск.

 87. 87 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 545 Весело

  [quote#47:"БЕЗПАРТИЕН"]Толова ли беше заето Слънцето да масажира ушите и други части от тялото на Тато, че не се хвана да управлява тогава ? Дъртият мадридки педал също не се зае тогава, а от ДС го докараха наготово през 2001 г., когато друг бе извършил непопулярните мерки и плати политическата цена за това[/quote]
  Извършил непопулярните мерки, без да действа като слон в стъкларски магазин. Нека друг първо да се равни по това, което успя, пък тогава да дири сметка защо не е постигнал абсолютното дясно съвършенство, което виждаме понастоящем.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 88. 88 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Весело

  [quote#83:"zrenaxby"]По форумите има достатъчно прависти, но матряла го интересуват само отсечените дървета.[/quote]

  Не е вярно това! Матрияла иска да прибере имотеца на Цеко )) И ти май беше от тях, нали? ;-Р
  Какви дърва, какви пет лева ))))) Тук за кабинков лифт става дума и хотел(и) в Симеоново и Драгалевци! )))
  Ама матрияла като няма вили в този район, неще хората да печелят
  Нали тъй?

 89. 89 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#47] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Баце. Виденов започна много добър, за времето си модел. Дори и аз, като студент, спечелих от него. Помниш ли я "масовата приватизация". На кратко беше с 5 стотинки сегашни пари, си купуваш една книжка, в която ти дават 25 виртуални лева, които да ги вкараш по твой акъл, където искаш.
  С 5 такива книжки, на родата, година по-късно, след последния търг на Виденов, имах вече пари за капитала на първата ми фирма
  Жалко, че Костов провали този модел, и забави развитието на борсата с едни 3 години....

 90. 90 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Битката между политиците/БСП,СДС,ДСБ,ГЕРБ,КУНЕВА-ПРЪМОВА/,приличат на битката между улични проститутки за богат клиент.Това нама нищо общо с въжделенията на обикновенните хора в България.

 91. 91 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Снимката е достатъчно показателна.

 92. 92 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#89:"Федор Венедиктович Езерский"]Жалко, че Костов провали този модел, и забави развитието на борсата с едни 3 години.... [/quote]
  хайде да се разберете а, от Костов направи масовата приватизация до Костов провали масовата приватизация, кое е вярното да чуем ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 93. 93 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#92] от "stg":

  Костов я махна, и се ориентира към "работническо-мениджърса приватизация", както и до търговийка с компенсаторни инструменти.

 94. 94 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#93:"Федор Венедиктович Езерский"]Костов я махна[/quote]
  хайде да ми обясниш как я махна

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 95. 95 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Гневно

  До коментар [#94] от "stg":

  Прекрати търговете, как!
  Ето, заповядай от онова време! Обяснили са го хората. Но вярно, тогава в.Капитал, все още беше в.Капитал
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1998/08/29/246325_masovo_chudene_vmesto_masova_privatizaciia/

 96. 96 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#95:"Федор Венедиктович Езерский"]Прекрати търговете, как! [/quote]
  никой не отрича че приоритет беше касовата приватизация, масовата беше една глупост и това което направи правителството е да ограничи щетите които тя предизвика

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 97. 97 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 885 Неутрално

  [quote#96:"stg"]масовата беше една глупост и това което направи правителството е да ограничи щетите които тя предизвика[/quote]

  Еми ти казваш, че е била глупост. Аз казвам, че от нея ми дойдоха парите за началния капитал на първата ми фирма. Бяха направо подарени пари. Но то, защото сам играх в търговете.
  Карай, свършило е. Целта на масовата беше да направят кажи речи всички акционери. Това, че идиоти като Николай Банев използваха системата е друг въпрос...

 98. 98 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  Повърхностна статия с недоказани полутвърдения.
  Рано е да се отписва политическото.
  Гражданинът ще порасне и ще победи поданика.
  Гражданинът ще осъзнае себе си като Стопанин.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 99. 99 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Весело

  как да направим разлика между левите Сталин и Ганди
  *********************

  А между левия Хитлер и левия Сталин? Кой е по-ляв от двамата?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 100. 100 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#99] от "VеnRus 2008":
  А между левия Хитлер и левия Сталин? Кой е по-ляв от двамата?
  ...........
  Като вземем предвид , че единият е бил семинарист и е минал през школата на разгонените руски поп-икони, а другия, със сините честни очички си е падал по мургави, бради мъжяги,
  май двамцата са се долюбвали бая-бая
  и цялтата история трябва да бъде пренаписана, понеже 2СВ е нищо повече от една смейна свада между двама ревниви любовника.

  nemo malus felix, minime corruptor.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK