Национална сигурност по джапанки

Веднага след атентата от Израел пристигнаха и военни, които да се грижат за сигурността на израелските туристи.

© Reuters

Веднага след атентата от Израел пристигнаха и военни, които да се грижат за сигурността на израелските туристи.Да, във всяка държава може да се случи, защитени 100 процента от тероризъм места по света днес няма. Да, тероризмът променя формите си и да, може би не е било възможно да бъде предотвратен в последните минути атентатът на летище "Бургас".


Но взривът в автобуса с израелските туристи на наша, българска територия, освен че показа, че сигурността е вече мит и за най-непричастните в големите решения на глобалната политика държави, е и тест. Изпитание (неудобно ми е да изговарям азбучни истини) за способността на държавата и нейните служби за сигурност да оценят мъдро капацитета и професионализма си. Да извлекат поуки и да си направят изводите - честно и хладнокръвно.


Какво показва тестът 13 дни след убийствения взрив и след като поне първоначалния шок, емоции, объркване, обвинения, оправдания са отминали?
Двете най-значими по правило събития (случили се миналата седмица) – Консултативният съвет по национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев, и изслушването на вътрешния министър от парламента, не опровергаха скептиците. Които вече бяха обявили "заключенията" си в социалните мрежи:


след атентата България е "по-същата"


Управляващите повтарят неуморно, че МВР, службите и всички, които трябва, си вършат работата много добре и ще продължат да си я вършат така, защото това, което се случи на летище Бургас, е непредотвратимо. Или както обясни премиерът Бойко Борисов, и в Министерския съвет няма как да се реагира на такова деяние, "ако са необходими четири-пет крачки", а особено на място, където "всички са по джапанки".


В момент, когато способността и техническата съоръженост на службите за сигурност става най-важният за обществото въпрос, Борисов заяви след заседанието на КСНС, че заради атентата специалните служби няма да получат по-голямо финансиране, нито по-големи правомощия. Повече от видно е, че премиерският "ангажимент" в конкретния случай е адресиран към обществените опасения, че атентатът може да бъде употребен за засилване на полицейщината и ограничаване на правата и свободите под благовидната необходимост за предотвратяване на тероризъм и за още безсмислено наливане на пари в сектор "Сигурност".


В нормалните – както сме свикнали да ги наричаме, държави оценките за това какво е необходимо на специалните служби, за да бъдат в крак с времето и да противостоят ефективно на опасностите, не се правят според това какво се харесва на едни обществени кръгове и какво няма да се хареса на други. В нормалните държави обществото се отнася с доверие към своите служби за сигурност, защото там властта слуша докладите им, но не ги ползва за патерици да се задържи още на власт или да спечели властта. А когато има доверие, има и обществена склонност – ако не да се приеме, поне да се обсъжда, открито и принципно, необходимостта от ограничаване на права и увеличаване на финансирането в името на сигурността.


В "онези" държави работата на специалните служби е изведена в патриотичен култ (до степен кралицата на Англия, вместо да се дистанцира от неаристократичните им шпионски занимания,  да се ръкува пред света символно и топло с емблематичния шпионин - "добър вечер, г-н Бонд!"). Ако в преходна България отношенията на политическата власт (която и да е тя) и спецслужбите бяха градени на принципна основа, премиерите нямаше да се обясняват по описания по-горе начин, а щяха да обявят, открито и честно, че службите ще получат онова финансиране и онези правомощия, които са им необходими, за да работят резултатно.


Имаме предотвратени терористични актове, но не сме вдигали шум. Така пък похвали работата на  спецслужбите вътрешният министър Цветан Цветанов. Естествено, че не можете (не бива) да вдигате шум, макар че аз лично не ви вярвам "на сто процента". (Като познаваме стила на силовия вицепримиер, с колко ли интервюта и описания на подвизи на точно определени началници щяха да се напълнят вестниците след всеки предотвратен терористичен акт?!)


В преходната ни държава политическите водачи са загрижени много повече какво си мисли "електоратът" за тях, понеже идват избори, те винаги идват - рано или късно, отколкото какво да се направи, за


да имаме силни, обучени, работещи, харчещи не напразно


парите специални служби. И за съжаление в този стремеж политиците увличат и началниците на службите, които се виждат принудени да обслужват предварителните тези на политиците.


Тази е огромната разлика между българските и чуждите служби за сигурност. В нормалните държави службите за сигурност имат суверенитета да установяват фактите без оглед на това какво би се харесало на актуалното политическо управление. Дълбоко се съмнявам, че тук, в България, някой началник на ДАНС ще остане на поста си и 48 часа, ако докладва например, че "установените факти не са достатъчни да бъде обвинено в... лицето Х", посочено от актуалната политическа власт да застане на подсъдимата скамейка. (А са достатъчни, не дай боже, например за лицето У!)


На закритото заседание на парламента единственият нов факт, който вътрешният министър Цветанов огласил пред депутатите, бил, че фалшивата шофьорска книжка на предполагаемия терорист била засичана в Пловдив и преди 7 години. Надали има някой, който не се чуди какъв е смисълът – не на факта, а на съобщението. И най-близкият до ума смисъл е да се види как и през едно друго управление – на Станишев с министър на МВР Румен Петков, пак се е мотала фалшивата книжка из България. Прекалено елементарно, но ако имаше друг смисъл съобщението, той щеше да бъде изяснен.


Пределно ясно схванали депутатите обаче смисълът на другото съобщение на министъра: че веднага след взрива било поискано разрешение от съда за ползване на СРС, но не било получено. При традиционно нищожния брой съдийски откази за СРС за далеч по-незначителни престъпления, дълбоко съмнително е съдия да не даде разрешение за мероприятие, свързано с терористичния акт! Но така описан, случаят преследва прозрачна пропагандна цел. Дори най-ужасното престъпление не е в състояние да преобърне манталитета да посочим грешника, хвърляйки във въздуха, ей тъй - мимоходом, някое обвинение, че да останем политически "в бяло". А каква е истината с отказа на неназования съдия - кой ще тръгне да я търси?!


Затова пък никакво съобщение нямаше пред депутатите по съществения въпрос с какви документи е влязло в страната "лицето камикадзе". И най-вече на какво основание мъжът от видеото беше наречен "камикадзе", след като огромната част веществени доказателства още на следващия ден вече не се намираха в България, а бяха отнесени в Израел.


На фона на голямото говорене, от което лъсва впрочем все по-ярко липсата на ориентир и посока, на капацитет и възможности, прозвучаха загрижено и смислено думите пред БНТ на бившия шеф на ДАНС и сегашен началник на кабинета на президента Цветлин Йовчев: "Имаме проблем, и то наистина тежък проблем със сигурността на страната, защото имаме терористичен акт. (...)


Не можем да го приемем като природно явление


и да кажем – случват се такива неща. Трябва много внимателно да си отговорим на въпроса какво би трябвало да направим, за да намалим риска това да се случи отново."


А бившият директор на РДВР – Варна, полк. Любомир Димитров, по чието време са обезвредени похитителите на 5 самолета на летище Варна, един от които е бил отвлечен от Израел, казва пред в. "Преса", че пробивът в сигурността тръгва от разбиването на агентурата. Цитирам го, защото думите му подсещат за първата активност на вътрешния министър Цветанов, след като зае поста през 2009 г., който с първите промени на законите за ДАНС и МВР окастри ДАНС откъм агентура, за да прехвърли голяма част от правомощията на агенцията във вярната си ГДБОП, намираща се под негово, на министъра, ръководство. Във функциите на ДАНС обаче остана борбата с тероризма. Но без възможност за внедряване на агенти в подозрителни (и дори в заподозрени) структури.


Припомням това като потвърждение на убеждението ми за заинтересоваността на политиците да държат ръка върху информацията (включително на агентурната, доколкото я има), но без гаранции за целите на използването й. И досега никой не е обяснил разбираемо какво наложи ДАНС да бъде осакатена – аргументът, че била ползвана от Станишев за политически поръчки, освен че не беше доказан, съвсем не прави задължително орязването на правомощията й и свеждането й до украсителна табела на "тихия" ни фронт. Тъй че днес, като искаме от ДАНС резултати в превантивната работа срещу тероризма, редно е да се поинтересуваме с каква власт разполага тази агенция и кой носи отговорност за състоянието й.


Както и кой носи отговорност за състоянието на целия фронт на сигурността, докаран до положение началниците му да повтарят пред камерите клишетата на политиците: изпълнени са всички антитерористични мерки. Ако за изпълнението на "мерките" съдим по министерските описания на обиколките из България на "лицето камикадзе", тежко и горко на националната ни сигурност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 608 Любопитно

  "В нормалните държави обществото се отнася с доверие към своите служби за сигурност, защото там властта слуша докладите им, но не ги ползва за патерици да се задържи още на власт или да спечели властта."

  Явно за теб Уотъргейт е само хотел ...

  НИКОЙ нормален човек не вярва на службите за сигурност. Точно за това и в САЩ имат втората поправка - правото да имат лично оръжие. Е, това е за свободни хора. У нас само сме само овце...

 2. 2 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Отдавна е ясно, че наши те "служби" служат само на власт имащи с цел "омаскаряване" на неудобните! Полицията е превърната в острието на политически интриги и болни амбиции за управление на Държавата! Израстването в тази система се свежда само и единствено до правилната информация срещу политически опонент, а не професионални и лични качества! Жалката истина е че сектор "Сигурност" няма има бледо подобие на "Слушане".

 3. 3 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Петя ,права си! Но трябваше направо да го кажеш не "по джапанки", а "по без гащи"!

 4. 4 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1341 Весело

  Ох аре не се изказвайте неподготвени, какво си мислехте че сте уникални в света,остров на спокойствието, на кръстопътя на Европа аман от глупости ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 5. 5 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До номер 1
  "Явно за теб Уотъргейт е само хотел ... "
  -------------------------
  Не!
  Но "там" когато се издъни някоя спецслужба, включиелно и с изпълнение на поръчка от политическата власт, следва не просто скандал, а разнищване до дъно на проблема и рязане със скълпел на загнилото. Или поне така би трябвало да бъде.

  Тука каквото и да стане - дали флашки със СРС-та ще текат от МВР като през решето към стъгди и мегдани (един проблем), дали във флашките ще се носи гласът на самия премиер-министър (втори проблем), дали гласът ще разпорежда да се изкарат ревизорите от фабриката на някого (трети проблем) - няма никакви последици за съответната спецслужба, в случая подсвушвателната дирекция на МВР.

  Тази е разликата. Това имам предвид като сравнявам нашите и техните спецслужби.

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3771 Любопитно

  Сутринта по БТВ съобщиха,че "лицето камикадзе" се е подвизавало и на летище София преди 10-15 дни

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  До коментар [#5] от "petiav":

  И оставки валят,като се издънят службите

 8. 8 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Анализът на Петя Владимирова е точен, най - малкото, че ако мерките за сигурност наистина бяха на ниво, нямаше да сме лесна цел за извършване на терористични атаки. За политизирането на работата в службите у нас има "традиций" в това отношение, и колкото и да се изхвърлят от ГЕРБ, няма да са те, които ще направят промяната - само да си погледнат вътрешния министър какви ги говори и върши. Само че това за тях е професионализъм, да се чуди човек откъде го е придобил Цветанов?

 9. 9 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#1] от "pi314_": Втората поправка гарантира правото на хората, организирайки се в милиции и ползвайки оръжие да защитават живота, правата и свободите си. Би било добре да се запознаеш по-добре с волята на Бащите-основатели на новата ти родина. А това, че си се възприемал като овца, то не е само тук. А и там, както си личи. След като имаш нужда да компенсираш недостиг чрез притежание на оръжие.

  Анализът е достатъчно точен. Решенията са на наш гръб. Свободията на политическата система отразява нивото на обществено съзнание.

  и най-умният си е малко прост....
 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  "Както и кой носи отговорност за състоянието на целия фронт на сигурността"

  Властимащите се държат като че ли пребивават на вража територия и съвсем естествено "фронта на сигурността" няма подкрепата на "победените" граждани.

 11. 11 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  За какви специални служби въобще говорим, след като няма нито едно разкрито поръчково убийство?
  Как да очакваме защита от терористични нападения, след като не могат да се справят с обикновени гангстерски убийства, а огромният ресурс за подслушване се използва да се слушат доктори и политически съперници?
  Все пак сме в страната на "Ало, Ваньо...Мишо Бирата..."

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 12. 12 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Недейте да имате свръхочаквания към сегашното управление и към Борисов. Какво може да очакваме от премиер, за когото националната сигурност е въпрос на дюнери, а членството в Шенген въпрос на измазване на една сграда. На него толкова му е интелектуалния багаж - достатъчно да тича да проси пари за футболни клубове, но за повече не стига. Същото се отнася и за Цветанов, той е човек, който не си е на мястото. Вместо да тренира децата във физкултурния салон на някое квартално училище, ръководи МВР, а това явно не е лъжица за неговата уста. За Плевнелиев не говоря - той е марионетка.
  А какви ще са службите, които се занимават със сигурността, е в пряка зависимост от хората в ръководството на държавата.

 13. 13 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 648 Разстроено

  "Имаме предотвратени терористични актове, но не сме вдигали шум. Така пък похвали работата на спецслужбите вътрешният министър Цветан Цветанов. "

  Ма как да не са успешни??
  Изпаднали в истерия арестувахте двама военнослужещи ден след взривовете на Петолъчката и ги обявихте за атентатори и трафиканти на оръжие!
  ББ на заседание на МС им иска "... По 2-3 обвинения! Веднага в затвора..." Зачерква на хората 10-15 години служба в БА и ги омаскарява пред цяла България!
  Как да не сте провели успешни акции срещу международния тероризъм??

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  До коментар [#11] от "DrAvalanche":

  Тези дни намериха трупа на 75 г. който уби роднините си и беше обявен за издирване.Щом не можаха да открият стареца,какво остава за "лицето камикадзе"?

 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Чудесна и задълбочена статия с добри метафорични попадения- " нашата преходна държава" и " службите по джапанки"!

 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Цялата политика на ГЕРБ досега може да се окачестви като "замитане на проблемите под килима". Не вярвам и сега да се случи нещо друго. Всички усилия ще се насочат да се създаде някаква илюзия, че нещо се прави. Всъщност, като изключим многото говорене, всичко ще си остане както е било. Дори разследването няма да доведе до нищо, както и много други разследвания досега.

 17. 17 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#5] от "petiav":
  Добър е коментарът Ви! - Ние тука си лаем - ама кой ли ни слуша!

 18. 18 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "petiav":

  разликата е че правиш сравнения на несравними неща..не може да сравняваме служби пропити и неизчистени от последиците 45 г. комунизъм и службите на Америка , УК ,Израел и подобни държави..неуместно в този аспект да се анатемосват по този начин... ясно е че има проблеми в службите , но още по ясно е че съпротивата срещу изчистването на тези проблеми е огромно ... Т.е. за мене сравненията са безсмислена риторика...Медииният юмрук трябва да е насочен към всички онези субекти , които пречат да се реформират и модернизират службите , а не към тяхното оплюване..деконструктивен подход, ясно защо се действа така ..просто е по лесно ..

 19. 19 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 608 Любопитно

  [quote#5:"petiav"]Тази е разликата. Това имам предвид като сравнявам нашите и техните спецслужби.[/quote]
  Аз съм 100% с вас, че нашите "служби" дори работата си не вършат, просто коментирах, че не може да се има вяра на никакви тайни служби.

  До коментар [#9] от "kardinalat":
  Това че нивото ти на четене на английски език е като на мисленето ти не оправдава писането на глупости. Втората поправка е за правата на ХОРАТА да имат оръжия, не само МИЛИЦИЯТА.

  И не, не съм емигрирал. Засега.

 20. 20 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1753 Весело  "Имаме предотвратени терористични актове, но не сме вдигали шум. Така пък похвали работата на спецслужбите вътрешният министър Цветан Цветанов. "


  А помните ли как някакъв народен представител като излизал от блока си намери цяла торба със шашки?

 21. 21 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  продължение....
  също така е ясно ,че хората обичат да четат статии в които се самоунижаваме като нация ..някакво доволство ги обхваща... а журналистите много спомагате за това...естествено в името на тиража , а някой път и в нечий личен интерес

 22. 22 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  "след атентата България е "по-същата"

  Колко сте права, за съжаление!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 23. 23 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Какво очаквате от държава, която има за премиер Винету, а вътрешен министър - физкултурник? Не забравяйте, че ние ги избираме.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 24. 24 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#19:"pi314_"]Аз съм 100% с вас, че нашите "служби" дори работата си не вършат, просто коментирах, че не може да се има вяра на никакви тайни служби.
  [/quote]
  ти някакъв експерт ли си , че си категоричен как нашите служби ДОРИ не си вършат работата.....
  аз пък смело мога да твърдя ,че и ти ДОРИ не си вършиш твоята работа за която ти се плаща... а сега де...не съм ли прав...

 25. 25 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#23] от "grand funk railroad":


  [quote#23:"grand funk railroad"]Не забравяйте, че ние ги избираме. [/quote]

  Нямам това прегрешение. Изборът беше чужд, а срамът на всички.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 26. 26 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#25] от "etty1":

  Не става въпрос за теб или за мен, става въпрос за матряла.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 27. 27 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#25] от "etty1":

  а ти си невинна ...е по спокойна ли се чувстваш , че ДРУГИ са виновни за твоя провален живот...

 28. 28 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Г-жо Владимирова. Чета Ви редовно, защото наистина пишете със уважение към читателите си и пишете за значими неща. Ако не изразявам всеки път възхищението си, то е защото тук това не е прието и аз се съобразявам с така въведените правила като си мълча.
  Статията Ви е навременна и много задълбочена. Към коментара ви за реакциите на американските институции в случай на забелязани отклонения от законните правила бих искала да напомня един факт, който може би по-младите участници в дискусията не знаят.
  Това е, че през 1973 г. вицепрезидентът на САЩ , Спиро Агню, подава оставка поради подозрения за укриване на данъци.
  Само заради това той изчезва от политическия небосвод на страната. Какво са били няколко десетки хиляди долара невнесени в хазната на САЩ?! Нищо. Но за американците винаги е било ясно, че корупцията е като раково образование. Достатъчно е една само клетка, за да се разпространи в целия организъм и да го съсипе. Ето защо те са безкомпромисни в това отношение.

  The best way out is always through Robert Frost
 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  ГЕРБ си е изградил стереотипи на реакция и дори при атентат не може да излезе извън стереотипите. Първият порив на Цветанов е, както е забелязала и П. Владимирова, да заяви че атентаторът е бил преди 7 години в България. Опитът да се внуши, че вината е някъде при "предишните" се е превърнал за ГЕРБ в рефлекс. Не знам какво точно може да означава "фалшивата шофьорска книжка е била засичана". Но със сигурност вече знам, че щом се опитват да превърнат случая в партийна пропаганда, значи разследването буксува и ще опитат да подменят неспособността да разкрият случая с "вината" на предишните.
  Пропагандните похвати на това управление са толкова елементарни и прозрачни, че недоумявам как още продължават да работят - толкова ли е глупав народа?

 30. 30 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#26] от "grand funk railroad":

  още един гъбар..догодина да не забравиш пак деня за бране на гъби...Мтряла си ти , с това мислене няма какво друго да бъдеш...както казах всеки лешпер търси лесните неща ..в случая ти береш гъби ....

 31. 31 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Браво за статията!

  4itatel
 32. 32 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#29:"teridan"]Но със сигурност вече знам, че щом се опитват да превърнат случая в партийна пропаганда, значи разследването буксува и ще опитат да подменят неспособността да разкрият случая с "вината" на предишните. [/quote]

  ех измислиците на някои хора са невероятни..Я пак се замисли кой политизира случая ..но си свали червено-розовите очила ..или удобно вече забрави....

 33. 33 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#30] от "awsed":

  ?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 34. 34 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#33] от "grand funk railroad":

  в твоя остроумен стил я кажи как се казват МП и министъра на МВР периода 2005-2009 г и 2001 - 2005 г....

 35. 35 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 809 Весело

  Ами да - атентаторите ни по бермуди, сигурността ни по джапанки. Лика-прилика са си

 36. 36 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#29] от "teridan":

  А преди /пет/ седем години кой беше шеф на БОП в Пловдив? Хубав въпрос ама няма отговор..., дали някой ще се осмели да попита където трябва?

 37. 37 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До № 18, awsed
  "Медииният юмрук трябва да е насочен към всички онези субекти , които пречат да се реформират и модернизират службите , а не към тяхното оплюване."
  -----------------------------------------
  Онези субекти, които пречат да се реформират и модернизират службите, са първите партийни и държавни водачи при всяко управление, независимо от партийния му цвят - за да могат да ги ползват за печелене и удържане на властта. Това е положението - не държавност, а клики, които се сменят периодично, но целите и средствата им са едни и същи.

 38. 38 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#37] от "petiav":

  честно казано не мисля така..Вие приемате априори ,че всеки взел властта в тази държава е лош и има престъпно мислене по отношение на управлението на Държавата .. ами така можем да разсъждаваме и следващите 20 г. и никога няма да сме доволни от нищо..Аз по скоро си мисля ,че твърде дълго държахме в управлението хора които трябваше да са аут преди много години .. и от там състоянието на всичко в тази държава...Например десет години Първанов са един от факторите... и още доста личности от и извън бсп... стожера на проблемите в държавата...

 39. 39 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#37:"petiav"]Това е положението - не държавност, а клики, които се сменят периодично, но целите и средствата им са едни и същи. [/quote]
  Ама какви клики бе,журналист Петя?
  Най-голямата клика са журналистите.
  Прочетох два пъти т.нар. анализ по-горе и съм учуден,че не си споменала 6-те апартамента на ЦветановНе имоти,а апартаменти както спомена в друг твой уникален анализ,нали така,Петя?Не етаж от къща в Г.нанадолнище,не гараж,не панелка,където живеят все още родителите на Цветанов и е дарение на една от дъщерите му,ами 6 апартамента,нали така?А що не и 6 мезонета направо,щеше да спечелиш див възторг във форума?
  Ами статийката,че ССИ на Трактора иска на всяка цена оставката на Борисов и ще предприемат протестни действия,ако не я подаде?Там ли ти беше мястото да се буташ,А?
  Изобщо,ти си последния човек,който може да пише и споменава КЛИКИ току-така,всеки може да прочете великите ти анализи и статии и сам да си направи изводите.

 40. 40 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#27] от "awsed":

  Не съм спокойна и определено съм невинна за избора на тези управници. Слава Богу, животът ми не зависи от политиката и тя не определя успехите, провалите, ценностите и приоритетите ми! Не Ви познавам и не си говорим на ти. Грижете се за себе си! За мен има кой да се грижи.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 41. 41 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#39] от "ret":

  Абсурдни нападки срещу един много добрите и честни журналисти. Абсурдни, защото не са срещу съдържанието на статията, не срещу аргументите, не срещу фактите, не срещу анализа, не срещу изводите, а срещу личността на журналиста, срещу предполагаемата му принадлежност към някаква клика, внушения че статиите са плод на поръчка. И всичко това изръсено ей така, като излята върху човека помия, без факти, без доказателства. Подличко, ама това е герберския стил.

 42. 42 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#41] от "teridan":

  Направи си труда и й прочети статиите,г-н Медиен Критик.

 43. 43 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  [quote#42:"ret"]Направи си труда и й прочети статиите,г-н Медиен Критик.[/quote]
  Вече си направих труда и ги чета. Но разбирам и Вашата дилема - хем липсват аргументи, хем трябва да се отговори на партийната повеля.

 44. 44 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Национална сигурност по джапанки"
  А кое не е по джапанки, здравеопазване, образование, съд и прокуратура, бизнес, администрация......? В какво сме добри ? Способни ли сме ? Имаме ли способни хора и къде са ?
  Изглежда не са много и най-вече са на заден план. По природа способният човек е по-тих и спокоен, не обича да парадира със себе си и да се перчи. По скоро е концентриран върху това с което се занимава и отбягва показност. Но хората явно не ги разпознават. Манталитет. "Скромноста краси човека" - глупости и отживелици. "Чрез нахалство към прогрес" - да, това по ни е по вкуса. За това и избора е такъв. Нагоре растат напористите, хитрите, бабаитите, но не и способните и образовани хора, които биха сложили ред и биха се справили с проблемите на сигурноста, здравеопазването и т.н.

 45. 45 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#44:"fribble"]"Национална сигурност по джапанки"
  А кое не е по джапанки, здравеопазване, образование, съд и прокуратура, бизнес, администрация......? В какво сме добри ? [/quote]
  Има известни разлики. Например здравеопазването е по джапанки, но със скъсани каишки и протрити подметки (колкото да не кажем, че е на бос крак).

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#40:"etty1"] Слава Богу, животът ми не зависи от политиката [/quote]
  Но за съжаление на повечето хора зависи, и най вече на тези които се подлъгват с евтина пропаганда и после страдат от собствения си избор. Но не го разбират, или не си го признават пред самите себе си.

 48. 48 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#46] от "ret":

  Фактите, не стават повече или по-малко факти в зависимост от това, колко се повтарят. А коментарът за това как изглеждала П. Владимирова и дали това и позволява да коментира, просто Ви прави жалък. Човек трябва да доста безпомощен интелектуално, за да използва подобни аргументи. А че статията не казвала нищо е пълна глупост, толкова голяма, че даже не смятам да споря по въпроса.

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#00:"Дневник"]На закритото заседание на парламента единственият нов факт, който вътрешният министър Цветанов огласил пред депутатите, бил, че фалшивата шофьорска книжка на предполагаемия терорист била засичана в Пловдив и преди 7 години. Надали има някой, който не се чуди какъв е смисълът – не на факта, а на съобщението.[/quote]


  Съобщението беше, че тази книжка е засичана у нас преди 5 години. И няма как да бъде по-друг начин защото срокът и изтича на 5 декември 2012. На снимките ясно се вижда това. Също така казаха, че фалшификатът е много добре направен.

 50. 50 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  България е държава с тежко комплексирано и зависимо от външни фактори Управление , а ние коментираме важен пилон в структурата на нейния Суверинитет, според демократичното ни разбиране и тревога за тях . Какъв резултат да очакваме , ако не горчилка ??? Разбирам те , Петя Владимирова , но причините са доста по-дълбоки , Моделът ни на Държавност е блокиран и само мимикрира ...

 51. 51 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#48:"teridan"]А че статията не казвала нищо е пълна глупост, толкова голяма, че даже не смятам да споря по въпроса.[/quote]
  "Пределно ясно схванали депутатите обаче смисълът на другото съобщение на министъра: че веднага след взрива било поискано разрешение от съда за ползване на СРС, но не било получено. При традиционно нищожния брой съдийски откази за СРС за далеч по-незначителни престъпления, дълбоко съмнително е съдия да не даде разрешение за мероприятие, свързано с терористичния акт! Но така описан, случаят преследва прозрачна пропагандна цел. Дори най-ужасното престъпление не е в състояние да преобърне манталитета да посочим грешника, хвърляйки във въздуха, ей тъй - мимоходом, някое обвинение, че да останем политически "в бяло". А каква е истината с отказа на неназования съдия - кой ще тръгне да я търси?!"
  Ами твой проблем си е.
  Ето от тоя пасаж си личи,че някой като Кутев или Гяуров й е подхвърлил такава информация от закритото заседание и тя бърза да ни зарадва със скритите си възможности на журналист
  А ако това са димки,какво става,ще се скрие за две седмици,или?

 52. 52 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#46:"ret"]Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  Кликнете тук, за да видите оригиналното съдържание на коментара.

  До коментар [#43] от "teridan":

  Какви аргументи липсват?
  Може ли един журналист,приличащ на 90-годишна възрастна жена да повтаря мантрите на форума за 6-те апартамента на Цветанов?Това сериозен и честен журналист ли е по твоите разбирания?
  А ако имаш в предвид тази статия,нищо смислено и на място не прочетох,личи отдалече,че това не е нейното поприще,завъртяла го е откъм изказ,за да го направи интересно за форума,нищо и половина не се казва вътре. [/quote]  Почна се.

 53. 53 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 608 Весело

  [quote#24:"awsed"]ти някакъв експерт ли си , че си категоричен как нашите служби ДОРИ не си вършат работата..... [/quote]
  Това слепец може да го види, ти експерт искаш ...

  [quote#24:"awsed"]аз пък смело мога да твърдя ,че и ти ДОРИ не си вършиш твоята работа за която ти се плаща... а сега де...не съм ли прав...[/quote]
  Ти си болен мозък, трол или гербер. Няма значение кое от трите, можеш да си спестиш умствените напъни ...

 54. 54 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#44] от "fribble":

  "Кой търпял би инак

  безчетните камшици на века ни:

  неправдите на наглия потисник,

  високомерието на рода,

  сълзите на отритнатата обич,

  бавежа на закона, произвола

  на тлъстия чиновник, злия присмех,

  със който недостойният заплаща

  на тихата заслуга..."

  400 години са минали, а промените са предимно негативни.

 55. 55 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#49] от "Wornoxmaniak":
  Искаш да кажеш,че глв. сек. на мвр е виновен,че не са се усетили преди 5-7 години?

  Другарски огън по Борисов?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#51:"ret"]Дори най-ужасното престъпление не е в състояние да преобърне манталитета да посочим грешника, хвърляйки във въздуха, ей тъй - мимоходом, някое обвинение, че да останем политически "в бяло". [/quote]
  Вероятно трябва да обявим конкурс и да наградим този, който открие смисъла на цитирания коментар. Очевидно противоречието между задължението да се пише и възможността да се открие нещо смислено за писане раждат подобни писания.

 57. 57 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#55] от "arnautsky":

  Какво искам да кажа? То който мисли го е разбрал.

 58. 58 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#55] от "arnautsky":

  Ако нашите партньорски нямат информация и се окаже, че тази същата книжка е използвана само у нас, то тогава можем ли да говорим за спяща терористична клетка?

  Между другото кой е бил главен секретар на МВР през 2007 година декември? След 5-ти? Когато книжката вече е пусната в обръщение? Не беше ли един от град Тръстеник?

 59. 59 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#56] от "teridan":

  Явно си висока топка за мен,предавам се
  Жив и здрав да си и все така да осмисляш нещата,и все така да се чудите откъде тоя рейтинг на пожарникарчето от Банкя

 60. 60 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  През последните години в Европа имаше далеч по-кървави атентати – например в Лондонското метро през 2005 година, когато 4 камикадзета се взривиха и убиха 52 души или пък година по-рано в Мадрид, когато загинаха 192 човека.
  Светът се глобализира, терорът – също. Никой вече не е застрахован, а когато бомбата е “жива”, предотвратяването е въпрос преди всичко на късмет. Опозицията има не само правото, но и задължението да сочи грешките на управляващите. В много от случаите това става с пълно основание, понякога – не толкова, но такива са законите на борбата за власт: и едните, и другите се опитват да убедят хората, че са по-достойни. От това, на теория поне, би трябвало да печелят избирателите. А това, че сегашните "властекспериментиращи" са били предупредени още през февруари означава, че самите те не са вярвали, че покрай многобройните дюнери някой ще "посмее" да извърши подобно нагло деяние..Затова са и оставили автобусите без нужната охрана. За сметка на това пък в Слънчев бряг в този момент до "всяко израелско легло" има поставен по един полицай. За всеки случай! Даже и да не вали - да си разпънем чадърите..

 61. 61 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":Всъщност е така. След атентатите на 11.9.2001, ЦРУ беше подложено и на критика и на промени за да не се повтори тази случка. А, че си имат недостатъци не е основание да не се опитваш да ги премахнеш.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 62. 62 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Гневно

  До коментар [#13] от "storan":
  Не били вдигали шум! Сега на летище София такситата свалят пътниците на два километра преди терминал 2. И трябва да влачиш чанти като шерпа. Освен това никой не ти обяснява нищо. Заради сигурността ще да е!? - тъпа показност отново. Толкова ли е трудно да си организират сигурността без да тормозят обикновените хора, които пътуват и без да отцепват района? Ако такава отцепка е наистина нужна - то преустройте и преизградете терминала! Пълни измекяри.

 63. 63 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Весело

  До коментар [#57] от "Wornoxmaniak":
  Повечето ти коментари са с неизяснен произход,
  затова и заподозрях отклонението от партийната права.

  А по отношение на мисленето-
  точно там сте гола вода герберите,
  за вас е действието с неясна посока и резултат.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 64. 64 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":
  Отстъпения суверенитет при разследването доказва капацитета на службите,които така страстно отбранявате в момента.

  А този от Тръстеник,
  беше заместник на онзи от Банкя,
  и е същия,като онзи от Шума---един дол дренки.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 65. 65 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":

  По-добре ни обясни, след като се хвалиш че можеш да изкараш 400 избирателя веднага, как така нямате кмет от твоите?

  Ти търгуваш ли с гласовете на повЕрвалите, или само се дуеш че имаш влияние?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 66. 66 Профил на josefk
  josefk
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":

  А ти нали знаеш какво стана след Уотъргейт? Да не би тогава американците да се вдигнаха на оръжие да свалят президента?

  Колкото до втората част от коментара ти, това са алабали които се използват за надъхване на твърдия електорат на Републиканците. Кога в недалечното минало са използвали американските граждани оръжията си за да се борят срещу тираничната власт? Това е една останка от време, в което може да е имала някакъв смисъл, но в днешното общество е неадекватна и вредна.

 67. 67 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#60:"aron25"]А това, че сегашните "властекспериментиращи" са били предупредени още през февруари означава, че самите те не са вярвали, че покрай многобройните дюнери някой ще "посмее" да извърши подобно нагло деяние.[/quote]
  арончо зачетох се и ми хареса начина ти на мислене докато не стигнах до този пасаж и какво да видя ...хоп пак едно голямо лайно...Кой е предупредил правителството- в-к Ареец , който казва , ЧЕ евентуално февруари може да има нещо поради и т.н. ..и ти това го приемаш за категорично предупреждение... а това за дюнерите се скъсаха някои да го повтарят като "голям гаф на Борисов" , а той просто в характерен за него стил спомена ,че България традиционно е в добри отношения както с араби така и с евреи...но нали сега е модерно да се трие сол на главата на Борисов и с повод и без повод това се прави.... А опозицията освен занятието връщане на власт има все пак и национални отговорности и ако имахме национално отговорна опозиция щеше да се държи като такава ...колкото и да са ми неприятни резаците и тяхната партия , те са пример за сравнително отговорна опозиция ..НЕ политизираха събитието за разлика от онези бесепарски гарги....

 68. 68 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#53] от "pi314_":

  а значи ти като раздаваш "експертни" оценки на килограм , може ..но някой като ти каже че си морков и хоп с рогите...Сега виждаш ли колко е "експертно" даването на оценки по всички въпроси...Та не разбрах ти по кой въпрос точно си експерт.....

 69. 69 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#63] от "arnautsky":


  [quote#63:"arnautsky"]Повечето ти коментари са с неизяснен произход,
  затова и заподозрях отклонението от партийната права.[/quote]

  Тогава какъв е смисълът да си говорим след като смяташ така?

  [quote#63:"arnautsky"]А по отношение на мисленето-
  точно там сте гола вода герберите,
  за вас е действието с неясна посока и резултат.[/quote]

  Първо какво е гербер? И второ: Отне ми 3 минути да сравня кога изтича срокът на фалшивата книжка и да докажа, че няма как тя да е била засичана в България преди 7 години, както ти неубедено твърдиш?


  [quote#64:"arnautsky"]А този от Тръстеник,
  беше заместник на онзи от Банкя,
  и е същия,като онзи от Шума---един дол дренки.[/quote]

  Този от Банкя е законно избран за Министър-председател на България, така че няма как да са един дол дренки с ония двамата дето никой не се сеща вече за тях.


  [quote#64:"arnautsky"]Отстъпения суверенитет при разследването доказва капацитета на службите,които така страстно отбранявате в момента.[/quote]

  Отстъпен суверенитет няма. Има партньорство. Ако пък имаше обратното - да не допускаме други служби да ни помагат, щяхте да ревете и цвилите в другата посока.


  [quote#65:"arnautsky"]По-добре ни обясни, след като се хвалиш че можеш да изкараш 400 избирателя веднага, как така нямате кмет от твоите?[/quote]

  Сравнението не е срещу друга политическа сила, а срещу съотношението на политическите ни противници в Дневник. Сегашният кмет Иван Викторов преди беше от ГЕРБ, но беше изгонен заради принадлежност към ДС. След това спечели изборите като член на РЗС. Явно по селията не им пука много от това. ГЕРБ останаха втори с минимална разлика.

  Приятен ден.

 70. 70 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#41] от "teridan":

  да ве пич , за тебе всеки критик на правителството , е най- добрия, най-четния , най-обективния въобще за Пулицър журналист ...само защото и единствено "вади" кирливите ризи на управляващите .... а всеки , който говори положително за управлението и не е журналист , той е подлога , близач , натегач...Да ти имам обективното мнение...

 71. 71 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Ако няма по-голямо финансиране за тайните служби е лошо, но ако има - също е лошо.
  В онези страни обществото се отнася с доверие и уважение към т. сл., което е добре, у нас журналистка се отнася с недоверие и неуважение, което е още по-добре.
  Голямата шпионка и специалистка знае и съветва тайните служби, как да работят, но те не я слушат, а контактуват с някакви си американски, европейски и израелски персони.
  Затова, тя ще ги критикува и ще им иска оставки, за което ще докладва на своите работодатели.

 72. 72 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#44] от "fribble":

  бих казал, че матр'яла пич е по джапанки и от там другото е следствие на този факт...Не може от обосяли и духовно и ментално хора да очакваме чудеса...

 73. 73 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 608 Весело

  [quote#70:"awsed"]а всеки , който говори положително за управлението и не е журналист , той е подлога , близач , натегач...[/quote]
  По-скоро всеки близач, подлога и натегач се подмазва на правителството. Особено когато не разбира какво му се говори, ама някак си му се ще да контрира с обяснението колко велики са неговите избраници.

  Както мен почна да ме критикуваш за това, че нямам доверие нито на българските, нито на американските тайни служби. Как това е критика към цецко (нито него, нито румен петков, нито станишев, нито борисов ги дишам, ясно?) не стана ясно, обаче веднага тръгна да ме оборваш. Хубаво, рупай си тревичка и се радвай.

 74. 74 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "pi314_":

  Watergate не е хотел. Пък и няма нищо общо с никакви служби за сигурност. Опитай се да използваш аргументи, от които разбираш.

  Romanes eunt domus!
 75. 75 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално
 76. 76 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Елементарно Уот..., пардон ...танов, но ти си по и ни смяташ и нас за по-елементарни

  apoloniy
 77. 77 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#74] от "|":

  Уотъргейт Е хотел във Вашингтон, откъдето идва името на прочутата афера. Общото със службите е скандалният факт, че са се опитали да подслушват щаба на демократическата партия със специални разузнавателни средства, случайно разкрито от двама журналисти. В крайна сметка скандалът довежда до процедура по импийчмънт на президента Никсън през 1974 г. и неговото отстраняване. За тези, които нямаме спомени от 70-те, съществуват книги, филми, статии по темата.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 78. 78 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Гневно

  До коментар [#28] от "Realistka":
  Ако нашите хубавци ( сегашните) пък и предишни управляващи си подаваха оставките, при допуснати от тях гафове ( забележете - гафове не осъществен престъпен състав), досега да са се извъртяли по над 100 пъти на позиция. Или целият актив на партията им, за някои партии по 50 пъти, членовете и ще направят ротация.
  Като вентилатори или центрофуги ще са.
  Прави впечàтление, чè много хора не са запознати нито с аферата Уотъргейт, нито с хотела, чието име носи аферата.

  apoloniy
 79. 79 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#77] от "etty1":И снимки на хотела дори.

  apoloniy
 80. 80 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#77] от "etty1":

  Watergate не е хотел в Уошингтън, а бизнес сграда, в която са се помещавали офисите на DNC (надявам се знаеш какво е това). Не службите, а някой друг се е опитвал. Ограмоти се.

  Romanes eunt domus!
 81. 81 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#69] от "Wornoxmaniak":Като си ми писал,да те уважа.

  -за човек,който не иска да отговаря, малко си се престарал във ваденето на парчета и "отговарянето".противречия от фрагменти изказани по други поводи ако искам, мога да лесно да докарам.Ето защо смятам,че мненията ти са с неизяснен произход.

  -"гербер" е сляп и глух,но креслив защитник на политическата простащина в последните три години.Самоизолиран,в кръгова отбрана е друга характерност.

  -може още да търсиш книжката,така както милицията търсеше вече мъртвия пенсионер избил близките си-резултата е същия.Нищоправене и празнословие.

  -онзи от Тръстеник,този от Шума, и другия от Банкя ще бъдат забравени още щом минат изборите, и се озоват извън Парламента.Те са вече в миналото.

  -"партньорство" е друго име на неумението,така се кичиш с чужди ордени.Виж статията в американския печат,ясно са показани точно неумението на милиционерите, и презрението на тези,които сега наричаш партньори.
  Ето това е класически пример:в Испания загинаха българи -бяха ли "поканени" наши милиционери да разследват?
  Не?
  Не!

  -ревете и цвилите само няколко ника в този форум-според указанията

  -в последния абзац описваш политическата проституция и отношението към "селията"?? на твоята партия.
  Друга е била причината да се отметнете от вашия човек,принадлежността към ДС на други не е пречила да бъдат издигани и поддържани всячески всички удобни.
  А заявената генерална промяна и новия морал останаха на хартията,на която бяха написани.В момента тази хартия има по-висока стойност от написаното на нея.А моралните салта на ББ и ЦЦ правят герберството трудно,както се пее в песните.

  Лека вечер.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 82. 82 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "А каква е истината с отказа на неназования съдия - кой ще тръгне да я търси?!"
  ...
  Може да е истина това с отказа за подслушването, но много по-вероятно е да не е. ...Ако е истина, най-вероятно става въпрос за доктор. С вероятност 100% от опозицията. Твърде вероятно е да е завеждащ отделение. Вероятно е гинеколог, но не е невероятно и да не е. ...Теория на вероятностите на Цевтанов.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 83. 83 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#81] от "arnautsky":

  Лека вечер и на теб. Тук късам нишката след твоята лъжа, след лъжа, след лъжа, лъжа и пак лъжа...

 84. 84 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  [quote#49:"Wornoxmaniak"]Също така казаха, че фалшификатът е много добре направен. [/quote]

  също така казаха, че е много зле направен

  ха оди го разбери Цвъки

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 85. 85 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1012 Весело

  [quote#57:"Wornoxmaniak"]То който мисли го е разбрал. [/quote]

  Който мисли е разбрал Цвъки?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 86. 86 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  "на "тихия" ни фронт"
  ...
  Петя, ...шапка ти свалям! ...При тия кресльовци на върха на държавата "тих фронт" имало.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 87. 87 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#83] от "Wornoxmaniak":

  Късаш нишката???
  Т.е. искаш да кажеш че нещо ни е свързвало, заради това че казах "ще те уважа"?Не се надявай.Твърде далечни сме.

  Лъжа е онова, в което живееш, и в което вярваш.

  А ти си един типичен гербер в трудна ситуация.

  Пише,брише и бяга-Порни.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 88. 88 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#83] от "Wornoxmaniak":
  Порняк, ..."шофьорска книжка на предполагаемия терорист била засичана в Пловдив и преди 7 години." ....Че тва прави 2005-та година, ...ко мога да смятам!? ...Значи са е омъкнал по време на главсекването на ено мутре с черен кожен шлифер и гулем пищов на тумбака. ...Иииии, ...още един скелет от гардероба му, ...само дамски гащи нема да изпаднат от него.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 89. 89 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#80] от "|":

  Последен опит, толкова сте упорит, че имам чувството, че разговарям с робот:
  In 1972, the headquarters of the Democratic National Committee, then located on the sixth floor of the Watergate Hotel and Office Building, were burglarized, documents were photographed, and telephones were wiretapped. The investigation into the burglary revealed that high officials in the Nixon administration had ordered the break-in and then tried to cover up their involvement. Additional crimes were also uncovered.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 90. 90 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Ако за изпълнението на "мерките" съдим по министерските описания на обиколките из България на "лицето камикадзе", тежко и горко на националната ни сигурност."
  ...
  Требе да е обикалял с бомба и дюнер, ...може и с фалафел, ... а такива са безобидни, ...Боце върти бизнес с тях.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 91. 91 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#88] от "Мани":


  [quote#88:"Мани"]..ко мога да смятам!?[/quote]

  Ами не можеш.

  [quote#86:"Мани"]Петя, ...шапка ти свалям! [/quote]

  Тя ще да те подвела.

 92. 92 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#89] от "etty1":

  Именно, Watergate Hotel and _Office_ Buidling. В сградата има хотел, но и офиси. Крадците, които имат общо със специалните служби само във фантазиите ти, са проникнали в офисите на DNC, които се намират в офис частта на сградата.

  Казах ти, ограмоти се за да не говориш глупости.

  Romanes eunt domus!
 93. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Определено това е робот. Отказвам се, аз съм просто човек.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 94 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#93] от "etty1":

  Да, при това доста неграмотен човек. За съжаление и неискащ да се ограмоти. Типичен коментиращ в Дневник

  Romanes eunt domus!
 95. 95 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#87] от "arnautsky":

  Не. Нищо не ни е свързвало. И да. Твърде далечни сме. Слушаме различна музика. Ходим на различни изложби. Четем различни книги и гледаме различни филми.

  И между другото много се надявам да симпатизираш на Кунева.

 96. 96 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#93] от "etty1":

  Не е робот, а просто ченге.

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  [quote#5:"petiav"]Това имам предвид като сравнявам нашите и техните спецслужби.[/quote]
  Какъвто е материалът,. такова и произведеното от него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на blue_apollo
  blue_apollo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В нормалните държави полицаите не крадат от служебния бензин за да си карат личните коли, а после да се оплакват, че няма гориво. А после си говорим за джапанки...

 99. 99 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#98] от "blue_apollo":
  Баш кога поради палежите забраниха да си капваш бензин и в Зипо-то, у форумето са появи кадро, ...полицаи около Астра сипват бензин на бензиностанция, ...в шишета, бидони, ..накрая и във фуражките.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#95] от "Wornoxmaniak":
  "И между другото много се надявам да симпатизираш на Кунева."
  ...
  Ко да ти кажа, ...поне не ми е антисимпатична като Тиквеника, ...надявам се сбъднах надеждите ти?

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK