Die Welt: Българското премиерско такси за футболисти

Die Welt: Българското премиерско такси за футболисти


Българският премиер Борисов предостави правителствения самолет на футболния си отбор за участие в среща на Черноморието. И въобще не разбира произтеклата от това суматоха, пише германският всекидневник Die Welt, цитиран от Deutsche Welle.


"Кой ще кара?" Родителите на многообещаващите млади футболни таланти си задават този досаден въпрос всеки път когато предстоят мачове на чужд терен. Позастарелите футболисти аматьори в България обаче биха могли да си зададат съвсем друг въпрос, а именно: "Кога излитаме?"


В дъното на светското пътуване на българския отбор "Витоша" - Бистрица, към Черно море е една изгубена игра на карти. Понеже централният нападател и премиер Бойко Борисов изгубил на карти от съпартиеца си Емил Димитров, трябвало да му изпълни едно желание. С желанието си скандално известният представител на ГЕРБ надали е предизвикал недоволството на премиера - "Бистрица" да излезе в приятелски мач срещу "Чавдар" - Етрополе, собственик на който е Димитров.
И двата отбора на колкото рутинираните, толкова и поохранени футболни приятели са базирани в околностите на София. Но защо трябва да се играе наблизо, след като морето е толкова далеч? И така под ръководството на Борисов и Димитров двата отбора се качват на ербъса на българското правителство - самолетът откарва косматите футболни прасци на приятелски мач във Варна.


В средата на август, позовавайки се на анонимни опозиционни депутати, вестник "Преса" прави самолетната екскурзия на футболистите публично достояние. А у бившия бодигард, който дори бе избран за футболист на 2011 г. с гласовете на феновете в знак на протест срещу жалките постижения на местните национали, няма и следа от угризения на съвестта.


Die Welt: Българското премиерско такси за футболисти

© Георги Кожухаров


Полетът бил платен от противниковия "Чавдар", казва бившият шампион по карате Борисов в отговор на критиките за злоупотреба със служебно положение. Освен това бил предоставял правителствения самолет на отбори като ЦСКА и "Левски" поне 20 пъти за мачове от европейските турнири. "С какво е по-различна "Бистрица", пита той.


Бившият шеф на правителствения авиоотряд Цвятко Луканов обаче определя като "напълно незаконно" използването на самолета за превоз на футболните съотборници на премиера. От една страна, те не са в списъка на хората, които имат правото да пътуват с този самолет. От друга, е абсолютно забранено правителственият самолет да се наема срещу заплащане.


За портала "Свобода" разходката на футболистите на Борисов е не само още едно доказателство за неговия "авторитарен произвол". "Още по-лошо" е неговото оправдание, че било обичайна практика футболните клубове да летят с държавната въздушна флота: "От тази гледна точка правителственият самолет се оказва такси за футболисти."

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 897 Разстроено

  За смях пред целия свят станахме!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3620 Неутрално

  Лоши хора, така да пишат!!! Не ги е срам!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 4 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 640 Весело

  ааааахахаххаха... толкова точни думички в статията...

 4. 5 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Щеше да е наистина смешно ако не беше тъжно. Цяла ЕВропа се сме е на нашия пишман диктатор. На простотията и глупостта му.

  Сдружение „България на гражданите“ с 27 въпроса до „Авиоотряд 28″

  ДО АВИООТРЯД 28
  ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ КЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
  гр. София 1540, бул. „Христофор Колумб“ № 1 Летище София Факс: +359 2 945 92 01

  На вниманието на
  ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР ПЕНЧО ПЕНЧЕВ

  ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ на основание: чл. 24, ал. 1 от Закона за достъп до обществена информация

  От Сдружение „България на гражданите”, с ЕИК по БУЛСТАТ 176243746 , с адрес гр. София, ул. „Г.Бенковски“ № 7, ет. 2, представлявано от Калин Томов – пълномощник

  УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПЕНЧЕВ,
  На основание чл. 4, чл. 24 и следващи от Закона за достъп до обществена информация и с оглед това, че Авиоотряд 28 е задължено лице по смисъла на чл. 3, ал. 2 от Закона за достъп до обществена информация, Ви молим да ни бъде предоставена следната информация:

  1. На коя дата е изпълнен от Авиоотряд 28 полет за превоз на пътници от футболни клубове „Витоша“-Бистрица и „Чавдар“-Етрополе от летище София до летище Варна?
  2. Подадена ли е писмена заявка по чл. 10 от Устройствения правилник на Авиоотряд 28 („Устройствения правилник“) за подготовка, организация и изпълнение на полета за превоз на футболни клубове „Витоша“-Бистрица и „Чавдар“-Етрополе и ако да, коя от оправомощените служби по чл. 10 от Устройствения правилник е подала писмената заявка?
  3. Издавана ли е заповед на министър-председателя, въз основа на която Авиоотряд 28 е изпълнил горепосочения полет?
  4. Какъв е броя на пътници, които Авиоотряд 28 е превозил с горепосочения полет?
  5. С кое правителствено въздухоплавателно средство е изпълнен горепосочения полет?
  6. Каква е стойността на полета съгласно справката, която Авиоотряд 28 издава на основание чл. 12 от Устройствения правилник? На основание на коя алинея от чл. 12 от Устройствения правилник е издадена справката – алинея 4 или алинея 5?
  7. До коя администрация, министерство или ведомство Авиоотряд 28 е изпратил писменото уведомление по чл. 12, ал. 6 от Устройствения правилник относно разходите за изпълнения полет?
  8. Кой е превел разходите за изпълнения полет съгласно изготвената справка по бюджета на Авиоотряд 28?
  9. Какви разходи са включени в заплатената стойност на горепосочения полет? Моля да посочите всеки разходен компонент и неговия конкретен размер.
  10. За изпълнение на горепосочения полет правителственото въздухоплавателно средство било ли е освободено от заплащане на летищни такси на основание чл. 120, ал. 3, т. 3 от Закона за гражданското въздухоплаване? Ако не е налице освобождаване от летищни такси, последните включени ли са в заплатената стойност на полета?
  11. За подготовката и изпълнението на горепосочения полет осъществени ли са задължителните специални мерки за сигурност по чл. 13 от Устройствения правилник от служителите на Национална служба за охрана, Министерство на вътрешните работи и Авиоотряд 28? Прекият разход за осъществяване на специалните мерки за сигурност включен ли е в заплатената стойност на полета?
  12. Моля да ни предоставите отчетната информация по чл. 9 от Наредба № 4018 от 16.09.2005 г. за работното време на авиационния персонал („Наредбата“) относно работното време на авиационния екипаж за периода от подготовка на горепосочения полет до освобождаване на авиационния екипаж от неговите служебни задължения след завръщане на правителствения самолет обратно на летище София?
  13. В стойността на полета включени ли са преките разходи за задължителната на основание чл. 25, ал. 2 от Наредбата почивка на авиационния екипаж в хотелски условия?
  14. В стойността на полета включени ли са средства по чл. 12, ал. 5 от Устройствения правилник за непреки разходи в размер на 0,3 на сто на ден от сбора на отчетените за съответното въздухоплавателно средство разходи по бюджета на Авиоотряд 28 от предходната година за текущ ремонт и резервни части, застраховки и разходи за осигуряване на техническата изправност и регулярни прегледи на въздухоплавателните средства и разходи за тренажорна подготовка?
  15. Моля да ни предоставите писмени преписи на следните документи. Моля, в случай че такива документи не са били съставяни, този факт да бъде удостоверен с писмен отговор:
  • Писмена заявка по чл. 10 от Устройствения правилник за подготовка, организация и изпълнение на горепосочения полет;
  • Заповед на министър-председателя, въз основа на която е изпълнен горепосоченият полет;
  • Писмено уведомление по чл. 16 от Устройствения правилник до съответния първостепенен разпоредител с бюджетни средства, заявил изпълнението на полета;
  • Писмена справка относно разходите за изпълнения полет, ведно с първичните счетоводни документи, изготвена от Авиоотряд 28 на основание чл. 12, ал. 4 или ал. 5 от Устройствения правилник.
  16. Изпълнен ли е от Авиоотряд 28 друг полет за превоз на пътници от футболни клубове „Витоша“-Бистрица и „Чавдар“-Етрополе, примерно от летище Варна до летище София? Ако да, моля да предоставите относно изпълнения полет съответната информация по гореизложените точки 1-15?
  17. При условията и по реда на Наредба № 24 от 15.02.2000 г. за издаване на свидетелства за авиационни оператори, извършващи специализирани авиационни работи , ли е издадено свидетелството за авиационен оператор на Авиоотряд 28?
  18. Съгласно издаденото свидетелство за авиационен оператор Авиоотряд 28 може ли да извършва полети извън кръга на полетите по чл. 8, I., 1., буква „е“ от Наредба № 24 от 15.02.2000 г. – полети със специално предназначение по чл. 64б от Закона за гражданското въздухоплаване? Моля да ни предoставите съдържанието на свидетелството за авиационен оператор на Авиоотряд 28 в частта относно видовете разрешени полети?
  19. Каква е процедурата за заявяване на подготовка, изпълнение, организация и за заплащане на полети за превоз на пътници, които са извън кръга на лицата по чл. 64б, ал. 2 от Закона за гражданското въздухоплаване и които не са представители на държавната администрация?
  20. За периода от 27 юли 2009 г. до 20 август 2012 г. колко полета е изпълнил Авиоотряд 28, в които полети са участвали пътници, които са извън кръга на лицата, посочени в чл. 64б, ал. 2 от Закона за гражданското въздухоплаване и които не са представители на държавната администрация? Моля да посочите информацията по чл. 11, ал. 2 от Устройствения правилник за всеки един от полетите.
  21. Кой е подал писмена заявка и съответно издал заповед, въз основа на които са изпълнени горепосочените полети?
  22. Каква е стойността на всеки един от горепосочените полети съгласно справките, които Авиоотряд 28 издава на основание чл. 12, ал. 4 и ал. 5 от Устройствения правилник? Какви разходни компоненти се включват в стойността на горепосочените полети?
  23. Кой е превел разходите за всеки един от горепосочените полети по бюджета на Авиоотряд 28?
  24. Моля, да ни предоставите писмени преписи на следните документи, относими към всеки един от горепосочените полети. Моля, в случай че такива документи не са били съставяни, този факт да бъде удостоверен с писмен отговор:
  • Писмена заявка по чл. 10 от Устройствения правилник за подготовка, организация и изпълнение на полета;
  • Заповед на министър-председателя, въз основа на която е изпълнен полетът;
  • Писмено уведомление по чл. 16 от Устройствения правилник до съответния първостепенен разпоредител с бюджетни средства, заявил изпълнението на полета;
  • Писмена справка относно разходите за изпълнения полет, ведно с първичните счетоводни документи, изготвена от Авиоотряд 28 на основание чл. 12, ал. 4 или ал. 5 от Устройствения правилник.
  25. Колко полета е изпълнил Авиоотряд 28 общо за периода от 27 юли 2009 г. до 20 август 2012 г.? Моля да посочите информацията по чл. 11, ал. 2 от Устройствения правилник за всеки един от полетите.
  26. Каква е стойността на всеки един от полетите съгласно справките, които Авиоотряд 28 издава на основание чл. 12, ал. 4 и ал. 5 от Устройствения правилник?
  27. Моля, да ни предоставите писмени преписи на следните документи, относими към всеки един от горепосочените полети. Моля, в случай че такива документи не са били съставяни, този факт да бъде удостоверен с писмен отговор:
  • Писмена заявка по чл. 10 от Устройствения правилник за подготовка, организация и изпълнение на полетая;
  • Заповед на министър-председателя, въз основа на която е изпълнен полетът;
  • Писмено уведомление по чл. 16 от Устройствения правилник до съответния първостепенен разпоредител с бюджетни средства, заявил изпълнението на полета;
  • Писмена справка относно разходите за изпълнения полет, ведно с първичните счетоводни документи, изготвена от Авиоотряд 28 на основание чл. 12, ал. 4 или ал. 5 от Устройствения правилник.

  Достъпът до горепосочената обществена информация се иска при условията на надделяващ обществен интерес по смисъла на § 1, т. 6 от Допълнителните разпоредби на Закона за достъп до обществена информация, защото чрез тази информация се цели разкриване на злоупотреба с власт и повишаване на прозрачността и отчетността на субектите по чл. 3 от Закона за достъп до обществена информация и на вземаните от тях решения, дава се възможност на гражданите да си съставят мнение и да участват в текущите дискусии по тези въпроси, и се гарантира законосъобразното и целесъобразното изпълнение на законовите задължения от държавните органи и публичноправни организации на бюджетна издръжка.

  Желаем да получим исканата от Сдружение „България на гражданите” информация във формата на копие на хартиен носител, изпратен по поща.

  Приложение: Удостоверение за актуално състояние на Сдружение „България на гражданите”; Пълномощно.

  Дата: 20 август 2012 г.

  С уважение:
  /Калин Томов – пълномощник/

 5. 6 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Весело

  Боце, ще ме метнеш ли до Стара Загора с правителствения?
  Колко пари ще искаш?
  Ако не си скъпчия, после може да прескочим и до Русе.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 6. 7 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Най-много обичам манипулативните и откровено тенденциозни статии,Борисов много има за какво да бъде критикуван,но това да му беше кусура,че изпратил правителствения самолет. Велт да бяха написали за премиерското такси,когато Борисов изпращаше правителствен самолет да прибере ранени или българи,които не могат да се приберат в България или да бяха написали какви усилия полага България във финансовата сфера в сравнение с южната ни съседка,а не да се занимават с глупости като махленски клюкарки.

 7. 8 Профил на vermilion
  vermilion
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ха, ха, ха Бай Ганьо стана известен из Европа. Нека и някоя чужда медия да го панпише, че тукашните геберисти вечно отварят уста в защита на всякакъв призвол.

 8. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  "В дъното на светското пътуване на българския отбор "Витоша" - Бистрица, към Черно море е една изгубена игра на карти".....Трагикомедия!?

 9. 10 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Сергей Петков: Полетът на бистришките „Тигри” е незаконен и струва много повече от обявеното

  http://grajdani.bg/?p=2908

  Авторът е авиационен инженер и консултант. Специализирал във Федералната авиационна администрация на САЩ. Член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”

 10. 11 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#1] от "madagaskar":

  За срам, драги.За срам, ама от где срам в мутра-премиер?

 11. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Швабиоте не пропускат възможност да ни клъвнат.
  Не че Бойко и герберастката шайка не им предоставя всеки ден нови възможности.
  Така че добре че са медии като ди Велт и дневник да ги превежда, че да знаем че има някаква форма на 4-та власт, па макар и само със статистически фукнции относно гешефтите на тая власт.
  Истинския проблем обаче е електора.
  ой не успя да си отгледа една стабилна лява и дясна партия, да си отгледа честна и независима политическа класа, да уреди собствената си държава по западен маниер. Да въведе върховенство на закона. Електората се провали, а с него и България и всички измамници с 4- годишен мандат.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 12. 13 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1424 Разстроено

  До коментар [#2] от "Тони!":

  И аз съм много възмутена!!!
  И очаквам с интерес залповете на дежурните милиционери. Ако им стиска, разбира се.

 13. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#7] от "purple_rain":

  Б.Б. трябваше да прати правителствения самолет да приберат циганора от Швеция?! Гледай тогава как щяха да гласуват правилно, нали?

 15. 16 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1893 Любопитно

  "...въобще не разбира произтеклата от това суматоха..." - ами освен ПАРИ се иска и АКЪЛ! Парите НИ ги раздава щото са негови, а за другото не вдява, щото НИЕ май нямаме.

  Коментиране на анализираното, вече...
 16. 17 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Интересно от чие име е издадена фактурата за тази разходка?
  А който я е издал има ли право да я издаде и да получава пари за това???

  "We're not gonna take it! Anymore."
 17. 18 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  "позовавайки се на анонимни опозиционни депутати" - Илияна Йотова и Ивайло Калфин

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 18. 19 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#7:"purple_rain"]Велт да бяха написали за премиерското такси,когато Борисов изпращаше правителствен самолет да прибере ранени или българи[/quote]
  Има много случай, когато немски правителствен самолет прибира ранени германци. Няма нито един случай немски правителствен самолет да вози селски отбори, все едно е бащиния на т.нар. премиер. Няма нищо тенденциозно, напротив. Какво да му кажем на мутрата - конгречулейшън ли?

 19. 20 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Сергей Петков направи много задълбочен анализ за полета на "Бистришките тигри". Представям го на вниманието ви, защото фактите доказват злоупотребата от страна на премиера.

  Полетът в цифри

  1. Гориво. 1 час полет, среден разход 3 тона гориво, приблизителна цена на тон - $ 1 400. $ 4 200 за отсечката София-Варна. Още толкова за Варна- София. Тотал гориво - $ 8 400. В български лева : 13 500.
  2. Такси прелитане (Eurocontrol) - $ 450 на час. Тоест 2 х 450 - 900$. В български л...ева : 1 400.
  3. Handling (обслужване на самолета). Около 1 600 евро. Или 1 600 х 2 – 3 200 евро. В лева : 6 400.
  4. Командировка на екипажа. Да сложим по 50 евро на човек. Да предположим, че има 2 пилота и 2 стюардеси. Тотал 200 евро. В български лева: 400.
  5. Landing (такса кацане). Средно 500 евро на кацане, т.е. 1 000 евро. В български лева: 2 000.
  6. Handling (обработка пътници). Вариантите са два. Футболистите да са минали през правителствения ВИП или като обикновени пътници. При вариант 1, нямат право да ползват ВИП (по Устройствен правилник ), имаме поредно нарушение. При вариант 2, тогава се прилага такса обработка пътници - билети, чекиране хора, чекиране багаж, превоз до самолета и обратно, санитарна зона за изчакване. Средна цена 700 евро на полет. Тотал 1 400 евро или 2 800 лева.
  7. Хотел за почивка на екипажа докато се играе мача - тотал 300 eвро, в български лева - 600.

  Тотал преки разходи за изпълнение на полета : 27 100 лева.

  Следват косвените разходи:

  1. Лизинг на самолета, тъй наречения ACMI rate (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance). Това са компонентите които се заплащат на самата авиокомпания, като да се покрият нейните разходи за съществуването и.
  • Aircraft - това е прословутата компонента от предизборната кампания на ГЕРБ, заради която искаха да връщат самолетите. Около $ 83 000 на месец. За да е рентабилен този самолет, той трябва да лети средно месечно около 150 часа. Или в парично отношение всеки час на този самолет струва около 500 долара. Тотал в лева : 800 лева.
  • Crew - тук се включва заплатата на цялата авиокомпания. На час около 100 лева.
  • Maintenance - компонента за техническо поддържане на този самолет. Средно за такъв тип самолет $ 500 на час, или 1 000 долара за този полет. В лева – 1 600.
  • Insurance - всички самолети трябва да бъдат застраховани за 500 милиона евро гражданска отговорност и каско за стойността на самолета около 14 милиона. Тоест годишната премия ще е около 40 000 евро. Или месечно 3 300 евро. Или по 25 евро на летателен час. Или тотал за този полет 50 евро, в лева 100.

  Тотал косвени разходи : 3 500 лева.

  Всичко нетто цена за изпълнение на този полет (без никаква печалба): 30 600 лева.

  Излиза, че няма как този полет да струва – 20 000 лева.

  Полетът би струвал 20 000 лева само при условие, че е изпълнен като държавен!

 20. 21 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#7:"purple_rain"] Велт да бяха написали за премиерското такси,когато Борисов изпращаше правителствен самолет да прибере ранени или българи,[/quote]
  ---------------------
  Пич, едва ли може да се измисли по-тъпо сравнение.
  От една страна живота на бедстващи хора - от другата кефа и прищявките на Слънцето.
  Трай си по-добре, че ставаш смешен.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 21. 22 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 897 Весело

  [quote#11:"Alexander97"]За срам, драги.За срам, ама от где срам в мутра-премиер? [/quote]


  Него го е срам, ама търпи

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 22. 23 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  за да го разбере тиквата, която по съвместителство е и премиер, тази статия трябва да се преведе така:
  конграчюлейшънс, Борисов

  low riders team
 23. 24 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Айде, бе, кво мрънкате. До година пак същия ще си го (пре)изберете за ново мандатче.

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 24. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Тя, и Меркел, го знае що за стока е, ама го потупва по рамото.
  Ди Велт, питайте си канцлерката що го легитимира...

 25. 26 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#15] от "dobrich":

  Интересно все едно в Гремания или другаде в Европа това не се е случвало или не може да се случи,ние какво да кажем за бившия им президент Вулф подаде оставка,защото е бил корумпиран? Мен ме интересуват важните неща,като това как се развива икономиката или как се усвояват еврофондовете,а не такива махленски клюки и нас какво ни топли,че Станишев не е давал на никой футболен отбор правителствения самолет,като управлението му беше направо катастрофално?

 26. 27 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#17] от "widowmaker":
  а въобще има ли фактура?

  mak1951
 27. 28 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Имам три простички въпроса:

  1 Може ли да го играеш "човек от народа" втори Тато и тем подобни като се разкарваш насам-натам със самолет и хвърляш суми от порядъка на 20-30 бона за мач(щото си загубил бас и за да си направиш кефа) като тия пари очевидно ги нямаш за нищо?
  2 Може ли да твърдиш че си "човек от народа" като за първи път създаваш депутат-олигарх по известен като Емо ротманса като само един бог знае колко стотици милиона или вече милиарда контрабанда за тия 4 години е завъртял Емо ротманса?

  3 И накрая може ли да си ",човек от народа" а да играеш на всички видове спорт с ВСИЧКИ олигарси. На карти с един олигарх, на тенис с друг, на табла с трети, на шах с четвърти, на футбол с пети и така нататък!

 28. 29 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 429 Неутрално

  десетина години вече такива статии описващи "подвизите" на управляващите са сериозен дефицит у нас!
  Броят се на пръсти особено през последните 2-3 години

  mak1951
 29. 30
  alehin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 30. 31 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Резил! Поредният...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 31. 32 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#26] от "purple_rain":
  Те 3 ната от крадене и далавери нямаха мисъл и време за карти и футбол. Такава ДРЕБНА далавера със самолет не е за тях, поне едно БГА трябва да има за крадене на ЕДРО !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 32. 33 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Интересно дали приятелката на Бойко, фрау Меркел чете Ди Велт? И за по-малки неща в Германия си подават оставката.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 33. 34 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#27] от "mak1951":

  Ами нали се знае колко струва, щом се знае=> значи някой е платил =>някой е издал фактура иначе какво ще е основанието за плащане?
  И Дянкофф да провери дали е начислен ДДС.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 34. 35 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  След такава публикация се дава оставка. Разбира се, това важи за други държави. Тук всичко е различно, не трябва да ядосваме така наречения премиер, напротив, трябва да му благодарим, че второразрядни футболисти са организирали забавление.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 35. 36 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Докато на стане магистрала Тракия Бистришките тигри ще летят със самолет. След това може да се придвижват и с АТВ-та. Ама кой платил,пък кой издал фактура-това са прозаични въпроси за аматьори!

 36. 37 Профил на bt_ip
  bt_ip
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пак станахме за смях..

 37. 38 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#35] от "soave":

  Каква оставка можеш да очакваш от човек, на който всички други са му виновни, но не и "неговите" недоразумения?!

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 38. 39 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  През 1991 г. министърът на външните работи Ханс Дитрих Гешер, беше принуден да си даде оставката, след като беше летял с държавни пари на Конкорд по време на летен отпуск. През 2000-та година, цялото ръководство на германските социалдемократи Северен Рейн-Вестфалия, заедно с президента Рау, се забъркаха в скандал със самолетни билети за лични пътувания, платени от местна банка, в следствие на което по късно изгубиха изборите.
  Понеже Бойко много обича сравненията с Германия, е интересно какво точно ще последва от случващото се!?

 39. 40 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Между другото някъде из нета имаше една УНИКАЛНА СНИМКА на Борисов Марешки и Коко Динев един до друг. Това беше един ден след като на Динев му бяха гръмнали заведението. ИНтересно откъде дойдоха всичките тия мутри във футбола. Перат се пари като за последно явно за изборите иде реч.

 40. 41 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 562 Весело

  Полетът е бил , като на десантен самолет, без екстри . Един от тигрите помислил , че ще ги хвърлят над Варна с общ парашут ...

 41. 42 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Бойко Борисов не може да ги излъже на едни карти, пък ние очакваме да управлява държавата.

 42. 43 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Die Welt - истински независими са само шепа блогъри

  Медиен мониторинг: Някои медии директно работят като пиар на властта

  "Доган е оценяван положително само от "Телеграф", където силно позитивно отразяване има и ГЕРБ, което говори, че изданието работи за коалиция между тях,"

 43. 44 Профил на alehin
  alehin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#5] от "merkel":

  А бе, още ли не разбрахте, че с флашки, въпроси и други тъпи номера няма да падне това правителство ? Още ли не разбрахте, че ще си изкара мандата ? Догодина има избори и народът ще си каже думата. Нещо доста сте нервни. Ама ставате по този начин смешни.

 44. 45 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#14] от "kuty":
  [quote#14:"kuty"]Подиграват ни се заради лудостта на един кретен! [/quote]
  По - скоро ни се подиграват заради лудостта да си изберем за управляващи такива кретени...


 45. 46 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "widowmaker":

  Сравнението е защото нито едното,нито другото е работа на правителствения самолет и до колкото знам не е ползван за сметка на данъкоплатците нали,защото тогава се прави тогава толкова голям скандал? От дребни заяждания не виждаме важното,идеални управници и политици няма,така че всеки си избира най-малкото зло. Каква е алтернативата на ГЕРБ,че нещо не я виждам?

 46. 47 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Вече нямам сили да се възмущавам и единственото, което ни остава е да чакаме изборите догодина.

 47. 48 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#39] от "Роси Кирилова":

  Абсолютно нищо. Очаквай оправдания със Станишев, Доган, Тройната коалиция, марсианците, летните жеги и прочее тъпотии тип "бягане от отговорност".

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 48. 49 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#7] от "purple_rain":Има разлика между това да се изпрати правителствения самолет за хуманитарни цели или при бедствия, друго е да се изпълняват нечии капризи (включително возенето на Младенов, който има право, но е нахално да го направи заради един рутинен преглед). А това точно кореспендира с финансовата стабилност. Тя е резултат от лишения на всички. И безмислено да я гоним заради капризите на двама малоумника.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 49. 50 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Борисов и правителството му се преврънаха в символ и олицетворение на:
  1 глупостта
  2 простотията
  3 некомпетентността
  4 некадърността
  5 корупцията и милиционерският манталитет

  До там стигнахме че майките вече плашат децата си с думите: "учи мамо, че да не станеш прост и глупав като Бойко и Цецо"
  Журналистите които се уплашиха и наведоха глава или просто се продадоха как ще погледнат колегите си и народа след падането на режима? Кръговете от медии които обслужват режима около онази банка каква ще е съдбата им след падането на режима? В арабските държави тия които бяха част от режима след падането на режимите и диктаторите си отиваха заедно с тях и това е правилното.

  Ако се питате защо няма реформи....ами много просто за да се правят реформи сеиска ИНТЕЛЕКТ! Знания, умения, качества за да са успешни тези реформи. Така че по-добре, че милиционерското управление не прави реформи, защото пораженията за държавата щяха да са брутални! Хора които са прочели една книга в живота си няма как да управялват успешно и добре и да правят реформи!

 50. 51 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 583 Разстроено

  [quote#12:"Десен"]Швабиоте не пропускат възможност да ни клъвнат. [/quote]

  прав си, ама кажи - в повечето случаи не си ли го заслужаваме ?
  ние сме като деца-полуидиоти (уффф не е хубаво че говоря така ;-( да не чува Господ) - като се насъберат повече хора да ни гледат сеира - ние си показваме магарията. С гол г..з на цимента ... ПЛЯССССС !!!!

  Колко невероятно кух требе да си, да използваш правитеслтвения джет за третодивизионен селски мач !!!!!

  И накрая тъпунгера като няма какво да каже, го обръща на сръдня "значи за ЦСКА, ЛЕВСКИ може а за нас не може"

  Боко ...тъп си като градинска лейка мой човек !
  Това че ставаш за смях е твой проблем, това че в чужбина като кажа, че съм българин - почват да ме питат за тебе - Е ВЕЧЕ МОЙ ПРОБЛЕМ ЧЕРВЕНА КРАТУНО ГЕРБЕРСКА !

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 53 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#42] от "miron4o":
  Да , така си е! Оплакваше се , че Валентин Златев лъжел на карти , сега Емил Димтров също го бил на карти и той какво да прави горкия , изпълнява им желанията , щото баса си е бас...

 53. 54 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#26:"purple_rain"]или как се усвояват еврофондовете[/quote]

  С тази регистрация от 09 януари 2012 си много наясно как се УСВОЯВАТ еврофондовете, особено този за Техническа помощ.


  "...на 12 януари 2012г. е сключен договор с "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД"

  "Парите идват от Европа по мярката "Техническа помощ" на Програмата за развитие на селските райони."

  Разликата от няколко дена хич не ми я изтъквай - цялата процедура (за обществена поръчка) си е предварително нагласена - още с напускането на двете калинки и калинеца.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 54. 55 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  поредната срамна история която доказва че в България комунизма никога не си е отивал а свободното гражданското общество е само мираж

 55. 56 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Българският самурай - Станислав Стратиев

  Ние сме страна на самураи.
  Самураите на Балканите.
  Най-напред бяхме белгийците на Балканите, след това прусаците на Балканите, а сега сме самураите.
  Може би един ден ще бъдем българите на Балканите.
  Като истински самураи и ние не работим нищо.
  Предпочитаме през цялото време да се бием.
  Българският самурай се бие само в гърдите.
  И се размножава чрез делене.
  И противопоставяне.
  Той дава не обет, а обед за служба.
  Българският самурай е верен не на дадената дума, а на този, който дава думата.
  Той е винаги от страната на изгряващото слънце.
  И никога от страната на залязващото.
  Конят на българския самурай е троянски, любимото му оръжие е чадър, а ветрилото му прави априлски вятър.
  Той никога не употребява меча си — пази го за музея на революционното движение.
  Българският самурай вярва не в кармата, а в казармата. Кимоното на българския самурай преди беше от шаек, а сега е от американ.
  Българският самурай прави харакири на съседа си.
  Той обича не „хайку“, а хайки.
  Дори когато е с джапанки, българският самурай е бос.
  Българският самурай не бръсне никого. Даже главата си.
  И яде ластовичите гнезда заедно с ластовиците.
  Българският самурай винаги се смее последен.
  И се познава и под съдран чул.
  Той е прав, дори когато е легнал.
  Любимото му изкуство е бойното.
  Когато чуе думата „култура“, българският самурай се хваща не за пистолета, а за бюджета.
  И съкращава сумата.
  В предизборната си програма той обещава да превърне дори плачещите върби в смеещи се.
  И Черно море в Бяло.
  Паунът на българския самурай е едноцветен. Българският самурай е екологически чист, политически активен, социално слаб и сексуално силен.
  Той не гори, но поддържа горенето.
  Не яде треви, но където мине, трева не никне. Колкото повече сме самураи на Балканите, толкова по-малко ще бъдем българи в Европа.

  Колумб тръгва за Индия и открива Америка.
  Ние тръгваме за Америка и стигаме в Индия.
  Все откриваме Америка и все се оказва, че сме открили Индия.
  Навсякъде по света в приказката на Андерсен кралят е гол.
  У нас се получи обратното - кралят е облечен, а народът е гол. И гладен. И безработен.
  Навсякъде по света считат лудите за свестни, но болни хора. У нас свестните считат за луди. Още от времето на Ботев.
  Навсякъде по света дупките са предимно в сиренето.
  У нас те са на ръководни места.
  Там, когато стреляш по някого, той умира.
  Тук, дори когато стреляш по друг, умира Алеко Константинов.
  Там са велики народите.
  Тук - Народното събрание.
  Там от великото до смешното има само една крачка.
  Тук няма никаква разлика.
  При тях са свободни хора, а при нас - цените.
  Това е българският модел.
  Българският модел е по-лош от Бермудския триъгълник.
  В Бермудския триъгълник нещата просто изчезват.
  И знаеш, че ги няма.
  При българския модел ги има, но не са те.
  И не знаеш какво е.
  Нарича се бензиностанция, но нито има бензин, нито ти сменят маслото, нито проверяват гумите, нито мият стъклата.
  Знаеш само, че е най-високото на Балканите. Или най-широкото.
  Според този модел българските джуджета са най-ниските в света, а българските мъже - най-мъжествените.
  Българският модел е, когато мълчанието е злато, а преклонената главичка остра сабя не сече и по-добре яйце днес, отколкото кокошка утре, защото кроткото агне от две майки суче.
  И когато отвличаме останките на Чарли Чаплин за откуп.
  При българския модел селяните идват в града, за да купуват мляко, а гражданите отиват на село, за да прибират реколтата.
  Българският модел е велосипед без педали, но с десет кормила.
  И когато заводите произвеждат художествена самодейност.
  Българският модел е продупчена и завързана с конец стотинка. За да се возим безплатно на асансьор и да говорим безплатно по телефон.
  При българския модел няма девета дупка на кавала. Тя не е пробита. Пробита е направо десетата.
  Българският модел е не аз да съм добре, а ти да си зле.
  Българският модел е неунищожаем.
  С него ще бъде свършено, когато всички отидем в Канада.
  Както ще бъде свършено и със самата Канада.

 56. 57 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това си избрахме, това ни управлява...
  Проблемът е в алтернативите, че никакви ги няма.

  Любов и светлина!
 57. 58 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#26:"purple_rain"]за бившия им президент Вулф подаде оставка,защото е бил корумпиран?[/quote]


  хахахха Вулф подаде оставка след МЕДИЕН НАТИСК НЕ защото е корумпиран - дори няма повдигнато обвинение а защото е взел кредит чиято лихва е по-ниска от средната за немците и е почивал във вилата на свои приятели милионери. И това в Германия се счита за скрита форма на корупция и поражда СЪМНЕНИЯ за чистоплътност. Той подаде оставка заради съмнения и предпоставки за корупция. Тука нашия човек се САМОЗАПИСА по милиционерски как ОРГАНИЗИРА контрабандата и нарежда кой да бъде проверяван и кой не което е ДИРЕКТНА търгувия с влияние и злоупотреба с власт! Айде сега ми кажи качването на собственици на футболни клобове олигарси доведени лично от Борисов какво е? ДСаването на 1 МИЛИАРД ЛЕВА на кръга КТБ в тяхната банка какво е? Да продължавам ли за такива нещо в Германия директно в затвора влизаш.

 58. 59 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 596 Неутрално

  [quote#33:"Драги ми господине"]дали фрау Меркел чете Ди Велт[/quote]
  Няма начин друг да бъде по-виновен от нас.
  Не ме кефи ЕНП как подкрепиха и легитимираха ГЕРБ, но ние, които сме тук и виждаме нашата си действителност и я познаваме и разбираме най-добре (поне така би трябвало), не следва да виним когото и да било навън за собственото си късогледство.
  Апропо, няма да се учудя, ако и досега голяма част от мат'риала верва най-чистосърдечно, че ББ, неговата чиста еманация, е единственото спасение, пътят, истината и животът... дет' се вика.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 59. 60 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  [quote#20:"merkel"]Полетът би струвал 20 000 лева само при условие, че е изпълнен като държавен![/quote]


  До коментар [#20] от "merkel":Според правилника, той може да е само държавен. Иначе е криминален, защото няма сертификат за такъв полет. Освен това пари все още не са постъпили. Може би ще се изчака да мине бурята и тогава ще постъпят от бюджета (всички нас).
  Интересно ми е какво ще стане ако не мине бурята?


  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 60. 61 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#34] от "widowmaker":
  за мен нещата около цената и плащането са в мъгла!
  Когато стана въпрос - никой не извади фактурата и подтвърждението за плащането. Сега фактура може да се издаде винаги, а плащането?
  На никой не му пука защото се знае, че последствия в България няма от такива нарущения на закона.
  Затова и законите масово не се спазват от всички ни!

  mak1951
 61. 62 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#46:"purple_rain"]и до колкото знам не е ползван за сметка на данъкоплатците нали[/quote]

  Значи - цялата поддръжка на техниката и издръжка на персонала е за сметка на данъкоплатците.

  Плащането на една фактура (за която още няма достоверни сведения наистина да е платена), съвсем не облекчава данъкоплатците. Защото тази структура (АО28) няма елемент на "самоиздръжка" и "стопанска дейност". Дори да са платени тези пари - те отиват към персонала - вероятно ДМС.

  Това е сладък бизнез - всичко е осигурено от държавния бюджет, вкл. редовна и висока заплата, а каквото си докарат допълнително си е за тях.

  Айде, фъъър! Калинка!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 62. 63 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  Дневник,пак сте се объркали нещо.
  Авторът е списвач в сайта на Ди Велт,нещо като вашата Петя Владимирова,има разлика,не я пренебрегвайте с лека ръка.
  Оттам пък го поемат две известни наши БГ списвачки в Дойче веле,та е стигнал тоя бълвоч чак до вас
  Първите две думички от заглавието ви са тотална манипулация.

 63. 64 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#46] от "purple_rain":

  Всичко, което НЕ Е ГЕРБ е алтернатива!
  Още не знам за кого, но догодина ще гласувам за пръв път от 1991г. насам.
  Ще гласувам против ГЕРБавите мутри!!!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 64. 65 Профил на exe
  exe
  Рейтинг: 217 Неутрално

  .... бистришките тигри да си сменят името на ''авиаторите'' и да се приключва....

  .... между другото, ''дневник'', издирете например левия бек.
  направете ни съпричастни.няколко въпроса там му задайте.....

 65. 66 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#26] от "purple_rain":

  не съм фен на станишев, но с тая мантра за управлението им вече не вървите.това беше преди близо 4 години и не се сещам лош пример - безработица, ниски заплати, битова престъпност.Сега или тогава е по-зле? Поне имаше работа ,живота беше спокоен и хората си правеха планове ,като взимаха кредити.Сега банките са пълни с пари, безработицата е над 12% и никой не прави резки движеия защото няма очаквания.Това е от доброго управление в настоящето!Гарантирани ниски доходи, високи цени и липса на трудова заетост!

 66. 67 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#27:"mak1951"]а въобще има ли фактура?[/quote]

  Няма.
  Даже им се наложи да спрат достъпа до мястото от където може да се почерпи официалната информация: http://www.minfin.bg/bg/transparency/2012-08-17

  За юли може да се дръпна за всеки ден инфото за движението по СЕБРА, но в събота и неделя админите на сайта на МФ работиха усилено.
  Аз обаче съм дръпнал всички файловеот 1 юли до 17 август, а там онези 20 000 лева ги няма по сметките на Авиоотряд 28.

  Ecrasez l’infâme
 67. 68 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#39:"Роси Кирилова"]Понеже Бойко много обича сравненията с Германия, е интересно какво точно ще последва от случващото се!? [/quote]
  Абсолютно нищо,но и нищо не се е случило,разбира се

 68. 69 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Призната злоупотреба с власт, не е злоупотреба. Това е дефакто политиката на ББ

 69. 70 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#33:"Драги ми господине"]Интересно дали приятелката на Бойко, фрау Меркел чете Ди Велт? И за по-малки неща в Германия си подават оставката. [/quote]

  Президента им Вулф подаде оставка заради факта че е взел кредит на по-изгодни условия от усреднения такъв в Германия и това повдигаше СЪМНЕНИЯ за скрита форма на корупция. Медиите го подложиха на натиск и той си подаде оставката. За сравнение тука един премиер се самозаписа как организира контрабандата при това с явна злоупотреба с власт и търговия с влияние като година по-късно дори направи САМОПРИЗНАНИЕ. Резултат нула. Зад а е цирка пълен тоя премиер води преговори с видни олигарси и мутри да перат пари във футбола като върна мутринските години на футбола тоест 90-те.

 70. 71 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#63:"ret"]нещо като вашата Петя Владимирова[/quote]
  По-точно Евгений Дайнов

 71. 72 Профил на alehin
  alehin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#63] от "ret":

  Другарите от "Дойче веле" начело с кадъра от Живковото БНР Андреев са на поста си. Кога най-после ще отворят и техните досиета ?

 72. 73 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#46] от "purple_rain":Участието на самолета в хуманитарни полети е законно, защото може да бъде поискано от МВР или друго министерство. От БФС и БФВ не може да се иска.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 74 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 596 Весело

  [quote#53:"Gabrielle"]Да , така си е! Оплакваше се , че Валентин Златев лъжел на карти , сега Емил Димтров също го бил на карти и той какво да прави горкия , изпълнява им желанията , щото баса си е бас... [/quote]
  "Гоголь только под конец жизни о душе задумался, а смолоду у него вовсе совести не было. Однажды невесту в карты проиграл. И не отдал. "

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 74. 75 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#1] от "madagaskar":
  Ами ние сме си смешнички, при това много!
  Основната представа, която има от нас светът е масовката, която му изпращаме да му работи, а тя не е много представителна, особено мургавата част от нея, ех, има и някои по-излъскани от нашето племе, с повече мозък и претенции, но биват претопени и разтворени набързо в масовката, ако тя ги докопа, а ако сме толкова отчаяни с индентификацията си за пред света, казваме Христо Стоичко, с финалния си жокер!
  Нация от ритнитопковци - нормално е топ такситата, да са за тях!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 75. 76 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#26:"purple_rain"]Интересно все едно в Гремания или другаде в Европа това не се е случвало или не може да се случи[/quote]

  Не се е случвало. А ако случайно се случи, изборите са на следващият месец, партията на премиера отива в опозиция за 20 години, ако не изчезне въобще след такова поведение, каквото ни демонстрира любимеца ти.
  Затова Германия е Германия, а такива като теб ни държат в клоаката защото там им харесва.

  Ecrasez l’infâme
 76. 77 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#58] от "merkel":

  В. „Билд“ направи разкрития, че Вулф е взел кредит от 500 000 евро за нов дом, като парите са дошли от негов приятел, но и богат бизнесмен в Долна Саксония. В замяна на услугата Вулф го е вземал в държавни делегации.Президентът е подозиран във вземането на дарения за издаване на автобиографията си от друг бизнесмен. Обвиниха го, че почива безплатно при влиятелни предприемачи заедно със съпругата си и това е несъвместимо с поста му.Допълнителен натиск над Вулф оказа и германският надзор над финансовите пазари Bafin, който обяви, че е започнал разследване дали президентът като премиер на Долна Саксония и член на борда на Volkswagen не е злоупотребил през 2008 г. с „вътрешна информация“ за намеренията на Porsche." Това ако не е корупция здраве му кажи,ти да не искаш да ме убедиш,че това е било заем,това си е комисионна за извършена услуга прикрита под формата на заем!

 77. 78 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":
  Аз бих казал СНОБИ?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 78. 79 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#67:"Graf"]Аз обаче съм дръпнал всички файловеот 1 юли до 17 август, а там онези 20 000 лева ги няма по сметките на Авиоотряд 28. [/quote]
  Еее,ти рушиш империи направо.
  Ако някой бутне това правителство,това ще е нашия скъп колега Графа

 79. 80 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  [quote#68:"ret"]Абсолютно нищо,но и нищо не се е случило,разбира се[/quote]

  Що краднете. Е това отговори?
  И лъжете, грабейки като банда цигани насред черешова градина напролет...

  Ecrasez l’infâme
 80. 81 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#65:"exe"].... бистришките тигри да си сменят името на ''авиаторите'' и да се приключва.... [/quote]

  Тука най-срамното е че отбора на първият депутат-олигарх някак остава в нюманса и унизен. А те имат совя прякор също и той е ЛЪВОВЕТЕ. Така че мача си е бил между тигрите и лъвовете и е ПОЗОР че ТВ7 не го е предавал на живо и Ники дудука Люба Кулезич и Емил Кошлуко вен са го коментирали.

 81. 82 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#79] от "ret":

  Фактът е налице. Крадете и лъжете. Другото го оставям на зрителите и читателите.
  Държавата е ваша, самолетчето е ваше, ще правите каквото си искате, нали мангалче?
  Сега ви е паднало.
  Да не повръщате после, а?

  Ecrasez l’infâme
 82. 83 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1424 Любопитно

  Кое точно е бълвоч?

  Wenn der Regierungsjet als Fußballer-Taxi fungiert
  Bulgariens Premier Bojko Borissow lässt seine Altherrentruppe zum Auswärtsspiel ans Schwarze Meer fliegen - mit der Regierungsmaschine. Die Aufregung darum kann er nicht verstehen.

  Von Thomas Roser

  Bulgariens Ministerpräsident Bojko Borissow ist Hobbyfußballer und ehemaliger Karate-Champion

  "Wer fährt?" Die lästige Frage stellt sich den Erziehungsberechtigten hoffnungsvoller Nachwuchskicker bei Auswärtsspielen an jedem zweiten Wochenende. Betagtere Hobby-Kicker in Bulgarien, die einen mächtigen Sturmtank in ihren Reihen zählen, können sich hingegen eine ganz andere Frage stellen: "Wann heben wir ab?"

  Am Anfang des geselligen Ausflugs der bulgarischen Altherrentruppe "Vitoscha Bistritsa" an das Schwarze Meer stand ein verlorenes Kartenspiel. Weil Mittelstürmer und Premier Bojko Borissow sich gegen seinen Parteifreund Emil Dimitrov verzockte, hatte der 52-Jährige diesem einen Wunsch zu erfüllen. Die Skandalnudel der rechtspopulistischen Gerb-Partei spielte dem Regierungschef mit seinem Siegerwunsch indes durchaus in die Karten: Bistritsa solle gegen das von ihm als Präsident geführte Chavdar Etropole ein Freundschaftsspiel bestreiten.

  Beide Teams der ebenso routinierten wie eher fülligen Fußballfreunde sind im Speckgürtel der Hauptstadt Sofia beheimatet. Doch warum in der Nähe kicken, wenn das Meer doch ist so fern? Gemeinsam erklommen die Kontrahenten darum unter Anführung von Borissow und Dimitrov Ende Juli den Airbus der bulgarischen Regierung: Zum freundschaftlichen Kick flog der Regierungsjet die haarigen Fußballerwaden in die Schwarzmeer-Metropole Varna aus.

  Eine Art Fußballer-Taxi?

  Mitte August machte indes die Zeitung "Pressa" unter Berufung auf anonyme Oppositions-Abgeordnete den Flugausflug der Kick-Kumpane des Premiers publik. Irgendeine Spur von Schuldbewusstsein lässt der einstige Leibwächter, der wegen der kläglichen Leistungen der heimischen Nationalkicker im letzten Jahr mit Hilfe von Proteststimmen enttäuschter Fans gar zu Bulgariens Fußballer des Jahres gewählt wurde, jedoch nicht erkennen.

  Der Flug sei von Gegner Chavdar "bezahlt" gewesen, wehrt sich der frühere Karate-Champion Borissow gegen die Kritik des Amtsmissbrauchs. Zudem habe er das Regierungsflugzeug den heimischen Profi-Clubs wie ZSKA und Levski Sofia schon "mindestens 20 Mal" bei Auswärtsspielen im Europacup zu Verfügung gestellt: "Was ist da der Unterschied zu Bistritsa?"

  Als "völlig illegal" erklärt indes Tsvyatko Lukanow, der frühere Chef der für Regierungsflüge verantwortlichen Luftwaffen-Einheit, deren außerplanmäßigen Einsatz für die Fußballkumpane des Premiers. Zum einen würden sich deren Namen nicht auf der Liste der flugberechtigten Amtsträger finden. Zum anderen sei es der Einheit ausdrücklich verboten, für ihre Flugdienste eine Bezahlung anzunehmen.

  Für das Webportal "Svoboda" ist der Ausflug der Kicktruppe von Borissow nicht nur ein weiterer Beweis für dessen "autoritäre Willkür". "Noch schlimmer" sei dessen Rechtfertigung, dass es gängige Praxis sei, Fußballvereine mit der Staatsflotte auszufliegen: "So gesehen ist der Regierungsjet also eine Art Fußballer-Taxi."

  http://www.welt.de/politik/ausland/article108695849/Wenn-der-Regierungsjet-als-Fussballer-Taxi-fungiert.html

 83. 84 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#14] от "kuty":
  Заради лудостта на един народ, а премиерът е сервиран с финес, след като сам се е сготвил - ДЕЛИКАТНИ СА!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 84. 85 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#66] от "ana_ni":

  Те и гърците бяха така по същото време и после виж какво стана,за мантрите и управлението на Станишев ще ти кажа само Цанков камък и хонорара на Доган от 2 милиона,спрените еврофондове заради безпрецедентните кражби,Белене с 2 милиарда потънали в небитието или ако искаш 4-те милиарда изхарчени за няколко месеца от фискалния резерв незнайно за какво,това са факти,а не мантри.

 85. 86 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#80] от "Graf":
  До коментар [#82] от "Graf":
  Кой крадне бе,бомбе?
  Я свали бомбето да видим какво има отдолу!
  Ааа,много изтъркано вече почвате да хленчите,не така,че не знам кой ще повръща накрая

 86. 87 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#64] от "widowmaker":


  Аз никога не съм гласувал на парламентарни избори и се радвам, че нестанах част от лумпените които през годините докарваха на власт разни Костов, цар, тройни коалиции и сега мутри. Изпитвам някакво удовлетворение, но определено не ми става по-леко гледайки в каква жалка държавица живеем!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 87. 88 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#83] от "Мария":

  Ами да ти пусна това-онова и аз,но от Дайнов,ако искаш на английски?

 88. 89 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#36:"kukoto"]Ама кой платил,пък кой издал фактура-това са прозаични въпроси за аматьори! [/quote]

  Колеги не следите достатъчон канал 3 и Сашо Диков а всъщност той разкри цялата далавера първи и тогава чак се появи във вестниците. Мача е между тигрите и лъвовете след загубен бас! Всички процедури са нарушени тъй като предварително трябва да се изпрати писмо до БФС и така нататък а тъй като баса е загубен в петък и мача е в събота това се изпраща чак в понеделник. Плаща първият депутат-олигарх известен като Емо ротманса. Тия пари за него са джобни. фактура НЯМа и няма как да има. Тъй че те кво плащат не е ясно. Нос лед като Сашо Диков раздухва скандала веднага плащат в БФС! Процедурата е такава че фактурите се издават чак след седмици понякога дори месец след полета.

 89. 90 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#86] от "ret":

  Нервно го даваш нещо, а?
  Па и ти личи.
  Както казах, онези 20 000 ги няма и това е факт.
  Факт е, че системата вече не дава инфо за месец август. Замлъкна гузно. Защото сте от ГЕРБ, нали?
  Крадете ли?
  Крадете.
  Нагли ли сте като филиповски мангали?
  Нагли сте.
  Ще повръщате ли?
  Вервай ми, ще повръщате здраво. Клокото по-късно, толкова повече, а някои ще повръщат из затворите.

  Ecrasez l’infâme
 90. 91 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#76] от "Graf":
  Предполагам, че усещането във футболистите ни е, като на свинчета със звънчета - ДКМС комунистите много обичаха този подход към вярната му масовка(маша), така че няма да те разберат, някои се чувстват като погалени от Слънцето, и няма да погледнат към кочинката си, дорде са озарени, само да не се задавят с помията й?!
  Свинщини!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 91. 92 Профил на dot.
  dot.
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#20] от "merkel":

  Под тази статия коментарите Ви са доста точни, но как така се обърнахте на 180 градуса? До преди няколко месеца под всяка статия в Дневник многократно и пламенно ни убеждавахте колко велико и непогрешимо е нашето Слънце. Сега спамовете Ви вече са в посока колко блага и добра алтернатива е г-жа Пръмова...
  Друго не бих могъл да си помисля освен, че Вие сте един платен форумен драскач...

 92. 93 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#88] от "ret":

  Намери си други контрааргументи - вицът с "КОЙ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА?" е много стар и досаден.

  Имало ли е такъв полет? ДА! Какво значение има тогава на чия информация се позовава Томас Розер?

 93. 94 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#80] от "Graf":
  Сакън, черешите са новия бизнес на елита!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 94. 95 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#90] от "Graf":

  Аз ли съм нервен?А и ми личи викаш?
  С тая соцпропаганда ще стигнете пак дотам откъдето тръгнахте 2009,имай ми доверие,но пък вярно няма вече какво да повръщате,коремчето е празно вече,а бомбе?

 95. 96 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 637 Весело

  До коментар [#18] от "Gouverneur général":
  Защото са социалисти.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 96. 97 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Весело

  И германските журналисти рекламират АВИОТАКСИ 28.
  Пък и имат изразни средства:
  "двата отбора се качват на ербъса на българското правителство - самолетът откарва косматите футболни прасци на приятелски мач във Варна."
  Много го докарва на случая с косматите гърди на бай Ганьо във виенската баня.

 97. 98 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 827 Неутрално

  "бившия бодигард, който дори бе избран за футболист на 2011 г. с гласовете на феновете "

  Хахаха, това го бях забравил. Верно че Слънцето бе и футболист на годината. С толкова много награди, с които се кичи, и истински и имагинерни, със сигурност ще си е лика прилика с една камара африкански диктатори. Е или от някой бивш съветски незнамси какъв -стан.

  Да вземе направо да се закичи с ведрата титла Булгарбаши и да поведе просветения български народ към светлите бъднини на бананова, пардо картофова диктатура.

 98. 99 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#85] от "purple_rain":

  Що сега кражбите да малко по-малко, иначе някаква разлика? Аз поне не виждам.
  А да построени (евентуално) 2 магистрали и една спортна зала (с готови пари и отчуждения). Евала за това, но оттам нататък нищо. Образование, наука, здравеопазване, транспорт - нищо.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 99. 100 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#93] от "Мария":

  Ами соцпропаганда,какво да ти обяснявам още?
  Имало е полет,платен,имало е и други полети-ЦСКА,Левски,платени.
  Наложило се е,летели са,платили са.
  Едно време и Трактора летя с авиоотряда,Гоце ходеше редовно на ловни излети,какво да направя сега,да си спра децата от училище ли?
  Летели са-платили са,това е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK