"Дам чорап! Сега един, друг после"

"Дам чорап! Сега един, друг после"

© БТАВ средата на 50-те години на миналия век, по същото време когато демокрацията окончателно била дефинирана като диктатура (на пролетариата), у нас найлоновите чорапи се оказали по-ценни от доброто име. В пристанищата по Черноморието хвърляли котва кораби от къде ли не. Моряците, пристигнали иззад "желязната завеса", бързо научили коварен номер. Леконравните девойки, които строго следели графиците на пристигането и отплаването им, можели да бъдат спечелени само с един чифт найлонови чорапи. За да са сигурни, че срещу тях ще получат точно това, което искали, моряците подарявали единият чорап преди, а другият след това.


Бартерът скоро еволюирал до там, че корабът често отплавал преди комплектът да е попълнен, а за да направят чифт чорапи девойките трябвало да чакат следващия. Заради тази унизителна история добрите момичета в крайморските градове скоро започнали да усещат, че страдат без вина от лошия имидж на връстничките си от кейовете. Така с думите "Дам чорап! Сега един, друг после" не един искрен любовен роман приключвал с горчиво разочарование още преди да е започнал.


Догодина или по-нататък
В крайграничните села на България рядко спира черен мерцедес, от който да слезе министър – председател. За това и хората там са по-добри, по-приветливи и лековерни, отколкото край морето. А когато министър-председателят пререже лентата на има – няма четирикилометров път към границата с Румъния, за тях това е събитие. Нищо, че няма какво да правят при съседите, нито пък имат с какво да стигнат до тях. Важното е, че за първи път от 30 години насам асфалтът е нов.


При такива добри и доверчиви хора преди десетина дни премиерът избра да каже, че министрите му са страшно амбицирани "да пренесат и в Северна България" това, което са свършили в Южна. Само че не сега, а догодина или по-нататък в следващия мандат на ГЕРБ. Обновяването на Севера щяло да се разпростре по цялата му територия - от втория мост на Дунав при Видин, та чак до автомагистрала "Хемус". За тази цел старците от добричкото село Росица трябвало само да преценят, че "техните хора" на изборите са от ГЕРБ.


Тактиката "единият чорап преди, а другият след това" вече беше тествана в изборни условия още през 2007г.. При това почти успешно. Тогава кандидат-кметската кампания на варненския бизнесмен Веселин Марешки щастливо съвпадна с най-голямата и до този момент учителската стачка, а той обяви, че  подкрепя каузата й. В знак на солидарност със стачкуващите Марешки раздаде на всеки, посетил офиса му, "помощ" от 100 лв., но и обещание за още 50 лв., ако стане кмет. За щастие, това не се случи, а подкрепените учители си останаха с по 100 лв. Сега като човек с опит собственикът на едноименната верига аптеки е решил да участва и в предстоящите парламентарни избори с "френдли" (както сам се изразява) настроената към ГЕРБ партията "Либерален алианс". Но това е друга тема.


"Благодаря, другарю!"


За да изрази благодарността си за премиерското посещение, баба Иванка Станева от село Росица го дари с ръчно плетен вишнев пуловер на релефни квадратчета. Друг селски ветеран - дядо Слави Тодоров също направи подарък на Борисов – каза му "Благодаря, другарю!" и му поднесе книгата "Чифликчийството в Добруджа", написана от местна краеведка.


Ако се съди по възрастта им, баба Иванка и дядо Слави със сигурност все още имат спомени от онова време, когато край морето е текла натуралната размяна на любов срещу чорап. Е, точно за този резил може и да не знаят, но няма как покрай БКП-то и ТКЗС-то да не са станали свидетели на някакъв подобен алъш-вериш. За това те лесно разбират Борисов, когато им заговори, че "за разлика от БСП, ГЕРБ прави пътища, магистрали, пречиствателни станции, естакади, спортни зали, мостове, метро – все неща, които могат да се видят и пипнат".


Премиерът знае добре, че из Делиормана вече не е останал почти никой, който да го чуе ако заговори за работи, които "не могат да се видят и пипнат". За това там свободно може да си позволи да зададе и въпроса: "Някой от вас да се чувства заплашен? Аз съм всеки ден сред хората. (...) Ако някой от вас иска да каже нещо, някой пречи ли му?".


В селата като Росица няма кой да се опре на министър - председателя с контравъпроси за защитата на медийния плурализъм, издателската независимост, гражданския контрол върху разпореждането с публични средства и т.н. В Росица имат други проблеми. Но е тревожно, когато премиерът реши, че цялата му аудитория, от добричките села до столицата, се състои все от баба Иванка и дядо Слави.


А най-тревожното е, че също като слушателите си, Борисов наистина май не разбира, къде е точно проблемът в това да натовариш или да разтовариш нещо там, където не му е мястото или да нарушиш правилата, след като си си платил?


Онази неплатоническа любов


Заради въпрос за скандалния полет на "Тигри"-те му с правителствения самолет министър-председателят скастри във Варна репортера на една от националните телевизии. "Не можете да ми отнемете любовта на тези хора около мен!", сопна се той. Само че премиерът греши! Ако е случайно - жалко! Ако е нарочно – лошо!


Политиката е работа за разумни и хладнокръвни съмишленици. Тя е конкуренция на идеи и осъзнаване на общи цели. За това и политическите симпатии нямат нищо общо с вълненията на любовта. Тя често е безразсъдна, самопожертвователна и благодарна, предана и екзалтирана, не признава алтернативите и най-лошото - няма мандат. Любовта прощава всичко и не пита за нищо.


Нито какво ще се случи, ако се окаже вярно, че заради полета на отборите на "Витоша" - Бистрица и "Чавдар" - Етрополе с правителствения Авиоотряд 28 са били подправени документи? Нито какво ще последва от споделената със заместник -председателят на Европейската комисия Нели Крус констатация, че "гражданите и журналистите в тази държава имат правото да знаят кои са собствениците на медиите и как са финансирани?". Нито дали премиерът наистина е осуетил по телефона данъчната проверка в складовете за алкохол на покойния Мишо Бирата? Нито дори как се е "повредила" (според пресцентъра на Министерския съвет) стенограма от последното правителствено заседание? От нея трябваше да стане ясно какво точно означават премиерските думи, че "България е дала официално съгласие и остава само финалният подпис за започване на проекта "Южен поток".


За да компенсира мълчанието си, народната любов се излива в песни. След като 19 годишната Соня Иванова вече изпя признанието, че харесва премиера в парчето "Да бъдеш гербер не е лесно", в един от популярните сайтове за видеосподеляне се появи ново. То има директно заглавие "Бойко Борисов". Автор и изпълнител е популярният из виртуалните петолиния Гошо от Почивка. Той е известен най-вече с безсмъртния си хит "Пейте, дивейте, бикините си вейте" и още един, чието заглавие не е за пред хора. Текстът на последния му проект гласи следното: "Господин Бойко Борисов, you heard me! (от англ. разбра ли ме, чу ли ме?)? Знаеш ли за кой ще гласувам от страната, да се оправят нещата, да стъпваме по-лесно по земята? Йе. Здравей, България! Как са всички? Имаме велик премиер в нашата страна, промяната е видна: магистрали, училища, болници, той наказа всички виновници..." и т.н.


Фамилиарният семпъл жаргон, на който Борисов и феновете му вече публично прехвърлиха разговора помежду си, мобилизира не разума, а емоциите и посредствеността. С тях популизмът се храни лакомо, наддава видимо и бързо мутира. Превръща се в онази почти неплатоническа любов между масите и върховете, която плете пуловери, бърка обръщенията и рисува мащабните табла на бляновете по демокрацията... като метро. Или като място, където найлоновите чорапи се събират в чифт.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (305)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Чудна статия за ранната утрин. Два пъти се разсмях, веднъж се разтъжих. И за пореден път се убедих, че Онуй е много прост човек.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  ДОБРА СТАТИЯ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#1] от "ПАВЛА":


  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  +++++++++ Много добро начало за срядата (малкия петък)!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 4. 4 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  По магистралите към затворите, ГЕРБ! Цвък и Рапона ще ги откарат с правителствения самолет до килията на бай Ставри.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бойко Борисов, показа, че не може да управлява държава. Бойко управлява държавицата, като рекетьорска фирма. Бойко не можа да направи хората съпричастни към управлението и движението на държавата напред. Бойко вкара всичките пари на държавицата в асфалт. Бойко сочеше цели съсловия от стопанския живот на държавицата с пръст и ги наричаше с обидни думи. Дянкоф показа, че не може да върти парите на държавицата. Да замразиш заплати и пенсии, да не се разплащаш с фирми за свършена работа го може и стажант. Цецо не разкри нито едно убийство, нито един банков обир, нито една кражба на ДДС, нито една битова кражба, нито един контрабанден канал. За другите бръмбари няма да пиша. И Бойко иска втори мандат !!! За до продължи всичко това ли ???

 6. 6 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Весело

  Сбогом, дано си щастлива,
  Слива, герберлива,
  Утре далече от мен......

  Подарявам го безплатно на желаещите, и без друго е изплагиатствано....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 7. 7 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Спас Спасов започва отлично в стил Русева, но нататък се разводнява, а накрая мен лично съвсем ме загуби.

  Може би е твърде късно тук.

  Но хем твърди, че политиката не трябва да се бърка с народната любов, хем явно признава, че Борисов много добре успява да ги омеша и да получи субстанция, "която плете пуловери, бърка обръщенията и ...." работи.

  Не ме е страх от Бойко Борисов. Стресира ме простия факт, че тактиката му работи чудесно сред мнозинството матрял.

  П.П. Пише се "you heard me!" и ако това казва, то означава "чу ме, [на тебе говоря]" - обикновено назидателно, като учител към ученик който се скатава.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 8. 8 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  Смейте се вие, ама Боко е като Стийв Джобс, той гледа в бъдещето и се цели точно там, където трябва да е в деня на изборите, за да спечели.

  С неколко хитри хода от Тошовски тип, нищо чудно да спечели по селата повече електорат, отколкото е разочаровал в градовете от изборите насам.

  Между другото, какъв му е мобилния телефон?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 9. 9 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  Добро утро, братя и сестри, именуващи се българи!
  Освен баби Иванки и дядо Славевци има и много Черни Златки, които лесно се манипулират и избират да ги управляват Комунисти, Царе, Мутри, а защо не и Архонти. Но падението ще бъде тотално, ако болшинството българи решат, че трябва да ги управлява ТРАКТОР, защото докато първите все пак са човеци, то последното е тежка селскостопанска машина, която може да бъде както колесна, така и верижна - опази Боже!!!!
  Дали ще доживея да видя в България един човек като Добри Чинтулов, който да викне: "Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди"?

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2941 Разстроено

  "единият чорап преди, а другият след това" – след като с общи усилия системата направи 40% неграмотно НОВО поколение, след като СТАРОТО отдавна е обезверено и живурка за да си плаща сметките към монополистите, след като ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ българи напуснаха държавата и отдават знания и умения навън, ТУК ОбезкурАЖЕНИТЕ ще се "радват”, че не са още по-зле и ще СИ отстояват принципа – НЕКА ОДИ БОС”... А, какво остава, след като какво ли толкова като НИ лъсне 3...ът нали е веселко: "бикините си вейте”...
  Няма ПРОСТ народ, има прости ОПравници...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Саше Матросовски
  Саше Матросовски
  Рейтинг: 506 Весело

  Цитат :
  ----------
  Бартерът скоро еволюирал до там, че корабът често отплавал преди комплектът да е попълнен,

  а за да направят чифт чорапи

  девойките трябвало да чакат следващия.
  ---------------------------------------

  както се казва-
  докато има глупави девойки-ще има и "отплаващи кораби "

  ние сме територията на постоянно "отплаващите кораби "...

  и едва ли ще съберем нужния ни "чифт чорапи"

  но пък знаем колко кораба са "отплавали" -

  на всеки Четири год по един нов кораб пристига "дават" по един чорап и........

  до там

  --------------

  апраписимо - поздравления за авторъ на пубилкацията -

  нещо с толкова тънък нюанс отдавна не бях чел

  Младостта е извинение за .........но само Понякога ;)
 12. 12 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#9] от "Дедо Либен":

  Не мисля, че ще го доживееш.

  Съжалявам за лошата вест.

  Диктатурата над пролетариата е отлично овладяна в България и няма никакви изгледи за изненади.

  Което пък ме връща на зачекнатата тема с изборите и Трактора.

  По стара изпитана рецепта изборите са така наредени, щото да няма реално заплашваща мутренския бизнес комбинация.

  Алтернатива на въпросния Трактор са отново руските [ш]пионки от БСП, отбора на Слави Бинев заменя досегашните РЗС-та и Атаки, които се изтъркаха вече, синьото само се застреля в трите крака и не е фактор, ДПС си е ДПС и ще играе с който му плаща, а Кунева е просто още един от резервните отбори без съществено значение.

  И какво да прави народа тогава? Да бяга от Трактора при Първанович или (още по-лошо, но в крайна сметка все тая) при СтаниШефич ли?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 13. 13 Профил на АСАРАТА
  АСАРАТА
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Господин Спасов явно Вие сте човек който не е учил българска граматика и най-вероятно сте син, внук или родственик на някой отявлен комунист бандит. Забравихте ли колко осъдени има от вашите комуняги престъпници, сещате ли се колко асфалт е положен през престъпното управление на Станишев, какви хубави неща бяха направени за народа и как прекрасно ни крадяха. Посочете ми едно градивно нещо което е постигнато през мандата на предното правителство и тогава пишете нещастните си словослагателства.

 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4278 Любопитно

  Там е работата,че сега,и да има "гласене" то е на бадява.
  Нема и чорап,искам да кажа.
  Така ще е и занапред.
  Впрочем,аз лично съм потресен от това,колко много народ,в живия живот му изнася сегашното статукво.
  Феномен,достоен за по-подробен анализ.

 15. 15 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Много е просто, Бяце, рехабилитаця и поддръжка на второ- третостъпеннаета пътна мрежа. Тя опасва България и тя е важна за дребния и среден инвеститор, както и тъпговец. Матистралите са им на тях през оная работа.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Потресаващо вярно!
  А снимката е като от документалните за първите години от създаването на ТКЗС. Само Той е усмихнат, а бабите са много кахърни нещо. Той стига дори там, където няма телевизия, преса и нет, който не е чувал за него може дори да го пипне и да се снима в подножието му..
  Празникът в животеца на тези хорица е огромен - повод да си облекат народните носии и цяла зима да ги грее радостта от срещата им.

 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2210 Весело

  Не че герболиариата разбира целия смисъл на написаното, но ги е смъднало в бъбреците.

 18. 18 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#13] от "АСАРАТА":

  О, прекрасно, ново попълнение, браво, ама вие наистина нямате свършване бе. Само да те питам - тоя номер с предишните не се ли изтърка вече? В началото на мандата вървеше, ама вече края му се вижда, да не ти се изтърси неочаквано цялата народна любов на главата?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 19. 19 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 941 Любопитно

  Добре написано и вярно! Но коя е алтернативата за дагодина?!?!? Лошото е, че няма такава! Боклуците по върховете са много, лумпелите също, а за крадци да не говорим! КОЙ и КАК е въпроса!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 20. 20 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  На Чуждите Моряци, им казваха "БАБОРИ".
  Всички к-и ги познавах и всички бяха заразени с трипер и др.
  За този чифт чорапи, много бабори са изгорели!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 21. 21 Профил на Марин
  Марин
  Рейтинг: 506 Весело

  Снимката прилича на едни стари снимки - "Човек от народа". Наистина май се е учил от Т.Ж.

  ... потим ... не за славата ... създава изкуство!
 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  "Тактиката "единият чорап преди, а другият след това" вече беше тествана в изборни условия още през 2007г"

  Не зная, къде е бил авторът преди 2007, но тази тактика се практикува от всички партии, които са купували гласове (разбирай, от всички партии) , още от времето след преврата през 1989. До 2007 г. тя успя да се усъвършенствува, да мутира, да даде нови издънки и т.н. Преднамереното й присъвокупяване към 2007 г., защото така е удобно на тезата в статията, за да се свърже Марешки с Борисов, не й придава достоверност, а очевадна нагласеност. Но от това тя няма как да пострада повече.

 23. 23 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#11:"Dark Rom"]нещо с толкова тънък нюанс отдавна не бях чел [/quote]
  "Тънък нюанс"? "Дам чорап, сега един, друг после" нюанс ли наричаш? В моя тълковен речник имам друга дефиниции, ама...не са за пред хората, дет' се казва. И за даващия, и за получателите/получателкит
  Апропо, фразата "Дам чорап, сега един, друг после" може да се е родила по пристанищните градове, не знам. Което знам, и помня, е че до късните 60те години това беше ключовата фраза в "отношенията" между една специфична група чуждестранни студенти от едни "братски страни", и "клиентките им". Същото важеше и за т.н. "редовни посетители" на ресторант Берлин (срещу НС), тези с овалните номера на мерцедесите си.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 24. 24 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Весело

  До коментар [#21] от "Марин":

  "Снимката прилича на едни стари снимки - "Човек от народа". Наистина май се е учил от Т.Ж."

  Прилича, може и да се е учил! Или се е добрал до старата народна мъдрост: "От кравата трябва да се вземе всичко, освен нейното му-у-чене!"

 25. 25 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 893 Весело

  [quote#8:"jubal harshaw"]какъв му е мобилния телефон[/quote]
  -Не знам, ама има вграден изкуствен интелект. Чете мислите на премиера и сам му пиши есемесите. Понякога стават гафове. Пуска ги едни такива, като „целувчици, милувчици“ , но така е иновациите.

 26. 26 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Весело

  Статията е разкошна!
  Този път право в десятката.
  Особено последните две изречения -
  "Превръща се в онази почти неплатоническа любов между масите и върховете, която плете пуловери, бърка обръщенията и рисува мащабните табла на бляновете по демокрацията... като метро. Или като място, където найлоновите чорапи се събират в чифт.", като второто дава една много изтънчена двусмоислена пикантност на финала.
  Искрено се надявам да е била умишлена.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Евала на бат Бойко! Избори се печелят с работа, а не със статии. Хората имат очи за да виждат свършеното.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 28. 28 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#13] от "АСАРАТА":

  Г-н нАСАРАТА, вие, ако не пишете по поръчка, разбира се, очевадно сте сляп.
  Не мога да се умилявам от няколко десетки километра не особено качествено положен асфалт, при гледката на стотиците фалирали фирми, които при предишното управление (на което съвсем не бях и не съм фен) странно как успяваха да съществуват.
  Ама кризата, сушата, кишата, Гришата, а и да не забравим - предишните, бъдещите и извънземните. И международното положение.
  И преди да започнете да обиждате автора на роднини, вземете погледнете партийното настояще на вашия идол и патрон - той все още не се е отказал официално от книжката си на член на БКП.
  А 90 % от основните му функционери са бивши членове или наследници на такива.
  Така че, ако не можете да кажете нещо смислено, да помълчите, а?
  Колкото до граматиката - и вие не сте цвете.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 29. 29 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Не мога да вземам сериозно чернобялото списване у нас подправено обилно с шарена сол от подигравки, заигравки/ заеб.вки и тотално оплюване на премиери, президенти ( в случая Борисов, голям праз..). Утре ще е друг на мушката на (евентуално) оригинално пишещи журналисти , но ме е страх, че стила ще остане същия или почти. Защо не можем все още да се концентрираме повече върху съдържанието и по-малко върху формата ?
  И не ми е зора нито за ГЕРБ, нито за коя да е друга партия. Просто искам да чета повече премерени, балансирани, сериозни анализи и статии с по-малко драма и повече конкретика за хубавото и за лошото. А то иначе се дава тон на едно нашенско ялово преливане от пусто в празно, на един вечен плач и хленч и поплювки, от които нито има файда, нито следва някакво развитие.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 30. 30 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"Варна"]Не мога да вземам сериозно чернобялото списване у нас подправено обилно с шарена сол от подигравки, заигравки/ заеб.вки и тотално оплюване на премиери, президенти ( в случая Борисов, голям праз..). Утре ще е друг на мушката [/quote]
  Аз също съм дълбоко разочарован от разпространението на този особен вид сарказъм, който пряко въздействува на отговорните хора и пречи на работата им..да застанем като стена пред плюфките по адрес на нашите ръководители!

 31. 31 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Вече и чорапите са на дупки, мръсни, миришат на милиционерски крака.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 32. 32 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#27:"emil"]Избори се печелят с работа, а не със статии[/quote]
  В това е истината! Лозито ни ще молитва, иска мотика! Най-малко 10-ти номер!

 33. 33 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#8:"jubal harshaw"]Между другото, какъв му е мобилния телефон?[/quote]
  ТОЙ не ползува тилифони-мобифони! Гласът МУ директно отеква в мозъка на набелязания обект! Иначе се мотае някаква Нокиа ц100, колкото да не е без хич..

 34. Истината е, че народът обича Бойко Борисов. Подаряват му плетени фланели. Носят му вино и баница. Песни за него пеят. Мразят го разни сноби и то само защото са осъзнали, че са по-глупави от него.

 35. 35 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#28] от "rapidfire":

  [quote#28:"rapidfire"] при гледката на стотиците фалирали фирми, които при предишното управление (на което съвсем не бях и не съм фен) странно как успяваха да съществуват. [/quote]

  Че той да не им ги е фалирал фирмите Бойко? Вярно че много фирми спряха да получават държавни поръчки без конкурс. Вярно е също така че много от изнесените навън мръсни пари спряха да се връщат обратно в България защото обстановката стана несигурна за тях. Вярно че хиляди фирми-човек бяха премахнати от регистъра поради практическо несъществуване. Икономиката се прави от хората, а хората трябва да се научат да правят икономика не на принципа на алъш-вериша както досега. Ограничаването на възможностите за неплащане на данък, за укриване на доходи и за точене на ДДС се оказа ахилесова пета на много фирми. Няма как ще трябва тепърва да се учим на икономика.  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 36. 36 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  "Фамилиарният семпъл жаргон, на който Борисов и феновете му вече публично прехвърлиха разговора помежду си, мобилизира не разума, а емоциите и посредствеността."

  Ако разчитат на разумен избор за да бъдат преизбрани очевидно ще са сбъркали влака. Остава им да се правят на велики в забутаните села. Все пак по-добре Премиер на село отколкото бивша мутра в града.

 37. Ако пък и цепне втори мандат, накъдето маи отиват нещата, това ще бъде пробив в най-новата политическа история на страната. Дълбока, кървава, незаздравяваща рана в сърцето на червени, сини, жълти и зелени.

 38. 38 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#37:"Wrornoxmaniak"]Ако пък и цепне втори мандат[/quote]

  Ще цепне цепеницата на народната любов

 39. До коментар [#36] от "kai":

  Що? Кунева в колко големи градове спечели, та имате смелостта да надигате глава?

 40. 40 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Весело

  [quote#26:"rapidfire"]Или като място, където найлоновите чорапи се събират в чифт.", като второто дава една много изтънчена двусмоислена пикантност на финала.
  Искрено се надявам да е била умишлена.[/quote]
  Едва ли е случайна, след като "чорапите" са в заглавието на статията

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 41. 41 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#34:"Wrornoxmaniak"]Истината е, че народът обича Бойко Борисов. Подаряват му плетени фланели. Носят му вино и баница. Песни за него пеят. Мразят го разни сноби и то само защото са осъзнали, че са по-глупави от него. [/quote]

  хахаха, по-възрастните са научени да се подмазват. 45 години комунизъм още не им се избил от главите. Пък за по-глупави от него - айде сега - то статистически не повече от 30% са по-тъпи от него. горе долу тези дето гласуват за него

 42. 42 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Поредната помия от поредния псевдоинтелигент.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 43. До коментар [#38] от "kai":

  Знам, знам. По форумите сте много силни. Прибивате хората с камъни.

 44. 44 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Трябва да благодарим на автора, че може по такъв начин да изрази истината за настоящия ни министър-председател и неговата партия; за същността му на "политик" и на останалите около него.

  Трудно може да се приеме, че малко повече от десет години след 1996 г. ще се стигне до ситуация, при която да ни управляват толкова неграмотни, но безкрайно агресивни хора. Страшното е, че те явно успешно се организират в партия, която отлично умее да манипулира най-инфантилната в политическо отношение част от българите.

  След като прочетох статията се сетих за карикатурата на Илия Бешков "Бай Ганьо убива своя автор", но дълг на всеки от нас е да не мълчи пред сегашната нагла и агресивна посредственост.

 45. 45 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#39] от "Wrornoxmaniak":

  В истинска демокрация не трябва смелост за да си кажеш мнението. Ама това на тоталитарното съзнание на герберите трябва да ви се набива ден и нощ в главите, защото иначе ще ни докарате поредната диктатура на простациаритата.

 46. 46 Профил на pontiac
  pontiac
  Рейтинг: 395 Весело

  Защо не пишете по-често подобни статии - супер яко!

 47. 47 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#40:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Едва ли е случайна, след като "чорапите" са в заглавието на статията[/quote]

  Чук и бег, и след това от софия в долно уйно за следващия чук и бег.

  От партията на младите, станаха партията на геронтофилите, ама очевидно чук е по-важно от какво точно чук.

 48. 48 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Араб купи чорап, ти спиш с мене.

 49. 49 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#35] от "emil":

  Пич, не се прави на ощипан, като темата с фирмите, палщанията, начина на плащане и ДДС-то е дъвкана хиляди пъти тука.
  И слез от амбразурата моля те, денят едва започва.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 50. До коментар [#42] от "donchoquihote":

  Български журналист трудно си върши работата както трябва. Той няма да провери дали е отнет нечий лиценз или пък дали наистина има резолюция полетът да бъде платен. Нито пък ще си провери статията след това за грешки. По скоро ще помрънка пред Нели Крус и после ще остане изненадан, че се е изказал неподготвен. Накрая ще се и обиди, че му викат, че е некадърен.

 51. 51 Профил на АСАРАТА
  АСАРАТА
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До epoc
  Защо си толкова злобен, защото и ти толкова много си крал ли, сина ти да не би да е в Австрия и да харчи моите /нашите/ пари които твоите благоверни изнесоха с червените куфарчета.

 52. 52 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#29] от "Варна":

  И какво му е на списването?
  Властта трябва да бъде непресттанно хапана по краката, за да не забравя откъде е тръгнала и кой я е качил там където е.
  И кралете са имали шутове, които са се подигравалли, заигравали и за..вали с тях, но основната им функция е била една - да им напомнят че са смъртни.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 53. 53 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#36] от "kai":

  "Остава им да се правят на велики в забутаните села. "

  Някои хора май не схванаха следното. На поледните избори ГЕРБ спечели в големите и средните селища, сред младите и сред образованите хора. Тия неща бяха добре разгледани от социолозите. На снимката виждате навлизането на Бойко в бастиона на БСП - малките градове и селата. Както е подпочнал и ДПС-то скоро ще останат една шепа хейтъри във форумите, един файтон костовисти в центъра на София, и една каруца потомци на ятаци и партизани дето да са все още на "особено мнение".

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 54. 54 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#5:"442"]Бойко Борисов, показа, че не може да управлява държава. Бойко управлява държавицата, като рекетьорска фирма. Бойко не можа да направи хората съпричастни към управлението и движението на държавата напред. Бойко вкара всичките пари на държавицата в асфалт. Бойко сочеше цели съсловия от стопанския живот на държавицата с пръст и ги наричаше с обидни думи. Дянкоф показа, че не може да върти парите на държавицата. Да замразиш заплати и пенсии, да не се разплащаш с фирми за свършена работа го може и стажант. Цецо не разкри нито едно убийство, нито един банков обир, нито една кражба на ДДС, нито една битова кражба, нито един контрабанден канал. За другите бръмбари няма да пиша. И Бойко иска втори мандат !!! За до продължи всичко това ли ??? [/quote]

  С всичко написано по-горе се съгласявам с изключение на предпоследното изречение.
  ГЕРБ може да иска втори мандат ,но Слънчо НЕ!
  Защото колкото и да е замаян от егото си ,вътрешното му гласче му показва реалността,че догодина ще е нужна коалиция от даже не 2 ,а от три партии.
  А Слънчо не може да допусне да е шеф на нещо където ще го питат:
  защо!
  как?
  кога?...........................
  И затова трупа ли трупа в момента като за последно!
  После ще забрави и ГЕРБ , и Северна ,и Южна България,и магистрали,и метро.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 55. 55 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  "Благодаря, другарю!"

  Спасе, Спасе... И на тоя човечец ли можа да се подиграеш с псевдоинелектуалския си метафоричен хумор за чорапи и натурални размени. На тоя човек животът му е минал в затънтеното село и пред черно-белия телевизор с новините за "успехите на социализма". За него партийният секретар е бил и кмет, и съдия, и учител, и лекар. На него цял живот си е предавал и млякото и царевицата. Ако седнеш и на него да му връзваш кусури бая сте го закъсали.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 56. 56 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Много добра статия. Поздравления за С. Спасов!

 57. 57 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Какъв е източника за историята с найлоновите чорапи?

 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Любопитно

  До коментар [#41] от "kai":

  " Пък за по-глупави от него - айде сега - то статистически не повече от 30% са по-тъпи от него. горе долу тези дето гласуват за него"

  Пона за минута идвало ли ти е наум, че може и да не си прав? Защото има една категория хора, за които казват: толкова е глупав, че не знае, колко е глупав?

 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#34:"Wrornoxmaniak"]Песни за него пеят.[/quote]

  Пеят. Даже се сетих за една. http://vbox7.com/play:67eba9e3c3
  За Живков пишеха стихове. Отвътре им идеше на поетите. И за този пишат. На онзи му кърпеха чорапите, а на този му плетат пуловери..
  Живков беше човек от народа, и този се е гмурнал в народната любов. Живков го носеха на плакати, този на капаците на колите...
  Живков бе без образование и копаха здраво, та зевзеците се бъзикаха, че му търсят дипломата, и този е с една книга. Пак копат. Поне според телевизора.
  Аз обаче си спомням и ченето на Живков на 10 ноември къде беше.

  Ecrasez l’infâme
 60. 60 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#57:"blaf"]Какъв е източника за историята с найлоновите чорапи? [/quote]
  Има го, доста подробно и разбираемо написан, в началото на статията. Ама кой да чете преди да коментира

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#52] от "rapidfire":

  [quote#52:"rapidfire"]И кралете са имали шутове, които са се подигравалли, заигравали и за..вали с тях[/quote]

  Покрай шутовете обаче е имало и стотици архитекти и създатели на замъци, обществени сгради, катедрали и мостове на които сега се дивим и цъкаме с език. Ако са чакали само на шутовете щяха да са като нас - с един турски конак на който викаме дворец. То при нас шутове бол, ама сме я закъсали откъм позитивната страна.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Прав си е премиера да държи повече на гласовете на баба Иванка и дядо Слави на следващите избори, отколкото на мнението на този или онзи пишещ....
  Изборите се печелят с преброяване на повече гласове в твоя полза, а не с повече хвалебствени статии....

  Давай ББ, набий им канчетата, управлявай докато Станишко построи блок №1 на АЕЦ Белене.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#58:"Дон Кихот"]Пона за минута идвало ли ти е наум, че може и да не си прав? [/quote]

  Разбира се че ми е идвало наум че не съм прав. Но следващия разговор с някой гербер веднага ми възвраща вярата в преценката ми.

  Сори но по-слабо интелигентна сбирщина от герберите няма. Тва човек трябва да е с АйКю твърдо под 100, че да се кефи на ГЕРБ.

 64. 64 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#60] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":
  Освен това написан и неверно, както обикновено при препредаване на клюки от баба на мама, а тя на мене....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 65. 65 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#53] от "emil":

  Последните избори бяха първия чорап. Цвъчко, Боко или Фидоската - по избор - направиха чук и бег. Сега идва ред на втория чорап като очевидно първите прелъстени не се редят на опашка да вземат и втория чорап. Та се налага да се търсят други заблудени души.

 66. 66 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#63] от "kai":

  Повечето нормални хора не се кефят на Ай-Кю, а се кефят на властта, затова се стараят да се докопат до нея...

  Няма избран управляващ на база Ай-Кю иначе Шарон Стоун щеше да е президент на САЩ .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 67. 67 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#66] от "boby1945":

  Ми щото 50% от хората не могат да добутат до средното. Пък те са най-мотивирани да гласуват.

 68. 68 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Весело

  [quote#64:"boby1945"]Освен това написан и неверно, както обикновено при препредаване на клюки от баба на мама, а тя на мене....[/quote]
  НЕ ДУМАЙ?!? Ай' дай "вЕрната" версия тогаваИли не си виждал как арабските студенти (и доставчиците им от ресторант Берлин, тези с овалните номера на мерцедесите си) си осигуряваха "найс тайм" през 60те години? (Предполагам и след това)

  Е, може и да не си бил студент, нито да си бил софиянец, не ти го връзвам кусур

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 69. 69 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Весело

  До коментар [#65] от "kai":

  [quote#65:"kai"]Последните избори бяха първия чорап. [/quote]

  А преди това за кой чорап бяха? Защото аз отдавна престанах да броя изборите с предречен от форума край. Два пъти за местно управление, два пъти за европейски парламент, един път за народно събрание. Имаше и два за софийски кмет...

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 70. 70 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  След социологическите проучвания, сега на фронта е извадено следващото оръжие - съобщенията за всенародна любов.

 71. 71 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 657 Неутрално

  [quote#60:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Има го, доста подробно и разбираемо написан, в началото на статията. Ама кой да чете преди да коментира[/quote]

  Пак четох и пак не разбирам кой е източника.

 72. 72 Профил на АСАРАТА
  АСАРАТА
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#28] rapidfire
  А да ми кажете "Вие" дали се пише с малко или голямо В?
  Вие също така не сте много грамотен след като сте привърженик на престъпническа групировка наречена БСП, а по-рано БКП. Да знаете колко екзекутирани българи има в Белене, Скравена и другите такива лагери? Замълчете или кажете нещо което има смисъл!

 73. До коментар [#59] от "Graf":

  Значи ученикът надминал учителя? А викахте, че само му разтривал ушите. Пък отгоре на това го постигнал само с една прочетена книга?

  Знаеш ли какво си мисля. Може би по-добре ще бъде Борисов да не печели веднага вторият мандат. Една подобна коалиция между БСП, ДПС и Кунева да дойде на власт само за около година да си припомните разликите и после да им дръпне едни предсрочни избори. Конституционното мнозинство на ГЕРБ е в кърпа вързано.

  И не ми го сравнявай Борисов с Живков. Ако има еквивалент, то той се казва Стамболийски.

 74. 74 Профил на Valery Schwarz
  Valery Schwarz
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А в една друга страна си имат "Вечен президент", "Любим лидер","Велик ръководител".
  Изоставаме ние, изоставаме...

 75. 75 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#55:"emil"]На тоя човек животът му е минал в затънтеното село и пред черно-белия телевизор с новините за "успехите на социализма". За него партийният секретар е бил и кмет, и съдия, и учител, и лекар.[/quote]

  Без да щеш си хванал сърцевината. Че любимецът ви по всичко прилича на партийния секретар. Та предизвиква несъзнателни подтици да го другаросват.
  Кмет, съдия, учител, лекар.. да добавя - поп и фадромаджия...
  Всичко туй - в едно.
  Е, нема що, двадесет години по-късно сте в началото. И ние с вас, въпреки че тази предизвиква само отвращение.

  Ecrasez l’infâme
 76. 76 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#27] от "emil":

  зАбърши се !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 77. 77 Профил на papagal665
  papagal665
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#53] от "emil":

  Емчо не споменавай последните избори.Картинката как депутат влачи чувал с бюлетини и пряк инструктаж за фалшификация на резултати са още живи.Ако на това му викаш глсовете на младите и интелигентните....То ясно що ви е такава интелигенцията.Вежди.

 78. 78 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Колев":
  ++++++++++++++!

  И аз много мисля по тази тема.
  Явно е, че българинът е действен, само когато се засягат СЕРИОЗНО икономическите му интереси.
  Явно това, което трябва да се направи е нова партия на дребния и среден бизнес и свободните професии /тези, които все още останахме/. Не партия в която да влиза, както се казва, кьораво, гърбаво и сакато, а някаква партия от елитарен тип в която да могат и да имат право да членуват само хора с бизнес. Иначе всичко се размива и опорачава от всякакви подставени личности и хора с досиета, умишлено внедрени, за да се променят и изкривяват целите и желанията на членуващите. Когато политическите и икономическите интереси са тясно свързани, не би трябвало да има такива разминавания и всички колективно ще си отстояват интересите.
  Чакам масови минуси, защото това не се харесва на никоя партия, без значение лява или дясна е!

 79. 79 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Невероятно селска статия. Като написана от селкор, но с обратно съдържание - някаква смешна критика,селска, както и сълзлива сантименталност.Откъде пък авторът познава тъй добре практиката с чорапа?От кака си ли?
  Опит за летене ,но без летене.
  Отишъл човекът на село, говорил нещо - голяма работа и много важно.Бойко Борисов стана нещо като ряпата за всички - всеки се опитва да измъкне ряпата и една ли не това е центърът на света.Досадно вече. Ами да се появи друг лидер с харизма - той може да е простак, но си има харизма и това никой не може да му го отрече. Сума народ си изкарва прехраната,като се занимава с него.

 80. 80 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#73:"Wrornoxmaniak"]Значи ученикът надминал учителя? А викахте, че само му разтривал ушите.[/quote]

  Ученикът засега се справя с опростачването. Вие пък сте направили опашка над тиквата и израстъците по нея.

  [quote#73:"Wrornoxmaniak"]И не ми го сравнявай Борисов с Живков. Ако има еквивалент, то той се казва Стамболийски.[/quote]
  Селският водач?
  Прилича. А вие - на сопаджиите от оранжевата гвардия.
  Ся остава да сравниш и Цвъ с Даскалов, та да завършиш напълно картинката...

  Ecrasez l’infâme
 81. До коментар [#75] от "Graf":

  Отвращение предизвиква у вас комунистите. На нормалните хора е ясно, че е силно изявен лидер с ясна визия за развитието на страната. Гради инфраструктура на която ще стъпи развитието на икономиката на България. Икономика която и червени и сити съсипаха.

 82. 82 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#79:"waterfall"]той може да е простак, но си има харизма и това никой не може да му го отрече. [/quote]

  Верно е. Кат се появи някъде и стане страшно. Каки с топъл, влажен поглед... На крави в овулация....
  Човек започва да се чуди за какво точно си мислят в тоз момент...
  И онова, за простака е вярно, но него няма да го подчертаваме. Каките са по-интересни в случая.

  Ecrasez l’infâme
 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Гневно

  ...........Фамилиарният семпъл жаргон, на който Борисов и феновете му вече публично прехвърлиха разговора помежду си, мобилизира не разума, а емоциите и посредствеността...........

  СПАСОВ,
  това новата линия на "Дневник" ли е или просто търсиш евтина популярност ТУК?
  Доста смотан пасквил си написал.
  Емоциии викаш. Със сигурност има, ние сме балкански народ.
  Да ми казваш обаче на мен, чрез пасквила си, че съм посредствен няма да стане.
  Ти си този, който се пробва с такава статия да яхне не малкото форумно малоумно "войнство". Такава слава е кратка Спасов, защото избори 2013-та идват и тогава ще трябва да наречеш на практика идиоти милион и половина българи, някои турци и някои цигани.

  РАЗУМ?
  Къде в тиквите беше ти през последните 12 години?
  Защо не говори за разум при управлението на горския или на гея?
  Или тогава по те устройваше положението?

  Още има, чети СПАСОВ.
  ............Е, точно за този резил може и да не знаят, но няма как покрай БКП-то и ТКЗС-то да не са станали свидетели на някакъв подобен алъш-вериш. За това те лесно разбират Борисов, когато им заговори, че "за разлика от БСП, ГЕРБ прави пътища, магистрали, пречиствателни станции, естакади, спортни зали, мостове, метро – все неща, които могат да се видят и пипнат"..........

  Усещаш ли как обиждаш тези старци бе?
  Усещаш ли се въобще какви ги дрънкаш?

  Нека брояча до изтриването на коментара бъде включен сега - 10,49 часа.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. До коментар [#78] от "razlichen123":

  Юруков е направил. Баш като за тебе.

 85. 85 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#52] от "rapidfire":
  [quote#52:"rapidfire"]Властта трябва да бъде непресттанно хапана по краката, за да не забравя откъде е тръгнала и кой я е качил там където е. [/quote]
  Разбира се, но това е просто платена, некадърно написана статия, която на всичко отгоре обижда онези старци.
  Това не е хапване по краката, а просто поръчка изпълнено некадърно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 86. 86 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#81:"Wrornoxmaniak"]силно изявен лидер с ясна визия за развитието на страната.[/quote]

  Ша ма извиняваш, ама т'ва с визията и развитието ме разсмя. Тоз' екземпляр сутрин не знае на кой свят е, до вечерта е сменил мнението си по даден въпрос поне четири пъти, а ти ползваш таз "визия" като патерица към лидерството...
  То и лидерството едно....

  [quote#81:"Wrornoxmaniak"]Гради инфраструктура на която ще стъпи развитието на икономиката на България. Икономика която и червени и сити съсипаха.[/quote]

  Затвориха му заводчето на "Тео интърнешънъл"? Дето бълваше фалшиви папироси?
  Гадняри такива.
  Шъ са въздържа да ти давам числата за икономиката... Че за три години успяхте да повторите успехите на Луканов. Добре че ви бяха спастрили някой лев и не трябваше да изплащате заеми, че...
  Кажи там за визията, че ми стана верно интересно.
  Аз имам една под ръка, ама викаш че си я чел..
  Бе на ти я пак. http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-09-02&article=292209

  Ecrasez l’infâme
 87. 87 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#85] от "Росен (Моди, много истини изтри, грях е това)":

  По лошо даже,казва за какво им правите удобства на селяните те могат и така да я карат.Това е просто комунистическо подливане.

 88. 88 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1443 Любопитно

  До коментар [#81] от "Wrornoxmaniak":

  Я дай определение за "нормални хора", че нещо не разбрах? Аз явно съм от ненормалните, защото нито съм впечатлен от т. нар. лидерски качества на ББ, нито пък мисля, че въпросният приматиер има визия за развитието на страната (ако въобще му е позната думичаката визия, де!). Пуска магистрали (няма лошо), реже лентички и приказва несвързани глупости у нас и в чужбина и ти на това му викаш визия? Браво!...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 89. 89 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#78] от "razlichen123":
  [quote#78:"razlichen123"]Явно това, което трябва да се направи е нова партия на дребния и среден бизнес и свободните професии /тези, които все още останахме/.[/quote]
  Има я, нарича се ДСБ.
  Разумно е това, което предлагаш, но вече я има.
  Просто трябва да се гласува за нея и това е.
  При достатъчен брой депутати от ДСБ парламента ще стане друг, дори с ново правителство на ГЕРБ.

  Минуси няма да имаш, защото постът ти е сложен на форумната чугунария и няма да разберат смисъла му .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. До коментар [#82] от "Graf":

  Абе, в главата ти е набито на подсъзнателно ниво, че е колоритен, че има светкавична мисъл и езопов изказ. Обаче все към сопи те дърпа мисълта ти, към гвардия, към революция. Какво да се прави. Кърма. Ако наистина го убият ще бъдеш ли щастлив?

 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Весело

  [quote#83:"Росен (Моди, много истини изтри, грях е това)"]Емоциии викаш. Със сигурност има, ние сме балкански народ.
  Да ми казваш обаче на мен, чрез пасквила си, че съм посредствен няма да стане. [/quote]


  Малийййй...
  И тозе съ прочете из редовете на статията, самооткри се вътре, па нададе вой...
  Е те това е мъката у българското образование. Гмурне се четецът у лирическия герой, себепостави се вътре у мира му, па хукне у психушката за помощ...
  С гняв..
  И после се сърдят на околните, че не ги разбирали...
  Разбираме ви бе. Даже и съчувстваме, но понякога ни идват в повече състоянията ви...

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#86] от "Graf":

  При луканов светът беше наред.
  Сега не е наред светът, но в България се строи.
  Правиш ли разликата?

  Като я направиш наистина предай на другарите си, че до 2009-та бяхте с власт в мръсните ръчички. Вече няма да я видите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  [quote#73:"Wrornoxmaniak"]И не ми го сравнявай Борисов с Живков. Ако има еквивалент, то той се казва Стамболийски.
  [/quote]

  Мисля, че най-точният еквивалент на г-н Борисов е Цар Ивайло. Бленуваният от изтерзания народ "селски цар". Оказало се обаче, че произходът му и практиката му на свинар /все безкрайно "народни" дадености/ с нищо не помагат. Естествено, че нямало как да бъде търпян, просто защото историята винаги си иска своето, а не, че селският му произход сам по себе си е бил нещо лошо...

 94. До коментар [#88] от "Станислав":

  Станислави, за теб си има БСП и Станишев да си гласуваш за тях. Вашият лидер обича да го командват Доган, Овчаров, Петков, царя, Моника, Москва и други. Говори отчетливо. Пуска вицове.

 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#88] от "Станислав":

  Щом не разбираш питай някой твой близък за виденовото, за лукановото управление и ще разбереш "10-те" разлики в картинката.
  Ще разбереш защо изгонихме с огън комуноидите от властта преждевременно през 97-ма.
  Ще разбереш колко са вредни те всъщност и ВСИЧКО друго що не е комуноид е по-добро за България.
  Не може да ти се обясни по друг начин.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#83:"Росен (Моди, много истини изтри, грях е това)"]"за разлика от БСП, ГЕРБ прави пътища, магистрали, пречиствателни станции, естакади, спортни зали, мостове, метро – все неща, които могат да се видят и пипнат".......... [/quote]
  А, тъй! Каза ли им го на тези хейтъри! Колко са подли, дет викат, че построил сичко с ени пари от резерва на червените! Ма не са прави, вижда се с просто око..и пак настояват, че сегашните са некадърници! Черна неблагодарност, викам, аз..и завист от успехите на бат Бойко! Забравих да спомена и Дянков, който спести парите за тези върхови постижения! ГЕРБ ще стоят вечно на кормилото на държавата, за да просперираме и народът да е обут и нахранен! И най-важното - доволен! Който и да спреш по улицата казва, че непременно ще гтласува отново за ГЕРБ! Забележително постижение на тези талантливи политици и държавници, чийто ръст се измерва като този на Чърчил..

 97. 97 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#69] от "emil":

  Аре сега глупости. На никой извън партиините централи не му пукаше за простотиите на Боко до местните избори. Там се видя че ГЕРБ е антидемократична партия, фалшифицираща избори, и изцяло разчитаща само на пропаганда, без никакви реални действия в полза на обществото.

  Всеки с малко повече интерес може много лесно да провери че отрицателните мнения за ГЕРБ станаха много повече под статиите в Дневник точно след бруталните фалшификации на предходните избори. Хората не обичат да ги управляват измамници, връщащи практики от времето на диктатурата на пролетариата.

  така че първия истински тест на ГЕРБ ще е догодина юни.

 98. 98 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#95] от "Росен (Моди, много истини изтри, грях е това)":

  Ми Станишев се справи по-добре от Бойко. Смятай колко зле са от ГЕРБ тогава.

 99. До коментар [#93] от "inn":

  Ивайло не беше ли областен управител?

 100. 100 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Да не звучи морализаторско, щото никой не застрахован, ама содомизма и педерастията не случайно са затрили Содом и Гомор. Всички Божи заповеди намират своето практическо обяснение в ежедневието, т.е спазването им води до пълноценен живот, здраве и дълголетие. Въпросът е да си отвориме очите и да ги видиме.

  malart.blog.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK