Фрактура 101, или какво всъщност е счупено в историята с Кирил Йорданов

Кирил Йорданов

© Цветелина Николаева

Кирил ЙордановКметът на Варна Кирил Йорданов действително е станал причина за отлагане на заседание в Софийския градски съд миналата седмица по делото срещу бившия министър на образованието от правителството "Сакскобургготски" Владимир Атанасов. Информацията бе официално потвърдена и от говорителя на съда Аделина Николова. В хода на делото трябваше да стане ясно как и защо част от базата на Колежа по туризъм в града е била отнета в полза на частен интерес.


Ето краткото резюме на контекста, в който отсъствието на Йорданов от съдебната зала измести по важност същинската новина:


Сделката
През август 2002г. "Краун хотел мениджмънт", управлявана от Георги Велчев, брат на тогавашния министър на финансите Милен Велчев, купува от дружеството "Златни пясъци" терените, върху които се намират хотелите "Ехо" и "Мургаш". Сградите са държавна собственост и се използват като бази на Колежа по туризъм, който притежава и правото на строеж на тяхно място.


Под натиска на Владимир Атанасов през октомври същата година Георги Велчев и ректорът на университета сключват договор, с който компанията на Георги Велчев получава правото на строеж в курорта Златни пясъци. Срещу това тя се задължава да построи сграда на Колежа по туризъм. Уточнено е дори, че тя трябва да се намира в двора на II корпус на Икономическия университет във Варна.


През декември 2002 г. Владимир Атанасов сключва нов договор с "Краун хотел мениджмънт", чийто текст трасира заобикалянето на задължението за строеж на нова сграда за Колежа по туризъм. Тя не е изградена и до този момент, но "Ехо" и "Мургаш" са разрушени, а на тяхно място отдавна се издига хотелският комплекс "Хелиос SPA&Resort". Според обвинението щетите, нанесени на държавата с тази сделка, надхвърлят 450 хил. лв.


Травмата


В заседанието на Софийския градски съд на 25 септември 2012 г. Кирил Йорданов трябваше да обясни защо е подписал строителното разрешение за изграждането на "Хелиос SPA&Resort" на базата само на предварителен договор между "Краун хотел мениджмънт" и Министерството на образованието и науката. Както вече стана ясно, това така и не се случи, а делото бе отложено за 29 ноември.


Според говорителя на Софийския градски съд Аделина Николова представеният от варненския кмет болничен лист е издаден от поликлиника "Санита" в града и носи подписа на доц. Руслан Попстефанов, ръководител на Катедрата по ортопедия и травматология във варненския Медицински университет. "Диагнозата в него посочва, че става дума за битова злополука – "счупване на ключицата вляво", уточни тя. В болничния лист е посочено също, че свидетелят е в отпуск по болест от 21 до 30 септември т.г. включително".


Само ден след като е представил документ, според които не е в състояние да се яви като свидетел по дело заради счупена ключица, във видимо добро здраве и настроение на 26 септември Кирил Йорданов се появи пред съгражданите си. Преди официалното откриване на Националната кампания по информиране и консултиране "Бъди инфо" във Варна той дори помаха за поздрав към фоторепортерите с дясната си ръка и се пошегува, че тя му била по-важна от лявата, защото с нея подписва.


Това поведение на кмета Йорданов естествено стана причина за съмнения и подхрани спекулациите около достоверността на представения в съда болничен лист, а доц. Руслан Попстефанов така и не вдигна телефона си, за да я потвърди. Според негови колеги обаче на рентгенова снимка, която той лично им е показал,  ясно личало счупване на лява ключица. По мнението им подобна травма зараства за около седмица, но болничните листове, които се издават на пострадалите, могат да имат продължителност и до 30 дни. Независимо от това счупването на ключицата по никакъв начин не възпрепятства придвижване с превозни средства, вървенето, дишането и говоренето.  


Счупването е другаде


"До момента (четвъртък, 27 септември) на съда не е било известно, че Кирил Йорданов е участвал в други публични изяви, докато е бил в отпуск по болест, и то още на следващия ден след делото, на което по същата причина не се явил како свидетел", каза Аделина Николова. По тази причина според нея Софийският градски съд засега няма да предприеме никакви действия, за да установи достоверността на издадения болничен лист. Счупването обаче е другаде.


За Варна туризмът, "Златни пясъци", студентите, университетите и колежите са ценно предимство. Те са детайл от икономическата значимост на града. От духа му. Проблемите със сградата на Колежа по туризъм във Варна продължават вече близо 15 години.  През по-голямата част от тях кмет на града беше Кирил Йорданов.


Недостигът и ниското качество на кадрите в туризма е сред най-тежките проблеми на бранша – един от най-важните за икономиката на България. В същото време броят на студентите в колежа без база, който подготвя  голяма част от тях, е почти 700 души. Всяка година те изслушват не по-малко от 50 хил. часа лекции. По-голямата част се водят в приспособени помещения, бараки и сутерени, осигурени като временно решение на проблема  в резултат на серия от студентски протести.


Като юрист с практика и политик с опит Кирил Йорданов със сигурност умее да прекарва границата между морала и законността на точното й място. За това е така необяснима лекотата, с която я прекрачи в случая с неявяването си като свидетел в Софийския градски съд. Точно по тази причина вече няма никакво значение дали ключицата на варненския кмет е счупена или не. Важното е друго.


Рентгеновите снимки не регистрират счупванията на морала. Истински или не, те няма как да оправдаят отказа на публична фигура да свидетелства в съдебно дело от явен обществен интерес, а още на следващия ден да помаха за поздрав от протоколен президиум. Едно от неписаните, но базови и универсални етични правила, придобили известност под "псевдонима" 101, гласи следното: "Питай не кое е законно или незаконно, а кое е морално или неморално. Не забравяй, че някога робството също е било законно."

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Кики е толкова хлъзгав и хитър, че като не иска, не можеш го докопа.. ще го хванат за щепсела и на 29 ноември, само гледайте..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 2. 2 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "Крала Бурми":

  Наистина е хлъзгав, но и безочливо нагъл. Лъже и маже, така, че свят да ни се завие и да започнем да се чудим "Абе ние ли сме ненормални, халюцинираме ли и тоя пак ли ни пусна по пързалката". Ама ще му дойде времето...

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 3. 3 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 572 Разстроено

  До коментар [#2] от "Александър":

  .. ама така ще се е налапал до тогава, че хич няма да му пука..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 4. 4 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кирил е символ на раковата метастаза обхванала Варна - симбиозата ТИМ+управляващи(в момента ГЕРБ). Кирил направи така, че Варна да прилича на кочина...

 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  [quote#2:"Александър"]Наистина е хлъзгав, но и безочливо нагъл[/quote]
  Точно наглостта му ще го погуби. Толкова явното пренебрегване (бих казал преднамереното пренебрегване) на обществения интерес вече обърна очите на хората срещу него. Така осветен от прожекторите той е вече на мушката...
  Доказателство за това е и тази статия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Ще се наложи, за следващия мандат Димитър Николов да бъде преместен от Бургас във Варна. Друго спасение не виждам.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 7. 7 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Снимката с ключицата дали е негова?

 8. 8 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Този отдавна трябваше да търка наровете в затвора, ама държава ли сме? Заедно с братя Велчеви между другото.

 9. 9 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#5:"Храбър"]Точно наглостта му ще го погуби.[/quote]
  От месеци това чакам. Но ми се иска наистина медиите да бяха по-критични към него. Щадят го... Всичко в статията е истина, ама не е пълната. Много уважавам Спасов, но е пропуснал, че Йорданов кумува на сватба на 23 септември.
  Също все пишат за отпуските му, ама никой не се сети, че той няма право да влачи толкова отпуски, колкото твърди, че има. И т.н., щадят го много.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 10. 10 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 474 Неутрално

  №4 е ясен, а за делото - с мед до го /ги/ намажеш...

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2897 Неутрално

  "Травмата" - сериаЛЪТ продължава...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3405 Любопитно

  Варненци май сами си го натресоха.Там влачиха ли чували на изборите като в София?Имаше ли подправени протоколи?

 13. 13 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Гаранция - ГЕРБ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  101 е американско означение за "базово ниво".

  Т.е. "Морал 101" е код за въвеждащ курс по морал - оня същия, на който нашите политици са бягали от час, и оценката от който е фалшифицирана в дипломите им за хора, граждани и политици.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Така или иначе, 29 ноември е на прага и ще чуем какво има да ни каже кмета по въпроса. Писнало ми е, да гледам как красивата ми иначе Варна запада и пъшка под теглото на всякакви други интереси, само не и на "обикновените" варненци (като мен например ).

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 16. 16 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "hodounski":
  Нямаш ни най-малка идея и колко други нарушения имаше. Отворени урни още преди приключването на изборния ден, недопускане на застъпници от малки партии до броенето и въобще каквото се сетиш. Не си го избраха варненци, избра го ГЕРБ.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Варненци да си сърбат попарата дето я дробят. Преизбират си го непрекъснато и после реват.

 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3405 Неутрално

  До коментар [#16] от "Александър":

  Защо мълчахме?

 19. 19 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Морал при основна движеща част на велосипеда няма как да има.

 20. 20 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#18] от "hodounski":
  Как пък реши, че сме мълчали? Подадохме сигнали до медиите, до РИК, до ЦИК... файда никаква. На всички им беше ясно кой ще спечели.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 21. 21 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Моралът на кметчето е ясен даже на неживеещите във Варна отдавна.
  Пиша коментара по друг повод - Поздрави на г-н Спасов за поредната елегантно написана статия. Дай боже повече такива журналисти в България.

 22. 22 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#16] от "Александър":

  Знаеш ли имах, някакви илюзии по отношение на ГЕРБ, че може нещо да променят. Окончателно разбрах, че герберите са като другите когато разбрах, че подкрепят г-н Йорданов за кмет.

 23. 23 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#22] от "drago62":
  Аз живеех в същата заблуда много дълго време. Обаче ги усетих още при предния мандат на Кики, когато опонент на изборите от страна на ГЕРБ излезе Свилен Крайчев. След това го покани за зам.-кмет и сделките м/у тях станаха ясни - невървежната кандидатура на Крайчев с/у пост при загубата. После си го изтеглиха за депутат. ГЕРБ с нищо не се различават от останалите.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 24. 24 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 687 Неутрално

  ех, а ми беше любим град Варна...
  Ама то си го пише още в Библията - каквото сам си направиш....

 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3405 Неутрално

  До коментар [#20] от "Александър":

  Затова и София е помиярник.Защото всички предварително са се предали.

 26. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 836 Весело

  Да ви имам проблемите на варненци!?!
  Що си бил счупил ключицата? Дали не нарочно?
  И поради тази причина не се "състоя" клюката по делото....
  А то е ясно някой е написал нефелен договор, който братя Велчеви съвсем естествено заобикалят.... и с кмета Кики на делото и без него, все тая нефеленият договор води до загуби на този който го е "измислил" или по-скоро подписал без да чете и мисли..... може човекът да е от шоплука....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 27. 27 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 836 Весело

  [quote#15:"Варна"]как красивата ми иначе Варна запада и пъшка [/quote]
  Аде посмали Манго, чак пък пъшка и запада....
  Варна е един от двата най-бързо развиващи се градове в България, познай кой е първият?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 28. 28 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Абе, интересен е този синдром. Всички вкупом твърдят, че тоя е един гаден и подкупен мазник и после той става за N ти път кмет на Варна!?! БГ сапиенса подлежи на сериозно проучване.

 29. 29 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 418 Неутрално

  прокурорът , който трябваше да води делото на Шамара не е ли свободен? Да вземе да направи една проверка на този случай ...

 30. 30 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1049 Весело

  До коментар [#7] от "Хи-хи": На снимката под ключицата, в областта на вътрешния джоб, се забелязват пачки. Сигурно е негова.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 31. 31 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  [quote#6:"cinik"]

  Ще се наложи, за следващия мандат Димитър Николов да бъде преместен от Бургас във Варна. Друго спасение не виждам. [/quote]

  Димитър Николов го гласят за депутатин - да може цялата държава да се възползва от "качествата" му. Нищо чудно и министър да го направят. Трябва да се мислят други кандидатури - за Бургас и за Варна.

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 32. 32 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#1] от "Крала Бурми":

  Кики в една нормална държава какъвто е хитър щеше да търка наровете барем десетина години.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 33. 33 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Изглежда всеки знае че е мошеник, а на изборите пак гласуваха за него. Странно същество е варненеца.

 34. 34 Профил на ПоПчо
  ПоПчо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А вие, нон-стоп коментиращите софиянци, не разбрахте ли след толкова много повтаряне, че не НИЕ (варненците) го избрахме този мазник, а любимите на всички ГЕРБ (ТИМ)? Честни избори във Варна не е имало през последната дузина години.

  Колкото до статията, авторът не знам дали от незнание или нарочно не е посочил, че на 23-ти септември въпросният кмет беше кум на сватба, след като според експертизата два дена по-рано си е счупил ключицата.. Кой ли му е държал чашката?

  Българийо, Българийо, какво беше, какво стана..
 35. 35 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#33] от "Todo":

  Странен матриял.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 36. 36 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#34] от "Chris Popov":

  Може да е смукал от бадъня със маркуч.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 37. 37 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Как по дяволите позволихме и все още позволяваме, боклук като тоя да име нещо общо с политика и управление на обществени структури. Абсолютен цинизъм е заляла държавата. Кога, мамка му нормалните неща в живота започнаха да се приемат за не нормални и и обратното? На този и още много други, е достатъчно да им погледнеш физиономиите и ти става ясно. Не е истина колко много хора са се наяли на гърба на обикновените хора за последните 22 години.

 38. 38 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#12] от "hodounski":

  Не е така. Като видиш кои бяха кандидатите, разбираш че няма среден вариант и по-малко зло.

 39. 39 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Всички сватби се филмират.Да намерят диска със сватбата как играе с петела ще стане голям майтап.Не помня само кума с кое играеше с петела или с тортата.

 40. 40 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Не зная фалшификации от какъв мащаб трябва да са били правени на последните избори, за да бъде избрано пак това нагло недоразумение. Не познавам нито един от многобройните ми близки, приятели и съученици във Варна, който да гласува за този господин и продължавам да смятам, че мнозинството варненци не се припознават в него.
  А Варна отдавна не е моят прекрасен град от спомените. Сега прилича на клоака.

 41. 41 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#22] от "drago62": Това " като другите " го знаем и го четем и слушаме непрекъснато . Но смея да твърдя , че един беше по-различен и всички ние го усещахме . Но само защото беше по-различен , когато му изтече мандатът не се гласува за него . Гласува се за величието от Мадрит , дошло за 800 дена да си вземе 800 милиона / на толкова се оценяват върнатите му държавни имоти / . И при другарят Кирил Йорданов е същото . Кой го избира вече няколко мандата ? Ако всеки , който има право да гласува го направи и манипулациите на резултатите няма да помогнат . Ама е по лесно да се пише по форумите . Все пак секциите са толкова далече ...

 42. 42 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Кирил Йорданов е доказателството,че варненци не обичат да се намесват в собствените си работи.Този човек в нито един град на България ,а и в Европа никога не би бил избран за кмет.

 43. 43 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#9] от "Александър":
  До коментар [#34] от "Chris Popov"

  Ако е вярно, че Кирил Йорданов е бил кръстник на сватба на 24 септември, това действително прави картинката още по-печална. В такъв случай, кумуването се е случило само ден преди отказът от свидетелстване, оправдан с евентуалното счупване.
  Тази информация не е част от текста ми, тъй като тя не беше официално потвърдена за разлика от представянето на болничен лист пред СГС.

 44. 44 Профил на Сбъркан
  Сбъркан
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#43] от "Спас Спасов":
  Така е. И за секунда не бих си помислил, че при така стеклите се обстоятелства някой би признал.

  Освен хората, които са решили да посетят двореца в последния ден с отворени врати. Майка ми е била сред тях. Разказа, че посетителите са били много разочаровани от отказа да разгледат всичко (както е било предишните дни). Но пък за сметка на това са видели кумуването на Йорданов.

  Всеки сам си кове съдбата и сам си сърба попарата
 45. 45 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Имам чувството че проверяват с КЙ степента на поносимост на наглостта. Ако Варна изтърпи правим го на България. Не мога да си обясня тази наглост с друго. Толкова да не може да се стърпи да иде на някакъв измислен форум, толкова да е глупав... не вярвам.

 46. 46 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#43] от "Спас Спасов":

  Много хубава статия, поздравления!
  Както много други читатели и аз ще се радвам на продължение на темата.

  Fail with honour then succeed by fraud
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#34] от "Chris Popov":
  [quote#34:"Chris Popov"]Кой ли му е държал чашката? [/quote]
  В тескта пише, дясната му ръка е здрава.....

  [quote#34:"Chris Popov"]Честни избори във Варна не е имало през последната дузина години. [/quote]
  Това за честните избори защото не печелят твоите хора ли го казваш? Може би залагаш на слаби коне, затова и не пИчелиш?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Ехо" и "Мургаш". Сградите са държавна собственост и се използват като бази на Колежа по туризъм- хотелчетата бяха пред срутване. В Ехо беше базата на поддъжката )) сами щяха да се срутят.
  Георги има само едно име - парички май вече НЕ. За пета или шеста поред година ще строи Хилтън на мястото на Велико Търново. Добре че най-накрая го събори.

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 49. 49 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Според говорителя на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова "Ако са на лице достатъчно доказателства, че за неявяването (на Кирил Йорданов) в съда е използван документ с невярно съдържание, прокуратурата може да извърши самостоятелна проверка. От своя страна съдът може да поиска експертиза за това дали представеният болничен лист отговаря на здравословното състояние на свидетеля (Кирил Йорданов). По думите на Арнаудова (което е всеизвестно) използването на документ с невярно съдържание е престъпление.
  "Прокуратурата, както и съдът обаче се занимават с правни, а не с морални казуси", каза Арнаудова. И това в никакъв случай не може да бъде оспорвано!
  Отделен въпрос е, че всеки гражданин, станал свидетел на публична изява на Кирил Йорданов в дните, в които официално е бил в болнични (21 - 30 септември), може да сезира със сигнал за това Софийска градска прокуратура и по този начин да предизвика проверка от нейна страна.

 50. 50 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#4] от "ivo_mutafchiev":

  В случая ТИМ и ГЕРБ нямат никаква вина за случилото се. Тук е намесен НДСВ. Ставате еднообразни с тези обвинения.

 51. 51 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#42] от "papadok":
  Да не искаш да кажеш, че софийските кметова са по наред?

 52. 52 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 650 Неутрално

  или "закона определя само ДОЛНАТА граница на морала"

  поздравления за автора на статията...

 53. 53 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#50] от "d3si":

  НДСВ бяха само политическия параван. всъщност октопода от фирми Сигма след които е и Краун се владеят от "бивши" служители на държавна сигурност. братя велчеви просто играят ролите там по силата на кръвната си връзка с тоталитарната номенклатура

 54. 54 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Физиономията му казва всичко.

  4itatel
 55. 55 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Не е вярно-прокуратурата иска и съдът назначава експертиза.Отново прокурорите се правят на по тъпи отколкото са.

 56. 56 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тоя си е леке, обаче българинът е завистлив и презира хората, които са изкарали парите си с явен бизнес. Марешки никой не искаше да гласува за него, затова гласуваха за лекето. Разликата между двамата е само една. Марешки си е богат, сега преди да е станал кмет, а лекето забогатя на кметското място. Все пак цените на лекарствата, както са раздути, здравната каса ги е одобрила.Основният коментар беше - няма други кандидати, Кирил Йорданов е най-добрия, другите са по-лоши. Ми като е най-добрия Кирил Йорданов.... на ви го.

 57. 57 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Случката е от времето на НДСВ, а вие си говорите за ГЕРБ и ТИМ. Как да се вярва на такива обвинения? Какво общо има Георги Велчев с ТИМ? Оставам с впечатлението, че форумът е пълен с ненормални или с платени писачи.

  ATX
 58. 58 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кирето се вживя в ролята на Недосегаемият и Вечната Амбър. Не може да му се отрече интелекта, но и също, че отдавна е обратен, а още по отдавна - алкохолик. Тези му две зависимости, го правят удобен за манипулиране, а и осигуряват вечното му преизбиране.

  "Истината е винаги посредата!"
 59. 59 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#57] от "MB":

  Хайде, стига де! Трима от 58 не са "форум пълен с
  [quote#57:"MB"]ненормални или с платени писачи. [/quote] Изострена чувствителност имаш ти!

 60. 60 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#50] от "d3si":

  Явно не сте вникнал в коментара ми. ТИМ играят с всяка власт - НДСВ, Тройната и сега ГЕРБ. По времето на кое правителство ТИМ се сдобиха тихомълком с Алея 1ва? Отговор: НДСВ с лобито Каролев, а Контров от квотата на ДПС им хариза 118 декара за жълти стотинки и то незаконно!

 61. 61 Профил на alexpp
  alexpp
  Рейтинг: 367 Весело

  Съгласно Наредба за медицинската експертиза:
  "чл. 18. (1) Осигуреният не може по своя преценка без разрешение от лекуващия лекар или ЛКК, издали болничния лист, да се върне на работа преди изтичане на разрешения отпуск. Осигурителите не допускат на работа осигурени, които се намират в отпуск поради временна неработоспособност."
  Сега остава да питаме шефа му защо го е пуснал на работа

 62. 62 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Счупена ключица?! Ха,ха...Кирчо кости няма!

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 63. 63 Профил на maximinustrax
  maximinustrax
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Boby1945
  "Аде посмали Манго, чак пък пъшка и запада....
  Варна е един от двата най-бързо развиващи се градове в България, познай кой е първият?"
  Това според коя класация е!?
  Пийте си хапчетата и тогава коментирайте...
  Ако Варна е в двойката, бог да пази България...
  Тотално разбит град, столица, но вече не морска, а на институционализираното беззаконие...

 64. 64 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 367 Неутрално

  в случая ми се ще да извикам малко просташки -алоооооооооооооооо Варна тупето още ли не те го линчували, или ще го чакате да ви разрподаде града на търг, да го превърне в пълна руина, за да си помръднете задниците, обаче, понеже съм културна ще си замълча.

 65. 65 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално
 66. 66 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#34] от "Chris Popov":

  Ами ТИМ са си ваш продукт и те.

  Откъде са тръгнали - от х-л Черно море.

  Тяхното развитие като силова структура и метастазиране в държавата е станало не без протекцията на местната власт.

 67. 67 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#41] от "gh19":

  Приятелю напълно съм съгласен с теб. Но не съм съгласен за гласуването . Няма как да гласувам щото не съм от Варна.
  Иначе и аз много съм се чудил и дивил. Как може варненци да допуснат състезание между Марешки и Кирето???
  Наистина би трябвало да излязат и да гласуват за свестен човек.
  Иначе, градът затъва. При всяко идване виждам все повече дупки по улиците. Центърът е много умрял , особено с тази дупка от години.

 68. 68 Профил на mitkoha
  mitkoha
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Още недоумявам как се намериха хора, които да преизберат тоя кретен...

 69. 69 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#63] от "maximinustrax":

  Гутик, не се изказвай неподготвен, класацията е на НСИ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#61] от "alexpp":
  Кметът на Варна, а и всеки друг кмет, няма Шеф, сам си е Шеф, тъй като е избран пряко от народа.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Територия в която "системата" обслужва частния, а не об6тествения интерес!
  Какъв морал, какви 5 лева, ценностната система е напълно объркана, всичко останало закономерно е един разграден двор.
  Кирчо е просто нагледен пример докъде може да се стигне. И да мине номера.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 72. 72 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички горе коментиралите сте прави, само че щеше да е супер и да сте толкова силни в действителност а не само пред клавиатурата.
  Защо всеки всичко знае, а нищо не се случва някой ще ми отговори ли???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK