Шпицкоманда, или кой се грижи за това, което държавата не смее да свърши сама?

Снимката е архивна от протест на ВМРО през това лято

© Красимир Юскеселиев

Снимката е архивна от протест на ВМРО през това лятоСамо преди няколко седмици гледах с изумление как тълпи от освирепели мъже с прашни чехли вдигат света на главата си заради нескопосани съмнения в "невинността на мюсюлманите". По-рано правеха същото защото бяха зърнали карикатура на този, в когото вярват. Според едно от обясненията на случващото се, "в традиционното ислямско богословие Бог стои извън възможностите на човешкото разбиране и хората не трябва да си го представят в конкретен образ, а да му се покланят като на абстрактна сила". Прозвуча ми логично като теория на безусловното подчинение. За това приех бесовете на прашните хора за някаква далечна форма на духовен атавизъм и изключих телевизора. Оказа се не така далечна.


Левски с шалче


Трите момчета от Добрич и Крушари, които се снимаха* в предизвикателни пози с портрети на личности от българската история, паднаха в капан. Али, Васви и Реджеп станаха жертва на комплот, сглобен от лицемерието на ксенофобията, национализма и медиите. Докато гледах сеира "държавата срещу лирическия герой в творчеството на Мишо Шамара" и през ум не ми минаваше до къде ще стигнем само няколко дни по-късно. Оказа се, че плезенето и въртенето на дупе пред портрети–конфекция на лица от българската история, е по-скандално от изтананикването на червената ивица в националния флаг като употребена дамска превръзка. Обстоятелството, смекчаващото вината  на Мишо беше в това, че не е циганин. С други думи – сквернословието на рапъра по отношение на флага не можа да задейства клопката, заради недоокомплектованост. В механизма й липсваше пружината на ксенофобията.
Пак през тези дни ми попадна и снимката на един прасец. В обезкосмената му част се мъдреше някаква нескопосана карикатура на Левски. Имаше възголеми мрачни очи, хлътнали бузи и сочни устни. Но бедата не беше в това. Беше в синьото шалче с ресни, усукано край врата на националната икона. В единия му край беше изписана буквата "Л". В другия – годината "1914". Въпросният глезен и сега се мъдри в секцията "патриотични татуировки" на един от юнашките сайтове в интернет. Но и той, също като цинизма на Мишо Шамара, няма да събуди гнева на вярващите в абстрактната сила на фетишите. Не за друго, а защото фотографираната телесна част не дава достатъчно информация за етническта принадлежност на човека, вързал шалчето на Апостола. Неговата порция бой, както и шамарите, полагащи се на Мишо Шамара, сега ще бъдат изядени с лихвите от Али, Васви и Реджеп.


За тях смекчаващи вината обстоятелства няма! Няма да ги спаси това, че са част от абсолютното малцинство на ромите, стигнали до 11 клас в професионална гимназия. Нито това, че имат профили във Фейсбук, които знаят как да използват. Нито, че успехът на всеки от тях надхвърля "Добър 4", нито, че Весведин водел на училище и по-малката си сестра, защото родителите им всеки ден ходели на работа. Напротив! Заместник председателят на парламентарно непредставената ВМРО Костадин Костадинов лично отиде в Добрич, за да провери, дали децата са вече изключени (за мотивите му, ще стане дума по-късно). А "Атака" скоростно сезира главния прокурор. Сега за друго:


За нациите и расите


Потенциалът на едно общество да върви напред се разчита и в способността му да прави разлика между глупостите и важните неща. Да отсява бързо пошльотината от ценностите и да не си създава фетиши. Тук се случва обратното.


Българската образователна система от години и тихомълком прилага безпощадна сегрегация спрямо децата на ромите. Моделът на перфидната ни, т.нар. етническа толерантност крие като най-съкровена тайна историята за "мъртвите" ромски души. С тях се пълнят училищни дневници. Единствената цел на този заговор е всяка година на 1 януари от бюджета да бъдат издоени предварително пресметнатите делегирани пари. Така ромски деца, които почти не са стъпвали в училището, след година, две или три се оказват безпрепятствено преминали от клас в клас. Без да могат да четат, да пишат и дори да говорят български.


В същото време обществената гнусливост към ромите никак не пречи на приносителите си да примират от кеф всеки път, когато им се удаде сгода да друснат празничен кючек или да се разсеят с четива по темата дали "Азис е лапал тази ...ишка". Обзалагам се, че за тези хора наказанието на Али, Васви и Реджеп – отстраняване от учебните занятия, няма да е достатъчно. Поривът за саморазправа, който задръсти форумите в Интернет, пожела не просто незабавното връщане на трите деца в гетото. Поиска да ги види "На-са-пун!". Да, "На-са-пун!". А най-безобразното в цялата история е това, че по темата до момента не са се промълвили нито министърът на образованието Сергей Игнатов, нито началникът на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в МВР Явор Колев. Като никога мълчи даже самият премиер...


Какво означава това ли? 


Означава, че държавата е приела да повери на някакви (все още) виртуални шпицкоманди грижата за свършването на онова, което не смее да направи сама. Да им позволи да отмъщават от името и за сметка на обществото. Защото "нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите". Цитатът е част от определението, което "Уикипедия" дава за фашизма. За чистия фашизъм!


В този мръсен контекст започва да тежи дори светлата премиерска грижа за футболните развлечения на народа и здравия спортен дух на нацията. Представете си в какво могат да се превърнат още утре футболните фенклубове. Всъщност, няма нужда да си представяте.


Той не е човек, той е Бог!


На 17 април миналата година, дни преди Великден, членове на ВМРО, "Сините акули" - фенове на футболен клуб "Черноморец", както и тези на "Нефтохимик", сдружение "Родолюбец" и още няколко агитки, присъдружни на вече споменатите, нападнаха събрание на църквата "Свидетели на Йехова" в Бургас. Имаше ранени и арестувани. Ден след вандалщината зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов (да, същият!) обясни ритниците, юмруците и бомбичките с това, че "в обществото се зараждат все повече антидържавни реакции". Т.е. "сините акули" бяха взели в ръцете си решаването на нещата, които държавата не е свършила така, както им се иска.


"Навсякъде из града е имало плакати с "Елате да отбележим годишнината от смъртта на най-великия човек". Той не е човек, той е Бог. Това е обидно и провокира", разясни тогава Костадинов. Няколко месеца по-късно бе издигната и кандидатурата му за кмет на Варна. А на 26 септември 2011 г., или точно месец преди местите избори, Костадин Костадинов беше арестуван за това, че след събитията в селото на цар Киро – Катуница, е повел към циганската махала във Варна младежи, гневни че държавата не е свършила работата с циганите "така, както им се иска". По пътя си младежите трошиха стъкла на къщи и магазини, но слава Богу не стигнаха до гетото. Костадинов обаче стигна до Общинския съвет на Варна. Догодина сигурно пак ще участва в изборите.


Фатвата


"Каузата" във "Фейсбук" (с правописна грешка в заглавието), която разнесе тревогата за поругана от цигани българска чест, беше генерирана в събота, сякаш по учебник за връзки с обществеността. Още на следващия ден, пак по правилата, тя беше вкарана в обращение. Информационният вакум на уикенда пренесе скандала в новата седмица и пръсна лъжата за това, че трите момчета са членове на турска рап група, че са сводници и т.н. Печално!


В моменти на мозъчна смърт като този, когато става ясно, че духовният атавизъм на други светове ни е по-близък и присъщ отколкото сме подозирали, спасението е само едно – спешно връщане в съзнание! За да разберем, какво ни се случва. И за да чуем например Салман Ружди, който казва: "Свят, в който нищо не ни обижда, е абсурд". И още: "Фатвата (присъдата) срещу мен щеше да е много по-опасна, ако социалните мрежи съществуваха, когато беше произнесена".


* "Дневник" прецени да не публикува снимката на момчетата, защото:
- не искаме да участваме в истеризирането и използването й;  
- смятаме, че снимката нямаше да предизвика никаква или дори подобна реакция, ако момчетата бяха от български произход; 
- от всички известни досега факти няма доказателства, че единият от тинейджърите я е качил в личния си профил в социалната мрежа с цел провокация, обида или специално послание; 
- проблемът не е в снимката, а в реакцията срещу нея. 
Може да видите фотоса във "Фейсбук" (до страницата на момчето вече няма достъп, но е качена в различни расистки групи) 


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (285)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  тази статия е доста слаба и за мен е поръчкова !!!Внушенията са меко казано несъстоятелни !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Кого защитаваш, Спасов? Това не е расов проблем, а поругаване на български светини! Без значение кой го е извършил!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на kamenvasilev
  kamenvasilev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  а щеше да бъде толкова по-просто, ако членовете на всички "малцинства" (до голяма степен изкуствено консолидирани с цел използването им като компактни манипулируеми маси при нужда) бяха третирани от обществото като равнопоставени граждани с всички права и задължения, произтичащи от това

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Как не се намери един български журналист, който да поиска от онези "защитници" на исляма да прочете на глас това, което пише на плакатите които държат.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Спасе, респект. Чистата журналистическа съвест си заслужава да понесеш всичките ругатни от матряла, които те очакват тук.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Ромлянин
  Ромлянин
  Рейтинг: 388 Неутрално

  в живота няма празно - яви ли се някога - тутакси се запълва
  ----------

  ако няма Държавен репресивен апарат -
  ще има ЧАСТНО правосъдие
  ---------
  отменянето на Стария Завет има унищожителен ефект върху матряла , който като му ударят едната буза , подлага и другата и накрая ....разтваря "бузите" -
  --------
  циганите "На-са-пун!". Да, "На-са-пун! не съм го написал аз - пише го в статията ,

  Рано или късно на някой - страдащ от т.н. роми ще му "избръмчат лагерите"

  различни хора трудно се уеднаквяват - освен насилствено

  http://vbox7.com/play:fdb1815b
 10. 10 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Благодаря на Спас Спасов за смелата и честна позиция! Жалко е, че все по-малко хора виждат нещата по този начин. Превръщаме се във фашизоидно общество и е въпрос на време да изберем националистко правителство, начело с партиите на агент Иван и на Сидер.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 11. 11 Профил на psm
  psm
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Най-после някаква смислена реакция по медиите.

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4207 Гневно

  Не е ли по-редно НАЙ-НАПРЕД да поискаме от държавата,доколкото я има,вместо да прави смешни съдебни процеси,ДА НАКАРА ЦИГАНСКИТЕ ОБЩНОСТИ в Столипиново, Факултето и подобни квартали ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА И ВОДАТА,както всички други граждани.
  Не е ли редно най-после да се въведе ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНЗ ПРИ ГЛАСУВАНЕ и ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОМОЩИ И НА ДЕТСКИ.
  Как така СТАДА ОТ НЕГРАМОТНИЦИ ще решават съдбата на държавата срещу жълти стотинки.
  И откъде накъде ще финансираме възпроизводството в умопомрачителни размери на неграмотни без професия,без квалификация,огромно количество маргинали.
  И после се чудим,че ситуацията излиза извън контрол...

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 605 Гневно

  Спасов, това че са едни от малкото цигани стигнали до това ниво на образованието XI клас дава ли им право да се държат като хора,които не са стъпвали в училище?
  Защо ги защитаваш? Замени портретите мислено с лицата на хора които обичаш! Как я виждаш сега?


  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#7:"Lemmy"]Спасе, респект. Чистата журналистическа съвест си заслужава да понесеш всичките ругатни от матряла, които те очакват тук.[/quote]

  Присъединявам се.
  Силен текст, па и правдив.
  Наистина заприличахме на виещите по площадите чалми, щото сме били засегнати.
  "Бесовете на прашните хора" хич не са ни чужди, но съм сигурен, че под статията ще се изсипят поне десетина довода как ние сме цивилизовани, а онези с чалмите - диваци.

  Ecrasez l’infâme
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на ARIST
  ARIST
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "psm":

  Да най-после нещо смислено и без излишна емоция! Но колко ли от хората са на това мнение? 5%?

 18. 18 Профил на Ромлянин
  Ромлянин
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#100:" Д"] Поривът за саморазправа, който задръсти форумите в Интернет, пожела не просто незабавното връщането на трите деца в гетото.

  Поиска да ги види "На-са-пун!". Да, "На-са-пун!".

  А най-безобразното в цялата история е това, че по темата до момента не са се промълвили
  нито Министърът на образованието Сергей Игнатов,

  нито началникът на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в МВР Явор Колев.

  Като никога мълчи даже самият премиер...


  Какво означава това ли? . [/quote]

  това означава Повече от всеки друг път

  http://vbox7.com/play:fdb1815b
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Другарю Спасов,

  Определено не мога да се съглася с Вас! Не може,някакъв си, който е далеч назад в цивилизационно отношение, да ми нарежда, какво да е моето отношение към нещо, в което той варва!Ако дойдат представители на канибалите в Европа, и почнат да ядат всеки, който ги е обидил,защото вярват,че силата му,ще се пресели в тях, пак ли трябва да се съобразяваме,защото няма разлика в казусите!
  Кой в какво си вярва, си е негова работа и не трябва да кара другите да се съобразяват с него!Това е фундамента на демокрацията!Всичко друго е натрапване на чужди вярвания,което рано или късно,ще роди нов Хитлер,с всички произтичащи от това последици!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 714 Неутрално

  По дяволите, това са деца!!! Кой не е правил глупости като дете??? Срам за ВМРО и Атака щом лидерите им стигнаха дотам, че да трупат политически дивиденти върху деца!!! Даме Груев, Ванче Михайлов, Гоце Делчев и Яне Сандански сигурно не могат място да си намерят в гроба, виждайки докъде техните наследници са докарали идеята, за която те отдадоха живота си....

 22. 22
  valerivutev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23
  Владимиров
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 24. 24 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Невероятно е за какви неща вече се мобилизира обществото. Та такива работи са правили 80% от учениците по мое време, а сега ги изкарват национален проблем. Наистина си мисля, че скоро нацитата може да триумфират. Проблемът може би е в калпавото управление, изместващи ценностите на хората.

 25. 25
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Оказа се, че плезенето и въртенето на дупе пред портрети–конфекция на лица от българската история, е по-скандално от изтананикването на червената ивица в националния флаг като употребена дамска превръзка.
  ............
  Али, Весведин и Севдин може би не слушат Мишо Шамара, но Асиз.
  Асиз и Левски, една стара тема.
  "Точно зад него, зад паметникът "Левски" (на фасадата на старото кино "Сердика" Асиз, адаш на паметника, лъсна на дебилборд в особено предизвикателна поза, на която не би издържал дори добре възпитан кон. Два пъти в годината, когато наставаше 12 по пладне - при пролетното и есенното равноденствие, - сянката на Апостола се заковаваше на върха между двете му голи полукълба, епилирани като пода на войнишко помещение, стърчеше оттам като забития без пощада меч на крал Артур и сочеше към съзвездието Орион."
  http://www.segabg.com/article.php?sid=2004102000010110001

  nemo malus felix, minime corruptor.
 29. 29 Профил на genek
  genek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Поръ6чков текст!!!
  Комплот срещу циганетата? От страна на кой? На нахалните българи, които са видели изцепката на циганите? И не си траят?
  Подобни на автора първи са завъртали гъжвата около главата и задника пред пашата...
  По темата - http://genek.info/?p=20373

 30. 30 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Гусин афторе, като сте се заели да защитавате тези изкласили до 11 клас цигани, не се ли притеснявате , че точно с такава проява на гавра се изявяват?
  Какво остава да очакваме от останалите 99.9999% неграмотни цигани, гусин афторе?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#23] от "Владимиров":


  [quote#23:"Владимиров"]Тоз "идиот" е на 17 години бе малоумник!!! [/quote]

  Вярно е,но много станаха компромисите,които правим,защото по-големите му събратя, пък се взривяват, убиват и ПРОКЛИНАТ НАШАТА РЕЛИГИЯ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 911 Любопитно

  Разумната и цивилизована позиция на Дневник е в пълен контраст с идиотската истерия с които ни заляха останалите медии

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  спасов-от мене имаш голямо ДА

 37. 37 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#23:"Владимиров"]Тоз "идиот" е на 17 години бе малоумник!!![/quote]
  Ама моля ви се, какви деца? Че те на тая възраст вече имат по 2-3 деца, 20-30 престъпвания на закона...и поне един кратък престой в затвора! Не ги подценявайте така незаслужено.

 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]

  тази статия е доста слаба и за мен е поръчкова !!!Внушенията са меко казано несъстоятелни !!! [/quote]
  Али, Васведин и Севдин станаха жертва на комплот, сглобен от лицемерието на ксенофобията, национализма и медиите.
  __________
  Не се ли сещаш ,че тези цигани са някакви бунтари срещу статуквото и расизма у нас ?
  Опитват се да ги изкарат жертви на сегрегация и дискриминация !

  Когато директорите са безхаберници и имат пропуски в познанията по педагогия училищата не могат да се справят с учениците си , рибата се вмирисва от главата !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  И още нещо. Това, което държавата отказва да върши от години, е да защитава гражданите си от един вид престъпност - престъпленията на циганите. Заради заплахата от либерастка контраатака със заклинания "расизъм", "ксенофобия" и "нетолерантност към различните", идваща от ляво-либерални европейци, на които не са виждали през плет цигани и хабер си нямат какво е да живееш близо до цигани (една скоба - последното вече не е вярно, франсетата усетиха какво е да живееш край цигани и се паникьосаха, защото видяха, че с леви заклинания проблемът не се решава).

  Ето затова ще се появят шпиц команди. И то не само тук! В Марсилия, четох, са разрушили цигански катуни и изгонили циганите. Дали това са шпиц команди също? Мноо ясно. А зао са се появили? Защото либерастката държава е позволила цигански безобразия и системни престъпления и не е правила нищо.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на genghis
  genghis
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Понеже толкова клакьори се изредиха да славословят статията, хайде нека да прочетем и тази, ей така, за плурализъм на мненията:

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-10-23&article=428610

 45. 45 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#22] от "valerivutev":

  Абсолютно вярно, мислех да напиша същото - че авторът доста се е объркал и смесва 2 различни неща.
  Направо се чудя дали някои хора наистина имат изкривени възприятия или просто пишат по поръчка. В песента на Шамара не става и дума за българско знаме, пее се за 3 цвята, а поне още три държави имат същите на националните си флагове - Италия, Мексико, Унгария.
  А тук тези хулиганчета се гаврят с портрети на конкретни исторически личности и нека не ми се излиза с номера, че не знаели кои са на портретите. Ако това е вярно, то следва че досегашните им оценки са фалшиви и би трябвало да се търси отговорност от учителите и директора им за издаване на документи с невярно съдържание !
  А защо толерантният автор и още по-толерантните форумци не споменават нищо за заканите на бащата на единия от "невинните жертви на комплота" - ЧЕ ЩЕ КОЛИ ? Това какво е ? Бива, бива толерантност, но чак пък толкова !?
  Значи за заканите "На сапун" се вдига вой до небесата, а на заплахите за клане едва ли не ще се ръкопляска !
  Аз не съм чул досега някой циганин да е бил направен на сапун, но стотици хора са били заклани от цигани, така че всеки може сам да си направи изводите коя закана е реална и коя е просто проява на разни кресльовци от маргинални "националистически" организации. Пиша думата в кавичка, защото е нелепо рубладжиите и петите колони на Москва и Белград да се наричат националисти ! Само че колкото повече поръчкови статии като тази има, толкова повече кресльовците от Атака и МВРО ще си помпат рейтингите !
  До коментар [#23] от "Владимиров":
  Всеки е правил глупости като дете, но и всеки е понасял последствията - намаляваше се оценката за поведение, имаше изключвания от училище, детски педагогически стаи и т.н., за извършени престъпления можеше да се стигне до Бойчиновци, в зависимост от простъпката. В случая тези келеши не са извършили престъпление, така че и мерките, които трябва да се вземат, не трябва да са прекалено строги ! Но трябва да бъдат предупредени, че подобно хулиганско поведение е недопустимо !
  А 17 години не са толкова малка възраст, много техни връстници от същия етнос на тази възраст сключват бракове, имат деца и т.н. Значи щом за едното са достатъчно възрастни, могат да бъдат и за другото - да осъзнават какво вършат !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 46. 46 Профил на Сашо Варов
  Сашо Варов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Какви светини, какво поругаване Трима тинейджъри се снимат с три портрета в кабинета по история. И поругаването е в това, че накрая ги изключват от училище... На тези портрети в училище сме им рисували мустаци, очила, цици. Сезирайте прокуратурата и за мен!

 47. 47 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тия неща само показват, че България не е болна от толерастия, и който си прави такива сметки, не е викнал кръчмаря.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  [quote#40:"the_sceptic"]ова, което държавата отказва да върши от години, е да защитава гражданите си от един вид престъпност - престъпленията на циганите. Заради заплахата от либерастка контраатака[/quote]
  Не просто когато дойде време за избори циганите избират политиците това е.

  Вече друг в въпросът ,че либерасите защитават мултикултурните модели и еническата пъстрота за да няма ясни национални ценности никъде по света !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 51 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ох милите момченца дето стигнали до 11-ти клас и можели да ползват Фейсбук. Ама милите момченца заявяват, че не заели кои са хората на портретите. И как тогава са стигнали в 11-ти клас!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#40:"the_sceptic"]И още нещо. Това, което държавата отказва да върши от години, е да защитава гражданите си от един вид престъпност - престъпленията на циганите. [/quote]

  Що имам чувството, че едно прилагателно е сложено така някак...
  Ксенофобски.
  Хм.. Престъпленията на циганите. Сякаш са по-различни от престъпленията на евреите, арменците турците или българите.
  Защото, ако сме честни, вече трето десетилетие държавата отказва да защитава гражданите си от всякакъв вид престъпност.
  Като се почне от т.н. конвенционална, битова демек, та се стигне до организираната и на белите якички.
  Циганите?
  В третото десетилетие на пазарните "реформи" те вече наистина са проблем, но от съвсем друг вид. Престъпността сред този контингент е следствие, а не даденост. Продукт на "нежното" отношение на обществото към гетата и "културните" им особености.
  Във всеки случай проблемът е къде по-тежък от решенията които се предлагат във вида "На-са-пун", а ресурсът който трябва да се отдели сега за решаването му - несъизмерим с онзи, който е трябвало да отделяме целево през изминалия период.
  Понеже сме евтини на брашното и скъпи на триците, вече двадесет и кусур години, сега ще берем плодовете които сме сели.

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Vegano
  Vegano
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  довечера, преди да се поклоня на дявола, ще се помоля за душите на всички ксенофоби и тъпаци, на плещите на които лежи бъдещето ни.

  second-hand internet curator
 54. 54
  kondu
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#2:"ПАВЛА"]Кого защитаваш, Спасов? Това не е расов проблем, а поругаване на български светини! Без значение кой го е извършил![/quote]
  Но е прав, че реакцията срещу така наречения Мишо Шамара беше очевидно по-слаба....
  В едно предаване на Люба Кулезич малко по-късно, силно впечатление ми направи едно избухване на гореспоменатия....Шамар - "Вие ще ми кажете какво да правя! Мога да си говоря каквото искам и където искам!"
  Изказване което демонстрира неспособността на голяма част от младите хора да схванат разликата между свобода и слободия...

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57
  borko_to
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Vegano
  Vegano
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#57] от "borko_to":

  брат, чудо е, че можеш да ползваш клавиатурата. ти си някакъв експеримент на военните, признай си.

  second-hand internet curator
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#54:"kondu"]Въпрос на манталитет и степен на развитие. Така тези ценности - свобода, братство и равенство - се превръщат в присъда на европееца, сам превърнал се в лесна плячка на народите, живеещи още по мойсеевите закони - око за око и зъб за зъб, т.н. талионно право. [/quote]

  Всъщност, светът се е развивал така от край време. Така са падали всички империи, всички високо-развити, но стигнали до разложение държави.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  До коментар [#58] от "tedif":
  Ами тези портрети наистина са конфекция. Те са толкова еднакви, че дори не изразяват истинските чувства, които българския народ питае към апостоли като Левски и Ботев.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  е прав е Спас, че ако не бяха цигани нямаше да има толкова истерия, това е факт и всеки който го отрича бива лицемерен. Прав е и за изненадващия факт, че 3 цигани са стигнали 11 клас...

  Не разбирам само какъв му е проблема с Шамара?

 63. 63 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Истината е някъде по средата!
  От една страна, на п(р)остъпката на "тримата тенори" би могло да се погледне като на проява на лош вкус (ако последните бяха изографисали Бай Тошо или Пеко Таков, можеше и похвала да получат)...
  От друга страна, публичната реакция като цяло бе някак обезпокоително първосигнална - скочихме да браним икони на националното си самосъзнание, при положение че в ежедневието си нерядко поругаваме това самосъзнание с действие или бездействие дори по-лошо от онези тримата!

  В мътна води някои ловят риба, други създават врагове! Дано не се окажем най-големите рибоци занапред...

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#25:"the_sceptic"]Циганите масово паразитират, държат се като отделен враждебен елемент, единици са тези от тях, които правят опит да живеят като нормални хора[/quote]

  Такъв им е начина на живот, такива са им традициите и разбиранията за живота (неща които се предават от пололение на поколение). Такъв им е етноса...
  Не случайно някой (мисля че беше А. Райчев) предположи, че най-правилния начин е да се обърна внимание във възпитанието на младите и най-вече на младите момичета (които освен че са бъдещите майки, са и най-унижаваната и подлагана на репресии част от тяхното общество), защото тяхната промяна би довела до качетвена промяна на последващото поколение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#63:"Twinston Myth"]ако последните бяха изографисали Бай Тошо или Пеко Таков, можеше и похвала да получат[/quote]
  Абе те явно са действали с първопопадналите им необходими атрибути. Ако бяха намерили портрети на гореспоменатите сигурно и тях щяха да използват. За тяхно съжаление, точно портретите на тези особи вече са голям кът....А какви време на бяха! Портрети на горните особи имаше колкото искаш, но пък поради всеизвестни причини тогава нямаше желаещи за подобни изпълнения.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Статията, при всичките си неизбежни за новобългарско либерално четиво кусури и авторски небрежности ангро, е по-скоро смислена и като краен резултат следва да бъде поздравена!
  Има обаче нещо по-страшно. Вчера, 23.10., се навършиха 119 г. от историята на някога славното ВМРО - Организацията, която днес трябва да изпие горчивата чаша на падението и тук, и в Букефалия. Та, ако слуховете са верни, въпросният борец срещу Е-Он и ромите Костадин пишман-войводата щял да сменя брокера Карлсон Каракачанов и да бъде "свежото" ново лице на тукашното МВРО.
  Излезте от гроба, Ванчо, Тодоре, па си приберете най-сетне вересиите!

 67. 67 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Евалата на Спас Спасов!
  Браво за достойната позиция, браво за смелостта.
  Чудесна статия под която мога да се подпиша с двете си ръце.
  Точно в десятката уцелва отривайки образа на едни псевдо патриотарски настроения които ползват точно някакви лекенца като Костадинов които с друго освен чуждия гняв няма какво да поредложат.
  А футболните агитки, шпицкомандите на милиционерите се ползват още от времето когато палеха парламента, обръщаха джиповете на НС и палиха архивите на БКП в партийния дом. Същите надали ще спрат скоро, а причините ги знаем всички - недействаща прокуратура, неспообна полиция.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 68. 68 Профил на psm
  psm
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "ARIST":

  Колкото, толкова, дано се увеличават, макар, че ако трябва да сме честни, тук повечето хора имам мнение и дори да е различно, поне не е талибанско, а мотивирано. Това горе-долу ми е единственият светъл лъч в тъжното ни настояще.

 69. 69 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прекрасен текст и - предполагам - Спас Спасов е бил на ясно как ще бъде приет от читателите на сайта.
  Защото този форум отдавна не е това, което беше.
  За съжаление...

  А по текста - държавата, в лицето на нейните управници - наистина абдикира от задълженията си.
  При случаят в Катуница всички се изпокриха максимално далеч, а Гоце и Боце дръзнаха да стъпят в селото едва седмица след пожара!
  В Бургас пък манекенът-кмет дори не благоволи да посети мястото на погрома!
  Но пък шайките полуграмотни "патриоти" винаги бяха там, на позиция.

  А нали издържаме държавата, за да не се случват тези дивотии?

  pump it!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Прекалено чувствителни са станали всички на тази тема и това не помага да се мисли трезво. Според мен е прав Спас да твърди, че ако това го бяха направили българи-българи, нямаше да има същата реакция. Нямаше да я има обаче и от страна на "Дневник" - там е проблемът, в аршина.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#52:"Graf"]Престъпленита на циганите. Сякаш са по-различни от престъпленията на евреите, арменците турците или българите. [/quote]

  Престъпленията на циганите и са по-различни (като вид и в степента на престъпност), и са много повече от всички други етноси (дали няма да съм прав ако добавя.."взети заедно".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  [quote#66:"forza"]Костадин пишман-войводата щял да сменя брокера Карлсон Каракачанов и да бъде "свежото" ново лице на тукашното МВРО[/quote]

  Това последното (МВРО) като случайна грешка ли да го разбираме?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Спасе бе, чадо...виждал ли си "ром" на живо ? Толкоз много защита си написАл ама. Колко ти платиа за матряла ?
  Сея да ти редим :
  - първо държавата въобще не върши никаква работа спрямо повсеместните изтъпления на "ромите". Та случая в Катуница беше някак си плах опит да се подскаже тая работа. Ам ти и за Катуница явно си чул с полвин ухо.
  - у християнския свят е прието да си изтатуираш каквото си пожелаеш, включая Исус и не се смята чак за смъртен грях, че си се завайкал за татуировки с образа на Апостола. И тука явно нещо ти куца откъм идеи.
  - образователната ни система въобще не е виновна за мързела на "ромите" по отношение образование. Това е още отпреди "димукрацията". И тука не си наясно по въпроса.

  Единственото ти ясно нещо долу горе е, че случая се използва. Обаче някак си не си сфанал, че се използва политически. Т.е. от Боленчо. Никой нямаше да се хване да хукне да ги унищожава от обикновените хора. Щом са си здрави и читави у Добрич и околия... Нал ти е ясна тая работа или допълнително трябва да ти се обяснява. Значи да ти кажа пак - обикновените хора се чудят как да вържат двата края за да се занимават с твоите глупости.
  Само Болен Сайдеров е наясно как така ги намериха именно АТАКА и ВМРО, а не примерно полицията, кои са и откъде са. Само Болен Сайдеров реве като обезумял, че били турци от няква рап-група (каквото и да значи) в някакво дело.
  Е реват също и изтърваните по форумите.

  Спасе чадо, сълзи проля ли докат пишеше ? Кат ти гледам писанията - почти да хукнеш към некой мост...

  А пък Дневник що не щели да публикуват снимките ми се вижда малко нещо сякаш си покриват главите в пясъка ма както и да е.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 75. 75 Профил на дон матео
  дон матео
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Браво на автора! Страшно е да се гледа, как се шири расизъмът и интолерантността, не само в България и Русия, но и в целия свят.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  дон матео
 76. 76
  forum_terrorist
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 77. 77 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Любопитно

  [quote#44:"genghis"]Понеже толкова клакьори се изредиха да славословят статията, хайде нека да прочетем и тази, ей така, за плурализъм на мненията: [/quote]

  Викаш, да се запознаем с клоаката, в която е заплувало ченгето Димитрян?
  Заради плурализма?
  Да ти кажа, с този си текст свинята Кево силно е прекрачила някои граници поставени от НК.
  "Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание."

  Дали пъргавата прокуратура ще се заинтригува от това откровено престъпление на милиционеринът?

  Ecrasez l’infâme
 78. 78 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  За мене статията е добре написана и в голяма степен споделям позицията на автора.

 79. 79 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1518 Разстроено

  [quote#67:"Десен"]Евалата на Спас Спасов!
  Браво за достойната позиция, браво за смелостта.
  Чудесна статия под която мога да се подпиша с двете си ръце. [/quote]
  Така е, но за съжаление няма никаква чуваемост.
  Дереджето е докарано до там, че много удобно (за тези които дърпат конците) няма разум, има само емоции.
  Освен въртене в кръг, многократно настъпване на мотиката и обогатяване на "правилните" хора в цялата игра губят всички от "статистите" които и не подозират как са инструментаризирани.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 80. 80 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#72:"Храбър"]Престъпенията на циганите и са по-различни (като вид и в степента на престъпност), и са много повече от всички други етноси (дали няма да съм прав ако добавя.."взети заедно"[/quote]

  По-гнусни са, защото са примитивни. Въпреки че рафинираната престъпност на една бяла якичка, крадяща ДДС води до пъти по-тежки последици за обществото като цяло, циганските кражби и обири са по-отблъскващи като начин и средства за извършването..
  Колкото до размера и броя...
  Аз знам статистиката, та не бъди толкова убеден в това.

  Ecrasez l’infâme
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  "Потенциалът на едно общество да върви напред се разчита и в способността му да прави разлика между глупостите и важните неща. "

  Ние не правим нищо да накараме ромите да спазват някаква хигиена, да ходят на училище и да работят. Вместо това се занимаваме с глупости

  подпис
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]тази статия е доста слаба и за мен е поръчкова !!!Внушенията са меко казано несъстоятелни !!! [/quote]

  Нищо не разбрах, явно газенето на български символи е геройска постъпка!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 88. 88 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Аре да обърнем работата наопаки и да ва попитаме вас явно не "ксенофоби" и любящи всички човешки създания, повече от самия Създател ена работа... Кво ше каете за французите ? Как само върло ксенофобски изгониха всичкото ром, защото те не са човеколюбиви и са ксенофоб до ксенофоба... А ?
  И друго да ви кажа, понеже сте чада гледани в буркани. Ако си на село и постоянно работиш и се мъчиш да отгледаш малко зеленчук, плод, животинка и постоянно има "ромски" набези и никой не те защитава колко ли ще си човеколюбив ? Че хората от постоянното крадене на труда им се обезсърчават и зарязват всичко. Ама то лесно да врещиш, че видите ли трябвало значи да сме над еди какво си. Когато си в относителна безопасност от проблема е лесно. Някой споменава, че кражбите на ДДС били по-лошо от "ромските" такива... Ама драги ми Смехурко "ромите" са специалисти в краденето на ДДС. Явно говориш наизуст.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 89. 89 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 388 Весело

  За нациите и расите

  Потенциалът на едно общество да върви напред се разчита и в способността му да прави разлика между глупостите и важните неща. Да отсява бързо пошльотината от ценностите и да не си създава фетиши. Тук се случва обратното.

  И Ти Спасов си един от радетелите на пошлотията.
  Не знам колко са Ти платили за статийката,но по добре да бяха купили с парите храна за някое гладно дете.
  Ти не ги заслужаваш.

  It is the nice place.
 90. 90 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 931 Гневно

  До коментар [#77] от "Graf":

  А кога прокуратурата се е самосезирала при обидите "Гяури, ще ви изколим", "Смърт на гяурите" и т.н.
  Наистина стига с тази толерастия, не понасям агент Димитър, смешни са ми и напъните му да се прави на по-голям български патриот от почтените българи, които не са донасяли като него на ДС за колеги, приятели и т.н., но пък в случая е абсолютно прав - една огромна част от циганското малцинство паразитира върху обществото !
  И още нещо - напоследък кой ли не взе да се упражнява върху българите и да ни вменява куп грехове - македонци, евреи, турци и т.н. Македонците и евреите ни обвиняват, че не сме спасили всички евреи, че носим пряка отговорност за гибелта им, турците ни вменяват извършване на геноцид през Балканската война, подобен на техния над арменците и т.н. и т.н.
  Излезе едва ли не, че нацизмът се е зародил у нас, а концлагерите не са били в Аушвиц, Бухенвалд и Дахау, а край София, Пловдив, Варна и т..н. Безспорно комунистическият режим е престъпен и де юре, и де факто, но да се вменява на целия ни народ вина за престъпленията на комунистите или пък на управлявалите преди 1944 г. - НЯМА ДА СТАНЕ !
  А разни безродници като Красимир Кънев и престъпници като Цветелин Кънчев се опитват да внушат, че българите сме длъжни единствено да издържаме паразитите и всяко наше възражение срещу това положение е едва ли не проява на дискриминация, расизъм /?!?!/ или някое друго престъпление срещу мира и човечеството !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Много добра статия,и вярна за съжаление.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 93. 93 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 442 Разстроено

  "...че са част от абсолютното малцинство на ромите, стигнали до 11 клас.."

  А коя е причината да са "абсолютно малцинство"? Пак ли държавата е виновна?

  И основание ли е това да се гаврят с националните ни герои? А имат ли циганите свои национални герои?

 94. 94 Профил на egesihora
  egesihora
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#37] от "marsena":

  Не се слага всичко под общ знаменател.
  Щом са на училище и то в 11 клас си е постижение.

 95. 95 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#44] от "genghis":

  Абсолютно попадение ! +++++++
  Браво!
  Мнението ми е,че ако си затваряме очите пред такива прояви те ще се множат. Затваряме си очите,защото ако ги посочим циганите като виновни за нещо те веднага вдигат ръце и ни упрекват,че сме фашисти,расисти,ксенофоби и т.н....
  Трябва да се знае,че всяко поругаване на символите на България и нейните герои (особено ако е направено публично) трябва да бъде наказано.
  Прочетох статията към която бе линка ти и допълнително се възмутих.
  Циганите масово вадят по селата мраморни плочи и ги продават. След шлайфане имената на покойника изчезват и може плочата да се продаде за друг нуждаещ се.
  По селата старците живеят като партизани. Залостили са се и не смеят по тъмно да излезнат. Циганите разбиват и рушат къщи и продават материалите. Обират на хората лозята и после минават по селата и продават евтино грозде...
  Никой не може да ме упрекне в нетолерантност. Аз ходя на работа и плащам данъци.Част от данъците ходят за тези цигани. Тока им плащаме,детски им плащаме. От тях се иска само да станат хора

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 96. 96
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 97. 97 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Българската образователна система от години и тихомълком прилага безпощадна сегрегация спрямо децата на ромите. Моделът на перфидната ни, т.нар. етническа толерантност крие като най-съкровена тайна историята за "мъртвите" ромски души. С тях се пълнят училищни дневници. Единствената цел на този заговор е всяка година на 1 януари от бюджета да бъдат издоени предварително пресметнатите делегирани пари."

  Това е така, но има и друго. В много населени места с по-малко жители, разчитат на бройката "ромски ученици", защото иначе закриват паралелки, училища... Омагьосан кръг.

  Крайно среден !
 98. 98 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#96] от "SorryLol":

  Не е така, ще отидат да учат в друго училище в Добрич! Но ще имат едно на умкакво може и какво не!

  Възпитанието е труден процес и понякога се налага изключване от училище.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 99. 99 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Историята с тримата мургавелковци силно ми напомня на някой анекдот на добрия войник Швейк.

 100. 100 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Колко по-лоши неща сме правили в училище, ако ни бяха наказвали така, сега щеше да има не данакоплатци и работодатели, а безработни.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK