Триумфът на задкулисието

Председателят на правната комисия Искра Фидосова (снимката е архивна).

© Георги Кожухаров

Председателят на правната комисия Искра Фидосова (снимката е архивна).Парламентарното мнозинство избра днес своята квота от двама юристи за Конституционния съд без да им бъде зададен нито един въпрос. А властта в лицето на председателката на правната комисия в парламента Искра Фидосова продължава да дразни мислещите хора и да заблуждава дипломатите, наричайки такава процедура - прозрачен избор.


Прозрачност щеше да има, ако Фидосова или който и да е представител на ГЕРБ беше станал да обясни мотивите на управляващото мнозинство да предпочетат съдия Венета Марковска (номинирана от независими депутати, подкрепящи ГЕРБ), до днес зам-председател на Върховния административен съд, например пред съдия Татяна Върбанова от Върховния касационен съд (предложена от левицата).


Да се чуе ясно обяснение на простия казус: Върбанова е с безупречна репутация, професионална и житейска. За Марковска дори и Европейската комисия каза (и то два пъти за два дни по повод спестените й въпроси), че трябва "да се направят проверки на обвинения в корупция, конфликт на интереси и търговия с влияние" (изнесените за нея факти в журналистическо разследване още през 2010 г. не само не бяха опровергани, дори от Марковска, а самата тя  няколко пъти ги коментира абсолютно противоречиво).
Така България стана държава, в която спазването на конституцията ще бъде надзиравано от юрист с диплома по право от полицейска школа (Анастас Анастасов) и от уличен в употреба на влияние за лични цели магистрат.

Какъв ли трябва да е залогът на това падение на властта дотам, че да не се притесни въобще "какво ще кажат хората"? Ами явно специфичен по вид и огромен по мащаб е залогът, щом трябва да остане таен... Договорките по върховете на властта са правени в мрака и тишината на задкулисието. Всъщност дори и да бяха зададени въпроси, отговорите щяха да бъдат формални и нямаше да имат значение за крайния резултат в този избор, за който през последните дни беше публична тайна, че е предопределен, а комбинацията от гласове в полза на Марковска (ГЕРБ ДПС и "независими" депутати плюс малко БСП) е впечатляваща. 


Няколко часа след случилото се в парламента Европейската комисия реагира отново  и още по-остро, като предупреди, че може да изготви нов междинен мониторингон доклад за България (официално такъв е насрочен за края на 2013 ). Може би народните представители ще пропуснат и този факт, както си спестиха да коментират вчерашния сигнал на Брюксел по повод неразгледаните сигнали за Марковска.

Днешната нагла демонстрация в стил "ще правим каквото си искаме" е повод за много повече от морално възмущение. Тя е знак за опасност пред самата държавност: непукизмът на властта ни дава да разберем, че тя няма да има  скрупули по пътя  към своите цели, а – да не забравяме, че основната е да удържи позициите си.


Бог да е на помощ на държава и общество, в която е възможно потресаващото безочие, показано днес в парламента й.


Ако бях сигурна, че няма да бъда разкарвана по съдилища, щях да напиша вместо задкулисие просто мафия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Каква прозрачност, когато Фидоска е на предна линия? От нея нищо не се вижда!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  По отношение на задкулисието - допускам, че може да има сделка между ГЕРБ и бившия главен прокурор, номиниран от президента за конституционен съдия. Има достатъчно поводи за намеса на прокуратурата към управленски решения и намеси (пример - митническата проверка на една бирена фабрика, за която се обажда премиерът да бъде осуетена), ала нищо не се случва - явно неслучайно. А другите - послушковци, така че статуквото да се задържи. Критиките на ЕК и гражданите - кучета ги яли.

 3. 3 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1610 Любопитно

  Петя, това с дипломата по право от полицейска школа доста ме озадачи. Нима е възможно да няма изискване за минимален ценз, което да изключва псевдоюристите? Уви, подозирам отговора.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 4. 4 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 845 Неутрално

  "а комбинацията от гласове в полза на Марковска (ГЕРБ, БСП, ДПС и независими депутати) е впечатляваща."

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 5. 5 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Безотговорни хора, хора, действащи напук и на инат. То и баш шефът им многократно се канеше (и сигурно е действал така понякога) да работи по този идиотски начин.

 6. 6 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 845 Неутрално

  [quote#3:"Мария"] Нима е възможно да няма изискване за минимален ценз, което да изключва псевдоюристите [/quote]

  за конституционен съд си говорим... ко пречи да набутаме фуражки и безпринципни далавераджии там?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 7. 7 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Гневно

  Направо си е МАФИЯ.Всичките празни приказки на милиционерите против съдебната власт , намериха достоен отговор в номинациите им - все хора със спорна биография и минало.Нямам думи да изразя погнусата си от тези хора.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 8. 8 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Заради мъжът, с който плевенската другарка Марковска живее, Георги Георгиев, са уволнени няколко полицаи затова, че са го хванали да кара колата си пиян.

  Какво представлява въпросната тетка може да види във следното видео: http://kanal3.bg/?v=9750

  И тук : http://kanal3.bg/?v=9795

  Абсолютно корумпирана съдийка. Мъжът, с който живее на семейни начала, Георги Георгиев е получил като дарения един куп имоти от абсолютно непознати хора из цяла България. По този начин на двамата не се налага да обясняват откъде имат парите. А парите са от нейната дейност като " съдия " . Изключително близка на милиционерите-заедно си правят непрекъснато услуги и се закрилят един други. Много близка с двама от заместник-министрите на Цецо Крадецо.

  Типично Герберско назначение. Тотално корумпирана, послушна и зависима-идеална, за да бъде назначена от ГЕРБ.

  Най-интересен е въпроса защо комунистите, които в лицето на Янаки Стоилов яростно атакуваха другарката Марковска изведнъж не само млъкнаха, но и половината от тях гласуваха за нея. Отговорът е ясен-тя тотално корумпирана, а следователно послушна и ще изпълнява, каквото и заповяда този, който е на власт. Ясно, е че те са си направили сметката, ако дойдат на власт ще им бъде много лесно да я накарат да прави, каквото и кажат все пак компроматите срещу нея могат да бъдат намерени даже и във вестниците:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/06/04/912087_semeistvo_i_priiateli/


  Очаквам всички Гербери, които обясняваха как всички съдии са престъпници и защитаваха Цецо Крадецо в атаките му срещу съдиите сега да ни обяснят как така изведнъж същият този главен милиционер на Република България изведнъж започна да защитава корумпираната съдийка в казуса срещу редовите полицаи?


  Хайде искам да чуя любителите на Полицията как защитават съдийката и нападат полицаите:

  http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-news198832.html

  Това е " новият " морал. Гарантирано от ГЕРБ. 9. 9 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Да се позволи Европейски съд да бъде първоинстанционен за български граждани.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 10. 10 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 495 Неутрално

  За жалост голяма част от хората ще гласуват с носталгия за миналото....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 11. 11 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако бях сигурна, че няма да бъда разкарвана по съдилища, щях да напиша вместо задкулисие просто мафия.
  .........
  Добре казано!
  Следващият ход ще бъде направен от Брюксел.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1085 Весело

  След 1990 год. всички възлови места в държавата са заплювани,за определени хора.Дебатите в мрежите и медийте са един вид кастинг.Това е.Другото е мухоловка за гладни мухи.

  Ръй! Ръй!
 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3088 Неутрално

  Госпожо Владимирова, брилянтно! Поклон! Исках аз да кажа това.

 15. 15 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мария":


  [quote#3:"Мария"]Петя, това с дипломата по право от полицейска школа доста ме озадачи. Нима е възможно да няма изискване за минимален ценз, което да изключва псевдоюристите? [/quote]


  Ми, че то си има изискване: Който не е от Магнаурската Милиционерска Школа в Симеоново не го назначават никъде и духа супата. Който иска да прогресира в тази държава трябва да е учил там. 16. 16 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Буди недоумение факта, че както в страната, така и по различни форуми, има доста хорица, които не могат или не искат да прозрат дебелоочието и наглостта на ГЕРБ. Това нещо ще ни излезе или ще ни го изкарат през носа, ако не го разберем.

 17. 17 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 733 Разстроено

  Триумфът за съжаление предстои, при избора на нов Главен!

 18. 18 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 472 Неутрално


  Браво на Петя! Особено ми допадна последното изречение.
  Питам всички български депутати:
  1. Защо се пренебрегва информацията, че има наказателно производство срещу полицаите във връзка със случая, описан в сигнала (Георги Георгиев)? Защо никой не провери какви факти поддържа за установени обвинението?

  2. Защо се игнорира фактът, че министърът Цветан Цветанов публично е заявил в интервю, че Венета Марковска е била на разговор при него във връзка с това лице (Георги Георгиев, участник в проблемната полицейска проверка), с което живеела на съпружески начала?

  3. Защо се подминава известното обстоятелство, че полицаите първо са били скоропостижно уволнени, а след огласяването на случая - "върнати" обратно от ЦвЦв?

  При наличието на обективна и лесно проверяема информация се налага простият въпрос: кой от двамата е излъгал - Цветанов или Марковска? Отговорът му е от компетентността на НС, защото депутатите могат да задават въпроси, могат да правят проверки.

  Това, което не могат (от гледна точка на елементарното разбиране за морала като такъв), но направиха без да ги е срам днес, е да се направят, че няма такава информация и да я игнорират напълно.
  Непукизъм, безочие, чувство за абсолютна недосегаемост - ето ги основните характеристики на нашите Гочоолу, Дочоолу и пр. Те са живи, по-живи от автора си едва ли не.
  Изпитвам омерзение!

  И се включвам в онези 40% българи, мечтаещи децата им да не живеят в България. Но първо ще отведа детето в НС, за да види героите на Алеко. След това кротко ще й обясня, че никога няма да забравя днешния ден, когато ми връчи първото си стихотворение и че нищо не може да замени усещането от радостта на личния контакт с любимите хора, но че ще си наложа да понеса дистанционната комуникация с нея в името на това да знае какво е нормалността; да знае не само от книгите, а от живия живот; и да живее нормално, а не като нас.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Петя Владимирова е сред малцината, които могат да се нарекат журналисти. Тази, иначе дребничка на ръст дама, не могат никога да я стигнат по достойнство и кураж "исполини" като Бареков, например... За съжаление, последният има трибуна, от която може да облъчва с манипулативния си слугинаж цялото народонаселение, голяма част от което пък въобще няма достъп до интернет, за да прочете статиите на Петя. Тъжно!

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 22. 22 Профил на Sonata Arctica
  Sonata Arctica
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Чудя се докъде може да стигнат в абсолютната си наглост и безочие и колко още ниско могат да паднат...
  За съжаление мисля, че вече и изборите няма да решат проблема - какъв е проблемът да подмениш един вот в своя полза, след като цялата власт е в ръцете ти? Едно време на това му викахме тоталитаризъм.

 23. 23 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 909 Любопитно

  До коментар [#17] от "ku4e":
  [quote#17:"ku4e"]Триумфът за съжаление предстои, при избора на нов Главен! [/quote]

  Цацаров?!

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 24. 24 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Петя, много точни и правилни думи!
  Даже се чудя, че си имала смелостта и си ги написала!
  Милиционерите от магнаурската школа са особено злопаметни!

  "Бог да е на помощ на държава и общество, в която е възможно потресаващото безочие, показано днес в парламента й."

  Заслужаваш само уважение за доблестната гражданска и журналистическа позиция! Извинявай, че е на ти, но за мен това е признание към човек, който мисли като мен...
  Приеми го като комплимент!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 25. 25 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 610 Неутрално

  ЗАДКУЛИСИЕТО?! А как Ви звучи МАФИОТИЗИРАНЕТО ? А синонимите са :
  " думи, различни по звуков състав, но еднакви по значение".
  Дали тези (разбирай върхушката на ГЕРБ но не като партийно формирование ,а като съзаклятници) не ни предлага синоним ,като форма за добруване в обществото?А не сме ли склонни да приемем тази форма?Може би не съм далеч от истината след като толкова голямо доверие им даваме.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 26. 26 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1134 Разстроено

  До коментар [#4] от "nckdck":
  [quote#4:"nckdck"] "а комбинацията от гласове в полза на Марковска (ГЕРБ, БСП, ДПС и независими депутати) е впечатляваща." [/quote] Сухи тренировки за новата тройна коалиция.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 27. 27 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 909 Неутрално

  На сайта на КС може да видите всички настоящи и бивши конституционни съдии. Със сигурност сред тях има такива, които не харесвате, тъй като са избрани или назначени от парламентарни мнозинства или президенти, които мразите. Но, ако видите биографичните им справки, няма как да не признаете, че по-посредствени в професионално отношение от Анастасов и Марковска няма! Откакто обаче, ГЕРБ са на власт не остана незасегната от профанизиране територия...

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 28. 28 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 458 Разстроено
 29. 29 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Триумфът на задкулисието"

  Ние сме си виновни!
  Статията би трябвало да се казва-"Триумфът на волята"!
  Може би след няколко месеци... А дано!
  Волята на един народ!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 30. Показателно е,че и един минус няма до тук,да не би гражданското общество да се е събудило или милиционерите още спят...?

  Боли ме от овчедушието на хората...
 31. 31 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Много прилича на Гърция 1981 -2011 г ПАСОК цоцане.
  "упражняване на професията "представител на народа."
  "Омразните" дългове се признават само в диктатурите от Третия свят и в комунистическия свят
  Големият обир на Гърция 1981-2011
  http://attikanea.blogspot.com/2012/10/1981-2011.html

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 32. 32 Профил на MEMO
  MEMO
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Гади ми се вече!!! Как пък за 20+ години "демокрация" не се намериха хора с чест и доблест, кито да мечтаят и да се борят България да бъде изправена гордо на крака.

  Идват поредни избори и отново не виждам тези които да заслужат моя вот...

  Но отново ще гласувам, защото това е единствения момент, в който имам право на глас...

  Позор за всички нас...

  Добре че скоро отново си тръгвам и този път маи ще е за постоянно!

 33. 33 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Сашо Диков се гаври с депутата Дарин Матов обявил принадлежност към ГЕРБ:

  http://kanal3.bg/?v=9795

  Майката на другарката Марковска, Калица Димитрова, която е на 80 години е придобила един куп имоти само, защото е роднина, която по закон не подлежи на проверката за произхода на парите.

  Наистина " нов " морал от страна на ГЕРБ. Не знам колко трябва да ти е Коефициента на Интелегентност, за да продължаваш да бъдеш привърженик на ПП ГЕРБ? Отрицателен предполагам.

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#2:"Читател"]По отношение на задкулисието - допускам, че може да има сделка между ГЕРБ и бившия главен прокурор, номиниран от президента за конституционен съдия.[/quote]

  Викате, че е Боце Гоцевщина.
  Пълна приемственост.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Нема такова животно НЕЗАВИСИМ съдия, адвокат, нотариус, прокурор с милиционерска ДИПЛОМА от академия МВР Симеоново. Всичките им випусници са зависими и знаят какво са подписали.
  Къде по света има такава измишльотина освен в СССР -РъФъ.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 36. 36 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#23] от "Славена":
  Не знам кой, важното е, че ще се реши на тъмно

 37. 37 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  [quote#3:"Мария"]Петя, това с дипломата по право от полицейска школа доста ме озадачи. Нима е възможно да няма изискване за минимален ценз, което да изключва псевдоюристите?[/quote]

  Мария ,не бъди озадачена и учудена!Закономерности са вече !
  Продукт/голем продукт/ на некакъв филиал на некакъв несъществуващ вече юридически факултет на некакъв незнаен ВУЗ кове законите у НС
  Също псевдоюрист продукт на същата милиционерска школа е шеф на българския Върховен административен съд.
  Върха на сладоледа е че продукт на същата милиционерска школа позната още като Магнаурска в момента е "механик-водач" на Министерския съвет на България.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 38. 38 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1085 Весело

  Следейки, мненита във мрежта,се оказва че всеки кандидат за определена длъжност в ВСС ,задължително се назначава по партиен принцип.Може и да е магаре стига да е послушно,да може да спи в фотьоил,и да може да говори глупости га ко питат за работодателите му.

  Ръй! Ръй!
 39. 39 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 458 Весело

  Но пък не може да не и се признае на Фидосова, че е последователна с начина си на подбиране на кадри:
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=652947&audio_id=71956
  нЕма мърдане !

 40. 40
  wnw04489661
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 41. 41
  mastikata
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42
  wnw04489661
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 43. 43 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Крайно време е Брюксел да изпрати "тройка" да наблюдава тук, на място случващото се в съдебната ни система. В интерес на гражданите на България, пък и на тези на съюза. Ясно е, че сами не можем да се изчистим от калта, не помията задушаваща ни вече 23 години.

 44. 44 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Весело

  Според мен още нищо не сме видели.Утре ще има едно кършене на пръсти и ред сълзи , ред сополи.Много ми е интересна позицията на президентството след тоя звучен ритник .Тиквата какво ще каже - днес му е празник , ама утре трябва да обясни какви ги вършат безделниците му в НС.Цирка тепърва започва.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 45. 45 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Е те тия двама нови конституционни съдии са депутатския подарък за днешния празник на механик-водача на МС.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 46. 46 Профил на diteament
  diteament
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Парламентарното мнозинство избра своята квота от двама юристи за Конституционния съд без тълкуване и анализиране на понятието "високи нравствени качества", съдържащо се в чл. 147, ал. 3 от Конституцията. Понятието "високи нравствени качества" е понятие на етиката, поради което морални трябва да бъдат и критериите при дефинирането му. Не може да бъде задача точно на това парламентарно мнозинство, а и не му е възможно точно то да развие цялата сложна, обемна и философски мотивирана система, определяща нравствените критерии и качества, които характеризират едно общество.
  Преценката за избор или назначаване, включително и за притежаването на високи нравствени качества принадлежи на органа, оправомощен да я прави. Тя не подлежи на контрол, защото е лична и суверенна. Личностната преценка за професионалните и нравствените качества е единствено право и отговорност на избиращия, респективно назначаващия орган. Създавайки такава уредба, конституционният законодател очевидно погрешно презумира, че наличието на високи нравствени качества се гарантира от високото положение на избиращия (назначаващия) орган, който заема върхово място в съответната йерархия на трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна. Наличието на високи нравствени качества на избиращия (назначаващия) орган, който заема върхово място в съответната йерархия на трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна не следва да се презумира, а да подлежи на доказване на общо основание. Само ако наличието на високи нравствени качества на избиращия (назначаващия) орган е доказан, то и отговорността им за избора на съдии в Конституционния съд на юристи с високи професионални и нравствени качества е ангажиран.

 47. 47 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Разстроено

  Следващото усилие в същата тази посока ще направи бившия комсомолски секретар от Неврокоп ,който не може да е мъж на жена си ,ама стана баща на нацията.
  Щото забравил вече ,че недобръснатия главен обвинител е човека на Гоце и вече станал толку негов човек та ще го намести до Анастасов и Марковска у КС.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Весело

  Като знам с какво сърчице е президента най вероятно няма да се върне в близкият месец от Лаос.Може даже да поиска гражданство.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 50. 50 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  От известно време, Фидосова се държи абсолютно арогантно и отвратително! Получава се пълно припокриване между поведение и външен вид!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 51. 51 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#1:"Къти"]Каква прозрачност, когато Фидоска е на предна линия? От нея нищо не се вижда! [/quote]
  Не си прав, точно с тази цел са използвали архивна снимка, когато въпросната госпожа Искренова (това е фамилията на ИФ) е доста вталена за да може да прозира около нея.

 52. 52 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Силна, много силна статия.
  Браво на авторката! За смелостта да каже истината в публичното пространство, а именно: "Днешната нагла демонстрация е... знак за опасност пред самата държавност: непукизмът на властта ни дава да разберем, че тя няма да има скрупули по пътя към своите цели".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4720 Гневно

  Последното изречение от статията на Петя е обобщаващо:

  "Бог да е на помощ на държава и общество, в която е възможно потресаващото безочие, показано днес в парламента й."

  Браво, Петя! И Бог да пази България!

 55. 55 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Поредният позорен акт на българския парламент. Честито гербаджии: наредихте се гордо до дедо Мони, Серго и Доган по безпринципност и гьонсуратлък.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Поздравявам Петя Владимирова за изключително качествената журналистика, последователна и принципна позиция, която тя застъпва по отношение на съдебната ни система! Нещо, уви, все по-рядко срещано. Статиите и трябва да влезат в учебниците.

 58. "Прозрачност щеше да има, ако Фидосова или който и да е представител на ГЕРБ беше станал да обясни мотивите на управляващото мнозинство да предпочетат съдия Венета Марковска (номинирана от независими депутати, подкрепящи ГЕРБ), до днес зам-председател на Върховния административен съд, например пред съдия Татяна Върбанова от Върховния касационен съд (предложена от левицата)."

  Петя, трябваше още когато се обявиха номинациите, журналистите да си бяхте направили труда да публикувате по няколко съдебни акта на Върбанова, Марковска и Анастасов, за да стане безпощадно ясно какъв е капацитетът на всеки от тях като съдия и има ли нещо общо той с критериите на депутатите при избора. Доста забавно щеше да бъде, повярвайте ми!

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 59. 59 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#53] от "волтер":

  И аз съм и голям фен.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 60. 60 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Бог да е на помощ на държава и общество, в която е възможно потресаващото безочие, показано днес в парламента й."
  Ще си позволя да допълня списъка:
  2.Съд
  3.Прокуратура
  4.Полиция
  5.Община
  6..................
  7..................
  И там е толкова безочно,даже и повече!

 61. 61 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  До коментар [#39] от "IronHead":

  Ваньо Танов към Фидоска (от твоя линк): Е, хубаво, ама защо не вземете да предложите един път един човек, който да може да свърши работа?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 62. 62 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 710 Неутрално

  "Искра Фидосова продължава да дразни мислещите хора и да заблуждава дипломатите"

  Само до тук стигнах. Много добре знам кои са "мислещите хора" и кой черни България пред дипломатите...

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 63. 63 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Властта може да си позволи да се държи толкова нагло, когато знае, че няма коректив. Корективът би трябвало да е гражданското общество. Така че в случая и ние не сме по-малко виновни.

 64. 64 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#62] от "Karla Hanneman":


  [quote#62:"Karla Hanneman"]"Искра Фидосова продължава да дразни мислещите хора и да заблуждава дипломатите"

  Само до тук стигнах. Много добре знам кои са "мислещите хора" и кой черни България пред дипломатите...[/quote]

  Така е и аз мисля, че това е манипулация, всички честни българи знаят, че мислещите хора в България, са г-жа Фидосова, г-н Цветанов, д-р Борисов, г-н Лъчо Иванов, те знаят най-добре какво е в интерес на Републиката и го правят безкористно и самопожертвователно!

 65. 65 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#60:"renegat"]Бог да е на помощ на държава и общество, в която е възможно потресаващото безочие, показано днес в парламента й.[/quote]

  Май това ни остана - да се надяваме Господ да ни помогне. Но като чуя думата Господ и се сещам за една нелоша българска поговорка.

 66. 66 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Скандален избор. И нещо повече - позорен за България.
  Народ който може да търпи подобни гаври с него не заслужава нищо!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 67. 67 Профил на diteament
  diteament
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Прозрачност в България?...Това е пълен абсурд.
  Красимир Велчев изтъкна впечатляващата, по думите му, биография на "обществената личност" Анастас Анастасов. Каза, че вече бившият председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред е изградил онези качества, които са необходими, за да служи на закона и обществото. "Анастас Анастасов е достойна личност, която ще бъде гарант на демократичните ценности, залегнали в Конституцията. Той успешно ще изпълни новата си мисия", заключи Красимир Велчев. С тези си думи Красимир Велчев ме подсети, че Анастасов е съдия от 1996 год. до избирането му за депутат. Междувременно участва в основаването на политическата партия в Ямбол, поне така ни беше представен от ГЕРБ, като кандидат депутат.
  А какво е записано тук - http://www.constcourt.bg/....Конституцинният съд би се самоотрекъл, ако решава делата по политически, а не строго юридически съображения....
  "Отменените части на закона за конфискация го правят неприложим. Да припомним, че водеща фигура при писането на този закон беше господин Анастас Анастасов, зам.-председател на НС, който сега е предложен от ГЕРБ за член на КС и като единствен кандидат на ГЕРБ от парламента, със сигурност ще бъде избран. Анастасов е завършил академията в МВР, бил е съдия в Ямбол. Този закон може да му го пишем към активите. Неговото име ще се нареди в КС до такива светила като например проф. Емилия Друмева, бивши председатели на върховни съдилища и т.н. Това е капацитетът на управляващите, това е тяхната резервна скамейка, тук няма нищо лично, тук има само факти", заяви Тодор Коларов, бивш председател на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.
  Независимият депутат Дарин Матов пък говори за друга "впечатляваща биография" – тази на съдия Венета Марковска. Изтъкна, че тя има 38 години и 2 месеца юридически стаж, минала е през всички нива в съдебната система. Добави, че през целия период е разглеждала всякакви по вид спорове и навсякъде е показала висок професионализъм.

 68. 68 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Петя Владимирова ++++++++

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 69. 69 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Страхотен материал и за съжаление ужасно смущаващ.
  Май най-доброто оу управлението на ГЕРБ ше останат магистралите и увеличението на максималната скорост, за да може човек да кара достатъчно бързо, за да не усеща вонята от всичко, до което Герберската паплач се е докоснала...

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Права е Кунева, когато говвори за политически картел! Браво на Петя! Все още има журналисти!

 72. 72 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След като главният прокурор БВ свърши нула работа, кой ще е новоизбрания и как да му измерим приноса - 2-3 пъти по нула.

 73. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#62:"Karla Hanneman"] Много добре знам кои са "мислещите хора" и кой черни България пред дипломатите... [/quote]
  Всички знаем.Калинките на Тиквата.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 74 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Само като се каже, че една е предложена от бесепарите, мога да кажа, че няма да върши работа за народа, ще върши работа на Партията, която би я пратила като конституционен съдия!!!

  Нали помните кой отхвърли нефелния костов закон за лустрацията???? Съдиите-комунета в Конц.съда!!!!

  Долу червената съдийска мафия!! Долу червените мирославки, некадърни безобразници!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 75. 75 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#72] от "sgasharov":

  да не забравяме, че Велчев беше избран за Главен Прокурор без нито един ден стаж като прокурор....съответно на Плевнелиев далече не му прави чест да го предлага за конституционен съдия...ама явно и президента рано рано е почнал да изпада в зависимости...или пък изобщо не е излизал от тях...

 76. 76 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Любопитно

  [quote#62:"Karla Hanneman"]и кой черни България пред дипломатите... [/quote]
  Карлита , я сподели кой очерни официоза на ГРОБ ,в-к Монитор, пред амбасата на Германия.Я кажи да чуем и ние.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 77. 77 Профил на diteament
  diteament
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Триумфът на задкулисието от Петя Владимирова
  Триумфът на невежествота, глупостта и на материята -
  май­сторска изработка от фотограф Георги Кожухаров.
  Тези жалки злощастници, надменни като фараони, са абсолютно безсилни, с незначи­телна свобода на волята и право на избор, ­способни да унищожат и ликвидират каквото и да било, но не­способни да създадат дори прашинка камо ли работеща държава.

  "Материята не възник­ва и не изчезва - материята се реализира в многообразни форми."
  Искра Фидосова

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Гневно

  Днешната нагла демонстрация в стил "ще правим каквото си искаме" е повод за много повече от морално възмущение. Тя е знак за опасност пред самата държавност: непукизмът на властта ни дава да разберем, че тя няма да има скрупули по пътя към своите цели" - ПЪЛНА КОЧИНА!!!
  Трагичното е че мафията се е настанила в Парламента, демек официално си има и държава! Поради това само да се надяваме че ЕК и ЕП ше засилят натиска и санкциите пртив БГ прасурсите! Пой по каската, докато не омекне! Колкото повече квичат, толкова повече, значи все пак ги и боли!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 80. 80 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#79] от "B52":

  Ти какво искаш, комуне? Да се дискутира в парламента дали червената съдийка е по-добра?

  Няма как да стане!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 81. 81 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 740 Гневно

  Това е само върха на айсберга!!!Нагла сган влезе в парламента, а още по-лошо е, че продажници ще гласуват за тях.Отново!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 82. 82 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4720 Гневно

  Шенген, а? Това е една от основните причини, подари която НЕ трябва да ни приемат в Шенген! Това остана май единсвеният начин за натиск от ЕС!

  "Дневник", не може ли поне за такива статии да въведете настроение "Бясно"? Бесен съм, а не гневен!

 83. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  На матряла не са му останали никакви защитни механизми. Може да протестира на Орлов мост за всяка посрана клечка, но когато хунтата Борисов извършва грандиозни мерзости и бетонира свинщините си в бъдещето, тогава никой не се обажда. От 1997 насам явно прекалено много мислещи българи са напуснали и днес няма кой да изрита бандитите от властта. Затова остава само надеждата Бог да пази България.

 84. 84 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Любопитно

  [quote#80:"Курт Деликуртев"]Ти какво искаш, комуне? Да се дискутира в парламента дали червената съдийка е по-добра? [/quote]
  Класически прийом на пост-комунистически чугун е да обижда когато няма смислени аргументи.
  Ако не си разбрал от престоя ти в Баден Вюртенберг демокрацията НЕ Е диктатура на мнозинството - нещо непонятно за деформирани и промити акъли като твоя! Няма глупави въпроси и тези които получават заплатите си от данъкоплатците са ЗАДЪЛЖЕНИ да се отчитат и обясняват дейсвията си!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 85. 85 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 845 Весело

  [quote#80:"Курт Деликуртев"] Няма как да стане!!! [/quote]

  !!!!!

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 86. 86 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Така България стана държава, в която спазването на конституцията ще бъде надзиравано от юрист с диплома по право от полицейска школа (Анастас Анастасов) и от уличен в употреба на влияние за лични цели магистрат."

  Милиционерокомунистическа е школата, не полицейска, който и да хванеш от "успелите българи" все там се е навъртал, престъпниците и те, това е държавата на шибаната комунистическа милиция. Вижте им агентурните имена - пълно е с някакви "Митета" и чворове всякакви, престъпността е пак тяхна, изкуствено създадена - всеки престъпник в България, който не краде гащи от въжетата, е свързан с ДС и милицията. Тия, които газят безнаказано хора по улиците, и даже не ги съдят, също. Какво стана с прокурорският син и другият състезател - убийците на момчето и момичето, които си вървяха по тротоара и бяха убити от комунистическоченгесарските маймуни, на столичния булевард "България" през... септември 2011 година? Година и два месеца минаха, пълно затъмнение, ни съд, ни нищо. Жалка история... Съд ли? Правосъдие ли? Сган комунистическа...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 87. 87 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кви инвестиции, ква икономика, ей я новината на същия тоя "Дневник" от 16 ноември 2011: "Син на прокурор е обвинен за катастрофата на бул. "България" в София": http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/16/1205309_sin_na_prokuror_e_obvinen_za_katastrofata_na_bul/

  Нещо да има? Нищо...

  В нашата страна те претрепват на улицата ченгесарите и си отиват. Ние си говорим за икономика... Не се ли вдигнем, така ще е - ще почнат да ни трепят и по къщите ни.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 88. 88 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Новото ОФ какво искате?

  Гласува си Парламента, не е избрана предложената от левицата/бивши комунета кандидатка, вдигате врява до Бога!!

  Нали демокрацията се решава според мнозинството? Ко рИвете тогава?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#67:"diteament"]Анастас Анастасов е достойна личност[/quote]
  Ако е наистина "достойна личност" ще се извини на българския народ че го е излъгал и е бил съдия без диплома и образование на юрист.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 91. 91 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Горко и на България!!!
  Някой хора тук се шегуват,но положението на страната ни в момента е ужасяващо.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 711 Неутрално

  [quote#91:"saseff"]Горко и на България!!! [/quote]

  ако те слуша човек ще мисли ,че сме под съветско робство....

  пич събуди се , не може цял ден да плачиш и да охкаш... колкото твои поста мерна са от този вид .. ах , ох , мила майко , край , загинах ....

  пусни си CNN и виж как се чувстват американците след войната с времето...... аман от вечни мрънкачи....
  Ясно е че на Петенцето нещо не и е харесало в избора и тя е трябвало да си напише одата на скръбта...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 94. 94
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 95. 95 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#90] от "RED MAFIA":
  Имаше един кандидат-кмет без диплома, и лайняните медии така го подгониха, че избяга чак в Нова Зеландия.
  Но този е милиционер, и кафяво оцветените медии мълчат и тръпнат пред свещенната личност на червената милиционерщина.

 96. 96 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#94] от "too_many":
  Да не би да искаш да кажеш, че Бойко не знае?

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  "..Какъв ли трябва да е залогът на това падение на властта дотам, че да не се притесни въобще "какво ще кажат хората"? Ами явно специфичен по вид и огромен по мащаб е залогът, щом трябва да остане таен... Договорките по върховете на властта са правени в мрака и тишината на задкулисието..."

  Тези действия на ГЕРБ са особенно силно критикувани от Брюксел, защото зависимостта на хората стоящи на такива високи места в съдебната система е от голямо значение за безпристрастността на цялата съдбна система.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  [quote#94:"too_many"]браво , велика мисъл ...От коя кочина ти я спуснаха...ти чуваш ли се как разсъждаваш , циганин с втори клас не би бил такъв тъпанар с подобна елементарна логика..[/quote]
  Освен обиди, в написаното от теб не виждам нищо друго. Къде са ти доводите и фактите според които разсъждаваш така?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Любопитно

  [quote#88:"Курт Деликуртев"]Нали демокрацията се решава според мнозинството? Ко рИвете тогава?[/quote]
  Толкова си дефрмиран че не си състояние да разбереш основни принципи на демократичното общество, като примерно отчетност, нуждата от аргументиране на позиции и постъпки, опазване на ПРАВАТА на малциството (каквото и да е то).
  Не се съмнявам че си бил отличник и по Диамат и по История на БКП/КПСС навремето, а сега олицетворение на криворазбрана "демокрация"!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 100. 100 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#98] от "Храбър":

  и къде виждаш кочина пич , и ако някъде все пак прилича на кочина дали отговорността за това е само и единствено на един човек...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK