Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© ReutersВ нощта след изборната победа на 6 ноември президентът Барак Обама произнесе слово в конгресен център в Чикаго. В нея най-грабващата вниманието фраза е "Най-доброто тепърва предстои" и тя се превърна в заглавие на много водещи издания по света. Специалисти коментираха, че в текста на прекъсваната над 20 пъти от аплодисменти реч се усеща нещо от духа на времената на президента Джон Кенеди. Предлагаме ви победното слово на Барак Обама:


Благодаря ви. Благодаря ви много. Тази нощ, повече от 200 години след като бившата колония извоюва правото да определя сама бъдещето си, продължаваме със задачата да усъвършенстваме нашия съюз. Той продължава напред благодарение на вас. Продължава напред, защото затвърдихте духа, триумфирал над войната и депресията; духът, издигнал тази страна от дълбините на отчаянието до висотите на надеждата; вярата, че макар всеки от нас да преследва личните си мечти, всички ние сме американско семейство и се възвисяваме или проваляме заедно като една нация и като един народ.


Тази нощ, на тези избори, вие, американският народ, ни напомнихте, че макар пътят ни да беше труден, макар да беше дълъг, се стегнахме, борихме се и сега знаем в сърцата си, че за Съединените американски щати най-доброто тепърва предстои. Искам да благодаря на всеки американец, който участва в тези избори, независимо дали сте гласували за пръв път или сте чакали дълго на опашка. Независимо дали сте обикаляли по адресите на избирателите или сте били на телефоните да ги агитирате. Независимо дали сте държали плакат с Обама или с Ромни, гласът ви беше чут и всеки от вас има значение. Току що разговарях с губернатора Ромни и поздравих него и Пол Райън за борбената кампания.
Може да сме се борили яростно, но това е само, защото дълбоко обичаме страната си и се вълнуваме за бъдещето й. От Джордж и Ленор до техния син Мит - семейство Ромни избра да се отблагодари на Америка със служба на обществото и това е посланието, което почитаме и аплодираме тази вечер. В следващите седмици ще седнем с губернатора Ромни да разговаряме за това как да работим по-добре за напредъка на тази страна.


Искам да благодаря на моя приятел и партньор през последните четири години. Щастливият воин на Америка, най-добрите вицепрезидент, на който някой би могъл да се надява, Джо Байдън.


И нямаше да съм човекът, който съм днес, без жената, която се съгласи да се омъжи за мен преди 20 години. Ще го кажа пред всички: Мишел, никога не съм те обичал повече. Никога не съм бил по-горд да гледам как и Америка се влюби в теб като Първата дама на нацията.


Саша и Малия, пред очите ни ви ставате две силни, умни, красиви, млади жени - също като майка си. Толкова се гордея с вас, момичета.... но мисля, че едно куче в къщата стига.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Обръщам се към най-добрият предизборен щаб и доброволци в историята на политиката...Най-добрите. Най-добрите в историята. Някои от вас са тук за пръв път, някои са с мен от самото начало. Но всички сме семейство. Няма значение какво ще правите или къде ще отидете, винаги ще носите спомените за историята, която написахме заедно и до края на дните си ще се радвате на почитта на един благодарен президент. Благодаря ви, че вярвахте до края, през всички трудности. Вдъхновявахте ме по целия път и винаги ще ви бъда благодарен за всичко, което сторихте и за невероятната работа, която свършихте.


Знам, че понякога политическите кампании изглеждат дребнави и дори гадни. Това дава доста храна на циниците, които казват, че политиката не е нищо повече от състезание между егото на различни хора и територия на специални интереси. Но ако имате някога шанс да разговаряте с хората, които идваха на митингите ни и в спортните зали, или видите хората, които по нощите работеха в предизборния офис в някоя малка община далеч от дома, ще откриете нещо друго.


Ще чуете решителност в гласа на млад организатор, който се е преборил да влезе в колеж и иска всяко дете да има същата възможност. Ще чуете гордостта в гласа на доброволец, обикалящ от врата на врата, защото брат му най-после е получил работа, когато местният автомобилен завод е назначил още една смяна работници. Ще чуете дълбокия патриотизъм в гласа на съпругата на военен, която до късно вечер работи на телефоните на кампанията, за да помогне всеки, който се сражава за тази страна, да не се налага като се прибере у дома да се бори за работа или покрив над главата.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Ето защо го правим. Такава може да е политиката. Затова изборите имат смисъл. Не е дребнаво, огромно е. Важно е.


Демокрацията в една страна с 300 милиона души може да бъде нещо кресливо, хаотично и объркано. Ние си знаем. Всеки от нас има дълбоки убеждения. И когато преминаваме през трудни времена, когато взимаме големи решения за страната, няма как това да не нажежи страстите и да създаде объркване. Това няма да се промени след тази вечер и няма нужда да се променя. Нашите спорове са знак, че сме свободни. Никога не бива да забравяме, че в този момент в далечни държави хора рискуват живота си само заради възможността да спорят за важните неща, за възможността да пуснат бюлетини, както вие направихте днес.


Но въпреки всичките ни различия, повечето от нас носят надежда за бъдещето на Америка. Искаме децата ни да растат в страна, където да имат достъп до най-добрите училища и най-добрите учители. Страна, която отговаря на изискванията към един глобален лидер в технологиите, откритията и иновациите с всички работни места и нов бизнес, които следват от това. Искаме децата ни да живеят в една Америка, която не е затисната от дългове, която не е отслабена от неравенството, която не е застрашена от разрушителните сили на една затопляща се планета.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Искаме да предадем на бъдещите поколения една страна, която е стабилна, уважавана и почитана в света; една страна, защитавана от най-силната армия на света и най-добрите войски, които светът някога е познавал.


Но също така и страна, която с увереност продължава отвъд времената на война към времената на мир, основана на обещанието за свобода и достойнство за всяко човешко същество. Вярваме в щедрата Америка, в съчувстващата Америка, в толерантната Америка, открита за мечтите на една имигрантска дъщеря, учеща в нашите училища и полагаща клетва пред нашето знаме... В момчето от Южен Чикаго, за което животът не свършва на ъгъла на улицата. В детето на мебелист от Северна Каролина, което иска да стане лекар или учен, инженер или предприемач, дипломат или дори президент - това е бъдещето, на което се надяваме. Това е общата ни визия. Това е посоката, в която трябва да вървим - напред.


Днес може да се различаваме и да спорим яростно как да стигнем до тази Америка. Както е било и през тези повече от два века, напредъкът е съпроводен от провали и възходи. Движението не винаги е по права линия. Не винаги пътят е гладък. Само с признанието, че имаме общи надежди и мечти, няма да сложим край на парализата, да решим проблемите си или да си спестим упоритата работа за изграждане на консенсус и постигането на трудни компромиси, необходими за придвижването на тази страна напред. Но трябва да започнем от това, което ни сплотява. Икономиката ни се възстановява. Десетилетието на война приключва. Свърши и дългата предизборна кампания.


Независимо дали съм спечелил вашия глас, аз ви чух, поучих се от вас и вие ме направихте по-добър президент. С вашите съдби и вашите битки аз се завръщам в Белия дом решен и вдъхновен повече от всякога да се заема с работата, която трябва да се свърши и за бъдещето, което ни предстои.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Днес вие гласувахте да се работи, не за политиканстването.


Избрахте ни да се съсредоточим върху вашите работни места, не върху нашите. В следващите седмици и месеци предлагам и очаквам да работим с лидерите на двете партии за справяне с предизвикателствата, които можем да разрешим, единствено ако сме заедно: намаляване на дефицита, реформа на данъчния кодекс, ремонт на имиграционната система, освобождение от чуждестранния петрол. Имаме още много работа.


Това не означава, че вашата работа приключи. Ролята на гражданите в нашата демокрация не свършва с пускането на бюлетина. Америка никога не е била за това какво някой друг може да направи за нас. Тя е за това какво можем да направим всички заедно с усилна, понякога разочароваща, но необходима, работа за самоуправлението ни. Това е принципът, на който сме създадени като държава.


Тази страна е по-богата от която и да е друга, но не това ни прави богати. Имаме най-силната армия в историята, но не това ни прави силни. Светът ни завижда за нашите университети и култура, но те това кара светът да идва при нас. Това, което прави Америка изключителна, са връзките, които крепят заедно най-разноликата нация в света. Вярата, че имаме обща съдба, че тази страна функционира, единствено когато поемем някакви задължения един към друг и към бъдещите поколения. Свободата, за която толкова американци са се борили и загинали, върви с права, но и с отговорности. Сред тях са любовта, благотворителността, дългът и патриотизмът. Това прави Америка велика.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Изпълнен съм с надежда тази нощ, защото видях какво може да постига духът в Америка. Видях го в семейния бизнес, където собствениците по-скоро ще си намалят печалбата, отколкото да съкратят съседа, както и в работниците, които са готови да работят за по-малко, но колегата им да не си изгуби работата. Видях го във войниците, които се записват отново в армията, макар да са изгубили крайник, и в онези командоси, които тичат по стълбите в мрака и опасността, защото знаят, че могат да разчитат на приятеля зад тях, че ще им пази гърба. Видях го на бреговете на Ню Джърси и Ню Йорк, където лидери от всяка партия и етаж на властта загърбиха различията си, за да помогнат на селищата да се възстановят от разрухата на ужасната буря.


Видях го и онзи ден в Ментор, щата Охайо, където баща разказа историята на 8-годишната си дъщеря, чиято битка с левкемията е щяла да погълне всичко на семейството, ако не бяхме прокарали здравната реформа няколко месеца преди застрахователната компания да спре да покрива разходите. Имах възможност не само да поговоря с бащата, но и да видя невероятното му момиченце. И когато той разказа историята си на събралите се, всеки родител там се разплака, защото знаеше, че момиченцето можеше да е неговото дете.


Знам, че всеки американец би искал бъдещето да е толкова светло. Такива сме ние. Това е страната, която съм толкова горд да водя като ваш президент.


Тази нощ, въпреки всички трудности, през които сме преминали, въпреки всички разочарования от Вашингтон, никога не съм носил повече надежда за нашето бъдеще.


Никога не съм бил по-обнадежден за Америка. И ви моля да поддържате жива тази надежда. Не говоря за някакъв сляп оптимизъм, за надежда, която просто пренебрегва колко огромни са задачите ни и препятствията по пътя ни. Не говоря за някакъв мечтателен идеализъм като оправдание да си седим пасивно и да избягваме битките. Винаги съм вярвал, че надеждата, която ни прави силни, е тази, караща ни въпреки всички факти, да настояваме, че ни предстои нещо по-добро и трябва да се стремим към него, да работим, да се борим.


Победната реч на Обама: Най-доброто предстои

© Reuters


Америка, вярвам, че можем да градим върху прогреса, който сме постигнали, и да продължим да се борим за нови работни места, нови възможности, нова сигурност за средната класа. Вярвам, че можем да спазим обещанието на бащите-основатели - идеята, че ако искаш да работиш здраво, няма значение кой си, откъде идваш, как изглеждаш и какво обичаш. Няма значение дали си черен или бял, испански говорящ, азиатец или индианец, млад или стар, богат или беден, способен или инвалид, гей или хетеросексуален - можеш да го направиш тук, в Америка, ако искаш да опиташ.


Вярвам, че можем заедно да постигнем това бъдеще, защото не сме толкова разделени, колкото нашата политика ни кара да изглеждаме. Не сме толкова цинични, колкото политагитаторите. Ние сме по-велики от всичките ни лични амбиции, взети заедно, и сме нещо повече от сбор от червени и сини щати. Ние сме и винаги ще бъдем Съединените щати на Америка.


И заедно, с вашата и Божията щедрост, ще продължим нашето пътуване напред и ще напомняме на света какво е да живееш в най-великата страна на Земята.


Благодаря ти, Америка.


Бог да ви благослови.


Бог да благослови Съединените щати.


Преводът е на "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Блазе Ви. При нас най-доброто май е минало без да разберем.

 2. 2 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Жалко, че има право само на два мандат. За 5 мандата, с тези политики, можеше и да успее да свали безработицата до нормалните за САЩ нива.

  Governments never learn. Only people learn.
 3. 3 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Надъхваща реч. Жалко, че не ме бива в американския патриотизъм, че да и се насладя както трябва.

 4. 4 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Весело

  Дайте и изявлението на Натаняху!
  Да му видите физиниомията му и да чуете скърцащите му зъби.
  http://www.youtube.com/watch?v=zJ9UzCm_eDk

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 5. 5 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Най-доброто предстои
  ---
  катиться, катиться голубой вагон :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#3] от "patladjan_1991":

  Режи един лук на половин и си го търкай в очите

 7. 7 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#3] от "patladjan_1991":

  Така трябва наште да говорят, но патриотизъм в Бъгария не е на мода.

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 8. 8 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Най-доброто предстои"

  Дали?

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 9. 9 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#7] от "crowd founder":

  Затова са една от най-великите нации, защото вярват в собствените си сили. Защо на вълкът му е дебел врата ...

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Речта си заслужава да се гледа (а не просто да се чете)... Като изключим някои теми които са специфични само за Щатите, Обама каза неща които важат еднакво за всяка държава по света... особено за това че всеки трябва да има гражданска позиция и да участва в демократичния процес, както и това че демокрацията може да изглежда понякога дори хаотична, но правото на мнение и на глас е най-висока ценност.

  Tu Stultus Es
 12. 12 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Забележеителна личност е Барак Обама.

 13. 13 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Едва ли ги очаква по -добро от сега през следващият мандат на Обама , но какво да каже , истината ли , тя няма да се хареса на 90 % , а тя е стабилна рецесия в депресия . В САЩ полицията или джандармерията са закупили 140 000 крушма или 1 400 000 не помня точно , автомати .....фактически се готвят за протести ,за анархия и размирици по улиците на САЩ и в същото рвеме забраняват продажбата на оръжие !!!!? Тъй че САЩ я очакват интеренси времени и е голяма верятноста да се разпадне 4-5 части ....!!!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 14. 14 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#9] от "grand funk railroad":

  Всяка нация, която вярва в собствените си сили, е велика.
  Гледай филма Арго

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 15. 15 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#13] от "USSR":

  Ей вие червените от 50 години го предвиждате това разпадане на Щатите...

  Най-обичам да чета коментарите на разни болни мозъци Безплатно забавление

  Tu Stultus Es
 16. 16 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  До коментар [#10] от "appen 13":

  Какво очакваш от въздухари на заплата, чиито единствени заслуги са лизане на царски зад..к и повтаряне на кухи неолиберални лъжи?

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 17. 17 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Гледах цялата реч директно .Американофил съм по принцип, но от речта на Обама като махнем плявата , Америка е велика и пр. остава един див популизъм.За четири години натрупа 5 трл. дълг, колкото три мандата преди него като Буш води две войни.Хубаво прави здравна реформа, ама както каза Ромни 47% от американците не създават нищо , а са на социални.то хубаво, образование и пр. ама населението от черни , латиноси, и пр. сган расте ,бавно но стабилно. Америка се крепи на на самолетоносачи и на долара. За война напоследък не ги бива, а от емитираните държавни облигации 70% се изкупуват от Федералния резерв. Света вече не ги купува.Печатат и след това ги изкупуват. Това ще гръмне.
  С една дума, Обама е американски Оланд без контрол.

 18. 18 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  [quote#13:"USSR"]фактически се готвят за протести ,за анархия и размирици по улиците [/quote]
  Ти гледал си какво става из ЕС, испания?
  Какъв бой на демонстранти?
  При нас е същото като у америка. И тука са се подготвили за бой на обикновени хора без работа.

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 19. 19 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#15] от "the Onion":

  Еми аз първо не съм "червен", а второ това е Истината която няма да се хареса на 90% и ти си в тези 90 % на стадото ,а стадото също вярващоЕ през2004-2008 /ИМАШЕ И ТАКВИЗ И ДО 2010 г .../ в растежа на имотите и в светлото евопейско бъдеще . "

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 20. 20 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 468 Неутрално

  63% от американците, които не са завършили гимназия, са гласували за Обама. 80 процента от чернокожите, хората от латиноамерикански произход и
  представителите на други малцинства гласуваха за Обама и едва по-малко от 17 процента за Ромни.
  За Обама са гласували 55 процента от жените, 93
  процента от афроамериканците и 71 процента от хората от латиноамерикански и азиатски произход.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/11/blog-post_7761.html

 21. 21 Профил на malakar
  malakar
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#13] от "USSR":

  140 000 куршума и 1 400 000 автомата... абе тези американци са объркали нещо...

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3302 Весело

  Напълно съгласен с Обама!

  Веселбата тепърва започва!

 23. 23 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#20] от "grund":

  Това показва, че често малкограмотните, но интелигентни хора взимат по-правилни решения от училите, но природно тъпи!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 24. 24 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Клиширана популистка тъпня.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 25. 25 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 424 Неутрално

  [quote#20:"grund"]63% от американците, които не са завършили гимназия, са гласували за Обама. 80 процента от чернокожите, хората от латиноамерикански произход и
  представителите на други малцинства гласуваха за Обама и едва по-малко от 17 процента за Ромни.
  За Обама са гласували 55 процента от жените, 93
  процента от афроамериканците и 71 процента от хората от латиноамерикански и азиатски произход. [/quote]

  ............. с други думи мнозинството американци са си избрали новият-стар президент.

 26. 26 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  До коментар [#20] от "grund":

  обама 58,9 милиона гласове
  ромни 56,6 милиона гласове


  и погледни сега електоралните - обама 303, а ромни 206

  на това му се вика система та майката си трака

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 27. 27 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#17] от "1_bulgarin":

  Не знам дали си американофил, но е очевидно, че си нямаш никаква идея от САЩ

  Romanes eunt domus!
 28. 28 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Весело

  [quote#23:"др. Иванов"]Това показва, че често малкограмотните, но интелигентни хора [/quote]

  В наши дни, при задължителното образование за всички, такива просто няма. Навремето може и да е имало неграмотни, но умни хора, но сега неграмотност или малограмотност задължително е = ниска или нулева интелигентност. Виж, обратното - грамотен но тъп, си важи с пълна сила и ти си прекрасен пример за него.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 29. 29 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#20] от "grund":

  Избираш процентчета, които ти харесват, а? Няма да ти преча, но ако не спрат с фантазиите, консервите скоро няма да спечелят избори за президент.

  Romanes eunt domus!
 30. 30 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Изключителна реч.

  ЦЕННОСТИ.
  Това е, което прави тази страна да е примера за всички свободолюбиви и мислещи хора по света. Това е, и което им позволява често да успяват да поставят начело на държавата си правилния човек.

 31. 31 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#29] от "|":

  ама републиканците не могат да остават фантазиите, щото електоратът им иска такива фантазии


  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 32. 32 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  До коментар [#30] от "venci_kr":

  на тебе кой ти каза, че обама е правилният?
  тая реч?

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 33. 33 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#31] от "crowd founder":

  Проблемът е, че дори и лъжците вече са започнали да вЕрват на лъжите си.

  Romanes eunt domus!
 34. 34 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#19] от "USSR":

  Е, ти определено не си в стадото - явно имаш много точно инфо - щом знаеш точния брой на куршумите които са продадени в Щатите и че се "забранява продажбата на оръжие"... Евала пич, шапка ти свалям

  ха-ха-ха-хаха

  Tu Stultus Es
 35. 35 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#33] от "|":

  силно влияние на тий партито от миналите избори и републиканците съвсем не можаха да намерят правилния тон за тази кампания

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 36. 36 Профил на cash_dani
  cash_dani
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#11:"the Onion"]демокрацията може да изглежда понякога дори хаотична, но правото на мнение и на глас е най-висока ценност.[/quote]

  така е, жалко, че у нас ценностите се преобърнаха на 29029489584 градуса...

 37. 37 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#24] от "VеnRus 2008":

  Така е - пълна тъпня! Друго е нещо казано от Боко, или пък от гениалните Испански политици...

  Tu Stultus Es
 38. 38 Профил на cash_dani
  cash_dani
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#28:"VеnRus 2008"]грамотен но тъп[/quote]

  дълго си мислех, че това е само мое мнение, радвам се, че го споделяш....

 39. 39 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#18] от "crowd founder":

  Да да гледал съм какво става у нас в Европа и в Испания и снощи в Гърция /истинска война/ и в Португалия /там засега минава мирно / , но следващата година ще и Италия и Франция /а там става опасно / .... и ЕС пада в пропаста , но не стръмно а полегато .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 40. 40 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#21] от "malakar":

  - , слаб коментар !!! опитай пак , може и да се получи ,ако не ,пак ......... !!"

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 41. 41 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#38] от "cash_dani":


  До коментар [#28] от "VеnRus 2008":

  По правлно е да се казва , грамотен но простак , защото и грамотен и тъп са несъвестими , тъй Аз мисля че тъй е по правилно да се казва , но ,мога и да греша де !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 42. 42 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#14] от "crowd founder":

  Още тази седмица

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 43. 43 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#34] от "the Onion":

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 44. 44 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Приходи ми се до тоалетната от вълнение!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 45. 45 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Грандиозни речи и мижави постижения.През втория мандат по скоро ще повярвам че ще се избели и ще засвири на саксофон отколкото да успее решително в нещо.

 46. 46 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Весело

  [quote#37:"the Onion"]Така е - пълна тъпня! Друго е нещо казано от Боко, или пък от гениалните Испански политици... [/quote]


  Не съм фен на Боко, но определено испанските политици говорят много по-добре и казват наистина важни неща от Барачето.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 47. 47 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#46:"VеnRus 2008"] но определено испанските политици говорят много по-добре и казват наистина важни неща от Барачето. [/quote]

  Затова и Испания напоследък процъфтява

  Tu Stultus Es
 48. 48 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#10:"appen 13"]Тъжно е, че дебилността е до гроб, не се лекува, както демонстрират безапелационно коментарите ти...[/quote]

  И в Блуумбърг екобриф сигурно са пълни дебили

  Governments never learn. Only people learn.
 49. 49 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2482 Весело

  [quote#8:"Long One"]"Най-доброто предстои"

  Дали? [/quote]
  Зависи от гледната точка.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 50. 50 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#45] от "lynyrdS":

  Обама успя решително в много неща. Колкото и да им е неприятно на републиканските идиоти, които направиха всичко възможно да го провалят.

  Romanes eunt domus!
 51. 51 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  [quote#17:"1_bulgarin"]За война напоследък не ги бива, а от емитираните държавни облигации 70% се изкупуват от Федералния резерв. Света вече не ги купува.Печатат и след това ги изкупуват. Това ще гръмне.
  С една дума, Обама е американски Оланд без контрол. [/quote]
  Защо си мислиш, че ситуацията щеше да е по- различна ако беше някой друг на мястото на Обама? САЩ нямат друг избор освен да печатат, макар че и това само отлага проблема.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 52. 52 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Както видяхме, Обама е доста добър оратор, организира си нещата добре и се справя с проблемите от "задната седалка" много успешно. Успява да удържа Натаняху, бързо осъзна, че съвременната война е с дронове, намали военния бюджет. Измъкна се сух от Ирак, по същия начин ще го направи и с Афганистан. Спаси банките и автомобилната индустрия. Всичко това се вижда, затова го преизбраха. И заради ясния анализ на американската демография. Ще се справи и с емиграцията, започна обнадеждаващо. И накрая, има прекрасно семейство. Може и да е сладникаво да кажеш на всеослушание че обичаш жена си, ама за него наистина това има значение. Бих искал и у нас да има такава личност, най-малкото за пример на подражание.

 53. 53 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#20:"grund"]80 процента от чернокожите, хората от латиноамерикански произход и
  представителите на други малцинства гласуваха за Обама и едва по-малко от 17 процента за Ромни.
  За Обама са гласували 55 процента от жените, 93
  процента от афроамериканците и 71 процента от хората от латиноамерикански и азиатски произход. [/quote]
  И? Щатите са силна държава, защото са наясно, че тези хора са точно толкова важни, колкото и най-белият олигарх.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 54. 54 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Весело

  [quote#47:"the Onion"]Затова и Испания напоследък процъфтява [/quote]

  Ми, в момента не процъфтява, ама то е, защото последните години управляваха популисти, като Барачето. Сега обаче на власт са правилните политици и нещата ще си дойдат по местата. По принцип винаги е така - социалистите осират пейзажа, след тях идват свестните, оправят нещата, пак идват социалистите, пак осират... и така, кръговрата на живота.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 55. 55 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#53:"7777"]Щатите са силна държава, защото са наясно, че тези хора са точно толкова важни, колкото и най-белият олигарх. [/quote]

  Да де, ама хазната се пълни от белите олигарси, а не от избирателите на Обама.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 56. 56 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#55:"VеnRus 2008"]Да де, ама хазната се пълни от белите олигарси,[/quote]
  Не, хазната се пълни от средната класа, която плаща при много по-високи данъчни ставки.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 57. 57 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#55:"VеnRus 2008"]Да де, ама хазната се пълни от белите олигарси, а не от избирателите на Обама. [/quote]

  Хазната никога не се пълни от олигарсите, а от силна средна класа... хора които движат среден и малък бизнес... това винаги е бил гръбнакът на богатите общества.

  Tu Stultus Es
 58. 58 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#4] от "crowd founder":

  За моя изненада, в края на клипчето се вижда даже наш Биби покрай техния си Биби.

  Натаняху с право се страхува... а страхът рядко е добър съветник.

  Така или иначе, едва ли Обама ще остави Иран да се сдобие с ядрено оръжие - не и след като каза публично, че няма да го допусне.

  Редно е обаче това да не е част от победната реч, предназначена най-вече за народа на САЩ, а не за съюзниците им.

 59. 59 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  [quote#28:"VеnRus 2008"]В наши дни, при задължителното образование за всички, такива просто няма. Навремето може и да е имало неграмотни, но умни хора, но сега неграмотност или малограмотност задължително е = ниска или нулева интелигентност[/quote]
  Глупости, интелигентността си е природна даденост и не зависи от грамотността.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 60. 60 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А досега кое му беще доброто,че по-доброто да предстои?Ако постоянното смъкване през последните 4 години на САЩ надолу във всички световни класации по множество критерии и 5-те % намаление на доходите на средното американско домакинство за периода от началото на 2009 досега са били нещо добро,не ми се мисли тогава какво ще е по-доброто...

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Любопитно

  [quote#56:"7777"]Не, хазната се пълни от средната класа, която плаща при много по-високи данъчни ставки. [/quote]

  Средната класа за кого гласува?

 62. 62 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#61:"g_t_CBR600RR"]Среднат класа за кого гласува? [/quote]
  Ако ще я определяш по образование и доходи, с малък превес за Обама (защото за него гласуваха всички със степени над бакалавърска). Ако само по доходи, може и да има малък превес за Ромни, макар че графата доходи над 100,000 долара годишно, където Ромни печели 54% са включени и средната класа, и всички над средната. http://elections.nytimes.com/2012/results/president/exit-polls

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 63. 63 Профил на Юлиан Христов
  Юлиан Христов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И една проста истина за преизбирането на Обама - Мишел - http://www.sofiapost.net/michel-golemiat-koz-na-barak/

 64. 64 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#54] от "VеnRus 2008":

  Ами те "свестните" в Испания дойдоха по същото време когато на власт дойде Обама. Очевидно е, че се справят доста по-зле от него

  Romanes eunt domus!
 65. 65 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#55] от "VеnRus 2008":

  Да, затова белите олигарси не смеят да покажат данъчните си декларации, нали?

  Romanes eunt domus!
 66. 66 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1084 Весело

  До коментар [#24] от "VеnRus 2008":

  Аха, даже Глобул по едно време я използваха. Универсална тъпня!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 67. 67 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#60] от "eurogi":

  По-доброто е вдигането на САЩ в същите тези класации. Други въпроси?

  Romanes eunt domus!
 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  До коментар [#62] от "7777":
  По-горе ти писа, че хазната се пълни от средната класа, която плащала по-високи ставки. Понеже досега президент беше Обама, излиза, че на средната класа им харесва да плащат по-високи данъчни ставки и затова са преизбрали пак Обама. Нещо ми се губи логиката ти.

 69. 69 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#68] от "g_t_CBR600RR":

  Да, на нас от средната класа ни харесва да плащаме високи ставки. Защото получаваме нещо в замяна. Не сме социопати и знаем, че цивилизацията има цена.

  Romanes eunt domus!
 70. 70 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Най-доброто предстои!"

  11.12.2012

  Проклета да е Русия!
 71. 71 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  Иначе екзитполовете показват нещо очаквано - за Обама гласуват бедните, цветнокожите, гейовете, младите, либералите. За Ромни среднобогати и богати, над 35 г., висшисти, с консервативни възгледи, белите. Изводът е, че ако републиканците искат оттук нататък да печелят кавито и да е избори, ще трябва да обещават на бедните, че ще им дават пари без да работят, че ще узаконяват нелегалните емигранти, еднополовите бракове и всички подобни популистки обещания. Тоест, трябва да започнат да лъжат. Това ме навежда на обезпокоителната мисъл, че американската десница никога повече няма да бъде същата, а оттам и Америка никога няма да бъде същата. За голямо съжаление.

 72. 72 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#71] от "g_t_CBR600RR":

  За Ромни не гласуват висшисти, а такива с бакалавърска степен. Високообразованите гласуват за Обама. Което не е учудващо, хората завършили с бакалавърска степен започват да си въобразяват, че разбират от всичко. По-умните знаят, че нещата не са толкова прости

  Romanes eunt domus!
 73. 73 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#68:"g_t_CBR600RR"] Понеже досега президент беше Обама, излиза, че на средната класа им харесва да плащат по-високи данъчни ставки и затова са преизбрали пак Обама. [/quote]
  От моя личен опит в САЩ, мога да потвърдя, че голяма част от средната класа е готова да плаща по-високи ставки с цел повишаване на достъпа до качествено образование и медицинско обслужване и намаляване на дефицита. Средната класа иска и тези над средната да плащат съразмерни на доходите си данъци. Също така, средният американец напълно подкрепя данъчни облекчения за всички собственици на бизнеси, които разкриват работни места в САЩ. Но не подкрепя автоматични данъчни облекчения за най-богатите само заради презумпцията, че те можело и да разкрият работни места в САЩ. Защото статистиката показва, че не малка част от много богатите предпочитат да спекулират с излишните си пари или да разкриват работни места в третия свят. Ако Ромни беше разкривал работни места в САЩ вместо в Китай, подкрепата за него би била много по-голяма.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 74. 74 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  [quote#69:"|"]Да, на нас от средната класа ни харесва да плащаме високи ставки.[/quote]
  Май и сам не си вярваш. Освен това ако обичаш, не се намесвай в чужди разговори. Не ме интересува какво мислиш. Говоря си със 7777.
  ПП. Отговарям ти по изключение. Не се напивай от радост, няма да се повтори.

 75. 75 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#74] от "g_t_CBR600RR":

  Вярвам си, защото за разлика от теб _съм_ от средната класа и _плащам_ данъци в САЩ.

  И, ще се намесвам в каквото си поискам. Това е публичен форум. А дали ще ми отговаряш си е твоя работа. Като нямаш аргументи в подкрепа на тезите си може и да си мълчиш

  Romanes eunt domus!
 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  [quote#73:"7777"]мога да потвърдя, че голяма част от средната класа е готова да плаща по-високи ставки с цел повишаване на достъпа до качествено образование и медицинско обслужване и намаляване на дефицита. [/quote]
  Демек, от чисто благородство? За да има за другите? Извинявай, но не мога да го повярвам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  [quote#76:"g_t_CBR600RR"]Демек, от чисто благородство? За да има за другите? Извинявай, но не мога да го повярвам.[/quote]
  Какво благородство, бе- хората искат да живеят в нормално общество без сътресения. Толкова ли е трудно да се разбере това от десните талибани?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 79. 79 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  "Победната реч на Обама: Най-доброто предстои"


  Внедрили са в експлоатация нови, по-производителни машини за зелена шума.

  In debt we trust
 80. 80 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#78] от "Omnis Omnibus":

  Трудно е за социопатите.

  Romanes eunt domus!
 81. 81 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#71:"g_t_CBR600RR"]за Обама гласуват бедните, цветнокожите, гейовете, младите, либералите.[/quote]
  [quote#71:"g_t_CBR600RR"]ако републиканците искат оттук нататък да печелят кавито и да е избори, ще трябва да обещават на бедните, че ще им дават пари без да работят, че ще узаконяват нелегалните емигранти, еднополовите бракове и всички подобни популистки обещания.[/quote]
  Бедните в САЩ не искат пари без да работят. Не си ли бил в САЩ? И бедните американци, стига да не им е съсипана психиката (какъвто е масово случая с бездомните например), се виждат като бъдещи собственици и не разчитат много-много на държавата. Така ги учат от малки: ако загазят вината си е тяхна, може и да си жертва на кофти икономика, но отговорността да се измъкнеш от бедността си е твоя. И те масово споделят това виждане. Нелегалните емигранти пък ги ползват за ниско квалифициран труд най-вече големите бизнеси (Уолмарт например), защото така пестят много пари. Легалните не приемат да работят за по-малко от минималната заплата. А пък еднополовите бракове не виждам какъв проблем са за американската икономика, че ги намесваш. В щата Вашингтон, където съм в момента, за еднополовите бракове гласувха масово и поддръжниците на Обама и тези на Ромни. Защото поддръжниците на Ромни тук са либертарианци и не смятат, че е работа на държавата да ти обяснява за кого да не се жениш и какво може и не може да правиш с тялото си. Нещата са по-шарени в САЩ, отколкото много десни българи си представят.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 82. 82 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#71:"g_t_CBR600RR"] Това ме навежда на обезпокоителната мисъл, че американската десница никога повече няма да бъде същата, а оттам и Америка никога няма да бъде същата. За голямо съжаление. [/quote]


  Просълзих се.

  In debt we trust
 83. 83 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#76:"g_t_CBR600RR"]Демек, от чисто благородство? За да има за другите?[/quote]
  Не, от личен интерес. За да има за децата им. За да живеят децата им в богато общество без сътресения.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 84. 84 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#83] от "7777":


  С тоя главоломно растящ дълг, "богатството" на тези деца ще се отбелязва в отрицателна скала или чрез броя куршуми отнесени в поредната акция за контрол на петролодибивните страни.

  In debt we trust
 85. 85 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Моторджията се бил обезпокоил за американската десница

  Ще припадна

  Муахахахааааааааааа

  In debt we trust
 86. 86 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#76] от "g_t_CBR600RR":

  Само искам да ти кажа, макар че не е съвсем по темата, че разбирам позицията ти и напълно я споделях преди да започна да прекарвам дълги периоди в САЩ покрай работата си. Ние българите, поради историята си, сме цинични и обезверени и заради комунизма автоматично подкрепяме републиканците, мислейки си, че демократите са леви. Затова ти пожелавам най-искрено да ти се отвори възможност да поживееш в САЩ и да се запознаеш с всякакви американци. На мен ми прави особено силно впечатление как приятелите ми, които са про-републиканци (и по някаква случайност те са с по-ниски доходи, макар и не драстично по-ниски), общуват съвсем нормално с приятелите ни про-демократи. Харесва ми много и че голяма част от тях гласуват за личности, не непременно за демократ или републиканец. Е, с ръка на сърцето си признавам, че аз изпитвам такова презрение към про-бесепарите в България, че такъв човек изобщо не съм допуснала до себе си, ако ще и иначе да си има качества. Предразсъдък, който си е за моя сметка, но у мен е много-много силен.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 87. 87 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#86] от "7777":

  Мда, вчера с един познат републиканец си побъбрихме съвсем приятелски за бъдещето на САЩ, посмяхме се как е изгубил доста пари на intrade.com и това беше. Животът продължава.

  Romanes eunt domus!
 88. 88 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Обама е един от най-впечатляващите оратори, организатори, лидери и президенти на Америка. В допълнение е рядко открит и директен като човек: диалогичен, в същото време решителен.
  И всичко това се дължи на неимоверните усилия, опит, образование и разбиране за проблемите на Америка и света.

  Също така е феноменален оратор.

  (Интересно ми е как хора които нито са слушали нещо, нито речите имат мнение...)

  Както Обама казва: "Всеки има право на собствено мнение, но не и право на собствени факти"...

 89. 89 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#4:"crowd founder"]Дайте и изявлението на Натаняху!
  Да му видите физиниомията му и да чуете скърцащите му зъби. [/quote]
  Абе просто, какво бъркаш Нетаниаху в темата. И къде видя скърцащи зъби в клипа. Съвсем изперкахте от фикс идеите дето ви мъчат.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 90. 90 Профил на therealhahaha
  therealhahaha
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Браво! Това е !

  Вярвам, че можем да спазим обещанието на бащите-основатели - идеята, че ако искаш да работиш здраво, няма значение кой си, откъде идваш, как изглеждаш и какво обичаш. Няма значение дали си черен или бял, испански говорящ, азиатец или индианец, млад или стар, богат или беден, способен или инвалид, гей или хетеросексуален - можеш да го направиш тук, в Америка, ако искаш да опиташ.

 91. 91 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Не може да се взема насериозно ръководство на държава, която 11 години не иска да признае истината за най-голямото събитие в новата си история и бълва глупави обяснения по всички възможни канали. Не могат да си взимат насериозно и хора, за които това не е проблем. Забавно е иначе как някои от същите хора късат ризи какви антикомунисти са и как любат тачат и милеят за свободата и човешките права.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 92. 92 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  И да не си американец, след такава реч ще поискаш да станеш !

 93. 93 Профил на therealhahaha
  therealhahaha
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#72] от "|":

  Само да те поправя. Бакалавар е Висше образование което се учи 4 години минимум в САЩ.

 94. 94 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#92] от "bestbuy":

  И аз се нас*ах от кеф кат го слушах. Добре че не умрях

 95. 95 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#92] от "bestbuy":
  Не си слушал и другите речи!

 96. 96 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 434 Весело

  И у нас така ни лъжат-Днеска Мони се опита,ама кой ли му вярва,освен конете с капаци

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 97. 97 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#67] от "|":
  Значи да чакаме човека,който ги смъкна надолу за тези 4 години,сега да ги вдигне нагоре?Good luck...

 98. 98 Профил на bobsunbg
  bobsunbg
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Значи 7777,за да са те пращали на командировки в САЩ си работила в някоя голяма корпорация,няма те прати бай ти Иван,петкан или Драган,дето има дребен и среден бизнес,пък сега си срещу олигарсите,така ли да го разбирам?
  Това за данъците също не го разбрах,нали в САЩ по конституция е признато правото на всеки така да си организира финансовите дела,че да плаща възможно най-малко данъци?Нали като ми остават повече пари ще мога да пратя детето си в по-качествено училище и университет.Както мъжа на братовчедка ми в Колорадо казваше"Good education doesn`t come cheap"

 99. 99 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  [quote#98:"bobsunbg"]Значи 7777,за да са те пращали на командировки в САЩ си работила в някоя голяма корпорация,няма те прати бай ти Иван,петкан или Драган,дето има дребен и среден бизнес[/quote]
  Аз съм университетски преподавател. И никой не ме е "пращал в командировка." Кандидатствала съм първо за аспирантура в САЩ, после за различни позиции по изследователски проекти. Съгласна съм, че доброто образование е скъпо. Аз съм получила такова без да го плащам от джоба си (аспирантурата си направих в частен университет, магистърската ми степен е от СУ) и сега съм съгласна да плащам по-високи данъци, за да могат други хора, които нямат пари, но са способни, да имат моите възможности. Това, което казваш за данъците е логично, но няма общо с моя коментар. Когато много богатите не плащат съразмерни данъци, а се натоварва средната класа, ако си средна класа, възможностите ти да пратиш детето си в по-добро училище или университет реално намаляват.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 100. 100 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4471 Любопитно

  Ако Обама е визирал себе си съм съгласен.......,но дълбоко се съмнявам ,че за САЩ идват по-добри времена.............най-вече поради огромното дългово бреме!Просто това е типичното политическо изказване!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK