Ако европейски гръм удари...

Бойко Борисов и Жозе Мануел Барозу по една и съща линия засега

© Цветелина Белутова

Бойко Борисов и Жозе Мануел Барозу по една и съща линия засегаНа 5 ноември 2012 г., в деня на Гай Фокс, опитал се да взриви британския парламент през 1605 г., в България също нещо се взриви. С гръм дойде окончателната яснота, с кого си имаме работа в лицето на ГЕРБ-овото управление, накъде то води нещата, какво смята да ни прави и пр. Както винаги, ГЕРБ-ерите сами си казаха всичко; стига да има кой да чува.


Бойко Борисов: "Витоша щеше да има хубава спортна база, на 20 минути от София, но сега няма да го имат. Ще се разхождаме. Заради хиляда души милион и половина няма да карат ски." Хилядата негодяи, за които иде реч, са протестиращите, окупирали Орлов мост през юни.


По друг повод премиерът обясни, че магистралите са скъпи заради същите негодяи – еколозите, които вдигат пушилка заради "гущери и таралежи", минаващи по настилката.
Петър Василев – началник на отдел "Досъдебно производство" към СДВР, пък оправда искането си за нарушаване закона за лекарската тайна с: "Аз не познавам наркоман, който да не е престъпник." Болните също са негодници.


Вече не са "от добрите" и доста фермери. Министърът на аграрните дела обяви спиране на субсидиите за зърнопроизводители и пренасочване на парите към краставичари и свиневъди.


Добавяме към тази смес текущия по същото време скандал с Брюксел заради избора на съдия Марковска в Конституционния съд и получаваме съответния коктейл.


Не разбирате за какво иде реч? Ще ви го раздъвча.


Пита се: как ГЕРБ-ерите мислят да управляват още един мандат, след като дори на тях им е ясно, че на изборите ще вземат по-малко гласове от БСП? Доскоро беше очевидно, че мислят да заложат освен върху изборни манипулации (отмъкване на бюлетини с чували например) върху вкарването в парламента на партии-патерици, с чиято помощ ГЕРБ да формира мнозинство, като например СДС, новата партия "Янев-Марешки", новата партия на Касим Дал и пр.


Тази схема обаче е прекалено сложна и изисква прекалено много разнообразни усилия, фокусирани върху краен резултат. Това точно ГЕРБ не умее. Затова решиха да правят друго: да овладеят властта до такава степен, че да не могат да бъдат избутани от там. Методите са елементарни, но вечни; някои от тях са описвани още от Аристотел, а други са с по-нов адрес – Путин например.


Става дума за усилие, вървящо по няколко писти: посочване на врага; сплашване на населението и овладяване на медиите; противопоставяне на едни хора на други; ликвидиране на законността и на институциите; разплискване на кал върху всички, така щото да не остане никой чист; наместване на "свои" хора независимо от партийния им (или друг) признак на възлови места във властта. Да огледаме пистите една по една.


Посочване на врага


"Тактиката на салама", измислена и прилагана още от Хитлер, представлява следното. Нарочва се една група от населението като такъв зъл враг, че за него няма законова закрила. После, след като въпросната група е ликвидирана, се нарочва друга вражеска група от населението и така, докато "саламът не бъде изяден парче по парче".


Според СДВР всички хора в метадоновите програми са престъпници и разбивачи на аптеки и затова не могат да се радват на закрилата, осигурена им от лекарската тайна. На факта, че не всички са престъпници, горецитираният шеф на СДВР отговаря така: "Възможно е полицията да не ги е хващала просто." Тоест всички са бандити, просто някои още не сме ги хванали, какъв закон, какви пет лева? Затова целта на МВР е формулирана така: "Значи, това са кръг от хора, които ние трябва да изчистим."


Всички хора, свързани с нещо "зелено", също подлежат на изчистване. Според властта токът е скъп заради "зелената" енергия; магистралите са скъпи заради "еколозите"; на Витоша няма да се карат ски пак заради тях и пр. Предстои властта да ни съобщи, че и "зелените" нямат правото да се радват на закрилата на закона.


Целта е публиката да свикне с мисълта, че цели групи хора нямат правото на живот според закона – че в крайна сметка волята на властта е закон. Веднъж свикне ли се с това, всички се отказват да оспорват властта; и тя започва да векува.


Сплашване на населението и подчиняване на медиите


Години наред ГЕРБ окуражаваше формирането на медийни монополи и въвеждането на цензура в медиите. Напоследък активно засилва този процес със съответните резултати. Според новините на "Нова тв" например не е имало изказвания от външния министър и от президента по повод скандала с Брюксел. Изказала се била само Фидосова.


Вече и държавният глава попада под ударите на цензурата. От нея криво-ляво успяват да се измъкнат само шепа издания, тв и радиоканали. В останалите десетки медийни източници съществуват все по-подробни списъци със забранени теми и имена.


За всеки случай властта вече публично размахва пръст на малкото останали непокорни медии. Достатъчно е да си спомним поведението на министър Цветанов по "Хоризонт" на 4 ноември. Според него скърцането със зъби от Брюксел е резултат не от действията на властта, а от въпрос на радиожурналист. И вицето на властта започва да инструктира медията в стил "Тодор Живков": "Защо нямаше въпрос или пък ако имаше въпрос от страна на журналист, и примерно давам за пример БНР, ако беше зададен въпросът към говорителя на ЕК: "Какъв е вашият коментар за оправдателната присъда на Марио Николов..."


И, по повод провалени дела срещу бандити: "Кажете ми къде бяхте вие като журналисти? Къде бяха тези неправителствени организации, които защитават правата на хората?"


Към 90% от медиите вече обслужват властта и не допускат заемането на критични позиции спрямо нея и нейните приятели. Слушателите на Цветанов вече разбраха, че на прицел са и неправителствените организации. Това обаче не е достатъчно. Населението също трябва да бъде сплашено, за да не реши да гласува неправилно. Това е причината полицията да тормози хора за текстове на песни или за снимане на спящи ченгета.


Това са случаите, за които знаем. Не се знае например, че наскоро и наша скромност даваше писмени обяснения в РПУ за нещо, което съм казал в телевизионно интервю три месеца по-рано. Засега не раздухвам случая, защото приемам, че въпросният началник новобранец нещо се е объркал. Следващия път ще им стоваря небето на главите. Повечето хора обаче ги хваща страх, когато униформените им връчат кофата с мастилото – и затова все повече граждани ще бъдат привиквани да се обясняват в писмен вид. Да се знае, че нашата полиция бди...


Подкрепата на ГЕРБ за монополите също се подрежда в тази поредица. Задачата на монополистите е да сплашат своите работници и техните семейства така, че да гласуват правилно на изборите. Не гласуваш – оставаш без работа.


За да бъде сплашено населението качествено, трябва да се постави и въпросът за живота и смъртта. И това предстои. С какво ли, пита се, ГЕРБ ще благодари на Марешки за формирането на партия, която да играе патерица на ГЕРБ? Е, как с какво? С установяването на монопол на Марешки в аптечното дело. Който не слуша – няма за него лекарства. Лекарствата – само за послушните (правилно гласуващите).


Противопоставяне на едни хора на други


Това е класика, описвана още от Аристотел. Ако искаш да си качествен тиранин, задължително трябва да противопоставяш хората едни на други. Да се мразят взаимно, за да не ти направят мечка на тебе.


ГЕРБ започнаха тази игра с обяснението на Дянков, че с данък "лихви" ще се взема от "богатите", за да се дава на "бедните". Играта продължи аграрният министър с обясненията си, че спира парите на зърнопроизводителите ("за да не дотираме арабите", каквото и да значи това), за да плаща на други категории фермери. Напоследък в думите на премиера пък започва да прозира противопоставяне "Северна срещу Южна България". И, разбира се, прозрачен е опитът да бъдат подстрекавани "милион и половина" столични туристи срещу "хилядата" окупанти на Орлов мост.


С приближаването на изборите това противопоставяне ще продължи. Гответе се за близки срещи с репресивните органи.


Ликвидиране на законността и на институциите


От първия си премиерски ден Бойко Борисов обезсмисля институциите и законността. Той не ги ползва и затова не разбира смисъла от тяхното съществуване. За него всичко е лично: има проблем, намираме онзи, който го създава, договаряме се с него.


Институциите доста бързо влязоха в тази схема. И там всичко стана лично. Дали гражданинът ще получи изискуемата услуга или не – зависи от това дали на чиновника му харесва този гражданин или не. Разпространявайки се върху държавните плащания, обществени поръчки, европейски проекти, подходът "всичко е лично" въведе корупцията като начин на живот – нещо, което тройната коалиция се беше опитала да направи, но не успя.


Всеобщата корупция, разбира се, ликвидира самата възможност да има върховенство на закона. Законът се прилага според човека, а не според разпоредбите. Самият премиер даде посоката, когато прикри Мишо Бирата от митническа проверка.


Принципът "всичко е лично" бързо навлезе в самото правене на законите. Появиха се закони, правени в интерес на приятели на премиера като Цеко Минев и Емо Ротманса. Всички опити за налагане на закона върху такива приятели и съратници – случаят с монопола на "Лукойл", разследването срещу Искра Фидосова и пр. – бяха спрени.


Накрая министърът на вътрешните работи анонсира предизборната линия на силовите органи. Полицията няма да "ни пази". Полицията ще ни мачка, ако се опитаме да повдигнем въпроса за почтеността на някой приятел на властта. Затова МВР днес работи по въпроса да хванем онзи, който натопи съдия Марковска; а не върху въпроса Марковска да не би да е корумпирана...


Разпадът на законността винаги създава опасности за националната сигурност и България на ГЕРБ не е изключение. Докато български институции водят тежки преговори с "Газпром" за цената на газа, премиерът Борисов – на принципа "всичко е лично" – моли "Газпром" да... купи ЦСКА. С което, разбира се, прави невъзможна българската преговорна позиция по цената на газа.


И, разбира се, няма никакъв шанс прокуратурата да повдигне обвинение срещу Бойко Борисов, посочен като главен виновник за отнемането на живот в последното загубено от страната дело в Европейския съд за правата на човека.


Разплискване на кал


ГЕРБ усилено прилага и друг тираничен похват, описан от Аристотел – оплескването в собствената кал на всички възможни опоненти, така щото обществото да не вижда смислена алтернатива на управлението. От името на ГЕРБ Яне Янев непрестанно залива с кал партията на Кунева, а първановисткото крило в БСП се подреди до ГЕРБ в защитата на съдия Марковска. Ежедневен фонтан кал се изсипва и върху Иван Костов.


Онези, върху които кал не се изсипва, са само съюзниците на ГЕРБ – СДС, Яне Янев, "Атака", Марешки, Касим Дал.


Овладяване на всички власти от "свои хора"


Чрез своите приятели монополисти ГЕРБ що-годе овладя икономиката. Стои въпросът: Как да овладее всички, инак разделени по конституция власти?


В това отношение ГЕРБ прилага опита на Русия. Там преди десетина години КГБ реши, че няма нужда да управлява чрез посредници, след като може да управлява директно. Под ръководството на Путин точно това стана – кадри на КГБ са на върха на всички власти в Русия независимо от тяхното формално разделение. И властите правят онова, което иска КГБ, а не онова, което пише в законите.


В предизборния период в България се случва същото. Тук обаче властта се завзема не от ДС, а от МВР, представлявани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В последните седмици милиционерите ударно овладяха и върховете на съдебната власт. Има време до изборите чрез съответните назначения надолу по веригата, кадрите на МВР да подчинят на себе си важните съдилища в страната така щото никой да не може да оспори регистрации на партии, избирателни списъци, изборни резултати.


Милиционерите превзеха съдебната власт и затова ВСС няма никакъв шанс да се противопостави на натиска на министър Цветанов върху независимостта на съда. Напротив, ВСС вече демонстрира милиционерското си мислене, като (временно) съсредоточи ръководството на следствието и на прокуратурата в едно лице – на Бойко Найденов. И веднага отдалечи датата на избиране на главен прокурор за средата на декември. Дотогава Найденов ще може да изпълни поставените му от милиционерската клика задачи, каквито и да са те.


Има ли сметката кръчмар?


Трябва да се признае, че ГЕРБ наистина успя да постави основите на диктатура от балкански тип. Наистина, планът е плосък и примитивен – по милиционерски. Но е прост, което го прави ефективен.


Най-вероятно управляващите вече са потривали ръце и са се тупали по гърбовете, когато обаче изневиделица ги удари европейски гръм. В първите дни на ноември властта се оказа под такъв кръстосан международен огън, какъвто тройната коалиция никога не успя да предизвика върху себе си.


Комисарят на ЕК по медиите Нели Крус писа до премиера остро писмо, настоявайки държавата да спре контрола върху медиите. Посланикът на Германия се оплака от цензура в проправителствен вестник. Посланиците на 25 световни държави протестираха срещу опитите на правителството да ликвидира зелената енергия. Накрая говорителят на Европейската комисия заплаши с извънреден доклад заради вкарването на съмнителни лица във върховете на съдебната власт.


На Станишев от ЕС му бяха спрели някакви пари, което предизвика криза в управлението. Върху Борисов се изсипва ураган от европейско негодувание, какъвто в Европа не е имало, откак преди години неофашистите бяха взели властта в Австрия. Криза в управлението обаче няма. Има опит на ГЕРБ да се "оправи" с ЕС със същите методи, с които се оправя у дома.


ГЕРБ отвърна на ударите с прилагане на тактиката "всичко е лично". Нели Крус се била лично объркала. Германският посланик не познавал правилата на медийната работа. Говорителят на комисията бил човек, надаващ ухо на клюки; и освен това бил само временен и не изразявал никакво официално становище.


Ако ставаше дума за България, тук всичко щеше да свърши. Но става дума за Европа, а там все пак институциите и правилата са по-важни от личностите. Затова комисията на два пъти повтори, че говорителят й изразява официалната позиция. Вторият път това натърти самият председател Барозу, макар според Борисов той да му е "приятел".


Властта обаче продължава да мисли, че милиционерските хватки, успешни в България, ще дадат резултат и в Европа. Натъкнал се на позицията на ЕК като институция, Цветанов отърча до шефа на ЕНП, за да реши въпроса с лични договорки. И триумфално съобщи: шефът на ЕНП каза, че не сме скарани с Европа. В същото време Борисов правеше същото – обезсмисляше решение на европейска институция. Просто отказа да поеме отговорността за отнемане на живот, вменена му от решение на Европейския съд. Не ще и толкоз. Съдът не му е приятел и той няма да приема неговите решения.


Брюксел не е Банкя обаче. Там нещата не са лични, а са институционални. Това, че българските управници не ги е страх от Брюксел, просто показва, че са прекалено примитивни, за да могат да си представят последствията от случващото се. Джапат с калните си галоши по паркета и си мислят, че могат да се договорят с коняря, та да не ги изгони чорбаджията...


Да теглим чертата. ГЕРБ биха имали шансове да установят диктатура на принципа "всичко е лично", ако не беше ЕС, където всичко е институционално. В крайна сметка европейските институции са по-силни от българските милиционери. Това положение създава възможността ние самите да изгоним милиционерите обратно там, откъдето изпълзяха.


Май е време да правим паметници на всички, които успяха да вкарат България в Европейския съюз...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (262)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на XXXXXXL Demokrat
  XXXXXXL Demokrat
  Рейтинг: 129 Весело

  Но става дума за Европа, а там все пак институциите и правилата са по-важни от личностите. Затова Комисията на два пъти повтори, че говорителят й изразява официалната позиция. Вторият път това натърти самият председател Барозу, макар според Борисов той да му е "приятел".
  .................................................................................................
  На Батмана всички са му приятели.Навремето Маргините и Димата,и бай Тошо,и негово Количество Симо Горския,и на Путин подари овчарски пес, Берлускони ,сега и Барозу вкара в тая категория.Още малко и могат да излезат баджанаци....
  Няма кой да дооцени мутрето в тази държава и това е.Кофти матриял....

  Yes,we Scan!-Barak Obama
 2. 2 Профил на nolito
  nolito
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Точно така - който не е с нас, е против нас, но в умален герберски вариант.

 3. 3 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  с кого си имаме работа в лицето на ГЕРБ-овото управление, накъде то води нещата, какво смята да ни прави и пр.
  ============================
  ГЕРБ да смени чл.1 и да затвори границите.

 4. 4 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Некадърност облечена във власт и популизъм !
  Предлагам Златен Скункс за Бойко Тиквата

 5. 5 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 434 Весело

  "Властта обаче продължава да мисли, че милиционерските хватки, успешни в България, ще дадат резултат и в Европа. "- да ама не, пак ударихме на камък

 6. 6 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#3:"samofakti"] да затвори границите.[/quote]
  и цяла ЕС ще изреве на умряло.

 7. 7 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това положение създава възможността ние самите да изгоним милиционерите обратно там, откъдето изпълзяха.

  ей това най-ми хареса!!!

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 8. 8 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Бай Ганьо !
  Алеко проследява освирепяването на героя, превръщането му в морален и социален изрод. В Европа Бай Ганьо е смешен, дори жалък, но в България той става страшен, защото има претенции да властва. Врял и кипял из Европа", героят се заема да "поевропейчва и "цивилизова" България според собствените си мерки за европейско. В "Бай Ганьо прави избори", авторът разкрива потъпкването на демокрацията, насилието и терора при провеждането на изборите, политическото хамелеонство на Бай Ганьо и обкръжаващите го. Героят е за" или против властта, когато му е угодно, и не намира в това си поведение нищо неестествено. Цинизма и пороците Бай Ганьо утвърждава като добродетели.

 9. 9 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#7:"Pima"]ние самите да изгоним [/quote]
  кои вие.

 10. 10 Профил на k
  k
  Рейтинг: 994 Неутрално

  "... това не е писане, това е печатане"

 11. 11 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  В общи линии съм съгласен с г-н професора..
  С последните си писания г-н Дайнов показва траен процес на изтрезняване. Не беше толкова далеч времето, когато тонът му към управляващите не само не беше толкова остър, но дори се забелязваше опит за търсене на положителното.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 12. 12 Профил на pinoki0
  pinoki0
  Рейтинг: 434 Неутрално
 13. 13 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Прав е Дайнов, ама народа си е жив умрел >>>>

 14. 14 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1227 Любопитно

  [quote#0:"дневник"]В това отношение ГЕРБ прилага опита на Русия. Там преди десетина години КГБ реши, че няма нужда да управлява чрез посредници, след като може да управлява директно. Под ръководството на Путин точно това стана – кадри на КГБ са на върха на всички власти в Русия, независимо от тяхното формално разделение. И властите правят онова, което иска КГБ – а не онова, което пише в законите.[/quote]

  Само да ми обясните, скъпи журналисти от Дневник, защо тия от КГБ не са озаптили медиите в Русия?
  Защо медиите в Русия са по-либерални от западните?  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 15. 15 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Литература. На втория пасаж си помислих, това не е ли Евгений Дайнов (името му трудно се забелязва на пръв поглед). Оказах се прав!!!
  Мерси, няма да чета повече.

 16. 16 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Да,ама все още има хора за които всичко казано и направено от ГЕРБ е манна небесна,а диктатурата е положителен момент,който трябва да бъде приветстван ...
  Много е трудно да изкорениш манталитет граден в продължение на векове ... ЕС може да помогне като влияе на промяната,но не и да налага ценности,които не сме готови да осъзнаем и приемем ...

  Liberate Your Mind!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Zyx
  Zyx
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Много добър анализ. Отдавна не бях чел нещо подобно. Как биха изглеждали нещата, ако целта е всъщност да не сме в ЕС? С тези безчетни руски приятели, направо да се чуди човек накъде са ни подкарали ...

 19. 19 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Гневно

  Стратезите на ГЕРБ полагат усилия преди изборите да се нароят партии и партийки, които да привлекат недоволните и по този начин да се размият в мъглата и да не може никой да състави правителство без тях. Такава нова дясна, консервативна партия "Демократична алтернатива за национално обединение" (ДАНО) беше учредена вчера в София от независимите депутати и бивши членове на РЗС Димитър Чукарски и Тодор Великов.

  Опичай си ума българино - не си давай гласа за еднодневки!!!

 20. 20 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Много истина, многоооо!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Който е ставал ортак с Б-я, все е загазвал, ред е на Европа

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Умишленото разединяване на нацията чрез настройване на големи социални групи едни против други е престъпление, граничещо с държавна измяна. Слава Богу, не живеем в Русия и не се страхуваме от тия потни, нечленоразделни тулупи. След малко повече от половин година ще им го покажем.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Оксфордският любител на село Миндя и почитател е на рок-музиката, този път го каза във Дневник-БРАВО.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/11/blog-post_6934.html

 25. 25 Профил на Зай Бай
  Зай Бай
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Този "пророк - специалист" не беше ли същият, който каза, че ще си отреже косата, ако Иван Костов загуби изборите през 2001 -ва...

 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Разстроено

  Хубав текст, макар и малко дълъг. Да, Брюксел не е Банкя и слава Богу (ако го има) сме член на ЕС, та да ни налагат с "бой по каската" някакви правила. Хората е БГ (не мога да кажа че има нито об6тество, нито че е гражданско) са механичен сбор от групови и кланове, които за съжаление не се ръководят от принципи и ценности, а от интересчета и желание за келепир.
  Поради това по съ6тество няма "имунна система" която да отхвърли от властта недоразумения като Физкултурника, Пожарникаря и цялата друга св...ч. Не знам с паметниците, ама много време 6те мине докато БГ далечно заприлича на нормална страна, а не на територия с развилняли се прасурси, които искат да опръска всички и всичко с калта на посредтсвеността си.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Цъ. Всичкото му е написано ма... матряла братче иска да прилича на Боце...и той един ден да иде на върхъ и да прай квот си иска и да са накраде за три животя напреде... И затва той е Слънце за матряла. Той е успел и прай квот требе според матряла. Матряла ако е на негово място ше прай същото. Начи Боце ако не парй както прай, то матряла нема да го уважава и обича.
  Хубава работа ама Бай Ганювска.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 28. 28 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#21:"ironhorse"]Костов загуби изборите[/quote]
  Костов няма да влезе.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#22] от "sgasharov":

  Като каза оня кмет на село;

  Море,ке ви турим ние цапарагата...

 31. 31 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Чуло се, че имало в едно малко селце дълголетник - дядо пастир на 120 години. Отишла една репортерка да го разпитва, намерила го, и наистина, дядото се оказал на 120 години. Намерила го тя с животните на една полянка и го попитала :
  - Дядо, каква е тайната на твоето дълголетие ?
  - Две неща, моето момиче. Първо - живея на чист въздух, това е много полезно. И второ - аз казвам на говедата какво да правят, а не те на мен.

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 32. 32 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Цитат : Май е време да правим паметници на всички, които успяха да вкарат България в Европейския съюз...
  Глупости.България беше вкаран в Евросъюза от бандити, които се надяваха да крадат неограничено.Оказа се,че Европа не е толкова заспала ,колкото са предолагали.

 33. 33 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#15] от "Alpheratz":

  И ти на лично, по премиерски му, го удари? Какво като е Дайнов? И аз не съм му фен, даже напротив, ама този текст е 99,9% ИСТИНА. Всеки, който има някакви що годе демократични ценности, счита, че има висок морал и нравственост трябва да прочете този текст. Доста акуратно се описва най-корумпираното, скапано и съсипващо България правителство за последните 3 години. Толкова ни е съсипало за 3 години и половина, че успя да ни върне 10,000 години назад чрез дегенериращия си процес.

 34. 34 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 727 Весело

  Момчето от Миндя тоя път се е оплескало здравата.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 35. 35 Профил на gorskiqt
  gorskiqt
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И пак накарайте бабите си да гласуват за „сексапилния” ББ, да видим дали след това Е. Димитров ще им продава дърва на европейски цени (но от БГ пенсии)?

 36. 36 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 976 Весело

  Цитирам:"На Станишев от ЕС му бяха спрели някакви пари, което предизвика криза в управлението. Върху Борисов се изсипва ураган от европейско негодувание, какъвто в Европа не е имало, откак преди години неофашистите бяха взели властта в Австрия. Криза в управлението обаче няма. "

  Това е един от многото бисери в този пасквил на Евгений Дайнов. направо цяла бисерна огърлица.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Любопитно

  Много добре написано.но кой ще го прочете и кой ще го разбере?

 38. 38 Профил на jordanmishev
  jordanmishev
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Доста смешен опит за писане. Странно е, как хора с явно политическо пристрастие, подозирам вземали сериозни пари за да се пристрастят към червения прах, са тръгнали да стават анализатори. За съжаление има много хора, които се влияят от подобни статии, нека е на съвестта на писателя, когато БСП и ДПС пак си отпуснат някой милион за оправяне на щети от градушка, която никога не е падала... Смешна статия, но тъжно, че има кой да я пише.

 39. 39 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#33] от "peron":

  Аз също съм съгласен, че вероятно е писал истина, ама най-плоската и всеизвестната. Според мене такова литературно писане не приляга на човек в обществения сектор.
  Той със сигурност е написал само нещата дето и баба ги знае. Нищо не е казал, но затова пък по много (милион пъти нула пак си е нула).
  Защо да чета това напояване, за да ме напълни с плоски заключения ли? Това че Бойко е мутра и се опитва да си запази поста с непозволени начини го знае всеки, който има ФБ. Нали е професор, па да напише нещо умно поне!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#20] от "Моди трий нищо да не остане!":

  От най-плоската и елементарната. Трябва ли да изчета ВСИЧКО ТОВА за нещо, дето си го знам?

 42. 42 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 488 Весело

  Герберастите, са до такава степен нагли, че се правят, че не забелязват истината, която е голяма като греда в окото им.
  Статията заслужава поздравления! ++++++++

  yustal
 43. 43 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#36] от "BlueWater":

  И аз това викам. Нека пише, има много какво да се пише за / против Бойко.
  Ама не само по повърхността и от най-плоските глупости.

 44. 44 Профил на xmentel
  xmentel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тоя селтак вдясно, след всичките му гафове с магарето вляво, още ли не си е подал оставката? Такива ли са дебили в ЕНП? А Българския ПЕС - същия лицемерен идиот - нито една дума от трибуната на ПЕС с/у ЕНП и Борисов?
  Имаме сделка другари ... и нова тройна коалиция.

 45. 45 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#38] от "jordanmishev":

  Не, политически Дайнов е съвсем ОК. Но не може, не знае или не иска да пише добре.

 46. 46 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Следващия път ще им стоваря небето на главите."
  Евгени, време е, време е!
  всички заедно

 47. 47 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 490 Неутрално

  За съжаление автора е болезнено прав за всичко. За още по голямо съжаление като гледам коментарите, плана действа повече от добре.

 48. 48 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#44] от "xmentel":

  Големанов беше казал: "Ако някой целуне ръката на Министъра, аз ще му целуна и двете, ако някой го целуне на "друго" място, аз ще го целуна на още по-друго място"!!! Така е било отколе по нашите земи в стремежа към властта. Затова няма да се учудя, ако Боко скоро разцелува Станишката по всички места, само и само да се закрепи във властта!!!!

 49. 49 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 945 Неутрално

  "...с кого си имаме работа в лицето на ГЕРБ-овото управление..."
  "...Не разбирате, за какво иде реч? Ще ви го раздъвча..."
  Хе-хее, Дайнов! Днес е 12.11.2002. За кого ще дъвчеш и на кого ще разясняваш същността на ГЕРБ. Че в този форум същността на сегашната власт е разяснявана от години, хиляди пъти, от 90% от форумците, при това безплатно. Хората тук имат здрави зъби, не им трябва сдъвкана "храна".
  "...усилие, вървящо по няколко писти: посочване на врага; сплашване на населението и овладяване на медиите; противопоставяне на едни хора на други; ликвидиране на законността и на институциите; разплискване на кал върху всички, така щото да не остане никой чист..."
  Правилно отбелязани писти. Дайнов, ето още една нова, мнооого стръмна писта - "Кога ще започнат да бият?!"

 50. 50 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Най-обичам да чета статии на нехигиенични (и в духовен, и във физически смисъл) "интелектуалци", за които основен признак за интелект е немитата с месеци дълга, прошарена коса, двуседмична рядка брадица, снощен дъх на домашна гроздова и кьопоолу с много чесън.
  Писанията на този крайно антипатичен другар - дръзновен възпитаник на БКП - са обясними, сами по себе си. Публикуването им в един новинарски сайт с претенции за обективност обаче не е. Но всеки сам си носи кръста. Може би ще е полезно за Дневник да прегледа днешният вопъл на Милослав Йосифов по повод сериозният отлив на коментиращи и четящи почервенялата му до неузнаваемост "медия". Тамошните другари преди време се погрижиха да забранят достъпа до сайта за почти всички опозиционно настроени коментатори, в резултат на което сайтът се превърна буквално в третокласна червена клоака. Гледам, и Дневник се е запътил натам. Дано да греша.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 51. 51 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#32] от "aramissss":

  Все се чудя като никой не ни е питал, искаме ли или не НАТО или ЕС , то това решение да сме там от демократична и гражданска гледна точка е нелегитимно. От което следва ,че всички задължения или отговорности наложени ни от НАТО,в частност от САЩ, Израел, Турция и Англия са нелегитимни,съответно и директивите и тезисите на Брюксел ,които ни налагат са нелегитимни.

 52. 52 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Евгени Дайнов, както обикновено - отново на висота.
  Хубаво е, че не всички журналисти в България са като Бареков.

 53. 53 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Милиционерска диктатура вирее в абсурдна държава като нашата,където Златките и Калинките шевстват по всички нива на обществения-политическия ,а и в икономическия живот.Народо-населението обича да го "оправят" или за 800 дни, което си е един наситен и редовен полов живот,или може и за по-дълго,но да е от човек от народа,както се вика,докато го оправя,да му говори простичко,по милиционерски.....Скотското примирение с мизерния живот на масата ,ведно със злобната ненавист на същата маса към интелигентните и по-способните ,дава път на войнстващата посредственост.Скептичен съм,че изобщо може да се събере някаква гражданска енергия ,за да изберем достойните и кдърните да ни управляват..Брюксел му пука,колкото нещата да не излизат извън някакви граници,но техните си проблеми не са малки и е срамно да чакаме някой отвън да ни отваря очите за очевадното!!!

 54. 54 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#53:"Kaschei Bezsmertni"],за да изберем достойните и кдърните да ни управляват[/quote]
  Къде ги видя тези? Дай имена.

 55. 55 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Весело

  "Я, мамо, мамо, смешният чичко се е снимал с още по-смешния чичко Борисов!"

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 56. 56 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  "Брюксел не е Банкя, обаче. Там нещата не са лични, а са институционални. Това, че българските управници не ги е страх от Брюксел просто показва, че са прекалено примитивни, за да могат да си представят последствията от случващото се. "

  Абсолютно лично - изгони примата,спаси България!

 57. 57 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Но е прост, което го прави ефективен.
  ===========================

  "Простите неща са необикновени и само мъдрите успяват да ги видят. "
  - Паоло Коелю

 58. 58 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  ГЕРБ-ерите мислят да управляват още един мандат, след като дори на тях им е ясно, че на изборите ще вземат по-малко гласове от БСП?
  ======================
  Глупости.
  Бойко Борисов: Ще управлявам 60 години.
  “За 60 години сме решили проблема. След 60, като сдадем властта, ще разширяваме”, каза премиерът

 59. 59 Профил на Eternal Barabarian
  Eternal Barabarian
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Ей на това му се казва „Прогнози които се сбъдват“:
  --„Румъния и България биха могли (без това да е гарантитано) да пресъздадат неокомунистическата полицейска държава.“ (с.225 Демокрацията и Вторият свят )
  Залезът на демокрацията, Патрик Кенън, ( http://www.obsidian.bg/?cid=8&bid=165 )

  Предварително изгубени войни не водя!
 60. 60 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  "Тактиката на салама", измислена и прилагана още от Хитлер, представлява следното. Нарочва се една група от населението като такъв зъл враг, че за него няма законова закрила. После, след като въпросната група е ликвидирана, се нарочва друга вражеска група от населението – и така, докато "салама не бъде изяден парче по парче".
  =========================

  А тактиката на сварената жаба по ли ти харесва?

 61. 61 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#53:"Kaschei Bezsmertni"]Скотското примирение с мизерния живот на масата ,ведно със злобната ненавист на същата маса към интелигентните и по-способните [/quote]
  Под "интелигентни и по-способни" вероятно разбираш себе си? Само като ти гледам правописа, се хващам за главата. И ми става ясно с какъв "интелигент" си имам работа.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 62. 62 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Май е време да правим паметници на всички, които успяха да вкарат България в Европейския съюз...
  =========================
  Браво. И СТАНИШЕВ се уреди с паметник

 63. 63 Профил на de40
  de40
  Рейтинг: 434 Весело

  Уместно и обективно резюме на действителността у нас!
  Изолацията на управляващите личи интересно и във форума тук. Видими са два "сорта" крепители - профили на по няколко дни, които са натрупали рейтинг с пъти надхвърлящ напр. моят четиригодишен ? Други пък - често регнати на една дата - или се допълват в коментарите или пък "спорят" кое е най-доброто в милиционерската държава ....
  Колкото повече "крещят" тия, толкова повече ми е смешно

 64. 64 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#23] от "dodge_ram":

  И аз си мисля, че милиционерите пропускат точно това. Истински десните хора, зараждащата се, макар и хилава средна класа - не се страхуват. Както и широки съседни социално-икономически спектри.

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#64:"Знам и Мога"]Истински десните хора, зараждащата се, макар и хилава средна класа - не се страхуват. [/quote]

  Ние и при комунизма не се страхувахме, та сега от тия чобани ли?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#64:"Знам и Мога"]Истински десните хора, зараждащата се, макар и хилава средна класа - не се страхуват.[/quote]

  Между другото, сигурно си обясняваш защо тия некадърници обявяват война именно на средната класа, демонизирайки и упражнявайки икономически натиск върху лекари, учени и хора със свободни професии – защото тъкмо образованите съсловия не се впечатляват от спортни зали, първи копки, прерязани ленти и др. подобни живковизми.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на denere
  denere
  Рейтинг: 381 Гневно

  "В своя устрем към вечността, властта наскоро придоби пряк контрол върху два традиционно водещи всекидневника. ..."
  Г-н Дайнов, май и Вас Ви е страх да назовавате нещата с конкретните им имена. Хайде отърсете се от този страх най-сетне и бъдете последователен докрай. Че така оставяте едно съмнение, че и на Вас да Ви свирнат, ще свиете опашката.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Добре хубаво ама къде отиваме-пак ли комунетата ще вземат властта.За кой път сами ще питаме -"да си носим ли въженцата или ще ги раздават" -въжета с които ще ни бесят.

 70. 70 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Добър анализ и ДОБРИ КОМЕНТАРИ!
  Защо е скрита оценката + на №1 с надпис;
  "Коментарът бе докладван на модератори-те"?

  Всъщност ЕС, си остава една НЕОСЪЩЕСТВИМА МЕЧТА, във всички СФЕРИ и МАЩАБИ на Европейския Обществен Живот.
  Защото ЕС знае как, иска и може, но не желае НАМЕСИ в ОТСТРАНЯВАНЕ на НЕОТСТРАНИМОТО ЕВРОПЕЙСКО ЗЛО.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 71. 71 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 665 Неутрално

  "От първия си премиерски ден Бойко Борисов обезсмисля институциите и законността. Той не ги ползва и затова не разбира смисъла от тяхното съществуване. За него всичко е лично: има проблем, намираме онзи, който го създава, договаряме се с него."

  Ясна, кратка и точна диагноза на тумора ББ. Всички които го подкрепят възприемат по същия начин институциите и законността - не разбират смисъла от тяхното съществуване и затова не ги ползват по предназначение.
  Решаването на проблемите е като в селската кръчма - сядаш на масата със "своя човек" и "решавате проблема".

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 72. 72 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#66:"dodge_ram"]обявяват война именно на средната класа, демонизирайки и упражнявайки икономически натиск върху лекари, учени и хора със свободни професии – [/quote]

  тази "война" е само в болни глави като твоята... аз СЪМ от средната класа , съпругата ми също , целия ми приятелски и служебен кръг също ( а не е малък ) и не виждам някой да ни е обявил война с иключение на дайновци , станишевци и дог рамовци и то предимно с помиите които леят денонощно , с измислените от тях "проблеми" и с нагнетяването на някаква междуличностна омраза ...

  така че ходи и го духай пич с тази измислена "война" ..Три години слушам само как някой води война ..
  Отивай да бачкаш пич и да създаваш БВП , аман от ахмаци , нихилисти и търтеи....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 73. 73 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#69:"dolna4erti4ka"]Добре хубаво ама къде отиваме-пак ли комунетата ще вземат властта.[/quote]
  Комунетата ,ама най-простата им част и сега са на власт.Битката м/у БСП и ГЕРБ е само за сеира и кокала.Има за кого да се гласува - виж кой е мразен от ГЕРБ и БСП едновременно и гласувай за него.Подсказвам - ДСБ и/или Синята Коалиция,ако успеят да я запазят.

 74. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Весело

  Писанията на Дайнов са най-новият модел на поведение в областта на просията: "Аз ще напиша нещичко, вие пуснете нещо, но да е повече"! Но това не е негово ноу-хау, социологическите агенции отдавна го практикуват!

 75. 75 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#33:"peron"]Какво като е Дайнов? И аз не съм му фен, даже напротив, ама този текст е 99,9% ИСТИНА. Всеки, който има някакви що годе демократични ценности, счита, че има висок морал и нравственост трябва да прочете този текст. Доста акуратно се описва най-корумпираното, скапано и съсипващо България правителство за последните 3 години. Толкова ни е съсипало за 3 години и половина, че успя да ни върне 10,000 години назад чрез дегенериращия си процес.
  [/quote]

  Подкрепям! С една разлика - не е необходим висок морал - просто ИЗОБЩО е необходим морал, за да прочетеш този текст и да се абстрахираш от това - кой го е писал. Както е и необходима ИЗОБЩО нравственост, за да разбереш, че това управление е във властта само и единствено заради самото управление и евентуалните облаги за себе си от това...
  Колко е жалко, че качества като морал и нравственост в последно време са дотолкова липсващи, че 90 % от "мат,ряла" ги определя само от "висотата" на своите политически пристрастия...

 76. 76 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 914 Любопитно

  "Брюксел не е Банкя, обаче. Там нещата не са лични, а са институционални."

  Не е лош анализът, много точни твърдения и факти, но цитираното е прекалено идеалистично. Нещата пак стават лични и там, но са по-прикрити, става дума за повече пари, за повече влияние, за повече бюджет, въобще от всичко в повече и то майсторски рафинирано!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 77. 77 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Добра статия , Дайнов ..Подкрепена с факти , тенденции ..
  Но принципът "всичко е лично" е стар , тоталитарен принцип ..
  Той не е изобретение на Боко..Имаме го при всички диктатори и диктатури..
  Всичко беше лично - врагове и съюзници - за всеки Ком. диктатор- избиваха се помежду си :) Лично решаваха и КАК да действа 'съдебната' система..
  Също ЛИЧНО се действа и при бандите..Боко има практика в тази насока ..
  С две думи, рекомунизация, путинизация ,като ТЕНДЕНЦИЯ , а НЕ - балканска диктатура :
  "Съвременните" диктатури идват от Русия и хитлер , а не от Балканите :
  Защо ли ,САМО прости хора залитат по тях ?? ...
  Добра статия ..))

  BIG AL
 78. 78 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  На Станишев от ЕС му бяха спрели някакви пари, което предизвика криза в управлението. Върху Борисов се изсипва ураган от европейско негодувание, какъвто в Европа не е имало, откак преди години неофашистите бяха взели властта в Австрия.
  ----------------------------------
  Дайнов,Дайнов...

 79. 79 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#75] от "opt_02":

  посочи някакви ярки облаги за тези , които управляват за себе си ....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 80. 80 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#73:"Лелка"]Комунетаа ,ама най-простата им част и сега са на власт.[/quote]


  ей , как я изтървахме най - умната част тогава... най -умната , а не можа да си спечели изборите ...
  а сетих се - това е хитра врътка с цел да заблудим мат'ряла... Но лелка е умничка и тя на такива номера не кълве ... тя за това си е и лелка ( схватлива)

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 81. 81 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ми, не. Просто са си прост материал, който панически се опитва да оцелее като ползва одъртели похвати, които няма как да сработят в сегашната реалност.
  От посредствени калинки друго не може да се очаква, щото посредствената калинка в един момент си казва: бе я стига съм учила!
  И в момента, в който си казва това, и хоп- калинката вече се е катурнала в пропастта на личната си несъстоятелност. (Щото няма по-голяма лична заплаха от одъртялата матрица на собственото ти мислене.)
  И доста скоро след това, независимо колко са й лепкави крачката, калинката изпада извън борда да пише сополиви самосъжалителни мемоари.
  В тая връзка с нетърпение очаквам мемоарите на Доган. Ма ако трябва на първо време ще се задоволя с тези на Първанов. За Костов май ще трябва да почакам. А от мемоарите на Желев не се интересувам.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 82. 82 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#79:"too_many"]посочи някакви ярки облаги за тези , които управляват за себе си .... [/quote]
  ??? - чак ярки??? ...но не мисля да има по-голяма облага от това, да не те управлява друг...

 83. Лъжи, лъжи, лъжи. Един абзац няма да не е лъжа, една вярна дума няма. И всъщност прави мечешка услуга на ДСБ и Иван Костов като ги поставя заедно във едно котило, а те взаимно си крадат поддръжници. Пилците ще ги броим на есен, а Дайнов е доказано недалновиден. Някой яко ще реве тогава.

  Wornoxmaniak
 84. 84 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#82] от "opt_02":

  поредния мазен полуотговор...
  когато се сетиш точно и конкретно посочи - ще ми е интересно "колко много крадат тези за разлика от онези"....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 85. 85 Профил на Бу
  Бу
  Рейтинг: 541 Неутрално

  За съжаление, въпреки че сме в ЕС, на ГЕРБ удивително добре им се удава да установят диктатура. 22 години по-късно сме пак там, където бяхме тогава, само че вече пътуваме свободно навън и можем да избягаме.

  www.missby.wordpress.com
 86. 86 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#81:"йотата"]За Костов май ще трябва да почакам.[/quote]
  Силно се съмнявам!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 87. 87 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#67] от "denere": Тук си прав. Затова аз ще назова нещата с истинските им имена.
  Подложени на силен натиск по всички линии, в т.ч. и съдебен, Павлов и Донев продадаха дяловете си във вестниците Труд и 24 часа на билизки до Цеко Минев. И съдебното преследване спря. По същата схема Гриша Ганчев беше принуден да продаде китайския си бизнес и някои други (ВЕЦ-овете).
  Схемата е наистина по милиционерски проста - тия изборените са чорбаджии изедници, мутри от миналото и т.н. и мат'ряла трябва да се радва, че са преследвани.
  Но в резултат на това едни мутри поемат бизнаса на други мутри, но мат'ряла нищо не печели, даже губи, защото властниците стават все по-силни.

 88. 88 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  "В крайна сметка европейските институции са по-силни от българските милиционери. Това положение създава възможността ние самите да изгоним милиционерите обратно там, откъдето изпълзяха.

  Май е време да правим паметници на всички, които успяха да вкарат България в Европейския съюз..."

  Мисля, тези изречения разлаяха неистово песоглавците от агитката на приматите.

  Ecrasez l’infâme
 89. 89 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#84:"too_many"]когато се сетиш точно и конкретно посочи - ще ми е интересно "колко много крадат тези за разлика от онези".... [/quote]
  ...не, бе! тези са поредните, които "управляват на ползу роду!"
  Само дето просто го правят по възможно най-просташкият начин, та и за "мат,ряла" има изгледи да разбере това. Не за всичкия, де...

 90. 90 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#87:"Дамян"]Павлов и Донев продадаха дяловете си във вестниците Труд и 24 часа на билизки до Цеко Минев. И съдебното преследване спря.[/quote]
  Пък хубави ги измисляте на Позитано бе, чак ви се кефя... Я дай сега и някое доказателство за тези си писания, или те са дълбоко засекретени и само другарят Кутев има достъп до тях?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 91. 91 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#79] от "too_many": Виж поста ми 87 Ако не ти е достатъчно, ще ти изброя и други факти. Само около Емо фаса има няколко интересни случая.

 92. 92 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#91:"Дамян"]ще ти изброя и други факти.[/quote]
  Че ти де видя "факти" в поста си, че да очакваме "и други"?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 93. 93 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Има и друга Европа,освен Западната-тази на Изтока,наследник на мисията на Византия..изградена от наслагването на държави,нации,народ,език,култ и култура.Мисията на Византия се е ОСЪЩЕСТВИЛА,да ЕС..съществувала е" общност",в която всеки отделен народ е вписвал по свой начин християнството в собствената си култура.Мозайка от народи, живели в циркулация и обмен.

 94. 94 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#90] от "avatar": Ще почакаш няколко дни и ще дидиш сам в Търговския регистър. Това за издателите. А за Гриша Ганчев можеш да се осведомиш и сега пак там - в Търговския регистър.
  И не съм от Позитано Симпатизирам на сините.
  А от мен да запомниш едно. На следващите избори номерът "Гласувай за мен (Боко тиквата) щото иначе ще дойдат БСП+ДПС няма да мине. Просто защото ГЕРБ управлява 4 г. и управлява много зле. И ако БСП действително се върне във властта ще са си виновни самите ГЕРБ, а не някой друг.
  Лично аз също се притеснявам от тази възможност, но не разчитам на ГЕРБ. Не и ГЕРБ. Те показаха, че не могат.

 95. 95 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Голямото разделение на Труда:Който участва в стрежа на магистралите е с мен,другите...еми те всякога си мрънкат.
  Пример..археолозите и физиците на БАН.

 96. 96 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#58:"samofakti"]Глупости.
  Бойко Борисов: Ще управлявам 60 години.
  “За 60 години сме решили проблема. След 60, като сдадем властта, ще разширяваме”, каза премиерът
  [/quote]
  Тато щеше да живее 100 години.
  Дедо - да ни оправи за 800 дни.
  За Бойко - ясно...след 60 години...
  какви ли ще ни (по-точно им) ги обещаят ония след 60 години?!...

 97. 97 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#94:"Дамян"]управляв 4 г. и управлява много зле. [/quote]
  И кое намираш за "зле"? Че не ви дадоха по 50 лв. за кебапчета на Коледа?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 98. 98 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#94:"Дамян"]А от мен да запомниш едно. На следващите избори номерът "Гласувай за мен (Боко тиквата) щото иначе ще дойдат БСП+ДПС няма да мине. [/quote]
  А, при такъв "мат,рял" това не е много сигурно...

 99. 99 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#91] от "Дамян":

  ти показваш как се "крадат" помежду си ( и дали е така е мъгла ) ...
  посочи нещо откраднато от тебе от мене и т.н.

  това за "емо фаса" го слушаме от години и все - "скоро ще чуете за емо фаса"...

  така че дамянчо нищо не си написал в коментар 87

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 100. 100 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  [quote#97:"avatar"]И кое намираш за "зле"? Че не ви дадоха по 50 лв. за кебапчета на Коледа? [/quote]
  ...за жалост, това е от малкото неща, които (не, че са) могат пред някого да минат за "добре"...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK