СДС - този (не)ясен обект на желанието

Карикатура от юли 2007г.

Карикатура от юли 2007г.Един от резултатите от всичко, което ускорено се разигра откакто синьото партийно ръководство скандално се забърка в издигане на кандидат за конституционен съдия, е, че ще се налага да уточняваме съдържанието на понятието СДС. След като сините депутати се дистанцираха от решението на партийния си лидер и част от тях бяха изключени, други напуснаха партията сами заедно със свои съпартийци от страната, името СДС ще трябва да се уточнява в скоби с името на председателя Емил Кабаиванов.


А изключените и напусналите, заедно с продължаващите да напускат СДС си избраха име - дълго и странно -  "Гражданско сдружение Национален съюз "Единство". Странно, доколкото от процес на разцепление да се постига единство (с кого?) е намерение, което очевидно първо ще търси сближаване с политически субекти "отвън"...


Оттук нататък магическите за мнозина през 23-те изминали години срички Се Де Се, приети за синоним на българската десница, наричана още традиционна и автентична, ще се нуждаят от уточнение- патерица, за да могат оределите, но все още останали верни  (на кого?) сини симпатизанти да се ориентират в хаоса на "българското дясно".
"Единство" - синята автентичност, СДС (Кабаиванов) - синята легитимност


Тези две съдържания влагат в самите себе си двата нови политически субекта, които се родиха от отломъците, на които неизбежно се разпадна "традиционната десница". Разпадът щеше да се случи независимо дали се самоназоваваше десница или не СДС, след като мощният управляващ държавата в момента субект се намеси с предложение за сътрудничество чрез общи действия - на първо време съвместен (злополучен) избор на конституционен съдия.


Че намесата е била планирана и е елемент от обмислен план подсказа вчера и готовността на ГЕРБ да даде възможност на СДС (разбирай Кабаиванов) да предложи нов - трети! - кандидат за конституционен съдия. Отказът на Кабаиванов за нова номинация "докато не се промени механизмът за подбор и издигане", а това ще стане след празниците, само потвърждава, че съвместните действия са планирани: откъм ГЕРБ също дойде новината, че новата процедура ще се открие най-вероятно догодина.


Каквото и да се случи оттук нататък с отломъците, и "Единство", и СДС ще претендират че са автентичното дясно. И е естествено управляващата партия ГЕРБ, която също се е самоопределила за дясна, да се стреми да "се разшири", ако не успее формално да унищожи, по-слабата си българска посестрима (с която заедно членуват в Европейската народна партия), обявявайки това за сътрудничество на "сестрински" партии.


Трагикомичният отенък - и на ставащото в синия лагер, и на стремежа на ГЕРБ и управляващия лидер Бойко Борисов да го покорят, е че тяхната дясност - и на едните, и на другите, произтича единствено от тяхното самоопределяне. (Както "лявото" на БСП произтича от нейното самодефиниране.) И ако се спирам на въпроса за самоопределянето, то е защото в неадекватното самодефиниране са заложени до голяма степен и причините за разпада, независимо кога той ще настъпи.


СДС - грешка в зачеването?


Сега младите сини, които миналия уикенд в Пловдив станаха гръбнакът на новото сдружение, а познатите лица Надежда Нейнски, Мартин Димитров, Ваньо Шарков, депутати - им се любуваха и ги побутваха напред, раждат надежди в сърцата на симпатизантите за ново начало. Но... забележете - новото начало се свързва с "автентичната синя идея" (никой не я е дефинирал), а синята идея отвежда към създаването на СДС преди 23 години и към грандиозните сини митинги от началото на 90-те, към "Времето е наше" и "Комунизмът си отива". 


А как (от какво) беше създаден СДС, нека припомним. От петнайсетина партии, повечето нововъзстановени от забранените преди 45 години, сред които имаше и десни като Демократическата, и определено леви и левоцентристки като Социалдемократическата и Земеделския съюз. Обединяваше ги едно знаме  - антикомунизмът, и целта да бъде променена и демократизирана България. Струпването на традиционни леви и десни партии на едно място (и то да е дясното) вместо да бъдат оставени да заемат автентичните си места из целия политически спектър, осигури огромно свободно ляво пространство и даде възможност на търсещата нова идентичност БКП не само да промени името си, но и да се обяви за нормална левица и днес да твърди, че е и социалистическа, и социалдемократическа, и всичко онова, което в нормално устроените политически системи се разполага от център до крайно ляво.


Рано или късно една формация, която и да е тя, създадена на основа на лозунг, който е временен - антикомунизмът - щеше да стигне до саморазпад , улеснена от неминуемите битки за власт и лидерство. 
(А защо извън антикомунистическото синьо знаме останаха бивши политзатворници е отделна тема.  Защо те, които бяха прекарали десетилетия в комунистическите затвори за антикомунистическа дейност, а Илия Минев - половината си съзнателен живот, се оказаха неподходящи за изисканата атмосфера на следдесетоноемврийските антикомунистически салони, е въпрос, който заслужава специално изследване... Споменавам го мимоходом само заради контекста.)


Превръщането на СДС в партия след 1996 г. го консолидира чрез утвърждаването на лидерството на Иван Костов, но вътрешнопартийните борби за влияние (по време на управлението)  и най-вече след загубата на властта след 2001г. сложиха началото на необратимото западане на СДС и на синята идея. И разцеплението дойде логично - Иван Костов запази лидерството си чрез създаване на ДСБ, а на кормилото на СДС започна въртележката на председатели. Вече беше ясно - СДС си отиваше тихо и безвъзвратно.


Тази ретроспекция е нужна на фона на днешната картина вдясно - младите заедно с познатите надеждни стари лица залагат отново на вълшебната аура около този неясен обект на желанието, който вече е в небитието.

Карикатура на Иван Кутузов от май 2009г.

© Иван Кутузов

Карикатура на Иван Кутузов от май 2009г.


Но наред с това безпокои и видимимото усилие на познатите политици да заобикалят въпроса


какво предстои като политическо действие


Превръщането на новото сдружение в партия е необходимо за запазване (може би по-точно ново създаване) на Синята коалиция, тъй като старата Синя коалиция беше разградена с решение на СДС (Кабаиванов) - явно дълго още ще се налага уточнението в скобите). Същевременно пак Надежда Нейнски, която е и най-вдъхновяващото лице за младите сини, ако съдим по настроението по време на учредяването на сдружението в Пловдив, говори за създаване впоследствие на "единен политически десен субект", което, преведено, означава една дясна партия, тоест заедно с ДСБ. 


Манифестът на учредителите е недвусмислен като съдържание и стил: "Призоваваме ги (лидерите - бел. ред.) да проявят решителност и заедно с нашата енергия и дързост да победим статуквото, да преформулираме и надградим автентичната десница. Призоваваме ги да създадем единна дясна партия на основата на Синята коалиция, която да спре подмяната..." (и нататък в този дух).


И докато Надежда Нейнски смекчава по една телевизия категоричността на учредителния манифест, обяснявайки, че идеята за обща партия може да се осъществи най-рано след изборите, по друга Мартин Димитров на въпроса кои ще се обединят казва, без да уточни -  "Всички ние, автентичната десница", по трета телевизия Иван Костов обяснява, че новата Синя коалиция ще бъде още по-широка, но отминава въпроса за единна дясна партия, част от която логично ще трябва да стане и неговата ДСБ, щом ще се създава единен десен субект. Костов добавя, че е готов за разговори със съюз "Единство" и че те ще станат още преди празниците. Но толкоз.


Натрапчивото отбягване на лидерския въпрос


говори за притеснение вдясно. Изграждането на "единна дясна партия" обаче неминуемо ще го извади на бял свят с цялата му проблемност и потенциал за неразбирателство, меко казано. Сигурно за да бъдат предварително неутрализирани подобни притеснения Надежда Нейнски говори "на първо време за общи управленски екипи".


Но на "второ време" инициаторите за възраждането на автентичната десница като единен политически субект ще трябва да го решат, освен ако не намерят някаква нова схема за партийно лидерство.


Лидерският проблем е разбивал не една и две партии в българската история (Земеделският съюз след неоспоримия му вожд Стамболийски е емблематичният пример) и не е позволявал от отломъците им да се създаде нова единна партия.


Лидерският  проблем, заедно с генетично неизбистрената същност на "автентичното дясно" на българския преход, могат да изиграят и лоша шега на разумната иначе идея за единна партия на синята десница.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (257)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на victor troska
  victor troska
  Рейтинг: 648 Неутрално

  хайде сега - бой по костов.

  Ако имате 5 лева, Костов може да открадне от вас 6 лева.Костов е откраднал целия свят 5 пъти, като два от тях от самия себе си.
 2. 2 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 706 Неутрално

  "Лидерският проблем е разбивал не една и две партии в българската история (Земеделският съюз след вожда му Стамболийски е емблематичният пример) и не е позволявал от отломъците им да се създаде нова единна партия."

  Този цитат да се прочете няколко пъти от Иван Йорданов Костов....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Няма лидерски проблем! Има идеен проблем и всеки,който искат коалиця с ДСБ трябва да докаже ,че е десен

 4. 4 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Костов не раздели СДС.

  Костов раздели демократите от ченгетата.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 5. Нормално е ГЕРБ да търси съюзници в дясно и СДС като сестринска партия да е партньор.

 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Петенце, какъв е този бълвоч? Къде тръгна да анализираш СДС от преди 23 години? Всеки субект има промяна за толкова време. Писала си сложни думи без да казваш нищо

 7. До коментар [#4] от "Dorian Gray":

  Костов съсипа СДС. Факт за всички българи.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#2] от "kasko":

  И.Костов е лидер на ДСБ, избран демократично.Ти ли искаш да назначиш председател на ДСБ?

 9. До коментар [#3] от "hodounski":

  Кой е луд да търси съюз с ДСБ?

  Та, всички бягат от него като дявол от тамян.

 10. 10 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski":

  Да се занимавам с ДСБ ?!?! Глупости ! За умрелия или хубаво , или нищо .......

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 11. До коментар [#8] от "hodounski":

  Лидер е на ДСБ, лидер беше и СДС като командваше Мартин Димитров и го манипулираше какво да прави.

  Емил Кабаиванов постъпи мъжки. Разкара всички близки на Костов и показа кой е капитанът на кораба.

 12. 12 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#7] от "Wrornoxmaniak":

  Костов дори не е член на СДС

  Ако някой е съсипал СДС-то, то това е ибрикчията Кабаиванов.

  Интересно ми е обаче, защо ГЕРБ търси за съюзник една съсипана (по твоите думи) партия ?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 13. 13 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Точно така. Проблемът е с лидерството. Надежда не е лидер и го е доказвала- тя е втора хубава цигулка, а и такава вече не е/ за съжаление/. Тя няма и последователност и начин за изграждане на партия/ пример е довеждането в СДС на Яне Янев/. Кабаиванов има характер , но няма харизма и не е разпознаваем. Мартин се възприема от хората като досадно и многословно дете- дървено фирософче. При него посоката беше само надолу- липса на пари, загуба на етажа, липса на стратегия, слаби решения, а и не привлича гласове. Костов е ясен. Иска да е винаги отгоре и не може да мине бариерата от 5% по никакъв начин. Колкото и да изглежда странно, но и неговите кадри са досадни на всички, а нови липсват. Той представи за нов Москов, но това не е новост.

 14. 14 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#2] от "kasko":

  Освен това на всички вярващи в месията Иван, да прочетат в Капитал, за делото Балкан и далаверата с евреите пък после пак да го възхваляват.

 15. 15 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Весело

  Не ми е ясно.. предполагам, че и пари получават за такива статии. Може би и авторката ще твърди, че е журналист.. Ами да са живи и здрави, журналистите - то затова вестниците ги четат по 5-6 човека най-много....

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 16. 16 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#11] от "Wrornoxmaniak":

  На кой кораб, бе порни? Кажи ми кои пътници останаха там.

  Ама съвсем сериозно бе, кажи ми кои са 5-мата топ седесари?

  Тук е заровено кучето, байо! Всеки знае СДС, но никой не познава и един седесар, дори и Кабата.

  Та да знаеш, борбата е за марката СДС. На никой не му пука за Кабата.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 17. 17 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski":

  Глупости! Направи си партия с гласовете на СДС, за да си едноличен вожд. ЕТ и нищо повече. Глупаци като вас продължават да го хранят с народни пари вече 11 години.

 18. 18 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#14] от "The_Fly":

  Аз съм аматьор в този форум , като гледам тук има хора които се изживяват професионално . Твоят коментар най-добре би бил адресиран до един додж-рам или нещо подобно...

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#9] от "Wrornoxmaniak":

  "Кой е луд да търси съюз с ДСБ?
  Та, всички комунисти и фуражки бягат от него като дявол от тамян"

 20. 20 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#11] от "Wrornoxmaniak":

  Капитан на кой точно кораб е Кабашматката ? Защото досега показва че е капитан на полупразен потъващ кораб и се моли за помощ на кораба Герп , който му е близо.

 21. 21 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#18] от "kasko":

  Възможно е, но правилно усещаш нещата.

 22. 22 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski": То и доганоглу го избират така демократично

 23. 23 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#9:"Wrornoxmaniak"]Кой е луд да търси съюз с ДСБ?

  Та, всички бягат от него като дявол от тамян.[/quote]
  Правилно порни, с една малка корекция без "като", само вие дяволите бягате от Костов

 24. До коментар [#12] от "Dorian Gray":

  Костов съсипа онзи океан от 2 милиона и половина сини избиратели. Съсипа го с калпавата приватизация която направи и с много други недалновидни идеи с което си навлече омразата на българският народ никога през животът си вече да не види държавната власт.

  На някой по-разумни смели и мислещи в СДС им омръзна да са вечната опозиция без никакъв смисъл.

 25. 25 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#11] от "Wrornoxmaniak":

  От Костов към Бойко е баш от трън та на глог. Как пък не избраха доказани СДС-ари като Сотиров или Шарков, а избраха никому неизвестния Кабаиванов, който много потомствени (а не герб-) седесари не го знаеха? Ако имаш друго обяснение, освен моето (пари на Вальо Златев), моля те, сподели.

 26. До коментар [#16] от "Dorian Gray":

  СДС никога не било и няма да бъде лидерска партия. И там е неговата сила.

  Всеки който подценява сините го обявявам за глупак.

 27. 27 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Накрая плеснали с ръце и се съюзили СДС ,ДСБ и Единство само и само да МИНАТ БАРИЕРАТА и да се намърдат отново на топло местенце в Парламента.

  Поезия няма. Само груба меркантилна проза.

 28. До коментар [#25] от "ungeheuer":

  СДС е много добре развито по места. Има отлични структури в цяла България. Хората там знаят, че нямат никакви шансове да спечелят в София. Там друг е властелинът. Но, това не им пречи да печелят кметски места в големи и по-малки градове.

 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  [quote#4:"Dorian Gray"]Костов не раздели СДС.

  Костов раздели демократите от ченгетата. [/quote]


  Костов трябваше да проведе лустрация...И щеше да управлява още поне мандат,два,защото хора като Доган и Гоце,нямаше да са в управлението!
  В това отношение,Костов е длъжник на тези,които гласувахМЕ за него и ОДС навремето!Всъщност е длъжник на България!

 30. 30 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 808 Весело

  СДС ще трябва да се уточнява в скоби с името на председателя Емил Кабаиванов.
  ...............
  Как пък не, това да не е болшевишка партия та да се отъждествява с вожда си...
  "Идеята на ДСБ беше да обере всички електорални позитиви на СДС, да прехвърли върху старата партия всички грехове от управлението на Костовото правителство и да се върна във властта на бял кон.
  Иван Костов, лидер на ДСБ. “Гледаме на гражданско сдружение "Единство" като на хора, които искат да обединят десницата, а не да я разединят.” – заяви той. И добави, че щели да имат разговори с “Единство” – и че целта на разговорите щяла да бъде Синята коалиция.

  Мога само да си ги представя – как седят на една маса и си говорят: той и г-жа Неински. Тази визия е – как да кажа – донякъде смешна, но донякъде и безсрамна. Лидерското безхаберие на същата беше основния мотив, с който той оправдаваше разцепването на СДС в името на фалиралия – да, да, отвсякъде фалирал проект ДСБ."
  Едвин Сугарев.

 31. 31 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#27] от "trikebapceta": Демек, ракета носител за ДСБ и после на пряко командване от нахалния гаргамел Нема вече будали

 32. 32 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 71 Весело

  [quote#19:"Stewie"]

  До коментар [#9] от "Wrornoxmaniak":

  "Кой е луд да търси съюз с ДСБ?
  Та, всички комунисти и фуражки бягат от него като дявол от тамян" [/quote]

  Не знам дали комунисти и фуражки бягат, ма матриала е избягал отдавна и завинаги.

 33. 33 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#31] от "shileto":

  Споко. Театъра е репетиран. Няколко месеца напрежение върху електората им и накрая стигат до единствената ''истина',че от Костов по-убаво нЕма и от обединено СДС/ДСБ/единство по- високо нЕма.

 34. 34 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#26] от "Wrornoxmaniak":

  порни, убеди ме!!! Няма да гласувам за Костов. Малко съм объркан за кого да гласувам.........ти за кого ще гласуваш за СДС или ГЕРБ?

 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#8:"hodounski"]И.Костов е лидер на ДСБ, избран демократично.[/quote]  Благодаря, добре ме развесели тази вечер.

  Сега сериозно. Помня как Сивия кардинал Христо Бисеров, по заповед на Костов прочисти СДС от всички инакомислещи и докара под строй на конгреса който завърши чистката "подходящи" делегати. ДСБ е изцяло клиентелистка партия около която гравитират известен брой наивници излъгани, че Костов е десен.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Бъдещето е на силна дясна партия в лицето на СДС...
  Лидерските партии са временни и са обречени на провал...

  bigman
 37. 37 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Любопитно

  [quote#3:"hodounski"]Има идеен проблем и всеки,който искат коалиця с ДСБ трябва да докаже ,че е десен [/quote]

  Че кои пък сте вие ?! Аз не помня да съм ви издавал сертификат, че сте десни. Подайте си заявление и ще помисля ... нооо честно казано не ми приличате на десни.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#4:"Dorian Gray"]Костов раздели демократите от ченгетата. [/quote]

  Много жалко за България, ако демократите са 2 %, а всички останали са ченгета.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#3:"hodounski"]всеки,който искат коалиця с ДСБ трябва да докаже ,че е десен [/quote]

  То има ли такива, които искат коалиция с ДСБ?

  Коалиция е нужна само на гаргамел, за да влезне в парламента. Последен пример: Синята коалиция. Ако не беше врътката на Мартинчо сега ДСБ да е квартален кръжок по политикономия...

  Проклета да е Русия!
 40. 40 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 691 Весело

  [quote#8:"hodounski"]И.Костов е лидер на ДСБ, избран демократично.[/quote]

  А , и кога бяха изборите , че съм ги пропуснала май? Никога?

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 41. 41 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1351 Весело

  До коментар [#11] от "Wrornoxmaniak":

  "Емил Кабаиванов постъпи мъжки. Разкара всички близки на Костов и показа кой е капитанът на кораба. "

  Искаш да кажеш кой е капитанът на ПОТЪВАЩИЯ кораб? А ще остане ли на него докрай, или заедно с плъховете... таковата?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 42. 42 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  СеДеСе -
  от интриги се тресе!

  www.berbenkov.hit.bg
 43. 43 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 541 Неутрално

  СДС не можа да направи нищо ,когато имаше милион привърженици,че сега ли, с един файтон лровалили се вепможи. Нов бардак със стари к....

 44. 44 Профил на limlimlim
  limlimlim
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Никога не е имало "ДЯСНО" в последните години. За целта бяха необходими заможни, необременени и честно проспериращи хора. А се появиха ченгета, приватизатори и мошеници - заедно и поотделно. Явно в БГ-то няма други. Който е млад веднага да се спасява!!! А тези шмекери ще ги отмие първият дъжд - като пилешки акита на предно стъкло.

 45. 45 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Единственият недостатък на Петя е залитането й по Иван Костов - Драгалевски. Други забележки към нея немам.

  Проклета да е Русия!
 46. 46 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#12:"Dorian Gray"]Костов дори не е член на СДС
  Ако някой е съсипал СДС-то, то това е ибрикчията Кабаиванов. [/quote]

  Айде стига вече, че се излагате - цифрите говорят сами. Костов пое СДС на 60 %, а Кабаиванов на 3 %. Разликата от 57 % е на сметката на Костов.
  Не съм привърженик на Кабаиванов - той е кадрови провал. Просто обаче няма как да е виновен за рухването на СДС защото когато го пое то беше една бледа сянка. И Кабаиванов е продукт на болшевизацията на СДС, която проведе Костов.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 47. 47 Профил на косъм в супата
  косъм в супата
  Рейтинг: 541 Неутрално
  До коментар [#17] от "The_Fly":

  Глупости! Направи си партия с гласовете на СДС, за да си едноличен вожд. ЕТ и нищо повече. Глупаци като вас продължават да го хранят с народни пари вече 11 години. И ще продължават,глупоста не живее в гората,шири се между хората.

 48. 48 Профил на Boky
  Boky
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Съгласен съм с писаното от един колега по-горе. Абсолютно безсмислено писание. Прилича на упражнение за дипломна работа в университета на мутрите в Благоевград. Просто си плащаш, получаваш диплома и оставаш текст като този, за да има все пак някакво основание. Жалко за „Дневник“ ако това е най-добрият им аналитик. По-добре си спестете хонорара.

 49. 49 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Днес в България знамето на десницата се вее от ГЕРБ, от мутренската банда на Рапоня. Това знаме му го връчиха десните гласоподаватели, същите, които десетина години гласуваха за СДС(по-точно за СДС-та, НС-та, ОДС-та и т.н.) , след това си избраха за вожд(лидер?!?!) Моню мадритски, а след него - мутрата Боко тиквата.

  Българската десница спечели повечето избори след 1990 г., но нещо не е много горда с това. Даже всячески се стреми да доказва, че някой друг бил управлявал през повечето години на прехода и затова резултатите били такива.
  И обяснението за провала на десните партии - те били създадени от Луканов и от агенти на ДС. Ами 23 г. малко ли са за десните в България сами да си създадат десни партии, а не да чакат Луканов и ДС да им даде и сгради и весници и лидери.
  Резултатите от всички избори след 1990 г. определено показават, че болшинството от българите са дясномислещи(единствено през 1994 г. БСП печели с мнозинство). За съжаление това не донесе кой знае какви ползи за България.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 50. До коментар [#34] от "stanislavdi":

  [quote#34:"stanislavdi"]ти за кого ще гласуваш[/quote]

  Иска ли питане:

  http://www.reakcia.net/wp-content/uploads/2012/06/boko-204x300.jpg
 51. 51 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 691 Весело

  До коментар [#31] от "shileto":

  Ама те СДС беха вече десни , носùха Иван на гръб. Са вече като не щат да го носят не са десни. Те и ГЕРБ в началото на мандата беха десни , ама като не дадоха минфина на другаря станàха милицьонери.
  Така е около ИК само бивши десни , само той автентичен (с фрак и цилиндър , целия в бяло , разбира се).

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 52. 52 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1294 Весело

  [quote#35:"Ian Smith"]известен брой наивници излъгани, че Костов е десен. [/quote]


  Абе аз си мисля,че душичката му е червена
  [quote#38:"Ian Smith"]

  Костов раздели демократите от ченгетата. - цитат на коментар #4 от “Dorian Gray”


  Много жалко за България, ако демократите са 2 %, а всички останали са ченгета.[/quote]

  +++++++++++++++++++++++

 53. 53 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Иван Костов реве на умряло, защото като се отделят буквите СДС от Синята Коалиция, за ДСБ и сините скелети ще останат да гласуват само парламентарната им група и има-няма 300-400 маргинали из България!
  Иначе и самото СДС е вече една торба "сини кокали" без всякакво значение.
  Но Костов го боли за буквичките, защото и ДСБ-то му остана само едно ИЙОК (Иван Йорданов Костов).
  Въобще - много вожд, няма индианци!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 54. 54 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski":
  До коментар [#12] от "Dorian Gray":

  До този момент обвинявах Костов за съсипията на СДС. Истината обаче е, че няма как един човек да съсипе цяла партия дори и да е нейния председател. Истината е, че вие костоваците активно му асистирахте през цялото време, вие сте отговорни за съсипването на десницата. Дали е от глупост, жажда за власт или други интереси няма значение. Така че не ми се правете на демократи и на десни.
  В бъдещата нова дясна партия наред със забрана за комунисти, трябва да има забрана и за костоваци. Хайде стига вече - приключихме с вас. Вървете на ... знаете къде да вървите.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 55. 55 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#41] от "rapidfire":

  Ей ти да четеш :

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/12/06/1962831_rukovodstvoto_na_sds_ima_3298_novi_chlenove_a/

  Общо членовете на партията пък в момента са 15 576, докато през лятото са били 12 334. На 15 юли бяха проведени вътрешните избори, на които беше избран за председател на партията кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

  "Броят на подалите заявление за членство в СДС започна да расте след решението на НС за излизане от "Синята коалиция", взето през месец май, и се увеличава лавинообразно след опитите за създаване на фракции в СДС и бойкота на кандидатурата на президента Петър Стоянов за конституционен съдия"

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 56. До коментар [#41] от "rapidfire":

  Има избори догодина. Пак ще си говорим кой колко ще вземе.

  Ядно е ясно. СДС мирише на власт.

  Емил Кабаиванов е лекар. И икономист. Един отличен министър на здравеопазването.

 57. 57 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#29:"popovski31"]Костов трябваше да проведе лустрация...И щеше да управлява още поне мандат,два[/quote]
  Костов можеше да управлява само ако избие всички без послушковците от ДСБ. Той е брат близнак на Луканов.

 58. 58 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Тъжен край за хората, които години пускаха "десни" бюлетини. Аз бях от тях, но никога няма повече да гласувам за СДС и ДСБ. Просто преходът за тези партии свърши. Кой виновен и кой не е няма значение вече. Като не влезнат в следващия парламент ще се стопят мигновено. Кабаиванов е просто един погребален агент. Абсолютно безличен и безинтересен. Трябват нови десни проекти, но с нови хора. Иначе физкултурници и милиционери - бол.

 59. До коментар [#54] от "Ian Smith":


  [quote#54:"Ian Smith"]Истината е, че вие костоваците активно му асистирахте през цялото време, вие сте отговорни за съсипването на десницата.[/quote]


  Лично аз в този форум съм търпял какви ли не обиди от всички поддръжници на Иван Костов. Толкова гнусни, толкова разнообразни и многобройни, че всеки един взет поотделно е избълвал в повече от всички представители на социалистическата партия взети заедно.

 60. 60 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Статията на Петя Владимирова както винаги +!

  Само с две от тезите не съм съгласен.

  1."Но... забележете - новото начало се свързва с "автентичната синя идея" (никой не я е дефинирал)"
  Защо някой трябва да дефинира термина СВОБОДА?
  До там ли сме стигнали? Това бе идеята!
  Политическия смисъл бе ДЕМОКРАЦИЯ!
  Да има избор, ред и законност!

  Че не се случи точно както си го представяхме...

  2."Обединяваше ги едно знаме - антикомунизмът, и целта да бъде променена и демократизирана България. Да така е. После НАТО, ЕС...Шенген нещо ми се губи...Цецоооо... Не си ги мерете с Росенчо!

  СДС вече е просто търговско- политическа марка... Нищо повече...

  СИНЯТА ИДЕЯ не е организация дето плащаш членски внос! Тя е състояние на духа!

  П.С. Мога да пиша още и за лидерските партии, за Кабанезнамсикой, както много удачно го кръстиха форумците, ама коментара ще излезе по-дълъг от статията

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 61. 61 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#52:"popovski31"]Абе аз си мисля,че душичката му е червена [/quote]

  Червенее си човека ДрОгарЕте костоваци к'во ми се правят на дръж ми шапката - много добре знаем, че сред преподавателите по политически науки случайни нямаше. Бил безпартиен ! Хайде де - че те някои безпартийни бяха по-католици от папата.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 62. 62 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 691 Разстроено

  А , пропуснах да отбележа , че коментара ми за статията на Петя Владимирова , която някога уважавах е : Ха-ха , ха , ха-ха.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 63. 63 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До #46:
  Съгласявам се изцяло с казаното от Вас. С една лека поправка. Костов започна начело на СДС не с 60%, а с около 71%. А сега е около 1,7%.
  И оттук нататък какво да се коментира?

 64. 64 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#40] от "Karla Baggins Hanneman":

  Имаше избори, на които Костов бе избран за лидер на ДСБ. Разбира се, май нямаше други кандидати. Костов беше май единствен кандидат. Май беше избран единодушно.

 65. 65 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  До коментар [#59] от "Wrornoxmaniak":

  До известно време се опитвах да правя разлика между комунисти и костоваци. Гнусните лиготии които сипят по адрес на СДС ... ееее, вече се оляха. Това, че седят по компютрите да ни тракат минуси въпреки, че всеки знае, че са една шепичка ... Нали сме единомишленици, нали произлизаме от една политическа сила, НАЛИ ТЕ произлизат от това СДС, което беше нашата голяма обща кауза. Какви са тези простотии, каква е тази омраза. Те били десните ! Единствените ! Еми ай сик*ир тогава.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 66. 66 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#49] от "bgkurshum":
  До коментар [#51] от "Karla Baggins Hanneman":
  Защо се правите на улави преди да се създаде СДС дясното беше Демократическа Партия, Земеделци всякакви, Социалдемократи, и още бая народ а след това минаха нужните ''инструктори'' и ''света стана по малко лош'' а са Ваше сведение Костов дойде по - късно след комунистическото ''десно'' и това ги боли най - много дОгарете.
  Като сте толкова вещи в политиката я ми кажете след като викате, че Костов е комунист защо го плювате нали си е Ваш ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 67. 67 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#64:"grayeagle"]Имаше избори, на които Костов бе избран за лидер на ДСБ. Разбира се, май нямаше други кандидати. Костов беше май единствен кандидат. Май беше избран единодушно.[/quote]

  Тогава с какво е по-добър от Тодор Живков.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 68. 68 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 808 Любопитно

  До коментар [#61] от "Ian Smith":
  сред преподавателите по политически науки случайни нямаше
  ........
  Да не би случайни хора да са ставали пилоти на "Балкан"?
  Там проверката е още по-желязна. Костов бил на курс в Кременчук, няма случайни хора пратени там.
  "Балкан" , не беше ли той унищожителят му? Дребна злобна душичка, сигурно го е било яд, че не е станал пилот, представял си е как колегите му летят, забавляват се в Рио със стюардесите, а той заляга над трудовете на другаря Ленин.Баш червен еничарин си е.

 69. 69 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#56] от "Wrornoxmaniak":

  Уорни ти наш Боце ли си ?
  Само он може така да се изразява.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 70. 70 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#9] от "Wrornoxmaniak":


  До коментар [#2] от "kasko":

  Вие имате някакви претенции.Аз не давам мнение кой да е ваш лидер.Крф ви рапон,кеф ви тиква,БКП,БСП -ваша си работа

 71. 71 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ian Smith":

  Истината е, че в Б-я има около 10% истински дясномислещ електорат. Останалите се присламчват около силните на деня. Същото което става сега с Боко Тиквочев. ОДС спечели най-голямата си битка с Костов начело и Б-я направи най-сериозните си реформи пак при управлението на СДС. Когато народът отново изгуби грижата как ще изкара месеца до следващата заплата, нещата се върнаха в старото си русло и народът повярва на следващия месия - мадридския царвула. Същата ще е съдбата на Тиквочев, защото ГЕРБ е не е партия в истинския смисъл на думата (обединение на хора с еднакви идеи) а сбирщина от меркантили, които са поставили икономическите си интереси на първо мясно, но от немай къде са длъжни и да вършат държавна работа.
  Дали ще има ново дясно? Не знам, не се наемам да правя подобна прогноза. Знам само, че в бъдещото дясно няма да има пребоядисани комуняри като герберасите.

 72. 72 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Хайде другари костоваци да си спомним 1997, хайде да си спомним как цялото СДС, всички активисти настояваха да се излиза на улицата. ХАЙДЕ ДА СИ ПРИПОМНИМ КАК КОСТОВ СЕ КРИЕШЕ КАТО СТРАХЛИВ ПЛЪШОК. Та се наложи протестите да ги започне СДС София и чак когато видя, че нещата отиват на сваляне на правителството на Виденов и подкрепата е масова, чак тогава Костов цъфна като тиква на плет начело на митингите препасан с една смешна синя лентичка на главата. Цирк сте циииирк.
  Не вие сте десни, вие сте НИКАКВИ. Истинските десни не ви припознават за такива и не желаят да гласуват за вас.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 73. 73 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ian Smith":

  Щом забраняваш партии и даваш акъл кой да не им е лидер-ясен си ми! Ние от ДСБ ще си избираме лидера,който не го харесва да не влиза в коалиция с нас."Десни" бол.

 74. 74 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  [quote#68:"Позитанчо"]Баш червен еничарин си е. [/quote]

  Абсолютно.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 75. До коментар [#70] от "hodounski":

  Не, скъпа. Ние нямаме никакви претенции. Вие сте тези дето имате претенции кой какъв да бъде. Вие костовистите сте тези които избълвахте толкова обиди към Емил Кабаиванов, че ако бяхте насочили само една десета от това към Станишев, то той да се е скрил в миша дупка от срам.

 76. 76 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#63:"ПРОРОК ИЛИЯ"]И оттук нататък какво да се коментира? [/quote]

  хехе, ми те и 60-те дотук не са имали нищо за коментиране ма ей ги на

 77. 77 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ian Smith":
  да си спомним 1997, хайде да си спомним как цялото СДС, всички активисти настояваха да се излиза на улицата. ХАЙДЕ ДА СИ ПРИПОМНИМ КАК КОСТОВ СЕ КРИЕШЕ КАТО СТРАХЛИВ ПЛЪШОК.
  ..........
  Разбира се, че е изплашен мишок, който до пследно стои настрани и се чуди, на коя страна да застане така, че да го огрее най-добре.
  Помниш ли 2005 г. как се съюзи с БСП и Надежда Михалова, за да свалят правителството на Сакскобурготски? Тогава също му предложиха место в един нов кабинет и той пак отказа. Този човек никога няма да уптавлява, то е в политиката само за да играе контра.
  "След опозиционнните консултации се оказа, че БСП, СДС и партията на Иван Костов не са склонни да съставят правителство със свой мандат и ако то се случи ще трябва да го инициират Народен съюз или "Новото време". От СДС и ДСБ обявиха, че няма и да се включат в експертно правителство."
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2005/02/03/88053_opoziciiata_se_obedini_za_eksperten_kabinet/

 78. 78 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  Че СДС е неясен обект на желанието може да говори и пише само човек, който никога не е бил под въздействието на тези три магически букви! Въпросната дама явно е от този контингент. В допълнение, отдавна забелязах, че има слабост към поръчковите теми. Като съпоставиш едното с другото, се получава идеалният изпълнител на всяка анти-СДС акция. А желаещите да поръчват такива сега с лопата да ги ринеш- всички "десни", които панически чувствуват, че остават с пръст в устата.

 79. До коментар [#71] от "Весо":


  [quote#71:"Весо"]защото ГЕРБ е не е партия в истинския смисъл на думата (обединение на хора с еднакви идеи) а сбирщина от меркантили, които са поставили икономическите си интереси на първо мясно, но от немай къде са длъжни и да вършат държавна работа.[/quote]

  Абе, така като ги приказвате тези глуповатости преди това обмисляте ли ги? Или си плямпате колко да не е без хич?

  Никога досега в никое българско правителство не имало толкова милионери колкото в сегашното. Росен Плевнелиев стана от министър президент с 17 милиона лично негови.

  Борисов можеше да зареже и държава и отговорности и да иде да живее с Цветелина на някой слънчев остров с 300 милиона джобна пара.

 80. 80 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Много точен анализ на Петя Владимирова, както винаги.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 81. 81 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#75] от "Wrornoxmaniak":

  Не давам идеи кой ,кого да избира.Нито за СДС,нито за герб,най-малко за комунистите!А вие до утре ще направите поне 200 поста с глупости.

 82. 82 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#78] от "Дон Кихот":
  В допълнение, отдавна забелязах, че има слабост към поръчковите теми. Като съпоставиш едното с другото, се получава идеалният изпълнител на всяка анти-СДС акция.
  ..........
  Да, и към тази какафония се включи с пяна на уста Иво Инджев...
  Самолустрира се като заклет костовак. Бълва пасквили срещу СДС като на конвейр. Сега се чудя къде да завра книгите му, които съм си купил.

 83. 83 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#77:"Позитанчо"] изплашен мишок[/quote]

  хаха, ма провлачихте 70 комента лиги по изплашения мишок... да ни сте някви прозти хейтъри уа

 84. 84 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#72:"Ian Smith"]ХАЙДЕ ДА СИ ПРИПОМНИМ КАК КОСТОВ СЕ КРИЕШЕ КАТО СТРАХЛИВ ПЛЪШОК. [/quote]
  Напротив, ОДС и ръководството му много добре осъзнаваха отговорностите които трябва да поемат - да сменят правителството на БСП и да съставят правителство което да направи закъснелите реформи.
  А страх наистина имаше, защото вакханлията с подпалването на партийния дом също донякъде бе инспирирана от демократи в овчи кожи.

 85. 85 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Костов трябваше да проведе лустрация[/quote]
  Как не ви омръзна?
  Как да я проведе, като КС (за който непрекъснато си говорим вече месец) върна закона? Конституцията дава на КС права като на горна камара. Каже ли не е не, не е като ветото на президента. Костов има други кусури, основният е, че не разбира от хора.

 86. 86 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 706 Разстроено

  До коментар [#70] от "hodounski":

  Потресен съм от това несправедливо обвинение !! Та аз съм най-върлия костовист в Югоизточна България.Но понеже трудно намирам съмишленици , всеки ден разказвам за нашия лидер и партийните му подвизи на моите шест козички и едничкото ми магаре...

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 87. 87 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#79:"Wrornoxmaniak"]Борисов можеше да зареже и държава и отговорности и да иде да живее с Цветелина на някой слънчев остров с 300 милиона джобна пара. [/quote]

  Нищо не й загубено Уорни... слънчеви острови бол, па с толкоз джобна пара и някой да припява на ушенце "машшала, ашкослун" се ша мой да спазари

 88. 88 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Нито СДС, нито ДСБ са били някога десни. Тяхното "дясно" се изразява в това да мразят Русия, православието и времето на соца. Все неща крайно глупави и безперспективни по простата причина, че 90% българите подкрепят православието и Русия, а дори в Източна Германия около половината от населението изпитва носталгия по соца, кайто там беше с крайно отвратително лице и въпреки 600 милиарда марки дадени първите 3-4 години на съудиняването. Българинът може да не влиза в църква, но е готов да претрепе всеки лаещ срещу православието, същото и с Русия.
  Извън тези три основни постулата цялата идеология на седерунгелщината е между крайно ляво и военен комунизъм.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 89. 89 Профил на косъм в супата
  косъм в супата
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Не давам идеи кой ,кого да избира.Нито за СДС,нито за герб,най-малко за комунистите,що не включиш и ДСБ ?
  До коментар [#81] от "hodounski":

 90. 90 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#79] от "Wrornoxmaniak":

  Инсценировката с безплатните телефони за депутатите трябваше да е първата светнала лампичка Порньо, която да ти покаже, че тази сбирщина от меркантили е гнилоч, ама ти нали си много умен, щото си предал 2 вагона книги на вторични суровини... Втората трябваше да е Мишо Бирата, третата апартаментите на Цецко, четвъртата проектозаконите облагодетелстващи лично гербави дупетати. Да продължавам ли?

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5371 Неутрално

  [quote#72:"Ian Smith"]Не вие сте десни, вие сте НИКАКВИ[/quote]
  Така е, Янко. Само милиционерите от Герб сте десни. Цвинокио е пример за съвременен десен политик. Бърка си в носа само с десно кутре с дълго нокътче. ББ и той е десен. На последния мач на тигрите от Бистрица отбеляза гол с десно воле.

 92. 92 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1643 Весело

  Кабаджулейшън, Борисов!
  Кабаджулейшън ....

  Гу-гу, гу-гу, гу-гу.....
  Кабаджулейшън БорисoOFF!!!


 93. 93 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#88] от "др. Иванов":


  [quote#88:"др. Иванов"]Нито СДС, нито ДСБ са били някога десни. Тяхното "дясно" се изразява в това да мразят Русия, православието и времето на соца[/quote]
  Ми това малко ли е...е не е като БСП интернационалистите които мрат за всички само не и за България...

  bigman
 94. До коментар [#90] от "Весо":

  Първата не трябваше ли да са апартаментите на Цветанов? Знам че обичате флашките, но забравяте, че Цветанов не е ощетил държавата с 1 лев. Всичко което е придобил е било преди да стане министър.

  И, да. Продължавайте с глупостите. Имаше избори след всичките тези компромати които спечелихме категорично. Хората просто не ви вярват. Толкова сте недалновидни.

 95. 95 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Ей милиционери защо като писАх + на пост 80 на Жесика имаше 3 + а след моя вот пак си останаха 3 + но минусите станаха 6 - ?
  Това догодина въобще нема да стане да знаете и не с домати а по - лошо и от Виденов ще бъдете изпроводени към небитието на политическата история.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 96. 96 Профил на АРИСТОТЕЛ 384
  АРИСТОТЕЛ 384
  Рейтинг: 420 Весело

  До коментар [#92] от "AzDebil":

  Ама много си се накокържил! Озапти се....!

  Най-печалното при младото поколение е, че аз вече не съм част от него!
 97. 97 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1643 Весело

  До коментар [#79] от "Wrornoxmaniak":

  Вярно Уорни никога до сега не е имало толкова милионери в правителството. Никога до сега и толкова милионери не са ставали от участие в правителството. Накрая ще видиш и за първи път толкова много милиардери излезли от правителството.
  А ти Борисов не го подценявай. Той вярно можеше да се излежава с триста милиона на някой остров, но къде по-добре е да се излежава с няколко милиарда на някой остров. Той вече го постига.
  Ти да му мислиш....

  !

 98. 98 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Весело

  "името СДС ще трябва да се уточнява в скоби с името на председателя Емил Кабаиванов."

  Преди години имаше цяла плеада СДС-тирета. Всички знаем съдбата им. Сега, по аналогия, искат да вкарат СДС в скоби. Това отдавна е мечта на терминатора на СДС (всички го знаем), още от времето, когато за четири години го докара до колапс. Оттогава се мъчи да яхне трите буквички, без тирета и без скоби, защото знае силата им. Но смятам, че ако досега не успя, шансовете му да го направи са под нулата. За което го и поздравявам!

 99. 99 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#79:"Wrornoxmaniak"]Борисов можеше да зареже и държава и отговорности и да иде да живее с Цветелина на някой слънчев остров с 300 милиона джобна пара. [/quote]
  "Де оваков господ за Митрето?"
  Ама не, вместо слънчев остров, неблагодарен матрял. А Той живее сам като куче в Бояна на ползу роду...

 100. 100 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#75:"Wrornoxmaniak"]Вие костовистите сте тези които избълвахте толкова обиди към Емил Кабаиванов[/quote]
  Аз не съм костовист и никога няма да бъда!
  Емил Кабаиванов...Тоя пък кой бе?
  Даже не знам дали има сестра, за да не го обидя случайно
  НАП,ДАНС,БОРКОР,ЕСГРАОН...
  Има си органи!
  Къв съм аз, за да търся сестрата...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK