Кой се възползва от българската позиция за Македония?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (332)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Неутрално

  А една дума - албанците.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на tsonevniki
  tsonevniki
  Рейтинг: 442 Неутрално

  и без това много трудно ще бъдат приети в ЕС
  западняците няма лесно да пуснат албанци и косовци свободно из европа

 3. 3 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Не се чувствам виновен за сърбоманските или македонските мании за световно величие. Мразя да МЕ МРАЗЯТ! МРАЗЯ ДА МЕ МРАЗЯТ ЗАТОВА, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 4. 4 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  За диалог са необходими двама!

 5. 5 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Въпреки (или благодарение на) действията си, Гърция е издигната на пиедестал в БЮРМ. Въпрос на престиж за македонците е да пазаруват или почиват в Гърция, да получават гръцки инвестиции и стоки.
  Така че не мисля, че българската позиция би имала негативен ефект, дори обратното. Бий за да те уважават, е принципът, който работи на Балканите.

 6. 6 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Мразя да МЕ МРАЗЯТ! МРАЗЯ ДА МЕ МРАЗЯТ ЗАТОВА, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!! "


  Много точно казано. Бил съм в Скопие 50-тина пъти. Мразят ни. Но пък и ги много страх от нас. Не знам защо.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 7. 7 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Към автора - не съм съгласен много с написаното от вас. Според вас, излиза така, че македонци и българи са манипулирани от 5-6 човека в собствените им страни. Заяждате се с няколко човека, който са били ДС но имат знания по македонският въпрос, като не давате обаче отговор на куп факти, като например че Македония пренаписва историята си като краде не само от българската такава а и от други страни. Свидетелства за това, колкото щеш в Македония - строежи, музеи и тн. Според мен не сте си направили проучването както трябва. Само ще кажа, че има за какво да ни мразят - и ние много поразии сме направили.

 8. 8 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тези дни посетих един македонски форум през сураттефтера. Българин включи ли се, до десет минути му се трие коментара. Има брояч на коментарите, броиш ги - излизат с една трета по-малко. За сметка на това няма никаква спирачка пред най-гнусни псувни по наш адрес.

 9. 9 Профил на КИванов
  КИванов
  Рейтинг: 225 Неутрално

  То пък и да бяхме да ги подкрепим за конкретна дата, не че щяха да ни благодарят. Пак щяха да излеят една кофа с пумия по адрес на България. Нека им е зле, нека си стоят в девета глуха, някъде там в ъгълчето на континента. Досега като сме ги подкрепяли, какво...?! Нека да сменим тактиката, пък да видим какви нови простотии ще измислят братята македонци, че вече на всички ни писна от тоя измъчен сериал. Много важно, че сме ги отрязали, като не разбират от добро, сега да ядят хурката.

 10. 10 Профил на motomx
  motomx
  Рейтинг: 430 Неутрално
 11. 11 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Статия в стил, дай да се обичаме и да не се караме щото не е по европейски, и дай да дадем! Горе долу Позицията на ГОЦЕ последните десетина години.
  Сега видиш ли щели да ни мразят повече и щели да пострадат българите там. Като че ли до сега бе различно.
  Позицията на автора е , НЯМА ТАКАВА.

 12. 12 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 932 Гневно

  Нека си зададем въпроса, а какъв напредък постигна България в отношенията си с БЮРМ, през цялото това време на безрезервна поддръжка???
  Никакъв, ще кажат много от вас! Напротив, напредъка е значим!
  Тази година едва не беше бит българския посланик в центъра на Скопие! Нима това не е напредък?! Нима това не е пример на добросъседски отношения от европейско ниво?!

 13. 13 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#8] от "nikero":

  Имах шеф, който всяка сутрин си пускаше компютъра и се навираше в първият македонски форум с думите "Оооо Булгари здравейте"..........

 14. 14 Профил на motomx
  motomx
  Рейтинг: 430 Неутрално

  не са виновни фиромците , просто са им прекалено промити мозъците... трябва им малко шокова терапия .

 15. 15 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Много добър коментар, който излиза извън обичайната клиширана риторика.

 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Защо трябва да се чувстам виновен защото съм защитавал честта и славата на България?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#15] от "Noname":

  Знаеш ли, какви са преобладаващите мнения в македонските форуми: - Ще се съгласим със всичко, за да влезем в ЕС, след като влезем, ще правим постоянно сечено на тураномонголците.лллл

 18. 18 Профил на ivailo abadjiev
  ivailo abadjiev
  Рейтинг: 768 Неутрално

  македонците са българи. те изчезват асимилирани от шиптери. според вас каква трябва да е позицията ни. след няколко години България ще е следващата цел.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 19. 19 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#15] от "Noname":

  Какво му е доброто? Не съм против македонците - да си се наричат каквито искат, даже марсианци ако пожелаят. Крайно време е на балканите да почнем да се възприемаме един друг, а не да се мразим.
  НО НЕ ИСКАМ ДА ПЛЮЯТ И ДИСКРЕДИТИРАТ МОЯТА ДЪРЖАВА!
  Хубава или лоша тя е наша! Не бива да допускаме да я петнят и да мълчим като някои......!
  Да ви припомня ли последната антибългарска кампания с евреите. Знаете ли, че в македония да се обявиш за българин е меко казано си аут отвсякъде. Къде са тръгнали с тази си нетолерантност да влизат в ЕС.

 20. 20 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#8] от "nikero":

  Абсолютно същото се прави и тук, Иво Инджев в блога си трие всяко мнение което се различава от неговото , да не говорим пък критика , а достъпа до форума му бива забранен.
  Което не му пречи да говори често за медийната свобода в България. Така че не сме много по различни.

 21. 21 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Има ясни правила за прием в ЕС.Македония /македонците/ трябва да разберат,че живеем в 21 век и така не се градят международни /съседски/ отношения.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Много да ме извинява Иван Радев, ама е спретнал една каша.
  Може би поради необходимостта да сбие текста, а темата е широчка и дълбока ...

  За мен е неприемлива позицията с цитата от Йоан Богослов, "намекната", но неразяснена и неразработена в текста. Може би защото не е много читава и трудно би я обосновал реционално
  Неприемлива е и "извинителната бележка" с някакви си политически вътрешни съобразявания на управляващите, при положение, че и националистите, и медиите са им в джоба и за нула време биха "свели" и "набили в главите" на мат'ряла съответните "обосновки" и за обратната позиция, ако им беше потрябвало.
  В случая адмирирам позицията, която заеха. И не заради пропагандата, която водят агентите и която си е достатъчно прозрачна и елементарна, както и взаимноподдържащата се през границата сита хранилка за тейзи "борци", а заради голите факти, касаещи България. Които са не само в българските медии, та да ги дамгосаме като инспирирани от задругата агенти.
  Единствено напълно съм съгласен, че "отвън", откъм Запада, цялата тази дандания изглежда дребна, смешна, жалка и дълбоко провинциална и архаична в мотивацията си.
  Но ... все пак Македония първа почна, нали?

 23. 23 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 292 Любопитно

  Тъжното в случая е, че само ние имаме някакви носталгични спомени за Македония и както казва Яворов за македонските борби, това са най-лиричната част на българската история. За самите македонци ние сме враг номер 1 , защото Тито и УДБА до такава степен са им промили мозъците, че реално няма македонски народ , има сърбодонци живеещи в сръбска Бановина, които и до сега носталгират по славното Югославско минало, когато бяха богати и се присмиваха на "татарите" дето не могат да си купят едни дънки. Като виждаме при нас народа до каква степен е с промити от комунистите мозъци и че след 23 години уж демокрация продължаваме да си мечтаем за " онова" време, представете си какво е положението в Македония, които са с 11 години уж демокрация. Както казваше един голям българин - "Мъкедония"

  O sancta simplicita!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Абе, те българските емигранти /повечето/ в момента в който си намерят хубава работа забравят за България /че и плюят по нея, а не дай си боже да напишеш нещо срещу новата им родина - реагират като ужилени/, вие за макетата се чудите. Ако имат далавера ще станат българи начаса, ма де я тая далавера ?

 26. 26 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#8:"nikero"]Тези дни посетих един македонски форум през сураттефтера.[/quote]


  Какво смяташ, че ще се случи с македонците в BG форум?

 27. 27 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Какво още трябваше да направят в Македония,докъде трябваше да стигне антибългарската кампания?Това НЕ трябваше да го кажем много по рано.Какви последствия ще има за македонците,какви ще бъдат нагласите им спрямо нас-това е техен проблем.Имаме национално достойнство.Освен това в тази "държава"живеят и албанци.Тези у нас ,които не одбряват нашето вето означава,че са съгласни всичко това да продължава.

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  [quote#20:"olly"]Абсолютно същото се прави и тук, Иво Инджев в блога си трие всяко мнение което се различава от неговото[/quote]
  Горим не за отделни личности, а за официалната държавна политика на Македония. Нещо, което не бива да бъде позволявано. Замиспяш ли се какво би било отношението им ако и сега бяхме отстъпили. Вече повече от 20 години отстъпваме и се опитваме да постигнем нещо с кротост и благост, но уви. Крайно време е да обърнем и другия край.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#26] от "The_Fly":

  До момента в който се държат възпитано, ще се опитваме да ги просвещаваме. Почнат ли да псуват и ние ще псуваме.

 30. 30 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Доста следя македонските вестници.Според мен нашето вето ли е какво е не знам но имаше ефекта на тайфун.Не могат да схванат как е възможно въобще такова отношение към тях. Доскоро високомерните антични направо им увяхна камбата.Решението на правителството е удар в десетката. Нашите политикани ги оставете. Четете македонските вестници. Резултата ще бъде добър за нас.Разбраха ,че няма мърдане.

 31. 31 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Между другото:
  "Анонимните заплахи на македонски националисти срещу български политици и държавници в момента са обект на разследване от нашите служби. Това обяви ген. Тодор Коджейков, изпълняващ и.д на НСО. Той потвърди пред TV7, че действително има писмо със закани и заплахи за живота на външния министър, президента, премиера, историка Божидар Димитров и други. Сигналите са подадени на МВР и ДАНС и в момента са обект на сериозна проверка и анализ. Ако има нужда охраната на застрашените лица ще бъде засилена, уточни генералът"

  Read more: http://balkani.actualno.com/Razsledvat-makedonskite-zaplahi-sreshtu-politicite-ni-news_410330.html#ixzz2F8K268wu

 32. 32 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  НЕКА С ЕДНО НЕЩО ДА СМЕ НА ЯСНО!
  Ние до един ще измрем но Македонската ОМРАЗА, няма да я оставим НЕНАКАЗАНА. Няма да оставим отцепници, ПОБЪЛКАНИ и СКОПСКИ НАРКОМАНИ да диктуват на Балканите, да всямат паника и разкол сред красотата на балканските народи.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 33. 33 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Не разбирате ли? Никой няма изгода два братски народа да се разбират и уважават.

  Кой има изгода? Ми кой ли не:

  Гърция. Сърбия. Косово. Албания... Всичките ни съседи.

  Ясно е какво мислят и "Великите сили", те са се изказали още 1878 г в Берлин.

  Кой би имал полза? Ами само ние. И македонците може би.

  Българското разузнаване да се захваща за работа и да разбере защо Македония хвърля камъни по нас. Защото е повече от ясно, че Николайчо, Божидарчо и Бойче никаква не я свършиха. С тоягата няма да стигнем до никъде. Вадете моркова.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#24:"jivko_r"]Според мен автора има някакъв личен проблем с Божидар Димитров. [/quote]
  То всички би трябвало да усещат, че имат проблем с Божидар Димитров и изпълненията му.
  То бива ширпотреба и халтура, бива, ама чак пък толкоз!
  Въпрос на хигиена е.
  Ментална, културна ...

 35. 35 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Ся ние имаме гениално външно министерство с архи-гениален външен министър. Винаги от нищо може да създаде безмислен проблем та после и кокошките да ни се смеят.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 36. 36 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Аз съм обиден....но не на националистите македонци, а на мудната и безлична политика спрямо Македония в последните 15-20 години. Защото липсата на насочена и последователна външна политика ни коства това да се настройваме един срещу друг. Трябва да се уважаваме и обичаме. Не виновни са македонците,че са заблудени, а виновни са тези, които са им промивали мозъците с години и тези, които в България са бездействали или дори подкрепяли! Защото всеки от вас в момента защитава националния ни облик така както ни е преподаден, така както ни е казан, а това не е сам да стигнеш до даден извод и да го подкрепиш с факти и документи. Какво е виновен обикновенния македонец,че така му е представено всичко? Как изведнъж да зачеркне всичко, което с години е смятал и му е казвано, че той самият представлява и е бил и да се осъзнае на българин?

 37. 37 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#1:"Митко Василев"] една дума - албанците[/quote]

  Сърбоманите българофоби са заслепени в еничарската си омраза към България и не виждат, че албанците са на път да отцепят половин Македония.

  Скопие. Спортна зала Борис Трайковски, честване на 100 годишнината на албанската независимост, специален гост - Хашим Тачи.....

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_PzgFexJjtc

 38. 38 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Поставяйки на кантара вреди срещу ползи, със сигурност ползите от скорошното решение на България са по-големи. Какви са вредите - че щели да ни плюят още? Е, и? В момента малко ли се плюе по България там? Дори бих казал, че политиката на безвъзмездна доброта води до ожесточаване на сърбоманите - както всички примитиви и те са на мнение, че отстъпчивостта и сговорчивостта са признак на страх.

  Бюрмерите не могат да ни направят абсолютно нищо. Утре границата с тях може да бъде затворена и за нас нищо няма да се промени. Нашите геополитически приоритети са другаде, нашите опасни врагове са азиатците от южната и северната разновидност. Македония е затворена страница. Минало свършено. Няма смисъл да се хаби умствена енергия на югозапад. Ако след 10-20 години им дойде акълът и още не са оплюскани от шиптърите, хубаво, пак ще говорим, дотогава игнор и това е.

  А, трябва да престанем да им даваме паспорти. Гнусната сган по анцузи, кибичеща на Аксаков и Бенковски пред правосъдното, да се маха оттук. Няма нужда да им ставаме трамплин за отиване в Германия. И без това имиджът ни в Европа е лош заради цигани, бандити и тарикати, няма нужда и македонска сган да се асоциира с България.

 39. 39 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#28] от "Храбър":

  Репликата ми бе във друга връзка.
  Статията е слаба и тенденциозна.
  Иначе никой няма да ни уважава ако сами не го правим.
  Какви са македонците и какви искат да са не е наша работа, стига да демонстрират необходимото уважение към нас и да спазват международните стандарти и закони.

 40. 40 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#33] от "Dorian Gray":

  Би ли дал конкретни примери на разбирателство и уважение между тия два братски народа от последните години?

 41. 41 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#36:"hinhril"]Не виновни са македонците,че са заблудени, а виновни са тези, които са им промивали мозъците с години и тези, които в България са бездействали или дори подкрепяли![/quote]

  глупости

 42. 42 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ρόδος;":

  Как да разберат?.Накъдето и да се обърнат все им се привижда Александър Македонски или пък неговата сянка...

 43. 43 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Има ли македонска нация?

  Македонци ли са македонците, или са бълrари?

  Бълrарската историческа, политическа и държавническа мисъл, сякаш закъсняла с цял един век от актуалната западно-европейска и северо-американска цивилизация, ражда ли, ражда зловреден етнически фундиран национализъм.

  Нашенските родни историци, политици и държавници не са в състояние да схванат и да разберат нещо изключително просто в концпетуалната интерпретация на съвременната философия на историята. Те с биволско упорство и със скоростта на биволска кола продължават да се движат в калните коловози на своята интелектуална неспособност да проумеят какво е съдържанието, какъв е смисълът и какво е значението на фундаменталните понятия „ЕТНОС" и „НАЦИЯ".

  Националната принадлежност на един човек няма нищо общо с етническата му принадлежност. Етническият ром или етническият турчин може да притежава и реално притежава бълrарска национална принадлежност точно така, както етническият бълrарин или етническият сърбин може да притежават френска национална принадлежност.

  НАЦИЯТА е понятие, абсолютно неотделимо свързано с понятието ДЪРЖАВА; нацията на една държава изобщо не се състои от ЕТНИЧЕСКИ самосъзнаващи се индивиди; нацията на една държава се състои и включва в себе законово леrитимизираните rраждани на държавата.

  Следователно, щом е създадена и щом съществува суверенна, международно призната държава МАКЕДОНИЯ /независимо от уточненията по това ДЪРЖАВНО име/, то БЕЗУСЛОВНО СЪЩЕСТВУВА и македонска нация, състояща се от rражданите на държавата Македония. Що се отнася до ЕТНИЧЕСКОТО самосъзнание на индивидите, които по своята дефинитивна национална принадлежност са македонци, това си е тяхна собствена работа.

  Няма никакво съмнение, че столетия наред предците на преобладаващата част от днешните rраждани на държавата Македония са мислели и чувствували /самосъзнавали/ себе си като етнически бълrари. Днес обаче това нищо съществено НЕ означава; щом са си създали суверенна държава и по национална принадлежност дефинитивно са македонци, то никой отвън няма право да им казва кои са и какви са в своя етнически произход. Ако това им харесва и стане техен осъзнат избор, никой не може да им попречи да се мислят било за потомци на Александър Македонски, било за потомци на траките или на римляните.

  Народите на Балканския полуостров имат сложно преплетена в териториално, етническо, икономическо и политическо отношение обща история. Делението на всяко едно общо в какъвто и да било смисъл наследство няма как да стане абсолютно начисто. Един от моите братя например и до днес постоянно си влиза в моя парцел да ми бере ябълките и крушите, защото ... защото той бил посадил тези дървета в помощ на баща ни, докато си беше жив.

  Колкото и неутешително да прозвучи за ушите на етническите националисти, Бълrария и Македония, докато са суверенни, самостоятелни една спрямо друrа държави, никоrа не ще успеят да поделят резултатите от своето общо и взаимно свързано историческо развитие. Ако историците, политиците и държавниците на нашите две държави нямат ум и разум да разберат какво е това етнос и какво е това нация, май ще се наложи в даден момент да им припомним и дори да им набием в мозъците що е това съвременно мислене...

  В двадесет и първия век да си бълrарин, това значи да си rражданин на държавата Бълrария; да си македонец - това значи да си rражданин на държавата Македония.

  И ТОЛКОЗ!

  Който не разбира и не схваща това, да се държи далеч от официалната наука и история, от официалната политика и държавност...

  Здравко Дунов

 44. 44 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) поиска от България прилагане на конвенцията за защита на националните малцинства и подписване на европейската харта за регионалните и малцинствените езици, съобщи радио Дойче веле в програмата за Македония. От ПАСЕ са поискали България изцяло да приложи членовете от Рамковата конвенция за защита на националните малцинства и най-вече в частта за индивидуалните права, „с оглед на факта, че не признава съществуването на МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО и на помаците”. Според асамблеята България трябва да покаже напредък в даването на права на лица, които принадлежат на националните малцинства, в частта на представяне на матерния им език и поддържането на тяхната културна идентичност. ПАСЕ иска България систематично и безусловно да осъди езика на омразата срещу малцинствата и да засили мерките за взаимна търпимост.

 45. 45 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Авторът нещо не е запознат с географията - Беласица разделя на България и македонияр а България от Гърция!
  Иначе заявлението на Николай Младенов че заглавията в македонската преса за България мязат на надписи в клозет най-точно обрисува проблема----

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  100% съм съгласен с #1- Митко Василев. Пряката полза е за албанците!!! Но трябва да добавим , че косвената е за сърбите. Пък просите сърбомански БЮРМански управници , така и не разбраха , че сами отрязаха клонът на който седят. До края на века , албанското море ще ги удави. Тогава и да искат помощ , ще е късно!!!!

 48. 48 Профил на hristo_gu
  hristo_gu
  Рейтинг: 225 Разстроено

  много ни е мъка тази македония.

  мисля че, сбъркахме с това спиране на македония за ЕС.
  дано не съм прав но, си мисля че, трябваше да сме по-търпеливи и просто да засилваме връзките между хората и нещата щяха да си дойдат на мястото.
  малко са нетърпеливи политиците ни. дано са го мислели добре.

 49. 49 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#40] от "Северозападнал":ти бъркаш хората в Македсония с регионалното правителство ъсставено от комплексари които в България Сърбия или Гърция нямаше да се изкачат повече от кметове на села а сега са министри на оперетна държавица! хората в Македония не мислят като пишман-воеводите си - те имат същите проблеми като нас

 50. 50 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  ако не сме почнали консултации с албанците до къде имат интерес е крайно време , само това мога да кажа

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6616 Неутрално

  [quote#20:"olly"]Иво Инджев в блога си трие всяко мнение което се различава от неговото , [/quote]
  Блогът си е негов личен, направи си и ти такъв и ти трий.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 52. 52 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ако действително имаме тази възможност да спрем Македония и Сърбия от членството им в ЕС, ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИМ!
  Но със закани, омрази отношения не се градят. Отзовете посланника ни от Скопие!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 53. 53 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#48] от "hristo_gu":

  напротив - сегашната позиция на София е много по-адекватна на ситуацията отколкото зелените светофари пред малоумните сърбомани в Скопие!

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#44] от "trikebapceta":
  А какво става с българите в Македония? Те признати ли са от официалните власти там?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 388 Весело

  Абе кой ги има за нещо тези смешни македонци. Те единствено могат само да плюят по нас и да се опитват да откраднат историята ни и нашите исторически личности, ама няма да им се получи, защото целия свят ги вижда какъв въздух под налягане са. Те вместо да гледат, че албанците ги налазват те тъпите гледат и възприемат нас като техни врагове. Ама така е като си тъп никой не може да ти помогне то е за цял живот. Когато се усетят ще е твърде късно, за да реагират по какъвто и да било начин. От тях ще стане поредната албанска провинция, ама хак им е.

 56. 56 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#40] от "Северозападнал":

  Ми така де. Няма.

  Въпросът е защо?

  1. Защото България занемари Македония преди много време. Последният подписан двустранен документ е от 1999г. между Костов и Георгиевски. Тогава създадохме и македонската армия.

  2. Защото Македония е пропита от сръбски, гръцки и албански шпиони и сепаратисти, подклаждащи антибългарски настроения и недопускащи близост между двете държави.

  3. В самата Македония има грандомани, които наистина си мислят, че са наследници на Александър Велики. Но не мисля, че основната заслуга е тяхна защото.

  Ще направя извода, че ние сме си най-виновни, че по-малкият брат се перчи на по-големия. Просто нашето лоби в Скопие е най-слабо. Тъжно, но факт.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 57. 57 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#51] от "g_t_DimebagDarrell":

  Интернет е свободно пространство, блог се прави за да те четат, а форум за да си казват мнението, на който не му харесва да си направи агиттабло за съкооператори и сие в мазето.
  Но навиците трудно се изкореняват, нали?

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  [quote#52:"Polusa"]Ако действително имаме тази възможност да спрем Македония и Сърбия от членството им в ЕС, ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИМ!
  Но със закани, омрази отношения не се градят. Отзовете посланника ни от Скопие![/quote]
  Абсолютно съм против такива действия. Действията на страната ни трябва да са превантивни, но в помощ на тяхното влизане в ЕС. Особено сега, при тези условия.
  Ние трябва да си казваме и изтъкваме проблемите, които имаме с тях и да се опитваме да ги решаваме. НО! ЧРЕЗ КОНТАКТИ И ВЗАИМНИ ДВУСТРАННИ СРЕЩИ.
  Проблемите трябва да ги решаваме помвжду си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#44] от "trikebapceta":

  Откъде тръгна - къде стигна! Уж населението на Македония са с македонска национална принадлежност, а на България с българска такава, изведнъж изрови някакви македонски и помашки национални малцинства. Затова никога няма да се разберем с бюрмите - вечно ще лелеят по върховете на Пирин и ще ни наричат окупатори.

 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6616 Неутрално

  [quote#38:"the_sceptic"]Ако след 10-20 години им дойде акълът и още не са оплюскани от шиптърите, хубаво, пак ще говорим, дотогава игнор и това е. [/quote]
  Споделям напълно. Ние без тях можем, те без нас не.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 61. 61 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Гневно

  [quote#38:"the_sceptic"]Гнусната сган по анцузи, кибичеща на Аксаков и Бенковски пред правосъдното, да се маха оттук.[/quote]

  Тва костомолците не случайно сте една малка секта с 1 % влияние. Ми тая същата гнусна сган има маса роднини в България, бе мойто момче. Като плюеш по Македония винаги по определение плюеш и по България, ма то това за вас си е правило.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Определено мисля, че създаването на една единна славянска държава на Балканите, че обединението между Сърбия, България и Македония би било най-доброто решение за народите на всяка една от трите страни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#59:"nikero"]Откъде тръгна - къде стигна![/quote]
  Давам мненето на един гербер-автор и мнението на ПАСЕ. Вие си избирате кое да приемете -местното мислене или европейското.

 64. 64 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Весело

  [quote#51:"g_t_DimebagDarrell"]

  Иво Инджев в блога си трие всяко мнение което се различава от неговото , - цитат на коментар #20 от “olly”

  Блогът си е негов личен, направи си и ти такъв и ти трий. [/quote]

  При костомолците е така, иначе са големи борци за демокрация.
  И в тоя сайт е същото - сложили за модератор един от малкото членове на ДСБ и тоя трие всеки коментар срещу Костов.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dorian Gray":
  Защото веднага след 1944-та (а и прерди това) комунистите начело с Георги Димитров са изиграли възможно най-предателската роля към родината ни, съгласявайки се доброволно да се откажем от жива част от българския народ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  [quote#64:"Мильо Лудия"]При костомолците е така, иначе са големи борци за демокрация. [/quote]
  А какво значи демокрация според теб?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Не ни трябват никакви македонци в ЕС, че може да ни вземат първото място по бедност и съвсем да отпаднем от класацията.

 68. 68 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dorian Gray":

  Ти сам си отговори на въпроса, кой има изгода досегашното статукво в БЮРМ да си остане непроменено!

 69. 69 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 660 Весело

  [quote#47:"kimba3"]Пряката полза е за албанците!!! [/quote]
  +++
  Ще се повторя или потретя, но пак ще цитирам един приятел, историк.
  "Рано или късно България и Албания ще имат обща граница. Дали при Тетово или при Петрич зависи само от Македония.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 70. 70 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#65:"Храбър"]комунисите начело с Георги Димитров са изиграли възможно най-предателската роля към родината ни,[/quote]
  Излиза,че ПАСЕ са чели мнението на бг комунистите начело с Георги Димитров,та говорят за мк малцинство в БГ. Така ли.

 71. 71 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#67:"yavooor"] че може да ни вземат първото място по бедност и [/quote]
  След като влязат в ЕС обезателно ще обеднеят..прав си. Засега са малко по-добре от нас.

 72. 72 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#70] от "trikebapceta":

  Не! Просто добре финансово подплатени лобисти са шетали там. Много лесно е да раздаваш акъли за чужди земи. Сърби ги задника от това, че благодарение на неадекватните им действия се получи толкова кръвопролитна война в Югославия.

 73. До коментар [#11] от "olly":
  +++++++++++++++++

  Боли ме от овчедушието на хората...
 74. 74 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#72:"nikero"] добре финансово подплатени лобисти са шетали там.[/quote]
  Кой е спонсорирал тези лобисти толкова усърдно и защо българите не намериха нито пари ,нито лобисти,нито доказателствен материал по въпроса в ПАСЕ в свой интерес.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#70] от "trikebapceta":
  Кво мнение бе!? Те са действали в името на тъпата "пролетарска солидарност", без дори и да се замислят за последствията. Знаеш ли колко българи около Пирин и Рила насилствено са записани...македонци по онова време!? Що не вземеш да прочетеш малко история, ама не от писанията на "Позитано" # 20.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  В Скопие май наистина се вземат насериозно. "Македония може да живее и сто години без ЕС, но дали ЕС ще доживее сто години, е трудно да се каже." Това е заявил Ристо Никовски, (бивш) посланик и политически анализатор в интервю за скопския вестник „Вечер", според агенция "Фокус". Добре че поговорката "на гол тумбак - чифте пищови" вече е измислена, че трябваше тепърва да я мислим.

  Доброто е заразно
 77. 77 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#41] от "the_sceptic":

  Глупости казваш а? Белята с Македония е сторена след Освобождението ни и след Балканските войни. Имаме огромно вина за това, което е Македония днес. Не им помогнахме, когато трябваше (1912 година) като се отрекохме от тази земя а на всичко отгоре ги предадохме и втори път (1944г), след идването на комунистите на власт. Вземи прочити малко История и тогава казвай глупости.

 78. 78 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Сигурно е много богоугодно да сме благородни и да игнорираме обидите по наш адрес ,провокациите, злостните сравнявания с татари и др. ,присвояването на исторически личности и събития които са важни за народното самосъзнание и самочувствие на българина . Само , че си има мярка и тя отдавна е прекрачена от македонците. Те не са жертви на българската позиция за приемането им в ЕС. Те сами си я предизвикаха и нека да бъдат така добри да си оправят кривиците. Пък тогава ще видим.

 79. 79 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#43:"trikebapceta"]Национаната принадлежност на един човек няма нищо общо с етническата му принадлежност.[/quote]

  +++Абсолютно точно!Редно беше някой да го разясни.
  Българските националисти,тези,които най-често се изказват, и ной-силно крещат,са псевдонационалисти,защото сеят вражда между различните етноси,съставляващи българската нация.Истинският национализъм не допуска такова поведение.

 80. 80 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#75:"Храбър"]Що не вземеш да прочетеш малко история, ама не от писанията на "Позитано" # 20. [/quote]
  аз говоря за ПАСЕ И ПРЕПОРЪКАТА ИМ ЗА МК МАЛЦИНСТВОТО В БГ,а ти ме пращаш на позитано/тъпа улица в още по-тъпа столица на периферията на ЕС/ .Явно не разбрираш, чe заповедите идват от Брюксел.
  Справка-уики;

  Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (или ПАСЕ) е един от двата главни органа на Съвета на Европа (СЕ).

  За разлика от Европейския парламент (който е институция на Европейския съюз), правомощията на ПАСЕ се простират само до възможността да разследва, препоръчва и съветва. Нейните препоръки в областта на човешките права имат значителна тежест в контекста на европейската политика. Европейският парламент и другите институции на Европейския съюз, често се позовават на данните на ПАСЕ, особено в областта на човешките права и на правното и културното сътрудничество.

  Парламентарната асамблея се състои от общо 642 членове - 321 постоянни членове и 321 техни заместници. Те се избират или назначават измежду народните представители на националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета на Европа. Всяка държава има от двама до осем представители в зависимост от броя на населението. Българската делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от различни парламентарни сили, избрани на пропорционален принцип.

 81. 81 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#25] от "Мильо Лудия":
  Пример: Курт Деликуртев от форума...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 82. 82 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#68] от "Северозападнал":

  Така, така.

  Няма кой да излезе и пред хората да заяви:

  Ние предадохме националните си интереси изоставяйки Македония в лапите на сърби, албанци и гърци. С тези действия плюхме в лицето на всички борци за свобода на Македония.

  Вместо това обаче се чува:

  Македония това. Македония онова. Македония трето. Ами така ще бъде господа. Не знам защо решихме ние, че Македония ни дължи нещо. Може би очаквахме Македония да ни предложи да я анексираме? Или пък очакваме нашите съседи да спят както спим ние?

  Станишев, Сакскобургготски и Борисов да поемат отговорност и да спрат да се оправдават с поведението на Македония. С което не искам да оневиня и великите наследници на Александър за тяхното отношение към нас. Но те така са омагьосани там, че едва ли разбират за какво става дума....

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 83. 83 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 852 Неутрално

  А статията е добра.Просто изразява по-различно мнение от това,което тука основно се споделя.Затова и част от колегите я посрещат на нож.Дай боже и в Македония да се публикуват подобни статии,които да дават различна гледна точка от официалната бесовица.

 84. 84 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#77] от "The_Fly":

  Какво е трябвало да правим- да пращаме още чети в Македония. Виновни сме за това, че освен войска и полиция нищо друго не са виждали от България - българска власт е имало само по време на войните. Никой не обича ограниченията и тегобите на военновременния живот.

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#26] от "The_Fly":


  [quote#26:"The_Fly"]Какво смяташ, че ще се случи с македонците в BG форум? [/quote]Ами нищо няма да им се случи,докато не почнат да псуват(което е доста често явление) .Тук в този форум даже се случва.На омовците им се смеем и ги базикаме,но никой не им трие мнението.Мога да ти разкажа следната случка с един мой приятел,който беше студен в София.Когато за пръв път се връща в Скопие баща му го пита как е в София-не го ли бият и тормозят,че македонец.Моя приятел се утрепал да се смее.Та и ти като неговия баща.Много глупава и изцяло погрешна статия.Предполагам,че автора изобщо не в бил в Македония и не е запознат с въпроса.Там не просто мразят България и българското-те са възпитавана като еничарите да мразят всичко българско и това почва още от телевизията ,преди детето още да почне да ходи на училище,а там се продължава и задълбочават.Разказвали са ми,че имало филм от 60-те май ,в който българските "фашисти-окупатори" са били описани като канибали,но не съм го намерил този филм,само знам,че е бил за деца-нещо като оня с песента "Детство мое" .Тази омраза не само,че не спира,но ескалира в насилие към всеки в Македония,който каже,че е българин.Самия аз съм го изпитвал на гърба си при посещения там.Ако се правим,че това не съществува,македонските власти не само,че няма да спрат,но и ще засилват тази кампания.То не бяха боища(спомни си плочата на Мара Бунева).Всеки по-известен човек,който се обяви за българин се пресира веднага и се съди,ако не се откаже.На един журналист му бяха скалъпили съд,че мастурбирал в интернет кафе пред деца и го бяха арестували със шумна акция.Изобщо всеки българин е шумно и усърдно дискредитиран и унищожаван.Друг приятел си взе български паспорт след 10 години по место пребивание,защото се страхуваше,че ако ползва български произход,като причина,може да уволнят родителите му от работа(те са в Македония) .И много други неща.

 86. 86 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 62 Неутрално

  [quote#81:"Ρόδος;"]До коментар [#25] от "Мильо Лудия":
  Пример: Курт Деликуртев от форума... [/quote]

  Абе има и по-ярки примери бих казал.

 87. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#82:"Dorian Gray"]Но те така са омагьосани там, че едва ли разбират за какво става дума....[/quote] Ми това пък защо да става наш проблем? Да се разомагьосат и да почнат да се държат като цивилизована държава.

  Доброто е заразно
 88. 88 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#82] от "Dorian Gray":

  Какъв ни беше инструментариума?

 89. 89 Профил на ovi
  ovi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Пука ми на шапката какво мислят македонците.
  С изключение на възрастните и помнещите, това поколение е възпитавано антибългарски.В продължение на десетилетия е възпитавно просръбски.
  Ако ще и да станат албанска,турска или сръбаска провинция- все ми е тая.
  А определено мисля , че и на гърците им е писнало от тях.

 90. 90 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#82:"Dorian Gray"]Станишев, Сакскобургготски и Борисов да поемат отговорност и да спрат да се оправдават с поведението на Македония. [/quote]

  Понеже споменаваш Сакскобурготски,то май и всички ние трябва да поемем отговорност,понеже проспахме първите години на т.нар. "промяна",та ченгетата трябваше да ни плащат сметките за да се понадигнем и да направят уж в наше име това,което бяха си намислили още преди да катурнат Живков.Яко ни прекараха.

 91. 91 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "При обратно развитие, управляващите рискуваха да станат обект и на нападки от средите на националистите, които нееднократно са настоявали за оставката на външния министър заради твърде благосклонното според тях отношение към съседни страни, като Македония, Сърбия, Турция."

  Значи за да си спести едно ОТИВАЩО СИ управление проблеми с шепа патриотарски кресльовци трябваше да извърши ПРЕДАТЕЛСТВО, което ще отеква във десетилетията и може би вече сложи край на всяка надежда за добри отношения на България и Македония?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 92. 92 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 876 Неутрално

  На властите в Скопие въобще не им е нужен повод, за да раздухват антибългарски настроения. Просто това си е част от естественото им състояние. Ако обаче, България се прави, че не забелязва това и продължи да подкрепя безусловно присъединяването на Македония към ЕС, би било липса на каквото и да е себеуважение.

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 93. 93 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#89:"ovi"] че и на гърците им е писнало от тях. [/quote]
  на онези гърци, които не признават наличието на българско малцинство в БЕЛОМОРСКА МАКЕДОНИЯ ЛИ.... или на онези гърци които в продължение на повече от 90 години от 1912 г., след като са окупирали тези територии, са подлагали българите на системно изтребление и тотална асимилация,а българският език е бил забранен за говорене .....НО БЪЛГАРИТЕ-юнаци гък не могат да кажат на гърците,затова пък вижте как ще изядат македонците със капите заедно.....хе-хе-хе

 94. 94 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Абсолютно съм против такива действия. Действията на страната ни трябва да са превантивни, но в помощ на тяхното влизане в ЕС.
  -------------------------
  "Лозето неще МОЛИТВА, иска мотика"!
  Говориш и баеш бабишки работи, "Бай бай кутре да оздравее утре". Те са като изтърван Бик сега и няма кой да им се озъби.
  Не съм съгласен с вредните ви съвети!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#48] от "hristo_gu":


  [quote#48:"hristo_gu"]дано не съм прав но, си мисля че, трябваше да сме по-търпеливи и просто да засилваме връзките между хората и нещата щяха да си дойдат на мястото. [/quote]Колко по-търпеливи от 22 години?!40?!50?!100?! И как да засилиш връзките с някой,който иска да те заплюе в лицето и е научен,че си долна измет?!Според теб как да стане?!Първо трябв да спре фалшификацията на историята и да се оправят учебниците им по история,и след няколко години с идване нанови,необременени поколения там,нещата ще се оправят.Иначе няма как да стане.и преди всичко зависи от самите македонци да се осъзнаят и да си избират по-нормани управляващи.Ние само можем да им покажем пътя,но не можем насила да ги накараме да тръгнат по него.

 96. 96 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#92] от "Славена":охо - лельо-графоманке пак ли започваш лекциите от Георги Кирков

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#54] от "Храбър":


  [quote#54:"Храбър"]А какво става с българите в Македония? Те признати ли са от официалните власти там? [/quote]В Македония можеш да се обявиш за абсолютно всякакъв-сърбин,албанец,влх!!,бошняк!! турчин,египтянин!!(последното е напълно сериозно) но,ако се обявиш за българин става лошо-следва помия по тебе,уволнение,съд,бой и всичко по реда си...

 98. 98 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  За европейците спорът е твърде "балкански", в лошия смисъл, придобит от тази дума заради братоубийствените конфликти на полуострова.
  =========================================
  Братоубийствените конфликти на полуострова са провокирани от "европейците". Много, ама много жалка статия, всъщност нормална за нивото на Дневник.

 99. 99 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Любопитно е, че освен интересът към Македония, всички те са свързани и от съпричасност към бившата Държавна сигурност."

  Не просто любопитно - закономерно е!

  Още с авантюристичния Санстефански договор Русия цели България да бъде надробена от "лошата" Европа, така че да бъде малка, зависима и благодарна на царя държавичка, вместо голяма и независима държава, каквато можеше и да е станала, ако Русия не и беше перчила на всяка стъпка - с преврата от 1881-ва, с отказа да подкрепи Съединението през 1885, с последвалото насъскване на сърбите да ни нападнат в гръб, с подстрекаването на румънците да ни нападнат в гръб през 1913-та, с непредизвиканата ОКУПАЦИЯ от 1944-та ...

  Усилията Македония и България да бъдат трайно разделени са продължени от Димитров по заповед на Сталин, а днешните ченгета продължават същата руско-съветска линия на РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ на Балканите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":


  [quote#62:"Храбър"]Определно мисля, че създаването на една единна славянска държава на Балканите, че обединението между Сърбия, България и Македония би било най-доброто решение за народите на всяка една от трите страни! [/quote]Та дори сърбите,хърватите и босняците говореха един език ,пък не им пречеше да се избиват като зверове!!Пиша ти за експеримента "Югославия" ,чиито последна издънка е Бившата Югославска Република,на която името "Македония" не и отива.Всеки,който си мечта за балканска федерация нека си помисли за Югославия...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK