Изборът на главен прокурор - в капана на процедурата

Тримата кандидати в битка за главен прокурор (от ляво на дясно) - Борислав Сарафов, Галина Тонева и Сотир Цацаров

© Дневник

Тримата кандидати в битка за главен прокурор (от ляво на дясно) - Борислав Сарафов, Галина Тонева и Сотир ЦацаровДва акцента бележат сюжета "избор на главен прокурор" ден преди гласуването във Висшия съдебен съвет (ВСС):


Първият е отказът на ВСС да въведе тайно гласуване с бюлетина и амбицията, с която се застъпи за електронното гласуване – без да посочи никакви разумни мотиви.


Вторият ще бъде предстоящото в четвъртък изслушване на тримата кандидати пред целия състав на ВСС, след което ще се проведе изборът. То ще се предава и на живо по БНТ, очевидно, за да осигури възможността процедурата да бъде шумно рекламирана като най-прозрачна. А днес, Европейската комисия напомни, че гласуването трябва да е тайно и тя ще следи в детайли избора и какво ще се случи.
Начинът, по който мнозинството във ВСС – предимно от парламентарната квота, игнорира изискването на Конституцията за таен вот за главен прокурор, както и две тълкувателни решения на Конституционния съд, едното от които пряко заявява, че


електронното гласуване не гарантира тайната на вота


показва, че причините за ината на ВСС, освен че са дълбоки - не са се появили сега, а отдавна...


Иначе няма как да се обясни готовността на онези 12 членове на съвета плюс двама въздържали се (близкият до вътрешния министър и до ГЕРБ председател на ВАС Георги Колев и Милка Итова, член на съвета от съдебната квота, смятана за близка до Колев) да орезилят и себе си, и ВСС, и политическата власт в държавата, отхвърляйки гласуването с бюлетина.


Налага се да бъде повторено и потретено: Не, електронното гласуване не е тайно, най-малкото защото съседът ти вижда кой бутон натискаш, не говорим за техническите възможности за изкривено броене, за които малцина посветени имат представа. Именно жертвоготовността на новия, надежден, чист, прехвалено-прозрачно избран


ВСС да стъпче лицето си още преди да го е показал


като не представи нито един аргумент в подкрепа на електронното гласуване, доказва, че залогът какъв резултат трябва да произведе гласуването е огромен и трябва да остане скрит.


Не може да се разглежда откъснато от наложеното електронно гласуване и вторият акцент – изслушването от ВСС на тримата кандидати: 


– председателя на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров, когото вицепремиерът Цветан Цветанов случайно или не няколко пъти публично посочва като свой фаворит (през ноември той заяви пред БиТиВи, че "Сотир Цацаров има безупречна репутация в Пловдив и това мисля, че е достатъчно, за да бъде избран за главен прокурор") , а хвален и от премира


- зам.-главния прокурор Галина Тонева, за която досега не е станало ясно да има политическо лоби, но единствена получи подкрепа отвън - чрез международната юридическа организация Евроюст


- шефът на Специализираната апелативна прокуратура Борислав Сарафов – наричан още изненадващия кандидат, тъй като беше издигнат в последния момент.


Бруталната безпардонност на мнозинството във ВСС при въвеждането на съмнителното електронно гласуване поражда подозрения именно в посока на втория акцент – дали изслушването на кандидатите  интересува ВСС или мнозинството е решено да върви по задкулисно очертания си план. А той може да бъде застрашен, ако се гласува наистина тайно.


Конспиративната версия нямаше да има логическа опора, ако мнозинството във ВСС не беше застанало


с такъв безпрецедентен инат


в стил "ни крачка назад" зад електронния вот. Гласуването с бюлетини не дава възможности за манипулиране, защото няма как да се узнае как варира подкрепата за всеки от тримата.


Да припомня, че технологията на вота включва гласуване по реда на постъпване на номинациите - първо Цацаров, следван от Тонева и Сарафов. Никъде в правилата за избор на главен прокурор обаче не е записано дали задължително членовете на ВСС ще гласуват за всеки от кандидатите или ако първият например събере необходимите 17 гласа (от общо 25) останалите няма да бъдат подложени на гласуване. (Така всъщност се случи и при избора на шеф на следствието - Бойко Найденов беше гласуван първи, събра необходимите гласове и вторият кандидат Евгени Диков, въпреки блестящото си представяне, изобщо не мина през гласуване). Освен това електронната система  е направена така, че веднага след гласуването на екрана в залата се изписва резултатът. 


Ако вотът се провеждаше с бюлетини, щеше да се гласува едновременно за тримата кандитати и накрая при преброяването да стане ясен резултатът.


Минимален е шансът утре


ВСС да реши да скрие изписването на резултата от гласуването на мониторите


и да покаже всичко накрая. Това би било последен опит все пак някаква част от несъвършенството на електронното гласуване в този случай да се поправи.


Часове преди избора, според това, което се обсъжда в магистратските среди, с най-големи шансове се смята, че остава Сотир Цацаров. Той може да бъде избран или от първи път, или след балотаж (твърди се, че издигането на Сарафов е било с цел  елиминиране на Тонева и е малко вероятно тя да стигне до директно състезание срещу Цацаров, но не се знае). Другият обсъждан сценарий е, че утре никой няма да събере заветните 17 гласа (7 от членовете на ВСС не са застанали публично зад никоя от кандидатите).


А след като във ВСС си избраха варианта, отварящ им вратичка за конспирации, на какво основание трябва да им вярвам, че изслушването, направено миналата седмица от етичната комисия на съвета, е било добросъвестно оценено, а не е заключила съвсем проформа комисията с клишето за притежаваните професионални и нравствени качества и от тримата кандидати? Повтарям и потретям – ако утре се гласуваше тайно с бюлетини, медиите едва ли щяха да редят в навечерието на вота подозренията си, както правим сега, вече седмици наред.


Изслушването на тримата кандидати преди гласуването утре има все още някакъв шанс поне малко


да снижи степента на подозрения и съмнения към истинските цели на процедурата


ако бъдат не просто зададени всички неизяснени досега въпроси, а се настоява за ясен и убедителен отговор от тримата кандидати.


Например:


Към Цацаров: Освен необходимстта от точно, ясно и детайлно изясняване на изостаналите и новоизникнали въпросителни, свързани с имотни сделки на семейството и с използване на служебно положение за решаване на появили се междувременно проблеми с въпросните сделки. Днес излезе информация, че той е заблудил етичната комисия на ВСС кога точно са платени данъците върху закупения имот.


Изникна и друг изключително сериозен въпрос: На какво основание Сотир Цацаров е проверявал делото на Мирослава Тодорова срещу министър Цветанов за клевета, след като то не се е намирало в неговия Окръжен съд, а в Пловдивския районен? Признанието е на самия Цацаров пред етичната комисия на ВСС, но очевидно никой не му обърна внимание, а би било скандално този въпрос да остане неизяснен. Пред комисията той направи своето откровение - "Аз протокол там не видях" (има се предвид че очевидно е разглеждал делото и затова знае, че в него няма протокол за случайно разпределение на делото в Софиския районен съд - бел.ред.). С това обяснение той всъщност искаше да покаже колко перфектна е организацията за разпределение на делата на случаен принцип в Пловдивския районен съд, за разлика от Софийския районен, и как никой не е упражнявал натиск над съдия Роглекова, която реши делото в полза на Цветанов. Никакъв натиск – дори не "под формата на чисто доброжелателен разговор, или нещо такова... ", казва още дословно Цацаров, видно  от стенограмата.


Към Тонева: Има ли визия Галина Тонева (която като съдия е показала професионална твърдост и умение безшумно да се противопоставя на влияние и има кураж да постанови оправдателни присъди в разрез с конюнктурата – напр. делото "Луканов"), как да бъде накарана полицията и ГДБОП да заработят професионално и добросъвестно за събиране на доказателствата, според нормите на криминалистиката и НПК, вместо да водят разследванията по телевизията за радост на бандитския контингент.


И защо досега тези въпроси нито веднъж не са били поставени през мандата на Борис Велчев. И след като Тонева е зам-главен прокурор, не смята ли че носи и своя отговорност за пасивите в работата на прокуратурата досега и какво ще направи те да бъдат преодолени?


Към Сарафов: Голямата гордост на шефа на Специализираната апелативна прокуратура е процесът срещу братя Галеви, които бяха осъдени като ръководители на организирана престъпна група за рекет и изнудване и получиха окончателни осъдителни присъди от ВКС, но няколко дни по-късно изчезнаха безследно. Прокурор Сарафов би трябвало да коментира дали му е било известно, че по същото време, още преди да приключат тези дела на Галев и Христов, прокуратурата ги е разследвала за пране на 35 млн. лв. Защо в такъв случай – след като прокуратурата е смятала, че те разполагат с такава колосална сума, и на основание, че има разследване, не е поискала от съда те да бъдат задържани по това дело – за прането на пари, а са оставени да избягатт? МВР не ги ли е следило, след като са разследвани за 35 милиона лева –прокуратурата би следвало да се интересува от това?


И още, как прокурорите определят размера на паричните гаранции, които налагат на най-крупните обвиняеми бзнесмени - визирам  Гриша Ганчев с опрделената му гаранция от половин милион лева, но има и други .


От ясните отговори на кандидатите на всички въпроси ще дойде оценката за техните професионални и нравствени качества, а не от сладкодумното излагане на намерения. Защото там, в миналото, те са работили и живели, без да допускат, че един ден ще им се наложи да бъдат обърнати с хастара наопаки. Главен прокурор, над който витаят съмнения от всякакво естество, е опасен, защото от него става


зависим изпълнител на поръчки за репресия


– най-често "на фронта" между икономическите лобита.


Затова продължавам да си мисля, че решението на ВСС няма да зависи толкова от отговорите на кандидатите, колкото от сметките, чертани в сумрака на задкулисието. А задкулсието по правило постига целите си само с порочни процедури, които не могат да бъдат мотивирани публично. Процедури като тази, уви, с която ВСС ще избере утре новия главен прокурор…

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Лошото е, че и тримата не стават. Но най не става Цацаров. А приготовленията са той да стане. Ако стане, няма да е за дълго. Има още да чакаме за истински главен прокурор.

  Миша
 2. 2 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тези пък що ли се хабят. Главни прокурори и конституционни съдии стават онези, които Му трябват.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  ".. То ще се предава и на живо по БНТ, очевидно, за да осигури възможността процедурата да бъде шумно рекламирана като най-прозрачна..."

  Ми да бяха подбрали и подходяща музика, да бяха включили и някои по-известни комици, "Ханза балет". Да го направят нещо като едновремешния "Мюзикхол", та да си струва гледането.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  [quote#1:"Миша"]Има още да чакаме за истински главен прокурор.[/quote]

  Така е, щото си имаме за министър-председател мутра, а главният прокурор е основната фигура, която би повела истинска борба с организираната престъпност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Види се - всички във ВСС и близката околност си постилат, защото ...те си знаят. Но, предполагам, че рано или късно ще хлопне мандалото и за тях. Важното е какво ще клъцне - я пост, я имоти, я главата. Но тази "жмичка" я имат за благородна игра, а себе си - за баш играчи. Не се наиграха...

  effi
 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Тук ГЕРБ прояви цялата си наглост.Запомнете я.

 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  С Решение № 2 от 28.03.2002 г. на КС на РБ по конст. д. № 2/2002 г. на основание чл. 149, ал. 1, т. 1 от Конституцията, Конституционният съд: РЕШИ: Предложението на Министерския съвет и предложението на Висшия съдебен съвет до президента на републиката за назначаване и освобождаване на лицата по чл. 98, т. 6, чл. 100, ал. 2 и чл. 129, ал. 2 от Конституцията служат за осъществяване на взаимодействие между два конституционно определени органа на държавата.
  Предложението на Министерския съвет и предложението на Висшия съдебен съвет са подготвителни, несамостоятелни актове - част от сложния фактически състав по назначаването и освобождаването на лицата с конституционно предвиден статут. Те не притежават характеристиките на административен акт, поради което не се обхващат от общата клауза за обжалваемост на административните актове по чл. 120, ал. 2 от Конституцията и не подлежат на съдебен контрол.
  Назначаването и освобождаването на лицата по чл. 98, т. 6, чл. 100, ал. 2 и чл. 129, ал. 2 от Конституцията става с указ на президента, който единствено може да бъде атакуван за противоконституционност пред Конституционния съд.
  Правната сигурност и изключително значимите публични функции на ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на Република България в международни организации, на висшия команден състав на Въоръжените сили, на председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главния прокурор налага стабилност на указите за тяхното назначаване и освобождаване. Те не могат да се поставят в зависимост от по-късно решение на съд, проверяващ законността на подготвителния акт.

  Съгласно чл. 131 от Конституцията съдиите, прокурорите и следователите се освобождават от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет, което се взема с тайно гласуване.
  Съгласно чл. 131 от Конституцията само предложенията за избор на председател на ВКС, председател на ВАС и главен прокурор, които ВСС прави по чл. 129, ал. 2, се приемат с тайно гласуване. Процедурата за самия избор е уредена в чл. 173 от ЗСВ, при което тя е различна от тази за останалите административни ръководители. Различен е и редът, по който ВСС приема решение за избор на кандидат за тези висши магистратски длъжности. В този случай съгласно чл. 173, ал. 6 от ЗСВ решението се приема от ВСС с мнозинство повече от две трети от членовете му (а не с мнозинство повече от половината от членовете му) и то - с тайно гласуване (а не с явно гласуване, каквото е общото правило за избор на административен ръководител). Предвид изложеното се налага изводът, че конституционният законодател е предвидил тайно гласуване само за тримата висши магистрати.
  Впрочем за какъв подготвителен характер на решението на ВСС може да се говори при наличие на разпоредбата на чл. 131 от Конституцията , според която решенията (за назначаване на редови магистрати) и предложенията по чл. 129, ал. 2 се приемат с тайно гласуване. Кое подготвително действие се взема с тайно гласуване, ако не е решение в собствен смисъл?

 8. 8 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Гневно

  Това не са никакви юристи, никакви прависти, никакви прокурори и съдии. Това са брокери на недвижими имоти които мамят държавата със симулативни имотни сделки и фалшиви статуси на социално-слаби. Без никакви изключения, по-право с малки изключения които нямат НИКАКЪВ шанс да бъдат номинирани за каквото и да е.

 9. 9 Профил на eli6
  eli6
  Рейтинг: 497 Любопитно

  "с такъв безпрецедентен инат

  в стил "ни крачка назад" зад електронния вот. Гласуването с бюлетини не дава възможности за манипулиране, защото няма как да се узнае как варира подкрепата за всеки от тримата"...
  --
  Никой не би имал нещо против електронното гласуване, стига да намерят решение за софтуера, който ползуват. Трябва да може да се гласува за тримата кандидати наведнъж, защото в противен случай всичко се обезмисля с електронния вот, редуван за всеки кандидат по реда на подаване на документите. Редно беше, щом не са готови с подходящото решение за подобен начин на гласуване, да си запазят старата интегрална бюлетина и толкова! Да, ама тогава май Цацаров ще отпадне, а той има заслуги към Цветанов - именно той оневини министъра, когато беше даден под съд за клевета..

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  ВСС идилия. Трима в комбина? Тримата взети и заедно, пак не стават за един главен прокурор.

 11. 11 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Цацо е най-мазен от тримата...

 12. 12 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#10:"latcho59"]Трима в комбина?[/quote]
  Не съм съгласен с теб. Галина Тонева като зам-главен прокурор стои няколко стъпала, професионално и морално над онези двамата. Има рутина в наказателното право, което те нямат. Освен това е в пъти по-опасна и праволинейна за престъпността и лобито на престъпността в "елита". Можеш да си сигурен, че ако отложат гласуването и, то калта ще я засипе. Такива като нея са "вредни" като главни прокурори и конституционни съдии.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 13. 13 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Нов тур с нови кандидати трябва да се разиграе. Поне на повече да им лъснат задниците.

 14. 14 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Очевидно няма да сбъднат надеждите ми най-после да имаме главен прокурор, какъвто е необходим.
  Още 7 години чакане...то живот не остана от очаквания най-после да поемем решително по правилния път.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 15. 15 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Това е новото шоу на "Комиците"!

  4itatel
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3596 Весело

  До коментар [#3] от "Храбър":
  Предпочитам изслушването да е озвучено с песента на АББА -"МЪНИ,МЪНИ"

 17. 17 Профил на eli6
  eli6
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#10:"latcho59"]Тримата взети и заедно, пак не стават за един главен прокурор. [/quote]
  Май това е истината.++

 18. 18 Профил на eli6
  eli6
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#12:"Венко"]Галина Тонева като зам-главен прокурор стои няколко стъпала, професионално и морално над онези двамата.[/quote]
  Ако това е вярно, нима няма достойни хора в гилидията им, които да я подкрепят? Би било редно, сигурно има много хора, които познават качествата на кандидатите?

 19. 19 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Полезен коментар. Единствено бих препоръчал на автора, ако прави допълнения, да обърне внимание и на аргументите, изложени от Лазар Груев, по повод на законността гласуването да се провежда последователно за отделните кандидати.

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  И тримата ще бъдат отхвърлени поради факта на '' тихата дипломация '' дето по нашенско и викаме '' набиване на канчето ''.
  Ще има пак салто морталета до 24н часа.
  Бойко Найденов ще е новият Гл. Прокурор.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "Венко":
  “Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш.” (Волтер).

 22. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#12:"Венко"]Освен това е в пъти по-опасна и праволинейна за престъпността и лобито на престъпността в "елита".[/quote] Когато стане въпрос за пари, всички са от една религия!

 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#20:"Танас"]Бойко Найденов ще е новият Гл. Прокурор.[/quote]Бойко Найденов най-става за нов гл. прокурор.

 24. 24 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#9] от "eli6": Eли, това, за което претендираш –едновременно гласуване за тримата кандидати, напълно и определено сигурно се осигурява хардуерно с употребата на тривходови NAND-ове: когато единият вход (този за гласуване „да” ) е отпушен, другите два автоматично се запушват, което елиминира изказаното от съдия Калин Калпакчиев предположение,че един и същ член на ВСС може да гласува повече от веднаж с „да”. Това се учи във II курс от студентите специалност „Компютърни системи и технологии” – КСТ и се знае от всеки компютърен специалст, вкл. и начинаещ, със стаж под 1 година. Просто не мога да проумея ( и направо се забавлявам) от какво се опасяват членове на ВСС . Друг е въпросът, че в паметта на компютрите дори и при старателно изтриване остават остатъци от дадения файл и при добро желание добър комп-спецалист може евентуално ,но не и непременно да възстанови начина ,по който е протичало гласуването и евентуални комбинации между гласуващите. А за гласуване повече от един път с „да”: пак повтарям, това са измислици или страхове на хора, непознаващи или правещи се на лаици в областта на компютърните технологии.

 25. 25 Профил на eli6
  eli6
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#24:"GMG"]едновременно гласуване за тримата кандидати, напълно и определено сигурно се осигурява хардуерно с употребата на тривходови NAND-ове: когато единият вход (този за гласуване „да” ) е отпушен, другите два автоматично се запушват, което елиминира изказаното от съдия Калин Калпакчиев предположение,че един и същ член на ВСС може да гласува повече от веднаж с „да”.[/quote]
  Ако стане така - да, но се опасявам, че вече са приели правило за поредност на гласуването. Което пък означава, че изобщо не ги интересуват подобни възможности за равнопоставеност.

 26. 26 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До г-жа Петя Владимирова. Г-жо Владимирова, една толкова добра и с опит журналистка, като Вас, да не вижда защо няма тайно гласуване е парадоксално...

  Та да Ви открехна: За да не може скрито БСП да си купи нов Филчев.

 27. 27 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 489 Неутрално

  И наистина, като се виждат уникалните присъди, почти всеки ден, ама не от ГЕРБ, каквито и да са, и да се правиш
  на сляп е изключителен български ТЪПИГЬОЗЛЪК.

 28. 28 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Гневно

  [quote#26:"evkalipt"] Г-жо Владимирова, една толкова добра и с опит журналистка, като Вас, да не вижда защо няма тайно гласуване е парадоксално...

  Та да Ви открехна: За да не може скрито БСП да си купи нов Филчев.[/quote]
  Шушумиго задръстена, не открехвай никого, а ти и членовете на ВСС сте длъжни да спазвате и изпълнявате Конституцията и законите - чл. 58, ал. 1, пр. 1 от КРБ. Решенията на Висшия съдебен съвет за назначаване, повишаване, понижаване, преместване и освобождаване от длъжност на съдии, прокурори и следователи, както и предложенията, които той прави по чл. 129, ал. 2 от КРБ - предложение на Висшия съдебен съвет за избор на главен прокурор, се приемат с тайно гласуване - чл. 131 КРБ. Непротивоконституционствувателствувайте е най-дългата дума в българския език, съставена от 39 букви, която е заповедна форма на забрана за нарушаване на конституцията.

 29. 29 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#22:"latcho59"]Когато стане въпрос за пари, всички са от една религия! [/quote]

  А всъщност за каквото и да приказваме при избора на каквито и да е магистрати - става дума за пари...

 30. 30 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  С една дума: Всичко е пунта-мара!
  Който може да плува-бива!
  Такива, като горката учителка(а те са мноооооого), дето бере душа в "Пирогов", да се давят!
  Нашите "спасители" имат капацитет за гьол с тиня и жаби!
  Трагедията е, че се вземат за морски!
  Спокойна Коледа на чакащите защита, а не подаяние!

 31. 31 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Обикновеният, честен българин, като погледне подобни физиономии и веднага си представя разговори в скътани кафенета и сумите се пишат на салфетки. Държавността е в руини и въпросните от фотографиите просто ще продължат започнатото от учителите им! Днес е глупаво в тези среди да си Левски! Най-малкото ще пострадаш, ако се опиташ!

 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Хайде стига с тези истерии, та тези данъци са укрити не от Цацаров а от съпругата му и в крайна сметка, когато я хващат си ги е платила! По същия начин се опитвахте да омаскарите и г-н Цветан Цветанов, за това, че тъщата му не си е плащала данъците!!!

 33. 33 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно  г-жа Владимирова,


  моля да не се бъркате в работата
  на една независима институция.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 3583 Неутрално

  [quote#4:"Храбър"]Така е, щото си имаме за министър-председател мутра, а главният прокурор е основната фигура, която би повела истинска борба с организираната престъпност.[/quote]
  И когато министър-председател не беше мутра а Иван Костов кого направихте главен прокурор? Да напомням ли за Татарчев който щеше да ги докарва престъпниците "в чували" и психично болният Филчев основателно подозиран за някои убийства?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на mrvip
  mrvip
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#32] от "svoboden":

  видно от оценката на коментара ти, иронията е непозната територия за коментиращите под статиите в Дневник...

  "Защото много се оплакват от външен вид, ама никой, никога, не се е оплаквал от малко акъл."
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#33:"barcelonski"]г-жа Владимирова,


  моля да не се бъркате в работата
  на една независима институция. [/quote]

  Точно така!

  Това е ексклузивно право на Цоко и Боко!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#33:"barcelonski"]на една независима институция. [/quote]

  Забравил си да сложиш кавичките на "независима", защото оценката на независимостта на съдебната ни система (забележи - дадена преди казауса Маркова) ни поставя на 102-ро място сред 144 държави, като след нас са само откровени диктатури, държави във военно положение, и такива управявани от нарко-картели.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 605 Весело

  Най-адекватния и точен коментар за цирковия скеч "Избор на главен прокурор":

  "Няколко цървула назначават друг цървул за главен прокурор. С тези думи Николай Колев - Босия, който оглави т.нар. „Доматена революция" у нас, коментира днешната процедура за избор на главен прокурор.
  Той предположи, че най-вероятно за такъв ще бъде избран шефът на Окръжният съд в Пловдив Сотир Цацаров. „Това не е нормално, но най-вероятно него ще изберат, нищо, че е масон и с жена му не са си плащали данъците две години", възмути се Босия и добави: „Така държава не се прави". "

 39. 39 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#10] от "latcho59":

  +++++++++++++++++++ Х 1 000
  А съдебния сбирщиняк ВСС е уникално жалък и комичен...

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 884 Весело

  Май някои яко ги гони параноята, и навсякъде виждат призраци....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#1] от "Миша":

  Правилно, колега! Цацаров не само според вас не става или не бива да бъде главен прокурор. Но ето днес ВСС го избра точно с електронно гласуване, въпреки доводите на Калпакчиев, посочени и в редица публикации. Но явно още не сме дорасли да имаме достойни водачи във всички власти!

 42. 42 Профил на man4o67421
  man4o67421
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вече избраха нов главен прокурор, но дали това ще помогне на икономическата свобода у нас?
  Подкрепете малкия бизнес у нас, моля подкрепете тази компания.

  www.proclean-bg.com

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK