Изборът на главен прокурор: Бий смутителя, пази статуквото

Министърът на правосъдието Диана Ковачева, която водеше процедурата във ВСС

© Анелия Николова

Министърът на правосъдието Диана Ковачева, която водеше процедурата във ВССДокато отварях файл, за да започна този коментар (петък вечер, 21 декември - бел.ред.), дойде съобщението, че президентът Росен Плевнелиев е подписал указа за назначаването на избрания на 20 декември нов главен прокурор Сотир Цацаров, досега председател на Пловдивския окръжен съд.


Държавният глава малко закъсня. Междувременно две парламентарни партии - БСП и ДСБ, бяха излязли с позиции, в които нарекоха процедурата за избора с истинското й име - порочна и несъобразена с конституционното изискване за таен вот, нещо повече - несъобразена с юридическото понятие избор. А от Европейската комисия заявиха, че "никой няма интерес от това ключовите ръководители да започват своята работа, обременени от сянката на съмнение. Затова е разочароващо, че ВСС не е съумял да организира работата си по начин, който да избегне противоречиви решения в това отношение."


Няма избор когато са трима кандидатите и за тях не се гласува едновременно
още по-малко - когато се гласува само за един - както и да ни уверяват министърът на правосъдието Диана Ковачева и мнозинството на Висшия съдебен съвет (ВСС), което избра тази процедура. Каза (им) го многократно не кой да е, а председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев. В нормалните държави това би имало значение. В България обаче председателят на другата върховна инстанция  - Върховния административен съд (ВАС) - Георги Колев каза обратното, въпреки че досега практиката е да се гласува с бюлетини за повече от един кандидат.


Привечер президентът явно се е видял принуден да бърза, нямаше как да изчака след Коледа, в следващите дни щеше да бъде засипан с позиции на неправителствени организации, които влязоха в тъй наречения граждански съвет към ВСС, където лека полека ще се превръщат в украсителен аксесоар, който трябва да създаде пред Брюксел видимостта, че нов и реформиращ правосъдието орган управлява съдебната власт (Българският хелзински комитет обяви в деня след избора, че оттегля членството си от гражданския съвет - бел.ред.).


Съчувствам на президента, защото надали е знаел, че характеристиките на този сценарий са почти криминални. Наричам ги почти криминални, защото седмица преди вота "Медиапул" направи собствено разследване, което постави под съмнение електронната система за гласуване, но ВСС не разпореди проверка. И защото няма обяснение амбицията или ината, с която 12 души във ВСС казаха не на нормалната процедура за гласуване с бюлетина и предпочетоха електронния вот.


На ВСС изобщо не му пука - това е изводът от всичко,


което се случи с избора на новия главен прокурор, но и около избора. И с действията си по процедурата и на самото изслушване мнозинството от членовете на съдебния съвет всъщност сами компрометираха избирането на нов главен прокурор (каквато и да е неговата кандидатура).


Да примопня още няколко събития:


- На 14 декември излезе решението на Пловдивския районен съд, което оневини вътрешния министър Цветан Цветанов по делото, заведено за клевета от съдията и председател на Съюза на съдиите (тогава) Мирослава Тодорова. Министърът не е изрекъл клевета, а изразявал мнение и критика, на които имал право, каза съдът.


-  На 18 декември излезе решението, по-точно подобието на решение, на Петчленния състав на Върховния административен съд като последна инстанция за потвърждаване на първото дисциплинарно наказание на Мирослава Тодорова. Мотивите на ВАС по него могат да бъдат единствено срам за всеки съдия.


- Междувременно ВСС прие процедура, като въведе електронното гласуване, което би могло да мине за избор само ако кандидатът е един. Въпреки лавината от протести, мнения, обсъждания и унищожителни критики на решението за електронно гласуване, прилагано за трима кандидати последователно - никакво отстъпление на мнозинството във ВСС и никакъв разумен аргумент. Факт, който показва или всъщност доказа, сега, от дистанцията на времето, че начинът на гласуване е неотменима част от сценария.


А на самата процедура беше гласуван само Сотир Цацаров и това не позволи да се види дори от кого от другите кандидати (Галина Тонева или Борислав Сарафов) са били прелети гласове към победителя (Цацаров имаше публично подкрепата на 7 от членовете на ВСС, Тонева и Сарафов по 5 и 7 не бяха заявили официално имат ли фаворит).


Произвол за обезсърчаване и страх


Всички тези събития - заедно и поотделно - трябваше да нагнетят страх и обезсърчение сред магистратите, говоря за почтените прокурори и съдии, които искат промяна: кариерно израстване без услугите тип "Красьо Черния", без злоупотреби с влияние за уреждане на крайморски терени за роднините на висши магистрати, които искат еднакъв аршин за поощряване и наказване, а не по показателя близост до началника, който е близък на властта.

Ще правим каквото си искаме
. Решаваме ние, и да се възмущавате, и да говорите пред медиите, с вас е свършено. Може да ни спре евентуално само Брюксел, но на него му писна - това е внушението на безпардонния произвол, възможен само в привидно правова държава.


А когато дойде денят на самия избор - маските паднаха окончателно. Който се осмели да говори конкретно и да изрази позиция в тези десет часа - лична и мотивирана позиция, да бъде различен, свободен, нелицемерен, както направи съдия Калин Калпакчиев, тежко му и горко.


Ах, тези гадни "два сайта и един вестник"


"Калпакчиев се опита да повлияе на вота ни, както много медии се опитват да го правят, но общественото мнение не са два сайта и една телевизия", заяви председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров. "Анализът на Калпакчиев ми прилича на копи-пейст на медийните коментари", каза с погнуса друг член на съвета - Галя Георгиева. (Ах тези медии, ех, да ги нямаше, какъв рай щеше да настъпи!) Калпакчиев наруши закона, извисиха глас още двама членове на прекрасния, коренно различния от стария нов ВСС.


Същият съдия Калпакчиев неотдавна предложи на ВСС да се набележат мерки да не се повтарят кадрови скандали за висши държавни длъжности като този с Венета Марковска, както и да се провери как се спазва принципът за случайно разпределенише на делата във ВАС, но съветът отхвърли всички предложения.


В четвъртък вечер реакцията на членове от ВСС към становището, прочетено от колегата им Калпакчиев, включително и на правосъдния министър Диана Ковачева, която ръководеше заседанието и се опита да го прекъсне или омаловажи, беше втрещяваща. И вместо услуга, изигра лоша шега и на избирането на новия главен прокурор, защото затвърди усещането за сценарий.


Така дори да си представим, че избраният Сотир Цацаров съчетава всички най-високи нравствени качества и професионализъм,


над избора му винаги ще тежи сянката от порочната процедура


и от там съмненията за бъдещи зависимости.


А смутителите на спокойствието трябва да бъдат неутрализирани. Изборът на главен прокурор стана част от опазването на статуквото.


Указът е издаден, Сотир Цацаров вече е главен прокурор. Все си мисля, че отстояваната с орезиляващ за ВСС инат процедура е знакът за мрачното задкулисие, в което е написан сценарият. Сценарий, чийто финал изненадващо и без мотиви сложи президентът (той можеше да върне избора в изходна точка именно заради процедурата, а не заради избрания кандидат). И вече ще му е доста трудно да убеждава, че се бори за реформиране на правосъдието. Фронтът е отдавна очертан - или смутителите, или статуквото.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Любопитно

  Милиционерът Колев прави това, което Цвинокио му каже.
  А шушумигата Чехльо бърза да угоди на господарите си.

  Управлява ни една шайка престъпници

 2. 2 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Весело

  Червената мафия вече няма главен прокурор - каква загуба

  Въпросът не е дали процедурата е справедлива и прозрачна по принцип, а дали е била по-справедлива и по-прозрачна от предния път. Отговорът е твърдо ДА.

  Европейците правят автомобили, ние магарешки каручки. Такава е разликата и в демокрациите.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 3. 3 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 531 Неутрално


  "Повече няма да ме хванете да се произнеса за избора на Главен прокурор", заяви Той, ехидно присмивайки ни се и доволно потривайки ръце.
  Да влезе обесеният!

 4. 4 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това, което се случва, е преврат. За разлика от Румъния, където се произнесе Венецианската комисия, тук дори не е необходимо да се отстранява президента, защото е една безгласна, безгръбначна кукла.

 5. 5 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Днес Иван Костов има рожден ден!!! Честито!!!!!

  Да му даде Господ здраве и сили да пребори комунистите, върколаците и политиците, пречещи на България да стане нормална европейска държава!

  Честита Коледа единомишлениците!!!!

 6. 6 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е и? Пишете си...
  Много добре написано, наистина!
  Ама на кой не му е ясно?
  Ама после кво праим!?

  Оставаме си с приказките в нет-а, може и на маса...
  Гражданското общество го няма! Това е!
  Докато хората не излязат на улицата, т.н. политици ще продължават да ни манипулират! По-всякакъв начин!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 7. 7 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Авторката да каже, беше ли Цацаров по добър от конкурентите в представянето си.
  Цацаров беше с класи над другите двама.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Аз разчитам единствено на изключително остра реакция след празниците от ЕС и западните съюзници, които следят под лупа действията на компрометирания до крайна степен Боков режим. И тогава Боко и шайката му ще ядат humble pie и ще нарушат, ако трябва, 10 пъти конституцията, за да отменят избора на тоя дребен аферист и мошеник за Главен прокурор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  една много ОСОБЕНА страница в историята на ДИМОкрацията !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедо Либен":

  Честито и от мен, а на Дедо Либен - поздравления за поста!
  +++++++++++++++++++++++++++++++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Разстроено

  Зависими, пълзящи, страхливи индивиди какво могат да произведат - долнокачествен "демократичен" фарс!?
  Президентът се показа като "истински независим мъШ"!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Любопитно

  До коментар [#7] от "Кабаnormandyев":

  В СМИСЪЛ ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До тук с независимият Президент, всъщност Чехльо беше издигнат именно защото някой го държи здраво за топките / както и Гоце/. Действията му го издадоха за по малко от година на поста.

  колкото повече,толкова повече
 14. 14 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  "Стига сте плюли против човека. Видяхте какво направиха Борис Велчев и Никола Филчев преди това. Разбирам че нямате доверие в нищо и никога, но поне дайте шанс да оправи мизериите на предшествениците си. Аз си мисля, че той изобщо няма да разочарова народа и още януари 2013 ще имаме първите резултати".
  Да се публикува под пост номер 3, в началото. Настроението да бъде неутрално или разстроено.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 15. 15 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Изборът на Цацаров потвърдитова, което Слънцето и ГЕРБавите отдавна бяха решили.
  А наглостта публичният избор да се представя за прозрачен е направо покъртителна.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 16. 16 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  Пак се обръках. Пост 14 да се счита за невалиден.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#14] от "Wrornoxmaniak":

  Казах ти го и преди няколко дена: ти се разкри, че си правиш гаргара с Боко и ГЕРБ-ерите. Евала, давай все в тоя дух.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#2] от "bibian":

  Процедурата се различава от предишната по това, че е публична, но не е прозрачна.
  Реално нищо не се е променило, освен, че се вдигна много шум!

  "We're not gonna take it! Anymore."
 19. 19 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Поредната мърсотия от политическия небосклон. Жалкото е, че народа вече свикна с това и малкото, които се интересуваме от промяна не могат да променят много. Остава пак да чакаме Брюксел и пак да преглъщаме горчилка, когато не ни пускат в Шенген и ни плюят по западните медии да липсата на реформи и корупция. Аман от тая мръсна ченгеджийница.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Весело

  [quote#16:"Wrornoxmaniak"]Пак се обръках.[/quote]

  Това твое състояние май е перманентно

 21. 21 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 636 Весело

  Мдаа! Изборът е направен. Указът на Плевню е вече факт.
  И Цацаров вече може да почва да ЦОЦА!

 22. 22 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#17] от "dodge_ram":

  Маче, колкото и да се надъхвате точно под такива статии си личи вашата слабост. Уж, все не ви харесва, все другите са криви, пък вие прави и най-умните, но нищо не правите за да има промяна. Освен да се гърчите от злоба колко сте нищожни в нета.
  Жалка история сте.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 23. 23 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":

  Добър пит да го представиш за шега, само дето много еднакви станахте в постовете си тия дето защитавате мутрите от ГЕРБ.

  колкото повече,толкова повече
 24. 24 Профил на dmode
  dmode
  Рейтинг: 443 Гневно

  До коментар [#14] от "Wrornoxmaniak":
  Жалко човече, скрий се в дупката от която си изпълзял и не се показвай никога повече!

 25. 25 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#14:"Wrornoxmaniak"]Да се публикува под пост номер 3, в началото. Настроението да бъде неутрално или разстроено. [/quote]
  Браво Порни... Признат грях...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Пак търсим под вола теле

 27. 27 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#5:"Дедо Либен"]Днес Иван Костов има рожден ден!!! Честито!!!!! [/quote]

  Ама Бат Ваньо майка ли го е раждала, аз си мислех, че е той самият Господ Бог слязал на земята да ни избави от мутрите от ГЕРБ.

 28. 28 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#23] от "Морски":

  Как шега, бе? Това е самата истина.

  Опозицията сте ГЛУПАЦИ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Весело

  До коментар [#25] от "drakar65":

  Порни по погрешка е постнал и инструкциите, които им дава Цвък
  Явно вече цари хаос в милиционерските им редици

 30. 30 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Весело

  "Въпреки лавината от протести, мнения, обсъждания и унищожителни критики на решението" - рано или късно ЛАВИНАТА не може да се контролира, а последствията след нея са известни. По върховете са се вкопчили с корените си отдавна и въпреки, че се мислят за еделвайси, съвсем не са такива. А снежинките, с ЧИСТОТАТА им се трупат ли, трупат...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 31. 31 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#17] от "dodge_ram":

  [quote#17:"dodge_ram"] ти се разкри, че си правиш гаргара с Боко и ГЕРБ-ерите. Евала, давай все в тоя дух. [/quote]

  Присмял се хърбел на щърбел, вие сте също толкова сервилни и безкритични към вашият Вожд -Иван Костов, колкото и Порнито към неговият Борисов.

 32. 32 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#29] от "stenli1":

  Шамаросваният, хаосът е на ваш гъз, бе. Едни викат, верно е, другите не верават.

  Ти от кои си?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 33. 33 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедо Либен":

  на колко става.

 34. 34 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#31] от "Кабаnormandyев":

  Бойко Борисов ги командва какво да правят. Кога да стават, кога да се ядосват. Влияе по всякакъв начин на животът им. Дори им избира главен прокурор. Изобщо обречени са да живеят под неговата диктовка. Защото са мишки.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 35. 35 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Хубава статия на Петя Владимирова.
  Напълно съм съгласен с това , че новоизбрания главен прокурор , дори да е перфектен професионалист ( а май и тука има съмнения) , сянката която остава , след игричката с процедурата при избора, не е добър старт.

 36. 36 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#31] от "Кабаnormandyев":

  идолополонници.
  мисъл нула и при двата случая.

 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Това, че мутрите са измислили точно този сценарий е малката беда. Уродите можеха да измислят и друг сценарий със същия цацаров резултат. Проблемът е друг и е адски неудобен за публично споделяне. Факт е, че хунтата Борисов-Цветанов последователно разбива крехката демокрация у нас, налагайки мафиотски методи в политическия процес и последователно окупирайки всички власти. Втрещяваща е наглостта на тиранина, но още по-втрещяващо е овчедушното безразличие на матряла. Ако става дума за две отсечени дървета, ставаме свидетели на невиждани протести, но когато виждаме как Тиквата се подиграва с демократичния ред и храчи в лицето на обществото, тогава мнозинството андрешковци мълчи. Сиреч има пълна хармония между елит и стадо.

 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Реакцията на Брюксел трябва да е светкавична и с по - голяма тояга по милиционерските глави .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Весело

  До коментар [#32] от "Wrornoxmaniak":

  Днес май няма да ти дадат надницата

 40. 40 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":

  порняк май флашките ти идват в повече

 41. 41 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  На ВСС изобщо не му пука - това е изводът от всичко.
  То на кой ли от управляващите му пука от мнението на медиите,народа и даже от ЕС.Имаме си една клика която 20години си прави каквото иска.
  Избора на главен прокурор ,не беше избор ,беше назначаване и всички се убедихме в това.

 42. 42 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добре , Петя..
  А ще дойде и времето , когато поне 80% от състава на ВСС - ще бъде съставен от поколението на Калпакчиев / не го познавам / .
  .Ще мине и времето на текезесарските МУТРИ в съдебната система ,рабфаци ,децата на мутрите.., съпругите на другарите - като министърката, лелките текезесарски и т.н...
  Ще паднат от власт и ТЕЗИ мутри- които са сега ..Няма да са вечни..)
  Въпросът е , КОГА ?? :))))))

  BIG AL
 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Е , все пак тези същите партийни БКП -секретари, ако можеха и в друго време -вече да са "изпратили" наивиста и идеалиста Калпакчиев - в БЕЛЕНЕ..)
  В България , ПРОГРЕСЪТ трудно пробива и идва ..
  Голямо ни е стадото от БКП и герба , все още :))

  BIG AL
 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Хубавото е , че ВЕЧЕ , че ТЕ треперят ПОВЕЧЕ, отколкото , НИЕ нормалните граждани ..
  Те, мутрите - са треперушките ..))

  BIG AL
 45. 45 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#7] от "Кабаnormandyев":

  Авторката атакува процедурата, не кандидата, не ти ли е ясно?
  А ако искаш да си съставиш мнение за кандидата, прочети изявлението на Калпакчиев в блога му.

 46. 46 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":

  Не се прави на интересен. Никой вече не те взема на сериозно.

 47. 47 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#2] от "bibian": [quote#2:"bibian"] Червената мафия вече няма главен прокурор - каква загуба [/quote] Главният прокурор на червената мафия бе назначен за конституционен съдия от един от слугите на червената мафия.

  Честит Рожден Ден на Иван Костов. Дано да е жив и здрав и има енергия и търпение да продължи противопоставянето на комунисти, милиционери, депесари и обикновени политически измекяри.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 48. 48 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":

  Уорни, стига с тези неутрални и весели - дай едно разстроено според инструкциите!

 49. 49 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тоя Калпакчиев не беше ли подкупения магистрат, който оправда крадците по САПАРД, колегите на които вече лежат в затвора в Германия?

  Тая Тодорова не беше ли оная, която заради не написване на мотиви по дела за 5 години на практика е освободила десетки престъпници от затвора?

  Смешно е да давате за пример точно тези двамата. Фактът, че са против Цацаров, точно тези двамата, означава, че той не е от тяхната кочина.

  А вие си вийте, вийте. Когато косто-комунистите в глас вият срещу Луната, нещо добро се е случило в България1 >.-9

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 50. 50 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#18] от "widowmaker":[quote#18:"widowmaker"]Процедурата се различава от предишната по това, че е публична, но не е прозрачна.
  Реално нищо не се е променило, освен, че се вдигна много шум! [/quote] Промени се. Милиционерите показаха грубост и безпардонност, каквито дори техните роднини комунистите не са си позволявали.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 51. 51 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хубава статия, читателите справедливо се възмущаваме, ама кервана си върви!
  Тез тикви само от ЕС ги е страх да не им врътне кранчето. Че няма да остане много за крадене и бюджета рухва.

 52. 52 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#26:"xalikarans"]Пак търсим под вола теле[/quote]

  Откакто падна Каолин, търсенето на теле под вола остава единствен източник за доходи. Лъжи, клевети, доноси и омаскатяване има пазар за тези услуги.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 53. 53 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#52] от "Български патриот":

  я още ено комуне ...под прикритие са домъкнало

 54. 54 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#50:"DrAvalanche"]Процедурата се различава от предишната по това, че е публична, но не е прозрачна. [/quote]

  А Гаргамел Великопепни от Драгалевци е най-прозрачния - как избра Филчев? Как с Марто ходиха на тайни срещи с Цветанов и Борисов да молят на колене за министерски постове?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 55. 55 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#54:"Български патриот"]Междувременно две парламентарни партии - БСП и ДСБ, бяха излязли с позиции[/quote]

  Между другото, прави ли ви впечатление как червените комунистически прасета и сектата на косто-комунистите вече действат в пълен синхрон? Преди поне се опитваха да се крият. Сега вече не им пука.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 56. 56 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#51:"bilbotorbins"]Хубава статия, читателите справедливо се възмущаваме, ама кервана си върви![/quote]

  Тези, които ти наричаш читатели са по 20 зомбита от костаците, Атака и червените терористи от БСП. Измета на българския Интернет, клоаката на виртуалното пространство. Има няма 60 - 80 човека с напреднал синдром на психопатичен негативизъм. Прибави към тях и десетина журналисти, един двама редактори и готово.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 57. 57 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#16:"Wrornoxmaniak"]Пак се обръках. Пост 14 да се счита за невалиден. [/quote]
  Мухльо, айде вземи съ г*за под мишница и изчезвай. Овоня атмосферата с милиционерските си партенки.

 58. 58 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Честно, не издържах да гледам по телевизията цялата тучна сага около "избора". Хвърлях по едно око, от време на време. Всички, дори и новородените, знаеха какво предстои да се случи и кой ще бъде "избран". Не го знам колко струва Цацаров като професионалист, но това, че се съгласи да участва в подобен фарс и да заеме позицията по такъв начин, ме кара да имам едно на ум по отношение на моралната му чистоплътност.

  Свобода за Надежда Савченко!
 59. 59 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#28:"Wrornoxmaniak"]Опозицията сте ГЛУПАЦИ.[/quote]

  И пълни некадърници. Как иначе биха се наредили до компрометираните корумпета Калпакчиев и Тодорова?

  Затова ГЕРБ ще управлява още 3 мандата.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 60. 60 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#22:"Wrornoxmaniak"]Уж, все не ви харесва, все другите са криви, пък вие прави и най-умните, но нищо не правите за да има промяна. [/quote]

  Те не искат промяна. Те са за статуквото. Порциите в държавата да се разпределят както ги делкаха Гоце, Драгалевския и Доган. Да няма прозрачност, корумпето Калпакчиев за Главен прокурор, а наша Тодорка шефка на ВСС, Класната с потните крака - тя е достойната за Председател на КС. Идиоти.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 61. 61 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#45:"Busy"]А ако искаш да си съставиш мнение за кандидата, прочети изявлението на Калпакчиев в блога му. [/quote]

  За по-лесно ще го копипейстна тук. Дългичко е, но защото е писано не за пропаганда, а като професионален анализ за юристи или хора, които сериозно се интересуват от право:

  1. Стандартите за преценка на нравствените качества на кандидатите за заемане на висши длъжности в съдебната система.
  Според т.нар Бангалорски принципи – общоприетите етични стандарти за съдиите на държавите членки на ООН, които са приложими и за представители на другите магистратски професии в съдебната власт, моралните качества имат основно значение за правилното изпълнение на служебните функции на магистрата. Съдията е длъжен да гарантира, че поведението му е безупречно в очите на разумния наблюдател. Поведението и държането на съдията трябва да утвърждават вярата на хората в моралния интегритет на съдебната власт. Правосъдието трябва не само да се осъществява, но и хората да виждат, че то се осъществява.
  Затова проверката за нравствените качества следва да осигури данни за информирано решение съгласно един изключително висок стандарт. За избор на главен прокурор далеч не е достатъчно формалното съответствие с минималните изисквания за поста (липса на формални дисквалифициращи обстоятелства). Не е достатъчно и кандидатът да не е бил осъждан. Необходимо е да се приложат завишени изисквания, които да гарантират липсата на каквито и да било обстоятелства, повдигащи разумно съмнение в интегритета, качествата и личната мотивация и ценности на кандидата. В това отношение, например, ако има данни за правени проверки от органите на прокуратурата или МВР, те трябва да бъдат оценени не от гледна точка на наличието на достатъчно данни за повдигане на обвинение, а спрямо високите морални изисквания за заемане на поста главен прокурор.
  С включването си в процедурата за избор на главен прокурор кандидатите трябва да имат съзнанието, че се изисква да отговорят на всички въпроси, свързани с техния професионален и личен живот, доколкото това има значение при оценката за притежаваните от тях професионални и нравствени качества, необходими за заемане на длъжността главен прокурор, като не се накърнява достойнството на кандидатите.

  2. По отношение на притежаваните от кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров нравствени качества се установиха следните факти:
  2.1. На 04.02.2008 година Цацаров и неговата съпруга са придобили недвижим имот, като съзнателно в договора за покупко-продажба са вписали невярна цена – вместо 60 921 евро, е вписана цена от 1000 лева. Налице е т.нар в облигационното право относителна симулация по отношение на цената като съществен елемент от съдържанието на договора за покупко-продажба.
  Цацаров твърди, както в медиите, така и при изслушването пред етичната комисия на ВСС, че към датата на изповядване на сделката са заплатени дължимите местни данъци и такси по действителната продажна цена, а не според симулативната цена по договора. Факти и въпроси по тази тема постъпиха от разследващите журналист Атанас Чобанов и Асен Йорданов, по които ВСС не направи пълна, задълбочена и изчерпателна проверка. Установява се, че Цацаров не е представил пред ВСС първичен документ за плащане на дължимите публични вземания. От приложеното удостоверение № 560/23.11.2012 г. на Община Марица, област Пловдив се установява, че по сделката са платени 10 лева данък при придобиване на имуществото. Дължимият данък по действително платената цена е заплатен едва на 26.02.2010 г. заедно с лихвите.
  Безспорно е, че Цацаров и неговата съпруга са придобили недвижим имот чрез симулация – прикриване на истинската цена. Този факт не е безобиден, защото пред магистратите и техните семейства има висок стандарт за публичност на техните доходи (в това има дълбок резон, тъй като това е антикорупционна мярка по същество, но и спокойствие за хората, че стандартът на магистратите е видим и не е непропорционален на доходите ми). Симулацията е притеснителна и от гледна точка на това, че съпругата на Цацаров е била съгласна действителната воля на страните да остане скрита за държавата и трети лица (това е особеността на този вид сделки). От изявленията на Цацаров до момента, от двусмислените му обяснения не може да се изключи съмнението, че данъците са платени върху действителната цена не веднага, а тогава, когато плащането им е било необходимо, за да се ползва като доказателство за действително платената цена, защото съпругата му като ищец е претендирала от съда да й бъде присъдена тази сума, а не вписаната в нотариалния акт.
  От решението на Апелативен съд-Пловдив по делото за разваляне на симулативния договор, се вижда, че никой от свидетелите, установяващи симулативната цена, не твърдят, че по-ниската цена е била вписана по искане на продавачката.
  В същото решение на Апелативен съд-Пловдив има позоваване на “собственото признание на продавачката по приложената по гражданското дело преписка №5838/2008 г. на Окръжна прокуратура – Пловдив. Това “самопризнание” по наказателното дело е станало доказателство за истинската цена по гражданското дело. Оставя се впечатлението, че съпругата на Цацаров печели гражданското дело и благодарение на прокуратурата, тъй като прекратяването на наказателното дело става след като вече то е обслужило гражданското дело.
  2.2. В становището на етичната комисия към ВСС се коментира сигнал срещу Сотир Цацаров с твърдение за “търговия с влияние” по търговско дело с предмет чл. 72 ТЗ – касаещо извършени апортни вноски в дружество, контролирано от бизнесмена Георги Гергов. По този въпрос ВСС не извърши необходимата задълбочена и всеобхватна проверка. Не беше даден убедителен отговор на множеството поставени в сигнала въпроси и по време на изслушването в етичната комисия – че Гергов е посочил трите вещи лица, които да извършат оценката и защо съдът е назначил именно същите вещи лица за да оценят имотите в рамките на охранителното производство.

  2.3. Основна и същностна ценност за всеки магистрат е независимостта. Според цитираните по-горе Бангалорски принципи съдията е длъжен не само да остава незасегнат от неподходящи връзки с изпълнителната и законодателната власт и от влияние от тяхна страна, но и да създава у разумния наблюдател впечатление, че наистина не е засегнат от подобни фактори. Съдията е длъжен да демонстрира и утвърждава високи стандарти на поведение като магистрат, за да укрепва общественото доверие в съдебната власт, което има основно значение за поддържането
  В свое интервю пред вестник “24 часа” през януари 2012 г. Сотир Цацаров заявява следното: „Моята оценка за работата по наказателните дела е повече от добра, колкото и по-твърдата наказателна политика на съдилищата в Пловдив да е обект на критика от някои представители на адвокатурата”. В редица от публични коментари и изказвания на висши представители на изпълнителната власт (министър-председателя и министъра на вътрешните работи) еднозначно се изразява положителна оценка за дейността на председателя на ОС-Пловдив, както и за неговата личност.
  Видимостите сочат, че:
  – делото срещу министъра на вътрешните работи се разглежда в Пловдивския районен съд;
  – че Цацаров признава, че е запознат с материалите по делото (по време на изслушването признава, че го е прочел преди да бъде разпределено на съдия-докладчик) срещу вътрешния министър, въпреки че по служба няма право на това;
  – факт са големият брой разрешения за използване на СРС, дадени от председателя на Пловдивския окръжен съд, въпреки неговата декларация в концепцията, че СРС е краен способ за събиране на доказателства, която е в противоречие и с неговото интервю пред „24 часа”, че СРС е „нормален способ за разкриване на престъпленията”;
  – безспорна е концентрацията на осъдителни решения на ЕСПЧ по случаи от съдилищата в Пловдивския съдебен район.
  Тези факти недвусмислено показват, че е създадено впечатление у независимия и разумен наблюдател за това, че Цацаров е засегнат от неподходящи за един магистрат връзки и влияния с представители на другите власти, което сериозно компрометира високите изисквания за неговата независимост.
  По отношение на наказателната политика на съда и доколко съдебната независимост позволява водене на наказателна политика от съдилища препращам къв написаното от Генко Митов в списание “ПРАВНА МИСЪЛ” от 1937 г., то е изцяло актуално към днешния момент:
  “Съдилищата в България по предназначение, по закон и по положение са избавени от нещастието да правят политика, та била тя и наказателно-правна. Следователно, всеки съвет, под каквато и форма да е даден, който подтиква или препоръчва възприемането на някаква политика от съдилищата, във връзка с наказателно-правната им дейност, е не само недомислие, но и опасно внушение. Българските съдилища са поставени да действат в строгите рамки на материалните и процесуални закони. Те, при упражнение на своето високо предназначение, са оградени от всякаква възможност за посегателство и влияние върху тяхната важна служба.”

  Подробният анализ на изброените обстоятелства показва, че е формирано основателно, подкрепено с факти, съмнение, че кандидатът за главен прокурор Цацаров не отговаря на високите морални изисквания за заемане на длъжността.

  Световни стандарти за нравствените изискванията за заемане на висши длъжности:

  А) Стокхолм. Шведската министърка на културата стана втората жертва на неплатените данъци в рамките на няколко дни. Сесилия Стгьо Чило подаде оставка, след като призна, че не е плащала цели 16 години задължителната такса за телевизия и не е внасяла осигуровки на детегледачката си. Данъкът за телевизията е около 109 евро на година и отива за шведската държавна тв, която е под шапката на министерството на културата. Това е вторият министър в новото шведско правителство, който подава оставка заради неплатени данъци. По същите причини в събота поста напусна министърката на външната търговия Мария Борелиус.

  Б) Мона Салин (зам.-министър на икономиката) предизвика възмущението на своите сънародници, след като в началото на миналата седмица попадна в черния списък на Данъчната полиция – Кронфогден. На 10 януари двата вечерни вестника Aftonbladet и Expressen писаха, че Мона не е платила в срок годишния данък за собствения си автомобил Volvo и едновременно с това не е минала на годишен технически преглед. Поради това компетентните органи веднага й наложили двойна забрана да ползва автомобила си. След като прочел в пресата за провинението на министърката, главният прокурор на Стокхолм взел решение веднага да започне следствие по подозрение, че Мона Салин е използвала автомобила си въпреки забраните. А подобна политическа своенравност се наказва строго според шведските закони.

  В) Британският министър на енергетиката и околната среда Крис Хюн е подал оставка, след като бе уличен в лъжа пред полицията. Хюн е обвинен в това, че е превишил скоростта при шофиране, но излъгал полицейските служители за това, че зад волана е била съпругата му Вики Прайс. Инцидентът е стнал през пролетта на 2003 г., когато Хюн все още е депутат в Европарламента.

  http://kalinkalpakchiev.wordpress.com/2012/12/21/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 62. 62 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#60] от "Български патриот":

  А как, според Вас, се разпределят "порциите в държавата" сега?!?

  Свобода за Надежда Савченко!
 63. 63 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#61:"Вени Г."]А ако искаш да си съставиш мнение за кандидата, прочети изявлението на Калпакчиев в блога му.[/quote]

  Да си припомним отново КОЙ е Калпакчиев.

  Съдията оправдал крадците по САПАРД, заради които блокираха фондовете от ЕК. Германците от същата престъпна група в Германия от години излежават ефективни присъди. Калпакчиев ги оправда след осъдителна присъда на първа инстанция.

  Как може да давате за пример подобен човек, който смърди на морална нечистоплътност и корупционни практики. Точно с хора като него България никога няма да стане европейска държава.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 64. 64 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#62:"GogoPG"]А как, според Вас, се разпределят "порциите в държавата" сега?!?[/quote]

  А, значи все пак съм прав. За "порциите" ви е болката. ГЕРБ ви остави на сухо и сега костако-момунистите, червените терористи и бисердоганистите си намерихте обща политическа платформа - пак искате да разпределяте.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 65. 65 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#64] от "Български патриот":

  Не, грешите разбира се. Аз лично от нищо не се оплаквам, намерил съм му цаката отдавна. А Вие, ако следя писанията Ви, сте започнали да "празнувате" твърде отрано. От къде Ви хрумна, че Костов или болшевиците ми се струват по-приемливи от сега яхналите държавата невъзпитани илитерати, това само Вие си го знаете.

  Свобода за Надежда Савченко!
 66. 66 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#63] от "Български патриот"

  Гнус ме е от такива платени драскачи, като Вас! При толкова корумпирани мижитурки във ВСС, точно по Калпакчиев ли взехте да мятате помия?
  Не го познавам, ама факта, че има смелостта да се опълчи на статуквото, вместо да слушка и папка като колегите си, го издига неимоверно в очите ми.

 67. 67 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#66] от "bilbotorbins":

  "Платени" - дръжки. Който реши да плаща... ами... обикновено си подбира кадърен персонал. Другото е money for nothing

  Свобода за Надежда Савченко!
 68. 68 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Според мен, разиграният театър с избора на главен прокурор развенча (поне) един мит - този за "независимостта" и еманципирането на Плевнелиев. Това между впрочем идва да покаже, че действията му в слуая "Марковска" са получили нужното "одобрение", каквото и да говорят Б.Б. и Цв.Цв.

  Наред с това имам усещането, че един важен въпрос остава извън вниманието на повечето коментатори и форумци. Този въпрос е: кому беше нужен целият този цирк с опорочаването на процедурата? Някой да е имал съмнения, че Цацаров ще бъде "избран" дори и гласуването да беше с бюлетини? Значи целта на опорочаването на процедурата не може да се търси в резултата. Тя може да бъде само една - безапелационна демонстрация, че управниците се считат над закона и че оттук нататък в България думите "закон" и "законност" придобиват коренно различен смисъл. Закон е не това, което приема Народното събрание и което трябва да съответства на Конституцията. Закон е волята на няколко лица с неясно минало, но със светло бъдеще (поне докато са на власт то изглежда светло, макар че паднат ли от власт... - оставям всеки да довърши изречението според вижданията си).

 69. 69 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Много гьонсуратлък се вижда от този избор. Не разбирам защо масата се примирява с избора на по-малкото зло и докога. Какво, да не би наистина да ви харесва? Висок професионализъм ли? А решенията в Страснург? България има да наваксва толкова много, че трябва да се търси най-доброто от доброто, а не от посредственото и съмнителното. Не е възможно да няма много по-подходящи кандидатури за толкова важна длъжност!

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 70. 70 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#63] от "Български патриот":

  "Да си припомним отново КОЙ е Калпакчиев. "
  ------------------

  Да си припомним отново вица, завършващ с "Кой зададе въпроса"?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 71. 71 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  [quote#68:"a.sensible"]кому беше нужен целият този цирк с опорочаването на процедурата? Някой да е имал съмнения, че Цацаров ще бъде "избран" дори и гласуването да беше с бюлетини? Значи целта на опорочаването на процедурата не може да се търси в резултата. [/quote]
  Точно този въпрос поставя Петя и му отговаря: Целта е сплашване и обезверяване на честните магистрати. Демек, никакъв смисъл няма да се борите и да се правите на честни, щото тоягата и хляба са в нашите ръце.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 72. 72 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#2] от "bibian":

  Значи не е важно, че си се наакал, а това, че съседа ти също се е наакал с разтройство!
  Мамина душичка, златна! Самият извор на мъдрост!

 73. 73 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1072 Любопитно

  "....Същият съдия Калпакчиев неотдавна предложи на ВСС да се набележат мерки да не се повтарят кадрови скандали за висши държавни длъжности като този с Венета Марковска...."

  Мдааам, ето кой ще бъде новата "Мирослава Тодорова". Сега ще го емнат (уж де) за САПАРД-гейт или нещо друго, абе ще измислят за какво. Само въпрос на време е...

 74. 74 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#35] от "sss700431":

  Какъв професионалист, като никога не е бил прокурор.

 75. 75 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  "На ВСС изобщо не му пука - това е изводът от всичко,
  което се случи с избора на новия главен прокурор, но и около избора. "

  Ето това е истината.
  За нас остана да преглъщаме още 7 години един главен прокурор със съмнителен морал.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 76. 76 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#74] от "waterfall":

  Прокурорите и съдиите са в съдебната система.
  Далеч съм от идеята да оспорвам качествата на съдия Цацаров , въпреки , че се появиха публикации за спорни негови решения в Пловдивския съд (който не е работил , той не е грешил ). Но той самият няма да се чувства комфортно , след всяко напомняне за начина по който бе избран.


 77. 77 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1072 Любопитно

  [quote#38:"Танас"]Реакцият на Брюксел трябва да е светкавична и с по - голяма тояга по милиционерските глави .[/quote]

  Щом я докарахме до там, Брюксел да ни вдига падналите гащи, жална ни майка. Това племе май никога не е било особено единно. И затова не са го яхали само тези, които не са пожелали. А мутрокрацията си е другият отряд на червено-черната номенклатура, която никога не си е отивала. Па и как да си отиде, като селото е без кучета, само овце...

 78. 78 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 471 Весело

  [quote#7:"Кабаnormandyев"]Цацаров беше с класи над другите двама.[/quote]

  Напълно съгласен! Безспорно! ...Но само и единствено в дисциплината "Безочие".

 79. 79 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело


  Владимирова,


  изпростявате все повече с просташките Си Сингапурски заглавия.

  Остава единствено желанието да не четеш Матряла .......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 80. 80 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 843 Любопитно

  До коментар [#31] от "Кабаnormandyев":
  [quote#31:"Кабаnormandyев"]колото и Порнито към неговият Борисов. [/quote]

  Я гле!
  Кабаче ,че откога Слънчо стана само на Порнито ,както му думаш?
  Я си провери коментарите във форума!
  Може да откриеш/100%/ ,че си по-порни от лехчевеца.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 81. 81 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Петя Владимирова, с неизбежното и боговете не спорят, е казал древногръцкия законодател Питак (Πιττακός, ок. 651— 569 г.пр.н.е.).
  Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно. Софокъл
  Апропо, като сте толкова принципна Петя Владимирова, защо приехте двете награди „Човек на годината“ от един самонабедил се за „Български“ хелзинкски комитет филиал на "Отровено общество"? Най-трудно е да познаеш себе си, най-лесно е да поучваш другите - тази мисъл принадлежи на Талес от Милет (624-546 г.п.х.) древногръцки мислител, основоположник на античната философия.

 82. 82 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не забравяйте Видовден!!!...
  Нула Седми,Нула Седми...Тринайста.
  Тогава ще си извоюваме Освобождението от МутризЪма.

 83. 83 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 733 Неутрално

  В тази държава няма надежда!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 84. 84 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Вероломен избор, така мога да оприлича избирането на Цацаров!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 85. 85 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ама какво разбирате под независим избор?! Ето го Калинчо: вбеси останалите 23 членове на ВСС с ненаученото си словоизлияние, а би следвало като магистрат да може да говори без да чете - така словото му щеше да има по-добър ефект; каза за кого ще гласува и прикани да се гласува за Галка! Аз и преди твърдях, и сега продължавам да поддържам мнението си ,че ако Калинчо не беше постъпил меко казано така неадекватно, то поне 6-10 човека щяха да гласуват за Галина Т., което водеше поне до прегласуване, та дори и до по-сложни комбинации, възможно и до избор на нов кандидат. Този не зная от кого и с каква цел издигнат и подкрепян "член" с непремереното си поведение така обърка нещата, че Цацаров "мина" още на 1-ия тур... Дето се казва: Пази Боже от "приятели", от неприятели сам ще се пазя...

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  [quote#81:"latcho59"]самонабедл се за „Български“ хелзинкски комитет филиал на "Отровено общество"?[/quote]

  В червените мозъци само антибългарски конспирации пърхат като прилепи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  [quote#78:"a.sensible"]Напълно съгласен! Безспорно! ...Но само и единствено в дисциплината "Безочие". [/quote]

  И в бруто кланично тегло.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#2] от "bibian":

  [quote#2:"bibian"]Червената мафия вече няма главен прокурор - каква загуба [/quote]

  Не те разбирам, нали тъкмо го назначиха!?

 89. 89 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#10] от "dodge_ram":

  Честито и от мен, а на Дедо Либен - поздравления за поста!
  Честито на Иван Костов,жив и здрав.И яко!
  Поздравления и от мен.

 90. 90 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#1] от "stenli1":
  +++++++++++++++++++++++++++
  Да! Съвсем вярно! Но не знам защо на някои им е хубаво! Може би са мазохисти?

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 91. 91 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цецо върза гащите за апартаментите. Никой няма да го пита откъде са парите. Изобщо грабенето продължава без опасност от изобличение. Само мога да си представя какво ще последва, но се съмнявам, че фантазията ми е достатъчно богата.

 92. 92 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#8] от "dodge_ram":

  Единствено може да стресне управляващите ни предупреждение от типа извънреден доклад на ЕК или временно суспендиране на съдебната ни система, ако ясно не подаде сигмали, че има воля за реформа.

  plamenhristov5
 93. 93 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#85:"GMG"] Калинчо: вбеси останалите 23 членове на ВСС с ненаученото си словоизлияние, а би следвало като магистрат да може да говори без да чете [/quote]


  Калинката разби публиката с >

  нищо-четенето и умнословието.


  Въпрос на нарцисизъм, комплекси ..... и другарска взаимопомощ когато някой "се намеси" на неЗависимата.

  А и какво да се очаква от Апелативен съдия, комуто > Пенгеза е Началник .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  [quote#92:"plamenhristov5"]Единстено може да стресне управляващите ни предупреждение от типа извънреден доклад на ЕК или временно суспендиране на съдебната ни система...[/quote]

  Или прекратяване на еврофинансирането в сектори, където много хора разчитат на пари, като поне един европейски покланик се появи по телевизията, за да обвини пряко избора на Цацата за Главен прокурор.

  Дянков вече обясни на пенсионерите, че няма да има надбавки, защото ... Европа не давала пари (сякаш Европа трябва да дава пари за нещо, което Боковистите откраднаха, за да строят спортни зали).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 202 Неутрално

  До коментар [#53] от "антикомунист":

  По-скоро е Български идиот.

 96. 96 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":
  "Пак се обръках. Пост 14 да се счита за невалиден.
  -празно-
  -празно-
  -празно-
  -празно-"
  ...
  Се некога щеше са случи, ..аз ти разправях!

  Да се напомни пак на Порняка да трие и въздуха под постингите си, а не само инструкциите в края. Щото много си личи, ..както многократно му е обръщал внимание Мани. Настроението да е "доброжелателно".

  Свобода за СЛАВЕНА!
 97. 97 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Цацаров не го познавам. Прилича ми на мушмурок, но кой знае - може и да излезе нещо от него. Докато не се докаже ще седи върху съмнения.

  Не съм сигурен, че останалите двама биха свършили нещо по-добро от него - според мен и те са същите мърши. Затова и са номинирани за кандидати.

  Тази длъжност (Главен прокурор) е особено опасна за червените, ако попадне в ненадеждни за тех ръце, затова, още от първите мигове след Големия взрив (избухването на демокрацията) кандидатите за нея беха подбирани особено внимателно: първо Мръчков, после Татарчев (същият, който щеше да докара Огнян Дойнов вързан в чувал от Виена), след него Филчев и накрая - небръснатия внук на Борис Велчев.

  Основно задължение на всички беше: да заемат местото и нищо да не правят! С което те всички се справиха чудесно.

  Нека не страдаме от амнезия и не забравяме кой назначи на този пост Татарчев и Филчев - да, същия Гуру Драгалевски, който днес имал рожден ден.

  Та, да обобщим накрая: ако от тоя храст (Цацаров) изкочи заяк, ще бъде голема изненада, но знае ли човек?

  Проклета да е Русия!
 98. 98 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Държавният глава малко закъсня. Междувременно две парламентарни партии - БСП и ДСБ, бяха излязли с позиции, в които нарекоха процедурата за избора с истинското й име - порочна"
  ...
  Ти пък, Петя, ...малко бил закъснял!? ... А да видим Юсеин Болт за колко ша реагира по чехли?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 99. До коментар [#98] от "Мани":

  Вероятно има предвид, че от него се е очаквало да издаде указа, още преди процедурата пред ВСС да е приключила...

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#99] от "Славена":
  А Порняка получи нареждане да трие инструкциите преди да ги е прочел още. ..."Изтрий преди да прочетеш!", ...с такъв гриф си получава вече флашките.

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK