Руска журналистка написа открито писмо до Бриджит Бардо

На 8 септември 2011г. - премиерът Владимир Путин показва снимка на леопард при посещението си във Владивосток за началото на строителството на газопровода Сахалин-Хабаровс-Владивосток.

© Associated Press

На 8 септември 2011г. - премиерът Владимир Путин показва снимка на леопард при посещението си във Владивосток за началото на строителството на газопровода Сахалин-Хабаровс-Владивосток.Юлия Латинина е известен руски журналист, коментатор на вестник "Нова газета" и от десет години постоянен автор и водеща на седмичното предаване "Код доступа" по радиостанция "Эхо Москвы". Тя е също така писател, популярен критик на властите в Русия, сътрудничи като икономически анализатор на редица издания, водила е телевизионни предавания.


След като звездата на френското кино Бриджит Бардо заплаши през седмицата, че като сънародника си Жерар Депардийо ще поиска руско гражданство, ако бъдат подложени на евтаназия два стари циркови слона в Лион, Латинина публикува на блога си "Открито писмо до Бриджит Бардо". В него тя обяснява защо според нея в чужбина мнозина се заблуждават за образа на президента Владимир Путин като защитник на околната среда и дивите животни в Русия.
Предлагаме ви откъси от текста на Латинина, публикуван в събота.


"Уважаема госпожо Бардо! 
Обещахте да помолите руския президент Путин за руско гражданство, ако в цирк в Лион бъдат убити два болни слона. Казахте, че президентът Путин е направил за защитата на животните повече, отколкото всички президенти на Франция.


Това не е съвсем така.


Президентът Путин действително обича да демонстрира своята власт над животинския свят вероятно по същата причина, по която средновековните самодържци са държали зверове в двореца си. Всеки самодържец, особено самозабравилият се, обича да се смята за свещен цар, комуто се подчиняват зверове и птици.


Путин се явява такъв ярък пример. Той е надявал нашийник на амурски тигър, снежен леопард, кит белуха и бяла мечка; стрелял е с научни цели по бял кит, летял е с жерави и е пускал на свобода леопарди.


За съжаление това фалшиво всемогъщество на Путин излиза скъпо на зверовете.


На 19 септември 2009г. премиерът Путин видя снежния леопард в Националния парк в черноморския курорт Сочи. Като част от подготовката за зимната олимпиада там заработи програма за отглеждане на диви котки и пускането им в дивата природа.

© Associated Press

На 19 септември 2009г. премиерът Путин видя снежния леопард в Националния парк в черноморския курорт Сочи. Като част от подготовката за зимната олимпиада там заработи програма за отглеждане на диви котки и пускането им в дивата природа.


Например дивият снежен леопард Монгол, на който Путин се любуваше при посещението си в Хакасия, е бил доставен там от Саяно-Шушенския резерват.


Вписаният в Червената книга мъжкар, който е бил наблюдаван от учените от дистанция в продължение на 10 години, е бил изваден от своя прайд и откаран на друго място с хеликоптер само за да му се полюбува Путин. Бил е уловен с бракониерска примка, което е абсолютно забранено. В отчаянието си нещастният звяр се е хвърлял по решетките на клетката, нанасяйки си рани в допълнение на тези, получени при пленяването му. Снежният леопард е бил уловен на 14 март 2011 г. Путин пристига в резервата едва в нощта на 19-и. Той по принцип обича да закъснява.


Не мисля, че заради френския президент еколозите във Франция ще хванат диво животно с бракониерски методи, ще го измъкнат от прайда му за една седмица (което би могло да завърши трагично за самия звяр) и биха го измъчвали.


Владимир Путин наблюдава на 31 август 2008г. приспаната петгодишна усурийска тигрица, докато учени й поставят нашийник с GPS. Според природозащитника Дмитрий Молодцов тигърът на снимката и това от кадрите от дивата природа, публикувани след това, са на две различни животни. Упоеният тигър никога не е бил пускан на свобода, твърдят той.

© Associated Press

Владимир Путин наблюдава на 31 август 2008г. приспаната петгодишна усурийска тигрица, докато учени й поставят нашийник с GPS. Според природозащитника Дмитрий Молодцов тигърът на снимката и това от кадрите от дивата природа, публикувани след това, са на две различни животни. Упоеният тигър никога не е бил пускан на свобода, твърдят той.


Същата история се случи и с усурийската тигрица, която уж лично Путин бил хванал и маркирал в резерват на 31 август 2008 г. В действителност, както се изясни по-късно, тигрицата е била от зоопарк в Далечния изток. За да не би, не дай Боже, да нарани великия лидер, я натъпкали със сънотворни. И тъй като, какъвто му е обичаят, Путин закъснял с около седмица, така и си я държали на наркотици.


За да отразят преместването на тигрицата, в агенция РИА "Новости" бил нает специален човек. От време на време той въвеждал на сайта измислени координати на несъществуващия нашийник. Наричали това "да поразходим котенцето".


Знаменитият полет на Путин с жеравите, когато Руският цар на Природата посочваше със своя делтапланер пътя на юг на отгледаните в плен птици - това лесно може да се провери - доведе до гибелта на две от тях. Едната не издържа на превоза, другата се оплела във витлото.


Полетът на Владимир Путин с личния му мотопланер заедно с част от отгледаните в плен жерави.

© Associated Press

Полетът на Владимир Путин с личния му мотопланер заедно с част от отгледаните в плен жерави.


Не смятам, че в свободна страна еколозите биха позволили да лети с жерави човек, който никога не е работил с тях и нищо не разбира от тази работа. Ако този човек беше президент, пресата би го съсипала от критики."


След това Латинина изрежда няколко емблематични случая на безнаказано бракониерство на висши чиновници, завършили и със смъртта на хора. То заявява, че "уви, показността, с помощта на която Путин си доказва, че е цар на природата, когото слушат зверове и птици, никак не се разпространява върху реална защита на природата".


В писмото се припомня как на на 9 януари 2009 г. в Република Алтай се разби хеликоптер и сред загиналите бе представителят на президента в Думата Александър Косопкин.


Снимки от катастрофата на хеликоптер на "Газпром" с труповете на убити архари, в която загина президентският парламентарен представител Косопкин.

© Associated Press

Снимки от катастрофата на хеликоптер на "Газпром" с труповете на убити архари, в която загина президентският парламентарен представител Косопкин.


"Хеликоптерът се разбил, защото Косопкин и другарите му пияни стреляли от въздуха по защитени от Червената книга архари, от които в Русия са останали само 300 животни.


Разстрелвали са ги от въздуха, редувайки се, по планинските склонове, където те няма къде да избягат, и един от тези палачи се увлякъл и прострелял таблото с уредите. Когато хеликоптерът рухнал, по склона се търкаляли трупове на хора и архари. Делото бе заметено под килима.


Била съм в Алтай. Казвали са ми, че от склоновете на съседна планина местен овчар гледал касапницата. Той никому нищо не казал за катастрофата. Търсили хеликоптера три дни и през цялото това време оцелелите в катастрофата сгрявали ранените си другари със затоплени на огън тигани. Не мисля, че този възрастен алтаец, видял склоновете на планината, засипани с трупове на разстреляни от хеликоптера архари, би се умилил от вашите думи за Путин, който бил сторил за защитата на природата повече, отколкото който и да било френски президент."


Авторката посочва, че "Царят на зверовете Путин няма нищо против тези варварски развлечения. Той не пречи на чиновниците си да разстрелват защитени видове от хеликоптер, както и не им пречи да прегазват хора по пътищата".


Латинина припомня това, което миналата есен група опозиционери събраха в специална брошура - че руският президент разполага с 26 резиденции, а "голяма част от новите резиденции се строят в резервати, където територии се унищожават заради Руския Цар на Природата". В писмото се посочват случаите с резиденция "Лунна поляна", построена в уникален биосферен резерват след изсичане на девствена гора и строителството на резиденцията на Медведев "Болшой Утриш", заради която миналата година бяха променени границите на едноименния резерват в района на Анапа в Краснодарския край.


"Приближените на Путин не изостават. Редом с путинската резиденция в Геленджик с огромно имение се обзаведе патриарх Кирил, който изсече стотици ценни иглолистни дървета. Наблизо е имението на "най-едрия земевладелец в Европа" - губернатора на Краснодарския край Ткачов. Когато екоактивистът Сурен Газарян се опита да проникне през загражденията на тази вила, срещу него бе започнато дело за извършване на престъпление. Накрая на Газарян му се наложи да бяга от Русия.


Резерватите в Южна Русия са се превърнали в дачи за Путин и приближените му; горите са оградени, там простосмъртни не се допускат. Стотици хектари с ценни дървета са изсечени, за да се отвори място за дворци, бани, басейни, хеликоптерни площадки и др., нарушени са трасетата на мигриращи животни.


Впрочем би било странно да се защитава природата в страна, където най-изчезващият и беззащитен вид се явява homo sapiens. 


Руснаците измират със скорост 1 милион души годишно. Продължителността на живота в Русия за мъжете е 64 години. В град Норилск асфалтът е разяден от киселинните дъждове, предизвикани от Норилския металургичен комбинат. В град Дзержинск - бивша столица на руското химическо оръжие - се чувстваш като при газова атака по време на Първата световна война. Никога не съм чувала Путин да си е мръднал пръста за руската екология.


Уважаема мадам Бардо!


Заплашихте, че ще поискате руско гражданство, ако в цирка приспят два слона. Не се съмнявам, че ако помолите Путин за спаси живота на двата слона, той ще изпрати за тях чартърен самолет, ще им подари руско гражданство и ще се снима с тях на фона на жеравите.


Казахте за Путин: "Всеки път, когато го помоля за нещо, той се съгласява." Вярвам ви.


Проблемът е в това, че 110 милиона руски избиратели не могат за нищо да помолят Путин. Това право е резервирано само за малобройните му приятели. 


С уважение, Юлия Латинина"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (406)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2916 Неутрално

  "Проблемът е в това, че 110 милиона руски избиратели не могат за нищо да помолят Путин. Това право е резервирано само за малобройните му приятели."

  Това е положението в Русия, така руснаците оценяват Путин! Информация от първа ръка!

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Много точно и навременно писмо! Жалко че никой не написа и на Жора Депардевой навреме, какво го чака

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Весело

  Апокилипсис мо. Ма кво се оплакваш. У назе напрао се отстрелват ловците. Требе ни некой да ги защитава, че станаа редък вид.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 4. 4 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Чудесно го е написала Латинина, но няма да хване дикиш. Б. Бардо е хем изкуфяла, хем има фикс-идеи. С такова е безсмислено да се говори.

 5. 5 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това е истината за източната деспотия, наречена Русия.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Европа особено обича да се заблуждава за истинското положение на нещата в Русия (СССР по-рано). Поне през 20-ти век.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  Ама личи си, че сме карали заедно комунизма!И тия си правят сечено, както и у нас!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тая го е уцелила в десетката Сега обаче да побърза да си вземе френско гражданство

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 9. 9 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Чудно що не публиковаате нашенското си открито писмо от оня русенеца... Много чудно.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 754 Неутрално

  В предната статия го казах, че Путин ще си навлече голяма беда с неговите руски интелектуалци и еко зомбита и те ще му разкажат играта във вътрешен план за Депардийо . И реакцията не закъсня.

  Сега Путин си вдигна сам високо топката и не ли отиграе като добър играч, както го прави нашият Боце ,с този си ход с Депардийо може да кажем, че това е началото на краят за Путин. Но така е в живота каквото сам си направиш дори и най заклетият душманин не може да ти го направи.

 11. 11 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 543 Разстроено

  Колко много прилики с нашенската действителност...

  Изобщо:
  Съветският слон - най-големия слон в света...
  Българският слон - по-малкия брат на съветския слон...

  А си мислехме, че това е останало зад нас.

 12. 12 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 70 Весело

  [quote#5:"mtmvb"]Това е истината за източната деспотия, наречена Русия..... [/quote]

  В Азия над 3 млрд. си живеят така открай време и изобщо не им пука за мнението на един файтон костомолци. Хехехе.

 13. 13 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Дано и нея не я застрелят "чеченци".

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 14. 14 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 15. 15 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Всяко зло за добро - лигавщините на Путин, Депардийо и Бардо ще отворят очите на много заблудени хора на запад за руската реалност.
  Ние пък си я знаем добре, но е добре и по-младите да научават за какво иде реч в Тюрмата на народите.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 16. 16 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  писмото е много дълго /за нас - нищо ново / и се съмнявам че мадам ББардо,заобиколена от кучета,котки и магарета,ще стигне до края на писмото, ако изобщо го започне....да си спомним фразата: "не хвърляй бисери на свинете"...

 17. 17 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Весело

  Ха-ха-ха...голям майтап...ха-ха-ха-ха-ха-ха....Платените "опозиционери" не могат да преглътнат поредния ПР-успех на Подполковника и вият на умряло....ха-ха-ха-ха-ха....
  Ужасно е смешно и жалко, когато някой не може спокойно да приеме поражението си.....ха-ха-ха-ха.....

 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  До коментар [#3] от "Blackradio":

  Можеш ли понякога да пишеш нормално ?! Може би имаш добри идеи, но така както пишеш е изключено да бъдат разбрани. ПовЕрвай ми, много пъти съм се опитвал, но уви и вече съм се отказал.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 648 Любопитно

  А има ли Путин или само 4 двойника ?!
  "Путин възпроизвеждане? Нови слухове за здравето на президента
  Работещи в мрежата на много съмнения за здравето на президента Путин, особено след края на годината реч. Смята се, че трасето на акустичната съобщение е било записано отделно от видеото и след това прикрепено. След това в реч възпроизвеждане. Това създава впечатление на метален глас или дори някой друг."
  http://video.repubblica.it/mondo/putin-in-playback-nuove-voci-sullo-stato-di-salute-del-presidente/115118?video&ref=fbpr

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 20. 20 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#18] от "Ian Smith":

  Не съ мъчи.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 21. 21 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 661 Неутрално

  За западняците руснака е симпатичен пияница със смешна шапка , поне докато не се срещнат очи в очи с него. И Депарийо и Бардо съвсем скоро ще научат какво са направили , но това е хубаво - така и други ще научат...

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 22. 22 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Това писмо в определени моменти ми навява някои странни прилика с родната действителност. Звучи като лош кошмар от който се надявам, че ще се събудим на лято.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Любопитно

  [quote#17:"jojin"]поредния ПР-успех на Подполковника [/quote]
  Леле, вече подполковник с главно П ли го пишете? В подлизурството си и нова граматика измислихте.

  Gunter glieben glauchen globen
 25. 25 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#1] от "Дон Кихот":

  Вероятно искаш да кажеш "Така оценяват Путин няколко хиляди руски евреи, изкарващи си прехраната като платени"опозиционери" с плюене на Русия и руснаците във финансирани с американски пари руски вестничета и други руски медии". Трябва да и съчувстваме, Подполковника доста им ограничи финансирането и гневът и омразата им са напълно искрени.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 26. 26 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Весело

  Мисля че франсетата ще бъдат завинаги излекувани от маниера си да флиртуват с Империята на злото

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  Очаквам всеки момент да се появи съответния другар, който да изкара, че въпросната руска журналистка е еврейка, ционистка, получава хонорари от ЦРУ и Мосад и освен това е много грозна.

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 707 Весело

  Нищо ново не е научил, нищо старо не е забравил?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 29. 29 Профил на lowec
  lowec
  Рейтинг: 381 Разстроено

  [quote#4:"the_sceptic"]Чудесно го е написала Латинина, но няма да хване дикиш. Б. Бардо е хем изкуфяла, хем има фикс-идеи. С такова е безсмислено да се говори.[/quote]

  До коментар [#4] от "the_sceptic":

  ЛАТИНИНА ДА СИ ПРИПОМНИ СЪДБАТА НА ПОЛИТКОВСКАЯ

 30. 30 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  В Китай и Русия няма истинска демокрация. Откакто на власт в България дойдоха гангстерите и тук стана същото...и тук някои хора обичат да стрелят по архари..

 31. 31 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#26] от "Ian Smith":

  Няма. Те са така от векове. Най-полезните "полезни идиоти" са именно френските "полезни идиоти".
  Даже Романови са френски граждани...

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  Руснаците имат много по-реална представа за живота в Русия и за управлението на Путин, отколкото българските потурнаци-съветофили.

  Браво на жената, да се надявам, че няма да я разстрелят с два куршума в челото както колежката й Политковская и още около 3,500 руски журналисти през последните 20 години.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Любопитно

  Познах. Докато съм писал #27, съответния другар е цъфнал. Защо са толкова елементарни и предвидими?

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дон Кихот":

  А тук, ние сме огледално малко копие на Русия. Винаги съм твърдял, че случващото се тук и там е 1:1 само къде разликата е в мащабите и природните богатства. Както върви обаче, скоро наистина ще сме им губерня, гледайки как се продават различни имоти на руснаци.

 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#20] от "Blackradio":

  Наистина е мъчително и затова съм се отказал. Жалко защото от всеки може да се научи по нещо.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#35] от "Ian Smith":

  Учи се де. Нямам претенции.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 37. 37 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#4] от "the_sceptic":

  Бях я гледал Бардо в един документален филм за нея. В интервюто се беше показала като пълен мизантроп- човек който мрази и презира всички хора около тях, бедните заради мизерията им, богатите заради наглостта и егото им. Какво да очакваш от човек който не вижда нищо хубаво около себе си и мрази всичко?

  Богата кифла, която харчи милиони за мечки и птици, докато все още хора умират от глад на 5 годишна възраст. Язък за красотата и, язък за филмите и.

 38. 38 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Защо въобще се занимават с тази куфялница?? Що беше изписано за ловните "подвизи" на Путин. Тя или е наистина изкуфяла, или е лицимерка и се прави, че не знае и прави театър преди да тръгне по стъпките на Депардио.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 39. 39 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Весело

  [quote#17:"jojin"]поредния ПР-успех на Подполковника[/quote]

  Какъв ПР успех бе Джоджънчо, чак в Аржентина му се смеят ?! Пингвините изпопукаха от смях. Тоя се превърна в световен клоун номер 1.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 40. 40 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  [quote#12:"Мильо Лудия"]В Азия над 3 млрд. си живеят така открай време и изобщо не им пука[/quote]

  Лично ли си ги питал или си чел някакво изследване ?! А и не знам дали им пука за седерастите ама с милиони се изнасят на Запад. Дори и в малка България се влачат - китайци, руснаци ...

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 41. 41 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  До коментар [#37] от "Трезвен":
  Преди време четох интервю с Бриджит Баррда, в което тя казваше, че смята за най-голямата грешка в живота си раждането на дъщеря си. Какво да очакваш от такъв "човек".

  Gunter glieben glauchen globen
 42. 42 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Това е достойна постъпка и звучен граждански шамар за всякакви социални инжинери,които много се навъдиха из ЕС и са на път да го превърнат в нещо,което няма да е по-добро от Русия.Първо "приспиването" на два слона си е чисто убийство на същество с емоцци и интелект равни на човешките,и ако някой позволи това,хората са наред.Бюрокрацията и социалното инженерство могат да са по опасни за начина на живот на хората от не особено демократично правителство.Във Франция убийство на два слона,в България 200 000 работни места и неудобства за два милиона-в името на общественото здраве.И това трябва да спре,и дано звучните граждански шамари събудят поне част от избирателите да си защитят правата.

 43. 43 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Весело

  [quote#25:"appen 13"]Така оценяват Путин няколко хиляди руски евреи, изкарващи си прехраната като платени"опозиционери" с плюене на Русия и руснаците във финансирани с американски пари руски вестничета и други руски медии[/quote]

  Ами имат пари западняците, плащат. Руснаците са бедни и затова на Запад няма кой да плюе.
  На тебе кой ти плаща за да плюеш. Остави - знаем

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Много точен материал. Обаче, според мен, главните виновници са руските еколози и управници, които в стремежа си да угодят и да се подмажат на Путин, са съгласни на всичко, дори и в разрез с интереса и грижата за ценни, редки животни.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Абе,да я оставят тая бабка,да иде и тя там,та да види ''де е Ханиа и де е Коня!''

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 46. 46 Профил на Farragut West
  Farragut West
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Благодаря за тази статия.

 47. 47 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ian Smith":

  На "аргументи" от рода на "ама вие биете негрите" не се отговаря.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 48. 48 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#25] от "appen 13":

  От времето на Работническо дело нищо не сте научили - щом някой не е съгласен с Батюшката Имератор веднага го обявявате за платен агент на Запада. Доводи йок, доказателства също - като развалена грамофонна плоча сте.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 49. 49 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  [quote#5:"mtmvb"]Това е истината за източната деспотия, [/quote]
  Все едно някой да беше написал за Бойко като беше главен секретар на мвр ,че заради него задържаните се висели с часове с белезници на обществени места за да дойде той ,че да го снимат журналистите как ги е хванал !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 50. 50 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Оставете жената на мира , с голяма любов отива при Сибирските мечки !

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#29:"lowec"]ЛАТИНИНА ДА СИ ПРИПОМНИ СЪДБАТА НА ПОЛИТКОВСКАЯ[/quote]
  Именно Политковская сложи началото на края на диктатурата. Не може да говориш за демокрация и да убиваш журналисти, които те критикуват или да разстрелваш студенти, събрани на мирен протест на Тянънмън! Свободата ще дойде и по тези места, рано или късно, защото човешката мисъл не може вечно да бъде окована и сложена в карцера!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ian Smith":

  И аз отдавна спрях да чета коментарите на черното радио,
  направо си е мъчително....

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#3:"Blackradio"]Ма кво се оплакваш. У назе напрао се отстрелват ловците. Требе ни некой да ги защитава[/quote]
  Гоце, оти той отбира от върхаре

 57. 57 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#56:"leon12"]върхаре[/quote]
  Опс..обърках "щата" - архаре май се казваше

 58. 58 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#51:"Пионер"]Дура она! Это мнение большинства россиян.[/quote]
  Ето точно .На тя станция нормалните хора и викат "Ухо Мацы" Който го разбира , тук спира

  Силата е в Истината
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#52:"leon12"]Свободата ще дойде и по тези места, рано или късно, защото човешката мисъл не може вечно да бъде окована и сложена в карцера! [/quote]
  Тая свобода със масовите убийства на деца я искат само задниците

  Силата е в Истината
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#47:"Karla Hanneman XIII"]На "аргументи" от рода на "ама вие биете негрите" не се отговаря. [/quote]
  Клара , това е аргумент още от време оно ."Да хръли камък само този който е безгрешен" Мисля , че така звучеше във Важната Книга

  Силата е в Истината
 63. 63 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#4] от "the_sceptic":


  До коментар [#23] от "Ian Smith":

  Не е точно така. Попрочетох някои неща от нея. Тя е против гей-парадите,пропадналите малцинства залели Франция и т.н. И докато Депардийо го прави за пари,Бардо дава и иска да дава пари за своите си леко налудничави идеи.

 64. 64 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Свободна руска журналистка, от свободната руска преса в свободна Русия.
  Юлия Латинина е известен руски журналист. Бриджит Бардо е известна френска актриса. И Путин и Оланд само ще се изкефят да си разменят иконите.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#43:"Ian Smith"]Ами имат пари западняците, плащат. Руснаците са бедни и затова на Запад няма кой да плюе.
  На тебе кой ти плаща за да плюеш. Остави - знаем[/quote]
  Има и на запад трезво мислещи хора , ама ти освен дневник нищо не четеш .Ни е тук се сещаме ,че живееш у америцко и ти е под достоинството мнение различно от велико демократичното

  Силата е в Истината
 67. 67 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#61:"Мильо Лудия"]Братчед, сменяй бързо дилъра, ама много много бързо. [/quote]
  ++++++++++++

  Силата е в Истината
 68. 68 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Къде сте бе товарищ Иванов. Няма те ли желание да коментирате горното писмо.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#34:"The_Fly"] ще сме им губерня,[/quote]
  Много им трябват на хората и нашите проблеми

  Силата е в Истината
 71. 71 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#27:"g_t_DimebagDarrell"]Очакам всеки момент да се появи съответния другар, който да изкара, че въпросната руска журналистка е еврейка, ционистка, получава хонорари от ЦРУ и Мосад и освен това е много грозна. [/quote]
  взе ми думите от устата , благодаря

  Силата е в Истината
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1763 Неутрално


  Престарало се е момето с лъжите. Путин действително обича животните, в момента който Бойко му даде кученцето, се вижда http://vbox7.com/play:3f1990d2

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  едно огромно Браво на журналиста Латинина! Много вярно и добре написано,импонира ми страшно! Затова е велика Русия-защото има не този или онзи "велик" лилипут,а защото има такива Личности като тази жена!!
  а другарката Бардо е много,много жалка! Никога не е късно да станеш за резил...още повече,на стари години!

 78. 78 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#76:"Karla Hanneman XIII"]3.8. съдържание изцяло на чужд език[/quote]
  Езикът на Пушкин трябва да е гордост за всеки, който обича културата, при това, поднесен с българското писмо Много си лоша, Карлита..мноо

 79. 79
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  "Хеликоптерът се разбил, защото Косопкин и другарите му пияни стреляли от въздуха по защитени от Червената книга архари, от които в Русия са останали само 300 животни.

  Разстрелвали са ги от въздуха, редувайки се, по планинските склонове, където те няма къде да избягат, и един от тези палачи се увлякъл и прострелял таблото с уредите. Когато хеликоптерът рухнал, по склона се търкаляли трупове на хора и архари. Делото бе заметено под килима.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#79:"dodge_ram"]Депардиьо [/quote]

  ДепардиЙо - моля за извинение

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#4:"the_sceptic"]С такова е безсмислено да се говори.[/quote]
  но там е работа че живее във демокрация,във ФРЕНСКА демокрация и..е оставена да говори каквото си иска!!
  Приискало й се руска "демокрация" и руски "демократи" с лилипутски ръст...лилипутски и двата смисъла!!

 84. 84 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#83:"triton123"] с лилипутски ръст...лилипутски и двата смисъла[/quote]
  колега , някви комплекси ли изпитваме от към низките хора ????

  Силата е в Истината
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  "Царят на зверовете Путин няма нищо против тези варварски развлечения. Той не пречи на чиновниците си да разстрелват защитени видове от хеликоптер, както и не им пречи да прегазват хора по пътищата".

  Най-двойният аршин и двуличник в света!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Путин и Бриджит Бърдо + Депардийо !

  Пепел и диаманти !

 90. 90 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#61:"Мильо Лудия"]Мирният протест на Тянанмън ако беше успял [/quote]
  Мислиш, че нещо се е променило ли? Няма такава "бира", просто за забавени събитията. Колкото и да им е мъчно и да им се плаче на некои хора с мечове, накрая ще бъдат победени! Защото човешкия дух е по-силен от меча! Това е положението..В България също е имало достатъчно "хляб", нали? Ама когото и да питаш сега, няма да ти каже, че иска да се върне комунизЪмът

 91. 91 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 759 Весело

  хахаха тук отново е весело...

  значи, Путин че си е едно кагебейско дерьмо си е ясно по определение...
  проблемът обаче на Русия е неадекватната опозиция, колкото и пари да и наливат от запад, колкото и НПО-та да правят, от такива като Латинина, Навални и останалата котерия болна от логорея и маразъм нищо не може излезе...
  тази стрина с писмото я гледам от време на време по Ехо Москва, Барджитката не у ред, но тая да й дава акъл е абсурд...
  единствено повод да я забележат

  на "демокрацията" според тая Латинина и пречи "всеобщото избирателно право"... толкоз
  мнозинството от народа са "лумпени"... толкоз на квадрат
  трябва да си лумпен да квадрат да гласуваш за такава...
  спрямо тези и Путин е "демократ" вЕрвайте ми...

  http://www.youtube.com/watch?v=PhAq4Zoldso

  Je suis дани кирилов
 92. 92 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#17:"jojin"]Ха-ха-ха...гоям майтап...ха-ха-ха-ха-ха-ха....Платените "опозиционери" не могат да преглътнат поредния ПР-успех на Подполковника и вият на умряло....ха-ха-ха-ха-ха....
  Ужасно е смешно и жалко, когато някой не може спокойно да приеме поражението си.....ха-ха-ха-ха.....[/quote]

  хахах,силно съм платен аз тук,в Аахен! Не мога да преглъщам аз,тук,в Аахен! Силно вия аз,оттук,от Аахен! Абсолютно съм неспокоен и не мога да приема загубати си,тук ,в Аахен! хехех,ама и веселяк сте вие! Явно непрекъснато поддържате веселието си с руския специалитет -водка,нали? )
  Чакам да ме открехнете колко съм загубен и заблуден да седя у Аахен,Немско и че съм изтървал истината и хубостта да седя у Рашата като поданик при великото богатирче,нали? )

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#88:"Вонафетс"]ама не е така[/quote]
  Така е - всички са дошли от земите на днешна Франция - руснаци и българи, били са от ено село, даже са тръгнали заедно на изток, ама българите ги домързяло и се отбили да си починат от дългия път. Ония, другите пичове спрели чак у Киев и сторили Великая Русь/по Паисий Хилендарски/. Ама през вековете сме си ходили понякога на гости, като роднини..

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  Чудя се на тези французи. Толкова ли не могат да прозрат колко фалшив и изкуствен е имиджа на Путин пред света. Колко нагло и безкомпромисно се работи по изграждане на образа на един диктатор.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално


  До коментар [#94] от "skrita_sila_m":

  и аз го чух това , също така пари за първоначално вооръжаване , че там стреляли -понякога

  Силата е в Истината
 100. 100 Профил на Meir
  Meir
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#94:"skrita_sila_m"]Абе някой да не е пуснал слух във форума, че на 10ината най-плюещи Русия ще им бъдат дадени американски паспорти [/quote]
  Ехехе! Много им дигна мизата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK