Геновева Петрова, "Алфа Рисърч": Първият опит за пряко участие на гражданите в държавната власт вероятно ще се провали

Геновева Петрова

© Асен Тонев

Геновева Петрова"Дневник" започна 2013 г. със серия от прогнози на политолози и социолози какво да очакваме в годината на парламентарни избори, първи национален референдум, избор на патриарх, както и коментарите им за развитието на други очертали се политически и обществени тенденции.


Какво би било фатално през 2013-а?


- В политически план – нестабилно управление, в икономически – липса на съживяване на бизнеса.
Ще бъде ли успешен първият национален референдум?


- Зависи от гледната точка и разбирането за "успешен". Очакванията ми са, че няма да има достатъчна за признаване на резултатите активност. Т.е. първият опит за пряко участие на гражданите в държавната власт вероятно ще се провали. Отговорността за такъв провал обаче няма да е на избирателите, а на инициаторите на референдума.


Какво очаквате от бъдещия патриарх?


- Духовност.


Как гледате на възможността ГЕРБ да предизвика по-рано избори, докато има по-голяма преднина пред БСП?

- Такава хипотеза не изглежда реалистична към днешна дата. Струва ми се късно за подобен ход, а и не виждам фактори, които биха мотивирали избирателите да гласуват по-убедено за ГЕРБ, особено в ситуация на предсрочен вот.


Колко партии ще успеят да влязат в следващото Народно събрание? Кои?


- Като относително сигурни представители в следващото Народно събрание се открояват ГЕРБ, БСП, ДПС, Движение "България на гражданите". Не бих изключила представителство и на две други значими ниши – "синия" и "националистическо-патриотичния" вот. Кои партии или коалиции от тях ще заемат места в парламента обаче все още е рано да се прогнозира.


Каква коалиция ще управлява след парламентарните избори?


- По всяка вероятност политически разнородна, с колебливо парламентарно мнозинство и неустойчива обществена подкрепа.


Възможно ли е да се наложи да се гласува втори път, ако следващият парламент не успее да излъчи правителство?


- Не очаквам да се стигне до такава ситуация. В парламента ще има поне две политически формации с възможност да допълнят нужните за съставяне на правителство гласове.


Какво ще прави Бойко Борисов след лятото?


- Предполагам, че ще отговаря на въпроси.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Геновева Петрова, "Алфа Рисърч": Първият опит за пряко участие на гражданите в държавната власт вероятно ще се провали

  Няма да се провали, а ще го провалят.
  Ама от "управляващи" без идеи и въображение, ... толкова, като прибавиш и милиционерски манталитет, нещата стават наистина страшни.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5517 Неутрално

  Кратко и ясно !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  И за какво го четем това?!?!?!

 4. 4 Профил на АЗ КАЗАХ
  АЗ КАЗАХ
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Провала беше ясен доста време преди самия опит!

  аз
 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Референдум за намаляване на депутати
  целия народ на изборите ще прати!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на дон Клеменца
  дон Клеменца
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не може да се задават въпроси, които не са от компетентността на хората. Необразованите не разбират, образованите нямат информация. Инициирането на този референдум беше измама.
  За информация на незнаещите: Германия закри половината си атомни централи и след 6 години ще закрие всички. Германия консумира много енергия и не е земетръсна област като България. Има и по-добра техника. Накратко има много други начини за дибив на енергия. Трябва малко акъл и честно отношение към проблемите.

 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Абе никой ли не предвижда възможността за политическа криза, да не изберем правителство и нови парламентарни избори?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да, ще се провали със или без прогнозите! Не за друго, ами защото всичко в тая държава е КРАДОКРАЦИЯ. И защо трябва да крещя, че си обичам родината, но си мразя държавата.

 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Политикани ще се опитат да го изкарат провал като се възползват от доста изкуствените изисквания.

  Но ако все пак участват напр. 3 млн. избиратели и 60% гласуват "за" или "не" това ще е по-мощен народен вот от гласуването за президент. Такъв вот едва ли е редно да се нарече провал, въпреки, че няма непосредвени законови последици.

  Никога повече мутри начело на България.
 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  И кое ви дава основание че ще се провали,първият демократичен референдум?Щото няма да е АКТИВИРАН/Мотивиран брата ром ли?

 11. 11 Профил на censuram
  censuram
  Рейтинг: Любопитно

  След като прословутата бъдеща коалиция няма да има подкрепа от гражданите...как така ще управлява ?
  В никоя нормална държава не може да съществува такова нещо.
  В нормална държава герберите самостоятелно без подкана трябваше 4 години по 365 пъти в годината да си подават оставките и да бягат много надалеч и да не се връщат повече.
  И не само герберите, а и всички останали.

 12. 12 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 878 Неутрално

  ТЕСТ за науката социология ?!В милата ни Родина практикуващите Я са НАБЕДЕНИ за такива.Нека видим какъв процент от ПРОРОЧЕСТВАТА им след изборите ще се сбъднат!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 13. 13 Профил на mozemedelie
  mozemedelie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  " ... първият опит за пряко участие на гражданите в държавната власт вероятно ще се провали. Отговорността за такъв провал обаче няма да е на избирателите, а на инициаторите на референдума" - на кои инициатори? На 76 ГЕРБера или на онези, които успяха да съберат над 770000?

 14. 14 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  На мнение съм, че сегашните управляващи и тези, които им правят метани, считат българите за пълни кретени и очакват, тактическите им анти-ходове да отклонят вниманието ни от основната цел - боклуците скоро ще бъдат изринати с фадромите...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 15. 15 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#7] от "Distributed":Просто тук ,в България, няма такъв вариант. В името на народа мутрополитическият елит ще се "жертва" и ще направи компромис с платформите си и ще почне ра ръфа държавната баница. Тук са възможни всякакви коалиции -бели с черни ,"леви" с "десни". Цветът на пилитическия хоризонт в България никога не е ясен - винаги е лайняносив с цветни точици тук-там.

 16. 16 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 758 Неутрално

  [quote#14:"galla"]боклуците скоро ще бъдат изринати с фадромите... [/quote]
  За съжаление ,това са празни надежди. Пропорционалната система на избор на "народни " представители не дава тая възможност. Качеството на народните представители се определя от една група "лидери" и техните задкулисни "приятели" ,а ние само ходим да определим чия шайка преимуществено ще ни краде 4 години. Докато няма избор на поне половината народни представители в едномандатни мажоритарни райони ,както през 1990 година за ВНС ,читав човек няма как да попадне в НС.

 17. 17 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  не те разбирам пич..... този референдум бе заченат в грях , недей прехвърля основната вина в/у тези които НЕ са предизвикали този ненужен и опорочен в самото начало референдум.

  бесепарите инициираха подписката, когато се видя ,че е успешна ревнаха ,че това било гласа на народа..

  А бе фий кога българския народ САМ без да го яхне някоя политическа сила е предизвиквал подобно нещо - с изключение на 1997 г.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 18. 18 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 707 Неутрално

  1. Те всички, ама ВСИЧКИ, "пропускат" Атака. Това говори за професионализма им.
  2. Те всички, ама ВСИЧКИ, ни величаят. Виж точка първа

 19. 19 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Уважавам социологията, но съм сигурен, че който и да е форумец може да хвърли боб и даде сходни прогнози без особени усилия. Второ, констатирам, че много често одобряваме и/или критикуваме действията на управляващите през годините от позициите на морала. Това просто не върви, обречен подход е. Управляващите подминават морално-етичните "есета" с пренебрежение и досада. Последният пример - изборът на главен прокурор с участието на всички фигури от върха на държавата, които фигури показаха отвращението си към правовия ред изобщо. И трето, кой щял да състави кабинет? Ами поредните малки имена в държавата. Народът ясно е изразил отношението си - Боко, Цецо, Цецка, Гоце, Фидоска, Плевньо, Серго, Куневица, Мавъра, Черноризеца, Магарешки, със съответните прякори - тикви, апартаменти, стругарки, тук, там свине и т.н. Коалиция от какво? И за какво?!

 20. 20 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#9:"bgkurshum"]Но ако все пак участват напр. 3 млн. избиратели и 60% гласуват "за" или "не" това ще е по-мощен народен вот от гласуването за президент. [/quote]

  хипотези ....а и колкото и да участват , то резултатите ще се въртят около 60 / 40 , 70 / 30 , в зависимост от климатичните условия ..само и единствено АКО участват ДВАМА избирателя резултатите могат да бъдат ДВА - или 100 % , или 50/50......

  просто загубихме енергия , интелект и време В ЕДИН АБСОЛЮТНО безсмислен дебат и референдум......вместо да се фокусираме в/у по близки до хората неща и проблеми ние хукнахме да гоним дивото .

  Но явно това ни е орисията , като евреите - да се лутаме толкова дълго ,че и последния живял в робство да е мъртъв..Което в личен план е доста подтискащо , но вече съм го приел и честно да ви кажа - криза мриза , политиканстване и всякакви глупости не ме вълнуват......НЕ МЕ вълнуват

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 21. 21 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#15] от "cobanmaala":

  Абе аз не съм склонен толкова да подценя уберпопулизма на Борисов. След Гнойната, "Коалиция" все още е мръсна дума, а и със служебно правителство назначено от Плевнелиев ГЕРБ няма какво да губят.

  Ще врътнат още едни парламентарни избори, електората на БСП ще понамалее още малко, БСП ще изтерясат космически и ще отблъснат и малкото мислещи бесепари, а и таман ще завършат и АМ"Марица" и ще се бият в гърдите

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 22. 22 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не социолози А ПРОПАГАНДНИ МАШИНИ. Истински наследедници на ГЬОБЕЛС(който твърдял и немците му вярвали, че руснаците са далеч извън Германия, а те вече убивали и изнасилвали мирното население. Имо много филми по Хистори, които показват пълната изненада и паника на немците като виждат руските войски). Аз който не съм "СОЦИОЛОГ и ЖУРНАЛИСТ" мога да кажа, че ще има поне 50% гласували на този Референдум(което си е МНОГО откъдето и да го погледнеш). А след призива на Бойко да се гласува с "НЕ" и то в горещата фаза на кампанията - НИКОЙ АМА АБСОЛЮТНО никой не може да прогнозира крайния резултат на Референдума. Затова и БСП са крайно истерични, затова се вижда ПОДЕМА на ИК на Синята коалиция и тн. Просто всеки авторитетен социолог ще ти каже, че когато ПОДКРЕПАТА ПАДА в горещата фаза на кампанията, а НЕ-то е в подем(което е в пряк контраст с предварителната прогноза и разстановка на партиите) РЕЗУЛТАТА на РЕФ. е непредвидим и зависи повече отвсякога от тв-дебата и решението на избирателя в "последния момент". Хростоматийния пример с Петър Стоянов има и още много такива в световната история го показва!

 23. 23 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Е така е:
  - референдума ще се провали (слава Богу).
  - ГЕРБ няма да има пълно мнозинство.
  - На власт ще дойде коалиция БСП+ДПС+още някой псевдно центрист.

  И кво от тва?

 24. 24 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 758 Неутрално

  [quote#21:"Distributed"]БСП ще изтерясат космически и ще отблъснат и малкото мислещи бесепари,[/quote]
  Те,"лидерите" на БСП ,ще отблъснат мислещите бесепари ,ама с какво Боко ще привлече мислещите лекари,учители ,работещите в реалната икономика? За пенсионерите не питам. Веднага ще ги обявиш за електорат на БСП ,а то не е така .

 25. 25 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#24] от "cobanmaala":

  Е да. Кофти е - влизаме в най-гадната фаза на беге демокрацията - втвърдяване на електората и отблъскване на хората от изборния процес..

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 26. 26 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Движение "България на гражданите"?! Това пък какво е и с какво основание "социолозите" очакват да го видят в следващото Народно събрание?

  Една българка
 27. 27 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 628 Неутрално

  За референдума:
  1.Тези, които няма да гласуват, милеят за природата, здравето на нацията, предвиждат опасността от земетресение и ненадеждната руска техника, не са убедени в икономиката на новите централи. Причисляват ги към Пръмовица, така ще реагират болшинството от българите.
  2.Тези, които ще гласуват с НЕ се надяват на нова ядрена мощност в Козлодуй с по-ефективни параметри и надеждност, мислят за бъдещето на енергетиката и безвъглеродните емисии. Причисляват ги към герберите.
  3.Тези, които ще гласуват с ДА, разчитат на нова ядрена централа край Белене, мислят за бъдещето на енергетиката, вярват в безкористната руска помощ, мечтаят за евтина електроенергия, не вярват, че има шашми от енергийната мафия. Причисляват ги към БСП.

 28. 28 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Самото провеждане на референдум за първи път в новата ни демократична история е успех, а не провал. Както и да се погледне.
  Колкото до това, какъв ще е резултата, права е госпожата - "..че няма да има достатъчна за признаване на резултатите активност.." Причините за това са няколко - самия закон /неговите изисквания/, липсата /поне досега/ на достатъчно конкретика и факти в тезите и "за" и "против". Поддържниците и на двете тези по-скоро са съсредоточени в лозунгите.
  И не на последно място - крайно непрофесионалното, непоследователно и даже обидно нагло отношение на управляващите към собствените си позиции въобще по отношение на ядрената енергетика. Не знам дали е целенасочено, или просто толкова могат - но е факт. целенасочено

 29. 29 Профил на xxxx1963
  xxxx1963
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Защо не беше насрочен референдум преди закриване на АЕЦ "Козлодуй"? Куневица тогава побърза да го закрие, въпреки подписката от 1 милион подписа в подкрепа на АЕЦ. Или ще насрочват референдуми тогава, когато на тях им изнася? Този референдум се прави само с една цел: да се види разпределението на силите преди истинските избори. Това ще бъде генерална репетиция преди изборите, платена от нашия джоб.

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  До коментар [#7] от "Distributed":

  Аз предвиждам правителство като Беровото.Ще го подкрепят герб и БСП ,но без да поемат отговорност.Правителство на задкулисието.

 31. 31 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Днес един човек ме попита как да гласува на референдума. Аз му казах- не знам. Той ме попита кой иска АЕЦ и кой е против. Тогава реши, че щом Бойко не иска, а БСП ИСКА- значи и той нямада иска! Глупав човек ми се струва! С това мислене, какъв е смисълат да му обясняваш ползата от Белене. Дано няма много такива като него!

 32. 32 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Но кажете защо...?
  "В политически план – нестабилно управление, а в икономически – липса на съживяване на бизнеса"??
  СРТОП САМО С КОНСТАТАЦИИТЕ!!
  Защо, ще Ви обясни без констатации, Полит-пророка И.П.Енчев;
  Защото разпродадохме и разпродаваме все още цялата си икономика, промишленост, Мелиоративното селско стопанство и поземлена-ДЪРЖАВНА собственост на чижденци ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ДА ПРОСИМ ПОТДАЙТАНИЯ с химер-названиегто "инвестиции" ОТ СЪЩИТЕ!

  "Какво очаквате от бъдещия патриарх"? НИЩО ДРУГО ОСВЕН "духовна" ЗАБЛУДА от продължаващото ПСЕВДО-православие!
  Но защо, ще Ви обясни без констатации, Полит-пророка И.П.Енчев;
  Защото БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" ЕДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТРЕЧЕНО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ, псевдо-православни бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХA ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Мажоритирана и посредствено сива-ГРУПЩИНА
  Eто трагедията ни и в момента!
  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мaжoритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  "Колко партии ще успеят да влязат в следващото Народно събрание"?
  Този въпрос е зададен ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЮРНА-ЛИГСКИ НИСКО И професионал-НЕТОЧНО!!
  Той трябва да се формулира ето така, ПРОФЛЕСИОНАЛНО-ЖЮРНАЛИСТИЕСКИ;
  Колко партии ПОЛЯРИЗИРАНО-РАЗЦЕПИИ ЕДИНСТВОТО НА НАРОДА и докопали се до парламентарното ВЛАСТ-местенце, ще продължават ДА ПОТДЪРЖАТ ПАРЛАМЕНТРАРНАТА-ДИСКРИМИАЦИЯ вследствие на, БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА, ПОБОРСТВАТА, СВАДИТЕ, БОЕВЕТЕ и даже "престрелките" вече в народното събрание? Ненавиждайки ДРУГИТЕ си полит-сбир-КОНКУРЕНТИ, всички до един "работещи" НЕ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА, а за собствена и ЧЛЕН-сбирката изгода, БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКИ БЕЗ ОТЧЕТEН РЕЗУЛТАТ НА ОБЕЩАНИЯ!

  Ето защо ПОЛИТ-събуделият се Български-труженик РЕШИ;
  ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНO-ОТЧЕТНА "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТTA НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА БИЗНЕС (а не закон) ПРОКУРОР-СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, след обаче издържан ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ, и дадена СВЕЩЕННА КЛЕТВА ЗА ЧЕСТНОСТ ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА.
  НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  ДО КОГА БЕЗПРИЕМСТВЕНО ТРОИЧНИТЕ СИ РАЗЛИКИ, ЩЕ СЕ ПАРЛАМЕНТОСВАМЕ про-западно-нечовешки, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН-ДРУГ, ЧЕ И ЗАРАДИ СЛАБОСТТА в отгношенията си, сме се ГРУП-МАЖОРИТИРАЛИ за сила?
  Освен Политическите парламент-поборства, обиди, хулене, пререкания, и боеве като копие на западната БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ от АМАТЙОРСКО ГРУПИРАНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ПОЛИТ-ИДЕОЛОЖСКИ,
  РЕЛИГИОЗНИ И
  ЕТНИЧЕСКИ, започнахме вече и "Политически престрелки", ЗАТВЪРДЯВАЙКИ Парламенмтарната-Дискримиация в РОДИНАТРА НА ДЯКОНА.
  Парламентарна-Дискриминаця от сиво-МАЖОРИТИРАНА посредственост (основанa на количеството а ne КАЧЕСТВО), при РЕШАВАНЕ на важни за Нартод и Държава задачи.
  Парламентарна-Дискриминаця Заглушилa напълно гласът на ТАЛАНТА а с него, потъпквайки най лоялно-точнaтa и далновиднa идея за резултатa .
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.

  ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СМЕ ПО-ПЪТЯ НА САМОУНИЩОЖЕНИЕТО СИ.
  На останалите въпроси в статията, ПОЛИТ-осъзнатият Българин не считра за нужно да отговаря, зaщото са “ЖЪЛТО-ПРЕС-ПРОВОКАТИВНИ” И НАИВНИ, ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВСЕОБЩ НАРОДНО-ДЪРЖАВЕН ПОТДЕМ И РАЗВИТРИЕ!

  Времe е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, мислещи единствено за оцеляването на идеолог-групата, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАTA НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводa че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННO ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една централна улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 33. 33 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#30:"hodounski"]но без да поемат отговорност.[/quote]

  И бойко каква отговорност пое за стопанската разруха? Вдига рамене и казва: Ами то Станишев е виновен, международното положение е криво, европейските държави калпави, само ние сме съвършенни!
  Каква отговорност пое Костов? Той излиза и казва, аз не съм направил нито една грешка, как може да търсите от мене отговорност!
  Единствените дето поеха отговорност за 23 години са Виденов и Станишев.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 34. 34 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#31] от "radiacionen_tip3":

  А умните отговарят; полза ще има,тока ще струва по-малко,но някъде към 2060 година.

 35. 35 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "др. Иванов":


  [quote#33:"др. Иванов"]Единствените дето поеха отговорност за 23 години са Виденов и Станишев. [/quote]
  Като влязат в затвора тогава ще ти повярвам,че са поели отговорност за разрухата в България и подлагането на народа на геноцид.

  bigman
 36. 36 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#35] от "BGman1":

  А защо да влязат в затвора? За да ти направят кефа? Ами аз ще съм страшно на кех ако ви съберат и пратят да строите пирамиди до Сл. бряг, хващай кирката и тръгвай.

  Някой трябвало да влезе в затвора за кефа на друг!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 37. 37 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#34] от "maroki"

  А прагматиците казват: но поне ще го има. Не обичам да купувам нещо, което сам мога да си произведа! Сега разбрах, че и Турци, и Румънци са по- глупави от нас. Дали? Надали!

 38. 38 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  _______________"Каква коалиция ще управлява след парламентарните избори?

  - По всяка вероятност политически разнородна, с колебливо парламентарно мнозинство и неустойчива обществена подкрепа."____________________________

  Мисля, че това казва всичко!

 39. 39 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#16:"cobanmaala"]Докато няма избор на поне половината народни представители в едномандатни мажоритарни райони ,както през 1990 година за ВНС ,читав човек няма как да попадне в НС. [/quote]
  И с мажоритарен вот ще влязат само партийните кандидати. Виж резултатите от посочените от теб избори през 1990 г. - в едномандатните райони спечелиха кандидатите на СДС, БСП и ДПС. За цвят спечелиха и трима уж независими Гиньо Ганев още двама забравих кои - подкрепени от БСП, която не издигна официални червени кандидати в тези 3 района и призова своя електорат да гласува за тримета "независими".
  Виж и мажоритарните резултати от изорите 2009 г. - 26 мандата бяха спечелени от ГЕРБ и 5 от ДПС.
  Така че заигравката с мажоритарния елемент е дъвка за пиар.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 40. 40 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Герберите Христина Янчева и Ивелин Николов, които са избрани от плевенския район, на чиято територия бе планирано изграждането на АЕЦ "Белене", заявиха , че подкрепят проекта, спрян от правителството през март. Извод- който е в час- знае какво да прави.

 41. 41 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "др. Иванов":


  [quote#36:"др. Иванов"]А защо да влязат в затвора? [/quote]
  Защо ли?...Защото там им е мястото...Защото разсипаха и ограбиха България...Приватизираха всички фабрики и заводи и експлоатират народа както и турците не са.
  Продадоха българските интереси на на руската енергийна мафия.и ни заробиха поколения напред...за това там им е мястото...и да се благодарят че отмениха смъртното наказание...

  bigman
 42. 42 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#26] от "Палица":
  Е как какво? Поредният полит. инженеринг на ДС за отклоняване на 10-тина % "десни" гласове и последващото им прехвърляне в посока БСП, чрез някаква коалиция.

 43. 43 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ще се провали ли? Не. Референдума е триумф на демокрацията и упадък на властите. Те са принудени да избират по-малкото зло, а не народа и затова са пишат за инициатори. Следствие е на тяхната алчност.

  От Орлов мост насам нещата се развиват бързо. Най-късно до края на следващата година ще има референдум с който да се одобри конституция. А защо не и с парламентарните избори?

  Конституцията у нас е невалидна щом не е одобрена с народно допитване. После защо всичко се решавало със сила и се чудим що за изделие е начело на изпълнителната власт.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 44. 44 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#41] от "BGman1":

  По тая логика и ти си за лудницата и то с много по-голямо основание.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Какво очаквате от бъдещия патриарх?

  - Духовност..:::::::))))))))))))))
  ..................................................................
  Каква ?
  ДС- духовност !!? КГБ - духовност !!??
  )))))))))))))

  BIG AL
 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Какво би било фатално през 2013-а?

  - В политически план – нестабилно управление, в икономически – липса на съживяване на бизнеса....)))))
  ..........................
  Като НАЧАЛО - е добре ..После следва - власт БЕЗ БКП и ГЕРБ-а ..) и СТАБИЛНОСТ и икономически просперитет:)
  Има логика и периодичност, все пак , в ПОУМНЯВАНЕТО на българския гражданин ..))))

  BIG AL
 47. 47 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#27] от "Минувач":
  Които гласуват с "Не" ги причисляват към Синята коалиция и ДСБ, драги минувачо, а не към ГЕРБ. Това че бат ви Бойко се опитва от 3 дни да се изметне, едва ли ще промени обществените нагласи. Все пак единият от инициативните комитети подкрепящи "За" референдума е на 76 депутати от ГЕРБ, инициативния комитет "НЕ на Измамата Белене" е на ДСБ. Така че единичната позиция "Не" на Боко е изключително плитък и елементарен опит за вмъкване в дясното пространство. Това още веднъж показва, какъв хаос и дезориентираност цари в герберските редици. Не случайно от месец насам доверието в ГЕРБ не просто плавно пада, ами се сгромолясва, а след огласяването на последните корупционни сделки "Цецо и Кумецо", на хората им стана кристално ясно, че между ГЕРБ и БСП няма никаква разлика.
  За десните избиратели единствената дясна алтернатива си остава СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.

 48. 48 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да преформатираме управлението! Начало- 27.01.2013г.

 49. 49 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Какво ще прави Бойко Борисов след лятото?

  - Предполагам, че ще отговаря на въпроси.''.......
  .................
  Къде ??
  Важно е къде : пред прокурори или пред руските другари , пред съдружници , или пред Цветито, пред герговци и златевци или пред ...някои полицай в Южна Африка ..)))- без опастност от екстрадиция ...
  Е, и пред "Бистришките тигри" - но там не е толкова важно ..))

  BIG AL
 50. 50 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "choss":

  След изборите ще са съюзници, та ще се разберат и по този въпрос.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 51. 51 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Естествено, че ще се провали! Единствената разумна позиция, относно този референдум е БОЙКОТ. Защо? Ето:
  1. Въпросът е неясен, дори подвеждащ
  2. Нормалните хора нямат представа от ядрена енергетика, нямат експертиза. Така е в цял свят.
  3. Хората разбират, че това е фарс, който цели подковаване на избирателите за предстоящите избори през лятото.
  4. Хората се дразнят, че се дават 20 млн. лева за абсолютно тъп като тема референдум.
  5. Хората са отегчени и дори вече ненавиждат темата БЕЛЕНЕ. БСП и ГЕРБ се постараха това да стане факт с празноговоренето и нищоправенето по темата.
  6. Който гласува за да плащаме 22 млрд. лева за неясна идея е за затвора! Това ще е най-големия обир в Европа. Досега 3 млрд. лева за една ливада. Овчаров и Красимир Георгиев се ненаядоха! Аз и вие плащаме!
  7. Всеки интелигентен човек знае, че и неучастието е позиция. В случая, най-добрата.
  8. Ако БСП и ГЕРБ искаха реално мнението на хората, щяха да питат няколко въпроса с един вот - например, за тютюнопушенето, конституция....но тогава доста хора биха имали мнение, и референдумът ще се зачете, което ще вкара управлението в безизходна ситуация. Реалните референдуми в Швейцария, например, така се правят. Реалните, подчертавам. Нашият е нереален, заблуждаващ, целящ да замаже погледа на българина. Това е държавна политика - замазването, отричането, шикалкавенето! Бойко си смени позицията по БЕЛЕНЕ 10 пъти. Евала!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 52. 52 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Из "Политическа програма на ГЕРБ" 2009 година, по повод думите на ББ за гласуването с "не".
  Приоритет 3- Запазване ролята на ядрената енергетика
  1. Поддържане на високи стандарти на безопасност и подобряване на енергийната ефективност на АЕЦ Козлодуй.
  2. Подкрепа на проекта за АЕЦ Белене като частен проект.
  ...................................................
  И това, мисля че е достатъчно.

 53. 53 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#33] от "др. Иванов":
  Абе ей, другарю, каква ти отговорност е поел Виденов? Вие, комунягите, май забравихте, че през 1997 г. народа с шутове ви изрита от властта и добре, че покойния Добрев върна мандата, иначе не шутове, ами и бесилки можеше да има.
  Да ти кажа за Костов. След загубата на изборите през 2001 г., човекът даде пресконференция и каза - Аз смятам че позиции са правилни / т.е. това, което сме направили за тези 4 г. добро за България / и оставам на пътя, по който сме тръгнали. Щом народа не ни е дал своята подкрепа, аз си подавам оставката, като Председател на СДС. Това е демократическото носене на отговорност - губиш изборите - подаваш оставка.
  Я, другарю, ми кажи каква отговорност пое Станишев, като твърдиш, че бил поел? Каква - оставка ли подаде, какво?
  А от Боко, понеже е от същите ваши другари, въобще не очаквам някаква дума или действие за поемане на отговорност. Всички виждаме какъв "нарцис" е и че егото му е по-голямо от него самия, за да очакваме самокритичност, лична отговорност и такива непонятни нему неща.

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Имаш предвид няколко процента от народа водени от Газпром, ДС, ДПС и Мултигруп изрита Виденов, защото не беше съгласен на хайдушка приватизация?
  Виденов пое първо отговорността да разчисти банковата система от всички пирамиди в нея и да погне тези, които дотогава само получаваха предприятия без да плащат.
  След 4 години народът вече мислеше друго, а би ли ми казал какво мисли народът за безгрешния Костов?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Провалът е гарантиран още с начина, по който са събирани подписите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  10 януари 1997-а ...Жан Виденов, когото сега повечето българи имат за мъченик, беше докарал нещата дотам, че по магазините нямаше хляб и мляко, доларът струваше 2-3000 лева, а повечето заплати не бяха повече от 10-12 000 лева. Десетки пребити били закарани в „Пирогов”, сред тях и бившият министър-председател Филип Димитров – с разцепена глава.

  Тогава, преди 16 години, изглеждаше, че тази революция, която България направи по един абсолютно цивилизован начин, почти без кръв и без човешки жертви, отваря пътя занапред.
  Комунистите бяха тотално компрометирани. Народът повярвал, че може да променя нещо - хаааха!
  С днешна дата това изглежда наивно. Сега се разбира, че тези, които дойдоха, са се договорили май с предишните.

  От дистанцията на тези 16 години се вижда, че управляващата класа може да следва човешко поведение единствено, ако бъде притисната до стената. Ако бъде заставена със сила.
  Това е закон на джунглата и не отива на цивилизована страна, каквато България е. А и освен всичко друго, не може да правим революции на всеки 10-15 години.

 57. 57 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#51] от "Wizard":
  Не, приятелю, не си прав. Така или иначе референдумът е вече факт. Неучастието в него е не просто бягство от отговорност, но и директно "налива вода в мелницата" на Р.Овч., Коюмжиевци и цялото проруско ядрено лоби. Щом и ти си убеден, че Белене, с нейните 22 млрд. лв., е една измама, най-естественото нещо е да отидеш и с твоето "Не" ясно да го изразиш.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  [quote#24:"cobanmaala"]Те,"лидерите" на БСП ,ще отблъснат мислещите бесепари ,ама с какво Боко ще привлече мислещите лекари,учители ,работещите в реалната икономика?[/quote]
  Грешаката ти е, че си мислиш единствено за Боко и БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#54] от "др. Иванов":
  Не мога да разбера фанатизиран глупак ли си или платен писач. Вашия Виденов така разчисти банковата система, че банките фалираха, а с тях и спестяванията на хората, включително и на редовите заблудени комунисти.
  И не ДС и т.н. глупостите, които редиш, а народа, оскотелия от глад народ, ви изрита от властта.

 60. 60 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  [quote#57:"choss"] Неучастието в него е не просто бягство от отговорност, но и директно "налива вода в мелницата" на Р.Овч., Коюмжиевци и цялото проруско ядрено лоби. [/quote]
  от къде на къде, неучастието в тоя цирк който си спретнаха, БСП и ГЕРБ просто отрича смисъла на тази глупост, и това е референдум неучастието е отговор НЕ

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 61. 61 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#57] от "choss":

  Напротив, няма да ходя да кажа "не" на нещо, което не ми е ясно в детайли. Белене е черна дупка за кражби на стотици милиони и ако се реализира, ще стане дупка за кражби на десетки милиарди. Не искам да участвам в този безмислен вот. Писна ми от това БЕЛЕНЕ. Решението за строителството на централата, ако не се лъжа е взето през 1981 година, а досега - едно голямо нищо. Във Франция, например, от взимането на решение за строителство на нова АЕЦ до първия ток минават 7 години. В България - 33 години - НИЩО. И аз да казвам "не". Няма да стане.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 62. 62 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#25] от "Distributed": Мисля ,че е по-точно да се каже " втвърдяване на мат,риала и отблъскване на мислещите хора от изборния процес". Мислещите хора разбират ,че при пропорционалната система на избори още с регистрирането на листите ,вземайки последните социологически проучвания М.Константинов ще може да каже със 100% точност имената на 150 народни "избраници" и почти 90 процента вероятност имената но още 50 народни "избраници". Ролята ни в този "изборен процес " е да определим не повече от 40 човека. Те обикновено са сред пълнежа ,дето за 4 години не се изказват повече от 2 пъти. В края на ВНС кукловодите махнаха мажоритарните избори и ни "оставиха" пропорционалните. Сега отвреме на време ни пробутват разни идейки за преференциалност и други алабализми. В над 100/ сто/страни провеждат мажоритарни избори. Те будали ли са? Ние виждаме ,че тук "демокрацията" с пропорционалната система води до стесняване на кръга на "лидерите" и техните тайни къде гурута,къде шефове ,които определят съдбата на страната и си кротуваме . А ,да. И си пращаме децата по-надалеч, да не ги смаже тукашната "демокрация" и "пазарна икономика".

 63. 63 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  В политически план – нестабилно управление, в икономически – липса на съживяване на бизнеса.
  ---------------------------
  Просто ми открадна думите от устата.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  [quote#59:"choss"]И не ДС и т.н. глупостите, които редиш, а народа, оскотелия от глад народ, ви изрита от властта. [/quote]
  Те май все още не схващат, че нахалството им и тъпото им самочувствие окончателно ги изтри от политическата система на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#59] от "choss":

  Не разбрах? Искаш да кажеш, че Виденов е закрил банките, а след това те са фалирали? И как точно от едни закрити банки с назначени синдици са изчезнали парите на хората?
  Някаква много странна история е тази, дето на нашата планета няма как да се случи. Това дето си го закрил спира да работи и няма как да фалира, а парите си седят в него, защото не работи.
  Да не би да е станало нещо друго, дето не го е писало в Демокрация?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 66. 66 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не разбрах кой народ е бил оскотял от глад? Този дето си държал парите в банките ли?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 67. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  [quote#62:"cobanmaala"]В над 100/ сто/страни провеждат мажоритарни избори. Те будали ли са? [/quote]
  по вероятно е да се каже че са будали, мажоритарна система у нас ни гарантира Стоичков и черната Златка депутати , това е положението при пропорционалната, партията която си избрал ти гарантира с авторитета си листата си, и това са хората с които тази партия възнамерява да прави експертиза и политика, ако не ги харесваш, следва че това не е твоята партия , просто е

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 68 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър": Нито само за БСП мисля, нито за Гроб. Като коментираш някого,не е зле да видиш какво е написал по въпроса . Да вземеш част от коментар ,и то отговор на друг въпрос ,си е чиста проба манипулация.

 69. 69 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  [quote#54:"др. Иванов"]Виденов пое първо отговорността да разчисти банковата система от всички пирамиди в нея [/quote]
  това че Виденов не е крадял пряко не значи че не е виновен с това че се показа като некадърник, при него се срути валутата ни, банковата система и беше извършена лъвската част от боновата приватизация

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 70. 70 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":
  Абсолютно съм съгласен. Винаги го казвай и дори повтаряй.
  Хора, ГЕРБ и БСП са едно и също нещо, генезисът им е общ.
  Кунева е менте - полит. инженеринг на ДС за отклоняване на десни гласове.
  СИНЯТА КОАЛИЦИЯ е автентичната дясна политическа сила, която не само може, но и ще направи необходимите за страната реформи, които ще доведат до растеж на икономиката, а от там и до подобряване на благосъстоянието на хората. Синята коалиция е тази, която е обявила война на монополите и е реален защитник на малкия и среден бизнес в страната. Там е експертния потенциал на ОДС. Два пъти са спасявали страната, ще го направят и трети път.

 71. 71 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Няма как да се случи нещо "фатално " през 2013-та. Глупаво е да се пита.
  Референдумът е 100 % излишен и неуспешен.
  Нормален човек би попитал: Какво хубаво очаквате през годината. Явно в Дневник няма такива.

 72. 72 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Очаквам БСП да загуби още едни избори и да продължи да се топи, а Кунева да не влезе в парламента. Обратното би било лошо, но много би ме учудило.
  По-добре патриарха въобще да не се споменава.

 73. 73 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wizard":
  Това, разбира се, си е твое право. Аз само се опитвам да погледна от твоята гледна точка, защото позицията ти ми изглежда нелогично раздвоена. Твърдиш, че Белене е "черна дупка", вреден за страната ни проект, реанимиран с едничката цел да се крадат милиони, милиарди и вместо да го отречеш, заявяваш че не можеш да кажеш "не" на нещо, което не ти е ясно в детайли. Тази твоя позиция е в пряка връзка с тази на #60, че неучастието било "Не".
  Не, драги ми #60, неучастието ти не е "не", а обратното. Ще ти го обясня. Като свърши референдума, се обявяват резултатите и те са само "да"- еди колко си, "не"- еди колко си. Тук бюлетини с "въздържал се" няма. Предполагам че ти вътрешно си "против" Белене, щом заявяваш, че неучастието ти значи "не". Обаче математиката казва друго. Да приемем хипотетично, че гласовете "за" са 100 хил., а гласовете "не" 99 хил - референдума е успешен за БСП. Ако неучаствалите, като тебе са 2 хил. и бяха отишли да гласуват, то гласовете "не" щяха да са 101 хил. и референдума ще е неуспешен за БСП. Разбира се, ако гласовете "не" са повече от тези "да", то твоя глас нищо не променя и няма значение, но забележи, само при това положение. При гореописаната ситуация, твоя глас "не", всъщност означава "да".

 74. 74 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#71] от "valbe":

  Като не разбираш смисъла на референдума, не се обаждай!

 75. 75 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 738 Неутрално

  [quote#11:"censuram"]След като прословутата бъдеща коалиция няма да има подкрепа от гражданите...как така ще управлява ?[/quote]

  Ще има,ще има.Не я слушай какво приказва.Винаги е имало такава подкрепа,и сега ще има.Другарите ще я осигурят подкрепата.Ако Бойко не им върши вече работа,ще намерят друг да го сменят.Какво тук значи някаква си личност.
  А срещу другарите от 1989 год,пък и преди това,никой сериозно не е ритал.Само отделни личности,но те лесно ги маргинализират и народът им обръща гръб.

 76. 76 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Единствената свястна социологическа агенция. Професионалисти които гледат обективно на нещата. Останалите са червена пропагандна машина маскирани като "социолози".

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 77. 77 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  [quote#70:"choss"]СИНЯТА КОАЛИЦИЯ е автентичната дясна политическа сила, която не само може, но и ще направи необходимите за страната реформи[/quote]

  Напълно възможно. Няма да се изненадам, ако съберат много повече гласове от прогнозираните.

 78. 78 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#74] от "radiacionen_tip3":
  Смисълът на референдума е да се преброи петата колона и кретените, които все още подкрепят БСП. Но това го направихте и с подписката.
  По важно е, че за тази идиотщина плащат всички българи.

 79. 79 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  МИ МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ,СЛЕД КАТО ПОДМЕНИШ ВЪПРОСА,И ПО ТОЯ НАЧИН ДЕМОТИВИРАШ ХОРАТА

 80. 80 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#78] от "valbe":
  Далеч не е "идиотщина" гласът на народа,а той еднозначно иска АЕЦ.С такива манипулации като това проучване,няма да разколебаете булгарите търсещи положителна промяна!! Твърдо "ЗА" на 27.01 !!!

 81. 81 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#37] от "radiacionen_tip3":

  Гледам че радиацията си е казала думата.А кой бяха''циркаджиите''

 82. 82 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#74] от "radiacionen_tip3":

  Смисъла на референдума е;КАК ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ КОИТО СА ТИ ОСТАНАЛИ.

 83. 83 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "др. Иванов":

  Говорим за България или...........

 84. 84 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#80] от "kalingrozni":

  И като се събудиш то краката ти отвити,ама то не е заразно.

 85. 85 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#84] от "maroki": Изклчително нелеп коментар!явно си въздух под налягане...

 86. 86 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#81] от "maroki":
  Съдейки по коментарите ти,вероятно си прихванал от шизофренията на герб.Все пак ти си позволяваш да разваляш добрия тон,така че циркаджията си ти приятелю!

 87. 87 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#16:"cobanmaala"] Докато няма избор на поне половината народни представители в едномандатни мажоритарни райони ,както през 1990 година за ВНС ,читав човек няма как да попадне в НС. [/quote]
  това е вярно на теория, на практика множеството гласува според партийните си предпочитания дори при мажоритарна система. Разликата в резултатите между пропорционални и мажоритарни избори за парламент ще е незначителна.
  За да влязат по-читави в НС, като начало броя на депутатите трябва да се намали до максимум 80-100. И разбира се, трябва да се въведе образователен ценз за гласуване.

 88. 88 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 488 Весело

  Какво очаквате от бъдещия патриарх?
  - Духовност.

  Хаха, това да не е конкурсът за Мис България.

  #killwhitey
 89. 89 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#5] от "berbenkov":

  Голям лаф, дребни пари и т.н
  Пишеш за да си намираш работа, иначе общо взето се представяш добре.
  Добре е човек да си поставя цели, които могат да се реализират..
  Доста прилича на минималната заплата от 1000лв предложена от Болен Сидеров...
  "Едно е да искаш, второ е да можеш, а най-важното е да го направиш".
  Макар че, французите казват : Да искаш, значи да можеш и обратно..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK