Кой печели и кой губи от нападението срещу Доган?

Ахмед Доган

© Анелия Николова

Ахмед ДоганТепърва ще станат ясни най-важните обстоятелства около нападението срещу вече почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на осмата конференция на партията. Компетентните органи ще трябва да се произнесат по най-важните въпроси, на които практически цялата общественост иска отговори:


- Националната служба за охрана или някоя частна фирма, с която ДПС работи, е виновна за смразяващия пропуск в сигурността?


- Опит за политическо убийство или безвкусно представление наблюдавахме в събота?
- В крайна сметка това реална атака срещу Ахмед Доган ли беше или една перфектно изпълнена смесица между политическа и филмова постановка?


Надявам се, че компетентните служби и специалистите в областта на мотивацията на престъпността ще могат да дадат ясни и недвусмислени отговори на трите големи въпроса, а също така и на многото други, които ще се завъртят в следващите дни и месеци. Надявам се, че те разбират огромната политическа и обществена значимост, която осветляването на обстоятелствата около случая има. Надявам се, че са наясно и с ужасното международно обговаряне, което тепърва ще набере сила и ще има потенциала да попари практически всички належащи външнополитически цели на страната, започвайки от влизането в шенгенското пространство.


Оставяйки настрана външнополитическата значимост на нападението, остава отворен въпросът за вътрешнополитическото и най-вече чисто партийното влияние на случилото се. Кой печели и кой губи от нападението срещу Доган?


На първо място образът на вече почетния председател на Движението за права и свободи изцяло се затвърждава като


образ от територията на обществената митология


От това и той лично, и партията му имат огромен потенциал за печалба – опитите за отцепване или създаване на нова политическа формация, играеща в полето на ДПС, вече изглеждат почти невъзможни. Също така образът на новия председател Лютви Местан е значително по-диалогичен, по-консенсуален и по-инклузивен и това допълнително бетонира позицията на ДПС като политическо представителство на българските турци и мюсюлмани.


В действителност двете събития от конференцията – нападението върху Доган и приемането на лидерския пост от Лютви Местан, в много отношения играят една и съща роля – сега не само вътрешно партията изглежда максимално инклузивна, но и външно има потенциал


да върне ролята си на основен политически балансьор


между дясното и лявото в България – роля, която след предишните два политически мандата, ДПС почти беше изгубило.


Във вътрешнопартиен план събитията по всяка вероятност ще изиграят и допълнителна роля на стягащи редиците и по всичко личи, че оттук до изборите ДПС ще бъде във върхова форма, силно надминаваща очакванията на анализаторите от преди опита за нападение върху Доган.


Следвайки логиката на скачените съдове между силата на ДПС и националистическия вот, след атаката срещу Доган, така да се каже,


другият голям победител е "Атака"


Последните социологически проучвания показваха силно спадане в мобилизацията на крайнодесния електорат, а водещата партия в сегмента - "Атака", беше практически напълно изолирана от какъвто и да било медиен достъп. Допълнително партията не разполагаше и с почти никакви тези, които да предложи в редките случаи на по-засилено медийно присъствие. Случилото се около ДПС обаче решава едновременно всичките проблеми на водената от Сидеров националистическа формация.


Първо, засилва се говоренето около ДПС, което подсеща националистическия електорат за "големия враг", второ, дава ясен знак, че в националпопулисткия сегмент има една водеща партия, която е единственият възможен авангард на националистическата идеология в България и по този начин намалява шансовете друга формация да завземе електората на "Атака", и трето, дава съвсем смислени тези, които партията да лансира в публичното пространство. В действителност един от първите партийни лидери, който реагира след нападението, беше Волен Сидеров и вместо традиционното му лишено от смисъл и демагогско говорене той всъщност направи най-смислените изказвания, грубо казано, в духа на: "Или е атентат, или е инсценировка – и в двата случая големият провал е на НСО и то трябва да се разформирова и да не работи, докато не бъде написан закон за службата."


Допълнително тезата, която Сидеров със сигурност ще лансира с течение на времето – че Доган сам си е подготвил псевдоатентата срещу себе си, и теза, която другите партии ще помислят два пъти преди да защитят, е точно обяснението, в което огромната част от обществеността ще вярва. Това личи недвусмислено както от първите реакции на немалко анализатори, така и от коментарите по темата социални мрежи, в които това твърдение притежава почти тотален монопол.


В действителност влиянието на социалните мрежи в изграждането на общественото мнение за първи път може да се окаже по-силно, отколкото влиянието на масовите медии, които вероятно ще лансират по-умерени погледи върху случилото се. Ако това се случи, ако социалните мрежи се окажат по-влиятелни от масовата медия в това, което учените и практиците в областта на медийните изследвания, политическите науки и социологията наричат рамкиране (framing) или конструирането на смисъла на случващите се събития, тогава "Атака" може да се окаже най-големият печеливш от атаката срещу Доган.


Докато ДПС и "Атака" имаха ясни позиции минути след нападението и вероятно няма да ги променят,  другите партии са представени пред сложна ситуация – дали осъждат нападението, дали защитават тезата, че е инсценировка, или правят нещо друго?


Така от БСП първо се чу гласът на Антон Кутев, който атакува Доган с твърдението, че нападението срещу него е инсценировка, а явно имайки малко повече време да премислят ситуацията, другите говорители на социалистите решиха да използват момента, за да разкритикуват поредния фрапиращ провал по отношение на сигурността в страната и да се отграничат от позицията на Кутев. Тази разнопосочност показва преди всичко, че от този скандал


БСП няма да може да извлече особени позитиви


освен по отношение на критиката върху политиката на сигурност на ГЕРБ – но това надали има особено значение, предвид че общественото мнение и без това не оценява положително работата на ГЕРБ в този сектор и не таи особени надежди, че БСП са витална алтернатива в това отношение.


Ако социалистите могат да спечелят нещо, то ще бъде индиректно – от това, което управляващите ще загубят. А загубите на ГЕРБ от случилото се в никакъв случай не са малки. (След завоите на Цветан Цветанов по темата с обвинението, поведението на ДПС и насилието над нападателя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки че коментира с един ден забавяне, напипа по-полезния тон с обясненията каква партия е ДПС, какъв е Доган, но си остави и пътека за разговори с Лютви Местан, като го похвали.)


На първо място управляващата партия изцяло загуби контрола върху обществения интерес в предизборните месеци – с референдума за "Белене" и смяната на позицията на Борисов по въпроса и нападението срещу Доган ГЕРБ вече безвъзвратно спира да бъде основният център на внимание.


Целта на Борисов беше в месеците до изборите да се говори предимно за успехите му в областта на инфраструктурата и строежите, но към момента това изглежда практически невъзможно. Второ, ако все пак водената от правителството политика ще бъде медийният акцент до изборите, със сигурност темата няма да бъдат построените магистрали, а поредицата от провали в областта на вътрешния ред, правосъдието и отраженията в международен план. Така


ГЕРБ и Борисов изглеждат големият губещ


от събитията – освен ако премиерът не се подсети за това как се правеха грандиозни политически финтове и не обърне някак ситуацията в своя полза.


Значително по-трудно е да се каже как формациите в дясното политическо пространство ще реагират на ситуацията. Те вероятно няма да бъдат директно засегнати от случая по начина, по който ДПС и "Атака", но индиректно ще бъдат поставени в по-динамична електорална среда и ще трябва да демонстрират добра подготовка, усет към ситуацията и бърз ум.


В първите минути и часове след нападението и Меглена Кунева, и Иван Костов направиха изказвания, които показаха, че в типично техен стил няма да търсят толкова сензацията, колкото системните грешки, които водят до такива събития. Негативното за тях обаче е, че покрай събитията те вероятно ще изпаднат от дневния ред на обществото и няма да могат да наложат своите тези – а тези за налагане има и от двете партии. В същото време СДС не показва адекватна реакция към случилото се и новият лидер на партията Кабаиванов ще бъде последният, направил публично изказване по въпроса.


В крайна сметка от хаоса в системата винаги печелят най-подготвените. Най-подготвени в момента изглеждат от Движението за права и свободи и социалистическата партия. Въпреки вътрешнопартийните проблеми голям потенциал за политически позитиви има и "Атака", която има шанс да се върне на първия ред на политическото внимание в идните месеци.


Големият губещ от нападението върху Доган обаче е българското общество, което форсмажорно влиза в една непредвидима предизборна кампания, поставено е в състоянието на ескалираща политическа агресия или поне опит за демонстрирането на такава и ще трябва дълго време да възвръща легитимност в очите на европейските си партньори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Печели ДПС, губи България...

  911,959,964,993
 2. 2 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 479 Любопитно

  след тая чобанска изцепка атака печерли най-много...

  харпун
 3. 3 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Най-големия губещ е българския народ като цяло ,независимо дали са българи ,турци ,арменци и тнт ,печели комунистическото ДС създател на ДПС .

 4. 4 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#1] от "nmarev":

  Аз мисля, че печели България и губи ДПС! Най-сетне!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Много приказки! Но никой от политическата класа не ще и дума да обели защо Доган е толкова мразен! Мразен от своите! Заради огромната корупция, която го облагодетелства, за сметка на живота на редовия турчин!
  Никой не смее и дума да обели защо цялата политческа класа у нас е толкова мразена-заради корупцията и безнаказаността. И изключително трудното положение на редовия българин, свързано точно с тази 23 годишна корупция и безнаказаност!
  Редно е да се проведе накета какво бихте направили с политическата класа на България, ако съдбата и' е във Ваши ръце!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "bitaka":Атака ,ДПС,БСП,РЗС,ГЕРБ са адските изчадия на ДС които превърнаха живота ни в Бг в ад.

 7. 7 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Каквото и да се е случило реално - атентат, сплашване или цирк, безпорно най-много печели ДПС. Вече си имат (почетен) председател герой-мъченик. От там нискообразованият им и твърд електорат ще си вдигне процентът избирателна активност.

 8. 8 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Големият губещ от нападението върху Доган, обаче, е българското общество, което форсмажорно влиза в една непредвидима предизборна кампания, поставено е в състоянието на ескалираща политическа агресия или поне опит за демонстрирането на такава и ще трябва дълго време да възвръща легитимност в очите на европейските си партньори.[/quote]

  ...Master of puppets
  I'm pulling your strings
  Twisting your mind and smashing your dreams...

 9. 9 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Народа че губи е ясно , ама и ДПС също ще изгуби

 10. 10 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално

  и всички тези приказки някак замазват основния въпрос - нещо променя ли се в ДПС след като Доган уж си подаде оставката... за мен абсолютно нищо, все едно ББ да напусне ГЕРБ

 11. 11 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#8] от "Twinston Myth": Айде и "Металика" вкарахме в българските ни бакии

  911,959,964,993
 12. 12 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "nmarev":

  Тамън и аз така викам ,но най печели БСП.

 13. 13 Профил на валя стефанова
  валя стефанова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До изборите има много време.
  Какво ли още са ни приготвили политиците ?

 14. 14 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  От този фарс с дъх на пипер, печели единствено политическия елита. За нас само зрелището. Факт.

  АНКЕТА

  Който е за ПРЯКА демокрация като в Швейцария +
  Който иска запазване на статуктвото на политиците -

  п.п. Не забравяйте, че в Швейцария депутатите и министрите ходят на работа с градския транспорт, а у България с бронирани лимузини

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Най-много изгубиха роднините на "нападателя". Лютвито се изложи много, АТАКА се кефят много, но и те не печелят.

 16. 16 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  глупости, днес е третия ден, колкото и да са платени нашите медии не могат да задържат интереса на хората считано от утре, забравете това да бъде използвано полезно като предизборен коз

 17. 17 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  ДПСто да публикуват седмичната програма на представленията за да преценя кое да гледам и кое не.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 18. 18 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Авторът-спал-недоспал се отчел в редакцията със статия.
  Как успя априори да изключи ГЕРБ от печелившите?

 19. 19 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Всички печелят. ДПС втвърдява електората. Всички други озлобяваме срещу дпс и много хора ще гласуват. Всъщност уда върху дпс ще е само високата изборна активност. Бсп играе с Дпс за всичко- от тезата че е атентат до съгласието за нова джамия в Гоце Делчев. Така на всички е ясно че БСП са национални предатели. ДСБ може и да мине бариерата с Единство, трябва им една - две знакови фигури още- защо не Желев. Най- смисленото и първо мнение даде на Сидеров а Яне Янев, но РЗС няма шанс. Герб си отреагира правилно- анти Дпс и от Борисов и от Цветанов, който за пръв път има обществена подкрепа. СДС са мъртви. Кунева пак заспа. Тя явно не разбира, че трябва да се рискува понякога, а все чака да е най- последна за да не сбърка. Българинът мрази нагаждачите и изчакващите. Накрая печелим ние българите. Турците са демаскирани като добри хора и пасторални стопани и ние всички видяхме как пребиха и почти изнасилиха един, който тогава мислеха за българин. Видяхме омразата им и вече и нашата омраза към тях е по- пълна и подновена. Не съм съгласен с автора, защото в момента всеки българин, който гласува за разни партии месле еднакво за дпс и турците- иска ги вън.

 20. 20 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 750 Неутрално

  престанете да наричате тая сценка "нападението", "атака" и пр., след като и за най-глупавия е ясно, че е постановка.

  Между другото автора ще бъде ли така добър да разясни какво точно значи това, че Местан бил "по-инклузивен", и съответно партията ДПС "по-инклузивна" ??

 21. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1670 Любопитно

  До коментар [#6] от "mitkobomb":

  -Правилно ! -Но не знам, защо прескачате имената на "другите", които са не по-малко виновни, а тяхната "родители" също е ДС и БКП !?!?!

 22. 22 Профил на Белю Пушилката
  Белю Пушилката
  Рейтинг: 426 Весело

  Аз не съм дълбоко убеден ,че ДПС е големия печеливш от тая "дундурма". Нито пък Доган. Той стана за смях. Статията е предпоставена и просто изразява политическите пристрастия и интелектуални умозрителни щения на автора. ДПС се самоомаскари с побоя да степен, която надали някой скоро ще забрави. Енимехмедов определено постигна целта си да детронира образа на Доган , макар и с цената на страшния лобут ,които понесе от самото начало. Тоя акт /ако приемем,че тезата на извършителя е чиста монета/ показва и дълбоки пропуквания сред една маса хора, които ДПС насилствено държи капсуловани твърде много време. Атака определено печели, но временно. ГЕРБ сигурно губи нещо, но не това , което е написано. Най-малкото семейния етнически скандал отклонява вниманието от другите, избуяли в последно време. Борисов реагира съвършено адекватно. БСП не си намери позиция, Румен Петков ще трябва да се самоопровергава. Нито Кунева , нито Костов искат да се занимават със същностната природа на проблема , а тя е ,че една антиконституционна партия си позволява периодически да шантажира държавата , обществото и другите партии , извличайки при това не малко икономически дивиденти от ролята си на балансьор, крепящ се върху феодално зависим електорат. И има един герой, независимо одобряваме или не акта му , а той е Октай Енимехмед. Човек поел огромен риск да изиграе този театър с цената на бъдещето си. И явно убеден в правотата си. Аз не мисля ,че мотивите му са Херостратови. Има нещо , което явно дълбоко убягва на анализаторите от "мнозинството" в процесите , които протичат в другата част на обществото и до които ДПС не желае да допусне наблюдатели.

 23. 23 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Др. Щурм би включил и НДСВ като победител, но тъй като те се компрементираха безкрайно не му дава явно сърце....
  П.Щ.К. - още една скрита лимонка на комунистическата олигархия.

 24. 24 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 714 Любопитно

  "В крайна сметка от хаоса в системата винаги печелят най-подготвените"
  Не само в хаоса, винаги печелят най-подготвените!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 25. 25 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1670 Весело

  До коментар [#12] от "bta":

  БСП винаги печели ! -Погледнете назад в последните 23-24 години, който и да е бил на власт, "хората" на БСП винаги са успявали да спечелят !

 26. 26 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#21] от "vagabond66":Знам ,че пропуснах и други герои на нашето време /особено НДСВ/ ,но те са капка в морето !!

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Аз мисля, че най-големият губещ е ДПС, защото стана за смях с бездарния скеч, разигран от ръководството му. Няма нормален човек, който да вярва, че този смотан младеж е действал на своя глава. Ако са имали за цел да мобилизират електората си пред "смъртната опасност", надвиснала над вожда, ясно е какво им е мнението за електората.

  Резил отвсякъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#14] от "НИКОЛА ГЕШЕВ":И това е най-точното определение за печеливш ,народа както е казано иска хляб и зрелища ,българина открай време е тарикат ,винаги намира начин да си осигури хляба ,виж за зрелищата ,чакаме да ни ги осигурят !!

 29. 29 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#25] от "vagabond66":

  Да защото хората забравят ,че БСП оставя държавата разорена ,правителството което дойде 4 години оправя бакии пести и т.н.
  и хората си виката е те онея от БСП даваха коледни добавки,при БСП имаше далавера можеше да се краде по свободно........
  И си гласуват за тях.

 30. 30 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#16] от "stanislavdi":Чакай малко да видиш ти ,вече има втори баща българин ,любовна интрига под формата на секретарка /приятелка / от ДПС ,изобщо баш туркиш сапунлар!!

 31. 31 Профил на xari123
  xari123
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ДПС е абсолютен губещ от този панаир. Печели герб.

 32. 32 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Не мисля, че статията е смислена.

 33. 33 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 537 Неутрално

  [quote#27:"dodge_ram"]Аз мисля, че най-големият губещ е ДПС, защото стана за смях с бездарния скеч, разигран от ръководството му. [/quote]

  Макар и да съм скептичен по въпроса, искрено се надявам да е така. Както и да доживея да видя ДПС извън парламента, а БСП с процентите на ДПС.

 34. 34 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Много набързо предъвка ползите за ГЕРБ. А т.нар. "атентат" развърза ръцете им за тотална милиционерщина под предлог защита на националната сигурност и по-силна охрана на политици. Също така им даде зелена светлина за коалиция с ДПС, тъй като Б.Б. наговори доста неща именно срещу Доган. Да не говорим, че точно ГЕРБ е в състояние да намери лице с "криминални прояви", да го мотивира да извърши деянието, да му обещае и да изпълни обещанието за съответна безнаказаност. Особено след провала на общия им проект с Касим Дал. Сега печелят едно консолидирано ДПС с ново лице. Да, Доган определено изглеждаше изненадан... на фона на традиционно силната охрана да му пуснат въоръжено лице на сцената... А самият "атентатор" изглеждаше още по-изненадан, след като разбра, че пистолетът му е обезопасен и не може да стреля. Предварително подготвената реч след "атентата" допълва великолепно сценария.
  Сега най-вероятно Октай ще бъде "самоубит" по примера на Чочо, или затворен в клиника за душевноболни. Защото вероятно има какво да каже.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Според мен нечовешката злоба, демонстрирана от елита на ДПС, има такъв потресаващ ефект върху хората, че ще вдигне броя на гласуващите най-малко с 8-10 процента (може и повече). При по-голяма активност губят партиите с фиксиран твърд електорат-ДПС и БСП. Колкото и да се мобилизира електоратът на ДПС, при голяма активност процентът й ще бъде около 5-6. При такава активност и други партии могат да прескочат 4-те процента, така че ролята на балансьор, за която жадуватт озъбените от глад и безвластие емисари на Доган, просто няма да се състои. БСП ще събере нейните 10-12 процента и ще бъде доволна, милионерите й пак ще бъдат в парламента. Но Станишев сигурно ще го изхвърлят, никой, дори комунистите , не обичат некадърните неудачници, многократно доказали се като такива.

 36. 36 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Активните мероприятия са голямо нещо, ама не и във времената на безграничната информираност. Колкото и да ми героизират Доган че едва ли не той е обезвредил "терориста" защото видити ли в ДС го били подготвяли и за това!!!, как ще ми изтриете видеото когато от физиономията на Доганчо се вижда как се подмокря и краченцата му отказват и се строполва под катедрата? А самия линч на мачовците от ДПС върху вече падналия "терорист" как ще вдигнат имиджа на тази "демократична" партия? Въобще депесерския шут дали няма да има обратен знак за нормалните българи и дали няма отново да ги активизира в антидепесарската си неприязън при бъдещите избори? Затова изобщо не споделям "дълбокия" анализ на автора за плюсовете на ДПС към случилото се.

 37. 37 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Ако има умни разследващи могат леко да насочат Октай към клановете вътре в ДПС . После си гарантира няколко години да е медийна звезда , добри условия в затвора и постоянна охрана ( като Али Агджа) , ще има и много време да си "припомня"кой с какво му е помагал ,а и така може много повече да навреди на Доган . И както е казал Буров - с вестник може да убиеш муха ,банка и политик.

 38. 38 Профил на gesler
  gesler
  Рейтинг: 426 Весело

  Сценарий - лош
  Актьори - слаби
  Публиката - подцениха ни
  Приходи - надяват се.....

 39. 39 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Такива сцени се случват по света доста често!
  Та нищо ново под слънцето!
  А що се отнася до Доган, то той е от малкото умни и интелигентни политици в България!

  Машини прости, народ неук.
 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Каквито ни партийците - такива и "анализаторите". От случката разбрахме(тук във форума), че българите мразят турците.
  Добро утро...
  Турците разбраха, че българите ги мразят.
  Пак добро утро.
  Касим Дал и сие да пият по една студена вода. С благодарности към сценаристите. От кръга МВР - пикчърс.
  Толкова им е акъла на умничетата. Вярно, не чухме тезите на Доган, но тези от залата ги чуха.
  А на пишман политанализаторите препоръчвам да прочетат и доклада, прекъснат от театрото.

  "- За първи път от началото на прехода политическият елит на страната започна да артикулира темата за "Защитната система на Демокрацията";

  - За първи път се прави реална организация от различни партии за "Сигурността на вота на избирателите";

  - За първи път политиците започват да разбират как колаборацията на МВР и част от медиите на страната може да се превърне в месианска основа на Властовата система и да подмени Демокрацията с авторитарна диктатура.

  Тъкмо затова ПИ-2013 трябва да имат за основна цел спасяване на Демокрацията. Дори и с цената на непризнаване на изборните резултати. Защото от гледна точка на изборния закон, приет самосиндикално от упра-вляващите, е важно кой брои бюлетините, а не колко са гласоподавателите.

  "Дори и с цената на непризнаване на изборните резултати."
  Въобще, сценаристите не са в уютна поза, та дори и да са отвлекли вниманието от онова, което ги е стреснало.

  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#0:"статията"]...първ се чу гласът на Антон Кутев, ... че нападението ... е инсценировка[/quote]

  Абсолютна лъжа! Кутев в ефира на бТВ отрече да е казвал такова нещо.
  Лъжата тръгна от Б. Николаев.

 42. 42 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1670 Любопитно

  До коментар [#26] от "mitkobomb":

  -Хич не са "капка" -пълен мандат съпроводен с пълна разсипия! -Ами СДС-то !?! -Също създание на ДС и БКП ! -И през тяхното време се нагледахме на "принципната" приватизация чрез РМД ! -А пък в РМД-тата "мениджърският" състав беше предимно от БСП или БКП ! -За БЗНС-тата няма нужда да пиша, защото то едното от тях, "баш" БЗНС-то, беше приело "устава, насоката и партийната повеля на БКП !

 43. 43 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Най-голямият губещ е Доган. Той искаше да се отегли с имидж на балансьор и умерен политик, сега ще бъде запомнен с този цирк - завинаги. Той е кука на ДС, та няма какво да се съжелява за него. ДПС също губи, защото явно имат вътрешни проблеми и се видя какви мутри и побойници са.
  Ататка затяга редиците и може да лае по медиите. Те печелят, но се надявам не много. За повечето хора е голямо облекчение, че идиота с пищова е турчин, а не атакист.
  Бойко, печели, че му се отваря възможност да смени някои хора в НСО и да сложи там свой хора (ако все още има не свой хора там)
  Губи българското общество - автора е много прав тук. По СНН вчера цял ден се въртят кадрите с пищова. От такива кадри инвеститорите, бягат като животни от горски пожар. Анкара и Москва печелят и на двете места си казват....явно там, без нас, не могат да се оправят....

 44. 44 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#41] от "ruzu":
  БНР, програма Хоризонт:
  Кутев:
  "Очевидно тук има някакъв дълбок замисъл, но кой прави замисъл и кой пише сценария не ми е ясно. Всеки случай, обаче, ми се струва, че причините са вътре в ДПС. Дали от ръководни господа или от някъде другаде идват тези причини, това не мога да преценя. Това очевидно е нещо, което е правено, за да вдигне шум. В никакъв случай целта според мен не е била действително да се нарани Доган. По-скоро става дума за добре написан сценарий. Друг е въпросът, че не знам кой пише сценария, защото има поне две различни страни в ДПС, които биха могли да го направят."
  http://bnr.bg/sites/horizont/Politics/Bulgaria/Pages/kutev_za_dogan1901.aspx

  Ecrasez l’infâme
 45. 45 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Както провилно отбелязват тук ,макар отчасти ,печеливш е управляващият "елит" и управляващото задкулисие, а губещ е българският народ ,независимо от кой етнос е. В последно време народът почна да сравнява кражбите на разчните увравлявали партии и коалиции и вече му стана ясно ,че разлика няма.Не стига, че са маскари ами крадат по яко от окупатор.Като погледне народът родословието на поредните управляващи от "нова" партия и "нова" коалиция, вижда едни и същи родове и кранове от преди 10. И почва да търси изход и го вижда ,че не става с нови избори,защото листите ги редят тия "лидери" и задкулисието ,което ги реди вече над 20 години. И започва да търси изход в друг начин на избор - в пряката демокрация или мажоритарните избори в 240 едномандатни избирателни района, като 90-та година ,а не "побългарените" "мажоритарни" от последния вот. Сега пак ще ле появят някои лакеи на мутрополитическия "елит", като професора Мишо К. , ама ни писна от такива измислени доводи. Ние виждаме ,че с всеки избор в парламента попадат все по-големи идиоти. Какво да чакаме ,че да избираме хора,които познаваме които можем да отзовем? Над 100/ сто/ страни използват мажоритарната ситема за избор на праламент. Ние колко пъти трябва да се оставяме Станишев, Костов, Янето, Б.Б ,Доган/Местан да ни казват кого да избираме.

 46. 46 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Преди всичко, пред казуса "ДПС-Доган-Октай Енимехмедов" не следва като лихвари, да си броим "кяра и зарара". Българското Общество трябва да е наясно, че попада в своята най-висока Длъжност, да спре самоубийственото си въртене в кръга на своя "преход наникъде". Такава Длъжност е невъзможна с тази "аритметика" на г-н Автора, Решението е едно и "по-различно".
  Националното ни Общество трябва да замисли дълбоката си Политическа реформа, на която е обективно длъжно. През нея, То трябва да се освободи от ненужния си товар и преструктурира своите системи така, че удобно да разположи останалия товар по техните ниши. ДПС подлежи на "преподреждане" в дълбоко преструктурираните му, Политическа и Гражданска системи . Това ще е възможно по методите на най-висока и жизнено значима за него, доблестна и на всички нас, Политическа математика...

 47. 47 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#22] от "Белю Пушилката":
  +++++++ много добър коментар

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  Двете основни теми в Дневник вчера бяха случката на конференцията на ДПС и обединението в дясно. Ако се върнете на темата за създаването на единна политическа формация ще видите, че тя има над 830 коментара и над 8800 прочитания. Нещо, което нито една тема свързана с Доган и ДПС не е успяла да постигне.
  Очевидно е, че за читателите на Дневник темата за обединението в дясно е от много по-голямо значение, от колкото фойерверките на ДПС. И наистина създаването на една единна политическа сила в дясно е от много по-голямо и по-дълготрайно значение за българското общество, в сравнение със злощастните опити на ДПС да задрави политическото си присъствие.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  [quote#22:"Белю Пушилката"]Аз не съм дълбоко убеден ,че ДПС е големия печеливш от тая "дундурма". Нито пък Доган. Той стана за смях.[/quote]
  Особено след като се разбра, че с пистолетът не можело да се направи нищо опасно. Цялата драма и героизиране на Доган се превърнаха в мелодрама, а тълпата биячи станаха за смях и омерзение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ДПС никога не е била балансьор, а политически опортюнист и изнудвач.

 51. 51 Профил на ekaterina_ku
  ekaterina_ku
  Рейтинг: 374 Неутрално

  не знам кои печели от цялата работа , но със сигурност България губи , защото е неприемливо такова нещо да се случва , защото за мен това си беше инсценировка поръчана от Доган

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#49] от "Храбър":

  Пропуксаш факта, че електората на Доган е малко по-особен. За тях фактите са това, което ще им снесе Местан. А те са,че злите сили искаха да убият техния вожд, тяхното слънце...

  ДПС са мнооооого печеливши от този спектакъл, на тях не им дреме какво мислиш ти, аз и някой други хора. Пука им как да си мобилизират електората - скеча ще свърши перфектна работа.

  Ето на, днес и някакъв "либерал" от ЕП се изказа в тая светлина, което значи, че въпросния скеч им върши прекрасна работа и на международно ниво - Либералите в европа припознават твърдо ДПС като своя партия.

  Та ДПС са си печеливши както и да го гледаш....

 53. 53 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Само дето това, което се случва във форума на Дневник, не е представително за нагласите на обществото. Справка предишните избори

 54. 54 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 374 Весело

  " В първите минути и часове след нападението и Меглена Кунева, и Иван Костов направиха изказвания, които показаха, че в типично техен стил няма да търсят толкова сензацията, колкото системните грешки, които водят до такива събития. " Близ близ близ близ )))

 55. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#52] от "niakoi_si":

  "Та ДПС са си печеливши както и да го гледаш...."

  Щяха да бъдат, ако не бяха сцените с насилието. Те ги сринаха глобално, няма как да се оправдаят. Зверски линч пред целия свят през 21 век, извършен от депутати и елитни функционери на една партия, необуздана животинска злоба, изливана без всякакви задръжки- и след това поздравления от ръководството на партията- това никакви "либерали" не могат да го тушират. Международните отзиви за този аспект на събитието тепърва ще идват, вътрешните ги знаем- народът иска съд над инквизиторите, което ще бъде и съд над ДПС.
  Така , че големият губещ от цялата тази история е ДПС! Сега ще ръсят пари наляво и надясно, за да купуват мераклии да им изчистят имиджа (както виждам, вече са понамерили някого). Сигурно ще искат да купуват и прокурори и съдии. Между другото, ставащото е голямо изпитание и за нашата правораздавателна система. Дано поне в това се представи на ниво, нямам търпение да напиша нещо добро за нея, не съм злопаметен!

 56. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#55] от "Дон Кихот":

  Не ставай смешен, на Доган и ДПС никога не им е дремело какво мисли средния българин за тях

  Единственото което ги интересува е мобилизация на електората. Това, че цялото общество сега ще скочи срещу ритащите е още по - добро за тях. Тезата ще е - ето те се опитаха да ни убият вожда, а сега защитават убиеца, което ще мобилизира още повече електората им! Конфронтацията винаги е била основния им инструмент за мобилизация. Както на тях, така и на Атака, които също ще извлекат преки девиденти от спектакъла.

  ДПС иска просто свойте си проценти. Те не искат да печелят изборите, важен им е само техния електорат! Атака също!

  Елементарни игрички, но вече 20 години - ужасно ефективни!

 57. 57 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#55] от "Дон Кихот":

  Относно правораздавателната система - тя вече се изказа - прокуратурата не вижда причина да се самосезира за насилие над бития.

  Може би при някакъв колосален общенствен натиск, би се размърдала, но такъв натиск в БГ е просто смешно да се очаква.

  Т.е. биячите никой няма да ги закача, а бития, ще го мотат по следствените арести докато минат изборите и после ще го осъдят за хулиганство.

 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#57] от "niakoi_si":

  "Относно правораздавателната система - тя вече се изказа - прокуратурата не вижда причина да се самосезира за насилие над бития."

  Аз зная, че само Кокинов, и то в началото, се е изказал така. След това бяха демонстрирани други намерения. Може би съм пропуснал нещо, цял ден бях много зает и до мен достигаше само откъслечна информация. Има ли официално становище на Главния прокурор? За него това също е изпитание, между прочим, и то нелеко!

 59. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  До коментар [#52] от "niakoi_si":
  До коментар [#53] от "niakoi_si":
  Така е, но те едва ли са толкова капсулирани и изолирани от света и не могат да бъдат манипулирани толкова лесно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дон Кихот":
  Още няма, но и едва ли ще има въобще официално изявление на ГП... Ще се дистанцира, мълчейки с тезата, че това си е дребно хулиганство (побоя), бития освен счупен нос, друго май няма, т.е. лека телесна повреда, т.е. прекалено дребно нещо за да се занимава ГП с това...

  Абе в БГ живеем


 61. 61 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  Всички ние печелим. Такъв сеир отдавна не ни беше предлаган.

  Свобода за Надежда Савченко!
 62. 62 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#59] от "Храбър":

  До колко са манипулируеми доказват всичките години в които ДПС се явява на избори Прости неща и съвсем видим, не очаквай чудеса от гражданско самосъзнание от тези хорица, те са възпитани и изповядват други "ценности".

 63. 63 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#26:"mitkobomb"]:Знам ,че пропуснах и други герои на нашето време /особено НДСВ/ ,но те са капка в морето !![/quote]

  Разбира се че ще са капка в морето.Останалото е тинята,която газим.По тяхно време можеше и да се работи,и да се живее,сега оскотяхме.

 64. 64 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 426 Гневно

  Нека спрем да пресмятаме кой печели и да се запитаме кой губи?
  Ако, от театър на абсурда, какъвто е политическият живот у нас, някой се опитва да направи екшън – със всички сценични хватки, присъщи на жанра – това означава, че на практика, онези, които плащат на сценаристите, на актьорите и на снимачните екипи презират своята "публика"; че за тях тя е с достойнството на оскотелите низини в императорски Рим, безгласни консуматори на харизан хляб и долнопробни зрелища.
  Никой не печели от такъв народ и от такава държава в която на управниците се позволява (повече от безчувственост отколкото от некадърност) да се гаврят достойнството на страната си заради частните си и партийни интереси.
  Кой ще излезе чист от този позор?
  Може би само оня, който рискува живота си, в този театър, защото няма какво друго да губи.
  Много скоро ще ни изправят – всички нас – пред същия избор.
  И тогава няма да могат да скрият всички пълнители, нито да ни пробутат сигнални патрони.

 65. 65 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Аз като обикновен човечец печеля един голям х** . Все тая кого ще застрелят утре .

 66. 66 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 878 Неутрално

  от тази разигаграла се пред очите на целият свят срамна и много грозна история губещи са абсолютно всички

 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Всяко чудо за три дни!

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 68. 68 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Хайде да се върнем четири години назад във времето.Тогава ако си спомняте,след "случайно" записаната реплика на Доган за "хляба и ножа в неговите ръце" всички политолози твърдяха същите неща които четем в статията.Случайно или не,репликата провокира голяма избирателна активност от която печеливш се оказа Б.Б..Дали историята не се повтаря "едно към едно"?И ако е така - кой би могъл да бъде главният сценарист?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 69. 69 Профил на Белю Пушилката
  Белю Пушилката
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#60] от "niakoi_si":
  Има , има! Обвинението се оказа работно.Младежът май е имал и нокторезачка и не се знае дали това няма да е утежняващо вината му като нападател обстоятелство.

 70. 70 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 415 Неутрално

  ми незнам ама и според мен печелят ДСП и Атака аз съвсем се бях отказал от Атака докато сега от страх от ДСП и липса на други адекватни партии сериозно обмислям дали да не гласувам за тях с надеждата като са националисти че може да гледат поне малко повече интереса на България, а не какато досега...

 71. 71 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 415 Неутрално
 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  "Големият губещ от нападението върху Доган обаче е българското общество, което форсмажорно влиза в една непредвидима предизборна кампания"

  Дрън-дрън!

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 73. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Аз съм на мнение , че никой не печели и никой не губи.Дори мога да кажа , че апатията в обществото е достигнала до там , че покущение срещу кой да е политик най много да предизвика иронични усмивки и съжаление , ако се окаже неуспещно.Целият ни така наречен поитически елит е силно мразен и презиран от суверена.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 74 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1058 Любопитно

  Добре де,
  Октай Енимехмедов не е ли разпитан, някакво обяснение не е ли дал?
  :/

 75. 75 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Загуби България. Цял свят видя, как делегатите на Турската Етническа Партия (така ДПС беше представена в световните медии), ритаха озверели падналия пишман атентатор.
  Спечелиха всички медии без изключение. Гладът за информация и коментари, затъмни и постави на заден план много по-наболели въпроси засягащи страната.

 76. 77 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#1] от "nmarev":

  Не мисля, че ДПС печели какво и да било. Всички видяха какъв страхливец е лидера им Доган и колко озверени са мутрите им "представители".

  http://www.peticiq.com/syd_za_lincha

 77. 78 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Весело

  Хе хе.
  Логорея на квадрат.
  И цялото това упражнение в словоблудство - да вкарате внушението:
  "Допълнително тезата, която Сидеров със сигурност ще лансира с течение на времето – че Доган сам си е подготвил псевдоатентата срещу себе си..."
  ---
  "Сидеров със сигурност ще лансира... "
  Бря. "дневник" пак фърля бобъ и пак узнайва - кой какво СЪС СИГУРНОСТ ще стори.
  Аз пък лансирам тезата, че "дневник" СЪС СИГУРНОСТ ще ПРОДЪЛЖАВА с перманентната си антибългарщина и да фърля пяна срещу националистите.
  Ибрици.
  Заб. Ибрик - специфичен съд за вода използван за подмиване в турския бит...и душевност.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 78. 79 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Печелят всички - цялото общество, защото се видя, че по стария начин не може да се продължава. Нито с диктатурата на мнозинството, нито с цензурата.

  "Демокрацията не е свобода. Демокрацията е, когато два вълка и едно агне гласуват за това какво да се яде за обяд."

  https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/263786_10151129101322051_1888645567_n.jpg

  Не е случайно, че хората започнаха да вадят оръжията!

 79. 80 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  с този слу4аи се активизира вота анти дпс , това е ясно изводите пе4ели герб , губи бсп , но това е времено , герб няма да спе4ели тези избори , хората пак няма да излезнат да гласуват .

 80. 81 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Пичели бат'Бойко, щот' след изборите щи си куалира с Местан, а не с Доган.
  И щи кажи: "По мои времи Дуган изфърча ут пулитиката"

 81. 82 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 538 Неутрално

  'Баси колко граматически грешки съм направил!

 82. 83 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#14] от "НИКОЛА ГЕШЕВ":Това е защото чувстват изгарящата любов бългрска!

  apoloniy
 83. 84 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Весело

  Брей,жесток анализ както обикновено от момчето,което бърка в очите на гражданите в градския транспорт с жестокото си опашле на тила.
  Хвала на такива анализатори.

 84. 85 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 665 Разстроено

  [quote#75:"Калибър 6.5Х55"]Загуби България. Цял свят видя, как делегатите на Турската Етническа Партия (така ДПС беше представена в световните медии), ритаха озверели падналия пишман атентатор.[/quote]

  Напълно съм съгласен...
  Живея в Ирландия. Всички мои познати разбраха за тоя резил, естествено получих и един-два ехидни коментара от типа на "как може такова нещо да се случва..."

  Освен това като се отворят сайтове от типа на:
  http://uk.news.yahoo.com/bulgaria-turkish-politician-escapes-gun-attack-162219941.html
  Най-често срещаният коментар е "очаквайте ги догодона и във вашия град"...

  Така че, да- България, българите по цял свят... всички губим заради пародията на тия говеда

  Порусначен народ- слаба държава
 85. 86 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Загуби България като държава от поднесената излагация.
  Загуби ДПС защото всички видяха каква е т.н. партия на ритниците .Загуби и новият "кръстник" на ДПС мафията .
  Най-голямата загуба е за Местан с изказванията си за етническа омраза и неговото малумно възмутено слово.
  Българи и мюслими не се връзвайте на тази шайка мафиоти.

 86. 87 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  Най-подготвени в момента изглеждат от Движението за права и свободи и социалистическата партия.
  --------------------------------
  Машалах Херр Щурм, ашурето с голяма боза сте ги заслужили!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 87. 88 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Защо Дневник продължава да малтретира читателите си с тривиалните и убоги разсъждения на лицето с претенциозно име?

 88. 89 Профил на mandrah
  mandrah
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Приятелю инрандец може да се случи, излагачията е тотална.
  Предстои ми сключване на нов контракт и си мисля че освен дрога и алкохол може и да ме тестват за лютиф пипер.

 89. 90 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 583 Весело

  глупости, най-малко религиозно етническа-партия може да е балансьор между десните и леви партии. А и стига толкова с тая тема за нападението на Доган - има много по-сериозни въпроси от този, който си е само за консумация на електората на ДПС

  plamenhristov5
 90. 91 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 471 Неутрално

  бейбифейс политологът пак говори врели-некипели. Говорене да има, това при българската журналистика винаги е водещо.

 91. 92 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Само Доган! От световно неизвестен стана световно известен и получи пожизнено лидерско място, макар избирателите му да се бяха отказали от него!

  goblenka
 92. 93 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2010 Любопитно

  От всичките бръщолевения Константин Щурм Философ е пропуснал няколко сигурни последствия. Касим Дал, онзи същият, който щеше да донесе 12 места на Герб, та той заедно с мършавото си хаверче - и двамата отплуват с обратната вода. Второ, Ердоган вече не ще и да помирише мутрата Методиев и дано не пострада газовата връзка. Трето, Тиквата загуби, но и спечели, защото покрай атентата никой не разбра за убийствения за режима доклад на Доган, където гаврата с Борисов е неописуема.

 93. 94 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 828 Весело

  [quote#69:"Белю Пушилката"]Младежът май е имал и нокторезачка и не се знае дали това няма да е утежняващо вината му като нападател обстоятелство. [/quote]

  -Октай е невинен и несправедливо обвиняван.За икономия на мислене и писане копирам от другата статия аргументите си,вдъхновени от коментар на “richardnixon”:

  Той:"Октай не е нападнал Доган а го е ЗАПЛАШИЛ след което Доган нападна младежа- цитат на коментар #335 от “richardnixon”

  -Аз:"Така беше.Всички видяха: "Октай Енимехмедов четеше по микрофона приветствието си към конференцията.В това-същото време-от някъде изникна Ахмед Доган.Той се промъкна до улисания в текста Октай и го нападна.Тогава чак Октай заплаши Доган,че ще се оплаче в полицията. А Доган извади газов пистолет и го подхвърли на Октай.Той го пое,защото мислеше,че това е парче халва-някаква форма на извинение за нападението от страна на нападателя Доган.Оказа се,че коварният Доган му е подхвърлил пистолет,за да може Октай да остави отпечатъците си по тази улика.Октай поиска да прегърне Доган в знак на братска обич,но тогава Доган се престори,че пада на земята."_Това е истината.
  И друг път се е случвало да се объркат нещата.Така някога също бе несправедливо обвиняваха един добър човек,който само е искал да помогне на друг.А,както сам заяви добродушкото тогава пред Съда: "Нямах лошо намерение.Онзи се подхлъзна и щеше да падне.За да го подкрепя и му помогна ,аз го подпрях с ножа си,за да не падне,а той гадината взе че умря.А ме обвинявате,че съм искал да го убия.Това е нелепо."
  И сега истинският виновник е Доган.Защото той се появи на сцената и попречи на Октай да си дочете приветствието към конференцията? А Октай толкова усърдно си го бе написал сам с изрязани букви от вестник?'
  .

 94. 95 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Скоро май ще подгони корееца с Гангнам стила ....Догана май имал някакъв рекорд в Ютуба....

  techno.bigmir.net/technology/1530634-Video-dnja--Neudavsheesja-ubijstvo-politika-porvalo-YouTube

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 95. 96 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#93] от "Lemmy":

  ех леми , леми , леми........... "убийствения за режима доклад"

  Първо - за кой режим говориш леми .за този при който боклуци като тебе си изливат лайната в/у главите на хората ли
  второ - какво убийствено в доклада видя - един пасквил "а ла Т.Живков" , мноого сложни думи във всякакви комбинации без никакъв смисъл..
  трето - с много думи догань каза ,че Бойко е мутра и че "някой" го бил изтървал да управлява .....ами че неговите бивши съратници наложиха това говорене още от 2009 г. , че Бойко е мутра , че Бойко е бандит .................

  нищо ново но с купешки думи, леми.......а ти понеже мразиш Бойко и си готов да цунеш задника на догань е разбираемо....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 96. 97 Профил на usmivka99
  usmivka99
  Рейтинг: 419 Неутрално

  естествено че губят българите.ес и световният елит налагат правото на съществуване на етническа партия в уж суверенната ни изядена т всякъде държава.улисани в кражби политиците позволяват ес и сащ да ни управляват спрямо интересите им а теса слаба държава .това умело го постигат като поставят всички в крайна бедност .в държавата ни няма образование няма здравеопазване няма работа няма нищо.но има едни увълчени политици.

 97. 98 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#92] от "goblenka":

  ха ха ха ... започвам да шия гоблени , отказвам се от други занимания.....

  Всяка домакиня, всяка шивачка щом стана политически и икономически анализатор.....луда работа..

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 98. 99 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#97] от "kristinastoeva":

  стоева ако се замислиш за малко ще видиш ,че над 90 % от българите няма да имат нищо на против да ги управляват САЩ И ЕС , Ние отдавна като нация не искаме българи да управляват тази Държава, а ти се сърдиш на политиците....ами и те са българи все пак.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 99. 100 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#87] от "Курт Деликуртев":

  той направо си е спечелил място в сарая ....... кой му казва на това хипи "политолог" близач на червено лилави задници......

  дневник обаче наистина прекалявате.Нали бяхте "купени" от ГЕРБ , защо се позволява такова нещо......

  Ей Лемиииииииииииии, нали медийната среда стене под ботуша на Бойко Велики ....защо има подобни своеволия от щурмоваци нефелни .....би ли обяснил.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK