Ахмед Доган - незаобиколимият

Карикатура на Иван Кутузов, публикувана за първи път през 2009г.

© Иван Кутузов

Карикатура на Иван Кутузов, публикувана за първи път през 2009г.След като в събота пистолет беше почти опрян в слепоочието на Ахмед Доган, опитът за портретуване на лидера на ДПС*, в смисъл кой всъщност е лидерът на ДПС, не може да започне без една особеност на личността, която досега не е занимавала анализаторите му. Доган прояви изключително самообладание и на практика сам обезвреди нападателя си, замахвайки срещу ръката с оръжието. Едни твърдят, че това е нормална реакция, психолози обаче казват, че различните хора биха реагирали различно - от вик, побягване, изпадане в ступор от уплаха - до рационален опит да бъде избито оръжието, какъвто видяхме при Доган.


Хладнокръвието в драматична ситуация предпазва ли от грешки в рутинната?


Дали хладнокръвието в такъв момент, може би публично най-драматичния в живота на Доган, предпазва от грешки един политик - несменяем досега и незаменим завинаги, ако съдим по обявяването му за пожизнен почетен председател на ДПС, зависи какво разбираме под грешки ние и какво самият той. В доклада си на Осмата национална конференция Доган прави анализ на политическата и икономическата ситуация в България днес, стига до извода за "подмяната на демокрацията с диктатура" и сякаш признава лични грешки за тази подмяна.  
Доколкото е нетрадиционно признаването на грешки от политически лидери, части от доклада на Доган заслужават внимание, за да се прогнозира какво би предприело ДПС оттук нататък.


"Когато осъзнаваш какво си допуснал (подмяната на демокрацията - бел. ред.) като част от политическия елит на страната (...) се стъписваш още повече." (...) И още: без да споменава името на премиера Борисов: "Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като герой спасител, ти става тъжно и мъчно... Но чувството на вина от политическо бездействие не те утешава, а те тормози дълбинно и вертикално..." (...) Когато преживяваш спектъра от възможности на демокрацията и разбираш своя дял от общата вина, който превръща възможността за диктатура в действителност, вече си готов да отсъдиш, че това е най-важният урок на демокрацията, който обаче не трябва да се повтаря. Защото политик, който не е бил в час на този урок, не знае цената на демокрацията. Такъв политик е станал жертва на рутината и инерцията..."


За себе си ли говори Доган и чии грешки се анализират, след като Движението за права и свободи управлява България пряко в две правителства - на Симеон Сакскобургготски (2001 - 2005), чийто кабинет, без да е подменил "демокрацията с диктатура", едва не бе свален от самия коалиционен партньор ДПС под прикритието на "Новото време" като част от НДСВ); и на Сергей Станишев (2005 - 2009, тоест тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС). И да не пропуснем началото на тъй наречения преход, когато ДПС беше част от кабинета на Филип Димитров (свален и с участието на движението.) Като прибавим и ролята на ДПС за двегодишната устойчивост на т. нар. експертен кабинет на Любен Беров, създаден от президента Желю Желев с мандата на движението и получил прякора "правителство на "Мултигруп", получаваме впечатляващ отрязък от тези 23 години демокрация, в които ДПС и лично Доган са играли решаваща роля в изграждането на демокрацията, която в доклада на лидера се оказа... неустойчива на подмяната с..."диктатура".


С други думи, в българския преход


ДПС и лично Доган играха роля икономическа и политическа, а не само гарантираща етническия мир


както винаги ДПС е предпочитало да се самоопределя. Ето защо грешките и вините, за които говори Доган в доклада си, нямат ясни характеристики. Не биха могли да имат.


Дефинира ли лидерът като грешка изявлението си в село Кочан в началото на 2009 г., когато експресивно се обяви за "разпределител на порциите в държавата", с което възмути обществото, и на практика даде ускорение в и без това летящия старт към властта на ГЕРБ, от поведението на чийто ръководител като "мачо и герой спасител" сега Доган се тревожи "дълбинно и вертикално"?


А грешка ли беше финансово-икономическото съжителство на политическите партии с обръчите от фирми, което Доган обяви за напълно нормално, но само той имал смелост да признае. Обяви тази нормалност пак в навечерието на едни други избори - през юни 2005:


"Всяка партия си има, така да се каже, обръч от фирми. . . Ако мислите, че моите възможности са по-малки от на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик. През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са. . . или с мое съдействие, или с най-много моя усмивка", заяви Доган в най-гледаното телевизионно време. И за да бъде съвсем ясен добави, че "после има обекти за изпълняване, подизпълнители, кой ще консултира...". Пророчески - за консултирането от него самия на една фирма от обръчите, хонорувано с 1 млн. лв., което съдът намери за напълно законно!  


"Първият проблем на България и на цялата демократична общност е категоричното възстановяване на демокрацията", казва Доган сега, говорейки абстрактно за грешки, но без да анализира пътя, довел до тази печална необходимост и своята роля в него.


Кой е "страхотният  урок, неповторим, драматичен дори"


за който говори Доган, поставяйки именно този урок сред мотивите на тъй нареченото си оттегляне, след като е видно икономическото разбирателство на кръгове в ДПС с бизнес структури, осигуряващи комфорт, включително и медиен, на иначе клеймения в доклада "герой спасител"? Икономическо разбирателство, негласно и паралелно битуващо със засилващото се политическо говорене срещу "подмяната на демокрацията с диктатура", придобило символно значение на националния форум в събота...


Тези особености в случая "двойствености" на Доган (когато говорим за ДПС, разбираме Доган, което е логично, след като е създател на движението и 23 години негов несменяем лидер), хвърлят съмнение върху признанията му за грешки като мотив за оттеглянето (ако правилно сме разбрали речта му). И поставят предизвикателства пред професионалните политолози: какво да очакваме оттук нататък от ДПС особено след нападението над лидера му. 


Политическата значимост на Доган, разбира се, в най-висока степен се дължи именно на етническия характер на партията ДПС, затова той освен неясен (в смисъл  завършен опортюнист спрямо ситуации и шансове за власт) си остава и незаобиколим. Темата за етническия мир и на 23-ата година от прехода продължава да бъде полето, на което политическите партии си разменят словесни крошета под формата на взаимни обвинения в предизборни манипулации.


Етническият мир след нападението над Доган на трибуната в НДК няма да бъде нарушен, само ще ескалира пропагандното използване на атентата едновременно и от ДПС, и от управляващата ГЕРБ...
Защото причините за така нареченото оттегляне на несменяемия 23 години Доган не са само тези, които се опита да ни представи лидерът с признанията си за драматичните уроци от допуснати грешки. Причините ще продължат да занимават анализаторите...


И ако се окаже вярна хипотезата, че въпреки силно критичния тон на доклада на Доган спрямо управляващата ГЕРБ и "героя спасител", "оттеглянето" на Доган е подготовка за връщането на ДПС  във властта чрез друг формален лидер в лицето на "по-диалогичния" (според Борисов) и изящен в риториката си Лютви Местан независимо с чий мандат и дори ако победителят е сегашният управляващ, то нямаме основания да се тревожим поне за етническия мир.


Реалистично ли е това при силно критичните метафори  в доклада на Доган за управлението на ГЕРБ, от които остро се вряза във въздуха риторичният въпрос: "Защо след 20-годишен преход към пазарна икономика и демокрация властовата система на


държавата беше обсебена от идентифицирани "летящи обекти" от подземния свят?"


За да преценим, трябва първо да си отговорим защо Борисов продължава да определя Доган като най-големия политик на прехода, пропускайки страхопочтително покрай ушите си оскърбителните определения за своето управление. И игнорирайки агентурната част от биографията му - която впрочем е получила вече индулгенцията и на западните либерали. (Но лицемерието и двойният аршин на Запада си имат вековни традиции и те са ясни, за нас би трябвало да има значение вътрешната оценка.)


Ако хладнокръвието, с което Доган посрещна нападателя си, е знак не само за психологическа устойчивост, но и за способност за рационално (извличащо полза от всяка ситуация) поведение, прогнозата за връщане във властта на ДПС дори при изборна победа на ГЕРБ  никак не е лишена от логика.


И никакви опасности за етничесикя мир няма да има освен говоренето. Онова безкрайно говорене, използващо всеки повод, особено пък такъв като насочения към лидера сигнален пистолет, с което се облъчват "електоратите". Говорене, което все повече ще заглушава тежките икономически и всички други проблеми, включително и моралните, в които потъва страната. Етническият мир ще бъде запазен - по същия начин както и досега. И със същата мотивация!


*Не е грешка, че продължавам да го наричам лидерът на ДПС, а не бившият лидер, защото въпреки обявеното оттегляне стана ясно, че той запазва всичките си лостове за влияние и управление в партията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това беше просто театър, на видеоклипа се видя ясно, а и какво прави охраната на Ахмед Доган на третия ред?! Прекалено за заблудени ни мислят.

 2. 2 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1490 Любопитно

  В първият момент прочетох "Ахмед Доган - неза...колимият" и си казах, брях, някой е посмял да си помечтае...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4380 Неутрално

  театърът бе много слаб но учудващо успешен от политическа гледна точка и дори Борисов занемя !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ДС продължава да ни занимава с марионетките си и жлъчно да ни се хили в лицата вече 69-та година?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Слаб театър от страна на ДПС. И нека вече медиите да престанат да раздухват този случай.

 6. Понякога, гледаш ги сдържани и благоразумни до един момент, после губят власт над себе си, разгорещяват се.

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Гневно

  ДПС гарантира етническия мир. Моляя?! Особено в Пазарджик съвсем наскоро. Идеален пример за етнически мир. За Катуница да не споменавам...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Октай нали за това направи цирка - да се ометат ченгетата от ДПС и да спре дерибейството местните бейове. Младите не ги хранят повече приказки за "възродителния процес" - искат хляб и работа сега. Искат живот сега!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 9. 9 Профил на selectionneur
  selectionneur
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А така, Владимирова, наливайте вода в тази мелница, колко велик е Председателя Доган, както правите всички от 23 години. Председателя Доган се крие от прожекторите, за да се прави на митична фигура, и да не се разбере, че е нищо особено. Важно е , че има една безсловесна маса - българските турци, пък който и да им е овчар, стадото ще си върви.
  Много сте зле щом фъфльото-полуциганин от с. Дръндар е мит за вас.

 10. 10 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ДПС сам създава проблеми , за да оправдае съществуването си

  Cogito ergo sum :)
 11. 11 Профил на somon
  somon
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Не живея в България и явно пропускам нещо, но не разбирам какво толкова го дъвчете тоя политически труп. Още когато направи пиянските си изцепки му свърши политическия потенциал. Какво безумие само,че все още е актуален. Това говори много зле за положението в България. Както и факта, че тотално провалени като р.овч. все още имат думата. Тея хора от самолет се вижда, че работят срещу интересите на България и все пак се намират такива които им "верват".

 12. 12 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "...въпреки обявеното оттегляне стана ясно, че той запазва всичките си лостове за влияние и управление в партията"

  без коментар...

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1490 Разстроено

  Тъжно е че ДС успя да изгради една "демокрация" със структури, които детонират отпеделена част от вота на населението. Българските турци, помаци, цигани след толкова години пропаганда (съчетана с ниско образование и информираност) практически не виждат алтернатива на ДПС, така че тази ДС структура има гарантирани около 10% и място в парламента, където балансира - или зад завесата, или открито.
  От другата страна на сцената "играчите" -подставените "лидери" се сменят - било Атака, било не6то по-значително (като %) - цар, пожарникар.
  И така - менте демокрация в една територия, в която НИЕ като колектив позволихме мафията да си има държава. И така до края на...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Той - Доган си свърши работата за 23 години. В района на Родопите се пренасочваха какви ли не пари от бюджета и от Европата, които бяха в пъти повече от необходимото. За сравнение в северна България, цели села обезлюдяха (от безпаричие и безхаберие на управници) и сега са обект на ненаказан вандализъм. Една от последните му стъпки беше да се осигури и енергийна независимост на района с оня хидровъзел. Предпоследната му стъпка беше да определи предстоящия сатрап, онбашия, феодал, както щете си го наречете, който за в бъдеще да поеме, вече икономически и енергийно независимия район. Остава последната стъпка...Уви.

 15. 15 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  С този инцидент Доган стана герой, мъченики и легенда за партията и етноса си и очаквам построяването на паметници и барелефи приживе, кръщаване на улици и села по някои места.

  Какво е отношението и оценката на българите за него? Безумие беше създаването на етническа или верска партия у нас. Той и партията му ДПС безусловно са рожба на ДС и БКП и управлява заедно с тях. Погрешно бе опуснато да му се припше ролята и създаде имиджа на политически "балансьор" у нас. Като лидер на политическа партия обаче, не може да му се отрече, че той е един успешен политик на Прехода от гледна точка на своя електорат. Мисля си, че той беше и любимец на социалистите у нас, или нещо като необходимата им патерица във властта. Опасявам се, че за определен етнос у нас той ще се превърне в икона и пример за подражание, което не е от полза за националното съгласие като цяло!!!!

 16. 16 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Абе дали ще са "обръчи от фирми", дали "че всички сме братовчеди в България", дали ще са "червени куфарчета" не е важно, въпроса е пазарна икономика да се гради.....

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 17. 17 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Може да е незаобиколим,но не е безсмъртен,Пистолетите няма да са вечно газови.Така че има начин да стане и обиколим.

 18. 18 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Страшен анализ, няма що... Доган заслужава ¨медийно затъмнение, но журналисти като госпожа Владимирова се опитват да ни обясняват колко е незаменим.....

 19. 19 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  "...никакви опасности за етничесикя мир няма да има освен говоренето..."

  Този път няма да се съглася с авторката на статията.
  Държава, в която има партия/и на етническа и/или верска основа, не я чака нищо добро. Такава държава няма бъдеще. Ни Доган, ни Местан! Не видя ли българските турци и цигани като членове на класически партии, забравете за благоденствие на държавата. Защото ако това последното не се случи, след 20 години ще има една доста голяма /все още/ етническа партия - партията на етническите българи в България!

 20. 20 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Отново много точен анализ.
  С годините номерата на ДПС стават все по-изтъркани и все по-предвидими. Наистина лаенето за етническия мир е само паравана зад който ДПС и партньорите им (комунисти, царедворци, милиционери) правят уйдурми.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 21. 21 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Мисля, че тази история има връзка с .... новия главен прокурор!

  За всички е ясно, че Борис Велчев беше издигнат за да прикрива и да не допуска никакви проблеми на кръговете около Първанов, Доган, Царя и т.н.

  За Цацаров, това не е така!
  След тази случка, Доган вече е жертва. Представете си какъв отзвук би имало евентуално искане за сваляне на депутатския имунитет на Доган, негов разпит или арест.

 22. 22 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Доган няма моралното право да се прави на ментор, защото битието му предполага статус на поне подсъдим, а "заедността", за която говори, е единствено в главата му, защото никой не иска да бъде заедно с него, освен отделни фигури в БСП. 23 години ДПС търгува със страховете на българските мюсюлмани и целенасочено стои между тях и останалата част от българското общество, яко буфер, самопосочил се за пазител на "правата и свободите". И, ако в началото на 90те, подобна политика беше оправдана, в момента тя е анахронизъм, защото ДПС не просто не пази "правата и свободите", те са си достатъчно защитени, и по Конституция и де факто, а открито търгува с тях и ги подчинява на своите користни цели и интереси. Въпросът е можем ли да заменим ДПС с нещо по-добро. И, уви, отговорът не ми харесва.

 23. 23 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Медиите са основните виновници такива боклуци като този политически брокер и мошеник-мангала он с.Дръндар да ни прави на маймуни вече 23 години. За една година в парламента е влязъл 1-2 пъти. Трябва ли това да бъде пример за подръжание от хората ,които искат да променят България към по-добро? Ако отговорът е да-тогава Бог да пази Бълхария.

 24. 24 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  Ако след тези събития и грозните сцени на саморазправа някой (който и да е той) се осмели да вкара ДПС във властта, ще трябва да се справя с революция (не измислена, като досега прокламираните, а истинска)!
  А Доган си плаща, при това, изглежда , добре. Публикацията се появява, дори преди още да е засъхнала кръвта по лицето на нападащия. При нападението Христо Бисеров с ръкостискане поздравяваше биячите, сега други българи се включват в кампанията. Но ние сме си свикнали...Стефчов и поп Кръстьо са като Бай Ганьо- неизтребими!

 25. 25 Профил на xxxx1963
  xxxx1963
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Вече 23 години ни натрапват този мошеник Доган като един от най-умните политици на България. ДС го създадоха като "политик". те изваяха неговата неповторимост и недосегаемост, а сега и незаобиколяемост. Г-жа Владимирова се възхищава от професионалната му реакция на нападението. Естествено е да реагираш професионално, когато предварително си го отрепетирал и подготвил. Доган може да излъже част от електората си, но разумните хора не могат да се хванат на тази плоска постановка. Тя не е насочена към нас, а към неговият обичаен електорат, който той смята за сбор от малоумници. Митът за гениалния ум на Доган се подхранва упорито вече 23 години, което започва да става досадно. И днес при Бареков в студиото един каканижеше за н есравнимата интелигентност на Доган. Трябва най-сетне тази личност да се демитологизира и да видим истинската и същност, а именно един селски тарикат с посредствен интелект, който използва протекцията на БСП и ДС, за да се намърда във високите етажи на властта.

 26. 26 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Стига сте го величали това мекере Доган. Успя да стане "велик" политик благодарение на нашите жадни за власт политици, които му позволиха да играе ролята на балансьор и да извива ръцете на желаещите на всяка цена да се докопат до властта(само да си спомним как Хамстера стана министър председател с мандата на ДПС и в продължение на 4г прави минети на Доган). И така този мангал получи възможността да си разиграва коня в продължение на минимум 10 години от прехода, да краде на поразия от държавата, да разпределя порциите на властта и парите за сметка на българския народ. И никой от досега управляващите не му потърси сметка за това. Сакън, ще пострада етническия мир. Пълни простотии!!! Българските мюсулмани са български граждани и ако се смятат за турци(или още по-лошо ако ние ги смятаме за такива) то вината си е изцяло наша. Така поради непознаване добре на историята ние така помогнахме да се роди държавата Македония. Те са толкова македонци колкото аз съм тракиец понеже съм роден в Тракийската низина. Защо Босненските мюсулмани не са турци, а българските са. И защо всички емигранти в САЩ след едно поколение се наричат американци, а мюсулманите у нас които са родени и живеят от поколения тук ги смятаме за турци. Нека тогава да попитам какви са типичните турци - с черна коса, тъмни очи, обилно окосмени с бради и мустаци и кафеникав цвят на кожата. Та от къде се появиха у нас руси турци със сини очи светла кожа и т. н.. Ами много просто - след като турската армия е завладяла част от Европа войската не е дошла тук със жени и деца, а са използвали поробения народ да си избират жени за харемите, после така са попълвали и войската с еничари, които след това са се задомявали пак преобладаващо с булки от поробените народи. И ето така постепенно са се пръкнали хубавите мюсулманки с руси коси и сини очи но вече говорещи турски език. Затова те по качества не отсъпват на славяните и прабългарите за разлика от циганите които са друга бира.

 27. 27 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Айде пак похвалете Петя колко умни работи пише. Все същите бози. Жалко, че толкова тикви има в тая страна.

  Няма шики-мики.
 28. 28 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  [quote#23:"kukoto"]Медиите са основните виновници такива боклуци като този политически брокер и мошеник-мангала он с.Дръндар да ни прави на маймуни вече 23 години[/quote]

  Да не търсим виновници. Да не търсим в миналото. Трябва да се търси в сега, за бъдещето. България трябва да търси Стамболов - и революционер, и поет, и държавник, и с желязна ръка, когато е трябвало. Поне е разбирал, че държавата трябва да се гради, а не само да се краде!

 29. 29 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#25:"xxxx1963"]Трябва най-сетне тази личност да се демитологизира и да видим истинската и същност, а именно един селски тарикат с посредствен интелект, който използва протекцията на БСП и ДС, за да се намърда във високите етажи на властта.[/quote]

  Абсолютно вярно!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 30. 30 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Неутрално

  пишман-българските политици направиха Доган това, което е! По Костово време Доган си знаеше мястото!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  Имах малко време да поразмисля и стигнах до един интересен извод: от цялата ситуация големият губещ е не само ДПС, но и БСП. Тя е единствената (съществуваща) партия, която е управлявала в коалиция с ДПС и единствената, върху която тежат подозрения, че при определени условия, в името на дългожадуваната власт, отново би се коалирала с Доган. Още повече, че недоразумението Станишев (жал ми е за БСП, ей богу, тя все пак заслужаваше нещо по-добро) мигновено застана на амбразурата да защити авера по далавери. Няма да смуча цифри от пръстите си, но ми се струва, че това ще струва на БСП немалко гласове (покрай референдума и всичко останало, де) .

 32. 32 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Етническият мир не е под заплаха от хората, а от политиците, които покрай избори и когато защитават лични интереси се опитват да манипулират народа.А знаем, че това не е трудно.Справка - Царя и Б.Б. - все приемани едва ли не като месии.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 33. 33 Профил на kutlovchanin
  kutlovchanin
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Трудолюбивите и честни, по български безропотни, български турци са обяздени от тази нагла пасмина.
  Жалко за тях и за цяла България!

 34. 34 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "прогнозата за връщане във властта на ДПС дори при изборна победа на ГЕРБ никак не е лишена от логика."
  ...........
  За целта обаче ГЕРБ трябва да са лишени от логика, защото изборът им е - "логиката" или властта. Справка - НДСВ.
  "Фъфлещият селски тарикат" (както точно го определиха по-горе) трябва спешно да си омита паратакешите от политическата сцена, както и противоконституционната му партия, ако мислим, че живеем в демокрация. Усърдието по решаване на този въпрос е тест за чистоплътността на останалите политици с амбиции да управляват занапред и мисля, българското общество ще търси все по-настойчиво резултата.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 35. 35 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Какво да очакваме оттук нататък от ДПС, след театрото с мокрия барутъ:
  - ДПС ще продължава да се държи още известно време със смъртна хватка за позицията посредник на тази част от мафията, която е инвестирала десетки години наред в тях;
  - Доган ще продължава да се държи с нокти и зъби за позицията на разпределител на порциите за зависимите от него политически и икономически среди вътре и извън ДПС;
  - ДПС ще продължи по пътя си надолу, като влияние в политическия живот;
  - Доган ще продължи по пътя си надолу, като влияние вътре в ДПС ;
  - След неуспеха на Доган да внуши на обществото лицемерния “неетнически” социал-либерален характер на ДПС, тази партия ще се хлъзне още по-бързо в посока етническо противопоставяне и радикализация;
  - Лютви Местан ще завърши процеса на вътретурското капсулиране и окончателно маргинализиране на ДПС;
  - Всеки опит за разиграване на “депесарска пролет” в България ще бъде задушен в зародиш – ако си го изпросят, това може да стане и по трудния (за турците) начин, щото някои националистически кръгове отдавна са доближили точката на “невъзврата” и ще падне пак едно голямо “Вай – аллах” и “Брат ми, той красив кат Ален Делон – него го “обидиха” на границата няколко пъти”

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 36. 36 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Така, че ако има някой, който да е замислил и осъществил този “атентат” точно по този бутафорен начин, успехът му е пълен – един тапешник с мокър барут “застреля” по възможно най-подигравателния, унизителен и смехотворен начин дълго изграждания пропаганден мит за “несменяемия”, “незаобиколимия” и т.н. измишльотини за един посредствен човечец, оставен известно време да маа гащи у “голямата политика”, просто за да свърши малко работица на няколко тарикати. Ще изминат още няколко седмици и месеци, да бъде превъзнасян Доган от някои от по-бавно загряващите журналисти и ще се оттече в канала първо той и след него влиянието на тази деструктивна и изцяло зловредна за българия ДПС-еоод.
  Бутафорна партия – бутафорна кончина.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 37. 37 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Господа журналисти, кога ще престанете да величаете един крадец, лъжец и престъпник, който е заплаха за националната сигурност и държава. Този цървул, отдавна трябваше да е в затвора.

 38. 38 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Събитията, на които станахме свидетели, благодарение на това, че живеем във епохата на информацията, доказва още веднъж, че смяната на царвули с обувки "Гучи" както и прескачането от волска кола на "Мерцедес" е огромно психологическо натоварване за тези , на които това се случва.

  The best way out is always through Robert Frost
 39. 39 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 962 Неутрално

  "(Но лицемерието и двойният аршин на Запада си имат вековни традиции и те са ясни, за нас би трябвало да има значение вътрешната оценка.)"

  Тъй де,права си Петя, много права !
  Ама кой да я направи тази вътрешна оценка на Българска земя???
  Кой?

 40. 40 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  Нищо няма да струва на БСП.Тя си има твърд електорат и макар и застаряващ, се запазва относително един и същ през годините.И хич не ми е жал за тези лицемери и лъжци.Не че ми харесва ГЕРБ, но по-малкото зло е по-добре.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 41. 41 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Слагането на този "крадец, лъжец и престъпник" на мястото му (в затвора), е проверка не само за политиците, но за съдебната ситема - докъде я докара с реформите.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  До коментар [#40] от "salvador":

  "Нищо няма да струва на БСП.Тя си има твърд електорат..."

  Така е, но той е останал вече само няколкостотин хиляди. На изборите поне още 200-300 хиляди от категорията на колебаещите се гласуват за БСП, иначе тя няма откъде да събере процентите си. За тях ми е думата!

 43. 43 Профил на maroki
  maroki
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#23] от "kukoto":

  И БСП,и БСП.Кой допусна да се пръкне ДПС?

 44. 44 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Време е мафиота-политик Ахмет Доган да се върне там от където започна политическата си кариера - в затвора! Къде са българските държавни органи, които получават заплати за да има законност и справедливост?

 45. 45 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Повечето политически системи, с изключение на англосаксонските, имат нужда от допълнителна патерица, основана на малцинства (етнически, религиозни и пр.).
  Злото в България е, че всички партии и формирования, които имат реална власт в изтеклите вече 24 години са създания на ДС.
  За да се появи истинска демокрация, е необходимо наличието на гражданско общество, което значи, мнозинството от хората да бъдат собственици не само на жилища, но най-вече на земи, фабрики, магазини и пр., подобно на Швейцария, Австрия, Белгия и др. страни с подобни на нашите размери.
  ДС-БКП пресякоха тази възможност, концентрирайки богатството в много тесен кръг свои хора.
  Ако бяха позволили на народа да работи с ясни бизнес правила и да има реална свобода, то богатите днес щяха да са още по-богати, а и държавата можеше да е в по-добра позиция. Проблемът за върхушката е, че при развито гражданско общество, ченгесарията, дори да е богата, ще загуби властта.
  Ето защо ги има всички тия циркове с ДПС, Атака, БСП, и може би донякъде ГЕРБ (и те са от същия ДС проект, но поне се опитват нещо да правят и изглежда да са по-малкото зло).
  Едно гражданско общество не би търпяло нито една от сегашните партии.
  Що се отнася до етническия мир, не знам как стоят нещата в Родопите, но ако идете в Делиормана, ще видите, че хората там имат един голям проблем - как да свържат двата края и изобщо не се вълнуват от измислени проблеми.
  БКП-ДС създадоха проблема, за да имат този допълнителен лост на властта. Издънките на ДС са тези, които подържат етническия пламък, като обаче го контролират, та да не стане пожар. А балъците (и българи и турци), лапат тая въдица от 60-70 години насам.
  Ако властта не подчертава или не създава различия (турски вестник и турски училища в соц. времето през 50-те години, привилегии за ВУЗ, но забележете - в разни специалности като турска филология, журналистика и пр. пак през 50-те години, после разни възродителни простотии, а същевременно турския контингент служеше в Строителни Войски, една друга позорна страна на тогавашната политика), та значи, ако властта не се занимава с етнически тъпотии, нещата биха се уравновесили по естествен начин и всеки човек би заел мястото в обществото според способности и качества, независимо от произхода си. Тогава не биха вирели етнически партии.
  Специално по отношение на турците в БГ, те отдавна биха били много по-интегрирани, ако властта не пречеше на това.
  Ако се вгледате в имената на падналите за България войници от балканските войни и от ПСВ, ще видите немалко български турци. Но властта реши, че не може да им се гласува доверие и те служеха с кирка и лопата вместо с пушка. Властта реши, че не може да ги допуска до външно министерство или до военно-въздушна академия, да речем, а се тръбеше как им давали равни права и чудом се чудеха защо аджеба се били капсулирали. Ако добавим и цялата митология, която ДС-БКП създаде (5-та колона, автономии и пр. идиотизми), ето ви бульончето, от което се свари сегашната ДПС-БСП супа.
  За съжаление, поне засега, на българския народ е отредено да духа гореказаната супа.
  Мен лично, ме съсипва чувството на безсилие, за това, че нормалните хора в България сме безсилни да променим системата. Това безсилие е основна причина близо 2 милиона да напуснем страната.

 46. 46 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Охраната на "великата ценност" Доган струвала на българския данъкоплатец 2 милиона лева годишно.
  Трябва да се иска от НС да свалят всички охрани на всички наши политици - управляващи и опозиция. И нека, те, политиците, които заради мен, обикновеният гражданин и данъкоплатец, се жертват като киснат в НС по 20 години, да си поемат риска на "опасното" си занятие. Щом са такива безкористни храбреци - могат да го правят без охрана.

  The best way out is always through Robert Frost
 47. 47 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Само да уточним нещо относно тезата, че възходът на Борисов може да се свързва с възход на диктатурата... Тази теза е очевидно политическа и според няколко различни проучвания се споделя от около 15-20 % от българите. При това групата е доста странна - там са хора с проблеми със закона (не става дума за брутални престъпници, но всички сме извършвали номинално незаконни неща и си го знаем, нали?), там са някои богати бизнесмени и "корпоративният вот" около тях, а също и повечето фенове на Костов. Класическият фен на БСП въобще не поставя диктатура или демокрация като критерий, а огромното болшинство хора са като мене и смятат, че докато правителството е избрано от народа и няма съмнение върху това, за диктатура не може да става и дума...

  А от какво се страхува попадащият в първата група Доган е ясно - тези откраднати от такива като мене пари сега са си негови и той не иска чрез инструментите на демокрацията да дойде някой като Борисов на власт, и "най-нагло" да му потърси сметка...

 48. 48 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Много прав е Костов, като каза: "Доган (бих добавил - и всичко свързано с него) е проклятието на българския преход."
  И още дълго доганизацията ще спъва обществото в България.

 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#48] от "marker":
  На практика Лостов е проклятието на Прехода, както се вижда и от политическата подкрепа за него.... Доган, макар и турчин, събира 5 пъти повече гласове по изборите от българина.... Лостов.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#49] от "boby1945":

  Това, че си политически некомпетентен не те оправдава да пишеш глупости от сорта "Доган, макар и турчин, събира 5 пъти повече гласове по изборите от българина.... Лостов...."
  Възхищаваш ме, как можа в едно изречение да събереш толкова тъпотии, да намесиш и етноси и политика и лична омраза.
  Абе по твоята логика излиза, че през 1932г, когато Хитлер печели изборите в Германия с 37,3% (любимите ти комунисти са с 15%) според теб излиза, че той е най-стойностния политик! (не знам може и да мислиш така).

 51. 51 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Всички знаят, че Доган е никой. Той затова и рядко застава под "прожекторите" и не ходи в НС, за да не се видят истинските му качества. Той се явява само, когато ДС щабът е разработил неговата роля, за да изглежда незаобиколим и велик. Сега, когато ченгето Доган беше решено да отстъпи встрани, за да даде път на новота ченге Местан, беше изработена нова театрално постановка, която да капсулира ДПС, но свирепите простаци от ДПС, изложиха сценаристите и се видя, че елитът на тази "партия" се състои от примитивни тъпоумни биячи и само няколко души с "чисти ръкавици", които трябва да внушат, че това формирование е нормална политическа партия.

 52. 52 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#48] от "marker":

  Не само че Костов е прав, но и че никога не пожелавал да прави ортаклък или „джойнт венчър“ (joint venture, „съвместна авантюра“) с Догановата партия, а винаги бягаше от тях като от бясно куче!!!!
  Комунистите другаруваха с тях, а сега реват, че бил заплашен етническият мир в България и други простотити. Просто патерицата им във властта се счупи - затова не бива днес да се правят на много загрижени, щото ние помним кой с кого се прегръщаше!!!!

 53. 53 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 648 Неутрално

  И аз смятах, че Доган сам си е направил атентата, но като позамислих над въпроса кой изкяри от патакламата стигнах до извода, че ББ му скрои кюляфа. Ако Доган сам си беше направил сценария, нещата щяха да изглеждат приблизително така:
  1. Нападателят щеше да е етнически българин, част от охраната или персонала.
  2. Щяха да го хванат още на пътеката благодарение на "професионализма" на охраната на Доган и щеше да има изстрел с боен патрон в тавана.
  3. След обезвреждането Местан щеше да му прочете правата, а не да го пребиват.
  4. Щяха да намерят в задния му джоб членска карта от Атака или последния брой на в-к Зора.
  5. Щяха да започнат да събират средства за паметник на Доган. В дадения момент той стана за посмешище.
  Интересна беше експертизата на психолога на МВР. Според него Енимехмедов е бил много засегнат от политиката на Доган на етническо противопоставяне??? и решил да му даде урок!!??!! При това в момента, в който Доган си подава оставката? С други думи, това хулиганче и рецидивист се доближи до Ботев и Левски.
  Начина, по който този младеж се оглеждаше по време на изпълнението си говори за страха му някой от охраната да не го гръмне погрешка.
  Най-вероятно се е случило следното:
  1. От БСПто пишат прочувствената реч на Доган, с която той постига следните цели
  - Оплюва Бибитко
  - Накланя везните за референдума
  - Разкарва се, защото е изключително компрометиран и освобождава поле за Местан и Станишев.
  2. Някой вътрешен човек снася информацията на ГЕРБ
  3. От МВР намират подходящ човек, който след заплахи и обещания се навива да съдейства.
  4. Всички забравят за АЕЦове и дюни. По-късно се сещат, но инерцията вече е много забавена,
  Ако версията е вярна , мога да поздравя ББ, че успя да отстреля с газов пистолет Доган и ДПСто.

 54. 54 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#11] от "somon":

  Това, че сте далеч от България не Ви извинява, че не познавате обстановката в детайли, щом пишете в този форум.
  Препоръчвам Ви още веднъж да прочетете статията, ако сте го направили и поне следващият коментар на Вашият.
  Зад АДоган стоят не само онези наши сънародници-мюсюлмани, които вече 22 години са манипулирани, но СЪЩЕСТВЕНО и кукловодите от ДС, обръчите от фирми на олигарси, облагодетелствани от порциите, които именно АДоган е разпределял не без помощта на тези, с които е управлявал.
  Всеки един от тези съуправници на АДоган е могъл 'да натисне спусъка' и да приключи веднъж завинаги с ерата Доган, но не го направиха. Запитайте се защо?
  Само едни го направиха и декларираха, че той е проклятието на България, но много бързо бяха впрегнати всички възможни способи, 'медии', ресурси и т.н, за да се спре прогресът и запази статуквото на ограбването под най-различни форми.
  АДоган бе заплашен, свлече се като обигран и обучен за такива ситуации субект, но в никакъв случай търсещ милост.
  При вторият 'опит', главата му бе толкова уязвима, че и лаик-стрелец би я улучил. Но не това бе целта и не го приветствам.
  Но ТЪРСЕНАТА ЦЕЛ бе постигната.
  Никой разумен и цивилизован човек не би желал по такъв начин да се постигат каквито и да са цели, но има над какво да се замислят онези, които ни го натрапваха години наред.
  АДоган 'гордо' се изправи от унизителното си положение, застана до 'новият лидер', хвана конците и до краят на живота си бе удостоен да не ги изпусне.
  На БЪлгария отдавна и отново са нужни онези, които веднъж му ги срязоха.
  Онези, които не престават да го възхваляват са от същата кохорта.
  Но за това са нужни все повече мислещи хора, не само за настоящето си, но и за бъдещето на децата и внуците си, а не такива, които се осланят на поредният месия.

 55. 55 Профил на Мирабела Катрова
  Мирабела Катрова
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедо Либен":

  И СДС-то си затваряше очите, в лицето на Костов, когато Сокола се вихреше.
  Всички спомогнаха той да си повярва, че е нодосегаем. Защо е трябвало Костов да бяга от ДПС, а не я изобличи, защото и той вършеше същото, каквото и Сокола.

 56. 56 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мърмор":
  ""...никакви опасности за етничесикя мир няма да има освен говоренето..."

  Този път няма да се съглася с авторката на статията."
  ---
  А нима през всичките тези години е имало опасност за етническият мир, освен парадирането за това, или отдаването на 'почест' на АДоган от определени хора и цели партии?
  ПВладимирова само констатира този факт, който според мен, а сигурно и според Вас и според много други ТРЯБВА да се промени.
  Иначе сте много прав, че:
  "Не видя ли българските турци и цигани като членове на класически партии, забравете за благоденствие на държавата. Защото ако това последното не се случи, след 20 години ще има една доста голяма /все още/ етническа партия - партията на етническите българи в България!"
  Етносите в една държава не бива да я разделят, а да работят заедно за сплотяването и и просперитетът и, който е и техен просперитет.
  Дано доживеем тези времена, но за това непрекъснато трябва да се работи и акцентира от всички заинтересовани.

 57. 57 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Заобиколим е с повече гласували на изборите, след това следва спад и в икономическата тежест.

 58. 58 Профил на vqra_petrova
  vqra_petrova
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Театралната школа "ДПС" Омръзнаха ми вече тези новини за Доган! Че в крайна сметка що никъде не се споменава за абсолютния провал на ДПС?!

 59. 59 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Най- лошата черта на нас българите е, че никога, на никого не правим евала или ако правим, при първия му провал се отказваме от адмирациите си. Трябва да имаш много изкривени възприятия за да наречеш случилото се с Доган театрална постановка. Доган определено е човек с изключително стабилна психика и голям воин. Блазе на този, който го спечели за каузата си.

 60. 60 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 748 Весело

  Аз, като (относително) интелигентен човек, се чувствах унизен, че фъфлещият полуграмотен циганин ме представя по света (лидер на водеща политическа партия, моля ви се). И по принуда да слушам тъпотиите му на тема геостратегия или вътрешна политика и отгоре на всичко да чета славословията за него на слугинстващата журналистика. Демек новият Т.Ж. в "демократична" Б-я. Поне зад Т.Ж. стояха руските танкове, а зад А.Д. стоеше само нашата тъпотия.
  И Господ (или Аллах, или Буда) решиха комедията да свърши по резонния начин. Младо, интелигентно, турско момче с един тапешник свали А.Д. от високия пиедестал и го прати нас.ан в килера на политиката. Край, Завеса.
  Оттук нататък ние - граждани, журналисти и редови форумци трябва просто да забравим това недоразумение на прехода. Да - търпяхме го: къде по тъпотия, къде по принуда, да се съгласим, че донесе и някаква мъничка полза за мира в държавата. И - "вер селям/много здраве". Да си яде милионите, да натиска млади булки в сарая си и да е благодарен, че не използваме рецептата Станишева да го махнем по "другия начин". Нея ще си я пазим за него, ако не дай Боже пак се качи на "Дондуков 1".

  Поздрави
 61. 61 Профил на Tomislav Jelezarsky
  Tomislav Jelezarsky
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мърмор":

  Я да видим сега пък колко точно класически партии имаме налице?
  Нито социалистите са ни социалисти, нито имаме някакви социалдемократи, нито някой може да ме убеди, че имаме ясен център и свестно дясно. Самото СДС при основаването си беше сборен проект, който логично след изпълнението на основната си цел, да напъди БКП/БСП, трябваше да се разпусне и да запълни спектъра. Но люспенето и роенето нямаха нищо общо с "класическо разделение по политически възгледи".
  Е те тая среда на "класическа хамелеонщина" дава сила и на ДПС да се счита за нормална партия. Ще се сетим ли от къде прелазиха Цонев и Бисеров?
  Иначе добре дошли и християн-демократи, и мюсюльман-либерали, и социал-будисти и който още ще. Ама първо да се поизчистим малко от тия душман-чекисти.

 62. 62 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Г-жо Владимирова, за голямо съжаление вероятно ще се окажете права - селският тарикат Доган няма да може да бъде заобикалян и в бъдеще. Запазването на етническия мир може и да гали слуха, но кой вярва, че точно тази хипотеза държи устите на Догановите опоненти затворени? Преди четири години внушителна част от избирателите се изсипаха пред урните, за да гласуват "за" една фирмация, която обещаваше да вкара Доган в затвора. Е, видяхме какво не се случи.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 63. 63 Профил на Aldin Dimitrov Aldinov
  Aldin Dimitrov Aldinov
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#62] от "Мария"


  [quote#62:"Мария"]Г-жо Владимирова, за голямо съжаление вероятно ще се окажете права - селският тарикат Доган няма да може да бъде заобикалян и в бъдеще. [/quote]

  Това е така, защото не е прост селски тарикат, а хидроинжинер-нинджа в едно Иван Костов е абсолютно прав обаче - Доган е проклятието на България!

  "Против глупостта и самите богове напразно се борят" Айзък Азимов
 64. 64 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#11] от "somon":

  Чисто и прост за да се забавляваме, така и така е станал за смях.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 65. 65 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хайде стига с този Доган ! Много велик , много философ , много политик , много хидроинжинер , много любовник . Смешник в смешна държава ! Идват избори . Помислете и си спомнете къде беше Доган през 1997- 2001 год. при правителството на ОДС . В една малка миша дупка . При т.н. Цар изпълзя от тази малка миша дупчица , за да стане важен плъх при др. Станишев и да бъде същият този мафиотизиран гризач определен от др. Б. Борисов като най- великият ни политик . Е гласувайте за последните трима . Така ще се увеличат гризачите философи , гризачите физкултурници , гризачите калинки , гризачките еврокомисари , гризачите царедворци и др. от известните ви от последните 11 години тяхни подвидове . Хора мислете ! Не ви ли омръзна да ви владее тази смрад !

 66. 66 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Интеграция без "асимилиране", е развей си оная работа. За по-кратко и ясно, все едно с единия си крак да си стъпил на кея, а с другия, все още върху планцера на потеглилата лодка. Ако си "застрахован" и времето е милостиво, може и да не пострадаш. Тази е метафората за политичската оценка на "наш Амет"...

 67. 67 Профил на 4i4o_pei4o
  4i4o_pei4o
  Рейтинг: 221 Гневно

  Този татарски циганин със своята и на обкръжението си агентурна дейност против земляците си и отрудени българи, говорещи някакъв турски диалект е антипод на човек и гражданин.Това е един крупен крадец и манипулатор, школуван в ПГУ на ДС, който използва хватките на ДС, за да внуши на земляците си страх и подчинение.Мисля си, че възмездието му е предопределено,тъй като по същество е престъпничел през цялото си пребиваване във властта от името на българите!

 68. 68 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1002 Весело

  Хора, изберете българското! Ако Октай си беше купил оръжие, произведено във ВМЗ-Сопот, пистолетът му нямаше да засече. Освен това щеше да помогне и на работниците, и на държавата!

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 69. 69 Профил на Alexander Gyoshev
  Alexander Gyoshev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Партията на сребролюбивите вездесъщи безскрупулни демагози не се простира само върху ДПС, а върху цялата политическа карта на България. СРАМ ме е от всичка това.

 70. 70 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1037 Неутрално
 71. 71 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Ами Доган винаги е бил необходим в парламента. Ако на следващите избори БСП и ДПС вземат достатъчно места, някъде над 50%, елате да видите какво ще стане!! Така че на изборите гласувайте всички и внимавайте как...

 72. 72 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За тъмни "герои" като Доган щеше да бъде невъзможно днес да овоняват политическия ни пейзаж, ако провалените "комунисти" бяха спестили на България последното си предателство, наричано безсрамно от тях "възродителен процес".

  След насилственото "македонизиране" на Пиринско и робското отказване от суверенитет в полза на СССР, това престъпление е в основата на проблемите за интеграцията ни към света след промените.
  Комунистите-"социалисти" мразят народа си, такъв какъвто е, те го "обичат" само когато е "парализиран" според идеологическите им клишета и геополитическите им пристрастия.

  За да имат някаква политическа тежест, след проваления "поход срещу империализма", на тях им беше нужно ново плашило и си създадоха ДПС с "балансьора" Доган, той пък в комплект с "подгряващата група" на Атака – "безплатен" подарък от руско-съветските им приятели.

  БСП и ДПС-Атака са едно – като уродливото тяло и тъмната му сянка.
  Тези твърдения не са лесни, идеологически клишета – реалността го доказва и ще го доказва в безброй криминогенни коалиции.

  Какво да очакваме от "халостното" оттегляне на Доган? Нов, "ляво центристка " олигархически сговор на клептокрацията.

  Който не е съгласен с това – да гласува с НЕ на "рефрендума" за корупционното блато наречено АЕЦ Белене.

 73. 73 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#11] от "somon":
  Ето една вярна преценка на всичката свинщина, дето върви в тая държава.

 74. 74 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Отровната прегръдка на ДПС-турчелята когото са прегърнали него са потопили-удавили.Това не го разбраха толкова правителства накрая и команистите също потънаха.Партия създадена от ДС и управлявана от ДС мисли само за едно-пари пари пари.Всичко друго е за парлама.

 75. 75 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#9] от "selectionneur":

  Хей, откакто оставихте лежерния и заядлив стил, сте на изключителна висота.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK