Всичко се обърка в дома на Облонски, или за хаоса и Бойко Борисов

Бойко Борисов гласува на референдума в 18:45 часа и обясни, че е гледал мачът на "Челси" и финала на Australian Open.

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов гласува на референдума в 18:45 часа и обясни, че е гледал мачът на "Челси" и финала на Australian Open.Всичко се обърка в дома на Облонски" е може би най-известното второ изречение в световната литература. Не по-малка бъркотия виждаме в току-що отминалото народно гласуване в мандата на ГЕРБ – референдума за атома.


Както често се случва, най-голямото объркване дойде от Бойко Борисов. Да се вгледаме в това негово съждение: "Много съм щастлив от победата на Джокович и за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите..."


Голям български спортист е спечелил велика световна титла? Не – премиерът коментира първия референдум от 1971 година насам. Очевидно дава знак, че за него победата на чужд тенисист, в чужда държава и за чужда титла е по-важна от въпроса, по който собственият му народ е бил призован да гласува.
Това обаче


на Бойко Борисов ще му се размине


както се размина цялото негово – и на ГЕРБ – поведение по повод на АЕЦ "Белене". Започна с огромно ДА, когато премиерът твърдеше, че ако не вкараме руския атомен бойлер, ще плащаме 18 пъти по-големи сметки за ток. После ДА-то стана МОЖЕ БИ – всички тръпнеха в очакване на големия западен инвеститор, който се оказа обикновен търчи-лъжи, каквито и тук си имаме в изобилие. После пак стана ДА – когато 76 депутати от ГЕРБ регистрираха инициативен комитет в подкрепа на бойлера. Докато накрая не стана "три пъти НЕ". И – нищо...


Народът прощава премятанията на Борисов, но отмятането на инициативния комитет на ГЕРБ трябваше да доведе до тежък политически скандал. Не доведе, защото към онзи момент ГЕРБ вече бе успял да ликвидира всякаква идея, че в управлението трябва да има процедури, правила, право и институции. Създаването на хаос, при който всичко зависи от премиера, е


тайната на ГЕРБ - неговата сила и слабост едновременно


Засега продължава да е сила и затова Борисов няма да отнесе никакви негативи от това, че все пак загуби референдума. Гласувалите не казаха три пъти НЕ, а ДА – с резултат 3:2 срещу отбора на НЕ-тата. От които пък едва ли и половината бяха привърженици на ГЕРБ, следващи повелята на вожда.


В кашата, забъркана от Борисов, се наместиха всички останали играчи. Всички обявиха резултата за победа освен Иван Костов, който единствен изрече истината – че регистрираната победа на привържениците на АЕЦ "Белене" показва България в позорна светлина, оставяйки я като единствената в Европа страна, в която референдум по повод ядрената енергия не води до отказ от нея. Тази уникалност вече сме я яли – българите единствени, през 1990-а, гласуваха за оставане на комунистите на власт. И си платиха с последващите десетилетия бъркотия.


И все пак кашата не е тотална


Можем да намерим, ако потърсим внимателно, зараждането на тенденции, т.е. на настроения, които ще продължат и занапред. Например разпределението на настроенията по възрастови групи и местоживеене възпроизвежда картата на гласуването за БСП и СДС в първите години на прехода. Тогава образованите млади жители на големите градове и София бяха "сини"; червеният глас доминираше в малките населени места, селата и пенсионерите. Виждаме нещо подобно и днес: колкото по-голям е градът и по-млад гласоподавателят, толкова по-малка е подкрепата за "мирния атом". Бъдещето, ще рече, не е на руските атомни бойлери.


Най-важната тенденция обаче е, че


в 40-те процента НЕ виждаме плахото завръщане на разума


в българския публичен живот. Преди само пет години народът масово щеше да гласува с ДА, както би гласувал за завръщането на "развития социализъм". Засега този разум е като пламъче на току-що запалена свещичка. Може лесно да угасне, ако не го пазим. Това пазене би трябвало да стане основна задача на всички, които претендират за излизане от хаоса, създаден и поддържан от ГЕРБ.


Всеки опит за по-подробен анализ на структурата на вота обаче отново ще констатира просто голяма бъркотия. Само електоратът на БСП показа предсказуемо поведение – 95 процента ДА. При останалите е като в дома на Облонски. Някакви хора, нямащи мнение по въпроса, гласуваха с ДА само и само да зашлевят Борисов. Други, искащи АЕЦ-а, гласуваха с НЕ, защото той им каза да сторят това. С ДА гласуваха привърженици на партии, които официално бяха против или бойкотираха. Сред негласуващите се покриха огромно количество "сини" и "зелени", които отказаха да участват в допитване, което определяха като фарс или манипулация; някаква част от тях си остана по домовете, правейки си сметката (без кръчмаря, разбира се) така да провалят постигането на заветния 20-процентов праг на гласуване.


А истината е, че гласуваха немалко хора – една-трета от реално съществуващите към момента гласоподаватели на територията на България (т.е., като махнем милиона "мъртви души", намиращ се в избирателните списъци). Това прави гласуването значимо, а това пък означава, че то влиза в стратегиите и тактиките, подготвяни от партиите за идващите парламентарни избори.


Поради семплата природа на играчите играта на ГЕРБ е най-очевидна. В близките месеци хората на Борисов ще опаковат референдума като своя победа – както вече каза Цветанов, според когото е станало ясно, че 88 на сто от хората не приемат АЕЦ "Белене". Паралелно с това ще бутат напред седми блок на АЕЦ "Козлодуй", за да не нарушат все още съществуващия (макар изтъняващ) български консенсус в полза на "мирния атом". Паралелно с това ще ползват агитацията си за седми блок като подновен маркер за принадлежност "вдясно", при "Синята коалиция", чието ръководство също е предимно за седми блок.


С което ГЕРБ и евентуално СК ще зададат разделителна линия с БСП. Този ход може да доведе до


сближаване на Бойковите и Костовите формации


което е пълно с опасности и за двете. Опасността обаче основно е за БСП, която рискува, ако влезе в тази игра, да си остане в гетото и така да загуби срещу ГЕРБ – нещо, което в момента изглежда невероятно.


Работата е следната. Единственият трезво и разумно изказал се политик в нощта на референдума освен Костов беше Станишев. Той ясно даде заявка, че иска да откачи партията си от проблема с АЕЦ-а, за да я придвижи към по-големите теми, където може да бие ГЕРБ – законност, развитие, модернизация, производство и пр. Издайническа беше заявката, че БСП е "автентична европейска левица" (т.е. не източноевропейска бивша компартия), както и реверансът към "автентичната десница".


Човекът не за пръв път дава сигнал накъде иска да си води партията. Което обаче никак не е изгодно за проруското крило в БСП, което, ако Станишев успее, ще остане без власт. Интересът на това крило е да държи БСП в положението на руска марионетка и бивша комунистическа партия. Следователно


играта на Руменовците


е същата като на ГЕРБ – да дефинират партията си като партията на АЕЦ "Белене" и така да си останат в червеното гето, та макар да загубят изборите. Очевидно те вече се чувстват победители, ако се съди по говоренето на Румен Овчаров в стила на Рамбо, за "първа кръв". А ако в парламента сглобят коалиция с "Атака", ще загубят подкрепата на ПЕС и така окончателно ще трябва да си останат закачени за Кремъл.


Около този разлом – ГЕРБ и СК вдясно, говорещи за седми блок и американски пари, а БСП вляво, говореща за "Белене", руска техника и България на три морета – ще трябва да се разполагат останалите. И всички те ще потънат в разлома, ако не се съсредоточат в пазенето на плахо замъждукалия разум в политическия живот; ако не успеят да изскочат от тази игра и да заговорят за други,


по-важни неща от атомни бойлери


пък били те и американски.


При този сценарий ще се окаже, че има истински печеливш от референдума – Бойко Борисов. Кашата, която забърка сега, може да го върне на власт на лято. Дълг на всички останали - ако виждат по-далеч от носа си – е да го спрат. Хаосът, създаван от ГЕРБ, е негова сила само тогава, когато останалите съучастват. Ако не – точно този хаос ще се обърне срещу Борисов. Бъркотията не може да бъде основа на обществото, камо ли – на държавата.


Защото в крайна сметка всяка дълго продължила бъркотия се превръща в дома на Облонски: съпругата, сгащила мъжа си с гувернантката, реве в стаята си; съпругът трети ден го няма; камериерът и готвачът напуснали, следвани от останалите обитатели на дома. А накрая някой пада под колелата на влака...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 450 Весело

  "Създаването на хаос, при който всичко зависи от премиера" И ТОЙ ни спасява .Вярно е супер холивудски сценарий. ) От ено изречение цял филм може да се направи .

  Все по-хубаво става :)
 3. 3 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Статията ми се струва доста пристрастна и късогледа.
  Един човек в своето развитие трябва да може да казва да и не и когато се натрупат негативи в другата посока трябва да си тъп и инат да продължаваш да казваш ДА....
  Шикалкавенето, двусмислеността, риториката- са политически похвати, които винаги ти оставят вратичка.
  Когато го осъзнаем ще се отърсим от глупавата гордост и инат.
  Вижте Гърция....не спира да го прилага и си постига целите.
  А за това кой и как тълкува резултатите... се търси под вола теле...И какво общо има историята ?
  Важното е от тук натам какво ще се прави и резултата за в бъдеще.

 4. 4
  PetarSt
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 5. 5 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Гневно

  С изречението: "Много съм щастлив от победата на Джокович и за Балканите и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите..."Боко се ПОДИГРА с всички, които взеха участие в Референдума! Такова арогантно поведение можа да има само един дебил или човек, който е изгубил контрола върху главния си мозък. Чудя се, имали още ГЕРБ-ери, които да не го псуват?????

 6. 6 Профил на ncuxonam
  ncuxonam
  Рейтинг: 672 Разстроено

  Създаването на хаос, при който всичко зависи от премиера, е
  тайната на ГЕРБ - неговата сила и слабост едновременно...

  +++++

  Само дето отдавна не е тайна

  Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.
 7. 7 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Българи, след това ослепително шоу, приключило с тотално осиране, си опичайте акъла за кого ще гласувате на предстоящите избори!!!!!

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Бойко е тотално дезориентиран, усеща, че нещо му е се изплъзва и като стар рек&тьор тръгва да играе ва банк.

 9. 9 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Комунистът (Дайнов) си е комунист.

  'Let light surround you' Dream Theater
 10. 10 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#5] от "Дедо Либен":Бойковистите не само не намаляха от 1.8 млн,а и се увеличиха.Позитанската мафия се срина до 450 хил човечета.Референдума ги преброи точно-от 830 хил ДА ,САМО 55% са на червената мафия.А самият референдум е ТОТАЛЕН провал с 19.5%общо гласували.Народът каза МОЩНО НЕ на позитанските милионери.С 450 хил гласа остават с 30 дупетата-

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 11. 11 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Аре стига бе, предишните премиери да не би да бяха по-свястни?

  Бойко е просто оригинал на техния фон, това е всичко, но не е по-лош или по-добър - просто по-изпъкващ.

  Гражданина Сергей какво, да не би да беше премиер за чудо и приказ?! По-начетен - извън всяко съмнение - но да не би да разбираше повече и да плямпаше по-малко глупости? Нищо подобно, просто ги плямпаше малко по-начетено, но не по-малки. И по-важното - нищо по-добро не направи.

  За царя-ерудит ли да говорим?! Дето говори 5 езика и оправи българия за 200 дни?! Е нЕма нужда...не вЕрвам!

  Или за...кой беше там преди него...Костов? Дето още има 4% и се надува, но не успя и той да удържи корупцията в собствения си кабинет?! Че той си е направо като по-големия братовчед на Бойко бе!

  Та така...хич не ми разправяйте за премиери...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 12. 12 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#8] от "442":

  Боко се прави на улав за баница, или както беше казал навремето бай Радой: "Гъъза си с рози накичи, осраното да не личи"!!!!

 13. 13 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Любопитно

  "И все пак кашата не е тотална"

  Разбира се, винаги може да се копае още по-надолу. Парадоксът е, че електоратът му квичи от щастие, както са затънали и тинята все повече ги засмуква.

 14. 14 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Много съм щастлив от победата на Джокович и за Балканите и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите..."

  Б.Борисов показа колко е заинтересован от референдума ,след като почна интервюто си с възхищение от победата на Джокович !

 15. 15 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Предизвика съмнения, че се готви манипулация на цифрите протакането на ЦИК,което е необичайно в досегашната "демократична" практика и нарушава обичайната практика да се дават данни веднага след края на изборния ден или малко след това,и то не само за резултатите на съответните партии, но и за активността.
  Обясненията на говорителите на комисията,и езикът на жестовете им пред камерите са крайно неубедителни.
  Ралица Негенцова заяви , че след първоначалното въвеждане на данните от секционните протоколи в РИК те ще бъдат вкарани повторно в ЦИК, за да се установи дали няма грешки
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/01/blog-post_29.html

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И продължавате да не сте съгласни с мен, че неговото управление е тоталитаризъм?
  Централизира ли трите власти в една? Съдебна, изпълнителна и законодателна влас са в неговите ръце - в тези на ГЕРБ.
  Наложи ли цензура? Наложи я - 90% от медийте се контролират от властта.
  Има ли култ към личността? Има - навсякъде е само Той и Той. Реже ленти, вписва се в историята на България, обявява се за апостол и строител на Нова България...
  Утре ще забрани да напускаме държавата и ще въведе еднопартийна политическа система и край!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 18. 18 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Работата е следната. Единственият трезво и разумно изказал се политик в нощта на референдума, освен Костов, беше Станишев
  ***************
  Господин Дайнов,за много неща може би сте прав,но от цялото антрафиле ми остана сладникаво червен вкус в устата,който не понасям.

 19. 19 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Ако ББ беше загубил от този референдум, Дайнов нямаше толкова да се пени да го доказва. Май нещо в дома на червения Сергоблонски се обърка.

  'Let light surround you' Dream Theater
 20. 20 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  "Дълг на всички останали – т.е. ако виждат по-далеч от носа си – е да го спрат."
  Тук вече виждам откровени призиви. Мислех, че целта на статията е обективен анализ. Хаос в дйствията на правителството има, това вече го знаят и малките деца. Но т. нар. всички останали са всъщност доказано провалили се политици, а тях няма кой да подкрепи, дори да виждат по-далеч от носа си.

 21. 21 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Това което скоро ще последва, както твърдо вярвам е налагането на международни ограничения за ядрената енергетика и по-нататъшната и експанзия. Това, което се изчакваше негласно не се състоя. Опитите с рециклирано гориво не донесоха очаквания резултат и на практиака само около 1% от използванеото гориво (урана) може да влезе в повторна употреба. При това положение при по-нататъшна експанзия на ядрената енергетика запасите от уран определено могат да свършат по-рано от запасите от петрол на земята! Освен това по този начин не се реши и въпросът за съхранение на радиоактивните отпадъци за период (по данни на специалиста Георги Котев) от 100 хиляди години! Абе хора вие луди ли сте? Като наричам тези негласували у нас 80% малоумни, вместо да ми се обиждат, да ми благодарят, че не ги наричам направо луди! Зомбитата не са виновни! Те не са хора. Те са нещо, като природно бедствие – стихия! Виновни са тези, които претендират, че могат да мислят, а се държат неадекватно. Но все пак мисля, че другите няма да ни позволят повече лудост и нашите “политици” много добре го осъзнават и затова ни разиграват, като маймуни! В действителност Банкяският хитрец Борисов много добре си е направил сметката. За изборите няма какво ново “геройство” да ни предложи. Всички ленти са вече отдавна прерязани и магистралите не носят желания ефект. И как не, като хилядите други глупости и несправянето с корупцията, както и липсата на каквито и да е реформи го провалят. Спирането на АЕЦ” Белене” и петролопровода "Бъргас - Александрополис" беше отдавна и ефектът позаглъхна. И затова дайте сега пак да го спрем АЕЦа! Повторно и не без сърцераздирателен и смразяващ кръвта драматизъм точно месец – два преди изборите! Хитро няма що! 80-те процента добре му се вързаха! А сега само се любувам на гневни закани, как всички политици щели “да видят” най-после на тези избори! И какво ще видят, ако смея да попитам? Ще видят това, което и сега се вижда, че няма никаква смислена алтернатива. Ето това не разбраха тези 80% на реферндума. То и политици, като Радан Кънев вече си го признават, ама Аллах, о Аллах! Нищо друго не искам за себе си, но дай ми само акъла на тези 80%, ама този дето чак сега им идва, че дори и още не им е дошъл! Ама ще им дойде до изборите. Дано!

 22. 22 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цялата му работа на боце е такава.

 23. 23 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Весело

  ДНЕВБНИК не го мързи -
  с мойта забележка
  да се съобрази!

  www.berbenkov.hit.bg
 24. 24 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  "...Кашата, която забърка сега, може да го върне на власт на лято. Дълг на всички останали – т.е. ако виждат по-далеч от носа си – е да го спрат..."

  В края на статията си Дайнов почти улучва джакпота. Само не ми я ясно кои ще са спирачите МУ в една политическа среда от злоба, късогледство, мижитурки и ибрици. Между другото, Дайнов съвсем ясно е изразил собствените си съмнения относно зрението на "всички останали".

 25. 25 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Чичовци (но не от ДС)

  (ето и едно не много известно начало на друга повест, някак мекеретата от ДС не си знаят литературата, но много обичат т.н. руска такава)

  Утринното лятно слънце изскокна високо над Стара планина. Потоци от зари минуваха през търкалястите решетчени прозорци на черквата, пречупваха се през кристалните полилеи, провесени от свода, и падаха на отсрещния зид в чудни разноцветни шарки. Храмът беше пълен с богомолци, над които се вееха облаци дим от кандилницата на поп Ставря и мелодическите звукове на сладкогласния Хаджи Атанасия, който допяваше новото „Достойно ест“, глас пети. Звънливи гласове на ученици при аналоя държаха обикновеното исо, ръководени от главния учител Гатя; на отсрещна страна подидаскал Мироновски, псалт, приглашаше издебело, като тупаше равномерно с крак и хвърляше крадешком погледи към решетката, зад която стояха жените. При шумния пангар, в тронове, стояха облечени в богати дълги кожуси първенците и умилително слушаха сладкогласието на Хаджи Атанасия и му приглашаха тихичко. Често вниманието им отвличаха новоприходящите богомолци и белисани богомолки, които палеха свещ пред архангела Гавриила или отиваха да целуват пред олтара. И Хаджи Димо прекъсваше напева си, навеждаше се към чорбаджи Петракия и му пошушваше:

  — Виж, тоя дрът пинтия — вариклечко, за две пари свещ запали, а метани до земята прави, метаните са без пари… — И пак поемаше да приглаша.

  — Вариклечко не, ами вариклечко — пошушваше чорбаджи Петраки и пак приглашаше.

  И Котю Джамбазът, прочут лихвар, се обърнеше към трона, дето стоеше Хаджи Христо Молдавът, и пришушнеше сърдито:

  — Гледай, Гина Махмудката, булката на оня поразеник… пали свещ … Облякъл я в джамфезен малакоф и в мъсър, а от три години и половина, кажи, не може да ми плати осемстотин и шейсет и един грош пари, горни пари … Магаре недно! …

  — Магаре и половина — отговаряше тронът.

  А богобоязливият Хаджи Аргир Измирлият посочваше с кръвожаден поглед на пригладените и помадосани младежи, които идеха късно и само се прекръстяха, без да палят свещ и да целуват.

  — Тоя, Рачовият син — маскара, видие ли го? Да сум цар, сте ги прекарам под ноз сиските тия протестанти! Бозе, прости! — и се прекръстяше.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 26. 26 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1105 Весело

  [quote#7:"Дедо Либен"]след това ослепително шоу, приключило с тотално осиране,[/quote]
  В такъв момент руските братушки казват "охуеть, дай два!"
  За местните русолюбци пояснявам: "охуенно" е висша положителна превъзходна степен, съответно "охуеть" е нещо като "супер се изкефих". А за израза "охуеть, дай два" бегайте като русолюби да четете Луркопедията: http://lurkmore.to/%D0%90%D1%85%D1%83%D0%B5%D1%82%D1%8C,_%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5_%D0%B4%D0%B2%D0%B5

  А па за домашно класирайте според повишаването на качеството "добре" (от "най-лошо" до най-добро" - който не издържи изпита, губи качеството "русофил" :

  - заебись
  - пиздец
  - хуево
  - охуительно
  - пиздато
  - невъебенно

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  "Call me Ishmael."

  Спокойно може да се перефразир на

  "Наричайте ме интелектуалец"

  Пеоблема е защо разказвача не започва с "Мy name is ..."

  Щом първите му думи прикриват нещо толкова важно, като името му, защо да приемаме за верен красивия му разказ?!

  Така с г-н Дайнов - "Наричайте ме интелектуалец"

 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  А пък аз - обикновения абориген въобще не искам нови мощности. Искам поне частична автономия и ограничен досег с държавата. Искам поне една партия да излезе с програма и гаранции, че ще я спазва.

  Искам да гласувам с чавка и цветен химикал!

 29. 29 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  "При този сценарий ще се окаже, че има истински печеливш от референдума – Бойко Борисов. "

  Това безусловно е така! ГЕРБ спечели изборите през лятото, без да си мръдне пръста, всичко му беше поднесено услужливо на тепсия от изтрещялата от безсилие и безвластие "опозиция". Така се получи, не защото ББ е добър, а защото срещу себе си има наредени един до друг карикатури на политици, откъдето и да ги броиш- отляво надясно, или отдясно наляво!
  Хаос също действително има. Но той е в редиците на опозицията, тя вече свали всички маски, в трескави усилия да спаси нещо. От ДПС всички бягат като от чумави, те се присламчиха до БСП, заедно щели да махат ББ. Костов се радва, че "БСП бие яко ГЕРБ??!". Сидеров набра 9-10 процента за изборите. Пръмова си присвои заслугите за 80-те процента негласували. А българинът се подсмива и пази своя разум, здрав смисъл и интуиция за през лятото, за да обърне пак гръб на манипулациите и каже тежката си дума.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  "Народът прощава премятанията на Борисов..."

  Добре борави с думите Евгений - веднага ти оживява пред очите някое шимпанзе в цирка...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 462 Гневно

  Очевидно дава знак, че за него победата на чужд тенисист, в чужда държава и за чужда титла е по-важна от въпроса, по който собственият му народ е бил призован да гласува.

  Че то винаги така си е било!!! През всичките четири години Бойко повече се интересуваше какво ще каже - Брюксел, Обама, Меркел, и др. а, не какво става с народа му!!!

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 32. 32 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 645 Весело

  Хахаха,
  евгени, Борисов има много тънко чувство за хумор, който не се долавя от синьо-червени брадати шамани, взели пари за да плюят

  А бленуваното сближаване между костов и Борисов , няма как да стане.
  И за децата стана ясно, че с призива на костов да се гласува с НЕ на референдума, наруши негласният бойкот
  Сега за някакви си 10 000 гласа даде сила на БСП да се упражнява в демокрация.
  костов е най верният поддръжник на партията-майка хранилница БСП/БКП.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 33. 33 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 683 Неутрално

  "Хаосът, създаван от ГЕРБ"
  Явно Боко знае приказката, че "риба се лови в мътна вода" и успешно я прилага.


 34. 34 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 645 Весело

  До коментар [#7] от "Дедо Либен":

  В никакъв случай за БСП/НДСВ/ДПС/ДСБ/АТАКА !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 35. 35 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  Ако не става въпрос за някакво сериозно разстройство на когнитивната памет, трябва да кажем, че премиерът не се е объркал, а грозно лъже. По едно време той пропагандираше, че без "Белене" сме щели да внасяме ток от Турция, а цената му щяла да е непоносима. На 4 април 2011 г. нарисува в „Панорама”едно апокалиптично бъдеще на страната ни без „Белене”. Как 2017 щял да спре V-ти блок, 2019 - VI-ти, как ще увиснем само на „Мариците”, които продавали ток в пъти по-скъп от АЕЦ, а също и на ВЕИ-тата, чийто пък бил десетки пъти по-скъп…
  И накрая риторично попита: „И тогава няма ли да се срути цялата икономика и да фалира държавата?”
  Тони Филипов, д-р

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 36. 36 Профил на Григоров
  Григоров
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува .... толкова за коментара дето референдума преди 5 години щял да получи масово ДА.

  Ако преди 5 години имаше и най-малък шанс за провеждане на валиден референдум за "Белене" тройните монархо-комунисти щяха да го проведат и да приключат дебата.

 37. 37 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#35] от "Манолов":

  Къса е народната памет!!! Помни до три дни назад!!!!

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 38. 38 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 562 Неутрално

  "Както често се случва, най-голямото объркване дойде от Бойко Борисов. Да се вгледаме в това негово съждение: "Много съм щастлив от победата на Джокович и за Балканите, и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите..."
  Не съм съгласене с всичко написано от Дайнов, но с това - абсолютно. Изказването на Борисов беше пълна подигравка с онези които имаха гражданската доблест да отидат до урните, и да гласуват - независимо как. Н а другите може би им е все едно - слаепи фанатици и мазохисти винаги е имало, и ще има, Те самите, обаче едвали си дават сметка, че това ги засяга , ито много , и то пряко.
  Давате ли си сметка, как един инвеститор, ще погледне на възможноста да вложи пари, например в 7-ми блок на Козлодуй, щом МП на държавата се отнася към толкова сериозен въпрос като Мунчо в ганкиното кафене?. При това инвеститор не само от Запад, но и от изток - Китай, Япония.
  Или за каквато и друга голяма инвестиция, чиито документи прашасват в некви кашони с години наред, и без дори отговорните лица да си ги прочели. Макар, че след това да ги гушкат през нощта. С едничка цел - да натрият нечий нос.
  Нали , разбирате, че това е крайно несериозно.
  И какво да очакваме насреща? Щом племенния ни вожд "Променям мнението си често" /справка - Винету/ е толкова непоследоваателен и арогантен към поданиците си. Със сигурност - не доверие

 39. 39 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Весело
 40. 40 Профил на Kostadin Kostadinov
  Kostadin Kostadinov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Защо винаги свързваме комунизма с нещо лошо. Аз съм дете на демокрацията, целия си съзнателен живот съм го живял "демократично" и да ви кажа честни не съм особено очарован от видяното, не знам какво е било през социализма, но крайна сметка не вярвам да има някой който да не иска просто един нормален, спокоен и мирен живот, а формата на управление си я наричайте както си искате.

  Стига се политизирали въпроса с ядрената енергетика, а като медия направете едно проучване и направете нещо което никой до сега не направи, а именно да предостави черно на бяло плюсовете и минусите от това дали да има нов АЕЦ или НЕ и тогава вече хората да могат да решат.

 41. 41 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Но т. нар. всички останали са всъщност доказано провалили се политици, а тях няма кой да подкрепи, дори да виждат по-далеч от носа си.
  До коментар [#20] от "gogo2011": Не съм съгласен с извода Ви , защото аз помня много добре периода 90-97 година , 97-2001 и последвалото царско блато и това на тройната коалиция . За този хаос , който е в момента в държавата , доколкото все още има такава като структура , а не като понятие няма смисъл да се говори . Това не е обикновен хаос , а такъв на войнстващият провинциализъм / като манталитет / на калинките и техните батковци . Не случайно отделих периода 97-2001 год. , защото тогава България се съживи и в се създадоха основите за НАТО и ЕС . На следващите избори имаме шанс , събудени от от дванадесетгодишния блатен сън да гласуваме за част от тези , които управляваха 97 - 2001 г. и това е по- добрата част . Другата , като Боневци , Софиянски , Бакърджиевци са в лошата история . А който все още спи или е с ограничени ментални способности да си избира отново Б.Б. или С.С .

 42. 42 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 804 Весело

  Май не по-малък хаос цари и в дома на десния постмодерно прогресивен неправителствен Отломски.

  А злият народ също както не помни превъртанията Борисови, не ще да помни комай и превъртанията Дайнови.

  Кофти хора тия НПО-спонсори, сменят позивните, не можеш да им хванеш дирите какво искат...
  Добре се ската Кръстев на топло у Виена да бистри руския авторитаризъм в галактически мащаб, вместо да се излага туканка със земни битовизми от булгаристанското ежедневие.

 43. 43 Профил на psb83
  psb83
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Един човек (и то червен) да каже публично и директно истината за борбите в БСП! Гоцевци и Руменовци- на боклука!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 44. 44 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Гласувалите " НЕ" съвсем не гласуваха против "мирния атом" както очевидно му се иска на автора това да е така. В основата на мотивацията на гласувалите " против мирния атом" е лъжливата пропагана на ГЕРБ за огромната цена,която българинът щял да плаща до трето коляно. Това е единствения и решаващ чотив днес бълбгаринът,оскотял от бедност,да се обяви срещу всеко нещо,което струва някакви пари.На него му се внушаваше,че референдума ще изяде парите за пенсиййте.На полуграмотната част от електората,а тя постоянно се увеличава,клакьори на ГЕРБ внушаваха,че който гласува "ЗА" ,ще му отнемат пенсията. Раздухваше се опасността от земетресения на площадката в Белене.И всичко това се струпа върху ошшавения избирател.Към това тябва да се прибави и непоследователното,по-скоро шизофренично поведение на Б.Борисов и обкръжението,свързано с непрекъснатата смуна на посоката-умишлено или поради глупост ?. И няма никакво място тук "ЗА" или " НЕ " на "мирния атом.Опита на автора да намери нкаква разделителна линия мижду "младите", "по-образованите" и едва ли не по-мислещите в големите градове срещу избирателите в малките населени места,които автора все пак се въздържа да ги нарече "глупави" също е неверен и манипулативен.Защото кривата на гласувалите с "ДА" нараства стремително вв възрастовата група 30-40 години. И те ли са изостанали и глупави ? Характерно за младите до 30 годишна възраст е да се изявяват малко по-естравагантно,да защищават не особено популярни тези.Основната маса на т.н. "зелени" в Европа и по света са предимно хората в тази връзрастова група.Но едва ли някой ще се съгласи,че позицийте на "зелените" винаги са авангардни и сна от полза за човешкия прогрес! С тази статия се прави още един,несполучлив според мен опит да се налее вода във воденицата на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Аз на изборите ще гласувам за Борисов, защото е очарователен хитрец! Някой да каже нещо?

 46. 46 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не можах само да разбера, каква е разликата между руският самовар и американският такъв! Или разликата е само там, че други хора ще вземат комисионните! Ами кажете си го господин Дайнов, няма нищо лошо в това, да се изясняват предварително нещата и да се знае кой за какво лобира! Защото руския си го очернихте достатъчно, а за американският нищо лошо не казахте, а само го споменахте мимоходом!

 47. 47 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да незабравяме хората кой избраха за футболист номер едно, така че съвсем нормално е човекът да се интересува повече от спорт отколкото от референдуми. Дори се видя, че той почти беше забравил за него, гласувайки в последният момент.

 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  [quote#38:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Изказването на Борисов беше пълна подигравка[/quote]

  Пророк Илия, като заявявам пълно съгласие с верността на извода ви, позволете да използвам цитата във вариант:
  "Изказванията на Борисов са пълна подигравка"

 49. 49 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Дали Борисов коментира Джокович няма никакво значение! Такава ирония няма как да се рзбере от хора мислещи, че всичко важно се случва между Орлов мост и НДК!

  Това, което никой не споменава е, че ядреното лоби в БСП, едва ли ще прости на Станишев тези резултати! А да не говорм, че дори и Първанов в интервю, вметна нечуваната фраза, че "... ако се наложи всички документи по проекта Белене да идата в прокуратурата..." /по памет/. И това ако не е новина за анализ и разнищване, незнам кое е! Но "Дневник" не гледат противниковите телевизии!

  А какво ще стане когато, Станишев започне да пише листите? И дали Руменовците ще гледат как техните имена ги няма? А дали пък няма да има две БСП-та?

 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Любопитно

  в този така наречен "хаос" участват всички и няма невинни...а относно бб то на него временно му е поверена главната роля

 51. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  [quote#35:"Манолов"]Ако не става въпрос за някакво сериозно разстройство на когнитивната памет, трябва да кажем, че премиерът не се е объркал, а грозно лъже[/quote]

  Ха-ха! Грозно, да, но от сърце!
  Човекът от народа се къпе в лъжа, но никога не е посран.
  Ибрикчи-паша!

 52. 52 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Разстроено

  "Бъркотията не може да бъде основа на обществото, камо ли – на държавата." А не може!?? Вече какво гледаме над 3 години? Един пожарникар, който нито нито е чел Толстой (демек знае кой е Облонски), нито е разбрал че властта се упражнява не еднолично, ами колективно, не е резултат от прищявки, ами на някаква ценностна система, принципи, закони и други "екстри".
  Пусто понеже почто всичко в БГ е МЕНТЕ то хаос се създава от "най-високо" място, там където иначе се създава ПОРЯДЪК.
  Пусто поредната "криворазбрана цивилизация"....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 53. 53 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#5] от "Дедо Либен":

  21 се подвизават тук! Джокович е супер! Други въпроси?

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 54. 54 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#41] от "gh19":

  Защо ли не съм изненадан, че някой костовист ще излезе на амбразурата да доказва как всички злини в миналото са причинени от всеки друг, но не и от неговият идол.
  Е, аз пък много добре си спомням Върбанов, Чачев, Бакърджиев, а и един по другарски настанен в кресло Праматарски. Чудни времена бяха, прекрасни за някого. Не бяха по-различни от настоящата ситуация, различни бяха само хората във властта. Хайде стига сте го бутали напред великият политик Костов. Имаше своят шанс. Взе каквото може, а то не беше малко. Отдавна трябваше просто да се откаже. Но и той, както и Овчаров, Масларова, Петков, смята че без него България не може.

 55. 55 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  [quote#40:"kostandb"]Защо винаги свързваме комунизма с нещо лошо. [/quote]
  Ами защото сме живели при него. Не ти пожелавам да опиташ "хубавините" му.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 56. 56 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1503 Весело

  за него победата на чужд тенисист, в чужда държава и за чужда титла е по-важна от въпроса, по който собственият му народ е бил призован да гласува.


  В интерес на истината не само за него ,а и за 4 от всеки 5 българи

  15.02.1989 - 07.02.2018
 57. 57 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Бих посъветвал проф. Дайнов да наблегне повече на изявите си с китара. Напоследък текстовете му звучат на кухо...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 58. 58 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  [quote#54:"gogo2011"]Защо ли не съм изненадан, че някой костовист ще излезе на амбразурата да доказва как всички злини в миналото са причинени от всеки друг, но не и от неговият идол... Чудни времена бяха, прекрасни за някого. Не бяха по-различни от настоящата ситуация, различни бяха само хората във властта.[/quote]
  Лоши ли бяха? Пенсиите се индексираха два пъти в годината, както и заплатите в държавните ведомства и държавните фирми. Отнделно, че Костов пое държавата, когато пенсиите бяха 2 долара, а средната заплата 15 долара и ги вдигна неколкократно. Бонев (независимо че се корумпира от един момент) размаза силовите групировки и обикновеният човек можеше да захваща бизнес без да го мародерстват. Ако не помниш как мутрите рекетираха и най-дберната бакарлия и магазинче, ако не помниш заплатите в началото на 1997, няма смисъл да говорим.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 59. 59 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#57] от "ТНТ":


  [quote#57:"ТНТ"] звучат на кухо...[/quote]

  UnPluged

 60. 60 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дедо Либен": [quote#7:"Дедо Либен"]Българи, след това ослепително шоу, приключило с тотално осиране, си опичайте акъла за кого ще гласувате на предстоящите избори!!!!! [/quote] Изборът не е много сложен. Всеки разумен човек би гласувал за партия с твърда позиция, ясни принципи и предвидими действия
  [quote#0:"Статията"]Всички обявиха резултата за победа освен Иван Костов, който единствен изрече истината – че регистрираната победа на привържениците на АЕЦ "Белене" показва България в позорна светлина, оставяйки я като единствената в Европа страна, в която референдум по повод ядрената енергия не води до отказ от нея. [/quote]

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  [quote#60:"DrAvalanche"]Изборът не е много сложен.[/quote]

  Абсолютно ясен избор!

  Много се надявам и на заблудените хорица, които преди 4 години припознаха като "дясна" партията на потните анцузи, да им е станало ясно кои са смислените и порядъчни политици на България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на yorkipe
  yorkipe
  Рейтинг: 8 Неутрално

  само глупости тези дни...я по така

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#35] от "Манолов":

  Бойко има един много важен талант / умее да отгатва настроенията на хората/ и тактиката винаги да го използва /казва им това, което искат да чуят/, като си оставя вратичка /винаги постъпва на своя глава с оглед максимални ползи за него самия/.

 65. 65 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  от големите градове ,образованите и младите били против атома или негласували , а пък от селата , малките населени места и необразованите били за атома , а циганите - масово живеят в големите градове ,млади са и не гласуваха - следователно са умни и образовани , какъв извод би трябвало да си направим - или циганите са умни , трудолюбиви , образовани и т.н.т. , или другите негласували са се циганизирали , което не е далеч от истината , например господина Дайнов - живее в голумия град , прави набези на село за да си вземе , компоти , трушия и ракия , има вид на мангал , постоянно е леко опиянен и говори и пише глупости

 66. 66 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#54] от "gogo2011": [quote#54:"gogo2011"]Защо ли не съм изненадан, че някой костовист ще излезе на амбразурата да доказва как всички злини в миналото са причинени от всеки друг, но не и от неговият идол. [/quote]
  Понеже твърдиш, че си спомняш, помниш ли курсът долар лев Януари-Февруари 2007? За твое сведение на 14.02.1997 бе 2936.70 лв. Година по-късно бе около 1800 лв. Хубаво е да се говори с факти.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 67. 67 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  "Много се надявам и на заблудените хорица...да им е станало ясно кои са смислените и порядъчни политици на България."

  Както виждам, станало им е ясно. Но се съмнявам, че ще ти хареса, когато научиш, какво?...Ще го разбереш на лято!


 68. 68 Профил на Монтезума
  Монтезума
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Всичко е толкова ясно и прозрачно. Избори лятото: Бсп-повечето пенсионери и други не толкова образовани;АТАКА,ВМРО- всякакви озлобени и коплексирани хора.; ГЕРБ,КУНЕВА и други десни партии- средно интелигенти, образовани и нормални хора. Надявам се последните да са повече!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 69. 69 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 632 Неутрално

  "Около този разлом – ГЕРБ и СК вдясно..."
  Нямам претенции относно въпроса за АЕЦ, нито за това, кой е победил и кой е загубил на референдума.
  Но имам голямо съмнение относно разделителната черта на разлома, посочена от Евгени Дайнов. Моето мнение е, че ГЕРБ по същността си е много подобна на БСП и единствено използваната фразеология и показно противопоставяне ги разделят. Да се слага ГЕРБ и СК в един кюп е неоправдано (кабаСДС не ги броя, това е вторият пудел на ГЕРБ, а не самостоятелна политическа формация). В България истинска дясна формация освен СК няма. Бъдещето ще покаже, дали мястото на Кунева е също там. Да съдим партиите по делата, а не по приказките.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 70. 70 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  Докога на графомана Дайнов (както и на редица други ИСТИНСКИ платени писачи) ще им се предоставя трибуна за да лаят? Ако Б.Б. се радва на благосклонна медийна среда, какво да кажем за Дайнов (че плува като кебапче в сгорещена мас ли?)??? Има една друга дУругарка - Антоанета Цонева, която с мъка успява да препуска от "Дарик" в "Хоризонт", от "Дума" в "Дневник"... само и само за да защитава "нашите права". Аман от правозащитници, които НИКОГА не се отчитат пред нещастниците, които уж защитават. Сега какво иска да рече "синия шаман"? Че някой ни е лишил от право някакво си ли? Ами явно е този, който инициира референдума. Останалото са непредвидими движения на останалите топки на масата...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 71. 71 Профил на Alabala_
  Alabala_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#16] от "barcelonski":

  Подвиквания като на футболен мач, не демонстрират позиция, но са изцяло в стила на вашия лидер.
  Все пак Дайнов пише за тази част от аудиторията, които са чели и други автори освен Карл Май.

 72. 72 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Не "си платиха " - плащат си и ще си плащат докато са живи - това е същината на българското мислене - ДО НОСА, не по-далече.

 73. 73 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#46] от "razlichen123":

  Американската ядрена технология е с десетки години по-напред от руската (всъщност съветска). Разрови се из нета,не ме карай аз да ти отварям очите.
  Има вече американски реактори със напълно нова "суха" технология,които са напълно безопасни (доколкото говорим за техника,или по скоро човешкият фактор). Направиха и малки реакторчета,които могат да захранват само един квартал и дори блок.

  Хората не гласуваха на референдума,защото е абсолютно безсмислен. ТОВА е причината. Все едно аз да искам да си купя "Бентли" за €200хил.,при положение,че доходите ми са €1-2хил. на месец!!!

 74. 74 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#66] от "DrAvalanche":

  Курсът на долара спрямо лева е такъв какъвто е. Не знам какви факти изтъкваш в случая, вероятно ще Костов е нашият спасител. Всички правителства до момента имат поне някакви заслуги, направили са нещо за страната. Кой повече, кой по-малко. Това което казах е, че по времето на Костов имаше сходни схеми и облагодетелстване на "наши" както и в момента.

 75. 75 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#71:"chavdarvt_"]Подвикваия като на футболен мач, не демонстрират позиция, [/quote]

  "Писанията" на Евгени Ти Дайнов >

  са като статия за БГ футбол.

  На аудиторията не и остава друго освен да дюдюка срещу писанието Му.

  P'S
  Не съм чел Карл Май.
  Не роня сълзи на "Под Игото" ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 76. 76
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 77. 77 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 527 Неутрално

  ''Гласувалите не казаха три пъти НЕ, а ДА – с резултат 3:2 срещу отбора на НЕ-тата''
  ________________________________________
  Евгений, Евгений! . . Ако така си првиш сметките и когато ходиш да пазаруваш, със сигурност ще умреш от глад!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 78. 78 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Най-накрая някой да спомене, как ББ се обърна на 180 за Белене. Първо беше ДА ДА ДА, после?

 79. 79 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Преди няколко години, съвсем неотдавна, Е. Дайнов пишеше по вестниците че, цитирам по памет, българите били бая тесногръд и загубен народ, защото тези задръстеняци (българите) приемали като кощунство твърдението, че пейките в градинките на църквите били подходящо място за френска любов... Според политолога с вид на заклет наркоман, това било висша форма на наслада.

  Бидейки задръстен и загубен, това откровение ми преля чашата. Оттогава се отнасям към този човек с, да се изразя меко, с недобро чувство и тотално отказвам да го възприемам насериозно. И него, и творчествата му.

  Днешната му "статия" чудесно илюстрира това. Четем например, че "българите единствени, през 1990-а, гласуваха за оставане на комунистите на власт. И си платиха с последващите десетилетия бъркотия." Сериозно? Уж политолог, пък за Янез Дрновшек не е чувал. И колко, все пак, останаха на власт у нас комунистите? Че Лукановото правителство тогава падна почти веднага! После дойде правителство, изцяло доминирано от СДС, в който финансист беше...абе, сещата се кой. После дойде историческата победа "с малко, ама завинаги". После дойде глупостта, но тя изобщо бе беше по вина на някакви си комунисти. После Л.Беровото правителство, което, ако помните беше бъкано от "сини". После - ужас! - дойдоха 3-те години на Ж. Виденов. После - Златният Век на цялата история на България, за всичките 1300 години. После - нео-либералните на Негово Величество крадци. После - водещият твърдо дясна политика Станишев. Днес на власт са хора, които псуват комунистите от изгрев до залез и са членове на ЕНП. Какви комунисти? Не може ли да смята добре поклонникът на неестествената кърска любов?

  По-надолу анализаторът се премята така, както по думите му само Борисов можел да се премята. Отново, за пореден път, четвърт век по-късно, слушаме мантрата, която закопа СДС и твърдо го държи на дъното вече второ десетилетие: че умните били от сините, пък глупавите били червени...

  Каквато демокрацията ни - такива и поетите й, пардон - политолозите.

 80. 80 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хайде бе!Все Борисов е виновен, а всички са бели и с крилца!
  Все едно Бойко Борисов затвори имащите право да гласуват в къщите им?!?
  Всеки с ум в главата си преценява, неучастието в избори, дава възможност само на участвалите.Затова, излизаш, пускаш си бюлетината, със разум и съвест-за да имаш желаното!
  А който е безотговорен, седи и плюе-Борисов, лошото време, капиталистите,световната конспирация..., всичко!

 81. 81 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 562 Любопитно

  До коментар [#75] от "barcelonski":
  Наивно е, но все пак - нещо да сте прочели? Например, учебник по елементарно възпитание и граматика?

 82. 82 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#47] от "drachan":

  Бъркаш тотално!
  Имам няколко девойки, които са членове на ГРОБ! Та вечерта, преди изборите са им звънели от местните централи и са им казали:" Последната инструкция е утре да се гласува с НЕ! Убедете и тези около вас, да гласуват също с не!"
  Та всичко казано от Борисов е само една парлама и на този човек изобщо не може да се вярва и никой не знае кога казва истината! Тя става ясна едва след време!

 83. 83 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Кашата, която забърка сега, може да го върне на власт на лято. Дълг на всички останали - ако виждат по-далеч от носа си – е да го спрат".
  Дайнов, няма проблеми. Ние сме царе по спирането. Ти по-добре кажи кого да пуснем след това!

 84. 84 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Народът прощава премятанията на Борисов, но отмятането на инициативния комитет на ГЕРБ трябваше да доведе до тежък политически скандал. Не доведе, защото към онзи момент ГЕРБ вече бе успял да ликвидира всякаква идея, че в управлението трябва да има процедури, правила, право и институции.
  ---

  е как ше да не доведе

 85. 85 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#63] от "shileto":

  Според мене Дайнов иска да ни покаже, че е чел "Ана Каренина", както наскоро разсъждаваше върху мемоарите на Тачър, издадени на бълг. език през 2005 г.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 86. 86 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Слаби политици, слабо гражданско общество следователно слаба държава. А от тези три неща следва- масово заминават младите българи да учат в чужбина, ако не са имали средства след като завършат заминават да работят там. 2014 напълно се отваря пазара за работна ръка в Европа тогава отново много хора ще заминат. над 50 000 българи всяка година кандидатстват пряко или косвено за "Зелена карта".Не виждам кое ще спре тези процеси на обезлюдяване, ако прибавим ниската раждаемост и високата смъртност се очаква до 30 години държавата да загине като изчезне.Ако си на 21 години в момента нямаш друга алтернатива освен да станеш мурупоклонник или емигрант.

  X
 87. 87 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#73] от "deaf":

  Достойни за тебе заблуждения. Ако някой запита младото поколение, кой какво е направил, ще се окаже, че всичко са измислили и първи направили американците! Не се подвеждайте от информациите в интернет. Не всички са читави, а някой продължават да служат и за политически цели!
  А хората не гласуваха на референдума, защото искаха да накажат всички управлявали, до сега, със своето презрение!
  Всичките тези управлявали България през последните 23 години и довели държавата до просешка тояга! Хората са затънали в ежедневната битка за оцеляване, а тука се говори за неща за след 20 години, които я станат я не! Защо да се главоболят и с тях!
  А и явно е, че народът не може правилно да прецени, кой да ни управлява, щот толкова години избираме все неподходящите!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#85:"domakinq"]Според мене Дайнов иска да ни покаже, че е чел "Ана Каренина", както наскоро разсъждаваше върху мемоарите на Тачър, издадени на бълг. език през 2005 г. [/quote]


  Вярно е! Малко късничко ги е прочел, но по добре късно, отколкото никога!

 90. 90 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "някаква част от тях си остана по домовете, правейки си сметката (без кръчмаря, разбира се) така да провалят постигането на заветния 20-процентов праг на гласуване."

  Много жалко за такъв опит за постигане на служебна победа с процедурна хватка!

  Хора, които претендират да имат ясна позиция по въпроса, не би трябвало да прибягват до такова шикалкавене, защото се превръщат в подобие на опонентите си.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 91. 91 Профил на steppenwolf
  steppenwolf
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Слабо Дайнов, много слабо. Това НБУ-то съвсем заприлича на египетски некропол пълен с мумии. Скоро и фараона ще се върне сред вас, след като Борисов го изгони заради злоупотреби с фонда за научни изледвания. Лощото е че белите които направи ще останат да тровят системата на образованието дълги години. И не разбрахте. Борисов спечели референдума, защото той поиска хората да не ходят гласуват, и повечето не отидоха. За малко да бъде тотален победител, но СК начело с Иван Костов пак наля вода в мелницата на БСП. Когато човек е глупав, това обикновено е за дълго.

 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  Хм ...
  Интересно, че Дайнов се е сетил за "Ана Каренина".
  Може би, подсъзнателно, заради друга крилата мисъл там. Че всички са щастливи по еднакъв начин, но всеки е нещастен по своему. Та и българите си творят свое, индивидуално нещастие ...

  Пък аз, мервайки Облонски в комплект с кадрото с Вождо се присетих за ... Обломов. И китна Българийка като една Обломовка ...
  Подсъжнание, ръйшли!

 93. 93 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  "оставяйки я като единствената в Европа страна, в която референдум по повод ядрената енергия не води до отказ от нея."

  Не е точно така - в Швейцария има проведени няколко референдума по въпроса и резултатът на по-голямата част от тях е в полза на ядрената енергия:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Switzerland#Politics

  Подобни референдуми и резултати има и в други европейски страни, например в Швеция:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Sweden#The_advisory_referendum_on_nuclear_power_.281980.29

 94. 94 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Весело

  Огледах статията. Ред по ред. Колегата Дайнов явно е имал ден на хумора, сатирата и забавата. Защото е успял талантливо да опакова иначе известните истини (за просветения читател) в леко-тъжен, но свеж хумор.
  Всеки може да оцени за себеси описаните Бокови салто-мортализми, придружени от въртеливи и синосуидални тело-движения и подскоци в стил - Бокнам-стайл.
  Но аз лично се накефих дзверски на мухабета за "малката" трепетлива свещица, на фона на ядрената тъма непрогледна.
  Няма как да преценя, дали нарочно е вкарал този ефектен "гол" във вратата на гласувалите с "НЕ", като ги е сравнил със "малко пламъче" на "токущо запалена свещичка" или това е всъщност един ефектен "автогол" във вратата на противоядрените скривалища, пещери и земланки.
  Но, едно е сигурно - смешката - "не риве против руския атомен бойлер - Козлодуй", а реве против "другия руски атомен бойлер - Беляне" почва все по ярко да лъщи, дори и на светлината на тази въпросната, макар и твърде мъжделива вощеница.
  И бъзикът - осъзнат и нарочен, или "автоголно" допуснат в мелето и тарапаната, в наказателното поле на отбора на вощениците е тотален

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 95. 95 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Извинявам се, текстът на комента 93 не се чете заради формата на препратките. Текстът е:

  "оставяйки я като единствената в Европа страна, в която референдум по повод ядрената енергия не води до отказ от нея."

  Не е точно така - в Швейцария има проведени няколко референдума по въпроса и резултатът на по-голямата част от тях е в полза на ядрената енергия:

  (препратка до статията в Укипедия "Nuclear power in Switzerland, Politics"

  Подобни референдуми и резултати има и в други европейски страни, например в Швеция:

  (препратка до статията в Уикипедия "Nuclear power in Sweden, The advisory referendum"

 96. 96 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Кой заблуждава това момче, че става за анализатор или за политолог/социолог и др. помпозни звания?

 97. 97 Профил на Zack Varbanoff
  Zack Varbanoff
  Рейтинг: 8 Гневно

  А бе, ДНЕВНИК, много сте нахитряли нещо. Четири пъти кликам и всеки път заедно с увеличаването на точките в моя посока се увеличават и тези на противната страна. Така ли защищавате интересите на тия дето ви плащат? Резил!!!

  Правете се сметката - целия ви бизнес зависи от това, доколко хората ви имат доверие, не е зле да си го припомняте от време на време. Не си играйте с хората, ще ви се върне.

 98. 98 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#97] от "zackv":

  И защо да не е възможно едновременно с твоето кликване да го прави и някой друг, но с противоположен знак?

 99. 99 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  АЕЦ "Белене" показва България в позорна светлина. Единствената в Европа страна, в която референдум по повод ядрената енергия НЕ ВОДИ до отказ от нея. Тази уникалност вече сме я яли – българите единствени, през 1990-а, гласуваха за оставане на комунистите на власт. И си платиха с последващите десетилетия бъркотия.
  ------------------
  Българите, НИКОГА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ, за ОСТАВАНЕ на комунистите на власт. Те не гласуваха и за ГУБЕНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА си с членството им в ЕС.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK