ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Зад завесите на министерската оставка

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 824 Неутрално

  А Игнатов беше най-смисленият и точният човек в правителството, може би и затова си е бил аутсайдер.


  Разбира се, за форумните идеоти (sic) той беше „мумията“ и въображаем комунист (щото специализирал у съюзо), та не очаквам нищо освен минуси

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 2. 2 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Не съм съгласен, че по времето на Игнатов е имало бавене и разтягане на образователните реформи!? Още с встъпването си на поста, той декларира, че няма да прави промени. Не знам, кои са тия "заинтересовани реформи да не се случват"?! Нека автора да ги посочи? Относно закона, беше приложена тактиката на Даниел Вълчев - обещания всяка година, че закона се работи и ще бъде приет от парламента и......накрая нищо не се приема!? Според мене причините са в министерските чиновници. Които не виждат по далече от носа си и са много далече от истината за катастрофата в образованието ни! Те се страхуват от пореден провал, затова не искат да приемат отговорност с един нов закон в образованието? Дори да се приеме, закона най вероятно няма да доведе до нищо положително....Всъщност, това е проекта за закон, изготвен от министерството на тройкаджиите....

 3. 3 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Мислех си че на всички в ГЕРБ им е било ясно от самото начало че тази партия е дошла на власт да прави пари,а не реформи.Този анализ обаче показва че не всички министри са разбрали целта на занятието и са попаднали в някаква драма.

 4. 4 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Липсата на реформа в образованието ще ни струва доста по скъпо от колкото си мислим!


  http://dnes.dir.bg/news/rabota-bozhidar-danev-balgarskata-stopanska-kamara-13035834?nt=4

 5. 5 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 824 Неутрално

  «(...) нито на нежеланието на премиера да чува определени лексикални единици (каквото е обяснението за Игнатов)»

  А какво е Игнатовото обяснение, не съм го чувал?!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 6. 6 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Които не дава процент от откраднатото, бива разобличен!

 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1207 Гневно

  Училищата продължават да произвеждат неграмотност, хиляди деца продължават да отпадат още в началните класове. Качеството в „елитните” училища не се подобрява.
  Мандатът на министъра ще се запомни с изтеклите в интернет теми за матурата по български език през 2010-та, с обявяването на Азис за „герой на дечицата”, със скандалната идея за задължителното включване в системата и на 4-годишните, с вкарването на днешния премиер в учебниците по история, с активното включване в патриотарската истерия около измислената история с изваждането на Ботев и Левски от учебниците. Море от университети бълва тълпа от полуграмотни висшисти, без компетенции за пазара на труда и с дипломи без покритие. Който иска истинско образование и може да си го позволи, отива в чужбина. Турция замрази признаването на български дипломи и преместването на студенти от български в турски висши учебни заведения заради масовите фалшификации на дипломи и оценки, придобили очертанията на „организирана престъпна дейност”. Скандал, посочил ясно и друг проблем на висшето ни образование - корупцията. Мандатът на министъра ще се запомни и с раждането на прословутия Пернишки университет, както и с приетия Закон за развитието на академичния състав, заместил архаичната ВАК с феодална система за производство на фалшиви доктори, доценти и професори и довел до разтърсваща девалвация на научните степени и звания. Като „венец” в дейността на министъра дойде прикриваният от него скандал с фонд „Научни изследвания”, финансирал псевдонаучните напъни на приближени до образователните чиновници лица.

 8. 8 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Според мен Игнатов бе уволнен защото не е правоверен будист, както се полага на член на кабинета на г-н Борисов.
  Той има някакви сантименти към старите египтянски религиозни култуве, и влезе в противоречие с концепцията на агент Буда.

 9. 9 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#7:"dobrich"]Мандатът на министъра ще се запомни с изтеклите в интернет теми за матурата по български език през 2010-та[/quote]
  Да, защото той лично беше качил в интернет темите за матурата?!

  Всеки помни каквото намери за добре, аз, примерно, ще го запомня с премахването на най-комуноидната и номенклатурна структура в образованието и науката — ВАК!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 10. 10 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 682 Неутрално

  С малки изключения - статията е добра илюстрация за стратегическите ПР цели на Правителствения водач и партиен лидер, както и на сбора - ГЕРБ. Не виждам някой от тази формация да измисли ефективен, коректен за пред избирателите подход за престоящите избори - те са си от люпилото и нищо по-различно няма да видим на политическата арена и тази година!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 11. 11 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "всички събития потъват в един неразгадаем, безфокусен хаос"
  -------------------------
  Cleisthenes, е БАЩАТА на Атинската Демокрация, 5 век Пр. Хр. Той поставя основите на Първата Примитивна Демокрация, която търпи МНОГОБРОЙНИ промени от Аристотел до Модерна Демокрация. На Гръцки, ДЕМО е НАРОД и КРАЦИЯ е ВЛАСТ или (Народовластие). На Български, ДЕМО е ДОМ и КРАЦИЯ е КРЕТЕН или (Домашна Кретенизация), по принципа на Първобитния Родово Общински Строй. В 18/19 век се поставя началото на МОДЕРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ и през 20/21 век дойде ред и най-съвременната СВОБОДНА ДЕМОКРАЦИЯ. Без значение, дали е МОНАРХИЯ или ОЛИГАРХИЯ, ефектите са едни и същи. Не съм пророк но имам силно въображение. СВОБОДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ще даде НЕИЗБЕЖЕН ХОД на Тасманската Демокрация. Тя ще е БЕЗ ГЛАСУВАНЕ. Всеки нов Бос, Кмет, Лидер, ще се ИЗЯЖДА веднъж в годината, като от ТЯЛОТО му по едно мезе, ВКУСВАТ ВСИЧКИ ТАСМАНСКИ КРЕТЕНИ.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 12. 12 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 552 Весело


  [quote#9:"zo"]аз, примерно, ще го запомня с премахването на най-комуноидната и номенклатурна структура в образованието и науката — ВАК![/quote]
  ... в резултат на което се навъдиха рояци "научни калинки".

 13. 13 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 622 Неутрално

  "Третото предизвикателство – създаването на отделна оперативна програма за образование и наука изглежда все по-малко вероятно, след като лично председателят на Еврокомисията Барозо покани на среща българските учени за да обсъдят корупцията в разпределянето на парите за научни изследвания."

  Някой разбра ли какво иска да каже с това авторът? Защото по всичко личи, че ще има отделна оперативна програма за образование и наука. И тя е заложена като основен приоритет от новия министър - акад. Воденичаров.

 14. 14 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Симеон Игнатов беше сред учредителите на т.нар. генералско движение в БСП. Той е посочен в документа с имената на инициативния комитет от основателите в графата "дейци на науката".
  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=671237

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 15. 15 Профил на RED MAFIA
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Според мен Министерството на образованието, младежта и науката би трябвало да се нарича Министерство на БЪДЕЩЕТО, защото то е призвано да обучи и подготви гражданите на България за следващите 40-50 години. Към днешна дата, това Министерство е безидейно и маргинализирано. Защо? Защото средното обрзование НЕ дава добра подготовка на зрелостниците, а висшето образование се е превърнало в търгашество. Същото е и с научните кадри - доцент и професор днес се става НЕ по заслуги, а по съображения, така както и министър Игнатов стана професор. Не трябва да се забравя, че ролята на учителите е много важна, защото когато попитали Александър Македонски, как е успял да стане велик, той отговорил: "Учител ми беше Аристотел", а Айнщайн казал: "Защото съм стъпил на раменете на великите преди мен"!!!!

 17. 17 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Игнатов е аутсайдер в правителството, защото си е аусайдер - протеже на майката на Дянков. Не смее дума да отрони на заседанията на Министерския съвет. Прочетете стенограмите - те са общодостъпни. Стигна се до там, че друг министър (сегашния президент) да иска увеличение на парите за наука. Който не вярва да провери стенограмите. Всеки опит да се реабилитира е смешен на фона на доклада за безобразията във Фонд наука. Ще кажете не е знаел. Първо знаел е. Второ - работата му изисква да го знае. Трето, дори за момент да допуснем, че не е знаел защо като Матросов се хвърли на амбразурата, декларирайки , че всичко е наред.
  Опитите да наречеш черното бяло са жалки.
  П.П Още един трябва да си иде - Дянков. Сега пък той се е заел да плещи глупости, омаловажавайки и изкривявайки случилото се.

 18. 18 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "... министерството на регионалното развитие е министерството на усмивките, ..."
  Зад усмивките на Лилето се крият не по-малко и не по-маловажни проблеми. Това, че засега не им се дава гласност, изобщо не е добре, защото в най-скоро време ще избухнат със страшна сила.

 19. 19 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 622 Неутрално

  "Реалността, обаче, беше друга – Сергей Игнатов беше абсолютният аутсайдер в Министерския съвет"

  Да, беше аутсайдер, но единствено поради личните си качества, или по-точно поради липсата на такива. Иначе до последно бе сред приближените на Дянков. Да припомня само, че повече от две години прикриваха далаверите във Фонд Научни Изследвания. И само там ли.

 20. 20 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#16] от "Дедо Либен":

  Прав си, образованието е жизнено важно за развитието, образоването и реализацията на идните поколения. Неук човек е равносилно на ненужен човек, не подкрепям модела на работа на Игнатов, но смятам, че настоящият избор - Воденичаров също е погрешен. Не може един човек в пенсионна възраст да отговаря за образованието, на което са му нужни реформи, осъвременяване на модела на обучение, креативни идеи, за да могат да провокират вниманието на учениците и да го насочат към обучителния процес. Децата днес не са като децата вчера, нужни са реформи в образователната система и искрено се надявам след Воденичаров поста на министър на образованието да заеме някой млад, еродира и креативен българин, който ще обнови и осъвремени образователната система и ще я пригоди към века и начина ни на живот днес.

 21. 21 Профил на didi_56
  didi_56
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#7] от "dobrich":

  Точно казано

 22. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#17] от "grajdanin1":

  "защо като Матросов се хвърли на амбразурата, декларирайки , че всичко е наред" - Даже пред медиите лично обяви:....Не нападайте чиновниците от министерството, критикувайте министъра.

 23. 23 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#12] от "0bi":

  Е да, друго си е да имаш ВАК, която беше беше на ПРЯКО подчинение на изпълнителната власт, която беше бъкана със стари номенклатурно-ченгесарски кадри, иии така по между другото даваше научните степени по заслуги, нали?!

  Въпрос с повишена трудност: в кои държави има структури като ВАК?!
  В нормалните държави университете сами си произвеждат професорите, ама българският чукундур как да го разбере това!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 24. 24 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#8:"Малката Пица"]Той има някакви сантименти към старите египтянски религиозни култуве[/quote]
  КултОвете на египтяните са втората страст на Игнатов. Първата - това са законите на нАучния комунизъм, изучавани в люлката на революцията - Ленинград. Така че като будист е близък до главния жрец.

 25. 25 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Поздравления, г-н Константинов! Отлично написана статия - с мисъл, анализ и загриженост.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 26. 26 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 442 Неутрално

  По-поръчков и съшит с бели конци анализ отдавна не бях чела. Боже, горкия Игнатов, жив да го ожалиш, ако слушаш автора Константинов. Че образованието и науката не са приоритет на правителството на ГЕРБ е повече от ясно, затова и Фандъкова от министър стана кмет, но че Игнатов е човек окопан в мрежи, без особено ясна мисъл в главата си за това какво прави, какво предлага и какви ще са последиците мисля, че стана ясно на всички. До такава степен беше изтрещял през последните две години, че навреди на имиджа на собствения си университет НБУ. Хайде, да не му слагате ореол ако обичате. Защо мълча след първия доклад за нередности във Фонда, изготвен от Хорозов, защо назначаваше като принципал такива мекерета като Гюров и Петров? Има неща за които е лично отговорен, за които не му е виновен нито Герб, нито Конституционния съд, нито никой. Самият той живееше с идеята, че е несменяем, защото стана министър с покровителството на Валентин Златев (Лукойл), затова и си позволяваше да дерибейства в министерството. А, ами като толкова много мразеше ВАК - плашилото от комунизма, защо не уволни полковник Вуцова - лице, почти ако не и по-страшно от самата ВАК, което и сега е шеф на дирекция Наука. Не зная аз откъде се взе този политолог-анализтор Петър някой си Константинов, но анализът му показва тотално игнориране на емпиричните факти и избирателно преакцентиране върху определени тези - манипулативен похват добре известен на социалните науки, който трудно ще продадете на недоволните родители, ученици и учени.

 27. 27 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ми той си беше гнила ябълка. Язък за голямата му фирма, видя се колко струва и тя ...

 28. 28 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#7:"dobrich"]Мандатът на министъра ще се запомни[/quote]

  -Прав си за написаното,но с едно уточнение:"Мандатът на Правителството ще се запомни" с всичко това. А и на управляващото мнозинство,като цяло.

 29. 29 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#15] от "RED MAFIA":

  Това е много дОбро
  Обаче според "нерегламентирани слухове" Игнатов не се заглежда по разни Чукове само защото ги знае по телевизията, а и защото му харесва как изглеждат

 30. 30 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#20:"Мадлен"]поста на министър на образованието да заеме някой млад, еродира и креативен българин, който ще обнови и осъвремени образователната система [/quote]

  -От досегашното й,вече 24-годишно "осъвременяване" от образователната система излизат все повече неграмотни и слабограмотни.А много дори изобщо "не влизат" в "образователната система" и не прекрачват прага на
  училищата.
  -Образованието,като вид обществена дейност е елемент от възпроизводството на хората,на човешкия фактор/или материал,ако на някого се харесва повече/.То е толкова важна и сериозна дейност,че не бива в никакъв случай,да се оставя предимно и само на политиците,нито само на чиновниците,работещите в тази сфера или на родителите.За да има качествено образование трябва да са налице;качествена материална база/не може да има училища в порутени сгради,без отопление,с течащи покриви,без физкултурни салони и лаборатории/.Не трябва,заради ниското заплащане на труда на педагозите,в тази сфера да работят само идеалисти и такива,които не могат да си намерят друга работа/секретар/машинописка и/или преводачка във фирма получава неколко кратно повече от учител,напр.по английски език/.Криворазбраното "преодоляване на тоталитарното наследство" премахна оценките за дисциплина и униформите на учениците-училищата заприличаха на "клубове със свободен достъп",има случаи кретенясали родители да влизат по време на учебен час и "да търсят сметка" отучители.
  Учебници се 'пишат"и преписват на псевдонаучен,абстрактен език от полуграмотни,високопарни със самочувствие без покритие, автори,често близки на организиращите конкурси за учебници,чиновници,вместо от доказали своите възможности учители.Многообразието на учебници,за едни и същи,като профил,училища,води до парадокса,дори в едно и също населено място децата о еднакъв профил училище, да учат различни неща/това е почти равно-едни да учат гласните,а други съгласните в азбуката-няма еднна база за сравнение и оценка/.Липсват единни държавни стандарти за обучение и възпитание,никой не може да формулира педагогическия и личностен"идеал',на завършващите средно образование,към който да е насочена педагогическата практика.Въведе се 12 клас,като може би единствената "полза"е по-късно заемане на място в пазара на труда от абитурента.Наред с излишно натоварване на учебното съдържание започнаха и посегателства над светския му характер.Голяма част от децата не се "обхващат" в образователната система,закриват се училища,/а през Възраждането се откриваха/ и ако иска да се учи едно дете трябва често да пътува или ходи пеша до училище в друго селище/обвързването на трудовото възнаграждение на учителите с броя на учениците води до нелоялна конкуренция между училищата,предпочитат се онези,"в които е по-лесно".Закриха се специализирани училища,създадоха се "центрове за ученици със специални образователни потребности",като кадрите в тях губят повече време да пътуват от едно-в друго населено място и училище,вместо да работят с децата.Закриха се и интернати,в които бяха обхванати деца от малки населени места без училище и деца от малцинствени групи/ на държавата и се досвидяха стотинките,които се отпускаха за храна/.Липсва диференциран подход в обучението на различни категории деца,заради псевдодемократичното им поставяне в едни и същи условия,при кето понякога част от тях стават предмет на присмиване от съучениците си.И пр. и пр. и пр.Държавата "дава" пари за често излишни строежи,но нямала за образованието.В същото време издържа такива чисто паразитни структури, каквито са регионалните инспекторати по образование,чиито функции с по-малко разходи могат да се поемат като се укрепи Инспекторатът към Министерството или отделите по образование в общините.От друга страна,като няма достатъчно пари-да въведе плащането на такса в училищата,поне от които могат да я плащат,а тя или общините да плащат за бедните.
  В резултат завършват неграмотни и/или полуграмотни средно образование,за някои от които най-важен е абитурентският бал,роклята,обувките и фризурата,банкетът,екскурзията по този повод,а не реализацията в живота.За нея остава принципът на Остап Бендер-да се удавят сами или сами да се спасяват."Седем пъти мери-един път режи"-казва народът.След необмислените "реформи",през последните 20 години, по качество на човешките ресурси България "отскочи" от едно от първите на едно от последните места.

 31. 31 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#16:"Дедо Либен"]средното обрзование НЕ дава добра подготовка на зрелостниците, а висшето образование се е превърнало в търгашество.[/quote]

  --Най-главният механизъм за "производство" на неграмотност в училищата и университетите е примитивното икономизиране на образователната система.Училищните ръководства и самите преподаватели нямат стимул да проявяват достатъчна взискателност,защото "парите следват ученика".Докато това е така,"некадърните" ученици "знаят",че ще "завършат",дори и да не знаят нищо или почти нищо от изучавания материал.Например,преди време, по ТВ-тата питаха минувачи/и то млади-наскоро завършили училище/ за Съединението.Един каза,че е станало 1836 г.,друг 1920 г.,трети го свърза с Фердинанд,друг с Екзарх Йосиф и т.н.Имаше и по-откровени отговори-"Не знам,какво е станало на тази дата.Чух нещо по телевизията,ама не запомних". Отговорите бяха в духа на шеговитата реплика на Марк Твен: „Аз бях доволен че мога да отговоря бързо,казах: “Не знам!”.
  Предполагам,че ако ги бяха питали за принцеса Даяна,за фолк- певци и музиканти или за рождени дати и др.под.на холивудски артисти, нямаше да покажат никакво затруднение да отговорят.Това е резултат от т.н. "масова култура" , "масово натрапвана" от ТВ--тата и не само от тях,а от цялата социокултурна среда,в която растат и порастват съвременните поколения.
  -”Новородените навсякъде плачат еднакво. Когато те пораснат, в тях има нееднакви привички. Това е резултат от възпитанието. .”/Сун Дзъ/

 32. 32 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  "Рокадата в Министерството на образованието обслужва изцяло предизборните интереси на ГЕРБ "

  ГЕРБ=ГРАБ=ГРОБ

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 33. 33 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ах, горкият Игнатов. Пълен с добри намерения и чист като сълза.
  За пореден път си задавам въпроса защо чета статиите на П. Щ. Константинов. Ама май ще е и за последен.

 34. 34 Профил на scholar144
  scholar144
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Науката и образованието са в много тежко състояние. Подобно е и в съдебната, и в здравната система. Но докато в съдебната и здравната области министрите, макар и с грешки, се мъчат да направят нещо по правилния път, Игнатов буквално ВРЕДЕШЕ на науката и образованието

 35. 35 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 552 Весело

  [quote#23:"zo"]В нормалните държави университете сами си произвеждат професорите[/quote]
  Видяла жабата, че коват вола...

 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мадлен":

  И аз се надявам след изборите да дойде някой който е бил вътре в нещата и разбира какво трябва да се направи в средното образование? Игнатов сложи оная "хубавица" Милена Дамянова, която никога не е била даскалица!? Когато спрат да дават дипломи на конвейра, тогава ще се оправи средното образование, респективно ще хлопнат кепенци менте-вузовете. И ще започват да учат качествени студенти във възвърнали реномето си институти и университети......

 37. 37 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 618 Неутрално

  в нашия случай уволнението на Игнатов е начин да спасим един наш човек и потулим шашмите му

 38. 38 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ако беше свестен щеше да си подаде оставката отдавна. КОГАТО НЕ МОЖЕШ ДА СВЪРШИШ ТОВА ,КОЕТО ТРЯБВА, СИ ТРЪГВАШ.Типично българска цигания.

  Обичам да питам
 39. 39 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#35] от "0bi":

  Муцка, хайде да ти помогна, явно имаш нужда http://goo.gl/7aRYO

  Аналогични Висши атестационни комисии в други страни

  Азербайджан — Висша атестационна комисия
  Армения — Висша атестационна комисия на Армения
  Белорусия — Висша атестационна комисия на Белорусия
  Грузия — Съвет на учените експерти на Грузия
  Казахстан — Комитет по контрол в сферата на образованието и науката на Република Казахстан
  Киргизстан — Национална атестационна комисия на Киргизстан
  Молдова — Национален съвет по акредитация и атестация на Република Молдова
  Русия — Висша атестационна комисия на Русия (на руски: Высшая аттестационная комиссия России)
  Туркменистан — Висш професионално-атестационе комитет на Туркменистан
  Узбекистан — Висша атестационна комисия на Република Узбекистан (на узбекски: Ўзбекистон Республикаси Олий аттестация комиссияси)
  Украйна — Висша атестационна комисия на Украйна (на украински: Вища атестаційна комісія України)

  ------------------------------------------------------------------------------------

  Искаш ли сега да ми обясниш а) как имането на ВАК не е подражание и б) защо да подражаваме на СССР и бившите му републики?!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 40. 40 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално


  Статията е добра без частта си да се оправдава по какъвто и да е начин СИгнатов.
  Ако като министър не е имал възможност да прокара идеите и нужните реформи, да бе си подал оставката в първият момент на блокирането им.
  Явно е имал други по-важни приоритети, които излязоха на бял свят и когато те стигнаха и до ЕК - бушонът изгърмя.
  Като такъв и ще бъде запомнен.
  Но вътрешният ми глас нашепва: и за фондовете и корупцията.
  Три и половина изгубени години. Виновни пак няма.
  Някои отново се облажиха, а потърпевшо е Образованието, а без добро такова - кучета ни яли и налазили ята от 'калинки'.

 41. 41 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#20:"Мадлен"]искрено се надявам след Воденичаров поста на министър на образованието да заеме някой млад, еродира[/quote]
  еродира от еротика сигурно произтича?

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 42. 42 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Няма и едно вярно твърдение в тоз пасквил. Тоя дори и понятие си няма от наука и образование. Може да се опонира на всеки ред, но не си струва труда. И не само това му писание, тоя е изключително слаб автор. Въобще, Дневник стана много слаб и все по-гъзолизнически вестник.

 43. 43 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 761 Весело

  До коментар [#16] от "Дедо Либен":
  "....би трябвало да се нарича Министерство на БЪДЕЩЕТО..". Много умна мисъл, наборе. Подкрепям я. Виж, за научните кадри не си прав. Само до преди 23 г. доцент и проф. се ставаше САМО ако си партиец (с едно, две изключения). До минус 3 г. същите ставаха през научни съвети (НС) и след одобрението на ВАК. Които НС закономерно (виж по-горе) гъмжаха от комунистически кадри и естествено пускаха себеподобни и спираха "неблагонадеждни" (некомунисти). Така че ВАК като комунистическа креатура за контрол на интелигенцията правилно отиде на боклука. Друг е въпроса, че във вакуума избуяха туземни проф. и доц. от 53-те ни университета. Ще мине време, ще се отече и мътната вода и ще се научим да правим разлика м/у проф. във СУ, БАН или в Полски Тръмбеш и в Ангола - да кажем.
  По темата. Статията е добра (за разлика от други статии на П.Щ.К.). Бих добавил, че изборът на академика за министър е стратегически ход. Образованието и науката трябва да вървят синхронно, паралелно (и др. сложни думи) и именно научен деец със силна внедрителска дейност и управленски опит е подходящ (по принцип, на дело ще видим). Той трябва да осигури средства за науката и да я накара да работи И за икономиката. Той трябва да реформира програмите за висше и за средно - за да се реализират веднага випусниците. Ето първия полезен ход - реставрацията на техникумите - източници на средни технически кадри за индустрията. Той трябва да реформира забатачения (сори Игнатов) фонд НИ и да го накара да заработи "на полза роду", а не "на ползу шашмаджии" и т.н.
  И първите му стъпки (ако са успешни) ще бъдат и заявка за следващ мандат. Дано - ще е полезен за всички ни.


  Поздрави
 44. 44 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#23:"zo"]Въпрос с повишена трудност: в кои държави има структури като ВАК?! [/quote]
  Oтговор- в цяла Европа. Нарича се по разни начини, но идеята е една- еднакви изисквания за всяка степен и длъжност.

 45. 45 Профил на Костомолец
  *****
  Неутрално

  Струва ми се, че когато той встъпи в длъжност през 2009 г. пред неговото министерство стояха три особено важни стратегически предизвикателства: .....
  --------------------------------------
  На батко червения Щурм-овак!

  А на мен ми се струва, че на теб само ти се струва, че с малко струване нищо няма да излезе!

  Поредното упражнение в словоизлияния, които нямат нищо общо с действителността. Ученикът на сина на Рабкора от Лондон гобутат да се изявява, ама много слабо представление и много слаби изводи, скучно четиво!

 46. 46 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#34] от "scholar144":

  спокойно бе, в БАН вече си имате и министър, не е нужно да се пениш

 47. 47 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#35] от "0bi":

  е какво значение има че университетите си произвеждат кадри, като знаем как БАН си произвежда кадри, има ли нещо като база за сравнение. или може би просто у нас няма кой да прави наука. може пък просто да сме си тъпички

 48. 48 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#43] от "Starec":

  що се косиш? ние и без това нямаме професори като Кеймбридж, МИТ или Йейл, ми посредствени са, а това, че са избуяли... то е неизбежно, все някой трябва да преподава

 49. 49 Профил на alexthesun
  alexthesun
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Абе, аз досега се мислех, че е БарозУ, пък то било БарозО?!

 50. 50 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Изненадан съм, че още има човек който защитава Игнатов. Но мафията на НБУ и (без)мозъчните тръстове е навсякъде. На въпросния автор бих препоръчал доклада на Инспектората на МС за фонд научни изследвания. Като го погледне, ще разбере, че всичката информация, която излезе във медиите за злоупотребите във фонда е вярна. Да тях ги има и са абсолютно безочливи. А през цялото време Игнатов твърдеше, че нямало такива, че учените били недоволни щото не били спечелили проекти, а класитаните проекти били калпави щото това било нивото на науката ни. Игнатов очевидно беше разперил чадър над злоупотребите във фонда и е естествено да се запитаме дали е просто от некадърност или става дума за съучастничество. Този скандал единствен е достатъчен за оставка дори ако всичките му други дела бяха безкрайно полезни и ефективни.
  А те не бяха. Новия закон за научните степени не случайно мина трудно, щото беше безобразен. Още когато се предлагаше, на всички беше ясно, че отваря път за произвеждане на хора в професори без те да покриват необходимите изисквания. Покрай скандала с фонда за научни изследвания изкочи точно такъв пример - Рангел Гюров, който е геолог, а станал професор в институт по библиотекознание. ВАК беше махнат не защото беше "комунистическа структура", а защото задаваше високи критерии за придобиване на научни звания според които хората от НБУ и подобни псевдоуниверситети никога нямаше да получат професорски титли. Сега тихом мълком се роят махленски професори като Геню Дайнов.
  И накрая, закона за задължителното обучение на 4 годишните е пълна тъпня и хората с право протестираха стещу него.
  Така че Игнатов не просто трябваше да си замине, той не трябваше да бъде назначаван. Всичко което направи беше погрешно и отразяваше единствено интересите на лобито на НБУ и (без)мозъчните тръстове, чиято цел е да елиминират конкуренцията на БАН и СУ в усвояването на пари за наука. И определено са им е необходим промени на закона и корупция тъй като те нямат необходимата компетентност за да вършат научна работа и съответно не биха спечелили пари за наука ако критериите не се сведат до тяхното махленско ниво.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 51. 51 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Тая статия от коя поредица е - "НБУ-лоби" или елементарно "Анти-Герб"?
  Не зная какъв аутсайдер е бил министър Игнатов в Министерския съвет, какви реформи е искал да прави и защо, например, като е видял, че не успява, сам не си е подал оставка .
  Но, ако се вярва на доклада от проверката на ФНИ, проведена от Главния инспекторат към Министерски съвет, по лично решение на същия този скромен министър е било добавено още едно приоритетно направление за финансиране, в нарушение на официалната Стратегия за развитие на науката в България до 2020 г. И това направление е, представете си, педагогика.
  Като добавим и назначенията на негови приближени на водещи постове във ФНИ и "предпочитанията" при одобряване на проектите, то образът на министъра-светец съвсем ми се размива.

 52. 52 Профил на steppenwolf
  steppenwolf
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много слаба статия г-н Константинов. Така обаче се получава винаги, когато човек се опитва да разсъждава по „принцип” върху проблеми, които не разбира. Не знам кой ви плаща за тези повърхностни съчинения.
  1. Законът за научните степени и звания беше направен единствено за обслужи университета на Игнатов и подобните нему. Цялата научна общност очакваше промени, даже бяха предлагани варианти, но това което имаме сега едно недоразумение. По принцип няма нищо лошо в това всеки университет сам да решава как да подбира професорите си, но тази схема е работеща само за пазар където кадрите се реализират основно в частният сектор и качеството на образованието се оценява по един обективен начин. У нас не е така. Съвсем наскоро стана ясно че митничари са представили фалшиви дипломи. Калинка няма да я споменавам. Да не говорим за дипломите, които не са формално фалшиви, но са взети с подкупи и други неморални практики или при ниска летва за преминаване на обучаващите се. Докато в държавната администрация назначенията стават с връзки не може да се говори за истинска конкуренция между университетите. Тя ще се изроди в това успешни да са тези университети, които най-лесно дават дипломи.
  2. Погледнахте ли да видите какви проекти е финансирал фонда. Това ако не е корупция, тогава кое е? Две фирми регистрирани 1 седмица преди срока за кандидатстване, и никога преди това нямали научна дейност са финансирани за разработка на микроспътници. Игнатов дълго време обясняваше, че всичко било законно. Вие проверихте ли дали е така? Подозренията са че рецензии на проектите изобщо не е имало, а хората на Игнатов са ги раздавали лично.
  3. На кой му трябва да задължава родителите да си пращат децата от 4 годишна възраст на училище, при положение че квалифицирани възпитателки няма. Кой иска да забранява на родители да се организират в кооперативи ? Това г-н Константинов се нарича „СОЦИАЛИЗЪМ”, ако не знаете и е меко казано странна мярка от страна на правителство претендиращо да бъде дясно. На кой му трябват еничари и промити мозъци? И тук позволете ми да спекулирам, че освен социалният ефект от произвеждане на зомбирани консуматори другата цел е обществени пари да се насочат към строители, частни училища и университети отдавна лобиращи за това.
  Приключвам тук за да не стана досаден. Ако искате свършете си добре работата и ще видите че Игнатов всъщност трябваше да си отиде отдавна.

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Поредната глупост от един доста омръзнал ни вече автор който се пише специалист по всичко.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#50] от "kihano":

  ай стига с тези научни мафии, НБУ-мафии и подобни измишльотини. не знаете какво е мафия, но само обиждате науката като използвате тези думи от БСП. ако има някаква мафия това е комуно мафията и тя се е разпростряла абсолютно навсякъде

 55. 55 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#50:"kihano"]ВАК задаваше високи критерии[/quote]

  нима? жалко, но не си личеше

 56. 56 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#51] от "murttle":

  това е статия от поредицата лоби за наука, и чугуните естествено ума им това не може да го побере трудно е, наистина, с такава пропаст в интелектуалните знания, дето те се опитват да я наваксват с кухи приказки

 57. 57 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Все пак направи един закон - за академичния състав, който е действащ и който няма да бъде скоро променен

 58. 58 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#56] от "bette":

  Като чета постовете ви, "кухите приказки" май не са от тази страна, на която ги поставяте. Нещо не виждам да доказвате с доводи "про-научните" ваши или на обсъждания министър въжделения. Това, да кажеш на черното бяло, не беше ли от "чугунунената" практика?

 59. 59 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#58] от "murttle":

  това са постове, а не научни изследвания.

 60. 60 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 617 Неутрално

  "плажните му навици (каквото беше официалното обяснение за отстраняването на Трайчо Трайков), "

  не разбрах какви са били плажните навици на Игнатов - нудист? екзибиционист?

 61. 61 Профил на science123
  science123
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#60] от "canuck99":

  Е то това сал остана, да му знаем и подробностите на тоя шмекер!

 62. 62 Профил на science123
  science123
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#57] от "waterfall":

  скоро, скоро, до 5 месеца max ще бъде внесено предложение за промяна на закона. подозирам 1 месец, но да видим.

 63. 63 Профил на voltaire
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 64. 64 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#62] от "science123":

  а член първи от конституцията дали ще опитат да върнат?

 65. 65 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#62] от "science123":

  обикновено хората се делят на иноватори, модернизатори, реформатори, консерватори и реставрационисти (ако това е правилната дума за restorationists) - в този вид на

  <------------------------/статукво\-------------------------->
  реставрация консервация иновация

  само не знам (става дума за Дянков) каква е логиката да си такъв модернизатор, че да искаш да стигнеш дори до creative destruction (Шумпетер), доста краен вид на желанието за модернизация, и след това, като си се убедил, че си постигнал нещо в тази посока да минеш към restoration. може би това е някаква куку логика, защото поне за мен логика няма.

  първо, че creative destruction е доста смело начинание, а и понякога доста жестоко, да не говорим, че може да "заравниш" и хубави и полезни неща, с неясно обещание за construction след това (но не на пътища нали?), но след като си положил някакви опити в посока модернизация и си постигнал нещо, изведнъж да се противопоставиш на себе си и да кажеш, не ние ще реставрираме старото, по някакви си причини, това е просто налудно. нещата в образователната сфера не стигнаха до крайностите, към които се стремеше Дянков, не минаха през огромни реформи, но минаха през някакви реформи и промени, които бяха положителни, какво се е случвало във фонда едва ли е различно от това, което се е случвало в цялата държава, по-лошо е ако този фонд е правил усилия да работи и това именно е предизвикало скандалите, което впрочем е обичаен тип поведение точно за личности в науката и образованието, когато нещата заработят, те изведнъж се чувстват засегнати, оскърбени и ощетени.

  Ако са смятали, че Игнатов вече е направил това което е способен като лични възможности и капацитети, можеха да измислят някой който да продължи реформаторската линия може би по малко по-различен начин или поне да застъпят консервативна позиция, тоест каквото е направено досега - направено, ще го "постелим", ще оставим нещата да улегнат в това

  това са двете логични позиции, ако са страхливи или ако бяха страхливи в промените си, можеха да изберат консервативния подход, но не...

  каквото и да говори Воденичаров, каквито и "свежи" идеи да проповядва, той не е реформатор, тоест няма реформаторски дух и, да, тук значение има личността както и нейните "веруюта"

  съжалявам и че не избаха консервативния подход, той би бил подход на честта, самоуважението, също уважението към труда на другите и други подобни неща

  това, което доказаха е, че нито имат уважение към себе си, нито към другите, ами се интересуват само и единствено от своето бъдеще във властта, което да, заради безумията на този тип решения определено ги нарежда някъде до Калигула, който и без това е бил известен като луд

 66. 66 Профил на zuckersusser
  zuckersusser
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Десните се побъркаха, Игнатов бил реформатор! Този човек е просто приватизатор, действащ от името на НБУ и мрежите на ДС там.

 67. 67 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#66:"zuckersusser"]от името на НБУ и мрежите на ДС там[/quote]

  въй

 68. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Склонна съм да се съглася с автора на статията като цяло.
  Друг е въпросът обаче, дали точно Игнатов би могъл да се справи с поредицата от тежки задачи, стоящи пред министерството му, когато пое поста.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 69. 69 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 497 Весело

  Това, че Игнатов е аутсайдер в правителството на ГЕРБ е така, да речем стратегическите цели са почти точните, кризисният пиар като допускане съшо е добро предположение,но...
  Защо Щурм не щурмува, а завоалира факта със слагаческата позиция на Игнатов? Това нещо като частична реабилитация ли е? Щото, аз да си призная не харесвайки особено Т. Трайков, бях умилен от пресконференцията му, опита да покаже гръбнак отново. А де го гръбнакът на Игнатов, защо не каза бившия ПРОсветен министър!
  Та, автора, автора, по-шурмово ако може!

 70. 70 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#69] от "hrige":

  може да се е отдал на заслужена почивка, все пак вече не му развяват гащи под прозореца, не му обявяват стачки с шмейзери и тем подобни. сигурно празнува някъде, че се е отървал от банаджии, аз лично точно това бих направила на негово място

 71. 71 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#9] от "zo":Интересно ти какво общо имаш с ВАК ? Знаеш ли от къде се влиза ? Налепихте етикети , изкарахте я клон на КГБ , премахнахте я . И се нароиха самозванци - професори , доценти от село .
  Ако не ви харесваха хората , сменете ги , ако нещо друго ви вади очите , оправете го , но не може да няма централизиран контрол на това , което става в науката. Сега остава селските университети да произвеждат академици.

 72. 72 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мадлен":Госпожо , младите имат решаващо предимство когато става дума за надбягване , над е...не, надпръдване. Където се иска опит и ум , възрастта няма значение. Алесандро Пертини стана президент на Италия на 82 години , изкара мандата си до 87 и почина на 94. До последно държеше речите си без да си служи с бележки.

 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#23] от "zo":Посочи ви поне двама от ръководството на ВАК , независимо от времето .
  Или приказваш само да се лаем ?

 74. 74 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#43] от "Starec":Минавал ли си покрай ВАК ? Много настървено пишете за неща от които нямате хабер.
  Лично на мен ВАК ми разреши да правя дисертация , когато един партиен секретар се опитваше да ми попречи.

 75. 75 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#50] от "kihano":ВАК пречеше на некадърниците да пробиват нагоре. Наберете ВАК в интернет и вижте колко типове са си присвоили звания и степени без да знае ВАК.

 76. 76 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#74] от "ahasver":

  на теб лично, обаче академичните степени по принцип не се отнасят само лично до теб и идеята е да е възможно да се става професор преди 80 години, както и да се отнеме бюрократщината в тази област, което вече е направено. сега вече няма партийни секретари, искам да те успокоя... лично теб.

 77. 77 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#75] от "ahasver":

  на кои некъдърници по-точно е попречило, защото аз се сещам за един куп такива, на които е помогнало ВАК

 78. 78 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 583 Неутрално

  не от еротика ... от ерозия /на мозъка/....
  ... много поздрави от нас - дъртите ерудити

 79. 79 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Това писание(не може да се нарече анализ) е обидно.

  Все едно ми казват - Ти си много глупава.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 80. 80 Профил на www
  www
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Много повърхностна статия. Прав е само в едно - назначаването на Воденичаров е кризисен пиар. Този човек всъщност не е учен, беше избран за председател на БАН от лобито на ченгетата и дъртите мафиоти, при това почити половината от членовете на общото събрание гласуваха против или се въздържаха, което е без аналог в историята на академията. Воденичаров веднага се сдуши със съвета на ректорите и сега в следващите 5 месеца на това правителство не само няма да има дори наченки на реформи, а на различни постове ще се върнат старите муцуни.

 81. 81 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Комуноидите стават смешни с тези си разстроено-гневни коментари. Превърнаха образователната система (както и всичко в България) в смешна хавра, пълна с полуидиоти (в училищата директорите бяха партийни другари, трудно говорещи български език и неспособни да бъдат човеци, учителите НЕ учеха учениците си, а манкираха дейност и просто оцеляваха...) и сега вопият драматично и търсят виновните. Вие, дУругари, сте виновните за всичко лошо в тази държава, случило се през последните 65 години. Толкоз! Ако ви нямаше вас и вашата продажна природа, сега България щеше да е нормална и среднобогата европейска държава.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 82. 82 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#80] от "www":

  цъкнах ти минус, обаче си прав, но това е тема за съвсем отделна статия

 83. 83 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#80] от "www":

  всъщност основният проблем, е че Съюзът на учените, Съветът на Ректорите, БАН и физическия на СУ, както и червените крила на Студентския съвет на СУ (като Призив например), изключвам свесните, но неориентирани хора на тези места, страхотно се уплашиха от управлението на Игнатов, че им разчовърка червеното комунистическо котило там, и те го намразиха почти толкова колкото Дянков, с тази разлика, че бяха по-спокойни, че зад гърба му не седи Световната банка и могат да си правят каквото си искат, което и правеха и с тази разлика, разбира се, че Дянков се оказа изключително страхлива личност, въпреки "гърба на СБ" и в момента в който Станишев заплаши за силово сваляне на правителството веднага клекна за червен министър и то в образованието. А това, че БСП не гласува за него е само театър, който прикрива реалната ситуация.

  Уплашените от управлението на Игнатов гореизброени не само ще се опитат да въртат нещата назад, но вече имайки представа, че министерството може да бъде генаротр за промени и влияния, ще се опитват да го използват като маша за комунистическо промиване на мозъците на младото поколение, да използват властта там за тези цели, да се легитимират чрез нея, за да вършат още по-големи гнусотии, много по-големи отколкото простото връщане на ВАК, не че това само по себе си е малко.

 84. 84 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  трагедията на протестиралите студенти от СУ, студентски и Призив, тези които не са напълно кухи умствено е, че ще се видят в чудо с новия министър, защото те също се нуждаят от някаква модерност в образованието, но просто протестираха защото имаше на кой да се правят на интересни, сега съм сигурна, че студени тръпки ги побиват, моментът на отрезвяването ще бъде труден

 85. 85 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#54] от "bette":

  Така е прав си, научни мафии няма. НБУ и останалите соросови изчадия не са учени, та да са "научна" мафия. Те са само мафия. Проста, сива, гнусна, нахална и арогантна, напълно в "духа" на времето.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 86. 86 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#76] от "bette":

  нега те светна, че професор се присъжда не за възраст, а за научни заслуги. Някои хора никога няма да станат професори шото и не заслужават. И това беше мерака на некадърниците - да се махнат критериите, та те да си раздават един на друг титли. Както стана с Рангел Гюров. Аколко още са станали професори без заслуги ...

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 87. 87 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#86] от "kihano":

  напротив, за възраст се присъжда и за пол също, според БАНаджии, и ти си от същата кохорта, дето смята, че науката не важи пред пол и възраст критериите

 88. 88 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#87] от "bette":

  Май си от ония дето са виждали БАН само през оградата му и са цъкали завистливо с език

 89. 89 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#87] от "bette":

  А ти изглежда си от момченцата дето не умеят да се подпишат без грешка, ама смятат, че щом влязат в БАН или СУ веднага трябва да станат професори. Иди при Сорос. Там търсят такива. Веднага ше те научат да папагалстваш, ще ти платят разходки в чужбина и ще ти дадат нищо не значещата титла "експерт".

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 90. 90 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#88] от "ръмжо":

  май съм виждала БАН доста пъти и то от вътре и мисля, че доста хора са го виждали също за да знаят, че няма абсолютно нищо за цъкане с език едно време имаше компютри, през 80-те, когато не можеше да си купиш от магазина, но вече компютри има навсякъде, а точно в БАН работят с трошки

 91. 91 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#88] от "ръмжо":

  да не говорим за мизерията, която цари вътре, и залупения, тъп и неработещ персонал и атмосфера на запустяло учереждение

  от БАН са едни кретени, които никога не са искали някой да дойде или който е там да им оправи кочината, точно за това докараха предишния си председател до инфаркт, понеже се опитваше да ги кара да работят и да печелят проекти

 92. 92 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#89] от "kihano":

  еми повечето хора, които работят основно на компютри трудно се подписват дори, не всички сме книжни плъхове като теб, които изучават класиките на комунизма в библиотеката на БАН, понеже смятат, че нищо ново излезло (и онлайн) не ги касае

 93. 93 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#88] от "ръмжо":

  не само, че собствената си академийка се опитват по всички възможни начини да докарат до ground 0, но и всякаква наука. използват само съжалението на хората, като се влачат наляво и надясно мрънкат, реват и недоволстват, докато истината е, че нито искат да работят, нито искат някой да работи или да ги кара да работят там. не са виждали и не знаят, по-голямата част от там, как се прави наука и технологии, изостанали са не с десетилетия, а с хилядолетия, и точно за това министър по египтология им пасваше толкова добре, щото не са феодалин старци, а направо мумии там. но имат "един кош приказки", с които да се правят на ощетени в публичното пространство. откровено спадат в категорията вредители и понеже са легитимирани от горките възрожденци, дето и идея са си нямали после в какво ще им превърнат академията, си раздават степени на поразия помежду си, говорят си, че правят наука, от време на време някоя/й будала прави нещо там, което обикновено си приписват шефовете на институти. могат само да се радват, че обществото не знае какво правят по проектите, които печелят.

  на всичкото отгоре извадиха късмет с Игнатов, защото той всъщност беше твърде снизходителен към тях, понеже е учил в СССР-то, това някой учил само на запад или работил там, ако ги беше подхванал като министър щеше да хвърчи перушина на всички посоки и да се чува кудкудякане.

  Лъжат и мажат пред чуждестранните си колеги, които не са стъпвали скоро в България, за да видят състоянието на "академията" и ги карат да им подписват петиции и разни неща.

  Лошото е, че с много от университетските си комуно-колеги са един дол дренки, така че идеята за присъединяване на институти към университетите нямаше да реши абсолютно нищо.

 94. 94 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#92] от "bette":

  хи хи хи, един коментар две логически грешки. Изразът "не може да се подпише без грешка" е израз означаваш неграмотност. Неграмотния си е неграмотен дори не с компютър, а с неврони да пише.
  Второ, това че имало някъде "ново" не значи че е и вярно или по-хубаво. Второ, капитализма е на над 400 години, "комунизма" на под 100. Кое е новото тук а?
  Та нека си го кажем направо - компютърът няма да замести акъла и образованието и следователно цъцкането във шайсбук не е заслуга за която да се дават научни титли.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 95. 95 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#80] от "www":Воденичаров имал 70 патента , ако знаеш какво е, в металознанието. Кажи сега дали е учен или не.

 96. 96 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#94] от "kihano":

  абе да ви изловят и да ви вкарат в гуантанамо всичките червени терористи

 97. 97 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Игнатов започна с четене на учебници, и крясъци, че са лоши.

  Резултат - не извади нито един от употреба, отказа се изцяло да ги променя. В начаелн курс е трагедия. На кого му пука...

  Реформи - глупости.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK