Какво става в държавата, или управлението "ако мине"

Какво става в държавата, или управлението "ако мине"

© Юлия ЛазароваЕдва ли някой вече би могъл да каже какво става в държавата България. Нека направим все пак уговорката, че държава стана условно понятие в последно време, тъй като (друга) такава "държава" няма.


Да кажем също, че от самото си начало управлението на ГЕРБ е съпътствано от скандали – къде режисирани или предизвикани от самите управляващи, къде спонтанни. Но от началото на тази година – празно няма.


Те не само се застъпват, припокриват и натрупват едни върху друг, но и се преплитат, така че в един момент нормалният човек просто губи ориентация, отказва да се опитва да проумее случващото се, махва с ръка и се вглъбява в сивото си мизерно ежедневие. И по стар навик казва: "Абе, остави ги, да правят каквото щат!" И може би точно в това е проблемът – че властимащите не трябва да бъдат оставяни да правят каквото си искат, но за съжаление, повече от 20 години бяха.
Сещам се един стар виц за една сервитьорка в кръчма, която, като изготвяла сметката на клиента, винаги вписвала и артикул "ако мине – 3 лв". По-често минавало, защото клиентите били подпийнали. Но ако случайно някой се загледал и питал какво е това, тя просто го задрасквала и казвала: "Е, не мина..." Та искам да кажа, че през последните малко повече от две десетилетия нас ни управляват на принципа "ако мине". И минаваше.


В мандата на ГЕРБ похватът "ако мине" стана любим и водещ – зад гърба на обществото в полза на определени хора, които явно се изживяват като първа ръка или елит за сметка на всички останали. Пробваха, но не мина поправка в закона за наркотичните вещества, поправка в закона за лова, за горите, за ГМО, за шистовия газ и т. н. Не мина благодарение на посъбудилото се вече младо поколение на България, което започва да си задава въпроса защо трябва да емигрира от собствената си страна и да търси реализация и по-добър живот в чужбина, вместо да работи и ражда децата си в родината?


Арогантността и цинизмът, с които това управление пробва дали ще "мине", изчерпаха търпението на хората и ги събудиха за граждански протести. Началото бе дадено на Орлов мост (случайно или не от там тръгна възходът на някогашния СДС ). И събудените граждани започнаха да следят


под лупа действията на властта


Както и трябва да бъде.


Лошото е, че докато обществото се занимава с един скандал, предизвикан от някое "ако мине", управляващите се опитват да прокарат друг такъв "артикул" и вероятно някои неща минават. Но това ще го разберем по-късно. Докато се вихреше "Дюнигейт" и се занимавахме с инспирираните протести в Банско, и проблемите със ски сезона на Витоша, се опитаха да застроят Иракли и на дневен ред пак излезе "Корал". Очевидно бързат, няма време, идат избори, а над така лелеяния втори мандат на ГЕРБ се трупат все повече облаци.


Паралелно със скандалите за унищожаването на природата по Черноморието и планините, вървеше и разправията за референдума. Т. нар. кампания за разясняване се изроди в безочливо надлъгване с някакви цифри и прехвърляне на вини, от което хората не само още повече се объркаха, но и загубиха желание да участват в каквото и да било.


Гладните работници от ВМЗ-Сопот не издържаха повече на мизерията и безпаричието, и излязоха на стачка. Която осветли за пореден път безхаберието и некадърността на тези, които трябва да управляват държавата и държавните предприятия. И не само това – но и социалната им нечувствителност към съдбите на хората, както и моралната закърнялост на най-високо ниво. И най-странното е, че когато и този скандал се разрастна, изведнъж от някъде изскочиха 4 млн. лв. за заплатите на работниците. Обяснението беше, че са от платена поръчка по сделка. И как така бяха платени в най-критичния момент? Дали не са били платени по-рано, пък някой да си е мислел, че може тихомълком да ги прилапа в бюджета примерно за неотложни пиарски акции на правителството? Пък работниците ще се оправят все някак, както и до сега...Ама, не мина...Защото те бяха твърди и неотстъпчиви, тъй като бяха притиснати вече до стената. Да не говорим за


поредния безочлив пиар


който си направи премиерът на гърба на работниците и изстраданите им заслужени заплати.


Не минаха поне засега и безобразията, които управляващото мнозинство в парламента поиска да заложи в Изборния кодекс. Не минаха, защото опозицията също се събуди предизборно и започна да си върши работата. А на помощ бяха повикани и посланиците на европейските страни у нас. Макар че ГЕРБ безпардонно демонстрира, че не желае да се съобразява с препоръките на ЕК, особено що се отнася до изборните длъжности в съдебната система. Е, Венета Марковска не мина за констутуционен съдия, но пък Сотир Цацаров мина за главен прокурор. Чрез една напълно формална, буквоядска процедура, напълно прозрачна по форма, но порочна по съдържание.


Дали "мъртвите души" от избирателните списъци ще минат за пореден път и ще си останат там или ще бъдат изчистени най-сетне за тези избори предстои да видим. Но като се има предвид колко усилия се хвърлиха да се обяснява на обществото от къде идвало разминаването между данните на НСИ и на ГРАО, и че мястото им си е там, в списъците, е ясно, че ще бъде направено всичко възможно и този номер да мине. За да бъде изкривен за пореден път вотът на избирателите.


Капакът на всички сканадали обаче беше опитът за покушение над лидера на ДПС Ахмед Доган и стрелбата по знаков подземен бос пред още по-знаково място – Съдебната палата в столицата. Тези събития станаха в рамките на десетина дни, което също е показателно. Отделен въпрос е кой има полза от посегателство върху една от най-знаковите фигури на т. нар. преход и кой какви криви сметки си е правил. И дали стрелбата по Златко Баретата не беше мощен поздрав за силовия ни вицепремиер, който в същия ден се намираше на червеното килимче в Брюксел, заедно с новоизбрания (или новоназначения?) главен прокурор. За кого и за какво бяха знак или предупреждение тези два инцидента тепърва ще се гадае и предъвква до изборите. Факт е, че първият все пак не "мина", вторият почти "мина".


Основното послание от тези два случая обаче беше да се демонстрира безпощадно ясно, че сигурността не само на политиците, но и на гражданите е под всякаква критика в тази държава. Всъщност я няма въобще, независимо от напоителните уверения на висши представители на управляващите, че сме изпълнили всички критерии за членство в Шенген. А като прибавим и терористичния атентат в Бургас, ще бъде най-добре за Шенген да замълчим за дълго, както млъкнахме за Еврозоната. Защото ако работа се вършеше само с ходене по телевизионните студиа и безспирно приказване, безпочвени хвалби, разказване на криминални романи и утопии, представяне на желаното за вече свършено, щяхме да бъдем най-проспериращата държава в света. Но, уви, не сме.


Да, идват избори и в оставащите 6 месеца в държавата България ще бъде все така – скандал след скандал за поредното "ако мине" на управляващите от ГЕРБ.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Пак се сещам за онази велика мисъл на Алеко "Всички са маскари ..."

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  По въпроса за младото поколение,което е останало в България въпреки всичко, и чувството му за национално достойнство-просто ВЪЗХИТЕНА.

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Да кажем също, че от самото си начало управлението на ГЕРБ е съпътствано от скандали – къде режисирани или предизвикани от самите управляващи, къде спонтанни. Но от началото на тази година – празно няма.

  Те не само се застъпват, припокриват и натрупват едни върху друг, но и се преплитат, така че в един момент нормалният човек просто губи ориентация
  ________________
  Много добре казано ! Герберите успешно ни спасяват от самите себе си и от всеки скандал прокарват интересите на едно или друго лоби и ние пак трябва да плащаме сметката!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Разпад на институции. Липса на респект към тях. Скандал след скандал. Неумение да се управлява. Липса на стратегическо мислене, което да надхвърля тридневен хоризонт. И множество "калинки"

 5. 5 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 514 Гневно

  Децата, които учат в чужбина не искат да се връщат заради атмосферата на отмъстителност, глуповатост в решенията на управляващите, липса на обществена солидарност, силна агресия и хаос.

 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Разстроено

  Интересен анализ, който подкрепям напълно!
  Аз съм демократ по убеждение и по призвание, и остро негодувам срещу тоталитарното управление на ГЕРБ.
  Не виждам разлика от "социалистическия" терор, започнал 45-та година, и сега. Днес дори е още по зле - тогава властта крадеше, но имаше и за народа, а сега властта само краде и не оставя и троха за народа. Това е единствената разлика.
  ГЕРБ колкото и да се опитват да ни убеждават да им вярваме, няма да се получи. Прекалено много корупция изплува, прекалено много некадърни министри си отидоха (а също толкова некадърни останаха!), прекалено много задкулисни игри и тъмни сделки видяха бял свят.
  ГЕРБ бездейства видно, а народът гладува и се обезлюдява...
  Останали сме шепа народ - тези с нечестно спечелените милиони и тези, които нямат средства да напуснат това подобие на държава.
  Това, за съжаление, е истината... Лошо е, че и онези, които надигат глава за власт, ще са абсолютно същите - мошеници, крадци и лъжци!!!
  Те всички са деца на нуменклатурчици!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Всъщност нас непрекъснато ни "минават" (не само сегашните) и докато си траем ще е така.

 8. 8 Профил на Dragomir Dimchev
  Dragomir Dimchev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако ще се прави нещо , трябва да се започне от самото ядро на политическите сили и задкулисни интереси- Парламента. До сега мога да кажа , че нищо не се е променило докато не се махнат старите физиономии до един и няма и да се промени!
  Ако имаме активно общество на младите живели след комунетата, които вече не са толкова млади, а наближават 30те , нека изхвърлят тая леш от парламента.

  Одит на държавата от 90та година насам и лустрация за лица над 40 години за депутатски места!
 9. 9 Профил на bingbong1
  bingbong1
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#6] от "opposition":

  Толкова безнадеждно звучи, но е истина.

 10. 10 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 470 Неутрално

  царят е гол, но в страната на слепите.

 11. 11 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Некадърни и подкупни политици и "експерти"! Някои си раздават торби с пари !
  С годините корупцията се увелича не само в брой пъти, но и в абсолютна стойност-“инфлация”…
  Някои богатеят-народа обеднява. Младите бягат в Европа..

 12. 12 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Поздравления за кратката, точна и обхватна статия!
  Дойде време на култовата фраза - "Да, ама НЕ"!
  ТРЯБВА ДРАСТИЧНО СЪТРЕСЕНИЕ В Т.НАР. "ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ"!!!!!
  "НАРОДЕ?????"

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 13. 13 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 470 Разстроено

  какво става в държавата ли, нищо не остана, това стана. Всеки , който дойде на власт я съсипва бавно, постепенно и безвъзвратно-окрадоха народа, окрадоха и държавата, интелигентните и способни българи бяха принудени да напуснат страната ни, за да потърсят реализация навън, у нас останаха само хора, които не могат да си позволят да излязат и патриоти, чиято надежда за по-добър живот още е жива.

 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  [quote#2:"xalikarans"]По въпроса за младото поколение,което е останало в България въпреки всичко, и чувството му за национално достойнство-просто ВЪЗХИТЕНА. [/quote]

  Ще ги видим сега на изборите за народно събрание, колко са за възхищение. Като почнеш с гастарбайтерите в София, които хем от 10 години ги мързи да си сменят постоянния адрес, хем им се свидят 30-40 лева, да пътуват в изборния ден до родното си място. Минеш през софийските ташкари с по 2 дюкяна или със свободна професия, които се изживяват като кукловоди и кръстници - питай дали ще гласуват и веднага почват да те убеждават, че "кой и ъ дое нъ власт, се ч' требе ъ му се изкихаш". Затова нямало да гласуват. Продължаваме с рибарите, гъбарите и морските отпускари. И то други не останаха. Ето такива са моите наблюдения.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 15. 15 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#12:"Georgi Yordanov"]РЯБВА ДРАСТИЧНО СЪТРЕСЕНИЕ В Т.НАР. "ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ"!!!!!
  "НАРОДЕ?????" [/quote]
  Само ако препълним жълтите павета и закупим повече домати...

 16. 16 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#5:"salinarka"]Децата, които учат в чужбина не искат да се връщат заради атмосферата на отмъстителност, глуповатост в решенията на управляващите, липса на обществена солидарност, силна агресия и хаос.[/quote]  Горките американски деца...

 17. 17 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Стига сте хленчили, ами слушайте по-умните хора, какво ви говорят преди избори... Не да им броите годините и да тичате подир черни тениски и мускули, като журналистки от „Труд“ и „24 часа“...

 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1094 Весело

  Лошото в цялата история е че на предстоящите избори ГЕРБ дори да не прескочи 4 %-ната бариера,демонтирането им от властта е почти невъзможно в следващите 4-5 години.

 19. 19 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#10:"ana_ni"]царят е гол, но в страната на слепите.[/quote]  Абсолютно!
  Но слепите са и глухи!

 20. 20 Профил на djmilin
  djmilin
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Доста добре описваща ситуацията статия, въпросът е ние като общество какво правим. Очевидно трябва да не спираме да отстояваме гражданските, а и човешките си права. Общественият натиск е единствения работещ механизъм, които помага да се случва нещо смислено у нас. В противен случай ги оставяме те да определят нашата съдбата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  вече доста почнахме да си броиме стотинките,и надписаните смитки все по трудно ще минават,тъй че оня сервитьора от банкя,крайно време му е да спре да ги надписва сметките,да нема.......

 22. 22 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#18:"vjacho"]Лошото в цялата история е че на предстоящите избори ГЕРБ дори да не прескочи 4 %-ната бариера,демонтирането им от властта е почти невъзможно в следващите 4-5 години.[/quote]


  Прав си! Така стана и с Кобурга. Докато го разкараме изгубихме 8 години. Енергията и простотията, която влагате да прогоните Костов от Парламента, ви струва скъпо... Но явно имате желание още да плащате...

 23. 23 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  През януари 1997г, когато народа беше обиколил парламента един министър на вътрешните работи се направи на смел и се опита с 20 полицай с щитове да мине пеша през народа. Гонихме го с снежни топки от Художествената академия до хотел София! след 10 дена падна правителството ва комунистите.

 24. 24 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#16] от "00222":

  Не става дума за това, дали са горките. Става дума за това, че ако продължаваме да търпим всяка спонтанна тъпотия, не показваме достатъчно ясно на политиците, че те служат на хората, а не хората на тях, ще кукуваме в едни празни апартаменти и къщи - за какво са ни? С какво променихме ние средата? С какво показахме, че политиците не са отряд за насилие, а малко от малко служители на обществения интерес?

 25. 25 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  "Какво става в държавата, или управлението "ако мине""

  Всяко управление е "ако мине". Там, където го пробутват по-можещи хора, минава (къде с овации, къде със скърцане), а където некадърници не знаят какво да правят с властта, освен брутално да я употребят за собствени цели, получават ритник по задника от благодарния народ. Проста диалектика!

 26. 26 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#24:"salinarka"]не показваме достатъчно ясно на политиците, че те служат на хората, а не хората на тях, ще кукуваме в едни празни апартаменти и къщи - за какво са ни?[/quote]


  Ми, бяхте ясни 2001... Едно свястно управление имахме през последните 20 години и вие ясно казахте, че искате по-лошо... Дават ви го, вече 12 години...

 27. 27 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#26:"00222"]Едно свястно управление имахме през последните 20 години и вие ясно казахте, че искате по-лошо...[/quote]

  Управлението на тройната беше по-добро от това на царя.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 28. 28 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 514 Любопитно

  До коментар [#26] от "00222":

  Е как пък го направихте този извод, че искаме по-лошо управление? Мисля, че всички във форума достатъчно ясно казват, че искат по-добро управление!

 29. 29 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Има обаче две неща, които не са точни в статията:
  1. "Началото бе дадено на Орлов мост" - това не е вярно. Протестите против ГМО, шистовия газ и промените в закона за горите бяха доста преди това. "Дневник" пренебрегва това поне за втори път, което подсказва наличие на умисъл!
  2. Няма нито дума за "Буда", а точно това обяснява, защо непрекъснато 20 години пробват "ако мине". Просто "кукловодите" друго не знаят. Пробваха и с "Буда" и то мина, при това с какъв успех.
  Дали вече не ни готвят някой "Шива" който "случайно" да е от протеста от Орлов мост?

 30. 30 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#23:"moni56"]януари 1997г, когато народа беше обиколил парламента[/quote]
  Тогава през нощта сума ти народ бяха пребити след като изведоха управляващите от сградата. Не разбрах уж следващите управляващи да са им потърсили сметка за това.
  България е осъдена от Европейски съд заради мутропремиер, сметката също минава (без кавички) ...

 31. 31 Профил на Maslara
  Maslara
  Рейтинг: 213 Гневно

  Статията трябва да си смени заглавието - то номерата си минават - Цвъки си има 6 апартамента с 300 000 лева приходи, неговото семейство е на фотосинтеза и тъщата излезе най-виновна. Цветелина си разпространява винетки всяка година и прибира една сигурна кеш пара - другите държави направиха електронни системи и за 2 години избиха инвестицията от спестените средства за отпечатване, зашити на винетките и невъзможност за фалшификация. Цеко Минев си експлоатира голямата ски зона на Банско и не доплаща за заграбените части от парка, лифтовете се амортизират на 30 % годишно при 3 % на запад от Калотина и всички арендатори на ски цъоръжения са на загуба и не плащат данъци. По плажната ивица и защитените зони се строй, виновни са предишните отпреди 5, 10 - 15 години. Примери има още безброй - Мирослав Найденов, детската учителка и мнението, че 2-ма изядени от бездомни кучета не са много за столицата, великата магистрала за морето, която отива на закъснение с една година, защото не може да пресечем равно поле (Хърватите направиха тунели по 6-7 км без външно финансиране), цената на тока, здравеопазването става само за богатите ...

  Отгармяха няколко 'калинки', но те са по-скоро изкючение и сеир за народа - не политика!

 32. 32 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  Братя българи, на път е, Виденовата зима да се повтори!!!!!
  Трябва още малко социален натиск и ГЕРБ ще оттеглят безславно от властта. Не бива да чакаме и да губим 6 месеца, за да ги изритаме!!!

 33. 33 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Комбата имаше един лаф в казармата:
  -Един ще изгори, ама ще свети на всички останали...

  Явно, докато не се изправят в редица с вързани очи до стената, работата няма да се оправи...

  Май румънците постъпиха по-умно от нас.

  Крайно среден !
 34. 34 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Написаното важи за всички партии управлявали до днес.Лошото е , че след 22 години установяваме , че никоя партия не става.

 35. 35 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Ами няма какво да й коментирам на статията, тя си е само факти.

 36. 36 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#28:"salinarka"] как пък го направихте този извод, че искаме по-лошо управление?[/quote]


  Ми, вижте тренда(като му казват по европейски), или каруцата по нанадолнището, като е по нашия край... Надолу,надолу и все по-бързо...

 37. 37 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  До коментар [#33] от "plamkata_76":

  Приятелю, един ген. Пиночет му е майката, ама де го????

 38. 38 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#20:"djmilin"]Общественият натиск е единствения работещ механизъм, които помага да се случва нещо смислено у нас. [/quote]

  +++ Безспорно това е така.Подкрепям безусловно!

 39. 39 Профил на Dragomir Dimchev
  Dragomir Dimchev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "00222":

  Ако имаше някъде умни хора в тая държава , нямаше да сме на това дереже....

  Одит на държавата от 90та година насам и лустрация за лица над 40 години за депутатски места!
 40. 40 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 514 Любопитно

  Въпросът е ключов: Ние ли служим на политиците или те на нас? Какъв характер да отстояваме правата си, да натискаме управляващите да си вършат работата, а не да ни представят всяка дреболия като огромен жест към гражданите?

 41. 41 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 675 Неутрално

  По некадърно от това управление едва ли е имало в най новата история на България. При Жан Виденов не "мина" без да е надписал дори сметката. Костов надписа 6 лв и "мина". Царя надписа 3 лева и "мина". При тройната Доган и Царя надписаха сметката яко, но я плати Станишев. Е, сега надписаното е тройно и четворно от колкото при Костов и ако мине значи сме доста тъп матрял.

 42. 42 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е той Делянчо с изявленията си по ТВ оня ден ясно показа на чия страна е. Не на народа...

  Крайно среден !
 43. 43 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Е,може би,ще се вземат някакви поуки от управлението на това правителство и то,ще бъде сменено след изборите.Дотук добре.Проблемът е,че дори следващото да е по-добро,неминуемо,ще дойде момент,когато поданиците на тази държава,отново,ще започнат да се оглеждат за месия,попадайки в капана,който докара Бойко на власт ...

  Liberate Your Mind!
 44. 44 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#29:"focusnik"]"Началоо бе дадено на Орлов мост"[/quote]
  Авторката има предвид огромния митинг на СДС на Орлов мост 7 юни ю1990 г., когато стана юясно, че хората искат комунистическия режим да си ходи.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Номерът "ако мине" не е измислен отскоро - по-скоро последното правителство отвори очите на народа за него .... според мен ефекта е положителен.
  Ако в момента сме в 2009 година, и поглеждаме колко пъти "ако мине" - минА, и колко пъти НЕ МИНА, нещата започват да се изкривяват ...виждаме как избирателите на БСП ВИНАГИ се оплакват и нищо не правят, а ги ОПРАВЯТ, как избирателите на ДПС НЕ СЕ ОПЛАКВАТ, и пак ги ОПРАВЯТ, теменужките се превръщат в гербери, а калинките в началници ....
  Накрая - ЗАЩО да създаваме деца, за да ги пращаме да живеят в чужбина ???

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 46. 46 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Видима е еволюцията на форума. Слез изборите 2009 почти 70/30 бяха възторжени ентусиасти на ГЕРБ, сега почти същото, а даже и по-значително е съотношението в полза на "противниците". Да се надяваме, че поумняването ще се изрази в нещо наистина съществено. Иска ми се да вярвам.

 47. 47 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Единственият умен политик в България е Иван Костов. Колкото и грешки да направи, те бледнеят пред некадърността и простотията на следващите и особено предходни правителства.

 48. 48 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "идат избори, а над така лелеяния втори мандат на ГЕРБ се трупат все повече облаци"
  --------------------------
  Иска му се на Бойко, да бъде вечен като Тату, но от референдума
  лъсна НЕЩО ДРУГО, с "АКО МИНЕ", за сега е "О" нула, но иде и по-срамно от "О"нула.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 49. 49 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#32] от "Дедо Либен":

  "Не бива да чакаме и да губим 6 месеца, за да ги изритаме"!!!
  -----------------------
  Искаш да кажеш, "ДА СИ ИСКАРАМЕ ЯДА КЪМ ЖИВКОВ НА БОРИСОВ"? То натам вървят нещата.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 50. 50 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 884 Неутрално

  За статията: безпощадна!
  За "арогантните и цинични управляващи": те не четат статии.
  За четящите:
  [quote#1:"Нефертити"]Пак се сещам за онази велика мисъл на Алеко "Всички са маскари ..."[/quote]
  Да добавя. Средата ражда маскарите, тя храни арогантните, тя слави циниците и боклуците. Пределно ясно е вече, че си заслужаваме управляващите негодници!

 51. 51 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  вярно е, че ако имат принцип, то е ако мине. и защо не - гражданите доскоро рядко протестирахме, мълчанието на медиите често и лесно може да бъде осигурено...

 52. 52 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#1] от "Нефертити":

  Тази мисъл е на Бай Ганю (според правописа на Алеко тогава)!!!

  Post tenebras spero lucem
 53. 53 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Браво за статията,лошото е че след тия ще дойдат по-големи гадове,въобще всяко следващо правителство е по -лошо от предходното.

 54. 54 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#1] от "Нефертити": А ние къде сме?

  и най-умният си е малко прост....
 55. 55 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Чудя се ББ като не е премиер какво ще смята, че е достойно за него да работи; човек, който Обама и Меркел приемат с военни почести и, за който няма дори 0.00001% съмнение че е елемент от подземния свят?...

 56. 56 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 517 Неутрално

  вчера културния ни министър доста некултурно разби една врата,за да влезе по-бързо, и аз предлагам това да е логото на правителството на ББ....

 57. 57 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#50:"Мърмор"]Пределн ясно е вече, че си заслужаваме управляващите негодници![/quote]

  Проблемът е че аз,а и Вие може би,не заслужаваме демократично избраните от други негодници.
  Този проблем може да се реши единствено с нова конституция,която да гарантира правата и свободите на отделната личност,да ограничи парламентарната и правителствена тирания над личността в името на някакво "общо благо".

 58. 58 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Изгони ГЕРБ и работи за България!
  Причисти страната от продажните партийци, от особи като Яне и новата подлога Каба-та, от всички завъртели се през безброй партии, само и само да могат да ограбват народа!
  Статията е точна , но не дава рецептата. Нея всеки трябва да я намери сам. Единение е нужно на хората, единение срещу безобразниците!

  apoloniy
 59. 59 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Колкото по-се мръква, по-тъмно става...

  От идиоти отговор не чакам
 60. 60 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 624 Неутрално

  А колко от форумците тук ,които критикуват,за които "всички в упавлението са крадци",за които "всички стари муцуни трябва да бъдат изгонени от парламента",за които тези стари муцуни "трябва да бъдат изправени до стената със завързани очи" ,ходят да гласуват? Дали е оправдание това,че не виждали за кой да гласуват? А как ""избирателите в Белогрладчики гласуваха против известния български хирург проф.Гайдарски/ дали той нямаше да бъде полезен в парламента по всички проблеми на здравеопазването,чакащи законодателни промени ? / и избраха в парламента от листата на ГЕРБ 25 годишна фотографка в местно студио ? А дали гледаха за кого гласуват избирателите от Монтански избирателен район когато вкарваха в парламента Искра Фидосова ?И дали всички те гласуваха или бяха за гъби,а избираха едни други наши събратя,само,че по-мургави и много обичащи кебапчетата? И как да откликнем на този форумец,който иска да вкараме този път читави хора в парламента? Кой ще ги посочи тези читави хора и по какво ще ги познаем ? Аз имам един комшия,който е много читав,честен,не краде,не се кара със съседите си,има прекрасно семейство.Но от завършване на висшето си образвание той не е прочел една книга,дори и по специалността си,не е посетил една театрална постановка,не купил нито един вестник и вечерно време гледа по теливизията само сериали-по-рано латинамерикански,а сега турски и разпалено ми обяснява на какво високо художествено ниво са били. Да приемеме,че ще се намерят такива читави хора.Как да ги издигнем ? Като пишем по форумите ли? Не става.Като отидем в РИК и ги посочим устно? Не става. Като направим митинг и там ги издигнем.Пак не става. Така никъде по белия свят не става . А става чрез партий,на които вярваме,ако не всички,то поне някои от нас.Става чрез партийни коалиций,които ние тук у нас силно мразим,а те управляват половината свят и почти цяла Европа.Става чрез инициативни комитети,които трудно се сформират у нас. Става и по един друг начин,който през последното десетилетие ни показва Б.Борисов.Някой си го пробутва към върховете на власта,за това усърдно помагжат слугински медий.Борисов добива популярност, след това прави своя партия,намира от " някъде" пари и прави грандиозна предизборна пропаганда.Входовете на жилищните блокове в градовете и стените на къщите по селата се оплепват с големи цветни плакати с кандидати за кметове,депутати и до тях сложил бащински ръка на раменете им е той,Борисов. И след избориште хората от моетго родно село на въпроса защо са избрали Искра Фидосова напр. или Лъчо Мозъка,те ми отговряха,че не ги познават тях,а били гласували за Б.Борисов !?!?

 61. 61 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Бойко Борисов ще управлява втори мандат, колкото и да ви е мъчно и да ви е яд. АЗ ЛИЧНО НАЗНАЧАВАМ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ВТОРИ МАНДАТ, А ВИЕ ?

 62. 62 Профил на kokorko
  kokorko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Господа офицери, нито комунягите, нито тази гербаджииска сволоч падат от небето. Избира ги тъпата част от българското
  племе. Не забелязвате ли, че сега патардията и то с основание се
  вдига за частните електроснабдителни фирми, а за големия държавен айдук ТОПЛОФИКАЦИЯ...тихичко, по търлъци.

 63. 63 Профил на един
  един
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Статията много ми хареса, защото ни насочва към един фундаментален проблем в манталитета на българина и в разбиранията му за обществото и ролята на политиците. "Ако мине" е основополагащо мото в живота на голяма част от населението тук. "Ако мине" е принципът на дребния балкански тарикат, който винаги ще се опита да те изпързаля, като на ориенталски пазар, но е достатъчно страхлив, за да се дръпне веднага, когато някой му се опъне. "Ако мине", показва липса на принципи и основни жалони за добро и зло, за редно и нередно. При някои индивиди, по-нагли, агресивни и жестоки по характер, "ако мине" добива вече чудовищни размери. Това се случва в момента при ГЕРБ. Та не бива да очакваме, че политиците ще са по-различни от народа си. През 1989 комунистите организираха дворцов преврат и изимитираха началото на преход. БКП се прекръсти на БСП. Никой не им вярваше, че могат да станат социалисти за една нощ, но номерът мина. Трябваше да има осъдени за комунистическия режим, за лагерите... Трябваше да има лустрация... Но и това мина. През 1990 изборите бяха фалшифицирани, за което имаше множество доказателства впоследствие. Но номерът мина - без протести, без сблъсъци, кротко... После на народа му заблеяха за "социална пазарна икономика", докато бившите комунисти започнаха да разграбват и парцелират де що имаше за крадене. Важното беше да няма реформи и контролираният обир да мине мирно и тихо. Номерът мина. Освен това, всички знаеха, че "героите" на прехода не са талантливи бизнесмени или интелигентни политици, а червени престъпници и ченгета. Оставането им във властта и в икономиката "мина" безпроблемно, защото никой не се съпротивляваше на това. По същия начин "мина" обирът на парите на хората чрез банковите фалити по Виденово време, но благодарение на това, единствено през 1997, народът излезе на улицата и заяви, че не иска повече посткомунистическа мизерия и тогава идеята за ново правителство на БСП не мина. Добре че България имаше възможност за 4 г. да поеме в правилната посока, макар и криволичейки. После дойде царят с лъжите си за 800-те дни, за заемите от 5000 лв и с куп най-невероятни лъжи. Около Симеон беше пълно с нови лица - децата на тошовата номенклатура. Хората знаеха за произхода им, знаеха, че Царят ги лъже, но номерът му мина. После дойде Тройната ламя и всички знаеха, че тези ще крадат европейски пари, че БСП е антиевропейска и ретроградна и че не ги бива за нищо, но номерата им минаха. През това време отлично "минаваха" и гоцевите ловни подвизи и гъгнещото му нищо-не-казване. Така минаваха, че го избраха за два мандата. Най-голямото "Ако мине" през прехода е това на ДПС и по-специално на Доган. Тази организация, пълна с ченгета и както се говори - дебело подплатена с руски пари, умело захлеби влияние и средства, радвайки се на нечувано уважение, комфорт и незаслужена политическа тежест. Номерът с ролята й на уж "балансьор" минаваше безпроблемно. Дирижираните журналистически внушения за хитрия, умен, велик политик Доган, той и хидроинженер, също минаха успешно.
  Е, след като безобразията "минават" толкова лесно, на кого трябва да се сърдим? Знаехме ли, че ГЕРБ са милиционери още преди да ги избирим? Знаехме. Знаехме ли, че ББ е бивш бодигард на Тошо и че открито се възхищава на социализЪма? Знаехме. Знаехме ли, че БСП, ДПС и ГЕРБ са три версии на едно и също нещо? Знаехме. Е, защо тогава и на ГЕРБ номерата минаха?

 64. 64 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#60:"molesan2"]избирателте в Белогрладчики гласуваха против известния български хирург проф.Гайдарски[/quote]

  Със сигурност беше вреден като министър.Полезен е само като хирург.Чувам че бил блестящ.Този същият намали драстично надценките на аптеките и търговците на едро и има наглостта да каже на Цветанка Ризова:"Те,аптекарите много искат,да имат една аптека и да печелят много."
  Такива привърженици на "вертикалната интеграция" като него него в парламента има достатъчно,а след изборите може да видим и най отявленият й привърженик,Веселин Марешки.И вярвайте ми,в парламента тези двамата са едно и също,нито единият е по-добър от другия.В операционната зала единствено предимствто е на страната на Гайдарски.

 65. 65 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#63:"един"]Добре че България имаше възможност за 4 г. да поеме в правилната посока, макар и криволичейки. [/quote]

  Добър коментар!Но това,което внушаваш с този "цитат" също няма да мине.Костовизмът е фундамента за безобразията на ГЕРБ.Не случайно те не посягат на този свещен фундамент.Нито в здравеопазването,нито в социалната сфера реформи не допускат.А там безобразието е най-голямо.

 66. 66 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "djmilin":

  Не само у нас, така е в целият свят.В крайна сметка народа е работодател на тия празни кратуни и трябва да им го напомня със снежни топки и други подръчни материали иначе се самозабравят.

 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  [quote#58:"Apolon ot Tiana"]Изгони ГЕРБ и работи за България! [/quote]????
  Изгони КАЛИНКИТЕ и назначи КЪРЛЕЖИТЕ, СТЪРШЕЛИТЕ и ТЕРМИТИТЕ. Те чакат своя звезден час и шанс.

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#58] от "Apolon ot Tiana":
  Закон на Рудин: „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“

 69. 69 Профил на ЛУСТРАЦИЯ
  ЛУСТРАЦИЯ
  Рейтинг: 367 Гневно


  moni56
  Рейтинг: 2457
  Неутрално
  1509:0413 фев, 2013
  Отговор
  РЯБВА ДРАСТИЧНО СЪТРЕСЕНИЕ В Т.НАР. "ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ"!!!!!
  "НАРОДЕ?????" - цитат на коментар #12 от “Georgi Yordanov”
  Само ако препълним жълтите павета и закупим повече домати...
  Икономика, право, ДСБ+Единство!
  А ,може би и гранати ,заедно с домати....

 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#6] от "opposition":Така е . Имаше и един Комитет за партиен и държавен контрол от който им трепереха гащите. Имаше и някакво ,май 6-то управление на КДС . Накратко , не помня някой да е станал милионер при социализма , да е купувал десетки имоти, апартаменти. Сега под лозунга :" По-малко държава " държавата изчезва.

 71. 71 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#18] от "vjacho":Аааа! Не бой се ! Всичките тия хрантутници , дето Герб ги тури на места да цицат , моментално , ако Герб падне от власт , ще се обърнат слещу него. Както комунистите на които раздадоха куфарчетата , после се направиха на ударени :" Какви пари ? Защо , кога ?" И накрая гръмнаха Луканов за да заметат следите.

 72. 72 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#70] от "ahasver":

  Не думай ! Всичките червени бизнесмени и бизнесдами като почнем от Илийката Павлов и Вальо Златев и свършим до Женито Живкова и Цветето Бориславова забогатяха през капитализма, така ли ?
  Ама ти сигурно не помниш и колко пари е получавал другарят Тодор Живков за издадените му "трудове" от другаря Робърт Максуел
  С този Комитет за държавен и партиен контрол направо ме уби, трепераха им гащите, но от смях
  А на 6-то работата беше да събира доноси и да прави мизерии на хората !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#72] от "БЕЗПАРТИЕН":Май не ще да си съвсем безпартиен. Преди 89 година посочените от теб търкаха гащи по различни държавни служби за една заплата. След тази година се разгърна демокрацията под лозунга :" Хайде да крадем !"

 74. 74 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Гневно

  "...опозицията също се събуди ПРЕДИЗБОРНО и започна да си върши работата" - опозицията у нас представлява сбирщина от апаратчици, номенклатурчици, кадровици и т.н. плужеци, които се рзмърдват едва когато дойде време за поредната рокада: "стани ти, за да седна аз!"
  Без гражданско общество и без реално действаща опозиция и Господ не може да опази България от разбойници и мошеници!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 75. 75 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1584 Весело

  [quote#27:"др. Иванов"]Управлението на тройната беше по-добро от това на царя.[/quote]
  Що рече???? Я пак я пак! Слушам и не вярвам на очите си!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 76. 76 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 654 Неутрално

  А пък др.Станишев и др.Р.Овч. имат намерение да вдигнат данъците на хората които работят - за радост на електората си, който в голямата си част НЕ работи и да рестартират АЕЦ "Белене" с колосален заем, който да ни зарови в дълбоката яма да си правим компания с гърците, но най-важното е да сме безкрайно "социална" държава - на фона на тези закани Мутрата започва да ми изглежда все по-привлекателен...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 77. 77 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1584 Весело

  [quote#32:"Дедо Либен"]Братя българи, на път е, Виденовата зима да се повтори!!!!!
  Трябва още малко социален натиск и ГЕРБ ще оттеглят безславно от властта. Не бива да чакаме и да губим 6 месеца, за да ги изритаме!!!
  [/quote]
  Дедо, дедо всички са маскари дедовото. Язък ти за дедовщината че не си го разбрал още. Да припомним на публиката кой кой е и защо такъв е:

  "Контролът върху печата и електронните медии беше специална задача на отдел "Печат" към ЦК на БКП. Държавна сигурност отговаряше за надеждността на кадрите в телевизията, радиото и вестниците.. За да стане човек журналист преди 10 ноември 1990 г., той трябваше да е добре проверен и правоверен на комунистическата идеология. Дори само да кандидатстваш в журналистическия факултет не можеше просто така. За да ти приемат кандидатстудентските документи и да се явиш на изпит, първо бе необходимо да представиш положителна характеристика от градския комитет на БКП по местоживеене. Без такава характеристика, в която да пише, че младежът е надежден кадър, че произхожда от вярно комунистическо семейство и е ориентиран правилно в духа на марксизма-ленинизма, всеки мераклия за журналист увисваше и трябваше да си търси приложение другаде. Когато днес прочетете в биографичните данни на известни имена в журналистиката фразата "завършил журналистическия факултет на СУ", знайте, че става въпрос за отроче на правилно комунистическо семейство, което е получило добра характеристика от съответния ГК на БКП. Това не пречи на десетки випускници на пропагандното марксистко-ленинско учебно заведение ФЖ към СУ днес да се пишат демократи, атлантици и почитатели на западната демокрация.
  Самите медии при комунизма бяха малко на брой и да се добереш до работа в тях ставаше след яки гаранции и препоръки от висшестоящи другари. При журналистите от женски пол помагаше и отдаване на най-милото на съответния партиен другар. При мъжете обаче отдаването ставаше не по полов път, а духовно, което в много случаи беше по-отблъскващо. Доста от журналистите в телевизията, радиото и вестниците ставаха и агенти на ДС за по-сигурно. Повечето то тях са се предлагали сами на комунистическата политическа полиция и това става ясно сега след разкриването на досиетата на ДС. Сред слушалките на ДС са били такива известни имена като Иван Гарелов, който водеше "Панорама" години наред, Георги Коритаров, журналист в "Демокрация", после в "Свободна Европа", БиТиВи и Нова тв, Божана Димитрова, която всеки петък с топъл глас пускаше Дунавското хоро на стотици хиляди слушатели на "Хоризонт" и те я приемаха като институция, и много други. Общо взето, тези хора са донасяли за колегите си, но днес носят от девет кладенеца вода да изкарат, че не е било така.

  Веднага след 10 ноември агентите на ДС в медиите получиха нова задача - да заемат възлови места в новите медии
  които започнаха да се появяват. На някои от тях им бяха дадени и пари, за да стартират частни радиа, телевизии и вестници. Ето примери: едно от първите музикални радиа - FM, бе представено като триумф на пазарната икономика и демокрацията. Всъщност начело другарите от ДС сложиха своя агент Петър Пунчев, наляха му пари и колелото се завъртя. По същия начин се появи и "Дарик" - радиото, което днес раздава награди "политик на годината", дава директиви в общественото мнение и играе роля на институция. Начело на това ново радио застана друг агент на ДС - Радосвет Радев. Трети човек на ДС - Константин Тилев оглави пък друго музикално частно радио. Тези медии с назначени шефове от ДС нямаха през годините никога проблеми - финансови, лицензионни и други. Те бяха добре при всяка власт. Защото всяка власт се формираше от ДС ядра - и в парламента, и в Министерски съвет.
  Подобно е положението и нароилите се честни телевизии-кабеларки. Тези, които имаха по-политическа, публицистична физиономия, задължително имаха за основни водещи, както и за шефове най-често агенти на ДС. Така е с телевизия "7 дни", чийто първоначален и дългогодишен собственик и шеф бе Георги Агафонов - сътрудник на 3-то управление на ДС. В тази телевизия дълги години обществено мнение формираха Николай Конакчиев - сътрудник на 2-ро управление на ДС, Борислав Джамджиев, сътрудник на 6-о управление на ДС, както и Велизар Енчев, сътрудник на 1-во управление на ДС. Телевизии като "Европа" или "тв7" също са гарнирани с агенти - Веселин Дремжиев в "тв7" и Георги Георгиев в "Европа". В други кабеларки като СКАТ дори циганското предаване "Чае Шукарие" се води от бивш агент на ДС - Найден Рангелов, там е намерил подслон и доносникът Енчев. Собствениците на тази телевизия имат обвързаност с бившите служби и комунистическата номенклатура и стартът на тази телевизия е свързан с фалитите на една от бургаските банки. По начало
  тръгването на частните медии след 1990 г. винаги опира до тъмни и неясни финансирания
  Много от тях стъпваха на пари от банки, които след това фалираха, завличайки парите на милиони българи. Една от мощно рекламираните пресгрупи - "168 часа", беше финансово обвързана с банката на Моллов - Първа частна банка, която фалира и отнесе левчетата на много нашенци. Телевизията на Агафонов се опираше на банка "Славяни", също отишла в небитието заедно с парите на вложителите. Телевизията на разследвания за далавери и укриване на доходи бургаски новобогаташ Валери Симеонов - СКАТ, не прави изключение от сценария на ДС - там парите за старта са от банка "Пеков", която изгърмява и отнася паричките на много бургазлии, но дава медийно бъдеще на телевизия СКАТ.
  Начело на първия частен всекидневник, налаган с много реклама - "24 часа", застана през 1990 г. не друг, а агентът на ДС Валери Найденов, който прескочи на тази длъжност от поста зам.главен на "Работническо дело", прекръстен на "Дума" днес. Не можеше и да бъде другояче. Дърпащото конците ядро на комунистическата номенклатура и на тайната политическа полиция на Живков държеше на тези постове да застанат техни другари. И нямаше празно през годините.
  Другарите от ДС бяха преценили още през 1989 г., че идва епохата на т. нар. независими вестници, които няма да се водят издания на политически сили, но ще прокарват по-добре от тях политическата линия на БКП-БСП.

  Двата водещи всекидневника, които се направиха на надпартийни и независими - "24 часа" и "Труд", бяха дадени на агенти на ДС - Валери Найденов и Тошо Тошев.
  На Тошев му осигуриха и безболезнено и грабителско приватизаране на органа на профсъюзите, за да стане нашият човек и капиталист. За агента на комунистическите служби са допустими всякакви роли - идва капитализъм, ще бъдеш капиталист. Но вестникът ти ще следва линията на партията майка, която те е откърмила. Така беше и в "24 часа", и в "Труд" през годините. Всички опити новопоявилата се антикомунистическа опозиция да завземе политическа територия, бяха парирани от двата органа. Чрез насочена информация, цензуриране и тенденциозни внушения се даваше път на "правилни" опозиционери, които БКП и нейният апарат на ДС са одобрили. По-късно и двата вестника по странно съвпадение бяха купени от съмнителната групировка ВАЦ, за която има доста информация, че е с корени в ЩАЗИ. Така беше осигурено доминирането на тези два всекидневника и днес.

  И в момента вестник "Труд" е най-верният проводник на линията на бившата комунистическа партия
  сега - социалистическа. Вярно е, че Валери Найденов вече не е главен редактор и съдлужник в "24 часа", но Тошо Тошев е. И при това той като агент -ветеран оглавява и казионната организация, която се нарича помпозно "Съюз на издателите в България".
  В управата на този съюз можем да видим отново тежката сянка на ДС и на червената върхушка. Ето състава на този ченгесарски съюз: председател Тошко Николов Тошев, сътрудник на 6-о управление на ДС, псевдоним "Бор", зам.-председатели: Венелина Гочева, Валери Запрянов, Иво Прокопиев, Светлана Шаренкова. Нека ги анализираме - от четиримата замове само Гочева не е свързана плътно с комунистическите служби и номенклатура. Валери Запрянов е бивш кадър на "Работническо дело" , здрав марксист -ленинец, доказано наш другар, на когото през годините на демокрациятаму беше възлагано да оглавява Канал 1 заедно с агента на ДС Пенчо Ковачев, днес водещ журналист в "24 часа", както и вестник "Стандарт". Днес на Запрянов е поверено от партията да прави списание "Тема", за което се знае , че се прави с парите на руския петролен магнат Денис Ершов, изгонен от България през 1999 г. заради връзки с международни аферисти. Иво Прокопиев е млад, за да бъде агент на ДС, но младостта не му е попречила да се включи здраво в приватизацията у нас по времето на Костов, когато бяха разкостени над 3000 водещи предприятия на България, строенни с потта не на номенклатурата, а на народа. Няколко от тези сладки хапки преминаха в ръцете на Прокопиев по един неясен и тъмноват начин. А когато говорим за четвъртия член на масонската ложа на издателите - Светлана Шаренкова, е по добре направо да говорим за Димитър Иванов, един от последните шефове на 6-и отдел в 6-о управление на ДС. Шаренкова е негова сянка в живота и издателската дейност от години.
  Ето я картинката на висшите ръководители. За видим кои са в управителния съвет: Сашо Дончев - издател на в. "Сега", Степан Еремян,управител на издателски къщи "Марица" и "Струма", Тодор Батков, издател на в. "Стандарт", Петър Манджуков, управител на "Прес" ООД, Валентин Панайотов, издател на в. "Пари", Николай Даковски, издател на в. "Новинар", Аксел Шиндлер, главен управител на Вестникарска група "България". От тези седем души двама са били агенти на ДС - Тодор Батков, на 3-о управление, и Петър Манджуков - на първо. Степан Еремян е бивш отговорен секретар на "Работническо дело", а Сашо Дончев е надежден кадър на комунистическата номенклатура даже на БКП, а на право на КПСС. Представител на руските газови интереси в България и неговото присъствие в този съюз, той може да се брои от квотата на "Газпром". Вестник "Новинар" е на практика собственост на Антоан Николов, бивш председател на Софийския общински съвет в годините, когато беше приватизирана под масата огромна част от софийските общински имоти. Валентин Панайотов също е здрав кадър на партията-майка, преди 10 ноември е шеф - отдел в органа на ЦК на ДКМС "Народна младеж". Днес, когато чества рожденият си ден, на луксозните му партита в резиденция "Лозенец" редовен гост е и президентът-агент Първанов - Гоце.
  Този съюз на комунистически номенклатури и агенти на ДС днес се опитва да представлява българските журналисти. Опитва са дава тон, да определя линии и да раздава осъдителни присъди спрямо всички други журналисти и политици, които не са от тяхната черга - чергата на комунистическата тайна полиция, която затри съдбите на стотици хиляди българи през ерата на комунистическия репресивен строй. Това дразни много редови, особено по-млади журналисти, но те пазят хляба си и мълчаливо предпочитат да служат на старите ченгета. Според новоизбрания председател на СЕМ Георги Лозанов устойчивото присъствие и влияние, които сътрудниците на ДС имат в българските медии, има определен деморализиращ ефект.
  Днес определено идва времето, когато тази перверзна практика може да се промени. Управлението на ГЕРБ, подкрепено от АТАКА, има възможност да даде ново начало на регулацията на медийния пазар у нас и най-после да сложи край на позора българската журналистика да се управлява от ченгета, комунистически мекерета и търгаши.

  в. "Седмичен Труд"
  Анели Аспарухова Бачева-Баткова -
  псевдоним Калина
  в. "Труд"
  Веселин Ангелов Марков
  Тошко Николов Тошев
  псевдоним Бор
  в. "Монитор"
  Вячеслав Ангелов Тунев -
  псевдоним Радев
  БТА
  Юрий Леонов Асланов -
  псевдоним Виктор
  в. "Поглед"
  Божидар Димитров Стоянов
  Кардам, Тервел и Телериг
  Валери Георгиев Найденов
  псевдоним Сашо
  Веселин Георгиев Константинов
  Георги Георгиев Марков -
  псевдоним Роман
  Георги Петров Бакалов -
  псевдоним Борис
  Евгени Дончев Станчев -
  псевдоним Кирил
  Милен Атанасов Вълков
  в. "24 Часа"
  Алексения Димитрова Куртева -
  псевдоним Владимир
  Бойко Методиев Бойков -
  псевдоними Антон, Антов
  Валери Георгиев Найденов -
  псевдоним Сашо
  Огнян Борисов Стефанов -
  псевдоним Академик
  Пенчо Златанов Ковачев -
  псевдоним Максим
  в. "168 Часа"
  Лъчезар Любомиров Павлов
  в. "Сега"
  Димитрий Константинов Иванов -
  псевдоним Стефан
  в. "Банкер"
  Александър Иванов Маринов -
  псевдоним Майстора
  Красимир Томов Цанков -
  псевдоним Огнян
  Цвети Павлов Геров
  Българско националнА ТЕЛЕВИЗИЯ
  Милен Тодоров Гетов -
  псевдоним Тодор
  Снежанка Цокова Тодорова-Федотова - псевдоним Виолета
  Уляна Велизарова Попова-Петрова
  псевдоним Велина
  Димитър Ангелов Денков -
  псевдоним Ваклинов
  Добрин Недялков Памуков -
  псевдоними Владо и Петков
  Светослав Стефанов Терзиев -
  псевдоними Филип,
  Каменчев, Камен
  Александър Димитров Грозев -
  псевдоним Пеев
  Александър Николов Авджиев -
  псевдоним Павел
  Ангел Йорданов Киряков -
  псевдоним Александър
  Антоний Симеонов Вергиев -
  псевдоним Драгомир
  Асен Генов Матеев -
  псевдоним Попов
  Атанас Бориславов Илков -
  псевдоним Емилиян
  Атанас Свиленов Митрев -
  псевдоним Пламенов
  Борис Илиев Китанов -
  псевдоним Марин
  Боян Крумов Кривоишиев -
  псевдоним Манолов
  Валентин Аурелов Стоянов -
  псевдоними Андреев, Филип
  Владимир Спасов Игнатовски -
  псевдоним Борислав
  Владимир Спиров Каперски -
  псевдоним Илич
  Григор Христов Христов -
  псевдоним Крум
  Дарин Константинов Камбов -
  псевдоним Васил
  Живко Ваклинов Живков -
  псевдоним Строгов
  Иван Данев Токаджиев -
  псевдоним Колев
  Иван Йорданов Димитров (Гранитски) - псевдоним Огнян
  Иван Стефанов Гарелов -
  псевдоним Талев
  Иван Филипов Проданов -
  псевдоним Чапек
  Красимир Крумов Йорданов -
  псевдоним Стефан
  Милен Атанасов Вълков
  Милен Христов Йорданов
  Михаил Иванов Бързанов -
  псевдоним Вихрен
  Надежда Пенчева Топчева -
  псевдоним Славей
  Нидал Ахмед Алгафари -
  псевдоним Наско
  Николай Любенов Николов -
  псевдоним Желязков
  Николай Любомров Конакчиев -
  псевдоним Благовест
  Николай Людвиг Цончев -
  псевдоним Филип
  Огнян Димитров Димов -
  псевдоним Охридски
  Огнян Стефанов Сапарев -
  псевдоним Мартин
  Стефан Петков Стоев -
  псевдоним Ведбал
  Хачадур Крикор Бояджиев (Хачо Кирилов Бояджиев) -
  псевдоним Кръстю
  Христо Тотев Тотев -
  псевдоним Владимир
  Явор Тодоров Цаков -
  псевдоним Александър
  Николай Иванов Димитров
  Владимир Бернард Береану -
  псевдоним Георгиев
  Златко Данаилов Мурдаров -
  псевдоним Драган
  Константин Георгиев Филипов -
  псевдоним Дамян
  Наташа Славчева Тодорова -
  псевдоним Рилка
  Николай Руменов Априлов -
  псевдоним Орис
  Петър Иванов Вучков -
  псевдоним Балкански
  Васил Панайотов Василев -
  псевдоним Паскал и Бобев
  Никола Иванов Генадиев -
  псевдоним Петков
  Орлин Ставрев Йовев -
  псевдоним Явор
  Петър Кънев Кожухаров -
  псевдоним Янчо
  Юлияна Станчева Минчева
  Българско национално радио
  Виктор Исак Самуилов -
  псевдоним Марица
  Евгени Пенков Еков
  Красимир Миланов Георгиев -
  псевдоним Василев
  Павел Апостолов Пашев -
  псевдоним Виктор
  Александър Цончев Александров -
  псевдоним Симо
  Ангел Сотиров Мощански -
  псевдоним Андрей
  Атанас Георгиев Ценов -
  псевдоним Хулио
  Божидар Радев Томов -
  псевдоним Панталеев
  Божидарка Колева Димова -
  псевдоним Диляна
  Валентин Аурелов Стоянов -
  псевдоними Андреев, Филипов
  Велислав Маринов Добрев -
  псевдоним Сергей
  Венцислав Стефанов Николов -
  псевдоним Любо
  Виктор Витков Ангелов -
  псевдоним Панайотов
  Владимир Йорданов Даскалов -
  псевдоним Философа
  Ганчо Савов Ганчев -
  псевдоним Монев
  Димитър Кирилов Петров -
  псевдоними Иванов, Русков, Иван
  Димитър Христов Ушев -
  псевдоним Огнян
  Дора Василева Цветкова -
  псевдоним Николова
  Евтим Кънчев Петков -
  псевдоним Левитан
  Екатерина Николаева Манолова -
  псевдоним Мая
  Игнат Димитров Иванов -
  псевдоним Сергей
  Йордан Иванов Георгиев -
  псевдоним Луи
  Катя Пеева Пеева -
  псевдоним Таня
  Людмила Кирилова Савова -
  псевдоним Цветкова
  Мартин Михайлов Минков -
  псевдоним Максим
  Методи Любомиров Кръстев
  Милен Борисов Белчев -
  псевдоним Симо
  Наджи Ферхадов Местанов -
  псевдоним Салиев
  Николай Атанасов Атанасов -
  псевдоним Настев
  Пенка Радославова Велева Димитрова - псевдоним Вирджиния
  Петър Атанасов Петров -
  псевдоним Попов
  София Илиева Попова-Карапетрова
  - псевдоним Станислава
  Спасиана Лазарова Русева -
  псевдоним Селин
  Станимир Борисов Делчев -
  псевдоним Валери
  Стоимен Ботев Павлов -
  псевдоним Пауло
  Татяна Александрова Обретенова
  - псевдоним Зоя
  Татяна Герчева Табакова -
  псевдоним Ирина
  Тодор Вилхелм Ротермел -
  псевдоним Хофман
  Тома Георгиев Спространов -
  псевдоним Ян
  Цанко Димитров Заячки -
  псевдоним Огнян
  Янка Генчева Константинова -
  псевдоним Валя
  Александър Димитров Мечкарски -
  псевдоним Кантора
  Александър Начев Хранов -
  псевдоним журналист
  Асен Генов Матеев -
  псевдоним Попов
  Божана Томова Димитрова -
  псевдоним Цветанова
  Борислав Стаменов Шабански -
  псевдоним Феникс
  Боян Стефанов Бонев -
  псевдоним Желязков
  Венцислав Асенов Пенов -
  псевдоним Лозанов
  Витан Савов Иванов -
  псевдоним Роза
  Георги Боянов Стоянов -
  псевдоним Мишел
  Георги Димитров Пекин -
  псевдоним Люлин
  Гинка Асенова Младенова -
  псевдоним Нели
  Гочо Стоянов Гочев -
  псевдоним Тенев
  Димитър Спасов Шалев -
  псевдоним Стоян
  Дора Василева Цветкова -
  псевдоним Николова
  Драголюб Василев Данчев -
  псевдоним Райнов
  Евгения Димитрова Чапаева -
  псевдоним Редактор
  Еди Хрант Емирян -
  псевдоним Боян
  Елка Стефанова Сукурова -
  псевдоним Елена
  Здравка Илиева Козловска
  Иван Атанасов Терзиянов
  Иван Васлев Червенков -
  псевдоним Николов
  Иванка Ненчева Рельовска-Димова
  псевдоним Изток
  Кирил Стойчев Лисийски -
  псевдоним Младост
  Кирил Церенович Джувинов -
  псевдоним Виктор
  Кирчо Драгомиров Стоичков -
  псевдоним Марин
  Костадин Георгиев Филипов -
  псевдоним Дамян
  Костадин Младенов Златков -
  псевдоними Златкович и Горан
  Любчо Николов Иванов
  Маргарита Николова Несторова -
  псевдоним Кейт
  Марин Пенчев Калинов -
  псевдоним Детелин
  Методи Димитров Матакиев -
  псевдоним Турист
  Никола Петков Колев -
  псевдоним Радион
  Николай Атанасов Атанасов -
  псевдоним Настев
  Николай Илиев Желязков -
  псевдоним Рихард
  Николай Станчев Колев -
  псевдоним Гаус
  Огнян Георгиев Найденов -
  псевдоним Бор
  Петко Василев Шишманов -
  псевдоним Шуманов
  Петър Димитров Балкански -
  псевдоним Байкушев
  Петър Йорданов Няголов -
  псевдоним Андрей
  Румен Георгиев Янев -
  псевдоним Жорж
  Рюстем Азис Мюмюн -
  псевдоним Джан, Горан
  Светлана Бончева Влайкова -
  псевдоним Антов
  Стефан Димитров Митовски -
  псевдоним Стоянов
  Стоян Вълков Михов -
  псевдоними Витоша, Станой, Стамен
  Тодор Станев Тодоров -
  псевдоним Викторов
  Христо Милев Христов -
  псевдоним Ванчо
  Цвети Павлов Геров
  Цоня Локанова Събчева -
  псевдоним Лора
  Дарик радио АД
  Радосвет Крумов Радев -
  псевдоним Карак
  Радио "Мила" FM
  Петър Евтимов Пунчев -
  псевдоним Троянски
  Нова телевизиЯ
  Георги Стоянов Коритаров -
  псевдоним Алберт
  Орфей медиЯ FM
  Константин Тодоров Тилев -
  псевдоним Първан
  "7 дни ТВ"
  Борислав Тодоров Джамджиев -
  псевдоним Красимиров
  Николай Любомиров Конакчиев -
  псевдоним Благовест
  СКАТ
  Найден Каменов Рангелов -
  псевдоним Караиванов
  Цветан Петров Начев
  Велизар Пенков Енчев
  ТВ 7 ЕАД
  Александър Кирилов Георгиев -
  псевдоним Пламен
  Веселин Асенов Дремджиев -
  псевдоним Богдан
  ТелевизиЯ "Европа"
  Георги Динев Георгиев -
  псевдоним Загоре "

  Та това е "цвета на нацията". Някому нещо да не е ясно?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 78. 78 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  По принцип в България всичко минава...

 79. 79 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Кучета са нашите управляващи. Като хванат кокала, не пускат.Такъв ни е манталитет. Така сме възпитани. Келепир има в политиката, според Бай Ганьо. Абсолютно вярно. Животът го доказва вече 140 години за цялата най- нова история на уж независимата ни държава. Всички българи са призвани да се занимават с политика, не да реализират своите идеи за управление в името на народното добруване, а да крадат, да трупат пари и номерата им "ако могат по- често и безпрепятствено да минават".

 80. 80 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 418 Любопитно

  А бре, къде е ворноманиака? Липсва ми.

 81. 81 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#79:"bobhunter"]Кучета са нашите управляващи. Като хванат кокала, не пускат.Такъв ни е манталитет. Така сме възпитани. Келепир има в политиката, според Бай Ганьо.[/quote]
  Но приликите между нашите управляващи и опозиция и Бай Ганьо свършват дотук. Оттук нататък в сравнение с нашите управляващи и опозиция, Алековият герой решително се извисява със своето нравствено превъзходство, духовна чистота и скромност. Защото Бай Ганьо не се хвали, щом изкалъпи някоя тъмна сделка, не бие барабан на мегдана, а се попритулва из кръчмарските ъгли, щото си има все пак някакво понятие за кумова срама човекът. За нашите управляващи и опозиция обаче такива понятия като кумова срама са някаква възрожденска отживелица. Бият си барабана баш насред мегдана, появяват се в централните новини на националната телевизия и почват да се хвалят как са се уредили, как са уредили и приятелчето си за шеф на … с такива привилегии и бонуси, с които не се е удостоявала и любимата наложница на китайския император Че Уан Ти от династията Цин. А лъжите на политиците започнаха да надминават и тези на председателите на партиите им. Не се знае дали измежду предците им фигурира и Барон Мюнхаузен, но небивалиците им все повече припомнят прочутия смехотворен персонаж. Никой не помни, никой се не сеща, малцина смислят, а мнозинството, се омайва от всичко, гледа ги в поразяващите им уста и сякаш им дума: „Евалла, Лютфи Местан, браво, Искре Фидосова, Делян Пеевски, машала, Мая Манолова, Марио Тагарински и компания - http://www.parliament.bg/bg/MP “.
  Е как след всичко това управляващи и опозиция да не бъдат многократно по-нагли от Бай Ганьо?!

 82. 82 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  КАК ДА ИМАМЕ РЕАЛНИЯТ РЕЗУЛТАТ, ЧЕТЕТЕ 10 г. НАЗАД.

  КАТО СЕ НАПРАВИ НЕВЪЗМОЖНА ФАЛШИФИКАЦИЯТА , НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ПРЕДСЕДАТЕЛ ,КОЙ ЗЯПАЧ .!!!!

  РЕШЕНИЕТО СЪМ ДАЛ ОТДАВНА ,БЕЗПЛАТНО .!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 83. 83 Профил на doria
  doria
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Хубава статия. Радвам се, че не е цензурирана все още!

 84. 84 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 583 Неутрално

  браво на Елизабет - страхотна статия !!!

  трябва да има и втора която да анализира ефектите - материални и морални - от такова поведение на държавната власт (парламент и иниституции) върху обществото ....

  ...защото най-страшното не са далаверите или ограбването, най-страшното е нарушаването на обществения договор - разпадането на обществения ред и взаимоотношения - и последващите ексцесии от всякакъв вид засягащи всеки един от нас от клошаря на улицата до премиера на държавата !

 85. 85 Профил на Emmy Noether
  Emmy Noether
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#37:"Дедо Либен"] Приятелю, един ген. Пиночет му е майката, ама де го???? [/quote]

  Може и да стане работата ако г-н Цветанов се пребори за втори мандат на ген. Борисов.

 86. 86 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да мина да те взема, или да взема да те мина, това е въпроса.

 87. 87 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#73:"ahasver"]След тази година се разгърна демокрацията под лозунга :" Хайде да крадем !" [/quote]

  Обаче с т. нар. червени пари от куфарчета ! Хайде да не забравяме кога излезе прословутия Указ 56 - през февруари 1989 , а задграничните дружества бяха създадени години преди това !
  Много от тези хора не са търкали гащи по никакви държавни служби, тези места бяха за наивници като тебе, които си въобразяват, че до 10 ноември 1989 г. всичко вървеше по мед и масло, но дойде "лошата" демокрация и на 11 ноември осъмнахме с милиарди дългове, с фалирала икономика, с мораториум по плащанията на външния дълг и прочие !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 88. 88 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  До коментар [#77] от "zuk_trombon":

  Бой, респектиран съм от подробното ти изложение!

  Не приемам обаче тезата "Всички са маскари" и тази на разпнатия Иисус Христос, който казал на учениците си, които с палмови клонки пъдели мухите, пиещи кръвта от раните му: НЕ ГИ ПЪДЕТЕ, ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ, ПО-ГЛАДНИ!!"
  Предпочитам другото: "Вън търгашите от храма!!!", като е казал Христос, влизайки в Ерусалим и виждайки как търговците са се разпищолили пред храма и правят пари, за сметка на вярващите!!!!!

 89. 89 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Едва ли някой вече би могъл да каже какво става в държавата България.--Народа ги сложи -Народа да ги премахне а не да чака месия и да търси оправдания и" научни обеснения"за жалкото си съществуване

 90. 90 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#40] от "salinarka":

  Не задавай много въпроси, че ще ти спретнат едно досие.

 91. 91 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#90] от "Димитров":

  Мда...., ето това би бил прекрасен ченгесарски подход. Не понасям да ме плашат! И не се числя към овците. Така че, както е казал поетът - името ми е легион.

 92. 92 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Така ще бъде още 5 /а не 6 месеца/. Некадърната червена пропаганда ще бълва статии, анализи, проучвания, компромати. За тяхно съжаление вероятността да се върнат на власт е минимална.

 93. 93 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не ми харесва този коментар. Това е в стил 24Часа - изброяват се само скандали от тв и вестници, от което освен да махнем с ръка и да кажем че всички са маскари друго не ни остава. Това не е истинска журналистика. Къде останаха задълбочените анализи на Дневник?

 94. 94 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Управлението на ГЕРБ е абсолютно в стил "Ако мине". За съжаление, вина за това обаче си носи обществото. Малцина са българите, които ще направят всичко възможно да не се оставят да бъдат минати. Дано повече хора се събудят за по-активно гражданско участие и да търсят отговорност на специалистите "ако мине".

 95. 95 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Че девизът "ако мине" е основно мото на 98% от българите. Защо очаквате политиците да са различни?

  Romanes eunt domus!
 96. 96 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Един звяр като умира най-отчаяно хапе. Всичката стара политическа класа дружно се е нахвърлила върху единственото що годе порядъчно и единственото що годе знаещо какво става правителство което сме имали за периода на прехода. Бойко може и да няма вид на интелектуалец и да не ходи сресан и с папионка ама поне като един добър бакали знае всичко което става в държавата. В сравнение с него всички останали премиери които сме имали изглеждат на неинформирани първолаци. Да не би Станишко да знаеше какво става зад гърба му, да не би царя или Беров или Жан? Бойко не само удържа държавата по време на най-голямата европейска криза, но и ще остави неща построени. Пак имаше такива които опитаха неща зад гърба му но в пъти по малко отколкото бяха дори при Костов, да не говорим за останалите. Плачете сега и хапете червени и тъмно сини другари. За последно ви е. Да бяхте се кахърили преди, а не сега когато партийните ви коли са в тинята.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 97. 97 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Любопитно

  "да кажем също, че от самото си начало управлението на ГЕРБ е съпътствано от скандали – къде режисирани или предизвикани от самите управляващи, къде спонтанни. Но от началото на тази година – празно няма."
  ..И у дома мама и тате се карат, когато нямат пари..

 98. 98 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Гласувайте и добре мислете за кого ще гласувате.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 99. 99 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Любопитно

  [quote#98:"Lady Zeppelin"]мислете за кого ще гласувате.[/quote]
  А може ли да мечтаеме, докато мислиме за кого точно да гласуваме?

 100. 100 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Любопитно

  [quote#96:"emil"]Бойко може и да няма вид на интелектуалец и да не ходи сресан и с папионка ама поне като един добър бакали знае всичко което става в държавата.[/quote]
  Защо на митинга викаха една дума - ступор, в която се намирала държавата? не знам какво точно означава това?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK