А бяхме тъй близки...

Кадър от София - охраната на протестите, започнали заради сметките за ток и обърнали се в понеделник и в искания за оставка на правителството.

© Красимир Юскеселиев

Кадър от София - охраната на протестите, започнали заради сметките за ток и обърнали се в понеделник и в искания за оставка на правителството.Протестните шествия от последните десетина дни удариха ГЕРБ право в сърцето. Емоцията подмени разума в отношенията на властта с гражданите и всеки друг вариант на разлъка стана невъзможен. Така е в семейните драми - малката заплата и задушливата мизерия източват чара дори на най-пробивния сексапил. Виждали сме как се случват тези неща по филмите, чели сме ги:


Преди омразата идва объркването. Затова и в първите си дни протестът беше аморфен, истеричен, самосъжалителен. Даже в паленето на сметките за ток нямаше достатъчно драматизъм. Той идва по-късно с озлоблението и финалните кадри на развода. Тогава трябва да се подели малкото оцеляла и съсипана покъщнина. За нея ищецът и ответникът се хващат за гушите, защото все с нещо трябва да започнат отначало.


Трагикомедия!
Сега сериозно! Неясните послания на протестиращите възбудиха властелините на екстремния популизъм и те побързаха да влязат в тона им.


Миналия петък изпод любезния приятелски огън на Бареков самият вицепремиер Цветанов промълви, че подкрепя "справедливото недоволство на хората". След него в събота варненският кмет спешно опъна върху фасадата на общината трибагреник на сиромахомилската си солидарност. Последва друг жест, още по-неустоим и театрален. Жандармеристи в пълно бойно снаряжение сами поведоха двадесетте хиляди участника в най-голямото протестно шествие в страната, за да блокират единствения път от Варна към Южното Черноморие. Подробност е, че това се случи в неделя и ефектът от блокадата се оказа по-скоро декоративен.


Прозрачна беше и драматургията на "размириците" в столицата. С налагане на демонстранти из тъмните сокаци властта започна да се самосваля защото усети, че всеки следващ ден от оцеляването й ще носи само загуби в проценти рейтинг и жива сила.


На всичко отгоре лозунгите, издигнати от протестиращите в понеделник вечер, ясно показаха, че емоцията на гнева им към ЕРП-тата е вече превъзпитан в друга, по градивна сила. Така, започнал наопаки, отзад напред, седмица след началото си протестът се задвижи в логична посока. А положението стана неспасяемо с триковете на


"Любовта към Бойко"


Само допреди няколко дни тя без никакъв проблем заместваше рационалната критичност към премиера Борисов. Фамилиарното повтаряне на управленски глаголи в първо лице, единствено число трябваше да създаде усещането за зависимост. И го създаде. "Дадох ви", "построих ви", "осигурил съм", "махнал съм" се превърнаха в мантри на едноличността Му. След тях ефектът на стокхолмския синдром и плашливия въпрос "кой сега ще ни довърши магистралите" трябваше да блокират всяка мисъл за изневяра.


Нали си спомняте онези недодялани подмятания, че сред министрите му нямало мутри, защото всички били "едни такива...с очилца". Тези хора трябваше да са добавената стойност на премиера. Само че явно Борисов никога не е имал намерение да осъществява политика, да гради стратегии и да поема риска на управленски тактики. Единствената цел на премиера беше да влезе в историята по магистрала, да застане най-високо на почетната стълбица, да се ръкува разчустван с втория и третия и да затананика химна. А трибуните да вият от възторг! Но така се случва само по стадионите. В подобен турнир онези "с очилцата" нямаха много работа край Борисов .

Премиерът Борисов на среща във Варненския регион през есента на 2012г.

© БТА

Премиерът Борисов на среща във Варненския регион през есента на 2012г.


След ударите по тенджерите


от миналата неделя цифрите на статистиката престанаха да са абстракция. За четирите години, в които управлява ГЕРБ, безработицата в България надхвърли 12% според официалната статистика на Евростат. Страната е първа в ЕС по броя на младежите, които не работят. Само през миналата година фалиралите малки и средни фирми са 1400, а след тях на улицата останаха 97 хил. души. Така в началото на тази година сметките показаха, че 49% от хората в България живеят в бедност, а рискът от социално изключване в страната е сред най-високите в Европа. Репортери без граници наредиха България на 87 място по свобода на медиите и така демокрацията се оказа заплашена.


За четирите години управление на ГЕРБ стабилна остана единствено фискалната дисциплина. Оказа се – за да осигури спокойствие на премиера докато чака ред да си побъбри на руски с Ангела Меркел.


За четири години правителството на ГЕРБ не направи нищо, за да опровергае и съмненията, че изпълнява само ролята на миманс за отвличане на вниманието докато Борисов играе карти с Валентин Златев, рита футбол с Емил Димитров или е разгонвал па телефона проверки в акцизните складове на покойния Мишо Бирата.


Затова


декемврийските сметки за ток не бяха причина


Те бяха поводът, капката, неизбежната драма, която преля чашата. Само че след нея се задава друга. Опасният чар и хашлашкото говорене на Борисов доповредиха демокрацията. Битието доуби съзнанието.


Затова хората, които за първи път излязоха по улиците в началото на миналата неделя, поискаха наказание за монополите, но и за партиите. Поискаха нещо като публичен линч със задна дата за политиците. Заклеймиха ги като генерално зло, което не са избирали сами, а някой друг им е натрапил. Направиха го, защото никога не схванаха ГЕРБ като партия. Защото "сянката на Кобург-Гота" (по Бойко Пенчев) още тегне.


Не случайно Борисов сто пъти повтори, че "се е учил от царя". И как не, след като точно ефектът на антипартийното инженерство докара на власт Симеон, но и бодигарда му. Но по-лошото предстои - точно както Симеон, сега и Борисов ще изведе след себе си пак партизаните на най-безскрупулната олигархичност.


Това не е демокрация. И изборите, които предстоят, няма да са нищо друго, освен поредното политическо изнудване! Към него, като суеверен човек, премиерът реши да тръгне с


ритуалното и мълчаливо посичане


Без предистория, без видима непоносимост или смислени мотиви уволнението на Симеон Дянков действително изглеждаше като жертвоприношение. Но без последици дори за самия принесен в жертва! Поне така изглежда.


За разлика от него политическата партия ГЕРБ отива на избори с публично накъсаните портрети на премиера си, засмукала тиня от подмолите на собствения си популизъм, хаотична, объркана и дори вече ...мразена.


Премиерът загуби всичко, защото освен властта проигра и самата "народна любов". Разходките по магистралите, целувките с пенсионираните учителки, бутилките шампанско за багеристите на първите му копки и прегръдките с работническата класа насред Вазовските машиностроителни заводи – всичко това вече не струва и пукната пара. Така е в любовта – краят винаги разбива сърцето.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Та по тоя повод темата на капитал от преди 2 седмици - усещате ли тътена ?!

 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дааааааааааа, лесно е да се рита падналия
  Къде бяхте преди година, две, бе господа и дами.....

  Мишки....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Абе каква любов ! Само крайно необразовани хора могат да се хванат на плоските номера на мутрата пожарникар!

 4. 4 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 789 Неутрално

  А грамадата расте пак
  Невидимо, тайно,
  И камъни върху нея
  Фърчат непрестайно;
  Че когото Бог накаже,
  Светът не прощава,
  Че кой много търпи, тегли,
  Много отмъщава.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 5. 5 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Бутът е срещу ГЕРБ.
  Колкото и марионетки да си съчинят, спасение няма.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 6. 6 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Браво на Спасов за текста!

 7. 7 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  разбирам дневник и Спас Спасов да защитават американския ни премиер Борисов, но протестите имат чисто социален корен.

  След като преди 4 години заявиха, че ще оправи държавата а ни показаха у живо криминални си дейности като чадъри на нелегални бизнеси, то е бая нагло да се опитвате да ни накарате да верваме в нагаждачеството ви към герб!

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 8. 8 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Разходките по магистралите, целувките с пенсионираните учителки, бутилките шампанско за багеристите на първите му копки и прегръдките с работническата класа насред Вазовските машиностроителни заводи – всичко това вече не струва и пукната пара. Така е в любовта – краят винаги разбива сърцето."

  Много хубав текст, Спасе.

 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Пожарникарят е гол, това вече видяха и малките деца...
  Милиционерите има да крякат "Бойко няма алтернатива", а истината е че както в главите, така и в сърцата на хорицата цари безизходица.
  Пусто вероятно 6те припознаят поредния "спасител" който 6те им се спусне от Задкулисието, вместо с честен труд, пот, желание за правила, върхвенство на закона и ГРАЖДАНСКО об6тество да поискат те и децата им да имат ПЕРСПЕКТИВА - да заживеят в истинска ерропейска страна, а не в ментето-плутокрация, която им се сервира...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Е сега като се върне БСП-ДПС на власт, кажете ми кое точно ще се промени към по-хубаво и се замислета дали може да стане и по-лошо.

 11. 11 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  [quote#0:"Спас Спасов"] Без предистория, без видима непоносимост или смислени мотиви уволнението на Симеон Дянков действително изглеждаше като жертвоприношение. Но без последици дори за самия принесен в жертва! Поне така изглежда.[/quote]
  Дянков са го дръпнали директно американците - неговите истински шефове. Борисов надали са му дали толкова големи правомощия да сменя американските кукли в това правителство. Борисов може само да се съгласи стех.

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 12. 12 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Евтините медиини театри, рязането на лентички и т.н. са винаги да време. ПОсле идва равносметката за постигнатите резултати! А такива липсват!

 13. 13 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#3:"reakzioner"]бе каква любов ! Само крайно необразовани хора могат да се хванат на плоските номера на мутрата пожарникар![/quote]
  Че да не са малко? Преобладаващото население плюс платените роми!

 14. 14 Профил на mithammer
  mithammer
  Рейтинг: 402 Неутрално

  добре, харесва ми статията, с една забележка: Жандармерията ги повела в пълно бойно снаряжение и т. н. А жандармерията и полицията не плащат ли високи сметки??????????

 15. 15 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#10] от "sdafcef":

  Ма бсп ще дойде лесно на власт като опозиция на гербарите.
  А не като партия с по-добър модел на управление.
  За никой нема съмнение, че това не е добре, но па затова да търпим тия наглеци от герб....май е доста глупаво

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1297 Весело

  Отива си, цитирам - "Най реформаторското правителство в ЦЕЛИЯ свят"!?

 17. 17 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  "Даже в паленето на сметките за ток нямаше достатъчно драматизъм. Той идва по-късно с озлоблението и финалните кадри на развода."

  Ако в паленето на сметките за ток (с участието на десетки хиляди) е нямало драматизъм, то разводът (политическите протести) с участието на десетократно и двайсеткратно по-малко хора си беше жалка, жалка картинка. Разводът показа какъв е процентът на манипулируемите хора в нашето общество. По странно съвпадение се получава около 20 процента- колкото участвуваха и в референдума.С други думи, това е капацитетът на обединената опозиция на предстоящите избори. Хората, които не се поддават на провокации и манипулации, имат изключително проста логика: "Алтернативата на ГЕРБ са БСП, ДПС, Атака (ДСБ), т.е. пак тройна коалиция. Яли сме им попарата, благодарим! Гласуваме с отвращение, но за ГЕРБ! "
  Единственият начин за БСП да покаже някакъв животец на изборите, е да изхвърли Станишев и Първанов заедно с шайките им и да постави на лидерския пост по-малко компрометиран човек (на ум ми идва Янаки Стоилов). В такъв случай дори за малкото време до изборите ще успеят да натрупат някой и друг процент повече.
  Но понеже няма да го направят, са обречени! А за статии като тази, какво да кажа...вкисната боза и плява!

 18. 18 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Ако боце беше прочел и други книги освен Винету, може би щеше да знае за един голям политик, изрекъл следното:[quote#000:"Ейбрахам Линкълн"]Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.[/quote]

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 19. 19 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Озверяла тълпа гони Буда, Цвъ и Дянков по полето... Наблизо - Банкя! Буда командва: "Да бягаме натам, и влизаме в първото мазе, там ще се скрием!"
  Добират се до мазето, обаче в него нищо няма! Само едни празни чували от зебло - последица от управлението им. "Мушкай се в чувалите!" - шепне Будьони. Влизат преследвачите, гледат - чували. За всеки случай - шут на първия, и лицето Цвъ в него загрухтял и заквичал: "Грух-грух- квииийк !" Оставили го на мира и шут на втория чувал! Там Дянков се сетил, и се разкудкудякал. Минали към третия чувал. Шут! Тишина... Шут!!! Пак тишина... Трети шут с всичка сила! И от чувала се чуло: "Картофи, бе, картофи!"

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#17] от "Дон Кихот":

  Бойко наистина ли си вярва, че ще задържи властта срещу народа??? Това не го направиха хора като Живков, Жан Виденов, дори КАДАФИ и тн. Още от тази вечер на БОЙКО ще му се завие свят. Цялата му пресконференция, цялото му излъчване и на него и на Дончев и на Павлова и на Пеловска показват едно - БОЙКО живее в илюзия за собственото си величие. Той се изживява като втори БАШАР АСАД. Сънува политически провокации и вижда призрака на Станишев и Доган навсякъде. БОЙКО го чака съдбата на ЦАР КИРО! И в пряк и в преносен симсъл. Затвор, опозорение и изселване, ако продължи с този инат!

 21. 21 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#16:"dobrich"]Отива си...[/quote]
  Единият от "12-те цезари" - Нерон - възкликнал малко преди смъртта си: "Какъв артист загива!"...

  По мотиви от българското народно творчество - приятелството си е правителство, сиренето е с все повече пари, а деликатесът скочи от балкона на площад "Народно събрание"!

  П.П.
  По време на бракоразводен процес:
  - Вашата законна половинка имаше ли някакви положителни черти?
  - Имаше, господин съдия, но свършиха до стотинка...

 22. 22 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1297 Весело

  " Гласуваме с отвращение, но за ГЕРБ!" - Кажи мантрата Харе Кришна и.......уживай, както казват в Скопие.

 23. 23 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  С популизъм може да се вземе властта, но с популизъм не може да се управлява държава.Когато всички изисквания на хората, излезли на улицата, винаги се удовлетворяват, тогава хората разбират, че най-лесният начин да се решат проблемите е да излезат на улицата и да протестират.Тогава се игнорират правенето на необходими реформи, личната отговорност на хората за собственото си положение и т.н.Т.е. липсва реална конкретна политика за постигането на някакъв просперитет и се стига до хаос и падане от власт.Популизма дава власт, но популизма сваля от власт.

 24. 24 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 588 Неутрално

  "Страната е първа в ЕС по броя на младежите, които не работят."

  Само да кажа, че това не е вярно; има данни тук:

  http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/oct/31/europe-unemployment-rate-by-country-eurozone

  По-висока е от средноевропейските нива, да, но далеч не е най-високата.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Статията е добра. Лошото е, че не завършва с щастлив край.

 26. 26 Профил на Граф Влад Задунайски
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "Вени Г.":

  Венииии!Имай милост!
  Анекдотът е стар като Библията...и пак се разхилих...като си представих...компира от чувала!

 27. 27 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално
 28. 28 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Добър текст и прилича на истина.

  Ето и неназованите истини:

  1. Започна >
  Много организирано > чрез Референдум

  2. Завърши >
  Съвсем организирано > чрез "Малкият човек"


  Имаше градация >

  е'фтин ток <>чрез скъпа АЕЦ,
  будизъм в действие,
  сметки за ток,
  национализация от "патриотите",
  недоволни граждани с преобладаване на "агитки" (в София) ........ хулигански изтъпления "тип Катуница".

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 29. 29 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Радостната новина от последните три години и половина е, че тотално развенчаха мита ГЕРБ, или по-точно, че демокрацията е съвместима с управление от "добрия цар". Г-н Борисов винаги е олицетворявал абсолютната антиполитика, затова и беше неминуемо обществото да го отхвърли като чуждо тяло от демокрацията.

  Тъжните новини от това отиващо си управление са трудни за изброяване. Най-тежката последица е ... всъщност няма какво да се мъча:
  "Опасният чар и хашлашкото говорене на Борисов доповредиха демокрацията. Битието доуби съзнанието."

  Благодаря на автора на статията за тези думи - спокойно могат някога да влязат в учебниците по история за този мандат /само с поправка в правописа от "хашлашкото" на "хъшлашкото"/. Наистина - този премиер (но най-вече самозванец) съсипа тотално и мъничкото чувство за институционалност, което покълна у гражданите за времето след 1997 г. Това е най-големият му грях.

 30. 30 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Само за безработицата да кажа нещо, което е засегнато в материала.
  12% или колкото и да се дават официално това са приблизително процентите на циганите, които са регистрирани в бюрата по труда и получават социалните и всякакъв вид помощи оттам.
  15 месеца се подписвам в Бюрото по труда и 95% от ако не и 99% от хората, които съм срещал там са цигани...
  Аз и примерно 15 циганина седим и чакаме за подпис.
  Българите масово просто не за саписани в бюрата.

  Реалният процент на безработицата, според мен е над 30%, понеже познавам много безработни българи, които не са записани в бюрата по труда, просто защото не виждат смисъл.

  От друга страна има цигани, които повече от 10 години се подписват, не работят също по получават ежемесечни помощи.
  Даже наскоро говорих с един циганин, който ми каза, че получавал над 1000лв на месец. Отделно наскоро получиха два транша за дърва за зимата.
  Като им казах някои подобни неща в бюрото ми казаха, че може да се пробваш в социални грижи, но няма смисъл.
  Защото нямам тъмен цвят на кожата.

  I'm addicted to the truth.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#15] от "crowd founder":

  Добре се справяш мойто момче. Но помни протокола.

  Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП
  Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна.
  Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали.
  Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания .
  От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.
  Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари.
  Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.
  Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.
  Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници.
  Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н. Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти.
  Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямат право да изнасяте.

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  ...Премиерът загуби всичко, защото освен властта проигра и самата "народна любов...

  Ха-ха-хаа!
  Туй да Му е прОблемът!
  Ама като се обръща палачинката наш шейх Насрала ще загуби и любовта джурнализка. А там е ... малиййй!
  Така както ги допусна близо до деликатните си части, че няма как иначе ни да цунат, ни да лизнат, сега направо ще впият зъби в месестите Му части, както са стратегически разположени
  Вчера като гледах късните репортажи се превивах от смях как на журналистките езикът не им се обръщаше да изговорят какво протестирали хората, камо ли името Му, как преглъщага и се гърчеха направо, че ни върви да си го кажеш, че може да те изволнят, ни върви да премълчиш, че то се чува като фон
  Днес като гледам са си "избивали дискомфорта" на Пеловска, утре - вдругиден наред е Той ...
  А тогава - да си спомни какво сториха днес Труп и Бюреков с Дянков. Това е позор!

 34. 34 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Бойко няма да изкара този мандат до края. Ако пък успее, следващото правителство няма да изкара и година. Границата на преизбирането, доверието в западните страни е проста- 8% безработица. Обама я прескочи, защото е Обама.

  За нас тя ще да е някъде на два път това- защото сме с два пъти по-дебели глави. В момента е 12% и виждаме какво става със този политически образ дето го градиха 12 години. Никакъв шанс Станишко и Доган ако хванат властта да си цакат белот 4 години като миналия път. Точно те, като през 97-ма ще правят барикади пред народната любов. 15% безработица според мен ще е тоталния ръб на чашата. След него знаем какво става- ако ги е страх то това което е сега, после ще мечтаят за него.

  Или сега, или до година ни чака програмно правилтество. Според мен това ще е добре, защото само нещо такова безформено би могло да поеме някаква отговорност и да започне реформи. Защото стабилността която имаме ужасно илюзорна и ще се пропука, въпрос на време е.

  А след това... някой нов месия сигурно.

 35. 35 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ГЕРБ получи обаче безпрецедентна подкрепа днес на пресконференция от своята патерица -СДС на Кабаиванов.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/02/blog-post_2778.html

 36. 36 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1523 Разстроено

  Спокойно, г-н Спасов, след изборите отново ще дойдат на власт БСП + коалиция и всичко ще си дойде на мястото. На всичкото отгоре сигурно Атака, ФНСБ и ВМРО ще наберат доста гласове от висящите в момента по улиците (ако не се появи някоя още по-популистка партия да обере гласовете му) и също ще влязат в парламента с едно 10 -15% от местата. Много вероятно е изобщо да не влязат поне донякъде нормални партии - дори Кунева може и да не влезе.

  За Белене пак ще се харчат милиарди, бордът ще се срине, ДДС ще стане 25% като в Румъния, ДОД ще стане поне 20% за нашего брата с що-годе прилични заплати. ЕРП-тата ще се национализират, малкото останали чуждестранни инвеститори ще избягат, а нищо чудно и членството ни ЕС да бъде блокирано.

  Въобще ще настане такъв живот, че само си викам "дано".

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 37. 37 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1296 Весело

  До коментар [#32] от "sider":

  бе, ´сичко добре, ма не съм спортистка-това второ.
  Първото по-важно нещо е, че не съм от БСП, четвърт век вече , ако това въобще има некакво значение за тебе

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 38. 38 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1188 Весело

  И кво ще стане Спасе? Ще дойдат да ни управляват БСП и ще цъфнем ли? Ако ще имаме крадци то по-добре да са тези. БСП даже и нищо няма да ни построи!
  И да, народа наистина се пита дали ще има кой да довърши магистралите. Щото БСП и Доган НЯМА да го направят.
  Еле още по-малко пък Кунева! Освен ако нейния и товй шеф Прокопи не вземе да си направи една строителна фирмичка!
  Ахахаха!

 39. 39 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Браво на другаря спасов

 40. 40 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Ако тези протести могат да доведат на власт демократи аз ги подкрепям. Но това много ме съмнява.

  Отделете време навреме.
 41. 41 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 958 Любопитно

  До коментар [#10] от "sdafcef":

  [quote#10:"sdafcef"]

  Е сега като се върне БСП-ДПС на власт, кажете ми кое точно ще се промени към по-хубаво и се замислета дали може да стане и по-лошо. [/quote]

  Има и по-лошо и Кунева да е с тези крадци! Същите дето сега плюят ще се успокоят след изборите ако ГЕРБ не ги вземат и гледай още наесен в хор пак същата песен ама към новите властници!
  Не трябва плюене (щот заприличвате на червените) а и предложения - кой, как и кога, а тук такива няма! Само слюнки хвърчат!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 42. 42 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Много отрезвяваща статия,браво!

 43. 43 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 736 Неутрално

  А Станишев потрива ръце доволно.
  И се заканва да махне плоския данък. Та да не остане читав човек в държавата.

 44. 44 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Това му казват, това пише. Но много тъпо и неумело. Ефектът от такава пропаганда е винаги обратен.

 45. 45 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#43] от "dokoro":

  Ти изобщо знаеш ли какво е плосък данък...

  I'm addicted to the truth.
 46. 46 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  "Страната е първа в ЕС по броя на младежите, които не работят. " Може ли да посочите източник? Доколкото знам безработицата под 30г. в Гърция и Испания е по-висока. А и при нас в това число влизат и значителен брой роми.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  "Така в началото на тази година сметките показаха, че 49% от хората в България живеят в бедност, а рискът от социално изключване в страната е сред най-високите в Европа. "

  До автора на статията: Интересно, да не би да мислите, че "рискът от социално изключване ", каквото и да значи това е бил някога измежду ниските в Европа? Или, че процентът на живеещите в бедност е бил кой знае колко по-нисък в миналото?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 48. 48 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "dreamer":

  За съжаление от 97ма насам т.нар. "политически елит" не е произвел някакви лица, които да спечелят надеждата и одобрението на хората. Винаги е "по-малкото зло". Така че - не трябва да чакаме да идват демократи или недемократи.

  Ако ще се сменя нещо, трябва да се смени цялата система. Започвайки със свикване на Велико Народно Събрание и приемане на нова конституция. Всичко друго ще е продължение на досегашния театър.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 49. 49 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "ashamana":

  А колко работещи без трудов договор познаваш? А колко получаващи доходи без да работят и без да ги обявяват (работещи надомно, даващи под наем и т.н.)?

  Та то в БГ нещата са винаги двусмислени - безработни се водят работещи, работещи се водят безработни. Хора получаващи добри доходи взимат помощи, а нуждаещи се, са отрязани, защото минават с 1лв. границата... реалности български.

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#48] от "Сашо":

  А във Великото Народно събрание кого ще вкараш? Нали пак същите.

  Целия ви проблем е, че стъпвате върху погрешната теза, че народеца е хубав, ама все на лоши управници случва. Не е така. Управниците са представителната извадка на народеца. Матриала поголовно е калпав. Огледайте се. И по ниското е същото като по-високото, просто едните имат възможност да крадат, а другите си мечтаят за такава

 51. 51 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#45] от "ashamana":

  Аз знам. Плоския данък е една от малкото причини да плащам данъци в БГ

  Ако го нямаше, просто щях да оставя 5-6 пенсионера без пенсия и да плащам данъците си другаде

 52. 52 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#2] от "mtmvb":
  Този тиквоч съм го "ритал" и преди 5 и преди 4 и преди 3, абе винаги съм казвал, че тиквата е от отбора на калинките. И за пожарникар не става (защото се опитва да гаси пожара с бензин) а камо ли за премиер.

  Нека да ви/им честито.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 53. 53 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Най парадоксално, а и страшно е, че не виждам за кого да гласувам на следващите избори, независимо , дали ще са след 3 или 5 месеца. А ако не гласувам показвам, че нямам позиция а, аз действително нямам в момента. Трябват ни нови лица, но старите елити в които е цялата икономическа и медийна власт нямат никакъв интерес от това, а ние нямаме интерес от тях. Пат на шахматен език.

 54. 54 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#53:"Ivan Donchev"]А ако не гласувам показвам, че нямам позиция а, аз действително нямам в момента.[/quote]

  Ако не гласуваш, показваш, че не участваш в смешната им игра и не си им роб. Аз лично с гласуването бях дотук.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 55. 55 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1892 Весело

  До коментар [#10] от "sdafcef":
  На теб да не ти пука кой ще дойде на власт.
  Няма да сте вие от ГЕРБ!

  Това е кеф.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 56. 56 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Трогателно но няма да ни домъчнее за него. Който може да мисли, от самото начало виждаше неговата несъстоятелност. Ще остане в историята единствено с грандиозния си срив

 57. 57 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Вижте какво е приготвил ББ за довечера. Да живей демокрацията http://www.youtube.com/watch?v=eNa7ezSfN64

 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Спасов,
  пак нищо не си разбрал.

  Подобни анализи не са за теб.
  Не се справяш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#55] от "Zamen":

  Комуноидите имате нулев шанс за властта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#54] от "Сашо":
  [quote#54:"Сашо"]Аз лично с гласуването бях дотук.[/quote]
  Още много отворковци спряха да гласуват през 2005-та.
  Така получихме тригъзата на власт.
  После нямаш право да бучиш като стоиш гладен и с необслужени сметки.
  Нямаш, защото не си заел позиция, когато е можело.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 61 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Истината е, че нормалните хора гласуваха за Бойко, защото изведнъж се оказа единствена алтернатива на БСП. В крайна сметка се оказа ужасен премиер, но поне не бяхме сигурни за него, както сме сигурни за БСП. Не искам нито БСП, нито Герб да управляват, но не виждам как това може да се избегне, наистина не виждам.

 62. 62 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ivan Donchev":

  не е пат, патът си е равенство. Нашето е абсолютен цугцванг, в който имаш няколко опции как да се закопаеш.

 63. 63 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#59:"Росен"]Комуноидте имате нулев шанс за властта. [/quote]

  И кои са според теб НЕкомуноидите, които ще дойдат на власт?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 64. 64 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1892 Гневно

  До коментар [#38] от "Варненски":
  Не си прав пич, тези изобщо не стават. То и другите не стават, но това не е причина герб да остават на влас.

  Избори до дупка. Все някой ще разбере, че България и народа е над всичко. Поклон пред великия българин - ВАСИЛ ЛЕВСКИ.

  Боко и калинките в затвора. Може и в БеляНЕ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 65. 65 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#63] от "mlu666":
  [quote#61:"ungeheuer"]Не искам нито БСП, нито Герб да управляват, но не виждам как това може да се избегне, наистина не виждам. [/quote]
  Човека е прав.
  Трябва да се избира умно, защото
  [quote#61:"ungeheuer"]но поне не бяхме сигурни за него, както сме сигурни за БСП[/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#64] от "Zamen":
  [quote#64:"Zamen"]Избори до дупка.[/quote]
  Никой не може да пробие на бсп/дпс или ГЕРБ.
  Няма кой.

  Това, което ще стане е, че на ВАС ще ви писне и комуноидите пак ще се довлекат на власт с малко гласове, както стана през 2005-та.

  Аз гласувам за ДСБ, но нямам илюзията, че могат да станат управляващи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#57:"disastrous"]Вижте какво е приготвил ББ за довечера. Да живей демокрацията[/quote]

  То, щото танковете отидоха за скраб...иначе, като нищо биха ги изкарали и тех срещу протестиращите хора...от тази умираща власт, очаквам всичко най-лошо...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 69. 69 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#23:"dlagnikov"]С популизъм може да се вземе властта, но с популизъм не може да се управлява държава.[/quote]

  Затова пък с популизъм може да се ОПРАВЯ държавата, при това цял мандат..../ или почти цял/. Напълно достатъчно, за да се врътнат далаверките и заредят сметките....

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 70. 70 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#61] от "ungeheuer":

  Гледай, гледай по-добре

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 71. 71
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:57 на 19/02/2013 от неговия автор.

 72. 72 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#66] от "Росен":

  Росене, ГЕРБ е един олигархичен сбор от ДС протежета. Не знам как още не си разбрал.

  Друго нещо. Ако Костов и Борисов не се понасят, ти как можеш да симпатизираш и на двамта? Все едно да си фен на бай Тошо и на Тачър. Примерно...

  "Дошло е време разделно, а аз твърде дълго се задържах на средата."

  Антон Дончев.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#70] от "Dorian Gray":

  какво, Иван Костов ли да видя? Виждам как ще вземе няколко процента и вероятно ще влезе в парламента. Виждам и че негово правителство би било по-добро от това на Герб или БСП, но няма как такова нещо да се случи. Някакси трябва да се коалира с някой нов фантастичен популист, за да налива акъл на властта (а освен това и той е черен), но признавам, че е по-добре. С Бойко не стана, не знам кой е следващия.

  Бсп, Дпс, Кунева. 100% крадци + 100% крадци + да кажем 60 % крадци, това е.

 75. 75 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#49] от "niakoi_si":

  А защо работят без трудов договор? Това можеш ли да си го представиш? Или пък защо търговците издават касови бележки 1 на 100, как мислиш защо? Само защото българина е такъв ли?
  Не, просто не могат да оцелеят иначе. Други работят без договор, защото ако не са те, има още за всеки от тях по 100-на които биха го направили.
  Или пък какти се струва да работиш на бензиностанция и то на Петрол - голяма фирма (един от понополите, макар и по малък в този бизнес от другите) да си мияч, чистач, бензаджия, абе всичко, сам си на обекта и получаваш минимална заплата 300 лева. Отгоре на всичкото контрола на труда е ужасен, не вземаш вредни, даже нямаш облекло. И това го има. И е истински случай.
  Ама работиш там, защото ако не си ти както казах още 100 чакат за огризки зад теб.
  А относно плоския данък, какво знаеш, че не разбрах?
  Плоският данък е много прост и лесен за обясняване, той е един и същ процент за всеки, без значение от доходите.
  Ако вземаш 400 лева даваш 40 лева за плосък данък. Остават ти 360.
  Ако вземаш 4000 даваш 400 лева за плосък данък, остават ти 3600.
  Ако вземаш 40 000, даваш 4000 за плосък данък, остават ти 36 хиляди.
  В много страни и то реномирани държави с реномирана икономика това е отречено.
  Обаче за главорезите у нас, това е изгодно, тъй като те са в услуга на монополите, а пък от дръга страна повечето българи са в долната граница.
  Ето ти една проста сметка.
  Имаш десет понопола, които изкарват по 1 милиард на година, общо 10. От тях вземаш плосък данък 1 милиард общо.
  Имаш 5 милиона човека, които изкарват по 400 лева на месец, общо 2 милиарда.
  От тях изкарваш 200 милиона общо.
  Първо - парите изкарани от тези примерни монополи - 9 милиарда от тях излизат навън - не влизат в нашата икономика.
  В нашата икономика влизат 200-те милиона от редовият гражданин, който като допълнение е утежнен.
  Ето ти един не-крещяш вариант. Няма да говоря за 50% данъци като в Белгия, например.
  10 монопола = 10 милиарда.
  Данък - само 20% = 2 милиарда.
  5 милиона граждани х 400 лева = 2% данък = 40 милион
  -> в хазната влизат 2 милиарда и 40 милиона, гражданите не са утежнени.
  В по-предният вариант в хазната влизат 1,200 милиона, гражданите са утежнени.

  В крайна сметка парите, които са генерирани от нормалният гражданин влизат в икономиката, той си купува храна, дрейи, други материални блага, или поне би търябвало да моеж да го прави, но парите генерирани от чуждестранни фирми излизат навън.
  И когато някой тарикат ти каже, че вдигането на заплатите води до крах, това е обратно на икономическата теория, защото ако човек получава повече, той ще влага и повече пари за потребление , с това ще стимулира общият икономически модел и в крайна сметка тези пари ще се въртят вътре в икономическото тяло.

  I'm addicted to the truth.
 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#72] от "Dorian Gray":
  [quote#72:"Dorian Gray"] Не знам как още не си разбрал. [/quote]
  Виждам соПола извън властта, виждам дългия инкасатор без възможност да краде електрически пари.
  Това ми стига пред алтернативата да има нова тригъза, което ще е края ни като държава.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Браво Спас Спасов. Точно в целта.

 78. 78 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 507 Разстроено

  [quote#2:"mtmvb"]Даааааааааа, лесно е да се рита падналия
  Къде бяхте преди година, две, бе господа и дами. [/quote]...не преди две години...още от времето когато беше главен секретар стана ясно що за стока е...който е гледал винаги е виждал....все пак не всички сме "АйТи специалисти" занимаващи се с овцевъдство.

  Нищо лично !
 79. 79 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#74] от "ungeheuer":

  Масово гласуване му е майката.
  Не е казано за ГЕРБ да е. Аз гласувам за ДСБ.
  Ако всички гласуваме ще влязат много партии и гласовете на комуноиди и турци ще се минимализират и няма да направят те правителство, а останалите.

  Просто гласувайте за този, който смятате за достоен.
  Така или иначе сред вас няма такива, които ще гласуват за бсп/дпс или пък пръмовица.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 507 Весело

  [quote#73:"Росен"]точно вие позволявате на комуноидите да вземат властта. [/quote]...а ... ама ти за "БУДА" нищо не написа...и моля,моля...аз за комуноида "БУДА" не съм гласувал...казвам комуноид щото той си е партиен член с изкривени идеали и популистка пропаганда и не е нищо друго освен това...

  Нищо лично !
 81. 81 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 507 Любопитно

  [quote#79:"Росен"]Така или иначе сред вас няма такива, които ще гласуват за бсп/дпс или пък пръмовица. [/quote]
  ...ти нещо да не ни промиваш мозъците ...а ?

  Нищо лично !
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#80] от "gtx":

  Не ве, кой за когото си иска да гласува, но ДА ГЛАСУВА.
  [quote#79:"Росен"]Просто гласувайте за този, който смятате за достоен. [/quote]
  Аз традиционно за Костов си гласувам. Няма да сме първи, но все някога ще бъдем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#79] от "Росен":

  Така, или иначе си прав. Обаче хората са отегчени и накрая излизат 1 милион мангала, вземат по 2 кифтета и 20 лева и правят изборите.
  Е зат'ва ги дундурка всяка власт, и нито плащат данъци, нито услуги, но пък получават социални.

  I'm addicted to the truth.
 85. 85 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен":

  Костов за мен е един от главните виновници. Но така или иначе адмирирам, че гласуваш. Не че има за кой, ама....
  Много съм спорил с мои приятели, и те са прави, че всички са в кюпа.
  Аз затова казвам, че ако някой не се справя трябва да има клауза в "договора" - 3 месеца и НАВЪН.
  Интересно ми е, след като си костовист, а пък аз не го понасям както не понасям и всички останали, мислиш ли че това може да сработи?

  I'm addicted to the truth.
 86. 86 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#79] от "Росен":

  Росене, не мога да те разбера. Понякога говориш като умен мъж, но понякога се излагаш като обиждаш другите. Явно не си дорасъл за демокрация след като не можеш да уважаваш чуждо мнение.
  А за гласуването си прав. Нека всеки да гласува според разбирането си и интереса си. Така най-голям процент българи ще са доволни от резултата. Гласуване на пук и глас против са най-лош вариант. Бойко бе избран благодарение на вот против Доган и сега се вижда докъде се стигна.

 87. 87 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1892 Гневно

  [quote#79:"Росен"]Не е казано за ГЕРБ да е. Аз гласувам за ДСБ.
  Ако всички гласуваме ще влязат много партии и гласовете на комуноиди и турци ще се минимализират и няма да направят те правителство, а останалите. [/quote]

  До коментар [#79] от "Росен":

  Ти ме изненадваш!
  Браво!
  Твърдиш, че гласуваш за ДСБ, аз също винаги съм гласувал за Синята идея, но защо оставам с впечатление, че си "обърнал резбата" и подкрепяш ГЕРБ!

  Да знаеш - НЕ ТИ ВЯРВАМ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 88. 88 Профил на morska_svetulka
  morska_svetulka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  За съжаление дами и господа, като се размисля, най-лошото е, че няма алтернатива за управлението на България. Кой кажете ми е по-достоен?

  БСП/БКП?
  ДПС?
  Атака?
  Костов (който дори няма да има достатъчно гласове да влезе в парламента)...други разни сини?

  Патова ситуация!!! Пълна трагедия!

 89. 89 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  " Така е в любовта – краят винаги разбива сърцето."

  Не винаги , само първия път . Както след инфаркт или инсулт . И кретане , до края .

 90. 90 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Хората които сега са на улицата са малка част от тези които бяха в началото! Намърдаха се старите боклуци и подменят протеста на народа! Просто някой иска да вземе властта по втория начин използвайки първоначалните протести за тока!
  Елементарно Уотсън!

 91. 91 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#88] от "morska_svetulka":

  Никой сегашното управление със някой дребни кусури е най доброто което може да бъде!

 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#87] от "Zamen":

  Знам, че не ми вярваш.
  Точно за тези неща никой тук не ми вярва.
  Разбираемо.

  Налага се страна да взема и това не е от вчера.
  Две са силите, които ще вземат властта през юли.

  Как да приема бсп/дпс за вариант?
  Дай ми смислени доводи и ще приема.
  Ще кажеш да не гласуваме, но това не е вариант за мен.
  При втория мандат на гоце на втория тур гласувах за Сидеров. Нито исках да е президент, нито пък вярвах, че е възможно да стане, но гласувах за да не е пълен триумфа на комуноидите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#84] от "ashamana":
  [quote#84:"ashamana"]Обаче хората са отегчени и накрая излизат 1 милион мангала, вземат по 2 кифтета и 20 лева и правят изборите. [/quote]
  Вбесява ме, че твърдят, че хора на ГЕРБ носят каси с бира и кофи с кебапчетата, а аз с очите си виждам в Шумен как точно комуноидите не излизат от махалите преди избори.;
  Точно заради отвратените от гласуване съм вбесен.
  Точно те после най-много мрънкат.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#86] от "dissident":

  Човека ме ядоса с факта, че не четял какво пиша, но си ми пишел минус. Знаеш колко ме бОли за +-и рейтинг.
  От това най-много се дразня..
  Ако ми пукаше нямаше да имам 52 бана за 12 месеца.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#87] от "Zamen":

  И трагедията, че най-големите скандали тук си правим ние сами, тези дето сме били винаги за синята идея.
  А е така, защото комуноидите са винаги единодушни.
  Тук ме питат защо съм гласувал за президент ли за какво беше...а, май за референдума след като ШЕФА Костов бил казал да не гласуваме.

  Как на чугун да обясниш, че това не е заповед и аз с моята си глава решавам дали да гласувам за нещо си или не.
  Че вожда не може да ми заповядва.
  Това в чутурите им не може да влезе.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#53:"Ivan Donchev"]Най парадоксално, а и страшно е, че не виждам за кого да гласувам на следващите избори[/quote]

  Че какво парадоксално има в това да не може да се избере една свястна партия или личност в нашето политическо блато?! Но е наистина страшно, защото так ще бъде, може би винаги. Или не - ще става още по-страшно!

 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  частта за Кунева от другата статия най-много ми допадна, пак. оказа се, че вече съм я препоръчал.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 98. 98 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#6:"Митридат"]

  Браво на Спасов за текста! [/quote]

  +++++++++++++

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 99. 99 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#23] от "dlagnikov":

  Че какви реформи направиха ГЕРБ?!? Посочи ми поне една, че нещо не се сещам...

  "Демокрацията е все едно два вълка и една овца да гласуват какво да вечерят." Бенджамин Франклин
 100. 100 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#23] от "dlagnikov":

  За популизма си напълно прав +++

  "Демокрацията е все едно два вълка и една овца да гласуват какво да вечерят." Бенджамин Франклин
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK