Бойко Борисов - политик по природа

Борисов - като премиер

© Георги Кожухаров

Борисов - като премиерБило е август 1999. Неделя, на работа съм във вестник "Демокрация". Търси те някакъв Борисов, казва ми дежурната на броя. Мъча се да се сетя и не мога...


Едва на другия ден, виждайки  интервюто  с охраната на царя в един вестник, който в неделя си е заминал от поредната си визита в България, се сещам, че два дни по-рано при посещението на Симеон Сакскобургготски в Рилския манастир се запознах с шефа на охраната му и му предложих да направим кратко интервю. И той обеща с уговорката разговорът да стане след заминаването на царя. В неделята при него пристигнал колега от друг вестник, но бодигардът, помнейки ангажимента си към репортера на "Демокрация", звъннал, преди да даде интервюта на другите.


Тогава, впечатлена от обаждането на един охранител, чието име съм забравила веднага след разговора, се позамислих: дали е звъннал, защото е отговорен и държи на думата си, или понеже... "Демокрация"... вестникът на синята власт, която управлява в момента...му поднася изневиделица шанса, тъй да се каже, за пробив при власт, отнасяща се с нескрита неприязън към царя и съответно към хората около него...
Това беше първото ми замисляне за човека Бойко Борисов. Оттогава - и до днес - при всяко замисляне над личността и политика Бойко Борисов, установявам, че разсъждението върви все по същата противоречива линия: "дали - или".  (Включително и в сряда: Дали подаването на оставка е единственият възможен доблестен ход, или добре направена сметка с цел завръщане във властта с минимални съпътстващи щети, което е... безотговорност...)


Уникална дарба за общуване


От 2001 г., когато Бойко Борисов беше посочен за главен секретар на МВР и звездата му изгря, до днес, ако има едно негово качество, което е неоспоримо  - то е уникалната му дарба да общува непосредствено. И симпатизанти, и противници признават тази дарба. Той не се нуждаеше от пиари и съветници, от чертаене на тактики и модели на публично поведение според случая. Той беше естествен и непосредствен в публичното си поведение и това беше неговата лична PR стратегия. Днес някои журналисти не знаят къде е централата на ГЕРБ, но всички знаят номера на личния му мобилен телефон, който не е сменил от времето, когато е бил охранител.


Каквито и повече или по-малко конспиративни сценарии да се ширят за механизмите, по които довчерашният охранител стига до най-високия пост на властта, тази дарба е в "началото на пътя". Тя не се придобива в колежи и школи за политици. Но му подсказва верния тон, за да бъде харесван. Внимание - харесван от кого? От масите.


Може Бриго Аспарухов наистина да го е препоръчал на царя, както твърди днес, може и царят да е повярвал в лоялността на своя бодигард. Едно изпускане на Борисов пред тесен кръг журналисти през септември 2001г. ("той царят знае какви са в МВР, какво представлява министърът, и взема мен, за да има свой сигурен човек там") издава доверието на Симеон. Що се отнася до лоялността на довчерашния бодигард, тя беше пожертвана след като ГЕРБ спечели властта през 2009 г.  - с гласуването на мораториума върху върнатите имоти на царя. И съвсем не от черна неблагодарност, нищо подобно. А за да се хареса ГЕРБ на масите, които гледат по телевизията заседанието на парламента. Масите не се интересуват от лоялност и правни аргументи за реституцията на царските имоти, а искат възмездие според собствената си идея за справедливост и ако не го получат, ще харесат някои като Яне Янев или Волен Сидеров. (Паралелът с днешното недоволство на масите се налага сам, но за разлика от проблема с царя, с когото може да се постъпва всякак, понеже той никога не  повишава глас и лоялността за него е само морален проблем, с ЕРП-тата не може всякак,  с тях има договори, които ангажират държавата.)

Борисов - като главен секретар

© Асен Тонев

Борисов - като главен секретар


Уникален усет и афинитет към реална, не към мнима власт


Като главен секретар на МВР Борисов беше вече завоювал обществен авторитет и спечелил народна любов, с която идващата на власт през 2005 г. БСП трябваше да се съобразява. Тогава възкачващият се на министерския пост в МВР Румен Петков и партийният лидер Сергей Станишев бяха съгласни - от немай къде - Борисов да запази поста си на главен секретар.


Но Борисов отказа. Това е важен и специфичен детайл за политика Борисов: той не виждаше възможност за реална властване в оставането на поста, след като предстоеше промяна в Закона за МВР, която отнемаше правомощия на главния секретар и той трябваше да се съобразява твърде много с министъра. А вече беше отвикнал да се съобразява. Затова и конфликтът му с Георги Петканов като вътрешен министър по време на царското управление беше обясним и неизбежен. Този усет за неделимост между пост и реална власт остава основна отличимост на Бойко Борисов и до днес.


Нежеланието да бъде споделяна властта ще му осигури три и половина години управление без то да бъде делено с други политически сили. Несподелена с никого  власт, която той с гордост нарича управление в малцинство.


Еднолична власт, която не се притеснява да демонстрира всякак - на срещи и в телефонни разговори, със снизходително дезавуиране на закони, процедури и разделение, разпореждайки директно на шефове на митници, агенции, прокурори, на медии... (С уточнението, че има журналисти и медии, на които никога не е нареждал.)


Уникална способност за осигуряване на мнозинство "с всички средства"


Но как успя Бойко Борисов, с недостигащо му мнозинство в парламента да покрие всички важни постове в държавата с кадри на ГЕРБ? Точно по тази "точка" ще трябва да употребим нелицеприятното обяснение: с всички средства. Тоест максимата "целта оправдава средствата" тук беше приложена без притеснения.


Борисов показа умение да разбие "Атака" когато тя реши да стане опозиция, да извади от строя групата на Яне Янев, докато се заканваше да уволнява премиера и накрая да го превърне в говорител на правителството срещу опозизцията. Как? Вероятно по прастария начин: за каквото и да се говори, знай, че става дума за пари. Вероятно от пренасочената към ГЕРБ субсидия на отреклите се от партиите си депутати са се облажили и те самите. (Явление, заради което днес хората крещят по площадите, отвратени - с пълно право - от морала на партийните представители, на които са дали доверието си на избори.)


Уникално непрозрачна и компрометирана кадрова политика 


Въпреки заявката за дългата резервна скамейка на ГЕРБ, управлението често беше разтърсвано от скандали, предизвикани от липса или фалшиво образование, от обвързаности и конфликт на интереси на хора на висши постове. А през есента на миналата година социологическо проучване показа, че освен корупцията, около 40% от българите са разочаровани от непрофесионализма на заемащите ръководни позиции. На какъв принцип бяха правени тези спорни назначения - дали за да бъдат контролирани през слабите си места, дали заради сериозен дефицит на компетентни и безукорни кадри, или заради обграждане с послушни и ласкаещи го хора...


А дискредитиращият избор на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд, която беше бранена самоотвержено от юридическото острие на партията Искра Фидосова? Този въпрос също стига към Борисов, тъй като е публично известно, че нито една номинация  не минаваше без неговата санкция.


В един момент от управлението стана ясно, че какъвто и гаф да направи Мирослав Найденов той е несменяем. А независимо какви са успехите на Цветанов, който освен че не постигна по-висока разкриваемост на престъпленията, особено на т. нар. битова престъпност, допусна от неговото министерство да тече класифицирана информация като през решето. Каквато и да е партийната близост между вътрешния министър и премиера, не е нормално да хвалиш до степен "безапелационният отличник" такъв министър - дори не само защото те злепоставя, а принципно - защото показва, че не знае какво става в министерството му (ако наистина не е знаел при изтичането на телефонните разговори в полза на Мишо Бирата, дескридитирали премиера).


При цялата иначе откритост - в смисъл достъпност на Борисов - забулената в мъгла мотивация на кадровата му политика доведе до блокаж на тъй наречените независими регулаторни органи, като се почне от ДКЕВР и се стигне до  Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за конфискация на незаконноппридобитото имущество, Комисията за конфликт на интереси...- все институции, чрез които се очакваше да функционира върховенството на закона и оттам - справедливостта. Вече не се и очаква.

Борисов в пленарна зала - по време на вот на недоверие към правителството през 2012г.

© Красимир Юскеселиев

Борисов в пленарна зала - по време на вот на недоверие към правителството през 2012г.


Уникално - до опасно - желание да се харесва


"Това е моята социология - като се срещам с хората, като ме посрещат с баница и вино, искат да се снимат с мен, да ме докоснат..." Така премиерът Борисов възразяваше на социолозите, които отмерваха лекия спад на рейгинга му миналата година.


"Ние сме избрани от хората, моята сила е била винаги, когато откривам нещо, да ходя сред тях, да се здрависвам и да ги слушам. Не мога да понасям да мина покрай парламент със заграждения." Така обясни завчера оставката на правителството си.


Ако има нещо също толкова неоспоримо за Бойко Борисов, колкото дарбата му да общува непосредствено, то е дълбокото, непреодолимо желание да се харесва на най-широкия кръг хора. От това желание идва противоречивостта в неговите ходове, която стана пословична.


Той преобръщаше намеренията на правителството за дни и дори часове, съобразявайки ги с протести, петиции, настроения според моментната му представа за масовост и значимост. Мисля, че това неумолимо до опасно желание да се харесва, да бъде обичан от народа, с който той самият се идентифицира, което по-скоро е психологическа особеност на личността, отколкото култивирана черта на характера, е в основата на противоречивостта и непредвидимостта на политическите ходове на Борисов. А не неспособност за рационална оценка на политическите рискове и ефекти. Просто първото доминира над второто.


Именно това желение го превръща и в уникален популист - да обещава и да поема ангажименти, за които е ясно, че не могат да бъдат изпълнени (дори само защото противоречат на закони).


Премиерът въведе и уникален начин за седмично изявление - през монолозите и разпорежданията му по време на заседанията на правителството. Всяка седмица стенограмите се публикуваха. Искаме откритост на политиката? Ето ви я.


А почти всяка критика или неудобен въпрос, Борисов удавяше в обвиния към предшествениците във властта и изреждане на всички свои строителни постижения (които са безспорни, но и недостъчни едно управление да бъде успешно)


И... уникално непредвиждане на възможните последици


Желанието да бъде харесван докара Борисов до озадачаваща логиката слепота за възможните последици. Това желание плюс поемането на цялата власт в държавата, дори съдебната (чрез войната, обявена от вътрешния министър Цветанов и почти спечелена над съдебната система и най-вече над прокуратурата) изигра лоша шега на всевластния премиер. Точно когато обществените сетива сякаш бяха вече закърнели за възприемане на скандали и спорни властови решения, площадите избухнаха в искане на промяна. И то радикална промяна - на модела (каквито и да са версиите за организацията на недоволството, освен провокаторите и партийни участници, излезнаха и искрено разочаровани и отчаяни хора - хора от масите, чийто любимец всякак се старае да бъде Борисов).


Скандиращите по площадите, колкото и да визират "всички управлявали досега, всички виновни за несправедливия преход", протестират при конкретно управляваща партия и премиер, който, щом иска да е техен изразител, щом не може да понесе да бъде лишен от народната любов, ще трябва именно той да изпълни исканията. И тъй като това е невъзможно, оставката идва съвсем "естествено".


Оставка, мотивирана реално от себичното желание да запазиш възможност  да се върнеш на власт, вместо да похарчиш всеки шанс в опит да овладееш положението и да продължиш да управляваш - че и нехаресван и дори презиран, отгоре на всичко.


Дали протестите са организирани и насочвани, или са спонтанни; дали досието "Буда" е било извадено от недоволния вече кръг Банкя, "защото са бивши ченгета", както твърди Борисов (впрочем МВР призна поне за част от документите че са истински), или Бойко Борисов е бил разработван от ГДБОП заради нелицеприятни днес за него мотиви, е важно, но неустановимо. Парадоксално - неустановимо е именно защото властта не желае да бъде установено. Съдим по това, че той редовно избягва конкретиката на проблемите, които се нуждаят от изясняване, покривайки ги с оценки. Което го прави допълнително уязвим...


А уязвим ли е наистина и има ли зависимости и от кого, остана най-сериозният въпрос при неговата власт.

Бойко Борисов - политик по природа

© Анелия Николова


И не можеше ли при владеене на цялата държава и на първо място  - полицията, да удържиш властта и да спечелиш изборите? Та нали през тези три и половина години Борисов започна да изглежда почти като извънземен, нереален - дотолкова не се отразяваха върху стабилността му и признанието на народа никакви скандали, които се застигаха, прошумяваха и угасваха. Нито препоръката за телешките пържолки за полицейското куче, нито съветът към близките на Мирослава от Перник да се извинят на полицията, която намери момичето убито, нито самоубийството на човек в белезници пред очите на шефове от ГДБОП, нито след изтеклите СРС, в които премиерът препоръчва на шефа на митниците да изведе инспекторите от една бирена фабрика, нито след всички гафове на вътрешния министър Цветанов, включително и оповестяване на данни от СРС от парламентарната трибуна, което е непозволено от закона, нито от темата "Буда" ...


Сигурно можеше. Можеше и сега - с необятните възможности на Цветанов, включително и пропагандистките, премиерът пак да се справи с недоволството на площадите. Но този вариант за Бойко Борисов е изключен по две причини: той вече е показал, че държи особено на външната партньорска подкрепа. (Макар че Западът пък е доказал своята лицемерност и би могъл да подкрепя и политици с диктаторски уклон, стига да му засвидетелстват абсолютна лоялност.)


Но има втора причина - за реално, в смисъл открито "дикаторстване" в генералски мундир трябва мъжество - нека да не е в добрия смисъл на думата, но все пак


кураж и мъжество са нужни, каквито той очевидно не притежава.


Но най-вече този вариант е невъзможен - връщам се на психологическата особеност - заради непреодолимото желание да бъде обичан -  от възможно най-голям брой българи - без показване наяве на "силната ръка", макар че народът би я приел. (За такъв начин за печелене на народна обич, ще повторя, се изисква своеобразно мъжество...)


Обладаващият огромна власт политик, власт, уголемявана многократно от признанието на масите дори само като се появява сред тях, е опасна, защото размива реалността. И когато властникът, възприеман като безалтернативен, няма около себе си истински коректив - близък, смел и откровен, а разчита на (споменавани официално и неофициално) кръгове "по интереси", бивши бизнес- и настоящи партньори по спорт, накрая посреща загубите наистина сам. Сам и самотен.


Всичко в името на... завръщането на власт


Дали заради нараненото и вече неосъществимо желание да бъде масово харесван, или в името на запазването на властта на всяка цена с кратко отлагане на завръщането в нейното лоно, доведоха до оставката, ще анализираме дълго и след изборите.


Дали за да насочи към себе си точката на обществена съпричастност - рискувал е  живота си, за да лови престъпници, само минута след оставката Борисов хвърли името на Ахмед Доган от парламентарната трибуна като поръчител на атентат срещу него. Секретна информация на службите, която освен че не може да бъде изнасяна заради забраната на закона, е и непроверима официално никога. Или просто си изпусна нервите... Вече няма значение. Зададен е тонът на най-ожесточената предизборна кампания, в която няма да се подбират средствата.


Цената? Хаос, нестабилност, и то в условията на икономическа стагнация, повсеместно обедняване, нагли олигархични интереси и вилнеещ партиен популизъм.


Дали самородният политик Борисов ще излезе от хаоса с нова победа, или качествата, които досега макар и парадоксално му осигуряваха власт и повече власт, ще се обърнат срещу него, ще можем да анализираме най-рано през май.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (251)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  егати и некролога, егати и чудото.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2
  rio_tinto
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Убиец на българския народ - по природа?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Marfieta
  Marfieta
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Уникална дарба за общуване?

 6. 6 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Добра харектеристика за Пожарникаря! Дребен, но амбициозен селски хитрец!

 7. 7 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Политик по природа, но напълно ненужен, нежелан, не харесван, с една дума-излишен.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Отказът му да вкара в затвора хората окрали България , му изяде главата!!!Народът иска обещаната от него справедливост и не признава предателствата!!! С празна чиния , не се живее!!! Само с лакърдии и асфалт - не става...

 9. 9 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Хубав материал.


  "Цената? Хаос, нестабилност, и то в условията на икономическа стагнация, повсеместно обедняване, нагли олигархични интереси и вилнеещ партиен популизъм..."

  Уви...

 10. 10 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Кой реално е Бойко Борисов се вижда в папката Буда! И в много други разработки, които надявам се някой ден ще видят бял свят! Кой е Бойко Борисов се видя и във вземането на страна в битката за контрабандата, когато показа снимката на Велчев и Севлиевски с Доктора!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 11. 11 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2733 Весело

  "...журналисти не знаят къде е централата на ГЕРБ, но всички знаят номера на личния му мобилен телефон, който не е сменил от времето, когато е бил охранител..."

  Затова пък централите на Позитано,Раковски ... ги знаят всички ,ама телефоните дават заето...

 12. 12 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 624 Неутрално

  прекалявате със злобата другари. това му е на Бойко едно от най добрите умения, използва негативната енергия на противниците си срещу тях и те се самоизяждат

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на noo
  noo
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Добре беше да се напише и за уникалното му дарба да лъже.

 15. 15 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#1] от "jubal harshaw":

  да не вземе само да възскръсне с куневица, че после нашите некролози ще останат непрочетени от никого

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 16. 16 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "kimba3":

  в затвора вкарват съдиите и прокурорите, а там са се окопали червените кадри и като ги карат да се реформират реват на умряло. отивай да протестираш пред съда

 17. 17 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бих спори с доста от нещата, които според мен са долбъко неверни. Например дали ББ е популист или дали нежеланието му да показва твърда ръка е "липса на мъжество". Но няма, само едно нещо ще попитам. Защо, г-жа Владимирова, и вие твърдите, че ББ е задал тона на предизборната кампания? Не беше ли предния ден Бисеров с подмятанията за Сретен Йосич? Вие бяхте в течение на ареста и екстрадицията на сръбския мафиот. Не ви ли се струва това много, крайно непочтена нападка срещу човек, който е рискувал? Не мислите ли, че това е нещо недопустимо, на което не само Борисов беше длъжен да реагира?

 18. 18 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Толкова е дълъг тоя мат'риял, че не го прочетох.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова!

 21. 21 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 521 Весело

  Уникално тъпа и поръчкова статия. Но какво можеш да очакваш тук?!

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Скоро никой няма да си спомня за това нелепо недоразумение, а след 2-3 години никой няма да си признава, че е гласувал за него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Ако има нещо също толкова неоспоримо за Бойко Борисов, колкото дарбата му да общува непосредствено, то е дълбокото, непреодолимо желание да се харесва на най-широкия кръг хора.

  ============

  Мусолини е бил същият. Накрая свършва обесен надолу с главата заедно с последната си любовница Клара Петаци.

 24. 24 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Сестро,ти го изкара Нобелов лауреат по политически науки,ма?!Боко, просто си е тарикат по природа!

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#15] от "crowd founder":

  Пръмова не е ли алтернатива на Бойко?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 27. 27 Профил на simofil
  simofil
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стига сте лаяли срещу вятъра.Да не стане като в Албания, когато преди 15 години влезе италианската армия да въвежда ред.Много протести - много глад.Заради хаоса да не стане така,че да не могат да плащат пенсиите и бюджетните заплати.Така беше в Украйна в 1993 г. когато шест месеца нямаше пенсии и заплати, а и те така обикаляха като стадо по улиците.

 28. 28 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#1:"jubal harshaw"]егати и некролога, егати и чудото[/quote]
  А може би, ега ти панегерика!

 29. 29 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Бойко Борисов - политик по природа
  Да се чете:
  Бойко Борисов - лъжец по природа

 30. 30 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#17] от "dimihas":

  значи респектирам това, че си му привърженик, въпреки че генерално Борисов не го залужава.
  Но малко обективност нема да ти навреди.

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 31. 31 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 565 Любопитно

  Интересен анализ и портрет на ББ.

  911,959,964,993
 32. 32 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Бойко Борисов - политик по природа"

  Ами да, такъв е. Има талант голям за тази работа. Липсва му образование. Но пък вече има опит.

  Всичко друго за него: художник, каратист, ..., главсек МВР е фасада.

  Единственият друг от неговата класа е Костов. Доган е голям шмекер, не политик.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 33. 33 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  За мен ще остане министър-председателя, назначил най-неподготвените хора, на ръководни държавни постове. Дали го направи нарочно, или от глупост, ще се разбере на по-късен етап, но факта, че се докара до оставка, след масови протести, ме кара да си мисля, че Бойко е по скоро глупав, отколкото изкусен манипулатор.

 34. 34 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#17] от "dimihas":

  Каквито и аргументи да изложиш ,тук няма да бъдеш разбран, така че е безсмислено.

 35. 35 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  Грешиш. Въобще не е изключен втори мандат на Борисов.

 36. 36 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#25] от "toshiro":

  [quote#25:"toshiro"]ей комуняги нямате спиране бе ! то бива плюене по бойко[/quote]

  по въпроса за комунягите:
  аз никога не съм имал членска карта в БКП, нито съм отказвал да я върна. за разлика от Бойко

 37. 37 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Хаос, нестабилност, и то в условията на икономическа стагнация, повсеместно обедняване, нагли олигархични интереси и вилнеещ партиен популизъм...
  Какво повече да се добави!

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 38. 38 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#26] от "jubal harshaw":

  Tя самата казва, че е десен център с че ще прави коалиции с десни партии само!
  Та е напълно възможно 4-ти 'царски' кабинет подред...

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 39. 39 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Бойко взе парите! Другото е пълнеж.

 40. 40 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#22:"Norman Granz"]Скоро никой няма да си спомня за това нелепо недоразумение, а след 2-3 години никой няма да си признава, че е гласувал за него. [/quote]

  А , не не, вие хейтърите ще го помните до краят на дните си.

 41. 41 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#26] от "jubal harshaw":Пръмова ли,да не съм чула за тази!Всички стари корумпирани политици трябва да си заминат, защото те докараха държавата до днешното положение.Писна ми да гледам едни и същи хора в Парламента които нищо не вършат, само по цял ден се карат и надвикват,никаква полза от тях.

 42. 42 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#26:"jubal harshaw"]Пръмова не е ли алтернатива на Бойко?[/quote]

  Не, планиран е от задкулисието елемент, с който да спретне коалиционно правителство след изборите. Заедно с Атака, СДС на Кабаиванов и евентуално Костов, Нейнски и Маутинчо.

 43. 43 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#28] от "Мърмор":

  Не знам, според мен Бойко нема да възкръсне. Перспективата за следващите избори е пълна политическа безизходица, както след падението на мадридското короновано.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 44. 44 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  [quote#21:"redrock"]Уникално тъпа и поръчкова статия. Но какво можеш да очакваш тук?![/quote]

  Защо е тъпа статията? Кажете конкретно, с какво не сте съгласни!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#30] от "crowd founder":

  Не съм му привърженик. Ако си следил форума, бил съм много критичен към това управление. Но има две неща. Първо, смятам, че напред има две възможности: БСП-ДПС или ГЕРБ. И аз съм за ГЕРБ. И второ и конкретно, имам непоносимост към клеветата, когато е насочена срещу конкретно действие, заслужаващо уважение - в случая ареста и екстрадицията на Йоца Амстердам.

 47. 47 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#0:"Петя Владимирова"]Бойко Борисов - политик по природа[/quote]

  Браво, Петя,
  Отново изстрел в десятката!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 48. 48 Профил на martinesx
  martinesx
  Рейтинг: 372 Неутрално

  А какво ще правим с подмяната, която върви - Бойко Борисов най-малкото зло. Вижте, само по БТВ каква кампания върви.
  Всички ми говорят Станишев и Костов как били съсипали всичко. Започвам да се чудя кой имаше цялата власт в държавата последните 4 години. И в крайна сметка някой трябва да каже, че не всички са еднакви и има достаъчна възможност за избор и алтернатива на тиквите. Като задължителното условие за подкрепа е истинска борба с олигархията и монополите.

 49. 49 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Петя, много хубаво пишеш
  Пипнала си го яко!!!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 50. 50 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#46] от "dimihas":

  БСП и ДПС заедно нема да минат границата от 35%
  но Герб и с мижав резултат ще се обедини безпринципно с когото и да е - само да остане на власт

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 51. 51 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Неутрално

  "Що се отнася до лоялността, тя беше пожертвана след като ГЕРБ спечели властта през 2009 г. с гласуването на мораториума върху върнатите имоти на царя, отново за да се хареса на масите."
  ..
  Еми..сега и масите и столовете, та и барплотовете му нямат доверие. Щото дълбоко в себе си той си е един обикновен лъжец и интригант.

 52. 52 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Цял ден чакам Цацаров да вземе отношение по вчерашното изказване на Борисов към ДПС-арите. Изнасяне на секретно инфо ли е или не?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 53. 53 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Добра статия. При нас добрите не ги обичат. Петър Стоянов беше добър, но бил много контактен. Неделчо Беронов- добър, но прекалено възпитан и стар. Сега и Бойко. Лошото, е че доброто отношение се счита за даденост. Браво Петя, че си установила, че Борисов не пожела да разваля договори, за да осъждат България по- късно. На Борисов винаги всеки може да се обади, на Петър Стоянов- ако беше избран за конституционен съдия- всеки можеше да му се обади и да му вземе интервю. Можеш да се ръкуваш с тях по улиците- аз съм го правил и с двамата случайно . Сага раята ще издига войнствени трибуни. Лошото е, че добрите по характер се приемат за даденост и тях никой не ги защитава навреме. Когато започна червената провокация беше редно старите лидери на СДС, дори старите политици от БСП, политолози и други да защитят демократичния модел. Те решиха да гледат сеир. Сега сме в ръцете на Кънчо Стойчевци, Райчевци, Станишевци и на великия дон доган. При тях няма доброта- само натиск и манипулации. честито тъпаци.

 54. 54 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 834 Неутрално

  "Борисов показа умение да разбие "Атака" когато тя реши да стане опозиция, да извади от строя групата на Яне Янев, на Костов ...

  Как? Вероятно по прастария начин: за каквото и да се говори, знай, че става дума за пари."

  Ако е тъй, в което се съмнявам, значи гореспоменатите вкарват продажници в парламента. По вероятно е самите те да са продажници, а няколкото по-съвестни да са се засрамили от тях и да са се отцепили сами. Или още по-вероятно - някои от тях са се опитвали да се присламчат към ГЕРБ и да придобият влияние там.

 55. 55 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#22:"Norman Granz"] след 2-3 години никой няма да си признава, че е гласувал за него. [/quote]
  Точно! И с царя беше същото. Никой не си призна

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 56. 56 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Пасквил. Не ме учудва от тази авторка.

  'Let light surround you' Dream Theater
 57. 57 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#6:"reakzioner"]Дребен, но амбициозен селски хитрец![/quote]
  Що ли имам дежа-вю?

 58. 58 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Логическа задача:
  ББ е политик по природа.
  Политикът "произвежда" политика.
  Политиката, според ББ е "ла%но в целофан".
  Човек, който произвежда хляб се нарича "хлебар".
  Въпрос: Как се нарича ББ по природа?

 59. 59 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Истината е, че популярността на Пожарникаря се крепи на неприкритата му, даже демонстрирана простоватост. По простите българи, които са и масата на народа, намират в негово лице обект за идентификация, успокоение, че дори прост и необразован, с криминално минало, е възможно да станеш премиер. Затова и Б. Борисов е възможен само в ситуация на задълбочаваща се профанация и опошляване на народ и общество!

 60. 60 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#53:"grayeagle"]Можеш да се ръкуваш с тях по улиците[/quote]
  Това ли ти е критерият??? Сериозно?

 61. 61 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Весело

  Пак се почна - на умряло куче нож да вадят.
  Както партизаните и ятаците дето влезли в Балкана на 8-ми срещу 9-ти септември 1944.
  И като гледам, продължават да излизат по форумите...

  п.п. От такива стават най-дейните доносници на ДС.

  п.п.с. Ей сега дори ще ги преброим колко са по минусчетата...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 62. 62 Профил на k@lcho
  [email protected]
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Цената? Хаос, нестабилност, и то в условията на икономическа стагнация, повсеместно обедняване, нагли олигархични интереси и вилнеещ партиен популизъм...
  ----------------------------------------------------------------------------

  ... въпроса е кой ще плати сметката и искаме ли същите/я да се върне отново и управлява заедно с всичките си калинки - аз лично не, а вие??

  ПС иначе доста добре написана статия и поздравления на автора!

  няма кой, значи – аз, няма кога, значи – сега! Control - C Control - V! DONT Control - ME! ... Просто е НАЛИ!
 63. 63 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#43:"jubal harshaw"]Не знам, според мен Бойко нема да възкръсне. Перспективата за следващите избори е пълна политическа безизходица, както след падението на мадридското короновано.[/quote]
  Уважаеми, като се съгласявам с изразеното от вас мнение, трябва да кажа, че Борисов не ме интересува толкова много. Считам, че много по-важно е явлението "Борисов". Той е само символ-носител, еманация на тоталната ни деградация като народ. Като гледах как за него плачат людете, които дефакто той е ощетил с действията си, а това се случва нееднократно с поредния спасител, трябва да изразя резервираност по отношение "оптимистичната теория" за българския народ. Ако бях политик щях да добавя, който народ аз обичам от все душа. При толкова грижа за народа, последния стана много угрижен!

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#49:"Червената шапчица"]Пипнала си го яко!!![/quote]

  За шлифера.

  'Let light surround you' Dream Theater
 66. 66 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Само мога да благодаря на Петя Владимирова за изключително интересния портрет. Ако мнозинството в България имаше поне една десета от нейния интелект, тази статия нямаше да има нужда да съществува...

  Stupidity should be painful
 67. 67 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#59] от "reakzioner":

  Изключително точен и изчерпателен коментар!

 68. 68 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#46:"dimihas"]има две възможности: БСП-ДПС или ГЕРБ. И аз съм за ГЕРБ[/quote]
  За съжаление има една единствена възможност- БСП+ДПС+ГЕРБ.
  и после ще ни уверяват, че в името на народа и неговото добро. 3-5-8 забравил ли си го? Царя може, Боко- не? Нали сам казва, че от него се е учил

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 69. 69 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#50] от "crowd founder":

  И сега прогнозите за БСП и ГЕРБ са изравнени. А тепърва до изборите ще видим чудеса каквито не сме виждали. Защото още 4 години извън властта са политическа смърт за ДПС, което пък е пълна парализа за БСП.

 70. 70 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#53:"grayeagle"]Когато започна червената провокация беше редно старите лидери на СДС, дори старите политици от БСП, политолози и други да защитят демократичния модел.[/quote]

  Костов точно тогава окончателно показа кой лагер избира. И окончателно отблъсна голяма част от хората, които му бяха верни повече от 20 години.

  'Let light surround you' Dream Theater
 71. 71 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#68] от "Червената шапчица":

  Не мисля, че имаш и грам основание за такова твърдение след последните месеци.

 72. 72 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Има две неща, които Борисов постигна и не могат да му се отрекат:
  1. Умее да обяснява решенията си на прост език. Без значение дали това е автентичната логика зад тях или просто осъзнаване на фактор, който ще му спечели подкрепа
  2. Адаптира решенията си според натиска, който му оказват. Без значение дали търси взаимно-изгоден компромис или просто опитва да заобиколи появилото се препятствие.
  С тези две неща той вдигна летвата на политиката в България и вече (поне засега) е по-трудно да се минава под нея.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Борисов - червен произход. Старт на политическата му кариера даден му от Доган, Аспарухов, Гоце. Към днешна дата в негова защита скочиха всякакви ДС креатури.

  Това говори достатъчно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#1] от "jubal harshaw":Представяш ли ли какъв камък за епитафията му трябва?

  apoloniy
 75. 75 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#71] от "dimihas":

  Че какво им е на последните месеци? Само за последните 2 дни Бойко показа колко е непредвидим. Няма да подам оставка, подавам оставка.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 76. 76 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Кой е Бойко Борисов?
  Просто следващия премиер на България от юни 2013.

 77. 77 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Весело

  Може би по точното заглавие е - Бойко Борисов - политик от природата? Добър анализ на журналистКА! Струва ми се че мъж, който има преки впечетления от Б.Б. ще пише по различно за него?!

 78. 78 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 990 Неутрално

  [quote#17:"dimihas"] Не ви ли се струва това много, крайно непочтена нападка срещу човек, който е рискувал? Не мислите ли, че това е нещо недопустимо, на което не само Борисов беше длъжен да реагира? [/quote]
  Не мисля,че някой може да рискува държавата,и да го адмирирам.Само безотговорен тип или пълен идиот може да емитира дълг и да подаде оставка.Цената на този дълг неминуемо ще скочи.Дори в резултат на тази патаклама ГЕРБ да вземе възможния максимум гласове,пак ще е малцинство.Номера трябва ми пълно мнозинство,за да не ми пречат "лошите" няма да мине,пък ако ще и прасетата ,дето докараха в негова подкрепа да гласуват.В парламента ще присъстват силно олевяла БСП,неясният субект на Кунева,ДПС,някой и друг екзотичен извънсистемен субект и вероятно традиционна десница.При всякаква конфигурация едва ли ще може да се излъчи стабилно и внушаващо доверие и у гражданите ,бизнеса и инвеститорите правителство.Нищо хубаво не ни чака от тази дивотия,дори не виждам вариант за достатъчно малко зло.

 79. 79 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Много хубав анализ-портрет! Бойко се провали! Това е истината. Вече симпатизанти са му просите и неинформирани хора, които гледат само БТВ и ТВ7. Действително, те са голяма маса хора. Но Бойко изгуби най-големите си привърженици - младите и умни хора, които гласуваха за него с кеф! Те или няма да гласуват или ще се насочат към реалното дясно - Костов и Нейнски или новата обнадеждаваща дясна формация на Кунева.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 80. 80 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#58:"focusnik"]Политикат, според ББ е "ла%но в целофан".
  Човек, който произвежда хляб се нарича "хлебар".
  Въпрос: Как се нарича ББ по природа? [/quote]

  Целофанен. Който рязко премахна целофана...

 81. 81 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#69:"dimihas"]А тепърва до изборите ще видим чудеса каквито не сме виждали[/quote]
  О, да, живеем в страната на чудесата. Те, чудесата са известни по тези ширини като скандали. Други народи, при други условия, ей, как го стъкмих, не могат да се обзаведат с едно чудо за мандат, ние - през ден. Бедните, нещастни, без български чудеса, шведи.

 82. 82 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Костов ще спечели пълно мнозинство бе герберсасти. И тогава ще видите чудеса.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 83. 83 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Любопитно

  До коментар [#76] от "devdimi":

  Изброй поне 5 причини това да се случи?

 84. 84 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#75] от "Червената шапчица":

  Зверската атака на петата колона би трябвало да ти говори, че тази непредвидимост не е абсолютна.

 85. 85 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#8] от "kimba3":

  Коментара ти е вече в жълто очевидно много хора мислят като теб!Още в първия месец на властването му написах точно това което ти сега си написал!Тук във форума на Дневник!Нямаше възмездие и знаеш ли каква е причината-както Царя и той беше кукла на конци!Спомни си 14 януари когато имаше демонстрация пред парламента той беше кмет!Не даде разрешение за демонстраци и полицията разгони демонстрантите!Малко по късно написах че ни готвят диктатор защото ги е страх от мащабите на кризата която идва!Тогава още никой не говореше за криза!Те и за мафия до 97г. не говореха!Журналисти, публицисти и т.н още от бай Тошово време са слугинаж на власт имащите!Е СЕГА хората са по улицата и искат възмездие и скоро няма да се приберат!

 86. 86 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Политик по природа -
  дето само лъже
  народа!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 87. 87 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#78:"slonsco"]пълен идиот може да емитира дълг и да подаде оставка[/quote]
  +++++++++

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 88. 88 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 948 Неутрално

  В ступор съм от заглавието.
  Ако Боко Тиквата е политик по природа, жална й майка на България

 89. 89 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  [quote#79:"Wizard"]Но Бойко изгуби най-големите си привърженици - младите и умни хора, които гласуваха за него с кеф[/quote]

  Аз много се съмнявам умни хора да са гласували за Борисов. Изключение правят само едни малцинство, което се е хванало на антикомунистическата му и антитурска реторика!

 90. 90 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#78] от "slonsco":

  Нещо не си ме разбрал, но все тая, важно е да си кажеш казването.

 91. 91 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#33:"442"]За мен ще остане министър-председателя[/quote]
  а за мен първо говори и прави , после мисли...

 92. 92 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#74:"Apolon ot Tiana"]Представяш ли ли какъв камък за епитафията му трябва?[/quote]

  Кратък: "Политик от природата".

 93. 93 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Весело

  До коментар [#71] от "dimihas":

  От Боко може да се очаква всичко, абсолютно всичко за да се докопа до властта! Включително да стане пак монархист...

 94. 94 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#84] от "dimihas":

  Да сме живи и здрави дотогава

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 95. 95 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  За да му се разминават скандалите вина носят журналягите.

  Говорим за човек, който не е довършил нищо- нито кметуването си, нито премиерстването си. Който дори не успя да завърши една магистрала, въпреки твърденията за грандиозни инфраструктури !!!

  Който остави след себе си опоскан фискален резерв.
  Читави монополи
  Заменки
  Продължаващо бетонизиране на природата
  Нови олигарси, за сметка на стари
  Калинки навсякъде...
  огромна битова престъпност
  продължаващи екзекуции между мутренски босове
  и т.н. и т.н.

 96. 96 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Любопитно

  [quote#76:"devdimi"]Просто следващия премиер на България от юни 2013. [/quote]
  Е, ако какво му пречеше да си остане и сега? Голем тарикат, а? Изака ено голяямо, чека некой да го изчисти и после па да се нааапъни, па да го пльосне още по-големо? Машалла, гоуем ум, гоуем талант..тц..тц..

 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  [quote#3:"Къти"]Убиец на българския народ - по природа? [/quote]
  Май прекаляваме с мелодрамата. Ако Борисов е убиецът на българския народ Виденов какъв е? Станишев какъв е? Луканов какъв е? Доган какъв е? И хайде не ми казвайте, че всичките са един дол дренки. Ако толкова не можете да правите разлика напълно си заслужавате всеки един от тях.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 98. 98 Профил на wing
  wing
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#94] от "Червената шапчица":
  Н вервах, че има и мазохисти туканкана, аферим!

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#95] от "diegos":

  Друго не можеше и да се очаква, защото доброто управление е работа трудна, изискваща грамаден интелектуален потенциал и морална кондиция, а не рязане на лентички и обързаност с тази или онази криминална групировка!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK