Кой и защо атакува президента

Банкерът Цветан Василев

© Надежда Чипева, Капитал

Банкерът Цветан ВасилевКогато в края на миналата седмица новинарско-коментарният сайт offnews.bg публикува материал, че на "някои големи медии" са били дадени инструкции да започнат атака по президента Росен Плевнелиев, тази информация нямаше ясни източници и не даваше пълни гаранции, че е достоверна. Още през уикенда обаче медийният натиск над държавния глава стана факт, той продължава и логично е свързан с опитите му да състави служебен кабинет.


Един по един на пух и прах биват разбивани и оплювани до компрометиране потенциални министри, премиери, а и самият президент. Въпреки привидната множественост на публикациите огромната част от тях са с източник медийната групировка около депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев - медийният монопол, който за пръв път от 6-7 години е застрашен да остане без задължителната за функционирането му подкрепа от управляващите и изпълнителната власт.


Бой до дупка
Първата вълна бяха "разкрития" за самия президент, който в TV7 беше атакуван от шефа на телевизията Николай Бареков за издадени разрешения за ползване в енергетиката по времето, когато Росен Плевнелиев е бил министър. В деня на свиканите консултации за обществен съвет към бъдещия служебен кабинет Бареков обяви, че президентът нямал моралното право да стои в този граждански борд и "да дава акъл как да се състави служебно правителство".


Последваха статии по адрес на еврокомисаря Кристалина Георгиева, която според различни информации е била между номинираните за служебен премиер. Жълтият "Всеки ден" сложи на първата си страница огромно заглавие, че еврокомисарят ни всъщност се казва Сталинка, че получава "50 бона заплата"...А в последователни публикации на същото издание се повтаря дори шокиращото твърдение, че комисарят Георгиева е провела "5 секретни разговора с президента Росен Плевнелиев за последните 2 дни". Сякаш най-нормалното нещо на света е разговорите на държавния глава (или на който и да е гражданин) да бъдат прихващани от неизвестни лица. Ако информацията не е пълна измислица, това е също толкова притеснително.      


Паралелна и неизменно повтаряна теза на атаките е, че президентът не взима решенията си сам, а е изцяло подвластен на нечии влияния - това на съпругата му (според публикация на "Всеки ден", където и самата тя е доволно оплюта), но по-често споменаван като тъмна сила е т.нар. кръг "Капитал" и съиздателят на вестника Иво Прокопиев. Както написа offnews.bg в цитирания вече материал за предстоящата медийна акция срещу Плевнелиев: "Основният аргумент в нея ще бъде, че кабинетът реди не Плевнелиев, а собственикът на в. "Капитал" Иво Прокопиев с активното съдействие на Симеон Дянков и Трайчо Трайков." В писането за бъдещото служебно правителство към "кръга" беше пришита самата Кристалина Георгиева, а когато за премиер се спрягаше заемащата висша мениджърска позиция в HP Саша Безуханова, "Монитор" добави и нея.


Въпреки абсолютната й несъстоятелност, така измислената в жълтите публикации и тв предавания "завера "Капитал" се разраства и употребява всеки ден. Към нея постепенно се добавяха собственикът на "Софарма" Огнян Донев, неназовани "либерални икономисти", по Яне Янев, едва ли не цялата общност на хора, които поддържат ценностите на пазара и либералната икономика, обявени за несправедлива доктрина от Николай Бареков в един от сутрешните блокове на TV7.


Кой стои зад атаките


и какъв е този интерес за провал на опитите да се състави служебен кабинет, са въпроси, коитo започнаха да се появяват и в коментарни студия. В опит да даде отговор пред bTV лидерът на ДСБ Иван Костов посочи руски интереси. Други политици са склонни да посочват конкурентни партии - от социалистите до, разбира се, ГЕРБ. Появиха се дори твърдения, че потенциалните кандидати са "предупреждавани" да не припарват до служебния кабинет.


Най-вероятно интересите и кръговете са различни, както посочи и самият президент Плевнелиев. Но прави впечатление, че специално публичните атаки - често фактологично и логично необосновани, но затова пък умело преплетени с емоциите на протестиращите, имат едно острие и това е медийният монопол на депутатa от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев. Неговото изграждане беше финансирано от Корпоративна търговска банка.


От политическите лица в прехвърлянето на топката се включи и редовният участник в подобни кампании Яне Янев, който в случая играе легитимен говорител на тезите на групировката на Цветан Василев и Делян Пеевски. Междувременно в понеделник след развалянето на коалицията си с Яне Янев варненският бизнесмен Веселин Марешки, обясни, че политикът му споделил, че "се е разбрал с Цветан Василев и че там всичко е платено". Каквото и да значат тези думи. 

Депутатът Делян Пеевски по време на последната конференция на ДПС - партията, от която е депутат, но рядко ходи на заседания в парламента

© Красимир Юскеселиев

Депутатът Делян Пеевски по време на последната конференция на ДПС - партията, от която е депутат, но рядко ходи на заседания в парламента


В различни правни и финансови конструкции през последните 7-8 години тандемът Цветан Василев - Делян Пеевски придоби, създаде или подчини на влиянието си изумително количество медии (изброени са в карето в края на текста), както и фирмите за тяхното разпространение. Поддържането на подобна конструкция, която беше родена по времето на тройната коалиция е възможна единствено при запазването на сделката, която я крепи - подкрепа на властта срещу насочване на публични средства за издръжката на медиите в групата. Въпреки че доскорошният премиер Бойко Борисов беше една от жертвите на въпросната пропагандна машина, преди да дойде на власт, сделката очевидно беше препотвърдена по време на неговия мандат и работеше безотказно почти до края, когато самият той беше принуден да посочи Пеевски като един от хората, чрез които се контролират голяма част от медиите в България.


Междувременно за целия период на управлението му Борисов все пак охотно използваше медийните услуги на групата, в замяна правителството му подкрепи разрастването й до уродливи размери, които станаха повод за предупреждения от страна на Европейската комисия и международни организации, наблюдаващи израждането на журналистиката в България.  


Откупът, който правителството на ГЕРБ плати на монопола на Цветан Василев и Делян Пеевски, за да получи неговата подкрепа и правото да бъде част от схемата, създадена от БСП и ДПС навремето, е огромен. Държавата и нейните дружества държат несъразмерно голяма част от своите средства в Корпоративна банка, застраховат активите си в свързаната застрахователна компания "Виктория". Освен на медии с по същество държавни средства беше финансирано придобиването и на огромно количество активи в икономиката, чийто размер е трудно да се изчисли, но най-вероятно надхвърля 4-5 млрд. лева. Безразборните покупки в различни сфери включваха БТК ("Виваком"), "Техномаркет", "Булгартабак" (приватизиран без конкуренция и по абсурдни критерии от държавата), недовършената сграда на ИПК "Родина", НУРТС и десетки други.


Ще оцелее ли Сделката


За пръв път олигархичният модел на срастване на политика, бизнес и медии е застрашен по една много проста причина. Той се финансира от държавата. И ако тя реши, може да го премахне с няколко подписа. Най-голямата опасност за този медиен монопол е прекъсването на финансирането от страна на държавата. Дори и минимално разбутване на една от многобройните схеми, на които се крепи тази пирамидална структура, може да я срути.


Бъдещият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев трябва да назначи през следващата седмица, има всички шансове да се окаже и изразител на първата политическа воля за последните 6-7 години, която не е зависима от медийния монопол. Затова и монополът започна да напада Плевнелиев истерично и превантивно.


От слаб и безличен служебен кабинет, който да запази статуквото, обективно имат интерес трите най-големи политически партии, както и някои от по-малките сателитни формации, от които под една или друга форма се очаква да подкрепят бъдещото мнозинство - били то на ГЕРБ, на ДПС и БСП или други непредвидими комбинации. Това е най-вероятната причина за оглушителното мълчание, с което партиите подкрепят изграждането на такова уродливо формирование в публичната среда вече години наред. Впечатляващо е, че по темата за монопола на Василев - Пеевски няма отношения на власт и опозиция. Всички политически партии - без изключение - мълчат. Няма значение дали е от страх или поради финансови зависимости, резултатът е един и същ – олигархично управление и манипулиране на обществения дебат.


Макар и издигнат за президент от ГЕРБ, Плевнелиев не принадлежи на старата партийна компания и не е зависим от монопола. Едва ли някой, включително от партията, която го номинира, е очаквал, че той ще се окаже в днешната ситуация и с възможността дори за кратко да излъчи изпълнителна власт, която не е в съглашателство в медийно-политическата сделка.


Залогът е запазване на статуквото и поддържането на фалшива демокрация вечно. А командата е: бой по президента.


В момента под контрола на Василев и Пеевски са:


Жълтите всекидневници "Телеграф" и "Всеки ден", TV7, "Уикенд", "Монитор", "Политика" и още няколко. Предстои пускането на още един новинарски канал, сроден на TV7.


С близка редакционна политика, макар и малко по-различна форма на собственост, към тази група могат да се причислят още жълтият седмичник "Шоу" и сайта blitz.bg. В медийния монопол влизат още и интернет групи, като например inews (inews.bg, econ.bg и др.). През последната година групата разви и невидимо присъствие с платени коментатори и фалшиви фейсбук профили в независимите от тях дигитални медии. (Очаквайте да видите и в коментарите под този текст как работи тази схема; в поредица еднакви по стил "мнения" ще прочетете основните аргументи от текущата кампания - че президентът е свързан с олигарсите като Огнян Донев и "кръга "Капитал", които всъщност редят служебното правителство.)


Групата на Василев - Пеевски е почти пълен монополист в разпространението на печатни медии. В последните дни на тройната коалиция тя получи и още един монопол - върху цифровото разпространение на телевизионен сигнал, чрез две компании, сега с неясна (формално) собственост. Правителството на ГЕРБ направи всичко възможно, за да защити тази ситуация в ефира, дори и след доста силния натиск от Европейската комисия срещу него.


Схемата за подчиняване на журналистиката от политиците и финансиращи ги бизнеси продължи и с безпрецедентен медиен и институционален (включително повдигнати прокурорски обвинения) натиск срещу издателите на "Труд" и "24 часа". В резултат волята на двете издания също е подвластна на скрити засега интереси, които, съдейки по (също скандално и безпрецедентно) откраднати частни разговори в последните месеци, са били координирани от правителството на ГЕРБ.


Неизменното присъствие на "Капитал" и единия от собствениците му Иво Прокопиев в негативните кампании на групата на Пеевски е лесно обяснимо. "Капитал" (както и "Дневник") бяха първите медии, които от 2009 насам описваха и огласиха механизмите за финансиране на въпросните издания и телевизии, както и фактът, че държавата систематично насочва средства към Корпоративна банка. В момента, въпреки опитите за икономическото превземане на двете издания през декември, те са едни от малкото представители на медиите, които заедно с малка група независими сайтове и блогъри продължават да пишат по темата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (278)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Всичко, което се случва от референдума насам, е инспирирано и продуцирано от ГЕРБ, най-вероятно маловолно
  Чисто и просто държавата не работи, а единствената легитимна институция, която остана на прицел е тази на президента - нормално е той да бъде целен.
  Изобщо не ми се връзва това, че някой подклаждал нещо си срещу президента. Атаките са повсеместни и отвсякъде, и в същото време от никъде конкретно.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  Медийна или бизнес война почва? Май е второто. Друга разумна причина да взаимното ритане на поддържащия персонал няма.

 3. 3 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  В България съдят за политиците по това не какво е направил, а колко е оплют.
  Няма да се уморя да го повтарям, в началото на всяка календарна година всяко министерство дава средно по 1,5 млн. лева на всяка телевизия с ефирно излъчване. Как една такава телевизия може да е коректив, как да е независима от властта? Новините отдавна не ни информират, а ни манипулират.

 4. 4 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 570 Неутрално

  То това дето го пише в статията е ясно от преди. Не вярвам обаче Капитал да издържи много време на натиска на КТБ.

 5. 5 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 795 Неутрално

  "Макар и издигнат за президент от ГЕРБ, Плевнелиев не принадлежи на старата партийна компания и не е зависим от монопола."
  ==============================

  Да бе, да!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 6. 6 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Мафиата си облъчва неграмотните и тези които не използват главите си по предназначение.

 7. 7 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#2:"Митридат"]Медийна или бизнес война почва? Май е второто. [/quote]

  Мдам. Обявиха официално началото на войната.

 8. 8 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Атакува го преди всичко мафията.. водена от другарите Доганоглу, Костов и Първаноглу...
  Блатото на българската политика беше размътено.. и за първи път от 23 години, има вероятност верни другари като Асенчо агов, като Надето.. като Костов, като Пирински, и пр.. да не влязат в Парламента.... Особено ако служ. правителство се справи.

 9. 9 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 698 Гневно

  Не само мъдии, пардон - медии, но и по форуми, форумчета и форумища очевидно целенасочено и умишлено се провокира омраза към президента.
  Всеки негов ход се представя превратно през призмата на манипулираните "всичко, тук, веднага" искания.

  Плюнкометите са мобилизирани на пълни обороти.

  Калфинистите са ясни - те още страдат по пропуснатите русофилски мечти (русофил в президенството, русофил на площада, ех какая жызнь могла быть...).

  Но дори и претендиращите за интелигентност последователи на Драгалевския идол се цупендрят, щото не им угодил на програмната химера, в която май си повярваха с повече от необходимото престараване.

  Дръжте се, г-н Президент, имаме нужда от остров на нормалност в морето от слабоумие!

 10. 10 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  Иво Прокопиев дали вече не е министър?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 11. 11 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И да има връзка между Капитал и Президента, то тя е цвете пред подлостта, измекярството и откровенната груба користна намеса, чрез атака и с/у Президентаи с/у Кристалина (обществено признати за свестни хора), за лична и корпоротивна изгода, на медийната и банкова група на Ц.Василев и е нарицателна и единица за гадост, за мен.
  Това поведение е повече от нахално.
  Дано следващото управление не се поддаде на алчността на този, да управлява и безпринципно да владее всичко и всеки в тази държава.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 12. 12 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#10:"Wrornoxmaniak"]Иво Прокопиев дали вече не е министър?[/quote]

  Когато станеш ти депутат...

 13. 13 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ааааааааааа, "депутатът Делян Пеевски" на втората снимка е величествен, величествен... Такива депутати са нужни на България, на България... И мустаци, като тези на Цветан Василев, - "банкер" са красиви, красиви...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 14. 14 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 870 Весело

  Работата почна да става дебела!
  Мафията е в паника, значи сме близо!

  Цензуриран от "Икономедиа"
 15. 15 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#1] от "Митко Василев":


  [quote#1:"Митко Василев"]Всичко, което се случва от референдума насам, е инспирирано и продуцирано от ГЕРБ, най-вероятно маловолно[/quote]

  Митенце, като си такъв капацитет, я му го кажи кой е тоя гербер къде ни свали от власт за да му извия врато?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 16. 16 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Уви Плевнелиев няма да издържи на атаката.

  Агресивната простащина (почти) винаги побеждава.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 17. 17 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Докато не изхвърлят Доган и Костов от политиката, Преходът няма да свърши, а мизерията на България ще продължава..

 18. 18 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#12] от "Митридат":

  Защо трябва да ставам депутат? Това да не е някакво висше звено в човешкото развитие?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 19. 19 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Групата на Василев-Пеевски"... Скоро ще има групата на обесените и групата на избегналите това наказание. Продължават да се заблуждават, че хората са на улицата, за да обсъдят въпроса колко вицепремиерина да има в "програмния" кабинет или как точно да се нареди листата за изборите от партиите на мафията. Не, другари, този път ще е друго. Изчакайте и ще видите как точно ще е.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Цели 20 години другарите Костов и Първанов си подават топката имитирайки 2 отбора, но вярващите им балъци не свършват..

 21. 21 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  Пак добре че Анонимните не са го атакували както си знаят.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 22. 22 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Поръчкова статия. Плевнята си е свързан с комунетата, съответно и с ДПС.
  И разбира си Плевнята си е антикостовист.

 23. 23 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Че групата Капитал тънко си подкрепя собственика - няма спор.Но го прави поне с акъл.Докато медиите на семейство тюленоподобни го правят съвсем идиотски.На нивото на Цвък.То и затова бяха давани за пример от него.В края на краищата си е въпрос на възможности.С флагман като Дудука , не може да се очаква кой знае какво ниво.Знам , че сега ще се изреди куцо къораво и сакато да атакува и Прокопиев , само дето ако погледнем обективно държавата финансираше щедро Цветан Василев и то по всевъзможни начини/тоя няма насита и това ще му затрие главата , рано или късно/, докато не си спомням същата тази държава да бе щедра с Прокопиев.Явно кръга КТБ разчита да е добре и с новите управници , което пък ще е убийствено за държавата.Да не забравяме , колко хора и бизнеси разсипаха.И се настаниха на тяхно място.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 24. 24 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  винаги съм бил голям критик на президента главно поради начина, по който беше избран и партията, която го избра
  Но ако борбата е срещу хидрата на описаните по-горе в статията той заслужава пълната ни подкрепа
  дано удържи

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 713 Весело

  [quote#10:"Wrornoxmaniak"]Иво Прокопиев дали вече не е министър?[/quote]

  В пгòггамното пгавителство на Костов ще го вземат , такъв хубав форум им е предоставил...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Култът към личността придоби чудовищни размери ... И ордите тръгват с викове сърдити, и "бой по президента!" гръмовно въздуха разпра. Дневник отговаря с други вик: „Да живее президента, нашия велик на нацията Баща“! В Северна Корея официално Великият водач е вписан в конституцията като "вечен президент". Рожденият му ден е официален празник в Северна Корея. „Култ към личността“ възниква, когато даден индивид използва масмедиите, пропаганда или други методи, за да създаде идеализиран или героичен публичен образ, често чрез безвъпросно ласкателство и венцехваление. „Великите водачи“ са феномен, свързан с тоталитарните режими. За тях са характерни неограничена политическа и военна власт, и усилена пропагандна дейност в тяхна полза (портрети с лика им, паметници, банкноти, медали и всякакви други почти религиозни изрази на преданост). „Великите водачи“ се титлуват „Вожд и учител“ „Баща на народите“ „Баща на нацията“ „Вожда и учителя на българския народ“ и подобни.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#23] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":
  [quote#23:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Че групата Капитал тънко си подкрепя собственика - няма спор.Но го прави поне с акъл.Докато медиите на семейство тюленоподобни го правят съвсем идиотски.[/quote]
  Икономедия не винаги го подкрепят, което им прави чест.
  п.п. добре дошъл.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 30. 30 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#18] от "Wrornoxmaniak":

  Напротив, Порни. Но се хванах за една твоя фраза от миналата седмица, от която заключих, че вече фигурираш в герберските листи. Вероятно си на първо място в пропорционалната листа на Лехчево.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Бареков обяви, че президентът нямал моралното право да стои в този граждански борд и "да дава акъл как да се състави служебно правителство".
  ------------------------------
  Този е бил голяма фурнаджийка лопата? Ми да, 8000 лева заплата трябва да си я "изработи"!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 33. 33 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 551 Неутрално


  Битката "Капитал" срещу КТБ взе да става досадна с теорията на конспирацията, която се тръби и от двете страни.

 34. 34 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Като видях днес заглавията на въпросните, хм, "вестници" по сергиите, направо ми идеше да се гръмна. Одъртях вече, а още продължавам да се учудвам доколко ниско може да се падне. Но мафията наистина изглежда нервна - може пък нещата да се обръщат...

 35. 35 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кой и защо защитава президента?

 36. 36 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Цветан Василев управлява много руски пари - от ВТБ. Неговото участие е наистина пирамидално като средства и реално като политическо влияние. Руснаците работят само така - с протекции.
  Досега Бойко (наше момче, макар бандитче - според Барозу, Меркел и Обама) не даваше да се пипа монопола. Сега вече Европа няма да търпи това.
  Мустака трябва да работи по правилата. Но дали може така? По скоро не. Ще стане интересно.

  Миша
 37. 37 Профил на bally
  bally
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До параграфа за служебното правителство иди-дойди, но после все едно авторът го е подредил вече това правителство и отсега ни нарежда да го харесваме.
  Доста нескопосан опит.

 38. 38 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  [quote#29:"ПАВЛА - Sorrylol"]п.п. добре дошъл.[/quote]
  Мерси.Изкарах тънък карцер и дадох препоръка , поне да уведомяват на мейла или на лични за какво ни наказват.Иначе тая форма за възражение изглежда гротеско.Как да възразя за наказание , което не знам по какви причини е наложено.Възражения по принцип не ми се пишат.Загуба и на моето време и на времето на Екипа .

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 39. 39
  ****

  Този коментар беше изтрит в 19:50 на 05/03/2013 от неговия автор.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Светлана и Оги са уродливо цинични и алчни.
  Това твърди писателят Александър Томов, автор на есетата "Новите варвари"

  apoloniy
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  "Атаките са повсеместни и отвсякъде, и в същото време от никъде конкретно."

  Така става винаги, когато кукловодите искат да останат в сянка. Но рано или късно конспирацията лъсва и нещата се проясняват.
  В случая, като допълнение, има големи изгледи бумерангът да се върне обратно. Защо ? Първо, мисля, че Плевнелиев , въпреки нападките, ще успее да състави прилично служебно правителство. Второ, с тази си акция Пеевски и Василев насочиха вниманието към медиите си. Като следствие, както по време не служебното, така и на следващото правителства отношенията им с управляващите ще се гледат под лупа (да напомня, в условията на силно политизирана среда, и това е различно от досегашното), което силно ще намали възможността им да се ползуват от услугите на държавата, както е било досега (ако е вярно, де, защото това го твърди "Капитал". И трето, при тази започваща и набираща скорост война между групировките на Пеевски-Василев и Иво Прокопиев, на повърхността ще излязат купища пикантерии, за които е наивно да се смята, че могат да подобрят имиджа на участниците в нея. В резултат доста медии, чието присъствие в България е също толкова излишно, както и това на някои партии, ще запеят лебедова песен, ще плеснат с ръце и ще ...потънат. От това ще спечелим всички!
  Е, с точност до това, че на тяхно място ще се пръкнат нови медии. Но това вече е друга тема...

 46. 46 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 991 Неутрално

  президентът Е единствената интелигентна личност в политическата бъркотия в момента. Даже няма в какво да го обвинят конкретно. Аз силно подкрепям, че той търси нови хора.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  По-голямо доказателство за политическият картел ГЕРБ-БСП-ДПС от невижданият слугинаж и обслужване на властта от страна на медиите на ДПС има ли? Комунизма и работническо дело пасти да ядат в сравнение с Бареков и компания. А властта им се отблагодарява с поръчки за милиони от еврофондовете за реклама и стоици милиони в една банка. Ето ти корупционният кръг! Борисов пък е пръв приятел на червените олигарси! А въобще Бойко Борисов има ли олигарх с който да не е приятел и да не играе някакъв спорт? Сам си призна че играе карти с Златев, тенис с Гигов, табла и футбол с Банев него го води и в катар барабар с дъщеря му. Васил Божков пък се прави на строител на съвременна Б-я! Въобще пълна какафония! Ясно защо монополите и олигарсите напрактика ни обират и крадат в момента!

 50. 50 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#45] от "Дон Кихот":

  дано!

 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Гневно

  По-голяма обида за форумистите на Дневник не бях чел. Обидите срещу форумистите на Дневник са нещо, което приемам напълно сериозно и искам да знам дали това: (Очаквайте да видите и в коментарите под този текст как работи тази схема; в поредица еднакви по стил "мнения" ще прочетете основните аргументи от текущата кампания - че президента е свързан с олигарсите като Огнян Донев и "кръга "Капитал", които всъщност редят служебното правителство), е официално становище на групата Икономедиа АД.

 52. 52 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Вижте Василев, аз от политика разбирам,когато си видя Фиша от РЗ или в трудовата ми книжка обозначено месечното възнаграждение,

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Поздрави! Безпощадно верен и точен анализ!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 55. 55 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Цветан Василев е пионка на ТИМ!!! не знам как ще се получи разчистването, тия маймуни са на всички клони

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 56. 56 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#44] от "Митридат":

  Тя, злобата е била винаги на политически признак затова я игнорирам и не и обръщам никакво внимание. Даже понякога ми е доста странно и любопитно как съумяваш да се запазиш независим в солно политизираното ни общество? Не ти ли е малко скучно? Дотук са около 60-тина коментара, а има хора дето откровено са плюли по Росен Плевнелиев, но мишкуват и чакат Дневник коя страна ще вземат за да видят от къде духа вятъра.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 57. 57 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 724 Любопитно

  [quote#1:"Митко Василев"]Атаките са повсеместни и отвсякъде, и в същото време от никъде конкретно. [/quote]
  Нещата се характеризират не само с "Какво", но и "Как"!?
  В повечето случаи "Как" е по-показателно от "Какво"!?
  По един начин бие майка, по друг мащеха!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#48] от "zidane":

  Естествено.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#23:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Че групата Капитал тънко си подкрепя собственика - няма спор.Но го прави поне с акъл.Докато медиите на семейство тюленоподобни го правят съвсем идиотски.[/quote]
  Аха ...точен коментар! Целия...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 62. 62 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не мисля че тук може да се говори че разни медии "по поръчка" са започнали да атакуват президента. Той сам по себе си достатъчно много се изложи с последните си действия и най-вече със състава на Обществения съвет. Как няма да се ожесточи хорското недоволство към него при положение че Плевнелиев избра в съвета, който им за цел да разглежда проблемите на народа като безработица и бедност, да влязат милионери като Огнян Донев. Как такива хора ще помогнат на бедния и окаян народ, като те и представа си нямат колко тежка е картината. няма какво да се прехвърля топката на медии и какви ли не, истината е че президентът ясно показа че не е на страната на народа, а на крупните бизнесмени.

 63. 63 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Смятам, че президентът ще си свърши добре работата.
  Може да звуча наивно, но му имам доверие,чини ми се читав човек.

 64. 64 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Всички атакуват президента...
  Герберите го атакуват да сложи марионетни министри, близки до тях за да не разкриват далаверите им.
  БСП го атакуват за да не се води по играта на герберастите и да гарантира колкото е възможно по безпристрастни избори. За тях всеки след Цвъки командващ изборите е добър, но го атакуват за още по добри позиции.
  Медиите го атакуват защото така им заповядват и едните и другите господари.
  Улицата го атакува защото тя по принцип атакува всички и за всичко.
  Лошото е че Роско се опитва да се съобразява с всички и накрая ще стане мазало. До сега да беше провел даването на мандатите и освободил сегашните министри и парламент. Вече щеше да решава всичко сам и както си знае. За какво му беше обществен съвет и ала бала. Никой няма да е доволен от него. Трябва той сам да е доволен от себе си а бъдещето ще го оцени. Сега ще има само ууууу...

 65. 65 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Само идиот би се поддал на провокациите на БСП/ДПС. Естествено, че ще плюват нали сегашните ги настъпиха. За това трябва да се накажат много грубо на изборите БСП и ДПС. Нека им покажем , че не сме идиоти и всички да отидем и да гласуваме срещу тях. Срещу мафията. Срещу монополите. Срещу комунизма. Срещу злото. Срещу БСП/ДПС!

 66. 66 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#64] от "rusamanova":

  БСП атакуват защото са мафия, подложена на натиск. БСП не се интересува кой ще е министър, а дали ще им покрива далаверите. БСП не знае какво е честност и народ. БСП е инструмент на олигарсите за унищожението на България.
  ДОЛУ БСП!

 67. 67 Профил на zelengorov
  zelengorov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Стига хленчения и плюене по вентилатора! Да вземем пример от Варна и да действаме! Изтеглете си влоговете - който ги има -, от банката на Цв. Василев! Спрете да гледате/четете нещата на Делян Пеевски! Дръжте се така, все едно Бареков не съществува (както и оная дърта чанта Пулезич)! Не ги гледайте, не ги слушайте, а още по-малко - коментирайте! Няма ги! Не съществуват! И ще изчезнат. Не си хабете адреналина по тях, пазете го, ще ни потрябва. Да опитаме!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  ,,Атаките са повсеместни и отвсякъде, и в същото време от никъде конкретно. ,,

  И целта им е една, да се смени президента с нов угоден на АТАКА и БСП.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#60] от "Митридат":

  Зная, зная. патил съм си от тебе.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 72. 72 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#68] от "barcelonski":

  да, добре. А я си представи да няма Дневник?

 73. 73 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 454 Весело

  Прокопиев да го направят Министър на Правосъдието, че инак няма начин да се отърве от пустото изгнание в Сингапур.
  Може и на Вътрешните работи...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 74. 74 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сега, на фона на масовото недоволство, всички са настроени против президента. А и определено има защо. Всеки е разочаровам от факта че Росен Плевнелиев се оказа марионетка, която всеки движи както му е изгодно. Той именно с тази цел беше избран за държавния пост. - да поддържа политиката на ГЕРБ и да пази интересите на крупните бизнесмени. Честно казано, освен тази медия, няма друга която в момента да се изказва положително за Плевнелиев.

 75. 75 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Дневник, само искам да Ви посоча, още някои съображения:
  1. Оffnews.bg, offroad и всички сродни в момента изиграха главна роля за свалянето на кабинета.
  2. За тия сайтове отговаря Г-н Владимир Йончев- дясна ръка на Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Той беше главен редактор на Монитор и Телеграф до скоро./ можете да си направите справка/
  3. В момента на Оffnews.bg се броени доста пари за атаката на Герб- целта е чрез браншови медии да се повлияе на специфични групи от обществото. В момента сайтовете са червени до крайност.
  4. Владимир Йончев е бивши член на ВМРО.
  Не казвам, че Вашето не е вярно в останалата си част, но в тази е вярно моето. Не вярвайте на тоя сайт. Това си е пак Кръстева но с червените.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Виждате ли ги българските бизнесмени? Цветан Василев сякаш е излязъл от боксов мач. Такива синки има под очите. А на Пеевски ума явно му е слязал в корема. Обаче пък, ако се съди по обема, ум колкото искаш, че и повече.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#39] от "Wrornoxmaniak":

  А па у наше село кви залези има, бедната ти е фантазията...
  http://photo-cult.com/showpic.php?id=302958&aut=sea_eagle
  Гоген, Доген...опа тоя бе от друга школа...апа Диоген...Мамата си трака! "
  "Друга негова странност била обикалянето на агората посред бял ден с факла в ръка и на питанията на съгражданите си какво прави той отговорил “Търся честен човек”.

  Май и ние днес търсим някой честен човек...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Какво толкова станало?
  Президентът е гербераст, издигнат от герберастите... герберастите се оляха, направиха ред грешни ходове и инкасираха яки шамари, естествено, че взелите в момента превес в политическата борба ще ошамарят и президента-гербераст...
  Това са правилата на политическата борба, идват избори нали така?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на dunkan
  dunkan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "От политическите лица в прехвърлянето на топката се включи и редовният участник в подобни кампании Яне Янев,..."
  Само 1 забележка, дневник: към лудото Яне трябва да включите и Болен Сидеров!

 80. 80 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#77:"drakar65"]Май и ние днес търсим някой честен човек... [/quote]
  Ако наистина с това се занимавате, губите си времето, с по голяма вероятност ще намерите панацеята или рецептата за направа на злато от олово.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 81. 81 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 698 Весело

  До коментар [#75] от "grayeagle":

  Спонсорите се менят.

 82. 82 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  И какво стана ???При Жан Виденов банките ограбиха спестяванията на българина ,след което фалираха.А сега същите тези банки (поне любимците на властта ),използуват държавата в лицето на БЕХ,НЕК ,като прибират парите на българина в своите трезори и ги използуват за нечисти сделки.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#23:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Че групата Капитал тънко си подкрепя собственика - няма спор.Но го прави поне с акъл.Докато медиите на семейство тюленоподобни (Пеевски) го правят съвсем идиотски.[/quote]
  Въпрос на възможности и интелект!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Бъдещият служебен кабинет, който президентът Росен Плевнелиев трябва да назначи през следващата седмица има всички шансове да се окаже и изразител на първата политическа воля за последните 6-7 години, която не е зависима от медийния монопол. Затова и монополът започна да напада Плевнелиев истерично и превантивно."
  Дано това за служебния кабинет да е истина. Дано се постави началото на края на шайката, която дои България вече 23 години. Както се казва - ще поживеем, ще видим.

 85. 85 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#80] от "boby1945":
  Да ти приличам случайно на Диоген?
  А той и друго е казал: Цитат:
  "Диоген е първият човек, заявил “Аз съм гражданин на света (cosmos)”, създавайки по този начин понятието космополитизъм."

  Не знам дали е имал в предвид терминал №2...Ама знае ли човек....
  Може да продължим търсенето от там...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 86. 86 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#76] от "Храбър":
  Абе Пеевски повече на пехливанин мяза, нежели на бизнесмен...

 87. 87 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#80] от "boby1945
  Ще се намери, ще се намери, ама първо трябва да очистим тебеподобните.

 88. 88 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Еееее с парите на държавата лесно се работи, преди време Капитал беше повдитнал въпроса каква част от парите на държавата са в банката на този г-н Ц. В.асилев ! Време е за истинска промяна !!!
  Тези мазни физиономии....меко казано трябва да си ходят !!

 89. 89 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  И още нещо.Докато ние се възмущаваме от несъизмеримите хонорари на управленците в електроразпределителните дружества,то същия този г-н Цв.Василев раздава умопомрачителни комисионни на управителите на същите тези дружества(държавни) НЕК и БЕХ ,за да задържи парите в трезорите на КТБ.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 90. 90 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 555 Неутрално

  [quote#8:"bestbuy"]има вероятност верни другари като Асенчо агов, като Надето.. като Костов, като Пирински, и пр.. да не влязат в Парламента[/quote]
  Да ти имам проблемите

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Представям си как утре медиите излъчват топ новината че Цецо Василев е получил масивен инфаркт и в други ден единственият вестник на пазара е Дневник.
  О - блажени са верующите !

 93. 93 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 555 Разстроено

  [quote#45:"Дон Кихот"]В случая, като допълнение, има големи изгледи бумерангът да се върне обратно[/quote]
  Как ми се иска да повярвам на това!
  Но като гледам протестиращата тълпа колко лесно се манипулира, по-скоро ще спечелят тия, чиито медии са богато финансирани (от Газпром, Атомстройекспорт, Б.Манчев....)

 94. 94 Профил на shmatko
  shmatko
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Леле колко глупости са се изписали тук. Значи аз предлагам следното за да има мир. Прокопиев премиер. Цветан Василев министър на финансите. Пеевски министър на земеделието. Юлияна Плевнелиева военен министър (и без тва командори главнокомандващия). И работата заспива просто!

 95. 95 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1311 Весело

  До коментар [#91] от "Lelja Agatha":

  ++++++++++++++

 96. 96 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  А къде се скри Боко Тиквата?
  Той все още е премиер в оставка, а го няма никакъв

 97. 97 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Браво! Анализът е много интересен.

 98. 98 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 555 Любопитно

  [quote#84:"Drun_drun"]Дано се постави началото на края на шайката, която дои България вече 23 години. Както се казва - ще поживеем, ще видим.
  [/quote]
  Защо реши, че ни доят последните 23 години? Преди това да не би да е било гръцка (антична) демокрация?

 99. 99 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Първо поздравления за Капитал/Дневник, че през всичкото това време не спря да вади на светло далаверите на Караибрахим и Пеевски. По темата - от цялата работа излиза, че най-вероятният "продуцент" на нападките към президента е партията, която го издигна. Може би да не би да си помисли, че наистина е надпартиен...Защото кой друг, ако не ГЕРБ, затвърди, че и разшири разпростирането на някога неизвестната КТБ над всичко възможно в България?

 100. 100 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#63] от "inatlivka":
  [quote#63:"inatlivka"]ще си свърши добре работата. [/quote]
  Надай се моме Калино...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK