Записки от суматохата 2

Записки от суматохата 2

© Анелия НиколоваМиналата неделя публикувахме "Записки от суматохата" на Тони Николов, сега препубликуваме от портала "Култура" втората част . Вътрешните заглавия са на редакцията.


Около обяд в градинката край парламента. Пред палатковия лагер на гърба на Художествената академия не е многолюдно – има-няма двайсет-трийсет души. Инак мястото е обявено от нанеслите се там за "ново Оборище", макар алеята да се влива плавно в улица "Шипка" ("Оборище" е следващата пряка). Явно надделява историческата символика: идеята да се заседава народно, не само да се щурмува чутовно, въпреки че разговорите все избиват натам кога да се прави пробив към парламента или да се прегражда "Орлов мост".


Неколцина минувачи, подобно на мен, разговарят с протестиращите и четат закачените искания, които са неизброимо разнопосочни. Няма и помен от така наречените "говорители на протестите" – никакъв Янко Петров, Ангел Славчев, Дончо Дудев и тем подобни лица, легитимирани от екрана.
"Ние сме движението "Орлов мост" – обяснява едно от недоспалите момчета, мръзнало в палатката цяла нощ, заедно с други две момичета, които пристъпват от крак на крак в опит да се постоплят. "Янко Петров го виждаме само по телевизията" – казва едното от тях, "а сме на протестите от самото начало". Познат сюжет от историята, включително и от уличните протести в България през 90-те години.


Възглавяването на революциите задължително минава през самозванство и властолюбие


Хора с по-яки лакти (често с външна подкрепа) грабват мегафона и камерите се обръщат към тях. Резултатите са известни. Спомнете си невъобразимо фолклорната група във Великото народно събрание, изобилстваща от всякакви прякори, дебели досиета и крещяща некомпетентност.


Римейкът се оформя. Както през 1990 г., Народното събрание отброява последните си часове в пълен страх, парализа и зад метални заграждения. Навремето Благовест Сендов цитира на колегите си народни избраници стих от Новия Завет по протестантския превод: "вкупом съгрешихме и вкупом непотребни станахме" (Рим. 3:12). Сега във въздуха витае сходно усещане.


От унеса на спомените ме изважда едро момиче, което носи на главата си индиански пера. "Че то всички в България сме си индианци", възторжено заявява тя, разразявайки се в гръмогласен смях. Опитвам се да проумея защо. Сещам се, че "Винету" е любимата книга на Бойко Борисов, трайно формирала него (и съответно партията ГЕРБ), но тутакси, навярно заради близостта на парламента, в паметта ми се откроява друго женско лице от началото на 90-те години – лидерката на партия "Български орел", която носеше подобни атрибути и май беше изнамерила общ етногенезис на българи и индианци. Направо ме побиват тръпки: тогава, в зората на демокрацията, това беше смешно. А сега?


Четвърт век по-късно излиза, че историята се повтаря


И тогава…


Някой ме дърпа за ръкава. Извръщам се и що да видя – Йоло Денев, друг колорит от 90-те, както някога, иска да ми продаде от изданията си. През юли 1990 г. в Града на истината (около фонтана край президентството) той пласираше своя вестник "Камбана". Купувахме го, за да не седим на земята. Сега Йоло Денев издава в. "Революция", където продължава да бие "камбаната за грабежите, грабителите и катастрофата на България! Стига робско търпение и т.н." Бленуващ националист, за разлика от далеч по-самозвани такива в парламента. И той, както Волен Сидеров или Божидар Димитров, смята, че "българите са създали десетки държави и империи по света и са били Велики", както буквално пише във вестничето. Но за разлика от тях Йоло Денев няма научни титли, не е бил в парламента, нито е телевионен водещ, за което веднага ми се ожалва.


Продължавам да чета вестничето му, в което под призива: "Да спасим майка България с Великия български дух на Лъва", се мъдри и политическата му кредо: "Програмата на Йоло е за коренна промяна на системата (статуквото) в интерес на България и българския народ – без милионери, безработни, престъпност и мизерия".


Сериозно се замислям с какво Йоло Денев е по-лош от другите "неформални" и "формални" лидери? С какво неговата програма е по-различна от фразеологията на Волен Сидеров или Ангел Славчев? Йоло Денев е поне истински "клетник"! Купувам си вестничето, той настоява да ми продаде "Великата история на България", след което тръгва да ме заклева в името на Тангра и тук пътищата ни радикално се разделят. В това време друг мъж ми обръща внимание на огромен плакат, закачен на дърво в десния фланг на лагера. Става дума за нещо като опит за обобщение на всички искания (ако изобщо това е възможно), от чието прочитане направо ми се завива свят:


президента (както пише там) да забрани всички политически партии; да свика Велико народно събрание, но да остави това Народно събрание да работи, докато не изпълни то всички искания; да се забранят всички монополи и да се разтрогнат всички приватизационни договори; да се замразят всички сметки за ток и парно. Към което (по фейзбук – както е написано) се добавят исканията: гражданите сами да напишат новата конституция, с предварително внесен член 1 – "за чиста и свята република"; сетне ВНС само да я гласува (и вероятно да се разпусне?), а гражданите да управляват онлайн! Събрал: инж. В. Янков.


Чета и трудно осмислям прочетеното, а до мен други двама граждани, също позатруднени, предлагат: "Не е ли по-добре да се преведе и приеме някоя чуждестранна програма!". С което спомените от 1990 г. се отприщват у мен като вълна. Сещам се как на две крачки оттук, пред университета, един любезен, възрастен господин спираше случайно срещнати студенти с въпроса: "Познавате ли германската програма за България?"


Времето беше такова – еуфорично и иновативно


Ние смутено поклащахме глави, а възрастният господин, който май се казваше Иван Петров (ама не сегашният от Варна, щеше да е прекалено!), пространно разясняваше, че тази германска програма е преведена, няма какво да се лутаме, а само отделните й част трябва да се приложат в управлението на страната. После Иван Петров се кандидатира на първите избори (тогава нямаше изборен праг и беше възможно, за което днес пак настояват някои). Спомням си, че дори гледах негов предизборен клип (БНТ беше задължена да отразява всички предизборни инициативи на всички кандидати), та въпросният Иван Петров в 7 ч. сутринта с жена си или сестра си мило спираше ранобудни купувачи в хлебарницата, питайки ги: "Как искате да се приложи германската програма за България, която ще реши проблемите с парното, тока и цените на храните?"). Така че нека Янко Петров или Дончо Дудев не си мислят, че са първите, внесли своя решаващ принос в разрешаването на всички стопански проблеми на страната.


Междувременно следобед палатковият лагер се поизпълва с хора. Разнася се вестта, че в някакъв хотел други протестиращи май имали сбирка, ама с каква цел, никой не знае. Хората около Янаки Ганчев възбудено крещят, че "Янко Петров и Ангел Славчев са патериците на БСП". От парламента наизлизат хора в черно с вид на "атакисти", които обещават пропуски на протестиращите, ако те им дадат подкрепата си.


В същото време на една от централните пейки пред "новото Оборище" мила възрастна дама наизважда разни албуми със странно познати картини. Доближавам се и периферно съзирам на корицата думите космическа живопис и Ванга, като не знам защо се сещам за Светлин Русев. Но не: дамата, макар и почитателка на творчеството му, е самостоятелен творец, който прави "космически потрети на лица, територии и държави", притежавайки "шесто сетиво". С това тя напълно кореспондира с едно момче от Пловдив, активист от палатковия лагер, което малко преди това обясняваше до мен, че ние, българите, сме "шестата раса" (?). Дамата, живяла в Питсбърг, ми подава визитна картичка, легитимирайки се като Ен Ди Ди – ясновиждащ творец, който провижда в космическите тайни на света. Любопитствам какво ще се случи през следващите седмици до предсрочните избори, на което тя с лека досада ми отговаря, че това за нея не е никаква тайна – тя предвиждала катаклизми, които ни дебнат векове напред. "И все пак?", питам аз.


"Пет партии ще влязат в следващия парламент" – отсича космическият живописец


без да навлиза в подробности. "Казвам ви го, защото сте добър човек, макар такъв космически хороскоп да струва пари". Искрено й благодаря, защото напоследък, покрай записките ми от суматохата какъв ли не ме изкарват по форумите. Правя опит да конкретизирам "космическата съдба на България: "Пет партии – БСП, ГЕРБ, ДПС, а другите?"


"ГЕРБ ще влязат само ако са в коалиция", репликира Ен Ди Ди, "инак ще имат само четирима депутати". Тук в разговора ни ненадейно се намесва руса дама, която заявява, че екстрасенската Цветанка предрекла пълно мнозинство на Бойко Борисов на предсрочните избори. Ен Ди Ди видимо не приема подобна нелоялна конкуренция на космическите си пророчества, а аз използвам случая, за да си тръгна.


Обремен от всичко чуто и спомнено, поемам към подлеза на университета. Утешавам се с мисълта, че хората все пак говорят без страх, а пред палатковия лагер ме заварва вестта за оставката на Кирил Йорданов, което е знак, че нещата поне във Варна може и да помръднат. Така, при вида на осветения вход на метрото, мислено напускам смутната 1990 г., гмурвайки се в неизвестностите на март 2013 г.


Бог знае какво ни чака.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5627 Неутрално

  дано това статукво бъде премахнато в интерес на народа и държавата !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Когато го повторим още няколко пъти през 20-30 години (може и повече) ще почнем да поналучкваме посоката. Нищо ново под слънцето, поне това показва историята на Европа (може би не само на Европа, но на мене само тя ми е в общи линии позната).

  Аз не зареждам в Лукойл.
 3. 3 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 827 Весело

  Добър очерк!Герои от нашето време.

 4. 4 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Когато човек чете това, може да реши, че политическата върхушка е безалтернативна.

 5. 5 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  Браво, Дневниче мило! Почнахте да публикувате И хубави материали. Това е втория такъв от 10 дни насам.
  Какво се разбира от всичко написано? Че огорчените коментари от случващите се "спонтанни" протести са били верни и правилни. Пак комуноидната пасмина се опита да ни зароби, чрез някакъв вид "революция". И засега успя с доста от набелязаното за вършене (все национални предателства). А тези млади хора, които зъзнат в палатките... бяха употребени. Уви! И ние така бяхме в някаква степен "използвани" през 1996-1997, защото накрая се оказа, че... "месията" е на глинени нозе.
  Когато в България всеки се бори за правата си всеки ден и без страх, тогава ще имаме гражданско общество.
  А във Варна "спонтанността" е уникална. Нийде другаде я няма.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 6. 6 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#2] от "simval":

  Защо трябва да се повтарят подобни "истерии"? В европейските държави (без Франция, Испания и Гърция) хората ежедневно си търсят правата, съдят държавата, общината, всякаквите видове служби..., не оставят и миг в притаено нищонеправене И не вдигат "революции", които да "замразяват" страните им. А тук все "зануляваме" България и все разни "фалшиви герои" се появяват. Борете се ката ден за правата си!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 7. 7 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  [quote#4:"dorko"]Когато човек чете това, може да реши, че политическата върхушка е безалтернативна.[/quote]
  И преди съм цитирал какво казват американците:

  " Политиците са като бебешките пелени. Трябва да се сменят често, защото много бързо се вмирисват!"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 8. 8 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  На българите като че ли започна да им харесва да се въртят в сюжета на Фермата на животните на Джордж Оруел.
  http://www.youtube.com/watch?v=Jyw8BPB69Ds

  Но като че ли по-често трябва да си напомняме, че като имаш идея ти си този, който трябва да я реализира. Друг за теб няма да го направи. А за да бъде реалистична реализацията, трябва да се действа с малки и сигурни стъпки - упорито и методично. Може би ни липсва постоянство, не знам.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  Моят извод от прочетеното е, че за 4 години ГЕРБ върна България с 20 години назад.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  [quote#9:"Norman Granz"]Моят извод от прочетеното е, че за 4 години ГЕРБ върна България с 20 години назад.[/quote]
  Не са само ГЕРБ и не е само за 4 години.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  крейзита има навсякаде по света но никъде другаде те не са в центъра на медийното и общественото внимание както това става в България

 12. 12 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Статията навява на някаква безизходица! Проблемът според мене не е в протестите. Проблемът е много по-дълбок. Състои се в следното:
  1. Продажен политически елит , който не мисли за държавата, а как да се облагодетелства за краткия период докато е на власт.
  2. Не само политиците, но и голяма част от нацията е разединена- едни гледат към Русия, други към Америка, трети към Турция, четвърти са македонци.
  3. Оформя се все по голяма група маргинализирано население главно от мургав произход, което не е включено в икономическия и обществен живот. Държавата нехае за това.
  4. Тотлна нравствена криза на ниво семейство и липса на елементарна ценностна система която би трябвало да се изгради вътре в семейството.
  5. Тежка духовна криза със слаба църква, която трябва да бъде духовен крепител на нацията в такива моменти.
  6. Измислен "бизнес елит", който не е селектиран по естествен път, а чрез партийна, ченгесарска или криминална протекция.
  7. Продажна журналистика.
  Ами на фона на горното мисля, че единствен начин на промяна е тези които разбират какво става да оказват постоянен уличен натиск. Да се надяваме, че така в условията на един такъв коректив нещата ще тръгнат.

 13. 13 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Вашият извод само подсказва, че там, откъдето сте го извадил, има само тиня. Виждам, че е време за комуноидна агитпропаганда. Смело, дУругарю! Извадете си... "извода" и смело си го развявайте. Приликата с персонаж, практикващ сексуалните си девиации в парка, е съвсем случайна.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  [quote#10:"Храбър"]Не са само ГЕРБ и не е само за 4 години.[/quote]

  Всъщност, прав си. Разрухата започна с "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ" - масираната медийна атака срещу правителството на ОДС, което бе настъпило сериозно руските интереси. Затова набързо бе извадено от нафталина мадридското чучело и бе пробутано на лековерния народец като "спасител на нацията".

  Аз съм разправял по страниците на този форум за упованието, с което кварталните пияници описваха какъв рай ще настане в България, като си дойде "царчето": ще потекат арабски инвестиции, ще се заредят делегации на короновани глави, лично британската кралица ще мине през тяхната кръчма, за да викне по една голяма ракия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  [quote#4:"dorko"]Когато човек чете това, може да реши, че политическата върхушка е безалтернативна.[/quote]

  Тя върхушката си е върхушка, представителна за България. Но явно няма кой да я държи под око и да я контролира. Явно прокуратурата, на която това е работа по закон, отказва да го връши. Тогава идва въпросът: на нас по-лесно ли ще ни е да сме перманентно на протест пред народното събрание, или по-добре да покажем на прокуратурата, че ѝ дишаме във врата.

  Защото ако съдебната система трябва да е независима, то това е от независима от изпълнителната власт. Няма как да бъде независима от обществото.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 16. 16 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  [quote#5:"moriarti"]Когато в България всеки се бори за правата си всеки ден и без страх, тогава ще имаме гражданско общество.[/quote]

  С тази част съм съгласен. Само, че смятам, че тези протести са точно стъпка към борба за правата "всеки ден и без страх". Защото от тях ще възникнат още няколко (http://www.dnevnik.bg/2018937) граждански организации от типа на Българския Великден. А именно на такива места се развива конструктивната част от гражданския дебат. Това, че винаги ще има подставени и използвачи, не означава, че успоредно не се развиват и независими граждани. Човек се учи докато е жив.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 17. 17 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Реализъм и умора.
  Отрезвяване.
  Всичко това умело ръководено и отразявано медийно.

 18. 18 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  [quote#9:"Norman Granz"]Моят извод от прочетеното е, че за 4 години ГЕРБ върна България с 20 години назад.[/quote]
  За добро или лошо в твоя извод ще е хубаво да имаш предвид и какво е било преди тях (щом говориш за напред-и-назад). А Цветан Цветанов, Емил Димитров и Мирослав Найденов са достойни конкуренти на Румен Петков, Ахмед Доган и Румен Овчаров. Може би трябва да се върнем още малко по-далеч в историята, за да започнем да говорим за повратна точка и смяна на посоката.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 19. 19 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  [quote#12:"drago62"]Проблемът е много по-дълбок.[/quote]

  Тези констатации са повтаряни много. Време е да се консолидираме около решенията. Трезво-мислещите трябва да участват в този дебат, за да бъдат преодолени самозаблудите. Едно място, което тепърва ще набира популярност е това: http://bulgaria.yrpri.org/
  Прегледайте първите 20 идеи, гласувайте за някои от тях. Ако можете развийте и някой аргумент. Имаме нужда от фокусиран дебат и с интернет той може да стане много по-бързо.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 20. 20 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Любопитно

  Умишлен или наивен опит да се малгинализират протестите!?
  Когато се разбушува морето е неизбежна и пяната, и боклуците и срутените крайбрежни бараки, но като се успокои те остават захвърлени по брега!? Застоя е по-лош, мирише на тиня!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 21. 21 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#6] от "moriarti":
  [quote#6:"moriarti"]Защо трябва да се повтарят подобни "истерии"?[/quote]

  Ами изглежда това е начинът народите да поумняват. Поне това показва историята.
  Инак си прав, че борбата за правата е всекидневна, но това е една от най-трудните борби. Изглежда за нас е особено тежка. Ние можем, една шепа хора, три дена да удържим върха срещу цяла армия на Сюлейман паша, но не можем да си изгоним мухите от кухнята.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 22. 22 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1060 Весело

  Луди ли сте баце? Луди за връзване.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  [quote#18:"mapto"]Може би трябва да се върнем още малко по-далеч в историята, за да започнем да говорим за повратна точка и смяна на посоката.[/quote]

  Аз вече се върнах - в пост № 14.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Много добра и тъжна аналогия с 90-те години. За тези, които добре познаваме тези години.

 25. 25 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#12] от "drago62":
  Много точно си ги изредил!
  Пропуснал си образованието/прост народ.../ и чалгаризацията, в общ смисъл.
  И нещата си идват на място защо става така.

  П.П. Ама винаги има точка на пречупване....и тогава....д..е да им е яко на т.н. политици!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 26. 26 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Обаче медиите винаги внимателно изрязват наистина опасните за олигархията искания - за ПОЛИТИЧЕСКИ права - в ПЪЛЕН размер за пряко влизане на гражданите във всички власти с РЕШАВАЩИ права, вкл. в добре запечатаните "обществени" медии - част от тоталното насилие, което продължава да се упражнява на отстранения народ с ВСИЧКИ политики.

 27. 27 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#22:"Wrornoxmaniak"]Луди ли сте баце? Луди за връзване. [/quote]
  "Свестните у нас считат за луди,
  глупецът вредом всеки почита:
  "Богат е", казва, пък го не пита
  колко е души изгорил живи,
  сироти колко той е ограбил
  и пред олтарят бога измамил
  с молитви, с клетви, с думи лъжливи."

  Абе братчет, що трябваше да се върнем години назад?
  Ботев сякаш го е писал днес!

  Калинки, олигарси, ролекси...
  Жалко...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 28. 28 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#27] от "drakar65":

  Това което прочетох по-горе и това което виждам с очите си няма нищо общо с Ботев. Но, щом казваш...


  Я съм 7-ма раса.

 29. 29 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Паралелът със случилото се през 1990 - 1991 г. е очевиден. И верен. Същия хаос , липса на идеи /или пък прекалено екзотични такива, което си е едно и също/ и усещане за безпътица. Както изглежда, нарочно изтъквани и преекспонирани. Въобще, замитане на следите , бягство от отговорност и преднамерени внушения, че властта на оттеглящите се не е толкова лоша. Е, разбира се и това, всички са маскари:
  [quote#10:"Храбър"]Не са само ГЕРБ и не е само за 4 години.[/quote]
  И нито намек за същественото. Процесите са подобни в края на комунистическото и в края на боцманското /божем дясно / управление. И защо при другите смени на правителствата /дори при протестите срещу Виденов имаше цел и посока/, подобно усещане за безизиходица, без съмнение грижливо култивирано, не е имало?


 30. 30 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#27] от "drakar65":

  Това което прочетох по-горе и това което виждам с очите си няма нищо общо с Ботев. Но, щом казваш...


  Я съм 7-ма раса.

 31. 31 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Лудницата се е събрала в Неделя 150. Всичката. Туку що се попиках от смех.

 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":
  +++ "Разрухата започна с "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ" = Да това е времето на прелом, само че истинският вик трябваше да бъде : "България уби ПРОМИШЛЕНОСТТА" и обрече поколения българи на емиграция или инженери (не селяни, а инженери !!!) да "копат картофи и да гледат овчо" ... както правилно каза ББ - това е материала и варианта който оставиха вандалите на България. Оценката на народа за тази дивашка политика е убийствена =2 % ... и до там !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wrornoxmaniak":

  Я съм осмата раса....
  Не се прави, че не разбираш за какво става въпрос.
  Литературен и политическа анализ да ти направя кое е общото от стиховете на Ботев и днешната действителност?
  Калинки/глупецът вредом всеки почита/, олигарси/"Богат е", казва, пък го не пита/, ролекси/и пред олтарят бога измамил
  с молитви, с клетви, с думи лъжливи/.

  Така разбра ли го?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 34. 34 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 730 Неутрално

  В Варна протестират срещу ТИМ - защо в София не се протестира срещу Цветан Василев и КТБ, Дилян Пеевски, Ковачки, Р.Овч. Черепа? Браво на Варна! Останалата България е опасна лумпениада...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 35. 35 Профил на Orator Wornoxmaniak
  Orator Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#33] от "drakar65":

  Разбрах че сме малко африканска нация, но ако Бойко Борисов дръпне тук и там ппез вторият мандат може да се поручи нещо наистина отлично от България. Нещо такова:

  http://www.youtube.com/watch?v=Cgovv8jWETM&feature=youtube_gdata_player


  Аре, приятен ти ден.

 36. 36 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Чудесен с интелигентния си тъжен скепсис текст.
  Поздравления за автора и редакцията!

  Не съм магаре;-)
 37. 37 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 592 Неутрално

  [quote#8:"mapto"]Но като че ли по-често трябва да си напомняме, че като имаш идея ти си този, който трябва да я реализира. Друг за теб няма да го направи. А за да бъде реалистична реализацията, трябва да се действа с малки и сигурни стъпки - упорито и методично. Може би ни липсва постоянство, не знам. [/quote]


  ++++++++++

  Само адмирации за този пост!

  Моралът не е порок!
 38. 38 Профил на valbi
  valbi
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Страшни протести, минавайки покрай палатките видях трима пенсионери да вардят. Единият говореше по телефона и се възмущаваше. Питаше събеседника си кога ли ще му платят.
  И после някои иска да им вярвам. Ми.....не, няма! Поредната измама и заблуда на властта, чрез която се опитват да ни впримчат в новите си далавери за смучене на пари.
  Мерси Герб, че ни вкарахте в такива л...а!

 39. 39 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#35] от "Wrornoxmaniak":

  Мерси за песента и клипа. Бива ги!
  Ама Бате Бойко кво дърпаше през тези 3.5г.? Лентички...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 40. 40 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1424 Весело

  Четвърт век по-късно излиза, че историята се повтаря.
  ..........
  Историята не се повтаря, а сценарият.
  Писан е от една и съща школа автори, така нар. "симеоновци".
  Не за Магнаурската става дума, нито за Златен век, а за възпълни безмъдурници, лицата мътещи грижовно над Прехода, над
  над златното си яйце.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 41. 41 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 571 Весело

  Аз много съжалявам, че нямам около 500-600милиона...!
  Толкова ми се иска да направя един хубав в протест, само незнам, дали и моя ще го пуснат на лагер до Парламента, понеже-нали съм нов, и никой не познавам в политиката.

  Ама вероятно, ако платя ще оправят работите

  Щото да ви кажа друари, сега му е майката, нови фигури да се вкарат в парламента, друари! Нови лица, подготвени и знаещи, не като простите хора от улицата, който не са наясно, кое, и как може. Затова друари, треба да се действа решително, и смело. Да се ползват пропагдните, и диверсионни методи завещани ни от друаря Благоев, друаря Димитров.
  Хаос, неверни слухове, низвергване, на всеки появил се, купуване на лумпени , който да играят народа, и говорене на всякъде, че хората са прави, ние сме с тях, но трябва всичко да е цивилизовано!
  И така друари, всичко е в ръцете ни!!

 42. 42 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  [quote#14:"Norman Granz"]масираната медийна атака срещу правителството на ОДС, което бе настъпило сериозно руските интереси. [/quote]
  Не е съвсем така , придобиването за жълти стотинки на Нефтохим от Руската олигархия показа ,че ОДС са обикновени русофили само ,че прикрити с маските на русофоби за да не срещнат гнева на западните им покровители , които също си послаха добре у нас !

  Тези протестиращи просто искат да видят виновниците в затвора ....нещата започват да се случват !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 43. 43 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 827 Неутрално

  [quote#14:"Norman Granz"]Аз съм разправял по страниците на този форум за упованието, с което кварталните пияници описваха какъв рай ще настане в България, като си дойде "царчето"[/quote]


  Хубаво де,какъв ти е проблема?Пияници го избрали,пияници го махнали.Демокрация.Не мога да схвана какво те безпокои?

 44. 44 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 827 Неутрално

  [quote#29:"цаки"]подобно усещане за безизиходица, без съмнение грижливо култивирано, не е имало? [/quote]

  Изходът трябва да го предложат политиците.Не е много трудно.Една читава политическа и икономическа програма,която да поправи поразиите,нанесени от ГЕРБ,да бъде предложена на избирателите и толкоз.Не всички избиратели са в палатковите лагери и по улиците.

 45. 45 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Глупости, "политиците" - най-големия боклук на сцената. От тия - само краденото обратно и да плащат вреди от анти- управлението последните 23 години - до девето коляно !!!

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  [quote#14:"Norman Granz"]Разрухата започна с "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ" - масираната медийна атака срещу правителството на ОДС[/quote]
  В основата, на което отново стоеше Алексей Петров. Същият, който герберите се опитват да осъдят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  [quote#43:"vjacho"]Не мога да схвана какво те безпокои?[/quote]
  Точно затова България е в това положение сега!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  [quote#42:"comandante"]Не е съвсем така , придобиването за жълти стотинки на Нефтохим от Руската олигархия показа ,че ОДС са обикновени русофили [/quote]
  Кога ще престанете да пишете отдавна опровергани мантри!? Колко пъти трябва да ви се обяснява!? Можете да помните колкото рибите или така ви изнася да пишете?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  " Бог знае какво ни чака ."

  23 години по-късно , някой се съмнява ?...

 50. 50 Профил на dunapren4o
  dunapren4o
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази статия иска да покаже, че протестиращите, или извадката, от обикновените хора не могат да се организират, шантави са, исканията им са странни?!? Все едно, че става въпрос за някакви хипита.. Изобщо и медиите са за е...не, който вместо да насочат смислено исканията на хората, да систематизират идеите им и да ги посочат ясно, показват хората пред парламента в една недобра светлина. Дали е точно така? Или тази статия отразява Протеста в интерес на управляващите (в това число който има интерес) ..

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#8] от "mapto":

  Точно това ни липсва. Търпение и постоянство.
  Две неща - цитат от "Изкуплението Шоушенк" - "За всичко трябва време и натиск"
  И разсъждения на тема фолклор - при нас героят открадва златната ябълка или с едно героично усилие преодолява непреодолимото (с чудодейна помощ), жени се за царската дъщеря и живее дълго и щастливо....
  Холандия - момченцето запушва с пръстчето си дигата, докато момиченцето тича да извика мъжете да дойдатъ и да я поправят.......;
  Никак, ама никак не обичаме да правим постоянни, макар и не толкова героични усилия всеки ден, преследвайки упорито и неотклонно целите си....
  За справка - 800-те дни на царя, дадойде Станишев да оправи работата, Бойко като един балканский лев да дойде да въздаде справедливост и да ни уреди..... Къде ли ни варят новия месия, след който матряла ще хукне, гледайки го предано в очите?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 53. 53 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#42] от "comandante":

  Давай!
  Следват 30-те милиарда!
  А и да не забравя - заседанията на министерския съвет тогава започват с ядене на деца...........
  Боже колко глупост има на този свят!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 54. 54 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  При толкова лошо анти-национално управление толкова дълго време и народ напълно отстранен от контрол върху него, не може да няма период на лутане, всъщност търсене и привиден хаос. Използван, разбира се, от чакалите за оплюване на вдигналия се народ - много се надяват да не си намери пътя към свободата! И всякак ще му пречат. ТИ помагаш ли му или пречиш?

 55. 55 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тоя уйгун в който безметежно си пребиваваха разни управляющи свърши.
  Идват новите поколения, които не са живели и ден от времената на соца и нямат навици да си налягат парцалите и да си трайкат овчедушно и примирено.
  Свършиха ония времена, за които беше вица - дето в кварталните ОФ-организации казали на народонаселението утре да дойдат организирано и да се наредят на опашка, щот "отгоре" дошло нареждане да се бесят. И дето имало само един въпрос - въжета и сапун да си носим ли от къщи или ще ни ги раздавате по профсъюзна линия.
  Ами няма да я бъде вече тая - хората да се свиват и да чакат благоразположението на управляващите - да им подадат некоя трошица да си залъжат глада, докато тия същите управляющи корумпирани отпадъци крадът и със ГЗ си.
  Докато не се намерят такива, които да са наясно, че са избрани и назначени за да СЛУЖАТ, ще бъдат махани и изритвани.
  И така ще продължава, докато се намерят такива, които да заслужават заплатите си, които НИЕ данъкоплатците ПЛАЩАМЕ.
  Заб.
  Горното не се отнася за овцете, които са си останали със соц представите от вица за въжето и сапуна по профсъюзна линия.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 56. 56 Профил на lyubchoandonov
  lyubchoandonov
  Рейтинг: 236 Неутрално

  По БНТ забелязах,4е народния трибун Янко П. бе затруднен от въглерода и водорода, затова предлагам освен партиите да се забрани и Менделеевата таблица (пълна с вражески елементи). Освен това моля гражданите да не бъркат лидера Янко с "оня" ми Янко, като му дойде времето ще видите разликата. Мене ли4но ме интересува другарката от Антишисткия Съюз, дали ще има звание Заслужил Антишист (и пенция), ако да ,съм готов да се боря срещу мръсната неруска газ до победата (дано да не 4ак на 9.09.)
  Българе-юнаци, венсеремос и но пасаран

 57. 57 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1517 Любопитно

  Видяхте ли някъде плакат с искане:

  ЛУСТРАЦИЯ!

  Аз не видях. Жалко, но симптоматично.
  Всичко трябваше да започане с ЛУСТРАЦИЯ.
  Но не започна така. Затова и така свършва.
  Сега настъпваме мотиката втори път.
  Пак без лустрация.
  А трябва ЛУСТРАЦИЯ на ДС и ГЕРБ.
  Двете са едно и също.
  !!!
  !

 58. 58 Профил на salandino678
  salandino678
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#51] от "objective":Да колега много сте прав.
  Защо точно сега/т.е. края на януари/ и защо така лавинообразно?
  Как един битов протест на социално слаби и психически манипулируеми хора се превърна във кална лавина помитаща всичко?
  Нека не се лъжем-младите комунярски дихатели от Че Гевара от ноември правиха сухи тренировки и засираха целия български и-нет за ,,скромната,, надница от 6лв на ден.
  /Виж инструктажа на Кольо Добрев/
  Но както си поиграха на протест така полека им сложиха начело проверени другари със съчма в главата и панаира стана
  малко по шарен.
  Всеки ден има различни цели--за да се подържа тонуса че нещо се прави и нещо зависи от Моба,днеска е товарното БДЖ,утре ще е цената на пресния кромид-лук,но да сте чули и видели един плакат против високите цени на бензина и нафтата?-Не нали , е нема и да чуете.
  И като във всяка българска юнашка история накрая ще дойде Горския,ще ги ошамари малко и ще ги изпъди от гората!

 59. 59 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#6] от "moriarti":

  Е как ще се бориш сам срещу институции. Смачкват те с едно драсване на химикалката.

 60. 60 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#29:"цаки"]Паралелът със случилото се през 1990 - 1991 г. е очевиден. [/quote]

  Няма такъв. През 1990 голямата част от хората в протестите искаха нормалност - България да стане нормална държава, част от Запада, комунистите да бъдат изринати, да се откъснем от орбитата на СССР (който още съществуваше). Хората си мислеха, че тогавашното СДС може да стори това. Сега виждаме колко сме били наивни по отношение на СДС, напъплено от агенти на ДС и от безпринципни използвачи, но поне искахме промяна за по-добро чрез нормална демократична система с избори и партии.

  Сегашните протестиращи (поне част от тях, струва ми се над 50%) са неграмотни, невежи хора, които издигат малоумни искания от рода на "граждански квоти в политическите партии". Малоумната им реторика с фетишизирането на "народа" напомня за малоумието на ранните комунисти, говорещи и действащи "в името на народа", като под "народа" разбират не всички хора или дори мнозинство, а само тези на техния акъл. Нежеланието на сегашните малоумници да си направят партия и да участват в изборите е аналогична на нежеланието на ранните комунета да участват в избори и да търсят силовашки решения.

 61. 61 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#58:"salandino678"]Всеки ден има различни цели--за да се подържа тонуса че нещо се прави и нещо зависи от Моба,днеска е товарното БДЖ,утре ще е цената на пресния кромид-лук,но да сте чули и видели един плакат против високите цени на бензина и нафтата?[/quote]

  +++
  Много си прав!

  България продължава да плаща неясно точно какви суми на Северна Азия за природния газ, по засекретени договори, но не се чува никакъв протест в тази посока, нито някой гори азиатското знаме.

 62. 62 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 540 Неутрално

  [quote#57:"AzDebil"]Всичко трябваше да започане с ЛУСТРАЦИЯ.
  Но не започна така. Затова и така свършва.
  Сега настъпваме мотиката втори път.
  Пак без лустрация.
  А трябва ЛУСТРАЦИЯ на ДС и ГЕРБ.
  Двете са едно и също. [/quote]

  Липсата на лустрация наистина е в основата на голяма част от проблемите на страната. Но тя трябваше да се направи първите години след промените. И трябваше да е посвеместна. ДС изметта в управлението на вузовете например е също толкова вредна, колкото и в политиката. Сега е прекалено късно. Нито някой има политическата воля да я направи, нито ще има някакъв осезателен ефект.

 63. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 894 Весело

  До коментар [#57] от "AzDebil":

  Не се натискай толкова за лустрация, да не я започнат изчистването с Debil-ите в България... щото от лат. lustratio— изчистване чрез жертвоприношение .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 64. 64 Профил на ueberaschung
  ueberaschung
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ох, този народ съвсем изтрещя. Едно време чакаше някой да му построи комунизма. После чакаше да мине нещо като преход и да заживее като германец. Всеки иска социална държава ама никой не иска да плаща за нея. Вече почвам да си мисля, че трябва да се въведат някакви изисквания за гласоподавател- някакво минимално имущество и образование като за начало.

 65. 65 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#55:"PlamenVarna"]Идват новите поколения, които не са живели и ден от времената на соца и нямат навици да си налягат парцалите и да си трайкат овчедушно и примирено. [/quote]
  А дано! Дано пременят системата!

  П.П. Както обичам руски песни, така и всякакви други.
  Днес, когато е годишнина от спасяването на българските евреи, слушах това....
  http://www.vbox7.com/collection:527562

  Изключителни песни! За музика става въпрос, не за политика....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 66. 66 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#51] от "objective": Никак не е необичайна тази медийна акивност в сравнение с нейната активност по времето на "други едни протести" при управлението на тройната коалиция.Позабравили сте каква мощна медейна активност имаше тогава,която с часове показваше кръв от софийските хулиганчета около НС, вездесъщите тинейджерски агитки на Левски и ЦСКА. С часове националната ни телевизия предаваше пряко от площада пред НС,а сега дни наред това правеше само Канал 3 .А каква медийна активност пък имаше по времето на ВНС ! Ум да ти се завие ! Постоянно сред опъналите се на слънце в градинката до парламента 39 "демократи " сновяха линейки,на всеки половин час националното радио излъчваше информация за кръвното налягане на Стефан Савов,за състоянието на останалите " гладуващи", на които някакви загрижени лелки носеха специални хранителни сокове и други подкрепящи течности,а д-р Миланов-уважаван специалист от "Пирогов" ,но решил да се окаля в политиката,постоянно даваше радио- и телевизионни интервюта колко опасно е гладуването за тези хора. Нищо ново под слънцето.

 67. 67 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  ако някой чужденец примерно прочете тая статия, ще реши че протестите в България са дело на някаква малобройни групички от по няколко десетки шляещи се маргинали, които не знаят какво искат. И че голяма част от тях са някакви хаховци като Йоло Денев, фенове на някакви космически сили, шести раси и пр.
  Трудно ми е да си представя по изкривено представяне на действителността.

 68. 68 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]дано това статукво бъде премахнато в интерес на народа и държавата ! [/quote]

  И най-вече в интерес на Позитано 20 и милионите пенсионери?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 69. 69 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Още един платен глашатай на гюбрето взел да пише `Записки по протестите...` Поредните графомански примитивни пропагандни трикове - колко са тъпи и груби Протестиращите и колко велико и изтънчено е гюбрето!
  Не може да не ви прави впечатление, че гюбрето и пропагандата в началото се слисаха, а сега минават в контранастъпление...
  Но това гюбре и неговата пропагандна машина са осъдени.
  Вероятно на тяхно място ще се пръкне друго гюбре и друга пропагандна машина, които ще съдържат в себе си част от настоящето гюбре и настоящата пропагандна машина...

  Разтурям колоквиума!
 70. 70 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#55:"PlamenVarna"]Тоя уйгун в който безметежно си пребиваваха разни управляющи свърши. [/quote]

  А, дано! Ама надали???

  ------------------

  Пламене, погледни исканията и протестиращите!

  Нещо , ама никакл не ми вдъхват доверие! Добре че има медицинска тайна, че вероятността списъка на най-гръмогласните от протестиращите да съвпадне с картотекираните в психо-диспансерите не е никак малка!

  Да разлая троловете!!
 71. 71 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 706 Неутрално

  [quote#67:"Ментор"]Трудно ми е да си представя по изкривено представяне на действителността. [/quote]

  Разбира се - настоящият глашатай на гюбрето за това му е платено - т.е. неговото примитивно съзнание да отрази онова, което НЕ Е ИСТИНА - т.е. авторчето бълва две примитивни неистини - протестиращите до един са идиоти, гюбрето - до един са велики умове на човечеството!
  Не може да не се пропусне и това, че най-гнусната част от обществото изпълнява пропагандните задачи - те са даже по-морално нечистоплътни даже от гюбрето.

  Разтурям колоквиума!
 72. 72 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#67:"Ментор"]ако някой чужденец примерно прочете тая статия, ще реши [/quote]
  ............
  И няма да е далеч от истината!
  1. Убиец - протестиращ с/у управлението
  2. Йоло Денев
  3. Шефа на ВМА посочва случай на криминално проявен, деклариращ че не може да напусне протеста, защото трябва да заработи парите, които са му дадени за да протестира
  4. Вчера друг участник в телевизионно предаване декларира че са му предлагани 400 лв за да учавства в протестите
  ...........
  Голяма част от исканията са справедливи, но и лумпените-протестиращи не са малко.

  Да разлая троловете!!
 73. 73 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На английски има един израз: On The Bayou
  Твоята позиция е точно такава.
  Останалото е "бош лаф".

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK