За неотложните действия на служебния вътрешен министър

Петя Първанова, министър на вътрешните работи в служебното правителство

© Надежда Чипева, Капитал

Петя Първанова, министър на вътрешните работи в служебното правителствоИма вече служебно правителство, което ще управлява до избиране на ново Народно събрание и нов Министерски съвет. Служебният кабинет поема страната в много сложна обстановка, свързана преди всичко с дефицит на гражданска сигурност.


Протестите едва ли ще спрат през следващите месеци. Криминогенната обстановка ще следва своя тренд – на непрекъснато увеличаване на престъпността от 2009 г. до момента. При положение че тя нарастваше с 2-3% през последните години, а приблизително с толкова намаляваше разкриваемостта, и при положение че латентната престъпност се увеличава, макар че никой не може да каже точно с колко, но се предполага по косвени данни, че е около 80%, професионалните натоварвания в МВР ще бъдат особено големи, а


изискванията към служебния министър – изключително тежки
Към тези предизвикателства спокойно можем да прибавим и опоскания държавен резерв, или с две думи, МВР не може да разчита на никаква финансова подкрепа извън планирания в бюджета минимум.


Като сериозна отговорност в рамките на тези няколко месеца до изборите остава недовършената работа по разследване на атентата в Сарафово – да се стигне до резултати, различни от някакви предположения, атентата срещу Доган, опита за убийство на Баретата и отвличането на малката Лара.


Управлението на Цветанов оставя МВР със сериозни проблеми

Част от тях:


- двойно увеличени СРС в сравнение с 2009 г., както и трудно овладяема тенденция за увеличаване на количеството и намаляване на качеството им


- още преди края на тримесечието са изхарчени повече от половината средства за годината, предназначени за бедствия и аварии, а се очаква пролет с големи валежи и произтичащите от това наводнения, разрушения и пр., реакцията спрямо които ще бъде сериозно затруднена от липсата на ресурси


- наличие на огромна администрация, за намаляването на която служебният министър няма да може да направи нищо, а тя като вампир ще пие кръв от мегаминистерството, влошавайки и без това некачествения му продукт, предоставян на обществото


- През изминалата година МВР на Цветанов похарчи над 1100 млн., като сигурно оставя на наследника си значителни задължения – най-вече вероятно за горива към "Лукойл".


Какво може и е нужно да направи служебният вътрешен министър?


На първо място – да остави служителите професионалисти да работят професионално, без да им се меси.


На второ – да създаде възможности за качествена работа, макар и в тесните рамки на няколко месеца.


Това не може да стане без някои персонални промени:

 • Веднага трябва да замени сегашния главен секретар на МВР Калин Георгиев. Бих предложил макар и временно на това място да бъде поставен доказан професионалист, защото следващите месеци ще бъдат важни за гражданската сигурност. Такъв би могъл да бъде Бойко Славчев – който доскоро беше шеф на кабинета на Цветанов, но очевидно или това не му беше мястото, или просто не му се разреши да разгърне потенциала си.
   
 • Веднага трябва да бъде сменен директорът на ГДБОП Флоров. Той успя да се докаже като носталгичен привърженик на социалистическата милиция, при неговото управление дирекцията се превърна в средство за заплаха и рекет. Необосновани арести, изпълнени по възможно най-незаконния начин, отказ от разследване на виновни, натиск върху невинни, самоубиване на задържани и прочее са неговата визитка. Не без значение е тясната му връзка с Цветанов, на когото е и кум. Оставането му в МВР ще компрометира служебния министър и правителството, така че само мога да препоръчам да се вземат незабавни мерки за отстраняването му. Впрочем в ГДБОП явно се готвят за такива мерки - от седмици там се чистят документи и подреждат папките и ще е трудно да се разбере какво точно е ставало в дирекцията през последните години.
Служебното правителство трябва да подготви честни и спокойни избори. В тази задача много сериозен е делът на участие на МВР.


За да гарантира ненамеса на МВР в изборите (при предишните МВР бе страна в тях, под ръководството на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов) и използването му по предназначение, служебният министър трябва:

 • Да обяви за недействителни всички заповеди за уволнение, преназначаване и променяне на статуса на всички служители от датата на подаване на оставка от правителството "Борисов". Видимо е, че веднага след оставката на правителството в МВР се развихри небивала кадрова дейност на преназначаване, освобождаване, заместване и преместване. Всеки отделен случай трябва да бъде веднага преразгледан и преценена конкретната причина, която го е наложила.
   
 • Да бъдат задължително сменени регионалните директори, които бяха част от машината за манипулиране на избори през 2011 г. и по същество представляваха част от изборния механизъм на ГЕРБ.
   
 • Да бъде изготвена процедура за съвместна работа на регионалните ръководства на МВР с гражданите и граждански организации, които да гарантират, че МВР се използва само за създаване на необходимия ред и за противодействие на престъпността, и в никакъв случай за натиск и принуда над избирателите.
   
 • Министърът да създаде предпоставки и лично да отговаря за законосъобразното искане и прилагане на СРС през целия период на работа на служебното правителство, особено във времето около и на самите избори. Остана сериозно съмнение от предишните избори, че СРС се използват не по предназначение, а за събиране на информация за политически противници.
Това е необходимият минимум от спешно необходими действия. Съществуват подозрения в обществото, че служебният министър ще бъде креатура на досегашния и ще бъде управляван негласно в интерес на целите му.


Само твърдото, незабавно и безкомпромисно изпълнение на предложените мерки може да разсее тези подозрения и да доведе страната до свободни и честни избори.


* Николай Радулов е преподавател в НБУ, бивш секретар на МВР в правителството на ОДС. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Първо трябва да арестува Буда и Цвъки? Не ли?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ....да се смени
  ... да се уволни
  .....да се замени

  Нищо нова....

  Това е лично мнение на някой..., който явно е част от модела от последните 23 години..

  Пари ни дай Радулов, акъл си имаме....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Или да организира акция "Будистите"?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1279 Любопитно

  Цитат: "Управлението на Цветанов оставя МВР със сериозни проблеми

  Част от тях:..."
  Какво станА с грандиозните успехи?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 5. 5 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Дайте да разтурим държавата, а след нас ако ще и потоп.
  И тази персона има претенции за експерт и държавник??

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  "наличие на огромна администрация, за намаляването на която служебният министър няма да може да направи нищо, а тя като вампир ще пие кръв от мегаминистерството, влошавайки и без това некачествения му продукт, предоставян на обществото".....

 7. 7 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това да не е кебапче бе.топиш и лапаш.

 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  "През изминалата година МВР на Цветанов похарчи над 1 100 млн., като сигурно оставя на наследника си значителни задължения – най-вече вероятно за горива към "Лукойл"....

 9. 9 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 678 Весело

  "които да гарантират, че МВР се използва само за създаване на необходимия ред и за противодействие на престъпността, и в никакъв случай за натиск и принуда над избирателите"

  Тук автора надмина себе си.

  И в морето ми е до колене .....................
 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  "Съществуват подозрения в обществото, че служебният министър ще бъде креатура на досегашния и ще бъде управляван негласно в интерес на целите му"....

 11. 11 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Не МВР е съсипано, а цялата държава!

 12. 12 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#6] от "dobrich":

  Честно казано може да направи нещо министЕрката ама не е преритала май.А изказалия се в статията гусин е с носталгични спомени за синята метла и предлага само персонални а не организационни промени.
  Ако бъде направен един бърз анализ и се види кои са дублиращите се структури биха могли за отрицателно време да посочат вратата на доста от излишните администратори.
  Вместо да рИвът че не ставало да въведат ясни и точни изисквания за длъжноста "полицай" изисквания, които не са само кокато ги приемат на работа а в целия период на службата им ....
  МинистЕрката може много да направи - ако има желание обаче .


  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 15 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Тази статия е за специален бонус за хейтърите: да си начешат крастата и да си изкарат надницата, че от вчера ходят като ударени с мокър парцал

  'Let light surround you' Dream Theater
 15. 16 Профил на debater
  debater
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Този списък е много хубав, но няма как да бъде изпълнен от служебния министър.
  Първо, прекалените промени могат да дестабилизират ситуацията в критичен момент. За трите месеца живот на това правителство МВР може сериозно да саботира министъра ако той започне мащабна чистка.
  Второ, тази жена идва от системата и най-вероятно ще иска да остане там след три месеца. Изходът от изборите съвсем не е ясен и не сигурно дали ГЕРБ сами или по-скоро в коалиция няма да се върнат на бял кон. Тогава тази женица остава без работа директно, ако е свършила всичко което автора на тази статия и препоръчва.
  Всъщност този тип статия би била много по-полезна за Юлиан Попов - външен човек, публицист, който има интерес да се противипостави на системата, да блокира проекти и така да натрупа популярност, която ще му е полезна след края на това правителство.

 16. 17 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Пишещият статията си противоречи
  първо пише:
  На първо място – да остави служителите професионалисти да работят професионално, без да им се меси.

  После почва да уволнява и назначава

  Веднага трябва да замени сегашния главен секретар на МВР Калин Георгиев. Бих предложил .... да бъде Бойко Славчев

  А кой определя кой е професионалист и кой не?
  Ами ако другите считаме обратното????

 17. 18 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Не знам защо автора на статията очаква нещо от подобен министър.
  Преводачка, протокол, международни връзки...
  Каква е логиката да поставят тази госпожа за министър?
  И ако има такава логика, защо беше нужно толкова време да търсят министри за служебното правителство? Във всяко министерство има подобен отдел, направо да ги бяха предложили в комплект.

 18. 19 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1593 Любопитно

  Авторът хубави пожелания отправя, дори и половината от тях да се изпълнят - аферим на мадам министърката!
  [quote#5:"Captain Shakespeare"]Дайте да разтурим държавата, а след нас ако ще и потоп. [/quote]
  Не, става дума да се изрине кочината, която спретна ЦвъкЦвък. И колкот повече квичат прасетата - толкова по-правилни са действията!
  [quote#5:"Captain Shakespeare"]И тази персона има претенции за експерт и държавник?? [/quote]
  Няма претенции, ами има доказан опит! За разлика от сега мутрите се бяма много скатали по времето на правителството на ОДС.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 19. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#12:"Цъкльо"]Ако бъде направен един бърз анализ и се види кои са дублиращите се структури биха могли за отрицателно време да посочат вратата на доста от излишните администратори[/quote]

  Мислиш не ги знаят ли?! Проблема е, че МВР е каста - работещите в администрацията са в роднински или интимни взаимоотношения с полицаите. Затова и ползват същите привилегии за ранно пенсиониране като тях!? На един от протестите си, полицаите искаха точно това - съкращаване на излишната администрация, която е вероятно 50% и назначаване на 2-3 000 униформени полицаи и следователи на тяхно место. Цецо прие това предложение на нож...

 20. 21 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Радулов, когато един субект не може да организира собствен бизнес и да се храни от него, става "консултант" някъде....Когато и това не може - купува си преподавателско място в селски университет....Службата Ви в МВР е била по голяма грешка от преподавателската ......Вижте се в огледалото!...

 21. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Първо на съвсем произволен принцип трябва да уволни половината от хрантутниците в МВР. Съвсем произволен, защото там некадърноста и корупцията са стандарт, и който и да разкраш все е добре, поне останалите да не са каръци . Едновременно с това трябва да задържи Цветанов и Миро Ирландеца, както и да назначи разследване на Буда.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 23 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1593 Любопитно

  [quote#18:"Yotce"]Каква е логиката да поставят тази госпожа за министър? И ако има такава логика, защо беше нужно толкова време да търсят министри за служебното правителство?[/quote]
  Ами информирайте се, преди да питате:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/12/2020905_purvata_jena_vutreshen_ministur_ili_koia_e_gen_petia/
  Жената не е взета от улицата или някой кръстопът, да видим какво 6те направи, пък тогава...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 24 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "dobrich":

  ++++++

  Аз за това казах че не е приритала да прави нещо - прооосто ще чака да и мине срока и ще си отиде по живо по здраво.А целокупния български народ "ша духа супата".

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 24. 25 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  [quote#6:"dobrich"]

  "наличие на огромна администрация, за намаляването на която служебният министър няма да може да направи нищо[/quote]

  Защо нищо..............? Каквото и да направи, все ще е нещо!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 25. 26 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 752 Разстроено

  Във всяка област има по 2-3-ма нарочени "експерти", които за ужас на зрители и читатели, вършеят по всички медии!?
  Някои от тях са по-висок клас - пенкилер!?
  Недостойно е за медиите, да не могат да намерят експерт, с една наистина компетентна, различна гледна точка!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 26. 27 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  [quote#11:"fh11"]Не МВР е съсипано, а цялата държава! [/quote]

  Най-лесния начин да обереш една цяла държава е като и скапеш вътрешното министерсто !

  За паленето на една къща на IVN Пловдив господата от МВР показаха ,че имат криминалисти и могат да работят съвместно с чуждите служби !

  Но явно МВР може да работи само за да пази чуждите господари ...българите и държава - вълците ги яли !
  http://www.dnes.bg/crime/2013/03/11/zadyrjaha-trima-za-palej-na-sgradata-na-evn-v-plovdiv.182352

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 27. 28 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тази нищо няма да направи. Нали е протеже на Цецко. А както някой по горе написа просто трябва да се отвори досие - Будистите и да се започне от Боко, Цецко, Флоров и надолу...

 28. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  [quote#25:"Червената шапчица"]Каквото и да направи, все ще е нещо! [/quote]

  Абе права си, но у нас управляващите винаги поставят партийните/частните интереси пред държавните/народните!?

 29. 30 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "... на непрекъснато увеличаване на престъпността от 2009 г. до момента. При положение, че тя нарастваше с 2-3% през последните години ..."
  статистика е хубаво нещо
  но се сещам за случка преди 7-8 години
  когато ни разбиха апартамента извикахме ченгета
  направиха оглед и след това ме посъветваха да не пускам нищо че после ще ме викат всеки път когато ококошарят няк'ъв квартален наркоман, ако пак не дойда до РПУто (обикновено канят в работно време) може да ме приберат принудително

  естествено се отказах
  после разбрах че и други познати постъпиха така просто защото не вярваха че нещо ще последва

  от там може да идва и по-малкия процент защото сега примерно щях да пусна оплакване или там как се казва

 30. 31 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#29] от "dobrich":

  Аз винаги гледам добронамерено. Дори на Боко, за когото не съм гласувала, дадох кредит. Не е наивитет, просто съм оптимист по рождение

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 31. 32 Профил на pc
  pc
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Регионалните директори на МВР да подлежат на пряк избор от народа както кметовете и общинските съветници. Предложението да произлиза от Министестрството, но последната дума да имат хората по места.

 32. 33 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Сигурно е добър план за действие, защото Радулов е бил в системата. Но не е актуален за служебен министър.

  Може би само в частта касаеща изборите и главния секретар (ако той не се трогне да си подаде сам оставката или ако не са били комбина с дамата от преди разбира се)

  mak1951
 33. 34 Профил на anna.plachkova
  anna.plachkova
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Правителството на Борисов беше такава трагедия, че не е възможно това да е по-зле. Лошото е, че може дългата ръка на Борисов да се протяга, щото не се знае дали това не е второ правителство на ГЕРБ... под прикритие. Не е изключено да бъдем излъгани. Това правителство ще покрие зулумите и безумното управление на ГЕРБ, като даде възможност на Бойко да се прави на опозиция.

 34. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#12] от "Цъкльо":
  Радулов отдавна няма много общо със сините. Сега е в крайно лявото и повтаря съчиненията на Станишев.

 35. 36 Профил на _dd
  _dd
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Служебният кабинет поема страната в много сложна обстановка, свързана преди всичко с дефицит на гражданска сигурност.

  И какво точно се разбира под гражданска сигурност? Топлите местенца в парламента ли?!? 'Щото аз за гражданите не прочетох.

  "Общество, което допуска бедност и нещастия, и човечество, което допуска война, са общество и човечество от низш род." Виктор Юго
 36. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  [quote#18:"Yotce"]Преводачка, протокол, международни връзки...
  Каква е логиката да поставят тази госпожа за министър? [/quote]
  В белите държави министър на отбраната е винаги икономист, или финансист (военните дела се оставят на началника на генералния щаб), а на вътрешните работи юрист.
  В началото на прехода това се спазваше, но при БСП и ГЕРБ се върнаха на старата практика, а това е вредно за държавата, липсва гражданския контрол на силовите министерства.
  Военните винаги желаят да прахосват пари, и някой трябва да ги озаптява, а полицията има нужда някой да я озаптява и да спазва закона.

 37. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  Госпожата е достатъчно навътре в работите на МВР за да й дават акъл "изотвън"..... пък и времето е само около три месеца... чудеса не може да направи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 39 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Най-знаковото, за което се сещам е МВР да разреши успешно случая с отвлеченото дете на Брендо.
  Стискам им палци да го направят!

  I Want To Believe
 39. 40 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#22:"Тони!"]
  Първо на съвсем произволен принцип трябва да уволни половината от хрантутниците в МВР. Съвсем произволен, защото там некадърноста и корупцията са стандарт, и който и да разкраш все е добре, поне останалите да не са каръци .[/quote]
  +++

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 40. 41 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1449 Любопитно

  "....Служебният кабинет поема страната в много сложна обстановка, свързана преди всичко с дефицит на гражданска сигурност...."

  Това куклено правителство, редено под зоркия поглед на Оногова, няма да пожелае да отговори на един простичък въпрос:
  КЪДЕ ОТИДОХА 17 МЛРД. ЛЕВА, ПОХАРЧЕНИ В ПОВЕЧЕ ОТ ТРОЕГЛАВАТА?
  Май тук имаме не просто ламя, а цяла ГОДЗИЛА.
  А дефицитът на гражданската сигурност сигурно падна от небето, барабар с опоскания фискален резерв...

 41. 42 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "ще преди края на тримесечието са изхарчени повече от половината средства за годината, предназначени за бедствия и аварии, а се очаква пролет с големи валежи и произтичащите от това наводнения, разрушения и пр., реакцията спрямо които ще бъде сериозно затруднена от липсата на ресурси"

  Ясно - платете си данъците и после бъдете готови като доброволци сами да свършите работата!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 42. 43 Профил на cvcv
  cvcv
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#2] от "mtmvb":евреите казват - акъл ми дай , аз пари ще изкарам , но нашия гламасар продължава да пее , че акъл си имал - не , главата ти е куха и трябва всичките милиционери до крак да бъдете изгонени от полицията

 43. 44 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Радулов доста точно е описал програмата-минимум, за повече няма възможност. Нито от кадрови потенциал в това министерство,нито като законова база.

  А ГДБОП трябва да бъде окончателно закрито и разформировано,а функциите му да бъдат върнати в ДАНС. Разделение на силовата ламя е гаранция за човешките права и спазване на законите.

  и най-умният си е малко прост....
 44. 45 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 742 Разстроено

  До коментар [#41] от "aldy":

  Колеги престанете да дрънкате врели-некипели. Обърнахме форума на селски мегдан по икиндия...
  Оня ден Костов се изказа на пресконференцията си, целяща да замаже темата с американските Марици, че Борисов "катастрофирал" страната с 5 млрд повече изхарчени от ГЕРБ в сравнение с тези от Триглавата.
  Днес вече воят е за 17!? млрд, а утре сигурно ще ги утроим - направо до бюджета на Европа за спасяване на Гърция от кризата?
  Какъв е смисълът да се дрънкат идиотщини - не знам.
  Ей ви още една - взел ги е Бойко всички и си ги е занесъл в Банкя, на тавана в един голям кашон! Е гати глупостите...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 45. 46 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 632 Неутрално

  тази госпожа ще замазва и замита
  както и новия финансов министър
  очевидно е

 46. 47 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  През 1978 г. завършва Немската гимназия в София. През 1991 г. се дипломира като магистър по немска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а през 1998 година – като магистър по право в Нов български университет.

  В периода 1978 – 1981 работи последователно като администратор в Балкантурист (1978 - 1979), сътрудник в Държавния стенографски институт (1979 - 1980) и технически сътрудник в СИФ Бояна (1980 - 1981). От 1982 до 1991 е референт – преводач в Посолството на ГДР в София. В годините от 1991 до 1998 работи като сътрудник, преводач и протокол в различни компании.

  В периода 1999 – 2001 г. е началник отдел „Международни връзки и протокол” в Администрацията на Главния прокурор.

  През 2001 г. става заместник директор, а по-късно същата година – директор на дирекция „Международно сътрудничество” в Министерството на вътрешните работи. До момента.

  Иска ми се да очаквам нещо повече от тази жена, но... ще видим. А Радулов е прав. Особено за протежетата на Цецо.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 47. 48 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Първото което тя може да направи е, ДА РАЗСЕКРЕТИ ДОСИЕТАТА!
  Нека всички свободно си прочетат всичко какво се крие в тях.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 48. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  [quote#45:"Чичи"]Днес вече воят е за 17!? млрд[/quote]


  17 милиарда са за целия мандат на Боко! Има статистика....

 49. 50 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  "...За неотложните действия на служебния вътрешен министър..."
  Много наивни хора сме в тази държава. Или може би не толкова наивни, колкото хора бъркащи желаното с действителността. Та, така и с г-н Радулов. Подредил е списък с предложения, ясно е посочил приоритета на предложеното - "неотложни действия". И? Току що новият министър на МВР Петя Първанова е плиснала една вода на радуловия списък и го е връчила на чистачките. Също е много ясна - "Няма да има смени в ръководството на МВР".
  Както някои горещо препоръчват: "Не клатете ...". Какво? Абе, не клатете, че конструкцията много нежна!

 50. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  За неотложните действия на служебния вътрешен министър:)
  ...........................
  Преди да отиде до тоалетната или да пие кафе - да се ОБАЖДА задължително на генерал Цвъ., по червения телефон - за разрешение - по "генералски" :)

  BIG AL
 51. 52 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Не вярвам да бъдат изпълнени препоръките към новия шеф на МВР, защото гарван гарвану око не вади!
  Освен определени категории и персони в Министерството и в областните дирекции, трябва да бъдат сменени и всички областни управители - основни играчи в манипулирането на изборите, както и ръководството на ДА"Иинформационни системи".

 52. 53 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#38] от "boby1945": А знае ли някой кой президент и кога връчи генералските пагони на Госпожата?

 53. 54 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#31] от "Червената шапчица": Отишла Червената шапчица в дома на баба си и питала завилия се под юргана вълк: защо са ти толкова големи очите - за да те виждам по-добре, а защо са ти толкова дълги ушите - за да те чувам по-добре, а защо ти е толкова дълга и червена опашката - ами това не е опашка, казал Вълчо и ... се изчервил! Та Червена шапчице, внимателно с оптимизма!

 54. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#53] от "kirkor":

  Доколкото съобщиха, госпожата не е генерал, а е главен комисар ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 56 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#53] от "kirkor":

  Най вероятно товариш Гоц?! Той произведе и Боко... ).... )

 56. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  [quote#2:"mtmvb"]....да се смени
  ... да се уволни
  .....да се замени[/quote]
  Наистина неприятно впечатление прави това желание за кадруване и то с толкова категоричен тон. Ако премиера го искаше за вътрешен министър щеше да го покани така че в момента е г-н Никой, време е да го разбере.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 57. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  А по темата за манипулирането на изборите с която непрекъснато се спекулира.

  Бил съм член на избирателни комисии от СДС когато то беше опозиция не вярвам много да са се променили нещата. След завършването на изборният ден стаята се затваря и вътре остават членовете на избирателната комисия и НАБЛЮДАТЕЛИТЕ. Всяка партия има право да изпрати наблюдатели също и членовете на избирателните комисии са от различни партии. Броенето става пред техните очи, брояхме по двойки, т.е. един от СДС и един от БСП със взаимен контрол. Накрая се засича броят бюлетини да съвпада с броят подписали се в списъка ако не съвпада броене отново. Следва протокол за крайният резултат подписан от ВСИЧКИ членове на избирателната комисия т.е. и от опозицията. Копия от протокола се дават на всички представители на партиите и те го занасят на своите партии които правят паралелно преброяване. Същите протоколи заедно със запечатаният чувал с бюлетините отиват в районната избирателна комисия придружени от членовете на избирателната комисия където се предават и приемат с подпис, контролира се дали нанесените данни в компютъра са същите които са в протокола.

  И така нагоре по веригата, брои се и се контролира паралелно. Това е гаранцията за честни избори, взаимният контрол. А не МВР, то само осигурява общественият ред около избирателните комисии.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 58. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "За да гарантира ненамеса на МВР в изборите (при предишните МВР бе страна в тях, под ръководството на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов) и използването му по предназначение, служебният министър трябва:"
  Най- вече организиране на прозрачни избори.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 59. 60 Профил на antiudei
  antiudei
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Аде, бе? Три години и половина и Бойко, и най-паче Цветанов служеха като агенти под прикритие на Брюксел, а сега брюкселските политически пичове шлопнаха за заместник-фен на Цветанов техен служител и то най-вече жена! Ай сиктир, моля ви се!

 60. 61 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1449 Любопитно

  [quote#45:"Чичи"]Колеги престанете да дрънкате врели-некипели. Обърнахме форума на селски мегдан по икиндия... [/quote]

  Ти пък за какъв се вземаш? Да не си селският пъдар тъдява? Селски мегдан вижда твоят любимец, дето от 3 приказки поне 2 са чиста лъжа. Работиш за шепа грошове, а Оногова прибира много, много милиончета. А за тебе трохи. Дерзай, пъдарино!
  17 милиарда В ПОВЕЧЕ от Тройната коалиция са опоскани от БУДАлата за 3.5 години еднолично управление. Виж бюджетите в последните 4 години - те са най-големите от 23 години насам. Къде се стопиха паричките, че за (про)клетите пенсионери не се намериха трохи дори за Коледни надбавки?
  Това престъпно правителство за първи път от всичи до сега си позволи такова пренебрежение към строителите на съвременна България, доживели до пенсия.
  Дори "върколакът" Костов в най-тежка и сложна криза успяваше да намери пари за Коледни надбавки.
  Къде пропаднаха 2 милиарда от Здравната каса?
  Къде се стопиха парите от 4-те последни и най-големи бюджети, които са системно в преразход?
  Къде са парите?
  Къде са парите?
  Къде са парите?

 61. 62 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#20] от "dobrich":
  Обикновено сме на противоположни позиции, но днес не мога да не се съглася на 100% с теб...превърнаха МВР в партийна-шуробадженаческа шайка за источване на държавата и чадър за прикриване на лични и мафиотски интереси...трудно уви е да очакваме разчистване на " авгиевите обори " от служебно правителство съставено от президент избутан до поста си от същата тази клика

 62. 63 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Трудно ще се намери по-некомпетентен и провален индивид. Явно назначението му в МВР беше недоразумение и беше изхвърлен скоропостижно. Сега дава съвети и си въобразява, че някой ще иска да чуе глупостите му.

 63. 64 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#58] от "Fred":
  Браво за точността на описанието. Аз също съм бил в изб. комисия и потвърждавам, че всичко се вършеше под контрола на опозицията и шашми просто не можеха да стават. Освен това копие от подписаният протокол се залепваше веднага на витрината на клуба. А ако някой се опита да прави шашми на по-високите нива - първичните документи се пазят и винаги могат да сепроверяват. Така че всичките приказки за манипулации (чували, дописване и пр.) са прах в очите и оправдания за минали и особено за бъдещи загуби.
  И като доказателство - комунистите виха като гладни хиени, че ГЕРБ бил фалшифицирал миналите избори и единственото им и чутовно доказателство беше, че някой помогнал на някоя да замъкне чувала с бюлетините до някъде. Без никой да бърка в него (той е запечатан) и без да докажат, че са изменени резултатите в тази секция (щото не могат).
  А в цялата тази изпипана и изпитана многопъти процедура МВР и много да иска, пак не може да се намеси - те и за това само крещят, ама не могат да посочат как може да стане.
  Да ме прощава Радулов, ама след като Костов гласува поне 20 пъти с комунистите, нямам никакво доверие нито на него, нито на кадрите му.

  Поздрави
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK