Спи ли Брюксел?! Президент и премиер не виждат ли?!

Георги Колев, председател на ВАС

© Цветелина Белутова, Капитал

Георги Колев, председател на ВАССъдебната власт полетя с ново ускорение към блатото на зависимостите, от които измъкването ще става все по-проблематично, като последният и решаващ тласък бе даден в четвъртък от нейното правителство - Висшия съдебен съвет, от който 15 души гласуваха против продължаването на проверката  за случайния принцип на разпределение на делата (коментарът е завършен преди информацията от петък следобед за друго скандално действие, този път на Софийска градска прокуратура спрямо журналист след негова публикация, свързана с проверките на подслушването - бел.ред.).


Проверката във Върховния административен съд (ВАС) бе извършена на 18 март, във Върховния касационен съд (ВКС) - на 28 март, а в Софийския градски съд (СГС) предстоеше в понеделник (8 април), след което комисията на ВСС трябваше да оповести докладите си. Внезапното  искане за спиране на проверката и възлагането й на друга комисия беше направено лично от председателя на ВАС Георги Колев с разнопосочни мотиви - че нямало нормативно основание за проверяване (което не е вярно) и още - че в проверяващата комисия имало представители на неправителствени организации, които той не познавал (което пък не може да бъде аргумент, ако е вярно).


Останалите основания,  изредени от подкрепящите искането на Колев, и особено открояващите се със словесна и логическа безпомощност разсъждения на Светла Петкова, довчерашен съдия от ВАС и заместник-председател, взаимно си противоречат. А вкупом -  противоречат на формалната логика, каквато сме я учили в средния курс, затова и не заслужават анализ, а обобщение: Това което се случи в четвъртък във ВСС, преведено, означава един председател на съд да заяви "не разрешавам да ме проверяват как разпределям делата за разглеждане, или
ако ще ме проверяват, ще го прави онзи, когото аз посоча


а кадровият орган на съдебната власт (чрез мнозинството си) да го подкрепи!


С други думи: ще правим каквото си искаме, гражданите и законът да си гледат работата, ако решим, можем да кажем и че две плюс две прави три.


(Този метод впрочем беше прегърнат от ГЕРБ като ефективно средство за посрещане на всички скандали, с които осея управлението си. Не с шест, а с 16 апартамента да се беше сдобил един вътрешен министър за две годинии, ще се примирите, ето ви институционалното заключение на държавата, че ги е придобил чисто като ангел, а авторът на оневиняването ще получи подобаваща се отплата. И както виждаме - повечето от избраниците на властта във ВСС са достойни следовници на този принцип).


Който ме укорява в крайност на изказа (и убеждението), моля, да прочете всички информации в петъчните медии за въпросното заседание на ВСС - половината започват с оценката за  "безпрецедентен скандал", а в останалите фактите от заседанието са толкова красноречиви, че изводите се налагат сами.


Нормативното основание за проверка е най-напред в Закона за съдебната власт, където в член 9 пише: "Разпределението на делата и преписките в органите на съдебната власт се извършва на принципа на случайния подбор чрез електронно разпределение съобразно поредността на постъпването им." А фактическото основание прозвуча оглушително в признанието на отиващия си министър на правосъдието Диана Ковачева, която на последната си пресконференция на 11 март призна онова, което отдавна знаем: "Съществуват много възможности за манипулация на системите за случайно разпределение на делата в съдебната система". И дори конкретизира: "По


няколко пъти може да се натиска копчето


(на компютъра, който разпределя делата), докато се избере удобният (съдебен) състав."


Именно заради това последната мисия на Европейската комисия на 20 март посочи разпределението на делата като критерий за напредъка в правосъдието и вътрешния ред. И точно защото властта прекрасно знае колко важен е този въпрос за следващия мониторингов доклад, на последното си заседание правителството на Борисов набеляза график на мерките за прословутия напредък по мониторинга, сред които централно място заема - отново! - разпределнието на делата.


По тази причина ВСС в годишната си програма включи и извършване на проверка на случайното разпределение и я възложи на комисията за конфликт на интереси и връзки с инспектората към ВСС, която реши да провери освен разпределяето на делата и как председателите прилагат правомощието си за командироване на магистрати. Комисията определи с жребий кой от членовете й да ръководи всяка от проверките в трите съдилища и написа методология, по която те да се извършат заедно с наблюдатели от неправителствените организации (наблюдатели, а не вземащи решения).


Вероятно председателят на ВАС се е разтревожил, че проверката може би е открила нелицеприятни неща относно разпределението на делата в управлявания от него съд и иска анулиране. Въпреки че е извършена с акт на ВСС, основан на препоръките на Брюксел и на решение на правителството.  


Пиша всичко това не заради Георги Колев - той е прозрачно ясен - един председател на съд, озовал се на най-високия пост не само по своя воля и следователно чувстващ се силно заинтересуван (и отговорен и пред други!) да не се обяви онова, което отдавна ние, медиите, сме установили и сме го писали неведнъж: че във ВАС, както и в другия свръхважен за държавата и гражданите - СГС,  случайният принцип за разпределение на делата на практика не се прилага или е под дълбоко съмнение. А командироването на магистрати е превърнато в средство за създаване на номенклатурни обкръжения от лица, избрани не по професионализъм, а по вярност и готовност за обслужване на "шефа". 


Големият въпрос, фатален за съдебната система, е ВСС, който


вместо да осветява, да санкционира и изправя пороците, спуска бариерата пред разкриването им


както се видя в четвъртък.


И понеже не Георги Колев, а правителството - което и да е то - е отговорно пред Брюксел и пред гражданите, които искат реално, а не зависимо правосъдие, затова намесвам президент и премиер. 


Още повече че до края на миналата година след всеки въпрос на медиите за пороците на съдебната власт и ВСС премиерът Бойко Борисов отговаряше: Не съм ги избирал аз, там аз нямам свои хора.
А президентът Плевнелиев пък подписа от раз указа за назначаването на главния прокурор въпреки че имаше право да го подпише след повторение по перфектен ред на избора, за да бъде изчистена съмнителната (а всъщност отречена от правото) процедура на гласуване във ВСС, с което щеше той - държавният глава, да гарантира пред обществото чистотата на този избор - става дума за главен прокурор на държавата, не за деловодител. 


Тъй че сега и довчерашният, а може би и бъдещ, премиер Борисов, и сегашният служебен премиер, и президентът


нямат моралното право да се дистанцират царствено от проблема, оправдавайки се с независимостта на ВСС и на главния прокурор


Който (главният прокурор) заяви на скандалното заседание в подкрепа на Колев, че той лично не би допуснал външни лица от НПО-тата да участват в проверки. Да, един главен прокурор може от  конституционната висотата на поста си да не допуска разните му там НПО-та да припарват и до Съдебната палата дори, но... ако беше избран по перфектен и непоставян от никого под съмнение ред от този ВСС! А той не беше, уви, и би трябвало да знае, че това ще бъде напомняно (казвам го с огромно съжаление) освен ако с  действията си не заличи съмненията към тази процедура вместо да ни връща към нея. 


Щом като бившият премиер смята, че като нямал свои хора във ВСС, не носи отговорност, би следвало да я носи, когато има... свои хора, така излиза. Нали част от мнозинството на новия ВСС, което гласува ретроградните и деструктивни (за правосъдието, за интересите на гражданите, за мониторнга на ЕК) решения, е избрано от мнозинството на ГЕРБ. Нали председателят на ВАС Георги Колев беше спряган два месеца преди избора му от ВСС през 2010г. като фаворитът на вътрешния министър Цветанов за високия пост в най-важния за контрола върху държавното управление съд. Нали Владимира Янева, която беше избрана без мотиви от ВСС за председател на другия най-важен съд - СГС, потвърди, че е приятелка на същия вътрешен министър Цветанов. (Дали пък председателят на ВАС не сложи пръта в колелото на проверките не само заради своя съд, но и защото в понеделник комисията трябваше да влезе и в селенията на Янева...)  


След като всичко това е публично известно, премиер и президент дължат на обществото осветяване - или поне отношение - на онези скрити механизми, които движат мнозинството на ВСС да гласува обратно на необходимостта от лечение на съдебната система - тези невидими, вероятно опосредствани, механизми нямат общо с независимостта на третата власт, а имат общо именно със зависимостите на нейните върховни управители в лицето на мнозинството във ВСС.


Трябва да има причини за тяхната антилогика - на тези членове на ВСС. Който може да посочи други причини, освен зависимости от задкулисието, в което бушуват политически, корупционни, политико-корупционни, икономически, политико-икономически, мафиотски интереси, нека ги посочи.  Ако бяхме нормална държава - щях да призова не премиера и президента, а службите на МВР и ДАНС да осветят тези скрити механизми, защото в нормалните държави това задължение е тяхно. Тук и днес това не е възможно, след като вътрешният министър (бившият, но по нищо не се забелязва че имаме нов) е фактическият кръстник на поне два от най-важните постове в съдебната система - на ВАС и СГС, а главният прокурор в битността му на председател на Пловдивския окръжен съд беше проявил - по собственото му признание - странен интерес към делото за клевета срещу Цветанов. Интерес, който няма никакво законово основание и заради който сега пловдивските съдии, вместо да се произнесат окончателно по това дело, един сред друг си правят отводи...


Ако тази картина продължи да остава същата още малко време, болестните процеси в съдебната система ще станат нелечими. И надежда всяка ще трябва да оставим за автентично, независимо правосъдие в обозримо бъдеще.


Бел. ред. В петък следобед, 19 съдии от Софийски градски съд се обърнаха към председателя Владимира Янева с отворено писмо, в което настояха проверката на системата за случайно разпределение на делата да се състои. Те настояват системата да бъде проучена от независими компютърни специалисти. Съдиите отбелязват, че решението на ВСС е необосновано и напълно непрозрачно и с него се създават много тежки съмнения, че цели да осуети и прикрие нещо.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Невероятна статия, г-жо Владимирова. Истината е, че вълкът може да си смени мерцедеса или да си накупи имоти, но престъпния си нрав не мени.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Който и да предлага членове на ВСС, може да избира САМО МЕЖДУ КЛЕЛИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА БКП! Това е! Докато съществува изискване за голям стаж, "проофесионален опит", добра атестация /пак от комунисти/,нещата няма да се оправят!Те си се самовъзпроизвеждат! Съдилищата са пълни САМО С КОМУНИСТИ, ДЕЦАТА ИМ, ЧЕ ВЕЧЕ И ВНУЦИТЕ ИМ! С такава съдийска олигархия, няма да стигнем до никъде! За да се прекъсне самовъзпроизводството, трябва да се освободят ВСИЧКИ СЪДИИ, и да се проведат конкурси, под ръководството на ВИСШИ СЪДИИ от БИВШИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ,където не е имало комунизъм! Всичко останало е приказки за наивници!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Спи ли Брюксел?! Президент и премиер не виждат ли?!
  .............................................

  Брюксел няма проблем , Президент и Премиер - Също

  когато се повреди лодката ти в морето-
  не търсиш търговеца,от когото си я купил.........
  Имаш Проблем

  или осъзнаваш , или си на дъното

  въпр е къде сме ние през последните 70 год ??

  ако плуваме добре....чудесно

  ако една пенися е 10 кг кашкавал.............
  значи сме

 4. 4 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Навлиза се в омагьосан кръг!

  А кой ще проверява, примерно, "разследващата журналистика", за която по презумция се приема че тя трябва да проконтролира Прокуратурата? Още повече е очевадно че журналистите са точно толкова свободни, колкото е свободно едно куче на верига. Зависи каква дължина е отпуснал собственика на медията.

  Да разлая троловете!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  РЕДНО Е КОЛЕВ да си подаде оставката !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Рано или късно ВСС трябва да се събуди и да си изрови главата от пясъка. Ако стане прекалено късно, недосегаемото положение което са си уредили в Конституцията ще стане история. Всяко търпение има някаква граница, а тази криза и безнадежност на хората ускорява нещата. Парите могат да управляват хората, докато виждат и малка надежда, после положението става нетърпимо. Следващата зима ще е "интересна" и който не е в час, ще е пътник.

 7. 7 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Oтговорът е :
  Не му пука на президента , а Брюксел спи!

 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  Петя, разкъсайте си дрехите. Може да помогне да свалите някой процент от ГЕРБ.

  Поредният буламач от факти поднесен така че да внуши как ГЕРБ носи вина за състоянието на съдебната система изградена от всички предишни и проявила достатъчно съпротивителни сили за да оцелее почти непокътната по време на управлението на ГЕРБ.

  Сега ще се появят обичайните клакьори които ще венцехвалят - Браво Петя - Ясен и точен материал. Когато един журналист е толкова пристрастен то той не е журналист а платен драскач.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 9. 9 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "marquis":

  Подкрепям
  Къде е сега Мирослава Тодорова

  Цялата общност от недоволни съдии които я подкрепиха биха могли да използват междувремието в държавата за да се борят
  Мошениците във всяка област вече го правят
  Това е питане не е упрек

 10. 10 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Да, но от тази статия се виждат и успехите на Г.Колев:
  делата Братко-батко, САПАРД, Велинград...
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/03/987004_georgi_kolev_-_vutreshen_chovek/
  Нещо гнило има в тази работа!

 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2"
  Съгласен.Бих добавил,всички работещи съдии,прокурори,вещи лица,съдебни медици и.т.н. да преминат през финансова проверка за доказване на доходите.Само така ще можем да бъдем на 80%сигурни,че са наистина "независима"власт.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 12. 12 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 393 Любопитно

  Не с шест, а с 16 апартамента да се беше сдобил един вътрешен министър за две годинии
  _____________________________

  Какви аргументи, г-жо автор! Какво чудо!

  Все едно го е писала комунистка, май сте забравили, че 4 имота бяха наследствени?

  Съдебната система е независима и не дава никой да и се бърка. Но там е пълно с кадри на Столетницата, някои назначавани още при Тодор Живков. Няма скоро да се оправи!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 13. 13 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2757 Весело

  Има един закон на диалектиката (мисля че беше вторият)-количиствените натрупвания водят до качествени изменения. Мисля, че нашата журналистика е на път да го опровергае. Ако се съди по проявите на отделни нейни представители-категорично!

 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  За съжаление, Петя, матряла не прави причинно-следствена връзка между собственото си жалко съществуване и липсата на върховенство на закона, прилагано от морално безукорни магистрати. А за да се промени нещо в окаяната ни съдебна система е необходим много силен обществен натиск, какъвто от оскотялото население няма да дочакаме. Брюкселският бюрократичен натиск е толкова фрагментарен и лесен за финтиране, че е чак изглежда смешен. А призивите към президента и неговия премиер са м-ммм, фантазии. И така, светлина в тунела няма, а ако се появи, да знаеш, че идва влак.

 15. 15 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Вървим със страшна сила към нова политическа криза и писането на нова конституция. Възелът иска разсичане, а не разплитане.

 16. 16 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#5:"КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение"]РЕДНО Е КОЛЕВ да си подаде оставката ! [/quote]

  Това е в сила доста отдавна , но явно в техните среди не е важно какво е редно , а какво е изгодно.

 17. 17 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Хубава статия, браво Петя, последните ти статии са много отрезвяващи.
  Особено ми хатерса изказа "да влезе и в селенията на Янева". Точно така е, СГС е една страхотна селяния и от към професионализъм и откъм отношение. Там корупцията си личи най-ярко.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 18. 18 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  То само в съдебната система да беше... пък погледни и любимото си правителство. Колко отрочета на БКП династиите има. Друго е да си внучка на БКП министър, а баба ти да е първи заместник – завеждащ отдел „Организационен” на ЦК на БКП

 19. 19 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение":

  Колев е едно удобно ченге, което знае къде и как да целува.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 20. 20 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#12] от "Puffleiter":

  Ахъм, купени с пенсиите на тъста и тъщата
  що се излагаш бе, комунист?

 21. 21 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1422 Весело

  До коментар [#12] от "Puffleiter":

  "Съдебната система е независима и не дава никой да и се бърка. "

  Най-късият виц и цитат на деня.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 22. 22 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  [quote#1:"marquis"]Невероятна статия, г-жо Владимирова. [/quote]
  И какво ѝ е невероятното на статията? Сигурно госпожата изобщо не е разбрала, че в комисията участват някакви съмнителни неправителствени организации, една от които е лъгала, и то не кого да е, а еврокомисията. Би било нормално такива организации да се отстраняват и да не им се разрешава да извършват проверки, тъй като умишлено ще дадат неверни заключения и ще злепоставят България.

 23. 23 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 632 Неутрално

  To именно оттам започват и проблемите на държавата: от съдебната система... И съдии ли да си внасяме от чужбина?!

 24. 24 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2244 Весело

  До коментар [#17] от "Нефертити":

  Алоу, "селенията" e фатално различно от "селяния".

 25. 25 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Разнопосочни били исканията на протестиращите - не е вярно!

  В крайна сметка всичко се свежда, на първо време, до работеща съдебна система и справедлива данъчна политика за да започнем отново да се чувстваме хора в собствената си страна.

  Заговори, за да те видя!
 26. 26 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  [quote#23:"paf"]И съдии ли да си внасяме от чужбина?![/quote]

  Погледни снимката. Шеф на върховен съд, над него само Господ. Човекът е с кожена тужурка и масивна "златна" тока на колана. Имаме ли нужда от още коментари?

 27. 27 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#24] от "Lemmy":

  Ще се окажеш съдия от СГС ми се струва май, пряко подчинен на Янева сигурно ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 28. 28 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#26] от "Lemmy":

  Забравил си и БМВ-то от което слиза. ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 29. 29 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 587 Разстроено

  Болестта на съдебната система отдавна е нелечима! Остава само да се реже из дъно, но при сегашното статукво това е химера! За съжаление!

  Sic transit..
 30. 30 Профил на Jorro Jorrov
  Jorro Jorrov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Брюксел спи, ама Масква не спи! Чисто и просто прави последните си мръсотии преди да се разпадне и рубладжиите тоже.

 31. 31 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Съдилищата са пълни САМО С КОМУНИСТИ, ДЕЦАТА ИМ, ЧЕ ВЕЧЕ И ВНУЦИТЕ ИМ! С такава съдийска олигархия, няма да стигнем до никъде! [/quote]
  Ех прятелю, де да беше така само в съдилищата! Такова е положението навсякъде в администрацията, на национално и местно ниво! Такова е положението и в "незвисимите" медии! И най-лошото е че на всичко отгоре просто, като неписано правило у нас всички тия са все "калинка" до "калинка" или ако не калинка - тогава малинка. Човек вече изпитва съмнени към всичко, включително и към такива, като авторката на статията, за съжаление. Единственото за нас е да очакваме ефектът на "оная с косата" за да се оправят нещата!

 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2244 Весело

  До коментар [#27] от "Нефертити":

  В четвърти клас се учи "селения" - "поселения" - местообитание, но само в четвърти клас извън селянията. Отплувай.

 33. 33 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#32] от "Lemmy":

  В СГС е поселено със селяни и колкото и да защитаваш системата, това е положението

  Предразсъдъците са за ограничените.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  [quote#29:"antropos"]Остава само да се реже из дъно, но при сегашното статукво това е химера! За съжаление! [/quote]
  Туморите са толкова големи ,че раковите метастази пълзят на всякъде!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 37 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Брюксел няма да направи нищо докато там превес има престъпната шайта на ЕНП. България и Румъния бяха пробен вариант за налагане на диктатури навсякъде из Европа и ЕНП ще ги защитава до последно. При тройната 25% от проектите по евро програми бяха с проблеми и Брюксил ревеше като за последно, сега са 80%, т.е. почти всички, но парите си текат защото отиват директно в структурите на герб.
  Докато тазва гюбре не се изрине през 2014 г. няма какво да се оправи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 38. 38 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  какъв герб какви пет лева.Сега властта в съдебната система се заема от Симеоновци-хора със съмнителни способности,но еднакви в едно-за да те приемат там,те проверяваха до девето коляно да нямаш нещо буржоазно в рода си.Всички бяха верни на партията-тогава единствената партия.

 39. 39 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 629 Любопитно

  [quote#26:"Lemmy"]Погледни снимката. Шеф на върховен съд, над него само Господ. Човекът е с кожена тужурка и масивна "златна" тока на колана. Имаме ли нужда от още коментари? [/quote]

  Аве, тоя по-скоро на бодигард от ипон прилича. Сигурни ли сте, че е шефа на ВАС?

 40. 40 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1619 Разстроено

  Военни-преврат-стадиони.....

  15.02.1989 - 07.02.2018
 41. 41 Профил на elena_m
  elena_m
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Впечатлих се и аз от "шесте апартамента" на Цв Цв, нещо за хотелите на Масларова или за кадруването на Красьо Черничкия няма ли да напишете бе, другарко? Или проблемите на нашата съдебна система започват и свършват с ГЕРБ? Колкото съдебната ни система е независима, толкова са независими и журналисти като другарката Владимирова. Гнус.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#38] от "dolna4erti4ka":


  "какъв герб какви пет лева"

  Точно герб назначи Колев като шеф на ВАС. Пълен некадърник! Калинките налазиха и този читав съд! Това е резултата от Цветановото кадруване! Съдебната система е неизличимо болна и така ще е, докато Цветановци кадруват! ВСС е гола вода! Герб произвежда некадърност!

  нели ангелова
 43. 43 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Проблемите в българската политика и съдебна система са огромни, но те са свързани с друг много голям проблем - медиите. Така че няма кой да ви оправя бакиите - да ревете че Брюксел спял и президента нищо не правел.
  Погледнете себе си и колегите си. Едно общество не може да върви по пътя на Истината, ако тя не се казва в медиите. Вие имате проблем да изговорите очеизвадните истини и мълчите за престъпленията на колегите си. БТВ е телевизия, която в една нормална държава вече щеше да е без лиценз, защото е замесена в престъпления и сега единственото, което интересува хората в нея е да помогнат на тази партия, която ще им обещае по-снизходително отношение. Нова е на яслата на държавните и европейски пари щедро дадени и от Борисов и Цветанов срещу съответната престация. За ТВ7 и БНТ да не говорим.
  Захванахте се да се заяждате с ТВ7 и да пишете истини чак сега, поради вашите собствени интереси - по точно на вашия собственик и политическите му приближени.
  От години медиите в България се финансират по напълно незаконен начин, за който се мълчи. Тези медии не могат да казват истини а само изгодни на тях лъжи. От там са лъжите в политиката, съда и всяка една област на живота.
  И така и вие правите пари от индустрията на лъжата, така че не се учудвайте защо във всички останали области на обществото липсва Истината. Няма как да лъжеш и мълчиш за престъпленията и да искаш всички други да си вършат работата освен теб.
  Очистителното обаче може би се задава - ще се разкриват сметки на олигарси и някои други неща. Някои хора ще разберат че България не е отделна планета на която законите на живота не важат.

 44. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Открихте топлата вода ".... "По няколко пъти може да се натиска копчето (на компютъра, който разпределя делата), докато се избере удобният (съдебен) състав." ...." всяко "копче", даже на компютър, може да се натиска по колкото си искаш пъти, затова се нарича "копче"...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 45. 45 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#43] от "z82":

  Що не се цаниш на работа при Цацаров? Например зам.главен прокурор по телевизиите.... лошитге...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 46. 46 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  [quote#41:"elena_m"]Впечатлих се и аз от "шесте апартамента" на Цв Цв, нещо за хотелите на Масларова или за кадруването на Красьо Черничкия няма ли да напишете бе, другарко?[/quote]
  Хаха, ще напише, ама нали ще изхвърчи на улицата. Я виж как се обичкат шефа ѝ и Станишев:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/10/10/385246_krib_shte_vruchi_na_premiera_biala_kniga_za/

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Спи ли Брюксел?! Президент и премиер не виждат ли?!
  Петя Владимирова, ощипи се и се събуди. За твое добро е....
  Роберт Михелс дава дефиниция на понятието олигархия: "това е организацията, която ражда господството на избраните над избирателите, на получилите над далите мандата, на делегатите над делегиращите." Още през 18 век Монтескьо (едни от основните поддръжници на конституционно-плуралистините системи) заявява, че ако изпълнителната власт е възложена на лица от законодателното тяло, то свободата би изчезнала, защото едни и същи хора биха станали титуляри на два вида власт. В действителност такава е и ситуацията днес – спечелилата изборите политическа партия (сама или в коалиция) формира правителство от своите редици, като по този начин тя контролира както законодателната, така и изпълнителната власт. Според Монтескьо законодателното събрание дори не бива да заседава постоянно, защото в такъв случай изпълнителната власт ще бъде заета само със защита на своето "изпълнително право". Що се отнася до съдебната, там в редица съдилища разпределението на броя на съдиите се осъществява между парламент, президент и изпълнителна власт (например Висшия конституционен съд). И още нещо – кой назначава главния прокурор? В такъв случай съдебната власт не може да бъде независима и се оказва, че разделение на властите не съществува на практика. Ако една партия спечели изборите с мнозинство (което се случва винаги в двупартийни системи и по-рядко в многопартийни, където в повечето случай се формират коалиции), то тя ще има почти неограничена власт и демокрацията реално не съществува.
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=345802
  Случвало ли ви се е като бизнесмен да ви искат подкупи?
  - На мен ми искаха веднъж индиректно и така се запознах с Бойко Борисов, защото му се оплаках. Това беше много отдавна - за Бизнес парка в София, по някаква схема чрез адвокати. Тогава отидох при Борисов и той се справи с нещата перфектно. Не сме давали пари.
  http://www.segabg.com/article.php?issueid=10087&sectionid=2&id=0000301

 48. 48 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  ТОВА Е ИСТИНАТА за унаследената комуноидна загнилост на правосъдната система, известна на всички, но съвсем разбираемо, изгодна за управляващите.

  Защото тези управляващи, респективно техните възходящи, бяха оставени встрани по време на диктата на Партията майка поради съмнения в възможностите за навременна реакция на централната им нервна система, като заемаха меко казано втора, трета, че и четвърта ешалонни позиции и длъжности.

  Затова днес с настървение, за нещо пропуснато са се настанили на държавна похлебка, заемайки позиция на свирепа защита на докопаният вече оглозган държавнотрапезен кокъл, разпределяйки доосмукването му само между близки и приятели.

  Кръгове, които са наситени с циничното определение, носещо тотален разлагащо социума на България определение, че на нейната територия, всичко е възможно!

 49. 49 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#41:"elena_m"] Колкото съдебната ни система е независима, толкова са независими и журналисти[/quote]

  В кой закон пише, че журналистът трябва да е независим. Той работи в частна фирма, а не е на бюджетна издръжка. Той не издава присъди, а само информира, а има и гарантирано право на мнение. Ако разпространява невярна информация може да бъде осъден, а съдиите на носят отговорност за присъдите.
  Така, че не ги приравнявайте.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело  - Владимирова,

  ПОСЛЕДНО >


  Зависима или Не-зависима ......  P'S
  вече и Цвъцкания не предизвиквате .....


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 52. 52 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#17] от "Нефертити":

  ...хаххаха,ама Вие,мадам.не сте ли вдянала,че ударението в СЕЛЕНИЯТА е върху второто Е,а не върху И-то....хахахахаха.
  Гражданийооооо,гражданио.....

  Homo ludens sum
 53. 53 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#52] от "ez1706":

  Ха, ха, ха, на вас господине СГС като ви постанови едно "решение" ще видите къде е ударението ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 54. 54 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 757 Весело

  [quote#32:"Lemmy"]В четвърти клас се учи "селения" - "поселения" - [/quote]
  В по-горните класове се учи метафора, ще стигнеш(може би) и до там!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 55. 55 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Любопитно

  От коментарите вижадам, че съдебната система в този си недемократичен и корумпиран вид и най-вече СГС има доста защитници, та ... някои неща започват да се изясняват ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 56. 56 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  На мен,мадам,няма да ми постанови СГС-не се съм му в периметъра по компетентност...както и предполагате,нали

  Homo ludens sum
 57. 57 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#45] от "boby1945":
  БТВ е телевизионна мутра, точно както Цацаров е прокурорска мутра. Няма никаква разлика между тях. Взаимните антипатии между БТВ и Цацаров идват не от това, че са различни в своята същност, а че се налага някой да цака другия в името на собственото си оцеляване. Така че този смешен плач - ние "журналистите" колко сме добри, а тези дето ни карат да спазваме закона колко са лоши не минава вече и пред селските бабички.
  БТВ отдавна е мразена телевизия от целия български народ защото обслужва мафията.

 58. 58 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#53] от "Нефертити":

  И се слага запетайка пред ГОСПОДИНЕ-обръщение е все пак,за което,мадам,благодаря...

  Homo ludens sum
 59. 59 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Весело

  Неща Солунската митница, дайте ми съдебната система !
  Константин Пенчев не декларирал близо 600 хил. лева в НАП.
  http://frognews.bg/news_27150/RZS_atakuva_top_magistrat_za_dohodi_imoti_i_konflikt_na_interesi/
  Името на ген. Веселин Пенгезов е съпроводено с множество скандали. При назначаването му на шефския пост преди повече от година, съдиите в САС се разбунтуваха от избора му. По-късно магистратът се разпозна сам в твърдения, че човек на Темида е свързан с октопода. Сега пък щерка му и семейството му изникнаха и в скандала с баровските имоти.
  http://frognews.bg/news_27844/Vissh_magistrat_kvartirant_v_kashta_na_sobstvenika_na_Beliia_dom/

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 60. 60 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#58] от "ez1706":

  Буквоядството Ви е отегчително, мисля че ви вреди да разбирате смисъла

  Предразсъдъците са за ограничените.
 61. 61 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#46] от "Отнесен":

  Да, имате рефлекса на кучето, което хуква след хвърлената пръчка и изключва останалия свят. Да, Масларката има, Руменовците имат, Царя, Велчев, Костов и хиляди други, които се облажиха от властта, както и ГЕРБ. И следващите пак ще крадат защото системата позволява, контрола е проформа и възмездие няма. Само олигарсите си остават същите и обират лъвския пай.
  Радвайте се, че вашата партия победила и си карайте колата по разбитите улици, чудете се къде да изпратите децата като пораснат и плащайте сметки за парно, което не сте ползвали. Важното е, че сте натрили носа на другите...

 62. 62 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нейсе,щом сте рекла...
  Прочее,благодаря Ви за снощи....

  Homo ludens sum
 63. 63 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#58] от "ez1706":

  Между другото, когато правите забележки е редно първо Вие да пишете правилно и тогава да изисквате другите да правят това. Когато се научите да пишете правилно, моля правете забележки и на останалите, благодаря Когато напишете нещо наистина граматически издържано, тогава ще започна да обръщам внимание на написаното от Вас.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 64. 64 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#59] от "RED MAFIA":
  [quote#59:"RED MAFIA"]Константин Пенчев не декларирал близо 600 хил. лева в НАП. [/quote]
  Преди време беше установено разминаване от 1000 пъти в обявените от Колев пред Сметната палата покупки на земи на съпругата му - нотариус Нели Лукова.
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3405311
  http://www.razkritia.com/107800/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B5/

 65. 65 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1317 Разстроено

  До коментар [#2] от "lz2":  Който и да предлага членове на ВСС, може да избира САМО МЕЖДУ КЛЕЛИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА БКП! Това е!

  -Прав си ама само до тука!
  Той и твоичкият кумир се кле в БКП а сега вкупом се кълнат в ГЕРБ и специално упоменатите в статията-що забравяш или нямаш способността да помниш

 66. 66 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#63] от "Нефертити":

  И къде,аджеба,съм сбъркал,мадам..А за вниманивето Ви,простете, не държа-през ден преглеждам шантави на средна възраст-сига ми.

  Homo ludens sum
 67. 67 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Излизaйте нa улицaтa, кaкво друго ни остaвa?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Лапсус калами.
  [quote#47:"latcho59"](например членовете на Висшия съдебен съвет, на Конституционния съд на Република България)[/quote]

 69. 69 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "kr":

  ..ми да-глей кво хубаво време....

  Homo ludens sum
 70. 70 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Любопитно

  http://i.frognews.bg/images/Ognyan_Stefanov/temida_pokup_1.jpg
  Милиони се предлагат на магистрати за бавене на дела, оправдателни присъди и промени на мярката „задържане под стража”. Търсели се всякакви начини за отправяне на офертите, научи Фрог нюз от източници, близки до разследвания на знакови дела.
  Ухажвани били следователи, прокурори и съдии. Посредници пък били адвокати, вещи в процедурата.
  http://frognews.bg/news_45218/Mafiiata_vadi_milioni_za_magistrati_zapisvat_gi/

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#47:"latcho59"]Случвало ли ви се е като бизнесмен да ви искат подкупи?
  - На мен ми искаха веднъж индиректно и така се запознах с Бойко Борисов, защото му се оплаках. Това беше много отдавна - за Бизнес парка в София, по някаква схема чрез адвокати. Тогава отидох при Борисов и той се справи с нещата перфектно. Не сме давали пари. [/quote]
  Тогава за какво ни е съдебна власт? Отиваме при Борисов и той се справя с нещата перфектно. Няма да даваме и пари за съдебната власт. По-добре да се върнем на обичайното право, основано на принципа lex talionis .
  Талионно, talion, Ius talionis ( е обичайното, базиращо се на традициите и обичаите наказателно право - правото на справедливо отмъщение предвидено със закон, а наказанието трябва да е идентично на престъплението ), "кисас" (ар. „разплата”) или на итал. vendetta е “око за око, зъб за зъб”. lex talionis например е, ако едно лице е причинило смъртта на друг човек, убиецът би могъл да бъде осъден на смърт (сборник със закони на вавилонския цар Хамурапи, § 230). От Матея свето Евангелие [5:38]- Слушали сте, че бе казано: "око за око, и зъб за зъб".

 73. 73 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Когато съдебната и политическата система са сраснали, резултата е беззаконие и корпуционен монопол упражняван от симбиозата между двете власти.Това си е чист диктат и узурпиране на обществения интерес от определена клика самозабравили се башибозуци.
  Докато политическото статукво се поразклати в последните месеци, съдебното продължи да живее в паралелната си реалност.Наглостта на самозабразвилия се ВСС акумулира огромни обеми негативна енергия,която ослепелите от алчност съдебни феодали не искат, или не могат да видят.При условие, че двете системи са скачени, би следвало конвулсиите на политическата система да се предадат и на съдебната, затова е редно да поискаме оставката на Георги Колев и целия ВСС.

  На 12 май с 27 номер
 74. 74 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 614 Разстроено

  Автора на тъп ли се прави? Каква е разликата между Колев, Гл. Прокурор, Президента и сегашния Премиер?!?!?!? НИКАКВА! От едно место идват всички назначения!

 75. 75 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Трудно е да се разбие съдебното котило, което работи за себе си и за престъпността, но не и за справедливостта в обществото.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 76. 76 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#73] от "paprika":
  Много яко! По-добре не може да бъде анализирано и описано!
  ++++++!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 77. 77 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#73] от "paprika":
  Първо национален конкурс за магистрати с екип от наблюдаващи от ЕС и после уволнение на всички действащи до момента магистрати ?

 78. 78 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Айде стига сте слагали етикети ГЕРБ, БСП! Съдебната система е прогнила от корупция и обслужва еднакво добре и мутрите от БСП, и тези от ГЕРБ, без разлика! Тия етикети са за нас, да се делим и нападаме един-друг. ВСС е свърталище на мафиоти и наша задача е да престанем да търпим хвърлянето на прах в очите ни, че нещо ще се самослучи, а да вземем скалпела в ръка!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  """ Това което се случи в четвъртък във ВСС, преведено, означава един председател на съд да заяви "не разрешавам да ме проверяват как разпределям делата за разглеждане, или
  ако ще ме проверяват, ще го прави онзи, когото аз посоча ""
  ========================

  Резултат от ""реформираната"" ни съдебна система !

  Или както казва Митрето :

  _ Он че ми говори на менека на Ви ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 81. 81 Профил на guentertreitel
  guentertreitel
  Рейтинг: 402 Неутрално

  През полтичиеските си контакти в ГЕРБ и ДПС и икономическите си връзки (ТИМ, КТБ) Георги Колев успя да подреди този ВСС и в момента държи, както видяхме 14 гласа в него.
  Същевременно успя да направи ВАС още по-голяма фирма от тази, която беше основал Владо Славов. Нареди всички шефове на отеделния, а чрез разделяй и владей контролира двамата си заместници.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#77] от "latcho59":
  Мисля, че пряк избор на ВСС и главен прокурор е удачен вариант и при всички случаи ще вкара свежа кръв в тази изгнила среда.
  Не знам как биха се провели едни такъва избори, при условие, че лицата в съдебната система са по-непознати, но при всички случаи е по-добър вариант от сегашното статукво.Поне чрез прекия вот ще си споделим отговорността солидарно и ще имаме очи да им искаме оставки, даже да ги отзоваваме,ако има корупционни съмнения.
  Ако и от ЕС ни сложат надзор (съдебен борд) и вземат ролята на строг и независим наблюдаващ орган с известни права да влияе,ако нещата тръгнат пак към изкривяване, мисля доста очистващо ще се развият събитията.

  На 12 май с 27 номер
 84. 84 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#83:"paprika"]Не знам как биха се провели едни такъва избори, при условие, че лицата в съдебната система са по-непознати, [/quote]
  До коментар [#83] от "paprika": Че те и лицата кандидати за депутати са ни още по-непознати. 99 процента от тях са корумпета и без образование, но законоТВОРЦИ.

 85. 85 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#83] от "paprika":

  Това за съдебен борд е свежа идея,бравос...
  Аме не виждам как,както и не виждам как би се правил пряк избор на някои съдебни органи.
  Истината,за съжаление е една-никое общество не може да се основава само върху писани закони.Няма ли известен морал,известна етика-все неписани закони и то много по-стари от писаното законодателство-не става работата.
  И ноторен факт,че комунистическото превъзпитаване унищожи точни тия неписани закони у нас.Затова след комунизма-пустиня...
  И да цитирам един покоен дисидент и литератор-ПРОКЛЕТ ДА Е,КОЙТО ПОЛИВА ПУСТИНЯТА

  Homo ludens sum
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#84] от "latcho59":
  ДА, така е, но са под шапката на разпознаваема в повечето случаи партия
  Докато при магистратски избори ще си е чисто мажоритарен вота и лицата няма да носят определен партиен или идеологичеси белег,който да ги определя като принадлежащи към някаква група,или течение.

  На 12 май с 27 номер
 88. 88 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тази пасмина - наследена от червените и попълнена от гербаджийте , трябва тотално да бъде ИЗРИНАТА и ...ИЗБОРИ на магистрати- по "американски"- на определени нива и за 4 години !!
  Няма друго спасение !!
  Тези от 1989 година се ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ !!
  Отлично , Петя !!!

  BIG AL
 89. 89 Профил на Paprika
  Paprika
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#85] от "ez1706":
  "Няма ли известен морал"
  Проблема е че тези,които трябва да дават пример са оперирани от морал.Но крушката си има опашка, и тях някой ги избира.
  Комунизма съсипа две поколения българи,още си влачим последствията от него.Видно е.

  На 12 май с 27 номер
 90. 90 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#61] от "bilbotorbins":

  Виждам, че сте изгубил напълно всякаква надежда да забогатеете като гражданите на Великите сили. И правилно - никога няма да може България като тях да нападне и да заграби петрола на Иран примерно, да създаде огромни транснационални корпорации с огромен световен пазарен дял или българския лев да стане една от главните световни валути. Нямаме ли ги тези неща, ще живеем винаги както сме живели досега и както живеем сега. А ти няма да разбереш какво става и плюнка след плюнка ще храчиш върху собствената си родина.

 91. 91 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#8] от "emil":

  Твоят коментар е типична публикация на платен драскач.
  Тия ги разправяй на бабите пред входа - може и да ти повярват.

  Ама то от милиционери какво да очакваш....

 92. 92 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Българските съдии са част от червената мафия. В тази система бизнесът се предава по наследство от десетки години.
  Червената поръчана бабичка се прави, че разбира от всичко. Следователно тя не разбира от нищо. Това е поредната предизборна помия и олицетворение на интелектуалната мизерия на червените журналистически маши.
  Напълно смехотворен опит да се насочи отговорността някъде към Брюксел, президент, премиер.

 93. 93 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#79] от "boby1945":

  Аз съм в перфектно здраве за разлика от психопатите от БТВ и теб Само психопати следят хората в домовете им и ги подслушват без да имат нищо общо с тях с надеждата че никой няма да ги съди и няма да каже истината за гнусотиите им

 94. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#87:"paprika"]ДА, така е, но са под шапката на разпознаваема в повечето случаи партия
  Докато при магистратски избори ще си е чисто [/quote]
  До коментар [#87] от "paprika":
  под шапката на българите и те ще си избират съдите, както е било в България по времето на Стамболов - пряк избор на съдиите за мандат от 4 години. И защо са спрели да ги избират? Защото партиите са узурпирали демокрацията. А да омешаш прокуратура и съд е доста страшно. Прокурорите да си отиват в изпълнителната власт, където им е мястото и да се знае, че обвинител и защитник са равнопоставени съперници.

 95. 95 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Брюксел няма да Ви реши проблемите, акосамите Вие не си ни решите започвайки от къщите си !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 96. 96 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#87:"paprika"]разпознаваема в повечето случаи партия [/quote]
  Щом е разпознаваема в повечето случаи партия - задължителен образователен /да са книжовни/ и имуществен ценз /да са си плащали всички данъци и такси/. Обикновенното Народно Събрание се съставя отъ представителье, избрани направо отъ народа, по единъ представитель на десетъ хиляди души отъ двата пола. Представительете съ избиратъ за три години.
  Избирателье съ всички български граждане, които иматъ възрастъ по горе отъ 21 година, и се ползуватъ съ граждански и политически правдини. Избираеми за представителье съ всички български граждане, които се ползуватъ съ граждански и политически правдини и съ на възрастъ по горе отъ 30 години и да съ книжовни (грамотни). За редътъ на изборите ще се изработи особенъ избирателенъ законъ. Представительете представятъ не само своите избирателье, но и целий народъ. За това те не могътъ да приематъ отъ своите избирателье никакви задължителни за себе инструкции (наставление).
  На представительете се дава пълна свобода да обсъждатъ нуждите на България споредъ собственното си убеждение и съвесть. Ни единъ заемъ не може да се направи безъ съгласието на Народното Събрание.

 97. 97 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  .....ще правим каквото си искаме, гражданите и законът да си гледат работата, ако решим, можем да кажем и че две плюс две прави три

 98. 98 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":


  [quote#2:"lz2"]Който и да предлага членове на ВСС, може да избира САМО МЕЖДУ КЛЕЛИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА БКП! Това е![/quote]

  и във вярност на Цветан и Боко най-вече......

 99. 99 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Какво е състоянието на съдебната система в страната? Не са необходими много изследвания. Просто поглеждате снимката към статията. Лицето е ясно - човекът на Цвъ. Прави ли ви впечатление нещо друго? На мен ми направи. Къде сте виждали председател на върховен съд с тужурка? Дори наследниците на болшевиките свалиха вече тужурките. Но нашите родни болшевики не свалят тужурките. Носят ги и гледат страшно. Каква съдебна система, след като е пропита с полицейщина, простотия и зависимости?!

 100. 100 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#8] от "emil":

  ГЕРБ, Цветан и Боко, не само че не са правили опити за реформи и премахване на порочните практики в съдебната система, а просто я яхнаха да ги обслужва и с наглото и безобразно поведение унищожиха, смазаха и изхвълиха като употребена тоалетна хартия и най-елементарно понятие и усещане за законност, като си позволиха да правораздават директно от телевизионните екрани на платените телевизии. Това безскруполно и безкрайно арогантно отношение разруши и най-елементарното и базово усещане за държавност което беше останало.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK