Източниците, източниците... на колене!

Чакаме следващия епизод - Николай Кокинов (вляво) и Роман Василев (снимката е архивна от 2010г.)

© Анелия Николова

Чакаме следващия епизод - Николай Кокинов (вляво) и Роман Василев (снимката е архивна от 2010г.)"Прокуратурата има подозрения кой би могъл да е авторът /.../ Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод."


Цитатът е от интервюто на софийския градски прокурор Николай Кокинов пред БиТиВи в понеделник. И за какво, мислите, се отнася? Отговор е на въпрос за хода на проверката, която прокурори извършват в МВР по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване. Прокуратурата имала подозрения, значи, "кой е авторът на сигнала"... (Що се отнася до другото, да гадаем ли за кои следи говори прокурорът - дали за онези, които ще отведат до истината имало ли е незаконно подслушване на политици, или до... автора на сигнала? Или да чакаме "следващия епизод", както загадъчно ни посъветва Кокинов.)


Същия понеделник прокуратурата призова журналиста от "Медиапул" Борис Митов, за да му поиска копията от документите (искането за прилагане на СРС и разрешението на съдията), които той е публикувал в текста си, анализиращ действията на прокурора Роман Василев по досъдебното производство срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов (тогава Цонев беше задържан с репликата на Василев, че тъй като е абсолютен престъпник, като всички престъпници да падне долу на земята на колене - бел. ред).
Кокинов, за да бъде напълно ясен, а и вероятно мислейки, че не само сваля всички съмнения за прокурорски натиск над журналиста, но и прави комплимент на прокуратурата,  акцентира специално, че обект на проверката не е съдържанието на материала. "Журналистът не е интересен за прокуратурата, държавното обвинение търси как цитираните материали са се появили в публичното пространство." В тях имало класифицирана информация за "способите за подслушване", която може да бъде разсекретена само от органа, който я е засекретил. Не стана ясно какво разбира прокурорът под способи за подслушване, но да не издребняваме.


Цитирам тези обяснения на прокуратурата (тя е централизирана институция) по тези два случая, дадени в един и същи ден, защото в тях открито се потвърждава от какво се интересува държавното обвинение  и


за какво употребява правомощията и ресурса си


когато получи сигнали за нарушения и престъпления.


Прокуратурата тръгна да проверява в МВР (и по-точно СДОТО - Специализираната дирекция за оперативно-технически операции), без да е образувала досъдебно производство по данните в сигнала на Станишев, въпреки че те впечатлиха не само юристите със своята фактологична конкретност. Този подход означава, че каквито и обяснения да дадат пред прокурорите разпитваните лица, те не биха били доказателства - първият факт, който прави проблематично разкриването на истината. Не чухме от Кокинов например дали прокурорите правят нещо, за да открият центровете за нерегламентирано подслушване, ако те не са вътре в СДОТО? Службите на МВР и прокуратурата не са ли длъжни да разкриват и наказват всякакво незаконно нарушаване на правата ни независимо кой го извършва?


Прокуратурата тръгна да търси и как документите - искането за специални разузнавателни средства и съдийското разрешение - по делото "Цонев" са се озовали у журналиста Борис Митов (въпреки че те, първо, са част материалите по делото, разгледано в открит съдебен процес, и, второ, фактите са вече изнасяни, а самите факсимилета са публикувани още през 2011 г.), но не се интересува от текста на журналиста (по признанието на Кокинов). Какво по-категорично потвърждение за същността на прокурорската цел?! Именно в текста е "заровено кучето", факсимилетата само го потвърждават, но прокурорите не искат да го намерят.


Източниците, не истината!


Истината е неудобна и естествено нежелана. Борис Митов анализира действията на прокурора Роман Василев (а той е и заместник градски прокурор на София впрочем) и доказва документирано конкретни негови нарушения по конкретно дело, за които горестоящите началници, инспекторатът на прокуратурата и ВСС изобщо не се интересуват.


Но най-неудобната "подробност" на този сюжет е, че от него лъсва връзка с тези нарушения на главния прокурор Сотир Цацаров. Той като председател на Пловдивския окръжен съд преди две години е уважил искането на Роман Василев за използване на СРС на основания, посочени от Василев, които се оказват лъжливи, както става ясно по-късно в хода на съдебния процес. Вместо да бъде проверена работата на прокурора Василев по това дело (тоест вместо да се заинтересуват от текста на журналиста в този смисъл), за да се установи например, че Цацаров е бил заблуден от прокурора Роман Василев, прокуратурата тръгва на поход за разкриване на... източниците на журналиста.


Тъпо, както казват на улицата. И потвърждаващо за обвързаности и зависимости.


Обвързаностите и истината - двата несъвместими свята


(Чувствам се осъдена да повтарям азбучни истини... Докога... Отчайващо... - бел. авт.)


Връщам се на проверката в МВР по сигнала на Станишев - главният прокурор е определил за "оперативен ръководител" на проверката... Роман Василев. Не е ли странно, озадачаващо, смущаващо, че облича с институционално доверие тъкмо онзи свой подчинен, който навремето го е подвел (подвел е съдията Цацаров) да подпише разрешение за подслушване?!


Значи: на свръхотговорна мисия - да ръководи проверка по сигнал на лидера на най-голямата партия в опозиция за незаконно подслушване - е изпратен прокурор с незавидна професионална репутация, който вече е извършвал нарушения тъкмо при прилагането на СРС! Но пък е харесван от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов! Харесваният ще проверява харесващия го! Поздравления, господин главен прокурор!


Цветанов - пресечната точка на обвързаностите


От въпросния прокурор, натоварен, повтарям, със симпатията на Цветанов и доверието на Цацаров (също публично оценяван високо от Цветанов още като съдия), ще очакваме да разкрие имало ли е неправомерно подслушване от страна на... Цветанов, докато ръководеше МВР!


В такава ситуация става обяснимо защо прокуратурата търси източниците на документите, а не проверява нарушенията на прокурора Роман Василев.


Само помислете: прокурор посочва неверни основания до съдия за подслушване (че предаването на подкуп ще се извърши на територията на Пловдив, което не се потвърждава пред съда нито от МВР, нито от ДАНС), за да поиска именно от пловдивския съдия разрешение. Ако един прокурор си позволява да подвежда съд, в нормална ситуация това е достатъчно не само за дисциплинарна санкция, не само за оставка, а за наказателна отговорност!  ВСС обаче не се интересува, а подведеният съдия от Пловдивския съд, който междувременно е станал главен прокурор, сякаш дори възнаграждава подчинения си, който е вършил нарушения именно във връзка със СРС, с най-високо доверие  да ръководи проверката за незаконното използване на... СРС!


В такава ситуация става съвсем  обяснимо защо проверяващата МВР прокуратура търси "автора" (на сигнала до Станишев), а не дали данните в сигнала са верни и дали има частни "гнезда" на незаконно подслушване и дали са обвързани по някакъв начин със структури на МВР.


В такава ситуация нормално ли е да очаква обществото, че разпитваните по проверката в МВР граждани биха казали истината - на кого да я кажат? На прокурора Кокинов, за който в "онези" разговори по скайпа (за които писаха сайтове) между един главен редактор и разследван бизнесмен се твърди, че "изтичвал при премиера Борисов" да докладва за определено дело (питам вярно ли е)? Или на прокурора Роман Василев да кажат истината - заради неговата "независимост" от МВР, или   професионална почтеност, или пък заради високата му компетентност и ефективност като шеф на звеното за борба с корупцията в данъчната система?


В такава ситуация нормално е, уви, да се страхуват да кажат истината гражданите или длъжностните лица от МВР - дотам сме се докарали. Така е, когато източникът на тяхната застрашеност произтича от самата държава - заради зависимостите на нейните независими институции, които са длъжни да защитават правата ни.


Ние ще изчакаме "следващия епизод", както интригуващо ни посъветва прокурорът Кокинов. Но епизодите едва ли ще променят усещането за предизвестен край на прокурорските проверки. Какъвто и да е краят им (дори и да бъде образувано наказателно производство, дори и новината  да прогърми като първа по радиа и телевизии) - нямайте съмнение, че този край е предрешен от неразделните игри на разделените власти.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  ПРЕВЪЗХОДНА СТАТИЯ ! Браво госпожо Владимирова !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Прокуратурата има подозрения кой би могъл да е авторът"
  Щом имат подозрения и предприемат подобни действия ,означава , че наистина са подслушвали - това вече е скандално и трябва да се разбере по чия поръчка са използвани СРС , а не кой е подал сигнала

  Все по-хубаво става :)
 3. 3 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Този Кокинов вместо да се засрами от безкрайните си изцепки, става все по-популярен. Чудно място е България.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 4. 4 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Сега Митов ще бъде подслушван,за да се "хванат" контактите му и евентуалният износител на информацията.Така са подслушвани много журналисти-за да се стигне до информаторите им,които да бъдат "неутрализирани" както се казва.

  4itatel
 5. 5 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Кокито винаги се изказва абсолютно неподготвен, само за това си струва да бъде отстранен.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 6. 6 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Предизборната агитация е започнала. Гласувайте за ГЕРБ и те ще заловят всички източници!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 7. 7 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Само да напомня, че журналистите не са отговорни за разпространявана от тях класифицирана информация, но този който я е изнесъл от МВР е отговорен. Ако е излязла класифицирана информация това означава че източникът трябва да бъде намерен и да му се търси отговорност според закона, характера на информацията и приоритетите на разследването. Иначе не сме държава.

  Едно нещо ме жегна като четох статиите за този скандал. Адвокат на Митов е Даниела Доковска, която си е придворен адвокат на почти всеки от бившата и настояща комунистическа върхушка който е имал среща с прокуратурата. Все случайни неща се случват около този скандал надявам се.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 8. 8 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Номерът с търсенето на източника е класически сюжет при всякакви неудобни за мутро-прокуратурата въпроси и най-достъпен метод за замитане на ИСТИНСКИЯ въпрос. Т.нар. прокуратура и до днес не може да си извади главата от клекалото по въпроса кой изнесе "Ало, Ваньо", класифицирана ли е информацията, има ли изобщо такъв запис и какво е това лице, което извършва престъпление. Така и сега с Митов. Перпетуум мобиле по милиционерски. Същественото тук е, че прокуратурата е загубила своя вътрешноприсъщ СМИСЪЛ. От задънената улица или не се излиза, или се разбива стената. Разтуряне, лустрация и започване на чисто.

 9. 9 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#7:"emil"]Едно нещо ме жегна [/quote]
  Все на странни неща се реагира у нас. Как пък никой не го жегна, че именно Сотир Цацаров е замесен в това беззаконие. Не само замесен, активен участник!
  У нас за класифицирана информация се приема тогава, когато е замесен "наш" човек, когато не е - може цял министър да чете СРС в парламента, а друг пък да се просълзява театрално пред камери...

 10. 10 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  В прокуратурата продължавата да действат, старите изпитани, проверни и доказани във времето "комунистически" методи на разследване, а имено, да "отстраним" човека, причина за появилият се проблем, а не да търсим, разследваме, причината за проблема.
  Другарят Сталин е автор на фразата: Има човек има проблем, няма човек няма проблем и нашата родна прокуратура, доста буквално го е внедрила в методиката си.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 11. 11 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Работата е малко като във стария Съветски виц:
  "Началникът на милицията завежда при Сталин един пиян, който крещял "Долу мустакатия диктатор!" на Червения площад.
  - Кого имахте предвид - питал Сталин пияницата?
  -Хитлер, другарю Сталин - извикал изтрезнелият от ужас човечец.
  - А вие другарю капитан, кого имахте предвид?!?"

 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  В България никой никога не се е интересувал от истината. Интересът винаги е бил кой е виновен, или в най-добрия случай кой да бъде набеден за виновен.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#10] от "nuzzo":

  "Другарят Сталин е автор на фразата: Има човек има проблем, няма човек няма проблем"

  Това не е фраза на Сталин. Това са думи, сложени в устата на Сталин от автора на "Децата на Арбат" Анатолий Рибаков. След това народното творчество ги е подхванало...

 14. 14 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#11] от "gibi":

  Виц създаден по истински случай
  На излизане след тежко обсъждане на фронтовата обстановка, Жуков ядно процежда през зъби:

  - Черт усатьiй!
  Сталин обаче го чува и го връща обратно в кабинета:
  - Что тьi сказал?
  - Я имел ввиду Гитлера, товарищ Сталин! - казал Жуков без да му мигне окото.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 15. 15 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#13] от "Дон Кихот":

  Признавам, че не съм я чул( фразата) от Сталин, лично, и в този аспект сте прав, но, пък е вероятно Рибаков да я е чул от Сталин или от някой си на Сталин ......

  В крайна сметка е придобила граждаственост, че е мисъл на Сталин.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 16. 16 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До колкото разбирам основната задача на прокуратурата е да се накаже пострадалия и невиния за сметка на извършителя...

 17. 17 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Поредното дрън-дрън на г-жа Владимирова. За сетен път журналистическата гилдия се поставя над всяка власт. Журналистите знаели законите много по-добре, отколкото прокурорите? Журналистът е винаги над закона, дори и да не го знае. Законите са за такова простолюдие, каквото са министрите, депутатите и всяка законно избрана държавна власт. А журналистът, който не е на изборна длъжност, е направо свръхгражданин и за него закон не важи. Някои реват за сваляне на депутатските имунитети? Глупав народ, истински и доживотен имунитет имат само журналистите. Много сладка професия, пълна с калинки. Щом не си избиран, не могат да те свалят. Пита ли някой за дипломата ти? - Никой! Кой те контролира? - Никой! Има ли изгонен от работа журналист за разпространяване на непроверена лъжлива информация? - Няма! Журналистът е по рождение знаещ и високоморален, а във вените му тече благородна синя кръв. Той говори и да прави каквото си иска и никой няма право да му търси отговорност, защото това било в името на "свободата на словото". Тази "свобода на словото" журналистическите калинки у нас превърнаха в свобода на продажността, глупостта и невежеството.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 18. 18 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 558 Неутрално

  цветанов+цацаров+василев = КОРУПЦИЯ

  КОРУПЦИЯ в правителството
  КОРУПЦИЯ в министерствата
  КОРУПЦИЯ в народното събрание
  КОРУПЦИЯ в съда
  КОРУПЦИЯ в прокуратурата
  КОРУПЦИЯ в полицията
  КОРУПЦИЯ в данс
  КОРУПЦИЯ в нап
  ...май навсякъде е КОРУПЦИЯ.

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3143 Неутрално

  При всички тези скандали и явна полицейщина,идват някакви чиновници от ЕС и подкрепят?Кучи син ама наш!

 20. 20 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  До коментар [#8] от "Lemmy":

  Същественото тук е, че прокуратурата е загубила своя вътрешноприсъщ СМИСЪЛ. От задънената улица или не се излиза, или се разбива стената. Разтуряне, лустрация и започване на чисто."

  -Точно така е.Цитирах ви за да не пиша почти същото.
  И изхода е точно посочен.Поздравявам Ви.
  Поздравявам и Петя Владимирова-както винаги много силна-точни факти и убийствени заключения.

 21. 21 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Боже, пази България и колониите. С такава съдебна система ще цъфнем и завържем.

 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Любопитно

  До коментар [#2] от "rkirov":

  "Прокуратурата има подозрения кой би могъл да е авторът"
  Щом имат подозрения и предприемат подобни действия ,означава , че наистина са подслушвали "

  Типичен пример, как дяволът чете евангелието. На теб думата "авторът" нищо ли не ти говори? На моето елементарно ниво аз смятам, че щом има автор, има нещо създадено, сътворено (не източник, не информатор, а АВТОР).
  На теб твоето ниво какво ти подсказва?


 23. 23 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Не знам защо при прочита на тая статия се сетихте за сталин но е много показателно и страшно, фашизма даже и да е наречен комунизъм пак е страшен, явно старите методи са на почит в прокуратурата-там не търсят истината а замитат проблема под килима като унищожават човека подал сигнала-как смее да наруши следобедната или предиобедната им дрямка. До коментар [#10] от "nuzzo":


  До коментар [#11] от "gibi":


  До коментар [#13] от "Дон Кихот":


  До коментар [#14] от "rapidfire":


  До коментар [#15] от "nuzzo":

 24. 24 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Защото гербаджийското познаване на закона е от Врачанския Рабфак, ще спомена, че НК вменява задължение на всеки да подаде сигнал срещу вършено престъпление. Нерегламентираното подслушване е тежко престъпление за което се предвижда лишаване от свобода над 5 години и нито от журналиста, нито от служителя може да се търси наказателна отговорност за разгласяването му. Законът дава изрични права на всеки, дори и военнослужещ, да откаже да изпълни заповед, ако тя е явно незаконосъобразна, което включва и разгласяването на тази незаконосъобразност. Това е все едно служителите на фирма да подпишат декларация за конфиденциалност и да бъдат съдени за нарушението й, защото са съобщили за вършени данъчни престъпления.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 25. 25 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 783 Весело

  До коментар [#7] от "emil":
  При тази защита прокуратурата няма нужда от врагове!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 26. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#12] от "rapidfire":

  "В България никой никога не се е интересувал от истината."

  Това е само видимост, предназначена за наивници. В България прекалено много хора се интересуват от истината, но не за да я разкрият, а да я използуват за свои цели. Особено, когато тя може да се парцелира- тука има, тука нема. В този си вид тя маже да се използува в целия диапазон- от класически шантаж и изнудване за пари до пълно подчинение и изпълнение на поръчки в интерес на притежателя й.

  Така, че истината е голяма ценност. С нея някои достигат много цели или правят много пари. В първите редици са мафията, журналистите, безскрупулните политици и техните съвокупни информатори.


 27. 27 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#23] от "l1":

  Взе ми думите от <устата>.

 28. 28 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 418 Неутрално
 29. 29 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  И ако сега не е ясно, че всичко водещо държавата надолу, започва от юристи, законодатели и прилагане на законите, здраве му кажете!

 30. 30 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  "прокуратурата тръгва на поход за разкриване на... източниците на журналиста...Митов"-заплетен казус с ясен край

 31. 31 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Браво Петя! В България е добре някой постоянно да припомня азбучни истини - в подобна среда често биват забравяни....

 32. 32 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 418 Неутрално
 33. 33 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Освещаване на мешарето?
  На Неделя Кръстопоклонна в София се проведе национална конференция на Съвета на старейшините на ромското Мешере (сиреч ромския съд). На конференцията, състояла се в хотел Шератон, беше обявен изборът на бизнесмена Христо Младенов, за "приор" на Мешерето, съобщават българските медии.

  "Приор", разбира се, е древна ромска дума, която, заедно с белия плащ, жезъла и нагръдния кръст, е част от културната идентичност на ромите.

  Фактът на нахлузването на прокурорски тоги от страна на група граждани от ромски произход без юридическо образование, разбира се, може да събуди доста смях и закачки по специализираните в закачките телевизионни предавания. Съставомерността на подобни перформанси е извън всякакво съмнение - дори само нелегитимната употреба на един от символите на държавната власт е достатъчен повод най-малкото за самосезиране на прокуратурата - както би трябвало тя да се самосезира, ако граждани без определено занятие и без отношение към съответните ведомства се шляят наоколо в полицейски или гвардейски униформи.

  В случая с публичната изява на ромското Мешере имаме налице живописна комбинация от новоархонтска и малтийско-рицарска символика (тоест, кич), незаконна употреба на официално облекло от съдебната система (тоест, маскарад) и представяне на една конституционно недопустима конструкция (ромски съд) като нещо напълно нормално и дори живописно.

  И докато се оказва възможно нарушение на Конституцията (и по-точно чл. 119 ал. 3) да бъде посрещнато с ръкопляскания и почерпка в Шератон (стига само преди да обявиш нарушението да изслушаш с ръка на сърцето химните на България и ЕС), по-голямо недоумение буди нещо друго, а именно следният параграф в новината:

  "Конференцията продължи с полагане на клетва и водосвет в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" (в-к Монитор); "По-късно Съветът на старейшините беше осветен в храм-паметника „Св. Александър Невски” (в-к Труд).

  И понеже много мастило се изписа напоследък около "паравоенната казашка организация", благословена от руския игумен Филип и бяха многократно цитирани български закони, които съществуването на подобна организация нарушавала, очевидно темата за църковната благословия спрямо една парасъдебна структура би била съвсем на място.

  Който сее архонти, жъне мешерета

  Важно е, струва ми се, Светият Синод незабавно да даде някаква интерпретация на публикациите за конференцията на Мешерето в българската преса, като по-специално отговори ясно на следните въпроси:

  1. Вярно ли е, че на Неделя Кръстопоклонна в храм-паметника "Св. Александър Невски" са влезли група ромски граждани, облечени с прокурорски тоги, утвърдени за употреба в рамките на българската съдебна система, а един от тях - с бяла такава, с "верига с красив златен кръст" и жезъл (по информация от пресата)?
  2. Вярно ли е, че за групата е бил проведен нарочен водосвет и ако да, какъв е бил поводът за водосвета, отразен в текста на съответните ектении?
  3. Дадено ли е благословение за дейността на въпросната група ромски граждани чрез този водосвет и ако да, приема ли ръководството на БПЦ, под чиято пряка юрисдикция е най-големият български храм, съществуването на алтернативна (паралелна) съдебна структура в Република България?

  (снимка: в-к Монитор)


  Коментари:

  Коментирай в сайта
  Коментирай във Facebook

  Коментари

  +11 #5 andrey 2013-04-08 20:39 Как може в една конституционна държава да функционира неофициален "съд", било ромски, било шериатски или друг? Няма ли закони в България? Цитиране


  +11 #4 Тр. Георгиева 2013-04-08 16:44 Всеки щом натрупа пачки иска да демонстрира, че вече не е същият и че не е като другите оръфляци. Едни обличат тоги, фръцкат се и се пробват да се легитимират чрез църквата. Други се хвалят с какво хранят и обличат домашните си любимци и то в най-неподходящият момент – когато са издърпали хлябът от трепереща пенсионерска ръка. Трети света обикалят в най-големи кризи на народен гръб.
  Чалгарките тичат от телевизия на телевизия да си показват силиконите. Какво да правим. Вари го печи го все тая! Всички от един дол дренки! Цитиране


  +1 #3 plamen 2013-04-08 13:54 Цитирам Любомир Велинов:

  Значи не сте скандализиран, господине, че всекидневно се погазва чл.118 от същата конституция, и то от граждани, които съвсем правомерно си носят тогите и съвсем правомерно населяват българските съдилища в работно време? Или просто Ви тресе зле прикрита форма на расизъм?  Напротив, скандализирам се от много неща - и от цената на тока, и от тричането на кучета в Странджанско, и от самите атакисти. Но, съгласете се, че не може всичките си скандализирания да обединя в една статия . Този текст е по конкретен въпрос, а не за всички проблеми в България. Цитиране


  -1 #2 Любомир Велинов 2013-04-08 13:14 Значи не сте скандализиран, господине, че всекидневно се погазва чл.118 от същата конституция, и то от граждани, които съвсем правомерно си носят тогите и съвсем правомерно населяват българските съдилища в работно време? Или просто Ви тресе зле прикрита форма на расизъм? Не мисля, че мешерето се пъне да иззема функциите на съда, ако не сте наясно, прочетете малко по въпроса. В противен случай ставате смешен маскиран атакист, скрит под шапката на православието, което не насърчава расизма, доколкото си спомням.

  struma.com/.../... Цитиране


  +8 #1 Иван Николов 2013-04-08 12:49 А бе хората си плащат в злато за водосвета ..а той въпроси имал,гледай го ти него.. Цитиране

  Обнови списък на коментарии
  RSS на коментарите на този запис.
  Добави коментар
  Коментарите се одобряват от модератор. Няма да бъдат публикувани коментари, които съдържат цинични думи и изрази, изразяват вулгарно отношение или омраза към личности или по някакъв начин обиждат православната вяра и църква, както и всички коментари, които модераторът счита за неуместни. Задължително е писането на кирилица. Препоръчваме да подписвате коментарите си с истинското си име. При опити за злоупотреби с коментарната секция, достъпът на съответния потребител до сайта ще бъде блокран.

  Име (задължително)

  E-Mail (задължително)

  Остават: 1000 символа
  Остават: 1000 символа

  Уведомявай ме за нови коментари
  Защитен код
  Обнови

  Изпрати (Ctrl+Enter)
  JComments
  < Предишна Следваща >
  Близки теми :

  Православните българи в Израел искат свой храм в Светите земи
  Икона на Пресвета Богородица в бургаски храм отрони сълзи
  Някои проблеми и задачи пред БПЦ във връзка със съвременната храмова архитектура
  За всекиго от нас Бог има Свой план
  Лития с иконата „Пресвета Богородица Достойно есть“ премина по софийските улици
  Нов сайт на православна тематика стартира през април
  За богопознанието и нетварните енергии в новия сборник „Теологикон“
  Варненският митрополит Кирил: напрежението около подворието на Руската православна църква в София има политически характер
  На Неделя Кръстопоклонна в българските храмове ще бъде отслужен молебен за мир и небесна закрила
  Православие.БГ организира среща-дискусия на тема „Асистираната репродукция и православният поглед“
  Какво очакваме от религиозните общности по време на социална криза
  Започва кампания за запазването на ценните стенописи на Сеславския манастир


  Автор: Пламен Сивов
  Православие БГ

 34. 34 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Владимирова, в ролята на дежурното куче, което лае, но не хапе. Журналистика в България, але !

 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Любопитно

  Искам да се спра върху явлението "източник" или "информатор" , което така се обгрижва от журналистическата гилдия. Става дума за понятието в широк смисъл- не само когато става дума за държавни тайни.Питам : с какво тези "източници" са по-добри от агентите на ДС, които ние всички в един глас заклеймяваме под път и над път? Това са същите доносници, които по същия начин използуват информацията, с която разполагат за определени лица или събития, по същия начин я използуват за лични цели и облаги, по същия начин използуват човешкото нещастие и трагедии, по същия начин рушат човешки съдби. Формално зад техните безскрупулни действия не стои репресивния апарат на ДС, но за стойностните хора една морална екзекуция е по-страшна от физическата. Та, на въпроса: с какво едните са по-добри от другите? И какво да мислим за такива като авторката на тази статия, която с пяна на устата защитава това уродливо явление в нашия живот?

 36. 36 Профил на ubb_1
  ubb_1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Групата на Цвинокио за специални поръчки в прокуратурата - Цапцарапов, Романчо и др. ще търси откъде и защо е изтекла информацията за незаконните подслушвания, а не самият факт за незаконно подслушване

 37. 37 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Въобще всички власти в България открай време вкупом ни "убеждават":
  Да се казва истината е лошо и вреди на вашето здраве!

 38. 38 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#17:"damianov"]Поредното дрън-дрън на г-жа Владимирова. За сетен път журналистическата гилдия се поставя над всяка власт.[/quote]
  До преди малко се мислех за средно интелигентен, но след като нищо не разбрах от статията, се разочаровах - не съм. Никак не съм даже. Е, имало още един.
  В целия буламач отбелязах възлова и специално подчертана от авторката фраза: "...Но пък е харесван от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов! Харесваният ще проверявяа харесващия го! Поздравления, господин главен прокурор!..."

  Браво - това е връх на правно-ориентираната журналистика у нас. Значи, аз като гражданин, ако кажа в кръчмата, че харесвам прокурор Х, придобивам индулгенция - той вече няма право да ме проверява. Защото: прокурорът става "харесван", а аз "харесващ". Поздравления госпожо Петя Владимирова за приноса към правната материя.
  В други журналистически писания пък оживено се коментираше "семейната приятелка на Цветанов - съдийката У". И какво излиза - щом някой е някъде по-високо във властта, всичките му семейни приятели стават прокажени - могат да се плюят на воля от опозицията. И от журналистите....

  Имам три бележки: Първо - само при комунизма личната вина се разпростираше по роднини, близки и познати. Демек аз като разправя виц против Партията, го отнасяха децата ми, роднините и семейните ми приятели. Сега за радост май не трябва да е така.
  Второ - избори идват: партиите се плюят - да приемем, че е нормално. Но умните журналисти трябва да са над това и да бдят за реда и законността. Пример Главният ни прокурор е избран и се е заклел. И трябва да коментираме само бъдещите му действия. Дали е (да кажем) вегетарианец, кого е познавал или не или кого днес "възнаграждава" за минали заслуги е долнопробно клюкарство.
  И трето - къде е все пак отговорността? Журналист пише нещо си. След време се докаже, че то е груба лъжа. Или зверска обида - на институция или личност. Медията - отговорна за лъжливата публикация мълчи, журналистът - също. Независимите прокуратура и съд са претрупан с работа и ще стигнат до разглеждане (евентуално) след поне 1 г. Когато всичко отдавна е забравено.
  Значи ли това, че журналистиката може да критикува всички и всичко, вкл. и съд и прокуратура, а тя остава необсъждаема, некритикуема и ненаказуема?

  Поздрави
 39. 39 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#33] от "z82":
  И защо да не получат благословията на българската църква, след като са християни? Ромите са пълноправни граждани на Република България, ако не знаете! Те не отричат нашата съдебна система - напротив, искат да й съдействат! Това, че вътре в общността си имат някакъв техен си съд, не ни засяга.
  Действията на българското ромско мешере са похвални и обнадеждават, че ще можем да се справим с проблемите на ромската интеграция. Позиция на осъждане като Вашата е всъщност желание да не се решат проблемите с ромите.
  Защо не вдигате шум, че всякакви организацийки се нарекоха "академия" и започнаха да раздават звание "академик", с което омаловажват званието, давано десетилетия от Българската академия на науките и смятано за признание за най-високи научни постижения?

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 40. 40 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тия корумпиани прокурори, като всички други грухтящи прасета в абсурдистанската кочина, режат клона на който седят.

  Очаквайте скоро жално грухтене пред празна копаня.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 41. 41 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Никой няма право според законите на България да прави алтернативен съд. Думата съд в случая е абсолютно неуместна. Ромите могат да имат арбитраж и то за решаване на въпроси, които не са от изключителната компетентност на държавните съдилища. Арбитражи в България има много, но досега не е известно някой, който няма нищо общо с прокуратурата да се облича в прокурорски тоги на публични места и целия този цирк да се освещава в Св Александър Невски.

 42. 42 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1365 Разстроено

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение"]ПРЕВЪЗХОДНА СТАТИЯ ! Браво госпожо Владимирова ! [/quote]
  Такива статии Авторката е писала не една и две. БРАВО и за гражданската позиция и за железната аргументация!
  Изводите обаче са тъжни, като няма и помен да се промени тенденцията към по-добро!
  НЯМА държава, НЯМА върховеснство на закона, НЯМА гражданско об6тество което да следи овластените. Имунната система е срината, тялото се разлага, ле6ояди се черпят с това което докопат. Изход - при такова описание - освен Терминал 1/2 не виждам...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 43 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нищо ново под слънцето...и прокуратурата си е същатата и
  манталитета й на работа....

 44. 44 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3003 Неутрално  [quote#7:"emil"]Адвокат на Митов е Даниела Доковска[/quote]

  Какъв е проблема с адвоката на Митов? Да не би да няма право да практикува?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#17] от "damianov":
  [quote#17:"damianov"]Поредното дрън-дрън на г-жа Владимирова. За сетен път журналистическата гилдия се поставя над всяка власт. [/quote]


  Поредният безмозъчен вопъл на леко имбецилен гербераст-милиционер.
  http://www.segabg.com/article.php?id=644504
  "Главният прокурор: Роман Василев ме подведе"

  "Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че е бил подведен от заместник-градския прокурор на София Роман Василев да подпише разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) през 2010 г."

  "Освен това Цацаров заяви, че други две искания по същото дело, подписани от Василев, са извън всички хипотези на закона. Става дума за две разрешения за подслушвания, които той си е подписал сам и липсват подписите на вътрешния министър и на съдия.
  Главният прокурор не съобщи дали ще последва санкция за Роман Василев."

  Дрън-дрън, а?
  Или милиционерщина и герберащина в изобилие.

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  [quote#17:"damianov"]Журналистте знаели законите много по-добре, отколкото прокурорите? Журналистът е винаги над закона[/quote]
  Да има журналисти над законите, но те работят основно в "Прас-прес медиа груп".
  За Петя Владимирова съм сигурен, че познава законите по-добре от повечето прокурори и членове на ВСС. За Полицейските шефове да не говорим. Но предполагам, че тя чете за разлика от такива като Владимира Янева.
  Иначе журналисти в медии като "Капитал" и "Сега" стават основно хора завършили съответните специалности (Икономически, юридически, технически), а не завършили журналистика.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Естествено службите не трябва да са разграден двор и класифицирана информация не трябва да циркулира в публичното пространство...
  какво тук има за дъвчене?
  Ако споменатият журналист каже, каже, ако не каже, има и други начини да се намерят течовете на информация......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА моди мерси за отЛИЧНОТО ти отношение"]ПРЕВЪЗХОДНА СТАТИЯ ! Браво госпожо Владимирова ![/quote]
  И какво ѝ е превъзходното? Пълно малоумие. Искали били истината, а не ниците. Истината за това подслушвани ли са политици илки не са. Да, подслушвани са и какво от това? Това са политици и вероятността да не са нарушили законите е нищожна. Какво му е лошото да се разследват и подслушват?

 49. 49 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Ако един прокурор си позволява да подвежда съд, в нормална ситуация това е достатъчно не само за дисциплинарна санкция, не само за оставка, а за наказателна отговорност!"
  За това и правосъдната ни система е в състояние на будна кома т.е.ни жива,ни умряла-защото няма търсене на съдебна отговорност от нарушили закона длъжностни лица от съдебната система и това е част от тежкото наследство,което Борис Велчев остави на своя наследник.

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#38:"Starec"]До преди малко се мислех за средно интелигентен, но след като нищо не разбрах от статията, се разочаровах - не съм. Никак не съм даже. Е, имало още един. [/quote]
  Не е само един с пълна липса на интелигентност като теб, доста сте ! Веднага мога да посоча няколко да се успокоиш -
  [quote#7:"emil"][/quote]
  [quote#13:"Дон Кихот"][/quote]
  [quote#17:"damianov"][/quote]
  и така нататък...

 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#50:"latcho59"]и така нататък...[/quote]

  [quote#48:"Отнесен"][/quote]
  следва продължение...

 52. 52 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#42:"B52"]Изводите обаче са тъжни, като няма и помен да се промени тенденцията към по-добро![/quote]
  Абе човече, как ги гледаш наопъки тея неща? Смятам, че прокурорски разследвания на политици е голяма стъпка към по-добро. Не знам защо би ти харесало обратното.

 53. 53 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#0:"статия"]за какво употребява правомощията и ресурса си

  когато получи сигнали за нарушения и престъпления[/quote]
  Как за какво!
  Като в случая с Мишо бирата - не е важно, че се извършва престъпление според разговора. Интересно е кой е подслушвал и кой е изнесъл записа.
  Прокуратурата се интересува от това, кой разгласява за извършените престъпления. Самите престъпления не са важни, не са интересни

  "We're not gonna take it! Anymore."
 54. 54 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#39] от "damianov":

  Г-не,
  Можем ли да погледнем на проблема и от малко по-различен ъгъл?
  Значи хората /циганите/ си имат техен съд-Мешере!
  Имат си и техни барони, царе, босове и т.н.
  Тези хора не се съобразяват изобщо с българските закони, традиции, нрави. Не се интересуват от българското законодателство/ ако изобщо имаме такова/ и българското правосъдие /това пък хептен го няма/. Доказателство е, че по-голямата част от тях са с висящи дела по 30-40 на човек, но това не им пречи да продължава да извършват престъпления. Но с решенията на Мешерето всичките те се съобразяват и ги спазват? Защо?
  Но когато стане въпрос за пари- сиреч, детски, социални, пенсии, помощи, вода, ток, дърва, канализация, жилища и т.н. всичките те с легнали на наш гръб. Без да внасят и лев в бюджета на държавата, но претендиращи за всичко и вечно неоправдани!
  Та въпросът ми е, защо след като не се съобразяват и не уважават всичко в тази държава, ние обикновените данъкоплатци трябва да се съобразяваме с тях, че и да ги уважаваме!
  Ами да се занимават с тях техните барони и царе, безбожно богати! Те да си ги интегрират и те да им берат гайлето!
  Иначе, когато нещо трябва да се вземе от нас, те го правят, без да дадат нищо насреща и без да се съобразяват с нас и нашите закони! Да не говорим за тяхната престъпност.
  Господине, не изглеждаме ли малко/ да не кажа много/ прости, в тази ситуация?

 55. 55 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1365 Любопитно

  [quote#48:"Отнесен"] Какво му е лошото да се разследват и подслушват?[/quote]
  AKO e законно - не е лошо! Иначе е много притесняващо, ама за милиционери явно това е трудно за смилане... Или на вас би ви било приятно някой да слухти какво си говорите с приятели, колеги, какво става под завивките и други "екстри" на ченгесарщината, която е превзела БГ!?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 56. 56 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  [quote#52:"Отнесен"]Не знам защо би ти харесало обратното.[/quote]
  Вероятно защото съм възпитаван с други ценности. А вие явно не сте прочели налисаното от гжа Владимирова - за това колко закони и правила са били потъпкани, за това колко правно-НЕГРАМОТНИ са тези които са част от системата на правораздаването, за това че информацията се използва за цели, които не са ама никъде описани по алинеите и параграфите.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 57. 57 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#56] от "B52":


  [quote#56:"B52"]за това колко правно-НЕГРАМОТНИ са тези които са част от системата на правораздаването[/quote]
  Лошото е, че най-вероятно те не са правно неграмотни, а са действали с ясно съзнание за това какво вършат.
  Големият проблем е, че тези неща се случват, въпреки правната грамотност на извършителите.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 58. 58 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Автора не трябва да се уморява да говори, когато види несправедливост. Смъртта предоставя достатъчно време за мълчание.

 59. 59 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Прокурорите (май 12 бяха) усилно ще копат до този, дето е дал сигнала, а това да провелят дали е истина или не, няма как да стане!
  То това ще е като с Мишо бирата - да верно Боко "казал-мазал", ама кво от това. И тогава търсиха усилено, кой изнесъл записа, а не потърсиха отговорност на Боко за очевидното престъпление!

  ура и да живей!!!
 60. 60 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "emil":

  Ей тараланкоолу, а ако информацията е вярна, кво прайм!
  Наказваме този дето я е изнесъл щото я изнесъл, а че Цвинокио е нарушил грубо закона ( и трябва отдавна да е в кабаатното), кво от това, него ще пощадим така ли бе хитрец!

  ура и да живей!!!
 61. 61 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  ivodor.atanassov@abv.bg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Те, сега всички на улицата за смяна на разследващия а не да чакаме следващия епизод и да казват, че протестиращите не знаят какво искат.

  Отнякъде трябва да почне да се разплита тази плетка. Поводът е добър и има доказателства!!!

  Заговори, за да те видя!
 62. 62 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  ivodor.atanassov@abv.bg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#48] от "Отнесен":

  Глупав ли си или се правиш на такъв, не знам!

  Проблема е в зависимостите а случая с подслушването е едно от проявленията му. Прочети статията по-съсредоточено!!!

  Заговори, за да те видя!
 63. 63 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 478 Неутрално

  [quote#41:"z82"]Никой няма право според законите на България да прави алтернативен съд. [/quote]
  Проявявате склонност към етническа дискриминация. Мешерето не е никакъв алтернативен съд. Всеки родител раздава правосъдие в семейството си и никой не може да го задължи да вика държавните институции, за да му решават проблемите. Същото правят и ромите в тяхното семейство. Отнасянето на спор до държавна институция е въпрос на свободна воля. Изключенията са описани в закон. И никой ром досега не е казал, че тъй като вече е осъден от мешерето, държавният съд не може да го съди. Елементарно, Уотсън.
  Мешерето ни предлага сътрудничество и трябва да сме луди, за да се държим враждебно. Доколкото знам, това е прецедент в света и можем само да се гордеем с него!
  Що се отнася до тогите, те също са на свободно ползване. Българското образование отдавна подражава на американското и стигнахме дотам да обличаме дори децата от детските градини с тях. Хората правят успешен бизнес с детски тоги, вижте линка.
  http://www.uchilishte.com/02/980-86-11/model1.html

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 64. 64 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#62:"Босил"]Проблема е в зависимостите а случая с подслушването е едно от проявленията му. Прочети статията по-съсредоточено!!![/quote]
  Добре, ще я прочета пак да видим за какви зависимости става дума.

  [quote#0:"статията"]
  "да гадаем ли за кои следи говори прокурорът - дали за онези, които ще отведат до истината имало ли е незаконно подслушване на политици, или до... автора на сигнала? Или да чакаме "следващия епизод", както загадъчно ни посъветва Кокинов."
  [/quote]
  След тази статия излязоха и други, в които нещата се развързват още повече. Например оказа се, че тъкмо Кокинов е подслушвал незаконно, и то хора, които би трябвало да бъдат подслушвани законно. Тоест изглежда като че ли Кокинов саботира нормалното, законно разследване с нормално, законно подслушване срещу бивши корумпирани политици, свързани с осъдени престъпни групи. А както се вижда ясно, Станишев е в играта, защото първо е бивш корумпиран политик и вероятно е сред заподозрените, второ - има близки връзки с осъдени на доживотна присъда за поръчкови убийства и трето - очевидно, че е единствения разполагащ с незаконна секретна информация, която няма как да се придобие, освен по престъпен начин. Нещо неясно има ли по случая?

 65. 65 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 812 Неутрално

  [quote#62:"Босил"]Прочети статията по-съсредоточено!!![/quote]
  Ето още малко.

  [quote#0:"статията"]Прокуратурата тръгна да търси и как документите - искането за специални разузнавателни средства и съдийското разрешение - по делото "Цонев" са се озовали у журналиста Борис Митов (въпреки че те, първо, са част материалите по делото, разгледано в открит съдебен процес[/quote]
  Дори да е публичен съдебния процес, не мисля, че е редно документа с подписа на съдията на разрешението за СРС да става публично достояние. И дори да е редно, вероятно си има регламентиран ред, който ако е заобиколен, значи имаме престъпление.

 66. 66 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 521 Разстроено

  Повръща ми се от помията в съдебната система, мвр и следствие. По гнусно и противно нещи от това съд и прокуратура да са пропити в корупция и интереси няма! Предлагам да ги закрият всичките и делата да започнат да се водят само в Брюксел, тука смърди, не направо си вони!

 67. 67 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 977 Любопитно

  "....Службите на МВР и прокуратурата не са ли длъжни да разкриват и наказват всякакво незаконно нарушаване на правата ни независимо кой го извършва?...."

  Ами както виждаме с очите си, не са... А какво са длъжни, това е строго секретна тайна, която и те не знаят. Във всеки случай, не са луди да се повлекат по журналистически акъл и да си загубят сладката и добре заплатена работа. На който не му е ясно, ще поясня - действа се на принципа "Я начальник, ты дурак, ты начальник, я дурак". Панятна?

 68. 68 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Статията е страхотна! Браво!

  Превъзходна формулировка на очевидния за всички проблем!

  "Харесваният ще проверява харесващия го! Поздравления, господин главен прокурор!"

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 69. 69 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 951 Неутрално

  [quote#14:"rapidfire"]Виц създаден по истински случай
  На излизане след тежко обсъждане на фронтовата обстановка, Жуков ядно процежда през зъби:

  - Черт усатьiй!
  Сталин обаче го чува и го връща обратно в кабинета:
  - Что тьi сказал?
  - Я имел ввиду Гитлера, товарищ Сталин! - казал Жуков без да му мигне окото. [/quote]

  Има си продължение: чул го Берия и казал на Сталин. След въпроса на Сталин и отговора на Жуков, Сталин попитал: А вие, другарю Берия, кого имахте предвид?

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 70. 70 Профил на igita
  igita
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Статията много точно описва ситуацията в прокуратурата - управляващите я използват за изпълнение на политически и икономически поръчки, разследванията не са по същество, а най-вече по източниците на сигналите за престъпление. И така докато са на власт, а после... Затова сега ГЕРБ на живот и смърт драпа да се върне във властта!

 71. 71 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  госпожо Владимирова поразпитайте кои са масони и на кои съпругите са масони.Ще се изненадате-по точно въобще няма да се изненадате.

 72. 72 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Любопитно

  До коментар [#70] от "transa_23":

  "Затова сега ГЕРБ на живот и смърт драпа да се върне във властта"

  От всички, които драпат за властта, това най-малко се забелязва у ГЕРБ, най- малкото защото от него почти не се изискват усилия за това. Затова пък има други, които са готови да дадат мило и драго, само и само да се докопат до нея. Да не би да е, защото, (добра или лоша - по-скоро лоша), все пак прокуратурата започва да се подбира по същество към някои уж надеждно скрити за нея, но всъщност ясни за обществото тайни на прехода ?

 73. 73 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1067 Любопитно

  [quote#13:"Дон Кихот"]Това не е фраза на Сталин. Това са думи, сложени в устата на Сталин от автора на "Децата на Арбат" Анатолий Рибаков. След това народното творчество ги е подхванало... [/quote]

  Ти да не си му светил на Сталин?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 74. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#73] от "grand funk railroad":

  "Ти да не си му светил на Сталин?"

  Това е казал самият Рибаков, когато са го попитали, откъде знае за този израз на Сталин. Понякога не е нужно да светиш, трябва малко знания и съобразителност.

 75. 75 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Права е авторката. Всички знаят какво ще се случи. Гарван гарвану око няма да извади... Жалко за всички ни . Жалко за Държавата от която нищо не остана. Как може все още да има хора които да вярват на партии и правосъдна система ?!?
  Възхитен съм отново от Петя Владимирова за куража , честната и открита гражданска позиция !
  Дано се намери и кой да я чуе....

  Stupid people make me sick
 76. 76 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#66:"Моди трий нищо да не остане!"]Повръща ми се от помията в съдебната система, мвр и следствие. По гнусно и противно нещи от това съд и прокуратура да са пропити в корупция и интереси няма! Предлагам да ги закрият всичките и делата да започнат да се водят само в Брюксел, тука смърди, не направо си вони![/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Имам същото усещане приятелю... По-скоро усещането беше преди време , сега е убеденост, която се затвърждава със всеки изминат ден. За съжаление...

  С поздрав

  Stupid people make me sick
 77. 77 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#8:"Lemmy"]От задънената улица или не се излиза, или се разбива стената. Разтуряне, лустрация и започване на чисто.[/quote]
  Въпросът е кой и кога ще направи чистката.

 78. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хм! Проблемът е, че се доближава обществеността до схемата: събиране на сведения, търговия с тях, манипулации чрез тях и бушони, които горят заради тях. И, правилно се замисли Кулезич: Има ли връзка между оставката на Св. Йосифов, отстраняването и съдебните действия спрямо прокурорката Малена..., статията на Б. Митов и делото срещу Цонев и сие? Подозирам, че има много такива свързани тематично схеми. Просто, не са продали информация за тях, но... Изборно време! Предлагането ще расте!

  goblenka
 79. 79 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това заглавие е притеснителен и опасен симптом. Нима Дневник поема по пътя на други издания, които се вжълтяват за да увеличат аудиторията си? Като 24-часа навремето. Чалгата прониква навсякъде.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK